LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Lanur-hegység

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 19 ... 33, 34, 35
SzerzőÜzenet
Csatabáró Mordon
Sámán
avatar

Hozzászólások száma : 248
Munkahely : Minden idők legnagyobb ork sámánja és spirituális vezetője *morog*

Character sheet
Nép: Orkok
TémanyitásTárgy: Re: Lanur-hegység   2015-11-05, 2:21 pm

Mordon nem kevésbé érezte magát megsértve, mint amilyen dühös. Elvégre ő egy ork sámán, nem is akármilyen. Teljes vállszélességgel az orkok ügyét szolgálja mióta hűséget fogadott Fikknek. Az hogy a vezér döntéseit ő miképp értékeli és hogy egyáltalán végrehajtja-e azokat, az más dolog. Mordon nagyobb erőt akar magának. Ha már a harcosok nem voltak hajlandóak mindig teljesíteni a parancsait valamiféle kegyetlenkedés ellenük történő elkövetése nélkül, akkor Mordon bizony megoldja hogy ne kelljen csak fegyverforgatókkal körbevennie magát. Úgy is kissé megbízhatatlannal tartja azt a népséget, hisz nincs elég eszük felfogni hogy Mordonnal esélyük van diadalt aratni. Orkul mondva, nem tekintenek rá vezérként. Ahhoz viszont, hogy kompenzálja a ezen hiányosságait, előbb ki kell kérnie egy mágiában járatos lény tanácsát, de akárhogy töprengett, csak egy szóba jöhető lény volt, ez pedig maga Mammon Urgaroth. Ha lenne jobb, akkor megpróbálná, de az általa ismert varázstudók bizonyára mind az orkok elleni hadi gépezetet erősítik. Ennek következtében pedig úgy gondolja meg sem érdemes kísérelnie a velük való társalgást.
-Az ork törzsek hadiösvényre léptek az emberek és szövetségeseik ellen. Elkélne pár segítő.- Tért rá végül Mordon, némi témakerüléssel. Nem akarja közvetlenül segítséget kérni. Milyen is volna ha egy ilyet ilyet tenne. Abszurd. Egy szó mint száz, A kísértet bizonyosan sok mindent tud a mágiáról és azzal a tudással már Mordon is képes volna komoly csapásokat mérni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mammon Urgaroth

avatar

Hozzászólások száma : 14

Character sheet
Nép: Kísértetek
TémanyitásTárgy: Re: Lanur-hegység   2015-11-10, 7:50 pm

-Ez engem hol érdekel? Sok háború dúlt már nélkülem, eggyel több mit sem számít.- Adja válaszul Mordon számára. Sosem akart beleavatkozni az élők ügyeibe, hisz az anyagi javak és testi örömök már nem tették boldoggá. Nem is értette igazán az ork célját ezzel, hisz abból, hogy a barlangnál találta, bizonyos hogy rájöhetett volna már arra, hogy nem az a kószáló lélek aki mindig máshol ver tanyát mint a vándor muzsikusok.
-Ha ugyan segítenék is, mi hasznom volna belőle?- Tette fel azért kíváncsian a kérdést. Nem mondhatja hogy nem csigázta fel a kíváncsiságát az ork, elvégre ritka az olyan, hogy valaki felkeresi és szövetséget ajánl neki azután hogy hajszálon múlt az evilági létük. Azért kíváncsi mégis mit ajánlhat az ork számára. Kevés dolog van aminek igazán örülni képes az ő fajtája ilyen hosszú magány után. Ugyan mégis mifélét ajánlhat egy ork neki aminek hasznát is láthatja?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Csatabáró Mordon
Sámán
avatar

Hozzászólások száma : 248
Munkahely : Minden idők legnagyobb ork sámánja és spirituális vezetője *morog*

Character sheet
Nép: Orkok
TémanyitásTárgy: Re: Lanur-hegység   2015-11-10, 8:13 pm

Ez lenne Mammon Urgaroth? Megfakult árnya a múlt egy részének, aki közömbösen fordul a világ felé, nem is törődve annak értékeivel, és meg sem próbálva a sorsa ellen küzdve kiutat találni a valós lét és a halál zsákutcájából? Az bizonyos, hogy nem érdekelhetik a kincsek, ezt tudta Mordon is. A finom ételekről tán már meg is feledkezett, akárcsak a testi örömökről is. Nehéz eset, az bizonyos, bár nem lehetetlen. Mordon elgondolkodott, mégis mi lehet elég csábító Urgaroth számára, hogy maga mellett tudhassa. Némi töprengés után rájött mivel is győzhetné meg a sötét barlangban rabként tengődő kísértetet.
-És mit szólnál a tudás hatalmához?- Tett ajánlatot végül Mordon. -Ha egy varázstudó vágyik valamire, az a tudás. Nincs igazam?- Szegezte neki a kérdést Mordon a kísértetnek.
-Az ork sereg hatalmas harcokat vív és minden bevett város egyre tapasztaltabbá tesz minket. Ha valami érdekel, akkor a zsákmány azon része a rendelkezésedre áll. Nem sok ork veszi hasznát a régi tekercseknek.- Magyarázta a zsákmányosztás lényegét a kísértetnek Mordon. -Amit én kérek, csak annyi, hogy oszd meg velem azt a tudást.- Bökte ki végül Mordon leghőbb vágyát. Szomorú tény hogy az orkok nem fogják fel az írott szó hatalmát, és a bölcsességet hordó papírokban csupán tüzelőt látnak, de Urgaroth segítségével ez megváltozhat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mammon Urgaroth

avatar

Hozzászólások száma : 14

Character sheet
Nép: Kísértetek
TémanyitásTárgy: Re: Lanur-hegység   2015-11-27, 6:01 pm

Lehullt hát a lepel az ork szándékairól. Nem kétséges, hogy úgy gondolkodik mint egy varázsló. Hajtja a tudásvágy. Az ismeretlen megismerésének vágya. Olyan tudás birtoklásának akarata, melyeket kevesen ismernek és használnak. Messze nem olyan ostoba hát mint Mammon gondolta, azt el kell ismernie. Kellemes meglepetést okozott ezzel számára az ork, habár továbbra sem képes meghazudtolni ork mivoltát és a pusztítás után sóvárgó ösztöneit. Ezt még tagadni is felesleges, hisz lerí a mondandójáról hogy ez a célja vele.
-Előbújt hát a szög a zsákból sámán. Szóval korlátot szab az ostobaságod a fejlődésednek és mentort keresel.- Közölte Mammon hangosan gondolatát. Mostanra egész érdekessé vált a beszélgetés az orkkal, így nem állt szándékában otthagyni. Most még. Kivételesen érdekes dolgokat mond vendége és csakugyan elgondolkodott a dolgokon. Tán ez lenne a nagy lehetősége? Tán végre pontot tehet anyagtalan léte végére és elkészíthetné művét? Netán az őt megvető varázstudók leszármazottjai végre elismerik majd művét? Milyen szép és nemes gondolatok. Bár ne ismerné ennyire az élők természetét, hisz akkor hinne ezen gondolatok szépségében.
Hit. Ez kéne Mammonnak. Nem is kevés. Rég hitt már valamiben is. Talán épp itt volna az ideje tennie valamit? Bizonyítania tudománya erejét?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Csatabáró Mordon
Sámán
avatar

Hozzászólások száma : 248
Munkahely : Minden idők legnagyobb ork sámánja és spirituális vezetője *morog*

Character sheet
Nép: Orkok
TémanyitásTárgy: Re: Lanur-hegység   2015-11-27, 6:29 pm

Urgaroth szavai ugyanannyira sértették Mordon füleit, mint amennyi igazságalapja volt ezeknek. tény, szüksége volt valakire aki segíti, de nem mestert keres. Nem olyan ostoba mint ahogyan azt a kísértet feltételezi, szimplán nem érti a rút macskakaparást azokon a rongyos pergameneket. Ez akkora gond? Olyan jó csúfot űzni emiatt másokból?
-Ostoba!?- Háborodott fel Mordon a lealacsonyító jelzőn. A sámán mindennek mondta volna magát, csak nem épp ennek. A kísértetnek pusztán az a szerencséje, hogy orkunk komolyan igényt tart annak szolgálataira és szüksége van annak minden tudományára ahhoz, hogy a fajtájának győzelmet arasson.
-Ahelyett hogy engem mocskolsz, azt mondd meg hogy kell-e amit kínálok vagy sem. Sok élő varázsló állna mellénk, különösen hogy a sárkányok bajtársaiként küzdünk. Szerintem mindketten tudjuk hogy ez nem is kis szó.- Jegyezte meg Mordon utólag. Ennyi már talán elég lesz a kísértet meggyőzésére, hisz ha a felkínált tudás nem volt döntő erejű, akkor a tudat, hogy kik oldalán küzdhet, talán már elég lesz számára hogy dönthessen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Inaeth
Fekete sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 91
Életkor : 807

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Lanur-hegység   2015-12-01, 8:32 pm

*Elsötétül az ég, amikor a hatalmas szárnycsapások zaja eljut a falu lakóinak fülébe. Közel vannak Mardanhoz, s közel vannak a sík vidékhez is, ahová még nem jutottak el az ellenség csapatai, de az esti iszogatások már nem harsogó nevetéstől hangosak.
A tüzek mellett nem pajzán férfidalok zengenek, s a tűzhelyek körül sem hallatszik már az asszonyok könnyed dúdolása a gyerekzsivaj mellett.
A borba csendes, elgondolkodó tekintetek merülnek. A tüzek mellett is halk hangú, aggódó beszélgetések zajlanak, s az asszonyok szoknyájuk közelében tudják legszívesebben porontyaikat, amikor kitekintenek a konyhák ablakán az égre.
A háború zajai mindenhová elérnek, s a falusiak is fontolgatták, menekülni kellene.
Azonban bíztak abban, hogy őket elkerüli a vész, itt van otthonuk, földjeik, nyájaik, szeretteik.
Most azonban összerezzennek, s hiába futnak petrencék, kapák, kaszák után, el sem érnek azokig.
A hatalmas fenevadak lecsapnak rájuk, s a tűz, melyet lövellnek a völgybéli, kis falura, mindenhová elér.
Az ivóban feldőlnek az asztalok, menekülnének a kétlábúak.
A földeken összeégett holttestek fekszenek, s a betakarítás után az őszi vetés, melyet már tavaszra gondolva hullajtottak a szántásba, sosem fog beérni.
Az asszonyok gyermekeiket védik testükkel, hiába.
A két tucat sárkány úgy pusztítja el a kis falut, mintha sosem lett volna.
Orod Opeléből érkeztek, s egy céljuk van: Dél felé haladnak.
A nyomukban érkezők majd összeszedik az élelmet, s visszaviszik oda, ahonnét jöttek.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
avatar

Hozzászólások száma : 405
Életkor : 1703

Character sheet
Nép: Kísértetek
TémanyitásTárgy: Re: Lanur-hegység   2016-06-09, 3:06 pm

/ Alameis Időntuli/
* Sendel után nem sokkal a Kék sárkány ahogy abba bele egyezett velem tartott. Adent is itt képezték ki, s ennek a sárkánylánynak is ez lesz a legjobb hely. Nem messze Ekorintol vertünk tábort. A lányra pillantok immáron nem kényszerülök teste köré viszont kardom még mindig Nála van. A szerződésünk is él még mihez vérét adta.
- Itt tökéletes lesz, Sajnálom hogy kétlábú formádba kényszerítelek, de a sárkány létedhez nem igazán adna sokat az ahogy edzeni óhajtalak. Végülis itt ebben a testben törékeny vagy... Akkor hol is kezdjük... Ohh igen Aden napokig ezekben a hegyekben edzett. Látod ott azt a meredek falat?
* Mutatok egy szinte tükör sima falra, ami elég komoly kihívást jelentett még Aden képességeivel is.
- Mászd meg, meglátjuk mennyire erős ez a tested. Sárkányként szívósabb vagy mint egy közönséges elf... De akkor is csak egy elf vagy.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alamaise
Kék sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 190
Életkor : 502
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Lanur-hegység   2016-06-09, 3:19 pm

// Hossin - Időtúli //


*A nagy csata után Alamaise készségesen követte Hossint, hogy megtanítsa a táncok titkára. Fogalma sem volt arról, mire számítson, de bizakodóan tekintett erre a kiképzésre. Úgy érezte, hogy a történtek után megbízhat Hossinban, és barátként tekinthet rá.
- Semmi gond, ebben igazad van - válaszolta a nő a kísértetnek - De ki az az Aden? - kíváncsiskodott, amikor meghallotta a nevet.
- Persze, látom a falat - pillantott a fal irányába, kissé fancsali képet vágva.
Hossin utasítására odasétált, és elindult felfelé. Az elején még energikusan törtetett a magasba, ám öt-hat méter után fáradni kezdett, és már fogást is alig talált magának. Homloka javában gyöngyözött már, de még egyet-kettőt sikerült tovább taszítania magát, ám ez után már feladta.
Elengedte a köveket és lefele menet mágiával tompította a huppanást.
- Hát ez... - lihegte - Hát ez nem nekem való.
Alamaise számára szokatlan volt, hogy bármit is megmásszon mágikus segítség nélkül. Ha eddig ezt kellett tennie, mindig segítségül hívta számára kedves, falmászó igéjét.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
avatar

Hozzászólások száma : 405
Életkor : 1703

Character sheet
Nép: Kísértetek
TémanyitásTárgy: Re: Lanur-hegység   2016-06-09, 3:32 pm

* Amikor a lány vissza kérdez csak szemem sarkából nézek rá.
- Fivérem leszármazottja. Az ő felmenőiben éltünk már évszázadok óta.
* Figyelem ahogy a lány neki iramodik, az elején még hevesen mászott felfelé de lankadni kezdett vegig néztem ahogy tompán a Földre hull és egyből feladná.
- Ha Ennyi akarat szorult csak beléd jobb lesz ha vissza mész az úrnőhöz. Legutóbb majdnem ott hagytad a fogad és csak huszonkilenc másodpercre léptél be a táncba. Meg kell edzened a testedet... Pihenj pár percet, s fogj neki újra....
* Eltekintek Ekorin felé majd egy őrszemet veszek észre. Minket figyel. Készülni kell a vendégekre, bár még jól is jöhet ez a dolog.
- Na felkészültél?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alamaise
Kék sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 190
Életkor : 502
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Lanur-hegység   2016-06-09, 3:44 pm

// Hossin - Időntúli //


*A nő csak magában morgolódik Hossin feddésére. Pihen még egy pár pillanatot, majd újból összeszedi magát, felhúzza karján a könnyű anyagú törtfehér tunikát, és ismét mászni kezd. Most tovább jut el, mint az elején, mert beosztotta erejét, ráadásul megjegyezte, hogy nagyjából hol vannak kiugrók a sziklán, amibe belekapaszkodhat. Az összes izma nekifeszült a feladatnak, és elméje is csak erre koncentrált, ám minél magasabbra tört, annál kevesebb volt a kapaszkodó, és annál síkosabb a szikla. Az egyik ilyen csúszós padkán megcsúszott a lába, és ismét a földön landolt, viszont most magasabbról zuhant le, ami némi büszkeséggel töltötte el a nőt.
Ismét pihent egy kicsit, előre dőlve támaszkodott térdein, és igyekezett mély lélegzeteket venni.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
avatar

Hozzászólások száma : 405
Életkor : 1703

Character sheet
Nép: Kísértetek
TémanyitásTárgy: Re: Lanur-hegység   2016-06-09, 3:59 pm

* A lányra nézek elegedett vigyor van arcomon. S halkan megszolalok.
- Szép volt, most kicsit több időd lesz pihenni. Már erre tartanak.... Sőt!
* Nézek magam mögé egy sziklára.
- Elő is lephetnél akár Ekorin harcosa, s mindannyian ahányan csak itt vagytok.
* A lány érezheti kezemet a vállán.
- Nyugalom nem lesz baj.
* Majd a férfi megszólal s kilép a szikla mögül.
- Ki vagy te szellem, hogy tisztában vagy vele kik vagyunk.
- A nevem Hossin... Talán - öltöm magamra Aden alakját - így felismersz.
- Hossin nagyúr! Mégis mit jelentsen ez?
- Kiképzés kell ennek a lánynak. A többit idővel elmagyarázom. Addig is jelentsetek Zaricse nagyúrnak jelenlétemeől.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alamaise
Kék sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 190
Életkor : 502
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Lanur-hegység   2016-06-09, 4:12 pm

// Hossin - Időntúli //


*Alamaise éppen levegőért kapkod, amikor Hossin szól hozzá, majd a vállára teszi kezét, de még így is felegyenesedik, amikor az idegenek megmutatkoznak, és egyből a földre helyezett kardjára pillant. Ám még vár arra, hogy a kísértet beszéljen velük, de még fáradtan is készen áll arra, hogy fegyveréért ugorjon, hogy megvédhesse magát.
- És ők kik? - pislogott az előre lépő katonákra a sárkány, majd észrevette, hogy Hossin alakja is megváltozott.
- Na jó, így már tényleg nem értek semmit - tárta szét karjait a nő - Úgy tűnik, mögötted egy egész szervezet áll - nézett a szellemre szemöldök felvonva.
Ha a kétlábúak távoznak, minden mozdulatukat lesi a kék, majd keresztbe fonja karjait és kérdően meredt a kísértetre.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
avatar

Hozzászólások száma : 405
Életkor : 1703

Character sheet
Nép: Kísértetek
TémanyitásTárgy: Re: Lanur-hegység   2016-06-09, 4:31 pm

* Az ekorin bólint majd kámforrá válnak, s ahogy én vissza veszem alakom tekintek rá a nő.
- Mondtam, hogy a megnevezésem, Hossin nagyúr? Igen ez a saját szervezetem de mondanám inkább a népemnek. Az igazság az, hogy mi mindannyian bergyilkosok voltunk és vagyunk is. Ekorin az assasinok városa, senki se tudja merre van. Az igazság az, hogy az az alak akit most láttál Aden volt. Az utolsó húsvér lény a leszármazottaink közül. Nem is oly régen távozott el.
* Majd felpillantok a sziklafalra, s vissza a lányra, s össze fonom karjaim.
- Sokáig méltóztatik még várakoztatni a hegytetőt megerkeztével? Kedves sárkányhölgy.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alamaise
Kék sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 190
Életkor : 502
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Lanur-hegység   2017-01-03, 12:02 pm

// Hossin - Időntúli //*Hossin magyarázatára nem szólok semmit.
~ Szellemek. Alig tudni róluk valamit, túlságosan titokzatosak. ~ gondoltam magamban, majd elhúztam a szám sarkát. A bérgyilkos szervezetet nagyon nem tudtam hova tenni. Valahol magamban mindig is megvetettem ezt az ipart, bármennyire is "szép" művészet.
- Máris indulok, Hossin... nagyúr - válaszoltam, s mondandóm végét egy kissé gúnyos félmosollyal tűztem oda.
Vettem egy mély levegőt, megtöröltem homlokomat majd ismét neki iramodtam a csúcsnak. Ezúttal a kezdés is lassacska volt, hiába volt időm pihenni. Ugyanúgy, mint az előbb, tudtam már hova kell kapaszkodnom, de amint a sík felülethez értem, még inkább lelassult a haladásom. Nem találtam kiszögellést, és a kövekről is le-lecsúszott a talpam.
Nem tudom mennyi ideig is küzdöttem magam felfelé, de már nem voltam olyan messze a céltól. Homlokomról patakzott a verejték, izmaim megremegtek, de mindig egy kevéssel feljebb akartam kerülni. Azonban ismét megcsúszott a lábam, s valamennyivel visszazuhantam, de sikerült megkapaszkodnom, bár jópár helyen lehorzsoltam magam. Magamban átkozódtam, amiért elvállaltam, hogy mágia nélkül törjem magam a hegytetőig.
Onnan, ahol meg tudtam tartani magam elindultam felfelé. Minden egyes méterért keményen megküzdöttem, de végül sikerült a hegytetőn egy kis fás növénybe megkapaszkodnom, és felhúznom magam.
Az örömujjongásom azonban elmaradt, inkább elterültem az apró, füves fennsíkon, és levegőért kapkodtam.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
avatar

Hozzászólások száma : 405
Életkor : 1703

Character sheet
Nép: Kísértetek
TémanyitásTárgy: Re: Lanur-hegység   2017-01-03, 1:46 pm

*Amint A földre néztem láttam az elgyengült Alameist aki igen csak kitett magáért. Pillantottam lefelé a magaslatról majd vissza vezetem tekintetem a következő meredek vonulatra. Választhatnám azt az utat is amin a fejvadászaim jöttek de az túl egyszerű lenne. Pár perc pihenő után ismét megszólalok. Kissé halk gúnnyal.
-Sikerült... elértél az út első feléhez...
* Majd elkuncogom magam s rámutatok az előttünk lévő magaslatra, mi jóval könnyebb terepnek igérkezik mint az előző.
- Ha ezen átjutsz Ekorin kapujába találod magad, s az igazi edzés akkor veszi kezdetét. Felkészültél rá?
*Ha A lány elindul kísérem az útja során, s ha közel állna ahhoz, hogy vissza essen karommal megragadom az övét.
- Innentől már nem egyedül küzdesz meg a nehézségekkel Alameis....
*S Egy órán belül már Ekorin kapujába találhatjuk magunkat. Mit a tapasztalatlan szemek észre se vehetnek.
-Megérkeztünk.
/Következőt írhatod Ekorinba/
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kesa Klensbane
Szürkeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 306

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Lanur-hegység   2017-02-18, 2:44 pm

* Nem sokkal azt követően, hogy maga mögött hagyta a törpéket, a Klensbane ház sarja lova nyergébe szállt. Hosszú utat kíván még megtenni a következő pihenő előtt, így ameddig még lehet, addig szeretné kihasználni a hátas nyújtotta előnyöket.
Csak lova nyergében gondol vissza a törpékhez intézett utolsó szavaira*
- Igazán jól hangzik a nortelani mágusok védelme alatt átkelni a veszélyes vidéken, de ehhez először meg kéne találnom azokat a kereskedőket.  Ez talán nem is olyan nehéz, ha sokan ismerik őket, de még akkor is meg kéne várnom mire ismét át kívánnak kelni ezen a vidéken…
* Száját elhúzva folytatja. *
- Sajnos nem várathatok akármeddig. Még egyszer köszönöm, hogy kivezettetek, de ideje indulnom.
* A ló nyergéből csak a Lanur-hegység erdőségeinél száll le. *
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: Lanur-hegység   2017-02-23, 7:50 am

*A törpék nem igazán tudnak mit válaszolni a Klensbane-ház sarjának. Számukra a hegyek egyet jelentenek társaikkal, akikért a bőrüket vitték a vásárra, a hegyi törpékkel.
Azonban legfeljebb Mardanban mennek, máshová nem, így a norteloni karavánokat, melyeket az orkok és a környéken meg-megforduló martalócoktól is védenek, nem ismerik annál jobban, mint amit elmondtak.
Ahogy elbúcsúzik a mágusnő, úgy viszonozzák úgy is az elköszönést, és térnek vissza Lussa biztonságos lápjába. Oda azért meglehetősen ritkán merészkednek emberek, vagy más lények.
A láp veszélyes, olykor fojtogató jelenléte távol tartja a többséget.
Az út nyugalomban telik, mintha csak a békeidőkben utazna az utazó. Nem zavarja semmi egészen az erődségig, azonban azzal tisztában kell lennie, hogy könnyedén lehetnek orkok az árnyas erdőségekben, ahol a nap már nem bántja fényre érzékenyebb szervezetüket.
Ki tudja? Talán épp most is óvatos pillantások kísérik útját, s húsos nyelvek nyalják meg az ajkak szélét, amikor lováról leszállva méregeti az erdőt.
Sok választása nincs, ha útját folytatni kívánja, bizonyára át kell vágnia az rengetegen.
A fák sűrűjében vadcsapások húzódnak, de választhat kevésbé használt utakat is, melyeket már benőtt a bozót, s csak nyomokban emlékeztetnek a korábbi ösvényekre.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Erulassë Druindar
Vér elf
avatar

Hozzászólások száma : 21
Életkor : 607

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Lanur-hegység   2017-04-16, 6:47 pm

Négy év… négy hosszú évet töltött el a barlang falai közé zárva. Ez egy elf életében nem jelent túl sokat, de a mágia által keltett kínok mellett egy örökkévalóságnak tűnt számára. Az a sok fájdalom, kétségbeesés, reménytelenség és az örök sötétség teljes letargiába hajszolta a nőt. Szemének világáról le kellett mondania, ahogyan hatalmas fizikai erejéről is. Mindenét feláldozta a mágia oltárán, ám ez kamatostul visszakapta más képességek formájában. Bár nem érzékeli a fizikai világot úgy, ahogyan mások… de attól még lát. A vér, a víz, a folyadékok érzékelésével egy magasabb szintű látást ért el, melynek következtében érez mindent, ami él és mozog, amiben található élet, lélek, vagy test és vér. Érzékeli az állatokat, megtudja mondani ki milyen fajból való, mágia használó-e… valamint érzi a környezetében, a természetben található vizet, fákat, növényeket. Ezzel a látás és az érzékelés egy új világa tárult elé, bár temérdek más dologról le kellett ezekért mondania. Ő ennek ellenére is úgy érzi, hogy megérte az egész. Az átok melyet a sötét fenyves boszorkány helyezett rá, a vérmágia segítségével és a temérdek sok szertartással meg lett törve. Bár ez alatt a pár év alatt az eddig ismert világa nagyon megváltozott, mégis úgy érzi még van helye Lanuria vidékein, és vannak feladatai, amelyeket csak ő tehet meg. Az, hogy miért mostanában ébredt fel végtelennek tűnő álmából, és miért most fejezte be a véget nem érő meditálást, csak az Istenek tudhatják… egyelőre. Jelenleg Lanur hegyes vidékein barangolt, kezében egy nála valamivel magasabb vérvörös bottal. Bőre színe teljesen megfakult az évek folyamán, ezt a Nap hiányának köszönhette. Ruháján a szürke köd, és a vörös vér színei pompáznak, ezzel is jelezve mágiájának mibenlétét. Bár a sötét varázslatok meggyötörték, gyönyörű teste nem szenvedett károkat. Csak egy vörös kendő takarja el már működésre képtelen szemeit, azon alatt viszont kilátszanak selymes, kecses vonásai, mely nemesi véréről árulkodhatnak a kíváncsi szemeknek. Az útja és a céljai még tisztázatlanok, de teljes mértékben biztos abban, hogy az Istenek hamarosan megmutatják számára a helyes utat, melyet követnie kell, hogy bevégezhesse a Sorsát, és a feladatot amelyet neki szántak. A vidék általában csendes és üres, most mégis távoli nevetések, és hörgések törik meg a szótlanságot. A nő érezni kezdi, többé már nincs egyedül. Három férfi veszi őt körül a kitaposott utat elállva. Erulassë mély levegőt vesz, régóta nem érzett magán kívül élő szervezetet, az érzés nosztalgikus hatását kezdi ízlelni. Tudja, hogy hamarosan rá fognak támadni, kifinomult hallása jelezte számára, ahogyan az egyik mögötte lévő férfi kirántja a kardját tartójából. A nő mély levegőt vesz, nem szívesen fogja használni ősi mágiáját, de ha élni akar… meg kell tennie. Szájából ismeretlen nyelvből származó szavak szűrődnek ki, senki sem értheti, csak ő. A kezében lévő bot tetején található vörös fókusz enyhén elkezd vibrálni, jelezve a varázslat létrejöttét. A körülötte lévő három férfi szervezetében apró vérrögöcskék állják útját a szívük felé tartó vérfolyamnak, ezzel okozva korai halálukat a következő néhány másodpercen belül. A nő ismét felfigyel… egy negyedik férfi is közeledik.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
avatar

Hozzászólások száma : 649

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Lanur-hegység   2017-04-16, 8:33 pm

Magam sem tudom már, hogy keveredtem erre, vagyis hát tudom, hogy a hátam mögött akartam tudni végre egy kicsit a harcokat, a menekülést és a hegyekben reméltem egy kis nyugalmat.
Sok halált láttam mostanában és úgy éreztem, hogy talán kezdek elgyengülni a hivatásommal kapcsolatban, hiszen most mindenkinek meg van a saját baja, ráadásul a kapitánnyal megtett út és Thalion elf nagyúrral való találkozás azt sugallta, hogy nem épp helyes az a foglalkozás, amit űzök és élhetnék……hmm…….becsületesebben.
De be kell vallanom, még ha jól is esett, ahogy a történtek hatásaként megbecsültek, én legtöbbször nem a többiekért harcoltam, hanem, hogy saját magam mentsem, csak……..csak a végén így sikerült.
Én akkor is csak egy szerencsés tolvaj vagyok!
Lépteim maguktól tértek ösvényről ösvényre, ahogy hol fás, hol a sziklás részek között haladtam, amikor mintha hangokat hallottam volna magam előtt.
Mivel jobb élőként óvatosnak lenni, mint halott óvatlanként, így azonnal kardot húztam és mágiámmal nesztelenné tett léptekkel osontam előre.
Egy kanyar után kikukkantva megemelkedett a szemöldököm, ahogy egy vörös és szürke ruhás nőt pillantottam meg, akit három elég rosszarcú fickó vett körbe magabiztos vigyorral az arcán, kardokat markolva. Figyelmesen megnézve a nő szemét is takarta a kendője, ami azt sugallta, hogy a látása nem igazán segíti ebben a helyzetben. Nem mintha egyébként lenne esélye, már ha csak valami csoda – mi én is lehetek – nem segítené.
Na erről beszéltem! Mindig belecsöppenek a bajba!
Persze elmehetnék, de én tolvaj vagyok, nem holmi érzéketlen gyilkos, aki elsétál és azt hiszem, ha váratlanul rajtuk ütök és elég hangosan ordítok közben, akkor mielőtt észbe kapnának, már a nyakukon lehetek.
Mielőtt még jobban meggondoltam volna a gondolataimat tett követte és torkom szakadtából üvöltve rárontottam a hátul állóra és a vállára sújtottam, aztán rohantam tovább a következőre, remélve, hogy a harmadik addig rémülten elszalad azt gondolva egy hadsereg támadt rájuk.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Erulassë Druindar
Vér elf
avatar

Hozzászólások száma : 21
Életkor : 607

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Lanur-hegység   2017-04-16, 9:37 pm

A harc már az elején eldöntetett, ám ez mégsem töltött el jó érzéssel. Bár a kezemben lévő erőhöz mérten fel kellett készülnöm ilyen esetekre is, de nem számítottam arra, hogy már az első alkalom is gyilkosság lesz, amikor használom újdonsült képességeimet. A szám szinte ösztönösen formázta meg a szavakat, melyek előidézték az igét mely a vérrögöket okozta a támadóimban. Különös, hogy bár önvédelem volt, mégis ekkora bűntudat akarta átvenni a szívem felett az uralmat. Nem engedhettem neki, ilyen gyenge szívvel még a hegységrendszeren túlra sem fogok eljutni. Idő közben egy segítőm is érkezett, aki igazából csak rátette a pontot az i-re. Akit megtámadott egyből bele is halt a vágásba, míg a következőhöz érve arra lesz figyelmes, hogy az összeesik pontosan a csapása előtt. A harmadikra pillantva ő is követi társa példáját, a szív amint nem kapott elegendő vért, úgy is cselekedett, ahogyan azt én kívántam. A három férfi halottan feküdt körülöttem, bár én ebből csak annyit éreztem, hogy a három lüktető szív, mely eddig három férfi testébe pumpált vért, már nem dobog. Rezzenéstelen arccal tettem össze a kezemet, és kezdek el imádkozni az Istenekhez a halottak lelki épségéért. Nem tartott sokáig, csupán egy ősi vér elf imát mondtam el mindhármuk lelkéért, majd a megmentőmmel kezdtem el foglalkozni. Egy férfival volt dolgom, kiben éreztem egy minimális szintű mágiát, de ami még ennél is érdekesebb volt… éreztem benne olyan vért, mely az én ereimben is csordogált. Egyik szülője a fajomból származott, így a fiúban is meglelhettem a fajtársaimra jellemző vonásokat. Felé fordultam – hiszen bár nem látok, de így illik – és megszólaltam kemény, ám mégis nőies hangszínemen.
- Köszönöm szépen a segítséget, kevesen mentettek volna meg egy ilyen kétes küllemű nőt, mint engem. – mosolyodok el egy pillanatra, talán így mégis barátságosabbnak tűntetem fel magam a szemében. Ha jobban megnézett megláthatta fiatalos, nőies vonásaimat, esetleg még szépnek is találhatott. – A nevem Erulassë, a Druindar klánból. Benned kit tisztelhetek, ifjú félelf? – teszem fel érdeklődve a kérdést, hiszen bár sok mindent megtudok állapítani egy másik személyről a „látásomnak” köszönhetően, azért még gondolatolvasó nem vagyok. Persze ki tudja, hogy mit hoz még számomra a Sors. Ha válaszolt a férfi, felé nyújtom a kezemet, hátha a bemutatkozás után kezet kíván rázni, majd folytatom a mondanivalómat. – Sajnos szemem világának hiánya miatt nehezen tudok tájékozódni ezen a környéken. Tudom, elég nagydolgot kérek… de ha időd és kedved engedi… velem tartanál a következő városig? Természetesen az első lehetséges úton-módon visszafizetem a kedvességedet. – ajánlom fel neki a társaságom, bár ez inkább egy kétségbeesett segélykérésnek tűnhetett a szemében. Hiába, a stílusom még mindig a régi. Talán annyira nem ijeszti el őt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
avatar

Hozzászólások száma : 649

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Lanur-hegység   2017-04-17, 1:24 pm

Nem értettem, hogy miért álldogál csak ott szinte dermedten a nő és miért nem kiabált legalább segítségért, de talán nem is érzéklete a veszély nagyságát, vagy annyira megijedt, hogy lemerevedett.
Azonban ez most lényegtelen volt, nekem az volt a tervem, hogy a vérmes rohammal egyrészt elbánok, másrészt ráijesztek a támadó kurafikra.
Hirtelen ötlet volt ez, mint általában minden, amit teszek és abba sem gondoltam bele, hogy vajon tényleg jól érzékelem-e a felállást. Valahogy biztosra vettem, hogy a nő az áldozat és a férfiak azok, akik rosszban sántikálnak, így e szerint cselekedtem.
Az első valószínűleg azt sem tudta mi végzett vele, de aztán, ahogy a másodikra emeltem a fegyverem, egsz egyszerűen összeesett. Aztán a pár méterre arrébb lévő utolsó fickó is.
Megdöbbent tekintettel meredtem a felemelt kardomra, aztán a két földön fekvőre, aztán vissza a kardra, majd megcsóváltam a fejem.
- Minek áll rablónak, akinek nem bírja a szíve!
Ne nem mintha ez megvédte volna őket a haláltól, amit szántam nekik, ha nem futnak el, de hát úgy látszott ezt szánta nekik a sors.
Most már a még mindig csendben lévő nőnek szenteltem a figyelmemet, ahogy közelebb léptem. Megéreztem a belőle áradó mágikus erőt, így aztán nem mentem jobban közel.
- Nem látok semmi kétest benned, hölgyem. – néztem meg alaposabban most már, felfigyelve a fiatal, bájos arcra. – Egyedül voltál ők meg minden bizonnyal nem útbeigazítást szerettek volna tőled, karddal a kezükben.
Udvarias volt, de nem érződött rajta sem rémület, sem különösebb megilletődöttség és ez egyrészt kíváncsisággal, másrészt óvatossággal töltött el vele szemben.
Mindenesetre nem habozik bemutatkozni és láthatóan nem tart attól, hogy én is hasonló szándékkal közeledem hozzá, mint a három zsivány, ez felvet bizonyos képességeket……
Az, hogy kiderül vérelf, sok mindenre magyarázattal szolgál és a klán neve is megmocorgat valamit az emlékezetemben, mintha halottam volna már.
Finoman megfogom a felém nyújtott kezét és ráhajolva csókot lehelek rá, fene tudja milyen késztetésre, valahogy illőnek érzem. Az ajánlata sem ér valahogy túl váratlanul ezek után. Vajon miért bízik bennem?
- Jeremy Talbot vagyok hölgyem. Vándor, kereskedő, harcos, karavánkisérő, lovászfiú, szóval olyan mindenes féle, aki megragadja az alkalmat. – vontam meg a vállam, bár ezt nem láthatta. -
A tolvajlást nem említem, hiszen ez nem az a foglalkozás, amit nagy dobra ver az ember. A lányból meg úgy sem nézek ki potenciális áldozatot.
- Már kérdezni is akartam Druindar kisasszonyt, hogy mit keres itt egyedül, főleg szeme világának segítsége nélkül. Talán eltévedtek a kísérői? Vagy ezek a…rablók ölték meg őket, igaz rég láttam ennyire gyenge szívű útonállókat. De, hogy mielőbb válaszoljak a kérdésedre, szívesen elvezetlek a legközelebbi városig, mivel magam is odatartok.
Azért némi habozás után hozzáteszem:
- Nincs klánom. Csak azért említem, mert van ekit ez .....zavar.
Határozottsága a helyzetet elnézve, tényleg tetszik nekem és megrögzött kíváncsiságom – ami anyám szerint egyszer a sírba visz – semmiképp nem engedné, hogy ne járjak a fura hölgy történetének végére.
- Esetleg tudnom  kéne valamit, hogy ne érjen meglepetés további utunkon? – szavaimból sejthette, hogy a támadásra utaltam.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kain Namelyr
Arany sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 1802
Életkor : 737
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Lanur-hegység   2018-12-09, 10:59 am

*A frissen hullt hó ropog csizmája alatt. Fekete bőrkabátja sötét árnyként borítja testét, s most fázósan húzza összeg magán azt.
Hullámos, fekete haja arcába omlik, kivel szembetalálkozna, csupán két, éjsötéten villanó szemét látná, mi a haj alól elő-előbukkanó, fakó arcból néz rá.
Másik kezével egy őzet tart széles vállán. A vad vére vörös cseppekben hull a hóba, ám a vadász nem fél. A sűrű pelyhek hamar eltakarják a vért, a nyomokat, mindent, s őt magát is jótékony függöny mögé rejtik az esetleges avatatlan szemek elől.
Azok pedig óhatatlanul lehetnek. Ork területen jár, a Lanur hegység magas bércei között, mit az emberek már elhagytak, a fehér elfek úgyszintén, s az évek óta tartó háború, mely a Birodalmat kiszorította északról, immáron a sárkányok, s az orkok uralmát hozta el a vidékre.
Ő maga nemrég érkezett. Szüksége volt a békére, hogy rendezze gondolatait. A menedék, melyet még a vörös sárkánnyal való első találkozása után hozott létre, békében várta, érintetlenül.
Ki az ellenséges területen átjutott volna, sem lelhetne rá, itt, a magasban, az okroktól sem kell tartania, tompa agyuk nem elég kifinomult, hogy megfejtse a varázslatot, mely a bejáratot védi, s érzékeik sem elég élesek, hogy felfedezzék.
A sárkányoktól van oka tartani. A sárkányoktól, kik még mindig halálra keresik őt, s neve egyet jelent az árulással.
Azonban óvatos volt, mikor közelített, s a vadászatot is csak azért kockáztatta meg, mert immáron éhsége kiűzte a barlang mélyéről.
Nem soká tartott, míg arany karmaival megragadta a vadat, s fogaival feltépte torkát, s rögvest vissza is vette fekete köpenyes álcáját, hogy mielőbb eltűnhessen újra.
Most itt halad a csendben, csak a hó szakad rendületlenül.
Gondolatai újra és újra visszatérnek Silaronához, hiszen miatta kereste fel menedékét. A vörös sárkány még mindig hiányzik neki. Hibázott, talán ösztönei vezették, mikor a fehér hajú elf Lysanorral is összeszűrte a levet, s e tette rányomta bélyegét a vörös nősténnyel folytatott kapcsolatára is.
Már régóta nem találkoztak, s neki el kell döntenie, mit tegyen.
A háború folyik nélküle is, ám állandó veszélyt rejt Silaronára és Lysanorra is, hiszen mindketten köthetőek hozzá, s bár rajtuk keresztül nem juthatnak a nyomára, életüket elveheti az, hogy Kain Namelyr szeretői voltak.
S az arany sárkányt e gondolatok gyötrik a barlang mélyén napok óta. Árulásának ténye a Hajnal völgyében tett felismerések hatására nem nyomja már oly mértékben, ám felelőssége a két nőstényért igen.
A ropogó hó kíséri tovább lépteit, s gondolatait. Közeledik a barlang rejtett nyílása felé, ahol végre csillapíthatja majd éhét.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Lanur-hegység   

Vissza az elejére Go down
 
Lanur-hegység
Vissza az elejére 
35 / 35 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 19 ... 33, 34, 35

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Északi szeglet :: Lanur-hegység-
Ugrás: