LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share
 

 Stern

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19, 20  Next
SzerzőÜzenet
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2016-10-01, 2:22 pm

*Jeremy és a katona is felfegyverzik magukat. A kapitány a baltát beletűzi övébe, mely a páncél alatti ruházatát rögzítette derekánál, fejjel felfelé akasztva bele a szerszámot.
A törött végű evezőt hegyével felfelé markolja meg, s vándorbotként tervezi használni.
Az a hegy még jól jöhet, ha valaki nem páncélban akarja megtámadni a kapitányt.
A katona is felveszi az evezőt és a tolvaj is megtalálta saját fegyverét. Sadir végignéz kis számú társaságán. Ezzé lett hát sterni hadereje. Egy félelf íjász, félig feldagadt arccal, zúzódásokkal, egy katona, akinek a lelke elég ingatag, és ő, páncél, valódi fegyver nélkül. Mindössze hárman, s maga is több zúzódást, sebet begyűjtött már.*
- Ha szerencsénk van, ránk talál Olassië valamelyik őrjárata. Az ork foglyok kísérőitől tudom, hogy kaptak még a háború elején az északi tündéktől egy csapat grifflovast.
*Jegyzi meg a kapitány, s maga is elindul arra, amerre Jeremy. A katona csendben követi őket. Ő nem vett részt Olassië felmentésében, nem is látott még igazi grifflovast élőben, de azon morfondírozik, talán nem is fog, ha az ellenség hamarabb talál rájuk.
Filnoren levegőben lebegő sötét alakjára aggodalommal pislog fel. Minél messzebb akar jutni a levegőben lebegő vártól. Nem érzi természetesnek, hogy ilyen létezzen.*
- Amíg nem találkozunk velük, megteszi egy-egy facsoport is, mely rejti jelenlétünk a kutató szemek elől.
*A folyótól távolodva magasra nőtt aljnövényzet között szál át útjuk. Útonállóktól Sadir kevéssé tart. Errefelé orkok, elfek portyáznak, s már korábban, Ambaron pusztulása után is így akadtak beléjük Thalion csapatai.*

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2016-10-02, 6:57 pm

Nekem nem hiányzik most egy nagyobb csapat, mert az sokkal feltűnőbb lenne, mint hármasunk, mely a fák, bokrok takarásában szépen elosonhat, még az ellenség mellett is, ha ügyesek vagyunk.
És nekem a lopakodás az egyik erősségem, bár Sadirt és a katonát elnézve ők már aligha.
Mondjuk fegyver dolgában eléggé szánalmasak vagyunk, most mit nem adnék még egy rozoga íjért is.
A grifflovasok emlegetésére feltolulnak az emlékeim.
- Avalion-ban láttam őket, de a sárkányokkal és sárkányfattyakkal nem bírtak el sajnos, igaz nélkülük talán még hamarabb esik el a város.
Azt azonban nem tudtam, hogy Olassie is rendelkezik párral, ha beléjük botolnánk, határozottan gyorsabb és könnyebb utunk lenne, de az talán Filnoren-ből is jobban feltűnne.
- Igen, én is ebben bízom. – bólintottam a kapitány szavaira, hiszen elhagyjuk a folyó viszonylagos védettségét, ami a nádas nyújtott.
Megnyújtottam lépteimet és megnyitottam érzékeimet, hogy távolabb lássak és jobban halljak ha lehet. Sok bajtól megóv, ha inkább elkerüljük, hogy belefussunk másokba, mint, hogy esetleg harcolnunk kelljen.
Szerencsére elég változatos a táj, most magas fűben sietünk, melyet itt-ott kisebb fás ligetek szakítanak meg.
- Szerinted még van esélyünk megállítani őket? – kérdezem halkan egy kis idő elteltével Sadir-tól, egyértelműen a mögöttünk maradó orkokra, sárkányokra és nem utolsó sorban Filnoren-re célozva. – És honnan jött ennyi sárkány, én azt hittem csak a regékben vannak, vagy rég kihaltak. És létezik, hogy az a nő…..tudod….., hogy az volt? Ember alakban?
Minél több időm van gondolkodni a történeken, annál több kérdés ötlik fel bennem, amire persze lehet a kapitány sem tudja a választ, de ki kell adnom magamból.
Mi lesz, ha senki nem tudja megállítani őket? Hol lesz hely számunkra? Hiszen az orkok őrjöngő dühe nem hagyott kétséget, milyen sors vár ellenségeikre. És a sárkányok? Ha mégis igazak a regék, ők talán mindennél jobban gyűlölhetnek minket……
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2016-10-03, 10:21 am

*Haladásukban egyre távolabb kerülnek a folyó túlpartján a repülő vártól. Sadir reményei szerint, ha elég távolságra vannak, már nem lesz értelme sárkányfattyakat küldeni ellenük. Három alak, meglehetősen szakadtak, hát hol számít jelenlétük?!
Sadir hallgat egy darabig. Avlanionon gondolkodik. A jelentések alapján nem volt sárkány a vízesések városát megtámadó ellenség soraiban, „csak” sárkányfattyak. Ők is elegek voltak.
De lehet, hogy rosszul emlékszik.
Nem alaptalanul aggódva a kis csapat sűrűn tekintget el északkeletnek, amerre Stern füstölgő vára és a mellette ellebegő Filnoren sötét formája repül.
Nem látható, hogy szárnyas harcosok hagynák el a repülő vár magasba nyúló tornyait, sötéten meredező falait, pedig a folyó mentén biztosan vannak még túlélők, akiknek legfontosabb, hogy minél távolabb kerüljenek az orkoktól és a sárkányoktól.
Már megjelentek az első varjak a vár közelébe, hogy lakmározzanak az elesettek húsából.
Nem tűnik úgy, hogy a győztesek közül bárkit is érdekelne a holttestek épsége.
Sadir is gondolkodik. Most, hogy mind távolabb kerülnek a vesztes csata helyszínétől, van ideje átgondolni a dolgokat.
Jeremy szavaira a katona is a félelfre néz.
Nem szól, pedig ő úgy érzi, nincs. Ilyen gonosz, ilyen kegyetlen ellenség ellen nincs az a sereg, amely megállhatna. Lám, a felmentő sereg is elbukott, és Stern, amiről legendák szólnak, szintén nem állhatott meg.
Hol volt a csillag, amely többször is megmentette a várat az ellenségtől?! Hol?!
Sadir komor hangja szólal meg.*
- Még miénk Nortelon, a mágusok városa. Még miénk a keleti part, Középvidék, Telar, Olassië, Verinol nyugaton, a nimfák még nem is szálltak háborúba. És miénk a teljes Déli szeglet is.
Megmaradt a valiani hadsereg és a sértetlen vidékek nemesi seregei is. A mágusrendeket sem használtuk még ki. Van esélyünk.
*Bizonygatja magának és társainak is.*
- Aethe áruló volt. Elárulta hitvesének tett esküjét.
*Hangzik tompán véleménye Helion nőjéről.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2016-10-04, 6:01 pm

Míg a láthatáron látom Filnoren-t és a várat, az ott tanyázó sárkányokkal, nem vagyok nyugodt. Talán most még a győzelem mámorában ünnepelnek, de ez nem fog sokáig tartani. Lehet, hogy nem jelentünk túl nagy falatot, de nem mi vagyunk az egyetlen menekülők valószínűleg és nem tudni nem-e küldenek ki felderítőket, akik már csak szórakozásból is vadászatot rendeznének.
Jobb, ha magunk mögött tudjuk őket és az is, ha tudom, van hová bújni, ha veszély fenyeget. Nyílt terepen nem érzem magam biztonságban.
Mostanában szinte csak harcból és menekülésből áll az életem, így szinte önkéntelenül jönnek a számra a kérdések, melyekre most Sadir-tól várom a választ, amely talán reményt adhat.
Én tolvaj vagyok, zsebeket kéne kifosztanom, lakásokba kéne besurrannom, nem sárkányfattyak és agyarasok, na meg nem utolsó sorban sárkányok ellen küzdenem. Persze, hogy nem látom át, miként győzhetnénk ilyen iszonytató rémségek ellen, de talán a kapitány, aki katona tud olyat, amit én nem.
Mikor megszólal és sorolni kezdi mi állhat még ellen, a szívembe engedni kezd a fagyos markolás, mert mutat némi reménysugarat, még ha láttam is megfutamodni a felmentő sereget. Talán tényleg nincs még minden elveszve, másba nem is vethetjük bizalmunkat.
- Van esélyünk….. – sóhajtottam és a távolba meredtem, oda, ahol még nem tudják valószínűleg az emberek, hogy mivel néznek szembe. – Azért jó lenne, ha a legendás Lanur most közöttünk lenne, de a kardja mindenképp jól jönne. – teszem hozzá felemlegetve a mesét, melyet kölyökként hallottam.
Ha sárkányok vannak, akkor minden lehetséges, nem?
- De nem volt ember! – horkantam fel, mert nem csak áruló volt. – És, ha a sárkányok képesek ember alakot ölteni…….. – hagyok némi szünetet, hogy érezzék a szavak súlyát, - akkor……honnan fogjuk tudni, kiben bízhatunk?
Lassan elmarad mögöttünk a vár, de a nap is erősen a horizont felé kezd közelíteni.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2016-10-05, 11:01 am

*Sadir természetesen maga is tisztában van vele, ha a háborút meg akarják nyerni, nem elegendő pusztán ellenállni, s megtartani a meglévő területeket. A sárkányok megállítására a történelem alapján ez korábban sem volt elég.
De erre van a Mágusok Tanácsa, erre vannak lanuria mágusrendjei, az ő dolguk azon mágikus csapdákat kitalálni, amelyek a varázsolni s képes sárkányokat legyőzhetik.
Lanur említésére Sadir maga is elkomorul. Fiatal korában nagyra tartotta Lanurt, de mostanra inkább csak egy történelmi személyiségként pillant rá, s felmerült a kétely is benne, hogy valóban elvégezte-e azokat a csodás dolgokat, amelyeket neki tulajdonítanak.
Lehetségesnek tartja, hogy egy részüket igen, ám úgy válhatott lengendává, jelképpé, ha a kor, és saját környezete megszépítette tetteit.*
- A főpapnő tudhatja, hogy hol van az a kard. Mi nem tudhatjuk, mi van Onoria fejében….
*Jegyzi meg Lanur említésére, a többi gondolatát megtartja magának.
Aethe gondolatára felötlik benne a nő ereje, megjelenése, amelynek semmilyen jelét nem adta korábban. Valóban, igen valószínű, hogy Jeremynek igaza van.
A katona mindeközben teljesen némán baktat mellettük.
Nem szól közbe, s talán jobb is így.*
- A bizalom törékeny dolog. Aethe épp ezt játszotta el. Hiszen lehetett akár sárkány is, a régi időkben voltak olyanok, akik Lanur mellé álltak. Nem tudni, mi lett a sorsuk. Talán ők élnek köztünk, talán már mind halottak, vagy elhagyták e földeket.
*Sadir komor tekintete elidőz egy nagyobb facsoporton.*
- Bizakodnunk kell, mást nemigen tehetünk. Ott megpihehetünk.
*Mutat a facsoport felé.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2016-10-07, 1:50 pm

Én sem gondoltam komolyan a Lanurról mondottakat, csak jó volt kicsit ábrándozni, hogy most is jöhetne egy hős, aki egy csodafegyverrel megmenti a sárkányok által fenyegetett világot.
Nekem Onoria is legalább annyira legendaszerű volt, mint akár a sárkányölő, hiszen sosem láttam még, bár mindenféle pletykát természetesen igen és abban nem mindenki „dicsérte” a főpapnőt.
Azonban Sadir hallhatóan bízott benne, vagy csak a végső remény mondatta vele.
- Gondolod, hogy tényleg létezik az a kard? – kérdezem meglepődve felhúzva a szemöldököm. – Azt hittem csak mese, de áhh…….igazad van, úgy néz ki megelevenednek gyerekkorom esti meséi, vagy mondhatom inkább rémálmai.
A sietős lépteim közben teljesen el is feledkezek harmadik társunkról, mert olyan méla csendben jön mögöttünk. De talán csak annyira letaglózták a történtek, hogy most emészti meg, végül is az apja testét kellett prédára hagynia az orkoknak.
- Hallottam erről, hogy voltak sárkányok, akik az emberek mellé álltak, azt mondod tényleg voltak ilyenek? De, ha ezek a fajzatok itt vannak, akkor azoknak is élnie kell, nem? – éledt fel bennem kicsit a lelkesedés. – Meg lehet ismerni őket? Mármint a sárkányokat, ha a mi bőrünkbe bújnak? Biztos van valami mágia, ami lebuktatja őket, ha más nem. – reménykedek, igaz valószínűleg a kapitány sem tudja minderre a választ talán.
Jobban szeretem, ha van menekülési tervem, mint, hogy csak a hitre építsek, a bizodalomra és most sem tölt el nagy lelkesedéssel, hogy ezt hallom egy tapasztalt hadfitól.
A kis liget hívogatónak tűnik az én szememben is, bár minden valószínűség szerint, ha van erre még más vándor is, az is erre a következtetésre jut. Viszont pihenünk kell.
- Rendben, majd felváltva őrködünk.
Míg nem érünk a biztonságos elf földre, addig nem hajthatjuk nyugodtan álomra a fejünket, ahhoz túl mozgékony és túl veszélyes ellenfeleink vannak.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
Inaeth
Fekete sárkány
Inaeth

Hozzászólások száma : 92
Életkor : 808

Character sheet
Nép: Sárkányok
Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2016-10-07, 8:55 pm

//A sterni csata után//

*A sárkányok gyógyulnak, pihennek Sternben. Vadászni a környező, el nem hajtott nyájak maradványaira járnak, néha még le is dobnak egy-egy koncot, szívjóságból az orkoknak.
Halottaikat nem temették el. Látványosan borultak, borulnak egymás után lángba, s hiába az erős sárkánypikkelyek, egy holttest már nem tud sokáig védekezni egykori társainak tüze ellen.
Így biztonságos, mely után végül csak csontok, vagy még azok sem maradnak.
Nem eredtek a menekültek ellen. Nekik csak jó, ha minél több megtört túlélő viszi el a híres vár elesésének hírét a Birodalom berkeibe.
Hadd rettegjenek, hadd csepegjen szívükbe a félelem minden szóval, és minél inkább elhiszik, hogy ellenségeik legyőzhetetlenek, annál könnyebb dolog lesz megverni őket újra.
Filnoren lassú lebegése a vár mellett nem érte váratlanul sem Inaeth-et, sem a többi sárkányt.
Tudták, hogy Zotreth helytartó milyen üzenetet kapott, s abban is biztosak voltak, hogy a könnyű zsákmányt nem fogják kihagyni a repülő erőd sárkányfattyai, sötét katonái.
Lám, meg is jelent a végvár mellett, amely most a sárkányok és orkok felségterületét őrzi, ahogy tette az emberekével is.
Frikk elutazása hidegen hagyja a fekete nőstényt. Legfontosabb célja, hogy rendbe szedje seregét és úgy léphesse meg a következő lépést.
Ehhez pedig idő kell. Az idő azonban jelenleg nekik dolgozik. A kétlábúak mindenhol visszavonulóban vannak, nem akadt még olyan erő, amely ellenállhasson nekik.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2016-10-11, 1:35 pm

//Jeremy, Stern eleste után//

*Sadir maga nem hallott rossz pletykákat a főpapnőről. Abban azonban biztos, hogy Onoria nem mindig gondolkodik úgy, mint a katonák, vagy egyes népek vezetői. De hát, ha különböző lényeket kell egységbe fogni, hol nincs széthúzás, ellenséges vélemények.
Abban azért biztos, hogy ha hamarabb kap pénzt a Tanácstól, több eséllyel küzdhetett volna Sternért.
Hat évvel ezelőtt egy botrányos ülést rekesztett be időnek előtte a főpapnő, melyen minden végvár kapitány részt vett, s melyen megtagadta a Tanács támogatását fegyverkezésükhöz, azzal az indokkal hogy nincs ellenség. Igaz, később, a nemesi házak nyomására is, ezt a döntést a Tanács másította, de az élmény beleégett Sadirba.
Azonban késő bánat, Onoria felmentő sereggel érkezett, mellyel még így sem voltak képesek együttes erővel megtartani a várat, s ezt már nem lehetett a papnő nyakába varrni.*
- Szerintem Lanur és a kard is létezett. Hogy az istenek kovácsolták-e, nos…az istenek nemigen tesznek értünk semmit.
*Gondolkodik hangosan és kissé morogva a kapitány.*
- A régi könyvek, az öreg mágusok, még az elfek is mondják, harcoltak mellettünk sárkányok a társaik ellen. Ebben nem kételkedek, igazuk lehet.
*Sadir vállat von.*
- Nem vagyok varázsló, ők lehet, fel tudják ismerni őket.
*Minden esetre felhúzza szemöldökét, mintha Jeremy venné át a parancsnoklást, ám nem látja okát, hogy fitogtassa korábbi rangját. Az elf nem katona, az egyetlen katona pedig némán elfogad bármit a jelek szerint, amit mondanak neki.
Emellett egyet is ért az előtte szólóval, valóban muszáj lesz őrködni. Ebben legnehezebb dolga az első őrnek lesz, akinek akkor is ébren kell maradnia, amikor társai pihennek majd. Az adrenalin elszáll, a kimerítő harc, a menekülés pedig elfárasztotta a szerevezetet.*
- Én őrködök elsőnek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2016-10-12, 6:04 pm

Én nem voltam abban a helyzetben, hogy láttam volna, amint a sereget a főpapnő vezette, vagy, hogy mi volt az oka a megfutamodásuknak, csak azt tudtam, hogy a felmentésünkre érkezett had még a vár kapuján sem jutott be és mivel később sem láttam belőlük egy árva élő katonát sem, hát minden valószínűség szerint hátat fordítottak nekünk, vagy az orkok, vagy a sárkányos, vagy mindkettő miatt és még az sem kizárt, hogy előbb tudtak a megjelenő Filnoren-ről, mint hogy mi megláttuk volna.
Ez volt az oka annak is, hogy erős kételkedés volt benne, hogy ezek után miként fogja valaki is megállítani a sárkányok bosszúhadjáratát, mert hát valószínűleg ez fog történni és kérdés, akarnak-e az orkokon kívül bármilyen kétlábút életben hagyni. Egyelőre a „nem” válasz az erősebb.
Ilyenkor kezd reménykedni az ember a legendák hőseiben és valami varázstárgyban.
- Hát ebben egyetértek. – bólintottam megjegyzésére, hogy az istenek vajmi keveset tettek eddig értünk.
Ha azonban Lanur állítása szerint létező személy volt, csak kell abban a kardban lenni valaminek……
- Igaz, én is hallottam kölyök koromban az elfektől pár történetet emberbarát sárkányokról, de később már mesének véltem. – gondoltam vissza ezekre az elbeszélésekre, bár már csak halványan emlékeztem.
Izgatott lettem, ahogy arról került sor, hogy akár emberi alakba is bújhatnak és köztünk járhatnak.
- Talán pont a mágia az, ami leleplezheti őket, egy ilyen hatalmas lénynek biztos sok van és ha használja és azért képzeld el, hogy egy ekkora testet ilyen kicsi formában tartani, milyen sok erőbe kerülhet…… - magyaráztam Sadir-nak gesztikulálva kísérve a szavaimat. – Igaz, én csak félelf vagyok és messze nem rendelkezek csak nyomokban mágikus erővel, így valószínűleg nem érezném meg. – lombozódtam le.
A kis ligethez érve a kapitány azonnal jelezte, hogy ő akar elsőnek őrködni, én meg nem vitatkoztam. Egész nap feszült figyelemmel voltam, minden érzékszervem felfokozva működött, elfáradtam.
- Pár óra múlva, majd kelts fel, én jövök utánad majd. – bólintottam.
Mindig könnyű álmom volt, hiszen az életmódomból adódóan már megszoktam az állandó készenlétet, így most is úgy voltam vele, amúgy is felébredek, ha van valami, ráadásul a korgó gyomrom sem hagyott mélyen aludni. Holnap találnunk kell valamit, amit ehetünk.
A katona remélhetőleg tud majd őrködni a legvégén és bár csendes, talán a nevét is megtudjuk előbb-utóbb.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2016-10-13, 9:08 am

*Sadir maga sincs tisztában azzal, milyen körülmények között hozott döntést a főpapnő, avagy a tábornokok.
Azt el tudja képzelni, hogy más stratégiai okokat tartottak fontosnak, mint a már elesett várnak és védőinek felmentését minden áron.
Ő sem látott élő katonát, a nyugati falnál küzdve a vár túloldalán folyt a csata másik fele a felmentő sereg és az ellenség között.
Így maradt az a vigasz számára, hogy a katonák biztosan okkal adták fel a vár felmentését.
A kapitány gondolatai vissza-visszatérnek Jeremy fejtegetéséhez az emberbőrbe bújt sárkányokról.
Ő maga nem ért a mágiához, bár logikusan hangzik, amiket a félelf mond. Apropó! Azt sem tudta volna megmondani, hogy ez a férfi nem teljesen tiszta vérű tünde.
Ha a többiek lefekszenek aludni, Sadir maga inkább az egyik fa takarásában áll. Nem ül le, úgy biztos benne, hogy őt is elnyomná a fáradtság. Rögtönzött fegyvereit maga mellé emeli, s úgy figyeli a kis fás részt.
Szemei most is gének a sötétben, gyakran megdörzsöli őket, s arcát, homlokát is.
Ilyenkor érzi, ahogy a frissesség árad szét rövid időre benne.
Az éj csendesen telik. A katona nevére ő sem emlékszik, de nem is fontos számára annyira. Úgy gondolja, Jeremy után ő lesz a harmadik, aki őrködhet.
Azt azért látja, hogy sokkal kevésbé nyugodtan alszik, de együtt tud érezni vele. Nehéz lehet az embernek az apját elveszíteni csak így, hirtelen.
Pár óra elteltével lábával finoman megböki a félelf lábát.
Ha az felkel, jelzi neki kezével, hogy ideje ébredni az őrségváltáshoz.
Ha Jeremy megkérdezné tőle, fejével nemet int, s valóban, minden csendes volt.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2016-10-14, 12:49 pm

A fáradtság hamar elnyom és nincs gondom az alvással, de álmom könnyű lépteken jár, így mikor a kapitány a lábamhoz ér azon nyomban felébredek és éberen függesztem rá a tekintetem.
Nem voltak rémálmaim, de gondolataim az emberbőrbe bújt sárkányfajzatok körül jártak, azon merengve, hogy vajon találkozhattam-e velük vándorlásaim során.
Mondjuk az az Aden nevű fickó, aki később, amikor fogságba ejtett Hossin-nak állította magát, na, arról el tudom képzelni, hogy valami ilyesmi lehet. Simán! Csak úgy áradt belőle valami pusztító sötétség.
A hold állásából látom, hogy már jó pár óra eltelt és Sadir szemei is arról árulkodnak, hogy őt is legyűri lassan a fáradtság.
Halkan felkelek és visszaintek neki, hogy minden rendben, átveszem az őrséget.
Mikor elcsendesedik minden körülöttem, akkor nesztelenül körbejárom kis táborunkat, szemeim és füleim a környezetünket kémleli, de csak az apró rágcsálók nesze töri meg a csendet.
~ Holnap, ha ételt nem is, de vizet kell találnunk. ~ sóhajtok, mert már ahogy rágondolok érzem, hogy milyen szomjas vagyok.
Arra fordulva, ahol Stern vára áll, vörös az ég alja és mintha halk duhogás kelne onnan életre……..
Nem akarom tudni, hogy mit művelnek ott az orkok.
Ha nem történik semmi, akkor még egy-két órával hajnal előtt felkeltem a katonát is. Én sem töröm meg hanggal a csendet, csak biccentek neki, amikor már látom elég éber, hogy ne aludjon vissza.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2016-10-15, 1:54 pm

*Az éjszaka továbbiakban is nyugodtan telik. A szél tán néha még orkok ünneplésének halk zaját hozza, mikor keltről fúj épp, de az esetek nagy részében inkább csupán az erdő természetes neszei zavarják. Éjjeli rágcsálók halk roppanásai, hangjai, a fák moccanásainak halk reccsenései törik meg a csendet.
A katona álmos szemekkel ébred, s kell némi idő, mire egészen felkel.
Aztán a halászfaluból szerzett fegyverét megmarkolva az egyik fa tövében veszi fel, az árnyékban, pozícióját.
Onnan figyel, ám gondolatai el-elkalandoznak. Őt kevéssé foglalkoztatja épp a háború állása, a sárkányok beszivárgása.
Őt csupán a jelen érdekli. utolsó élő családtagjának elvesztése, s az, hogy elveszítve otthonát, a várat, elveszítve gyökereit, a családot, barátait a háborúban, egyetlen valamire való dolog maradt csak.
Ez a valami a bosszú, melyet talán Sadir kapitány mellett valóra is válthat.
Stern felől kel fel a nap.
Bíborra színezi az ég alját, majd lassan narancsossá színezi az eget.
A katona tétován ébreszti előbb Sadirt, majd az elfet is.
Halkan, suttogva mondja el nekik, érzése szerint még a felkelő nap előtt érdemes lenne elindulni, hogy ha őrjáratokat küldene az ellenség, távolabb lehessenek.
Nyugatnak haladnak, így Sadir is egyet ért vele.
A nap arról fog sütni, amerre az ellenség van, nem feltétlenül a menekülőket pártolja majd ez.*
- Ideje tovább haladnunk. Nem kelthetünk feltűnést, azonban az elfeknek láthatóknak kell maradnunk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2016-10-16, 3:00 pm

Egy darabig még nézem, ahogy a katona sötét alakja ott ül a fa tövében és nagyon remélem, hogy eléggé felébredt, hogy ne bóbiskoljon vissza, de hát mégis csak egy katonáról van szó, aki tud magára és másokra is vigyázni, nem?
Na meg aztán nekem is szükségem lesz minden erőmre, hogy ha szükséges meg tudjam védeni magam, vagy el tudjak tűnni, ha úgy kell lennie, ezért aztán erőszakkal kényszerítettem magam az alvásra.
Nem mondom, hogy nagy kedvem van felkelni, amikor még az ég alja is csak halványan pirkad, de nem valamelyik város kényelmes fogadójának matraca töri az oldalam, hanem a kemény föld. Szóval nem nagyon van helye holmi kényes nyafogásnak.
Azt sem tagadhatom, hogy a fiatal harcosnak igaza van, jobb minél távolabb lenni innen, annyival is közelebb leszünk a célunkhoz.
Most már arrafelé fürkészek a tekintetemmel, amerre haladni fogunk és rámarkolva kezdetleges fegyveremre, csak bólintok Sadir-nak.
- Jobb, ha mindenki előtt láthatatlanok maradunk és csak ha látjuk ki az aki közeledik felénk, akkor döntjük el mit tegyünk. – vetem fel azért.
Megint elől megyek, már ha a kapitány nem akar más felállást, de most azon kívül, hogy erős tempót diktálva nyugat felé tartok, elsősorban azt kutatom, hol találhatnánk vizet.
Azonban elég sok idő eltelik és a nap már magasan jár, amikor, mintha halvány felhőpamacsot látnék a kristálytiszta égen balra előttünk a távolban.
- El kéne néznünk arra. – mutatom meg a helyet, bevárva Sadir-t. – Úgy vélem ott találunk vizet.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2016-10-17, 2:06 pm

*Sadir hagyja, hadd vezessen az elf. Természeti nép sarja, legalábbis részben, így neki van leginkább esélye felfedezni a problémás dolgokat, s úgy haladni, hogy a leggyorsabban célhoz érhessenek.
Nem vitatkozik, ám abban biztos, hogy az elfek lesznek az egyetlenek, akik segíthetnek nekik. Olassië messze van, talán túl messze is, így haladtukban óvatosnak kell lenniük. Ambaron, s Lumel’Auvrea eleste után már nemigen lehet azt állítani, nem bukkanhatnak fel kósza orkok a közben.
Jeremy egy felhőpamacsra mutat.*
- Úgy véled, ott találnunk forrást?
*A kapitány kételkedve fogadja, de nem gördít ellen. Valóban jól jönne a víz, s így ő is támogatja az elfet.
Az irány azonban némileg távolabb visz az eredeti úticéltól, s nem közelebb hozzá.
Ahogy közelednek, az égből hirtelen szárnyas lények támadnak zuhanórepülésben a távolban. Nem sárkányok azok, míg odalent egy kisebb csapat ork igyekszik felvenni velük a harcot.
A levegőből lecsapó csapat mindössze hat főt számlál, s ez a ható fő le-lecsapva küzd az ellenséggel.
Sadir kezével megálljt int, szemét meresztgeti, de nem látja tisztán, mi folyik elől.
A növényzet is és a távolság is ellen van.*
- Jeremy, elf szemed mit lát a távolban?
*Ha Jeremy felismeri, valójában grifflvasok támadják az orkokat, kiknek száma folyamatosan apad, míg a fehér hajú lovasok kardjaikat, íjaikat használva könnyedén aprítják az ellenséget.
Ez esetben Sadir rögtön ki is adja a parancsot.*
- Futás, mielőtt odébb állnak!
*Ő maga meg is iramodik, hogy mielőbb felhívhassa magukra a figyelmet.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2016-10-18, 3:56 pm

Mivel az idő meleg és semmilyen más felhő nincs az égen, így azt gondolom, hogy a víz párolgása az, ami azt a kis pamacsot odavarázsolta a távolba. Persze nem lehetek teljesen biztos benne, de azt hiszem jobb megpróbálkozni vele, mint szomjan veszni.
Már másfél napja nem fogyasztottunk szinte semmilyen folyadékot, viszont kimerítően gyalogoltunk és ha nem hiszem, hogy sokáig bírnánk még.
- Kockáztatnunk kell kapitány. Muszáj vízhez jutnunk rövidesen. – bólintok a kérdésére.
És ezt nem csak a félelfség mondatja velem, mert elég távol estem, nem úgy mint alma a fától, hanem a tapasztalt vándor.
- Tudom, hogy kerülő, de ……
Mivel az én szemem is a távolt kutatja, mérlegelve mennyire is térünk el uticélunktól, hiszen a távolság elég csalóka is lehet, az én figyelmemet sem kerüli el a „vadászat”, de bár elsőre meghűl bennem a vér, hamar tudatosul bennem, hogy azok a repülő szárnyasok nem sárkányok.
Akikre lecsapnak pedig egyértelműen orkoknak tűnnek és, ahogy a mondás tartja: Az ellenségem ellensége a barátom!
Különben is láttam már ilyen állatokat, bár akkor nem voltak túl szerencsések sem ők, sem a lovasaik.
- Grifflovasok! És egy csapat agyaras. És láthatóan szorult helyzetben. – húzódik vigyorra a szám.
Nem kell kétszer mondani nekem sem. Ha azok ott elfek, akkor ott a megmenekülésünk esélye és az utunk lehet, hogy hamarabb ér véget, mint ahogy számítottuk.
Kezem rászorul futás közben tákolt fegyveremre, mert lehet, hogy szükségem lesz rá.
Közelebb érve már egyre élesebben lehet kivenni a harcot. A levegőből le-lecsapó, éles pengékkel felszerelt lovasok sokkal előnyösebb helyzetben vannak, ráadásul madaraik sem kímélik az agyarasokat.
Talán elfogynak mire odaérünk. Azért annyira nem hajt a dolog, hogy egy ki tudja mennyire biztos szigonnyal essek neki egy állig felfegyverzett orknak. De, le sem akarok maradni Sadir mögött.
- Csak lassan azért. Nehogy összekeverjenek egy büdösszájúval. – lihegtem mögötte.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2016-10-19, 12:29 pm

*A grifflovasok kiáltásra bizony megörül Sadir. Az ork foglyok szállítóitól tudja, hogy Falqualion úr, a fehér elfek vezére még városának eleste előtt Olassië rendelkezésére bocsátott grifflovasokat. Ízig-vérig harcos, északi tündéket, s ezek is védik az elfek erdő mélyére rejtett városát.
Futásnak is ered feléjük, nem különösebben izgatja fel magát az orkokon, ha kell, hát örömmel odacsap nekik, még fáradtan és sebesülten is.
Mind közelebb érve Sadir is egyre jobban látja, amit Jeremy már messzebbről is. A katona harmadikként, a félelf mögött liheg fegyverével.*
- Csak felismerik hogy nem orkok vagyunk!
*Kiáltja vissza két levegővétel között Sadir, miközben mind közelebb jutnak a csatához. A távolság nagy, így mire kellően megközelíthetnék a rövid csata helyszínét, az véget is ér. Az orkok csapata lemészárolva fekszik a földön, s míg néhány lovas leszáll a földre, hogy az orkok tábortüzét, melyen vizet forraltak, s melynek gőze-füstje távolról is látszott még, eloltsák.
Ezután a holtakat is kupacba rendezik, különös tekintettel arra, találnak-e náluk olyan dolgot, mely információt hordoz számukra.
Marad a levegőben is, két lovas, ők veszik észre a közeledő futókat a facsoportok, a növényzet között.
Az egyik lovas lemarad, biztosítani a többieket, míg a másik mind közelebb ér.
Azonban ahogy közelebb ér, mind nagyobb sötétség telepszik rájuk. A táj homályba borul, s mielőtt egészen odaérne, már az orruk hegyéig sem látnak. Mind Jeremy, mind a többiek kénytelenek megállni, mielőtt orra buknak a nagy sietségben.*
- Kik vagytok, s mit kerestek e vidéken?
*Hallatszik a parancsoló hang, mely közel sem barátságos, a maga hideg módján inkább fenyegető számukra. Valahonnan, az éjszakánál is nagyobb sötétség mélyéről jön.*
- Sadir vagyok, Stern elesett várának kapitánya….az elfek bölcs népének segítségére számítunk társaimmal.
*Válaszol Sadir, aki, bár biztos, ami biztos, kezében szorongatja fegyvereit, képtelen lenne megmondani, ha támadás éri őket, honnan jön majd.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2016-10-20, 3:55 pm

- Azért egy csata hevében nem vennék rá mérget, a tévedést meg utólag nehéz helyrehozni, ha egy ekkora szárnyas fenevad vágja bele a csőrét az emberbe. – morgolódok annyira hangosan, hogy a láthatóan fellelkesülő Sadir is meghallja.
Persze szó se róla, én is örülök, hogy ezekbe a grifflovasokba botlottunk, mert megkíméltek így egy csomó gyaloglástól és még ki tudja mitől, de egyelőre még nem voltunk nyerő helyzetben.
Ott voltak még az orkok is, de ahogy egyre közelebb értünk, már látszott, hogy aligha vehetik fel a harcot a levegőből elegánsan támadó, aztán a visszatámadás elől szinte elsuhanó lovasokkal.
Kár volt izgulnom, hogy be kell vetnem eszkábált fegyveremet, mert az utolsó agyaras is elhullik, mire lihegve és kimerülten megközelítjük a csata helyét.
Pár lovas leszáll ellenőrizni a helyszínt és elfojtani a tűz füstjét mielőtt feltűnik valakinek.
- Észrevettek! – lassítok le, ahogy meglátom a felénk kanyarodó két griffet.
Ők sem kockáztatnak, csak egyikük közeledik egyenesen, a másik őt biztosítva feljebb köröz.
A térdemre támaszkodva fújom ki maga, hiszen minek rohanjak már, mikor feltűnik, hogy egyre csökken a fény, mintha valami hatalmas dolog eltakarná a napot, de mikor felnézek mindenhol a sötétség terjed.
Mivel az lehetetlen, hogy hirtelen ránk zuhant volna az éjszaka, csak valami mágia lehet a dologban és a karomon feláll a szőr. Rámarkolok a kezdetleges szigonyra és ……..
Próbálom behatárolni honnan jön a jeges hang, de ott csak még mélyebb sötétséget látni.
Nekem a torkomban dobog a szívem és őszintén csodálom a kapitányt, aki most sem hátrál meg, hanem határozottan válaszol, nem tagadva célunkat.
- Szerinted ez az elfek mágiája? – lépek közelebb Sadir-hoz, hogy ha kell legalább egymás hátát védhessük. – Még sosem tapasztaltam ilyet. – vettem önkéntelenül halkra a hangom.
- És te ki vagy? – tettem fel hangosan a kérdést és meregettem a szemem a sötétbe, hátha meglátok valamit. – Miért nem mutatod magad?
Lehet, hogy bátornak tűntek a szavaim, de készen álltam rá, hogy futni kezdjek arra, amerre a lovasokat láttam utoljára.
Biztos voltam benne, hogy ez nem az ő művük, de elképzelni sem tudtam, hogy kié lehet.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2016-10-21, 9:55 am

*A kapitány már nem felel, kell a szusz a futáshoz.
Ez egészen addig tart, míg a grifflovasok egyike feléjük nem indul. Innentől fogva nincs már miért futni, észrevették őket, a segítség karnyújtásnyira.
A rájuk boruló sötétségről semmit nem tud a kapitány sem. Újszerű számára, de bizakodva kiált fel az égre, arra, amerre legutóbb még látta a lovast és hallotta a szárnyak hangját.
Jeremy szavai józanok, s a harmadik katona is tapogatózva közelít hozzájuk, óvatosan.*
- Nem értek a mágiához….nem tudom, mi sötétít el minket.
*Sadir egyszerű katona, nem tanult mágiát, csak ami az évek alatt eljutott hozzá, efelől a varázslatos dolog felől, azt tudja.*
- Olassië felségterületén jártok. Stern várát hogyan vehette be egy seregnyi ork?
*Hangzik az újabb kérdés, s érkezik a válasz a félelf kérdésére is.*
- Halflar Haelir vagyok, ezen őrjárat vezetője. Stern kapitánya nem az a férfi, ki felad egy várat, s vért nélkül futkos, mint az északi kószák!
- Sárkányok törtek ránk, még a felmentő sereget is megverték, így nem volt esélyünk, s a várat így is utolsó emberig védelmeztem!
Halflar Haelir, vezess minket Thalion nagyúrhoz! Ő bizonyára igazolja majd kilétem, hisz ott voltam sokadmagammal, mikor az erdő városát védtük meg a repülő vártól, s az orkok seregétől! Láthatod, fegyverünk sincs, vértünket pedig elnyelte a folyó. Nem jelentünk veszélyt senkire.
*Ha Jeremy nem szólal meg, néma csend borul rájuk. A feneketlen sötétben az orrukig sem látnak, s immáron hárman vetik egymásnak hátukat.
A csendet végül a hirtelen feloldódni kezdő sötétség kíséretében a tünde hangja töri meg.*
- Legyen hát! Majd Olassië igazságot tesz!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2016-10-22, 2:29 pm

A mellettem kapkodó lélegzetből tudom, hogy a katona is megérkezett mellénk mielőtt még a vaksötétség ránk borult, így legalább a hátunkat összevetve figyelhetünk a fenyegetésre, ami ezek után nyilvánvaló, hogy ellenünk irányul.
~ Remek! ~ mondanám hangosan, de inkább visszafogom magam, mert a gunyorosság most nem hiszem, hogy sokat segítene rajtunk, bár inkább saját tehetetlenségem az, ami bosszant.
Hiába éles a szemem egy átlag emberhez képest, teljes sötétségben ennek semmi hasznát nem veszem, ráadásul akár valami harmadik, eddig nem látott vész jelenlétét is feltételezheti ez a jelenség.
Azonban ez legalább tisztázódik, amint a testetlen hang válaszol mind Sadir, mind az én kérdésemre is. Izgatott lettem, hiszen ilyen mágiát még sosem tapasztaltam és igen csak hasznos dolog volt, főleg olyan lények ellen, akik nem rendelkeztek mágia tudással, így még érzékeiket sem vethették be a vak homály ellen.
~ Nem rossz! ~
A helyzet ellenére némileg megnyugszom, mert ez a találkozás és a hely, ahol álltunk azt jelenti, hogy talán megmenekültünk……egyelőre.
Halflar azonban nem tudhatta, hogy feltételezhetőleg eleven sebben vájkál azzal, hogy felemlegeti Stern elestét, méghozzá olyan hangsúllyal, hogy az nem kevéssé sértheti a kapitány önbecsülését, ehhez képest mondhatni, hogy elég higgadtan válaszol, bár hangjából kihallatszik a keserűség.
- Ha nem tudsz semmit, miért ítélkezel előre. – szólok fojtottan, hiszen én láttam, amit láttam és bosszant, hogy úgy beszél, mintha joga lenne véleményt formálni. – Különben már én is ontottam vért a fajtámért Lumel'Auvrea-ban . – teszem még hozzá, bölcsen kihagyva, hogy nem éppen önszántamból mentem oda.
Az öklöm egésze elfehéredik, ahogy önkéntelenül szorítom a fegyverem, nem tudva vajon mik lesznek szavaink hatásai, de végül némi süket csend után, ismét megszólal a grifflovasok vezetője és a sötétség is oszladozni kezd, jól mutatva, hogy bizony az elfek uralják ezt a mágiát.
Észrevétlenül fújom ki a visszatartott levegőt, de azért még nem enged ki izmaimból a feszültség.
- Nem követtünk el semmi bűnt, hogy igazságot kelljen tenni, viszont értékelhetnétek, hogy a kapitány mindent elkövetett, hogy legalább híreket hozzon, ne érjen senkit váratlanul az ork horda támadása, akiket sárkányok és maga Filnoren lebegő vára támogat. – ered meg a nyelvem, mert ne játssza itt nekem a felsőbbrendűt.
Valamikor pont ezért váltam hontalanná félelfként.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2016-10-22, 10:22 pm

*Sadiron a sor, hogy a félelfre szóljon. Csak fogai között szűri ki szavait, hogy odafent ne hallják.*
- Hallgass, Jeremy! Ez az ő földjük, s mi vagyunk azok, kik segítséget kérnek!
*Nem tetszik neki, hogy a mellette álló férfi hergelné még a fehér elf grifflovast.
Halflar sem marad adós a válasszal. Hangja metsző, mint az északi szél, mikor feleletet ad a félelfnek.*
- Nem ítélkezem, az majd Thalion nagyúr joga lesz. Az én dolgom Olassië védelme, s ennek része, hogy kérdéseket teszek fel.
S értékelhetnéd, hogy a biztonság jegyében nem tépettelek szét a griffel, idegen!
*A fehér elf valóban némileg felsőbbrendűként beszél, azonban ez időre már odaérkeznek harcosai is.
Nemes griffek hátán lovagolva landolnak körben a három menekült körül, s e távolságból már jól látszik fehér hajuk, fakó bőrük, világos szemük is. Nem Olassië egyenruháját viselik, hanem Orod Opelë öltözékét, habár erről talán csupán Jeremy számára lehet ismerős bármi is. Sadir most látja először, s a katona is.*
- Nézd el udvariatlanságát társamnak. Stern elvesztése mindhármunknak fájó pont még!
*Csitítja a kedélyeket a kapitány, miközben maga is erősen markolja fegyverét. Abban biztos, hogy ha itt kenyértörésre kerülne a sor, bizony a pihent grifflovasok ellen nekik annyi esélyük sem lenne, mint az ork csapatnak.*
- Három lovas vesz majd maga mögé a griffre benneteket. Ne próbálkozzatok semmivel. Ezek az okos lények legalább olyan veszélyesek, mint mi magunk.
*Jegyzi meg Halflar, s három lovas elő is lép intésére.
Ha Sadir, Jeremy és a katona engedik, felsegítik maguk mögé a griffek hátára őket, a nyeregbe.
A különleges kialakítású nyergen különböző fegyverek lógnak. Íjuk is ott van, ám kis dobozkákban különböző anyagok, elf mágiával képzett szerek pihennek, jól mutatva, az őrjárat felkészült egy komolyabb összecsapásra is.
Ha akadálytalanul felszállnak mindhárman, a griffek könnyed szökkenéssel bontják ki szárnyaikat, s emelkednek a levegőbe immáron plusz terhükkel együtt.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2016-10-23, 3:10 pm

~ Nem kértünk segítséget……egyelőre. De nekik rögtön az arroganciájukhoz kell folyamodni! ~ morgok magamban, de most kivételesen befogom a számat, mert tudom, hogy csak bajba keverném magunkat és abból már van elég bőven így is.
Azzal is tudnék vitatkozni, amit a grifflovas vág hidegen a fejünkhöz, hiszen épp az előbb kérte számon tőlünk Stern elestét, vagyis inkább Sadir-tól, de mivel én is részese voltam, én is a szívemre vettem.
A szavakra, hogy nem tépette szét a griffjével, azért mérgesen felhorkanok és még jobban szorítom a fegyverem, de mivel még mindig megteheti, csendben maradok továbbra is, hagyom, hogy a kapitány elnézést kérjen miatta,. csak jegesen meredek Halflar-ra.
Mikor a többiek is közelebb érnek, már feltűnik a másmilyen egyenruhájuk, láttam már ilyet, de azt Orod Opele katonáin és nem Thalion nagyúr emberein, bár Olassie-ben sosem jártam.
Komolyan felmerül bennem, hogy itt és most hagyjam, hogy Sadir intézze tovább ügyét, ahogy tudja, de élek a gyanúperrel, hogy a grifflovasok vezetője, nem venné jó néven távozási szándékomat.
Talán hiba volt nem a magam feje után mennem és felajánlani Stern kapitányának, hogy elkísérem.
Mogorván kászálódik fel az egyik katona mögé, a griff hátára, amin már így is alig van hely, úgy fel van málházva. Ráadásul tényleg tartok ettől a dögtől, akármilyen kezesnek is tűnik a lovasával szemben.
A hirtelen magasba szökellés halk kiáltást csal ki belelem, de aztán elragadtatva bámulom a levegőből elém táruló látványt. Soha életemben nem élveztem még így semmit!
Még forrongó mérgem is elszáll, legalábbis míg a levegőben vagyunk.
Persze tudom, hogy nem az elfekre kéne dühösnek lennem, de mindig így érzem magam a közelükben.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2016-10-24, 12:05 pm

*A magasban nem csupán Jeremy gyönyörködhet. Efféle élményt csupán Sadir élt át, ám ő sem egy griff hátán, hanem egy ballonon, mely Avlanionban emelkedett a vízesések városa fölé, még békeidőben.
Az alatta húzódó kosár pedig, ugyan nem sokkal volt kényelmesebb, mint a griff nyerge, ám cserébe biztonságérzetet sem adott.
A tájon végigtekintve még láthatják a tájat. A messzeségben, a kéklő horizonton nyugati irányban felsejlenek a Sárkány-hegység ködlő csúcsai, alant pedig mezők terülnek el alattuk, melyeket kisebb-nagyobb facsoportok, s ezüstösen kanyargó erecskék törnek meg időnként. Utóbbiak mind a Hajnal felé törtetnek, habár el nem mindegyik éri a folyót.
Délnyugati-nyugati irányban egy erdő sötéten magasba törő fái terülnek el, melyek már Olassiët jósolják, s a grifflovasok is arrafelé veszik az irányt, a természetre bízva a levágott orkok tetemeit. Az ellenséget csupán Stern eleste miatt nem gyújtják fel, illetve Filnoren híre okán. Nem akarják felkelteni az ellenség figyelmét.*

Itt folytatódik:
http://newagelanuria.hungarianforum.net/t134p480-olassie-az-elfek-varosa#26315
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 524
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Orkok
Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2016-12-30, 5:55 am

*Sok idő telt el a győzelem óta. Az orkok mind jobban megszokták a helyet és kezdtek elkényelmesedni. Frikk ezt ne hagyhatja, s már biztos benne, hogy megvan minden szükséges ahhoz, hogy végre maga is kalandozhasson. Talán nem minden ember menekült el Stern közeléből.
Hamarosan kiengedi az első portyázó csapatokat. Megbízható parancsnok kell alájuk, de az első portyák így is eredmény nélkül zárulnak.
Messzebbre mennek, és parancsba adja katonáinak, hogy ne mészárolják le a falusiakat, ha olyan falura lelnek, ahol még vannak lakók.
Kelleni fog majd az adójuk, de főleg a terményeik.
A sereget etetni kell és erre nem túl jó a Hajnalból kihalászott halak mennyisége. Az sem, hogy nem is értenek a halászathoz orkjai. A hegyekben erre nem volt szükség.
Végre vasfegyelem van és Frikknek így jut ideje tanácskozni a sárkányokkal is.
A fekete nőstény biztos benne, hogy adni fog majd mellé egy új sárkányt, Ubahn helyére, csak, hogy biztosítsa hűségét.
Frikk nem bolond, nem utasíthatja vissza ezt, de örülni sem fog neki.
Kicsit úgy érzi magát, mintha most is lenne egy törzsfőnök felette.
Még ha ezt a katonáinak nem is mutatja.
A portyák egyre messzebbre nyúlnak, és főleg éjszakákat ölelnek át. Már bejáratott útvonalaik vannak, amik biztosítják, hogy sötétben járhassanak.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 405
Életkor : 1703

Character sheet
Nép: Kísértetek
Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2017-01-04, 10:50 am

*Szellem lét előnyei, hogy azon haladok át amin csak akarok így elég gyors tempóban értem el Frikk várába. Kivártam míg az orkok vezetője magára marad gondolataival majd ebben a pillanatban hozzá szóltam.
- Hogy nevezi magát most Frikk az orkok ura? - ismerős arc jelenik meg Frikk előtt hajdani Adené majd szépen lassan átvált jelenlegi arcomra- gondolom megleptelek... De sebaj, beszélni kívánok veled.
* Ha Frikk baltájáért nyúl s suhintana vele az csak keresztül fut rajtam. Viszont ha fogad folytatom mondandóm.
- Elkezdtél terjeszkedni Frikk s alattvalóim félik orkjaidat. Attól tartanak farmjaik terményeik az enyészeté lesznek, vagy teljesen kikalmárkodjátok őket. Nyugtass meg, hogy képesek leszünk dűlőre jutni s mint szövetségesek nem hátráltatjuk egymást.
* Megvárom a választ majd folytatom.
- Mond miben szenvedsz hiányt... S segítek benne. Ekorin most szilárd lábakon áll és csak darna kérdése, hogy megszerezzem azt ami nektek kell.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 524
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Orkok
Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2017-01-09, 5:07 am

*A nyugalom, mely rá borult, pihentető. Stern kapitányi tornyát nem foglalta el. Megrepedt a fal és nem merte ott felverni tanyáját, ahogy a leégett templomot sem választotta. Egy másik toronyban lett a Hatalmas szállása, s Frikk most is ott pihen.
Fegyvereit mindig maga mellett tartja.
A várban lévő sárkányok addig nem foglalkoztatják, amíg nem ütköznek vele és az orkjaival.
Harcosainak a lelkükre kötötte, hogy semmiképpen ne szálljanak szembe a sárkányokkal. Szövetségese, erős szövetségesek. Ez látszott akkor is, amikor a felmentő sereget megverték. Látta a halottak hatalmas tömegeit a vár melletti síkon.
A megjelenő kísértetre meglepődik ugyan, de nem mutatja. Nem ez az első kísértet, amit látott már életében.
Pár szál fehér haját hátrasimítja, és úgy néz vörös szemeivel a kísértetre. Felismeri a kígyós fickót, de nem válaszol még.
Baltája ott van a keze ügyében, de tudja, hogy az ilyen szellemeken keresztül suhanna. Nem tudna ártani neki vele.*
- Mit akarsz?
*Néz a lényre.
Az pedig beszélni kezd. Frikknek nem hiányzik a kígyósokkal való konfliktus, ezért már korábban is orkjai tudomására hozta, hogy nem akar harcot velük, nem zavarhatják egymást.*
- Nem megyünk közel a területeitekhez. Helytartóim tudják, hogy meddig mehetnek. Az újak is…
*Néhányat megölt mostanában, de az újakkal is közölte, hogy mihez kell tartani magukat.*
- Nem fognak bántani benneteket.
*Aztán a kísértet felajánlja, hogy megszerez bármit.*
- Megszerzünk itt mindent, ami kell. Elég, ha a magatokéval törődtök.
*Válaszol a kísértet felajánlására. Harcosai épp azért portyáznak, hogy mindig beszerezzék a szükséges élelmet. Fegyver akad bőven, egy egész sereget győztek le, a halottak fegyverei mind az övék. A folyó ad vizet.*

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 405
Életkor : 1703

Character sheet
Nép: Kísértetek
Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2017-04-09, 3:56 pm

*Bolintok egyet Frikk szavaira.
- Remek hír, maradnék még köztetek egy ideig vezér.
*Majd ha bólint rá egy újabb kérdéssel fordulok felé.
- Van oly embered ki szövetségre merne lépni egy lidérccel? Mint én?
*Félmosoly húzódik arcomon, kíváncsi volnék rá van e olyan bátor valaki is, hogy kísérletezzek rajta. Nekem is van még mit tanulni, s a technika amin dolgozok egy élőt követel.
- Tudom meglepő kérdés lehet, de egy jó kapcsolat alapja a bizalom nem igaz?
*A félmosoly még mindig arcomon, vajon maga Frikk elég vért hordoz e a pucájában ahhoz, hogy igent merjen válaszolni rá.
- Ennek jeléül elkezdeném én a nyitást, egyetlen orkot felruházok egyfajta képességgel, hogy erősebb legyen mint akárki köztetek.
*A félmosoly e pillanatban húzodik végig teljes arcomra. Kicsit ördögibben mint azt szeretném. Majd egy apró mágia s a kezemben egy fiola jelenik meg.
- Az az ork ha mellettem harcol akármikor képes lesz előhozni ezt az erőt. Viszont ahhoz, hogy el is bírja erősnek kell lennie, a legerősebbnek közöttetek.
~ Talán egy ork, Aden saját vérével, s az erővel amit a szellemből nyert. Magából Salamonból kapta.
- Ez az erő szövetségem záloga, hisz csak akkor lesz képes előhozni ha mellette vagyok, jobban mondva... Benne.
*Az mit a sárkánylányon használtam, nem csak egyszeri alkalom. Talán a lány nem is sejti de az a jeli mit hagyott hogy rátegyek belevéste magát.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 524
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Orkok
Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2017-04-11, 5:07 am

*Az ork vezér nem tud mit kezdeni a kísértet szavaival. Az efféle lényeket, ha akarná sem tudná kiseprűzni a várból. Nincs rá fegyvere.
Aztán a vörös szemek sokkal figyelmesebben nézik a lidércet.
Persze, arról szó sem eshet, hogy bármelyik orkja számára megadja azt a lehetőséget, hogy erősebb legyen nála.
Még az elején arra is lehetne esély, hogy a kísértetnek ő mondjon igent, de amikor elsorolja a feltételeket, már dönt magában.
Épp elég alávetettség neki az, hogy a sárkányok ugráltathatják, ha kell, a kérésükre megtámadja Mardant, orkjainak sokasága esett ott el.
Ha kell, akkor meg Stern ellen vonulnak.
Megtették, és most jobb is, de rajtuk kívül még egy kísértetnek is engedjen?
Azt mondta a kísértet, hogy mellette lehet csak nagyon erős.
Frikk lenéz a fiolára.*
- Nincs szükségünk ilyen hókuszpókuszokra! Mi orkok vagyunk, hatalmas és rémisztő harcosok!
Elég erősek vagyunk ahhoz, hogy saját erőből is legyőzzük az ellenséget.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 405
Életkor : 1703

Character sheet
Nép: Kísértetek
Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2017-04-11, 9:25 am

* A fiola eltűnik tenyeremben majd a mosolyt megtartva válaszolok.
-Legyen akaratod szerint nagyvezér, viszont hókuszpókuszommal megerősíteném a vár falait, hogy ellenállóbbak legyenek az esetleges támadás ellen. S ha most megbocsátasz Frikk nagyvezér neki is látok.
* Ha Frikk bólint testem eltűnik szemei elől majd neki látok dolgomnak. Napokig figyelhetik az orkok ahogy furcsa jelek kezdenek megjelenni a falakon. Több tükörpecsét kerül fel a falakra, biztosra megyek s az egész várat körbe pecsételem vele. Egy egész hetet igénybe vesz e folyamat, rengeteg pihenés kell mellé. S míg ezt teszem figyelemmel kísérem Frikk uralkodását a várban. Hallgatom tanácskozásait, s terveit viszont ezt mindig látható állapotban teszem, s eszem ágában sincs bele szólni dolgaiba. Ahogy eltelik a hét látványom már nem szokatlan az orkok között, s ha be nem is fogadtak legalább megtűrnek köreikben. S miután dolgom végeztem ismét felkeresem Frikket.
- Nagyvezér, - szólítom meg míg trónján gondolkozik.- nem éreztem közöttetek mágust, hamarosan vissza térek enyéimhez s elküldök két embert kik értenek a mágiához. Gyógyítók érkeznek majd kik a csata hevében ellátják majd sérültjeidet, természetesen ha elfogadod tőlem ezt a kis ajándékot.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 524
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Orkok
Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2017-04-15, 6:27 am

*Frikk elégedetten látja, hogy az üveg eltűnik a kísértet kezéből. Nem akarja, hogy még egy csapathoz tartozzon orkja, épp elég, hogy a sárkányok beleütik az orrukat az ügyeibe, nem kell, hogy még más is megtegye.*
- Ha nem fordítod ellenünk…
*Morogja még a kísértetnek.
Amikor már odébb áll, akkor hívatja be egyik hűséges harcosát.*
- Tartsátok szemmel a kísértetet! Tudni akarom, mikor, mit csinál és hol.
*A felderítő meghajtja fejét, bár abban nincs túl nagy gyakorlata, hogy kell egy szellemet követni.
Ezért is gyűjt be több társat is maga mellé, míg a várat nagyjából át tudják látni. A kísértet ténykedését így is csak a véletlen segíti követni, de miután egy falnál csinálja a tetteit, így legalább azt észreveszik.
A falon nem nagy változások látszanak és az egyszerű orkok nem is nagyon tudják, pontosan mi is történik, de a „holt” legalább tudják jelenteni a Hatalmasnak.
A Görbelábú nyugtázz a magában és azt is, hogy az orkok azt is jelezték, hogy a sárkányok érdeklődése is megnőtt ott, ahol a szellem cselekedett. Nem avatkoznak közbe, de legalább figyelnek és ez elég Frikkknek is. Örül, ha egyikük sincs szem előtt, de hazudna, ha nem érezné magát nagyobb biztonságban úgy, hogy ezek a szárnyas szörnyetegek itt sertepertélnek Sternben.
Amikor Hossin újra megjelenik előtte, vörös szemeiben már nem látszik meglepetés.*
- Biztosan láttad a sárkányokat körülöttünk. Ők is tudnak varázsolni és elég sokan vannak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 405
Életkor : 1703

Character sheet
Nép: Kísértetek
Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime2017-04-20, 8:55 pm

*Mosolyom fogadja frikk állítását.
- Arra gondoltál vezér, mi lesz ha ők jobbra ti balra?
*Majd emelem fel kezeimet tenyérrel fölfelé.
- Ha nem hát nem... Mágiával megerősítettem falaitok, már emennyi tőlem telett. Most haza indulok, a sötétség óvjon titeket.
*Enyhén megdőlök majd alakom eltűnik s elindulok ekorin felé.
/Köszönöm te rusnyaság Very Happy eme játékot s hogy fogadtál Very Happy /
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Stern - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 18 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Stern
Vissza az elejére 
18 / 20 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19, 20  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Északi szeglet-
Ugrás: