LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Share
 

 Tűz fogadó

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
SzerzőÜzenet
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Hozzászólások száma : 444
Életkor : 130
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2017-08-01, 10:58 pm

//Küldetés: A csaló//

*Minden oly vörös már, nem tudja eldönteni, hogy ami a szemébe folyt, a saját vére, vagy a csalóé. De az ütésekkel nem áll le. Már jó ideje felülkerekedett és a mintha a szélhámos nem is mozdult volna hosszú percek óta. De ő kitartótan üti az arcát, az állát, a szemét, ahol csak éri. Csak úgy spriccol a vér mindenfelé. Hiába kiabálnak körülötte, nem hallja. Egy ismerős hang azonban, mintha megszólalt volna a fejében.*
~Aldo! Aldo! Elég lesz! Nem éri meg! Aldo! Hagyd abba és menek…~
- He? Mi?
*Ökle megáll félúton a levegőben. Tekintetét felemeli és körbetekint. Mindenki őt nézi ijedt szemekkel.*
- Mi az?
- Ő az, kapják el gyorsan és vigyék!
*A fogadós szavai az ajtón belépőknek szólnak. Aldo arra fordítva fejét katonákat pillant meg. Mint aki egy rossz tréfát lát az egész mögött, felemelkedik a földről, s félig feléjük fordulva, félig a földön fekvő testet pásztázva szemeivel akar szólni. Hisz egyértelműen egy kis bunyó volt az egész, mindjárt felugrik a másik fél is, csak épp egy kicsit sok a vér…De ekkor valamibe beleütközik lábfeje. Egy kisebb tőr. Véres. Fogalma sincs, hogy mikor kerülhetett elő verekedés közben és, hogy miért ennyire véres, de egyik kártyás „barátja” hamar megadja mindenre a választ.*
- Mindenki szeme láttára beleszúrta vagy hatszor a tőrt a szerencsétlenbe. Kegyetlen gyilkos az ilyen.
- Tömlöcbe vele!
- Akasztófára!
- Vigyék már!
*Hallja még utoljára a fogadós hangját, majd az egyre közeledő lépteket.*
~Valami rossz tréfa lehet az egész! Én nem öltem meg senkit ma a Tűzfogadób…~
*Hirtelen bevillan a pár évvel ezelőtti kép, ahogy a fogadó mellett szintén az ő kezei által meghal Glorien akkori jegyese. Kezeit emeli, hogy átokkal eltaszítsa az érte jövő katonákat, de a felelevenedő emlék kővé dermeszti. Ellenállás nélkül viszik el…*

//Küldetés vége//
//Folytatás a város börtönében//
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1868
Életkor : 738
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-09-24, 8:27 pm

*A Tűz fogadó a korábban megszokottakhoz hasonlatosan most is tele van kétlábúval.
A törpék most is hangosak, s vidámak, a sört most is nagy mennyiségben gördül le torkukon, s ez tovább fokozza jó kedvüket.
A kalandorok egy része most is gyanús, a többi része pedig csak pihenni vágyik. A fogadós most is örül a forgalomnak, s mi tagadás, még a norlani őrségnek is, kik jelenleg ott töltik idejüket. E háborús időkben jól jön némi helyi erő, hogy óvja őt és a fogadóját.
Még nappal van, nem sok idő múlva megy csak le a nap.
Akad mágus is a közelben, igaz, e fura népséget a fogadós sem szíveli igazán. Csak akkor, ha fizetnek is.
A fekete köpenyes kabátja viseltes, bőr ruházata úgyszintén viharvert, látszik, hogy nagy távolságokat tett meg, s nem fordít figyelmet arra, hogy külsejét rendben tartsa. Fekete, fagyos pillantású, fakó arcú, már amennyi látszik előrehulló, sötét hajából.
A fogadóst még a hideg is kirázza, ha ránéz. Nem emlékszik, hogy járt-e már nála, oly sokan fordulnak meg errefelé.
A mágus előtt egy jókora adag hús pihen, még gőzölög is. Szemmel láthatóan farkaséhes, ekkora mennyiségű ételt ritkán kérnek e helyen. A bor is ott áll már, egy egész kancsóval, az asztalon, s a mágus épp kortyol belőle.
Ahogy megemeli a kupát, egy narancssárga köves gyűrű csillan meg kezén a gyér fényben. A mágus, ahogy a rossz úton járó kalandorok is, a sötét sarkok egyikét szemelte ki magának, s most is takarja az árnyék az avatatlan szemek elől.
A fogadós letörli a pultot, miközben kipillant a furcsa vendégre.
Ő nem tudja, hogy egy sárkány rejlik épp e mágus külső mögött, s hogy a Déli-dombságból jött ide. Éjjel repült, élvezte, hogy arany pikkelyeit körbesimogatja a hűs levegő, s hogy a csillagok fénye alig világítja meg hatalmas testét. Amikor már felkelőben volt a nap, akkor választotta a Tűz fogadót, hogy megpihenjen.
Volt egy elintézetlen ügye, ami még hátra van, mielőtt tovább indulna északnak.
A fogadós örömmel vette a szobáért adott darnás zacskót, s azt is, hogy némileg többet kapott a reggel érkező vendégtől.
Tapasztalata alapján ezért cserébe diszkréciót várt a szófukar feketeköpenyes, s tőle ezt meg is kapja. Rejtett asztalt, s feltűnésmentes jelenlétet.
Nem tudja, mit művelt a szobában nap közben, amikor lejött, a kulcsot is átadta. A cseléd szavai alapján az ágy gyakorlatilag érintetlen volt.
A sárkány éjsötét szemei alaposan áttanulmányozták a fogadó vendégseregét. Árulkodó jeleket keresett a szagkavalkádban, olyan nyomokat, melyek sárkányról árulkodnak.
Nem lelt, ám ez nem nyugtatta meg, s most is készenlétben lóg oldalán narancsköves kardja, hogy ha kell, azonnal reagálhasson. Ugyanígy ő maga is készen áll, ahogy mindig.
Amíg a bort kortyolgatja, s nekilát a vacsorának, mely valójában nem sokat lendít majd gyomrán, azon gondolkodik, vajon előző rejtekhelyét felfedték-e, hagyott-e csapdát valaki, netán Sou visszatért-e oda annyi idő után, esetleg Silarona, ki szintén ismeri a helyet.
Ez az egyetlen dolog, ami foglalkoztatja, s ez a két személy jelen pillanatban.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 714

Character sheet
Nép: Elfek
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-10-03, 5:00 pm

Biztosra mentem, amikor ezt a fogadót választottam a megbeszélés lefolytatására. Bár még nem jártam itt személyesen, de volt olyan cimbora, aki már igen, így nyugodt lehettem, hogy ha elég pénzt adok a fogadósnak, nyugodt körülmények között tárgyalhatom le a megbízásom részleteit. Na meg a megbízóm, egy titokzatoskodó törpe is elfogadta a helyet, gondolom ő is tájékozódott előtte és tudta, hogy nem fog kilógni a sorból, ami máshol előfordulhatott volna.
Sosem szeretek nagy elánnal érkezni, inkább a fordítottja igaz, ezért most is csendesen léptem be és mielőtt betettem volna magam mögött az ajtót, gyors körbepillantással győződtem meg róla, hogy nincs közvetlen veszély.
Persze abban nem reménykedhettem, hogy nem botlom katonákba, mostanában mindenhol ott voltak, de sem verekedés, se gyanúsan méregető pillantást nem érzékeltem, de miért is kellette volna, errefelé még nem léptem senki tyúkszemére.
Pár lépéssel a pultnál teremtem és a készségesen felém hajló csapos elé tettem a véleményem szerint elégséges összeget, kértem egy szobát és megrendeltem későbbre egy kiadós vacsorát. Szemem egy pillanatra elidőzött a csuklómra tekert vörös kendőn, amit szerencsehozó talizmánként tekertem rá, mert egy kiszáradt tómeder partján találtam pár kő alól kikandikálva és színével hívta fel magára a figyelmem. Akkora már jól eltévedtem és mikor lehajoltam érte, akkor láttam meg a porban az út halvány körvonalait. Azóta amulettként tekintek rá.
Ha megkaptam a szobát, azonnal felmentem további nézelődés nélkül és meghagytam a fogadósnak, hogy ha egy Torven Zukka nevű törpe keres, küldje fel. Az én ízlésemnek túl sok volt az egyenruhás.
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1868
Életkor : 738
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-10-03, 9:29 pm

*A hús kellően fűszeres és meleg is még. Ő is hasonlóképpen készítené el, ha kedve és ideje lenne sütni. Ez elismerés volna a Tűz fogadó szakácsa felé, de nem fogja neki átadni.
A falat mégis megáll a szájában, ahogy a belépőre pillant. Teljesen biztos benne, hogy találkozott már vele, s nem kell sokat erőltetnie, az agyát, hogy az érkezőt azonosítsa. A tolvaj, aki meg akarta lopni őt.
Sötét pillantását szűkebbre húzza, miközben lenyeli a falatot.
A tolvaj rutinosan néz körbe, majd elsétál a pulthoz.
A mágus poharat emel, s kortyol is belőle. Jó helyen ül, nem veszik észre.
A tolvaj még vált néhány szót a pultossal, majd elindul felfelé.
A feketeköpenyes nem érzi úgy, hogy bármi dolga lenne vele. Sokkal inkább azt, hogy elfogyasztja a korai vacsorát, megvárja, míg besötétedik, majd távozik onnan.
Jobb nagy ívben kerülni ezt a bajkeverőt, s amúgy sincs több dolga a fogadóban.
A kulcsot leadta, a szobát ott hagyta, s ha tovább megy, Norlan városhatárához, már egyre távolabb kerül a félelftől, aki láthatóan vár valakit.
Kain tovább eszi az ételt, s issza a bort. Látszólag teljesen higgadt, s hideg közönnyel veszi tudomásul, hogy egy újabb törpe lép be a fogadóba.
Őt is felméri, látott már törpebőrbe bújt sárkányt. Mazochista lehetett, mert egy törpe még inkább szűk egy magafajta ragadozónak, mint a többi helyi kétlábú formája.
A törpe azonban nem sárkány, s ahogy a pulthoz lép, a fogadós néhány szó múlva felfelé int a szobák irányába.
Az arany sárkány figyeli, ahogy eltűnik a lépcsőkön, majd folytatja az étkezést.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 714

Character sheet
Nép: Elfek
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-10-10, 5:04 pm

Valószínűleg a sárkány még jóízűen falatozott, amikor a törpe ismét megjelent a lépcsőn és ha valaki figyelmesen megnézte, igen csak elégedett arcot vágott. Sőt ha valaki még követi is a pillantásával, akkor arra is figyelmes lehet, hogy összeakad a tekintete az egyik katonával egy pillanatra, aztán sétál ki az ajtón. A katona lehörpinti az italát és pár perccel később maga is távozik.
És figyelmes pillantásban nincs hiány, mert a lépcső tetején, az árnyékba húzódva állok és nézem végig e néma játékot.
Fel van adva a lecke. Vagy valamilyen ismeretlen csapdába próbálnak belerángatni, vagy megint a Főpapnő megbízása áll a háttérben, aki természetesen a megfelelő közvetítőkön keresztül dolgozik.
Minden esetre, amíg el nem kezdem a melót, addig nincs mitől tartanom, így akár meg is vacsorázhatok.
A pulthoz sétáltam ismét és rendeltem egy adag vadragut, hozzá cipót és bort. Még mindig elég sokan voltak, így csak az ajtó közelében találtam helyet. Mivel nem szeretek pont az ajtónak háttal ülni, így az ivónak fordítottam hátat és míg kihozták a rendelésemet, a kendővel játszadoztam elgondolkozva, mit tegyek majd.

Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1868
Életkor : 738
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime2019-10-10, 8:41 pm

*A jóízű falatozás sosem mehet a figyelem rovására. Nem, ha az egyszeri sárkányra halhatatlan ellenségek vadásznak. Épp ezért a sötétben falatozó fekete mágus figyelmét sem kerüli el a törpe visszatérése, ami meglepően gyorsan történt, tekintve, hogy a vacsora még tart.
Miután rajta kívül más nem ment fel a tolvaj után a szobák felé, a mágus látszólag érdektelenül követi a törpét.
A távozó katona már inkább gyanús. Nem gondolja, hogy miatta volt a kis közjáték, azonban paranoiája még él, s nem hagyja nyugodni. A legbiztosabb, ha mielőbb lelép a fogadóból, s inkább odakint tölti el a sötétedésig hátralévő időt.
Az étket és a bort azért még elfogyasztja. Az elmúlt századokban hozzászokott, hogy ne köpje ki egyből a kétlábúak számára bódító italt. Ez is része az álcának, a beolvadásnak, még ha neki kevéssé árt meg erős szervezete miatt.
A tolvaj is megérkezik közben, ám Kainnak esze ágában sincs foglalkozni vele.
Mielőbb lelép, annál jobb. A legutóbbi találkozás is feldühítette, most nem akar effélét, inkább távozik a fogadóból is, ott hagyva a tolvajt, bármi is vár rá.
Újabbat nyel az italból, miközben már a tőrén van a következő falat hús is.
Érdekes belegondolni, hogy az efféle tolvajoknak milyen életük is lehet. Néhol talán hasonló az övéhez, főképp, ha menekülni kell, s kerülni bizonyos helyeket.
Azonban Namelyr nem akar Jeremyvel foglalkozni, aki időközben leül. Arról a helyről már jobban szemmel lehet tartani az egész teret. Az arany sárkány tisztában van vele, hogy hamarabb észreveheti a sötétség jótékony leple ellenére is alakját, ám reméli, ez nem történik meg, s mire felfedezné, ő már a távozás mezejére is lép majd.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 714

Character sheet
Nép: Elfek
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitimeYesterday at 10:11 am

Míg várom, hogy elém tegyék a megrendelt ételt, a kendőt babrálva erősen töprengek. Nagyon csábító volt az ajánlat, elég jól meg is fizette volna a törpe és pont ez volt a gyanús. Általában az aprónép nem volt ilyen bőkezű, inkább a fogukhoz verték a garast. Bár nem lehettem biztos benne, de úgy véltem ő csak egy közvetítő, viszont nagyon nem szerettem, ha nem láttam azt, aki a munkát igazából elrendelte.
Csak amikor a felszolgálólány letette elém az ételt, akkor ráztam le magamról a töprengés súlyát és toltam holnapra, addig majd kitalálom mi legyen.
Rámosolyogtam a lányra és már épp nekiestem az illatozó halomnak, amikor megakadt a szemem egy sötét köpenyben a háttérbe húzódó alakon. Csak egy pillantásba került, hogy tudjam kicsoda és a falat majdnem megakadt a torkomon. Köhögve, krákogva kortyoltam gyorsan a borból, mert nem akartam magamra hívni a figyelmet, de úgy véltem a jó pozíciójának köszönhetően, ő már nagyon is észrevett engem.
A legutóbbi és az összes előtte levő találkozásunk nem mondhatnám, hogy rám nézve jól sült el, ezért úgy véltem, hogy most az lenne a megfelelő taktika jó nagy ívben elkerülném.
A szobámba viszont nem akartam visszamenni mert akkor egyedül kellett volna lennem vele, így arra jutottam, hogy inkább úgy teszek, mintha nem is láttam volna, ha meg befejeztem az étkezést, inkább a nyílt utcán sétálok, míg el nem tűnik, de húzom az időt itt lenn, amíg csak lehet.
A tekintetem elkaptam hát és az ételre szegeztem, lassan, megfontoltan eszegetve.

Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1868
Életkor : 738
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitimeYesterday at 9:54 pm

*Az utolsó falatok is elfogynak, s már csupán az alkohol marad, amikor bekövetkezik az, amire a legkevésbé sem vágyott.
A tolvaj felfedezi. Mindez kiül az arcára, még ebből a távolságból is jól látszik, ahogy az is, hogy a meglepettségtől, ijedtségtől félre is nyelt a félelf.
Kaint nem ez foglalkoztatja, sokkal inkább az, hogy látta már valahol azt a kendőt, amivel az étkezés előtt babrált az enyveskezű.
Csak akkor világosodik meg, amikor a tolvaj látványosan belemerül a tányérjába és semmi mással nem törődik.
Erőltetett kissé, legalábbis az arany sárkánynak úgy tűnik, azonban ő a maga komótos módján befejezi az ételt, majd int a cselédnek. Még nem fizette ki.
Amíg a fogadós kiszámolja a vélhetően tetemes darnaösszeget, addig Namelyr hátradől a széken, s így még inkább sötétségbe húzódik. Fagyos pillantása a tolvajon nyugszik. Fakó arcán nem nyugszik érzelem, ám odabent a szíve hevesebben ver. Már tudja, honnan volt ismerős a félelfnél lévő tárgy, s ez felkeltette az érdeklődését.
Egy barna hajú, tengerkék szemű elf nősténynél volt, ki valójában egy vörös sárkány. Régóta nem látta, egészen pontosan a Keleti szegletben, a Remény tengerének partján történt hosszas beszélgetés óta, de még mindig nagyon fontos neki.
Amikor kiteszi az utolsó darnákat az asztalra az vacsoráért és a borért, közönyösen áll fel, mintha nem is látta volna a tolvajt, s nemes egyszerűséggel kilép az ajtón.
Abban már teljesen biztos, hogy tudnia kell, hogyan került a kendő az odabent eszegető kétlábúhoz.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Tűz fogadó - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   Tűz fogadó - Page 7 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Tűz fogadó
Vissza az elejére 
7 / 7 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Keleti szeglet :: Norlan-
Ugrás: