LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Városhatár

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21, 22  Next
SzerzőÜzenet
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-27, 1:57 pm

//Mese: Sárkánytánc - Mia, Balál, Shuga, Aldo, Akirtep, Thalion, Furia//

*Az éj lassan tompa szürkeségbe vonja a füstölgő romhalmazt, mi egykoron Sendel városa volt. E romokat már több nagy csapás is megviselte, más világból származó rovarok lepték el, kétszer is, s most, utoljára egy csata, mely pusztításában felveszi a versenyt a korábbiakkal.
Tán még a csapdákat is anno eme ellenségnek állították, melyek egyikébe sétál most Aldo.
Az előtte felcsapódó csapóajtó, mit lábának óvatlan lépésével ébresztett, ha nem vigyáz, combját döfheti át, hisz másik oldalán hegyesre faragott karók meredeznek, ki tudja, kinek állították hajdani alkotói….
A csapda, miután meglepi a gondolataiba merült mágust, annak combját át is döfi, s tán épp Nibelon, az idő istenének kegyetlen játékaként, a fehér hajú mágus ismételten felbukkan ott, honnét távozni szeretett volna.
Aldo vérző combjával Ylyndar, az elf parancsnok táborában érkezik, s miután a csapda maradt a helyén, a mágus eltűnt, így anélkül egy lábán nem tudván támaszkodni, el is vágódik az elfek táborában.
Azok előbb meglepve állják körül, még fegyvereiket is tartva felé, ám egyikük rögvest fölé is hajol, hogy előbb elszorítsa a vérzést, majd sietve gyógyfőzetet csepegtessen a sebre.
Nincs sok idő, sok a sebesült, így, ha a mágus hagyja, hát rövidesen ellátják őt, s pihenhet a hegyes fülű katonák között, a többi sebesülttel.

A Főtér felől elhal a csatazaj, nem tudni, hogy valójában azért, mert a teret megszálló mágusok közül a maradék inkább elmenekült, vissza, a vezérkarhoz, hová Furiát, az ősi sárkányt egy kísértet, Hossin vezeti le.
Miként nem tudhatnak a földalatti járat mélyén folyó összecsapásról sem, melyet a kétlábú formába zárt sárkányok vívnak mágusokkal, s verinoli katonákkal.
A vezérkar elestét sem viszi hírül senki a katonáknak, a sötétben a futárok mozgása is még óvatosabbá, lassabbá válik. Még senki nem tudja, hogy elveszett a fej….csupán a megviselt test maradt, központi irányítás nélkül.
Tüzeket csupán oly helyeken gyújthatnak a város birodalmi védői, hol a fény nem dereng ki az éj sötétjében, hisz ez esetben célponttá teszi majd a sárkányok számára.
Ylyndar katonái sebesülteket gyűjtenek, midőn Balál, Akirtep, Shuga, s Mia érkezik az egyik kis csapathoz. A sötétséget kihasználva a katonák immáron mentik, ki menthető, s e pillanatban még sárkány sem csap le egyik csapatra sem.
A Balál által megidézett fény azonban nem csak a három katona számára látható. Hamarvást megjelenik körülöttük még fél tucat nyugati elf. Edain jelzését viselik, s felajzott íjakra illesztett elf vesszőkkel célozzák meg a csapat tagjait.
Addigre már Shugához kerülnek a Miánál lévő kristályok is.*
- Kik vagytok?
*Hangzik a kérdés. Háborús időket élnek, s van okuk bizalmatlannak lenni az idegenek felé, kik a csata ezen részén megjelennek, hol már jó ideje csak a tünde sereg küzd az ellenséggel.
Mia válasza az, mi legelőbb érkezik, s a tündék, nem leengedett fegyverekkel vezetik őket a táborba.
Itt Ruton asszony sietve csatlakozik a sebesültek ellátásához, s ebben, noha figyelemmel kísérik, nem avatkoznak bele a tündék sem.
A sötétben így találkozhat ismét Aldo, s Mia….ám nem tudni, örömteli lesz-e ez, s ha igen, hát kinek….
Ha Ylyndar parancsnok szóba áll az érkezőkkel, a többi tünde csupán távolabbról figyeli majd a párbeszédet.
Látni azonban, hogy Akirtep nem örvend különösebben nagy népszerűségnek. Nincs olyan elf, ki a sötétség útjára lépett fajtársakat ne vetné meg, s ne gyilkolná le sietve, ha határain belülre lép.
Ám Akirtep most nem elf területen jár, s a nyugati tündék is távol vannak otthonuktól, nincs helye egymás gyilkolásának, s ha a fejvadász nem lép fel ellenségesen, nem is bánthatják majd őt.
A város többi részén a sárkányok lassan fel-feltünedeznek az égen. Párban repülnek, s figyelnek lefelé. Keresik az ellenség tüzeit, hogy lecsaphassanak, s keresik azt is, hol látni titkos, éjjeli csapatmozgásokat. Immáron nem csak az északi részek felett szállnak, hanem délebbre is, az egész várost figyelni kívánják….
A felszínen a csatazaj lassan elül, s helyét a sebesültek nyögése, sóhajai töltik be.
Ezen a napon több száz sárkány esett el, s több ezer kétlábú is Sendel romjai között. Vajon mit hoz az éj sötétje számukra?*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mia Ruton
Feketeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 359
Életkor : 22
Munkahely : Vailani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-27, 10:00 pm

Az elfek hagyják őt. S ha a férfiak beszélgetnek, Mia a fáradtságát épp annyira bírja legyőzni, hogy sertepertél a sérült tündék között. Nem kíván beleszólni abba, mi lesz az útjukkal és Balál tervével. Öngyilkosságnak tartja, de hallott odahaza katonákat, akik nagy szorongatásból csodaszámba menően menekültek meg és tértek haza...Haza...megint az otthon... fejébe tolakszik a jelenet, amikor részvéttel volt a másik hontalan, Aldo felé és ő kihasználta ezt. hogy tehette?  És ő maga meg hogy hagyhatta? Most nem igazán érti magát. Szereti a Sárkánylovagot... vagy mégsem? Vagy csak aki volt egykor? Vajon lehet e még újra kerek egész? Bárcsak erős hatalommal bírna és összerakhatná darabjaiból...Talán sikerülne. De már messze jár, talán el is hagyta Sendelt. Ez már múlt idő...
Most Mia kimerültség szélén egyensúlyozva, cikkázó gondolatok közt észre se veszi, hogy gyakorlott gyógyellátása közben eltávolodik a társaitól. Igaz az elfek figyelő tekintete előtt, de ők bizonyára azért lejjebb adták a gyanújukat. Így egy kötést akar ellenőrizni, mi láthatóan nagyon átvérzett s egymaga hajol a katona fölé. Félrehajtja a sűrű homályban a vöröses nehéz köpenyt a kötésről. A fakó, erős kézfejre teszi apró tenyerét. Mintha adhatna most erőt bárki rászorulónak. Sóhajt a lelki súlyok alatt és ... elkerekedik a szeme a sötétben. Némán felsikolt:
- Aldo!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Thalion Órëa
Elf vezér
avatar

Hozzászólások száma : 510
Életkor : 1872
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-11-29, 9:04 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*A sötétben érkező mágust felfogják a nyugati tündék, s a sebesültek közé viszik, hol a gyógyítók az ő sebét is ellátják.
Megviseltsége, sebei ellenére, noha közéjük tartozónak tűnik, mégsem bíznak benne.
Mindig akad oly katona, ki szemmel tartja őt, miként a környező sebesülteket is.
Az éj lassan rájuk borul, s Ylyndar, megszervezve a sereg maradékának éji őrségét, s a mentőcsapatok rendjét, maga is megpihen kissé.
Hamarosan a mentőcsapatok környékén megjelenő újabb csapatot is észlelik, s körbeveszik.
Ha kérdésükre azonosítják magukat, s velük tartanak, a katonák a táborhoz kísérik őket.
Ez esetben a nő sietve a sebesültekhez tart, és segít ellátásukban, mikoron társai elé maga a vezér áll.
Ylyndar maga is kivette részét a csatából. Fáradt, megpörkölődött, s ő az, ki elmondhatja magátról, túlélte egy fekete sárkány támadását.
Látja, katonái Akirtepben felismerik a sötét elfet, s nem is örvend különösebben nagy népszerűségnek.
Mind tudják, mit jelent népükben sötét mágiát alkalmazni. Tudják, mivé lehet lelke az ilyen tndének, s maguk is ódzkodnak tőle.*
- Ylyndar vagyok, e sereg parancsnoka. Benneteket kit tisztelhetek?
*Üdvözli őket a vezér.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aldo Barras
Vörösköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 415
Életkor : 129
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-12-01, 7:29 pm

//Sárkánytánc - Mia//

*Legutóbb időben eltudott teleportálni a vészhelyzetből. Igaz, akkor a feje bánta volna, most meg csak a lába. Viszont a seb elég mély lett, szerencséjére nem szúrta át a combverőeret, hanem annak egy kisebb ágát. A szúrt sebet percek alatt ellátták az elfek, akik közé váratlanul betoppant. Eszméletét nem veszítette el egy pillanatra sem, viszont a kimerültségtől és a lépten-nyomon összeszedett sérülések miatt egy idő után elnyomta az álom a sátorban. Ahhoz képest, hogy esze ágában sem volt háborúsdit játszani, sőt nyíltan még az ellenségre sem támadott mióta itt van, úgy érzi, szépen kivette a részét a körülötte dúló csatából.
Arra ébred, hogy egy könnyed női kéz érinti meg kézfejét, de mire bármit is szólhatna, a kéz tulajdonosa nevén szólítja.*
- Mi? Mi a...Mia?!
*A következő mozdulata, hogy kezét elkapja a Miáétől majd minden erejét összeszedve megpróbál felülni majd felegyenesedni. Amennyiben Mia felé nyúl, vagy megpróbálja megakadályozni, finoman, de határozottan ellöki magától.*
- Hagyjál! Meghoztad a döntésedet, hát én is. Soha többé nem akarlak látni!
*A kijárat fele veszi az irányt, de ahogyan sérült lábára lép, az meg is adja magát és összerogy. Most veszi észre, hogy a kötés is teljesen átvérzett.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 654
Életkor : 45
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-12-01, 8:59 pm

Mialatt Ruton asszony a sebesültek közé lépve szorgoskodik, Balál terhét, Akyrtepet is közéjük helyezik az elfek. A vezérük, bizonyos Ylyndar elé vezetik őket.
- A nevem semmit sem mondhat neked. Nem tartozom mágus rendbe, se a seregbe. Én nem vagyok túl érdekes. Ám egy oldalon harcolunk! Balál Tangeran szolgálatodra! Ez itt Akyrtep- biccent  feléje-, aki régen és most is a bajtársam volt, míg maga alá temette egy ízzó fal. Tudom, sötét elf, mégis kérlek, segítsétek a gyógyulásban, amennyire lehet! Teljesen hontalan, a multjának, talán családjának elvesztett nyomait keresi...Emez a barnamágus Shuga. Az ifjú hölgy már bemutatkozott....khm..
Megvárja reflektál-e az eddigiekre Ylyndar, majd lehetőség szerint félre eső helyre áll, hol nem hallhatja őket mindenki. Láthatóan rögzült gyanakvása, avagy valami mondandóját nem kíván közzétenni.
- Uram! Volna itt egy terv, amit Ruton aaszony említett. Azon az eszement ötletemen alapszik, hogy a sárkányok gyógyító helyét megtámadva kettéhúzhatnánk az erejüket és egyben csapást mérhetnénk a gyenge pontjukra. Oda tartunk. Ahogyan a hölgy mondta, még az éj leple alatt jó volna odaérnünk. Ám varázstudó és katona bajtársainkból kifogytunk az úton...Nem tudom, tudnál-e támogatni bennünket? Ha kivánod, elmondom az ötletem amit kidolgoztunk Shugával!
Azzal, ha Ylyndar hallani akarta, elmondta, vagy elmondták neki ők ketten, miként is tervezik kivitelezni az őrült tervüket. Kezdve onnan, hogy Balál runás varázskövének, mit érinteni is métely s tetszhalál, hogyan erősítenék fel varázslattal a hatásat, s szórják azt szét a kő körül hangrobbanást idézve elő, folytatva azzal, hogy ő vállalta teleportálva bejuttatni a sebesült tábor sűrűjébe a követ akár az élete árán is. Tekintve, hogy ereje fogytán s a teleport sose volt erőssege. Befejezve ott, hogy a tetszhalálba taszítottakon mutatnának példát,hogy jár az a sárkány, ki seregeikkel kezd...Nem tudta, mennyit értett az egészből az elf vezér. Azt viszont igen, hogy ha megérti, talán nem habozik segíteni néhány fővel őket, ezért igyekezett jól összefoglalni, s hiteles lenni.
Igaz, hogy mikor a végére ért s pont azt kérte, kérdezzen Ylyndar, akkor valami megtört benne....egészen mélyen...megrogyott. majd hirtelen a lába is. Ha ült, tartása meggörnyedt. A haja és szakálla ismét ősz tincseket nevelt csíkokban és nőni kezdett szabálytalanul. A szemei elrévedtek és légzése percekre elakadt. Olyan volt, mint ki ott sincs.
Zihálva kapkodott utána levegőért. Titokzatos könyvét előkotorva írni s rajzolni kezdett mit látott. A főszereplő egy bőrruhás fekete nő volt egy pincejárat mélyén.
- A fekete sárkány!- Nyögte rekedten,mikor meg bírt szólalni.- Fúria... Így már érthető a korán beállt csend! Rá...ta...lált a vezérkarra!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Thalion Órëa
Elf vezér
avatar

Hozzászólások száma : 510
Életkor : 1872
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-12-03, 10:14 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*A sötét elfet a gyógyítók magukkal viszik, de bizalmatlanok vele. Két katona figyeli kissé távolabbról, miközben Mia és Aldo kis közjátékára is felfigyelnek, főleg, amikor a fehér hajú mágus túl korán próbálja használni sebesült lábát.
A férfi mellé lép az egyik katona. Fejét csóválva néz le rá, majd a hóna alá nyúl, s felemeli a férfit, legalábbis segít neki talpra állni.*
- Ne siess sehová! Ha túl korán erőlteted a lábad, még elvérzel. Hagy időt a gyógyítóknak, amit a sebedbe tettek, rendbe fogja hozni.
*Ha hagyja, visszakíséri a sebesültekhez, de nem gyermek már a férfi, ha akar, hát a katona útjára engedi, ha meg akar halni, az ő dolga.
Ez idő alatt Ylyndar elé állnak a mágusok. Balál kezd beszélni, s az elf vezér hallgatja őt.*
- A barátodon a sötét mágia sosem fog segíteni. Ha önmagát keresi, azt csakis a fényben lelheti meg.
*A parancsnok követi Balált, de a tábor őrzött vonalait nem hagyja el. Nincs miért megbízni a csapzott mágusban, s épp ezért maga is figyelmes Balállal.
Ahogy nekikezd a tervnek, Ylyndar, biccent, hogy folytassa, hiszen minden érdekes lehet e nehéz harcban, mi előbbre viszi Lanuria ügyét.
Az elfek vezérének nincs lehetősége válaszolni, noha oly nagyon nem is igyekszik, meg kell ezt fontolni, mielőtt döntene, hisz-e egyáltalán az idegennek.
Azonban van még valami, s ez az, hogy a mágus hirtelen roggyan meg előtte.
Ylyndar elkapja a férfit, reflexből, avagy jó szándékból, mindegy az, s segíti a földre ülni. Szemei előtt vénül meg látszólag a férfi, s tűnnek fel ősz tincsek hajában, szakállában.
Látott már ilyet emberek között, látnoknak hívták, netán látónak.
Nem szakította meg, úgy tanulta, nem jó félbeszakítani az ilyen látomásokat, így hagyja.
Azt is hagyja, hogy a férfi rajzolgasson, csupán éles tünde szemeivel követi a vonalakat, melyek idővel alakot öltenek a lapokon.
Szemei összeszűkülnek a fekete sárkány kijelentésekre, s azokra, mit a férfi említ.*
- Ha szavaid igazak….alapjaiban változik meg e csata….
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shuga
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 412
Életkor : 39

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-12-04, 3:37 am

//Mese sárkánytánc//

Eszem vesztem hogy elfek fognak ránk fegyvert, legszívesebben széttépném őket és ennék a kihűlő testükből. De sajna most szövetségesek és a sárkányból degradált selejtes démon nem eszi meg szövetségeseit. Még ha az ötlet nem is hülyeség. Balál tart rögtönzött bemutatót, én korrigálom kicsit.
-Én a Birodalmi mágusokhoz tartozom, szóval köszönünk minden segítséget.
És Balál bele lendül csak ontja magából a szavakat közben én némi számolást végzek felmérem hányan is vannak. Elsütök egy csendes életerő érzékelő varázst ami a közelben egy ismerőst bök ki kezdetnek, lehet hogy meg kéne néznem ki az? Mindegy nézzük a számokat. Az elf hadúr néha kérdez lassításra készteti a szürkét, aki csak mondja mondja és nem áll be a szája. Aztán Balál szemei fent akadnak és Rajzolni kezd amit rajzol nem tetszik és amit mond mellé pláne nem.
Gyakorlatilag egyszerre ismerjük fel kedvenc fekete nőstény sárkányomat aki a fejemet birtokolja.
-Nini Fúria...-majd elharapom a megkezdett mondatom, hisz kicsi az esélye hogy egy hozzám hasonló külsős béna mágus ismerje Fúria őnagysága hát mit ne mondjak vonzó alakját. És buzgón remélem hogy mindenki Balálra figyelt és nem ránk.
-Már miért változna meg szimplán kikergetjük őket mi a garancia hogy megtörtént és különbem is ki ez?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-12-04, 3:04 pm

//Mese: Sárkánytánc - Balál, Mia, Aldo, Shuga, Akirtep, Furia, Thalion//

*Leszáll az éj, s a csata nyugvópontra jut. Az éj takarásában a csillagokat fent szárnyaló sárkányok árnyéka takarja ki, mintha felhők gomolyognának sebesen az égen. Sárkány őrjáratok járják párban Sendel felett az eget, immáron Darlath parancsára nem csupán az elfoglalt területeket, s azok szomszédságát, hanem a többit is igyekeznek megfigyelni.
Vérfürdő volt ez a javából, ám a csata még korántsem ért véget.  Ennyi sárkány a nagy háború óta nem esett el egyszerre, s ennyi ember sem.
A város északi, északnyugati részei a sárkányok fennhatósága alá tartoznak, nincs ott már kétlábú, ki ellenállna, s e vonal egészen a főtérig hatolt előre. Keleten az elfek csapatai ellenőrzik még valamelyest a területeket, ám a város északi pereme tőlük is messze húzódik.
A város többi részén a verinoli katonák befészkelték magukat a megmaradt romok fedezékébe. Sebesülteket ápolnak, pihennek. Akadnak, kik vizsgálják a sárkányok ellen korábban használt harci gépeket, hátha hadra fogható még némelyik.
Futárok járják a tábort, többségük már visszafelé halad a vezérkar földalatti főhadiszállása felé, nem is sejtve, hogy ott már nem talál semmit.
A sötét kedvez a lopakodásnak, de a nagyobb hadmozdulatokat már észlelnék a sárkányok.
E körülmények között az elfek táborában zajlanak még valamirevaló események.
Oda érkezett Aldo, a vörös kabátos, fehér hajú mágus. Combsebe súlyos, noha, miután a nyugati tündék gyógyítói ellátták, nem halálos. Óvatosnak kell lennie, a vérveszteség gyengíti őt, sebe pedig újra vérzésnek indul talpra ugrását követőn. Ha Mia nem látja el, egy elf gyógyítónak kell elvonni magát társai ápolásától.*
- Ne kísértsd Ritaleát, mágus! Mi sem vagyunk mindenhatók, ha te halni akarsz!
*Amennyiben Aldo mégis útra kel, rövid út után lába immáron zsibbadni kezd, s ő maga is érezheti, miként hagyja el ereje.
Balál, Akirtep, Mia, és Shuga is oda jutottak végül, s míg Ruton asszony a sebesültek ápolásával törődik, addig Akirtepet, sötét elf létére is gondjaikba veszik az elfek.
Balál és Shuga maradnak Ylyndar parancsnok előtt.
A parancsnoknak Shuga is bemutatkozik, birodalmi mágusként azonosítva magát, s ez utóbbi még igaznak s tűnik, miként a csapzott látnok szavai is.
Balálra akkor tör látomás, midőn tervüket nagy vonalakban már ecsetelte az elf vezérnek.
A látó látása valódinak tűnik, különben igen komoly színjátéknak kellene lennie, mit a tapasztalt elf katona tán észre is venne.
Azonban a hírt nem erősítették meg. Csupán a csend árulkodik, valami történt odabent.
A sárkányok eközben nem messze az elfek vonalától landolnak a romok között.
Nem támadnak a hegyes fülű, kétlábú népségre, ha azok sem támadják meg őket, csupán körbepillantanak, s ha a tündék jól rejtőznek, harc nélkül emelkednek újfent a magasba.
Láthatón nem keresik a küzdelem lehetőségét, s ez okot adhat némi gyanakvásra is.
Könnyen lehet, megerősítést jelentenek Balál szavainak.
Tán úgy tűnik, a sereg lefejezésének tényéről már ők is értesültek.
Minden esetre, ha híre megy a történésnek, fej nélkül könnyen annyiféle reakciót vált majd ki a hír a seregben, amennyi magasabb rangú tiszt, mágus él, s irányít ott.
Ha Ylyndar belemegy a dologba, jól meg kell fontolnia, hogyan juttatják a sereget a falakig.
A nagyobb csapatmozgásokat felfedezik a sárkányok, s nincs egybefüggő földalatti járatrendszer a városhatárig.
S mégis, Sendel romjai között a biztonságosabb haladni. A város körül elterülő síkságon már nehezebb lesz rejteni haladásukat.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Thalion Órëa
Elf vezér
avatar

Hozzászólások száma : 510
Életkor : 1872
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-12-09, 12:10 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*Ylyndar figyeli a férfit, akit leültetett. Mágusnak tűnik, olyannak, amilyenek a látók szoktak lenni. Habókos, megviselt, tán művészléleknek nevezték volna.
A parancsnok felpillant a látóról. A sárkányok, kik nem messze tőlük landolnak, körbepillantanak.
Az elf katonák megbújnak fedezékeikben, ha netán az ellenség tűzzel támadná őket, úgy némi idejük marad védekezni, s óvni a sebesülteket.
Azonban a sárkányok nem támadnak, körbepillantnak, mit a parancsnok a falrész fedezékéből is jól lát.
Óvatosan figyelnek mind, fegyvereik készenlétben, varázslatokat is szinte már nyelvük hegyére tették, hogy csupán használni kelljen. Két sárkánnyal még így is elbánhatnak.
Azonban a sárkányok, olybá tűnik, harc nélkül emelkednek a magasba.
Ylyndar furcsának is találja, hisz támadhattak volna, noha ennek lehetősége most is megvan. Ha felfedték a rejtőző csapatokat, visszatérhetnek erősítéssel.
Shuga szavaira nem figyel fel, nem ismeri a sárkányok neveit, felőle akárminek is hívhatják.*
- Feltételezésed jogos. Egy felderítővel rövid időn belül felmérhetjük, igaz-e a látomás, avagy megvezetni, megosztani kívánja erőinket társad.
*Felel a parancsnok a barnaköpenyesnek.*
- Botor feltételezés részedről, ha e mai ütközet után még úgy látod, „szimplán kikergetjük” e szárnyas hadat a romok közül. Odakint ők vannak előnyben. Csupán itt lehet esélyünk harcolni ellenük, s ha a városból ki is szorítanánk, a levegő még az övék.
~Ez egy átkozott csapda…!~
*Jut eszébe a parancsnoknak, s rögvest hívatja is a felderítőt. Az éj hosszú, időben visszatérhet, s meghozhatja a hírt, igaz-e Balál szava.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shuga
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 412
Életkor : 39

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-12-09, 5:53 pm

-Kém? Balál? Ezt kizártnak tartom. Nem rég végzett egy humán alakban rejtőző sárkánnyal, ahogy én is végeztem eggyel~Reménykedjünk benne kerge démon~Balál ugyan fura alak de segített megtalálni a merénylőt és társát akik megöltek egy fehér köpenyest. Az életem is rá merem bízni Balálra, ha kém akkor én is ~Néha befoghatnád, pontosan tudod hogy miért, lehet hogy kergék voltunk már sárkányként is és ezért öltek meg hm? Ne adj tippeket Ylindarnak, nofene ez a név honnan került elő mintha már találkoztunk volna vele, nos remélem nem mert akkor hülye gyerek erősen pácban leszünk.~ Tehát kérem mindenképp óvatosan menjenek a hely felé.
Türelmesen várok és Balált figyelem majd eszembe jut Mia.
-Elnézést a hölgy kevés ruhában merre is távozott, remélem nem tünt el....
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-12-11, 1:43 pm

//Mese: Sárkánytánc - Aldo, Mia, Balál, Shuga, Thalion, Akirtep, Furia//

- Ne kísértsd Ritaleát, mágus! Mi sem vagyunk mindenhatók, ha te halni akarsz!
*Közli véleményét az elf gyógyító Aldoval, midőn újfent ellátja sebét.
A katona végül odavezette hozzá az összerogyó férfit.
Mia eközben bizonyára gondolkodik a történteken, hisz láthatta, hogy a fehér hajú varázsló mily módon igyekezett sértetten távozni tőle, s mily módon tette kockára egyébként sem ép testét.
Az elfek mindebbe nem avatkoznak. A szerelmesek torzsalkodásánál jóval több gondjuk van.
Sebesültjeik türelmesen tűrik az ápolást, várják a gyógyulást, ám immáron a megmaradt gyógyítók is fáradtak, s a katonák is.
Nem messze Aldotól ott hever a magára hagyott sötét elf, Akirtep is. Az elfek nem szánnak több időt a gyógyítására, nincs idejük, s erejük sem rá.
Balál, szavaira Ylyndar figyelhet, s tanácsaiban ott rejlik a sürgetés is. Shuga
tán életét is tenné a torzonborz mágus ártatlanságára, hogy igazolja azt.
Nem sokkal később, míg a futár a Főtér felé tart, már Mia iránt érdeklődik.
Könnyen lehet, izgalmas találkozásban lesz része, ha netán megpillantja a sebesülteket ápoló, kissé tépett hölgy közelében a fehér hajú mágust.
Utóbbi ellen azonban nem léphet fel könnyedén, hisz az elf katonák, kik figyelik a sebesülteket, közbeavatkoznak, s legyen bármily képzett varázsló, a tündék ellen nem állhat meg e pillanatban.
A futárnak nem kell a lejáratig jutnia, onnan már érkezik az első emberi katona lóhalálában.*
- Nincs többé vezérkar! Beomlott a járat, beomlott a főhadiszállás is!
*A tünde átveszi az információt, s már lohol is vissza, Ylyndar parancsnokhoz.
Eközben mind több visszatérő, avagy épp üzenetet hozó katona szerez tudomást a vezérkarral történtekről, s miután egyetlen mágus, főtiszt sem jelentkezik, kik még megállíthatnák a hír terjedését, hamarvást mind többekhez jut el a hír.
Így jut el Ylyndarhoz is.
A sárkányok járőrözése zavartalanul folyik odafent, a Főtér felől futó katonákkal sem törődnek, feltéve, hogy a sötétben megpillantanak egyet-egyet.
A mágusok, katonák sem támadják őket a levegőben, noha ehhez vagy magasan szállnak, vagy túlerőben is vannak.
A béke, s a csend alkalmas a szervezkedésre, avagy a sorok rendezésére, attól függően, melyik félnél mire van szükség.
Könnyen lehet, nem fog egész éjjel tartani….*

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 654
Életkor : 45
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-12-11, 2:00 pm

// Elnézést, de betegség miatt nem tudtam időben feltenni ezt, már korábban irtam meg. Látom egyszerre tettük fel a mesélővel, de most nem tudok ujat írni sajnos. Szeretném így hagyni nagyon fontos mondanivalói miatt, úgyhogy kérlek ezt értelmezzétek a jelen helyzethez mérten, Ylyndar, Shuga és Kedves Mesélő!//

A szürkemágus lassan eszmél a valóságra. Míg feltápászkodik a földről, több faj változatos káromkodásit nyomja el részben a bajsza alatt. Láthatóan gyűlöli, hogy ilyen kiszolgáltatott helyzetbe kerül, vagy amit nem tudhatnak, magát a látomásokat is.
Egyenesen Ylyndar közelébe megy, ha engedik, és egészen halkan így szól a tündéhez:
- Bölcs döntés. Jól tetted, Ylyndar, hogy maradtál, s nem adtál ki azonnali visszavonulási parancsot.- Közben szórakozottan, elmélázva igazította el a szeméből előre lógó, hosszú, ősz tincsét, majd mintha csak mellékesen morfondírozna magában, s nem megerősítésnek szánná, mégis jól érthetően folytatta:- Nálad az igazság, meg kell bizonyosodnunk, mi is történt s megtörtént-e. igaz, ami ebben a könyvben, ahogy atyám nevezte, a Valóság Könyvében le van írva, vagy meg van rajzolva, az kivétel nélkül megtörtént, vagy meg fog történni...
Ráharapott az alsó ajkára s pár pillanatig kicsit zavartan fürkészte Ylyndar tekintetét, hisz többet mondott örökségéről a tündének, mint szeretett volna. Minden tisztelete a tündéké, de azért gyorsan visszatért eredeti mondandójához.
- Ha vezérnek való lennék, és maradnék, én magam két lehetőséget látnék, vagy továbbmegyek az akcióra, mit elterveztem és végrehajtóm legjobb tudásom és lehetőségeim szerint, ha a fene fenét eszik is, hátha megoszthatom a városhatár és a város belseje közt a sárkányok erejét; Vagy bemennék a központba s ott keresném meg az ideiglenes gyülekezőhelyüket, egy kissé módosítva a tervet. Ám a választást gyorsan kellene megtennem, mérlegelve azt, hogy vajh' mennyi időnk maradt, mielőtt elterjedhet éjszaka a sárkányok páros járőrözése közben a híre annak, ami esetleg az emberi vezérkarral történt. És vajon a sárkányoknak, főleg ennek a Fúriának vajon eszébe jut-e elhíresztelni a városban, legkésőbb hajnalhasadtával, ami történt. Az is egy taktikai lépés, mivel számolnom illenék.
Mintha csak megerősítésképpen történne, a két sárkány a közelben leszáll, de ha sejtenek is valamit a csapat ottlétéről, semmit sem tesznek. Aztán Balál még szintén a falhoz lapulva ezt mondja:
- Ha számolnál hasonlóképpen te is, megkérlek, számolj azzal is, hogy kijutnunk a városból jelenleg szinte egyenlő a lehetetlennel, bemenni a város szívébe pedig a vakmerővel. És van itt még valami, ami rám semmiképpen, de rád, uram, teljesen igaz...
Megvárja, hogy Ylyndarral  a tekintetük összefonódjon ismét, s csak akkor fejezi be.
- Egyetlen személy van a városban, ki minden seregeinket vezetni képes eme helyzetben.Te, Ylyndar. S bár már évekkel ezelőtt felhagytam katonai szolgálatommal, szolgálatodra felajánlom e csatában a kardomat, az íjamat s mi fontosabb az utolsó csepp véremet Parancsnokom! Rendelkezz velem! S ha véget ér itt a városban, az oldjon fel neked tett katonai esküm alól! Ám az Istenekre, bármikor leteszem neked újra, ha túléljük Sendelt s még találkozunk! Miért nagyon fontos a döntésed? Ha Sendel elveszik, nem állítja meg a sárkányokat semmi kelet felé. A kereskedelmi utaknak pedig végük. A menekülési utakat délre immár egykönnyen vághatják el...Ez pedig Lanuria vesztét jelenti. Ám, ha nem is nyerhetünk, de megállítjuk őket, időt nyerünk az országnak a védelmi vonalak rendezésére. Adj hát parancsot uram! Mit tegyünk?


A hozzászólást Balál Tangeran összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-12-11, 8:38 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aldo Barras
Vörösköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 415
Életkor : 129
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-12-11, 8:05 pm

*Nyilván nem megy tovább, mint amennyire az ereje engedi. Hagyja, hogy a katona visszakísérje a gyógyítóhoz, s erőtlenül befekszik iménti fekhelyére. Amennyiben Mia még a sátorban van, tekintetével messzire elkerüli, ha közeledni próbál hozzá, nem tűri, hátat fordít neki.
Tudja, hogy magatartása 180 fokos fordulatot vett Miával szemben, hisz ő miatta jött be e lángoló katlanba, de azóta történt egy s más, s míg testét egyre súlyosabb sérülések érik, belső énjét már halvány fátyolként érzi szertefoszlani. Egy ideje nem tud különbséget tenni Constantine, sem Aldo között. Mi van, ha egyikük sem létezik már, s helyüket átvette egy harmadik, Antoniushoz hasonló apátiás, abuliás lény. Mi van, ha nincs visszaút sem már? Minden összemosódott...*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Thalion Órëa
Elf vezér
avatar

Hozzászólások száma : 510
Életkor : 1872
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-12-13, 3:16 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*Az elf parancsnok Shuga kérdésére válaszol előbb, míg a látó összeszedi magát.*
- A hölgy kevés ruhában a sebesültek körül lehet. Ott kezdett el tevékenykedni, s kevés az esélye, hogy bárhova távozott volna. E pillanatban a város ezen részén nincs biztosabb hely számára.
*Ő maga is tudja, mily kevéssé számít biztosnak az elfek tábora. Könnyen lehet, hamarabb válik célponttá, minthogy azt mondhatná bárki: Edain.
Az elf parancsnok nem szól az őt biztató szavakra. Taktikai megfontolásból, s azért döntött a kitartás mellett, mert a tisztesség így kívánta.
Nem érdekli különösebben, mily könyvet birtokol e furcsa mágus, számára bizony e pillanatban a csata az elsődleges.
Tán otthon, a Nyugati szeglet elfek lakta, hűs völgyeiben másképp tekintene a különös könyvre – más helyen volna, más időben, tán békésebben, mint ez itt.*
- Ha igaz, mit mutattál, mágus, bizton állíthatom, a védők tudtára adja majd, elveszett a fej. Úgy, hogy az minél inkább demoralizálja erőinket.
*Szól Ylyndar. Az elf nem beszél többet. Meghallgatja Balál szavait, majdan csendesen szól.*
- Nézz körbe, mágus! Mit látsz?
*Halkan beszél, nem kívánja, hogy katonai hallják szavait.*
- Seregünk meggyengült, sebesültjeink száma nagy, a harcosok fáradtak. Miként a sárkányok is bizonyára azok. Most erőt gyűjtünk, s megvárjuk, mi hírt hoz a felderítő. Pihenj te is, erődre szükség lesz hamarvást, ezt bizton állíthatom.
Ha túléljük e harcot, s te hűséggel küzdesz mellettünk, hát Eclair nevére, testvéremmé fogadlak mindenkivel, ki e csatában vérét adja mellettünk.
*E szavakkal ellép a mágus mellől.
A romok között, kissé délebbre halad, hol a csillagokat szemlélve leveszi sisakját, felfedve fejét. Utóbbit meghajtva kezd szólani.*
- Istennőm, Eclair! Ki mindőnkben ott lakozol, kikben elf vér folyik, tekints le ránk. Népünk egyre fogy, s noha tudásunk nem apad, ha e háborúban elpusztulunk, nem marad, ki őrizze a neved az utókornak.
Nehéz feladatot kaptam Gilchanar úrtól, de vállaltam, s ezerszer is vállalnám újfent.
Nem népünk vérét kívánom ontani, ó nem, hanem a tisztesség, a becsület oltárán állok most is, azért, miért oly sok vér kiontatott már, s ki fog ezután is.
Nem vagyok méltó, hogy e város védelmét szervezzem, s te tudod, tán a verinoliak el sem fogadnák parancsom.
Ám ha igaz, mit e mágus állít, s a vezérkar elesett, össze kell fogni a nyájat, mert szétfutnak a juhok. S mind tudjuk, a ragadozók csak arra várnak, hogy lecsaphassanak az elkallódókra.
Adj erőt, támogass, istennő még egyszer, utoljára, s ha a végzet úrnője úgy kívánja, örömmel hajtom fejem Dremer igájába, s tán veled is találkozunk majd ott, hová lelkünk tér meg, midőn levetette testünk porhüvelyét.
*Felemeli fejét, s ismét a fehéren ragyogó csillagokra néz. Ekkor ér a táborba vissza a felderítő, s őt keresi.
Ylyndar visszatér a táborba, hol a felderítő átadja neki az információt. Ha Balál még nincs mellette, hát most hívatja, majd a megmaradt futárokat, felderítőket is maga mellé hívatja.*
- Itt az idő, mágus! Katonákat kapsz magad mellé, kikkel megkísérelheted terved. Nem tudok sokat adni, ám mind jó harcosok, kik küzdöttek már sárkányok ellen. Kis számban jobb eséllyel juthatsz el az ellenség lába alatt.
*Ha Balál beleegyezik, úgy harminc elf harcost tud rendelkezésére bocsátani, majd a futárokhoz, felderítőkhöz fordul.*
- Vigyétek kérésem a mágusokhoz, tisztekhez! Az éj leple alatt kell közel jutnunk az ellenséghez, mely most pihen. Úgy, hogy sem szagunk, sem zajunk, sem árnyékunk ne árulja el, mire készülünk.
Gyújtsunk rejtett tüzeket délen, hagyjunk nyomokat a romok között, ám apró szakaszokban kerüljünk közel a Főtérhez! Ha mágusaink ráolvasnak a katonák fegyvereire, tán lehet esély meglepni az ellent, s az egyetlen esélyünk, hogy akkora veszteséget okozunk, mi már a fekete sárkánynak is sok lesz….
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-12-18, 1:36 pm

//Mese: Sárkánytánc - Aldo, Balál, Mia, Shuga, Thalion, Akirtep, Furia//

*Aldo az elf gyógyítók, s sebesültek között vergődik. Nem sebe a legsúlyosabb gond, a bajok sokkal mélyebben, több részre szakadt, avagy tán lassacskán összemosódó személyiségei között vannak. Az egyik sebesült katona könyököl fel, s fordul a mágus felé.*
- Van valamiféle tervetek arra, mihez is kezdtek a fekete sárkánnyal? Még ha a többivel el is bírnánk, mi őt megsebezni sem vagyunk képesek….
*A harcos azt hiszi, a fehér hajú mágus is egy azok közül, kik a verinoli sereget kísérték a csatában. A mágus megvisel külseje azt mutatja, keményen kivette részét a harcból.
Mia eközben bizonyára gondolkodik a történteken, hisz láthatta, hogy a fehér hajú varázsló mily módon igyekezett sértetten távozni tőle, s mily módon tette kockára egyébként sem ép testét.
Az elfek mindebbe nem avatkoznak. A szerelmesek torzsalkodásánál jóval több gondjuk van.
Sebesültjeik türelmesen tűrik az ápolást, várják a gyógyulást, ám immáron a megmaradt gyógyítók is fáradtak, s a katonák is.
Nem messze Aldotól ott hever a magára hagyott sötét elf, Akirtep is. Az elfek nem szánnak több időt a gyógyítására, nincs idejük, s erejük sem rá.
Shuga Ylyndar útmutatását követőn ott lehet immáron Mia közelében, s megpillanthatja Aldot is, amint épp egy elf katona tartja szóval.
Mindeközben Balál és Ylyndar folytatnak párbeszédet. Az elf vezérnek láthatóan kétségei vannak afelől, van-e joga összefogni a Sendelben harcoló seregeket, s irányítani, s még abban is, vajon hallgatnának-e rá.
Ezen az éjen Eclair istennője nem jelenik meg neki, noha bizonyára meghallgatta kérését.
A parancsnoknak magának kell helytállnia a csatatéren.
Parancsait katonái, felderítői, futárjai viszik tova a romok között megbúvó, ott a sötétben táborozó maradék hadsereghez.
A tisztek, mágusok, kik szerte a romok között irányítják a megmaradt sereget, egymás után kapják meg Ylyndar, a nyugati elf sereg vezetőjének utasításait, melyeket, noha kérésként csomagolt, mégis utasítások azok.
Akadnak, kik vitatják a parancsok jogosságát, s akadnak, kik felismervén, ha széthúznak, végük, megkezdik azok végrehajtását.
Balál szavai mögött egyfajta burkolt tartalom rejtőzik. S e tartalom azt mondja, nem számít, balra, vagy jobbra, nem számít, jó parancsot ad-e Ylyndar, ám adja ki azt, s vezessen! Erre van szüksége a katonáknak, ezt teszi az elf vezér.
Jól teszi, a seregnek most fejre van szüksége, minek szerepét magára vállalta.
Az éj leple alatt a romok között csapatok kerekednek fel. A romok takarásában tüzek lobbannak, s csupán őrizni marad ott egy-egy katona, ki tudja, sorsa az istenek és saját szemfülessége kezében van.
Elterelések ezek, mik a sárkányok szemét hátrébb irányítják, mint azon rész, hová rájuk lecsapni készülnek a tündék.
Az éj leple segíti őket, ám óvatosnak kell lenniük, a sárkányok a magasból figyelnek, s ha a kísértet is teszi dolgát, hamarvást fény derülhet a kétlábú seregek éji gyülekezésére.
Balál, s harcosai is elindulhatnak, ha úgy dönt, végrehajtja, mit eltervezett, s mellé harminc harcedzett tünde lép, hogy elkísérje a csaknem biztos halálba.*

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shuga
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 412
Életkor : 39

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-12-18, 2:39 pm

Amikor Ylyndar közölte merre keressem Miát köszöntem és léptem is mielőtt olyat is elmondok amiről totál nem kellene tudnom. Több kört futottam mire megtaláltam a sátrat ahol Mia segédkezhet. Legnagyobb meglepetés mégsem ő volt hanem Aldo aki kötéssel a lábán feküdt nem kevésé durcásan mint egy gyerek akinek nem csak elvették a játékát de az orra előtt törték össze.
-Helló Mia készülj lassan megyünk a hős szerintem nem kér a segítségedből, szedd rendbe a ruhád és menjünk hamarosan itt se lesz jobb. Szöszi te meg ne duzzogj gyere velünk addig se lépsz bele minden szarba és túl is éled. És ha még mindig kedvet érzel hozzá ha végeztünk akár meg is ölhetsz majd csak ne hidd el azt a sok maszlagot ami a fejedben járhat.
Amint végeztem a kis buzdító (vagy a bosszantó jobban hangzik?) szövegemmel türelmesen végignézek a sátron az elfünket leellenőrzöm aztán vissza térek a vezéri sátorhoz.
-Nem akarok újabb negatív dolgokat közölni de perpille az élő vezérekre pályázhatnak ahol megtámadják a járőr díszsárkányait erősítés fog érkezni. Aztán módszeresen kipucolják a maradékot. Legalább is én ezt tenném Furia és a helyettesei helyében. Te elég előkelő helyen állsz a listáján, szóval csak óvatosan.
Oda sétálok Balál mellé- Ha jobban vagy menjünk mert ha kiszúrják ezt a tábort nekünk lőttek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Thalion Órëa
Elf vezér
avatar

Hozzászólások száma : 510
Életkor : 1872
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-12-22, 2:22 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*Az elfek csapata még vár Balálék döntésére, miközben Ylyndar katonái versenyt futnak az idővel, s az ellenséggel is. A levegőben sárkányok járőröznek, míg odalent a romok takarását kihasználva, esetenként rövideket teleportálva jutnak el a különböző csapatokhoz az elfek vezérének szavaival.
Azok egy része már útra is kel, hátrahagyva harcképtelen társaikat némi védelemmel, hogy megkíséreljék végrehajtani a tervet.
szétoszlanak, kisebb csapatokra, s ezt teszik az elfek is.
Szervezkednek, hogy felkészüljenek a hajnali támadásra. A sárkányok eközben a város szélei felé haladnak, hogy Darlath, közvetve Furia parancsát követve lezárják a kifelé vezető utat a városból.
A fekete sárkány célja egyértelmű. Ha erővel nem tudja elpusztítani serege a kétlábúakét, hát megteszi kiéheztetéssel, szisztematikus felőrléssel.
Kegyetlen, kivárós játék, noha míg a sárkányoknak ott a lehetőség, hogy akár az elesett kétlábúak testeit fogyasszák, akár a környékbeli állatállományt tizedeljék, az embereknek elfeknek nem marad más, mint az éhhalál, vagy a sárkányok általi halál.
Ylyndar eddig még nem jut gondolatban, ám Shuga szavaira sem gondolt még e pillanatig.*
- Furia…így hívják a fekete sárkányt?
*A tünde vezér csendesen néz a mágusra.*
- Mit tudsz még róla?

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mia Ruton
Feketeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 359
Életkor : 22
Munkahely : Vailani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-12-23, 12:38 pm

//Mese- Sárkánytánc//

Rezzenetlenül nézi végig, amit Aldo művel. Túl van minden bántáson. Arcizma se rezdül, amikor összeesik a fiú az ajtóban.
Látott már hasonlót, nem kellett érte messze mennie, atyja lélektörő, lélekölelő varázslatai nem voltak gyakoriak, mert ezeket még ő is kegyetlennek tartotta, de nem egyszer hoztak hozzá a birodalomból például kémeket, akiket aztán valószínűleg bábként viszaküldtek oda, ahonnan jöttek. De az is előfordult, hogy Mia gyereklányként kilesett titkos jeleneteket a bezárt ajtók mögül...nem egyzsrr előfordult, hogy meglátta az arcukat, a szemüket ezeknek az embereknek, ahogy elmúlt belőlük a küzdés vágya és elmúlt minden emberi mélység, mindaz ami az embert emberré teszi. Aldo lelkéből is távozni látszottak majdnem az utolsó foszlányok. Mintha elmúlt volna apránként mindaz, ami a múlthoz köti.
Így Mia csak állt és nézte őt. Vagyis azt az ellelketlenedő lényt, amivé válik. Hiába olvasott annyi könyvet erről, a gyakorlata elenyésző volt megállapítani, pontosan milyen stádiumban van. Most valahogy kevésbé tűnt veszélyesnek őrá, vagy sebezhetőnek a szó szellemi értelmében. Mint egy zombi. És a lány útálta a zombikat. De valószínűleg hamarosan pontosan ettől lesz igazi veszélyforrás. Nevezzük nevén, gyilkológéppé válhat, hiszen Aldo egy harcos, csatamágus, nem kevés gyakorlattal. Ha nem történik valami, meg fogja öletni saját magát.
Megpróbálta elképzelni, hogy akik ezt az elrontott, félbehagyott kínzást végezték rajta, vajon mi célból tehették és milyen feladatokat akartak ráróni. Ezt kideríteni csak egyetlen mód van, Evolyranba kell mennie! Meg kell keresnie ezeket a szörnyeket. Kikémlelni őket és megtanulni a varázslatokat, amikkel dolgoznak. Egy dolog állhat az útjába. Az idő. Ja, és még egy. Aldo Barras személyesen.
Mire a vörösmágust visszakísérték az ágyra, ahol lenyhén szólva letargiába esett, Mia meghozta a döntését. Ha túlélik Sendelt és pihen kicsit valahol megbújva, amint bír, Evolyranba utazik. A hajóút hossza miatt aggódott, de még van egy kis ideje kitalálni, hogy megkerülhetné-e. Könyörögni fog az Istenekhez, hogy segítsenek neki a leggyorsabban átjutni a távoli földre, s megtalálni Aldo megkínzóit!
E percben Shuga lépett hozzá, mondván, hogy induljanak.
Hálásan pillantott rá ezért, hogy megtörte a gondolatait.
Annyira gyűlölte, hogy így használnak fel embereket, hogy örült, ha minél kevesebbet kell ezzel foglalkoznia az evolyrani varazslókkal való találkozásig. Ám nem tud mást tenni. Úgy hitte, hogy nincs a világon senki más, aki megtenné, hogy segít Aldon. Neki pedig minden adottsága kéznél van. Ha másképp nem megy, ki kell tanulnia és megtenni, amit lehet.
- Aldo nem hiszem, hogy velünk tart. Induljunk!


A hozzászólást Mia Ruton összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-12-23, 1:48 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 654
Életkor : 45
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-12-23, 1:11 pm

Ylyndar kérdése mélyeb megérinti.
- Elcsigázott, fáradt és sebesült katonákat látok Ylyndar!

Végignézett más szemmel is rajtuk.
- Még van bennük erő, ha összefogod őket!
Hamarosan megérkezik a hírnök a központból s megeròsíti Balal látomását.
Aztán a vadász nagy levegőt vett.
- Megtisztelsz Ylyndar! Köszönöm a társaim nevében is! Elfogadom a segítséget! Azonnal induljunk!
Shuga is ezt mondja, nem késlekedhetnek tovább.
Amint mindenki összeszedi magát indulhatnak. Balál még utószor visszapillant az ajtóból, hátha csatlakozna Hófehér, de immár nem sok reményt fűz hozzá.
Odakint az éjszaka csendes sötétségbe burkolta a romvárost. Elégedetten végignéz a csapaton.
- A városhatárig nem minket fognak keresni. Valószínűleg csak a város csapdái állhatják utunkat. Ott viszont biztosan át kell majd jussunk megfigyelőállasokon. De addig kisebb sejtekben juthatunk el legészrevétlenebbül! Onnan pedig egyenesen a sebesült táborukba kell mennünk! Most tehát osszátok be magatokat a sejtekbe, és gyerünk! Nem késlekedhetünk tovább!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shuga
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 412
Életkor : 39

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-12-23, 2:55 pm

-Na nézzük eltökélt célja hogy ki irtson minden kétlábút aki zavarja. De ez csak terelés valójában a sárkányokat akarja kiszabadítani a börtönükből.-nézek a vezérre- Ha igaz amit Balál állít nem fizikai támadást fog tervezni hanem össze akarja zúzni a maradék akaraterejüket és ezután végezni minden potenciális veszély forrással. Bárkivel aki elég erős ahhoz hogy a kiesett vezetést pótolja. A helyében a vezérkar  tetemeit szórnám szét, és ahol erre harcok alakulnak ki elpusztítanám. Furia érdeke mint mondtam nem a háború csak a sárkányok egyeduralmának visszaállítása plusz az örült rabok vissza hozása a 800 évvel ezelőtti börtönükből. -Csendesen megrágom mit is kellene mondanom mielőtt Balálal távozunk, majd úgy döntök sokkolom kicsit- Emlékszel ki volt az utolsó sárkányok egyike? A kis vörös nimfára akinek valójában a győzelmet köszönhettétek és a szerelmére? Nos rossz hírem van Lanuria földjét tapossa újra és ti észre se vettétek.
Balált támogatva kisétálok már ha engednek ha nem akkor félre tolom őket nekem ők nem parancsolnak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-12-25, 2:51 pm

//Mese: Sárkánytánc - Balál, Mia, Shuga, Aldo, Akirtep, Thalion, Furia//

*Az elf tárorban a készülődés tovább folyik. Aldo szavainak hiányába a katona visszahanyatlik a mágus mellől, s az sem hozza lázba, hogy egy barnaköpenyes lejt oda, s hecceli kissé a fehér hajú mágust. Láthatóan a nő is velük van, s az csakhamar el is hagyja a sátrat.
A gyógyítók, és a sebesültek között némaság ülepszik le, mint midőn nagyhatalmú lény ereszkedik a halandók közé.
Akirtep hasonlóképpen gyógyulgat a többi sebesült között. Nem adja jelét ébrenlétnek, miként nem adja jelét annak sem, hogy halálán lenne. Tán így a legjobb, egy sötét elf ily nyugalomban a legkevésbé zavarba ejtő közöttük.
Ylyndar és csapatai már készülődnek. A felderítők, a futárok, mind úton vannak, hogy mozgásra bírják Sendel seregeit.
A táborban az elf parancsnok Balál, majd Shuga válaszait hallgatja kérdéseire.
A barnaköpenyes meglepően sokat mond, korábbi elharapott mondandója nyomán is. Olyan ez, mintha hirtelen meggondolta volna magát, s úgy döntött volna, felfedi tudását a vezér előtt.
Nem tudni, mi motiválta erre, s azt sem tudni, mennyi az igazság belőle.
Eközben Balál is megkapja a harminc elf harcost, kik majd elkísérhetik őt, Shugát és Miát halálos küldetésükre. A jelentősen hiányos öltözetű nő maga is csatlakozik a kis csapathoz, ott hagyva a sátorban a sebesültek között Aldot magát is.
Nem lehet tudni, mennyi az igazság a barnaköpenyes szavaiban, azaz keresik-e már a sárkányok az elfek vezérét, ám azt igen, a városban szerte megmozduló seregeknek nem céljuk a járőröző sárkányok megtámadása, hiszen ezzel az éjszaka végrehajtandó csapatösszevonásokra terelnék az égen köröző szörnyetegek figyelmét.
Céljuk épp az, minél inkább észrevétlenül közelítsék meg a sárkányok főerejét.
Mind kimerültek, a veszteségek irtóztató nagysága pedig lelküket nyomja ólomsúlyával. A vezérkar helyett egyetlen terv formálódik, s az éppoly kevés sikerrel kecsegtet, mint eddig az összes korábbi.
Azonban ők e céllal érkeztek, s tudták, több ezer sárkányt, kik maguk is akkorák, mint Sendel házai, csak hatalmas véráldozat árán tartóztathatnak fel.
Tudták, a többség nem tér haza élve, ha egyáltalán hazatér innen valaki szeretteihez.
S most e tudat vezeti őket arra a támadásra, mi tán az utolsó lesz e csata történetében.
Nehéz dologra vállalkoztak, s ez mind jobban látszik, tán még lehetetlenre is.
Balál eközben jól okoskodik, ha a romok fedezékében haladnak, nem az ő mozgásukat keresik a sárkányok, noha ha észlelni fogják, rájuk is lecsapnak majd. A tünde harcosok közül többen is megbámulnák tán a hajadont, ám ez a nap, s az előttük álló feladat nagysága már nem engedi másra gondolni őket, csak a harcra.
Az éj most még a készülődésé, a settenkedésé, s az erőgyűjtésé. Ki tudja, mit hoz még a sötétség, s az azt felváltó pirkadat…?!*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aldo Barras
Vörösköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 415
Életkor : 129
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-12-28, 4:57 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*Az egyik sebesült katona könyökölt fel, s fordult a mágus felé, Aldo viszont csak annyit látott, hogy mozog a szája. Szavai értelmetlenül eltorzulva jutottak fülébe, egyszerre zúgott minden szó és gondolat fejében, mintha egy zuhogó vízesés közepén állana. Aztán bejön Shuga is, s ágya mellé állva intézi mondandóját Aldohoz, de mágusunk szintén nem ért meg semmit. Nagy nehezen felül ágyában, kezeit ökölbe szorítja, mintha megütni készülné a barnaköpenyest, de rögtön vissza is hanyatlik. Ezután még látja Miát távozni a sátorból Shuga társaságában és ez elég is, ahhoz, hogy szemeit jó időre becsukja. Álomba is szenderül.
Nem tudni mennyi idő telhetett el, viszont az éjjel még mindig tart, amikor felébred. Az az éles zúgás most nincs ott a fejében, a lábában is kicsit a fájdalom mintha enyhült volna. Ami viszont leginkább meglepi, hogy mindent olyan könnyűnek érez, ahhoz képest, hogy eddig malomkő nehézségű súlyok húzták mind lelkét, mind fejét. Viszont ez sem lehet jó jel. Általában akkor szokott minden testi meg lelki kín ennyire pihekönnyűvé válni, amikor már az ember feladta és jön érte a megszabadító végzet. Legalábbis így rémlik neki valahonnan.*
~De nem, nem adhatom fel. Én soha!~
*Nemsokára az is feltűnik neki, hogy körülötte minden olyan csendes, mintha egy földalatti verem legmélyebb zugában lenne, elzárva a kinti világtól, az élet zajlásától. Hát valóban ez lenne a vég? Gondolatai, melyek akár az utolsóak is lehetnek, vissza-visszatérnek életének nagyobb fordulópontjaihoz. Meg lehet keresik a hibát, hol ronthatta el.*
~Glorien! Milyen szépen kezdődött és hányszor véget is ért. Igaz, minden véget ér egyszer, de a mi történetünknek lehetett volna más befejezése. Talán ha nem erőltettük volna valahányszor az újrakezdést. Ha megálltunk volna az egyik után, mint például amikor én hagytam ott szándékosan, mert az éjszaka teremtményévé váltam. Örök életem volt és elcseréltem erre a befejezésre, ahol minden bizonnyal már ő sem él, sem egyik gyermekünk, s nem sokára én is követem...~
- Nibelon!!!
*Kiáltott fel az éjszakában minden erejét még egyszer összeszedve. Utolsó reménye, hogy talán az istenség újra lesz olyan kegyes és beavatkozik, mint eddig is oly sokszor. Már megfogalmazódott a gondolat benne, hogy mit kérne tőle, ha valóban megjelenik, de vajon érkezik-e megváltás az éjszakában vagy soha többé nem lesz már hajnal számára?*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Thalion Órëa
Elf vezér
avatar

Hozzászólások száma : 510
Életkor : 1872
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-12-28, 9:57 pm

//Mese: Sárkánytánc//

- Risan…
*A név ismert még az öregebb elfek között is.
Azon időkben Ylyndar is élt már, s akkortájt is a Nyugati szeglet erdeiben létezett. Risan, a hatalmas fekete sárkány neve, akivel egy vörös nimfa összeszűrte a levet, nem maradhatott titokban.
A barnaköpenyes szavai közül van, mire nem gondolt még a vezér, s ez épp az, mit eddig lehetetlennek vélt.*
- Ez lehetetlen….! Azt hétszáz éve nem nyitott aki senki. Nem juthatott ki.
*A barnaköpenyes szavaira azonban még utánafordul.*
- Ki vagy te valójában?
*Ha kap választ, ha nem, nem gátolja meg a mágus útját. Végülis nincs jelentősége neki, s még annak sem, ha nem mind igaz, mit szólott neki.
Borítékolható, hogy az elesett vezérkar demoralizáló hatását a végletekig kihasználja majd az ellenség.
Erre felkészíteni nem lehet a katonákat, a vezetőiknek kell majd megtartani a vonalakat, s fenntartani a morált.
Ha nem tudják, úgy a seregnek vége is lesz.
Az elfek parancsnoka is tudja ezt, s felkészült arra is, lélekben, hogy rá is vadásznak majd.
Azonban sokkal inkább tart attól, hogy e csatában nem tudnak kellő csapást mérni a sárkányokra ahhoz, hogy az ellenség maga akarjon visszavonulni.
Sendel nem tartható a végtelenségig, miként egyik város sem. Itt azonban nincsenek tartalékok, csak miket magukkal hoztak. Nincsenek hosszas harcokra felkészülve, s meglehetősen komplikált lenne megoldani az utánpótlás ideszállíttatását.*
- E csatát most kell megvívni.
*Pillant maga elé, csaknem suttogva szavait.*
- Győzelem, vagy halál….avagy mindkettő. Ezen esélyeink vannak.
Készüljetek!
*Adja ki a parancsot katonáinak is, kik a sátrat őrzik.*

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shuga
Barnaköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 412
Életkor : 39

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2016-12-28, 10:16 pm

- Risan…
- Ez lehetetlen….! Azt hétszáz éve nem nyitott aki senki. Nem juthatott ki.
- Ki vagy te valójában?

-Egy barát, akinek fontos hogy túlélje mindenki ezt a katyvaszt mert ami utána következik senki nem fogja megköszönni se ti se a sárkányok ki ideát maradtak. A nevem úgy se mond semmit Shuga vagyok barna köpenyes. És szeretem meghallgatni vándor madarak pletykáit és egy nyomorékra vadászom lassan 20 éve. És Ylyndar vigyáz magadra sok múlhat rajtad.
Majd kilépek hogy menjünk már, idekint türelmesen várok legalább is ezt az arcot látják viszont szívesebben lennék bárhol máshol mint itt.
-Balál mozgasd meg a testedet mert ide alszom és nem szeretnék Darlath-ba botlani mozgás.
Amikor végre elindulunk elfekkel vagy nélkülük szinte fütyörészni lenne kedvem de sajna kihagyom mivel nem tervezek korai halált. Ylyndar és serege változtathat de akár el is pusztulhat tervünk őrültség de kedvemre való amire készülünk biztos halálba vezet de így van esélyünk drága Furia röpködő gyíkjait meglepni és néhányukat még súlyosabb állapotba hozni amint feltöltődöm a kristályokkal élesítem az alkarvédőm fegyverzetét is hisz nem azért "kaptam " hogy élettelenül lógjon a kezemen. Amennyiben Balál kristálya passzol az utolsó üres helyre majd azt is elhelyezem így teszem halálossá a végzetüket. Ha nem akkor aktiválásnál helyezem a markolat végébe és így fogom használni. De most futás.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Dremer
Istenség
avatar

Hozzászólások száma : 61
Munkahely : A halál ura

Character sheet
Nép: Istenek
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2017-01-01, 2:58 pm

// Bocsi, gondoltam, beköszönök, bár biztos vagyok benne, hogy Aldo nem engem várt...Very Happy //

*Megrendülni látszik valami, ám az elfek ebből csupán Aldo kiáltását hallhatják, ki az idő halhatalan urának nevét kiáltja.
Vajh mit remél az, ki életét átadni készül a halál urának? Mit remél Nibelontól, az idő istenétől?
Mert e pillanatban léte nem az idő urának kezében van már, hanem egy másik úr sötét köpönyege borul rá, mint fekete szemfedő.
Aldo lelki szemei egy egészen másfajta világba pillanthatnak bele, oly világba, hol egy arctalan kaszás hatalmas alakja gyűjti kaszájára a sendeli csaptában elesettek lelkeit, s e kasza, mintha magába szívná őket, kékesfehér fénnyel fénylik minden lélekkel való érintkezésben. Ki tudja, e nem halandó dimenzióban mekkora fényt áraszthatott, mikor a legnagyobb hévvel tombolt a csata, s százak, ezrek lehelték ki lelküket?
Most azonban eme arctalan feje Aldohoz közelít.*
- Mégis mit rivallsz itt, halandó? Az, kinek nevét szádra vetted, közel sincs már hozzád!
*Dremer arctalan feje mind közelebb nyomul a fehér hajú mágus lelkéhez, megszemlélve, szinte meg is szagolva őt.
Rekedtes, túlvilági kacaj visszhangzik az éjszakába dermedt romok között, s a Sendel körül szállongó kísértetek tovarebbennek az elfek táborának közeléből tőle.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2017-01-01, 9:06 pm

//Mese: Sárkáyntánc - Aldo, Balál, Mia, Shuga, Akirtep, Furia, Thalion//

*Mit tesz egy isten jelenléte a táborban? Nem mondhatni, hogy láthatnák őt, s azt sem mondhatni, hogy a végső összecsapásra készülődő harcosok maguk is túl érzékenyek lennének Dremer megjelenésére. A halál ura ugyanis akkor jelenik meg az elfek táborában, midőn Aldo Nibelont, az idő urát szólítja. Megjelenését azonban csupán a mágus láthatja lelki szemeivel, a tündék legfeljebb érzékelhetik a hirtelen változást, noha csaknem lehetetlenség lenne azt pontosan meghatározni, hol és mi történik.
Eközben a város romos utcáin, föld alatti járataiban néhány mágus és harminc nyugati elf harcos tartanak északnak.
Céljuk meglepetésszerű rajtaütés a sárkányok északra fekvő ispotályán.
Balál, Mia, Shuga az éj sötétjében vezetik e tünde csapatot életveszélyes küldetésükre. Nem tudni, mennyi esély van küldetésük sikerére, s ha tervük sikerül is, lesz-e, ki túléli majd.
Negyedik társuk, Akirtep az elfek táborában pihen, miközben társai a romokon verekszik keresztül magukat, hogy eközben elkerüljék a felettük köröző sárkányok kutató pillantását.
Ylyndar ezen idő alatt csapatait szervezi.
Nem tudhatja, hogy Shuga szavai mennyire igazak is, hisz Furia, a sárkányok fekete úrnője már kiadta a parancsot, hogy megleljék, s megöljék őt magát is, miként tették ezt a sereg főtisztjeivel.
Az északnak tartó mágusok és elfek felett egy sárkány őrjárat repül át. Két sárkány komótos lassúsággal, szemükkel a romokat pásztázzák. Ha észreveszik a kis csapat kétlábút odalent, amint északnak osonnak a sötétben, könnyen lehet, előbb támadnak, s csak ha mindet megölték, visznek majd hírt a mozgásról.
Eközben néhány kétlábú érkezik az elf tábor közelébe. Teleportálással jelennek meg az egyes romok takarásában. Két feketeköpenyes, s egy szürkeköpenyes mágus azok, csapzottak, szakadtak, mi jól mutatja, küzdöttek már a romok között.
Eme érkezők az elf tábort közelítik meg, s ha ott az őrök észlelik a nem titokban érkezőket, a három mágus felmutatja rendjének jelvényeit, hogy a nyugati elfek láthassák, honnan valók.
Az elfek vezérét keresik, kinek üzenetet hoznak a nyugaton elhelyezkedő csapatoktól.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aldo Barras
Vörösköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 415
Életkor : 129
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2017-01-02, 9:49 pm

//Mese: Sárkánytánc - Dremer//

*Már megfogalmazódott a gondolat benne, hogy mit kérne tőle ha valóban megjelenik Nibelon. Vissza, vissza mindent! Még ha az elmúlt időt nem is lehet már visszakapni és a belekarcolt hibákat kijavítani, legalább azt az állapotot ami az átváltozás előtt volt újra visszaszeretné állítani. Amikor még vámpírként létezett, nem kellett tartson attól, hogy elveszíti a lelkét, meg az eszét. Minden éjszaka az izgalmas vadászatokról, a féktele vérengzésekről szólt. Többször is, mondhatni istenként avatkozott bele egyszerű halandók életébe, tartotta kezében azoknak sorsát és szüntette meg egyetlen mozdulattal törékeny létüket. Még egy várat is birtokolt, Neloradot, amelyben arra tévedő fajtársait is legyilkolta, ha azok túl hosszú időre befészkelték magukat nála, gondolván, hogy egy vámpírtanyán vannak, nem pedig Aldo Barrass birtokán.
És képes volt mindezeket elhagyni, csak hogy visszakaphassa családját...Nem is kellett Nibelonnak sokáig könyörögnie, ki tudja, talán épp ezért, mert az idő istene már akkor előre látta, hogy mindaz ide vezet. Ha ezt tudta volna akkor Aldo is...*
~Miért? Miért nem szólt?! Miért engedte, hogy jó útra térjek! Csak még többet szenvedtem. Én is meg Glorien is. Jöjj hát el idők istene, amíg még bírom uralni szétszakadt elmémet és fásult lelkemet!~
*És egy adott pillanatban úgy tűnt, szavai meghallgatásra találtak. Kékes fehér fény villant föl előtte. S bár kicsit torzultabb alakjában, de mégis megjelent előtte az isten. Mágusunk szemei még egyszer felcsillantak, ajkai is halvány mosolyra húzódtak. Rövid ideig azt hitte, hogy valóban megérkezett a felszabadulás számára, de az alak, mely előtte feltűnt, másféle szabadulást osztogatott.*
~Ki ez? És miért van kasza a a kezében?!~
*Egyik kérdésével meg is válaszolta a másikat, viszont elhinni még mindig nem akarta, hogy maga a halál látogatott el hozzá. Ahogy felé közelített, kezében tartott kaszája meg-megcsillant fényesen, Aldo sebesen körülnézve a sátorban, figyelve a többi fekvő reakcióját, hamar konstatálta, hogy ami előtte zajlik most, azt csak ő maga látja...meg hogy ezek szerint nagy bajban van, nagyon nagy bajban.
Az arctalan kaszás hatalmas alakja már egészen közel volt hozzá, kétségbeejtő szavai és horrorisztikus kacaja Aldot teljesen megbéklyózták. Aztán már nem fájt a feje, s benne a széttört személyiségek gyötrő harca is fokozatosan leállt. Mintha az idő állott volna meg, mint mikor hatalmas vihar után lenyugszik a tenger, s nem fodrozódnak rajta még apró hullámok sem. Minden, minden egyszínűvé, üressé és monotonná vált. Az átok beteljesedett.
Vajon akad még lélek benne, amit Dremer elragadhatna. Egyáltalán létezik még személyisége, akivel szóba állhat az istenség, vagy egy zombival találja magát szemben, kit többé a létezés puszta gondolata sem foglalkoztat már?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Dremer
Istenség
avatar

Hozzászólások száma : 61
Munkahely : A halál ura

Character sheet
Nép: Istenek
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2017-01-04, 2:14 pm

//Mese: Sárkánytánc - Aldo//

*Jól látja a mágus, a halál urát a még élők, s haldoklók közül épp csak ő látja.
A halottak már más tészta, ők bizony már találkozhatnak vele teljes „életnagyságban”.
Kimondatlan kérdéseire, a halál urát övező végtelen nyugalomban az istenség tudja a választ. Ez az a nyugalom, mit a halottak érezhetnek, amikor a test végül megadja magát, amikor már nincs tovább küzdelem, megérkezik maga a halál istene, hogy magához vegye a lelkeket.
S az a lélek, a szellem, mely benne lakozik, még mindig létezik, s mindaddig fog is, míg maga Dremer, vagy valaki más meg nem semmisíti. E testetlen lényegi elem, mi az élők magvát alkotja, e pillanatban is ott nyugszik a fehér hajú mágus testében, s megéli osztott, darabokra tört személyiségének szenvedéseit.
A halál ura kacaját követőn arctalan fejével némán nézi a mágust.*
- Úgy látom, megfagyott a nyelved….hehe!
Hadd segítsek!

*E hangban az istenség kedélyeskedése okkal jelenik meg. Aldo, ha gondolja, még feltehet neki kérdést, ám ha nem, hát maga Dremer szólal meg.
E szavakat, szinte saját elméjében hallhatja, mindenütt ott vannak, s mégis benne szólalnak meg egyszerre.*
- Talán azt gondolod, hogy az idő ura minden alkalommal ott terem, amikor te kívánod? Vagy hogy bármelyi istenség jön egy halandó hívására? Ne reménykedj, szenvedéseid még nem szűnnek meg!
Saját sorsod kovácsa vagy, mint minden halandó e világban, viseld hát döntéseid következményeit méltó módon!

*Ezzel megemeli kaszáját, ám nem sújt le vele a mágusra, végét a talajnak támasztja. Fekete köpenyének redői a messzeségbe vesznek, miként a földön sem láthatók sem lábai, sem a köpeny széle, mintha eggyé lenne olvadva a romos talajjal.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Thalion Órëa
Elf vezér
avatar

Hozzászólások száma : 510
Életkor : 1872
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2017-01-06, 1:35 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*Az elf sereg készülődik, s Ylyndar maga még mindig tépelődik. Risan neve ismerős számára. Noha nem tudták akkoriban megkülönböztetni egymástól a fekete sárkányokat, egy, kivel Riana, a vörös nimfa közösködött, különös hírnevet szerzett az elfek között is.
Tán ez indokolhatja, hogy e hírnév a parancsnokban még ma is él.
Harminc elf katonát adott, harminc hű harcost, kik a Nyugati szeglet titkos udvarházaiban, falvaiban edződtek, kik tudják, a halálba tartanak.
De hát ki nem?
A támadás, mire készül, hasonlatosan a halált jelentheti, s jó eséllyel jelenti is számukra.
Vajh, ha a fekete sárkány, ki a szárnyas fenevadakat vezeti, valójában beindul, mi lesz a vége e csatának?
Jól ismeri Agare történetét. Azt, mi Elsga pusztulásához vezetett. Azon időkben Elsga volt a tündék legjelentősebb városa, s elegendő volt egyetlen fekete sárkány, hogy elpusztítsa azt.
A sivatag még mindig holt a romváros körül.
Ám Telar mellett is ott fekszik a Kietlen puszta. Négy fekete sárkány pusztításának nyomát viseli, s tekinthető az is sivatagnak. Ott sem él meg semmi.
Vajh Sendel lesz a következő, mi Lanuria sivatagává válik?
Katonái három mágust fogadnak, kik a lanuriai rendek jelvényeit viselik. Minden látszik, megjárták már a harcmezőt, s így bejutásukat sem akadályozzák különösebben. Nem ismerik fel bennük elveszejtőiket, így hamarvást már Ylyndar közelében járnak.
A parancsnok katonái ott állnak körülötte, midőn a három mágus megérkezik. Még nem állnak előtte, ám Ylyndar furcsállja, hogy a verinoli had három mágust küldött hozzá csupán egyetlen üzenettel.*
- Derítsétek ki, mit akarnak, addig nem találtok engem.
*Adja ki parancsát a sátorban, s annak hátsó kijáratán lép ki ezt követőn, ha a mágusok betörnének oda, valóban ne találhassanak rá.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aldo Barras
Vörösköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 415
Életkor : 129
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2017-01-06, 10:30 pm

//Mese: Sárkánytánc - Dremer//

*Dremer félelmetes és egyben lenyűgöző kaszája az idők kezdete óta kebelezi be a kihunyó életek hátramaradt esszenciáját a lelkeket, s már mágusunk is úgy látta, amint a kasza megmozdult az isten kezében, hogy ő is búcsúzhat mindentől. Talán pont ez a pillanat volt számára sorsdöntő, hiszen éppen az ellenkezője történt annak, mint amire számított. Nem meghalt. Újjászületett.
Persze az átok létrejött, elméjének és lelkének darabjai most már megállíthatatlanul süllyedni kezdtek egy feneketlen sötétség mélyére, ahonnan talán soha nem is találtak volna vissza. De az a momentum, midőn kaszáját Dremer megemelte, vízválasztó volt élet és halál között. Meglehet az istenségnek esze ágában sem volt lesújtani vele, azonban Aldo és ami maradt belőle még egyszer teljes öntudatra ébredt. A kasza nem volt más, mint egy mélybe lesugárzó utolsó fénynyaláb a süllyedő ember számára. Ugyanazt a reakciót váltotta ki minden porcikájából és tudatának összetört darabjaiból: Élni akarok!
Ráeszmélt a pillanat jelentőségére, nem számított már, hogy mennie kell-e a túlvilágra Dremerrel, vagy sem, viszont tudta, hogy ha most nem ragadja meg a pillanatot, akkor úgy távozik, mint aki rég feladta. És nem kellett nagyon erőlködnie, tudatalattija beindult, s sorra pörgette le életének eseményeit egészen a jelent pillanatig. Érezte, hogy újra él, még ha csak egy pillanatig is.
A halál urának iménti szavait fejében és mindenütt visszhangozva hallva, az emlékek, melyek Nibelon, az idő istenéhez kapcsolódtak, most mind felidéződtek.*
~ Minden alkalommal ott terem? Nem, dehogyis, hiszen soha nem kértem a segítségét előtte, amíg egyszer csak fel nem tűnt Evolyrani tartózkodásom alatt és bele nem kevert valami zűrös helyzetbe Hiswával. Az volt az első találkozásunk az istennel. Aztán másodjára megállított abban, hogy megöljek egy számomra kedves lányt, Casve-t. Igaz, ő kérte tőlem, hogy végezzek vele, de Nibelon szintén közbeavatkozott. Nem is a lányt mentette meg, hanem engem azon az éjszakán...Azután már tudtam, hogy ha valami nagyon nagy baj van, van akire számíthatok. Így jutottam odáig, hogy vámpír létemnek véget vetettem az ő segítségével és újra halandó emberi lénnyé válva útra kelhettem, hogy megtalálhassam Glorient és Galwort, a fiamat. Aztán...hogyan is kerültem a végén ide, erre a pontra? Igen, a tekercs, ami a róluk szóló emlékeimet tartalmazta...Evolyranon elmentem az ő templomába, hogy segítsen visszaszerezni. És megsegített...Bár, kis kerülőt kellett tegyek szintén ebbe a városba, de végül minden...ó, dehogy minden, semmi sem jött ki jól. Elrontottam az egészet!~
*Felnézett, újra Dremer előbbi szavait hallotta mindenhonnan.*
"Ne reménykedj, szenvedéseid még nem szűnnek meg!...Viseld hát döntéseid következményeit méltó módon!"
*Keserédes mosoly húzódott szája szélére. Megpróbált lábra állni, de csak felülni tudott fekhelyén. Még mindig ott áll a szakadék szélén egész lénye. Nem kell lökés sem, elég ha hagyják és örökre elenyészik Aldo Barras.*
- Se...segíts hát kérlek, hadd birkózhassam meg mindazzal, ami jön még: a döntéseim és tetteim következményeivel! Egy pillanatra újra önmagam lehettem, amikor azt hittem, hogy elvágod életem fonalát, de megint kezdek kifogyni mind az élet, mind a lelki erőmből. Vedd le rólam ezt az átkot és megígérem nem folyamodok többé egy istenhez sem segítségért életem utolsó pillanatáig. Akkor is csak azért, hogy gyors legyen a kaszád, már ha nem szenvedtem még addig eleget...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   

Vissza az elejére Go down
 
Városhatár
Vissza az elejére 
20 / 22 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21, 22  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Középvidék :: Sendel - A halott város-
Ugrás: