LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Lussa tőzegláp

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
SzerzőÜzenet
Wyerre von Morhan
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 226
Életkor : 25

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2013-07-03, 7:17 pm

Elmosolyodom, mikor felé intézett furcsa tekintetemet kérdőre vonja. Csak legyintek egyet, ezzel elhessegetve a „rémálmot” min magam is csak megilletődtem.
Zaken mindez idő alatt már le is ugrott a fáról. Gúnyos megjegyzésére már nyíltak ajkaim: - Jól van fehér hajú, gondolom, magadból indulsz ki. – Könnyed testem finoman, hangtalanul ért le a lápba. Akkora súlyom nincs, hogy a ragacsba süllyedjek, s tegnap mikor felmásztam, megjegyeztem hová kell érkeznem. Megigazgatom meggyűrődött ruhám, kezeim végighúzom rajta, valamelyest kisimított állapotba hozva azt.
- Még hogy emberek… - vigyorgok -, azok nem többek földünkre száműzött korcsoktól, kik felkerülnek a halál listájára. Attól a pillanattól már nem igaz élő, hisz a nyomában ott koslat egy lidérc… - Ösztönösen fegyverem markolatára fogtam, mikor elővette tőrét. Felém nyújtja… Felsóhajtok. Tudatlan fejvadász… vagy nem igaz mesterek kezéről került ki e világra.
- A fegyver nem csak egy megmunkált fém, több annál. Magával hordozza egész életed folyamát, egy idő után még lelked is ragaszkodik hozzá, míg eggyé nem válik veled. Olyan dolog ez, amit nem kéne olyannak adnod, kiben nem bízol meg. – Természetesen nem veszem el tőle, butaság lenne, elég a magam terhét cipelni. Benne is rí pár száz, ki tudja talán ezren is, kik életüket már elveszítették… Arhquan Noirra… nevén csak ritkán szólítom meg örökségem. A klán egyik alapítójának kardja volt, mit Dorian egyszer kiérdemelt, s aztán nekem adta, átadva ezzel mindent…
Pillanat töredéke csupán, mi reflexeimet beindította. Egyszerre suhant felém Zaken lándzsája, s hátam mögül is zajt hallok. Derék magasságba ereszkedtem, s kipördülve jutottam ki a történésekből. A fekete mágiát sugárzó lény Zaken fölé kerül. Kardom kivonom, s egyidejűleg, egy pontos csapással hasítom szét hosszában az állatot. Az ívelt mozdulat a fára csapta a pengével vitt vért. Az állat vicsorgó pofája merevedve tartotta meg előbbi alakzatát. Vére bugyogott testéből, alig csúszott el a lehasított része…
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nawarean

avatar

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 25

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2013-07-04, 1:26 pm

*Csak legyint egyet a lány vádjára, s tovább megy a tejfehér ködben.
-Mégis hogy mondod?
*Megtorpanok s pillantok a lányra. Kicsit közelebb megyek hozzá, majd mélyet szippantok a levegőbe. Már már kínos közelségbe érve a lányhoz.
-Te magad sem vagy más... miket fecsegsz? Mindenkinek vagy egy bizonyos illata... S a tiéd...
*A lány megérthette, hogy nem ilyen egyszerű megvezetni. Lehet, hogy azt állítja az emberek söpredék... De ő maga is izzig vérig az.

//Jön a történés és a vérző élőhalott xD //

*Az állat ketté nyílik a szemem előtt. Furcsa trutymó ömlött ki a lényből beterítve a kabátomat. Érzem ahogy a számba ér, hányinger kerülget. Megpróbálom vissza tartani legalább addig, amíg le nem lököm magamról ezt a dögöt. Hamarjában meg is teszem ezt, majd fordulok oldalra, s egyből kijön a kevéske is ami a gyomromban volt. Megtörölném a számat, de nincs olyan kezem ami ne lenne befedve a döglével. Dobom le magamról a táskát, majd röpül vele lefelé a kabát is. Majd végre egy tiszta ruhadarab. Az ingemet megkímélte az ocsmány állat talán vérének nevezhető valami. Húzom végig a számon alkaromat.
-Azt a ... mocskos dögét...
*Emelkedek két lábra, majd botomat felkapom a lábujjhegyem segítségével. S a lányra pillantok, elhúzott szemekkel figyelek rá. Majd megemelem a mutató ujjam s felé mutatok.
-Ne várd hogy megköszönjem.
*Nézem ahogy egy nagyobb s gusztustalanabb darab a hajamból leesik a szemem előtt. Majd a cipőmön köt ki.
-Pompás...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Wyerre von Morhan
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 226
Életkor : 25

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2013-07-05, 8:59 pm

- Tőled nem várok semmit... - Hátat fordítok a férfinak. Mit is várhatnék? Megvagyok az ő hálája nélkül. Magam is csak oly köszönetet adok, mi nem őszinte.
Köpenyem zsebéből elővett ruhafoszlánnyal törlöm le kardom pengéjét, majd finoman csúsztatom vissza hüvelyébe. Zsebeimbe dugom kezeim, s úgy fordulok vissza a fehér hajúhoz. A furcsa lény támadása előtti szavaira gondoltam. Én sem lennék más? Félreértelmezte a mondottaimat vélhetőleg.
- Miért nevezném embernek, kinek léptei e világon meg vannak számlálva? - Felesleges magyaráznom ilyesmit Zakennek. Oly eszméket vall, amik közt efféle tanultak nem szerepelnek. 
- Mit szaglásztál az előbb? - Összébb húzom gallérom, majd azt követően hajamra simítok. Kissé hegyesedő füleim rejtve vannak a kíváncsi szemek elől. Cseppet sem jöttem zavarba közelsége miatt, de ez kérdéseket vetett fel bennem. Ez is valami képessége lenne? Kiszagolja, hogy ki, mi lenne...
A cipőjén éktelenkedő cafatra pillantok aztán a hajára, mi cseppet sem oly fehér a "döglétől", mint eddig.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nawarean

avatar

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 25

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2013-07-05, 9:14 pm

*A lány kérdése jogos, bár valamiért úgy érzem ez megint csak valami furcsa kis trükk a részéről. Sanda pillantással nézek a lányra. Valamiért felettébb ember szaga van, s lehet, hogy most csak orromat csalja a fehér köd tompítása. A léptek hallatán csak elmosolyodok, gonosz kis mosoly ez mit éppen csak szám szélébe húzódik meg.
-A te lépteid is megvannak számlálva Wyerre. Mint ahogy az enyémek is. Csak az a kérdés hány lépést tudsz magad mögött mielőtt Dremer eljön érted.
*Majd a cipőmről lerúgom a kis cafatot, s most elgondolkozok azon vajon érdemes e megosztani egy idegennel a titkaimat. Bár már a java részét így is tudja. A pecsétek, s a szememben égő lángokkal is találkozott akkor.
-Minden fajnak megvan a sajátja, amit egy jó kopó is megérez rajta... Az ilyenek mint én... nem hisznek a szemnek, s inkább az orromban bízok. S te Wyerre, bűzlesz az emberszagtól. Ha tagadnád is... érzem rajtad...
*Majd a láp egyik tócsájához lépek, kezemmel merítek belőle egy adagot s lemosom vele az arcomat. Ennek ellenére a rettenetes íz nem múlt el. S ehhez csak társult a hányás is. Majd fejemet a tócsához emelem, s módszeresen belelógatom a hajam. Furcsa alvadt vér szerű képződmény kezd lefolyni róla.
-Tudod boszorkány...-Nézek föl, közben hátra tűröm a hajamat, mi a víznek s a szinte zselé állagú vérnek köszönhetően úgy is marad - nem kenyerem a hála, de feledni sem szoktam. Ha eljön az idő, talán még vissza kapod ezt a kis szívességet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Wyerre von Morhan
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 226
Életkor : 25

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2013-07-05, 10:22 pm

Bólintok a férfi szavaira. Bár még így sem értette, amit akarni mondtam szavaimmal, már közel járt hozzá. Mindenkit egyszer magához szólít a végzet, így igaz. Legyen az baleset, öngyilkosság, gyilkosság... Annyi s annyi formája lehet miként végzünk valakivel. S ezeknek is szerteágazó fajtái vannak. A gyilkosság, némelyek oly egyszerűséggel fenyegetőznek, hogy elkövetik. Bárki számára elérhető tudomány, jogosulatlan kezekben viszont hamar ellene fordulnak tettei. Mit jelent embernek lenni? Érzelmekkel teli gyengeség, semmi más...
- Az orrod becsap fehér hajú... Embernek lenni annyi, hogy magával ragadnak az ők gyengeségeik. Boldogság, szerelem... csalódás, bánat, vigasz, elfogadás, beletörődés, könyörület, megbánás... Érzed ezeknek a jelenlétét magadban, Zaken? - Én egyik jelenlétét sem érzem... Már rég kiölték asztrál lényem ezen részét. Tekintetem Zakenről most a mindent elfedő ködre esik. Mély levegőt veszek, s közben hallgatom a férfiról csepegő víz hangját. 
- Nos, mi vagy mond... ember...? - Vissza kapom a szívességet... nem kérek cserébe semmit, hisz hálát sem vártam.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nawarean

avatar

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 25

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2013-07-06, 1:13 pm

*Visszaveszem ruháimat, majd a lándzsát is kezembe fogom, bár lehet kicsit egyszerűbb szállítását választom. S halkan megszólalok.
-Törj meg...
Majd a lándzsa megtörik s három részbe hajtom, s miután táskámat is vissza vettem magamra, a táska hátulján három karika volt amibe bele tűztem a fegyvert.Oldalra pillantok, hallgatom a lány szinte már bölcsnek ható szavait, el is mosolyodok rajta. Bár az utolsó szó mi elhagyja a száját letörli rólam azt a kis mosolyt. Már megint ez a név, miért kísért folyton folyvást. A lány tudja miként nevezem magam mégis egy halott ember nevét emlegeti.
-Az egyetlen amit érzek... az a fojtogató halál. Egy név ami egy halott emberhez társul.-Hívom fel figyelmét az általa használt névre- Az én szakmámban érzéseknek nincs helye. A józan ész diktál, nem pedig az érzések.
*A kérdés meglep, bár jó volna tudni mégis mi is vagyok. Egyszerűen egy bonyolult léleknek is hívhatnám magam. Elgondolkozok kicsit, sanda tekintetem fordul rá a lányra. Már megint az életemben vájkál. Bár most jogos, ezért egy mély lélegzet után megválaszolnám azt amit magam sem tudok.
-Egy korcs... Elf anyámtól s ember apámtól ezt kaptam. Gyűlöletet... s azt, hogy senkihez sem tartozok igazán. Minden vagyok mégis semmi... lassan ezer éve... folyik a vérvonal mi bennem is van... Ez idő alatt sok néppel álltunk egybe. Ha igazak a mesék amit anyám mesélt, még egy darab ork is van bennem...
*Hallgatok el, s tekintek le a földre. Nézem a zsombékokat amik mellett elhaladunk, tekintetemet nem kerülik el a jelentéktelen dolgok.
-Nehéz a korcsok élete... hisz sehova nem vagyunk valók. Az ember utál, az elf megvet. Önön hibánkon kívüli dolgokért néznek le.
*Tekintek fel a ködben kissé össze húzom a szemem, át szeretnék látni rajta egyáltalán jó felé megyünk e? De mintha a mágia egyre erősebb lenne, egyre jobban átjár a fagy mit eddig éreztem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Wyerre von Morhan
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 226
Életkor : 25

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2013-07-06, 8:25 pm

Halott emberhez társuló név? Oh, hát a fogadóban is szó volt erről, mikor Darthys nevezte így. Vállat vonok, végül is, nekem a fehér hajú is megteszi. 
 - Ahm, és elárulnád kérlek, hogy mi is a pontos szakmád? Orvgyilkos? - Hivatásos fejvadásztól messze állt, legalábbis jól álcázhatta magát, ha mégis az lenne. A beszédstílus, gesztusok nem erről árulkodnak. Inkább egy "szabadúszó" keze lehet a dologban. Töprengésemet a férfi sanda tekintete zavarta meg, mondottaira megtorpantam néhány pillanatra. Még hogy korcs?! Magam is félelf vagyok, de én nem akarok tartozni igazán sehová...
- Szóval korcsnak érzed magad. - Ingatom fejem. Saját magát nem képes elfogadni. Akkor mi jogon ítélhetné meg mások mivoltát? - Én mást látok benned. Ragaszkodsz ezekhez a rögeszmékhez... pedig értelmetlen. Azt mondod nem tartozol senkihez igazán. Feltetted már magadban a kérdést... akarsz-e egyáltalán valakinek a része lenni? Hisz az annyit jelent, hogy gyengeség... - A férfi mellett haladok tovább. Kezeimet kivonva zsebemből magam mellett lógatva hagyom, készen, ha kell fegyvert rántok. Egyre jobban közelebb érzem magunkhoz... Bárki s bármi is sugározza magából, annak hamarosan kihuny a fény szemeiből.  - Persze ha érdekel ki mit gondol rólad, élhetsz úgy is, ahogy elvárják. Addig élvezd ki, míg szabad vagy fehér hajú... ha mások lapjai szerint kell játszanod, beilleszkedni számodra idegen helyre... az már nem igaz élet. - Elhallgatok, már így is többet tudtam meg erről az alakról, mint akartam. El is feledtem, hogy ez most nem az a fajta megbízás, mikor is "színészkedve" kell kihúzni minél több információt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nawarean

avatar

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 25

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2013-07-06, 10:14 pm

*A szakmáról érdeklődik, érdekes ahogy szinte telibe lőtte a dolgot bár mégsem gondolja jól. Az orvgyilkosok a sötétben lappanganak. Nálam ez teljesen lényegtelenné válik, hogy lát e vagy sem.
-Valami olyasmi... bár jobban szeretem ha a nevén nevezik a gyereket. Egy egyszerű gyilkos semmi több.
*Érdeklődéssel hallgatom végig a lány gondolatmenetét, de ez mit sem változtat azon ami vagyok. S én is úgy érzem nem tartozok senkihez, bár ez így a legjobb.
-Igen annak... De a rögeszméket csak a halandók kergetik, nekem nincs szükségem senkire. Egymagam is elég vagyok ahhoz, hogy éljek... S a kérdés... amit már feltettem magamnak nem is egyszer... mind a két alkalommal arra jutottam, hogy nem szeretnék. Az ilyenek mint én nem valók mások mellé. Én vonzom a halált, s nincs szükségem arra, hogy az emberi érzések akárcsak egy kicsit is magukkal szólítsanak.
*A lány míg rólam kérdez magát is felfedi, ha nem is veszi észre olyan dolgokat fed fel magáról amiket nem biztos, hogy szeretnék tudni. Túl szoros kötelék alakulhat ki az ilyesfajta bájcsevejekből.
-Ahogy kihallom szavaidból, te magad is átélted már ezt a kihívást. De ahogy látom te is úgy döntöttél ahogy én magam, s inkább egyedül járod az utad.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Wyerre von Morhan
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 226
Életkor : 25

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2013-07-06, 11:09 pm

Csak egy gyilkos, semmi több... Belátom ebben hasonlítunk, nem vagyunk többek, mint oly lények, kik kérdezés nélkül ontanak vért. Apró pontok vagyunk egy hatalmas világban, s semmi jog nélkül tesszük, amit tesszük. Néha elgondolkoztat ez az egész. Úgy érzem valami felém kerekedve irányít. Lapockámhoz kapok, éles, nyilalló fájdalom sugárzik ki felőle. Újból megtorpanok, arcomra a fájdalom jelei ülnek ki. Nem menekülhetek a múltam elől. 
'- Wyerre... - suttogja egy hívogató hang fejemben. Szemeim erősen behunyva próbálom kizárni őt. "Én vonzom a halált..." Ismételgetem magamban Zaken szavait. Milyen igazság. 
'- A nevem Jarzos Eusca cor Torra... - térdeimre rogyva tartom még mindig hátam felé ujjaimat. Fogaimat összeszorítva tűröm a kínt, amit e szavak után éltem át. Zakenre nézek, szemeimben csak azok láthatták volna a borzalmom megjelenését, kik ismertek engem. Ő most nem láthatott többet holmi' keserves dühnél. A klánfő reám rótt öröksége egyszer teljesen utolér majd, ha az ő szemében kihuny majd a fény. Akkor én leszek a renegát Mal'lyor, Yarria utódja...
- Nem is gondolnád, mennyire egyetértek veled. - Nagy levegőt veszek. Jól tudom, hogy Dorian nélkül már nem lesz oly egyszerű Initvát, a jelet, elfojtani. A hangot viszont most nem ő okozta, ez Yarria hangja volt. 
- Némelyeknek ez jár... s ily terhet ró rá a sors... Csak tűrnünk kell, hogy életben maradhassunk. - Lassanként elmúlik a fájdalom, megnyugodva simítom hátra szőke hajkoronám. Talán hegyesedő füleim is elővillantak kis időre. Nem akarok magyarázkodni. Remélem a fehér hajú most nem kérdez, ahogy én sem tettem a pecsétről...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nawarean

avatar

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 25

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2013-07-07, 2:29 am

*A lány hirtelen mozdulatára csak annyit voltam képes reagálni, hogy egy dobókés termett a kezembe. Körbe pillantok majd lenézek a lányra. Sehol senki, bár ebben a masszában nem is csoda, hogy senkit sem látok. Szemem vörösbe vált, így sem látok többet mint az előbb. Furcsa egy lány annyi szent, bekattant ez nem kétséges. Eresztem le a fegyvert, elbiccentett fejjel nézem a szenvedést. S az együttérzés halvány szikrája sem fogalmazódik meg bennem.
~Bekattant kész vége... Megvárjam lehet helyre jön?
*A lány röpke percek szenvedése után ismét csak megszólal, tekintetem kérdően néz. Bár ajkam nem nyílik szóra. Lehet egyszerűen el kéne siklanom felette.
~Ha teljesen bekattan azt rám támad?
*Szinte nem is hallom amit mond, gondolataimba feledkezem. Esemény teli kis vadászatnak indul ez. Majd a második mondatra felfigyelek, s egy erőltetett mosolyt húzok arcomra.
~Megkérdezzem? Nem... tudom anélkül is, hogy meg van kattanva...
*Vonok vállat saját kis gondolatomra. Majd az övéhez fűznék hozzá. Amikor valami feltárul szemem előtt, ami már azt az erőltetett mosolyt le is mossa rólam. Hegyes kis fülek.
~A lány mégsem annyira ember mint az gondoltam volna.
-Néha azért - Hajolok le hozzá- nem árt egy egy útitárs... főleg ha ennyi a közös vonás.
*Emelkedek fel majd kezemet nyújtom felé. Mivel még mindig ott gubbaszt a földön.
-Menjünk boszorkány... rendezzük le ezt a dolgot mihamarább... elég közel járunk már...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Wyerre von Morhan
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 226
Életkor : 25

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2013-07-07, 6:11 pm

Nem fogadom el a felém nyújtott jobbját. A magam erejéből állok ismét lábra, s elindulok, mintha mi sem történt volna. Hirtelen felindulásom, talán meglephette a férfit. Próbáltam kitörölni annak az emlékét is, ami az imént történt. De túl sok élmény köt a vörösleples férfihoz. Yarria... te tettél ilyenné... 
- Mire vársz fehér hajú... - zavart, hogy pont most tört rám megint, az egyetlen dolog, amit nem szeretnék közhírré tétetni. Gondolj, amit csak akarsz Zaken. Gondold azt, hogy őrült vagyok, s tébolyult. A véleményed annyira érdekel, mint a már holtat az élet.
- Te sem vagy "normálisabb"... vagdosod magad, akár egy magába fordult... - Fortyogom magam elé. Dühöm nem ellene irányult, de ő volt a legközelebb akin kitölthettem. Szám szélét elhúzva néztem hátra. 
- Igaz, talán olykor tehetünk kivételeket. De... - Előre fordulok, s az utat nézve haladok tovább. Nem akartam belefolyni, már így is eleget csevegtem.
- Vessünk véget ennek az egésznek. Lenne jobb dolgom is, ennél...  - Egykönnyen nem ment az út feltérképezése. Túl lassan haladtunk. Beszélgetésünk pedig az ellenfél számára kedvez.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nawarean

avatar

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 25

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2013-07-10, 11:59 pm

*A lányra pillantok, még hogy én várakozok. Magam sem tudom miért álltam meg, itt kellett volna hagyni ahogy azt az eszem mondta. De ez a kis elf valamiért túlságosan kedves. Túlzottan is hasonítunk ő meg én. Talán ezért is nem hagytam a macskának, hogy felzabálja. Pedig mennyivel könnyebb lett volna nélküle.
-Kérdezett valaki?
*Nézek rá kissé megvetően, akármit is gondol tudom milyen az amikor a hangok odabenn átveszik a hatalmat.S te már csak arra vagy képes hogy engedelmeskedj az akaratnak. Sokszor jött elő hívatlanul is Salamon, ahhoz hogy egyet tudjak érezni a lánnyal. A kezem vissza húztam, álljon csak maga fel arra a két vézna lábra amije van. Megvártam míg talpra áll.
-De mi?
*Majd ahogy azt a lány is javasolta tovább szedtem lábaimat, nem néztem rá. S a kérdésemre se vártam igazán választ. Valahogy mellékesnek éreztem azt amit gondol, már ha tud ilyent.
-Hegyezd a füled... nem szeretnék megint én lenni aki az arcába kapja az áldást helyetted.
*Hangsúlyoztam ki az első szavam, bár semmi hátsó szándékom nem volt ezzel kapcsolatban. Talán túl sok a hasonlóság a véreink között, s talán csak annyi a különbség, hogy az enyém végezne az övével
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Wyerre von Morhan
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 226
Életkor : 25

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2013-07-11, 6:50 pm

Gondolkozóba estem, vajon mi lehet az a jobb dolog, amit ehelyett tehetnék. Azt hiszem a győzelem mámoránál nincs is jobb cél. Persze türelemmel kéne mindent, pontosan. Az útitárs jelenléte viszont megsürgeti ezt, amíg nem tudok "megállapodni", addig nem szívesen vagyok bárki közelében.
- De... sosem tudhatod, kivel haladsz az utadon. - Azt sem tudhatod, megbízhatsz-e benne valaha. Anélkül pedig csekély az esély a sikerhez. Észrevétlen is csak akkor lesz valaki, ha önnön magában bízni képes.
Túlságosan érzem, hogy valami változás hamarosan következni fog. Figyelmetlenségem oka is talán ez a gondolat volt. Jobb lábam teljesen a lápba süllyedt. Mély levegőt veszek. Ezt rendesen elszúrtam. Egyre figyelmetlenebb leszek a múlt rám ragadt "posványától". Kezemet a latyakba nyomva próbáltam kijjebb tolni magam. Csak azt értem el, hogy a bal is kezdett mélyebbre csúszni. Fejemet ingatom a lehetetlen helyzeten. Rá sem nézek a fehér hajúra, nincs szükségem a most feltehetőleg "kárörvendő" tekintetére. Szitkozódva csapok a ragacsba, mire a közelből egy különös moraj hallatszik. Mondhatom, nagyszerű!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nawarean

avatar

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 25

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2013-07-12, 12:50 am

*Úgy bizony, nem tudhatod kivel haladsz. Ez azt jelenti azt sem tudhatod, hogy este nem vágja e át a torkod. Ilyenek azok a feladatok ahol valaki rád ragad. Majd halk cuppanás mellőlem, oda pillantok a lány fél lábbal a lápban. Elmosolyodok, ha most nem lennék... Ebben a pillanatban már két lábbal áll a pocsolyában, majd szépen lassan merülni kezd. Akárcsak egy kislány ütlegelni kezdi a vizet, minek hatására még jobban ficánkol s ezáltal süllyed. Kedvem szottyanna letérdelni mellé majd mosolygó arccal megmondani neki, Na mi van?
Bár felfigyelek egy halk morgás félére, felemelem a pillantásom az irányába.
-Egyet mondhatok... jó étvágyat... Szia...-Vártam a lány ábrázatát majd folytattam- Ne aggódj csak marhulok. Gyere
*Nyújtom a kezemet felé várva, hogy elfogadja azt majd egy határozott rántással kihúzom őt az iszapból.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Wyerre von Morhan
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 226
Életkor : 25

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2013-07-12, 1:08 pm

'- Egyet mondhatok... jó étvágyat... Szia... - Egy pillanatra abbahagytam a ficánkolást, és gúnyos vigyorral értékeltem a szavait. "Ne aggódjak" Úgy mondja, mintha nélküle nem mennék semmire. Mágia útján is szabadulhatnék, de valamivel egyszerűbb módját választom. Elfogadom a mai nap folyamán másodszorra nyújtott kezet. Elhúzott mosollyal nézek rá, mikor ismét egy morgást hallok. Mintha körbevettek volna, s fojtogatna a belőlük áradó fekete mágia. 
A morgás forrása lassan előmerészkedik rejtekéből. Farkasszerű lény, de a marmagassága kétszer akkora mint egy "átlagos" farkasé. Pofájából iszapszerű lé ömlik, így láthatóvá téve a két agyar szemfogat, ami szintén nem erre az állatra jellemző. Férgek rágta barázdákkal volt tele, a legyek már-már auraként övezték lépteit. Szemei üvegszerűen meredtek felénk. Lassan közeledett, mintha várna valamire... Újabb morgás, de már a hátunk mögül. Két férfi vonszolta magát, arcuk, s meztelen testük hófehér, ugyanúgy tele kukacokkal, mint a különös lény pofája. Állkapcsuk már megereszkedve maradtak, a hullamerevség, azért valamit még a mágia sem oldhat meg. Lépteik nyomán elrohadt a nád, a víz feketén bugyogott fel. Kezüket felénk nyújtva tántorogtak. Ez nem lesz így jó... a rothadás, fertőző lehet róluk... akár fegyveren keresztül is... De valami ennél is érdekesebb terelte el róluk a figyelmem. Érzem a Mágus jelenlétét. Ilyen átkokat csak a közelből irányíthat. Zakenre nézek, most ha meglenne a "bizalom" kettőnk közt, tudná, hogy mire készülök. Kitérek a két élőholt elől, fél szemmel látom, hogy a farkas utánam ered. A köd egyre sűrűbben takar mindent maga alá. A fehér hajút már nem látom, a lény morgását viszont még hallom. Félrehúzódok egy korhadt fa mögé, s megvárom amíg elég közelségbe ér. Már hallom is ahogy a mancsokról csepeg a víz, aztán csend. Kilesek, de a tejfehér valóságon kívül mást nem látok. Hátamnak feszülök, tudom, hogy a közelben van. Letörlöm az arcomra cseppenő hideg valamit. Jobban megnézve zöldes trutymó cikázó férgekkel. Fejem fölé nézek, és már kardomat rántva küzdök a lény ellen. A torkomat harapná, odairányul minden ereje. A pengém állkapcsa alá szorult lapjával, úgy próbáltam "egyensúlyozni" mozgásának irányát. A Mágus... itt van... Saját kezem vére csöpögött homlokomra, mikor egy lökés, és fordítás keretében mélyült a penge a torkába. Hörögve csapódott a földre mikor lefordítottam magamról. Hasánál szeltem ketté a dögöt. Majd elindultam arra, amerről mindennek okozóját éreztem. A köd most megelevenedve sodorta felém a halál szagát. Egy kéz nyúlt ki előlem, egyenest a homlokomra bökve mormolta igéjét.
'- Essan Krreror Loj'h 
- Fregnán Well - Egyszerre kántáltuk el varázsigénk, mintha szinkronban szólt volna a két hang. A két varázslat egymást támadva tömörültek szemmel nem látható gócba. Az energia lökés a földhöz csapott. - Mégis elértél... - A bénulás igéjét mormolta rám, szerencsére csak kezeimre hatott valamelyest. Közben a föld mozgásba lendült, tehát az én szavaim sem vesztek kárba. A Mágus nyakig süppedt a lápba. Remélem Zaken túlélte, és lefejezi mielőtt újra támadna a nyomorult.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nawarean

avatar

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 25

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2013-07-12, 4:50 pm

*A vágott ábrázaton csak elmosolyodni tudtam, kicsit riadtabb arcot vártam. Néha ez a kis boszorkány tud okozni nekem meglepetést. A lány bűzlik a mocsárszagtól, bár nem tudom eldönteni a lány bűzlik jobban vagy éppen a fehérségből kilépő lény. S nemsokára két kis barátja is megérkezett. Elpillantok magam mellé, a lánynak hűlt helye volt. Elkerekedett szemekkel bámultam utána, majd rá a farkasra aki utána rohan. Nézem a két tántorgó lényt akik felém jönnek.
-Ugye nem azt akarod mondani, hogy a mókát magaddal vitted én meg...
*Húzom végig a kezemet az arcomon, bőven van időm a zombik nem éppen a gyorsaságukról híresek. Lassan s komótosan veszem elő fegyverem, amit nem is olyan régen a táskába tűztem. Volt időm elgondolkodni mit is tegyek. Még mindig csak csoszogtak felém.
-Akkor most... ahh ez unalmas lesz...
*A szokásos jelet formálom ujjaimmal, a szót már nem is kell kimondani, szemem vörösbe izzik. Az orjás táncát használva pörgetem meg a lándzsát kezemben. Majd heggyel lefelé beletűzőm a földbe.
-Istenek segítsetek meg nehogy belehaljak az unalomba...
*Könyörgő kezeimet széttárom majd jobb kezemet előre nyújtva ragadom meg a fegyvert s egy határozott mozdulattal a zombi felé irányítom. Majd hangosan rákiáltok.
-Törj meg!
*A lándzsa három részbe roskadt, s lemetszette az egyik kezét, a másikat átszelte mellkasán. Látszólag nem nagyon zavarta őket ez a dolog. Ahogy a lándzsa hegye felém fordult megragadtam azt, bal kezemmel majd jobb elengedi azt s mint egy botként támadtam vele a jobb oldali fejét.
-Állj össze...
*Ismét csak lándzsába állt a fegyver s az életlen fele egy botként funkcionált ami messze ütötte a fejet a jobb oldali zombiról. Mire ő megállt s térdre rogyott.
-Törj...
*Ahogy elhagyta a zombi környékét is a lándzsa ismét három részbe törik, s vissza kerül az életlen fele a kezembe mire egyet perdülök a saját tengelyem körül, mitől nagyobb lendületet kaptam. S bal kezem elengedi a fegyver éles felét, mi most mintha csak lánc lenne nagy lendülettel indul meg az utolsó topogó felé. Csak egy pillanatig tartott az egész majd ismét kiadtam a parancsszót. A fegyvert egy kezembe tartom, egyik fele a földnek támasztva. A zombi csak áll velem szemben néz rám, majd feje ketté csúszik s a földön loccsan az agy maradéka.
-Na hát ez...
*Hirtelen erős fájdalmat érzek a fejemben, lehet ezek a zombik nem éppen a közelharcra lettek tervezve? Mintha csak a vérüknek nevezhető valami miatt közeledtek. Került a kezemre épp elég, s be kell vallanom eddig nem éreztem az illatát. Méregnek nézem, kezemet a fejemre teszem, másikat a lándzsa közepére csúsztatom.
-Boszorkány....
*Indulok meg abba az irányba amerre az előbb ellépett a lány. A látás hiányával küzdve vöröslő tekintettel keresem a lányt. Megpillantok valamit, amiről nem tudom megállapítani kicsoda. Csak a teste melegét látom, bár a két kidomborodó mell szinte teljesen megértetett mindent. A másik viszont csak egy fej volt de mégis élt. Kezemet a dárda közepére helyeztem majd a kilógó buksi felé hajítom.
-Nael wi....
*Ekkor egy lándzsa repül el éppen feje fölött amire a torkában akad a szó. A fekvő lány valószínűleg nem is látja, hogy éppen combja felé tart. Ekkor már oda sem nézek, s egy dobókést kapok elő. Gyorsabb ez a méreg mint gondoltam, de már értem a lényegét. S a kést is utána röpítettem a lándzsának mi örömemre jó célt talált el. S léket vágott a csuklyás fejébe. Sétálok közelebb, innen úgy látszik az a lándzsa ott a nő combjában van.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Wyerre von Morhan
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 226
Életkor : 25

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2013-07-12, 5:57 pm

A lápból kilógó fej felém fordul, s dühét egy apró mosoly váltja fel. Felfelé néz és követ valamit szemével, mire a ködben magam is megláttam talán már késő volt. Próbáltam feljebb mozogni, hogy elkerüljem a "becsapódást", de mindhiába. Felemelem a fejem, és a belőlem ágaskodó dárdát nézem. Épphogy súrolt, de piszkosul fáj. A Mágus nyögése feltehetőleg az utolsó volt. A fejéből kiálló kés, minden bizonnyal ugyanazé, mint akié a dárda is. A léptek tulajdonosa felé nézek.
- Te rohadék... - Csak ennyit tudtam kinyögni mielőtt a fájdalomtól már-már ordíthatnékom volt. - MI A FRANCÉRT DOBÁLÓZOL, HA NEM TUDSZ RENDESEN??!! - Nagy levegőt vettem, majd ismét rázendítettem. - MOST ÖRÜLSZ??!! - Még épp lábammal próbáltam lendületet venni, hogy felüljek és közelebbről megnézzem a sérülést. Mint egy rongybaba, úgy dőltem vissza a földre. A fájdalom lassan zsibbadásba ment át, s már inkább mondhatni kínnak ami végig terjedt rajtam. Szaporán veszem a levegőt, ismét belekezdenék, hogy melegebb éghajlatra küldjem a fehér hajút, de inkább hallgattam. Bénán fekszem, kiszolgáltatva, mi ez, ha nem idegtépő tény? A kezembe állt részleges bénulás lehet, hogy hamarosan megszűnik, az is lehet, hogy csak pár óra múlva... Azon a dárdán is volt valami biztosan, egy kis vágás nem okoz ilyen fájdalmat. Dühösen nézek a férfi szemeibe, majd nevetve döntöm másik irányba fejem. - Nevetséges ez az egész... - Hangom már nyugodt, a szívverésem viszont még mindig oly heves, mintha tombolni akarnék.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nawarean

avatar

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 25

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2013-07-12, 11:32 pm

*A lány már messziről kiabált, nem elég, hogy a fejem hasogat még a boszorkány rikácsolását is hallgatnom kell. S be kellett volna vallanom neki akkor örülnék igazán ha az a dárda csak egy harminc centivel feljebb ment volna. Lyukas tüdővel nem kiabálna ilyen hangosan. Lassan oda csámpázok a lányhoz s kezemmel kihúzom a dárdát a földből.
-Két választás előtt állsz... A tény az, hogy ami a lándzsán volt, mérgező. Az első lehetőséged... üvöltesz tovább és én tovább állok itt hagyva téged mint egy svédasztalként a dögevőknek.
*Telepedtem le mellé, még mindig zúg a fejem a furcsa vegyület hatásától, de már érzem nem oly erős mint eddig volt. A szervezetem ösztönösen kezdi felismerni a mérget, s nekiállni az ellenszérumnak. Nem rossz kis adottság csak időigényes.
-A másik... végre befogod azt a nagy szádat... hagysz még egy kicsit szenvedni engem is... és megteszek mindent ami tőlem telik.
*Nem volt kétséges a lány választása, elvégre ő maga mondta nevetséges a helyzet amibe csöppent, s most lehet egy olyantól kap majd segítséget akitől nem igazán szeretné. Percek telnek el míg arcomat tenyerembe temetve ülök a lány mellett. Majd egyszer csak felemelem a tekintetem. S rá pillantok a fetrengőre.
-Azt hiszem... készen állok.
*Térdeltem fel a lány fölé majd, kezeimet össze zártam magam előtt, a szokásos formációban állnak ujjaim, majd halkan megszólalok.
-Gyógyító pecsét...
*Szemem felvillan, a lányra meresztem. Kezemben egy kés pördül meg majd vágja át teljes hosszában a tenyerem. A vér lassan kezd csepegni belőle. S én a lány ajka felé emelem a tenyerem.
-IDD meg... ne vesztegesd az időmet... az életemmel játszok boszorkány...
*Ahogy a lány képes volt lenyelni belőle pár kortyot a sebre helyeztem a kezem, amit én okoztam neki. Végig simítottam azt majd elemeltem a kezem a lánytól.
-Oldás...-Az eddigi térdelő pozícióból most hanyatt dőlök s a tisztuló eget bámulom.-Nem tudom meddig tart...
*Fújtatok a földön mint aki most futotta át fél lanuriát aztán közben csak egy pecsétet alkottam. Nem hittem volna, hogy egy gyógyító pecsét még a mérgeknél jobban is ki tudja belőlem szívni az energiát. Nem ismerem magam eléggé.
-De talán helyre jössz... vagy meghalsz... ha már bírsz mozogni... ébressz fel....
*Majd abban a pozícióban ahogy voltam, horkolásnak kezdtem. Sose éreztem magam még ilyennek. Mintha csak a gyerekkoromba csöppentem volna vissza, mikor még egy nap oly hosszú volt mint most egy év. S most még a vöröslő szemek sem óvtak, nem volt elég erő bennem ahhoz, hogy a kígyót saját védelmem érdekében elő csalogassam míg alszok.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Wyerre von Morhan
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 226
Életkor : 25

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2013-07-13, 1:58 pm

Inkább nem válaszoltam a dühítő szavaira. Elég bosszantó így is a helyzet, ha itt hagy, azzal nem segítek magamon. Továbbra sem nézek rá, csak hallgatom a pár percig tartó csend nyugalmasságát. Mígnem újra az ismerős szó "gyógyító pecsét" más előszóval is emlegette már. Mikor oldalra néztem, a fehér hajú már fölém magasodva vágta meg tenyerét. Nem szívesen nyeltem le a vérét, de engedelmesen tettem meg, magamért... A férfi elterült, gondolom az előbbi tevékenység volt rá ilyen hatással. Eltöprengtem szavain miket azelőtt intézett hozzám, hogy elaludt volna. 
Még hogy meghalni... Érzem, hogy valami munkálkodik bennem, a zsibbadást is érzem, de a halál közelsége cseppet sem környékezett meg. Órákon keresztül meredtem a sötétbe. A hasogató fejfájás csak nem akart megszűnni. Na még egy próbálkozás... Ismét lendületet vettem, ekkor már ülve maradtam, kábán meredtem a sötétbe. Ilyenkor hova mehetnék, így? Visszadőltem s lassan merültem el az álmok világában. 
Talán csak pár órát aludtam, ami így is forgolódásban telt el. A kezeimet már mozgatni tudtam. Tehát ideje lesz indulni. Megkoppintottam a fehér hajú cipőjét.
- Minden jót fehér hajú... - Talán többé nem sodor össze minket a sors, ki tudja... Újabb lépés valami új és ismeretlen felé. Nem várom meg amíg feltápászkodik, gyors iramban indulok el. Már így is többet tud rólam valaki, mint azt én szeretném.

 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nawarean

avatar

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 25

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2013-07-13, 2:16 pm

*Nem sokkal később kinyitottam a szemem, felpillantok az égre. Furcsa mód most már tisztán látni mindent mennyivel megnyugtatóbb volt mint eddig. Hatalmas fej és hátfájás vette kezdetét. Éppen hogy csak négykézlábra emelkedtem mire a nő még mindig ott feküdt.
~Na most itt hagyjam a fenébe?
*Megroppantom a nyakam, két lábra állok. Lépteim kissé imbolyognak. Nehézkesen ment minden amit elterveztem, s az sem volt benne, hogy így kiütöm magam. No sebaj, ténfergek el az első száraz fáig miről letörök két három ágat. Bár csak azok mentek jelen pillanatban amik amúgy is leestek volna a széltől. Hamar tűz ropogott a lány mellett, én tenyerembe dőlve merengtem. S kiélveztem ezt a kis meleget mit ad. Majd egy hang üti meg a fülem. A lány belerúg a cipőmbe.
-Isten veled boszorkány.

//Vége, köszönöm a játékot.//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aireen Warren
Zöldköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 37

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2015-03-01, 5:46 pm


//Mese: A hegymély ostroma//

Gyors vágtával sikerül kitörnünk Mardanból, és habár láthatjuk, hogy néhány ork még várakozik a sziklák között és mögött, szerencsére sikerül elvágtáznunk mellettük, és úgy tűnik, hogyha utánunk is jönnek, a tünde könnyedén le tudja nyilazni őket.
A lovak erősen képzett harci lovak, így nem fáradnak el olyan hamar. Valószínű, hogy én hamarabb kifáradok a vágtában, mint a lovam és erősen lihegve tartom a tempót. A tündének úgy tűnik nincs problémája, ahogy egyre közelebb jutunk a láphoz. A szagát már messziről felénk hozza a szél, így fintorogva váltok ügetésre.
- Hamarosan megérkezünk. Azt hiszem, hogy még a láp előtt gyorsan ellátom a sebeinket, addig a lovak is tudnak kicsit pihenni. Bár sejtem, hogy a lápban úgysem tudunk vágtázva haladni. Szerintem így is elég jó időt lovagoltunk. - jelentem ki, ahogy lassan leszállok a lóról, megállva az egyik fa árnyékában. Magamhoz intem a tündét és ellátom apróbb sebeit, majd utasításokat adok neki, hogy mit tegyen az én sebemmel. Hamarosan varratokkal és kötésekkel látjuk el magukat és a másikat, és újult erővel indulhatunk neki a lápnak.
- Remélem, hogy nagyjából tudod merre kell menni, mert én még nem jártam itt, és elég homályos utasításokat kaptam. - nézek egy apró mosollyal a tündére, és előre lépdelve sétálok be a lápba, hogy megtaláljuk az itt élő törpéket és a vezetőjüket. Titkon remélem, hogy esetleg az őreik elénk jönnek, és az út nagyobb részét nem egyedül kell megtennünk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

avatar

Hozzászólások száma : 177

TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2015-03-02, 2:44 pm

//Mese: A hegymély ostroma//

*Az út erőltetett menetben telik, az elf hírnök és a máguslány együtt hajtják lovaikat, hogy mielőbb célhoz érjenek a láphoz.
Előbb a láp szaga, majd a mély csend az, amely jelzi számukra, hogy elérkeztek céljukhoz.
Az elf, habár neki is megvannak a maga bevett módszerei a sebek ellátására, hagyja a mágusnak, hogy tegye a dolgát.
Erejével, s készleteivel takarékoskodik ezzel.
A szőke tünde fejére hajtja csuklyáját, majd megszólal.*
- Innen gyalog megyünk tovább.
*Szólal meg, kikötve hátasát a fához. Ezután rögvest, amint a lány az első fűcsomóra lép, amely elkezd süllyedni alatta, meg is ragadja és visszahúzza őt.*
- Talán jobb, ha én megyek előre, Aireen mágus.
*Komoly arcán félmosoly suhan át, amikor szólja ezeket, s a könnyű léptű férfi rálép egy másik zöld kupacra, amely szemre éppen olyan, mint bármelyik másik.
Mégsem süllyed el alatta, s amikor visszanéz a mágusra, int neki, hogy kövesse.*
- Ha oda lépsz, ahová én, nem fogsz elsüllyedni.
A mocsári törpék sem kedvelik sokkal jobban az idegeneket, mint a hegybéliek.
*Teszi még hozzá, de nem tudni, hogy a lánynak szánta, avagy csak magát nyugtatja.
Ha a zöldköpenyes velük tart, hamarosan egyre mélyebbre jutnak Lussa mélyére. Az út lassú, s idő, mire átjutnak, ám egyszerre csak előbukkannak az első mocsári törpék.
Fegyverük inkább tekinthető mezőgazdasági szerszámnak, semmint a hegyi törpék míves kovács remekei közé tartozónak.*
- Mit akartok?
*Hangzik a kérdése egyziküknek.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aireen Warren
Zöldköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 37

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2015-03-04, 2:30 pm


//Mese: A hegymély ostroma//

A lovak habár harcedzettek, azért egy idő után már érezni lehet rajtuk, hogy kezdenek kifáradni. Remegő izmokkal, hangosan fújtatva nyargalják le az utolsó néhány kilómétert, amikor is a lap már kezd kirajzolódni előttünk. Ahogy megérkezünk, mély, baljós csend ereszkedik ránk, amitől kiráz a hideg. Habár érzem a természetet, valami furcsa érzés is vegyül mellé: undor. Nehezen hiszem el, hiszen imádom a természetet, zöld köpenyes mágusként ez benne van a munkaköri leírásomba, ez a láp mégis valahogy olyan nyomasztó. Persze örülök, hogy kiszakadtunk Mardan és a hegy gyomrából és ismét szabad levegő alatt lovagolhattam egy kicsit, de úgy érzem, hogy hamarosan megint bezártsági érzésem lesz a lép sötétsége miatt.
Felajánlom az elfnek a segítségemet, aki el is fogadja. Habár sejtem, hogy a gyógy tudásunk vélhetőleg egy szinten áll, mégsem szól semmit, de sejtem, hogyha valamit elrontanék, azt szóvá tenné. Minden esetre a sebeink hamarosan ellátásban részesülnek, és már nem kell annyit foglalkozni velük. Az erőlétünk nem a legjobb, de úgy vélem, hogy míg elérkezünk vendéglátóinkhoz, addig kipihenhetjük a heves vágta fáradalmait. Mikor az elf leszáll a lóról, követem a mozdulatait és én is a kezembe fogom a kantárt, magam mögött vezetve a kimerült lovat. Lágyan megsimítom a nyakát és néhány nyugtató szót suttogok a fülébe. A ló hálásan horkant egyet, és szép lassan megindulunk előre, az elf nyomában. Mivel én még soha nem jártam erre, hagyom, hogy ő vezessen és remélem, hoy ő tudja merre kell menni és nem tévedünk el.
A láp igencsak furfangos és rejtélyes, így nem csoda, hogy nem találom meg a megfelelő fűcsomókat, amik nem húznak le a mélybe. Félrelépvén érzem, hogyan mászik be a gusztustalan sár a lábbelimbe és hogyan borítja be a lábszáramat.
- Köszönöm! Igen, azt hiszem jobb lesz, ha rád bízzuk magunkat! - mosolyodom el lágyan és biccentve a tündének utat engedek neki, hogy vezessen. Csendben követem őt tovább, figyelve, hogy mikor hova lép. Úgy tűnik, hogy a lovak is összebeszéltek, vagy ösztönösen érzik, hova is kell lépniük, de elég határozottan sétálnak mögöttünk.
- Gondolom jártál már itt. Milyenek az itteni törpök? Szerinted meggyőzhetjük őket? - kezdek bele egy beszélgetésbe, mert nyomasztóan nagy a csend a mocsárban, ám ahogy befejezem a mondatot, elvétem a lépést és ismét kicsit lesüllyedek. Nem hagyja el a számat káromkodás, csak egy nyögés, ami nagy szó nálam. Az út lassan telik, figyelünk, hogy hova lépünk, és érzem, hogy habár pihenünk, mégis árgus szemekkel és érzékekkel figyelünk a mocsár hangjaira, mozgásaira. Nem hiába, ugyanis néhány óra séta után megjelennek az első mocsári törpék. Hangjuk határozott, nézésük igencsak morcos, és harcra kész. A tündére nézek, majd megszólalok:
- Segítségért jöttünk! Mardant megtámadta az orkok serege, szüksége van a segítségetekre. Elvezetnétek a vezetőtökhöz? - foglalom össze röviden érkezésünk okát és gyorsan a lényegre térek: a vezetőhöz kell mennünk minél hamarabb. Sürget az idő!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

avatar

Hozzászólások száma : 177

TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2015-03-05, 1:33 pm

//Mese: A hegymély ostroma - Aireen küldetése//

- Pontosan olyan barátságosak, mint a hegyi társaik.
*Jegyzi meg a tünde, s nem tudni, vajon ezt most komolyan gondolja-e, ugyanis a hegyi törpék köztudomásúan nem kedvelik a vendégeket. Főképp nem a hívatlanokat.*
- Azt hiszem, meg kell próbálni meggyőzni őket, ettől többet nem tehetünk. Ők fogják eldönteni, jönnek, vagy sem.
*Válaszol a tünde, s a következő pillanatban az egyik zsombék mellett emelkedő fa ágába kapaszkodik, hogy szabad karját nyújthassa a mágusnak.
Ha elfogadja, segít neki kikecmeregni a láp fogságából.
Az elf átengedi a beszéd lehetőségét a mágusnak. Ő inkább vezetőként, segítségéként érkezett, s nem érzi feladatának a győzködést.
Náin, a király testvére, ezt a feladatot Aireenre bízta.*
- Azok a pökhendi hegyiek tőlünk kérnek segítséget!?
*Csodálkozik rá egyikük a kérdésre, mígnem a másik könyökével oldalba böki, s erre el is hallgat.*
- Gyertek velünk! Vigyázzatok, hova léptek, nem kelljen kihúzni benneteket a mocsárból….
*Ezzel elindulnak a sűrűbb növényzettel burkolt hely felé.
Széthajtják maguk előtt a zöldet, de az út így sem egyenes, sokkal inkább kacskaringós, nehéz haladni. Az erre tévedőket hamarabb elriaszthatja a nehezedő előrehaladás, semmint rálelnének a törpék településére.
Mégis, előbb-utóbb a fák, nádas mélyén megbújó nádfedeles, tapasztott kunyhókra lehetnek az utazók figyelmesek.
A törpék nem beszélnek út közben, még egymáshoz sem.
A kunyhók előtt a szigeteken bográcsokban főnek isteni illatú ételek, a törpe asszonyok körül törpe gyermekek futkároznak, s a férfiak, de több nő is, kosarakat, székeket, s még ki tudja, mi mindent fon vesszőből, avagy éppen faragnak fából szerszámokat.
Felnéznek a magas növésű idegenekre, de nem sereglenek köréjük, folytatják dolgukat.
Az őrök egy magasabban fekvő, nagyobb épület felé vezetik őket. Ennek az alapjai kőből vannak. Biztosan valahonnan a hegyekből hozták ide, és valószínűleg nagy munka lehetett.
Őrök is állnak előtte, de a két vezető nyomán szó nélkül engedik be az érkezőket. A kantárért az egyik nyújtja kezét, még belépés előtt.
Odabent egy fekete hajú és szakállú törpe áll. Nem díszesebb a ruhája, mint a többieké, és a hely sincs túlcsicsázva, de tiszta és a fémeszközök is szépen munkáltak, akárcsak a fegyverek, amik a falról lógnak.*
- Ez a mágus és az elf üzenettel jöttek hozzád, uram.
- Hát hadd hallom akkor! Ibun vagyok, a Lussa-tőzegláp törpjeinek ura.
*Fordul az érkezőkhöz a vezető.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aireen Warren
Zöldköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 37

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2015-03-08, 4:22 pm


A tünde nem az a szószátyár fajta, aminek örülök is meg nem is. Örülök, mert így legalább figyelhetek a lábam elé és nem valószínű, hogy örök időkre a láp foglya maradok, de nem örülök neki, mert így lassan telik az idő és úgy vélem, hogy jobban is fáradok. Kellemetlen, de végül is nem folytatom a csevegést, igyekszem szedni a lábamat, hiszen tudom, hogy szorít az idő.
Hamarosan megjelennek a mocsári törpök, akik utunkat állják. Fellélegzek, hogy végre itt vagyunk, ám elég furcsa alakok vesznek minket körül. Nem valami kedvesek, de hát a törpék alapjáraton nem azok. Néhány mondatban vázolom a helyzetet, mire egy pökhendi beszólást kapunk. Értetlenül pillantok a törpre, majd a tündére, választ várva tőle erre a megjegyzésre. Talán a két törpe kolónia nem jön ki jól egymással? Sajnos nem vagyok jártas a törpékben, még nem jártam sem itt, sem Mardanban. De elég nehéz lesz őket meggyőzni, hogyha tényleg nincsenek jóban. Baljós gondolatokkal a fejemben követem a törpéket. Igyekszem határozottan lépni a fűcsomókba, és felszegett állal mozdulni. Nem akarok arccal előre csattanni a lápba, hogy aztán az összes törp rajtam nevessen. A tünde azért észreveheti, hogy kicsit erőteljesebben markolom a lovam kantárját és mintha apróbb mosoly is bujkálna a szája szegletében.Váltok vele egy pillantást, elvigyorodom és megvonom a vállam, majd határozottan csörtetek a törpék után, ott hagyva a tündét magam mögött.
Hamarosan beérkezünk a törpék városába. Nem olyan szép és díszes, mint Mardan, de nem is vártamezt. Hiszen ez mégiscsak egy mocsár közepén van! Néhány kisebb-nagyobb ház, középen pedig egy feltűnően nagy kőház. Egy pillanatra elgondolkozom, hogyan kerülhettek azok ide, de hamarosan nyitva áll előttünk az ajtó, így nincs időm gondolkozni. Egy bátorító pillantást várok a tündétől, majd végül belépek.
Egyből megpillantom a fekete hajú és szakállú vezetőt, majd körbejártatom a tekintetem a házikóban. Szép, megmunkált fegyverek, eszközök, semmi csicsa. Talán ő nem is király, csak valami... vezető úr. A vezető felénk fordul és kíváncsian pillant ránk. Megköszörülöm a torkomat, és lassan meghajtom a testemet, enyhe pukedlit mutatva be. Vagy valami hasonló tiszteletadást, nem vagyok tisztában a törpék illemtanával.
- Üdvözöllek Ibun! Köszönjük, hogy ilyen gyorsan fogadtál minket. - egyenesedek ki, majd a szemébe nézek.
- Aireen vagyok, ő pedig a kísérőm, *random tünde név*. A segítségetekért jöttünk! - közlöm egyszerűen, miután bemutatkoztam. Hogyha a férfi esetleg kérdőn néz, vagy biccent, akkor folytatom:
- Dáin király kéri a segítségedet, Mardan bajban van. Megtámadták az orkok a várost, és szükségük van az erősítésre! - foglalom össze röviden a dolgot. Természetesen hogyha kell, akkor kifejtem, hogy mennyien vannak, honnan támadnak és mennyi az áldozat, de úgy gondolom, hogy az idő sürget és ezek az információk kevésbé fontosak jelen pillanatban. Kérlelően, és határozottan nézek a férfi szemébe, láthatja, hogy egyenes választ várok és tényleg komolyan gondolom a segítséget. Hiszen Mardannak szüksége van rájuk!


A hozzászólást Aireen Warren összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2015-03-14, 10:16 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

avatar

Hozzászólások száma : 177

TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2015-03-10, 2:30 pm

//Mese: A hegymély osrtoma - Aireen küldetése//

*Az elf megadja a kért bátorító pillantást, azonban nem tart a két őr mögött kiselőadást arról, milyen viszonyban is vannak ők, meg a hegyiek egymással. Úgy véli, a törpék szavai ékesebben árulkodnak annál, amit ő mesélhetne.
A mocsári törpék vezetőjének ő is bólint.
Imponál neki a lány talpraesettsége, amellyel a nem is oly könnyű ügyet képviseli.*
- Legyetek üdvözölve. Ritkán jár nálunk mágus, s elf….még ritkábban.
*A kérdő pillantást a mágus megkapja, így folytathatja, amibe belekezdett.
Dáin király, s testvére Náin segítségkérésére egy pillanatra elkerekednek a szemei a fekete szakállú törpének.*
- Hát úgy eltunyult már a hegyi törpék nemzetsége, hogy egy gyülevész ork sereggel nem bírnak?
Mégis miben segíthetnénk mi, a lenézett rokonok nekik?!
*Csap Ibun öklével tenyerébe.
Hangja is élesen csattan már a mondat végén.
Nem lehet biztos abban még maga Náin sem,hogy az általa írt levél, vagy az a mondat, mellyel elbocsájtotta a küldöncöt, mennyire fog hatni a mocsári törpék fejére. A két népcsoport ugyanis némi ellentétet táplál egymás iránt.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aireen Warren
Zöldköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 37

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2015-03-14, 10:35 am


//Mese: A hegymély ostroma//

Habár határozottnak mutatom magam, azért a szívem hevesen ver és izgulok, hogy vajon mi is lesz ennek a beszélgetésnek a kimenetele. Nem vagyok egy nagy szónok, nem is értem, hogy miért én kaptam a feladatot. De tudom, hogy Mardannak szüksége van a segítségre, így megpróbálom a legjobbat kihozni magamból és a legmeggyőzőbbnek lenni. Bevetem a karizmámat is, és csak remélni tudom, hogy Ibun megenyhül.
Néhány mondatban elmondom, hogy mi történt, mi a helyzet és hogy mit is keresek itt. Észreveszem az enyhe célzást az elfekre, de nem reagálok rá. Tudom, hogy a törpék és az elfek nem jönnek ki jól, ezt mindenki tudja. De remélem, hogy nem fogja rányomni a bélyegét a döntésre az, hogy egy elf a kísérőm. Ibun igen csak élesen válaszol, ökle hangosan csattan a tenyerében. Kicsit megrezzenek, de igyekszem határozottan állni a pillantását. Néhány másodpercig hagyom a mondatot és a dühét a fejünk felett lebegni, majd ismét megszólalok:
- Ibun! Nem egy kis ork sereggel van dolga Mardannak és azt hiszem, hogy nem ez a legmegfelelőbb idő, hogy esetleg régi sérelmeken dühöngjetek. Náin írt egy üzenetet neked, és a mocsári törpéknek, melyben a segítségeteket kéri. - hangon határozott, de halk, lágy hangzású, igyekszem a szavaimmal is megnyugtatni a férfit. Előveszem köpenyem zsebéből a levelet, és átnyújtom a törpének.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

avatar

Hozzászólások száma : 177

TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2015-03-17, 11:29 am

//Mese: A hegymély ostroma - Aireen küldetése (bocsi a késésért!) //

*A mocsári törpék vezetőjének feltűnik, ahogy a mágus összerezzen szavaira.
Természetesen ő is tudja, hogy nagy lehet a baj, ha a gőgös hegyi törpék épp hozzájuk fordulnak.
De ez nem jelent mentséget a hosszú ideje gyűlő feszültségre, ami a két népcsoport között van.
A mágust mindenesetre nem félemlítette meg a kitörés és ezt, tehát a bátorságot már Ibun is becsüli.
A tündét tüntetően levegőnek nézi.
Őt nem igazán izgatja, hogy jelen van-e. Még Dáin király környezeténél is gőgösebb, rátartibb népségnek gondolja őket.
Sőt, hovatovább nem is tud náluk gőgösebbet elképzelni.
Elolvassa a levelet, amit átad neki a mágus.
Aztán fogja magát, ránéz Aireenre, és erős markában összegyűri apró gombóccá. *
- Maga Dáin király talán rest volt nekem írni? Vagy csak Náinban volt annyi, hogy lúdtollat ragadjon, s segítséget kérjen tőlünk?
Mégis hogy hiszi, hogy a mocsári törpék népe segítségére van? Mardan, a csillogó, a messze földön híres város!
*Gúnyosan hangzanak a szavak, de talán Airennek eszébe juthat, mi fekszik legközelebb Mardanhoz, amire Náin utalt neki épp indulása előtt.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aireen Warren
Zöldköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 37

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2015-03-20, 1:44 pm


//Mese: A hegymély ostroma//

Nem tudom, hogy hogyan s lehetne megoldani ezt a helyzetet, ezt a feszültséget, ami a törpék két csoportja között van. Nekem felfoghatatlan, hogy még egy ilyen nagy fenyegetés közben is Ibun azzal foglalkozik, hogy a hegy törpék mennyre gőgösek.
Igyekszem érzékeltetni a helyzetet, hogy Mardan tényleg veszélyben van és közel van ahhoz, hogy elessen. Kár lenne azért a csodálatos városért és persze a rengeteg indokolatlanul kioltott életért. Sejtem, hogy az én szavaim nagyobb hatással vannak rá, de azért átnyújtom a levelet, amit Náin írt. Figyelem a törpe arcvonásait, míg olvassa azt, és igyekszem felismerni rajta a legapróbb érzelmeket is, hogy tudjam:vajon hogyan reagált a levélre. Meggyőzte az üzenet, hogy tényleg szükség van a segítségre, vagy esetleg még győzködni kellene őt. A papír aprócska gombócba gyűrődik a törpe kezében, majd egy kérdést intéz felém. Megkeményedik az arcom, és enyhe düh rajzolódik ki.
- Dáin király az első sorban harcol a katonái mellett! - szólalok meg határozott hangon. Érezhető a hangomon, hogy feldühít ez a gúnyos hangnem.
- Mardan veszélyben van. Ott voltam. Tudom mi a helyzet. Nem tudom, hogy miért éppen most támadtak az orkok, azt sem tudom, hogy ki vezeti őket, de túlerőben vannak. Mardannak szüksége van a segítségetekre. M lesz, hogyha a város elesik? Az orkok nem fognak megállni ott, hanem haladnak tovább, több területet fognak elhódítani. De most még megállíthatjátok őket. De ahhoz félre kell tenni a sértődöttséget, az arroganciát és együtt kell harcolnotok! - mondom el a véleményemet, és a végére már a harag és a düh is elpárolog belőlem, inkább csak határozottan közlöm a tényeket. Ha ez nem győzni meg Ibunt, akkor úgy vélem, feleslegesen jöttünk ide.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

avatar

Hozzászólások száma : 177

TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   2015-03-23, 2:06 pm

//Mese: A hegymély ostroma - Aireen küldetése//

*A törpe szemei szikrát hánynak. Csak az állítja meg abban, hogy leteremtse az előtte állót, hogy az egy mágus. A mágusok egyik rendjének tagja, látja a köpenyén.
És ha már a düh nem vezethető le, hát gondolkodóba esik.
Őszintének tűnik a mágus, még inkább indulatai azok, s a törpe fekete szakállát simogatva nézi a falra aggatott fegyvereket.
Leemel egyet, majd a mágusra néz. Avatatlan szem azt hihetné, hogy az a kard, amit kezében tart, mindjárt keresztüldöfi az előtte álló mágust és a törpe vezér következő mozdulattal az elfnek esik.
Azonban nem mozdul, csak a mágusra néz.*
- Akkor ne várakoztassuk Mardant.
Őrök!
*Kiáltására őrei sietnek be, gyanúsan méregetve az elfet és a mágust is.*
- Hirdessetek riadót az egész lápban. Ki fegyvert forgatni képes, hozza magával azt, vérteket, pajzsokat elő, mert Lussa népe háborúba megy.
Megsegítjük a hegyieket.
Ideje, hogy megtudják, mire képesek a lenézett mocsári törpék!
*Azzal villanó tekintettel néz Arieenre, majd az elfre.*
- Talán hasznotok vennénk a csatamezőn. Némi idő, mire a sereg összegyűlik, addig pihenjetek meg.
Van itt jóféle étek, olyan, amit a hegyieknél nem kóstolhattok! Csípős is, tápláló is, s ital is, ha megszomjaztatok.
*Lekapja sisakját is a falról, majd vértjét és pajzsát. Azzal lép oda a két magasra nyúlt alakhoz.*
- No, jöttök?

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Lussa tőzegláp   

Vissza az elejére Go down
 
Lussa tőzegláp
Vissza az elejére 
4 / 5 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Keleti szeglet-
Ugrás: