LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Tűz fogadó

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
SzerzőÜzenet
Nawarean

avatar

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 25

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-02-22, 10:52 pm

*Aden szeme felpattant egy kígyó halálos tekintetével nézett farkasszemet Balál. Majd jobb keze akaratlanul is mozdult s elkapta barátja kezét majd megszorította azt. Akármilyen erős is legyen valaki egy kígyó szorításából nehéz megszabadulni.
-Ereh ne ion te lar!
*Majd Aden balja szeméhez kapott, eltakarva azt. Fájdalom volt arcán, s méregben fortyogott. Teste meleg volt, valami történt vele, s az ismeretlen nyelv is. Még saját fülének is furcsa volt mégis értette minden szavát. Ezelőtt még sosem hallott ehhez fogható szavakat, majd ismét saját nyelvén szólalt meg.
-Eressssszzzz!
*Majd engedte el a kezet mi arcához ért, mintha nem lett volna a maga ura. Már érezte ezt előtte is mikor először használta azt mit csak vég esetén szabad. Érezte a kígyó átveszi a testét. Valamit akar tőle, különben nem jött volna elő. De mit sose szól mi előtte, ez érdekes volt s egyszerre félelmetes. Egyszer csak elmúlt az érzés, eltűnt a semmibe mintha előtte sose lett volna ismét önmaga volt. S kezdett ironikussá válni a dolog, megint ugyan az.... Ez a férfi állandóan ott van. Megborzongott a gondolatban, majd elaludt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 654
Életkor : 45
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-02-23, 5:03 am

Balál abban a minutumban tudta, hogy nem lett volna szabad Aden szemébe néznie. A kígyó-szeme mindent látott, a mágus érzékeny jós pillantása belekapcsolódott, ahogy Aden felriadt. Balál nem kívánta többé elengedni ezt a tekintetet, látni akart vele. A kígyó pedig magába akarta vonni, mintha be szándékozna kebelezni, benyelni, vagy beszippantani, talán hogy használja az ő hatalmát. A mágus veszélyes erőket birtokolt, melyeken ő maga sem lett még úrrá. Ugyanezt érezte, hogy akarja a fiú hatalmát, amikor annak erős keze satuként rákulcsolódott az övére. Nem értette amit mondott, de meglegyintette Dreamer hűvös szele a szívét. A halál mezsgyéjén egyensúlyoztak egy végtelen pillanatig ők ketten. Aztán megrázkódott, és elengedte lassú pantomimra emlékeztető mozdulattal a fiatal, forró, fehér arcot. Elhátrált az ágytól.
Láz csillapitásra, varázslásra nem gondolt, bízott benne, hogy a kígyó nem csak uralja, de vigyázza is a törékeny testet, amiben élt. Nem volt mit tennie. Kicsit megoldotta a fiú ruháit, levette lábbelijét. Egy vékony pokróccal betakarta a lázas testet, hogy kevésbé fázzon, de szellőzni is bírjon, arcára húzta a leplét, hogy ha felébred, ne bántsa a fény.
Odalépett az ajtóhoz és bezárta belülről, hogy ne jöhessen be más. Aztán kiteleportált a folyosóra, és komótosan elsétált az asztalukhoz. Visszaült a helyére, mintha mi se történt volna. Közben kihozták a sültet az apró édeskrumplival. Már langyos volt, de nem érdekelte, pedig szerette a jót. Gépiesen enni kezdett, tudomást sem véve egy ideig a környezetéről.
Azon gondolkozott, pontosan mi változott meg bennük eme akaratlan 'találkozásra', mert hogy hatással volt a két hatalom egymásra, ez biztos. Aden kígyója egyfajta látóvá tette a fiút, a mágus félelmetes jóstehetsége pedig az egyik legsúlyosabb teherként nehezedett rá. Volt egy pillanat, amikor ledobhatta volna talán magáról, a kígyó kedvéért, de ő meg inkább a látást akarta magáévá tenni. Vajon valóban képesek egymás szemével 'látni'?! Egyenlőre nem kapott választ.
Fájdalmas volt belegondolni, hogy barátja meglátta a benne lakozó borzalmas szörnyet, az egész Lanuriára veszedelmesnek kikiáltott "tanulatlan bestiát"- ahogy az a fekete mágus annak idején a gyermek Balálba látva nevezte őt-, aki egy napon átokká, vagy áldássá lesz világukra.
A vadász lassan tért vissza a valóságba. Mélázva pillantott körben a társaságán, akik leplezetlenül bámulták. Fészkalódott kicsit feszengve, viselkedése biztos furcsa lehetett. Az viszont eszébe sem jutott, hogy külseje ismét drasztikusan megváltozott. Arcán kisimult szinte minden ránc, haja derékig nőtt, és kibomlott több helyen is a varkocsból, színe viszont a hollóét csíkokban elcserélte egy szürke galambéra. Pár centis szakálla nőtt, melynek vöröse is foltokban őszült. Mégis alig 22 esztendősnek látszott, összes halánték ide, vagy oda...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kean Lorel

avatar

Hozzászólások száma : 79
Életkor : 28
Munkahely : Kovácsműhely

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-02-23, 6:04 pm

* A medvés hozzáfűzéseken csak mosolyog, mégsem szól hozzá semmit. A felszolgálóleány megérkezik hozzájuk Balálnak köszönhetően, hogy felvegye a rendeléseiket. Kean egy darabig elgondolkodik, hogy mit is rendeljen, majd végül úgy dönt hogy maga is nyársonsültet rendel.*
- Egy nyársonsült nekem is megfelel zöldséggel és kenyérrel. Italként megfelel egy pohár víz.*feleli. igyekszik nem feltartani a lányt, hiszen minden bizonnyal az egész napos (vagy amióta ma munkába állt) fel-alá járkálás és a megrendelések kiszolgálása kifárasztották már őt. Nem akar ma már több bort inni, abból szerinte bőven elég naponta egy kupa, azt pedig elfogyasztotta már. Nem szokása többet inni és ezt az egy kupányi bort sem minden nap issza meg. Egyébként is a friss víz oltja legjobban a szomjat, ő így tapasztalta meg. Kean az asztalnál ülő többi férfivel ellentétben szereti ha a sültek mellé jár zöldség is, úgy gondolja attól lesz a már alapból finom étel még inkább ízletesebb. A felszolgálólány végül biccent és elmegy. Alig pár percen belül vissza is érkezik Aden rendelésével, amely csupán egy pohár vízből áll. Amikor elér az asztalhoz körülbelül akkor tette fel Mavis a kérdését.*
- Én sajnos nem ismerek olyan személy, aki magát mágiára tudná tanítani hölgyem, bár nem adja fel, elvégre aki eleget keres az végül talál is.*válaszolja. Kean sem elsőre találta meg a norteloni mesterét, hanem előtte körbe kellett kérdezősködni jó pár helyen. Úgy tűnik Aden nem marad már velük az este további részében indokként a fáradtságot és a későre járó időt felhozva.*
- Rendben van. Jó éjszakát, Aden, pihenje ki magát!*kívánja alapvető udvariassággal nem firtatva a további okokat amik a távozás mögött állnak. Balál viszont úgy tűnik jobban ismeri Adent és a nyomába ered. Kean csak bólint és ül tovább nyugodtan várva a következő fejleményeket és az ételt. Úgy érzi nem rá tartozik bármi is legyen Adennel és nem szokása mások dolgába beleütni az orrát, ha csak az nem ütközik szembe a törvénnyel.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aldo Barras
Vörösköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 415
Életkor : 129
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-06-27, 7:43 pm

//Fela, és Darthys, ha minden igaz.//
*Annak okát, hogy miért tért vissza Norlanba. ő maga sem tudja. Hiszen már volt itt, ebben a városban nem olyan rég. Emlékszik, hogy találkozott Balállal itt is a Valianban történtek után és még...nem, mással nem. Bár meg kell hagyni, a Balállal való találkozás is eléggé homályba veszett azóta. Ittak, nem is keveset, valami fogadóban. Talán éppen ebben? És hogy utána megint hogyan váltak el, jóbarátokként vagy ellenségekként az kétesélyes. Bár kétli, hogy az előbbi opció lenne a nyerő.
Homlokára már nem ülnek ki az aggodalom ásta ráncok, mint akkor, nem gondol már a múltra, mert kitörölte onnan a fontos szereplőket a múltkori varázzsal. Ha meglátná itt Lyst, fel nem ismerné a lány legnagyobb meglepetésére, de nem is gond az, nem kell, hogy minden a múltra emlékeztesse. Csupán néha-néha térnek vissza zavaró gondolatként a Tarsis-i fogadóban látott fura figura szavai, de hogy ki lehet az a fehér fejű és honnan ismeri, még máig sem jött rá. Talán ha még egyszer összefutnának valahol a kontinensen szép vagy nem szép szóval, de elbeszélgetne vele, ám annak kicsi az esélye. Na, de nem is érdekes annyira, igaz, hogy rossz hírneve megelőzte ezek szerint már egyes helyeken, de úgysem az számít, amit mások gondolnak, hanem , hogy érzi, tudja, nincs még egészen veszve semmi, bármikor újra lehet kezdeni. És csak a tett számít. A felejtő mágia csak egy lépés volt a fény felé, most már nem tépik szét lelkét a múlt sötét karmai. Ideje megmutatni önmagának, hogy tud ő a helyes úton is járni...ámbár, hogy kinek mi a helyes, az relatív.
Ekképp morfondírozva foglal helyet a pult mellett és rendel valami italt, hogy lemossa vele az út porát.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Fela Husani

avatar

Hozzászólások száma : 320

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-06-27, 9:58 pm

//Aldo és Darthys, ha ő is jönne Smile//

*A Tűz fogadót ajánlotta nekem az első utamba kerülő kósza. Nem a legjobb a híre, ahogy a másodiktól megtudtam, de kell egy szoba végre, amikor nem a szabad ég alatt, vagy egy fán alszok.
Az első alkalommal még nosztalgia fogott el, hisz évek óta nem másztam fára, de elszoktam már tőle. Kényelmetlen volt és a szúnyogok is ott cincogtak körülöttem egész éjjel.
De más miatt is kellene az a szoba. Rendezni kell a gondolataim.
Ahogy Merilien elhagyott, minden gondolatom kuszán kavargott egymás hegyén-hátán. A vérvörös hajú elf lány olyan dolgokkal ismertetett meg, amikről eddig úgy tudtam, hogy rosszak.
Bűnös, isteneknek nem tetsző dolgok. De akkor én is akartam, és ha visszagondolok, még mindig elpirulok. Nem is gondoltam volna, hogy én is képes vagyok olyanra, amit tettünk.
A fogadóba lépek és szinte azonnal megcsap a zaj, az alkohol szaga. Otthon, a faluban nem szoktam meg ezt. Ivó nálunk is volt, sőt a sárga ember olyan erős italt készít, hogy minden testvérem tántorogva tért haza egy pohárka után.
Édesapám nem is hitte el nekik, hogy csak egyet ittak, amíg ő is meg nem kóstolta. Lett is nevetés a népes családban, amikor a családfő is tántorogva, valami bölcsődalt dudorászva támasztotta meg az ajtófélfát.
A szemeim még mindig csillognak és érzem, ahogy rám szegeződik minden szem, amikor kinyitom az ajtót. Egy lány egyedül ezen a züllött helyen. Barna bőröm biztosan egyébként is feltűnővé tesz engem. Itt sem sok hozzám hasonló van.
Sietve indulok el a pult felé. Kevés darnámat tartó szütyőmet az ujjaim között tartom.
Minél hamarabb túl akarok ezen lenni.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Drakon Ashmar

avatar

Hozzászólások száma : 34
Munkahely : Fejvadász

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-06-30, 4:52 pm

* Drakon gyaloglás közben elmerengett, a gondolataiban, az előző munkájára emlékezett vissza amikor elkapta azt a hírhedt kalózkapitányt. Útközben mosolyogva nézte a tenyerében lévő vaskos pénzeszsákocskáját, ami tele volt darnával.*
~ Amióta kiléptem a seregből, azóta jobban megy a sorom, szabadabb vagyok, a magam ura vagyok és csak ez számít. Ráadásul igen jövedelmező ez a mesterség, bár nem a legszebbek közé tartozik. De hát valamiből meg kell élnie az embernek. Vajon mi lesz a következő megbízatás? Ki tudja, de az biztos, hogy kell a pénz, kicsit félre is kell raknom, hogy legyen új felszerelésre. De azért ezt a sikeres küldetést most megünneplem egy korsó sörrel. ~ *töprengett el magában Drakon, aki éppen megpillantotta a Tűz Fogadót. Úgy döntött bemegy oda, amint belépett látta, hogy a fogadó tele van mindenféle alakkal. Miközben ment a pult felé, szemével végig mérte a helyet. Drakon igen óvatos ember volt, mindig felmérte a terepet.*
~ Ahogy sejtettem van itt mindenki boldog és boldogtalan, becsületesek és bűnözők. Hát igen, a jó sört mindenki szereti. ~
*Fejvadászunk mikor a pulthoz ért, a leült az egyik székre, majd megszólította a csapost:
- Egy korsó sört kérnék.- *Megkapta a sörét, kifizette és még egy kevéske borravalót is adott neki, majd nyugodtan elkezdett inni.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aldo Barras
Vörösköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 415
Életkor : 129
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-06-30, 6:57 pm

//Fela és Drakon//
*Egy gyönyörű fekete hajú, barna bőrű nő lép be az ajtón. Még a fogadós kezei is felhagynak a pohár törölgetésével pár pillanatra, ahogy csodálkozva végigméri az idegent. Aldo sem fordul vissza azonnal a pult fele, miután a nyíló ajtóra vetette tekintetét, de igyekszik nem annyira feltűnően bámulni oda. Szeme sarkából végigkíséri a pulthoz sétáló hölgyeményt, s amikor az mellé ér, „véletlenül” rátévedő tekintete beleütközik a lányéba egy pillanat erejéig.*
~Hmm…csokoládé….~
*Enyhe mosolyra húzódik szájszéle, de már szól is a fogadós, hivatalos beszédbe elegyedve a hölggyel. Hátuk mögött újra nyílik az ajtó, most viszont nem néz arra, zsebébe nyúl talán pár darnáért, hogy rendeljen egy újabb italt, de valami miatt rossz helyen kezdett kutatni, mert egy üvegcse akad meg ujjai között.*
~ Ez meg mit keres itt? Jobb, ha biztosabb helyre teszem…~
*Lenéz, hogy kiemelje a mágikus folyadékot tartalmazó, ugyancsak mágikus fiolát, persze óvatosan, hogy a kéretlen szemek ne vethessenek rá pillantást. De az ember ugye, nem lehet sosem elég óvatos. A nemrég érkező vendég(Drakon) a pulthoz sietve foglal helyet éppen a hölgy és a mágusunk között, s talán nem vette észre, de egy milliméternyit lökött Aldo kezén, amikor a söréért nyúlt. És most ez elég is volt. Az üvegcse a földre került, persze nem törött el, mivel mágia védte, de a baj így is megtörtént. Lesett a kupakja, s tartalma párologva a levegőbe került..
Kellett neki magával hoznia a pokoli kellékeit Evolyranból…Ráadásnak még idejövet a hajón is lenyúlta egy vörös köpenyes mester bájitalait, cserébe, amiért több hónapon keresztül tanította a mester a vörösköpenyesek mágiáját…Most aztán találgathatja, hogy melyik folyt ki, és milyen kárt okozhat belélegezve, hiszen ő sem ismerte az egészet, max ha maga állította volna elő, de minek előállítani, ha egyszer könnyebben meglehetett szerezni…talán az olyat, ami nem tudta, hogy mire való, nem kellett volna elhoznia…talán…de hátha nem lesz semmi következménye annak, hogy  a levegőbe jutott.
Már nyoma sincs az egésznek. Az idő meg múlik tovább, mindenki ugyanott van, ahol az előbb, ugyanazt csinálja, mit az előbb…akkor ennyi. Remélhetőleg nem az lesz, hogy a pár perc múlva jön meg az igazi hatása, mert az olyan hangulatromboló lenne.
Nyugodtságot erőltet arcára, majd könnyedén lehajolva a székről, zsebre vágja a megüresedett fiolát. A fogadós épp a szobakulcsát adja át a barna hölgynek Újra találkozik tekintetük a nővel, Aldo újra rámosolyog kedvesen, de a nő ezt újra nem láthatta, mert vaksötét lesz úrrá a fogadón...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Fela Husani

avatar

Hozzászólások száma : 320

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-06-30, 9:54 pm

//Aldo és Drakon//

*Ezek a tekintetek, a részeg arcok, az alkohol illata, mind olyanok, amiket nem viselek jól.
Mintha valami egzotikus állat lennék, úgy mustrálnak. Rendesen zavarba is jövök, és eszembe sem jut, hogy az együttlét az elf nővel úgy felkorbácsolta hormonjaim, hogy talán emiatt követ férfiak tucatjainak tekintete.
Aki mégis sokkal inkább feltűnik, az egy fehér hajú férfi. Valamiért Adent juttatja eszembe és össze is rázkódok a gondolattól.
Szerencsére a fogadós hamarosan megkérdezi, mit szeretnék és én félve, hogy a megtakarított darnám nem lesz elég egy szobára sem, megszólalok. Lágy a hangom és félénk.*
- Mennyibe kerül itt egy szoba, fogadós uram?
- Három darna.
*Megkönnyebbülten sóhajtok fel, észre sem véve, hogy árgus szemek követik minden mozdulatom. De nem akarok itt, lent enni, így még valamit tisztáznom kell.*
- Vacsorázni is szeretnék.
- Ajánlhatom a konyha ajánlatát?
- Én egy falusi lány vagyok, elég nekem a legegyszerűbb ételük, csak meleg legyen…
- Ahogy parancsolja.
*Fizetek, és a kezem nyújtom a kulcs felé, amikor történik valami. Először is a fehér hajú, vörös kabátos férfi rám mosolyog. A hideg újra kiráz, pedig a mosoly nem olyan hideg, mint Aden arcán bármi is volt.
Aztán hirtelen elsötétül minden. Nem látok és mások meglepett, ijedt kiáltásaiból hallom, hogy nem csak én. A kulcs már vékony ujjaim között van, meg is markolom, de ahogy mozdulnék, valaminek nekiütközök és meglököm. Mintha löttyenne is valami lé és lehet, hogy a mellettem ülő, sört ivó férfit sikerült meglöknöm az italával együtt.
Halkan felsikkantok, majd kezemmel tapogatva próbálom kitalálni, mekkora kárt okoztam.*
- Bo…bocsánat!
*Eszembe jut, hogy a furcsa, fehér hajú férfi hogy megnézett és már csak egy pillanatra vagyok attól, hogy még ijedtebb legyek. A sötétben még csak azt sem látom, hogy mit csinál
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Drakon Ashmar

avatar

Hozzászólások száma : 34
Munkahely : Fejvadász

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-07-01, 12:02 am

*Drakon békésen iszogatta a sörét, mikor hirtelen minden elsötétült, majd a sötétséget követően pánik alakult ki a fogadóban. Drakon is meglepődött, majd érezte, hogy valami hátulról meglöki őt, és kilöttyen a söre, ezzel egy időben egy női hangot hallott, aki éppen bocsánatot kér tőle. Fejvadászunk tudta, hogy itt valami stimmel, majd a sötétben előrántotta a tőrét és felállt, majd szépen csendben várta, hogy mi fog történni, ott állt a pultnál kezében a tőrrel és felkészült a vakharcra. Drakon tapasztalt harcos volt és emellett igen megfontolt, nem esett pánikba, minden érzékét bevetette, amit csak lehetett. A pánik és a zsivaj, még mindig nagy volt, a székek eldőltek, az asztalok odébb csúsztak, mindezek hangja, hallatszott a pánikban.
~ Vajon mi történhetett itt? Csak úgy hirtelen nem sötétülhet be minden! Itt van valami szokatlan, valaki ezt szándékosan csinálhatta. Szerintem ez valami mágia lehet. Na de kivetne be ilyet? Ráadásul pont itt, és miért? Jobb ha figyelek!~
miközben a nagy lármában ezen töprengett érezte, hogy a mellette álló, személy még mindig mozdulatlan és szintén csöndbe van.
~ Érdekes a nő, aki véletlenül meglökött, ugyanúgy csendben áll mellettem. Ezek szerint ő sem esett pánikba~
Drakon megfogta a nő (Fela) vállát, majd így szólt hozzá:
- Kisasszony! Ugye ön a lökött meg az előbb és kért bocsánatot? Sebaj, el van nézve. Elnézést, hogy csak így megérintettem. Nem tudja, hogy mi ez a sötétség?- majd Drakon elengedte a vállát.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aldo Barras
Vörösköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 415
Életkor : 129
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-07-01, 5:48 pm

*Fülsiketítő morajlás üti fel fejét a sötétség beálltával, mindenfelől hallatszik, hogy mozdulnak az emberek az asztaluktól, s talán már többnek is megfordult a fejében, hogy ki kéne használni a sötétséget...
~Remek, ha tudom, hogy ez történik, jobban megfigyelhettem volna a kassza helyét. Tele zsebbel távozhattam volna innen. De így, vaktában tapogatózni egy idegen kocsmában…~
Ezalatt már érezni is lehet az élesedő alkoholszagból, s a hozzájuk tartozó sötét árnyak közeledtéből, hogy többen is pályáznak a fogadós pénzére. Mondani sem kell, hogy az útjukban levőket nem szép szóval fogják félreállítani. Az ilyenek tán öltek már kevesebbért is.
De meglehet előzni a bajt. A fogadó túlsó végében pislákolni kezd egy-két mágus fénygömbje sápadtan megvilágítva kis részleteket a fogadóból. Aldo is megidéz egy kisebb fénygolyócskát, s mikor már egészen közel véli érzékelni a közeledőket:
- Resectrum tracta!
Az árnyékok nagy része egy pillanatra megvilágosodik majd nagy erővel hanyatt a földre csapódik a mágia által. Csupán alig egy pár marad ott a pultnál, akik annyira részegek, hogy meg sem ijedve a mágiától, zaklatni kezdik az ott levőket, főleg a két közelében levőt, a hölgyet meg az újonnan érkezettet.
~Ezaz, szabad az út...~
*Nem törődve a földre került vérző alakokkal, sietős léptekkel átviharzik rajtuk, s az ajtó felé veszi az irányt. Igyekszik elhagyni a fogadót, még mielőtt valaki rájönne, hogy ő okozta az egész kalamajkát, de a kilincsre téve kezét, az ajtó nem akar nyílni.*
~Na jó, vagy valaki bezárta „poénból”, vagy ez is a mágikus lötty hatása...~
*Az utóbbi minden bizonnyal, mert még be sem fejezte gondolatmenetét, a nyitott ablakok maguktól csapódnak be, s záródnak, mintha valami benn akarná tartani a fogadó fogságában az embereket valamiért…vagy maga a fogadó kelt életre?*


A hozzászólást Aldo Barras összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-07-01, 10:48 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Fela Husani

avatar

Hozzászólások száma : 320

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-07-01, 9:51 pm

*Nem estem pánikba? Túl lassan reagáltam. A szemem a végletekig kinyílva mered a vaksötétbe és nem látok mégse semmit. Ilyen sötétet még életemben nem láttam. Még a felhős, csillagtalan éjszakákon is a dombságban dereng valahonnan egy kis fényforrás. Ha más nem, hát egyes bogaraké.
Amikor megfogja valaki a vállam, halkan felsikkantok és a hirtelen mozdulattal próbálom kitépni magam a fogásából.
Szerencsére a férfi hangja cseppet sem támadó, inkább udvarias és kimért és ez valamelyest megnyugtat, pedig kezdek egyre feszültebb lenni. Ez a sötétség nagyon ijesztő.*
- Én voltam, de nem szándékosan….nem is tudom, mi történt. Nem látok semmit. Ön lát?
*Végre felvillan néhány fénygömb, de ez sem jobb. Nagyon rémisztő sötét formák közelednek felénk és nekem semmi nincs a kezemben. Már majdnem ideérnek, érzem a bűzös lehelletüket.
Meglepődök, amikor az eddig közeledők közül egészen sokan visszarepülnek arra, amerről jöttek.
Úgy látom, legalábbis, mert ebben az alig derengő fényben, amit a varázslók csináltak, nem látok így se sokat.
Látom viszont azt a férfit, aki nekem tántorodik és nem is tudom, hogy mi csorog rám a szájából. Nyál, vagy valami más. Undorító, förtelmes és még sorolhatnám, mit érzek.
Pánikba esve nyúlkálok, de mindenütt nedves, és ahogy hozzáérek, el is kapom a kezem.
Végül ahhoz nyúlok, amihez Mumbasánál, a szeméhez. Ez már bevált egyszer és úgy érzem, hogy most is. Ordítás szakad rám én meg hátranyúlok és az első szabad valamit, ami a kezembe akad, arrafelé dobom, ahová az idegen hátrált fájdalmában.
Nem tudom, hogy talál-e, de a kezemben valami pohárszerű volt. Lehet, hogy az udvarias férfi korsója, amiből már így is löktem ki italt.
Közben hallom, hogy csukódnak az ablakok táblái és még inkább veszélyben érzem magam.*
- Ez nem lesz jó….nagyon nem lesz jó!
~Roza néni, mit is tanítottál nekem?!~
*Nem jut eszembe semmi.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Drakon Ashmar

avatar

Hozzászólások száma : 34
Munkahely : Fejvadász

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-07-01, 10:41 pm

* A koromfekete sötétben hirtelen feltűnt pár fénygömböcske, amire fejvadászunk is felfigyelt, sejtette, hogy egy-két varázsló műve lehet. Valamelyest javultak a látási viszonyok, igaz csak alig-alig, de a vakharcban is tapasztalt Drakonnak az a pár fénygömb, már ajándéknak számított. A gyenge fényben kiszúrta a felé közeledő részeg embereket, érezte azok undorító piától bűzlő leheletüket, és hallotta csoszogásaikat amit instabil lépéseik keltettek.*
~ Na tessék, már csak ez hiányzott, akar egyet békésen iszogatni munka után az ember, erre ez van!~ *mérgelődött fejvadászunk magában, eközben látta a gyenge fényben, hogy a nyálukat csorgató részegek közelednek a mellette álló nő (Fela) felé, hogy zaklassák, majd hallotta a hölgy kiáltását. Drakon a hölgy elé lépett.
- Hé te mocsok részeg disznó! Hozzá ne merj nyúlni a hölgyhöz! - *kiáltott rá a nőhöz közeledő részeghez, majd ököllel egy felütést mért az állára, amitől egy nagy csattanás hallatszott. A részeg az ütéstől neki repült az egyik asztalnak, ott is egy nagy csattanás hallatszott, az asztal felborult és velük együtt a poharak is, amik széttörtek a padlón. Ezután Drakon ismét észre vette, hogy a hölgy felé közelít valaki.*
- Vigyázzon hölgyem még egy jön Ön felé! - *figyelmeztette a nőt, akinek megfogta a karját és félrehúzta egy picit őt, hogy ne érjen a részeg hozzá, majd Drakon csizmaorral pofán rúgta a közeledő részeget, ismét egy nagy csattanás, ugyanis bepiált barátunk ráesett az egyik asztalra, hatalmas zörej, az asztal kettétört.*
- Hoppá! Ejha, kicsit nagyobbat rúgtam a kelleténél. Hihetetlen békésen lejön iszogatni egyet az ember, erre ez van. Hölgyem, fogja meg ezt! Egy széknek a törött lába, ha kell használja. - *szólt Drakon a hölgyhöz, majd a földről kitapogatott, majd hirtelen felkapott széklábat, a hölgy kezébe nyomta. Még mindig sötét volt, fény alig volt, de a részeg csürhe, csak közeledett feléjük.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aldo Barras
Vörösköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 415
Életkor : 129
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-07-01, 11:46 pm

*Ha már nem tudott kijutni a fogadóból sem ajtón, sem ablakon, visszaindul a pult fele. A másik kettő, a barna nő meg a férfi egyre csak hárítják, a rájuk törő részeg horda tömegét, nem is rosszul a hangok hallatán. Csak úgy törnek az asztalok meg az állkapcsok, a földön már alig egy szabad hely a sok heverő, mámorba fulladt testtől. Szeme már kezdi szokni a sötétséget, egy-két kétes alakot még hátba vág a pulthoz igyekvők közül, segítve ezáltal is a kettő védelmét, de ennél többet nem is törődve velük a pult tövében fekvő emberhalom tetejére hágva átugrik a pult másik oldalára. A sarokban megpillant valami kucorgó sötét emberformát, kit a fogadósnak mer vélni.*
~Gyáva egy alak.~
*Egy pillanatra úja fényt idéz, de éppen csak addig, míg szemébe akad a kassza. S míg a többi ember el van foglalva verekedéssel, védekezéssel, reménytelen kijutási próbálkozásokkal, ő is elfoglalja magát és észrevétlenül megtölti a zsebeit. Hiszen minden rosszban van valami jó, csak rá kell bukkanni, mi az. Persze az sem lenne rossz, ha az egésznek már vége lenne, nem akar egész napra itt maradni ebben a sötét cellává lett fogadóban, főleg, hogy a pénzügyeit ilyen ügyesen már megoldotta. Eszébe is jut egy egyszerű megszüntető bűbáj, mely talán feloldja ezt az egész sötét mágiát, de halvány a remény. Azért egy próbát megér.*
-Stromeror
*Mondja fennhangon. De semmi. Felül a pultra, és fordul egyet fenekével, hogy leszállhasson az eredeti oldalon, de amint lába biztos talajra érne, megrázkódnak a falak, megremeg a föld, asztalok dőlnek fel, üvegek, poharak törnek szilánkokká. Majd beáll valami kísérteties csend, mindenki lélegzetvisszafolytva figyel hosszú másodpercekig. Közben kiegyenesedik, észreveszi, hogy a kis harcoló párocska mellé került. De már nem támad senki, mindenki meg van rettenve. Szinte vágni lehet a feszültséget a levegőben. Aztán bekövetkezik az újabb égszakadásszerű földindulás, újabb csörömpölések, újabb megrémült hangok. Közülük mintha talán valami ilyesmi szűrődne ki, hogy beljebb jöttek a falak, meg hogy összefognak préselni mindenkit, néhány eszét vesztett ember, meg előrántva kardját, tőrét, gyilkolni kezdi a többit, aggódva a maradék levegőért.
Előrántja Aldo is kardját, mert úgy néz ki, szükség lesz rá, de aztán eszébe ötlik valami. Szabad kezével megragadja a mellette levő hölgy kezét majd sietve megindul a lépcső fele. Csak felfele lehet a kiút, lent elszabadult a pokol…*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Fela Husani

avatar

Hozzászólások száma : 320

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-07-02, 8:51 pm

*Itt olyan ember is van, mint a mi falunk jobbjai. Ez a férfi, akinek a sörét kiöntöttem az előbb, többször is a védelmemre kel. Hallom, hogy törnek az asztalok és csattannak el a pofonok mindenhol. Soha nem éltem még át ilyet, de szerencsére nem bénultam le úgy, mint Norlan határában, amikor két férfi fenyegetett.
Nem Drakon hibája, hogy még így is van olyan, aki megkerüli. Hárman fogják le, ketten a csuklóját és a könyökét kapják el, a harmadik pedig a hasát célozza meg ökleivel, ha jól látom.
Én sem tudok sokáig figyelni, mert még eldobom az utolsó kezembe akadt poharat és hallom, hogy valaki fel is kiált a derengő sötétségben, de aztán a kezem már csak a levegő után kapkod.
Ez nem jó, végigszalad rajtam a forróság, de nem akarok elájulni.
Egy fél pillanattal később már valaki elkapja a csuklómat és a nyakamat is megszorítja, úgy tol a pultnak. A keményfa a hátamba nyomódik és fel is kiáltanék fájdalmamban, de nem tudok. Még csak levegőt sem tudok venni.
Aztán hirtelen olyan, mintha a fogadó akarna ránk szakadni. Megrázkódik minden és az engem fogva tartó férfi is elenged.
Köhögve kapkodok levegő után.
Néha egy-egy furcsa szót hallok a közelből, és nem tudom, hogy egy varázsló varázsol, hogy harcoljon a furcsa fogadó ellen, vagy valaki épp a fogadóra mond átkokat. Nem természetes szavak, az biztos.
Aztán hirtelen egy kar suhan el mellettem. Valami koppan a pult oldalában és olyan, mintha ez fém lenne.
Nem látom, hogy Drakonnal mi van, pedig jó lenne tudni. Szimpatikus volt, hogy próbált megvédeni.
Aztán mellém keveredik valaki és hirtelen megfogja a karom és elkezd húzni felfelé a lépcső irányába.
Megpróbálom visszahúzni magam. Mumbasa jut eszembe. Ő is erőszakos volt velem, azt akarta, hogy tegyem azt, amit ő akar.*
- Segítség!!!
*Remélem, hogy a lovagias férfi meghallja kiáltásom és kiment annak a karmaiból, aki fel akar vinni az emeletre.*


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Drakon Ashmar

avatar

Hozzászólások száma : 34
Munkahely : Fejvadász

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-07-03, 12:31 pm

* A még mindig sötét kocsmában Drakonék felé, csak jön a részeg csürhe, valamint a pánikba esett emberek elkezdték gyilkolni egymást. Fejvadászunk ugyan sorba hárítja a feléjük tartó csürhét, ám azok csak úgy özönlenek, aminek eredményeképpen sikerül is három embernek lefogni Drakont, míg két ember két oldalról is fogja, addig a vele szemben álló ököllel elkezdi püfölni a gyomrát. Drakon tűri az ütéseket és közben próbál kiszabadulni, mikor meghallja az eddig mellette álló nő segítségért kiáltozik, valamint látja a gyenge fényben, hogy valami alak a csuklójánál fogva rángatja fel a nőt a lépcsőre.*
~ Úristen! Mit akar az az alak, attól az ártatlan nőtől?! ~
*Fejvadászunk erőt vesz magán és az eddig a hasát püfölő alakot fejbe rúgja aki hátra repül rá az egyik asztalra, ami szintén kettétörött. A jobb karját fogó embert lefejeli, aki összeesik, a bal karját fogó ember fogásából kis birkózás után kiszabadul, majd bemos neki ököllel egy hatalmasat, az ember a pult mögé esik.*
- Na tudjátok ám kivel szórakozzatok! - *kiált rájuk dühösen, majd rohan fel a lépcsőre amilyen gyorsan tud, hogy megmentse a bajbajutott hölgyet. Miután felér a felső szintre látja, hogy a hölgy próbál kiszabadulni a fogásból, ekkor Drakon neki fut az alaknak (Aldo-nak), kicsit sikerül is hátra löknie őt, majd megfogja a hölgy karját akit kicsit hátrébb tol, és elé áll, majd így szól hozzá:*
- Nyugalom hölgyem itt vagyok! - majd a férfihez szól - Hé Te! Nem tudom, hogy ki vagy, de ha a hölgyet bántani mered, akkor cafatokra szaggatlak!
*Drakon előrántotta a tőrét, a másik kezét pedig ökölbe szorította és felvette a támadóállást megfelelő távolságból, majd a kis fényben erősen figyelte a férfit, próbálta kifigyelni a mozgását, várta, hogy mit lép.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aldo Barras
Vörösköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 415
Életkor : 129
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-07-04, 12:04 pm

*Felérve az emeltre már nyitotta volna is ki az egyik szoba ajtaját, de ekkor valaki nagy erővel nekirohant. A meglepetés erejét kihasználva a nő kiszabadítja magát Aldo karjaiból az idegen segítségével, majd egy hegyes tőr körvonala bukkan elő a lentről felszűrődő nagyon halovány fényben. Még az arcvonásokat sem lehet felismerni a fenti folyosót befedő sötétségben, így nem tudja, ki lehet ez a minden bizonnyal józan alak, ki a nő után sietett. Talán az előbbi idegen a pulttól, de ha ő is, akkor sem tudja, hogy valójában ki az, szóval fölösleges fényt gyújtani ide, nem beszélve arról, hogy felhívnák a lentiek figyelmét is magukra. Már-már kezével elindítja az újabb taszító bűbájhoz szükséges mozdulatokat, hogy leküldje a lépcsőn az idegent, de aztán hogy a hölgyet, se rémítse meg, inkább áttér egy lefegyverző bűbájra.*
-Flectoensis!
*A tőr a szemben álló kezéből kirepül és a falba szúródva áll meg.*
-Na, most már beszélhetünk.
*Szól határozottan.*
-Szó sincs arról, hogy bántani akarom a hölgyet. Éppen, hogy az épségéért aggódva vonszoltam fel ide a lenti vérontás elől. Lehet, hogy kicsit túl erősen megragadtam a finom kis csuklóját,*fordul a nő fele* ezért elnézését kérem. De odalent, a zajban nem tetszett meghallani, amikor ön mellett állva mondtam, hogy fel kell menekülnünk ide ha túl akarjuk élni.
*Arcáról még akkor sem lehetne leolvasni utolsó mondatának hamisságát, ha szikrázó napsütés lenne is idebenn.*
-Csak nem hagyhattam, egy törékeny hölgyet odalent a csürhe markában.
*Tekint most a férfi felé.*
-Örülök, hogy te is egy darabban vagy még. Láttam odalent hősiesen harcoltál....Aldonak hívnak.
*Azzal egy lépést téve feléjük nyújtja jobbját, de az ismerkedésre nagyon nincs is több idő, mert egy kisebb csoportból álló ösztönlény megindul feléjük fel a lépcsőn.*
-Gyorsan, meneküljetek be egy szobába, jövök én is!
*A lépcső tetejénél megállva lehajol, kezével húz egy képzeletbeli csíkot a földön, majd kiegyenesedve dobbant egyet bal lábával és kiejti a varázsigét:*
-Muris Ignis!
*Azaz tűzfal. Persze nem a fogadót szándékszik vele felgyújtani. Eme mágikus tűz csak a rajta keresztül áthatolni próbáló ellenségre hat, jó nagy adag fájdalommal. Látva, hogy a felfele igyekvők megtorpannak, sőt egy jó páran vissza is fordulnak, hátat fordítva nekik besiet a szobába. Az ajtó még be sem csukódik mögötte, s a fogadó falai újra rázkódni kezdenek.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Fela Husani

avatar

Hozzászólások száma : 320

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-07-06, 12:08 am

*Hiába ellenkezek, nem bírok a férfival. Sokkal erősebb nálam.*
- Segítség! Mit akar tőlem!? Engedjen el!
*Lehet, hogy nem is hallja, amit kiabálok. Már egy szoba ajtaját nyitogatja, amikor valaki meglöki. Érzem, hogy engem is ránt magával, és majdnem orra is bukok. Lehet, hogy csak egy másik kar ment meg ettől, aki hátrébb tol. Az előttem álló nagy darab férfi az eddig ráncigálómhoz beszél.
Úgy érzem, hogy hatásos volt a segélykérésem, mert segített nekem az, hogy segítségért kiabáltam.
Aztán az idegen, aki eddig vonszolt, érdekes hangzású szavakat mond és hallom, ahogy valami a falon koppan mellettem.
Hátrébb ugrok és úgy hallgatom tovább a szavaikat.
Még jó, hogy ilyen sötét van és hogy a bőröm sem olyan világos, mert így nem látja senki a meglepődésem és azt, hogy elpirulok. Jó szándékkal próbáltak megmenteni, én meg mint valami eszelős, kiáltoztam.*
- Én…nem hallottam! Bocsánat!
*Nem érzek hamisságot a hangjában és ahogy a másik férfival próbál barátkozni, számomra is barátságosabbá teszi.
Biztos vagyok benne, hogy varázsló a férfi. A tűz lángjainál már látom, hogy az a különös, fehér hajú idegen, aki a pultnál állt, amikor megérkeztem és úgy nézett, mintha még sosem látott volna nőt.
A tűzfalra nézek. Hát Roza magam ilyet nem tanított nekem.
Amikor látom, hogy a varázsló is elindul befelé, én is elindulok.*
- Mindketten sokat tettetek értem…
*Megmozdulnak a falak, megint. A hirtelen mozgásra még a padló is megremeg alattam és én el is veszítem az egyensúlyom és zuhanni kezdek a föld felé.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Drakon Ashmar

avatar

Hozzászólások száma : 34
Munkahely : Fejvadász

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-07-06, 7:26 am

*Mikor Drakon kezéből hirtelen kirepül a tőr és elhangzik a fehér hajú férfi mondandója, akkor fejvadászunk kicsit megnyugodott. *
~ Vagy úgy..szóval Te egy mágus vagy. ~
- Értem. Így már más. Szóval Te is csak a hölgyet szeretted volna megmenteni. Ebben a sötétben nagy a zűrzavar, nem lehet tudni, hogy ki az aki segít, és ki az aki bántani akar. - *mondta Drakon, majd a falba szorult tőrét kihúzta és eltette, gyorsan kezet fogott a férfival, majd indult is befelé az egyik szobába, de látta, hogy a férfi egy tűzfalat idéz, ami visszatartja a közeledő csürhét. Ám ekkor el kezdenek remegni a falak, megmozdult a padló is. A sötétben zajongó csürhe, még mindig erőteljesen azon fáradozik, hogy meg próbáljanak feljutni, teljesen elvesztették az eszüket, ám a tűzfal hatékonyan visszatartja őket.*
~ Mi történik itt megint? Egyre furcsább és veszélyesebb ez a hely. ~
*Drakon a gyenge fényben észre veszi, hogy a hölgy kezd leesni, gyorsan utána próbál mozdul, miközben így szól*:
- Hölgyem! Vigyázzon!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aldo Barras
Vörösköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 415
Életkor : 129
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-07-08, 9:24 pm

*Feltápászkodik a földről, leporolja magát majd az ablakhoz lép. Kinézni nagyon nem tud rajta, mivel táblástól, mindenestől mágikus zár alatt van. Rövid ideig eltűnődni látszik, majd megfordul. Szinte alig lát valamit, a két másik bizonytalan kontúrja rajzolódik ki előtte. Tenyerét szájához emelve, ráfúj, s halkan kiejt egy újabb varázsigét.*
-Lucis.
*Kisebb fénygömb születik meg tenyerén, mely körülbelül öt méter sugarú körben támaszt némi fényt.*
-Ez elég is lesz.
*A gömböt feldobva tenyeréből, úgymond a plafonhoz ragasztja, ezáltal szinte teljesen bevilágítva a szobát.
Most újra körülnéz, s szeme megakad egy ócska vasdarabon, mely az asztal alatt hever. Miközben érte megy, így szól a szobában tartózkodókhoz.*
-Nem emlékszem, hogy hallottam volna a neveteket. Ha már így összekerültünk nyugodtan lehet mesélni...Vagy tőlem csendben is ülhetünk, míg ránk szakad az egész fogadó...
*Meg sem várva a többiek reakcióját újra az ablakhoz megy és teljes erőből elkezdi bezúzni a vasdarabbal. Többszöri próbálkozás után sem látszik semmi eredmény.*
-Te, tőrös, mi lenne, ha elengednéd a hölgy szoknyáját egy pillanatra és besegítenél. Egyelőre úgy néz ki ez az egyetlen kiút.
*Azzal az ember kezébe nyomja a fémrudat ő meg mellé állva elkezd mormolni valami varázsigéket.*
-Na, szóval, én megpróbálom gyengíteni mágiával a zárakat, te meg minden varázsige után vágjál egyet az ablakra. Ha sikerül betörni az üveget, utána folytatjuk a táblákkal.*
-A hölgy addig meg csak foglaljon helyet, nem kevés időbe telik a dolog.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Fela Husani

avatar

Hozzászólások száma : 320

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-07-09, 11:38 am

*Erős karok ragadnak meg. Érzem a kemény izmokat rajtuk. Megint hálával tartozok.*
- Köszönöm….úgy látszik, ma csak a baj van velem…
*Szabadkozok, de közben a varázsló már fényt varázsol, és én csak nézem, hogy miket tud. Nem tudom, hogy Roza néni is tudna-e, ő inkább csak gyógyított és minden mást a természetből vett. A tüzet, a vizet, a növényeket. Nem félt bepiszkolni a kezét. A faluban furcsán is néztek volna rá, ha csak varázsolgat és a bőre nem kérgesedik meg az élettől.
Kimeresztett szemekkel nézem a plafonon világító aprócska gömböt. Azt hittem, lángra kap a szoba tőle, de csak világít. Miféle varázslatokat tudhat ez a férf?*
- Fela vagyok. Fela Husani.
*Nem tudom, hogy az ablak csapkodásától hallja-e bármelyikük, amit mondok, de én azért szégyellem magam. Édesanyám és édesapám nem erre neveltek.
Nem tudom, hogy féljek-e ettől a férfitól, vagy tiszteljem, de valahogy úgy érzem, hogy vonz magához. Talán a belőle áradó magabiztosság, határozottság, vagy a hatalom érzése miatt.
Kitágult szemekkel figyelem, hogy az ablakon keletkezik-e repedés, miközben a varázsló varázsolni kezdi.*
- Nem vagyok én hölgy, egyszerű földművesek leánya vagyok. Nem félek a kétkezi munkától. Mondjátok, miben tudok segíteni. Nem akarom, hogy ránk szakadjon az egész fogadó!
*Lehet, hogy csak én hallom, de mintha a becsukódott ajtó is be akarna szakadni mögöttem.
Oda-odapillantok.*
- Valami van az ajtónál….
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Drakon Ashmar

avatar

Hozzászólások száma : 34
Munkahely : Fejvadász

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-07-12, 8:57 pm

- Rendben van csináljuk! - *mondta Drakon, majd a kezébe nyomott fémrúddal elkezdte, folyamatosan püfölni az ablakot, elsőre azonban nem történik semmi.
- Na még egyszer! - *mondta fejvadászunk aki a varázsige hallatán teljes erejéből ráüt az ablakra de még így sem történt semmi. Többszöri próbálkozás után, azért nagy nehezen sikerült, megrepeszteni azt a fránya ablakot.
- Most már közel járunk! Még egyszer!- kiáltott fel Drakon, majd úgy az ötödik ütésre betört az ablak.
Ám amikor kinézett az ablakon látta, hogy elég magasan vannak. Tudta, hogy nem lesz egyszerű lejutni. Viszont eszébe jutott egy ötlet, látta, hogy a szobában két ablak is van, és mindegyiken található hosszú függönyök.
- Mivel se kötelünk, se létránk, így a függönyökből fogunk kötelet csinálni.- mondta, majd le is tépte a függönyöket és el kezdte őket összekötni. Miután összekötötte őket, kilógatta az ablakból és megkönnyebbülve látta, hogy a hosszúság megfelelő, viszont nem volt mihez rögzíteni. De ekkor körbenézett a szobában és látott egy nagy szekrényt.
- Na akkor, kérlek segítsetek nekem idetolni ezt a szekrényt, mert túl messze van az ablaktól. A függönykötelünket, ehhez fogjuk erősíteni, elég nehéz ez a szekrény, így ráadásul olyan széles, hogy nem is férne ki az ablakon, ha netán kibillenne. Ugyanakkor a súlyunkat is elbírja. Hozzuk ide a szekrényt, erősítsük rá a kötelet, majd egyesével,...ismétlem egyesével ereszkedjünk le rajta, én leszek az utolsó aki leereszkedik. Az első Te leszel varázsló, a második a hölgy. Én felülről segítem a hölgy lemenetelét, Te pedig már kint alulról ügyelsz a hölgy biztonságára. Mert ha netán leesne neked kellene elkapnod. Én maradok a végén.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aldo Barras
Vörösköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 415
Életkor : 129
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-07-13, 5:09 pm

*Mosolyogva tekint hátra a nőre, amint az bemutatkozik. Közben az ablak is betörik, s a táblákat is sikerül leszakítani. Ez újabb mosolyra fakasztja a mágust. Nem biztos benne, hogy a fogadóban eluralkodó sötét mágiát sikerült legyőzniük, vagy kezd elmúlni a hatása, de a lényeg, hogy megvan a kiút. Amint az ember a függönyöket kötözi, Fela felhívja figyelmüket az ajtónál levő valamire vagy valamikre.*
-Remek...Gyorsan kell cselekednünk!
*A nagy szekrényt az ablakhoz tolva végighallgatja a férfit, de szemöldökei összeráncolásából hamar kitűnik, hogy nem egészen ért egyet.*
-Szó sem lehet róla! Én megyek utolsónak! Ha az ajtót áttörik, ami hamarosan be is következik, és netán többen vannak, legrosszabb esetben felfegyverkezve, akkor nem sokáig bírod egymagad tőrökkel a kezedben. Ráadásul biztos, hogy van köztük legalább egy mágus, különben hogy jöttek volna át a tűzfalon? Én viszont mágiával egyszerre többel is eltudok bánni. Vagy, ha még van idő, védővarázslatot tudok bocsájtani az ajtóra. De nektek nem szabad várakoznotok, most kell induljatok! Most!
*A férfinek lehet nem tetszett. de Aldo egy újabb lefegyverző mágiával hamar meggyőzte, hogy neki kell mennie elsőnek, mert ha egyszer kirepültek a fegyverei az ablakon, odabent annál kevesebb az esélye.*
-Most te jössz, Fela.
*Nyújtotta kezét a hölgy felé, mikor már a férfi leért a függönykötélhágcsón.*
-Vigyázz, csak óvatosan!
*Közben az ajtót egyre erősebb püfölések érték, már biztos volt, hogy nem tart sokáig ki. Még egyszer rátekintett Felára, amint indult volna le a kötélhágcsón, aztán se szó, se beszéd, közel hajolva hozzá, megcsókolta.*
-Néha túlságosan teátrális vagyok...
*Jegyezte meg magyarázatként, majd hátat fordítva neki, az ajtó fele indult.*
~Védőbűbáj vagy támadó?...~
*Az ajtóhoz érve valami koppant előtte a földön. A kilincs meg a zár.*
~Határozottan támadni fogok!~
*És nyílott is a törött deszkájú ajtó, s már készült is a tűzgömb Aldo tenyerében, de az ajtó előtt nem volt senki.*
~Most meg mi van? Beijedtetek?~
*Kilépett az ajtón a folyosóra, onnan meg a a lépcsőhöz, s mivel eddig egy élő lélekkel sem találkozott, úgy döntött, lemegy.*
~Érdekes, semmi zaj. Az előbb még háborút vívtak egymással az emberek, most meg síri csönd honol mindenhol.~
*Lassan a gyertyák is kezdtek maguktól újralobbanni, megtöltve a fogadót régi fényükkel.
Leérve, a véres nyomok és a hozzájuk tartozó körülbelül tucatnyi holttest újra mesélni kezdték az előbb történteket. Körülnézve látja, hogy a többi vendég az asztalánál ül ugyanúgy, mint az előbb, kivéve azt, hogy most mind alszik. Vagy legalábbis nincsenek maguknál. De élnek. Kissé lassítva léptein az ajtóhoz sétál, mielőtt azonban kimenne rajta, kezét megszokásból kabátzsebébe teszi, s véletlenül rámarkol a fiolára. Kiemeli, elkezdi forgatni ujjai között, tüzetesen vizsgálni, s hát megjelenik rajta valami írás. Káosz. Vigyázat, sok áldozatot követel!*
~Ahhaaaa. Nem mondod!~
*Szeme sarkából mozgásra lesz figyelmes. Ébredezik a fogadó. Mielőtt bárki is észrevenné jelenlétét, kisiet az ajtón kezében a bajt okozó üvegcsével, zsebében meg a fogadó pénzével. Kint gyorsan körülnéz, hogy ki tudja kerülni Feláékat, de nincs szerencséje. Beléjük fut.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Fela Husani

avatar

Hozzászólások száma : 320

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-07-13, 10:15 pm

*Nem maradok rest, amikor az ablakot sikerül kitörniük. A harcos és a mágus a szekrényt próbálja odatolni és itt már én is odaférek segíteni. Most megmutathatom, hogy délen a nők keze is megkérgesedik a munkától. A földmunka izmokat is növesztett vékony testemre, és most én is tolni kezdem a szekrényt.
Közben hallgatom a harcost a szökési tervről.
Aztán a fehér hajú férfi, aki Aldonak nevezi magát, ellenvetését is elmondja, és szerintem neki van igaza.
Ha Drakon ellen újra a lefegyverző bűbájt alkalmazza a varázsló, akkor én nem látom tisztán, hogy sikerül-e megint elvennie a fegyvereit, sem azt, hogy kirepülnek-e az ablakon.
Nem tetszik, hogy ennyire nem értenek egyet. Férfiak.
Mindig egymást akarják túlszárnyalni. Miért nem tudnak zökkenők nélkül együttműködni?
Végül csak elkezdek ereszkedni le a függönyön. Ujjaim elmarkolják a rögtönzött hágcsót, de ekkor a mágus megcsókol engem.
Döbbent szemekkel nézek rá. Merilien után ez a második eset, hogy megcsókolnak.
Olyan hirtelen fordít hátat, hogy nem tudok mit válaszolni, pedig, ha már magamhoz térnék, az első dolog egy pofon lenne a magabiztos arcára. Nem volt joga ehhez a csókhoz.
Mivel erre nem ad lehetőséget, így az ajtóra nézek, ami felé tart.
Még látom, hogy a kilincs betörik, és nem akarom megvárni, milyen gonosz szabadul a mágusra. Inamba száll a bátorságom és amilyen gyorsan csak tudok, leereszkedek a hágcsón.*
- Betörtek….
*Jegyzem meg zavarodottan Drakonnak, ha már ő is lent van. Biztos látszik rajtam, hogy történt odafent valami, és amikor az üvegcsével a kezében megjelenik a varázsló, még inkább zavarba jövök tőle.
Csillogó szemeim is árulkodnak.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Drakon Ashmar

avatar

Hozzászólások száma : 34
Munkahely : Fejvadász

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-07-15, 7:51 pm

*Drakon ugyan nem értett egyet a varázslóval, és az sem tetszett neki, hogy megint lefegyverező bűbájt alkalmaz ellene, de mivel annyira erősködött, valamint nem volt idő a vitatkozásra, ezért lement ő elsőnek, majd követte őt a hölgy. Mikor a hölgy lejött, látta annak igen meghökkent arcát. *
- Hölgyem magát mi lelte? Úgy néz mint aki szellemet látott. - *mondta fejvadászunk a hölgynek. Ezt követően Drakon körül nézett a fogadó körül, eközben megtalálta a kirepült tőrét is, ugyanakkor meglepetten tapasztalja, hogy az utcán nincsen egy árva lélek sem. Holott igen nagy volt a fogadóban a felfordulás, viszont a fogadó melletti házakból és épületekből senki sem jött ki kinézni, hogy mi is történik. *
- Ez érdekes, kihaltak az utcák, holott mikor én betértem ebbe az istenverte fogadóba az utcán nyüzsögtek az emberek. - *mondta a hölgynek csodálkozva, majd folytatta a szemlélést, miközben közelebb lép a fogadó bejárati ajtajához, pont abban a pillanatban lép ki az ajtón a mágus kezében is kis üveggel, és hallja, hogy csörög a zsebe.
- Hékás! Hát Te, hogyan tudtál kijönni az ajtón? Valamint hova rohansz ennyire? Nem kell, hogy válaszolj. Tudom én..... csörög a zsebed a sok pénztől. Biztos, hogy a fogadóstól nyúltad le. Jáj......jáj, lopni nem szép dolog! Most hagylak elfutni, de imádkozz, hogy ne Te legyél a következő munkám, mert akkor nagy bajban leszel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aldo Barras
Vörösköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 415
Életkor : 129
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-07-15, 8:13 pm

~Ennek aztán vág az esze. Ha előre tudom, hogy így leleplez, nem hagytam volna kijönni őt élve...~
-Nem szokásom magyarázkodni, de most úgy néz ki, muszáj lesz.
*Pillant a két szemben állóra, mint aki gyónásra készül.*
-Először is, az üvegcse, melyet ennyire bámultok, igen, ez minden baj okozója. Valami őrült mágus, vagy hozzá nem értő ember használhatta. Talán nem is szándékosan, nem tudom...Amikor jöttem ki, ott hevert az ajtónál.
*Tekint meggyőzően rájuk, a férfi elé vetve a fiolát.*
-Másodszor. Te annyira ostobának nézel, hogy azt hiszed az utcán rohangálnék zörgő zsebbel, mert lenyúltam a fogadó pénzét? Nem tagadom, kiürítettem a hullák zsebeit, de azoknak már úgy sincsen szükségük rá. Ha nem hiszed, menj és nézd meg a kasszát.
*Vár néhány másodpercig, néha Felára is rá-rá pillantva, majd folytatja.*
-Hogy hogy tudtam kijönni az ajtón? Elmúlt a fogadót körbezáró varázs. Ilyen egyszerű. Bent újra mindenki normális vagy halott. Ha nem hiszed...
*Újra mutat kezével a fogadó fele. De mondanivalóját még most sem fejezte be. Ezúttal viszont Felára néz egyenesen.*
-Én a te helyedben meg nem bíznék ebben a jöttmentben ennyire. Nem elég, hogy így vádaskodik, még a nevét sem árulta el az egész menekülés alatt. Ki tudja, mit titkol, mikre képes. Mi a "munkája"..
~Remélem sikerül összezavarnom őket minél jobban...De miért ilyen üresek az utcák? Hova lett mindenki? Ha nem lenne itt a nő, szemtanúk nélkül végezhetnék ezzel az alakkal, akár itt, a nyílt utcán is..~
*Pörögtek fejében eme, "kissé" beteges gondolatok.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Fela Husani

avatar

Hozzászólások száma : 320

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-07-15, 9:12 pm

*Nem elég, hogy Aldo megcsókol, meg a fogadóban az a sok történés, most még úgy érzem, mintha az egész világ felfordult volna. Nem mondom meg a kopasz harcosnak, hogy miért jöttem zavarba. Nem vagyok már kislány, hogy bepanaszoljam, ha kapok egy csókot a számra. Főleg Merilien után nem érzem már magam annak.
Csak kapkodom a fejem. Hirtelen olyan sok minden történt. A mi falunkban ehhez képest olyan lassan történtek a dolgok. Semmi új, semmi hirtelen, vagy ha igen, akkor nem ilyen sok egyszerre.
Egyik megvádolja a másikat lopással, a másik visszavádol, miközben magát mentegeti.
Nekem ez sok.
Most a legszívesebben elrohannék közülük, mint kislánykoromban a bátyáim vitája közben.*
- Egyikőtök a másikótokba vetett bizalmat töri össze. Így hogy bízzak bárkiben is?!
*Kétségbeesett tekintettel nézek hol az egyikre, hol a másikra.*
- Mindketten megmentettetek. És ez a harcos még udvarias is volt velem. Miért nem tudtok békében meglenni egymással?
Honnan tudjátok, hogy az üveg volt az oka mindennek?
És ha még nincs vége?
*Lehet, hogy kicsit pánikolok, de nem szoktam hozzá, hogy ennyi minden történjen velem. Az idegeim nem bírnak el ennyi eseményt. Még mindig nem aludtam egy jót, mióta útnak indultam.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Drakon Ashmar

avatar

Hozzászólások száma : 34
Munkahely : Fejvadász

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-07-15, 9:54 pm

- Nyugalom hölgyem nincsen semmi baj. - mondta Drakon Fela-nak, majd a mágushoz fordult és így szólt hozzá:
- Te mágus! Először is Én nem vádollak semmivel, csupán elmondtam a tényeket. Nem megyek megnézni a kasszát, mert tudom, hogy teljesen üres. Egy kocsmába az ember azért megy, hogy eligya a pénzét. Szóval a vendégek zsebéből nem sok mindent szedhettél ki, mert az ő pénzük már rég a kasszában volt, ugyanis fizettek az italért. Másrészt amikor bejöttem inni, pont a pultnál foglaltam helyet a kasszával szemben, amikor besötétült és védtem a hölgyet a részeg csürhétől, pont mögöttem volt a kassza, szóval hallottam a pénzérmék csörgését. És a csörgés után kicsivel a hölgy segítségért való kiáltását. És mivel Te vitted fel a kezénél fogva a hölgyet, ebből következik Te is vitted el a kasszából való összeget. Rossz embernek próbálod beadni a mesédet, ugyanis Én egy fejvadász vagyok. Bűnözőkre vadászok, szóval ismerem a gondolkodásukat. Te pedig egy varázsló vagy és nem egy tapasztalt tolvaj. Én már több mestertolvajt fogtam el élve. Másrészt Te nem vagy annyira ügyes, hogy ilyen hamar kirámold az emberek zsebeit. De nyugalom, nem kell megijedned, engem nem zavar amit tettél. Én pénzért kapok el bűnözőket, szóval amíg nem kapok olyan megbízatást, hogy fogjalak el, addig felőlem azt csinálsz amit akarsz. Nem is áll jogomban ítélkezni feletted, nem a birodalom által kinevezett hivatalos személy vagyok. Egyszóval nem "láttam" semmit. Amúgy a nevemet, a munkámból adódóan nem szoktam elárulni. De persze kivételt tehetek. A nevem Drakon Ashmar.
A mondandója után Drakon még mindig nem lát senkit az utcákon, ezért a hölgy és a mágus felé fordul:
- Gondolom nektek is feltűnt, hogy senki sincs itt kinn az utcán egy ekkora káosz után. Mi lehet itt?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aldo Barras
Vörösköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 415
Életkor : 129
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-07-15, 10:34 pm

-Ugyan már, milyen bizalmat, Fela? Rosszul gondolod, ha azt hiszed, hogy megbíztam egy percig is ebben az ismeretlen alakban...és szerintem kölcsönös ez a bizalmatlanság. Talán te se kéne bízz senkiben.
*A nő kétségbeesett pillantásai nagyon nem hatják meg, sőt mondhatni szórakoztatják.*
-Attól, hogy még valaki megmentett és "udvarias volt veled", még lehetnek hátsó szándéka...
*Jegyzi meg, magából kiindulva.*
-Az üveg volt a ludas. Ha figyelted, nem törött össze, mikor ledobtam a földre, Drakon elé. Mágia védi. És mágikus lötty is lehetett benne, ami egész szép káoszt összehozott nekünk bent a fogadóban, hát nem?
~Legalábbis remélem, hogy csak bent a fogadóban.~
-Vége van.
*Próbálja megnyugtatni, de hiányzik hangjából az eddigi határozottság.
Aztán a férfi belekezd "brillláns" gondolatmenetének levezetésébe, szó nélkül hagyva a mágust rövid ideig.*
-...Nos, ha én nem emeltem volna el, más biztosan megteszi. Elvégre azért támadták a pultot, meg az útban levőket: titeket.
~Hogy maradtál volna ott pusztulni.~
*Rátekint egy pillanatig Felára, majd el is kapta tekintetét gyorsan, halkan hozzátéve előbbi mondandójához:*
-Talán még vissza is adhatom a fogadósnak...
~Talán...soha...~
*Végül, lezárva a témát, Drakon szól, azaz kérdez.*
-Fogalmam sincs, mi lehet. Viszont meglep, hogy a fejvadászok fejvadászának, a tapasztalt nagy harcosnak sincs semmi ötlete. Reméljük, hogy nem nyel el a föld, még mielőtt azt is elkezdenéd bizonygatni, hogy ezért is én vagyok a felelős...
*Szól gúnyosan, majd karba tett kézzel neki veti hátát a fogadó melletti épület falának. S ahogy a távolba tekint, szemébe ötlik valami, ami eddig elkerülte figyelmét. Az ég. Tele sötét viharfelhőkkel, és egyre csak sötétedik.*
~Na, remélem itt kint is nem fog éjjelbe borulni minden, mint az előbb...~


A hozzászólást Aldo Barras összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-07-16, 3:07 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Fela Husani

avatar

Hozzászólások száma : 320

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-07-16, 2:28 pm

*Nem tudom, hogy miért is hittem ennek a mágusnak. Drakon nagyon figyelmes ember lehet, nekem abban a nagy zűrzavarban fel sem tűnt, hogy csörög valahol pénz, vagy valakinek a pénzes ládikáját ürítik esetleg.
Érzem, hogy melegség önti el az arcom. Biztos, hogy szégyenemben elpirultam azokra, amiket Aldo mondott. A varázsló nem jó ember. De amiket mond, feledtetik velem még azt is, amit Drakon kérdésére válaszoltam volna.
Meglepetten nézek rá Drakonra, hogy ő is azt hallotta-e, amit én, vagy pedig én hallottam rosszul.
A döbbenet biztosan kiül az arcomra, és már nem pirulok. Kikerekedett szemekkel nézem a mágus magabiztos arcát.*
- A legbecsületesebb az lenne, ha most visszavinnéd. Most mondtad, hogy te dobtad le a földre az üveget. Emberek haltak meg…miattad.
*Bizonygatom, és csak most érzem át én is, hogy mitől menekültem meg. Meg is ölhettek volna, vagy még rosszabb.*
- Te nem vagy jó ember, Aldo.
*Jegyzem meg és inkább Drakon felé húzódok, még a karunk is összeér, ha nem húzódik el tőlem. Én is az utcát és az eget nézem. Nem tudom elhinni, hogy egy pici üvegben lévő kis lötyi még az égre és a városra is hatással tud lenni. Sőt, az égre és a földre is.*
- Mi van, ha még mindig a fogadóban vagyunk és ez az egész csak egy varázslat?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Drakon Ashmar

avatar

Hozzászólások száma : 34
Munkahely : Fejvadász

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   2013-07-16, 10:13 pm

Mikor Fela elmondta kérdését, abban a pillanatban elkezdett dörögni az ég, majd villámlott, ezután pedig úgy szakadt az eső, mint ha dézsából öntötték volna.
- Szerintem, jobb lesz keresnünk valami fedezéket, különben megázunk. - mondta Drakon, majd elsétált egy másik épülethez, annak a terasza fedett volt, leült a lépcsőre és elkezdte bámulni, a fekete vihar felhőket, valamint az égen kígyózó villámokat. Eközben észre veszi, hogy minta Fela és Aldo is a terasz felé jönne. Drakon odaszól Aldohoz:
- Te Aldo! Nem tűnsz idevalósinak. Biztos messziről jöhettél. Manapság egyre több errefelé a külhoni mágus. Na nem mintha baj lenne, csak jómagam is sok helyen megfordulok és ezt tapasztalom. Mi vonzza ide a külhoni mágusokat? - a mondandója után, a még mindig bizonytalan Felahoz szól:
- Hölgyem Ön is vándor? Melyik vidékről származik? Bár...ha nem szeretne, nem muszáj válaszolnia. -mondta majd mindkettőjükre nézve folytatta a mondandóját - Mivel szakad az eső és várunk, hogy elálljon, gondoltam társaloghatunk. De ha nem akartok, nekem úgy is jó.- fejezte be a mondandóját vállát megvonva.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Tűz fogadó   

Vissza az elejére Go down
 
Tűz fogadó
Vissza az elejére 
4 / 7 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» Fogadónegyed
» Melegforrás Fogadó
» Fogadások (2014)
» Telihold Fogadó
» Fogadások

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Keleti szeglet :: Norlan-
Ugrás: