LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 A Főtér

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17  Next
SzerzőÜzenet
Alamaise
Kék sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 190
Életkor : 502
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-09-27, 11:58 am

// Mese: Sárkánytánc // 


* Nem sok időm maradt csevegni Hossin barátommal, mert a járat kifelé vezető irányából nesz és beszéd hallatsztott, majd hangos igék idéztek felénk mindent beterítő tüzet. Mivel hallottam a felénk közeledő mágusokat volt időm felkészülni. A tűzzel nem akadt gondom, hiszen sárkány volnék. Amint minket a támadás átváltozásba kezdtem, kék pikkelyeim elborították testem, karmaim, szemfogaim nőttön nőttek, arcom nyúlni kezdett. Ám a támadás nem tartott addig, hogy lelassított átváltozásom befejeződjék, így hamar vissza is fordítottam, mindez csak egy röpke pillanat volt, amíg szerte nem foszlott a forróság.
Ám a nyomában következő szeles mágiára nem számítottam. Az erős lökés alaposan hátra taszított, még beljebb az alagútban. Fejemet, hátamat térdemet alaposan megütöttem, s fájdalom hasított sérült, lehorzsolt tagjaimba. Talán egy másodpercig tartott kiszolgáltatottságom, amint tudtam talpra álltam, és ismét fekete lángokat idéztem kezeimbe, mivel kardomat esés közben elejtettem, de nem volt időm keresgetni.
Tekintetemmel Parathot fürkésztem. Hossin számára ugyanis vajmi keveset tudott ártani e két varázslat. *
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Furia
Fekete sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 329
Életkor : 1122
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-09-28, 8:31 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*Mitsuko mégsem tűnik oly kiszolgáltatottnak, miként azt a kék sárkány hinné. Ám nem lehet biztos abban, hogy varázslata, mellyel a távozó kék sárkányt kívánja elfogni, s földre kényszeríteni, oly hatásos, mint hiszi.
Valóban elkapja lábát, ám pikkelyei alá nehezen férkőzik a víz, hisz alatta még vastag bőre is védi testét, s a kék mellett még társai is ott vannak. Immáron újabb két sárkány jelenik meg, s könnyen lehet, hiába táplálja a Midnight család sarjának dühe, elkeseredettsége a varázslatot, még két harcos sárkány lép közbe. Egyikük lángcsóvával támadja meg a vízből formált indát, s bizonnyal kioltják egymást, a tűz, s a víz, így a kék sárkány is elszabadulhat, míg másik immáron tüzével a kék hajú elfet támadja. A lángcsóva embernyi szélesen hasít forrón, égetőn Mitsuko felé.
Ha a kék sárkány szabadul a fogásból, fordulna vissza, ám a negyedik sárkány fentről ismét elkiáltja magát.*
- Never mind die wurm! Darlath wag! //Ne törődj a féreggel! Darlath vár!//

*Parath is örül a pillanatnyi nyugalomnak, mit azonban megszakít a kétlábúak kiáltozása, s a feltörő hang, mi a közelgő tűzáradatot várja. A felbukkanó lángok elől Parath e pillanatban kiejti a tűz ellen védelmező védőpajzsot. A kéken derengő pajzs megjelenik teste körül, mintha burokba lenne foglalva. A védőpajzs óvhatja őt, ám abban bizonyos, nincs az a kétlábú ellentámadás, mi elől megfutamodik.
A tűz ellen védelmező pajzs nem óvja őt a szélroham ellen, ám az arany sárkány nem hajlandó menekülni. Az egyik halott katona pajzsát emeli fel, hogy védje testét, s fejszéjét a földbe vájva lekushad a földre. Reménykedik, hogy a földbe vájt fejsze megtartja. Karján kidagadnak az erek, ám a fejsze felől nem egy zúzódás, karcolás éri őt, hiszen a pajzs nem takar ki mindent.
A szélvész tombolása után körbepillant, s így keresi Alamaiset.
Arcán ütött sebből is csorog a vér, de az arany hím nem törődik ezzel, csupán felületi karcolásnak érzi.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
avatar

Hozzászólások száma : 403
Életkor : 1702

Character sheet
Nép: Kísértetek
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-09-29, 11:56 pm

*Megérzem a hatalmas felszabaduló erőt a hátam mögött, hátra sandítok majd kinyújtom a kezemet, s halkan megszólalok.
- Térj vissza a gazdádhoz...
*Alameisnél lévő kardom kezd elfoszlani, nem szükséges hogy elvegyem hisz ő az én szolgám azt szolgálja akit én szeretnék. Egyek vagyunk s most visszatér hozzám. S testem lassan eltűnik a föld alatt.
- Sok szerencsét...
*Majd a felettem elzúgó lángtenger eléri a két sárkányt amit én nem várok meg. S lassan elsuhanok a lejárat alatt. Várok amíg a mágia teljesen ki nem alszik. Jelenlétem apró szikráját is megpróbálom elnyomni. Nem szeretném ha észre vennének, viszont én megérzem őket. A hatalmas mágia forrásának gócpontja. Nem tudom pontosan hányan lehetnek, de még nem kapkodom el megvárom míg a sárkányok is közelebb érnek. Habár magam sem tudom eldönteni, ebben a formában mit észlelek, a mágiát vagy magát az életet. Valamiért oly furcsa minden élő jelenléte, érzem bennük a vért. Ahogy csörgedezik ereikben, az a kellemes érzés mit akkor érzel mikor élsz... S ekkor pattan ki elmémből az ötlet. Rajzolni kezdek, ujjam lilás fényt hagy maga után a földben, egy mágia készül éppen, pont azok alatt kik megidézték a hatalmas tüzet.
- Fagyjon meg minden mi folyik, hűljön ki minden mi forró volt hajdanán... köszöntsön be az örök fagy ideje.
*A rúna regál a szavakra, s amint befejezem s teljessé érik a nagyjából két méter hosszú ovális alakú rajz megkezdi hatását. Talán a mágusok is megérzik ebben a pillanatban a mágiát, viszont ha nem lesznek elég gyorsak s nem mentik bőrüket a rúna megkezdi a hatást. A fölötte állók megérezhetik milyen is az mikor megfagy az ereikben a vér. S ez szó szerint, a levegő pillanatok alatt kezd el hűlni, s a lábaik mik a legközelebb vannak a mágiához szinte rögvest megérzik, az ujjak pillanatok alatt lefagynak a lábakról. Majd felfelé terjed a mágia irdatlan sebességgel. S könnyen elveszítheti az egész lábát az kinek elméje nem kapcsol elég gyorsan.
Nem megyek még fel a járatba inkább lejjebb húzódok addig míg már csak alig érzem az életeket mozogni odafent. S én megindulok kicsit tovább, hogy már ne láthassanak azok kiket előbb megtámadtam. Majd felfelé veszem az irányt s csak szememig dugom ki fejem a földből. Látásomnak semmi baja habár iszonyatosan sötét van, elindulok hát mint egy félfej a földből megyek végig a folyosón s ha semmi nem jön közbe, elmegyek a végéig bár azt már jóval óvatosabban közelítem meg egész testemet a föld alá rejtve jutok be oda.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alamaise
Kék sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 190
Életkor : 502
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-10-01, 11:40 pm

// Mese: Sárkánytánc //
* Éreztem, amint a közelben újabb mágia fogant, de ezúttal a mi oldalunkon. Hossin igyekezett lehűteni az ellenség kedélyeit. Parathot is felfedeztem, számomra úgy tűnt, sértetlen, ami nagy megkönnyebbülés volt számomra. Hamar felzárkóztam mellé.

Én magam sem sokat teketóriáztam, felhevítettem ereimben a sárkányvért, hogy én magam véletlenül se fagyjak meg a varázslat epicentrumában. Erősen a mágusokra koncentráltam, hogy teljesen magamhoz térjek, és megindultam feléjük. Elsőnek a vörös köpenyest vettem célba. Kezemet kinyújtottam felé, míg ő reményeim szerint a kísértet átkával volt elfoglalva, és egyenesen megragadtam az állkapcsát. Sehol sem hatnak jobban xurma fekete lángjai, mint a fejnél. Még láttam a férfi kétségbeesett tekintetét, s amint mélyen az én szemembe bámul, de a következő pillanatban az átok szétterjedt testében, szájából pedig előtört a xurma.
Eközben ellenségem lábai már teljesen a földhöz fagytak, így amikor elengedtem, szenvedésében futni sem tudott, így csak egy helyben kapálózott, míg ki viszonylag hamar ki nem múlt.
Társai, a szürke köpenyes nő, és a törpe ekkor fordultak felém. *


A hozzászólást Alamaise összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-10-04, 8:26 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-10-03, 3:11 pm

//Mese: Sárkánytánc - Alamaise, Nadia, Mitsuko, Hossin, Furia//

*A küzdelem, nem messze a főtértől egy kék sárkány, s egy kék hajú elf, Mitsuko között zajlik. A sárkány nyeregben érezve magát lesújtani készül, midőn társai utolérik Darlath parancsával, s magukkal szólítják. A Midnight-sarj azonban még nem tekinti lezártnak az ügyet, s tartóztatni kívánja ősi ellenségét.
Az általa használt víz részben még hatásos, hiszen fogja a kék sárkány testét, ám nem számol a többi égi ragadozóval, kik ellenségéért jöttek.
A tűz elmetszi a vízből alkotott köteléket, s a többiek tüze éppen Mitsuko felé tart.
A lánynak sikerülhet félreugrani, ám mezítelen lába, mely a fagyos cipőből fordult ki, hogy így mentse magát a kék sárkány korábbi támadásától, megég. Égető fájdalom uralkodik el Mitsuko lábán.
A sárkányok ezzel lezártnak tekintik a csatát, s a kék sárkány is kénytelen társaival tartani, ha nem akarja Furia, vagy Darlath haragját kivívni maga ellen.
Egyik sem volna tanácsos, hiszen parancsot kapott, s a fegyelem igen lényeges dolog e hadseregben.
Így szárnyait meglebbentve kelletlenül társaival tart, hogy csatlakozzon Furia hadseregéhez.

A föld alatti járatban a tűzvihart szélvihar tombolása követi, s míg előbbit többé-kevésbé hatékonyan hárítja a két sárkány, Alamaise, s Parath, utóbbi jobban megviseli őket.
Alamaise haja nem borítódott pikkelyekkel, ily módon a lángok megtépázták a dús hajkoronát, miként a pikkelyek feletti ruházatát is.
Mindkét sárkány horzsolásokkal, kisebb sebekkel gyarapodott, ám mindezek ellenére a mindketten harcképesek maradtak.
Tán jól is van ez így, hiszen a mágusok még harcképesek.
Hossin nem hívhatja vissza Alamaisenél lévő kardját, hiszen az már szertefoszlott korábban, s így a nőstény sárkány saját rövidkardját volt kénytelen használni, mit a mágusok csapása közben elveszített.
Nem messzire hever tőle, a szélroham a háta mögé repítette, s e pillanatban a járat falából áll ki.
Parath sebeiből vér szivárog, a szélroham okozta sebek inkább fájdalommal járnak, semmint mély sebekkel.
A kísértet varázslatára előbb a föld fagy meg, s a benne lévő nedvesség, majd azon keresztül jut a csizmákba, lábbelikbe a hideg, ám a varázslat létrejötte nem kerülheti el a három mágus, s másik három társuknak figyelmét. A feketeköpenyes a kissé hátrébb helyezkedő törpét, s szürkeköpenyest rántja hátra a fagyos talajról, míg vörösköpenyes társukon már nem segíthet. Őt kezeivel kapja el az ellenséges alak, s gyilkolja le sötét lángjaival, fájdalmak közepette. A vörösköpenyes ordításától visszhangzik a járat.
Ha Parath is közelebb ér, a törpe mágus az, ki szembefordul vele, s botjával a földre dobbantva a barbár alatt felhasad a talaj, majdan a mélybe omolva igyekszik elnyelni az arany sárkányt.
A szürkeköpenyes varázslata ugyanekkor indul meg. Botját lándzsaként maga előtt tartva*
- Pugno cadentis!
*A bot végéből fehéren izzó, fénylő ököl száll egyenesen Alamaise feje felé, ám a mágus megismétli varázslatát, s a második a kék nőstény mellkasát célozza. Noha fénynek tűnik, találatkor bizony nagyon is valódi fájdalmat okozhat.
A feketeköpenyes kiáltva a talajba döf botjával.*
- Dremer nomen! Ostende te!
*A varázslat hatására erőtér fut végig a járat talaján, falain, s felfedi derengő valóságában Hossin földből kiálló fejét.*
- Solidify!
*Az átokra a kísértet teste sebesen kezd anyagivá válni, s elsőként a talaj szintjén lévő fej vesz fel valódihoz nagyon hasonlatos testet.
A két mágus közül az egyik, ki szintén fekete köpenyt visel, tőrével ugrik oda, hogy azt menten az anyagivá váló fejbe fájhassa.
A nyolc sárkány egyikét-másikát szintén megtépázza a tűz, s szélroham, ám sebeikkel mit sem törődve haladnak mind mélyebbre a járatban. Már hallani válik a mágusokkal csatázó sárkányok zaját, s ez sietteti őket, hogy mielőbb beavatkozhassanak a küzdelembe.

A nimfa tán a csata eddigi élményeitől bénult meg, ámde immáron késő neki mozdulni. A hasába mélyedő kard hatására pokoli fájdalom lesz úrrá mellkasán, testéből pedig elszáll az erő. Az őr megforgatja még a kardot, majd leguggolva, alulról felfelé döf vele, átszakítva artériát, belső szerveket.
Naida a föld nimfa így leli halálát Sendel ostromakor, egészen más módon lelve kiutat az ostromlott romvárosból, mint remélte azt.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
avatar

Hozzászólások száma : 403
Életkor : 1702

Character sheet
Nép: Kísértetek
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-10-03, 8:20 pm

*Ahogy érzem hogy valami nincs rendben máris töröm a kobakom mit kéne bevetnem. Érzem ahogy az élő egyre Közelebb van hozzám. Az átok még nem biztos, hogy az ő javára válik. Ujjaim végén lilás fény villan öt ujj öt apró pecsét, s most várok, hogy elég közel érjen hozzám. Ekkor felszabaditom azt mire eddig készültem. Alig egy lépés választ el minket egymástól, majd ekkor egy vékony de annál hegyesebb s sebesebb szurony emelkedik ki a földből. Terveim szerint lágyéki tájat talál el, de ez csak az első volt nem bízom a véletlenre, másik négy is feltör. Ha nem is találta el a lágyékot, a másik négy közül egy bizonyosan el fogja találni, s ha szerencséje van az első végzetes találattal s legkevesebb fájdalommal járó találat is egyben mi perceken belül elverezteti.
~Esta mian dromera.
* Megpróbálok egy Ellenmágiát, hatha feloldja az anyagiasodasomat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Furia
Fekete sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 329
Életkor : 1122
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-10-05, 8:32 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*Parath is örömmel veszi, midőn Alamaise újfent mellé áll. A nőstény láthatóan szintén kapott a szélrohamból, s a benne repülő tárgyaktól, ám harcképes maradt, akárcsak a barbár.
Előrébb kell menniük, hiszen a tűzvihar elindulását sem látták, az csupán a mágusok hangját követően csapott le rájuk, ám ellenségeik nem tétlenkednek.
A két sárkány így halad előre.
A kísértet varázslata az, mi előnyt hoz nekik, noha csupán egyik mágust sikerül neki lefagyasztani, s ezen mágusra Alamaise Parathot megelőzve csap le.
Az arany sárkány eközben a törpére készül lecsapni. A szőrös aprónépet esélytelennek érzi maga ellen.
Egészen addig, míg a kis mocsok varázslatára meg nem nyílik a föld alatta. A barbár lábait szétvetve próbál megtámaszkodni, ám a föld még tovább szélesedik, s a sárkány kalimpálva hull a mélybe.
Mielőtt még túl mélyre esne, kimondja a teleportálás igéjét.
Így jelenik meg ismét, sötét füstszerű gomolyag közepette Alamaise háta mögött.
Nem is marad ott, csupán egy pillanatig, amíg tájékozódik, s már vetődik is oldalra.*
- Weerling!
*Kezéből kitörő fehér villám egyenesen a törpe felé száguld, tán el is találja őt. Hossinra, vagy a többi mágusra nincs már ideje, miként Alamaise ellenfelére sem, nekik ez esetben nélküle kell boldogulniuk.

A hét sárkány mind mélyebbre hatol a járatban, már hallják a csatazajt, s csupán arra várnak, hogy elérhessék az összecsapás helyszínét, mielőtt az ellenséges kétlábúak túl erősek lennének. A szűk járat csupán a kétlábú alakoknak enged teret, ily formában kell harcolniuk.
A járatban egy kanyar után végül felbukkannak, ha az istenek is úgy akarják, s megpillantják a csatázókat.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Blade Shilmann
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 38

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-10-07, 1:52 pm

- Blade Shilmann! – mutatkozok be én is, de kérdésére tanácstalanul felhúzom a vállam. – Nem vagyok gyógyító, de valami minimális szinten képes vagyok egy felcser munkáját ellátni, hogy legalább akik lábra tudnak állni, biztonságosabb helyre húzódhassanak, míg előkerül egy gyógyító.
Természetesen épeszű ember nem hiszi, hogy a sárkányok csak úgy feladták volna, amikor láthatóan nem is állnak rosszul ebben a csatában.
Az is nyilvánvaló, hogy van, akit nem tudunk elvinni innen, mert már számára jelen körülmények között nincs segítség és csak a többieket hátráltatnák. Milyen szomorú döntésekre kényszerülhetünk néha!
Mindenesetre intek a velem ideérkező katonáknak, hogy segítsenek, amiben csak tudnak és így teszek én is.
Miután úgy, ahogy, akit lehet talpra állítottunk és akit lehetett vállra emeltünk, itt hagyhattuk a nyílt terepet és elhelyeztük őket egy pincében.
Futárt menesztettünk a vezérkarhoz, hogy tudassuk merre vannak, hogy gyógyítót küldhessenek hozzájuk.
Aztán, ígéretéhez híven Gregorius csatlakozott hozzám azokkal, akik még harcképesek voltak az övéi közül és sietősen oda indultunk, ahol legutoljára láttam felvillanni a lila fényt, bár már nem látszott.

Közel érve valószínűnek tűnt, hogy valami pince, vagy alagút bejárata nyílhat ott, mert ép épület nem maradt.
Persze eszemben sem volt, vakon esetleg egy sárkány csapatba futni, viszont meglepő módon egyet sem láttam a szárnyas dögök közül.
- Hová lettek? Saját szememmel láttam, hogy jó páran leszálltak itt, egy pincébe meg nem férhettek be! – mormoltam mágustársamnak, hátha ő többet tud mint én.
Még mielőtt elérhettük volna a pontos helyet, ezért egy kis fürkészvarázst küldtem előre és meglepő módon sárkány nem, hanem egy emberi alak vibrált előttem halványan a levegőben egy sötéten ásító bejárat előtt.
- Ez nem a mi katonánk. Ebben biztos vagyok. – ráztam meg a fejem és most már tudtam, hogy tűntek el a sárkányok.
Remélhetőleg ő még nem vett észre minket, hiszen már csak megszokásból is a romok között osonva közlekedtünk. Most intettem két íjásznak, hogy menjenek előbbre kicsit és lőjék ki a bestét.
Én csak annyit tettem, hogy kicsit megsűrítettem a levegőt a férfi körül, hogy nem tudjon könnyedén mozogni és kikerülni a nyílvesszőket.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-10-10, 8:02 am

Nadia, a nimfa feladatát szerette volna véghez vinni, ám a háborúban bizalmatlanok néha még a szövetségesek is. Egy verinoli katona kardja hozta el végül számára a véget.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-10-10, 9:22 pm

//Mese: Sárkánytánc - Hossin, Alamaise, Furia, Blade, Mitsuko//

*A Sendel északi részét támadó, s romboló sárkányhad még nem jut el a Főtér környékéig. E pillanatban még csupán az újrainduló csata moraja hallik el odáig, hol a város titokzatos oszlopai állnak.
A tér közelében egy kék hajú elf, Mitsuko érezheti, mily fájdalmas is tud lenni a sárkánytűz hatása, noha csupán alig érintette őt a kék sárkány társainak lángcsóvája.
Ellensége immáron a dél felé tartó sárkányok között van. Nem feledi, ki vár rá a romok között, s az elf biztos lehet benne, hamarvást ismét összeakadnak majd e romlepte csatatéren.
Addig még maradt némi ideje, hogy összeszedje magát, s felkészülhessen az újabb találkozásra.

A föld alatti járatban mágusok küzdenek két sárkánnyal és egy kísértettel.
E pillanatban még öt mágus áll szemben a járatba hatolókkal.
Hossin érezheti, miként válik anyagivá, s kísérli meg megszúrni fejét az egyik mágus. A kísértet biztos lehet benne, ha lehetősége lesz rá, az élő varázsló kihasználja majd, hogy kiszolgáltatott helyzetben tudja ellenfelét.
A kísértet azonban nem teljesen elveszett. Varázslata meglepi a túlbuzgó feketeköpenyest, s az anyagivá váló tűk végül átdöfik egymás után a fölé hajoló feketeköpenyest.
Ám társa nem hagyja mindezt annyiban. Botjával a kísértetre mutat, midőn szabad kezét lassan felfelé mozgatva kiemeli a földből a félig anyagi lényt. Tudja jól, hogy halott, ám varázslata bizony hatásos is lehetne, ha nem vetne be egy feloldó varázslatot a kísértet. Olybá tűnik, ez utóbbi sikeres, noha éppoly lassan válik ismét szilárdból megfoghatatlan, áttetsző lénnyé, miként az eredeti átváltozás kezdődött, így még fogva marad részben a feketeköpenyes által.

Alamaise, sikeres varázslata után a következő, a szürkeköpenyes mágus varázslatától tántorodik hátra, midőn az első fényököl eltalálja felsőtestét.
Fájdalom járja át, ám ha nem siet, hamarvást betalálnak a következő felé repülő fényöklök is, s ezek együttesen súlyosabb kárt is tehetnek benne.
Parath sikerrel kerül ki az őt magába fogadó szakadékból, s ellentámadása is olybá tűnik, talál.
A törpe mágus testét átjárja a villám, ám az rögvest botjával vezeti a földbe a fényes kisülést.
A járat talaja megremeg az abba csapó természeti képződménytől.
Eközben az utolsó mágus is támadásba lendül. Kihasználja, hogy a barbár nem rá figyel.
Hirtelen döf Parath felé, s a varázsige hatására éteri erő csap le a barbárra.
Keményebb ez, mintha valami kétlábú ökle csapna le a mágusra, s nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy mindkét sárkány sebesült.

Blade Gregoriusszal végül eléri a járat bejáratát. A másik mágus csupán vállát rántja fel a kérdésre, hogy hová tűntek az arrafelé landoló sárkányok. Fel is szisszen, hiszen sebe még nem gyógyult be.
A mágus a háttérbe húzódik, hogy biztosítsa a barnaköpenyest, ki fürkész varázst indít, s meglel egy sebesült kétlábút a járat előtt.
A sárkány mit sem sejt a felé tartó nyilakról, mígnem a levegő állaga meg nem változik körülötte. Ez ébreszti rá, hogy támadás alatt áll, s röpke pillanatokkal később az, hogy egy nyíl áll belé.
Felhördülve rántaná ki, ám helyette csupán annyit tehet, hogy a másik nyíl ellen tűzzel védekezzen.
E varázslat már hat, s a sűrű levegő fel is erősíti, így óvva meg a sebesült sárkányt a további nyilaktól.
A tűz felemészti a levegőt, s a sárkány végre kiránthatja magából a nyilat.
Már keresi is elleneit, s az íjászok felé tűzgömbök szállnak.
A mágusokra még nem lel rá, noha ahhoz, hogy a járatba hatolhasson a kis csapat, el kell onnét takarítani az őrzőt.
Odabent a hét sárkány eléri a harcolókat, s ráfordulva a sarokra, felhördülve látják, miként küzdenek társaik a mágusokkal. Rögvest megindítják támadásaikat, hogy a kétlábúak eltakarodjanak az útból, avagy ott leheljék ki lelküket.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alamaise
Kék sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 190
Életkor : 502
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-10-11, 11:41 am

// Mese: Sárkánytánc //

* A szürkeköpenyes orv varázslata célt talált, tüdőmből kiszaladt az összes levegő, fájdalmamban a mellkasomhoz kaptam, ám csak eddig tévesztettem szem elől.
Láttam, amint a következő fényöklöt készíti elő, és még időben léptem el előle. A varázslat a lejárat falán vált semmivé, én pedig támadóm elé léptem, s hasba rúgtam. Reményeim szerint elég erőt vittem ebbe, s a féreg hátratántorodik. Nem hagytam veszni a pillanatot, s ruhával nem fedett nyakához értem a még mindig fekete lángokkal borította kezemmel.
Ezzel talán sikerült elpusztítanom őt, de ha mégsem, egy darabig biztosan lefoglalja a kín, amit testébe oltottam.
A következő pillanatban már Parath és az őt támadó mágus felé néztem. A földről felkaptam az egyik halott mágus botját, és az emberfajzatra sújtottam vele, többször is, ott ahol értem, ám leginkább a fejét céloztam. A xurma persze ezt az eszközt is rögtön beborította, s kisebb hatásfokkal ugyan, de igyekezett áldozatába férkőzni.
Mialatt mi a mágusokkal voltunk elfoglalva megkönnyebbülten hallottam társaink közeledtét. Sebesülten és kissé megfáradtan már nagyon jól jött a segítség.

Ha az utolsó ellenséges mágus is kimúlt, elindulok, hogy megkeressem elhagyott kardomat. *
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Furia
Fekete sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 329
Életkor : 1122
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-10-13, 8:45 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*Az aprónép kivédi a támadást. Parath ettől függetlenül azért biztos abban, hogy rázós pillanatokat okozott ellenségének.
A törpe bizonnyal előbb össze kell, hogy szedje magát. Azonban az arany sárkány nem figyelt kellőképp a csata többi részére. Ketten a kék nősténnyel jó célpontot nyújtanak az ellenségnek, s egyikük épp e pillanatban találja el őt egy átokkal.
Parath vaskos teste a levegőbe emelkedik, s valamicskét távolabb csapódik a földbe. A mágus elégedetten látja a barbár mozdulatlan testét.
Ha közelebb merészkedik, hát kellemetlen meglepetésben lesz része, hisz Parath nem ily könnyen legyőzhető harcos. Egy szempillantás csupán, míg a sárkány lökéshullámot indít útjának – mit akkor is megtesz, ha az ellenséges mágus óvatosabb – s az száll a mágus felé.
Ha talál, bizonyára legalább oly csapás éri majd, mint az imént a sárkányt.
Parath e pillanatban hallja meg a közelítő sárkányok hangját, s noha óvatos, harcra készen áll talpra, hisz az ellenség is jöhet újabb erőkkel.
Noha óvatossága helyes, megörül az érkező sárkányoknak, kik sebesen villannak az ellenséges mágusok felé.
Számbeli fölényük ellen soká nem állhatnak.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Blade Shilmann
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 38

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-10-14, 12:50 pm

Nem nagyon tudom, hogy mire képes egy sárkány ember alakban, vagy mennyire bírja jobban a sebesüléseket, mint bárki más, bár abban biztos vagyok, hogy hihetetlenül erős mágiájuk ebben is a segítségükre van. Ezért igyekszem annyira lelassítani, hogy ne nagyon tudjon elmozogni a nyílvesszők elől.
Az első vessző el is találja, de láthatóan nem okoz neki súlyos sérülést, ráadásul gyorsan reagál és mintha túlságosan nem hatna rá a varázslatom, tűzzel söpri el a következő lövést, aztán már igyekezhetek is megvédeni az íjászaimat, bár azok sem ostobák és van már tapasztalatuk a sárkányok ellen, így a lövés után azonnal a romok fedezékébe húzódnak a feléjük irányuló tűzlabdák elől.
Dühösen mormogok magamban, hiszen értékes perceket vesztünk, miközben ezt az egy szem őrt próbáljuk kiiktatni. Mágustársam sebesülése miatt jobb, ha fedezékben marad, mert nyilvánvaló, hogy a mozgás elég fájdalmas részére és így könnyen áldozata lehet ennek a fürge sárkánynak.
A mellettem lévő fülébe súgom parancsaimat, amit majd tovább adnak egymásnak, majd Intek a lapuló katonáknak, hogy félkörben helyezkedjenek el, miközben mozgásuk keltette zajt, egy csepp mágiával fedem el, az íjászok is elszórtan vannak köztük és jelemre, egyszerre zúdul mind nyílzápor tőlük, mind tűzvillám tőlem és, ha beszáll akkor valami mágia Gregorius részéről a sárkány felé. Valószínűleg nem tud egyszerre mindenfelé védekezni, így elsöpörjük az útból.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
avatar

Hozzászólások száma : 403
Életkor : 1702

Character sheet
Nép: Kísértetek
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-10-17, 9:02 am

* Megfog a mágus viszont érzem ez már nem tart sokáig. Erőmből futná még mágiára viszont jobbnak látom ha spórolok vele.
- S eztán mi következik mágus uram? A sárkányok már közel járnak... Míg te velem foglalkozol társaid szorongatják... S egytől egyig levágják öket.... nem érzed hogy fogyatkozik mögötted az élet?
*- Majd elvigyorodom s várok szépen lassan el fog múlni a mágia hatása s mellkasomon egy jel jelenik meg. Nem hinném hogy felismeri hisz nem evilági. Egy tükör mágia van készülőben a következő mágia már visszájára sül el mi felém fog jönni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-10-17, 12:27 pm

//Mese: Sárkáyntánc - Mitsuko, Hossin, Alamaise, Furia, Blade//

*A csata haladtában a Főtértől északra Furia töri át ékként az emberi vonalat, s hiába húzódnak a föld alá előle a verinoli csapatok, lépésről lépésre zúzza össze a járatokat.
A Főtérnél is tucatnyi mágus emelkedik a romok környékén. Még magaslatokat keresnek, felmásznak a romos épületek stabil födémjeire, még álló falak ormaira, s botjaik, pálcáik immár kezükben vannak.
Ha a sárkányok nem fedezték még fel a magasból az emberek hadmozdulatait, hát esélyük lehet meglepni őket.
Mindehhez a Főtéren a magaslatokra felmászó mágusok szolgáltatnak elterelést. Botjaikkal fellegeket idéznek a sárkányok fölé, egyszerre kántál a szürke, a barna, a zöld, a fehér, a fekete, a vörös köpenyes mind, miközben a felleg mind jobban növekszik Észak-Sendel felett. E fellegekből törnek elő a villámok százai, hogy lecsapjanak a levegőben repkedő sárkányokra. E támadás lesz a jel, a sötét felleg, s a fehéren cikázó villámok, mik az ellentámadást megindítják a sárkányok ellen.

A tér közelében egy kék hajú elf, Mitsuko érezheti, mily fájdalmas is tud lenni a sárkánytűz hatása, noha csupán alig érintette őt a kék sárkány társainak lángcsóvája.
Ellensége immáron az északi városrészben dél felé tartó sárkányok között van. Nem feledi, ki vár rá a romok között, s az elf biztos lehet benne, hamarvást ismét összeakadnak majd e romlepte csatatéren.
Addig még maradt némi ideje, hogy összeszedje magát, s felkészülhessen az újabb találkozásra, miközben látja a mágusok megjelenését, s azt, miként avatkoznak be a csata menetébe.

Odalent, a Hossin által megölt mágus társa kiemeli a lassan ismét anyagtalanná váló kísértetet a földből, ám annak szavaira már nem tud válaszolni. A szűk teret elárasztják a megérkező sárkányok varázslatai, átkai, mik őt magát is Dremerhez küldik, s teste hamarvást összeégve hever a járat nyirkos talaján.
A kísértet e pillanatban felszabadul teljesen a halott varázslata alól.
Hossin, Alamaise, s Parath szerencséje az érkező hét sárkány, kik váratlan támadásukkal elsöprik a járatot védő varázstudókat.


Alamaise legyőzi ellenfelét, majd Parath segítségére is siet, kinek már nincs szüksége saját varázslatát, mit meglepetésnek szánt látszólagos legyőzöttségét mutatva az ellenségnek.
A két sárkánynak jól jön társai közbelépése, s a nő immáron meglelheti elveszített kardját a föld alatti járat falába fúródva. Kis erőfeszítéssel magához is veheti.
A hét sárkány végre megáll, midőn már nincs ellenség a közelben, és sietve biztosítják a járat mindkét, sötéten ásító folytatását.
Hamrvást egyikük derengő fényforrást idéz meg, egy fénygömbött, mi épp annyit világít, hogy egymást lássák.*
- Mit gondoltok, mit találunk beljebb? Furia parancsa egyértelmű, segítenünk kell benneteket.
Reméljük, jó okkal hívtatok ide minket.
A beszélő, elf külsejű kétlábú, hossz, szőke haját már vörösre festette a vér, mi még odakint terítette be, midőn a járaton kívüli kétlábú osztagokat számolták fel.

Blade odakint meglepte a sárkányt. A nyilak közül az egyik bizony megsebesítette, s mivel már korábban is szerzett sebeket, korántsem oly gyors, mint amilyen lenne ép állapotában.
A tűzgömbök rendre célt tévesztenek, s aztán beáll a csend. A sárkány fájdalmasan húzódik hátrébb a bejárat felé, ám a kétlábúak hamarabb támadnak. Az első nyilakat még kivédi, ám a két mágus támadására már nincs válasza.
Mágiája a nyilak ellen volt hatásos, s Blade mellett Gregorius is közbelépett egy fénygömbbel, mit a sárkány szeme elé szánt. Csupán elterelésképp, így Blade tűzvilláma egyenesen a sárkányt találja el, ki ez ellen már nem védekezhet. Mellkasán ott éktelenkedik egy jókora lyuk, mit a villám ütött, megpörkölődött teste pedig mutatja, hatásos volt a mágus támadása.
Így juthatnak be a járatba, hol időközben a sárkányok már elérték társaikat.*


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alamaise
Kék sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 190
Életkor : 502
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-10-19, 8:21 pm

// Mese: Sárkánytánc //


* Mialatt én megleltem kardomat a lejárat falába fúródva, addigra már társaink is megérkeztek. Egy rövid hálát mormoltam el az én holdistennőmnek, amiért ezt az ütközetet, viszonylag kevés sérüléssel megúsztuk. Amint a sérülésekre terelődött figyelmem, egyből az övemhez is kaptam, amit átütött a nyílvessző, és már alaposan átvérzett körülötte öltözetem, keveredve az ellenségeim vérével.
Ez után Parathra emeltem pillantásom, és megnyugodtam amint láttam, ő sem sebesült meg annyira, hogy ne tudná folytatni a harcot. Mialatt kezem legsúlyosabbnak mondható sebemen pihent, tenyerembe koncentráltam erőmet, hogy felgyorsítsam a gyógyulás folyamatát.
- Nem tudni, de bármi is legyen ott lent, nagyon őrzik, annyi szent! - fordultam immár az újonnan érkezők felé - Továbbra is óvatosnak kell lennünk, csapdák is vannak - lihegtem.
Eközben leoldottam nyakamról egy vékonyka kendőt, ami eddig attól védett, hogy bőrpáncélom széle kidörzsölje a bőrömet, ám most azt is vér áztatta. Nem törődve ezzel homlokomhoz emeltem, hogy valamelyest megtisztítsam arcomat a vértől és a verejtéktől. Csak eztán kötöttem vissza eredeti helyére, hogy ellássa korábbi feladatát.
Ezalatt mindvégig Parathra és Hossinra figyeltem, hátha nekik akad némi válaszuk a feltett kérdésre. *
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Furia
Fekete sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 329
Életkor : 1122
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-10-21, 1:40 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*Parath örömmel látja, hogy Alamaise kisegíti. Van benne azért némi csalódottság, hisz kiélte volna bosszúvágyát a máguson, ki azonban így a nőstény áldozatává vált.
Az arany hímnek ettől függetlenül vannak fájdalmai, s kipihentnek sem mondható.
Feltápászkodva hallgatja a társak, s kék nőstény párbeszédét. Kezét új sebeire helyezi, hogy a már ismert gyógyító bűbájjal enyhítse azok súlyosságát, s megőrizze harcképességét. Egy beléálló nyíl helye is fájdalmat okoz még, míg a másik sem jött egészen helyre.
A kísértett hogylétével e pillanatban nem igazán törődik, noha tudja, hasznos lehet számukra még.
Az elf végighallgatja a nőstényt, s elgondolkodva tekint társaira.
E pillanatban kilenc sárkány áll a járatban. Kipihentnek egyikük sem mondható, noha az újonnan érkezette állapota határozottan jobb, ám ők is a csatából jönnek, csupán odafentről.
Parath töri meg a csendet.*
- A kísértetet előbbre küldhetnénk…derítse fel, mi vár ránk!
- Igaz, őt kevéssé várják, mint minket!
*Az „elf” Hossint keresi, s ha nem látja, hát szólítja, ha megpillantja, rögvest szól is hozzá.*
- Menj előbbre, hogy tudjuk, mily csapdákra számítsunk! Az ellenség védi a járatot…bizonyára fontos nekik!
Jól harcoltatok, most pihenjetek kissé, s ha a kísértet visszatér, indulunk tovább. A csata odafent is folyik, mi sem tétlenkedhetünk soká!
*Ha Hossin elindul, a sárkányok addig, biztosítva a járat azon szakaszát, hallgatag nyugalomban pihennek meg kissé.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Blade Shilmann
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 38

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-10-23, 11:28 am

Miközben embereimet kissé szétszórom, hogy a bejáratot őrző figyelmét megosszák és ezzel megzavarva, végezhessünk vele, azért feszülten figyelek arra, nehogy meglepjenek esetleges társai. De úgy néz ki, csak ezt a példányt hagyták itt a bejáratnál, a többiek, akiket feltételeztem, hogy itt lehetnek, nem lehetett látni, azok már valószínűleg a járatban lehetnek.
Mikor a tervem beválik és közben Gregorius is beveti a saját mágiáját, elégedetten veszem tudomásul, hogy a veszély ellenére, veszteség nélkül végeztünk egy újabb sárkánnyal.
- Emberi alakban talán sokkal sebezhetőbbek. – jegyzetem meg mágus társamnak, ahogy óvatosan a bejárathoz közeledem. – És itt nem válthatnak alakot, nem hiszem, hogy beljebb tágasabb lenne. – utalok a járat átmérőjére. – Két íjász maradjon itt rejtőzve, egy katona meg keresse meg a hadvezetést és tájékoztassa őket. – adok parancsot, mielőtt beljebb merészkedünk.
Most sem akarok vakon előremenni, így újabb fürkészvarázst küldök előre, ami a tudtomra adja majd, hogy mi történik odalenn.
Ha megtalálja mágiám az ellenséget, akkor addig surranunk előre, míg a közelükbe nem érünk, de még látótávolságon kívül. Kezem a földre téve idézem meg a föld erejét, minek következtében a talajból erős tüskék emelkednek egészen a járat mennyezetéig, véletlenszerű távolságban, de egy méteres körön belül, legalább egy, olyan 15 méteres hosszban.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alamaise
Kék sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 190
Életkor : 502
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-10-23, 6:58 pm

// Mese: Sárkánytánc //


* Társaim előálltak a leghasználhatóbb és legegyértelműbb tervel, melynél jobbat én sem mondhattam volna, így különösebb hozzáfűznivalóm sem volt, amit esetleg Hossin nem tartott volna egyértelműnek például, hogy kerülje a feltűnést.
- Sok sikert Hossin! - buzdítom a kísértetet szavaimmal, és egy képzeletbeli vállon veregetéssel, ha az felbukkan előttünk és nekiindul a feladatnak.
A kísértet távozása után mindenki igyekezett megpihenni egy pillanatra, amikor különös érzés fogott el. Valaki varázsol a közelben, de ez nem sárkányvarázs. Mintha valaki figyelne minket, és ezt valószínűleg nem csak én, hanem a többiek is megérezték. Tekintetem Parathra emeltem, és az ő szemében is felismerést véltem felfedezni. Az alagút nem csak a miénk, odakintről újabb ellenség tör ránk.

- Követtek titeket? - vetettem fel a kérdést a felmentő seregnek, bár kételkedtem, hogy a válaszra lenne idejük, ugyanis az ellen közelebb volt, mint azt elsőre gondoltam. *
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
avatar

Hozzászólások száma : 403
Életkor : 1702

Character sheet
Nép: Kísértetek
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-10-23, 9:51 pm

* Éppen időben sikerült alábuknom a földnek s éreztem ahogy a mágiák elsöpörnek felettem. S mély lélegzet után fel is bukkanok a sárkányok előtt. S egyből kapom is az ötleteket, viszont ezen már magam is dolgoztam ezelőtt de valaki mindig csak félbe szakította a műveletet.
- Hogy lehet, hogy mi erre nem is gondoltunk, hogy a láthatatlan lény menjen előre... Már próbáltam viszont... - Érzem valakik közelednek felénk.- Társaságunk érkezik, szellemként megérzem az életeket... Közelednek... De én elindulok előre. Sok szerencsét nektek is...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-10-24, 10:55 am

//Mese: Sárkánytánc - Alamaise, Hossin, Furia, Blade, Mitsuko//

*A Főtér közelében, egy földalatti járat mélyén a kilenc sárkány áll kétlábú alakban. Körülöttük elhullott emberek, mágusok hevernek holtan, s azt fontolgatják, mily taktikával kellene folytatni az odalent folyó hadműveleteket.
Végül a választás Hossinra esik, s a kísértet el is indul a járat mélyére. A sárkányok által megidézett fényt követően sötétség várja, s az ellenség hiánya egy darabig. A mélységben kissé áporodott a levegő, nem fúj szél, jelezve, hol a kijárat, ám odalent egy idő után újabb katonák bukkannak fel, egyetlen mágus kíséretében. Az ő dolguk a kinti őrség leváltása. A korábbi harc zajai hozzájuk már nem jutottak el, így óvatlanul haladnak a járatban, nem is sejtve, hogy az ellenség a kinti őrséget már legyőzte.
Ha a kísértet elkerüli, hogy a barnaköpenyes felfedezze jelenlétét, innen már egy kanyart követőn egy varázslattal lezárt ajtó várja csupán, mi előtt két őrszem strázsál csupán. A járat ezen része egészen a kanyarig meg van világítva apró kristályokkal, melyeket a csata előtt helyeztek el.

- Nagyon úgy tűnik.
*Jegyzi meg Gregorius Blade megjegyzésére. A sárkányok humanoid formájukban sebezhetőbbnek tűnnek, s épp ezt igazolta a két mágus sikere. Azonban tán nem hátrány azt sem figyelmen kívül hagyni, hogy e sárkány volt a leginkább sebesült a nyolcból, noha ezt a két mágus aligha tudhatta előre.
A vörösköpenyes pálcáját meglóbálja baljában, miközben a bejárat felé int.*
- Ha kell, tehetünk róla, hogy még szűkebb legyen a hely nekik odabent…
*Gondol ezzel Blade mágusrendjére is egyúttal.
A fürkészvarázs Alamaise és Parath számára is árulkodó lehet, s tán a többi sárkány is megneszelheti a támadás előkészültét, ám annak milyensége így is váratlanul érheti némelyüket.
Egyiküknek lábát döfi át a tüske, melyet megidéz támadójuk, másikuknak tomporába hasít véres csíkot, harmadiknak pedig egyik karját döfi át.
Káromkodások, ordítások hagyják el szájukat, ám a vezető, s az őrszemek is gondoskodtak némi fogadtatásról az ellenség felé. Az "elf" néma mozdulatokkal mutatta, kinek, mi lesz  a dolga.
Alamaise, s Parath kissé hátrébb, a tartalékban kaptak helyet, hadd pihenjenek.
Időbe telt, mire a fürkészvarázst követőn célhoz értek, oly közelségbe, hogy támadhassanak, s ezen időt az észleléstől számítva ki használták.
Az őrszemek a fal mellé húzódtak, úgy várták a támadást, míg a többiek is felkészültek egy-egy védőpajzs igéjével, avagy támadó varázslattal - mint látható, kissé hiányosan.
Az őrszemek támadnak Bladere, Gregoriusra és társaira.
A vörösköpenyes egy kőhöz guggol le, s pálcájával kopogtatva halkan mormol igéket rá.
Majd, midőn már az őrszemek tűzgömbjei feléjük száguldanak pálcáját a földre téve baljával hajítja előre a barlangba azt az egy darab követ.
Hamarvást kezd nőni a járatban a sárkányok között, kik, ha nem történik semmi, könnyen lehet, hogy a növekvő szikla alá, vagy a kő és a járat fala közé préselődnek.
Alamise, s Parath a kő két oldalán állnak, körülöttük ott meredeznek a tüskék is, melyek társaikat megsebezték, s a kő fala mind közelebb nyomul hozzájuk.
A barnaköpenyes által a vezérkarhoz küldött katona ez idő alatt eléri, s értesíti az illetékeseket a járatban történtekről, s elindul visszafelé, hogy csatlakozzon a két mágushoz és társaihoz a harcban.

A tér közelében Mitsuko lassan úrrá lehet sárkánytűz okozta fájdalmán.
Ellensége immáron az északi városrészben dél felé tartó sárkányok között harcol. Láthatja, a Főtér körüli magaslatokon csatába avatkozó mágusokat, miként idézik meg a sötét fellegeket, s azt, miként csapnak le belőlük a villámok az ellenségre.
A mágusok immáron az újabb csapásra készülődnek. Botjaik, pálcáik végén, avagy épp tenyereik között, ha nincs fókuszuk, immáron újabb csapásra készülnek az ellenség levegőben lévő harcosai ellen.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alamaise
Kék sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 190
Életkor : 502
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-10-25, 8:59 am

// Mese: Sárkánytánc //

* Feszült várakozás következett az után, hogy sejteni kezdtük az ellen jelenlétét. Csak a kijárat felé figyeltem, minden neszt ki akartam fürkészni a sötétségből, de a támadás mindannyiunkat váratlanul ért. Egy szempillantás alatt tüskék meredeztek ki a földből, megsebesítve több társamat is.
Az egyik tüske közvetlenül a talpam mellett száguldott felfelé, millimétereken múlva, hogy átdöfje azt. Elf testű társam intett nekem és Parathnak, hogy húzódjunk vissza, aminek eleget tettem. A közelben pont volt egy kisebb beugró, ami fél testemet fedezte volna, de ekkor pattant közénk egy kő, ami iszonyatos gyorsasággal nőni kezdett. Egyre csak a járat szélének feszített, a többi oldalról pedig a földtüskék akadályozták a kijutást, ráadásul Parath pont a másik oldalra szorult, így arra nem tudtam semmiféle olyan igét küldeni, ami keresztülhasítja a követ, mert még őt is megsebzem a végén.
Hirtelen leblokkoltam, amikor eszembe ötlött egy rúnamágia. Hogy az ősök sugallták-e, vagy sem azt nem tudom, mert életemben talán egyszer használtam ezt a mágiát. Minden esetre nagyon jókor jött.

Amúgy is szivárgó vérembe mártottam ujjamat, és az egyre terebélyesedő kőre rajzoltam egy jelet, erszényemből pedig elővettem a szükséges nyersanyagokat. Mivel gyorsan fogyott az idő, kapkodásom közepette több apró csomagot is a földre ejtettem. Egy apró féldrágakő akadt a leghamarabb a kezembe, egy csillogó, szürke hematit, és egy egység kénpor. A kénport tartalmazó apró pergamenzacskót a sziklához csaptam, mire a por szétszállt rajta, majd a markomban tartott követ is a kőhöz nyomtam, pontosan a jelre, amit előtte mázoltam fel.
- Zrahnar! - mondtam ki hangosan, mire a jel felizzott, a képpor pedig meggyulladt és pattogni kezdett, megégetve a kőhöz szorított jobb kezemet.
- Gyerünk, működj! - Kezdtem aggódni, mivel egyre szűkebb lett a hely. Továbbra is a kőhöz nyomtam az ásványt, és egyszer csak éreztem, hogy beljebb is tudom nyomni. A kő hasadni, majd porladni kezdett. Először csak a jelnél, majd eztán hangos morajjal hasadt végig az egész nagyra nőtt kavics.
Ekkor már egészen a falhoz szorított, de amint hatott a mágia, úgy én is mind hatásosabban tudtam lábammal tovább bomlasztani a sziklát, ami aprószemű, szürke morzsává kezdett válni.
Csak ez után tudtam társaim segítségére sietni. *
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
avatar

Hozzászólások száma : 403
Életkor : 1702

Character sheet
Nép: Kísértetek
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-10-25, 5:19 pm

* Ahogy beljebb hatolok érzem valakik közelednek felém. Hát mélyen húzódok be a falba elég távol hogy már ne érezhesse meg senki hogy ott vagyok. Pár perc elteltével merészkedtem vissza a járatba mikor már éreztem az élők mesze járnak. Láthatatlanul osontam tovább s a következő kanyarban már meg is találtam amit kerestem. Két ember csupán ezeket még mágia nélkül is elintézhetem hisz ez a csata nem lesz túl fair játék. Viszont bölcsebbnek látom várni egy kicsit majd visszább húzódok. Várok hátha feltárják az ajtót s akkor beosonhatok viszont ha nem így lesz kezemben egy penge jelenik meg. S legjobb tudásom szerint levágom a két katonát kik szellemtestemnek hála hatalmas hátrányban vannak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Furia
Fekete sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 329
Életkor : 1122
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-10-27, 8:34 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*Parath maga is érzékeli a felderítő varázslatot, ám maga sem tudná megmondani, miről visz információt gazdájának. Minden esetre fejszéjét megmarkolva engedelmeskedik az elfnek, ki átvette az irányítást a helyzet felett. A „barbár” is megússza újabb sérülés nélkül a tüskéket, noha ez leginkább a szerencsén, s nem megfelelően felállított védőmezőjén múlt.
Éppen egyik lábáról a másikra állt, s a kő, melyre lépett megbillent alatta, kimozdítva ezzel egyensúlyából a harcost.
Mire visszanyerte volna, s visszalépett volna korábbi helyére, ott már egy tűhegyes kőtüske meredezett.
Az arany hím minden esetre nem lehet soká nyugodt, hiszen épp közéjük hull egy kőnek erős jóindulattal nevezhető tárgy.
Mi azonban kezdetben kicsi, hirtelen túlzottan is naggyá nő, s noha a barbár kezdetben még fejszéjével ráhúz, azt remélve, valami élő rondasággal van dolga, a szikrák, mik visszapattannak a kőről, igazolják legrosszabb gyanúját. Ekkorra már erősen a falhoz kezd préselődni, s magában átkozódva feszíti meg izmait. Öklével zúz a sziklára, miközben másik kezével épp eme ökölre olvas rá.
A kéz lesújt a kőre, felülről, nehogy a túloldalon lévő Alamaise felé lökje, s ekkor látható, hogy eme ököl tekinthető inkább kemény acélkalapácsnak, oly erővel zúzza meg a követ. Lesújt újra és újra, miközben másik kezével tartja magát, hátát a falnak vetve. Karján kidagadnak az erek, miként homlokán, s nyakán is, miközben vicsorogva sem tudja tartani a sziklát. Azonban egyre több darab pattan le róla, s végül Alamaise varázslatának hála mind könnyebbé válik a dolga, s ő a másik oldalról bontja lefelé a követ.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Blade Shilmann
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 38

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-10-29, 12:53 pm

Mivel igyekszem, ha lehet még látótávolságon kívü maradni, mert azért hiába humanoid alakban vannak a sárkányok, mégis csak erős mágiával rendelkeznek, így minél később jönnek tisztába vele, hogy honnan kapják az áldást, annál jobb. Zavarodjanak csak meg minél jobban, az csak a mi malmunkra hajtja a vizet.
A varázslat után felhangzó káromkodások és fájdalmas kiáltások azt mutatják, hogy sikerült meglepni őket és az én kis tüskéim után még Gregorius-tól is kaptak egy kis ajándékot és még nem is panaszkodhatnak, mert a kicsiből elég hamar nagy lesz, így jut mindenkinek.
Azonban az ellenségünket sem ejtették a fejére és ezt pár felénk meginduló tűzgömb bizonyítja, amik jórésze azonban elhamvad a hirtelen hatalmassá duzzadó sziklán, a másik fele a barlang másik falán, ahogy gyorsan az ellenkező oldalhoz simulok a kanyar fedezékében még.
A katonák még mögöttünk várják feszülten, kivont karddal és megfeszített íjakkal, mikor adok jelt a támadásra, de tudom jól, hogy ha kilépnek a takarásból, akkor a dühös és most már felkészült sárkányok könnyen végezhetnek velük, még akkor is, ha lefoglalja őket most kissé a vörösköpenyes társam által idézett kő megsemmisítése.
Bár igyekszem spórolni a mágiámmal, muszáj leszek valami védelmet biztosítani nekik, ami időlegesen hatástalanítja legalább a felénk robogó válaszlépéseket.
- Gwaew! – kiáltok fel és előrelököm a két kezem, amitől erős, viharos léglökés indul meg a járatot elálló sárkányok felé, remélhetőleg olyan erős, hogy jobb ha megkapaszkodnak valamibe. – Most! – kiáltok a katonákra. – Íjászok a sebesülteket célozzák főleg. Egy roham, aztán vonuljatok vissza!
Ha Gregorius- nak van még a tarsolyában valami, akkor szívese veszem, de ha nincs nem vagyok rest visszavonulni, ha megszorítanak minket, hiszen reményeim szerint a parancsnokság értesült már a dologról és nem maradunk egyedül.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-10-31, 8:41 pm

//Mese: Sárkánytánc - Blade, Mitsuko, Alamaise, Hossin, Furia//

*A Főtér közelében húzódó föld alatti járat mélyén kilenc sárkány küzd a rájuk támadó katonákkal, s mágusokkal.
A csata egyoldalúnak tűnhetne, azonban sokkal inkább kiegyenlített, mint gondolnák. A sebesült sárkányok rögvest a fal mellé húzódnak, hogy óvják magukat, miközben a hátuk mögött, a tartalékba helyezett Alamaise, s Parath küzdenek a Gregorius által megnövesztett kődarabbal.
Utóbbiak erőfeszítéseit idővel siker koronázza, s eközben társaik sem tétlenkednek.
A már repülő tűzgömbök Blade és a vörösköpenyes mellett puffannak a falban, s egyik bizony megpörköli a barnaköpenyes mágus fél arcát is.
A sérülés nem súlyos, ám kellő figyelmeztetés, hogy éppoly sebezhető, mint ellenfeleik.
Gregoriust a földre guggolás menti meg az első tűzgömböktől, s midőn Blade varázsol, a széllökés megtántorít több sárkányt is.
Az íjászok rögvest támadásba lendülnek, s az egyik sebesült sárkány két nyilat is kap, míg a többiek időben védekeznek a feléjük száguldó lövésekkel szemben. Van, ki halott katonák pajzsát emeli fel, más inkább mágiájához folyamodik, míg megint más egyszerűen lehajol.
A sárkányok sem tétlenkednek. Ketten, a még nem sebesültek közül az érkező támadók háta mögé teleportálnak, így fogva két tűz közé Blade és Gregorius katonáit.
Kardjaik sebesen villannak, s mire a meglepett verinoliak reagálnának, hárman közülük Dremer kegyeit keresik halál birodalmában.
Gregorius varázspálcája sül el leghamarabb, s átka az egyik sárkányra mér csapást.*
- Sanguis malediceret!
*A sárkány kétlábú alakjának ereiben megdermedni látszik a vér, mintha megalvadna hirtelen. Kékes, feketés, lilás rajzolatok lepik el sápadt bőrét, s a nőstény elhaló kiáltás kíséretében görnyed össze. Társa e pillanatban tátja ki száját, s népének nyelvén kiejtve szavait, abból kékes-fehér kígyóalak reppen elő, s lép be a vörösköpenyes mellkasába.
A mágus szívéhez kap, s pálcáját elejtve hull térdre. Tekintete Bladet keresi.
A sárkány, ki még ép, elhulló társára pillant, midőn annak kardját másik kezébe kapva, mindenre elszántan támad rá sárgán villanó szemekkel a megrettent katonákra.
A sárkányok vezére odabent szintén támadást rendel el, s ebbe immáron Alamaise, s Parath is részt kell, vegyen. A cél Blade és csapata.

Hossint nem veszi észre a barnaköpenyes, így a kísértet szabadon haladhat tovább a védő bűbájjal őrzött ajtóig, mit két katona őriz.
A kísértet megvillanó fegyvere, az egyik katonával végez, ám a másik félrehajol fegyvere elől.
Jól látta, mit vetett be ellenfele, s azt is, hogy nem evilági lénnyel van dolga.
A katona kardját az ajtóba vágja, s a bűbáj azonnal riasztja a bent őrködő mágusokat, katonákat.
Az őr ez idő alatt a járat belsejébe igyekszik hátrálni, saját társai nyomában, hol egyedüli menedéket remél a kísértet fegyvere elől.
Odabent a bűbáj nyílik, ám az ajtón rögvest erős mágikus támadás árad ki, mi nem csupán a mágiát, de az azt használó lényeket is visszatartja, mi több, távolabb is tántorítja.
A kereső bűbájnak egy célja van, mi ezt követi, felderíteni a bejáratot támadókat.
Az őrjárat eközben mind közelebb kerül a csata helyszínéhez, s csupán idő kérdése, hogy felfedezzék a csatazajt, mi messze hangzik a föld alatt.

Odafent, a Főtéren Mitsuko tovább szemlélheti az eseményeket. Míg a mágusok csapásra készülnek, a messzeségből egy hatalmas, fekete sárkány közelít. Tán egyedül a kék hajú elf lehet képes megzavarni a sárkányt, hisz a mágusok épp erejüket gyűjtik az újabb csapáshoz, erre koncentrálnak, nincs erejük, s idejük sem egy közelíti fenyegetés elhárítására.
Furia odaérhet, s ha Mitsuko nem óvja meg a tér mágusait, könnyen lehet, meg is lepi majd a téren dolgozó védőket.*

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Furia
Fekete sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 329
Életkor : 1122
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-11-03, 9:11 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*A sárkányok sebesen csapnak le Blade és Gregorius csapatára. S noha veszítenek társat, a többiek meglepetésszerű támadása a sötét, félhomályos, szűk, helyiségben rémítő lehet a katonáknak. Gregorius is elhullik a csatában, nem sokkal azután, hogy az egyik sárkánnyal végzett, s ez intő jel mindenkinek, ki e pillanatban sárkányvérre áhítozik.
A két karddal viaskodó sárkány hátba támadta a katonákat, s Blade felé tör előle, miközben szemből is érkezik, immáron Parath maga is. Hatalmas, szőke szakállú barbár alakjában, fejszéjét forgatva ront a katonákra, s ő maga is keresi immáron a mágust, ki a követ hajította az imént közébük.
Ha Alamaise is vele tart, annál jobb. Fejszéje az első katonára sújt le, s ha az netán kardjával védekezne, megismerheti a villogó szemű barbár vaskos lábát is, mely vértjén kondul, bizonyára hátrébb lökve vele a katonát.

Odafent a Főtérre Furia maga érkezik. Hatalmas, fekete alakja betölti az eget észak felől, szárnyai szelet kavarna, mi port és hamut sodor a mágusok, s Mitsuko arcába is.
A nőstény hollófeketén villanó szemei a fényeket figyelik.
A hatalmas, fekete nőstény elordítja magát.*
- Mégis mit képzeltek ti ott?!
*Óriási méreteihez mérten meglepő kecsességgel emelkedik a levegőbe, s fordul is, midőn a földre érnek hátsó lábai, már farka csap a főtér másik oldalában álló mágusok felé. Ha sikerrel jár, nem is a mágusokat sepri el, hanem alattuk az épületek falait, a romokat, melyeken álltak eddig.
A nőstény léptei alatt reng a föld, s hová farka nem ér el, tán még ott is megremegnek, s leomlanak a falak.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Blade Shilmann
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 38

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-11-05, 2:29 pm

Bár a széllökés varázslatom sikeresen lassítja le a felénk irányuló rohamot, alig bírom félrekapni a fejem az egyik mellettem robbanó tűzlabda elől. Előbb érzem a megpörkölődött bőr szagát, mint ahogy a fájdalom jelentkezik, de aztán már nagyon is lecsap rám, de nem foglalkozhatom most vele.
Sajnos többen vannak, mint számítottam rá és nem is lepődtek meg annyira, mint reménykedtem.
Hamar magukhoz tértek és ennek első lépéseként két emberbőrbe bújt sárkány is a hátunk mögött materializálódik, letámadva a megdöbbent katonákat, akik nyögve hullnak a földre.
Míg én az előttünk levőkkel foglalkozom a vörös köpenyes próbálja felvenni a harcot velük, de mire visszakapom a tekintetem rá, már ő is elsápadva rogy a földre, szemében mintha bocsánatkérés honolt volna, hogy nem tudott többet tenni, azonban utolsó tetteként még magával visz egy ellenséget Dremer színe elé.
A következő pillanatban már farkas szemet nézek több veszéllyel is egyszerre. A hátunk mögött egy mindkét kezében kardot forgató sárkány, és elölről is hallhatóan megindul a támadás, ahogy a széllökés erejét vesztve elhal. Egyedüli mágusként maradva és csapatom jó részét elvesztve, nem sok remény marad, hogy élve kikeveredünk ebből, de nem akarom olcsón adni az életem.
Lázasan keresem a kiutat mégis és, hogy megakadályozzam ezeket a lényeket, hogy tovább jussanak, hiszen minden előnyünkre szükségünk van és valamiért nagyon le akarnak jutni.
A támadók közül is kitűnik vérszomjas tekintetével és véres csatabárdjával egy szőke, nagydarab férfi, aki elszántan törtet felém.
Már csak egy katona választja el tőlem és abban biztos vagyok, hogy itt, bár nem forgatom rosszul a kardot, azzal nem sokra megyek. Ki kell találnom valamit.
Az övemről leakasztom az egyetlen eddig féltve őrzött üvegcsét, melyet erősen a földhöz csapok a barbár előtt. A folyadék a levegővel érintkezve sűrű fojtogató köddé kezd összeállni, melynek belélegzése heveny köhögést gerjeszt. Én a karomat az orromra-számra szorítva használom a tűzteleportálást, hogy a barlangban előrébb, a sárkányok mögött(a járatban előrébb jutva) bukkanjak fel és bár tudom, hogy ezzel fel kell áldoznom a katonák életét, de minden erőmet beleadva, megpróbálom be- és rájuk omlasztani a folyosót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
avatar

Hozzászólások száma : 403
Életkor : 1702

Character sheet
Nép: Kísértetek
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-11-06, 3:06 am

*Hangos szavak követik az őr cselekedeteit, s még mielőtt a mágia beindulna átkot küldök felé, mi megzavarja ép elméjét. S amikor legközelebb valakivel össze hozza sorsa benne legnagyobb félelmét fogja vélni, persze ha átkom eléri őt.
- Ethar!
*Majd jómagam a lökést elkerülendő lépést teszek s úgy csusszanok be a föld alá, s egyenesen az ajtó alatt próbálok elsurranni ha nem megy kis kerülőt teszek s követem az őr életének jelét, hogy vissza találjak a járatba. Aki ha jól láttam vissza felé igyekezett a járat belsejébe.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alamaise
Kék sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 190
Életkor : 502
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-11-06, 3:09 pm

// Mese: Sárkánytánc //


*Amint az ember mágus elkiáltja magát, már számítottam a támadásra. A nagy erejű széllökés ellen védekezve a falba kapaszkodom egy apró bűbáj segítségével, mi a legsíkabb falon is talál fogást. Fél kezemmel tehát a barlang falába kapaszkodtam, s megvártam, míg abbamarad. Ez után következtek a nyílvesszők, de mivel az előző széllökés a falnak lapított, így egyik sem talált célt.
Társaim ez után lendültek támadásba, s most már igazán szükség volt a mi erőnkre is Parathtal. A szőke barbár tekintete is épp elég fegyver volt, a gyáva férgek ellen, hát még sebesen forgatott fejszéje. Én sem tétlenkedtem, nyomában minden haldoklót ledöftem, aki esetleg Parath csapását túlélte volna, majd mellé álltam, hogy komolyabban is kivegyem a részem a csatából.
Láttam még egy társamat elesni, s ez tovább fokozta bennem a harci tüzet és a bosszú vágyát. Mindezt pont az utolsó életben maradt ember máguson töltöttem volna ki, amikor az egy üvegcsét hajított a földre, s torkom kaparni kezdett.
Azon nyomban arcomhoz kaptam, s a erős köhögés közepette próbáltam semlegesíteni a mérget.
- K-kjah-mna et ve-velum! - Arcom ugyan elfordítottam a mágustól, de kezem még felé mutatott, mindaddig, míg el nem tűnt, s tenyeremből fehér fény bukkant elő, ami semlegesítette az üvegcse hatását.
Még köhintettem egy párat, letöröltem könnyeimet, de már csak az ember hűlt helyét láttam.
- Gyáva alantas féreg! - jegyeztem meg félhangosan, s sárkány hangomon felmorrantam. Ez után haldokló, vagy már el is halt társamhoz siettem, hátha még meg lehet menteni.
Elkékült teste fölé léptem, bal tenyerem világoskék izzásba kezdett, de már nem véltem felfedezni az élet szikráját.
- Álmodat már Dremer őrzi, testvér - suttogtam neki a sárkányok nyelvén, és finoman visszahelyeztem a földre, nyitott szemeit becsukva.
Csak ez után egyenesedtem fel a megmaradt társaimhoz, várva hogy mi legyen a következő lépés.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   

Vissza az elejére Go down
 
A Főtér
Vissza az elejére 
14 / 17 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Középvidék :: Sendel - A halott város-
Ugrás: