LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Városhatár

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Next
SzerzőÜzenet
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
avatar

Hozzászólások száma : 239
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Nimfák
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-02-02, 2:50 pm

*Negan érdeklődve figyelte Fharel dobálózását. Már az elsőnél rájött, hogy mit is akar a gyöngysárkány.
A fák zajára Negan, azonnal abba az irányba kapta a fejét. Szemei helyén hirtelen sárgán felvillanó sárkány szemek jelentek meg, ahogy a fák között rejlő árnyakat figyelte.
Sol csak bólintott, még mindig Negan varázslatán és a burkon volt elgondolkodva.
Engedelmesen kivezette lovát is magával az útról.
A ló hamarabb észlelte a veszélyt, mint a nimfa, vagy akár Sou. Füleit hátraszegve igyekezett minél messzebb kerülni az erdő baljóslatú fáitól.*
- Mi bajod?
*Nézett értetlenül Sol a lóra. A nimfa nem szokott harchoz, ő csupán a menekülést ismerte. Kalaran nem igazán készítette fel arra, hogy akár fizikailag, akár mágiával harcolnia kelljen.
Ösztönei sem voltak olyan élesek, mint a természetben nevelkedett társaié. Inkább egy nagyon szép baba volt ő, mintsem harcos amazon.
Kikerekedett szemekkel bólintott Sounak, majd ő maga is igyekezett vissza az útra. Minél távolabb a fáktól és az erdőtől. A lány egy pillanatra ledermedt a hirtelen történésektől.
Ő csupán maszkos banditákat látott. Olyanokat, akikkel már talán találkozott is.
Elkatort látta harcolni hasonlókkal. Igaz, ők arccal rendelkező férfiak voltak Telar utcáiról, de mégis vélt felfedezni hasonlóságot.
Ethianwe szavára végül magához térve és első gondolata a menekülés volt. Ő nem harcra termett, és a mellette álló fiatal fiút sem tartotta erre született alkatúnak.
Türelmetlenül prüszkölő lovára szállt fel, majd kezét is nyújtotta Sounak. Úgy gondolta, hogy ezt a fiatal fiút csak fel tudja segíteni maga mellé a lóra.*
- Menjünk, Sou!
*Negan egy sötét pillantást vetett ideges lova hátáról a fiatalok felé. Látta, ahogy Sol a lovára száll fel, így aztán ugyanolyan sötét, hideg tekintettel meredt a felé közeledők irányába.
Most már érezte, hogy nem élő ellenséggel állnak szemben. Akkor pedig Solnak a legbiztonságosabb minél távolabb innen. A karaván látszólag továbbra sem izgatta.*
- Holt tárgyak nem mozognak élő nélkül. Fharel, fel kell tartanunk őket!
*Rezzenéstelen arccal meredt a közeledőkre, hogy aztán abban a fél pillanatban, amikor már egészen közel voltak, lovának oldalába vágva sarkait közéjük ugrasson kivont kardjával.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sou
Fehér sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 68
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-02-04, 4:57 pm

~ Valamiért az, az érzésem van, hogy itt sem vagyunk nagyobb biztonságban, de …~ Tekintetét újból a fák sűrűjére emeli, csak most sikerült felfedeznie a bujkálókat? Nem tudná rögtön, határozottan ezt állítani, inkább természetellenes sötétségként nevezné meg, valami oda nem illőnek. Töprengenie viszont nincs ideje ezen, mert az egész „szerkezet” mozgásba lendül és ő a helyett, hogy menekülne, társai felé tesz néhány lépést. De mielőtt még Ethianwe menekülésre buzdítaná, szembekerül egy választással, Sol vagy a többiek veszik hasznát? Döntését szinte a kérdés felmerülésekor meg is hozta, támadni nem kimondottabban ügyesen tud, de a védelme jócskán megerősödött. Így hamar ott termett Sol mellett, rég ült lovon, de a lovaglás is olyan dolog, amit nem lehet elfelejteni. Egy más helyzetben elfogadná a lány kezét, de saját erejéből, egykor jól megtanult mozdulatokkal könnyebben pattan ez úttal a nyereg mögé és ösztönösen vágja sarkait a ló oldalába, indulásra késztetve ezzel. Így viszont, marad ideje arra is, hogy egy intéssel lesodorja lábukról azokat, akik hozzájuk kerültek vészesen közel. ~ Bábuk? ~ Hitetlenkedve nézett vissza. Az elsodort embernek vélt alakok, viszont akárcsak a gondosan készített marionettek, fonalukat veszve és néhány tagjukat, terültek el a földön.
- Ezek nem emberek. – Felfedezését nem is tartotta meg magának és még szerencse, hogy aggodalma végett hátra nézett, mert ezen érdekesség mellet akadt még egy potyautas. Egy a ló farkába kapaszkodó kar, hozzá egy felsőtest fejjel, viszont másik kar híján csak kapaszkodott. A hátast viszont kétségkívül zavarta, vagy fogja és azt nem kéne megvárni, míg félelmében esetleg leveti őket is a hátáról. Sol dereka helyett inkább a nyereg kápájába kapaszkodott meg, magában bocsánatot kérve a lótól, mert bizony dús és erős szálak alkotta fark, megidézett késével igyekszik levágni. Talán szerencsésem megmenekülnek, talán nem …

- Igazad van! Fel bizony! – Fharelnek ekkor már jócskán járt agya, idős, de már ő is csak hallomásból, mesékből ismerte a harc fogalmát és egy igazi gyöngysárkányhoz illően, fegyvere sem volt, ahogy Ethianwenel sem. Még sem késlekedett, ahogy Negan elvágtatott mellőle, lassú mozdulatokkal kezdte el „simogatni” a levegőt, de ezeknek a lassú mozdulatoknak igen hamar meg lett az eredményük. Láthatatlan szélbumerángjait osztotta a felé tartóknak, elég erőt kölcsönözve ahhoz, hogy mindet levesse a lábáról.
A középütt megragadt sárkány fiatalabb korának köszönhetően vehemensebben vetette bele magát a dolgok közepébe, lemásolva Negan kardját, a fémekről és a késekről szerzett tapasztalatai által adva neki szilárdságot, élt, amivel vághat. Van is mit, legalább két tucat jut fejenként mindenkire, de legalább mozdulataikban nem sok a kiforrott, gondos megmozdulás és így egy tapasztaltabb kardforgató, vagy szemfüles ellenfél hamar rájön. Amint darabokra estek, már nem kelnek fel. És a karaván, hát ők is kénytelenek megvívni mai második csatájuk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
avatar

Hozzászólások száma : 239
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Nimfák
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-02-06, 3:28 pm

*Sol kezét visszahúzta, ahogy a fiú saját erejéből és lendületéből pattant fel hozzá. Nem is gondolta volna, hogy ilyen is lehetséges, de Sou tényleg a lovon ült és már vágtára is ösztönözte.
A lány csupán egy tőrrel rendelkezett, de azt azért előhúzta. Kétségtelen volt, hogy harcban nem edződött a leány, így leginkább a lóra és a mögötte lovagló ifjúra
Figyelni azért figyelt és így gyorsan tudatosult okos kis fejében, hogy valószínűleg mágia által vezérelt ellenségről van szó.*
~Kalaran játszva eltörölné őket…~
*Csakhogy Kalaran nem volt ott és a lány csak arra figyelt fel, hogy a ló egyre idegesebb. Amit nem tudhatott, hogy nem csak a farkába csimpaszkodó lélektelen dolog miatt, hanem a hátán ülő sárkány miatt is.
Vad rémületében felágaskodott, hogy aztán dobálni kezdje magát, s futás helyett inkább azzal volt elfoglalva, hogy a sárkányt ledobja hátáról.
Sol hamarosan a levegőben is kötött ki, ahonnan hamarosan hangos huppanással a földön. Az eséstől kissé kábán nézelődött a körülötte gyülekező bábuk egyre szűkülő gyűrűjében.
Negan kardja gyakorlottan villog, s amit a kard nem, azt egy-egy apró mágikus tűzzel, vagy elektromos csapással tette ártalmatlanná.
Nem mulasztotta el a körülötte sürgölődő bábuk között sem megfigyelni a gyöngysárkány, Fharel ügyeskedését. Szemei időnként villantak is Ethianwe irányába is.
Aztán már Solra tekintett, s azt kellett látnia, hogy a menekülési terv csődöt mondott.
A karaván harcba szálló katonái jelenleg a legkevésbé sem érdekelték. A nimfáért gyúlt féltés a sárkány szívében. Éktelen dühében a körülötte megidézett elektromos burkot addig tágította, amíg több méteres körzetében nem maradt mozgó ellenség.
Fejét ekkor kapta ismét a nimfa irányába, hogy a fiatal sárkány boldogul-e vagy rá van szükség, hogy kihúzza azt a bosszantó kis nőt a csávából.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sou
Fehér sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 68
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-02-16, 3:35 pm

Egészen váratlanul érte, hogy a ló felágaskodott és bizony, ha nem kapaszkodik a nyeregbe olyan nagyon, ezzel a lendülettel már le is esett volna, de sikerült egyensúlyát megőrizni, habár az illúzió szülte kés kiesett a kezéből és ezzel meg is szűnt létezni. Ez nem is olyan nagy baj, mert a hátas következő kitörésénél könnyedén megvághatta volna vele magát, rosszabb esetben pedig a még előtte ülő nimfát. A még azonban ezzel azonos percben valótlanná is vált, ahogy a ló sikeresen levetette őt a hátáról. Esett már párszor lóról, sőt magasabbról is, de ez nem jelentette azt, hogy perfektül megy az érkezés. Keményen vágta be a hátát és aztán a többi részét, de szinte azonnal az oldalára fordult a felkavart portól köhögve, rémülten keresve a lány után. De tekintete hamar lábakba ütközött és ha nem kapja fel a fejét, valószínűleg megszűnik sárkánynak lenni és a tűpárnához hasonló funkciót vesz magára, csak belé kardokat döftek volna. Minő szerencsésnek érezheti magát, hogy a szélelemmel szinte rokoni viszonyban vannak, ilyenkor teste is könnyebbé válik, ezért gyorsan és könnyedén tudott távolabb hátrálni a támadóitól. Elég időt teremtve arra is, hogy Sol után nézzen, akit nem messze a földön talált meg a bábuk fenyegető körében. Nem habozott tovább erősebb eszközhöz nyúlni, elsőre még láthatatlan szélgyűrűk épültek egymásra Sol körül, amik nem engedték tovább közeledni hozzá a bábukat. Soká viszont nem várhatott, ezért hagyta, hogy az áramlatok elszabaduljanak és ahogy a gyűrűk elpattantak messze repítették a bábukat, gondosan darabokra szedve, méghozzá úgy, hogy Solnak még a haja szála sem lebbent meg. Az őt körülvevők is így jártak, megnyugodhatott volna, mert nem volt minek újra körbezárni őket és bár csak egy pillanatnyi képet látott, a karaván közelében lévő társaik, de inkább Negan is gondoskodott ily mértékben a bábukról. Solhoz sietett, kezét nyújtva, ha még nem állt volna fel.
- Nagyon megütötted magad? Fel tudsz állni? – Kérdezte rögtön aggódva, némi lelkiismeret furdalással küzdve. Mindig ott lebegett feje felett a kötelesség, de igazán még sosem kellet senkit sem megvédenie, noha voltak már estek, amikor mások mellé állt. De eddig még nem tudott hozzászokni az ezzel járó félelemhez, talán soha nem is fog megbarátkozni ezzel. – Menjünk! … Valamiért még mindig rossz érzésem van. – Ezt megtarthatta volna magának, de így talán könnyebben indulnak újra neki, bár ez úttal saját lábukon, futva. Így is gyorsak lesznek, kénytelenek, mert a ló bizony már messze jár, de ha közel lenne sem biztos, hogy hajlandó lenne Sou közelébe jönni.

Fharel hátrébb húzódott, Negan támadása azonban inspirálóan hatott rá és a látottaknál egy sokkal nagyobbat idézett meg, bár csupán csak látvány volt. Több száz, ezer fényes ív, ahogy cikázva egymásba csapnak, szikrát hányva, hatalmas felfordulást keltve ezzel is. Érezni lehetett a karavánra telepedő csak növekvő feszültséget és mikor vége lett a fényárnak jött csak a megdöbbenés, minden érintetlen maradt és Fharel pontosan Negan mellett áll, a másik gyöngysárkány viszont eltűnt.
- Ethiawe megérzett egy szagot. – Szemével intett csupán az erdőrészlet irányába, ahonnét a legtöbb madár érkezett. Az idősebb sárkányon viszont a fáradság jelei jól kivehetőek volta, kora nem igazolná hamar érkező kimerültségét, de hármuk közül egyiküknek sem volt még ideje a délvidéki kalandot kipihenni. Fharel arcán még is inkább az aggodalom mélyített ráncain.

//haha, hosszú szünet végre ...//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
avatar

Hozzászólások száma : 239
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Nimfák
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-02-17, 1:21 pm

*Sol a közeledő bábuk között csak kábán nézelődött. Olyan érzés volt számára, mintha nem is vele történne meg a dolog, csak álmában látná a történéseket.
A nimfa bizony ülve maradt és úgy nézte végig azt is, ahogy körülötte hirtelen szél kerekedett és szerteszórta a bábukat. Fogalma sem lehetett arról, ki mentette meg az életét, arra riadt, hogy megszólítják.
Mintha akkor ébredt volna, emelte bágyadt szemeit Soura, hogy azután egy röpke pillantás után pillái megrebbenjenek és a lány is felpattanjon.
Sajgó hátával, tomporával most nem törődött.*
- Nem fája annyira….
*Szisszent fel, mikor végre lábra tudott állni. A fiú rossz érzésére nem tudott válaszolni. Túl sok minden kavargott most benne. Még elnézett a karaván felé, ahol a többi sárkány épp harcolt, meg a karaván katonái is. Már megbánta, hogy egyáltalán útnak indult és egészen mérges lett Neganra is. Az öntelt mágustanonc sosem volt ott, amikor szükség lett volna rá, de mégis folyamatosan a lány orra alá dörgölte, hogy nélküle nem mozdulhat tapodtat sem, mert nem tud magára vigyázni. Ha Sou elindult, ő is elindult vele, de előtte még visszafordult.*
- Mi lesz a karavánnal? És a társaid?
*Negan több helyen rendet vágott a bábuk közé, miközben látta a vélhetően Fharel által elindított fényáradatot is.
A mágus még Solt kereste, és amikor megtalálta, éppen látta, hogy feláll az egyik gyöngysárkány mellett.
Negan elhúzta a száját. Sötét pillantása árulkodott mérgéről, amit persze könnyen félre lehetett érteni az ellenségre gondolva.
Ezután követte Fharel pillantását az erdő felé, majd a másikat a karaván felé.
Nem akart a karaván védelmezője lenni. Arra vannak a katonák mellettük.*
- Kövessük! Szükség lehet ránk.
*Azonban még indulása előtt összezárta két tenyerét, hogy a kézfejek között lévő tetemes üreget aztán újra megnyissa. A tenyerek közül egy holló emelkedett a magasba, majd indult is tova. Negan Fharelre nézett, mielőtt az esetleg kérdezhetett volna.*
- Vigyelek?
*Maga is furán nézett a kérdésre, egyértelműen arra gondolt, hogy a lovának hátára emelje az öregebb gyöngysárkányt. Csakis a gyakorlatiasság mondatta ezt vele, ugyanis gyorsabbak lehetnek.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sou
Fehér sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 68
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-02-18, 10:27 pm

Nehezére esik elhinni az állítást, vagy nem is az lenne, de bármennyire szeretne, nem tud mit kezdeni a dologgal. Hacsak annyit nem, hogy segít, amiben tud, ez esetben abban, hogy a hátára veszi. ~ Úgy lenne a legegyszerűbb! ~ Csakhogy a gondolat nem jelenlegi alakjára célzott, hanem az eredetire, abban könnyedén kereket, azaz szárnyakat oldhatnának és mennyivel egyszerűbb lenne a dolog. De bele kell kalkulálnia, hogy egy sárkány feltűnése nem szívderítő esemény, bár, meglehet, hogy a támadóknak elég lenne ahhoz, hogy feladják a dolgot. Meg hát, nem visszafelé kéne menniük, semmi értelme, a város már van olyan messze, hogyha segítséget is kérnének, az későn érkezne.
Sol kérdéseit hallva ő is a karavánra nézett és az elhatározása, hogy elmenekül a Sollal, kártyavárként omlott össze. A karaván sorsa is érdekelte, csupán csak azért mert akik ott vannak, nem tehetnek az egészről és nem ezt érdemlik, de igazán az ijesztett meg, hogy Ethianwe alakját nem látta sehol. Kellet egy pillanat, hogy a vakmerő sárkányt megérezze, valamivel megkönnyebbülten fújta ki a bennrekedt levegőt. ~ Nem akarom, hogy szembenézzenek azzal, aki ezt az egészet okozta. ~ Solra nézet, látszott rajta, hogy igen csak tanakodik. Végül még is felemelte kezét, mintha csak faleveleket fújna le tenyeréről lehelt rá, vékony ezüstös vonalak kacskaringója elevenedett meg, formálódtak, míg egy nagyobb ezüstfecske formáját vette fel.
- Hívd őket a felhők közé! – Szólt és a sebes röptű madár már el is tűnt. Majd, mintha nem is harc dúlna a szomszédságukban, arról nem is beszélve, hogy alig egy perce maguk is bajban voltak, arcán bíztató mosollyal fordult Sol felé. – Kérlek, ne ijedj meg! És gondolj arra, hogyha bántani akartalak volna, azt már rég megtehettem volna, de nem látok más megoldást! – Tett egy fél lépést hátra, de szavaival ellentétben az átváltozását rövidre fogta, hamar öltve fel a szürke ködből fehér alakját, már a földön heverve, úgy helyezve lábát, hogy Sol könnyedén felülhessen a hátára. Fejét előrelátóan leszegte, nem tolakodóan, de közel hajolt a nimfához.
- Bíz bennem egy kicsit! Ha biztonságban leszünk, majd mindent a fejemhez vághatsz. – Bíztatta, bár a kellő szavakat nem igazán találta, de azt tudta, hogyha Sol vonakodik, vagy nem igyekszik eléggé, akkor kénytelen lesz felkapni.

- Áh, minden bizonnyal! – Simította hátra arcába tóduló szőke tincseit, aztán csak nézte a varázslatot, a felemelkedő, aztán tovaszálló hollót. És már is mérges lett önkéntes hősnek állt társára, mert ő nem volt képes a széllel üzenni. Morcos magán morgásából Negan kérdése zökkentette ki. – Élnék a lehetőséggel és a segedelmeddel. – Valamelyest megenyhültek vonásai és a kezét nyújtotta, hogy felküzdje magát a ló hátára, maikor fülét megütötte a jellegzetes dallamos hang és megfeledkezve kinyújtva hagyott végtagjáról Zefírt kezdte keresni. Meg is lelte a fakuló, egyre láthatatlanabbá váló madarat, ahogy a fák közé suhan.
- Nawara szólít minket! – Hangjából lehetett érezni, hogy bármi is volt a szándéka engedelmeskedni fog a kérésnek. – Ha menni akarsz nem állítalak meg, de ha kiléted továbbra is titok, akkor a hátamra veszlek. – Fharel Neganról a fiatalok felé pillantott, ahol már látta is az egyszerű fehérruhába öltözött zöldszeműt. A varázslótanonc válaszát mindenféleképpen megvárja, de aztán ő is szárnyat bont, egy zöldsárkány színeit festve saját sárkánytestére.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
avatar

Hozzászólások száma : 239
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Nimfák
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-02-20, 10:15 pm

*Nem ez volt az első eset, hogy sárkánnyal kerül kapcsolatba. Ez persze nem jelentette azt, hogy a nimfa minden második ismerőse eme szárnyas jószágok közül került volna ki, de példának máris ott volt Elkator, aki ráadásul még udvarolt is neki. A kék sárkányt már jó ideje nem látta, de akkor ismerhette meg egyiküket annyira, hogy láthassa, nem mind olyan gyilkos, vérszomjas bestia, mint amilyenekről a régi regék szólnak.
Hét évszázad azért csak hét évszázad.
A korábbi mágia meg sem lepte. Látott már cifrábbakat Kalaran tanodájában az öreg mágustól és néha ügyetlen tanoncaitól.
Azért a lány szemei igen kikerekedtek ettől az újabb látványtól, amikor előbb csak furcsaságokat beszélt neki Sou, majd igen gyorsan egy kisfiúból átvedlett hatalmas, fehér sárkánnyá.
A nimfa hátrált pár lépést, majd formás hátsójára is tottyant, mielőtt még elvörösödő arccal vissza nem fogta kitörni készülő szavait. A harag, melyet érzett inkább volt a titkolózás miatt rejtőzködő lénynek szóló, mint félelem miatti.
Pedig a nimfa korábban teljesen másnak hitte őket, csak mostanra változott át a gondolkodása az ég hatalmas bestiáiról.
A legszívesebben lekevert volna egy méretes pofont a vélt arcátlanságért.
Helyette azonban karjait összefonta formás mellei előtt és úgy nézett vissza a sárkányra.
- Menj csak! Próbálj segíteni rajtuk! Tudok vigyázni magamra!
*Erre ugyan nem adott eddig semmi bizonyosságot, magának sem, és Sounak sem, de őszintén haragudott és a világért sem akart felszállni a fehér sárkány hátára.*

*Negan nem akarta feloldani álcáját. Jó okkal tette és végképp nem Sol közelében. Hadd higgye a kis minden lében kanál nimfa, hogy csak egy mágustanonc.
És hadd higgyék a karaván tagjai is, akik csak egy olykor feltűnő, aztán eltűnő vándort láttak benne, aki időnként hozzájuk csapódik és a nimfa kísérőjévé válik.
Negan Már emelte volna maga mögé Fharelt, de a gyöngysárkány megtorpant.*
~Nawara?!~
*Negan szemei kérdőn tekintettek Fharelre, de amint az visszakozni látszott, ő is visszahúzta kezét.*
- Tégy, amit akarsz!
*Villantak szemei, majd ő maga lovával az erdő mélye felé vette az irányt. A köré érkező bábokra koncentrált, s már nem törődött a gyöngysárkánnyal. Annál inkább izgatta az az erő, mely ilyen látványos jelenségeket volt képes produkálni, gondolva itt első sorban a megállított időre, vagy a körülöttük sereglő bábokra.
Ha Fharel nem figyelt rá, akkor el is tűnt szem elől a fák között, taposva a bábokon, vagy éppen levágva őket.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sou
Fehér sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 68
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-02-21, 5:42 pm

Sou biztos tátva hagyta volna a száját, ha sikerült volna arról megfeledkeznie, hogy egy tátott szájú sárkány nem éppen bizalomgerjesztő egy földinek. De inkább még szorosabban zárta össze álkapcsait és ösztönből előremozduló fejét is visszafogta, hiába, nincs elég tapasztalata ahhoz, hogy egy ilyen törékeny kis testet úgy fogjon meg, hogy kárt se tegyen benne. Azt végkép nem akarta, főleg most, hogy azzal a tekintettel találta szembe magát. Sol reakciója ugyan is nagyon is ismerős volt számára, ami nem várt dolog volt, meglehetősem meg is lepődött ettől. ~ Mintha azért vágna ilyen arcot, mert nem mondtam el, hogy sárkány vagyok? ~ Gondolatban kimondva is hihetetlenül hangzott, azonban a felhangzó szavak ezt a tényt hivatottak valamilyen téren igazolni. A helyzet viszont nem alkalmas a makacskodásra, mert lehet, hogy jelenleg csak szétvetett fadarabok vannak körülöttük, de semmi nem biztosítja, hogy ez így is marad. Sou kedves, bátorító pillantása hamar vált határozottá.
- A tásaimat visszahívtam, nem akarom, hogy bajba kerüljenek, legalább is a jelenleginél nagyobba. – Előre pillantott és így láthatta, ahogy Fharel, ahogy az tőle várható volt a levegőbe kap és egy úttal azt is, hogy Negan az erdő felé vette az irányt. Önkéntelenül adott hangot, ami nem volt morgás, de fütty sem, inkább a kettő tompa és még is dallamos keveréke.
- Nem kételkedem benne, hogy tudsz magadra vigyázni, de nem jobb megelőzni a bajt, mint nyakig benne kitalálni, hogy hogyan is fogsz kimászni belőle. – Nem akarta a megbántottságához még meg is sérteni, ezért inkább a rávezetés módszerét igyekezett alkalmazni, hátha Sol is belátja még is csak jobb lehet úgy, mint megvárni a következő adag bábut. Míg beszélt felemelkedett és közelebb lépett, egészen közel hajolt hozzá, tekintetében az őszinteség csillant meg. Fülét azonban reccsenő hang ütötte meg és, ahogy a hang irányába fordult fel is mordult, észrevéve a settenkedőt. Aki ugyan is igyekezett közelebb somfordálni, kihasználva a legkisebb bokrot is, pont ezért rítt le róla, hogy érő, bár azt már a szaga is elárulta. ~ De vajon egyszerű harcos, vagy talán mágus? ~ Továbbra is figyelmeztetően morgott az illetőre, aki megadóan botorkált ki az ágak közül, kezét a magasban tartva. ~ Mintha direkt tettetné, hogy megijed. És! Biztos nincs olyan szerencsénk, hogy egyszerű kardforgató legyen. ~ Könnyedén Sol mellé állt, el is takarva őt szárnyával, tollai kemények és elég sűrűek ahhoz, hogy a nyílvesszőket felfogják, a mágia, nos, az is ezen a részén fog elterülni.
- Sol? – Kérdezett, hátha végre a lány is azon a véleményen van, hogy ideje táozni.

Fharel csupán csak bólintott Negannak, az ő útjuk tehát kettévált. Az idős sárkány egészen a felhőkig emelkedett és bár a kérés azon részét, hogy induljanak Níbéhez vonakodva, de teljesített, fohászkodva, hogy Ethianwe is így tegyen. Mert ha nem … bajba sodorja Sout is. Ez a gondolat azonban rögvest irányt változtattatott vele.
Negan nem biztos, de lehet, hogy rátalál a porul járt másik gyöngysárkányra, aki látszólag valami pókfonalfélébe gabalyodott bele, de nem is kicsit és békésen alussza az igazak álmát. Ami valljuk be, nem egy életbiztosítás. A feltűnő bábúk viszont kikerülik, mintha ott sem lenne, hasonló fonal viszont itt-ott megcsillan. Nyilvánvalóan ez hivatott védeni a bábmestert, de valószínűbb a többes szám, hiszen kis mennyiségű tűzrevalóba kell „életet” lehelni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
avatar

Hozzászólások száma : 239
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Nimfák
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-02-22, 12:14 pm

*Sol vajmi keveset értett a sárkányok tekintetének, arckifejezésének változásaiból, így legfeljebb annyi tűnt fel neki Sou viselkedéséből, ami bárki másnak is feltűnhetett volna.
Nevesen annyi, hogy mozgott a sárkány és változott a tekintete.
Sol még mindig összefont karral állt ott, és ő is követte Sou tekintetét Negan felé, aztán pedig a reccsenő hang irányába.
Hallotta a fehér sárkány morgását és látta a settenkedő alakot is. Ő nem látta olyan veszélyesnek az idegent, de az arcán látható mosoly bizonytalanságra intette első ítéletével kapcsolatban. Abba nem gondolt bele, hogy van-e olyan ember, aki a támadás kellős közepén megközelít egy nagy, fehér sárkányt ahelyett, hogy az életét próbálná menteni.
Sou viselkedése viszony meggyőzte a sárkány jó szándékáról és arról, hogy óvni akarja őt.
Sóhajtott egy nagyot, majd libbenve közelebb lépett hozzá, hogy ha tud, felkapaszkodjon rá, vagy legalábbis együtt próbáljanak védekezni. Egészen halkan szólalt meg.*
- Rendben, de ha ennek vége, beszélnünk kell az arcátlanságodról.
*Az idegen arcán afféle gyanakvásra okot adó mosoly terült el, miközben kezét felemelve tartotta és úgy jött közelebb a fehér sárkányhoz.
Negan a fák között már leszáll lováról. A hátas csak hátráltatja, nagy termetével és lomhaságával ebben a közegben, ahol mozgékonyságra és ügyességre van inkább szüksége, mint az erőre és a gyorsaságra, amit a ló nyújthat.
A mágustanonc megidéz maga köré egy védőpajzsot, miközben kardját továbbra is kivonja, de nem engedi olyan közel magához a bábokat, hogy használnia is kelljen. Hamarabb találkoznak a mágus kezéből távozó elektromos kisülésekkel és omlanak össze helyben.
A fonalak a pajzshoz érve apró lobbanásokkal válnak semmivé, és Negan jobb híján kénytelen tudatában lenni annak, hogy a bábok mozgatói már tudnak jelenlétéről.
A feltűnő köpenyes alakban, aki oly nyugodtan szendereg, a harmadik gyöngysárkányra ismer, de éppenséggel meg sem közelíti azt. Sokkal inkább a rá tekeredő fonalak kiindulási irányát követi szemével, hogy azok vezessék tovább.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sou
Fehér sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 68
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-02-26, 10:05 am

Valami nem tetszőt látott a férfi szemében, de nem csak arra lehetett igaznak venni a mondást, miszerint a szeme sem áll jól. Mert arcának egész összképe azt sugallta, hogy bizony rosszban sántikál. De mennyire? Ez az a kérdés, ami Sout legalább egy kicsit foglalkoztatta a mellet, hogy vajon mennyi esélye lenne egy mágus ellen. Nem tud hosszú, sem pedig rövid igézeteket, amiknek hatása nyomán valami meglepőt tudna alkotni és hát ereje, nos, az illúziók hatékonysága jócskán függ a vele szemben álló akaratától, szellemi képességeitől. Amiket felül lehet múlni és bármily penge is, meg lehet téveszteni.
Ahogy Sol mellé lépet nem sokat vacakolt a kérdéssekkel, hogyan és mit csináljon, a legegyszerűbb dologhoz nyúlt, a szélhez. Noha, csak reménykedni mert abban, hogy sikeresen elsodorja a férfit és odébb hengergeti, így könnyedén elmenekülhetnek, mert messze a felhők között lesznek, mire összeszedi magát. Erre meg. Valami villant az ember, vagy is most már biztos, hogy mágus körül és ahogy az a természetben lenni szokott a hegyek csúcsának nekifeszülnek vad vágtájukban a szélrohamok, de képtelenek átjutni rajta. Körbeölelik, megkerülik, ahogy most is a pajzsot. De közben egészen lefekszik, hogy Sol könnyedén felmászhasson rá, még segít is, kötelet idézve, hám formában tekerve saját magára, így egy valamiben már biztos meg tud kapaszkodni a nimfa. Ha pedig már feljutott, ott lesz a dús sörény is, amit bátran megmarkolhat, mert szálai közül nem olyan könnyű akár egyet is kitépni.
Eközben érhette volna őket meglepetés, de hogy a mágusnak még ideje se legyen arra, hogy támadjon. Sou mély levegőt vett és bár nagyon utálta a nem régiben elsajátított technikát, újabb fizikai ostromnak vethette alá ellenfelét. Kitátott szájából ugyan is zöld-kék opálos lángok törtek fel, elnyújtózva, lángot fogva a fűszálakon és a mágus pajzsán is. Igen csak jól érezték magukat, ezek a kis álszent lángnyelvek. A fű ugyan is megfagyott nyomukban, a levegőbe is keveredett hűvös áramlat. És mielőtt ez a csoda szertefoszlana, elhunyva, már néhány csapással a magasban is vannak.
- Kapaszkodj erősen! – Nem véletlenül kérte, hiszen nem sétarepülésre mennek, hanem menekülnek és éppen ezért aknázza ki hatalmas szárnyainak és könnyed, nyúlánk testéből fakadó gyorsaságát. A férfi szavait elsodorja a szél, belevész a tollak suttogásába, de az alacsonyan járó ködfoltos felhők között hamar szem elől veszti őket. ~ Remélem, nagyon remélem, hogy csak dühében kiabált és nem valami varázslatot szabadított ránk. ~ Visszanézett, de csak a nyomában gomolygó felhőfodrokat látta. – Nem fázol? – Esőfelhők közt szeli utasával az eget, érzi a vízcseppé érő pára nehézségét tollain. Sou nem fázik, megvédi őt a most már teljes pompájában tündöklő pikkelygúnya, de Sol nincs így felvértezve. – Még egy kis ideig szeretnék a felhők rejtekében maradni, aztán keresek egy megfelelő helyet, ahol megvárhatjuk a társadat.

A laikus azt hinné, hogy az ég hatalmas bestiái nem képesek elkerülni egymást, hát de. Főképpen, ha más és más irányba haladtak, ez történt a három gyöngysárkánnyal is. Mikor Fharel újra megközelítette a karavánt, már látta, hogy Sou nincs ott, nem is merészkedett alacsonyra és a karavánon sem akart segíteni, így újra megcélozta Elonar erdejének nyugati csücskét.
Ethianwe, nos a helyzetét mondhatjuk változatlannak is. A lényegesebb, hogy Negan vajon kikre fog rátalálni? Kikövetkeztethető, hogy mágusokról van szó, de ilyen nagyszabású tervet egy karaván miatt luxus lenne kivitelezni, tehát valami kell nekik, ami vélhetőleg a legnagyobb biztonságot élvezi. Vagy valakiről van szó?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
avatar

Hozzászólások száma : 239
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Nimfák
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-03-01, 12:57 pm


*Sol végül felszállt a sárkány hátára. Észlelt valamit a hirtelen feltámadt, kavargó szélből. A hámba könnyedén belekapaszkodott és könnyű testét egészen gyorsan felhúzta a fehér sárkányra. A fehér sörény is jó fogódzót nyújtott neki, így aztán el is markolta, a sárkány megkérdezése nélkül is.
Souból a korábbi szinte gyámoltalan kisfiú helyett most egy nagy és erős sárkány lett.
Solnak nehezére esett feldolgozni a félrevezetést, amit a hirtelen ismeretségből érzett, de hát hogy is erőltethetné az őszinteséget egy idegennel.
Csak a sárkány hátán ébredt rá, hogy semmit nem tudott az idegen fiúról, ahogy társairól sem.
Amikor a sárkány kapaszkodásra szólította fel, Sol még erőteljesebben markolta el a sörényt és még karcsú, formás lábaival is próbált biztos pontokat találni, hogy még jobban a fehér testhez simulhasson a felfelé repülésben.
Sol testét bénító érzés járta át. A férfi, akit ott hagytak, kiáltott ugyan utánuk, de abból a nimfa semmit nem hallott. Csak az átok hatását érezte, és azt, hogy egyre kevésbé bírja tartani magát. Talán Sou is érezte a gyengülő szorítást, ahogy a finom kezek csúsznak le sörényéről és az ölelő-tapadó lábak is egyre kevésbé tartanak a fehér testhez.
A hideget, mely köpenye alá is beférkőzik a felhők között, nem is érzi, viszont látása egyre homályosul.

*Negan nem követte az idősebb sárkányt. Ehianwe alélt testét sem szabadította ki a vékony szálú fonalak fogságából, de annyit azért megtett, hogy amikor a szálakat azonosította, ujjai közül újabb elektromos kisülések vezettek egyenesen a szálakig, melyek így az ifjú gyöngysárkányt talán szabadon engedték.
A mágustanonc az őt körülvevő pajzsba engedett még több energiát, hogy azt megerősítve haladhasson tovább. Érzékelte a mágiát és abban is biztos volt, hogy a mágusok, akik ezt mozgatták, vagy aki ezt mozgatta, valami nagyobb cél érdekében tevékenykedtek. A szálakat követte, s nem kételkedett abban, hogy könnyen lehet, csapdába sétál. Az, ami mégis érdekelte, az az, hogy ekkora hatalmú erők miért épp egy látszólag érdektelen kereskedelmi karavánt vettek hatásuk alá.
Így aztán a férfi magabiztosan követte a szálakat, míg végül a forrásukhoz meg is érkezett.*
- Nagy pazarlás ekkora erőket megmozgatni feleslegesen.
*Szólt a fák közül előlépve.*

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sou
Fehér sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 68
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-03-12, 7:56 pm

Savaira nem érkezett válasz, egy részig meg is értette ezt. Világos volt, egy ideje legalább is, hogy akaratán kívül, de megbántotta Solt és ezt a hirtelen jött szótlanságot is először ennek a számlájára írta. De hiába vastag a estét fedő páncél, azért meg van annak is a maga érzékenysége, ezért, ha lassabban is, de feltűnik neki, hogy utasa egyre kevésbé tartja magát. Elfáradt, találgatta, de rögtön az első ilyen gondolat mellett árnyékként jött vele a rossz érzés, a cáfolat, és ha a mágus műve?
- Sol? – Nem csak szólt, hátra is pillantott, hogy felmérje a helyzetet. Nem kellet attól tartania, hogy talán egy hegy csúcsa ágaskodik előttük és a fák koronája is jó messze van alattunk, de a biztonság kedvéért szélesre tárt szárnyakkal vitorlázott az áramlatokon. Valahogy a füstösnek tűnő, szűrt fény mellet is bágyadnak tűnt, megrettent, mert az átkok megtöréséhez fikarcnyit sem ért és gyógyítóként sem remekel, mind e mellet csak azzal tudta nyugtatni magát, hogy legalább leesni nem fog. Nem bizony, ez az egyik igen hasznos tulajdonsága a könnyen valóra váltható illúzióknak, nem kell kéz, más segítség, elég, ha elképzeli. Most is e módon rendezi át a köteleket, azokat is inkább erősszövésű anyaggá változtatva, a módon fogva körül vele a lány testét, ahogy az anyák kötik hátukra gyermekeiket.
- Mindjárt keresek egy alkalmas helyet! – Biztatta, bár inkább csak magát, még ha nem is tűnt annak. – Fáj valamid? – Próbálkozott azért még azzal, hogy szóra bírja, hátha egy kicsit okosabb lesz tőle és talán még az is lehet, hogy tud majd segíteni. Mindenféleképpen meg fogja próbálni! Elhatározásával egy időben lassan megdőlt és lejjebb ereszkedett, elsőként a temérdek zöld mellett a Hajnal acélszürke vizét pillantotta meg, át is haladt felette, habár tudta, hogy a másik part kell majd utasának, de nem akart kockáztatni. Mi lenne, ha néhány vándor meglátná még sárkányként a fura batyuval a hátán. Van olyan peches, hogy sárkányrabolt királylányt esetét vélnék felfedezni és abból semmi jó nem származna, a túlparton hosszú percekre Elonar erdejétől viszont kevesebb az ilyesfajta bajforrás.

A három csuklyás alak egyként fordult Negan felé, a hozzá közelebb eső meglepettségében még meg is botlott. Ő lehetet a tapasztalatlanabb, mert a másik kettő már cselekedett is. A legtávolabb álló szó szerint füstté vált, ezzel, bár kevés jele mutatkozott a bábuk többsége is „élettelenül” esett darabjaira. A nagyjából középütt elhelyezkedő pedig, talán a legváratlanabb dolgot tette, mert nem a mágustanoncnak támadt, hanem tulajdon társának. Egyetlen határozott mozdulattal vágva el a torkát és csak utána emelete egyenesen bíborköves botját Neganra, vállait leengedve, színpadias sóhajtást hallatva.
- Anyukád nem mondta, hogy nem szép dolog mások dolgába beleütnöd az orrod. – Nehéz lett volna elmondani, hogy a fickó bosszús e vagy kifejezetten örül, mert méltó ellenfelet lát a sárkányban, aki annyiban biztos lehet, hogy a fiatalos hang ellenére nem tapasztalatlan tacskóval van dolga.
- Elios, hol marad az udvariasság. – Kellemes női hang csendült az egyik közeli fa mögül, ahonnét nem habozva elő is lépet, ugyan azt a bíborszínű köpönyeget viselve, mint a másik három. – Biztos vagyok benne, hogy kellő indokkal tudok szolgálni, az iránt, hogy eme mágus, vagy inkább nevezzük nevén a bestiát?.. Nos, elfojtsa kíváncsiságát és el is felejtse, amit látott. – A sötét anyag mögül hófehér apró kéz bújt elő, belemarkolva az egyik lelógó ág leveleibe, letépve egyet, ahogy közelebb lépett. Még csuklyáját is hátrébb húzta, hogy szép metszésű, de holtsápadt arcának vonalai is kivehetőek legyenek. Kék szeme a kelme sötét árnyéka ellenére is élénken csillogott, pontosan kivehető volt hideg színűk.
- Negan, igaz? Annak a lánynak az élete a kezemben van, ahogy mindkét fehérsárkányé is. – Felkacagott. – Most biztos kétségbe vonod szavaim, de tudod .. ha az általad hátrahagyott meghal, a zöldszemű.. – Lágyan előre nyújtotta a kezét és ellengette az itt-ott megszabdalt levelet, amely bukdácsolva hullott alá, így mutatva meg, mi lesz Sol és Sou sorsa. Hűvös tekintete követte egészen az avarig a levelet, aztán nézett csak fel Neganra. – Rajtad áll mi fog történni, de egyetlen egy kérdést feltehetsz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
avatar

Hozzászólások száma : 239
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Nimfák
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-03-13, 11:42 am

*Derengőn, távolról még hallotta a sárkány kérdését, ahogy nevén szólítja. Érezte a testét körbefonó kötelek tartását, ahogy hozzásimult, hozzárögzült a hatalmas test pikkelyeihez. Kezei el is engedték a sörényt, már nem bírva tartani. Csak egészen halkan bírt szólni.*
- Nem fáj…
*A zsibbadás tovább haladt, míg végül a fájdalom nélküli, csendes hanyatlás hatására eszméletét vesztve, alélva hanyatlott a sárkány testére. Karcsú, fehér karjai a sárkány két oldalán lógtak, nyugodtak békésen, már nem észlelt semmit a világból.
A mágus átka elérte a testét és át is vette az uralmat felette. Azonban a test, amely egy nimfa teste volt, harcban állt az ellenséges mágiával, mintha egy betegséggel vette volna csak fel a harcot.*

*Negan közömbösen nézte végig, ahogy a mágusok reagáltak érkezésére. Őt nem hatotta meg a kétlábú mágusnak a halála. A kifolyt vér szagát beszívta orrába, miközben tekintetét le sem vette a megmaradt egy szem köpenyesről.
Egészen addig, amíg a női hangot meg nem hallotta. Ez őszinte meglepetést okozott, de természetesen arca rezzenéstelen maradt. Csak szemei fordultak az előlépő, magát felfedő szépség felé.*
- Igaz is, Elios, engedd le kezed, mielőtt tested is követné a botodat sorsában!
*Szólt moccanatlan, ám a nevezett bizonyára meglepetten tapasztalta, hogy az imént még kezét díszítő bíborköves bot hamuvá foszlott kezében. Negan hidegen, rezzenéstelen arccal folytatta, miközben felsőtestét meghajtotta a nő felé.
A legtöbb mágus, aki fókuszt, mint ez esetben botot, használ, anélkül nem képes mágiáját ugyanazon szinten űzni. Persze tévedhetett is, és csak félrevezetés volt a fókusz használata. Tekintetével követte a lehulló levelet, majd ismét a nőre emelte szemeit.*
- Üdvözöllek, kedves hölgy. Méltóságod süt át megjelenéseden.
Ellenséget láttok talán bennem, de ha ismersz, tudhatod, nem jelentek veszélyt, ha ti sem zavarjátok köreim. Indokaid kíváncsiságom kielégíthetik, hiszen az vezetett ebbe az erdőbe.
A fehér sárkányok sorsa számomra olyan érdektelen, mint halott társatoké. Nincs közöm hozzájuk.
S a lány…nos, ő mesterem nevelt lánya. Nem élte szívem vágya, de felelősséggel tartozok sorsáért.
Ha sértetlenül elengeditek velem, távozok, azon felül azt tesztek, amit akartok.
*Magabiztosan, várakozással kereste a nő hideg kék szemeit. Magát nem fárasztotta egyéb kunszttal, elégnek ítélte a kis trükköt a bottal. Tisztában volt azzal, hogy a mágus is jelen van, és talán forrt is a méregtől, ahogy talán még mások is rejtőzhettek a fák rejtekében, de a sárkány sem épp a gyengék közé tartozott.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sou
Fehér sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 68
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-03-18, 4:49 pm

Ahogy Sol hangja elhalkult, újra hátra pillantott, hogy lássa hogy van a lány, de az amit szemei mutattak neki, messze nem volt bíztató. ~ Talán lehet, hogy még sem itt kéne leszállnom, hanem a nimfák városában, ők biztos jobban gondját tudnák viselni. ~ Egészen jó ötletnek tűnt, főként azok után, hogy sorra vette ő mire lenne képes és az igen csak csekélyke segítség lenne, ahhoz képest, amit egy nimfa gyógyító tudna nyújtani. Továbbá abból sem származhatna baj, hogy Solt oda viszi, még akkor sem, ha egy mágus neveli és nem népe között él. ~ De! Mi van akkor, ha jó okkal él egy mágus oltalma alatt. ~ Megrázta fejét. Elképzelhetetlennek tartotta, hogy Sol valami olyat tett volna, amiért száműzték otthonról, inkább valami hasonló helyzetet tudott elképzelni, mint Marius esetében. Még akkor is, ha a lány nem tűnik félvérnek, hiszen a családjától így is könnyen elszakadhatott. Egyetlen határozott szárnycsapással emelkedett feljebb, a kisebb erdőség fái fölé emelkedve jócskán.
- Elviszlek Elonar erdejébe. – Nem tudta, hogy Sol megérti, eszméletén van legalább annyira, hogy felfogja a hallottakat, de ennyit legalább meg akart tenni, hogy közli vele megváltozott szándékait. Remélte, hogy míg oda nem érnek nem történi semmi, ami esetleg a földre kényszerítené, vagy ami még rosszabb Sollal történne még valami. A lassan telő idő is aggasztotta, pedig tudatában volt annak, hogy gyorsaságához mérten, megfelelően telik és még is szörnyen lassúnak érezte a körülötte feltűnő, aztán lemaradó mezők és erdők váltakozását, a néha kanyarogva eltűnő, aztán feltűnő folyó kísérő ívét. De, ha apránként is, egyre közelebbinek és közelebbinek tűnt Elonar sejtelmes kisugárzású erdeje, már csak percek kérdése, hogy a torz fák felé érjen, azok olykor igen izgága indáitól és ágaitól kellően messze.

A fellobbanó és elhamvadó mágusbot látványa nem hagyott nyomokat a porcelánfehér arcon, nem úgy, mint a bot tulajdonosának arcán, aki a gyűlölet és bosszú egyvelegének vonásaival felvértezve távozott. A nő azonban ettől nem lett tartózkodóbb, sem óvatosabb, ellenkezőleg, enyhe főhajtással fogadta a köszöntést és ezt követően teljesen hátrasimította csuklyáját, berögzült mozdulattal igazgatva el, míg hallgatta Negant.
- Magunk között vagyunk, nincs szükség magasztos szavakra. – Tettei ellenére, hangja, arca, még szemének csillanása is barátságos volt, mintha csupa szív teremtés lenne, aki képtelen másoknak ártani. A történtek és az, hogy egy halott mellett áll teljes nyugalomban, megcáfolják ezt.
- Pont az fűt, amiről legkevésbé akartam avatatlannal beszélni. Az adott szavamhoz viszont, hű maradok. – E közben ellépett és az avarba hullott ametisztért nyúlt, különös módon a kő még csak kormos sem lett. - Van valaki, aki a szívemhez közel áll, ám több mint kilenc ezer esztendeje megfosztották a hatalmától és elzárták, béklyóinak kulcsait keresem, és mindenre hajlandó vagyok értük. Gondolom, már kapizsgálod mi is történt a karavánnál, viszont erre kérdésed nem terjed ki, az indokomat hallottad. – Hangja mindvégig könnyed volt, de utolsó mondatának utolsó szavai már fenyegetően csengtek, jelezve, hogy elégségesnek érzi a magyarázatot és nem kíván erről tovább beszélni. – A lánynak nem esik bántódása, de egy fekete sárkánnyal, még ha halandó is talán botor dolog volt elengedned. .. Békés Életet, Negan! – A nő viszont nem mozdul, visszazökkent a nyugodt és közvetlen stílusába, de visszafogott mosolya sejtetni engedi, elvárja, hogy a férfi távozzék először.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
avatar

Hozzászólások száma : 239
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Nimfák
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-03-19, 12:18 pm

*A harc, melyet megkezdett az átokkal szemben, egyenlőre csak annyit ért, hogy mintha tompán, akár víz alól, de hallotta volna Sou hangját. Ő sosem találkozott Elonar nimfáival, csak legutóbb egy nimfával, Rianával. Meg néhány másikkal a Tanács ülésén, ami akkor botrányba fulladt.
Nem volt ereje szólni, sem helyeselni, sem tiltakozni.
Küzdött az átok ellen, azért, hogy visszanyerje erejét és uralmát tagjai felett.*

*Negan már egyenes derékkal figyelte a nő és társa reakcióit. A mágustanoncnak nem voltak kétségei afelől, hogy ebben a játszmában éppen elég kemény partnerre talált a nőben.
Ezúttal ő hallgatott, míg a nő beszélt. A kilencezer esztendő egy olyan lényeges szempont volt, amin első hallásra átfutott volna, de mégis szöget ütött a fejébe.
Addig halandó sárkányok sem élnek, s általánosságban sem nagyon emlékezett ilyen idős halandóra.
Csak bólintott, nem erőltette a nő szavait. Észrevette a csupa szív megjelenést, de erős volt a kontraszt a megtámadott karavánnal és a halottal mellette. Nem hitte el, hogy a nő ilyen ártatlan lenne.
Az ametiszten egy pillanatig elidőzött tekintete, de arcán nem mutatott ki érzelmet.
A búcsú egyben sürgetést is éreztetett vele, a visszafogott mosoly pedig már csak álarcként állt előtte. A nő nem volt ősi sárkány és olyan kevesen voltak, hogy nagyon is biztos volt benne, hogy nincs még egy, akiről nem tudott volna.
A következtetés pedig az volt, hogy nem fekete sárkány volt az említett hatalmától fosztott lény.
De a nő sem, mert azt felismerte volna.
Negan némán meghajolt, és miközben felegyenesedett, szemei még találkoztak a nő tekintetével. Jóképű arcán végigfutott egy lehengerlő mosoly, amit meglehetősen kivételes alkalmakkor szokott megvillantani.*
- Távozok is….de a fekete sárkánnyal kapcsolatban azt hiszem, hogy tévedés áll fenn. Aki Solt viszi, nem fekete és nem is ártalmas.
Hasonló békés életet kívánok…

*Hagyott egy kis szünetet, hátha a nő kiegészíti saját nevével a mondatot. Akár tette, akár nem, ezzel hátat is fordított neki, és ha nem marasztalta, elindult vissza, amerről jött.*
- Csak még egy szóra….kilenc évezredig csak az ősiek élnek. Sem te, sem barátod nem élhettetek annyit, de ti tudjátok…
*Ezzel, ha a nő nem tartóztatta, tovább távolodott tőle.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sou
Fehér sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 68
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-03-22, 1:00 pm

A nő mosolya fakóbbá válik, nem düh, vagy elkeseredettség veszi el erősségét, mert nem hittek. Inkább szomorú, de pont ez teszi valahogy szebbé arcát, az alig mosoly, az elsimuló vonások, a tiszta forrásként csillogó szemek. Megingatja a fejét, közben köpenye alá rejti a nemrégiben felvett követ.
- Zhara. – Adja meg nevét, vagy talán csak egy nevet, mindazonáltal illik hozzá, hiszen jelentése kristályfolyó. Halkan felkacag. – Nem mondtam, hogy az lennék és nem vagyok ősi, vágyni sem vágyok rá. De a kedvesem miért ne lehetne az? – Incselkedően csengett a hangja, de egyéb gesztusa nem támogatta meg hangjátékát. Oldalt fordult Negannak, a fák lobjai közé fúrva tekintetét, mélyen szívva magába az erdő zamatos levegőjét és a kiontott, alvadó vér illatát. Majd a sárkányra pillant, viszont most már határozottan érezni benne a rossz szándékot, talán mert egy meghasadt elme, vagy csak azért mert egy réges-régen meghalt szellem, aki egy élő testét vette magához és most ezért a még lüktető szövetért megy a harc. Ki tudja? Se illat, se erő, a természet is éppen csak alig reagál jelenlétére. Meglehet nem is élő, csak egy tárgy, ami megunta, hogy birtokolják, kiaknázzák mágikus hatalmát és új formába öntötte magát?
- Ó és még valami, nem szoktam tévedni. – Félre dönti fejét. – Nos, örültem röpke eszmecserénknek. Remélem, a későbbiekben még összefutunk, egy olyan alkalommal, amikor egyikünket sem sürget az idő. – Finoman meghajol és ha csak meg nem gátolják, akkor akárcsak előzőleg két társa, fekete füstté válva nyoma vész. A botja vesztett mágus, ez idő alatt lehetőséget kapott arra, hogy bosszút álljon, ha nem is azon, aki haragját kiváltotta. Ugyan azzal a leheletkönnyű, tiszta mozdulattal vágta el a még mindig alvó gyöngysárkány torkát, mint korábban, azóta már megboldogult társáét. De a gyilkos meglepetésére, alig néhány perc múlva, a vártakkal ellentétben, nem egy sárkány hatalmas alakja, hanem egy parányi gyöngy gurul elé, amit mindössze egy vállvonással hagy a fonnyadt levelek között.

Sol iránti aggodalma teljesen elfeledtette vele két társát, akiknek adott szavában töretlenül megbízott, ezért, leginkább ezért nem aggódott az ő sorsuk alakulása miatt. Szinte biztosra vette, hogy már mind a ketten várják az erdő egy jóval távolabbi szegletében, hogy ne zavarják meg a nimfák nyugalmát és a sárkányok birodalmához se kerüljenek azért az ajánlottnál közelebb. Ezért is érte teljesen váratlanul az érzés, ami végigborzongatta egész testét és jeges dárdáival mellkasába fészkelte be magát, fájt és még sem, nem tudta hogyan, de azzal tisztában volt mi történt. Nem először kellett ezzel szembesülnie, de akkor társai vele voltak és átsegítették ezen az egészen. Érezte, ahogy a bánat szétválaszthatatlanul összekeveredik azzal az ősi, belülről előtörő gyűlölettel, amit az elmúlt időben kezdett csak megtanulni kordában tartani. ~ Sol miatt! Muszáj! ~ Igyekezett legyűrni a kényszert, ami tombolásra sarkalja, csak azért, hogy nem fájjon ennyire, hogy vége legyen. Lassú ereszkedése, hirtelenné válik, vakmerően siklik a szerencsére még foghíjasan nőtt fák közé, végrehajtva eddigi legkeményebb leszállását. Egy fa is odavész, a föld is karmolt sebeit viseli, mert Sou csak így tudott időben, mielőtt a sűrűbb fák közé vetődnek, megállni. Lábai megrogynak, a Solt is óvó varázslata egyszerűen megszűnik, a gravitációra bízva a sorsát, bár lehet szerencséje lesz és a földig omló szárnyak egyikén gurul le, de ha esik sem esik nagyot, hiszen Sou is fekszik.
Mélyeket lélegezve, riadtan nézve kinyújtott mancsát. Hiszen azon már pikkelyek és puha pihék éppen olyan feketék voltak, mint karmai és nem véletlen nem merte más felé fordítani a tekintetét. Egész testét befogta ez az ében szín, de meghagyva pikkelyeinek jellegzetes hártyáját. Már tudta, hogy a benne rejlő gyöngy, így próbálja megóvni törékeny, csupán felekből összerakott szövetségüket. Most egészében érzi az őse hatalmát, elkeseredettségét és dühét egyaránt. Lassan mozdul meg, ahogy a világ még nem stabil, Sol után nyújtózva, puha orrával bökve meg a lányt, most még nem s gondolva arra, mi lesz, amikor meglátja.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
avatar

Hozzászólások száma : 239
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Nimfák
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-03-22, 7:53 pm

*Negan volt az, ki utoljára szólt, de azért megvárta a nő válaszát.
Zhara. A név nem mondott neki első hallásra semmit.
Hiába vált incselkedővé, hiába lett gonosz a hang, a mágustanonc kezdetektől nem bízott benne. Nem érzett ő belőle különöset, de ösztönei óvatosságra intették, s azokra mindig is hallgatott.
Nem sejthette a szépség hasadt személyiségét, de valamiért kétkedve ingatta fejét.
Tudott a világ összes még élő ősi sárkányáról. Elég ideig élt népe körében ahhoz, hogy tudja, ki az, aki egyáltalán még szóba jöhet azon néhány közül, aki még él. De egyik sem.
Éppúgy kételkedett a Soura vonatkozó figyelmeztetés igazságában is, így Solt biztonságban tudta nála.
Lekésett viszont lépteivel Ethianwe haláláról. Még látta, amint a gyilkos a gyöngyre bámult, majd otthagyta a levelek között.
Csakhogy nem mehetett ettől tovább, mert addigra már őt zárta körül burok. Erősen vibráló, melyből kilépni már nem tudott. A mágus talán még visszafordulhatott, hogy dühödt pillantást vessen Neganra. Ki más lehetett volna, mint a sárkány, aki megállította?
A gömb formájú börtön minden oldalából villámok fehéren izzó nyalábjai vágtak testébe, hogy addig rázzák, míg kileheli lelkét.
Negan odalépett a halott füstölgő teste mellé, lenyúlt az avarba, és zsebébe rejtette a gyöngyöt. A következő pillanatban már csak tovatűnő köd jelezte korábbi helyét.*

*Sol küzdött, ahogy ereje bírta. A bénaság béklyója mellett elméje kezdett egyre tisztábbá válni, de teste nem engedelmeskedett parancsainak.
A zuhanást is csak valami távoli eseményként élte meg, ahogy azt is, amint karcsú teste gyámoltalanul lecsúszott a sárkány immár fekete testén és huppanva hemperedett az erdő talajára.
Hajába levelek keveredtek, most csak fakó rózsaszín ajkai enyhén szétnyíltak, s lehunyt szemei nem mutatták a fekete testet, mely megbökte. Leginkább a lány ruházatát viselte meg a zuhanás, mely több helyen is felszakadt, kivillantva a nimfa bársonyos bőrét a szövetek alól.
Csodával határos módon azonban sebet sehol nem lehetett találni rajta.
A harc még nem dől el, ahogy azt sem lehetett sejteni, hogy a kis nimfa ereje meddig tart ki még.
Ködlő, köpenyes alak jelent meg a sárkány szakította új tisztás szélén, még a fák között.
A mágustanonc érkezett. Áldotta az eszét, hogy még az út kezdetén Sol darnái közé rejtett egyet, mely látszólag semmiben nem különbözött a többitől.
Valóságban azonban megbűvölte előtte, hogy ha kell, a lány nyomára tudjon akadni.
A korábbi esetekből tanult, amikor nyomát vesztette a rakoncátlan nimfának. Nem akart úgy Kalaran elé állni, hogy nem leli meg.
A máskor leginkább érzéketlen arc most döbbenten figyelt. Valóban egy fekete sárkány mellett látta heverni Solt.
Eszébe ötlöttek régen hallott történetek és egy név, melyet szája halkan mondott ki, úgy, hogy a fekete sárkány azért hallhatta:*
- Nawara…
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sou
Fehér sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 68
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-03-26, 7:13 pm

Érzi az itt-ott felhasadt ruhadarabon keresztül az erős szívverést, él még, legalább ez iránt megkönnyebbülhet. És még sem teszi, most már nem csak talán, biztosan ki merné jelenteni, hogy az a mágus találta el a lányt, csak tekintete válik sötétebbé, ahogy a harag új erőre kap benne. Mintha a rég múlt bestiája ezt jó néven venné, mint egy önzetlen adományt, de az így felszabaduló erőt már az ősi tudás nem hagyja csak úgy elfecsérelni. Noha bizton állítás még így sincs mögötte, hiszen maga a Holló önszántából nagyon kevesek segítségére sietett más népek lányait és fiait illetően és kísérleteit ugyan úgy követték sikerek, mint kudarcok. Sou, ahogy népének egyetlen tagja korlátozott számú igéket tudott csak és azok többsége is mind saját erejük más és más megtestesülésének megszólításához voltak megkomponálva. Most sem szavakat keres, egyszerűen csak elengedi magát, hagyva, hogy a már meglévő erő, lassan szándékai szerint formálódjon, egy seb estén tudná, hogy azt kezelnie, aztán begyógyítania kell, de most csak annyit tehet, hogy ezt odaadja a lánynak. Hogy ez belső harcában hogyan is fog segíteni, fegyver lesz, vagy pajzs, azt már Sol lelke fogja eldönteni, bár az is lehet, hogy hagyja elenyészni, csak abban biztos kárt nem okozhat. Jó szándék vezérelte. ~ Ennél többet én nem tudok tenni. ~ Óvatosan érintette meg újra, ezúttal az arcát Solnak, változás jeleit kutatva, szaglása talán többet elárul majd neki, mint szeme. Talán a még nem észlelt kimerültség, vagy a túlzott koncentráció, de semmit nem vett észre Negan érkezéséből, pedig ha mást nem is, legalább annyit érzékelnie kellet volna, hogy a levegő áramlatai egy egészen röpke időre megzavarodtak és gerincén is végigtáncolt a jellegzetes érzés, mikor más sárkánynépek tagja került a közelébe. A majdhogynem elsuttogott névnek viszont tekintetét vonzó ereje volt, szinte keresés nélkül megtalálta a hang forrását és meg is ajándékozta egy nem túl szép gesztussal. Jelenlegi fekete alapszínén tökéletesen kirajzolódtak hegyes fogai, már majdnem végső méretüket elért agyarai, még felállni is lett hirtelen ereje, kitárva eddig lustán elterülő szárnyait. Gyors felindulásának, azonban legalább ugyan olyan gyors visszakozás lett a vége. Elsőre ugyan is nem ismerte fel Negant, kellet egy röpke idő, hogy megbizonyosodjon arról, az, aki előtte áll, valóban ugyan az a sárkány. De nem tévedett.
- Solt … Solt eltalálta egy varázslat! – Siettető segítségkérés volt ez, el is húzódott az útból. – Én nem sokat tudtam tenni és nem is érettem a szavakat. – Még ha a kis segítség is segítség, most nem érzi részéről elégnek, hiszen most ha legalább egy töredéket tudna Negannak adni, lehet könnyebben tudná mivel is néz szembe Sol és meglehet azt is tudná, hogyan segítsen rajta. Így viszont … Sajnáltatni viszont nem fogja magát, nem is tudná, annyi minden kavarog benne, hogy önmaga sem tud kiigazodni azon az összhang nélküli kupacon. Észre sem veszi, hogy a már eltelt idő alatt tekintetével ugyan azt a pontot lesi, azt, ahová Negan Ethinwe gyöngyét helyezte.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
avatar

Hozzászólások száma : 239
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Nimfák
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-03-27, 2:36 pm

*Sol nem nagyon érzékelt semmit. Hallani hallott, de oly távolról, hogy például Negan érkezéséből semmit nem hallott, csak Sou reakcióját, amely róla szólt.
Addigra már érzett valamit, ami talán erőt adott neki, talán emelte a reményt, hogy nincs egyedül, hogy harcoljon tovább.
Eközben odakint Negan előbb csak állt. Hallott Nawaráról, de csupán mendemondát, mítoszt, és innen ugrott be a név.
Nem tudta, hogy vajon a fekete sárkány ellenséges lesz-e vele, a mágustanonccal, felismeri-e, avagy éppen Solban tesz kárt az idegen sárkány megjelenése miatt. A vicsorgás nem sok jóval kecsegtette.
A mágustanonc egészen addig állt mozdulatlan, ameddig a fekete sárkány meg nem szólalt. Igaza volt a nőnek, tényleg fekete sárkánnyal volt dolga. Nem gondolta volna.
Ahogy a fekete hátrébb húzódott, úgy sétált előre Negan. Óvatos volt és jó szándéka jeléül a zsebébe nyúlt, amit már nézett is a másik sárkány.
A gyöngyöt markába fogta és letette nem messze Soltól, mintha túszt váltottak volna. *
- Nem voltam elég gyors….Sajnálom!
*Óvatosan hátrált egy kicsit, nem tudhatta, hogy a fekete sárkány mit fog szólni népe egy tagjának halálához. Minden esetre pajzsot azért vont fel maga köré. Óvatosnak kellett lennie, nem ismeri a sárkányt, és ahogy először reagált, az alapján akár még meg is támadhatja, ha nem hisz neki, vagy azt gondolja, hogy hibás Ethianwe haláláért. Ezután már a nimfához lépett. Sosem látta még így.
Elesetten, az átok teljesen leverte lábáról. Balját felemelte, majd tenyerét végighúzta a szakadozott ruházatú nimfa karcsú teste felett. Nem is olyan régen, hónapokkal ezelőtt érezte Sol testében a tüzet, oly közel magához, mint még soha. Most pedig itt feküdt gyengén is kiszolgáltatottan.
Jó lett volna úgy tenni ezt, hogy közben nem kell oldalra figyelnie. Nawarában viszont nem bízhatott jobban.
Arca elsötétült. A nimfa átkát ebben a pillanatban kívülről nem tudta megtörni. Félő volt, hogy az átok megtörése közben magát Solt is megsebzi, esetleg meg is öli.*
- Mióta van ebben az állapotban?
*Fordította arcát a Holló felé.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sou
Fehér sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 68
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-04-07, 4:54 pm

Amint megindult Negan keze, Sou szelíden figyelte annak irányát és első sejtése igaznak bizonyult, ahogy eltűnt a végtag és mikor előbukkant, már az eltávozott egyetlen maradványát tartotta a kezében. Nem fájt jobban a gyöngy látványa, mint maga a tudat, pusztán emlékeket szakított fel, amiket igyekezett e rövid eltelt idő alatt eltemetni, hogy ha sebet is ütött lelkén, az ne hasadjon tovább. De most minden gesztusa, mosolya, mogorva szava, szinte kölykökhöz illő kíváncsisága és lelkesedése megelevenedett Souban. Hogy hogyan bírt el ezzel? Maga sem lenne képes megmondani, ahogy azt sem mikor és miként váltotta át alakját, hiszen fejét előre hajtva közeledett az ép csak a levelek alá szüremlő fényben, tompán csillanó golyóbishoz, amit emberi ujjak érintettek és fogtak közre. Lenyelte könnyeit, ha voltak, hiszen szeme nem lábadt könnybe, csak szárazon éget. De rögtön a még mindig mozdulatlanul fekvő lányra pillantott, majd a fölébe hajoló sárkányra és várt. Önkéntelen mozdulattal süllyesztette el a gyöngyöt ruházata egy rejtett zsebében, ott biztonságban tudva, arra az időre míg haza nem viszi. Haza? Megrázta a fejét, nem akart most másra gondolni, nem akart egy használhatatlan személy lenni, akit talán ugyan úgy gyógyítók karjai közé kell jutatani. De túl messze vannak még a nimfák erdejétől, bár …
A kérdés hallatán összerázkódott, mintha teljesen megfeledkezett volna arról, hogy nem egyedül van. Bár, nem csoda, hogy szinte csak egy felé képes egyszerre tapogatózni. Lehajtotta fejét, ahogy gondolataiba merülve igyekezett megtalálni a megfelelő választ az elhangzott kérdésre, viszonylag hamar rádöbbent, hogy pontosat nem, csupán saccolt időt tud mondani.
- Nem sokkal az után kezdett gyengülni, hogy elhagytuk az utat … talán … talán negyed órája. – Ahogy beszélni kezdett, egyben meg is indult, behozva a közöttük lévő távolságot, emberként még is könnyebben segíthet. Megáll a lában, nem is inog meg, bár néhány lépésnyire Negantol és Soltol letérdel, várakozóan nézve a férfire. Hiszen egyetlen egy használható ötlete sincs, amit tudott, azt megtette. Hiába, saját és kapott tulajdonságai messze nem arra szolgálnak, hogy másokon kielégítően segíthessen, hanem, hogy népe tagjait legyen képes megóvni.
- Tudsz valamit tenni? – De ahogy figyelte Negan arcát, tagadólag rázta meg fejét. – Ne mond, hogy csak várhatunk. Biztos van valami módja annak, hogy segítsünk rajta. – Valami, már nagyon régen elfeledett ismeret, homályaiban derenget fel Souban. Az illúziók túlnyomó többsége az alapérzékek becsapásán alapul, de ez a masszív alap sok mást is lehetővé tesz. Esetenként bebocsájtást mások lelki világába, vagy akár egy láthatatlan vívott csata is formába önthető és ezt valamikor használták. Lehet most is megfelelő eszköz lenne, ha egyikük tudná hogyan fogjon hozzá.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
avatar

Hozzászólások száma : 239
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Nimfák
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-04-12, 1:16 pm

*A fekete sárkány már emberi, kölyök külsővel állt ott. A gyöngyöt nem látta, a sárkány biztosan felvette.
Negan türelmetlenül várta a választ. Sol ott feküdt a földön, és neki tudnia kellene, hogy mennyi ideje küzd az átokkal.
Szemével követte a hozzá közeledőt. Amikor letérdelt, addigra meg is kapta a kellő választ. Nem volt pontos, de a semminél azért többet ért.
Negan újra a test fölé emelte balját és ezúttal érzett is valamit.*
- Adtál neki erőt?
*Miközben tüntetően kerülte a választ Sou előző kérdésére. Még nem végzett a vizsgálódással.
Kezét most nem Sol szakadozott ruhába bújtatott teste felett húzta végig. Figyelmesen szemlélte alig-alig emelkedő és süllyedő mellkasát, fakó arcát. Most nem hagyta, hogy emlékei, melyek előtolultak a tarsisi látogatásból, amikor is ugyanez a nimfa forró csókjait lopta le ajkáról. A mágus keze oldalt járta körbe a testet. Egy ponton megállt a kéz, s aprólékosan kulcsolódtak az ujjak rá valami láthatatlanra.*
- L’estripa!
*Kiáltott fel hirtelen, majd rántotta meg kezét, egyúttal azzal, amit fogott is. Hirtelen fénylett fel egy szál, és egy villanással ketté is pattant.*

*Sol még mindig távolról hallotta a szavakat. Küzdött, ahogy erejéből telt, de az állapot, amiben volt, legyőzhetetlennek tűnt.
Nem érezte a felette matató kezeket, pedig biztosan tiltakozott volna, ha tudja, hogy Negan teste felett tevékenykedik.
Hirtelen érzett valamit, ami után halk sikoly hallatszott, de nem az ő hangján. Nem volt benne biztos, hogy csak képzelte, de a köd, melyben lelke lebegett oszlani kezdett. Mintha Kalaran hangját hallotta volna, és az öreg mágus határozott hangja ébredésre szólította, mint kislány korában, ha túl soká nyomta az ágyat reggel. Ki tudja, talán csak saját lelkének egy része, ősi, apafigurája elevenedett meg, hogy kirántsa állapotából? Szinte megfeszült belülről, hogy végre felébredjen.
Odakint a kinti két férfi csak annyit láthatott ebből, hogy a nimfa karcsú teste ívbe hajlott, és a lány hangosan felnyögött.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sou
Fehér sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 68
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-04-13, 5:58 pm

A felkavart avar kesernyés illata egész erősen kúszott orrába, maga sem tudta miért fontos ez, miért érinti meg őt a jelen helyzetben ennyire, hogy még tekintetét is a gyűrött, ezer apró darabra tört és szakadt levéltömegre emelte. Elmúlt a szédülés, nem tett kellemetlenné a látás képességét számára, de a parányi hangot tompák lettek. Negan minden mozdulata, mint egy messzi kísértet halk suttogása volt, helyette szinte teljes tisztaságában víz locsogón csacsogó hangját hallotta, hogy a partra fut és visszaereszkedik újabb erőt gyűjtve, hogy ostor alá vehesse a part kerekre koptatott köveit. Az erdő átható illata is megváltozott, csupán a levegő enyhe fűszerévé lett egy olyan helyen, ahol mandula sápadt szirmai ontják illatukat, elkeveredve a határozott mély színű rózsákéval.
- Megpróbáltam. – Hogy felelete megállja helyét mindkét „világban” csak a véletlen műve lehet, mert válasza valójában nem Negannak, egy másik mély és dallamos hangnak szólt. Nem volt arca, sem illata, csak a vörösben fehérlő, elmosódott sziluett. Hogy e közben mit tett, vagy mit nem a másik sárkány fogalma sem volt, nem láthatta ahogyan rátalál a baj okozójára és mint egy tört rántja ki a lányból. Továbbra is ebben a fura emlékvilágban várná a következő szavakat, ha varázsszó csendesen hagyta volna el a mágustanonc ajkait, de a határozott hirtelen felcsendülő hang, egy pofon erejével térítette magához Sout. Korábban is mindig feltűnt számára ez a félelmet maga után hagyó merengés.
Előre dőlve támaszkodik meg, inkább a földre is ülve, mint tovább térdelve, de most nem elég gyors ahhoz, hogy összekösse mi és miért történt. Tekintete elsőként Solon állapodik meg, de gyorsan Negan lesz az, akit szemügyre vesz és kérdezné is, hogy mit tett. De semmi joga nincs kérdőre vonni, pláne azt a személyt, aki remélhetőleg megoldást talált a Solt érő átokra. Még ha első látszatra úgy tűnik fájdalmat okozott a nimfának, hiába ez nem egy seb, aminek ellátásához még ős is ért, ezért figyel csak tétlenül, belemarva az avarba. Lassan csökken belső feszültsége, de már képes tőle mozogni és első tette nem más, minthogy megoldja köpenyének madzagját és levetve, az Negannak nyújtja. Fogalma sincs befejeződött e varázslata, de Solnak valamivel kényelmesebb lesz talán, hogy megviselt ruházatát eltakarhatja és lesz, ami melegen tartja nem utolsó sorban. Ezt követően felállt és néhány lépésnyit eltávolodott, halvány mosoly szomorkás vonásai ülték meg arcát, hiszen Sol milyen tudatosan jelentette ki, hogy magyarázatot kér tőle és most, az életét is elveszthette volna és talán még most sincs teljes biztonságban.
- Ha .. – Belekezdett, nem fejezte be a mondatot. Hiszen ez a kérdés már elhangzott, felesleges újra feltenni, ha bármire szüksége lesz Negannak tőle, biztosan nem fog habozni, ebben biztos. Mint ahogy abban is, párperce alig tudta összefogni gondolatait és most valahonnét megülte ez mérhetetlen nyugalom.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
avatar

Hozzászólások száma : 239
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Nimfák
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-04-15, 6:47 am

*Negan Sol testét, s arcát figyelte behatóan. Nem volt teljesen biztos benne, hogy jót tett, de nem várhatott tovább. Ha az a fajta átok volt a lányon, amire gondolt, akkor minden perc késlekedés közelebb hozta a halált és ezt nem akarta.
Eközben Sol teste megnyugodva hullott vissza az avarra, s nem is mozdult tovább.
Negan továbbra sem mozdult, még mindig kivárt.
Már csak a nimfa arcát bámulta. Uralkodott magán, hogy a lány arca ne váltson ki semmilyen érzelmet belőle. Ismerte a kettejük kapcsolatát annyira, hogy aggódhasson emiatt. Számtalanszor hozta ki a sodrából Sol és, habár nem vallotta be, érezte, hogy valamiféle szikra van közöttük.
Ezt nem engedte most levegőhöz jutni. Észnél kellett lennie.
Nawara ekkor terítette a lányra köpenyét, amit Negan nem akadályozott meg. Neki ez nem jutott eszébe, de ettől még nem nézett hálásabban a gyöngysárkányra.
Tudta ő jól, hogy mennyi köszönhet a lány neki.
Ha nincs Sou, valószínű, hogy Sol már Dremer kegyeit keresgélte volna, s a mágustanonc róla is lekésett volna éppúgy, ahogy Ethianwe halálát sem tudta megakadályozni.
Negan ekkor veszítette el türelmét.*
- Sol…
*Szólította először halkan a lányt. Amikor arra nem érkezett válasz, hangosabban engedte ki erős hangját, majd mikor erre sem történt semmi, akkor tenyerével megütögette a nimfa arcát.
A hosszú pillák megrebbentek végre, s a nimfa gyönyörű szemei felpillantottak arra a férfira, aki az előbb éppen felképelte.
Arca lángra gyúlt, majd fel is ült, aztán szédülve vissza is hanyatlott.*
- Hogy merészelted…! Arcátlan egy alak vagy, Negan….
*Ezután már Soura nézett, úgy, fektében. Az felüléstől lecsúszott felsőtestéről a köpeny, fedetlenül hagyva szakadozott ruházatát, de ez láthatóan nem tudatosodott benne.*
- Sárkány…
*Jegyezte meg Sounak. Negan keze ekkor próbálta visszaigazítani rá a köpenyt, amit az imént lecsúsztatott magáról, de a nimfa mérgesen lökte félre a kezet.
A következő pillanatban ismét pír öntötte el és nagyon gyorsan rántotta magára az említett szövetet, teljesen piros arccal.*
- Mit…
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sou
Fehér sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 68
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-04-15, 6:44 pm

Elkéset, teljesen félbeszakadt mozdulat volt, ahogy előrenyújtotta kezét, azt remélve jelenlegi távolságból is eléri a sárkány vállát, mikor lendülni látta a kezét. A csattanást halva azonban, azzal egy időben rádöbbent lépnie is idomos lett volna, mert így még a széllel lebbenő hajszálait sem érte volna el, a mellet meg pláne, hogy most még a szél sem fúj. Viszont az új fejlemény nem kerülte el valami csoda folytán a figyelmét, s bár azt látta csupán, ahogy a kedves szemek visszazáródnak, megnyugodott, valószínűleg azért, hogy a rá következő események teljes erejükkel érjék meglepetésként. Ahogy Sol felült inkább visszarántotta még mindig tétlenül kinyújtva hagyott kezét, minthogy szimplán visszavonta volna törzse mellé. A mosoly lassan feltöltötte a szomorkás íveket, eltűntetve egy részét, inkább öröm érzésével húzva meg az újabbakat. Talán fel is nevetne, ha nem nyomná a lelkét egyik társa elvesztése. Neganra pillantott, hogy vajon a férfi mit szól az őt ért sérelmekhez, amiket igen csak igaztalanul vágott hozzá a nimfa, hiszen megmentette az életét. A „sárkány” szó hallatán szépen átsiklott tekintete Solra, de valahogy nem igazán értette a dolgot, mintha a lánynak most esett volna le, hogy sárkány, vagy talán csak Negannal közölte a tényt? Igaz is, nem tudhatja, hogy ők már tisztában vannak azzal ki mi is valójában. Még is megbillen feje, egy igent adva ezzel a lánynak és vette a bátorságot arra, hogy a kialakított távolságot most újból minimálisra csökkentse.
- Az én hibám volt, hogy lezuhantunk és téged eltalált egy átok is még mielőtt elhagytuk volna az utat. – Nem akar kitérni a miértékre, több mint valószínű, hogy nehezen lenne képes kimondani az okot zuhanásukra. Könnyebb volt most összeszedni, hogy mi történt miután Sol a hátára kapaszkodott és ezt készséggel adta meg, hátha a lány nem emlékszik rá. – De Negan még időben ránk talál és meg tudott menteni téged, szerintem .. – Biztatóbb molyost engedett arcára. – megbocsáthatnád neki azt a pofont, én láttam, nagyon aggódott érted. – Szavaiért hajlandó állni akár a másik sárkány dühös pillantását, még szavaival is megbirkózna, már ha lesznek, de valahogy úgy érezte, ha valóban megszólal stílusa talán ahhoz fog inkább hasonlítani, amit, a karaván mellet is mutatott. Tovább lépett, a közeli fához, aminek először csak nekitámaszkodott, majd a tövébe csusszant, valami megtámasztotta, kellemes hűvösével és lágy illatával segítette egy kicsit. Lassan kijelenthetjük, hogy a fáradság kezd kiütközni rajta, de nagyon kitartóan küzd ellene, mert nem ő a fontos, hanem Sol és az, hogy jól legyen.
- Remélem a varázslatnak nem maradtak nyomai. – Szavait leginkább Neganhoz intézte, miközben eddig vállán keresztbe vetett tarisznyájának pántját is leakasztotta, felnyitva egy vizes kulacsot és egy nagyobba csavart valamit vett elő, ami nem más volt, mint egy kis sült, növényekből. – Vízzel és egy kis étellel tudok szolgálni, ha esetleg szomjas vagy … - Kínált első sorban Solnak azt, amije van, de tekintetével a sárkányt is felkereste, jelezve neki is szól a felajánlás. ~ Csak felállni ne keljen hozzá. ~ Azért két lábra tudná magát tornászni, de nem szívesen próbálná ki, hogy lábai végül is meddig tartanák meg, de talán nem is kell ez ügyben kísérletet végeznie.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
avatar

Hozzászólások száma : 239
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Nimfák
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-05-03, 1:30 pm

*Negant nem érte váratlanul Sol kijelentése a „sárkány” szóval. Egyértelmű volt számára, hogy nem róla van szó, mert látta, hogy a gyöngysárkány hátán távozott a helyszínről.
Akkor még magánál volt.
Innen nem is volt sok értelme foglalkozni azzal a kérdéssel és ideje sem volt, mert Sol kifakadása magára vonta a figyelmét.
A mágustanonc villámló tekintettel húzta el kezét. Na, nem mintha olyan nagyon sajgott volna, Sol ütése kevéssé fájt neki.
Vett egy mély lélegzetet, miközben gyilkos pillantással ajándékozta meg Sout is.
Sokkal inkább zavarta az, hogy a másik sárkány előtt ez a kis rakoncátlan kétlábú így mert bánni vele.
Lendült is keze, hogy a nimfa arcán landoljon, de az utolsó pillanatban visszafogta magát.
Fagyos hangon vakkantotta oda Solnak válaszát, miközben fel is emelkedett a nimfa ülő alakja mellől.*
- Örülj, hogy élsz, bolond!
*Felemelkedve nézett le a nimfa törékeny alakjára. Esze ágában sem volt engedékenyebb hangot megütni, inkább hagyta, hogy a gyöngysárkány hadd vigye a szót.
Sol még mindig fülig vörösödve tartotta magán a köpenyt, bárkitől is kapta, most nagyon jól jött neki.
Csak később kezdett figyelni Soura, valahol ott, ahol az következett, hogy megbocsáthatná Negannak a pofont.
Vörös arccal, dühös szemekkel nézett egyenesen Soura, még mindig a földön ülve.*
- Semmi nem indokolja, hogy felpofozzon egy nőt! Sem azt, hogy a ruhámat félig leszaggassa rólam! És te csak nézted? Milyen sárkány vagy te?!
*Negan eközben magában puffogva sétált odébb, igyekezett tudomást sem venni a háta mögött berzenkedő nimfáról. A nő és a mágusok jártak a fejében.
Hirtelen fordult meg, és szavait előbb Solra intézte hidegen, visszafojtott indulattal.*
- Kalaran bölcs mágus, de a bölcsességet tanítani nem lehet.
*Utalt Sol előbbi kifakadására. A csípős megjegyzés után Souhoz fordult, mintha letudta volna magában ezzel a Solnak szóló mondandóját.*
- A Zhara név ismerős neked?
*Sol magába fojtva azt a kikívánkozó mondatot, miszerint ő is ott van és ő a sértett fél, akit egy neveletlen mágustanonc sértegetett és már meg is ütött, inkább pulykavörös arccal nézett Soura. Dühtől piros arca, méregtől csillogó szemei még inkább széppé varázsolták arcát, de közben az ismeretlen név arra utalt, hogy kimaradt valamiből.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sou
Fehér sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 68
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-05-05, 9:37 am

Sóhajtava rázta meg a fejét, igaz, nem túl hevesen, nehogy beleszédüljön a mozdulatba, ezzel kommentálva elsősorban a lány szavait. És, ha eddig nem tette, most bizony meg kell állapítania, hogy Sol igen csak heves természetű, vagy csak túl fiatal? Esetleg, mindkettő? Ennél tovább azonban nem mélyed a dolog boncolgatásában, de nem szándékozik szó nélkül hagyni a dolgot, bár nem azért, mert kétségbe vonták tisztességét. Inkább, nem érzi tisztességesnek, hogy a nimfa rosszat feltételez arról, akinek valóban az életét köszönheti.
- A ruháid zuhanás közben szakadtak el. – Mutatott a fák felé, amiket igazán ő is csak most vesz szemügyre. Nem kevés akadt, amelynek gyengébb gyökerei elpattantak és most kilökve a földet, megdőlve tartja még magát, belőlük van több, de akad egy-két fa amik nem csak megcsavarodtak, hanem kiszakadva helyükről odébb gurultak. Sout meglepi a látvány, ha így vágódott ide, akkor az lenne a legkevesebb, ha itt-ott nem is kicsit fájnának tagjai, de mindössze karja és oldala sajog egy kicsit. Egyáltalán nem vészes, szinte el is törpül a mellkasát szorító érzés mellett. – A pofon pedig a szükséges rossz volt, de célját elérte, magadhoz tértél és ezt neki köszönheted. – Percnyi csend után folytatta, ugyan azon a nyugodt hangon, amin előzőleg is megszólalt. Tekintetet Sol alakján állapodott meg, csak hogy lássa a lány őszinték szavai, szeretné, ha elhinné és nem kakaskodna tovább a nagy önuralomról tanúbizonyságot tevő Negannal, aki egy biccentést és hozzá mosolyt könyvelhet el magának, cserébe a gyilkos pillantásért.
Fejét is a fának támasztja, lejjebb csúszik a kényelem végett, kezét ösztönösen mellkasán nyugtatja, pedig nem csitul tőle az a kellemetlen érzés, de ha egy kicsit elhiszi, hogy ennyitől jobb, akkor jobb is lesz! Sol felé pillanat, akin még mindig a sértettség jeleit vélte felfedezni, de Negan mozgó alakja félrevonja róla pillantását, aki a lánnyal ellentétben inkább elemzésbe kezdet, csak azt nem tudta, de sejteni sem igen sejtette, hogy milyen téren.
- Nem. Most hallom először. – Még is gondolkodva nézett fel a felette tornyosuló levéltengerre. Biztos volt benne, hogy most hallja először, de furcsa módon még is ismerősen csengett számára, az ellentmondás meg is kavarta egy kicsit. ~ Talán az egyik könyvben olvastam? ~ Tanakodott magában, mivel többnyire emlékszik azok nevére, akikkel többször is összehozta a sors, vagy több időt töltöttek egymás társaságában, ám most úgy érezte, hogy nem találkozott a név viselőjével. Tehát igaza lehet, nem hallotta, olvasta. – Miért kérded? Ki ő?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
avatar

Hozzászólások száma : 239
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Nimfák
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-05-07, 1:54 pm

*Sol Sou szavaira újfent csak mélyvörössé pirult. Szakadt ruhái azok, melyeket takargatott az idegen köpennyel, ami leginkább a fiatal sárkányra illett. Követte iránymutatását a fiúnak és ámuló szemei, enyhén szétnyíló ajkai előtt meggyötört fák álltak.
Aztán szép szemei tovább vándoroltak Negan alakjára, de az arcon sokkal inkább egy olyasféle kifejezés ült, mint „Neki?? Soha!”.
Szólni nem szólt, már kimérgelődte magát, inkább a most mi legyen kérdése fészkelte magát fejébe.
Mert így nem állhatott fel, főleg a köpenytől nem válhatott meg könnyedén, félig fedetlenül hagyva testét a két férfi szeme kénye-kedvére.
Souról még nem tudta elképzelni, de Neganról már tudta, milyen, amikor tűzként fut végig tagjaiban forró érintése és milyen, amikor nyakán csókjai vándorolnak, keze pedig melleit simogatja.
Meg is rázkódott, amikor az emlékek eszébe jutottak és vörös arcát elkapta Neganról.
A mágustanonc nem nézett rá, inkább Souval volt elfoglalva.
Negan követte szemével a fa mellett lecsúszó fiút és elsőként jelent meg az arcán a feszült figyelem kifejezése.*
- Mondhatni, közeli kapcsolatba kerültem vele.
*Jegyezte meg epésen a „Miért kérded?” kérdésre, majd hozzátette.*
- A karaván melletti erdőségben….Elég rosszul nézel ki.
*Bökte ki végül az, ami foglalkoztatta. Utálta, hogy neki kell ezt a szerepet betöltenie. Sol sokkal figyelmesebb is lehetne ilyen helyzetekben.
Felfigyelhetett volna már a bosszankodás helyett arra, hogy a fiú egyre rosszabbul néz ki.
Vajon átok sújtotta őt is, vagy pedig a zuhanás viselte meg ennyire? Negan ezt nem tudhatta, de a fák ilyen állapotba nem sodorhatták volna, ha fejlett, egészséges sárkány.
Mérgesen lépett oda és gyors mozdulattal guggolt is le Sou mellé.*
- Beszélj!
*Mintha tudomást sem vett volna arról, hogy a nimfa is a helyszínen tartózkodik.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sou
Fehér sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 68
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-05-07, 8:08 pm

~ Ó, Sol… mit árthatott Negan, hogy ennyire nem képes elhinni, hogy segített rajta? ~ Kósza gondolat volt, ahogy a lányra esett pillantása, két reávetett közül azonban most már észrevette, vagy észre venni vélte a különbséget. Az előbb határozottan durcás volt, most inkább már talán csak a zavara maradt meg. ~ Talán meg kéne nyugtatni, hogy a köpönyeg nála maradhat, de biztosra merem venni, hogy csak még jobban zavarba jönne. Nem csodálnám. ~ Erre persze ő maga is zavarba jött, hiszen ne emlékezne arra, hogy a nők és lányok mennyire odafigyelnek, hogy elrejtsék magukat a férfiak sóvár szeme elöl. Bár semmi rosszat nem tettek, se Negan, sem pedig Sou, de attól még Sol jogosan kérdőjelezte meg, hogy miféle sárkány is ős és erre most sikerül úgy igazán rájönnie. Így viszont egy bocsánatkérés igazán kijárna a lánynak, még akkor is, ha azokban a pillanatokban nem az volt a fontos, hogy mennyire szakadt el a ruhája, hanem az, hogy életben maradjon.
- Jól vagyok! – Szinte gondolkodás nélkül vágta rá, megnyugtatásnak szánva. Eddig bele sem gondolt, hogy talán fáradsága meglátszik rajta, hiszen egy olyan nép egyik tagja, akik minden bajukat igyekeznek titkolni a kívülállók elől, legyen az egy testen ütött seb, vagy az ő esetükben egy sokkal veszélyesebb lelki sérülés. A férfi hirtelen mozdulata jócskán meglepte, nem riadt meg a felszólítástól, csupán csak értetlenül meredt Neganra, akinek hangja és arcának vonásai is arra utaltak, hogy mérges.
- Elfáradtam ennyi az egész … – Hazudott, ennek tetejében pedig még a tekintetét is elvonta Neganról, félreérthetetlen bizonyítékot adva szavainak hamisságára. Pillantás találkozott Soléval, de róla is elkapta és inkább a fűvel borított földet nézte. Mit kéne mondani pontosan? Ami kikívánkozik, most túl fájdalmas lenne még, ujjaival belemarkol ingébe, és amúgy is hogyan magyarázza el a helyzetét. Nem akarja, bőven elég lenne azzal megbirkózni, hogy elveszítette egyik közeli barátját, de e mellett azzal is kénytelen szembenézni, hogy életét egyre jobban felforgatja az a fél gyöngy, aminek az életét köszönheti. – Egy kis pihenésre van szükségem. – Újra a mágustanonc szemébe mert nézni és úgy szólalt meg, fura módon a hajdan olajzöld szemek, most már sötétbe hajló smaragdjában némi dac is csillant. Sou ugyan is jobban szerette volna, ha a sárkány védencét részesíti kitűntető figyelmével, mint őt, hiszen segíteni úgy sem tud.
- Vagy nem is erre gondoltál? – Ütött szöget fejében a gondolat, amit szóra is cserélt, hiszen miért is kérdezte volna meg tőle, hogy ismerős e számára az a név. – Az a .. Zhara .. ő .. ő volt az aki ..– Hiába vett nagy levegőt, egyszerűen nem volt képes megkérdezni, hogy az Zhara vette e el Ethianwe életét. Ugyan akkor, valami nyugalmat nem lelő része, azt sugallta, hogy igaza van.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
avatar

Hozzászólások száma : 239
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Nimfák
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-05-08, 11:22 am

*Negan arcán hitetlenkedő kifejezés jelent meg Sou válaszára. Nem úgy néz ki, mint aki jól van, ahogy ennyitől nem fárad ki egyetlen sárkány sem, amit ő tett, mióta a karavánnál találkoztak.
Nem izgatta, hogy Sou mérges lett-e kérdésétől, elsötétülő arckifejezéssel állt viszont fel. Ismeri, amikor hazudnak neki, Sou testbeszéde pedig nem hagyott sok kétséget.
A dac nem érdekelte és ezt az ő testbeszéde is egyértelművé tette. Nem anyja, sem apja ennek a gyöngysárkánynak, csupán fajtársa és lehetséges szövetségese iránti aggodalma jelent meg egy pillanatra. A hazugság jeleit azonban, tekintve, hogy nem adott okot rá, nem tolerálta túl jól.
Hátat fordított a sárkánynak és a nimfának is.
Mély, dörmögő hangon szólalt meg újra, miközben a karaván irányába tekintett.*
- Nem ő volt. Aki tette, azt már nem él.
De ő áll a dolgok mögött.

*Nem sokat árult el, hiszen semmi nem garantálta, hogy a nő megjelenjen akár a következő pillanatban is.
Sol végre magára talált eközben és kissé nehezen, szédelegve fel is tápászkodott, miközben a köpenyt ügyesen magára fordította. Így amikor már a két férfira nézett, az takarta testének nagy részét.*
- Megtarthatom…?
*Kérdezte zavartan Soutól, mintha Negan ott sem lett volna. Látványosan nem foglalkozott most azzal a durva és arcátlan alakkal. Női méltóságában érezte sértve magát azáltal, amit tett vele.
Ha nem lett volna még mindig zavarban attól, hogy a köpeny, amivel szakadozott ruháját és azon kilátszó, máskor fedett, bársonyos bőrét takarja, nem az övé, talán kikérte volna magának, hogy számára érthetetlen dolgokról beszélnek úgy, hogy jelen van.
Nem csecsemő már, és ha Kalarantól nem is, de ezektől a férfiaktól elvárta, hogy bánjanak vele felnőtt nőként.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sou
Fehér sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 68
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-05-21, 7:36 pm

- Értem. – Válaszolt halkan. Most egyszerűen nem tudott mit kezdeni a másik sárkánnyal, látta rajta a dühöt, amit valószínűleg Sou szított fel és ha fikarcnyi kedve lenne hozzá, akkor telitalálatosan megtippelni, hogy mi is volt az, ami ezt kiváltotta. Tekintete, amivel eddig Negan hátát leste, a földre vándorolt és közben újra és újra elismételte magában a nevet. Fölöslegesen gyötörte magát. De már tudta, hogy olvasta valahol, az már nem rémlett fel előtte, hogy egy olyan oldalon látta, ahol a harmadik szóként szerepelt és ideje sem maradt esetleg előrébb lapozni, mert Níbe belépett. Felhúzta térdeit, szívesen elbújt volna valami kicsi és sötét helyre, ahol maga lehet, most ez is megtette. Níbe ugyan is még mindig nem tartozott azok közé, akikkel szívesen egy légtérben tartózkodott és ez az érzés mind inkább egyre erősödött benne. Sőt, mondhatjuk, hogy most konkrétan szívesen látná holtan és ez megrémítette. Zavaros gondolatai közül Sol kérdése ugrasztotta ki és rögvest a lány felé fordította a tekintetét.
- Persze. – Halványan elmosolyodott. – Megtarthatod, de arra megkérnélek, hogyha már nem veszed hasznát, ne dobd el. Egyszer érte megyek. – A szívéhez nőt az a ruhadarab, hiszen már sok helyen megfordult vele és eddig hűségesen védte a széltől, fagytól, esőtől és bizony még a rekkenő hőségtől is. Bár nem tekint rá kabalaként, de akkor is jó volt a tudat, hogy ott lapul tarisznyájában és ha kell csak előkapja. Lehunyja a szemét és nagy levegőt vesz, amit határozottan ki is enged, aztán megtámaszkodik a fában és megingás nélkül talpra kecmereg. A biztonság kedvéért még nem engedi el alkalmi támaszát, mert azért még kótyagos a feje, de ahogy elvárható egy egészséges sárkány hamar összeszedi magát és Sou egészséges.
- Tartasz attól, hogy újra felbukkan? – A gondolat egyszeriben jött és kérdés formájába napvilágot is látott. – Vagy nem benneteket keresett? – Ahogy tisztában képes gondolkodni, fel felbukkannak bizonyos feltevések és ez is egy azok közül, miszerint Sol vagy talán Negan lehetett a célpontjuk. Őszintén megvallva, még nem találkozott olyan helyzettel, amiben egy nimfát egy sárkány védelmez egy mágus kívánsága szerint. Ez valahogy túlságosan ellentmond az eddig kialakult más népek tagjai és a sárkányok közötti ellentmondásnak, noha felrémlik Kain is, de őt egészen más szemmel nézi.
- A karaván is lassacskán közelebb ér, már ha épp bőrrel megúszták, gondolom velük folytatnátok az utat. – Ügyesen szedegeti össze a gondolatcsokrokat, majd nekibúsul újra, ha magában marad, bár egyenlőre nem igazán látja tisztán mi is lenne a jobb. Ha elkísérhetné legalább még egy darabon Solt és Negant, vagy ha gyorsan magára hagynák.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   

Vissza az elejére Go down
 
Városhatár
Vissza az elejére 
6 / 12 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Keleti szeglet :: Norlan-
Ugrás: