LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Városhatár

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 13 ... 22  Next
SzerzőÜzenet
Yz'Aires Came
Viharsárkány
avatar

Hozzászólások száma : 76
Életkor : 606
Munkahely : a Caales szolgálatában

Character sheet
Nép: Külhoniak
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-07-02, 5:26 pm

Halk, kuncogássá fojtott nevetés hangja szűrődik ki, mosolyt formáló zárt ajkaimon át és bólintok. Meg fogom lelni, kénytelen vagyok, ez mindkettőnk hazájának érdeke és ezt talán az ősiek is belátják. Számukra az ember és minden hozzájuk hasonló más nép, zavaró és nem kívánt lehet, miért igyekeznének a kezük közt tartani egy kiszámíthatatlan jelenséget, ami meglehet tucatnyi ellenségüknek keseríthetné meg az életét. A természet viszont nem olyan játékszer, amivel büntetlen lehet játszani, mert egyszer visszavág és abban nem lesz köszönet.
- Megfogom! – Erősítem meg szóban is. Kain felé nyújtom kezem, de nem teljesen és így a mozdulat finoman felfelé tartóvá válik. – Ismerem a búcsú megannyi szóláncba fogott alakját, de így köszönnék el. – Magam mellé vonom kezem, elrejtve a zord szürke köpeny durva anyaga alá, még meghajtom fejem felé. – Köszönöm, hogy létezel! Köszönöm, hogy adtál és elvettél! – Nem kell értenie, más szokások ivódtak elménkbe, másként forgatjuk a szavak pengénél is élesebb tőreit, de a jelentése benne van. A hála köszönete és a remény a viszontlátásra, magam sem hiszem, hogy létezhet szókoszorúba fogott szebb köszöntés, talán csak a gyermekeké, kiknek a legelnyűttebb „Viszlát!” is pajkos patakként csobog, mert pont olyan tiszta még szívük, mint a friss forrásvíz. Egyikőnk sem gyermek már és egyikünk sem került közelebb a másikhoz, futó ismeretség, napokra elég kedv és erő, hogy messze űzzük a bűzős, dühtől fortyogó gondolatokat.
De ennyi! A csuklya sötétjéből vetek még egy utolsó pillantást a zölddel megfestett alakjára, Kain .. Kahin, aki pont olyan, mint hazám kedvelt és egyben utált vadvirága. Egy pillanatra előbukkan az a kép, pont az, mely akkor is elébem került, mikor nevét hallottam és ez ad egy hangyányi késztetést, hogy megosszam vele. Még is elfordulok, újra szembenézve a romos boltív mögötti tágas térrel, látott ez a hely a mai éjszaka sárkányt, nem is egyet, fürdött a Hold magasztos fényében, itta mohón az ég üdítő cseppjeit, szerzett új üszkös sebeket omló falaira. Lehangoló, nyomasztó egy hely és lám, mivé nem válhat még ez is, csak a megfelelő társ kell hozzá.
Megindulok. Mezítelen talpam lenyomata megmarad utánam, egy egész pillanatra, földet söprő köpenyem alja egyszer s mind tünteti el az árulkodó nyomokat. Utam arra vezet, amerről érkeztem, arrafelé már nincs új és ismeretlen akadály, míg arra, amerre a várost megkerülve haladok majd, bizonyára várna még meglepetés. Meglehet, még akadna élő is, ki riadtan lesi az eget, várja őseihez megtért társait. Talán így van, talán nincs, de én ezt már nem fogom megtudni. Ugyan azon a résen lépek át és ugyan azt a vékony csapást követem, mi a városba vezetet késséggel és csak jó néhány megtett méter után nézek vissza a kíséretvárosra. Többé nem hoz lábam e falak közé, ez volt első és utolsó találkozásunk. Bár, a szerencse forgandó és éppen úgy vehetem még erre az irányt, mint sodorhatja utamba az aranypikkelyest. Meglátjuk.
Távol a várostól haladok tovább, a nyílt pusztaság aranyló füvén is előcsalja a harmat apró, édes cseppjeit a közelgő hajnal. Fogy, egyre rohamosabban a sötétség és ezzel így nő a táválság a város emlékei és közöttem, mert szemem előtt újra az a távoli hegyek képe lebeg. A völgy, ahová belépésem még bizonytalan, de szükséges, akár az itteni íratlan szabályokat is megsértve.

//Smile Köszönöm szépen a játékot! //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kain Namelyr
Arany sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 1795
Életkor : 737
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-07-03, 9:24 am

*A nő kuncog, de Kain ezt az aprócska gesztust már nem is veszi fel. Nem gondolkodik rajta, hogy mit is akar vele kifejezni Yz.
Komoly, fakó arccal bólint és most, a nap fényében fürödve azért egészen más színben mutatkozik a fekete ruhás „mágus”, akinek arcán leginkább két, mélyfekete szeme beszédes.
Ahogy a búcsúzó gesztus is legalább ilyen kategória neki, mint a kuncogás.
Yz nem kézfogásra nyújtja kezét, ahhoz az arany sárkány egyébként is távol van, de a szavak, melyeket mond, legalább olyan fennköltek, mint a tanács volt, mellyel az éjjel gazdagította Kaneas Came-ja.
Kain hasonlóképpen meghajtja fejét a nő felé.
Ő nem bocsátkozik sem egyszerű, sem pedig bonyolultabb szóvirágokba. Yznek legfontosabbnak az tűnt, amit az imént kívánt, s nem is mond már egyebet.
A viszontlátásnak éppúgy örülne, mint Yz, de ez már Ritalea titka marad.
Namelyr néz még egy kicsit a távolodó viharsárkány felé, majd a fekete bőrkabátot ő is a hátára kanyarítja. Nem, nem siet utána, sőt, hosszan vár, hogy ne zavarja magányos útjában a nőt.
Ez alatt gondolatai kötik le egészen addig, amíg gyomra hangos kordulással nem jelzi, hogy bizony üres.
Maga sem emlékszik, hogy mikor evett már utoljára, de abban bizonyos, hogy most fog.
Hasonlóan a már bevált, ismert útvonalon hagyja el Sendel romjait, hogy a város határában körbepillantva megállapítsa, egyedül van.
Csak egy pillanat kérdése, hogy az apró, feketeköpenyes mágus helyén egy villanással egy óriási arany színű sárkány pikkelyein csillanjon meg a nap fénye.
Namelyr torkából ordítás tör fel amikor a levegőbe emelik széles szárnyai a földtől való elrugaszkodása után.
Igen, itt az ideje, hogy vad után nézzen. Nem fogja megsütni, nyersen, melegen fogyasztja majd, érezve, ahogy az imént még lüktető vér is eltűnjön hatalmas bendőjében. A horizont erdei felé veszi az irányt, ahol a vadak legkönnyebben előfordulhatnak.
Még nem tudja, Akahana milyen vaddal ajándékozza meg, de reméli, hogy húsa igen bőséges lesz, mert ráfér már egy jókora lakoma.*

//Nagyon köszönöm én is, az egyik legélvezetesebb volt, amit eddig ezen az oldalon játszottam Smile//

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vash
Feketeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 60
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-11-12, 2:25 pm

//Regélő//
Vash miután meg kapta a papnőtől az árut neki is látott az útnak. Tisztában volt vele hogy útja nem lessz se rövid, se könnyű. Úgy számolta hogy ha normális tempót tart 5-6 nap aladt Sendelbe érhet, vagy legalábbis ami maradt belőle. Neki vágott hát hosszú útjának, még sosem volt ott ahová megy, de a papnő megadta neki az út irányt. Útján maga fogja megcsinálni "szállását", ami majd a tűz mellett lessz, vagy valami egy személy számára elég nagy hasadék vagy bármi. Tudta hogy gyorsabban is oda érne, de akkor fizetnie kellene, és ha nem muszály akkor nem költ fölöslegesen. Elindult, és az első két napja unalmas volt. Majd a harmadik nap estéjén mikor megpihent a tűznél, egyszer csak meg hallotta hogy valami motoszkál a sötétben. Úgy tett mintha vissza aludt volna, de éber volt. Ahogy fülelt, hallotta hogy egyre közelebb és közelebb jön ez a valami. Majd mikor érezte hogy ez egy kéz, és a zsebei felé nyúl, hirtelen elkapta. Egy hitvány kis tolvaj volt aki ki akarta fosztani Vash-t, de ez nem jött össze neki. A kését a torkához nyomja majd így szól hozzá:
-Hát ez most nem jött össze. De ez ma a szerencse éjszakád: el engedlek, te pedig amilyen gyorsan csak tudsz elmész. Azonban ha még egyszer összefutunk nem leszek irgalmas.

Vash elengedte a tolvajt, majd ő úgy tett ahogy javasolta neki Vash: elfutott. Ahogy eltűnt a sötétben egy darabig még fülelt Vash, és halgatta ahogy a tolvaj futása megtöri az éj csendjét. Az útja hátralévő része eseménytelen volt. Ahogy haladt célja felé, egyre kihaltabb, és zordabb lett a környezet, másik számára talán ilyesztő lett volna, azonban Vash számára nem. Neki eseménytelen és unalmas volt, nem riadt meg, a sötétnek és csöndnek nagyon is örült. A hatodik napon, késő délután lehetett mire oda érte a városhatárhoz. Vash nem volt különösebben fáradt mert nem loholt, hanem normális tempóba járta le ezt a hat napot.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Regélő

avatar

Hozzászólások száma : 335

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-11-12, 9:18 pm

*Ha Vash felnéz, sötét köpenyes alak áll előtte. A csuklya rejti az arcát, de mérete nem hagy kétséget afelől, hogy jól megtermett mágusról van szó.
A csuklya alól síri hangon érkezik a köszöntés nélküli megnyilvánulás.*
- Van nálad valami, ami kell nekem.
*A mágus ki tudja, honnan jött, egyvalami biztos. Szemet vetett Vash csomagjára, ami Onoria főpapnő küldeményét is rejti.
A hang nem is hallgat el soká, hamarosan ismét megtöri a csendet.*
- Add nekem!
*A csuklyás jól érezhetően védőpajzsot húzott fel maga köré, miközben kezeit maga elé emelve idegen nyelven kezdi elmotyogni igéit.
Vashnak nem kell soká várnia, hogy egy kékesen izzó gömb jelenjen meg és vágódjon is felé. Ha elég ügyes, ki tudja kerülni a támadást.
Úgy tűnik, a másik mágus csak formaságnak tartotta a felszólítást, s előre elkönyvelte azt is, hogy nemleges választ fog kapni Vashtól.
Már emeli is újra a kezét, hogy egy újabb gömböt idézzen meg, talán ezúttal valamivel pontosabb célzással…*

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vash
Feketeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 60
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-11-12, 10:22 pm

Vash-t már megérkezése napján kiszemelte valaki. A városhatáron már is akadályba ütközött: egy magas, sötét köpenyes alak. Nyíltan kijelentette hogy kell neki a csomag, amelyet a papnőtől kapott.
Vash még ki sem nyitotta száját, a colos már is felhúzott maga körül egy védőpajzsot, és máris felé irányított egy kék gömböt.
Egy szerencsés mozdulattal sikerült félre ugrania. Vash mindkét keze a földön van, elmormol valamit, majd hirtelen a földből egy kutya méretű fura lény jelent meg. Egy nagyon kezdetleges, alaktalan lény volt, nemigazán lehetett besorolni a kinézetét, talán egy nagy föld masszához.
Vash a colosra nézett majd így szólt:
-Na kapjuk el ezt a colost!

A kis massza hirtelen elkezdett a sötét köpenyes irányába kúszni, ő újabb és újabb gömbökkel próbálta eltüntetni. Ez azonban nem sikerült neki, mert ez a kis massza kinézete ellenére roppant gyors volt. Miközben a masszára figyelt, nem vette észre hogy Vash is gyorsan közeledik felé. A massza hirtelen a colos arcára vetette magát. Ő ettől nem látott, és eszeveszetten próbálta leszedni magáról. Vash túl alacsony volt ahhoz hogy a kést a másik torkához nyomja, így mást kellett rögtönöznie. Azt a megoldást választotta amit még indulása előtt a kocsmában: elmormolt ismét néhány szót, és ellenfelei lábai úgy viselkedtek mintha össze kötözték volna, majd elesett a lendülettől. Ekkor a massza a fekete köpenyes kezeire ment, így azokat nem tudta használni. Majd Vash ismét kését vette elő és colos támadója nyakához nyomta.
-Mond csak coloskám, ki vagy, és mit akarsz? Miért kell neked a csomag?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Regélő

avatar

Hozzászólások száma : 335

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-11-13, 3:02 pm

*Meglepetésként érte az ellentámadás, de amikor a földre kerül és a hideg penge a torkához nyomódik, akkor magához tér. A csuklya a harc hevében lekerül a fejéről és láthatóvá válik az arca.
Vash talán már hallott a sabbatikról, ezekről a hal és polip keverékének tűnő lényekről. Egyesek bérgyilkos mágusoknak ismerik őket. Olyan népnek, mely jó pénzért bármit elvállal.
Vajon a sabbati saját magának, vagy épp népének akarja a csomagot, esetleg megbízta valaki?
Nem tudni, de a mágus hideg arcán nem látszik érzelem.
Viszont történik valami, Vash háta mögött. Az elsőként eldobott és mellészállt gömb nem csak a feketeköpenyes ügyessége miatt nem talált.
A földbe csapódva fejti ki hatását, s miközben a lénnyel van elfoglalva megidézője, ő az eredeti célpont, nevezetesen Vash ellen indul.
A gyökerek, melyek a földből lendülnek elő, rátekerednek Vashra, le is rántják a sabbatiról, mindkét kezét hátrarántva, s a kezénél a földre szorítva.
Más gyökerek már a mágus nyakát, megint másik pedig a testét szorítják körbe, miközben a sabbati ismét mormolni kezd.
Mire a gyökerek a földre rántják a korábban az őt fenyegető lényt, addigra a sabbati kezén is lángolva foszlik szét az a massza, ami eddig a fogva tartotta.
Persze ez idő, de a korábbi kék gömb ad neki elég időt ahhoz, hogy utána kezét lábain végigsimítva végre talpra állhasson.*
- Nevem Senki, mágus. Ne akard tudni, az okaim, csak add nekem a csomagot!
*A sabbati időközben félre is néz, hogy Vash holmiját keresse. Bizonyára ott találja majd a neki tetsző csomagot. Aztán ismét a mágusra néz, jobb sarkát belevájja a földbe, miközben közelebb lép Vash-hoz.*
- A zsákodban tartod, ha jól sejtem. De előbb eltüntetlek úgy, hogy maga a főpapnő se találjon rád.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vash
Feketeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 60
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-11-13, 3:35 pm

Vash-t meg lepik a váratlan események sorozata. Hallott már néhány szót a sabbatikról, de eddig még eggyet se látott. A gyökerek rendesen el kapták Vash-t, nem bír mozdulni. Nem tudja mi tévő legyen.
A lény elárulta nevét: Senki. Na persze, én megy higgyem el hogy Senki-sem fog megölni, mint valami nagyon rossz vicc-gondolta magában.
"Senki" azt hiszi hogy Vash a táskájában tartja az árut, de nem is sejti hogy magánál tartja, szorosan magához rögzítette.
De nem érti hogy honnan tudhatja hogy a papnő küldte.
Minden esetre amíg Senki a táskájára tekint, Vash lassan és óvatosan kezd lazulni a gyökerek kötelékéből.
Vash erősen gondolkodik hogy jöjjön ki a szorításból. Van egy szerencséje: a kés még mindig a kezében van. Ahogy lassan kezd lazulni a kezénél a gyökér, késével lassan, halkan, óvatosan elkezdte vágni a gyökeret. Tekintete hol a kést, hol Senki-t figyelte.
Senki a táskával van elfoglalva, pontosabban annak tartalmával. Vash kiszabadítja egyik kezét. De most jön a neheze: vagy kiszabadítja másik kezét, vagy kését valahogy Senkibe vájja.
Sikerül annyira kiszabadítania karját hogy meg bírja lendíteni. Kését Senki keze felé irányítja, pontosabban kéz fejére. Egy erőteljes, sikeres dobással terve sikerül: a kés Senki kezét átszúrja. A fájdalomtól ordítva fogja kezét, ez pont elég ahhoz hogy Vash teljes egészében kicsússzon a gyökerek szorításából.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Regélő

avatar

Hozzászólások száma : 335

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-11-14, 2:09 pm

*A sabbati visszanéz a Vashra. Szavai nem hozzák ki a mágust a sodrából. Előbb muszáj lesz megölni a mágust. A szállítmány biztosan nála van, vagy a csomagban, vagy valahol a testén. Nem akar elvarratlan szálat hagyni, hogy amíg ő a holmiját átkutatja, addig a mágus valahogy kiszabadul és hátba támadja. Ezért aztán leteszi a táskát és elindul a mágus felé.
A lazuló gyökerek nem tűnnek fel neki, így történhet meg, hogy egy kés érkezik kézfejébe.
Felordít, hiszen ki ne ordítana, ha egy kés átszúrja a kezét. Legalábbis meglehetősen váratlan volt a belé hasító fájdalom.
Nem hagyja azonban annyian a dolgot. Első mozdulata, hogy kirántja a kést a kezéből, majd néhány szót mormolva rá, el is dobja visszafelé Vash irányába. A kés a levegőt szántva a félreugorni próbáló mágus bal combjában áll meg.
A sabbati eközben még saját sebével van elfoglalva. A mágus keményebb dió, mint gondolta.
Igaz is, mit várhat a főpapnő küldöncétől. Akárkire nem szokott értékes csomagokat bízni.
Senki kézfejét fogva egy gyógyító bűbájt olvas rá, majd visszapillant Vashra. Jó lenne tudni, hogy a vörös ruhás mágust mennyire viselte meg a támadás, mesterkedik-e ellentámadásban.
A sabbati ezúttal nem szól egy szót sem, csak kocsányon lógó szemeit végig a máguson tartva visszahátrál a csomaghoz. Ha abban van a küldemény, megszerzi és le is lép. Az emberek úgysem tudják egyik sabbatit a másiktól megkülönböztetni. Sosem mondanák meg, melyikük is támadta meg Onoria küldöttét.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vash
Feketeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 60
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-11-14, 2:36 pm

Vash kése most már a combjába van, hála ellenfele gyors reagálásának. Érzi a fájdalmat, de nem hagyhatja hogy elvonja figyelmét Senkiről. Vash elmond egy varázslatot minek következtében kezeiben egy-egy kisebb tűzgömb lessz. Mind kettőt elhajítja Senki irányába, majd jobb kezébe gyorsan varázsol egy jóval kisebb tűzgömböt, amit combjára rak, hogy összeforrassza a sebet. Arcán látszik hogy ez fájdalmas, de ő azonban kibírja. Ez aladt látta hogy ellen fele sem pihent, gyógyította kezét.
Még jó hogy nekem nem a kezeim sérültek-gondolta magában Vash. Majd kezeit a földre helyezte és ismét az idézést használja: azonban most nem egy, hanem két masszát hoz létre, amik valamiért kicsit másabbnak, sötétebbnek néznek ki az előzőnél, ez talán attól lehetett hogy Vash mindkét keze véres volt, ez által talán kicsit saját magából is bele adott az idézésbe.
Próbál felállni azonban ez még nem megy neki, túl friss a heg, így térdre rogyva így szól:
-Elég a játékból. Honnan a pokolból tudsz a papnőről?

Majd a két masszát Senkire irányította.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Regélő

avatar

Hozzászólások száma : 335

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-11-16, 1:27 pm

*Senki korábban felhúzott pajzsának most veszi hasznát. A két tűzgömb, amit Vash felé hajított a pajzson oszlik szét, igaz, ezzel a védőpajzs is megadja magát.
A sabbati ép kezével felemeli Vash táskáját és kiborítja a tartalmát a földre. Immár tudja, hogy a küldemény nincs a táskában, vagyis csak egyetlen helyen lehet, valahol a mágusnál.
Az újabb két massza, a fényviszonyok miatt már nem tűnik fel neki, hogy különbözne egymástól, de a tábortűznek most hasznát veheti. Vash táskáját el is hajítja, miközben ép kezével már a tűz felé nyúl, kézfejét mormolása közepette felfelé emeli, majd suhint vele, a közeledő masszák felé.
A tűz jó eséllyel az egyiket el is találja, de mindkettővel már nem bír.
A második fel is kúszik a lábára, csakhogy a sabbatit ez már nem éri olyan váratlanul, mint az első támadás.
Minden esetre az erejét a védekezés leköti, így ellentámadásra már nem futja Vash ellen.
Kezét lefelé szorítja, s a tenyerén lévő fehérkék fénnyel igyekszik visszatartani a masszát.*
- A papnőről mindenki tud, mágus. Egész Lanuria ismeri a nevét. Add elő a csomagot és nem esik további bántódásod!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vash
Feketeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 60
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-11-16, 9:08 pm

Ez a fránya sabbati nem adja magát könnyen. És mi az hogy egész Lanuria ismeri? Én lennék lemaradva a világ eseményeiről?-Vash-ban ezek a kérdések, és gondolatok merültek fel.
De ezen nincs semmi meg lepetés, hisz azokon a helyeken ahol Vash járt nem éppen ezekről a dolgokról van szó. De hát a kocsmákban tényleg nem ezekről a dolgokról van szó, hanem titkokról, össze esküvésekről, elméletekről, munkákról.
Vash látja Senki arcán hogy nem számított ekkora ellen állásra. Két kis masszájából már csak egy maradt, ami éppen Senkit támadja. A sabbati így teljes egészében figyelmen kívül hagyja Vash-t. Vash kezeit ismét a földre helyezi, elmond egy gyors varázslatot, majd Senki lábai aladt a föld futó homokká vált, és elkezdte lassan lehúzni Senki-t.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Regélő

avatar

Hozzászólások száma : 335

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-11-17, 10:59 pm

*A sabbatinak a futóhomokra nincs válasza. Éppen elég a masszával is küszködnie, most még jön a lába alatt gyakorlatilag megnyíló föld. Kissé olyan, mintha egy tóba állt volna bele.
A massza távoltartását is meg kell oldania, sebesült keze pedig még nem gyógyult be egészen.
Minden esetre az még erőt ad neki, hogy bár a sebet kezelte a piros ruhás mágus, a tőr még mindig a combjában áll.
Nem is tehet mást, sérült kezével leveti magáról a saját köpenyét, hogy aztán azt dobja a futóhomok és a szilárd talaj közé. Oldalra is borul, hogy a köpenyre feküdjön rá, minél nagyobb felületen érintkezve a homokkal.
Így van esélye lábát is kihúzni lassan, miközben a masszát ép kezével még távol tartja, habár a vetkőzés miatt valamicskét csúszott feljebb rajta.
A masszás lábat viszont ha már fut az a homok, bele is tartja, hátha használ ellene.*
- Azt gondolod, hogy ilyen könnyen megállíthatsz engem? Csak elodázod azt, ami így is, úgy is elér…
*Morogja fenyegető hangon, miközben kocsányos szemei mérgesen fordulnak Vash felé.
Végül, ha addig a mágus nem lépett fel ellene, a köpenyen már ismét beveti a tüzet a massza ellen, remélve, hogy végre megszabadul tőle és akkor ideje lesz elkapni ezt a mágust.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vash
Feketeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 60
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-11-18, 7:38 pm

Már kezd nagyon az idegeimre menni ez a sabbati. Nem adja fel, az biztos-gondolta magában Vash mikor látta hogy Senki ki akar kecmeregni a csapdájából. Vash gyorsan elő kapja varázs pálcáját, hogy varázslata ha kicsivel is, de erősebb legyen.
-Engem itt most csak egy valami fog elérni: a győzelem!

A mondat után Vash elmond egy varázslatot melynek következtében Senki kabátja önmaga ellen fordul: elkezd rátekerődni, majdnem úgy ahogy Vash-t a gyökerek.
Vash másik kezével megfogja kését amit szándékosan nem húzott ki combjából: ha kihúzza akkor folyna vére, így viszont hogy benne hagyta ezt elkerülte. Hirtelen kirántja ami nem kis fájdalommal jár.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Regélő

avatar

Hozzászólások száma : 335

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-11-18, 10:28 pm

*A masszát sikerrel pusztítja el, de a kabát gyorsan átveszi a helyét. Ez a mágus tud valamit és a sabbati kezdi sejteni, úgy, a saját köpenye szorításában, hogy itt számára nem sok babér terem. A kabát ugyan elkapja, de legalább a fekvő helyzet miatt több az esélye a futóhomokon, mint azelőtt, álló helyzetben volt.
Senki minden erejével azon van, hogy a kabátot végre levesse magáról, de a rajta tekergőző anyaggal valahogy nem bír.
Tőre azonban neki is van, és ha már kézközelbe kerül, leszorított keze még éppen eléri, így a pengét a szoros anyagba döfi, hogy átvágja magának a köpenyt. Ez azonban sok idő és ki tudja, hogy a mágus mit tervez addig ellene?
Senki buzgón dolgozik a köpeny szétszabásán és ahogy kiszabadul egyik keze, folytatja is a pengével a rabságot jelentő ruhaanyag feldarabolását.*
- Álmodozz csak, mágus!
*Ennél többet azonban nem szól, önbizalma megcsappant már, miközben próbál kiszabadulni.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vash
Feketeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 60
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-11-19, 11:41 am

Vash kihúzza kését combjából amíg Senki a kabátjával van lefoglalva. Egy kis tűz gömbbel sebét most teljesen beforrassza, ez fájdalmas, de ő kibírja, igaz arcán látszanak az érzések. Próbál valahogy odajutni Senkihez, ez azonban lassan megy még sebe miadt. Lassú és fájdalmas léptekkel megy Senki irányába. Terve készülőben: megvárja míg Senki kijön a kabátból, és lecsap rá ahogy tud. De hogy biztosra menjen megidéz két masszát.
-Te fogsz álmodni, de lehet hogy örökké!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Regélő

avatar

Hozzászólások száma : 335

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-11-20, 9:21 am

*A kabát lassan megadja magát, miközben a sabbati kitekint a réseken keresztül. Amit lát, az a fájdalmasan felé araszoló mágus. Ezek szerint a lába még mindig nem elég erős.
A kocsányos szemek mellett a résen korábban sérült keze is kinyúlik Vash felé. Pontosabban az apró, bordó pettyek felé a talajon, amiket minden lépés után maga mögött hagyott a mágus.
Senki koncentrálással vegyes motyogását csaknem megszakítja a kabáttal való viaskodás, de még van ideje arra, hogy befejezze.
Vashnak figyelnie kell, mert saját vére fordulhat ellen, miközben a futóhomok, ami egyben csapdája is a sabbatinak, ezúttal védelmezője is, ugyanis a masszáknak vagy meg kell várniuk, hogy kijöjjön onnan a mágus, vagy pedig utat kell találni a laza homokban, anélkül, hogy elsüllyednének, vagy feloldódnának benne.
A vércseppek felizzanak és felemelkednek a földről, hogy aztán éppen Vash imént beforrasztott sebét támadják meg újra. Ha nem tudja kivédeni, az apró cseppek megannyi égető szúrásként eszik bele magukat amúgy is fájó végtagjába, hogy mielőbb elérjék az erekben csörgedező, még egészséges vért.
Senkinek nincs ideje már válaszolni Vash szavaira, pedig szívesen szólna valamit a vörös ruhás mágus szavaira. Helyette tovább küzd a szabadulásért.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vash
Feketeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 60
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-11-20, 1:02 pm

Vash minden egyes lépése fájdalommal teli, de ő akkor megy tovább a sabbati felé. A két massza mint hű ölebek úgy mennek mellette. Vash nem látta hogy a vér cseppei kezdenek ellene fordulni. De valamit mintha sejtene, lehet hogy a megérzése, vagy valami belső hang, de hátra tekint. Az összes vér cseppe mint megannyi apró tű vagy éles kés, egyenesen rá irányul. Amint látja ezt, azonnal letérdel és a homokból egy védő burkot emel maga körül. Nem olyan nagy hogy a két massza is beférjen, hanem csak akkora ami neki elég. A masszákat Senki felé irányítja, nem bele homok csapdába, hanem kellő távolságból várjanak rá.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Regélő

avatar

Hozzászólások száma : 335

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-11-21, 8:52 am

*A mágus gyorsan reagál és ennek eredményekébben a homokfalba csapódnak a vércseppek sercegve.
Senki eközben nem ezzel foglalkozik, hanem igyekszik magát levágni végre a köpenyt, ami sikerül is. Nagy nehezen kimászik a köpeny és a futóhomok fogságából és tekintete rögtön a mágust keresi, valamint megpillantja a masszákat.
Ronda, kocsányon lógó szemei, halszerű arca durva fintorra torzul.
Tenyerét felfelé tartja, s mikor elmormolja az első igét, tűzgömb jelenik meg felette, melyet sebesen az első massza felé vág, majd a másodikat a másik felé.
Újabb pajzsot is húznia kellene fel, de fárad, így a legjobb védekezés a támadás alapon támadás indít Vash ellen.
Két kezét löki előre, miközben egy rövid szavas varázsigét kiált, nem Lanuria közös nyelvén, hanem a sajátján.
A két tenyértől, szinte átlátszón, mintha vízből lenne, azoknak pontos mása indul el sebesen a vörös mágus felé.
Ha találnak, akkor erős lökést kell éreznie testén, miközben senki még fájó tenyerét fogja meg egy pillanatra, miközben felméri támadásainak eredményét.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vash
Feketeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 60
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-11-21, 12:29 pm

Vash a támadás után a homok burkából egy kis rést szabadon hagy, hogy lássa Senkit. Látja ahogy elintézi az egyik masszát, de a másikat nem. Látja a sabbati újabb támadásának elindítását, azonban meg felet kezett a másik masszáról. Az egyenesen arcára ugrik Senkinek.
Eközben Vash gyorsan meg nagyobbítja, és vastagosítja homok burkát, és várja a támadást.
A pokolba, ez a rohadt sabbati nem tudja feladni-gondolja magában Vash a burkon belül.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Regélő

avatar

Hozzászólások száma : 335

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-11-23, 9:33 pm

*A sabbati örömmel látja, hogy az egyik masszát találja a támadása, ahogy még azt is, hogy a mágus valamiféle homokfalat húz maga elé, aminek nekicsapódik az ő támadása. A két alig látható tenyér belemélyed Vash burkába egy rövid villanásnyi időre, majd szétterjedve venne szemeire bontja azt. Viszont úgy tűnik, hogy magára a mágusra így már nem tud hatással lenni. Senki kimondottan sajnálja ezt, főleg, hogy a másik massza eközben célba veszi az arcát.
Sebesült kezét tartja ki, hogy visszatartsa, de az nem hagyja magát. A kezet is körbefogja, s utána még nyújtózkodik, hogy elérje hal- és polipszerű arcát.
A sabbati kocsányon lógó szemeit visszább vonja, miközben egész karja és válla beleremeg abba, hogy a masszát távol tartsa magától.
Végül tőrét kapja elő, s mormogva olvas rá a pengére néhány igét. A tőr felizzik, csak markolata marad hűvös tapintású és a sabbati azzal támad neki a massza nyúlványainak. Keres valami sebezhető pontot rajta.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vash
Feketeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 60
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-11-26, 3:28 pm

Vash a burkon belül érzi a sabbati támadását, de szerencsére a burok kibírta. A támadás kinéz a résen és látja hogy készül megszabadulni a megmaradt masszától.
Ami eddig a védelmem volt, most a fegyverem és egyben a te sírod is lessz!-gondolta Vash, majd hirtelen kibújt a burokból, varázspálcáját Senki felé irányítja, majd elindítja a burkot, hogy bekebelezze ellenfelét!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Regélő

avatar

Hozzászólások száma : 335

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-11-26, 10:18 pm

*Jobb híján a masszába mélyeszti az izzó tőrt, mire az szertefoszlik a sabbati karján. Azonban ekkorra már megérkezik a homok, amit Vash küldött ellene.
Senki két kezét tartja védekezésképpen maga elé, kocsányon lógó szemeit visszahúzza, fejét pedig két karjával igyekszik minél jobban védeni a homoktól.
A homok azonban burkot alkot körülötte és az örvénylés minden résbe utat talál. Légzőnyílásai eldugulnak, a torka is megtelik homokkal, köhögve, harákolva esik pánikba.
Miután kezei nem védik meg, azokkal hadonászva próbálja magát kiszabadítani, de a szemcsés anyaggal nem bír.
Hamarosan a földre esik, ahogy tüdeje is egyre inkább megtelik a földdel.
Ha Vash nem lép közbe, hamarosan rángatózása is alább hagy, ahol lassan elszáll belőle az élet.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vash
Feketeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 60
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-11-27, 7:34 am

Vash látja hogy támadása sikeres, azonban válaszokat akar kapni kérdéseire, így nem öli meg Senki-t. Int eggyet pálcájával, majd a homok a sabbati feje körül eltűnik, belső szerveiből is kijön a homok, azonban testétmég szorosan fogja.
-Most pedig válaszolni fogsz!Honnan tudsz a csomagról? És honnan tudsz a papnőről? Ajánlom hogy jól válaszolj, vagy lassú halálod lessz!

Vash nem hazudott: ha Senki nem ad magyarázatot, tényleg fájdalmasak lesznek élete utolsó pillanatai.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Regélő

avatar

Hozzászólások száma : 335

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-11-28, 3:11 pm

*Már-már megfulladna a homok fojtásában, a tüdeje már képtelen arra, hogy lélegezzen, amikor csoda történik. Legalábbis Senki szemszögéből ez maga lenne a csoda, hiszen a homok eltűnik a légzőszerveiből, csak teste körül marad meg. Levegő után kapkod, kocsányon lógó szemei vadul rángatóznak.
A vörös ruhás mágus szavai ekkor hangzanak el.
Senki egy rövid ideig még kapkodja a levegőt. Eközben belenéz a mágus szemébe. A sabbati jól tudja, hogy megtörni már nem képes Vash erejét. A mágus legyőzte őt.
Vadul, reszelősen nevetni kezd, miközben halszerű arcán csúfondáros kifejezés lesz úrrá.
Elmormol egy halk igét, úgy a homok fogságában, miközben még mindig Vasht nézi.
A nevetés lassan köhögéssé válik, s a sabbati száján, orrán dőlni kezd a vér. Nem telik bele sok idő, a kocsányon lógó szemek megüvegesednek, és a testet sem rázza már a haláltusa.
Az átok hatott, csakhogy ezúttal nem Vash ellen vetette be, hanem saját magára mondott halálos átkot.
Kudarcot vallott, de a mágus már semmit nem fog kiszedni belőle. Titkait magával vitte a sírba.
Vash ellen nem is érkezik az éjszaka folyamán egyéb ellenség, hacsak a távolban vonyító farkasok hangja és a romok között jár szál furcsa süvöltése, vagy a reszketeg gerendák recsegése nem számít annak. Sendel halott város és határának földjét már egy halott sabbati is díszíti.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vash
Feketeköpenyes
avatar

Hozzászólások száma : 60
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Mágusok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2012-11-28, 5:21 pm

Vash látja hogy Senki öngyilkos átka beválik.
-Te nyomorult, gyáva sabbati!
Órdít hangosan Vash. Nem kapott választ kérdéseire, ez kicsit fel idegesítette. Így hát most már homok csapdája bár nem ér semmit, ő azonban befejezi. Pálcájával int, majd így kiált:
-Homok koporsó!
Majd a homok, a sabbati hulláját összeszorítja.
Vash felkapja táskáját, és folytatja küldetését.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2014-03-02, 9:22 pm

// Mese: Sendel romjai közt //

*Sendel város romos falai messziről sem bizalmat gerjesztőek, noha a távolság szemérmesen rejti a csúf, romos külső részleteit, melyek a táv fogyásával egyre inkább felfedik magukat, s mire a kidőlt kapu, a lyukas, üszkös szélű falak közelébe érkezik a vándor, már komoran magasodnak felé a halott város romjai.
A csapdák, melyekre bárhol számítani lehet, s az omladékos, kihalt falak, melyek az egykori élet, s a gazdag város nyüzsgésének már csak emlékét hordozzák, számos veszélyt rejtenek.
Akadt már erre tévedő, botor módon belépő vándor, kire medvecsapda zárult rá, s ott vérzett el a csapdába szorulva.
Csontváza most is ugyanott hever.
Akadt olyan is, ki fáradtan dőlt az egyik épnek látszó falnak, ám az maga alá temette őt, s nem lehet figyelmen kívül hagyni azon halott fehér orkok hulláit sem, kiket egy ősi sárkány ölt meg, vagy azokéit, kiket később egy halandó sárkány, ki egy vörös hajú tudóst üldözött keresztül a városon. Vannak olyanok is, akiket két másik halandó sárkány ölt meg, egy nőstény, s egy hím, amikor éjjelek éjjelén próbáltak rájuk törni a vihar hevében.
Ilyen veszélyes, s ily halálos város Sendel a maga titkaival, s a maga halált hordozó leheletével. Az idők során a ritkán betévedő látogatók száma sem oly kicsi már.
Bátor vándor legyen hát, aki belép Sendel kapuján, s még bátrabb az, aki az első látvány után, mely ott fogadja, a romos városfalak után, továbbhalad, s nem hagyja el fejvesztve a halott várost.
Aki itt lép be, bagoly huhogása fogadja, s eme hang jelzi számára, hogy lassacskán estébe hajlik az idő.
Valahol érdemes szállást, s oly fedelet találni, minek nem omlik az ott megszálló fejére a teteje.
A város messze mélységeibe is haladhatnak, ám akkor csapdák sokasága várja őket, és Sendel tán még fel sem fedett veszélyei.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lysanor Eweny
Zöld elf
avatar

Hozzászólások száma : 530
Munkahely : néha akad..

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2014-03-02, 10:33 pm

*Lysanor érkezik a város romjai közé. Itt még soha nem járt, pedig sok helyre sodorta már az élet. A bagoly huhogása kisebb hidegrázást vonzott maga után.*
~ Hm! Érdekes ez a hely.
*Gondolta és kicsit közelebb ment a romokhoz, mivel este volt már. Valami alvóhelyet próbált keresni.Benézett egy megmaradt kisebb kapu mögé, ami még állva maradt. Gerendák, falak törmeléke került a szeme elé. Annyira fáradt volt, mivel eddig szinte menekült délről, hogy majdnem állva leragadtak a szemei. A romok között volt némi kis szabad hely oda leterítette egyik köpenyét. Letette maga mellé az íját és a zsákját, majd a másik köpennyel betakarózott és mély álomba zuhant.*

_________________

Ha elsodor az élet vihara, állj talpra, és nézz vele újra szembe!


A karakter dala
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Silarona
Vörös sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 297
Munkahely : Néha van, néha nincs

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2014-03-03, 11:14 am

//Mese - Lysanor Smile//

*Kék szemek vágnak végig Sendel halott utcáin. Az elme ösztönszerűen a régről ismerős formákat emeli ki. Egy-egy utca, néhány, a maga pusztuló valójában művészi ház ugrik ki a törmelékhalmok, az úgy-ahogy épen maradt házak és a kövezett utcák kavalkádjából. Régi látogatások emlékképei merülnek fel. A várost kicsit távolabbról szemlélő vörös sárkány elgondolkodik egy pillanatra: mikor is járt itt utoljára? Talán egy évszázada. Vagy kettő. Nem tartja most fontosnak, bár biztosan vissza tudna emlékezni. Az emlékeire kincsként vigyáz.
Elmerengését egy mozdulat zavarja meg. A városban látszik. A tengerszín szempár összeszűkül, az elfekre jellemző finom metszésű arcon kelletlen, mogorva kifejezés suhan át. Mozdulatlanná merevedve kutatja, ki mozdulhatott a városban. Csalódottan fedezi fel a város főterén mocorgó alakokat. Azért jött ide, mert magányra vágyott. Nem is, ez nem igaz. Egy személy társaságára vágyott, de attól a találkozástól még hosszú napokra van. És a többieket már nehezebben viselte. Nem volt hangulata ahhoz az alakoskodáshoz, amely sárkány létével járt együtt, s ahhoz sem, mely együtt járt az óvatossággal… A sárkányokban sem bízhat. Furiának csak egy apró lökés, egy információ kell. Nem teheti kockára az életét, ezzel veszélybe sodorva Kainét.
Sendel az egyik legkihaltabb hely egész Lanuriában. Híre ment már a csapdáknak, melyekkel, mintha nem lenne elég az omló falak veszélye, tele van a város. Bízott benne, hogy itt nyugalomra lelhet, amíg el nem jön a találkozó napja. Innen úgysincs messze a megbeszélt hely.
Végül egy mogorva sóhaj kíséretében csak továbbindul. Ha már eddig eljött, nem fordul vissza. Nagy ez a város.

Lassítva lép be a kidőlt kapun. Tekintetét körbehordozza. Ahogy beljebb halad, végig erősen figyel. Habár érzékszervei jobbak, mint az átlag emberé, mégsem szeretne váratlanul belebotlani valakibe.
Hallja a bagoly híradását, de nem vágyik még pihenni. El akar fáradni. A folytonos koncentrációt követelő város pont megfelelő hely erre.
Hirtelen egy jelenlétre figyel fel. Csak sejti a másik pontos helyét. Halkan indul el arra felé. Ez a város egyre zsúfoltabb. De hamár így hozta a helyzet, megnézi azt is, ki van a közelében.
Romokat, nagyrészt épen maradt házakat kerülget. Nem kell sok, hogy megpillantsa a köpenyekbe burkolózó elfet, amint úgy alszik, mint akit fejbe vágtak. A vékony nő egy nagyobb kőtömbre felguggolva, a megmaradt falak takarásából vizslatja a furcsán ismerős alvót. Talán vadalan?*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kain Namelyr
Arany sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 1795
Életkor : 737
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2014-03-03, 12:34 pm

// Mese: Sendel romjai közt - Silarona, Lysanor //

*Az idő egyre csak telt és az arany sárkány állandó kételyek között vívódott.
Vajon Silarona él-e még, hiszen gyakoroltak eleget, de az meg sem közelít egy ősivel vívott élet-halálharcot.
A másik dolog, ami feszültséget váltott ki benne az volt, hogy amint teheti, induljon-e, egészségét, s azt kockáztatva, hogy éppen csak hegedő sebei felszakadjanak, vagy várjon még napokat, amíg felépül annyira, hogy komolyabb erőfeszítés hiányában fájdalmai sincsenek.
Melyik jobb, ha siet Silarona után, s esetleg ő viszi oda az ellent, ahol képtelen lesz segítségére lenni a harcban, vagy vár, s addig az idő, mely kellhet ahhoz, hogy a vörös nőstényt elkapják, egyre csak telik, közelebb hozva a mindenhol óvakodó halált hozzá?
Arany testében nem egyszer csapott le karmaival egy-egy fára, hogy tehetetlenségét, dühét, s önmarcangoló érzéseit levezesse valamin. Így a rét az idő múltával egyre szélesedett.
Élelmet még csak-csak talált, a Gyilkos-tó körül húzódó dombokon elterülő erdő kellő mennyiségű vadat rejtett, s a csapdák állítása önmagában elég húst hozott, hogy ne kelljen éheznie. Igaz, bővében sem volt az élelemnek.
Azonban néha eszébe jutott a kétlábú is, aki ugyan a halált hozta rá kis híján, hiszen Furia rajta keresztül talált rá, ám kiállt mellette, s hiába idegesítő egy nő, mégsem mehet el a tény mellett, tehetett volna másképp is.
Fel sem tudja magában idézni, vajon miért is nem az erősebb és valójában jogosan életére törő nőstényt pártolta az elf, miért őt, az árulót.
Aztán egyszerre eljött az a nap is, amikor végre útra kelhetett.
Az éjszakát választotta indulásra, amikor sárkány alakja kevésbé tűnik fel, mint a szikrázó nappali fényben.
Első röpte így is elég hosszú volt, s amikor kimerülten landolt, már egy újabb erdőség fedte el feketére változtatott alakját.
Nem keresett magának kabátot, nem érdekelte, ha valaki megpillantja az oldalán lógó kardot, vagy a ruháján égett lyukat, amit Furia izzó gömbje ütött.
Az érdekelte, minél hamarabb célba érhessen.
Nyugatnak tartott, ahol meg volt beszélve a következő találkozó a vörös nőstény sárkánnyal, akinek olyan izgatóan ívelt vonalai vannak, vagy épp a barna hajú, tengerkék szemű elffel, akinek pillantásában első találkozásukkor is elveszni érezte magát.
Az utolsó szakaszt gyalog, kétlábú módra tette meg. A lemenő nap fényében már Sendel romos sziluettje tűnt fel előtte, s úgy döntött, az a hely, mely egykor jó volt neki és Yznek is megszállni, most is elbír egy sárkányt éjszakára.

Így lép be a fal egyik résén. Nem a kaput keresi, annál sokkalta óvatosabb.
Azt az útvonalat használja, amit már évekkel ezelőtt is, de azért figyelve, mi változott, s felkészülve arra, hogy esetleg támadás éri.
Szaglását mégis valami egészen más illat érinti, s ez a romok között az édesnél is édesebb illat számára. Meg is dörgöli orrát, hátha az megcsalja csak, ám mikor utána is a vörös sárkányt érzi, letér eddigi útjáról.
Aztán egy újabb, gyengébb aroma is orrába jut, s erre már szűkebbre húzza szemhéjait. Éjfekete szemei komoran keresik nyomokat.
Az nem lehet, hogy ez a két nő egyszerre és itt legyen. Főképp nem, amikor ő is.
Kardjának immár meztelen pengéjét tartja maga elé, amikor beljebb lép a romok közé, ahonnan legerősebben érzi mindkét szagnyomot. Nem tudhatja, nem várja-e meglepetés.
Megkerüli a helyet, hogy felmérje, kik vannak odabent, s hogy azt is megfigyelje, van-e mágikus csapda előtte.
Előbb a fehér haj világít ki a köpeny takarásából, s úgy tűnik, saját, szakadt kabátját is ott látja.
Ha addig Silarona felől nem érte meglepetésszerű támadás, körbepillantva felfedezi a kőtömbön guggoló karcsú alakot is. Fekete szemei végigsiklanak a guggolásban kitűnő hosszú combok ívén, s a barna hajon, valamint azokon a szemeken, amelyek talán éppen rá villannak. Leengedi a penge hegyét, s csak nézi a lányt, akire annyira vágyott már.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gomora
Vörös sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 134
Munkahely : sárkány, tekercskészítő

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   2014-03-03, 1:53 pm

//Mese: Sendel romjai között//

A vörös nőstény elegánsan szárnyalt a levegőben. Ez az út nagyon fontos volt számára. A rég kutatott vér tünde tanító nyomára akadt.
Már este volt és ő nyugodtan repülhetett át a síkságon Sendel romjai felé. Egy kétlábú tudja, hol található a mester, viszont egy tekercset kellett elhozni az információért. Így elválásuk után itt beszéltek meg találkozót.
A ház méretű test lassan közeledett Közép-vidék lakatlan városa felé. Ahogy megpillantotta a távolban a komor várfalakat, ösztönösen újra emlékezetébe idézte, hogy milyen felszereléssel jött erre a nem mindennapi helyre. Ami a legmegnyugtatóbb, hogy a teleport tekercsekből kettő is nála van. Így nem kell aggódnia, hogy egy szorult helyzetből hogyan jön majd ki. A hely hangulata adta, hogy egy különleges aura tekercset vegyen le a polcról, melyet már jó ideje ott hagyott porosodni. Szinte soha nem érezte úgy, hogy kellene egy olyas valami, ami tőle egy méteres távolságban megszünteti a nekromanta varázslatokat. De most elővigyázatosságból elhozta ezt.
És ott volt persze a két tekercs. A tűz ellen adott védelmet a kimondójának. Elképzelése sem volt arról, miért kell az embernek ilyen, de rossz előérzete gyötörte már az első pillanattól kezdve. Nem tudott elszakadni a gondolattól, hogy egy ilyen eszköz a sárkány lehelete ellen szükséges annak, aki annyira vágyik rá.
Ahogy a vörös test átsuhant a városfal felett, furcsa szagokra lett figyelmes. Már távolról felkeltette a figyelmét egy ló újra és újra felhallatszó nyerítése, de úgy gondolta, csak egy bujkáló kétlábú, aki jó lesz vacsorára. De a házak felett több lény szagát is megérezte. Sárkányok, elfek, emberek... meglepően sokan vannak, ahhoz képest, hogy nem lakik itt senki. Egy ház felett váltott át tünde alakjába, ahol két nőstényt érzett bent.
~Vajon mit tervez a sárkány testvérem? És mit tervez a megrendelő? Miért egy távoli kontinens nemes elf leányával szereztet be egy ilyen dolgot? És miért nem volt itt tegnap Hakantog, ahogy megbeszéltük?
Lehet, hogy épp ahhoz a sárkányhoz van köze a tűz elleni védelemnek, akit épp kihallgatni készülök. Ideje lesz megtudnom pár dolgot, mielőtt színre lépek. Gondolom már ő is megérezte a szagomat, de ha kicsit még itt maradok, talán a vele lévő elárul valamit a beszélgetésükben...

Teste oda tapadt a falhoz, ahogy kapaszkodott egy, a házat körbefutó párkányon egy repedésbe. Áldotta az eszét, hogy nem egy városi öltözetben jött el, hanem egy rövid szárú csizmában egy egyenesre simított vászon nadrág és egyszerű paraszti ing. Ilyen ingatag helyzetben a legutolsó, amit kívánt a dekoratív öltözet, amiben nem lehet kényelmesen mozogni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom




TémanyitásTárgy: Re: Városhatár   

Vissza az elejére Go down
 
Városhatár
Vissza az elejére 
4 / 22 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 13 ... 22  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Középvidék :: Sendel - A halott város-
Ugrás: