LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Városhatár

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21, 22  Next
SzerzőÜzenet
Furia
Fekete sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 329
Életkor : 1122
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-10-27, 8:33 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*Sikeresnek tűnik a varázslat, s az ősi sárkány így a város falai fölé magasodva szemlélheti a csata alakulását. A romok így is jelentősen kitakarják az ellenséget, kik a szárnyakon küzdenek, miközben érzékeli saját harcosainak hátrálását. A háta mögött a halandó sárkányok, nem találván kellő ellenállást, tovább törtetnek előre, s az ősi sárkány ekkor emelkedik a magasba. Varázslata nem tart túl soká már, de tán kellőképp megtörte a kétlábúak harci kedvét ahhoz, hogy sárkányai immáron könnyedén haladhassanak előbbre.*
- Vigyétek a sebesülteket a gyógyítókhoz! Ki ott már harcképes, csatlakozzon újfent hozzánk!
*Oszt nagy hangon parancsokat, miközben az előbbi légicsapás kitervelőit keresi.
A Főtér felé pillant, hisz ott villannak a varázslók újabb varázslatai.*
- Darlath! A szárnyakra az erőket, csapjatok szét köztük! A derékhad lassítson, nem szakíthatnak szét minket!
*Ő maga megindul a Főtér felé, hisz az ellenség ott készül újabb csapást mérni a csapatokra.
Hatalmas, hollófekete szárnyait kitárva emelkedik mind magasabbra, s közelít a város központja felé.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mia Ruton
Feketeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 359
Életkor : 22
Munkahely : Vailani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-10-29, 7:51 am

//Sárkánytánc Köszi hogy beengedtetek. Smile  //

Mia alig hallhatoan zsörtölődik éppen, morgolódásának egy része nem is szól  mindenkinek, hiszen az ő vágyait meg a félelmét ne vizsgálgassa csak úgy egy jöttment világcsavargó, amilyen Shuga. Csak ne mustrálgassa vagy mérlegelje, hogy ő éppen kire s hogy pillant! Ó igen, a világcsavargásrál rendkívüli tapasztalatai lettek mostanában, de mivel ő útaaításokat követve járja az országot, hát feljogosítva érzi magát, hogy a barna mágust kiossza. Ám az furcsamód nem ellenséges, hanem elfogadó, mint ki jól ismeri az embereket s tudja, hogy mennyi a kettős érzelem lehetősége bennük. Ahogyan Mia sem bánja a démoni énjét se Aldo kettészakadt szellemét. Ettől ők még ugyanazok...s ha jól körülnézünk, a hebrencs másnapos sötét elf, vagy a magát vadásznak tarto lövész, ki jós, sőt ő maga is sok oldalú, s tudja hogy könnyen szétszakadna a mannahoni varazslólányra és a lanuriai varázstalan nagyasszonyra. A sárkánylovag és sárkányok átka magusainak, ki tudja, hol lenne nagyobb hasznuk mellette. Lanuriában, vagy Manbahonban? Belegondolva Shuga már rég bizonyított s melléállt a legsötétebb időkben, de mégsíncs joga így korholni őt!
Mia szemét összehúzza, mikor a fehér mágus szól, majd hagyja Balállal tárgyalni, hiszen mit sem tud a mágusok tervéről. Ám amikor őt mustrálgatja, méregeti s a személye ellen emel kifogást a csapatban, Miában immár a felgyűlő feszültség kirobban és haragosan toppantva a lábával, teljesen kiszakad Aldo bűvköréből s a másik fehérség elé áll. A férfi nincs oly magas, mint Mia mágus baratai, mégis a kicsi lánynak fel kell szegnie az állát, hogy közvetlen közelről az idegen szemébe fúrja dühös tekintetét.
- Hogy mondtad? Méghogy nem való vagyok a harcos varázslók közé? Vagy netán arra célzol, hogy nem való vagyok a sárkányok elleni csatába?
Őzikeszeme vad szikrákat lövel a gyógyító felé.
- Ugyanúgy nincs jogod megítélni engem, vagy a gyengeségeimet látatlanban, mint ezek közül az urak közül bárkinek!
Egy lépést hátrébb lépve immár halkabban folytatta:
- Tudd meg, hogy Lanuriába érkezésemkor kalóz haramiák akartak eladni rabszolgának s én egy életre megleckéztettem a vezérüket. Ezt a vörösköpenyest itt néhány órája egyedül fegyvereztem le, amikor rám tört, magam tettem ártalmatlanná jó időre egy pincében és adtam át a selfjét Balálnak.
Nagyot fújva folytatta a gondolatát, hogy megvédje jogait:
- Amikor idejöttünk a sebesültjeiteket ápoltam s kötöztem, mit háborús katonai táborokban tanultam a szigeteken. A katonáitokat bíztattam és velük együtt, értük imádkoztam fennhangon, hogy összeszedjék embereitek a maradék erejüket. S ami a fő: nálamnál több sárkányt a lanuriai háború előtt kevés vénség láthatott. Én viszont az ezeréves háborúban nőttem fel Mannahonban, ahol is atyám a legnagyobb sárkányölő. Többet tudok róluk, mint bármelyikőtök! Jól tudom hogy a halandóik porrá lesznek, mint egyszer a mi testünk. Jól tudom, hogy csont és hús és vér és varázslat mindegyik, mint mi magunk! És jól tudom, hogy éreznek: haragosak, bánatosak, vagy éppen szeretnek, féltenek és félnek! Mint mi magunk! Jól tudom, hogy legyőzhetőek, teli gyarló gyengeségekkel... Akkor most mond, hogy nincs ugyanannyi, vagy akár több jogom itt lenni és segíteni visszaverni ezt a sereget a Középvidékről?
Tagoltan fejezte be:
- A nevem pedig jegyezd meg jól Sohajar! Mert hallani fogsz még rólam: Mia Ruton vagyok. A Mannahon szigetek második családjának első sarja. Gijon Degal de Anatorra császár személyes jóbarátja. A vailani Hivatal küldötte. A hivatalos megszólításom pedig Ruton nagyasszony! Ha valami gondod van velem, ne célozgass, hanem nekem add elő a szemembe nézve!
Azzal Balál mellé áll, jelezve, hogy a csapatához tartozik.
-Természetesen veled tartok a pokolba is Balál!
Azzal csendben figyelte végig az eseményeket és nézte, hogy Sohajar odébbáll.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-10-30, 1:57 pm

//Mese: Sárkánytánc - Balál, Mia, Aldo, Akirtep, Shuga, Thalion, Furia//

*Sohajar bizony nem sokat törődik a tépett kisasszony nagyhangú felháborodásával. Ő továbbra is úgy látja, e nőnek nincs oka Sendelben lenni, midőn sárkányok ölik meg emberek, mágusok, elfek ezreit.
Nem is reagál Ruton kisasszony szavaira, maga inkább nem várva tovább, távozik a frontvonal felé, mi egyre közelebbinek tűnik.
Ha Aldo, Mia, Shuga, Akirtep, s Balál vele tartanak, hát együtt mennek a harcba, ha nem, akkor kérésükre ott hagyva egy katonát, a többivel maga tér a második vonalba, hogy elfoglalja a számára kijelölt helyet.
Még látja, miként száll át a fejük felett a fekete sárkány. Hatalmas testének árnyéka, mint felhő, borítja be őket, s csakhamar hallhatja a zavarodott első vonal hátrálásának hangjait is.
Azt hinné, egy nagy seregnyi sárkány van nyomukban, ám, midőn az első vonal katonái elérik őket, már láthatja, mik elől futnak. A megidézett lények a szeme láttára kapnak karjaik közé a menekülők közül többeket, s látni, miként sorvadnak el velőt rázó sikoltással a fehér szemű lények karjai között.*
- Fedezékbe! Tudom, nagy kérés, de ne legyen félelem szívetekben!
*Ő maga botját emelve lép előbbre, egyenest a felé tartó ellenség irányába. Ha a korábban megismert mágustársaság vele tartott, őket nem utasítja semmire. Ha tudják, mit kell tenni, hát tegyék, ha nem, legalábbis ne legyenek áldozatok.*
- Splendor! Űzd el a sötétséget!
*E szavakkal botját két marokra kapja, s végét a romok közé vájja. A botból fényesség tör elő, mi a szürke lényeket meghátrálásra készteti. A fény kialudtával azonban ismét jönnek, újabbak.

Ylyndar támadása megsebez egy újabb sárkányt. A sárkányok nem kímélik társaik támadóit, a vele tartó elf katonák közül ketten is elhullnak, miközben a parancsnok, s társaik fedezékbe menekülhetnek.
Súlyos ár ez azért, hogy lándzsája most is ott meredezzen egy sárkány testében.
Furia távoztával Darlath veszi át ismét a sereg irányítását, s gondoskodik a sebesültek kimentéséről a csatából. Egyúttal várja az erősítést, miközben némi átcsoportosítással megfékezi a sárkányok derékhadának előretörését, s a felszabaduló erőket a két szárnyra irányítja át. Az elfekre csakhamar lecsapnak a sárkányok. Felülről, miközben két-három kék sárkány összefog, s erős vízáradatot bocsát a romok közé, mi aztán nem csupán az ott rejtőzőket mossa el, hanem rájuk omlaszt néhány falat is.
E támadás nyomán több vörös sárkány csap le, s ragad a magasba tündéket, kiket aztán a levegőben tépnek darabjaikra. Akad, melyik a sárkány torkában is végzi.
Az arany sárkányok ezt követőn támadnak, leszállva a magasból, s van, ki fénnyel vakítja el a tündéket, s csap le karmaival, éles, hegyes fogaival, s van, ki oly csapást mér, melyet a víz közvetít, s így szerteszáll az ott rejtőzők között.
A nyugati frontszakaszon hasonló csapás éri az ottan verinoli erőket, s látható, a sárkányok így szélesítik vissza a vonalakat.
A csata még nem ért véget, noha úgy tűnik, kimerülőben vannak mindkét fél erői. Vajon mennyi ideig képesek a sárkányok még előbbre nyomulni a romok között rejtőző ellenség ellen?
Vajon az ember-elf szövetséges csapatok képesek-e állni a sarat, avagy a második vonaluk is megroggyan a támadók erői alatt?
Hamarosan választ kapunk erre is.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aldo Barras
Vörösköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 415
Életkor : 129
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-10-30, 4:08 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*A többiek szóváltása egész hidegen hagyja, míg fel nem tűnik a fehér mágus. S bár az sem mond sok újdonságot, de Miából kivált egyféle reakciót. Ezen elmosolyodik. Igaz, mikor Mia elkezd azzal hencegni, hogy lefegyverezte és ártalmatlanná tette mágusunkat, kissé lehervasztja a mosolyát.
Mia határozottan helyet foglal Balál mellett, s meglehet Aldonak már elege van e kis csapatból, de a selje meg maga Mia személye arra ösztönzi, hogy melléjük álljon.*
- Csak nincs honvágyad, Mia?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 654
Életkor : 45
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-10-30, 4:37 pm

Balál csendesen bólint a fehér mágus szavaira, majd Mia felé. Azonnali döntésért fordul társaihoz. Nekik kell dönteniük a saját sorsuk felől, ha belemerülnek a központi csatába, akkor is nagy veszélyben vannak, ha az egyeztetett külön akciójukat folytatják, akkor is, sőt egyik is, másik is meglehet, hogy kész öngyilkosság.
Balál a tudtukra adja még egyszer nyomatékosítva a meglátását:
- Én továbbra is úgy látom, hogy esélyünk lehet a megtépázott sárkányhad ellen, ha szét tudnánk húzni a seregüket. Erre minimum megfelelő volna, megtenni amit terveztünk. Nos, ki mit mond: maradjunk és álljunk Sohajarral itt csatasorba, vagy késlekedés nélkül induljunk utunkra, ahogy megbeszéltük? Én az utóbbira szavazok!-Emeli balját a magasba. No igen, Aldora is rápillant, hogy tudja, neki is van szavazati joga.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mia Ruton
Feketeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 359
Életkor : 22
Munkahely : Vailani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-10-30, 5:22 pm

Kieresztette a mérgét, már semmi sem idegesíti más, mint a füst, az égett holtestek szaga. A két szeretett férfitől próbál kicsit elkülönülni, ám amikor Aldo melléje áll, mintha érzelmet vélne felfedezni a férfiben, talán együttérzést. Nem kombinál, ahogy szokott, ahhoz most fáradt, de átfut az agyán, hogy Aldo sem e világ szülötte, hiszen álomfalvi. Életének nagy részét pedig a szép Evolyranban élte le, mindkettő távoli föld. Hangja önkéntelenül elcsuklik kicsit, amint válaszol szavaira:
- Sosem gondoltam így erre Aldo. bár...- néz a kedves csokoládé szemekbe-, inkább csak nem akartam...de most, igen...Tudom, te megérted ezt. És neked? Sokszor van honvágyad, ugye? Mesélj nekem még Álomfalváról!- Fordul szembe a fiúval, hogy végleg megadja magát elfojtott érzelmeinek. Szép ívű szemöldöke magasra szökken, szemében meghatottság gyűjt íriszén megtörő fényt.
Balálnakválaszul ő is bólint, pillantását azonban továbbra is Aldoéba fűzi:
- Nem ismerem a terveteket, de benne vagyok! Útközben elmondanád, Aldo?


A hozzászólást Mia Ruton összesen 5 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-11-20, 5:32 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Thalion Órëa
Elf vezér
avatar

Hozzászólások száma : 510
Életkor : 1872
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-02, 3:14 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*Katonáin állnak bosszút a sárkányok. Nem tehetnek mégsem mást, mint harcolnak.
Egykor békében éltek a sárkányokkal, s mi lett a vége? Elsgát egy a hatalmas, sebezhetetlen feketék közül elpusztította. Mindegy, hogy őrület vezette, vagy egyszerűen gyilkolni támadt kedve. Társai nem fékezték még, s egy bölcs, tiszta város, s lakónak nagy része veszett akkor oda. Aztán a háborúban, amikor az emberek megvetették lábukat a Remény tengerének partján, megint elfekre támadtak.
Meg sem kísérelték megtartani a törékeny békét! Mi vár hát az elfekre, ha nem tartanak ki szövetségeseik mellett, ha mégoly gyarlók is azok?!
Pusztulás!
S nem egy harcos szívében ott a bosszúvágy elpusztult szeretteik népüket ért csapások miatt a sárkányok iránt. Ez jön most elő, ahogy a sárkányok elől, mintha rettegnének, bujkálva harcolnak.
Nincs más, csupán a harc, mit választhatnak, s Ylyndar is e harcba vezeti népét.
Új lépést fontolgat, midőn a sárkányok felől csapás érkezik.
A fénytől többen elvakulnak, s könnyű prédává lesznek, noha sokakat társaik rántanak fedezékbe az ellenség elől.
A víz, mint a természet ereje, nem áll túlságosan távol az elfektől sem. A kék sárkányok támadása ellen, mint a sziklák állnak fel többen, s tünde nyelven uralják a körülöttük dübörgő víztömeget.
A leomló falak mögül inkább menekülnek, hisz az erő kell majd a válaszcsapásra.
A lecsapó sárkányokra tünde lándzsák, nyilak és kardok várnak, s kiket elragadnak, helyettük sárkányvért ontani támadnak az elfek.
Nem kell biztatás, nem kell semmi, ott lángol szívükben a harag, s az elkeseredés.
Ylyndar új támadásba vezeti Edain harcosait.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Furia
Fekete sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 329
Életkor : 1122
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-03, 9:12 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*Darlath látja, miként törnek előre sárkányai. A nyugati fronton a verinoli kétlábúak ellen töretlenül hajtják végre a feladatot, ám keleten az elfek ostoba népsége ellen besülni látszódnak.
Ott van valódi vezér, olybá tűnik, s az kézben tartja a hegyes fülű népséget.
A kék vezér eközben felügyeli a középen előre haladókat is.
A Furia által megidézett lények pusztítóként, s rémítőként is beváltak.
A kétlábúak csapatai hanyatt-homlok menekülnek, mígnem felvillan valamiféle fényesség. A kék sárkány e pillanatban küldi oda három sárkányát. Ebből kettő arany, s azok rögvest rá is támadnak, mikoron elérik Sohajart.
A vörös, a harmadik lecsap rá, s ha sikerrel jár, fogaival tép bele a mágusba. Ha az valamiképp kihátrál előle, az arany sárkányok felől felé áradó energiagömbök, s fehér villámok csapódnak le a fehérköpenyes irányába.
Eközben Ylyndar, s elfjei körül is forrósodik a levegő.
Látni, miként hárítják a sárkányok víztámadását, noha annak el kellett volna sodorni őket.
Darlath maga vezeti támadásba a sárkányok keleti szárnyát.
A víz után e pillanatban a puszta erőt választja. A levegő királyai, a rettentő sárkányok e pillanatban csapnak le az elfek seregére.
Nem kell nekik az elfek nyilainak sortüze, nem kellenek a lándzsák, van, kibe beléállnak, természetesen, ám a villogó szemű ragadozók maguk a végzet e pillanatban.
Karmaik, fogaik tömegük, az istenek adta fegyvereik vetik be az elfek ellen.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aldo Barras
Vörösköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 415
Életkor : 129
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-05, 12:36 pm

//Mese: Sárkánytánc -Mia és a többiek//

~Mi??~
*Mia válasza egészen meglepi. Ő az imént említett pokolra értette Mia honvágyát, de a nő válasza lelke mélyéből érkezett. Amikor Mia szembe fordul vele, gyöngéden megsimítja karját. Aztán beszél Álomfalváról egy keveset.*
- Álomfalva volt az első település, ahol rövid ideig nyugtom lehetett a fekete lovagoktól. Persze valamit valamiért. Nem mondom, hogy nem voltak nagyobb bajkeverők nálam, vámpírok, vérfarkasok, és még sokan mások, de anno én sem azért érkeztem, hogy békét hozzak nekik...Egy úgynevezett Klánok házában laktam sokáig, míg meg nem ismertem Glorient...
*Csupán szemein lehetett látni, hogy valami megzavarta. Pupillái kitágultak. Meglepődött önmagán. Már nem tudott érzelmeket kapcsolni a névhez. Csupán emlékeket. Idővel meg azok is elsilányulnak majd.
Közben Balál valami szavazást indít. Aldo csak vállant von, mintha azt mondaná, "csináljatok amit akartok", majd ismerteti Miával a tervet.*
- Tudod, mindenkinek vannak tervei. Az enyém éppenséggel az, hogy visszaszerezzem a selfemet, aztán elragadva téged, eltűnni a láthatáron. Bár őszintén még nem tudom, mit fogunk veled kezdeni, de majd eldől az is. Hehe...
*Közben a csapat indulásra készen meg is teszi az első lépéseket a megszavazott irányba. Aldo kissé lassítva, úgy veszi fel pozicióját, hogy senki ne legyen a háta mögött, majd egy óvatlan pillanatban megszorítja az amúgy is mellette haladó Mia kezét és magához rántva őt, másik karjával a nyakát szorítja meg.*
- Kezdetnek segíthetsz visszaszerezni a kardot. Meglátod, hálás leszek majd érte.
*Meglehet rögtön észreveszik a többiek, hogy az előbb elhangzott kis fantáziáját éppen most akarja életbe léptetni, de ha akadályozni kívánják, nagyon kell vigyázzanak, mert mágusunk Miát pajzsként maga előtt tartva védekezik az ártó szándékú közbelépések ellen.*
- Na és most jól figyeljetek! Balál! Te leteszed a selfet a földre majd a többiekkel szépen megfordultok és elsétáltok 200 métert egyenesen. Ha bármelyikőtök bármivel is próbálkozik azalatt, nyomban eltöröm a lány nyakát! Amint megtetteték amire kértelek, megfordulhattok, vissza is térhettek akár ide, talán találtok valamit, talán nem....Na, mozogjatok vagy Mia meghal! Háromig számolok!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shuga
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 412
Életkor : 39

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-05, 3:03 pm

Aldo keveri a kártyáit Mia válasza döbbenetként hasított át tudatán, de gyorsan tervez és cselekszik.
- Na és most jól figyeljetek! Balál! Te leteszed a selfet a földre majd a többiekkel szépen megfordultok és elsétáltok 200 métert egyenesen. Ha bármelyikőtök bármivel is próbálkozik azalatt, nyomban eltöröm a lány nyakát! Amint megtettétek amire kértelek, megfordulhattok, vissza is térhettek akár ide, talán találtok valamit, talán nem....Na, mozogjatok vagy Mia meghal! Háromig számolok!
-Egy-szólalok meg hangosan, érdeklődve nézek Aldóra.
-Ket-jegyzem meg felébredve. Mire kiejtem a hármat Aldo és Mia nyakig sűjed egy szavak nélkűl aktivált mocsár varázsba ami megszilárdúl mire Mia kicsi nyakát szorongatná.
-És három-Gugolok le kedvenc párosomhoz. Aldo orrát megfricskázom és finoman kihúzom kezeiből Miát egy személyére szabott kis varázzsal.
-A hibát ott vétetted hogy időt adtál, rühellem ha zsarolnak, azt még jobban hogy Miát használod pajzsnak. Csak hogy tudd a drága kardodat egy sárkánynak adom hogy csináljon belőle levél nehezéket, mert neked nem lesz rá szükséged soha többé. Ha még egyszer Miát fenyegeted. Balál kérem azt a vackot, szúrd le mellé a földbe és takarodjon nincs időm arra hogy szöszi lelki bajait abajgassam. Mia édes kis bogaram te meg kerüld ki ezt a flúgost amíg harap. Aldo válasz önként jössz velünk vagy tűnj el a fenébe. Nekem nincs bajom veled még de még egy húzás és sárkány eledel leszel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mia Ruton
Feketeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 359
Életkor : 22
Munkahely : Vailani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-05, 4:40 pm

Miaban meghül a vér. Ez volt a legrosszabb dolog,mit Aldo tehetett vele, hogy kihasznalja a gyengesegét es megint a nyakát szorítja meg.
Elsötétül vele a világ, mintha a föld mélyén járna. Érzi, látja mindazokat a lényeket, mik odalent tanyáznak a biztonságos melegben, mikhez nem ért el eddig ártó igézet. Az apró lények mozgásba lendülnek, mintha óvni akarnák a rémült, fiatal boszorkányt.
Ám a következő csapást Shuga méri a vörös mágusra és már ki is szabadítja a lányt.
Aldo érezheti, ahogy a földben lakozó apró férgek és rovarok utat törnek maguknak felé, a talajban és megcélozzák a védtelen testét odalent.
- Tanuld meg végre! Nem tehetsz velem azt, amit akarsz Aldo Barras! -Kiáltja el magát és Shuga erős karjából szabadulva egyszerűen letérdel a szőke fiú képes feléhez és megharapja az orrát mérgében.

// Bocs a KM-től, ha netán nevetőgörcsöt kapnál és állóképességet kellene dobnod magadnak,hogy írni tudj! //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 654
Életkor : 45
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-05, 5:20 pm

// Sárkánytánc//
Mikor végre úgy tűnik, elindulnak, hogy véghez vigyék a tervüket, együtt, akkor Aldo keresztbe tesz.
Shuga manővere után rövid gondolkodás után Aldohoz,vagyis a fejéhez lép.
- Unom már, hogy elvonod a társaságot a céltól Aldo!
Azzal Hófehér álla alá illeszti a self széles pengéjét,majd kis mozdulattal bepróbálja a célzást és lendületet vesz a hatalmas kardnak.
A következő percben Aldótól mintegy 3 méterre beleállítja a földbe és a kard mellé köp egy embereset.
- Indulhatunk! Menjünk hölgyem és uram! Ha meggondolod magad, tudod, hol találsz Aldo!
Azzal felemeli Akyrtepet a földről és széles vallára dobja.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aldo Barras
Vörösköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 415
Életkor : 129
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-05, 9:51 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*Jött, látott és...nem győzött. Még a süllyesztő varázs hatása alatt is biztos kézzel igyekezett tartani Miát, ki tudja mennyire szorosan fűzi karját nyaka köré, ha csak nem kezdik el csípkedni alulról a férgek vagy akármik. Shugának így még könnyebb dolga volt, hogy visszavegye a nőt rövid szónoklása közben.
Mia kihasználva a helyzetet, szintén belé harapott, s bár ez sem érte fájdalommentesen, de azért megvoltak a maga előnyei a dolognak. Ezért mondhatta a következőket, míg előtte térdepelt a lány.*
- Mia...Maradj még kérlek. Most érzem csak át igazán, hogy...mennyire jó a dekoltázsod.
*A hamisan kérlelő szavak hamar átcsaptak egy gúnyos nevetésbe, mígnem Mia helyét Balál váltotta fel.*
- Őszintén. Én is unlak már!
*A következő másodpercekre viszont elakad kissé szava. Bár lélegzete nem, hisz tudja, Balál csak nem ölné meg. Legalábbis nem ennyire kiszolgáltatott helyzetben.*
- Ha meggondolom magam? Inkább segítek a sárkányoknak elsöpörni e romvárost a föld színéről, minthogy mégegyszer hozzátok társuljak!
*Talán már nem is hallották, hisz elindultak mind. Megvárta, míg elmúlik Shuga átka, aztán újra biztos talajt érezve lába alatt elindult az ellenkező irányba kardjával a kezében.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-06, 2:53 pm

//Mese: Sárkánytánc - Furia, Aldo, Balál, Akirtep, Shuga, Mia, Thalion//

*Sohajar maga immáron a másodikból elsővé váló vonalban küzd a sárkányok ellen.
Darlath és csapatai lecsapnak a fehérköpenyesre, ki még első varázslata után állja is a sárkány támadását. A rá lecsapó szárnyas fenevad elől kitér, noha a két arany sárkány által megszórt védőpajzsa, mit botját maga előtt tartva idéz meg, már nem tarthat ki.
Átszaggatják az energiagömbök, s feltépik, vörössel pettyezik be a fehér köpenyt. Így múlik el Sohajar, a fehérköpenyes mágus, s csapatára is ez vár, midőn az arany sárkányok, s a vörös is rájuk rontanak. Az energiagömbök, a tűzcsóva, mivel az ellenség rájuk támad, sokukat küldi a másvilágra, míg a többiek hátrálni kezdenek. A romok között feltűnnek ismét a Furia által megidézett lények, s újabb áldozatokat szednek, noha hamarosan elmúlik a hatás, bezárul a kapu, mi itt tartja e szürke lényeket.
A nyugati fronton Darlath parancsa visszább szorítja a mágusok, s emberek által indított ellentámadást, a sárkányok vízáradatát a mágusok feltartóztatják, ám azokon is keresztültör a második szándékból indított energiacsapás, mit az arany sárkányok küldtek.
Az elektromos kisülések földhöz teremtik a vízben ácsorgó mágusokat, katonákat, s a sárkányok ezt követőn szedik áldozataikat közülük. A nyugati fronton a sárkányok előretörnek, s hamarvást összeomlik a verinoli ellentámadás.
A keleti fronton Ylyndar s, elfjei elkeseredett ellenállásba kezdenek. Az általuk uralt víz megkerüli az elf harcosokat, így az arany sárkányok csapása is elkerüli őket.
Ily módon, noha az elf vonal nem omlik össze, lassú hátrálásra kárhoztatott, hisz a sárkányok nagy számban rohanják le őket.
A sárkányok középső seregteste kihasználja, hogy a második vonal is megfutamodik, s Darlath parancsa ellenére is előbbre tör, a Főtér felé.
Ott, hála Furia megjelenésének, a mágusok következő nagy csapása késlekedik, így van lehetőség a kék alvezérnek újraszervezni a csapatokat, s nyugatról a főerőkhöz, s keletre irányítani még sárkányokat.
Némelyeket immáron a csatatér mögé helyez, hadd pihenjenek, hisz szükség lehet még a tartalékra, ha valahol újult erővel kell beavatkozni.

Eközben Aldo kis közjátéka tovább lassítja a kis csapat indulását, ám Shuga, s Mia tettei gyorsan megállítják tervei végrehajtásában.
Hőn áhított kardját visszakapja, ám elveszíti Miát, ki Shugával, Balállal, S Akirteppel tart északnak.
Jól teszik, ha kerülik az északon dúló harcokat, hisz ott könnyen belekeveredhetnek a küzdelembe, s onnantól már korábbi terveik végrehajtása igencsak kikerül a kezeik közül.
A katona, kit Sohajar hagyott hátra, már úton van a vezérkar főhadiszállása felé, hogy megvigye a hírt a különakcióról.
Eközben Aldo kiszabadul a Shuga keltette fogságból, s kardjával kezében délnek indul.
Orrában érezheti még Shuga pöckölését, s Mia harapását is. Bizony, találó neki a megszólalása, hisz valóban mutatós a mannahoni hölgy dekoltázsa, mit jelentősen feltárt neki, midőn orrához hajolt.
Erre tán érdemes lesz figyelnie a kis hölgynek, noha a jelenleg harcolóknak még szerezhet velük kellemes pillanatokat.
Délen, a fehér hajú mágus nem üres romokra lel. Itt is akadnak emberek, kik e pillanatban is északnak tartanak, vagy őrzik a lovakat, vigyázzák a sebesülteket.
A nap immáron egyre inkább a nyugati horizont felé halad, jelezvén, mily sok idő telt el a csata kezdete óta.
Holttestek, vér borítják Sendel romvárosát, sárkányok, emberek, elfek testei, füstoszlopok törnek a magasba, s a felek még mindig egymás vérét ontják.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shuga
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 412
Életkor : 39

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-12, 3:13 pm

Ideje gyorsítani lépteinket Fúria ugyan középen tombol ereje még itt is érezhető lenne ha nem ebben a testben lakoznák. De perpile ez jutott nekem, amint kikecmergek Sendelből azt hiszem időszerű egy istent keresnem aki segít a gondomon, legalábbis tanáccsal szolgálhat hogy szerezhetem vissza amit Fúria röpködő gyíkjai elvettek tőlem. Vicces legyíkozni őket hisz pont arra vágyom ami nekik megvan, vissza akarom kapni a sárkánylétemet minden áron. Miközben haladunk az alap védelmeimet újra felhúzom és még a többieket is védelmezem.
-Balál a középső területeket kerüljük ki és a szélét is, a köztes területen kellene átjutni ahol már végeztek a sárkányok. Aztán menet közben még konkretizáljuk a terveket mert ez így véresen kevés elsőre. Noha arra elegek vagyunk hogy zavart keltsünk soraik közt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Thalion Órëa
Elf vezér
avatar

Hozzászólások száma : 510
Életkor : 1872
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-12, 9:18 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*Véres a küzdelem, s Ylyndar azt látja, nincs igazán esélye e csatát megnyerni. Minél inkább telik az idő, annál inkább múlik a lehetőség, hogy megnyerhessék az ütközetet. A romok arra jók, hogy véráradattal áldozzanak Garath oltárán mindkét oldal képviselői.
A sárkányokat megfogja az, hogy ellenségeik minden zeg-zugot kihasználnak, s a rejtekből támadnak rájuk, míg erejük éppen elegendő ahhoz, hogy súlyos veszteségeket okozzon az ellenségnek.
A nyugati elf parancsnok immáron tisztában van vele, hogy nyílt területen ez az erő nem lenne elegendő. A verinoli-nyugati elf szövetséges sereget már felégették volna a sárkányok, s elszenesedett testeik borítanák csupán a csatateret.
Sendel romvárosa ezt akadályozza, s így van még esély, hogy feltartsák a sárkányokat.
Azonban ez még így is csupán erre lehet elég.
Ha lett volna már lehetőség megnyerni e csatát, megtették volna.
Elfjei küzdenek, s halnak a csatában, miként a sárkányok is, kik nyers erejükkel pusztítanak közöttük, miközben sebeket adnak, s kapnak is.
Nem tarthat örökké e csata. Ylyndar fogát összeszorítja, s úgy fogja meg fegyvere nyelét, hogy lesújtson az ellenségre ismét.*


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aldo Barras
Vörösköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 415
Életkor : 129
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-13, 1:31 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*Katonák haladnak el mellette, kik északra tartva, nagy eséllyel a végzetükbe rohannak. Nem szólít meg senkit közülük, őt sem tartják fel, ha szólnak is hozzá, tán meg sem hallja. Olyanok, mint az élete során felhalmozott történetek a bennük szereplő emberekkel, emlékekkel. S ezeknek sodra egyre csak gyengül és gyengül, míg végül nem marad semmi és senki. Hiába kutatta fel gondolataiban őket, kik valaha fontosak voltak számára,  úgy érezte, már mind a múlthoz tartoznak, melynek fejezetét észre sem vette, hogy mikor, de lezárta. És előbb-utóbb Mia is oda kerül majd, a múltba, a felejtésbe. Meglehet épp érte jött be a háború alatt álló városba, s egyik oldala még mindig utána menne, de a másik észre vette:  egy ideje sokkal többet veszít, mint nyer. S ha ez így megy tovább...*
~Meg kell szabaduljak ettől az átoktól! Különben rossz vége lesz.~
*Egy sebesülteket ellátó sátor mellé telepszik le rövid időre, s tekintetét északnak függesztve figyeli a távolban repdeső sárkányokat, kik haláltáncot járnak az emberek és elfek számára.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-13, 8:43 pm

//Mese: Sárkánytánc - Aldo, Shuga, Thalion, Balál, Mia, Akirtep, Furia//

*Sendel romvárosa felett a nap lassan vörösbe hajlik. Az emberek arcvonala északon mind délebbre szorul, noha ennek tempója egyre lassabb. Könnyen lehet, mielőtt leszáll az éj, meg is merevednek a frontok a két szembenálló fél felett.
Sokan elestek a sárkányok közül, hatalmas testeik immáron a romok között fekszenek. Nem repítik már őket szárnyaik az ég magasába, a felhők fölé, hol mindig tűz a nap.
Ám ettől még nagyobb számban estek el kétlábúak. Egyetlen sárkány egész nagyszámú kétlábút ragadott magával Dremerhez, így bizonyítva, mily komoly feladat is e szárnyas óriásokat elpusztítani.
Nyugaton a mágusok, emberek ellenállása immáron megtört, s a sárkányok egészen a városhatárig szorították ki őket, míg keleten az elfekkel továbbra is véres harcokat vívnak. Ylyndar parancsnok jól küzd Furia csapatai ellen, ám katonáinak száma vészesen apad. Ha a csata nem áll le, hamarvást eljuthat odáig, hogy harcosaival már nem tudja tartani e szárnyat, hisz nem lesznek elegen hozzá.
Darlath még további erőket vont át onnan hol már megtörték az ellenállást.
Furia varázslata végül megszűnik, eltűnnek a szürke lények, ám jelenlétük épp elég rettegést ültetett el az emberi sereg katonáinak szívében, hogy e napon ne legyenek már újabb ellentámadásra foghatók.

Aldo, elhagyva társait, délnek halad, hol már csupán északnak tartó katonák, sebesültek vannak, s a földalatti, biztos rejtekekben lovak, kiket őriznek.
Egy gyógyító pillantja meg a viharvert mágust.*
- Segíthetek? Úgy látom, a csatából érkeztél. Ha szeretnéd, szívesen ellátom sebeid, s meg is pihenhetsz.
*Hajol fölé Aldonak.
A sátorban sebesültek nyögnek. Van, kinek már csupán néhány sóhaj van hátra, hogy aztán Dremer színe elé állhasson, s elbíráltassék, vajh’ kellő életet élt-e, avagy maradnia kell még lelkének, míg megoldja problémáit.
Mások kötések, gyógyító főzetek, bűbájok, ráolvasások alatt várják a gyógyulást.
Katonák is őrzik a sátrat, ám ők is időnként északnak tekintenek, hol bajtársaik épp vérüket ontják, életüket adják a Birodalomért.

Balál, Akirtep, Mia és Shuga északnak tartanak. Akirtepet ugyan még mindig egy váll tartja, s onnét lóg lefelé, ám sorsáról így társai döntenek.
Ha Shuga tanácsát hallgatják meg, s oly folyosót keresnek, a frontvonalon, hol már nincs senki, tán szerencsésen juthatnak át a sárkányok vonalain, ám ha mégis sárkányba botlanak, tervük dugába dőlhet, hisz onnantól részesein lesznek a csatának is. A magasban repkedő sárkányok még akkor is felfedhetik őket, ha fedezék nélkül haladnak, ha már nincs csata.
Kis szerencsével azonban a város széle közel lehet már hozzájuk. Vajon eredményes lesz-e tervük, avagy elbukik? Hamarvást fény derül erre is.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Thalion Órëa
Elf vezér
avatar

Hozzászólások száma : 510
Életkor : 1872
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-17, 9:28 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*A csata alakulása, noha az elf csapatok jól állják a sarat, hamarvást rossz fordulatot vehet.
Ylyndar látja, a rengeteg elesett tündét, s a megsebesült, s legyőzött sárkányokat is, ám látja, hogy fogynak katonái.
Az elf harcosok gyors fogyását ő is látja, s nem akarja kivárni, míg nem maradnak elegen, hogy feltartóztassák a sárkányok óriási nyomását.
A verinoli csapatoktól nem érkezett mostanáig erősítés, így Ylyndar, hogy megmaradt embereit kivonja a csatából, a visszavonulás mellett dönt.*
- Vissza, fedezékbe! A nap hamarvást lenyugszik, s tán ők is fáradnak. Óvjátok magatok, hogy az éj leple alatt menthessük sebesültjeinket!
*Katonái hallják a parancsot, s gyorsan végigfut a soraikon, noha ők még küzdenének. A parancs azonban parancs, s rövidesen visszább húzódnak. Kitartottak mindeddig, becsülettel harcoltak, ám a stratégia e pillanatban azt kívánja meg, hogy visszább vonják a romok között erejüket.
Ha a sárkányok jönnek utánuk, természetesen nem hagyják magukat lemészárolni. Védekeznek, s ha lehetőség nyílik sárkányölésre, meg is teszik azt.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aldo Barras
Vörösköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 415
Életkor : 129
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-17, 10:36 pm

//Mese: Sárkánytánc - Mia//

*Elmélkedéséből egy fehér ruhás alak szavai rázzák fel. Egy gyógyító, ki segítségét ajánlja megtépázott mágusunknak. S bár súlyos sebei nincsenek, de azért a sok horzsolás, zúzódás meg égésnyom is képes konstans fájdalmat produkálni, melyre most igazán jól jönne egy kis gyógyír.*
~ Pár órával ezelőtt egy fehér mágus vesztére törekedtem, most meg hagyom, hogy egy gyógyító itt ápoljon...~
*Fordul meg a fejében e gondolat, s a sors iróniájának számlájára írva a kialakult helyzetet, lép be a sátorba, ahol a felcser föléje hajol.
A sátorban sebesültek nyögnek. Van, kinek már csupán néhány sóhaj van hátra, hogy aztán Dremer színe elé állhasson, s elbíráltassék, vajh’ kellő életet élt-e, avagy maradnia kell még lelkének, míg megoldja problémáit.
Mágusunk tovább morfondírozik immáron az új környezetben. Szemeit lehunyja, a bentiek sóhajai, ahogy a gyógyász ténykedései sem zavarják meg. Fizikailag itt van velük, de darabokra tört tudatával Miát próbálja éppen elérni. Maga sem tudja megmondani utoljára mikor próbálta e varázslatot, de bízik benne, hogy Mia meghallja gondolatait telepatikus úton.*
~ Mia, figyelj, ÉN vagyok az. Tudom, hogy őrültségnek hangozhat, amit most mondok. Ugyanolyan őrültség, mint amiket eddig műveltem itten veled és mással. Ugyanolyan őrültség, mint itt tartózkodni e pokoli városban, s életünket áldozni e háborúért, DE hallgass meg! Gyere velem! Menjünk innen, míg nem késő. Hagyjuk az egészet a hátunk mögött, s kezdjünk egy új életet! Csak mi ketten!~
*Egy pillanatra feltekint. Egész hihetetlennek tűnik, hogy eme továbbított gondolatok őtőle jöttek. Feltehetőleg Mia is kételkedni fog e szavak hitelességében, s csak egy újabb cselnek titulálja majd az egészet. De nem baj, azért tovább folytatja. Tudja, most vagy soha.*
~Számomra már nem létezik megváltás, akár itt is maradhatnék, hogy eltemessen a város, hisz már egy jó ideje amúgy is halott vagyok belül. De ha te úgy döntesz, és adsz még egy esélyt, lelked tápláló oázisa lehet az én sivatagomnak...Ha úgy döntesz, hogy csatlakozol hozzám, várlak délen az elsősegély és betegellátó sátraknál. Fél óra múlva indulok. Veled vagy nélküled.~
*Mire kinyitotta szemeit, a gyógyító már más beteggel foglalkozott. Fölkelt, ruháit visszavette, aztán megindult a kijárat fele. Amint kilépett valamit önkéntelenül elrúgott a földön. Egy varázskönyv volt az, nem is nézte meg alaposan, hogy milyen témájú. Valószínűleg fehér mágia. Gyorsan lehajolt és kabátja belső zsebébe rejtette. Egyszer talán még hasznát veheti...
Kilépve a sátrak közül Mia után kezdett keresgélni tekintetével.*
~Késik...~
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mia Ruton
Feketeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 359
Életkor : 22
Munkahely : Vailani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-18, 7:39 pm

//Mese: Sárkánytánc//

Mia Kissé vonakodva, vagy inkább viaskodva magával mégis visszanéz. Aldo Barrast, a jóképű gazembert keresi a tekintetével. A megenyhült nagy, barna szempár egy őzike riadt szelídségével pillant a hátuk mögé. Igyekszik lopva, mert eleget bántotta már Shugát. Aldonak nyoma sincs már arra.
Nagy sóhajjal próbál hát koncentrálni az előttük álló feladatra. Főleg az előttük dühöngő sárkányokra. Nyel egyet és megkísérli átadni magát.
- Igen. jól van! Menjünk közöttük, ahogy akarjátok!
A szíve egy darabkája azonban mintha láncra verve maradt volna és ólomsúlyként vonszolná magával az ellenkező irányba a vörös mágus.  És vonzza. Mintha csak szólítaná. Ó, bár ne volna ilyen érzékeny a lány lelke! Dehát hiába nem olyan kislány már, mégiscsak lélekvarázsló, mindig úgy gondolta, hogy kezdetben, míg kitanulja a mesterséget, szükséges eme érzékeny és tán sebezhető lélek...ez a fájó lélek.
Hiszen ki segítsen egy ilyen nyomorulton, kivel lélekölő mágiák így kitoltak? Ki ha nem egy hasonló lélek varázsló? Olyan érzése van, mintha utolsó esélyként kiáltana utána. dehát ő még felkészületlen egy ilyen összetört férfivel kezdeni!
Elhessegeti magától a képzeletet, de csak az ő hangját hallja. Hiába, mégiscsak a beteljesületlen első szerelem.
Shuga mellett lépked, nem is igen hallja őt, őket. A szíve összefacsarodik és a szeme megtelik könnyel. Elfordul kissé, hogy ne lássa senki, de jól tudja, Shuga előtt nincsenek titkai.
Haragot erőltet magára s felfelé nézve pislog, hogy elmúljanak a könnyek. Segítenie kell!
Itt!
...és Aldonak is! Az Istenekre! Hogy tegye? Meg sem érdemli a lator! Micsoda gonosz rosszindulat sütött belöle. Úgy megváltozott. Hideg és...sekélyes. Még a humora is megkopott! Mégis jó volna látni mihez kezd, hova tart? Ha úgy adódik, utolérni...
- Igen!  Segítségre van szükséged!- Suttogja az alkonyi szélbe.
A szél pedig valami meglepetés varázslattal mozdul Aldo felé. Talán némiképp egymást erősíti a két varázs. S az a varos szélén fog aktiválódni, akkor, amikor majd Aldo valóban odaér. Hogy mi is az? Időben kiderül. Talán még Mia maga sem tud róla egyenlőre. Ám a tudatalatti nagy úr!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 654
Életkor : 45
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-20, 2:26 pm

//Sárkánytánc- Shuga, Mia//

-Haladjunk! Nem érünk rá...nincs itt az ideje az érzelgősségnek Ruton asszony! -Morran halkan, de nem bántóan, csak mint ki siet.
- Igyekeznünk kell, hogy a tervet megvalósítsuk. Viszont felülről nem vehetnek minket észre, a frontvonalon keresztülhaladva. Én magam csupán egy gyenge illuziómágiával tudom eltakarni magunkat, de az erőmet nem pazarolhatom jobban, hiszen ha sikerül, kétszer ugranom is kell a térben, egyik helyről a másikra, meg vissza! S ez nekem sosem volt az erősségem. Persze ha nem lesz elég időm köztük...akkor a visszautat megspórolom legalább...Az amulett erejét és hatósugarát pedig csak együtt lehetünk képesek megtöbbszörözni!
Szabad kezevel nagy ívben int s kémlelő szemeknek úgy tűnhet, hogy ők nincsenek ott, csak mind, minek amúgy is ott kell lennie. Gyenge de kitartó illúzió ez,arra jó,ha nem tudják a sárkányok, pontosan mit, vsgyis kit keressenek, ne lássák meg a kis csapatot.
Majd shuga kérésére átfutja a sorrendet gyorsan és hozzáteszi:
- Így gyorsabbam haladhatunk. Gyertyaviaszt elvettem a romból, mielőtt kijöttünk....elegendő lesz a hangrobbanás alatt négyünk fülébe. De Akyrtep ....vajon képes lesz a varázserejét használni? Tudnunk kéne végre!
Azzal az elf fenekére csap egy súlyosat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shuga
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 412
Életkor : 39

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-20, 3:33 pm

Végre haladunk Aldo sehol Balál teszi ami a dolga én meg erősödöm ideje valamit lassan lezárni és a Valiani tanulás egyik elemét is beszerzem hisz pár mozgó hozzávaló röpköd az égen. Lényegtelen koncentráljunk az útra és keressünk egy lejáratot ami átvisz északra és messze van Furiától. Balál ébresztgeti az elfet ideje kinyitnia a szemeit, és gyalogolnia.
-Mia van még nálad kristály? Elkérhetem szükségem van rájuk.
Mia szemei könnyel van tele vajon mi lehet a baja, de lehet hogy a ki lenne a helyes kérdés. Vissza nézek amerre a szöszit sejtem és eldöntöttem hogy lerúgom ha találkozunk.
-Mia jól vagy?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mia Ruton
Feketeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 359
Életkor : 22
Munkahely : Vailani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-20, 5:02 pm

//Mese Sárkánytánc//

Nagyrészt biztonságosnak véli a Balál által keltett illúziót.
Shuga kérdése meglepetésként éri.
- Mit forgatsz a fejedben Shu? Amúgy hogyan is lennék? Éppenséggel otthon hagytam...
Aztán kotorászni kezd a tarisznyájában, és előhúz egy kis szütyőt, mit békésebb napokon a karján hordoz a ruhája alatt.
- ...többet. De van nálam néhány darab a kristályokból.
Azzal elmosolyodik és előhúzza őket. Tenyerén megcsillannak a fehér kövek.
- Ugye rájuk gondolsz?
A következő mozdulattal összezárja a tenyerét.
- Mond milyen zálogot adsz cserébe? Még elhagyod itt nekem...
Meglehet, hogy nincs itt az ideje sem a játéknak, sem az üzletnek, mégis szélesebbre húzza a mosolyát és vár.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-20, 7:58 pm

//Mese: Sárkánytánc - Mia, Akirtep, Balál, Shua, Thalion, Aldo, Furia//

*Sendel mögött a nap vörösre festi az eget. Ha lenne még, ki a horizontot szemlélné, most mondhatná, oly vörös, mint a vér, melyet kiontanak a romvárosban.
A füstcsíkok vöröses-feketén kanyarognak az égig, hol sárkányok szelik a levegőt. Szárnyaik elsötétítik az eget, kitakarva a napnyugta által megfestett felhőket, melyek lassan beborítják a várost.
A város nyugati szélén a sárkányok az urak, ki elhagyni szeretné, mind nehezebben teheti mindezt meg, a levegőben járőröző ragadozók lecsapnak mindenre, mi él és mozog még ott.
A front középső szakasza is közel nyomul a Főtérhez, hol az ősi sárkány, Furia hatalmas, fekete alakja meredezik az épületek romos vonala fölött. Holló pikkelyein megcsillan a vörös fény, még rémítőbbé festve az ellenség vezérét.
A keleti frontszakaszon Ylyndar végül visszább vonja csapatait, s az ottani sárkányok ezt menekülésnek veszik. Darlath azonban nem hagyja, hogy üldözzék a kétlábúakat. Jól tudja, e napon már nem vívják ki a győzelmet, s fáradt seregeiknek éppúgy szükségük lesz a pihenésre, miként a kétlábúak ocsmány csapatainak.
Így az elfek lényegesebb támadás nélkül húzódhatnak vissza a harcból, miközben a kék vezér szemei úrnőjének óhajait lesik.
Mind több tartalékot hagy, kik meg-megpihennek a romváros kiálló ormain, honnét belátják Sendelt.
Az éj leple alatt nem lesznek majd tétlenek, noha most inkább arra készülnek, hogy a területet, mit elfoglaltak, biztosítsák. Már szervezni kezdi gondolatban az éjjeli őrjáratokat, mikkel az egész várost lefedhetik, elkerülvén az ellenség váratlan hadi lépéseit.
Az elfekre külön figyelniük kell majd, ebben bizonyos.

Aldot, kit a korábbi harcok, sorozatos ballépései megviseltek már, egy fehérköpenyes gyógyító veszi kezelésbe. A fehér hajú mágusnak fejsebén kívül több zúzódása, sérülése van, nem egyszer került eszméletlen állapotba, ám e pillanatban pihen, sebei ellátásra kerülnek, s végre van lehetősége gondolkodni.
Varázslata eléri Miát, s ekképp üzenete is.
Ő maga ezt követőn elhagyja a gyógyító sátrát, s megindulhat délnek, minél messzebb e pokoli csatától, mely oly sok halált hozott, s hoz is még majd.
A meglelt könyv nyelvezete kissé idegenül hangozhat majd számára, írója még Lanur népének ősi nyelvén szólhatott, mi azóta a századok alatt nem keveset változott, s e pillanatban már nehezen érthető.
Balál, Akirtep, Shuga, s Mia végre elindulnak, s eme út közben fogadja Mia elméje a varázslatot, mi a vörös kabátos mágus üzenetét hordozza.
Mia öntudatlanság-közeli varázslata, mit az északi szél visz délnek, valóban csupán Sendel déli szélén érheti el a mágust, addig az haladhat még a maga útján. Romok között, beszakadt utak, csapdák között, miket sem a verinoli mágusok nem vettek észre, sem a sárkányok támadásai nem aktiváltak.
Aldo, midőn kikerüli az egyik, úton keletkezett rést, mi egy régi, föld alatti járat beszakadásával keletkezett, elzárva a járatot mindkét iránya, találkozhat is egy még működővel.
Az előtte felcsapódó csapóajtó, mit lábának óvatlan lépésével ébresztett, ha nem vigyáz, combját döfheti át, hisz másik oldalán hegyesre faragott karók meredeznek, ki tudja, kinek állították hajdani alkotói….
A csapat ez idő alatt északnak halad, s Balál varázslata rejti is őket, noha egyetlen szerencséjük, hogy nincs közelükben senki.
Távolról, magasból, hol a sárkányok éber szemei vizslatják a romokat, nem vehetik észre őket, ám ha egy is közel érne, hamar átláthat a mágus varázslatán.
A Miánál lévő két kristály a nő puha tenyerén pihen. Szerencsések lehetnek, hogy a nő gondolt arra, hogy eme útra is hozott magával belőlük.
A csapat előtt egy járat bejárata ásít sötéten. Körülötte holt katonák hevernek, mutatva, sárkányok már jártak erre, s megtisztították maguknak e területet. A sötéten ásító út azonban csupán egy darabig viszi őket előre észrevétlen, nem a város széléig. Az omlások, miket a háború keltett, elzárják az utat, s kénytelenek lesznek a felszínen is folytatni útjukat.
Tán szerencsések is, hogy kis számú csapatuk, egy nagyobb csapattal hamarabb észrevennék őket a levegőben szárnyaló sárkányok.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Thalion Órëa
Elf vezér
avatar

Hozzászólások száma : 510
Életkor : 1872
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-25, 11:46 am

//Mese: Sárkánytánc//

*Ylyndar és csapatai visszavonulóban vannak. Arra számított, hogy a sárkányok majd kihasználják ezt, s még nagyobb nyomás alá helyezik őket, ám nem így történik. Hagyják futni, s az elf vezér ezt úgy értelmezi, kimerült az ellenség is.
E napon már nem lesz komolyabb csata, s ez számára is jó.
Csapatai a romok fedezékében helyezkednek el. Sebesülteket kezdenek ápolni, s míg az ellenség láthatón őrzi pozícióit, addig az elfek is sebesültek után kutatnak a csatatéren. Hol úgy látják, még mozog, megkockáztatják, hogy odateleportálva, s onnan vissza, kimentsék társaikat, hátha még van esély túlélésükre.
Ha a sárkányok hagyják ezt, mind több katona kerül a védelmi zónába, mit a harcosok őriznek. Természetes, hogy noha bíznak, azért védőpajzsokat emelnek, így legalább három harcos lép vissza a csata helyszínére.
A romok között azonban nem sok túlélő akad. Kevés a menteni való, a sárkányok csapásai súlyos veszteségeket okoztak.
Ha Balál, s csapata arra halad el, tán az elfek utóvédjébe bele is botolhat.
Nyugati elf csapatok, Edain jelképeivel díszített vértekben, köpenyekkel. Megpörkölődve, mocskosan, véresen, s fáradtan őrzik társaikat.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 654
Életkor : 45
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-25, 10:14 pm

//Sárkánytánc- Shuga, Akyrtep, Mia és az elfek//

Balált nem nagyon foglalkoztatja Mia és Shuga érzékenysége, bár más körülmények között bizonyára lovagiasabban viselkedik a nővel, de ez most a harcra való felkészülés ideje. meg kell ennek is lennie, s mivel Balál a délvidéken volt katonai szolgálatban, hol elvesztette egyetlen közeli barátját, nos, jól tudja ezt. A szellemi és lelki állapot nem mindegy a testi mellett. Így nem folyna bele a furcsa páros, ahogyan korábban a trió lelki életébe sem. Gondolataiba merülve próbálja összerakni , újra és újra végigjárni a terv adta feladatokat. De minduntalan belátja, hogy ha Akyprtep magához nem tér, kevesen vannak, sőt, még ha felébred és gyorsan jobban is lesz, akkor is...Aldo varázsereje és hadi tapasztalata nélkül meglehetősen kudarc szagú a dolog.
Mégis éppen elővillantja fáradt félmosolyát, amint Mia a kövekkel együtt előhúzza a tarsolyából az üzletasszony énjét. tetszik neki a nő, már mondani készül valami ilyesmit, hogy "Te nem vagy semmi!" S ha lenne felesleges ereje, most kacagna. Ehelyett...
Ehelyett villanást lát a sűrűsödő esti homályban.
Hosszú balját két társa elé tárja és megtorpan.
- Harcosok! De kifélék lehetnek?- Súgja olyan halkan, hogy szinte alig hallani.
Összehúzott szemmel hunyorogva szemlélődik, majd hirtelen ötlettel egy általa gyakran használt egész parányi fénygömböt teremt, mely alig nagyobb egy szentjánosbogárnál, s pár méterrel előttük fénylik fel s a három katona mellett alszik ki. Így tán' nem lehet árulójuk.
- Tündék. Mit csinálnak itt?
De akkor már látja is.
. A sebesültjeiket keresik...
Talán az elfeknek, vagy a biztosan a közelben lapuló társaiknak feltűnhetett a röpke fényvarázslat, mely eme helyzetben talán nevezhető felelőtlenségnek is. A vadász rögtön tudja, hogy így van, s hogy nem biztos, hogy jut idejük fontolóra venni, mihez kezdjenek. Mágis felteszi a kérdést, valamiért, talán a kétlábú merénylőktől tartva, még mindig suttogva:
- Mit csináljunk Shuga? Haladnunk kéne, de az éj bár osonni jobb, mégis veszélyesebb, hiszen mi sem látunk hamarosan az orrunkig...a másik, hogy fogytán vagyunk varázserőnek, akárhogyan is nézem, a város szélén pedig legelőször is az kell. Erő. Megállhatnánk megvitatni, hogy hogyan lesz jó, s hátha találnánk valakit, ki segít valahogy fedél alá tenni az éj leple alatt a tervet. Mit szólsz? Hogy legyen?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shuga
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 412
Életkor : 39

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-25, 10:27 pm

Mia előkeresi nekem őket és a szemébe már most mohóság ült kérdés vajon mit talált ki?
- Mond milyen zálogot adsz cserébe? Még elhagyod itt nekem...
-Egyelőre csak kérem szépen őket, az üzletet meg majd megbeszéljük ha csendesebb helyre értünk. Távol ettől a csatatértől.
Azért kap némi előleget megcsókolom és lenyúlom a kristályokat. Amiket beteszek az alkarvédőm még üres részeibe és újabb löketet adva mind a gyógyulásomnak mind a feltöltődésemnek elégedetten morranok közben. Valószínűleg érdemes lesz egy varázslattal kombinálva a testembe ültetni őket de most ennyi jutott, elégedjünk meg vele.
Balál is kiszúrja a fegyverek fényét és ha ő kibökte esélyes pár hüllő érkezése is.
- Mit csináljunk Shuga? Haladnunk kéne, de az éj bár osonni jobb, mégis veszélyesebb, hiszen mi sem látunk hamarosan az orrunkig...a másik, hogy fogytán vagyunk varázserőnek, akárhogyan is nézem, a város szélén pedig legelőször is az kell. Erő. Megállhatnánk megvitatni, hogy hogyan lesz jó, s hátha találnánk valakit, ki segít valahogy fedél alá tenni az éj leple alatt a tervet. Mit szólsz? Hogy legyen?
-Nem rossz ötlet vegyünk kölcsön pár elf katonát és javítsunk esélyeinken . Irány a hegyes fülűek náluk lepasszoljuk álom szuszékot is. Esetleg van fölös páncéljuk bár ezt kizártnak tartom.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mia Ruton
Feketeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 359
Életkor : 22
Munkahely : Vailani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-27, 11:55 am

//Sárkánytánc- shuga, Balál és a többiek//

Miának meghökkenni se volt ideje, a fejét is későn kapta el, s ha Shuga ki nem használja a pillanatanyi gyengeségét, a kristályokat is elejti.
Zsörtölődni? Nos arra sem igazán maradt ideje, mert megláttak valami mozgást az úton.
- Én szeretem az éjszakát, a sötétség jótékony! Intézzük el gyorsan, amit akartok! Utána ráérünk jobban haverkodni! Tegyük, amire szükség van!
Aztán ha a katonák közelébe értek, gyorsan szót is emelt az ügyben.
- Üdvözlet nyugat dicsőséges elf harcosainak! Lehetséges, hogy valamivel meg tudnátok támogatni az utunkat, hogy még éjfél előtt célhoz érjünk? Volna itt valami, csak egy kicsivel több esély kéne végigvinni...Beszéljétek meg!
Aztán további szó nélkül a sebesültet látva hozzá lépett, s mintha a világ legtermészetesebb dolga lett volna, úgy készített egy gyors szorító kötést egy erősen vérző végtagra, a saját alsóruhája aljából tépve egy fehér darabot. Ha a tündék hagyták őt békében tenni amit jónak látott a sebesült vagy sebesültek között, akkor nem állt meg, le sem ült pihenni, míg időt tölthettek együtt.
Gondolta, hogy a férfiak jobban tudják, mi a terv, a többit majd ők elintézik.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aldo Barras
Vörösköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 415
Életkor : 129
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-27, 1:23 pm

*Eltelt fél óra, aztán egy egész, majd másfél. Mia még mindig nem érkezett meg. Az első harminc perc után még reménykedett, de aztán lassanként kezdte elfogadni, hogy Mia nem őt választotta, hanem Shugát. Persze fennállt annak is a valószínűsége, hogy az üzenete nem jutott el hozzá, de már nem érdekelte.*
~Itt hagyom ezt az elpusztult várost a haldokló emlékeimmel együtt.~
*Elhagyta hát a gyógyító sátrak környékét, s megindult délnek, minél messzebb e pokoli csatától, mely oly sok halált hozott, s hoz is még majd. A csapda, melyet véletlenül aktivál, bizony váratlanul éri, ideje sincs félreugrani, vagy elállni előle. A gondolatok, melyek fejében keringenek mostan, inkább egy ritkán használt, de annál kiszámíthatatlanabb varázsigét adnak nyelvére...Igen, a történelem ismétli önmagát. Újra teleportál. Éppen, mint pár évvel ezelőtt, ugyanebben a városban, kimenekítve magát egy hasonló veszélyes helyzetből....ki tudja ezúttal mibe keveredve bele.
Meglehet épp a város szélén vagy még azontúl találja magát, ahol utoléri Mia üzenete, ámbár bekerülhet a város többi részén dúló csata közepébe, ahol percek alatt áldozatul eshet a sárkányok vad "táncának".*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   

Vissza az elejére Go down
 
Városhatár
Vissza az elejére 
19 / 22 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21, 22  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Középvidék :: Sendel - A halott város-
Ugrás: