LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 A Főtér

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17  Next
SzerzőÜzenet
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-11-07, 10:57 am

//Mese: Sárkánytánc - Blade, Alamaise, Hossin, Furia, Mitsuko//

*A járatban ádáz küzdelem veszi kezdetét. Gergorius elesik, magával rántva egy sárkányt is. A sárkányok ellentámadása két tűz közé fogja az emberi csapatokat, s hamarosan hátulról egy két kardot forgató ellen, míg a járat belseje felől a maradék támadja Blade csapatát.
Azonban a sebesültek közül az, melyik két nyilat is kapott a testébe, hátul marad, miként az is, kinek tomporát sebezte meg a barnaköpenyes által megidézett hegyes kőoszlop, így a maradék öt sárkány támadja a mind jobban fogyatkozó emberi csapatot.
Alamaise és Parath hatékony csapatot alkot, s az elf küllemű vezér is kiveszi a részét a vérengzésből.
Blade lépése a párost is meglepi, a füstbomba fojtogatja, s elvakítja őket, míg a mágus elteleportál a járat belseje felé.
Parath csalódottan hördül fel, mire sikerül kikrákognia magát.*
- Csak halálát odázza, mely így még fájdalmasabb lesz.
*Míg Alamaise lezárja a holt sárkány szemét, Blade varázslata is beérik. A fáradóban lévő mágus minden erejét beleadja, és hatalmas robajjal mozdul meg a járat teteje, hogy aztán beomolva elzárja a továbbhaladás útját.
A sárkányok dühösen ordítanak fel, ám tudják, ezzel most bizony őket lassítja a mágus.
Mindeközben Blade is találkozik a másik barnaköpenyessel, ki katonáival ekkor érkezik.*
- Mit tettél, mágus?!

*A Főtéren Mitsuko közelről veheti szemügyre, miként csap le az óriási, fekete sárkány a mágusokra, félbeszakítva koncentrációjukat.
A leomló falak között több mágus is halálát leli, míg mások megsérülnek, s csak kevesen ússzák meg a fekete sárkány csapását sérülés nélkül.
Ezek rögvest varázslataikkal támadják meg a feketét.
Fények villannak, s hallani, miként idézik meg bőszen kiáltva különböző varázslataikat. Van, melyik egy tűzdémont szabadít Furiára, míg társai fénnyel, izzó bottal csapnak le rá.
Akad, ki a talpa alatt lévő talajra idéz meg futóhomokot, mi a mélybe húzhatna bármely halandót, ám egy fekete sárkány hatalmas mancsát jóval nehezebben nyeli el.

Hossin átka nem találja el az őrt, így az félelemmel telve, de ép elmével közelít a beomlott járatrészhez, hol a többi katona, a friss őrjárat épp kérdőre vonja Bladet.
A kísértet másik próbálkozása azonban sikerrel jár, s hamarvást a járat túloldalán találja magát. A föld alatt átcsúszva a küszöb alatt négy mágus állja útját. Egyikük egy félelf, ki e pillanatban zöld köpenyét arca elé kapva suttogja társainak.*
- Bejutott egy árny, ki az élet, s halál pereme között ragadva se nem élő, se nem holt!
*Fehér, s fekete köpenyes társai, valamint barnaköpenyes negyedik mágusuk rögvest idéznek is. A járatot hátuk mögött zárják le hermetikusan, hogy azon még holt lelkek sem jussanak át. Hátrébb azonban mindezen járat kiöblösödik egy terembe, melynek közepén széles asztal áll, újabb mágusok, magas rangú tisztek szemlélik a város térképét.
Piros kis bólyák jelzik a verinoli csapatokat, zöldek az elfek csapatát, mi északon küzd a sárkányokkal, s feketék a sárkányok egységeit.
A hadsereg vezérkara székel itt, hová épp megérkezik a katona, kit Balálék szalajtottak, értesíteni a vezérkart terveikről.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Furia
Fekete sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 329
Életkor : 1122
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-11-09, 8:36 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*A győzelem nem lehet kétséges. A járat mélyén a sárkányok kétlábú csapata felőrli az esélytelen emberi csapatot. Csupán a mágus lóg meg, s mi több, varázslatával beomlasztja a járatot is.
A hangra több sárkány is dühös, csalódott kiáltásokat hallat.
Nem erre számítottak, s a föld alatt bizony több képességüket nem használhatják ki.
Az ellenség az akadályon túl kell, hogy legyen, ehhez azonban át kell jutni rajta.*
- Átkozott mágus! Hogy szakadna rád fajtád minden átka!
*Parath csalódott kiáltásaihoz többen csatlakoznak is, midőn megindul a beomlott járat felé.
Alamaise felé fordul.*
- Mit gondolsz, a varázs, mit a kőre mértél, segíthetne itt nekünk?
*A csapat elf külsejű vezére maga is a kék nőstényre pillant Parath szavaira. Nem látta, miként zúzták szét a varázslattal megnövesztett sziklát, ám most fontos lenne mielőbb tovább jutni.
Ha Alamaise maga nem képes rá, a sárkányok maguk állnak neki a nagyobb darabokat félrehajigálni, miket még könnyű.
Takarékoskodni kell a mágiával, hisz nagy valószínűséggel ilyesfélék igyekeznek majd feltartani utána is őket.
Csupán azután vehetik elő varázserejüket, midőn már a puszta kész nem vezet tovább.

Furia a Főtéren lecsap a mágusokra. A túlélők azonban e pillanatban már varázslataikkal csapnak le rá.
A nőstény felhorkantva reagál rájuk.
A futóhomok elől egyszerűen elemeli lábát, s ha netán túl széles lenne, nem állhatna meg rajta, hát széles szárnyaival csapva emelkedik a magasba.
A szél felkavarja a homokot, s a hamut, port is, a mágusok szemébe csapva, midőn emelkedik. Az izzó bot a levegőben nem érheti el, s ha odalent el is éri, a csapás nem képes megsebezni. A tűzdémont mancsának egyetlen csapásával lökheti félre, s éppúgy nem törődik a többivel.*
- Ostobák!
*Hördül fel, s ha nem menekülnek el előle, ismételten feléjük tartja pofáját.*
- Phaad!
*A levegő is megáll egy pillanatra a sárkány pofája előtt, hang megszakad, lehelet megszegik, s a következő pillanatban a feltorlódott levegő megindul, mint a szélvész.
Falakat sodorhat el, a tér házainak vázát roppanthatja meg, s a mágusokra is végzetes lehet e csapás.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alamaise
Kék sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 190
Életkor : 502
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-11-12, 5:27 pm

// Mese: Sárkánytánc //


*Az alagút folytatása hangos robajjal omlott be, de még hangosabb volt az ezt követő átkozódás, amit társaim s jómagam hallatunk.
Amíg a mágussal voltam elfoglalva el is felejtkeztem a jobb kezemről, amit megégettem varázslat közben. Elővettem késem, s szakítottam egy csíkot a halott mágus vörös köpenyéből, hogy sebem be tudjam kötözni.

- Neked úgy sincs már rá szükséged - jegyeztem meg félvárról a földön fekvő halott férfinak.

Eztán Parath kérdést szegezett felém, melyre nem válaszoltam azonnal. A sziklákhoz léptem és gondolkodón simítottam végig rajtuk. Ekkor apró erszényemhez kaptam. A hematit marokkövemet megőriztem benne, de kénport nem találtam a varázslathoz. Valószínűleg azt is szétszórtam, amikor varázsoltam. Csalódottan pillantottam fel.

- Nincs meg hozzá minden eszközöm, sajnálom - mondtam, - De át is teleportálhatunk - vetettem fel ötletként bizonytalanul, hiszen jól tudtam, hogy erőnk felét már bőven elhasználtuk.
Mivel úgy véltem, hasonszőrű elf vezetőnk nem óhajt majd átteleportálni, én is nekiláttam elhordani a köveket, amikor egy súlyosabb darabot megmozdítva találtam alatta egy összepréselődött pergamenzacskót.
- Itt van! Megtaláltam! - kiáltottam fel. Óvatosan felvettem a földről, majd a súlyosabb darabokra hamar rárajzoltam a rúnákat.
- Ez majd segíteni fog - mondtam, bár tudtam, hogy a több jellel több erőt is kell belevinnem, ami még jobban elfáraszt majd, de tovább kellett haladnunk, és mit ne mondjak a kövek hurcibászása sem került kisebb fáradságba.
A föld porába ugyanazt a rúnát rajzoltam, amit a kövekre, köré egy kört húztam, s csak ez után tettem rá a kénport és a hematitot. Ezúttal nem hagytam rajta a kezem, mert a sistergő kén ugyanúgy megégette volna.
- Zrahnar! - kiáltottam ismét, és a földre helyezett kén fellobbant, eztán a földön lévő rúna, majd a többi jel is. Mind úgy izzott, akár a parázs, s a kövek lassanként magukba roskadtak, nem bírták már el saját súlyukat.
A varázslat sikere után hirtelen hideg futott végig a gerincem mentén, és kivert a víz. Ismét egy cseppet kiment belőlem az erő, de az út szabad volt. Magamban megköszöntem őseimnek a segítséget.
- Indulhatunk? - kérdeztem egy félmosollyal arcomon Parathtól. *
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Blade Shilmann
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 38

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-11-13, 10:07 am

Mikor nyilvánvalóvá vált, hogy képtelenek leszünk feltartani az emberbőrbe bújt szörnyetegek támadását és hamarosan mind halottak vagyunk, olyan döntést kellett meghoznom, ami ha életben maradok, minden bizonnyal életem végéig kísérteni fog.
Még akkor is, ha katonáim közül már csak egy-egy maradt életben, mire erre sor került.
Viszont valamiért úgy éreztem, hogy ez az alagút nagyon fontos, hiszen a sárkányok is mindent elkövettek, hogy bejussanak, így nem lehetett hagyni, hogy sikerüljön nekik.
Már régóta harcoltam pihenés nélkül és az erőm kezdett elhagyni, nem habozhattam tovább.
Szerencsém volt, hogy a sárkányokat sikerült eléggé felhergelni, hogy mindenki egységesen felénk tartson, így a teleportálás után csak annyi dolgom volt, hogy elmondjam a varázsigét, ami beomlasztja a járatot, aztán a kimerültség szinte letaglóz, ott esem össze ahol vagyok.
Csak a hangra kapom fel a fejem és a kezem is, bár abból legfeljebb most egy kósza szellőre telne.
- Lezártam az utat a sárkányok elől, ami nem agyon tetszik nekik. – ziháltam a számon kérő szavakra. – Megakadályoztam, hogy lejussanak……..- támadt fel bennem az önérzet haragja és ez erőt adott, hogy feltápászkodjak és a mágustársam szemébe nézzek. – Sokan adták ezért az életüket.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-11-14, 12:20 pm

//Mese: Sárkánytánc - Alamaise, Furia, Blade, Hossin, Mitsuko//

*A barnaköpenyes előbb Blade-re, majd a beomlott kövekre pillant. A katonák körötte fegyverüket szorongatva néznek hol egyik, hol másik mágusra.
A tiszt, ki eddig a barnaköpenyest kísérte, maga is megszólal végül.*
- Át fognak törni rajta? Mert ha igen, időszerű lenne beásni magunkat!
*Ugyanezen gondolatával már utasítaná is egyik katonáját, midőn felbukkan a kaput őrző katona.*
- Jelentem, a társamat egy ismeretlen erő legyilkolta, s én is csupán Ritaleának hála, menekültem meg előle. Testetlen, csupán akkor fedte fel magát, midőn ölt.
Lehet, most is a nyomomban van!
*Ijedten pillant hátra a gondolatra, s a katonák is úgyszintén. E pillanatban a barnaköpenyes Blade szemeibe néz.*
- Egy kísértet lehetett….
Meg kell állítanunk őket!
*A tiszt tüstént utasítja katonáit, hogy a nemrégen elhagyott kanyar felé induljanak, ám ez idő alatt a barnaköpenyes is felteszi a kérdést társának.*
- Maradsz itt, segítve a csapatot, avagy inkább a fedezed hátunkat a kísértet felől?

*A leomlott kövek másik oldalán e pillanatban az átkozódó sárkányok bontják az eléjük állított kőrakást, s földet. Alamaise bekötözi sebét, s ő maga is részt vesz e tevékenységben, miként Parath, s minden épkézláb sárkány.
Az „elf” parancsnok hagyja, hadd varázsoljon, midőn megtalálja elveszett csomagjait, s a többiek is a munkában megállva figyelik, miként bomlasztja szét a köveket.
Midőn úgy tűnik, meggyengül a nőstény, a vezér karol belé, hogy megóvja, ha netán el találna esni.
A varázslat jórészt elbomlasztotta az omlás ezen oldalán lévő kövek nagy részét, s immáron némi apróbb résen át is lehet látni az ellenség felé.*
- Nagyobb figyelmet mindenkitől! Csapdát állíthattak, s nincs itt a kísértet, hogy átküldjük!
Védőpajzsokat fel!
Roluth, Sorth! Ti teleportáltok a mágus mögé. Közrefogjuk, s széttépjük a patkányt!
*Immáron óvatosan nyúlnak az újabb kövek felé, s inkább lábbal lökik át a másik oldalra, nehogy az álnok mágus meglepje őket.

Furia a futóhomok elől a magasba emelkedik, miközben szárnyai port, hamut, homokot csapnak a Főtéren lévők szemébe, arcába. Mitsuko is bőven kap belől, s midőn a mágusok által megidézett tűzdémont elsodorja, az épp a kék hajú elf mellett landol a földön.
A mágusok többi varázslata sem árt a fekete nőstény sárkánynak, s hamarvást saját varázslata sodorja el a maradék jelentős részét, házakkal, romokkal, falakkal együtt.
A szélvész újabb varázslókat von ki a harcból, s a maradék számára immár nyilvánvaló, nem képesek feltartani a fekete sárkányt. Egymás után teleportálnak el, magára hagyva Furiát a téren. A futóhomok létrehozója eltűnésével egyetemben szűnik meg, visszaadva a helyet a tér felszaggatott burkolatának.

A teremben a félelf zöldköpenyes mágus szavaira fehér, fekete, barna köpenyes társai varázslatukkal a bejáratot hermetikusan elzárják, így azon még holt lelkek sem juthatnak át.
Odabent a vezérkar értesülve Balálék tervéről, egyhangúan dönt úgy, hogy nem szavaz nekik katonákat. Így sem tudják tartani a város északi részét, s immáron a megérkező pár csapzott mágus mutatja, a Főtér maga is a sárkányok kezére került.
Komolyan felmerül bennük, hogy a seregeket visszavonják Sendel déli felébe, s ott építenek ki új állásokat az ellenség ellen. Hossin mindezeket figyelemmel követheti, s így többet tudhat, mint bárki a Sendelben lévők közül.*


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
avatar

Hozzászólások száma : 403
Életkor : 1702

Character sheet
Nép: Kísértetek
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-11-17, 7:35 am

*A nagyteremig settenkedtem, nem sokat ér a folyosók lezárása ha én magam alattuk közlekedek. Jelenlétem teljes elnyomásával próbálok észrevétlen maradni. Hallgatom a tanácskozást s elvigyorodok rajta. Én már tisztában vagyok vele hogy ez a gödör egy névtelen sír lesz számukra s én leszek az aki befedi őket. Terv készül s én át is libbenek a falon, nem kapkodok a jelek elhelyezésével, egyenlő távolságra szórom szét őket a gödör felett s mire a felszínre érek már éppen csak akad erőm. Kisajtolok magamból egy utolsó varázslatot mi egy fekete viszont nagyon aprócska kis kígyó.
- menj juttasd el a hírt Alameisnek, ne menjenek tovább beomlasztom a járat végét.
* Ha a kígyó oda ér lilás betűkké változik majd mi azt írja ne menj tovább! Hossin.
S ebben a pillanatban suhanok végig a csatatéren megkeresve úrnőm. Aki nem éppen egy elveszthető célpont hisz mágiájának ereje mindenkiét felül múlja s alakja is kitűnik. Mellé érek ekkor már látható alakomban.
- Úrnőm-szólalok meg teljes tisztelettel- szükségem van a mágiádra megtaláltam a vezérkart a föld alatt rejtőznek s nem maradt elég erőm hozzá hogy beindítsam a láncreakciót a rúnák között s rájuk omlasszam az egész barlangot!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Blade Shilmann
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 38

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-11-19, 3:06 pm

Felfogni nem tudom, hogy mágustársam nem lát az orránál tovább, elég lenne, ha kicsit használja a mágiáját és nem vakon rohanna előre, hiszen háború van!
De már ahhoz is fáradt vagyok, hogy ezt felhozzam, különben sincs erre idő, ahogy a tompa morajlás hallatán, ami a leomlasztott kövek túloldalról jön, hallom.
- Csak idő ké……..- nem tudom befejezni a mondatomat, mert arról, ahonnan ők jöttek, felbukkan egy katona és újabb rossz hírrel szolgál. – Valaki, valamikor már valami jót is mondhatna! – sóhajtok fel, hiszen ez azt jelenti, hogy valaki átjutott, vagy valakik.
Nem elég, hogy az orkok a sárkányok mellé álltak, már a kísértetek is? Ez egyre jobb.
- Ezt próbáltam én is. – intek a beomlott járatra. – Azonban ez nem tartja fel őket sokáig, nem sokkal ezelőtt is alkalmaztak olyan varázslatot, ami szétbontotta a követ. – utalok halott társam által okozott felfordulásra, amit gyorsan megoldottak az emberbőrbe bújt sárkányok. – Ez talán több kő, de meg fogják oldani……
Kérdésére nem sokat kell gondolkoznom, mert inkább küzdök élő sárkányokkal, mint testetlen lidérccel, azok valahogy nem az én műfajom.
- Maradok, bár mágikus erőmnek már csak a töredékével rendelkezem sajnos, de tudnotok kell, hogy még humanoid alakban is nagyon erősek, csupán csak karddal nem fogjuk visszatartani őket. De van még pár mágikus magom, amik a szájukba juttatva, belülről pusztítják el őket, használjátok ki. – osztom szét a még nálam lévőket, megtartva két darabot. – De, ha még segítesz készíthetünk egy kis meglepetést számukra. – nézek a barnaköpenyes mágusra. - Az omlástól kezdve egy-két méteren tegyük képlékennyé a talajt, hogy belesüllyedjenek, annyi erőm még talán lesz, hogy ha belesétálnak, megszilárdítsam körülöttük.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alamaise
Kék sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 190
Életkor : 502
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-11-19, 5:53 pm

// Mese: Sárkánytánc //


*Mikor befejeztem a varázslatot az elf vezetőnk belém karolt, nehogy elzuhanjak a földön.
- Köszönöm, ne megleszek - mondtam neki, majd egyedül indultam meg a túloldalra. Mivel erőm fogytán volt jobban izzadtam, s nagyokat sóhajtoztam. Éreztem, hogy jobb lesz ha nem varázsolok még egy jó darabig. Most még maradt annyi erőm, hogy közelharcban meg tudjam védeni magam.
Már éppen indultam volna, amikor a szemem sarkából megpillantottam, hogy mellettem az árnyék megmozdult. Egyenest felém vette az irányt egy apró fekete kígyó. Nem voltam rest, kardomat felé meresztettem, de az hirtelen megállt a közelemben, s kis teste nem kígyóként, hanem lila betűként kúszott tovább.
- "Ne menj tovább! Hossin" - olvastam hangosan az üzenetet, amit nem csak én, hanem még néhány társam is észrevett.
- A kísértet! Átjutott! Nem szabad tovább mennünk! - fordultam a vezetőnk felé, majd várva, hogy mit határoz meg következő lépésként az egyik megmaradt sziklának támaszkodtam, és igyekeztem kihasználni a szempillantásnyi időt egy kis pihenésre.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Furia
Fekete sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 329
Életkor : 1122
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-11-21, 11:25 am

//Mese: Sárkánytánc//

- S akkor maradjunk tétlenül, várva, hogy meglep az ellen?

*Kérdi az „elf” Alamaisetől.*
- Szolgálhatna némi magyarázattal, nem csupán egy tiltással, hogy maradjunk.
*Háborog kissé.
A többi sárkány is hasonlatosan elégedetlen az üzenettel, hiszen nem holmi gyenge, kis kétlábúak ők, kiknek e selejtektől óvakodni kellene.
Parath ezúttal csendben marad, ő is kihasználja a lehetőséget, hogy pihenjen, s addig is gyógyulnak sebei. Azonban a két sárkány, Roluth és Sort, kiket a vezér egyébként is az ellenség hátába készült küldeni, engedélyt kér, hogy mégis behatolhassanak. Az elf végül határoz. Ő maga, s még egy társa, míg a többiek pihennek, elterelésből támadnak, így vonva magukra a figyelmet, míg az ellenség mögé kerülhet két társa.*
- Ti használjátok ki az időt, s fedezzétek hátunkat, s míg nincs ellenség, pihenjetek! Rátok fér.
*Jegyzi meg, majd maga és társa a leomlott kijárathoz állnak.
Együtt idéznek meg egy kisebb tűztámadást. A kígyózó lángcsóvák a résen áttörve nyaldossák a járat falát Blade és csapata felől, s telítik meg füsttel is egyúttal.
Roluth és Sort ellenben valamivel hátrébb teleportálják magukat, kissé távolabb ér érkeznek, mint a barnaköpenyes mágus, ki a kísértetet várja.
Támadásuk megindul a mágus ellen.

A Főtéren Furia támadása sikeresnek tűnik, a mágusok visszavonulnak, tudniillik azok, kik még élnek.
Az ősi sárkány fel is emelkedne, hogy a város felett keressen újabb gyilkolni valókat, ám ekkor jelenik meg a kísértet mellette.*
- Akkor látogassuk meg őket! Mutasd meg a célt!
*Hagyja figyelmen kívül Hossin kérését látszólag. Terve neki is van, s látva a súlyos veszteségeket, melyet Sendel pokoli városa okoz seregének, van is elképzelése.
Nem szokott hozzá, hogy bárki megkérdőjelezze szavát, így azt a kísértettől sem venné jó néven.
Ha Hossin engedelmesen elvezeti a vezérkar termébe, ott már hollószín nőként jelenik meg. Fehér, hamvas arcán hideg kifejezés ül, holló pillantását körbejártatja az ott lévőkön. Ha azok megtámadnák, nincs mitől tartania, elsőként az egyik magas rangú tisztet kapja el, s karcsú testéhez szorítva használja élő pajzsként. Nem egyet akar zsákmányolni, s a következő pillanatban elhangzik igéje.*
- Dhvani hamalon.
*E szavak, bár hűvös, női hangon szállnak, mégis körülötte az élőket verhetik le lábukról. A levegőben hangcsapásként terjednek körbe, s az ősi sárkány kezét kinyújtva egy-egy magas rangúnak tűnő vezető felé, vonzza be maga köré a testeket.
A feszes, fekete bőr, melyben leguggol köréjük, megreccsen, miközben finoman kirajzolja combjainak, s hátsójának vonalát.*
- Mutasd jeleid, Hossin!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-11-21, 2:57 pm

//Mese: Sárkáytánc - Mitsuko, Blade, Hossin, Alamaise, Furia//

- Mögöttünk már a vezérkar rejtőzik, oda nem engedhetjük őket.
*Világosítja fel Bladet a másik mágus. Ő úgy véli, nincs választásuk, meg kell állítani a sárkányokat, kísérteteket, bárkit, ki e járaton keresztül kíván jutni, bármi áron.*
- Csináljuk!
*Kiáltja el magát, s ha Blade együttműködik, hamarvást készen van a meglágyult talaj a barikád előtt.
A sárkányok eközben az omlást átjárhatóvá teszik, s ha nem érkezne Hossin üzenete, át is támadnának rajta.
Így azonban Blade kénytelen várakozni, miközben társa a hátukat védeni távozik mellőle.
A katonák fedezéket keresnek, s úgy várják, hogy a sárkányok besétáljanak a csapdába.
Ők még mindig nehezen hiszik el, mikről a mágusok beszéltek, hogy e hatalmas fenevadak megjelenhetnek oly formában is, mint milyenek ők maguk.
Odaát Alamaise, s Parath is pihenhetnek, miközben összesen négy sárkány készül támadni.
A kis kígyó maga is eltűnik, s nem ad át további információt. Valószínűnek tekinthető, hogy Hossin odavarázsolta őt, hiszen saját maga a vezérkari teremből ily gyorsan nem juthatott volna át a járaton, a mágikus védelmen, s a pajzsokon is.
A sárkányok végül megindítják a támadást, nem lépve át a barikád vonalán. Tűz csap ki a barikád résén, s nyaldossa a falakat, a levegőt, ám nem sebzi meg a mágust. A katonákat a vértek óvják meg a súlyos sérülésektől, noha a felforrósodott páncélok meglehetőst kényelmetlenekké válnak.
Roluth és Sorth eközben megjelennek, s miután távolra teleportáltak, a barnaköpenyes rögvest szikladarabokkal fogadja őket. A két sárkány így kezdheti meg támadását a járőrcsapat hátába.

Hossin szavára Furia maga is lépéseket tesz. Mitsuko láthatja, hogyan ereszkedik a hatalmas, fekete sárkány a térre vissza.
Ha Hossin nem vezeti le a vezérkar termébe, fent maradhat a Főtéren, míg ha igen, odalent a hirtelen megjelenő, fekete bőrruhába bújt nőt meglepetéssel fogadják.
A mágusok némi késéssel támadnak rá, s a kezében tartott magas rangú tiszt bánja mindezt. Tűzgömbjeik az ő testébe csapódnak, ám mire a katonák is reagálnának, a fekete sárkány varázslata a falakhoz keni, avagy a földre löki őket. Hamarvást úgy áll a helyzet, hogy a meglepett vezérkar, kik eddig jól rejtve voltak, több magas rangú tisztet veszít.
A legerősebb mágusok, e pillanatban ocsúdnak, ám a földön még mindig cseng fülük a nő átkától.
Mégis akad olyan, ki fényvarázst indít Furia, s a kísértet ellen.
Ez utóbbi bizony fájdalmas lehet Hossinnak is, a fény heves, forró érintésként égetheti, ha nem vigyáz.*

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
avatar

Hozzászólások száma : 403
Életkor : 1702

Character sheet
Nép: Kísértetek
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-11-21, 8:20 pm

*Ahogy az úrnőm azt kéri elindulok. S hangosan szólok felé.
- Kövessen úrnőm megmutatom.
*Indulok egyenesen vissza oda ahonnan jöttem egy pillanatra megtorpanok.
-Úrnőm helyezd rá a kezed, érzed apró mágiáimat miket össze kötöttem egymással. Reagálnak érintésedre, érzed az utolsót?- Megvárom válaszát.- Alatta egy méterrel van a főhadiszállás, ha óhajtod mindenkit elpusztíthatsz egyetlen pillanat alatt. Viszont ha úgy döntesz, alá szállsz magadra omlaszthatod az egészet. Bár sejtésem szerint ilyen semmiségek neked nem árthatnak.- Elvigyorodok majd megszólalok- Hölgyeké az elsőbbség úrnőm én majd követlek.
*S ha ezután is le akar menni hát követem, mikor a mágusok megtámadják, gyorsan kell cselekednem az első asztalt magam elé rántottam, majd testemet teljesen elfedtem vele, így a fény közelébe sem érhetek. S mikor az úrnőm parancsol megjelenek, fenn a  magasba. Alakom látható lesz, természetesen nem ostoba módra eddig is láthatatlan alakban voltam. Majd hangosan szólok.
- Vigyétek hírül Salamonnak Hossin üdvözletét. Úrnőm tekints fel az égre s te magad is meglátod.
*Majd villan fel lilán egy két méteres jel.
-Ide ereszd ki mágiád
*Majd ha megteszi mellé suhanok s vállára teszem lélektelen kezem.
- Gyere velem Alameisék várnak rád a folyoson. Arra.
*Mutattam neki a kijáratot amerre a sárkányok vagy megkapták üzenetem vagy nem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Blade Shilmann
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 38

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-11-25, 1:52 pm

~ Tudtam, hogy valami fontos rejtőzik itt a fold alatt! ~ - futott át rajtam a mágustársam szavai nyomán.
Lehetnék elégedett, hogy időben fedeztem fel a veszélyt, de inkább az aggodalom az, ami most a legerősebb érzés bennem, hiszen, ha a vezérkart elérik a sárkányok, akkor minden reményünk oda lesz, hogy megállítsuk vagy legalább lelassítsuk az előrenyomulásukat, még ha azzal a legyőzhetetlennek tűnő fekete féreggel nem is bírunk.
Javaslatom is elnyeri a tetszését, így hamarvást összehozzuk a varázslatot és már csak várni kell, hogy az omlást bontogató sárkányok belesétáljanak a csapdába.
A segítség után a mágus távozik, hogy megkeresse a kísértetet, de a katonáit itt hagyja, hogy mindenképp biztosítsuk azt, hogy egy ellenség se jusson itt át.
- Sok és erős mágia segíti a sárkányokat, így figyeljetek mindenre. – figyelmeztetem még őket fáradtan.
Azonnal éber leszek azonban, amikor lángok kezdik nyaldosni a torlasz szikláit a lassan táguló réseken keresztül és egyre forróbb lesz a helyzet.
- Figyeljetek! – kiáltottam fel. – A hátunk mögött!
A robajból ítélve a nem túl messze jutó mágus sem tétlenkedett, így a katonák talán meglephették a két teleportálót, én nem akartam elvonni a figyelmem a torlaszról és a csapdáról, mert sejtésem szerint ez csak elterelés volt és energiáimat inkább tartalékolni akartam.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alamaise
Kék sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 190
Életkor : 502
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-11-25, 10:06 pm

// Mese: Sárkánytánc //


* Vezetőnk óhaját kissé megkönnyebbülten fogadtam, miszerint pihenhetünk még egy kicsit. Bár bosszantott az a tény, hogy társaink is ugyanannyit harcoltak, nekem mégis több pihenőre volt szükségem, hogy visszanyerjem erőm.
Amint elkezdtek támadni, én a szikla mögé húzódva, annak nekitámaszkodva leültem a földre, és sebeim gyógyításával foglalatoskodtam. Lehetőségem szerint kötést cseréltem rajtuk, mert a legtöbb alaposan átvérzett.
Mellettem Parathot is tartalékba rendelték, így ő is ott maradt a közelemben, hogy szükség esetén ki tudjuk segíteni társainkat. Mindeközben nekem sem lankadt a figyelmem, fülemmel és gyakran tekintetemmel is követtem a küzdelem fejleményeit, s felmerült bennem a kérdés, hogy vajon mi lehet az üreg végén, amit ennyire őriznek? Fegyverek? Esetleg valami robbanószer, vagy valami különleges varázstárgy, amivel meg tudnak sebezni egy fekete sárkányt?
~ Lehet, hogy nem őriznek semmit, csak itt bújtak meg a férgek ~ merült fel bennem a gondolat. De akkor Hossin sem intett volna arra, hogy ne menjünk tovább. Biztosan csapda az egész. Ezért is aggódtam, amikor vezetőnk nem hallgatott rá, és kettőt közülünk a járat belsejébe küldött, ami kétségtelenül remek taktika volt, ami lekötötte az ellenséget, de vajon élve kikerülnek onnan? *
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Furia
Fekete sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 329
Életkor : 1122
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-11-26, 9:30 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*Odabent, a teremben Furia megvető pillantást vet a mágusokra. Hát még nem fogták fel, ez életük utolsó pillanata? Azonban van fontosabb dolga is a tetvekkel, s a körülötte lévő tisztekkel egy szempillantás alatt eltűnik. Ők már halottak, a Főtéren hagyja testeiket, majd ezt követőn rögvest ismét odalent, még a fényáradatban áll fel. A fény neki nem árt, nem holmi árnyék ő, s pontosan tudja, ha Risan is dacolt a mágusok fényével, ő is fog.
Ezek a korcs teremtmények nem sebezhetik meg.
Megropogtatja nyakát, s egy pillanat múlva kitárva kezeit lendít velük. A terem padlója felszakad, s az onnét kitörő kövekkel együtt a még mindig földön heverők a terem falához préselődnek. Azon erő, mely a sziklákat szaggatta fel, a köpenyeket is hasonlóképp szaggatja, s minden bizonnyal testüket is.
Ám ha még így is életben lennének, s ellenállnának, hát határozott léptekkel indul el feléjük. Szemének egészét immáron hollófény sárkánypillantás fedi el, s mikoron lepillant egyik karjára, ott már feketén csillanó karmok villannak, másikon úgyszintén.
A nő ajkán magabiztos félmosoly villan, mi még ridegebb, mint hideg, s érzéketlen arca.
Ezen karmokat mártja beléjük, s ha vérük szép ajkára fröccsen, hát piros nyelvével nyalja le onnét.
Láthatón élvezi a test-test elleni küzdelmet, mi tán a legkevésbé nevezhető annak, sokkal inkább mészárlás ez, mit követőn felpillant a Hossin által mutatott jelre.
E jel lesz hát az, melyre neki hatást kell gyakorolni. Ám inkább felvesz egy darabot, egy követ a földről, s azt csókolja meg vérvörös ajkaival, majd feldobva a jelre, elindul a mágikus zárral zárt ajtó elé.
Nem törődik a már tán holt mágusok zárával, az ajtót, ha a mágia támad is rá, lepereg majd róla, az ajtót pedig karmaival zúzza be. Már tudja, meddig kell mennie, hogy a járat ráomolhasson.

Ez idő alatt a sárkányok is teszik dolgukat. Roluth és Sort hibájának köszönhetőn szikladarabokat kap fogadóbizottságként, mik meg is sebzik őket, hisz arra készültek, majd ők lesznek a meglepetés.
A mágus azonban nem ölte meg egyiküket sem, így végül támadásba lendülnek. Villámok, s tűz csap a mágusra, ki ha tartja is magát, két erős sárkány ellen sokáig úgysem állhat ellent.
Az érkező katonák e pillanatban változtatnak az erőviszonyokon. A két sárkány hátrálni kezd, s e hátrálásban találkoznak Furiával.
A fekete nőstény immáron kardját emeli, s karcsú alakja, gyorsan, ám hatalmas erővel csap le a katonákra. Két halandó harcosa is beszáll a csatába, s csakhamar előfordulhat, hogy immáron a csatazaj Blade felé közelít majd. Az a Blade felé, ki e pillanatban láthatja, miként indít az elf vezér újabb támadást. Még nem észleli az ősi sárkány jelenlétét, saját társai védelmében teszi, mit tennie kell.
Megjelenik a résben, s keresni kezdi a mágust*
- Bújj elő, te féreg!
*Parath eközben pihentéből felemelkedik, s mind közelebb húzódik a ledöntött barikád vonalához. Alamaisere pillant. Látszik, alig bírja magát visszatartani a harctól. Kétlábút akarna ölni, még midnig.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-11-28, 9:14 am

//Mese: Sárkánytánc - Alamaise, Blade, Hossin, Furia, Mitsuko//

*A Főtéren Mitsuko jól láthatja, miként jelenik meg az imént sárkányból fekete nővé vedlett lény karjain lógó főtisztekkel, s hagyja őket ott a tér felszaggatott, megviselt burkolatán, majd tűnik el ismét.
E tisztek bizony a vezérkar életét vesztett tagjai, kiket ki tudja, mily szándékkal hozott ki a föld alól Furia.
Odalent a visszatérő fekete nőstény még a földalatti terem burkolatát is felszaggatja, s azzal együtt széttépi a sárkányokat, dacolva az általuk megidézett fénnyel is.
Utóbbi elől Hossin is megvédi magát, egy asztal felfordításával, mi körül nem is oly régen még a főtisztek tekintették át a csata állását, s szőtték terveiket.
Még mindig akadnak ellenállók, néhány magához térő testőr, harcedzett, képzett katonák, kik még sosem harcoltak egy valódi fekete sárkánnyal.
Furia előtt ők sem állhatnak meg, s hamarvást a teremre csend borul.
A sárkány egy megbűvölt követ hagy a mennyezeten, Hossin jelében, majd a járat belseje felé halad tova, áttörve a mágikus záron, mit a mágusok emeltek. Az ajtóból kifelé csapó elektromos kisülések nem képesek megsebezni, noha belécsapnak, s tán még érezheti is őket.

Odabent, a járat mélyén eközben Roluth és Sort élet-halál harcot vívnak a barnaköpenyessel, s a feléjük forduló katonákkal. A mágus varázslata megsebzi őket, Sort csípője mellett hasába áll az egyik hegyes szikla, mit a sárkány azonnal ki is ránt onnan.
A sárkányok csapásai a mágus pajzsát ostromolják, miközben megérkeznek a katonák.
Rögvest rá is rontanak a két támadóra, miközben a mágus a mellettük álló falat omlasztja rájuk, ezzel is szűkítve a járat szélességét, s arra kényszerítve a sárkányokat, hogy védekezzenek.
A katonák azonban gyorsan fogynak, a két sárkány ellen nehéz talpon maradni, míg Sort egyre több vért veszítve lassulni kezd.
Az egyik katona kardja meg is merül hasának jobb oldalában, vére pedig felfröcsköl. Sort magához rántja, még mélyebbre, s kimeresztve karmait, a katona nyakát tépi fel.
Furia érkezése a hátráló sárkányokat erősíti. Sort a földre rogy, ám az ősi sárkány érkezése megfordítja az erőviszonyokat. A katonák rövidesen elhullnak, s marad csak a mágus.
Ha Blade nem felel, a sárkányok vezetője óvatosan átmerészkedik, a barikádon, s ekkor lép bele Blade és társa által létrehozott csapdába.
Mindezt Alamaise és Parath is jól láthatják, s ha kívánják, közbe is léphetnek. A csata még nincs lejátszva, a tartalékban lévő sárkányoknak jót tesz a pihenés, sebeik is gyógyultak valamicskét, s erejük is frissebb már.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
avatar

Hozzászólások száma : 403
Életkor : 1702

Character sheet
Nép: Kísértetek
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-11-28, 10:46 am

* Nem kapkodok hagyom az úrnőt kibontakozni s amint kilépünk a folyosóra a nagyterem megremeg, a felette lévő talaj Fúria erejének köszönhetően megrogy a jelek beindulnak s apró kis robbanások árán beomlasztják a mennyezetet maga alá temetve mindent mi ott volt. Minket már csak a porfelhő ér utol. S nemsoká meg is érkezünk a sárkányokhoz, s látom egyikük súlyosan vérzik.
- Mutasd a sebed- s ha a sárkány teszi amit kérek kezem a sebe felé helyezem- annyi erőm nincs már hogy elzárjam a vérzést s közben meg is gyógyítsam, de rakok rád egy jelet mi piocaként tőled fog mágiát lopni hogy meggyógyítson.
* Ha a sárkány ellenkezik vállat vonva tovább megyek az úrnő után majd mellé érek.
- Ha szabad megjegyeznem úrnőm remek munkát végzett, köszönöm a segítségét szánom de már nem volt erőm egyedül elvégezni a feladatot.
* Elégedett vigyor kúszik arcomra, majd megpillantom Alameist is.
- Nem érkezett meg az üzenetem?
* Szólok oda oda a nősténynek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alamaise
Kék sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 190
Életkor : 502
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-11-28, 2:03 pm

// Mese: Sárkánytánc //


* Odalent a járat mélyéről nagy robaj hallatszódott fel hozzánk. Valószínűleg egy kamra, vagy egy nagyobb terem omolhatott össze, minek pora lassacskán hozzánk is kiszivárog, még jobban megnehezítve a látást, s rontva a levegőt.
A két előre küldött társunk csatazaja egyre hangosabb volt, Parath szemében pedig türelmetlenség izzott.

- Igazad van, nem ülhetünk tovább itt tétlenül - mondom neki, s kardot ragadva kipillantok a fedezék mögül, hogy meggyőződjem arról, tiszta a levegő.

Vezetőnk elindult a barikád mögül, s egyenesen a csapdába sétált.

- Csapda! - kiáltottam el magam, de addigra valószínűleg ő is rájött, s belelépett. Lába alatt a talaj megpuhult, talpa belesüppedt a földbe. Még mielőtt kiugrottam volna a szikla mögül egy védőpajzsot vontam köré, nehogy meglepettségében azonnal lekaszabolja az ellenség.
Odarohanva - vigyázva, hogy én magam ne essek áldozatul a mágiának - kezet nyújtottam neki, hogy kihúzhassam. Ha Parath is velem tart, úgy még könnyebb lesz. Nem számítok arra, hogy a puha talaj esetleg még meg is szilárdul. Ha ez bekövetkezik szólok Parathnak, hogy én magam csak annyira tudom visszafordítani a varázst, hogy ismét futóhomokot idézek a lába alá, amiből már ki tudjuk húzni. Így, hogy volt időm pihenni ennyi még belefér.
Ha végeztünk és sikerül kimenteni vezérünket előrébb szaladok a járatban, ahol még élő embert, egy mágust sejtek.

Eközben megpillantom Hossint is, aki a járat mélyéről tart felénk egy másik sárkánnyal. Csak akkor jövök rá, hogy az a másik nem más, mint Furia, amikor már közelebb érkezik hozzánk.

- Nos, de megérkezett... - kezdtek bele a válaszba, ha Hossin mellém ér - Csakhogy vezérünk máshogy döntött - mondtam neki a másik elf testbe bújt sárkányra pillantva. Nem szemrehányóan, pusztán tényközlésként.
Nagyon szívesen csevegtem volna hosszabban vele, de sajnos egyelőre nem voltak adottak a körülmények, hogy megkérdezzem, végtére is mi rejtőzött a járat végén. Karddal a kezemben, s ha minden igaz, Parathtal a közelemben az utolsó megmaradt mágus felé indulok, hogy vérét ontsam. *
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
avatar

Hozzászólások száma : 403
Életkor : 1702

Character sheet
Nép: Kísértetek
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-11-29, 12:39 pm

* Alameis tekintetét követve a vezetőre nézek. Majd egy nagy sóhaj hagyja el ajkaimat.
- Miért küldesz előőrsöt ha utána nem érdekel mit üzen... Ha Fúria úrnő úgy határoz rájuk omlasztja a barlangot s ti is oda értek velük együtt temetett volna be titeket a halál...

* Majd tekintetem Parathra vándorol s egy enyhe mosoly ül ki arcomra.
- Talán kellemes csalódást okoztam?
* Majd testem eltűnik magam is érzem a mágust aki még életben van s előlünk bujkál mágiám teljes elfojtásával lopódzók mögé hogy a meglepetés erejével a hátán keresztül egy fekete kard hatoljon át mellkasán. Ha csak nem kapcsol gyorsabban mint amire számítok de ki várna támadást magából a falból.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Blade Shilmann
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 38

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-11-30, 5:56 pm

Remélem, hogy mágustársam és a katonák el tudnak bánni a hátunkba került sárkányokkal, mert különben elég nagy bajban leszünk két tűz közé szorulva, mert arra nem számíthatunk, hogy kis csapdánk minden a járatban rekedt férget megfogjon. A csatazaj és a kiáltások minden esetre biztatóak egyelőre.
Azonban arra nem számítok, hogy az egyik sárkány – valami különös hatodik érzékkel ellátva – felfedezi a még a közvetlenül korcs elf vezetőjük által sem észlelt csapdát, így bár annak nem sikerül kikerülnie, muszáj lesz csak egy személyre aktiválni azt.
Mert persze nem vagyok bolond, hogy nyíltan kiálljak ellene, így az általam növesztett sziklatüskék takarásában, egy sötét beugróban meghúzva magam várom ki a megfelelő pillanatot, ami most jött el.
Szerencsére alul becsültem a mágia tartalékaimat, így jóval könnyebben ment a talaj megszilárdítása, annak ellenére, hogy védőpajzsot látok egy pillanatra felizzani a férfi körül és rögtön társai jelenek meg, hogy segítsenek rajta.
A tűz az én kedvenc varázslatom, ami kevesebb energiámat is veszi talán ezzel el, ezért próbálom kihasználni a lehetőséget, amíg a kimentéssel vannak elfoglalva és rájuk zúdítani egy tűzcsóvát.
Dühös vagyok, ráadásul mikor hátranézek azt kell látnom, hogy egy igen csak mutatós némber söpri el a társaim kezdeti sikereit, szinte erőlködés nélkül.
Ha onnan is ellenség jön, akkor már nincs mit védeni, a vezérkar minden valószínűség szerint megsemmisült, azt is gyanítom, hogy a fekete ruhás szépség maga a sárkányok vezetője által.
Nem győzhetek egymagam, de talán még okozhatok nekik egy kis meglepetést, egy utolsót, mert lehet ez az életembe kerül.
A teleportálás választom és ha szerencsém van a lejárat közelében bukkanok ki. Tenyerem a falhoz szorítom és minden energiámat a végkimerülésig arra használom, hogy ismét beindítsak egy omlást, végképp sziklasírrá változtatva a helyet, így a kísértet nagy bizonysággal már csak hűlt helyemet találja.
Ha sikerrel járok, akkor a sötétség borul rám és eszméletlenül rogyok össze, azt már nem is érezve, hogy orromból és fülemből is vérpatakok indulnak el.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Furia
Fekete sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 329
Életkor : 1122
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-12-03, 8:22 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*A varázslatot megérzi. Az ajtót körülvevő mágia igen erősnek lett létrehozva, ám hiába szaladnak rajta végig az elektromos kisülések, Furia állja azokat, s átlép a kiszakított ajtó résén. A leomló barlangra nem pillant hátra, ám a szél elsodorhatja a fáklyák tüzét, ha azok világítják meg a folyosót.
Hamarvást már a járatban halad a csatazaj felé, mit a mágus, s a katonák vívnak a két sárkány ellen.
Midőn Furia megérkezik e csatába, könnyedén robban be a harcolók közé. Miközben kardját forgatva letámadja a katonákat, gondja van a mágusra is. Nincs sok esélye, s tán már kellően ki is merítette a harc a satnya kétlábút, hogy az ősi sárkány könnyedén csaphasson le rá.
Noha e kétlábú test közel sem oly hatékony, mint egy sárkányé, így is kellő erővel szórja szerte a katonákat, s csap le Roluth oldalán a mágusra. Annak bizony nincs esélye.
A fekete szemek rávillannak, s aztán kezét tartja a mágus felé. Annak teste e pillanatban kell, hogy kiforduljon, s belsősége betöltheti a járatot, magát a sárkányok úrnőjét is.
Az vérre fröcskölt arccal pillant a kísértet irányába.
Nem szorul rá a kísértet dicséretére, számára ez csupán ujjgyakorlat.
Ezen kétlábúak esélytelenek vele szemben. Tán Lanurnak volt esélye, ám elkerülték egymást, s mire eljött az idő, már saját népének árulói végeztek vele.
Így van ez, nem csak a sárkányok körében akadtak akkoriban sem árulók, a kétlábúak sorai között éppúgy felütette fejét az árulás.

A másik oldalon ez idő alatt az „elf” gyorsan rájön, csapdába lépett. A kétszínű mágus csapdát állított, s ő belesétált, mint egy nyeretlen kezdő.
A megszilárduló talaj fogva tartja, s ő maga inkább utasítaná a kiszabadítására igyekvőket, végezzenek az ellenséggel, ráérnek foglalkozni későbbi is vele.
Alamaise megkísérli kihúzni. Ha sikerül, önnön ostobaságán dühöngve indul meg az ellenség felé, ha nem, hát még egyszer kiadja parancsba, támadják meg a mágust.*
- A mágust öljétek le!
*Az érkező tűz ellen pajzsot emel, hisz nem sebezhetetlen, s meg kívánja óvni magát a mágus támadásától.
Ha a kísértet megjelenik, Parath vállát vonja csak, mielőtt a kísértet tovatűnne, hogy megkeresse a mágust.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-12-05, 11:00 am

//Mese: Sárkánytánc - Alamaise, Hossin, Blade, Furia, Mitsuko//

*A vezérkar elpusztítása után Furia, s Hossin áttör a járat felőli mágikus védelmen, s felszámolja a járatban a mágus, és a katonák ellenállását is.
Roluth és Furia elintézik a mágust, míg Hossin megpróbálja elállítani a vérzését a sárkánynak. Ez utóbbi sikerülhetne, ám a kard sok belső sebesülést okozott, s mivel a kísértetnek már a robbanás beindításához sem volt ereje, így csupán csökkenteni képes Sort sebeinek vérzését.
A sárkánynak valódi formájában lehetne esélye arra, hogy felépüljön, ám itt, a föld alatt nem lehetséges.
Miután teste súlyosan sebesült, s fáradt is, mágiája is épp, hogy pislákol, e formában nincs túl sok esélye a túlélésre.
Az omlás keltette por lassan eloszlik, s egyik oldalon Furia, s Roluth áll a kísértettel, másikon pedig a Blade által állított csapdába esett „elf” külsejű sárkány.
A talaj megszilárdult lába körül, s Alamaise, s Parath jól tette, hogy az omlást nem hagyta el teljesen, ugyanis könnyedén maguk is beleeshettek volna, ha Blade netán újra képlékennyé teszi azt.
Alamaise, s Parath, valamint a vezér védőpajzsai megóvják őket a megmaradt mágus tűztámadásától, ám ez is lassítja a vezér kimentését, miközben Blade sikerrel kerüli el a kísértetet.
A vezér is kiszabadul végre, s köszönetképpen biccent a kék nősténynek, s Paratnak, ki akkor húzta ki, midőn a nőstény feloldotta a megszilárdult talajt lábai körül.*
- Úrnőm!
*Az elf vezér, s a sárkányok is félelemmel vegyes tisztelettel néznek az Furiára.
Immáron mind tőle várják a parancsot.
- A kísértet, kit előreküldtem felderíteni, nem üzent mást, csupán azt, álljunk meg. Ha tájékoztat, mire készülsz, nem veszem semmibe az üzenetet, s lépek át az omláson.
*Az ősi sárkány parancsa nyilvánvaló volt, s az akció végül sikerrel zárult, noha könnyen lehet, a vezérkart ők is elérték volna. Az „elf” vet még egy szúrós pillantást a kísértetre, hisz nem tudhatja, vajon nem-e az ősi sárkány parancsait teljesítette-e, ám abban biztos, hogy nem hivatkozott üzenetében a fekete nőstényre. Abban a pillanatban álltak volna meg, s várták volna a parancsot.
A zaj, mit hallanak, fenyegető. A járat mélyéről, mintha egy hatalmas óriás gyomra kordulna meg, közelít mind jobban.
Blade utolsó varázslata ez, mit újtára indított. A járatnak nem teljes egészére hat, ám mind jobban közelít, s ha a sárkányok nem tűnnek el mielőbb, kétlábú testeikre omlik majd az egész földalatti katakomba, s könnyen lehet, ez lesz életük utolsó tette idelent.
A lejáratnál Blade mágus eszméletlenül rogy a földre. E pillanatot követőn már nem tér többé magához. Utolsó varázslata túlságosan igénybe vette kimerült testét, s a meginduló vérpatakok arra utalnak, odabent elpattantak erei, s csakhamar Dremer előtt áll majd, hol a Halál urának arctalan alakja magasodik fölé, hogy beengedje birodalmába.
A Főtéren Mitsukora is ráborul az éj sötétje, s lassan már csupán egyetlen sötétlő kupac marad a kövezeten azon hullák halma, mit a fekete ruhás nő hagyott ott.
A vezérkar főtisztjei azok, kiket az omlás előtt vitt oda, ki tudja, mit tervez még velük….*


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
avatar

Hozzászólások száma : 403
Életkor : 1702

Character sheet
Nép: Kísértetek
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-12-06, 6:58 am

* Elvigyorodok a mentegetözésen s szúrós tekintetét sem veszem zokon. Majd halkan megszólalok.
- A te embereid a te fajtád, legközelebb kisregényt küldök nektek abból a kis mágiából amit feleslegesen arra fordítottam hogy üzenjek neked. Az üzenet egyértelmű volt, nem mondott többet mint tudnod kellett. Az hogy figyelmen kívül hagytad s ezzel saját fajtársaid életét tetted kockára vagy küldted is át Dremerhez, már a te lelkedet nyomja... Ha végül az ellenség kapta volna meg a tervet? Talán tettek volna ellene, nem tudom melyik háborúdba kaptál részletes leírást a csatatéren... - Majd tekintek hátra a vérző sárkányra- Nem volt elég mágiám hogy meggyógyítsam őt s ha az Úrnő nem lesz kegyes adni az erejéből felírhatod az első nevet a lelkiismeretedbe parancsnok.
* Nem kertelek hisz fölösleges érzem ahogy életének ereje egyre gyengül, közel jár a halálhoz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Furia
Fekete sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 329
Életkor : 1122
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-12-09, 8:47 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*Parath előlépett Alamaise mellé a romokra, s midőn a kék nőstény feloldja a talajt megszilárdító varázslatot, újra képlékennyé téve azt, miként tette elsőként a barnaköpenyes, a barbár nyúl az elf hóna alá, s húzza kifelé onnét a vezért.
Hossin nagy szája továbbra is zavarja, de Furia előtt nem szólal meg.
Azonban a vezér, az „elf” nem így tesz.*
- Ostobaságod vezetett ide, kísértet. Nem volt szó róla, hogy az úrnőt is bevonod akcióba, vagy ő von be téged.
Ha ő küldi az üzenetet, abból tudjuk, hogy parancsba adott valamit, de ezt te küldted. A te dolgod a felderítés volt, ám az információ hiányossága a felderítés hiányossága.
Azt pedig egyetlen sárkánytól se várd, hogy egy szellemnek szavának engedelmeskedni fog!

*Furia a párbeszéd alatt a sebesülthöz lép.
Megérinti, s a gyógyítók közé teleportálja, csak ezek után fordul a civakodókhoz.*
- Elég volt a vitából! A kísértet nem általam üzent. Az akciót ő készítette elő, én bevégeztem.
Legközelebb úgy jelezd, ha megállítasz egy csapatot, hogy tudják, nem saját szakálladra teszed.
Nincs okunk bízni abban, kit nem köt Dremer pecsétje senkihez. Hűséged éppoly forgandó lehet, miként bármely kétlábúé e földön..

*Tán folytatná még, hisz épp a sárkányok vezetőjéhez fordulna, midőn a járat omlani kezd.*
- Teleport!
*Ennyit ad parancsba, s maga is mutatja a példát. Ha Alamaise nem teszi, vagy nem tudja alkalmazni e varázslatot, Parath érinti meg vállát, s elsuttogva a varázsigét, egy szempillantás múlva ott állnak Furia mellett a Főtéren.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
avatar

Hozzászólások száma : 403
Életkor : 1702

Character sheet
Nép: Kísértetek
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-12-09, 11:01 pm

* Bólintok egyet az úrnő szavaira, s míg ők teleportálnak én csak fel suhanok a kövek között majd a többiekkel együtt állok Fúria mellett én magam is. Majd megszólalok, az úrnőre nézve.
- Ha ennyire fontos az hogy kössön Dreamer jele hozzád hát láncolt magadhoz úrnőm.
* Majd vissza fordulok a sárkányhoz.
- Nem parancs volt, hanem felszólítás. Ha vissza mentem volna rengeteg időt pazaroltam volna el. Magam dolgoztam ki a tervet mit az Úrnő volt kegyes befejezni. Azért szóltam mert nem szándékoztalak titeket is elpusztítani... De fátylat rá...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alamaise
Kék sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 190
Életkor : 502
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-12-11, 5:34 pm

// Mese: Sárkánytánc //


*Elképedve álltam, amint körülöttem vita bontakozott ki. A mágusnak végül sikerült meglépnie, ki tudja milyen áron, s Furia is felbukkant, akire egyáltalán nem is számítottam.
- Úrnőm! - mondtam neki üdvözlésképpen, kissé meghajolva, amikor már úgy tűnt, hogy minden ellenséggel végeztünk. Eztán hallottam csak meg én is, hogy valami nincs rendjén, és gonosz morajlások indultak meg a járat mélyéről. Engedelmeskedtem Furia parancsának, s saját erőmből követtem a többieket a felszínre. A hirtelen napfénytől egy pillanatra káprázni kezdett a szemem.Ám amikor már hozzászoktam a fényességhez tekintetem kikerekedett a látványtól. Mialatt mi a föld alatt harcoltunk Sendelből szinte semmi sem maradt. Az amúgy is romos város helyén most szinte mindenütt egy halom kő állt, s azok körül holttestek hevertek. Nagy bánatomra nem csak kétlábú, hanem sárkánytetemek is.
Ez volt életem második csatája, de még mindig nem szoktam hozzá az effajta borzalmakhoz, ehhez a mérhetetlen pusztításhoz amit a háború okozni képes. *
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-12-12, 12:43 pm

//Mese: Sárkánytánc - Alamaise, Hossin, Mitsuko, Furia//

*A vita közepette végül maga Furia tesz rendet, noha már az is késő.
Bizony, a Blade által beomlasztott járat pusztító robaja odaér hamarvást.
A fekete nőstény parancsa gyors, s miközben a sebesült Sorthot kimenti a sárkányok rögtönzött ispotályába, utána már csak maga kerül ki a Főtérre.
Parath, Alamaise vele együtt érkeznek, s nem sokkal később Hossin, valamint Roluth, s az elf vezér is ott áll a leölt főtisztek mellett a téren.
A sötét égbolt föléjük borul, mutatva, bizony, míg a föld alatt küzdöttek, odakint lement a nap.
Többen nem állnak ott. Ők későn reagáltak, s hiába erős kétlábú testük is, a rájuk omló talaj súlyos tonnái alatt nem volt esélyük túlélni az omlást.
Blade hát magával ragadott néhány sárkányt, midőn feláldozta utolsó varázslatával önnön létét.
A csata túlélői hallhatják a csendet, mely a városra borul. Nincs csatazaj. A tér körül holt kétlábúak, elesett sárkányok testei hevernek. Mutatva, mily ádáz küzdelem ért véget a lenyugvó nappal.
Fent, az égen sárkányok járőröznek, míg Darlath a többieket vagy átszervezi, vagy pihenteti.
Ha a téren állók körülnéznek, láthatják, nem csupán az északra húzódó területeket próbálják az égi járőrök ellenőrizni, hanem egész Sendelt.
E pillanatban Furiától függ, vajh pihenőt engedélyez nekik, netán új feladattal bízza meg őket.
A tér e pillanatban afféle senki földjeként terül el, a sárkányok elérték szélét, a kétlábú sereg pedig visszahúzódott.
Mitsuko fedezékből, biztonságból szemlélheti a kis társaságot a romos kövezeten, nem messze Sendel titokzatos oszlopaitól.
Egy-egy futár neszezése hallik, kik keresnék a tér közelében a vezérkarhoz vezető lejáratot, avagy immáron a rossz hírrel indulnak vissza a csapatokhoz.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
avatar

Hozzászólások száma : 403
Életkor : 1702

Character sheet
Nép: Kísértetek
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-12-14, 6:17 am

*Amint én is csatlakozok a felszínen lévőkhöz, szellem lelkem érzi mekkora pusztítás történt. Az egykoron hatalmas mennyiségű élet most csak csekély töredéke annak amit azelőtt éreztem mielőtt leértünk volna a föld alá. Viszont még mindig érzem őket.
- Rengeteg élet lett kioltva... De érzek még erre életet. Úrnőm sok patkány járkál még erre felé. Mit óhajtasz felkutassam őket? Az én lényemnek nincs szüksége fizikai pihenésre. S amíg én keresek addig mágiám is képes gyarapodni.
* Habár most elég gyér állapotban van hisz elég sok mágiát égettem el. De sebaj hasznos volt annak elhasználása. Ha a fekete sárkány úgy dönt tegyek eképpen megszólalok.
- Szeretném ha felállítanál ezesetben egy csapatot úrnőm akik képesek lesznek kiirtani a patkányokat a területről. S kezem alá adnád őket. Természetesen ha te magad is így véled jónak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Furia
Fekete sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 329
Életkor : 1122
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-12-17, 8:19 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*A csata nem folyik e pillanatban. A fekete nőstény felemelve fejét szimatol a levegőbe, miközben hollószín szemei az égen tovasuhanó sárkány őrjáratokat figyelik. Szép arcán nem mutatkozik érzelem.
Hát még nem foglalták el a várost. Az ősi sárkány szemrevételezi, hányan élték túl az omlást.
Kevesebben, mint gondolta, ám kik körülötte állnak, azokra is ráfér a pihenés.
Az esti égbolton a csillagokat takarják ki a sárkányok, míg a kétlábúak – valószínűleg sebeiket nyalogatva – a romok között bújnak.
Sokan elestek a sárkányok közül is, ez már a csata közben is nyilvánvaló volt, ám pontos számukat így nehéz megítélni.
A kísértet szavaira felé fordítja arcát.*
- A mieinknek is kell a pihenő, hogy erőt gyűjtsenek. Néhány órát pihenni fognak, s azután, avagy addig lehet feladatod, hogy megjelöld a kétlábúak nagyobb táborainak helyét. Az éj leple alatt fogunk lecsapni rájuk, s hol jeled felfedezzük, elpusztítunk mindent.
*Nem rendel e pillanatban sereget, csapatot, egyetlen sárkányt sem Hossin mellé, ám az elf parancsnokhoz fordulva megszólal.*
- Te és Roluth menjetek Darlathoz! Lássanak el benneteket, s pihenjetek meg. Az éj leple alatt a járőrök fedezékében vonja gyűrűbe Sendelt. Elég, ha néhány sárkány megteszi ezt. Nem juthat utánpótlás a kétlábúakhoz, ki észleli az esetleges erősítést, netán fegyver, élelemszállítmányt, riassza a sereget, s megsemmisítjük.
Készítsen fel három, egyenként száz fős csapatot. A kísértet jeleire fognak vadászni, s hol erősebb kétlábú sereget jelöl, ott kell majd lecsapniuk.

*Ezútan Parath és Alamaise alakjához fordul.*
- Ti magatok más feladatot kaptok.
*Odamutat a téren kupacban fekvő tiszti hullákra.*
- Hajnalban azt akarom, hogy a megmaradt kétlábúak szembesülhessenek vezetőik fejével. Hajítsátok oda közéjük! Hadd lássák, mivé lettek azok, kik eddig irányították őket!


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
avatar

Hozzászólások száma : 403
Életkor : 1702

Character sheet
Nép: Kísértetek
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-12-18, 2:10 pm

*Az úrnő megszólalt, s egy enyhén előre dőlök majd megszólalok.
- Értettem úrnőm.
*Habár csapatot nem is kaptam de neki láttam a dolgomnak. S testem átlátszó lett enyhe derengés jelezte hogy ott vagyok. Megvártam míg mindenki dolgára indul, s ekkor szólítottam meg Furiát.
- Úrnőm ha ez a csata eldől, kérlek add kezem alá Alameist... Szeretném kiképezni, megacélozni testét... Egy erősebb harcost hoznék vissza a helyébe.... Kiképzem hogy legyen kétlábú formájában is sárkány.
*Habár nem voltam biztos, hogy kezem alá adja. Csak reméltem, hogy eddigi tetteim kiemeltek egy átlagos szellem soraiból. Ha igenleges választ kapok meghajolok. Habár láthatatlan vagyok.
-Köszönöm úrnőm.
* S csak ennek fényében indulok utána Alameisnek. Kivel azóta se lett feloldva a köztünk lévő kötelék. Amint megtaláltam mellé telepedek, ha sárkányként találom orra hegyére ülök.
- Helló...-dereng fel alakom- mond milyen volt? Érezni egy röpke percig, az igazi erőt?
*Vigyorodok el Alameis felé majd össze fonom kezem.
- Szeretnél velem tartani a csata után?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   2016-12-19, 9:40 am

//Mese: Sárkánytánc - Alamaise, Furia, Hossin, Mitsuko//


*Az éj sötétjében az ősi sárkány felméri a környéket. Szagok ugyan eljuthatnak orrába, ám túlságosan keveredve vannak, hogy különválassza őket.
Ellenben parancsait egymás után kiosztja. Előbb Hossin kapja meg új feladatát. A kétlábúak felkutatása az éj során, s táboraik megjelölése, hogy aztán a százfős likvidáló sárkánycsapatok megtámadhassák őket.
Az „elf” vezér, s Roluth parancsának megfelelően indulnak el Darlathoz, a kék hímhez, ki távollétében vezeti a sárkányok hadseregét.
Parancsainak megfelelően a kék sárkány rögvest kijelöli az első sárkányokat, kik feladatul kapják, hogy a város határainál őrizzék azokat, hogy a kétlábúakhoz be nem juthasson tartalék, erősítés, s ha netán kitörnének a szabadba, hát arra is reagálhassanak a sárkányok.
Az elf vezért, s társát pihenni küldi, sebeiket, mivel nem túl súlyosak, ott helyben ellátják, majd elkezdi szervezni az ősi sárkány által kért csapatokat.
Már várja, hogy a fekete nőstény feltűnhessen, s értékelje munkáját. Reménykedik benne, hogy jól végezte dolgát, hisz nincs annál nagyobb dolog, mint mikor egy ősi dicséri meg a halandó sárkányt.
Furia azonban még további feladatokat is kioszt. Ezen feladatokat Parath, s Alamaise kapja.
Az ősi sárkány arra épít, hogy főtisztjeik lábaik elé hulló fejei még inkább megtörik majd a kétlábú hadak harci kedvét, s morálját, ez pedig kedvezni fog a sárkányoknak, hogy bevihessék a végső csapást.
Mitsuko mindezt hallhatja, s láthatja, miként változik át, s reppen a magasba két korábbi kétlábúnak tűnő harcos, miként osztja ki a feladatokat a fekete bőrbe bújtatott nő, s tűnik el a kísértet.
Az emberek nem mozgolódnak már a tér szélén. Épp elegen viszik a hírt a vezérkar elestéről, hogy többen már ne keressék őket.
Ylyndar parancsai alapján az első csapatok a városon belül elkezdenek a Főtér felé szállingózni az éj takarásában.*

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: A Főtér   

Vissza az elejére Go down
 
A Főtér
Vissza az elejére 
15 / 17 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Középvidék :: Sendel - A halott város-
Ugrás: