LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share
 

 Stern

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19, 20  Next
SzerzőÜzenet
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 524
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Orkok
Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-07-07, 3:43 pm

//Mese: Lanuria védelmezője//

*A rémület lesz úrrá a vezéren. Siet, a lépcsőfokokon ugrálva rohan lefelé. Néha falnak ütődik vállával, fejszéjével. Harcosai így követik. A lezuhanó kövek elől próbál a fal mellé húzódni. Abban reménykedik, hogy ha lezuhan a kő, az valamennyire elpattan a faltól és ha ő a fal mellett marad, akkor mellett fognak elszállni.
A karját, vállát így is megüti egy-egy nagyobb kő és az orkok vezére, Görbelábú Frikk, a Hatalmas félelmében és fájdalmában felnyüszít. Társai közül már meghalt egy- kettő. A kövek nem kímélik őket, akik élnek, ugyanígy rettegve menekülnek lefelé.
Ha az istenek is megkegyelmeznek neki, leér és kivágva a torony ajtaját, kivágtat a térre.
Egészen a túlsó végéig rohan és onnan nézi, hogy dől le a kapitányi torony.
A nyugati falon az orkokra nincs nagy hatással Aethe sebesülése. Van elég helytartó, parancsnok, tiszt, aki vezetheti őket tovább.
A barikádot a támadók áttörik és több helyen a várfal belső oldalának nyomják a védőket. Ez már a vég nekik. Az orkok hamarosan tort ülhetnek ellenségeik felett és majd ehetnek a húsukból.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Inaeth
Fekete sárkány
Inaeth

Hozzászólások száma : 92
Életkor : 808

Character sheet
Nép: Sárkányok
Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-07-10, 1:26 pm

//Mese: Lanuria védelmezője//


*Hallja az ordítást, s a nőről tudja, hogy egy közülük. Egy a beszivárgók közül, kiket tisztelnek sokan a halandó sárkányok körében. Ők azok, akik részben feladva valódi természetüket, formájukat, megtanulják olyan mélyen a kétlábúak mocskos fajtáinak szokásait, hogy elvegyülhessenek közöttük, s észrevétlenül tevékenykedjenek. Veszélyes, undorító, s nehéz feladat ez.
A fekete sárkány hatalmas szárnya szelet kavar, ahogy leereszkedik a nyugati falnál, hatalmas, fekete hátsó lábai közé veszi óvatosan a sebesült nőt, s, felemelkedik vele. A csata már itt is eldőlt, az orkok a sárkány nélkül is sikeresen áttörték az emberek utolsó, még álló védővonalát, s látható, hogy csak percek kérdése, hogy az utolsó embert is megöljék a falakon.
A fekete sárkány a magasba emelkedik, hogy a vár belső, sárkányok által megszállt területére vigye a sebesült, humanoid formájú sárkányt.
Segítség kell neki, ez a karó talán még egy valódi sárkányt is megsebzett volna.
A többi sárkányt is ott ápolják társaik.*
- Vedd hát fel valódi formád, hogy esélyed legyen túlélni.
*Szól az ősi sárkány Aethéhez, amikor gyengéden a földre teríti. A magasból jól látta, hogy az emberi sereg is eltakarodott a vártól, s mind távolabb kerül. Fussanak csak! A szívükben ott van a félsz. Már látták, hogy mire képesek a sárkányok. Inaethnek azonban hangulatára rányomja bélyegét az, amennyi halandó sárkány elhullott ebben a csatában. Túl sok volt azért, hogy az orkokat győzelemhez segítsék!*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-07-10, 2:43 pm

//Mese: Lanuria védelmezője//

*Stern nyugati falánál, a védők utolsó állásait támadja az ork hadsereg. E hadsereg hasonlatosan kimerült, mint a védők, csupán egyetlen dolog hajtja. Ez pedig a gyilkolás puszta vágya, hogy minél többet öljenek meg azokból, akik elől bujkálniuk kellett a hegyek között.
A sárkányok segítsége elegendő volt a győzelemhez.
Az ork had pedig áttöri a hevenyészett védelmi barikádot. Wigliff halott. Jeremyt eközben ellenfele a falnak löki, s a lendülettel mindketten átbillennek rajta. Ha sikerül ellökni magától ez alatt valami módon az orkot, a félelf rövid zuhanás után a Hajnal folyó hűs habjai között találja magát, miközben ellenfele vére a part menti sziklákat festi sötétre. Ha nem sikerül a lökés, a szikla menti sekély vízbe zuhannak mindketten.
Sadirt is átlöki a falon a támadás, s a vízbe zuhanva nehéz páncélja lehúzza a mélybe.
Sérült karjával igyekszik tartani magát a felszínen, de sebesült, s fáradt. Ha nem akad, ki segítségére siessen, hamarosan eltűnik a folyó felszínéről annak mélye felé.
Ryn valószínűleg saját akaratából választja a repülést a víz felé, ugyanis hamarosan ő is a habok között találja magát, s ha tud úszni, hát elérhet a folyó túlsó partjára. Onnan már választhat, hogy Olassië irányába megy tovább, avagy inkább a déli utat követi Telar felé. Nyugati nem vár rá, ahogy a többi túlélőre sem más, csak háború és halál.
Aethe ellenben már szintén kiesik a küzdelemből, Jeremy okozta sebe nem csak kétlábú, sárkány mivoltát is fenyegeti.
Inaeth az, aki még esélyt ad neki, hogy életben maradhasson. Társaihoz viszi el, ahol a sárkányok az átváltozó, s hatalmas sebével a földre rogyó sárkányt gondjaikba veszik.
Az ősi sárkány jól látja, az ellenséges had, melyet Onoria hozott elvonul, már nem száll harcba velük.
A seregnél Bodur túl van a nehezén. Feltéve, hogy annak lehet nevezni azt, hogy egész hátralévő életében érezni fogja a sebet magán, s bensőjében is a tompa fájdalmat. A fehérköpenyes megmenthette a férfit, ám a fénysárkány harapása, s pusztító ereje maradandó nyomokat hagyott rajta, s benne is.
A sereg egyelőre letörten vonul el, nincs lázadó, s dezertáló szándék is. Hogy Telar, avagy a távolabbi Valian lesz a had állomása, majd vezérén múlik, s e vezéren az is, fel tudja-e támasztani a hitet a katonákba, hogy győzhetnek ellenségeiken.
A kapitányi torony leomlása elől csupán Frikk és egyik kísérője menekül meg élve. A torony előtti téren futva is érezheti a sebeket, melyeket a torony darabjai okoztak neki, s ha hátrapillant a robaj elülte után, láthatja, mekkora pusztítást is élt túl.
Stern, a Birodalom északi végvára ebben a pillanatban teljesen elesik. Sok védője, s támadója hever holtan mind a falakon kívül, mind belül. Hála a hősök áldozatos munkájának, a folyóban, annak túlsó partján menekültek, nők, gyerekek, öregek sokasága élte túl az ostromot.
A vár eleste azonban, melynek feladata Lanuria védelmezése volt, megnyitotta az utat a Birodalom sík területei felé az ellenség számára.
Így esik hát el Lanuria védelmezője, s hozza el ugyanaz a csata az ork népség eddigi legnagyobb győzelmét.*

//Köszönöm mindenkinek a részvételt! Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 176
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-07-11, 8:34 pm

//Mese: Lanuria védelmezője//

*A hadsereg mind távolodik. Onoria több szempontból is nyugodt lehet. Hiába vert, véres, sáros ez a had, s mocskos ő maga is a rövid küzdelemtől, mi a fekete sárkány elől menekülést jelentette, mégis büszkén tartja fejét. Egykor fehér köpenyébe rejti kezét, noha varázstőrét még most is keze ügyében tartja.
A sereg nem lázadozik. Csendes beletörődéssel vonul nagyjából rendezett sorokban.
Bodur is él, s ez másik oka nyugalmának. A férfi olyan hűséges volt hozzá, s annyi mindenben képviselte már, annyi mindent intézett már, hogy varázstalan harcos létére is kitüntetett helye van a főpapnő környezetében.
Bodur Thoren most épp az életét mentette meg, sajátját is feláldozva a fekete sárkány varázslatának. Nem tehetett többet. Az a küzdelem ezt kívánta, nem volt esélye a behemót ellen.
Onoria viszont vezető, olyan vezető, kinek élnie kell, hogy megszervezhesse a Birodalom védelmét, s e védelemből kiindulva ellentámadását is.
A papnő csendesen halad, nem szól senkihez, gondolataiba merül.
A sárkányok csapata kis létszámú volt, ezzel az erővel nem fogják a fővárost megtámadni, de még Telart sem. Hiába rémisztőek és erősek, Onoria jól látta, mennyien estek el közülük.
Látott ő már sárkányhadsereget, ez, a fekete kíséreteként inkább csak csapatnak nevezhető. A sereget így délnek irányítja, egyenesen Telar felé. Ott vannak a grifflovasok is, s maga a város erős falaival, ősi építményeivel mind alkalmas kitartani egy hasonló ork támadás ellen.*

//Köszönöm a mesét, jó volt! Smile//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 524
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Orkok
Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-07-12, 9:19 pm

//Mese - Lanuri védelmezője//

*Az ork sereg nyugaton is győzelemre kész. A hatalmas, fekete sárkány ordítása megdermeszti őket is, pedig tudják, hogy velük van.
Az ösztönöknek nem lehet parancsolni és az ork harcosoknak is megvannak a maguk ösztönei.
A kapitányt és még sok másik harcost a folyóba lökik. Ha van még ellenálló, aki nem zuhan át a falon, az is hamarosan megismerkedik az ork fegyvereknek köszönhetően a halállal. Vannak orkok, akik a folyóban úszni próbáló embereket lövik nyilaikkal. Céllövészetet rendeznek a szerencsétlenek között.
Nagy győzelem ez az orkoknak. Mióta Lanur megverte őket és a hegyekbe űzte a maradék túlélőt, várak erre. Nem sokan várták persze, az orkok többségét nem érdekli a történelem, az se, hogy régen a sík vidékeken is éltek, ahol most az emberek az urak.
Azok a kevesek azonban, akik mégis tudják ezt, most elégtételt éreznek. Frikk, a Hatalmas egyesítette őket és vezette ebbe a csatába.
Frikk eközben kimenekül a torony bejáratán és még mindig fut görbe lábain. Az adrenalin ott lüktet benne, ezért nem érzi még a fájdalmat, csak akkor, amikor a tér másik szélén, ahova a kövek és a por már nem ér el, hátát a falnak veti.
Zihálva támasztja halálfejes fejszéjét a falnak és hirtelen érezni kezdi a zúzódásokat, a felrepedt bőrt.*
- Elordítja magát, és azok az orkok is, akik eddig a tornyot nézték, most őt bámulják.
*Vörös szemei pislogva néznek körbe, közben tar fejéről is elindul egy vérpatak a nyaka irányába.*
- Mit bámultok, nyamvadt népség! Dologra!
*Hamarosan nagy beszédet fog mondani Stern elfoglalt várában. Győzelmi beszédet, amikor leszáll a nap. Ez a csata már az övék, és a vár is!*

// Köszi én is! Very Happy //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-07-14, 5:57 pm

Sosem gondoltam volna, hogy egy vár védelmében fogok meghalni! Mindig azt hittem, hogy olyan messzire kerülöm a háborút, amennyire csak lehet, bár persze az általa kezdett zűrzavar mindig kedvez a „foglalkozásomnak”, de azt elég csak a közeléből szemlélni, nem kell a közepében lenni.
És én most ennél jobban nem lehettem volna a közepében.
Az ork lökése átbillent a mellvéden és csak abban reménykedhetek, hogy sok balsorsú emberrel ellentétben, nem a várfalat övező sziklákon, hanem a vízben fogok landolni, de még az sem lesz egy leányálom.
Az agyarastól még időben sikerül megszabadulnom és ennek lendülete hála az isteneknek elég ahhoz, hogy a menekülőktől fortyogó hullámok közé essek, az ork halálordításától kísérve.
Kicsit elszédülök a víz ütésétől, de aztán hamar a felszínre tempózom magam, bár lehet pár bordám bánja a dolgot. Szemem már a partot kutatja, hol tudok kievickélni. Néha kénytelen vagyok visszabukni a víz alá, mert a büdösszájúak nyilai a közelben csapódnak be, de sértetlenül megúszom. Egy ilyen lebukásnál veszem észre a merülő Sadirt. Nem tudom él-e még, de ha már észrevettem, nem fogom ott hagyni. A vízben még nincs is baj, magammal tudom húzni, de a parton már lihegve erőlködöm, hogy kihúzzam a sással borított és így az orkok elől is takart partszakaszra.
- Remélem nem haltál meg, ha már ennyit kínlódtam miattad. – rogytam le mellé lihegve és kimerült vonású arcomat a falakon ordítozva ünneplő orkok felé fordítottam, akiket a lángoló várbelső és a leölt emberek vére festett vörösre.
Ideje jó messzire menni innen!

//Köszönöm a játékot Smile//

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 524
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Orkok
Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-08-04, 9:41 pm

//Stern ostroma után//

*A végén azért elérkezik az a pillanat, amikor az utolsó ember is elhagyja a várat. Így, vagy úgy, Stern az orkok és a sárkányok kezén van. Frikket nem zavarja, hogy jó sok sárkány repdes az ork hadsereg felett.
Tudja, hogy odébb fognak állni, ahogy eddig is odébb álltak már.
Ubahn nem kerül elő. Talán a fekete sárkány más feladatot adott neki, és kérdés, hogy az orkok ura kap-e másikat.
Most viszont még a győzelmet akarja kiélvezni. Erre már nagyon régóta várt ő és a népe is.
Orkok, akik legyőzték a legyőzhetetlennek tűnő emberi haderőt. Elfoglalták az egyik, bevehetetlennek kikiáltott várát.
Frikk nem létező, pár szál fehér haját hátrasimítja. Még mindig koszos a csatától, pedig már a hullákat vagy kidobálták a várból, vagy pedig megették. A friss hús új erőt ad az orkoknak és hogy ellenségeik testéből ehetnek, csak erősebbé teszi őket.
A többi halott pedig kicsit távolabb hever már a vártól. A szaguk odáig érzik, de ez nem bántja az orkokat. Csak a sárkányok tanácsára hordták el őket messzebb, hogy a betegségeket elkerüljék.
Idáig lehet látni, hogy köröznek a dögevők a sok halott körül.
Már mondott győzelmi beszédet is és Frikk, a Görbelábú, a Hatalmas még sosem érezte magát olyan hatalmasnak, mint most.
Stern vára az övé, az orkoké. Követeket küldött szerte, a hegyekben lakó törzsekhez, hogy tudassa velük. Ő, győzelemre vezette az orkokat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Inaeth
Fekete sárkány
Inaeth

Hozzászólások száma : 92
Életkor : 808

Character sheet
Nép: Sárkányok
Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-08-16, 8:30 pm

*A csata véget ért Stern váránál. Sok ork, sok ember halt meg ott, de ami Inaeth számára a leginkább bosszantó, az az elesett sárkányok száma. Furia rábízott háromszáz sárkányt. Orod Opelënél is estek el, de az be volt kalkulálva. Sternnél viszont Onoria felmentő serege súlyosabb veszteségeket okoztak nekik.
Parancsára a sárkányok felégetik a széthagyott holttesteket. Nem az orkok iránt érzett szívjóság vezeti. Megveti ezeket a lényeket, sőt undorodik tőlük, de a terveikhez hozzátartoznak.
A sárkányhad csak azért marad még mindig Stern várában, mert várakozik. A megbeszéltek szerint rövid ideig Stern mellett marad, míg a sebesültek felépülnek, visszanyerik erejüket, a holt sárkányok testéről gondoskodnak, majd csak azután indul tovább a maga útjára.
E pillanatban azonban még az egyik megmaradt bástya tetejéről szemléli az orkok véget nem érő ünneplését. Undorodik az orkok hullagyalázásától, undorodik a förtelmes szaguktól is.
Vörös szemeit behunyja, amikor megszólal a mellette landoló sárkány.*
- Úrnőm, Aethe meghalt.
*Újra felnyitja, s megvillantja fekete ábrázatában mélyen ülő vörös szemeit.*
- Hőshöz méltón emlékezzetek rá! A legnehezebb azoknak, akik közöttük kell éljenek, elhitetve azt, hogy oda is tartoznak, miközben az ügyünkért életüket is kockára teszik.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-08-23, 9:01 am

//Lanuria védelmezőjének eleste után - Jeremy, időn túli//

*A menekülők egy része hullámsírban végzi. Azon katonák is, akiket nincs, aki kimentse a hullámok közül, hiszen nehéz páncéljuk a mélybe húzza őket, s a vár mellett akadnak azért örvények is, melyek a kimerült harcosoknak halálos csapdát jelentenek.
Sadir is hiába tempóz épebb karjával, kénytelen megadni magát végzetének, s merülni kezd a vízben.
Egy kar nyúl alá, de a kapitány már csupán homályosan észleli ezt.
Szemei lecsukódnak, és Stern védője eszméletét vesztve hánykódik a hullámokon, miközben egy sebesült, félelf tolvaj húzza kifelé a partra. A nehéz páncél, az átázott ruhák, s a közel sem nádszál vékonyságú katona valahogy mégis kijut a sás közé.
Nem hallja a szavakat, de ha a tolvaj megfigyeli, halkan azért lélegzik. Megviselt arcáról, szakálláról e pillanatban is kövér vízcseppek mossák le a rászáradt vért és mocskot.
Hamarosan magához tér majd, szemeit kinyitva keres maga körül ellenséget, vagy barátot.
Ha talál, s barátra lel, megpróbál feltápászkodni, ami még nehezen megy neki.*
- Telarba kell jutnom. A vár eleste szabad utat nyitott Középvidék felé….
*Nyögi halkan.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-08-24, 5:58 pm

//Lanuria védelmezőjének eleste után - Jeremy, időn túli//


Ha már az erődben sikerült elhárítanom Sadir felől a némber halálos csapását, csak nem fogom hagyni, hogy most fulladjon az orrom előtt vízbe!
Már igen csak le kell buknom a merülő testért, hogy megragadhassam és jókora küzdelem árán a partra vonszoljam a kapitány nem csekély súlyú testét, amit még a páncélzata is tetéz.
Miután meggyőződöm róla, hogy a véres tobzódásban a falakon győzelmüket ünneplő orkok és a sárkányok sem láthatnak minket, kimerülten roskadok a férfi mellé.
Először azt hiszem, hogy már késő, de aztán megkönnyebbülten látom, hogy lélegzik.
Az én képem sem nézhet ki jobban, mint az övé, de most örülök, hogy élek és zihálva dőlök Sadir mellé, egészen addig, míg mozgolódni nem kezd.
- Szerintem ezt hamarabb megtudják, mint, hogy a te értesítésedet megkaphatnák. – támaszkodok meg a könyökömön. – Gondolom most mindenhol a környéken orkok portyáznak és a sárkányokat se felejtsük ki a számításból. – intek felfelé. – Bujkálva meg csak lassan haladhatunk. De az biztos, hogy innen mielőbb el kell tűnnünk. – állok lábra én is egy-két fintorral, ahogy izmaim újra mozgásba kerülnek. – Ló kéne, úgy talán könnyebb lenne. – teszem hozzá töprengve. – Meg fegyver sem ártana………..

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-08-25, 1:50 pm

//Jeremy, ídőn túli játék//

*A kapitány rápillant a mellette könyöklő félelfre. Halványan dereng neki, ahogy a csata forgatagában ott volt. Nem is egyszer látta, milyen hősiesen küzdött.
Komoly arcán elismerés tükröződik.*
- Megmentettél….kétszer.
Tartozom neked, idegen.
*A hála mellett azonban kötelességtudata is meglehetősen erősen munkál benne.*
- Nem hírt vinni kell mennem, hanem jelentést tenni. Stern nemesi családjai helyeztek a vár élére, ám ők is mentik magukat mostanra, s én elszámolással a hadvezetés felé is tartozok.
Tőlük…
*Int fejével a vár, s az ég felé.*
- …pedig nem félek. Életem Lanuria védelmére tettem fel, s ez most is áll. Stern elestével az ellenség mehet délnek, s mehet keletnek is a nagy városok felé. Nincs már, mi útjukat állja.
*Megpihen beszédében. S aztán páncélzatát kezdi lecsatolni magáról. Nehéz a súlya, a haladást akadályozni fogja, ahogy sebei is.*
- Hogyan szólíthatlak, ha meg kell majd említenem neved jelentésemben?
*Fordul ismét a tolvaj felé. A férfi kitüntette magát a vár védelmében, s nem a hozzá hasonló hősökön múlt, hogy Stern végül az ellenség kezére került.*

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-08-26, 2:12 pm

Az elismerő tekintetre és a köszönetre csak megvonom a vállam és vigyorra húznám a szám, de abból egy fintor lesz, ahogy az ork ökölcsapásának következményeként a felrepedt bőr és a bedagad orrom feszülni kezd.
- Nem tesz semmit! Úgy is bökte a csőröm az a nő, vagy akármi is volt, valahogy túl rámenős volt az ízlésemnek. – hárítok.
Egy katonát nem könny rábeszélni bármire is, ha egyszer a szolgálat miatt a fejébe vesz valamit, így most is csak egy szemforgatással fogadom, ahogy kifejti, miért is kell Telar-ba mennie.
- Pedig azt tartja a mondás, hogy jobb félni, mint megijedni. – jegyzem meg beletörődő sóhajjal. – Ha elkapnak, akkor úgy sem tudod teljesíteni a feladatodat, ezért azt mondom, hogy inkább próbáljunk meg észrevétlen maradni.
Mivel nem könnyű egy páncéltól megszabadulni, segítek Sadirnak, hogy levegye, hiszen teljesen egyetértek vele abban, hogy az most csak akadályozná.
- Jelentés? – húzom fel a szemöldököm. – Nem kell nekem semmilyen hivatalos feltűnés, így jobb, ha ezt nem erőltetjük. – rázom meg a fejem. – De neked Jeremy vagyok. – nyújtom felé a kezem. – És most, ha nem bánod én megyek előre. Ha van errefelé valami település megtalálom, kell némi kötszer, gyógyszer és egy vagy két ló, hogy lehagyjuk ezeket.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-08-26, 10:01 pm

*A kapitány tovább csatolja lefelé vértjének részeit. Ért ő a szóból, elméje szinte egészen kitisztult már. Jeremy segítségével egészen gyorsan sikerrel is járnak, habár alsó ruházata most is vizes még, mégis könnyebben mozog és könnyebben is lélegzik. Kapitányi sisakja már úgysincs meg, valahol elhagyta a csata közben.
Ahogy az erős testalkatú férfi feláll a félelf mellett, jól látszik, még mindig ereje teljében van.
Sebesüléseit is könnyebben viseli így, hogy nem kell súlyos páncélját viselni.*
- Értem.
*Jegyzi meg csendesen, felfogva, hogy a félelf nem a törvény napos oldalát járja. Legalábbis nem mindig, s ekképpen szeretné, ha neve rejtve maradna.*
- Senki nem gondolta, hogy az alkapitány felesége áruló…vagy még rosszabb. Morog megjegyzésképpen Aethe nevére.
*Ha Jeremy elindul, ő követi. Óvatosan, nyakát behúzva, meggörnyedve, ha kell, kúszva a sás között, hogy az ork őrszemek pillantását kerülje. Ha a levegőben sárkány repülne föléjük, az elől nehezebb lenne elbújni.
Jeremy lefelé indul a folyó mentén, s ez el is dönti, hogy délnek, Telar irányába. Még hallani az orkok örömünnepét, ám a sás között más menekülteket is látni. Asszonyok, gyerekek óvakodnak át a csendben, s rettegve figyelik, amikor megmozdul a folyóparti növényzet, vajon ork bukkan-e fel belőle.
Szerencséjükre csak Sadir és Jeremy azok.*
- Te sem vagy valami jó bőrben.
*Jegyzi meg halkan a kapitány.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-08-28, 1:21 pm

Mikor lekerült Sadir-ról a páncél, akkor már láttam, hogy anélkül is szép nagydarab fickóval van dolgom, egészen csenevésznek éreztem magam mellette.
Végig nézve rajta, úgy láttam, hogy nem lesz gond vele, bírni fogja, hiszen láthatóan semmibe vette a sebesüléseit és talán nem is voltak súlyosak, csak a vér miatt tűnt úgy. Az én képem is már csak dagadt volt és inkább csak sajgott, amiben a víz jótékonyan játszott szerepet.
És nem hiába volt ő a parancsnok, félszavakból is megértette, hogy nem akarom nagydobra verni a szerepem, mert esetleg olyan is felfigyel rá, aki jó lenne, ha nem tenné.
Egy tolvajnak amúgy sem jó, ha túl népszerű.
- Óóó! Az a némber volt az alkapitány neje? – lepődtem meg. – Nem hiába mondják egyesekre, hogy igazi házisárkány, nem? – vontam meg aztán vigyorogva a vállam, de aztán már jobbnak láttam, ha megyünk, mielőtt valami járőr belén botlik.
Egészen jó tolvaj lett volna Sadir-ból, ügyesen és hangtalanul követett, de nem sokáig maradtunk egyedül.
~ Hát ez nagyszerű! Így már biztos marha nehéz dolgunk lesz. ~ nézek segítségért az ég felé fohászkodva .
- Kemény ökle volt annak az orknak. – tapogattam meg fájó arcomat a megjegyzésére. – De nagyobb bajom nincs. Azonban, ha nem akarjuk itt hagyni ezeket a menekülőket, fel kell kötnünk a gatyánkat. – intettem a rettegő népek felé. – Ha velünk jönnek, össze tudod kapni őket? Én előre megyek kissé körülnézni, nehogy bajba kerüljünk.
Azt hiszem nehezen tudnám megmagyarázni, miért nem szívódtam fel már, de ……ha már eddig kitartottam…..Na meg nagyon rühelltem az agyarasokat!
Előre surranva igyekeztem meggyőződni róla, hogy nincs előttünk senki.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-08-29, 2:05 pm

*Sadirnak is jót tett az úszás a hideg vízben, s annyi bizonyos, hogy a kapitányt a haláltól nem csak Jeremy, hanem páncélzata is óvta csata közben. Ha az nincs régen Demer előtt állna már.
A katona elraktározza magának a félelf meglepetését. Ő maga is meglepődött akkor, amikor kiderült, Aethe áruló lett. Nincs kedve vigyorogni a dolgon, de nem dühös a tolvajra sem, hogy az megteszi.*
- Helion alkapitány a barátom volt.
*Teszi hozzá nyomatékosításképpen, miért is volt igazán nagy csalódás az alkapitány feleségének árulása.
A sás között mozogva azért a kapitány is érzi a fáradtságot, hiszen nemigen pihent a csata kezdete óta, s érzi sebeit is.
Sadir végignéz a menekülteken. Mezei katonaként nem érezne felelősséget értük, ám eme asszonyok, gyermekek az ő védelmében reménykedtek Sternben. Rá bízták életüket, rá, s katonáira, s ő nem szolgálta meg ezt a bizalmat.
Biccent a félelfnek.*
- Azon leszek.
*Majd, miközben a tolvaj a csendnél is csendesebben óvakodik előre a növények takarásában, a menekültekhez fordul. Szavai éppen csak annyira hangosak, hogy mind meghallják mondandóját.*
- Sadir vagyok, Stern egykori kapitánya. Telarba tartunk. Ott étel, fedél, s biztonság vár ránk. Ha csatlakoztok, bátornak kell lennetek. Ha hasalni kell, akkor hasalni, ha futni, akkor futni…S ha csendben kell maradni, akkor mindenkinek. Könnyen lehet, lesz olyan helyzet, mikor egyetlen nyikkanás elárulja hollétünk az ellenségnek.
*Az asszonyok, a gyermekek a kapitány nevére bágyadtságukból élénkebbé válnak. Többen bólintanak, csendesen. A kapitány biccent, s int is.*
- A növényzetben haladunk tovább. Óvatosan, csendben kövessetek, amíg elérem az előreküldött elfet!
*Jeremy előtt nincs ork, nincs sárkány. Azok a várban ünnepelnek, avagy ápolják sebesültjeiket.
Van azonban újabb menekült, kit a folyó vetett partra. Az öregember ősz haja távolba meredő, holt pillantásába tapad nedvesen. Nem messze onnan egy katona ül. térdeit átfogva karjaival, láthatóan sokkban bámul maga elé.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-08-31, 7:07 pm

Kissé visszaveszek magamból, mikor a kapitány csendesen megjegyzi, hogy annak a lénynek, aki bizton gondolhatom, hogy valószínűleg sárkány volt, bár eddig csak légből kapott szóbeszédnek tartottam, hogy emberi alakot is tudnak ölteni, a férje a barátja volt. Még jó, hogy nem vágott képen, ahogy vidámkodtam a dolgon.
Egyébként sem sokáig tölthetett el a fene nagy jókedv, hiszen sem a helyzetünk, sem a következőkben fellelt menekültek nem táplálják ezt. Míg kettesben nagy esélyünk volt, hogy szépen, óvatosan elsurranva a veszedelmek mellett elérjük a parancsnok által célul kitűzött Telar-t, egy csapat nővel és gyerekkel erre már igen csak csökkent az esély.
Valahogy Sadir nem tűnt a történtek után olyan fickónak, aki csak úgy itt hagyja őket, bár kérdés, ha választani kell a kötelességtudata és a menekültek istápolása között, melyik lesz az erősebb?
Viszont legalább ez egyelőre nem az én nyakamba szakad!
Miközben még a hátam mögött hallom a fojtott szavait én már előre figyelek, a nád zörgésére, a szél által hozott hangokra, szagokra, hiszen a büdös agyarasokat erről lehet már messzebbről is kibökni.
Úgy gondolom, addig megyünk a folyó mentén, amíg csak lehet, hiszen itt a vízinövényzet még a nagyobb létszámú csapatot is elrejtheti, ráadásul a nyomainkat is nehezebb követni a vizes, zsombékos területen, ha valakinek ez lenne a szándéka. Később meg lehet próbálkozni a nyíltabb tereppel és akár egy településsel is, úgy is figyelmeztetni kell őket.
Azonban azonnal megdermedek, amikor egy idősebb férfi holttestébe botlok és nem messze tőle ülve egy mozdulatlanul ücsörgő, a messzeségbe révedő katonára.
Észre sem vesz valószínűleg, lehetnék akár vérszomjas ork is. Habozva közelítem meg, hiszen egy katonánál felettébb ritka, hogy ennyire megviselje egy csata. Talán ez volt a tűzkeresztsége?
- Hé, te! – suttogom végül egy lépés távolságból, hogy azért a váratlan dolgokra is felkészülhessek. – Térj magadhoz, itt nem biztonságos. Gyere velünk. – mondom neki várva mit reagál.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-09-01, 1:55 pm

*Sadir és a menekültek elindulnak lassan, araszolva Jeremy után. A kapitány tudja, hogy óvatosnak kell lenni. Nincs már katonai erő a kezében, saját maga is sebesült, s nők és gyermekek követik a sás között.
A gyerekeknek még a hüppögését is igyekeznek elnémítani, s bár nem képzett katonák, az életért vívott harc most azt jelenti, olyan csendben kell haladniuk, mintha azok lennének.
Elöl, a katona nem néz az elfre. Előre-hátra kezd dülöngélni, miközben még mindig maga elé néz.
Ha Jeremy vár még egy kicsit a katona szemei egyszerre rápillantanak.*
- Atyám volt….Azt hittem, megvédhetem. Azt hittem, jó katona vagyok…..de nem….már csak holtan tudtam kihúzni…..elment….
*Suttogja, nem lehet tudni, hogy az elfnek, vagy magának.
Minden esetre a dülöngélést tovább folytatja. Valami dalt dúdolgat magában, aminek a folyó morajlása, s az abban úszó holttestek, amelyek idelátszanak, kísérteties felhangot adnak.
Vannak még élők is a holtak között. Fadarabokba, talán az egykori barikád, vagy kihajigált asztalok, szekrények darabjaiba kapaszkodnak, mint az életükbe.
Sadir ekkor tűnik fel, nyomában az asszonyok gyülekezetével.
A katona megpillantja, s ahogy megpillantja, abban a pillanatban száguld előre.*
- Te…!
*Gyilkos pillantása, háta mögé húzott ökle nem sok jót sejtet.
Ha Jeremy nem állítja meg, a kapitány ökle az, amelytől visszafelé repül, s a földre hemperedve sírva fakad.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-09-02, 3:44 pm

Bár feszült figyelmem az előttem kuporgó katonái, azért elf fülem hamarosan meghallja a közeledőket, akik azt el kell ismernem, ahhoz képest, hogy civilek, ráadásul képzetlen nők és gyerekek, meglepően csendesen haladnak.
A halott mellett üldögélő férfi, akit már éppen készülök megrázni, hátha attól magához tér, a szemei rám fordulnak végre, bár kérdés, hogy lát-e egyáltalán ezek után is.
Tompán kongó halk szavai rávilágítanak, hogy mitől van ilyen állapotban, nem mintha ettől kevésbé lenne veszélyes és ostoba dolog, hogy elhagyja magát.
Egy résen kipillantva a vízre, látható, hogy rengeteg hullát visz a víz, de vannak még akik kétségbeesetten küzdenek, hogy partot érjenek, hamarosan menekülőkkel lesz tele a nádas és a part, akik már lehet, hogy felhívják magukra a most még ünneplő orkok figyelmét.
Mikor megjelenik a csapat élén Sadir, már épp szólni akarok neki, ogy rázza fel a fickót, hiszen mégis csak az ő embere, de az enélkül is megélénkül és kétséget kizáróan azzal a szándékkal robog a volt várparancsnok felé, hogy a képébe másszon.
Nem mintha félteném egy ilyen gyerekes támadástól Sadir-t, de mivel mellettem vezet el a katona útja, csak kiteszem a lábam, így jóformán beleesik a kapitány reflexszerű védekező ütésébe.
Vigyorom döbbenetbe fordul, amikor meghallom a katona felől a sírást.
- Teremtőm! Egy őrült! Mi jöhet még? – rázom meg fintorogva a fejem. – Siessünk tovább, mert hamarosan már annyian leszünk itt, hogy csak az nem vesz észre, aki akar. – nézek Sadir-ra. – Van erre valami falu, ami útba esik? Mert ha van, remélhetőleg szekerük is akad, akkor a kölykökkel gyorsabban lehetne haladni.
Kezdem feladni, hogy szép, csendesen, fű alatt elszivárogjunk, viszont, ha ez nem megy, akkor gyorsnak kell lennünk, hogy megelőzzük a majd lassan magukhoz térő és portyára induló agyarasokat.
- Szerinted mennyi idő alatt érhetünk Telar-ba? – kérdezem még gondolataim közben.
Ha a kapitány tud ilyen helyet, akkor ismét előre megyek, de most csak annyira, hogy időben észleljem a dolgokat, de őket is sürgetni tudjam, ha kell.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-09-03, 2:31 pm

*Sadir jól látja a katona szándékát. Túl távolról és túl elvakultan próbálja megtámadni, s látja a félelf kitolódó lábát is melyben megbotlik a férfi.
Sadir ökle ott találja el, s penderíti a földre a katonát a kapitány mögötti asszonyok, s gyermekek szeme láttára.
Sadir pillantása előbb az elfre siklik, s biccent neki köszönetképp, aztán a katonára, aki ott zokog a földön, s legutóbb a halottra, nem messze onnan. Könnyedén összeáll a sejtelem, hogyan és miért is alakultak így a dolgok.
Az elf szavaiban van ráció.*
- Akad, ám nem tudni, a vár ostromára nem oldottak-e máris kereket onnét.
Kissé lentebb a Hajnal jobb partján apró parasztfalu van.
*Az elf újabb kérdésére elgondolkodik.*
- E népes társasággal bizonyára beletelik egy hétbe is, még szekéren is. Ha tovább gyarapodunk, könnyen lehet, nem lesz elég szekerünk, hogy mindenki felférjen. Olassië közelebb van. Thalion nagyúrtól nem is oly régen még mi vettünk át néhány hadifoglyot. Bizonnyal ő is segít majd nekünk. Onnét tán lovon gyorsabban Telarba is érhetek, míg mindenki más szabadon dönthet, mihez kezd megmaradt életével.
Te pedig…
*Fordul a földön heverő katonához.*
- Katona! Vigyázz!
*Ha nem tér magához, hát Sadir maga rángatja talpra a megtört harcost.*
- Az én dolgom volt a vár védelme, s a lakosságé is! Veled, s bajtársaiddal együtt harcoltam a falakon, a várban! Mondhatni, én öltem meg, s elhiheted, szívesebben haltam volna meg minden elesett katonám helyett, minden elesett civil helyett ezerszer is!
*A kapitányból kitörő szavak őszintén szállnak a katona felé. Sadir pillantása elfátyolosodik egy pillanatra, ám a következőben meg is keményedik.*
- Meghaltam volna Sternért! Nem az én döntésem volt, hogy nem fekszem most ott a többi elesett védő között. Ám ha már élünk, hát éljünk úgy, hogy azok, kik életüket adták ebben az ostromban, büszkék lehessenek áldozatukra! Tarts velünk, mentsünk meg minél több embert, s esküszöm neked, lesz még alkalmad visszavágni minden sérelemért az ellenségnek!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-09-14, 1:52 pm

*Stern mellett elhaladva az égen egy árnyék sötétíti el az alant elterülő tájat. Rettenetes erőnek tűnik, vészt hoz Lanuria még szabad népeire. A sárkányok, s szövetségeseik már uralmuk alá hajtották csaknem az egész Lanur-hegységet. Nortelon, az felhők városa dacol már csupán rettegett erejükkel, s Mardan, a hegyi törpék országa.
Most, hogy Stern is elesett, nyitottá vált az út Lanuria középső területei felé, s Filnoren már jóval hamarabb megkapta a parancsot, hogy csatlakozzon a délre induló támadáshoz.
Az égi várat oly mágia röppentette az égbe, mely arra is képes, hogy a gigantikus égi szigetet elmozdítsa bármilyen irányba. Hogy kik a várban állomásozók jobb, ha nem is beszélünk róla! Vagy mégsem... Hagy tudja minden lehetséges célpont, hogy miféle lények armadájára számíthatnak e falak közül kiröppenni. Ó igen... Kiröppenni. Mert a bent várakozó lények nagy része szárnyra kapva lendül támadásba. Különös, és írtóztató külsejű nép ez. Külsőre olyanok mintha sárkányt, és trollt kereszteztek volna, némi emberi beütéssel. Humán testformájuk, s erős bőrszárnyaik mellett van egy spéci tulajdonságuk is. Ha netán valakinek mégis sikerül levágni egyet az gyors legyen, és eressze el a kardját! Ugyanis eme teremtmények haláluk pillanatában kővé dermednek, kővé változtatva a vesztüket okozó eszközt, s annak birtoklóját is, ha az nem ereszti el időben fegyverét.
Sok lovag, s harcos vesztette így életét, s most odalent, az égi vár alatt kőbe zárva alusszák halálos álmukat.
Ezek a különös lények a sárkányfattyak elnevezést kapták. Vagyis rájuk aggatták az ellenséges népek lévén, hogy fogalmuk sem volt, mivel is állnak szemben.
Azonban tőlük veszedelmesebb alakok is leledzenek a várban... Sötét elfek, romlott lelkű mágusok, a sötétség lovagjai, és a sötétség katonái.... Mind, mind egytől egyig félelmetes, s halálos ellenfelek.
Ezen erők indultak meg immár Avlanion, a vízesések elesett városa mellől, hogy eleget tegyenek az ősi sárkányok parancsának.*

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-09-19, 11:58 am

Tudom, hogy a kapitány csak jót akar és különben sem engedhetjük meg magunknak, hogy ez a bánatba pillanatnyilag beleőrült katona felverjen esetleg egy őrjáratot, vagy a falakról lássák meg a felfordulást, hiszen a parton ácsorgunk jelenleg.
Remélem az ökölcsapás használ és észre téríti a fiatal harcost, mert így nem hagyhatják itt.
Mivel a kapitány jobban ismeri a vidéket, így semmi okom kételkedni benne, hogy valószínűleg igaza van és a népek talán biztonságosabb vidékre húzódtak, bár Stern elestét kevesen tartották valószínűnek……míg meg nem jöttek a sárkányok. Nem hiszem, hogy ekkora seregre számított volna bárki is, különben jobban megerősítik az erődöt.
- Ha nem is férne fel mindenki, de legalább a gyerekek és az öregek, mert egy több, mint egyhetes út nem lesz sétagalopp még a felnőtteknek és egészségeseknek sem.
~ Arról már nem is beszélve, hogy miként fogunk élelemhez jutni. Már így is elég szép számú a csapat, de ha még nő is……~ jut eszembe a másik nem vidám dolog.
- Hát akkor Olassie. – biccentek, remélve, hogy tényleg eljutunk odáig.
Most már csak a katona sorsát kell elrendezni, de Salis nem hiába volt a parancsnok, most megmutatja, ahogy a várban is, amikor beszéddel lelkesítette a halálra vált katonákat, hogy miért követték őt a halálba is.
Szavaiból olyan őszinteség tör elő, hogy a folyópart nádasára várakozó csendesség terül, még a gyerekek is elhallgatnak.
Nincsenek kétségeim, hogy erre mi lesz a válasz, így valószínűleg újabb katonával gyarapszik menekülő csapatunk.
Mivel épp Hajnal partján haladunk, így a halászfalut nem véthetjük el. Még mindig az élen, kissé megelőzve a civileket haladok, szemem kutatva keresi az élet nyomait, fohászkodva, hogy a halászok még ott legyenek és akkor talán lesz legalább egy szekér.
Viszont onnan akkor már nyíltabban, az úton kell haladnunk.
Mentemben letörök egy hosszabb és erősebb nádszálat, melynek csonka vége elég hegyes ahhoz, hogy legalább némi védelmet reméljek tőle. Persze egy karddal szemben mit sem ér, de valamiért némileg megnyugtat.
Nagyon bízom benne, hogy hamar elérjük a halászfalut.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-09-19, 2:32 pm

*A katona határozottan áll, s úgy tűnik, uralkodik is magán. Nem vet pillantást a halottra, aki atyja volt, egyenesen a kapitány szemébe néz.
Sadir megveregeti katonája vállát, majd Jeremyre néz.*
- Akkor menjünk!
*A félelf előre megy, ahogy eddig is, a kapitány pedig int a csapatnak, hogy kövessék. Még egyszer a katonára néz.*
- Elbúcsúzhatsz tőle, ha akarsz, aztán tarts velünk! Itt már többet nem tehetünk.
A csapat haladása lassú, vonatott, a gyerekek fáradtak, a szülők tompák, megviseltek, s a harcosok sem sokkal jobb állapotban vannak.
Sadir visszanéz a vár felé. Az égen valami nagy, sötét árnyék vetül, s ekkor Sadir száját fojtott, halk káromkodás hagyja el.
Amikor a csapat ránéz, csak egyetlen nevet mond.*
- Filnoren.
*Harcolt Filnorennel. Ott volt Olassië ostromakor, amikor a repülő vár, s a sárkány-hegységbeli orkok egyszerre támadták meg az elfek városát. Onoria főpapnő vezetésével felmentő sereg érkezett Stern mellől, s a hegyi törpéktől is. Ezen erők verték vissza az ellenséges sereget, s ehhez jött még Avlanion grifflovas hadereje is.
Mit nem adna most néhány grifflovasért, akik e kis csapatot távolabb viszik az elesett vártól!*
- Fedezékről fedezékre! Ne mutassátok magatokat.
*Szerencsére a halászfalu nincs már messze, és ha a tolvaj nem áll meg a repülő várat nézni, hamar el is érheti. Még akad is ott halász, de láthatóan sokan már pakolják össze málháikat, igaz, inkább csónakokon menekül, akinek van.*

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-09-22, 5:54 pm

Tudom, hogy nehéz lehet annak a katonának most, hiszen nem elég, hogy elvesztette az apját, most még itt is kell hagynia, hiszen a nádasban nem temethetjük el, de sajnos nem ő lesz az egyetlen halott, aki a természet prédája lesz, de még mindig jobb, mint akik a várban maradtak az agyarasoknak.
Mindenkire rátelepszik most már a letargia, amit csak tetéz a kimerültség.
De legalább csendben vannak, ám nekem is egyre nehezebb fülelni és koncentrálni, mert bár eddig egy fia ellenséggel sem találkoztunk ez nem jelenti azt, hogy nem futhatunk bele bármikor.
Én főleg a sárkányoktól tartok, hiszen fentről rögtön ki szúrhatnák a vánszorgó menetünket.
A csendben rögtön meghallom a káromkodást, még ha az fojtottan is hangzik fel és feszülten fordulok hátra magam elé rántva a hegyes nádszárat, de aztán magam is káromkodok egyet.
- Az orkok redves, szőrős talpára! Már csak ezek hiányoztak!
Nem lehetett elfelejteni a velük zajló harcot, amiből csak hajszál híján menekültem meg és most újra itt voltak.
A számban megkeseredett a nyál, melyet hegyesen köptem a vizes talajra. A helyzet egyre rosszabbnak tűnt. Miként fogjuk felvenni ellenük is a harcot, hiszen már így is vesztésre álltunk. Már a sárkányok is elegek nekem.
Ha eddig a sárkányoktól tartottam, most már a fattyaktól még inkább, nagyobb valószínűséggel indítanak Filnoren-ből őrjáratokat azokkal a repülő szörnyetegekkel.
- De ne ám! Ha meglátnak minket végünk. – mondom nagyon meggyőzően.
Nem soká megkerül a halászfalu, amiről Sadir beszélt, de már sokan elmenekültek a csónakjaikon.
Hát igen, milye lenne egy halásznak, ha nem csónakja, egyre kevesebb az esély, hogy egyáltalán találunk szekeret, amit oda is adnának.
- Ha nincs szekér, talán csónakkal is elvinnének, akit tudnak, legalább a leggyengébbeket. – fordultam a kapitány felé. – Neked kéne beszélned velük, rád biztosan jobban hallgatnak, mint rám. Mintha az ott, a falu elöljárója lenne. – intettem egy, a többieket irányító idősebb férfi felé.
Abban azonban egyre biztosabb vagyok, hogy minimum a férfiak innen gyalog folytatják továbbra is.
Azon töprengtem, hogy legalább pár csáklyát kellene szerezni tőlük és, hogy mégis jobb, ha egy nagyobb csapat együtt marad, talán egyedül még sem lenne ó dolog nekivágni az útnak, mert már nem tudom, hol, nem bukkanhatnak fel orkok, vagy repülő dögök.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-09-23, 9:40 am

*Jeremy is hasonlóképpen örül a repülő vár felbukkanásának, mint Sadir. A kapitány számára meglepő, hogy a félelf ismeri az erődöt, csak arra jut, hogy ott volt Avlanion ostrománál, melyet végül bevettek a repülő vár harcosai. Sadir maga is látta Alzareth, a vár korábbi kormányzójának kővé dermedt szobrát, melyen még mindig ott volt a Thalion nagyúr által nyakára tekert lánc.
De látta a többi kővé vált fattyat is, a halott sötét elfeket, mágusokat, kik még az elf városban estek el.
A kapitány végül szája elé emelve ujját, másik kezével tenyerét a föld felé tartva mutatja, hogy mindenki bukjon le. A nőket, gyerekeket, sietve rendezi kúszásba, a növényzet jótékony takarásába.
Abban azért biztos, hogy a fattyak nem menekülőkre vadásznak. A repülő vár oly erőt képvisel, hogy az hamarabb érkezik ennél nagyobb feladattal.
Természetesen nem kételkedik benne, hogy ha az ellenség felfedezi őket, kiküldenek majd rájuk némi harcost, hogy kivégezzék őket.
Jeremy nyomában a csapat is odaér a faluhoz, s látják, hogyan menekülnek a lakosok.
Ők is tudják, mi vár rájuk, az ostrom híre, a messze látható füst nem sok jóval kecsegteti őket, s talán akad olyan menekült, aki hamarabb érte el a falut, mint hőseink.
Jeremy szavaira Sadir szó nélkül az öregre néz. Megfordul, majd elindul a vélt elöljáró felé.
A menekültek vannak annyian, hogy feltűntek már az öregnek, s így int is Jeremynek és a katonának, hogy inkább maradjanak a csapat mellett.
Az elöljáró nem örül érkezésüknek.
Saját falujának lakosait fontosabbnak tartja, mint Stern menekültjeit, s elsőre abban is kételkedik, hogy az elesett vár kapitánya áll vele szemben.
Sadir pecsétgyűrűje az, mely meggyőzi őt, s utána némi fojtott tanácskozás, valamint a kapitány afféle érvei, melyek Onoria támogatását hozzák fel a segítségért cserébe, hatnak. Az elöljáró bölcsen magában tartja, hogy tud a főpapnő vereségéről is, ahogy Sadir sem említi, hogy a felmentő sereget ő vezette.
Az elöljáró fejét csóválva fordul el, Sadir pedig odainti a csapatot.*
- Ramirez elosztja a csónakokba és a szekerekre a menekülteket. Előbb a nők, a gyerekek, aztán az öregek. Mi, férfiak pedig megoldjuk másképp.
*Jeremyre és a katonára pillant.*
- Tartsatok velem Olassiëba!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-09-25, 2:59 pm

Túl sok vért és halált láttak már a vár népei ahhoz, hogy még a gyerekek is elnémuljanak, amikor Sadir lopakodásra és csendre inti őket, pedig ők még nem is találkoztak azzal az iszonyattal, amit az a repülő erőd rejt, bár már nem rejtegeti, ahogy elnézem.
Az én gyomromba is beleköltözik a szorító hideg görcs, mert bár megmenekültem Avlanion-ból, soha nem kívántam magamnak még egy találkozást ezekkel a gnóm béli lényekkel, de most úgy néz ki, hogy a háború kirobbantói újabb fokozatra kapcsoltak.
A halászfalu némán készülődik a menekülésre, már, aki még nem távozott, de az aggodalom mély árkokat vés az amúgy sem boldog arcokra.
Nyilvánvaló, hogy nem örülnek nekünk, mert csak félelmeiket igazoljuk be. Valószínűleg a hírek amúgy is megelőztek minket, ahogy az idáig is látszó füst, mely beteríti az égboltot a hátunk mögött.
Az idős férfi, akit a falu vezetőjének néztem még komorabb lesz, ahogy a kapitány megindul felé, majd türelmetlenül megálljt int, megtorpantva ezzel az elcsigázott menekültek csapatát, velem együtt. Jobb, ha ezt Sadir intézi, még ha fortyog is bennem a méreg az érzéketlen fogattatás miatt. Emberek!
Nekem elég éles a fülem, hogy még onnan is halljam a vitát, ahol állok, amit az elöljáró és Sadir vív, de végül, ha kelletlenül is, de a férfi meghátrál és a többit már a kapitány közli, az intésére köré gyűlő emberekkel.
Ez is több a semminél, ha szerencsénk van, a katonákon kívül mindenki el tud menni innen.
Sadir felvetésére először nem reagálok, mert azt hiszem, hogy az az embereinek szól, de mikor ránézek látom, hogy ő meg engem néz.
Az ide út során többször átfutott rajtam, hogy talán egyedül jobban boldogulnék, de jobban belegondolva, lehet még sem. Nem tudhatom az orkok és a sárkányok meddig jutottak már, lehet, hogy épp beléjük szaladok a nagy rohanásban. Különben sem hiszem, hogy lassan lesz hová futni……………hiszen mintha vonzanám őket magam után.
Jó lenne megpihenni kicsit az elfeknél………
- Rendben! – bólintottam felé. – Veled tartok. Valaki kell, hogy néha kihúzzon a kulimászból. – szalad egy fanyar mosoly végig az arcomon.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-09-26, 3:19 pm

*Sadir bólint, a katona arca ugyanazt jelzi számára. Nincs már hová mennie, követi a kapitányt.
Stern egykori vezetője nem mosolyodik el a félelf szavain.
Számára nincs jó emléke sem az ostromnak, sem pedig azon eseteknek, amikor Jeremynek köszönheti az életét.*
- Akkor sorakozzatok szépen oda az elöljáró elé, ő majd megmondja, melyik csónakba, vagy szekérre kit vegyenek fel.
*A menekültek engedelmesen, csendben állnak fel Ramirez elé, s csak várják, az öreg hogyan, és mint osztja el őket.
A csónakokban is akad morgolódás, de sokkal kevesebb, mint ami a falu vezetőjétől érkezett Sadirnak amikor az elővezette kérését.
A helyi halászok együtt éreznek a menekültekkel, tudják, mit veszítettek, s néhányan el tudják képzelni, milyen lehetett menekülni az elesett várból.
A menekülteknek még csak rendes batyujaik is elvétve akadnak, hiszen futtában nehéz az ellenség elől menekülve arra ügyelni, mit vigyenek magukkal elpusztult otthonukból.
Sadir nem bízik a falu vezetőjében, habár talán hagyhatná is. Kevés ló, s kevés szekér van a faluban, jó eséllyel a kapitány és társai nem kapnak majd annyit, hogy elvigyék az elf városba. Gyalogszerrel kell megközelíteniük Olassiët. Ha már látható, hogy minden menekültnek lesz lehetősége életét menteni, a kapitány is Jeremyhez és a katonához fordul.*
- Induljunk, az elf város sem a szomszédban van…!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-09-27, 6:15 pm

Lehet, hogy a körülmények most nem alkalmasak az élcelődésre, de hát én már csak ilyen vagyok. Épp elég megpróbáltatáson mentem már keresztül ahhoz, hogy időnként félre tudjam tenni a kétségbeesés érzését, mert ez is sokszor segített a túlélésben. Egy tolvajnak nem könnyű az élete és az állandó készenlétben állás hamar rongyosra tudja koptatni még egy félelf idegeit is.
Szóval nem veszem zokon, hogy Sadir nem veszi a lapot, különben sem várható el egy felelősségteljes várkapitánytól, hogy nekiálljon tréfálkozni egy ilyen komor helyzetben, őt más fából faragták, mint engem.
Minden esetre az emberek irányítását remekül végzi, ezért hamarosan a menekültek már csendesen, beletörődve várják a sorukat, hogy ki melyik csónakba, vagy szekérre kerülhet fel.
Bár a falu vezetőjét nehéz volt meggyőzni, a halászok sokkal együtt érzőbbek voltak, ha volt is a szűkebbre szabott helyek miatt lázadozás, az is hamar elhalt, hiszen ők is kerülhettek volna ebbe a helyzetbe.
Bár még várunk, hogy mindenkinek jut-e hely, én biztos vagyok benne, hogy nekünk már nem marad más közlekedési eszköz a lábunknál, de hát máskor sem akadtam ezen fenn. Igaz most jobb lenne gyorsabban távolodni, de hát majd kilépünk.
- Valami fegyver még jól jönne, ha mást nem legalább valami szigonyféle. Ha nem botlunk orkokba, útonállók mindig mindenhol akadnak, a puszta kéznél azért jobb lenne némi erőteljesebb. – intek a kunyhók felé.
Azonban, ha sikerül szerezni valamit, ha nem az indulást tényleg jobb lenne tovább nem halogatni.
Remélem az asszonyok és gyerekek nélkül sokkal gyorsabb lesz a haladás.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-09-28, 2:18 pm

*Sadir bizony nem gondolt fegyverrel. Annyira a menekültek ellátása járt fejében, hogy Ramireztől sem szigonyt, sem lapátot, de még egy kést sem kért.
A halászok viszont lassan távoznak. Nagy valószínűséggel nem adnának nekik azokból, amiket magukkal akarnak vinni. Sadir pedig maga nem indul el addig felderíteni a halászok kunyhóját, míg azok el nem hagyják a falut.*
- Bizonyára marad néhány fegyvernek használható eszköz utánuk. Mindent ők sem vihetnek magukkal.
*Jegyzi meg, de ha a katona és Jeremy nem akarják kivárni, míg távoznak a falu lakói, nem állítja meg őket. Ő maga azonban nem lesz fosztogató.
Amikor az utolsó menekültek is távoznak, sűrűn tekintgetve Filnoren távolban lebegő erődjére, akkor indul el, hiszen meggyőződött róla, lovakat, szekereket is magukkal vitték.
Csupán néhány magára hagyott eb kószál a falu kiürült kunyhói között, gyanakodva méregetve az ott maradt kis csapatot.
Amit a kapitány talál, az egy balta, melyet nem vittek magukkal a menekülők, s egy törött evező.
A katona egy ép evezőt zsákmányol, habár neki még megvan a tőre is.
Ha Jeremy is lel magának fegyvert, a kapitány északnyugatnak mutat. Ő is tudja, hogy ez az ellenséges területek felé vezet, ám ha az elfek városa még áll, akkor az birodalmi terület, s ha eljutnak addig, bizonyára biztonságra, ételre, s pihenésre számíthatnak.*
- Induljunk…az a vár erre tart!

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 524
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Orkok
Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-09-29, 1:52 pm

//Egy kis összefoglalás, mit is csinálunk az ostrom után Smile//

*Frikk nem hagyja sokáig ünnepelni népét. Először is követeket küld a hegyekbe, hogy győzelmének hírét vigyék. Nem titkoltatja el azt sem, hogy sárkányok is segítették. A bérgyilkosok segítségét azonban nem emeli ki ennyire. Úgy gondolja, hogy a sárkányok sokkal nagyobb hatással lehetnek alattvalóira szövetségesként, mint a bérgyilkosok. Őket csak azért említteti meg, hogy orkjai ne támadják meg a kígyójeles társaságot.
Az örömünnepen a győztes orkok a megölt védők testéből is ettek, amíg Frikk meg nem tiltotta nekik. Utána halomba hordatta a leölt lakosokat, katonákat, még a váron kívül és a halmokat felgyújtatta.
Nem akarta, hogy az ellenség hullái miatt betegedjenek meg harcosai.
Megszervezte az őrséget is a várban és nem sokára a váron kívül is.
Helytartóiban való bizalma híján a várat nem is olyan sokára egyik alvezérére hagyta, és egy kisebb sereg élén visszatért a hegyekbe. Még látta Filnoren repülő erődjét és azt is, ahogy elrepült Stern vára mellett. Tudta ő, hogy hova tart. Ő megnyitotta az utat az emberek birodalma felé és az sárkányok többi szövetségese most behatol ezen az úton.
A hegyekben jól is tette, hogy visszatért, mert némelyik helytartója túlságosan nagy hatalomra tett szert.
Frikk ezt nem akarta és akiket úgy érezte, hogy túl erősek, azokat egymás után ölte meg.
Hetekig tartott az útja, de a hegyekben nem hagyhatott hatalmára veszélyes vezetőket.
Ő is így tenne, gyűjtögetné a hatalmat és az erőt, aztán amikor ott az alkalom, megölné a vezért.
Sternbe visszatérve azt kell látnia, hogy a sereg fegyelme megbomlott.
A vezér őrjöngve csap szét a várral nem foglalkozó orkok között. Többet azonnal ledobat a vár legmagasabb tornyából. Más orkokat egyszerűen megölet. Megint másokat pedig ő maga belez ki és etet meg harcosaival.
A rendnek helyre kell állnia. Szürke és fehér orkok között is.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime2016-09-30, 6:20 pm

Hát mivel a nép lassan elszivárog, ki csónakon, ki ló húzta kordéval, ki csak gyalogosan, a hátán cipelve, amit tud, így nem nagyon maradt más választásunk, mint, hogy magunk nézzünk valami használható fegyver után, amit meghagytak a falusiak maguk után.
Egy faluban amúgy sem hemzsegnek a jóféle eszközök és sejtésem szerint, ami kicsit is használható volt, azt nem hagyták itt, ezért kétségeim vannak, mit fogunk találni.
Bár kapok pár vasvilla pillantást, ahogy befordulok az első fészerbe, de végül is senki nem veszi a bátorságot és az időt, hogy megállítson, nekem meg nincsenek rossz érzéseim ezzel kapcsolatban, ők is az életüket mentik, ahogy én is, de én még harcoltam is érte, miért szégyenkezném?
Ha én nem viszem el, amit itt hagytak, akkor majd megteszi más, nincs kétségem a felől, hogy hamarosan megjelennek a fosztogató bandák a vidéken majd.
A harmadik házban sikerrel járok, találok egy törött nyelű horgasvégű valamit, ami épp nem szigony, de elég veszélyesnek látszik, még ha rozsdás is. Akibe beleáll, annak mindegy, hogy kikezdte e az enyészet, vagy sem. Igazán elégedett lehetek, még erre sem számítottam itt.
Keresgélés közben végig nyomasztóan érzem a lebegő erős jelenlétét és egyáltalán nem bánom, amikor már mindhárman útra készen állunk.
- Tudod mi van előttünk? Még van pár órán estig, de akkor valahol meg kell húznunk magunkat. Jobb ha nem kockáztatunk és pihennünk is kell, ki tudja holnap nem kell e jót futnunk. – kérdezem tőle, miközben erősen kilépek a mutatott irányba és még egy utolsó pillantást vetek a baljóslatú Filnorenre.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Stern - Page 17 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 17 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Stern
Vissza az elejére 
17 / 20 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19, 20  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Északi szeglet-
Ugrás: