LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Share
 

 Nemesi udvarház

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Next
SzerzőÜzenet
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Hozzászólások száma : 404
Életkor : 23
Munkahely : Vailani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2016-05-21, 5:56 pm

// Shu //

- Örömmel látom, hogy hazaértél édesem. Mi a baj? Mit nézel úgy?- Pattan a nagy tükör elé és máris elkezdi sepregetni magáról a gazokat. - Felélénkült a szél, nemde?
Kicsit zavartan beszél, a szíve kalapál, hiszen úgy érzete, mintha el sem váltak volna, talán csak egy kis időre. Nem tudta eldönteni, magyarázza-e jobban, mi történt a csinos, fekete ruhával. Ha Shuga kérdezné, nem pedig így bámulna illetlenül, biztosan elmondaná neki, hogy egy fás helyet keresett, azt persze lehet, hogy úgy kéne belőle kihúzni, hogy éppen oda ment, az ő helyükre. Ennél büszkébb. Nem mintha sok titka lenne a kedvese előtt, de neki is van élete. Azért visszakérdez, hogy az ő kezében legyen beszélgetés irányítása. Hangja határozott, de szája hirtelen kicsit kiszárad,nyel egyet, kettőt köszörül, mert nehézkesen jön meg a hangja.
- És te merre jártál?
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 635
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2016-05-21, 6:23 pm

Hm kicsi lány sumákol ez jól látszik, de nem csak ő így nem ítélkezem. Ellenben vigyorogva nézem ahogy letakarítja magát, mohón tekintek rá hisz, miért is? Nem a tulajdonom, a társam, szóval csak nyugi. Még mindig meg tud lepni ember, nem tud ilyen gyorsan váltani ruhák színét mint Mia teszi és mind két szín jól áll neki.
És te merre jártál? Kérdezi, de ha elmondom tuti megfojt, és nem kéne minden egyes pillanatot, nos ez hülyeség dehogy nem kellene de nincs ember aki bírná. Vigyorgom még mindig rá.
Sétáltam levegőztem, meg ismerkedtem pár kedves helyivel, azt hiszem ennyi ami történt.
Vissza az elejére Go down
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Hozzászólások száma : 404
Életkor : 23
Munkahely : Vailani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2016-05-21, 6:45 pm

- Nahát!- Pördül meg hirtelen mozdulattal a lány.- Hiszen teljesen néptelenek az utcák, olyan késői az óra...!
Némiképp magyarázatot vár. ~ Méghogy helyiek? Mia ...!~
Nem, nem akarta számon kérni Shugát, csak kicsúszott a száján, el nem tudta képzelni, hol ismerkedik.
De ahogy javítani akarta magát, még jobban belecsúszott a dogokba:
- Többekkel ismerkedhetsz meg az erőben ilyenkor, mint Tarsisban!
Mire kimondta, már tudta, hogy bajt kavart...Arca piros lett, de erőltette a szenvtelen arcot. Odalépett az asztalhoz, ami mellett Shuga üldögélt. A pipa fanyar füstje beleült az orrába, de meg fogja szokni, és egy aprócska gondolat sem hagyta nyugton, amit a fák között érzett, olyan határozottan állította a belső, ösztönösebb énje. Történetesen, hogy a férfi is ott volt.
Pillantása fürgén pásztázta a ruháit, hátha ő is meglát valami árulkodót...
aztán végül egy sóhajjal megállapodott az írisz nélküli szemekben, amik még mindig pimaszul vigyorogtak rá. Most jól esne az a bor...
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 635
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2016-05-21, 6:59 pm

Többekkel ismerkedhetsz meg az erőben ilyenkor, mint Tarsisban!
Kérdőn nézek rá miközben bort töltök kettőnknek, és a kanapéra mutatok hogy üljön le.
Hegedülve az éjszakai vadaknak meg még kitudja kiknek? Teszem fel a kérdést, noha majdnem magam alatt vágom a fát de szerencsémre a hegedűje a kezében van. Érdekes beszélgetés lenne ha kiderülne hogy figyeltem őt. Még mindig aggaszt a felelőtlensége, hogy felelőtlenül ki jár az erdőkbe, magányosan.
Na de miről is szeretnél beszélgetni? Ülök le a jelzett kanapéra és remélem ő is követ.
Vissza az elejére Go down
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Hozzászólások száma : 404
Életkor : 23
Munkahely : Vailani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2016-05-21, 9:31 pm

Zavara most a legnagyobb. Honnan tudja, ha nem volt ott a ligetben? Persze a hegedű árulója. A falevelek a ruháján... de miért van mégis olyan érzése, hogy pontosan tudja a mágus, hogy hol és mikor járt?
Erről pedig egy másik mágus jutott eszébe, mannahon nagyhatalmú főmágusa. Ő is mindig mindent látott. Összecsavarodott a gyomra. Fancsali képet vághatott,ha eddig nem az volt.
A kanapén kínálja hellyel. És végre eljutottak idáig...
- Rólunk Shu! Mi lesz most velünk?
Kérdése ijedt, vajon észreveszi a kedvese?
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 635
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2016-05-21, 9:45 pm

Rólunk Shu! Mi lesz most velünk? A szemében rémület és zavar ül, gyanítom én se nézhetek ki jobban, max vigyorgom hozzá.
Mit szeretnél? Tegyük a látszatot immár valóssá? Vagy legyek állandó szeretőd, aki meg véd még ha önmagadtól is kell? A kérdése nekem se könnyű de mostanában túl sok, felesleges utam volt a vén mocsok miatt ideje pihennem kicsit, és Mia mellet még az idegeskedés is lehet szórakoztató. Mellé csúszok és a hajával kezdek el játszani. Majd a tekintetét nézem és a reakcióit a válaszomra.
Bármit döntesz Mia az lesz, nem foglak korlátozni. Mosolygok rá kivételesen nem vigyorgom.
Vissza az elejére Go down
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Hozzászólások száma : 404
Életkor : 23
Munkahely : Vailani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2016-05-22, 8:17 am

//Shuga  I love you  //

Várt, de nehéz a kérdés, amit Mia feltesz. Shuga is, ő is zavarban, kissé ijedten ülnek le a kanapéra, hogy amire oly régen várnak, megbeszéljék a jövőjüket. Mindkettejük számára szokatlan lehetőség ez, szokatlanul nagy vággyal, hogy együtt lehessenek, amíg a világ áll. Szerelmük erős, Mia szívén mégis szorítás van, a mi van ha... pallosa ott lebeg szépséges feje felett. Mi van, ha hiába is próbálja elfeledtetni vele szerelme Garren Ruton, az édesapja átkát? Mi van, ha utánajön? Mi van, ha a Mia születésétől fennálló szörnyű jóslat beteljesülésétől retteg még ma is az apja? Mi van, ha az életükre tör? Mi van, ha...?
Már rég nem érdekli, befolyásolná-e az egzisztenciáját, Lanuria úri méltóságaival ápolt jó kapcsolatát egy csavargó varázslóval való kapcsolat. Már nem bújna és szaladna el e miatt. Elég jól megismerte az országot, a szokásait, tudna mit kezdeni magával, ha rosszul alakulnának a dolgai a Vailani Tanácsházán. Mi több, ha Nawarean figyelmeztetésére gondol és világ helyzete rossz irányba fordul, még mindig ott van a távoli Evolyran világa, amit már megnézett magának, mint menekülési útvonalat.
Marad tehát a kérdés, hogy ami az itt töltött évek alatt teljesen béklyóba kötötte, most kedvese áldásos közbenjárása félretehető, vagy elzárható-e agya egy eldugott rekeszébe? Feloldást képes-e adni magának, sőt immár maguknak ettől a kínzó és frusztráló gyötrelemtől, amit apja távoli, mannahoni szelleme jelent?
Egy valamit tud, hogy amíg ő nem kerül elő, addig biztonságban van Shuga mellett. Biztonságban és valami határtalan nagy szeretetben.
Nézi a férfi karakán arcát, különlegesen szép, barna szemeit. Jele nincsen mesterkéltségnek, ártó szándéknak. Természetes, a szerelme ül ki rá, aggodalommal és izgalommal fűszerezve. Ami természetes is, ő is hasonlóan érzi magát. A férfi jó érzékkel rá bízza a döntést, biztosítva róla, hogy bármi legyen is az, elfogadja, nem szab határokat, vagy keretet neki. Miában most tudatosul, hogy teljesen szabadnak érzi magát mellette, amiről nagyrészt az tehet, hogy első pillanattól elfogadták egymást, úgy, ahogy vannak. Ámde hatalmas felelősséggel jár egy komoly kapcsolat. Ez már nem flört, nem a korán begyakorolt udvari szokásoknak megfelelő tettetés a másik irányába. Itt két szerető szívről van szó, akik minden körülmények között elfogadják és támogatják egymást, bánatban és boldogságban, a mindennapi küzdelmekben és a váratlan helyzetekben egyaránt, a szenvedélyben ugyanúgy, mint a lassú, szürke napokon.
Mia nagyot nyel, és továbbra is beleveszik a nyílt tekintetű szempárba, melyben részben saját viharai tükröződnek. Tudja Shugáról, ő is szabadsághoz és önálló döntésekhez szokott, az utóbbi években, mi több, teljesen az érzelmek elől elzárkózva élt. Mégis...minden kényszer nélkül itt van vele, kettesben ülnek egy kanapén és őrá figyel s lágyan érintgeti, biztatgatja. Mi kell ennél több egy 20 éves ifjú lánynak, akinek eddig a szerelem kósza gondolatára is egyetlen felkiáltójelbe feszült a teste, a lelke? Ha nem lenne a munkája, a tisztelet, amit kivívott magának állhatatosságával, a bizalom, melyet apró kövekből építgetett fel, akkor is boldoggá tette volna Shuga.
Nyelt egyet, összeszedte a hangját, hogy határozott választ tudjon adni, de előbb kicsúszott egy őszinte vallomás:
- Ha csak ennyi lett volna, akkor is a legnagyobb kincsként őrizném a szívem rejtekén ezt a pár hetet...
Kissé ráharapott piros kis ajkaira- meg kellene nyílnia... és újra meg újra kellett formázta velük a következőket, mire kimondta:
- Ezt most vegyem lánykérésnek? Úgy hangzik, mintha te nem egyszerűen a kezemet, hanem az életemet kérnéd el a tiedé mellé. Helyénvaló is, de ismerve kettőnket, napról napra inkább tudom, hogy mennyire sokat szeretnék még tudni rólad. Kimaradtam az előző évtizedeidből és te is az enyémből. Olyan vagy számomra, mint egy feltérképezetlen mannahoni sziget, amit több száz esztendő után foglalt vissza a birodalom.  Szép és jó, termékeny és izgalmas, vonzó és ismeretlen. Mennél hamarabb járod be, annál többször kell elmerülnöd újra és újra a járatlan útjain. Semmi másra nem vágyom, mint hogy egymáséi legyünk. Hiszem, hogy az égiek előtt nincs ismeretlen. Előttük már rég egy pár vagyunk.
Felállt és egy kis nyitott erkélyhez vezette kedvesét, ha tiltakozott volna, akkor is.
Kiléptek és a madárcsicsergéstől zajos lassan pirkadó tarsisi égbolt alatt a szívére vonta a férfi mindkét erős kezét. Arcán az ismét elrejthetetlen pír ült, szíve heves, dobbanásait érezhette a férfi.
- Felkészültél?
Nem mondta, hogy mire, de biztosan reagált valamit a mágus, azt megvárta és teljes zavarát levetkőzve kezdett bele abba, ami napok óta benne volt:
- Az Isteneimtől azt kaptam útravalóul, ha egyszer megtaláljuk egymást, először is mannahoni szokás szerint kössük össze az életünket. És én a végtelennek tetsző lanuriai ég alatt, melyet lassan két esztendeje láttam meg, fogadom, hogy így teszek, ha te is akarod. Szeretnélek jobban megismerni Shu! Nagyon boldoggá teszel. Ha össze akarod kötni az életünket, természetes. Emberi törvény alá akkor tegyük, ha te készen állsz rá. A párkapcsolatban kell egy fő, úgy kell legyen, hogy te vagy. Eddig is te kezdeményeztél. Akarsz a társam lenni minden hatalom és minden élő előtt? Ez egyfajta jegyesség, vagy szellemi-lelki...házasságkötés.
Ha a férfi nyitott rá, akkor reszkető, de hangos s emelkedett hangon fojtatja:
- Így valahogy van figyelj! És válaszolj rá a szíved szerint!- Kérte és pillantásuk mélyen összekapcsolódott.
- Én Mia Ruton, elfogadlak téged és szerelmed zálogául veszem szívem mellé a szívedet, életem mellé az életedet itt az Isteneid előtt e magas égbolt alatt. Hiszem, hogy az én Isteneim is itt vannak közöttünk. Gyere velem haza, a szeretünk melegébe és úgy leszünk, hogy várakozás töltse be az életünket. Ha máshol kívánsz élni, csak szólnod kell. Ha kérsz a jegyesed leszek a te szokásotok szerint, ha kérsz hozzád tartozom és az asszonyod leszek.
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 635
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2016-05-22, 9:39 am

Hát ez valahogy meglepett, vagy csak én kapkodtam el? De kit izgat, szeretem és ő is engem, most csak ez érdekel.
- Én Mia Ruton, elfogadlak téged és szerelmed zálogául veszem szívem mellé a szívedet, életem mellé az életedet itt az Isteneid előtt e magas égbolt alatt. Hiszem, hogy az én Isteneim is itt vannak közöttünk. Gyere velem haza, a szeretünk melegébe és úgy leszünk, hogy várakozás töltse be az életünket. Ha máshol kívánsz élni, csak szólnod kell. Ha kérsz a jegyesed leszek a te szokásotok szerint, ha kérsz hozzád tartozom és az asszonyod leszek.
Hüm ez így elsőre hááááááát soknak tűnne, de én akarom ezt. Mia közelsége mást ébreszt bennem mint bármelyik más asszony a múltban. Mia valahogy más, fontosabb, és nincs rá értelmes vagy logikus magyarázat. Így hát tovább a göröngyös úton.
- Én Shuga, elfogadlak téged és szerelmed zálogául veszem szívem mellé a szívedet, életem mellé az életedet itt az Isteneid előtt e magas égbolt alatt. Hiszem, hogy az én Isteneim is itt vannak közöttünk. Gyere velem haza, a szeretünk melegébe és úgy leszünk, hogy várakozás töltse be az életünket. Ha máshol kívánsz élni, csak szólnod kell. Ha kérsz a jegyesed leszek a te szokásotok szerint, ha kérsz hozzád tartozom és a férjed leszek.
Férj milyen jó szó hogy Miát törvényesen birtokolhassam és ne keljen osztoznom senki más ostoba féreggel. Ő csak az enyém lesz és ez az egy ami számít. Nézem az arcát, szemeit és elveszek benne, még az erdőben is éreztem a hangját, és az abban levő érzelmeket. Egy új kőfal omlott le bennem, és Mia volt mögötte valahogy hiánya már eddig is feltűnhetett vagy az új érzelmek hozzák ezt ki belőlem? Teljesen mindegy, akarom őt és teszek is érte.
Ölembe húzom és megcsókolom szeretni akarom de most ennyivel érjem be.
Vissza az elejére Go down
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Hozzászólások száma : 404
Életkor : 23
Munkahely : Vailani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2016-05-22, 10:07 am

Hát így kell lennie. Megtörtént egyfajta szellemi jegyesség. Jó ez így, együtt vannak az ölébe kuporodik az erkély hideg márvány kövén. Hűvös a hajnal, egészen lehűlt a levegő, de nagy érzelmek fűtik belülről.
Mosolyogva, bár még mindig reszketve biztosítja szerelmét, hogy ez az ő életük. És hogy szerető kezek között van.
Megsimogatja a kedves arcot és forró ölelésben vesznek el. A mellkasára teszi a fejét, belebújva oda az erős nyakába suttogja bele:
- Tudom, milyen nehéz döntést hoztál. Tudom, mit jelentek neked...Érzem...
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 635
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2016-05-22, 10:47 am

Csendben ülünk az erkélyen Mia a karjaimban, vajon kell ennél több nekem? Nem nem kell minden meg van amit akartam, vagy csak álmodtam róla. Percek telnek el csendes ölelésben, és belemélyedek az illatába, és a csókjába. Felemelem és beviszem az ágyra lefektetem majd mellé fekszem. Ma ékszaka semmi mást nem akarok tőle csak hogy érezzem hogy mellettem van, és ölelhetem. Így pihenünk el.
Másnap rövid reggelivel összepakolunk, és haza utazunk. Egy új szó amit szintén meg kell még tanulnom élvezni, a haza utazni-t, a házunkba Miával ketten. Na de gyors pakolás és egy kocsit bérelve irány Valian.

//Folytatás Valian főterén//
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 553
Életkor : 1874
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2018-06-20, 7:24 pm

*Tarsisban még mindig pezseg az élet.
Tán mondhatná, hogy végre ismét itt jár, azonban ez hazugság lenne, s Thaliontól ez bizony meglehetőst idegen dolog lenne.
A Tanács meghívására érkezett többedmagával. A nemesi udvarházban biztonságban érezheti magát, noha Olassië égig éri fái között is így érzi. Katonái, harcosai, kikkel sok esetben együtt éjszakázik, s nem palotájának magas tornyában, mind életüket adnák a városért. Miként sokan meg is tették már, midőn Filnoren, a repülő vár, s az orkok együttes erővel csaptak le rá.
Azonban most más vár reá. Végre kiderül mit tervez a főpapnő, s kiderül, mily sors vár a Birodalomra. Az elf vezér szálfa termetével az ablak előtt áll. Egyenes tartásán mit sem változtattak az elmúlt viszontagságos évek, a harcok, s a küzdelmek.
Jó volna látni, hogy megérte anno kiállni a sárkányok helyett Lanur seregei mellett, s nem viszi végső pusztulásba azon döntés egész népét.
Vajon Elonar úrnő is itt van? Netán küldöttek jöttek csak helyette a nimfák titokzatos, vonzó népétől.
Az úrnő gondolatára a nagyúr szíve megdobban. Nagyon reméli, hogy lehetősége lesz Elonart végre újra látni. Már csak ezért is megérte volna Tarsisba jönni.*
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 364
Életkor : 1801
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2018-08-05, 1:44 pm

*Az úrnő is eljött, habár nehéz szívvel hagyta ott Izra erdejét. A nimfák védelmét ő irányítja, s bár ezen évben nem volt túlzottan erős a háború vihara, talán épp az újabb év hozza el a végső csatákat.
Elonar látott már eleget, nagyon is jól tudja, hogy mire számítson ős, s népe, ha a sárkányok elszánják magukat.
Orkjaik eddig is csak játékot játszottak, feláldozható gyalogok voltak a sakktáblán.
A fő erők csak Sendelnél jelentek meg, miután végigpusztították Nyugati szeglet vidékét.
A nimfák nem akarnak háborúzni, de nincs más választásuk. Lanuria részei, a Birodaloméi az éj-hasadéki csata óta. Riana óta, aki eldöntötte a nagy háború sorsát. Ki tudja, talán ez a háború lesz az, ami elhozza végül a békét, vagy az egész kontinens pusztulását.
Mert az úrnőnek nincs kétsége afelől, mivé lesz a vidék, ha Lanuria mágusainak átkaira válaszul az ősi sárkányok is szabadon engedik erejüket.
S afelől sincs, mi lesz, ha a nimfákra fognak vadászni. Minél több nimfa esik el, annál több terület megy pusztulásba. Eltűnnek, kiszáradnak a csalitosok, az erdők, a ligetek, a mezők, kiszáradnak a folyók, a tavak, s így tovább.
Egy nimfa halál, hála Izra áldásának magával rántja azon vidékét is, amelyhez kötődik.
Elonart azonban más is vonzza a Nemesi udvarházba. Ez pedig Thalion nagyúr. Az úrnő ajkai akaratlanul is mosolyra húzódnak, mikor eszébe jut az elf vezér szálfa alakja, s örökkön szigorú tekintete. Hiányzik neki a férfi.*
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 553
Életkor : 1874
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2018-08-18, 8:39 pm

*A nagyúrnak nem kell sok idő, futárt küld az udvarház vezetéséhez, megtudakolni, ki vezeti a nimfa küldöttséget.
A nagyúr ezen időszak alatt hű kardját húzza ki hüvelyéből, tisztítja egyébként makulátlan pengéjét.
Az idő egy csiga lassúságával telik csupán, s mire a futár visszatér, a Sarco kard fényesítése is a végét járja.
A nagyúr kemény arcán nem látszik semmi a hír hallatán, mit futárja hozott.
Azonban szúrós pillantása enyhülni látszik, midőn hű harcosa előadja, mit tudott meg.
Elonar úrnő vezeti a nimfák küldöttségét. A legmagasabb szinten van hát képviselve Izra népe is.
A nagyúr mégsem lép semmit. Hűvösen biccent, s úgy küldi útjára a tündét, megköszönve szolgálatát.
Azonban odabent kemény szíve hevesebben ver a hír hallatán. Lanuria e nehéz időiben az úrnő gondolata hoz neki megnyugvást, az, hogy ha a Birodalom összes népe elárulja is az elfeket, a nimfáké nem fogja. Noha Thalion Órëa minden döntése, minden tette népe javáért született, mégsem ez az, mit Elonar leginkább jelent neki. Valahol, szíve legmélyén ott van az érzés, mi biztosan ott munkál Elonar úrnőben is.
Sokkal többet jelentenek egymás számára, s tán, ha más időkben születtek volna, ők lettek volna a természet azon gyermekei, kik közös párt alkotnak. Elf, s nimfa.
Ám ezen idők miatt a nagyúr nem hagyja mindaddig cserben népét, mígnem biztosítva látja, hogy utódja kellően érett a feladatra, hogy kivezesse az elfeket ama sötét veremből, mibe a háború taszította őket.*
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 364
Életkor : 1801
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2018-08-30, 12:39 pm

*Egy dolog bizonyos. A nimfákat sem ejtették fejükre. A háborús időkben megtanulták, hogy óvatosnak kell lenni.
Hamarosan az úrnő is tudja, hogy Thalion nagyúr is az udvarházban van. Bizony megdobban a szíve, mikor megtudja a hírt, s hamarosan azt is, hogy az elf vezér is érdeklődött utána. Nem személyesen, csupán egyik harcosa, node ki mást érdekelne mindez, mint magát a nagyurat?
Az úrnő ajkán némi kis mosoly suhan át, s szép metszésű szemei is régen látott alakra formálódnak.
Ez bizony boldogság, még ha bizony tudja azt is, hogy egyikük sem áldozná fel népének tett szolgálatát azért, hogy személyes boldogságát élvezhesse ki.
Az úrnő hátradől kereveten, mely szobáját díszíti.
Szép szemeit behunyja, s úgy gondol vissza a nagyúrral töltött, lopott percekre. Csupán egymás kezét érintették, csupán egymás hangját hallották, s mégis, mindez többet ér minden ragyogásnál, mi egy nép vezetésével jár, ez többet ér minden világi hívságnál.*
Vissza az elejére Go down
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 176
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2018-09-29, 8:17 pm

//Bocsi, hogy közbeírok, kicsit lendítek a dolgok folyásán. Smile //

*Mondhatni, ezen időkben talán sokat el lehetne árulni egy Tanácsi ülésről, ám ez nem az az idő. Az főpapnő arcáról távoztában nem olvasni le semmit. A Nemesi udvarház jól őrzött tanácsterme volt ezúttal a hely, hol Lanuria Nagytanácsa összeült, hogy döntést hozzon, sőt döntéseket hozzon.
A háború utóbbi éve mondhatni eseménytelenül telt, legalábbis a külső szemlélők, közemberek így láthatják. Azonban nem minden történik úgy, ahogy a külső szemlélő látja.
Ez idő alatt Onoria, a Mágusok Tanácsa, s Lanuria nemesi házai nagy erejű mozgósításon vannak túl.
Több titkos tárgyaláson Gwaith-dúr sötét elfjeivel, noha mindezt gondosan titkolták Olassië előtt.
A mágusok rendjei szintén alaposan feltöltötték soraikat, a rendnélküli mágusokat enyhébb szabályokkal vették fel tornyaikba, s képezték őket. Egy év nem sok idő, ám ez alatt is lényeges változásokat lehet elérni, s a papnő mindent megtett azért, hogy a Birodalom megerősödve indulhasson neki az újabb évnek.
Mindez azt eredményezte, hogy míg az orkok vidékein a helyi lakosság egyre csökkent, menekült, addig a folyamatosan támogatott Mardan törpjei, az ott megszálló fehér elfek a maguk szempontjából mind erősödtek.
Onoria tisztában van vele, hogy idővel eljön majd az idő, hogy visszaüssenek végre a sárkányoknak, s csatlósaiknak.
A Tanács ülésén sikerült keresztülvinnie akaratát, még Thalion nagyúr, s meglepetésére a nimfák tiltakozása ellenére is.
Abban reménykedik, hogy végre úgy fognak alakulni a dolgok, ahogy ő azt elképzelte.*

Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 553
Életkor : 1874
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2018-10-03, 8:11 am

*Oly idők ezek, midőn Thalion nagyúr, az elf vezér kénytelen kompromisszumot kötni. Ő, s kísérete is tiltakozott már eleget, a sötét elfek sötétséget hordoznak. Épp, miként az ősi sárkányok .
A különbség csupán abban van, hogy utóbbiak sokkal veszélyesebbek. Előbbiek tán nem annyira, noha népének tisztaságára mindenképp. S ez utóbbi az, mi valóban veszélyes lehet rájuk, s az ellenség csak ezután jön.
Azonban hiába álltak mellé Elonar úrnő, s nimfái, ez kevésnek bizonyult. Mégis, az elfek is szenvedtek legalább annyit e háborúban már, mint a Birodalom összes többi népe.
Orod Opelë, Lumel’Auvrea, Edain seregének veresége a nyugati szegletben, mind az elfek veszteségei.
Egy népé, mely egykoron tanította a többit, mely többre volt hivatott.
A nagyúr halántékát dörzsöli, midőn szállásának ablakában áll. Gondok terhelte homlokát a keretnek veti, s behunyja szemeit. Fáradtnak érzi magát, fáradtabbnak, mint kellene. Elonar úrnő látványa, kiállása mellette, s népe mellett üdítő volt, ám mindez is kevés volt, hogy a Nagytanácsban forduljanak az események.
Alulmaradtak a szavazáskor, s a főpapnő, kiben sosem bízott, elérte célját.
Az elfek nem maradnak soká a Nemesi udvarházban. Nincs rá több okuk. Fel kell készülniük, hiszen tán hamarosan rájuk szakad majd az ég is, s ha a sötét elfeket Lanuria legitimálja, könnyen lehet, sokkal többen fogják a sötétség útját választani közülük.
A háború pedig önmagában tovább fogja apasztani népét, hisz így is oly kevesen maradtak már.*
Vissza az elejére Go down
Roober
Istenség
Roober

Hozzászólások száma : 484
Munkahely : Sárkányistenség

Character sheet
Nép: Istenek
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2018-12-30, 1:10 pm

//Adminnal egyeztetve//

*Ifjú, fekete, hosszú hajú úriember áll a Nemesi udvarház forgatagában. Minden évben megrendezik a szokásos ünnepséget, hol a nemesi házak összegyűlnek, hogy ünnepeljék a téli napfordulót, s a szeretet ünnepét. A pórnép is kap odakint bort, s birkát is nyársra húznak nekik.
Odabent a szokásos bált rendezik meg, s a fekete hajú, titokzatos nemesi ifjú, Elmiron ven Gondor jelenleg is ott tartózkodik. A sárkányok istene örömmel tölti idejét a halandók között. Nemes fiatalember álcája jó álca e tömegben.
Kezében egy pohár könnyű itallal, hanyagul a falat támasztva figyeli a táncosokat, s a zenészeket is.
A kavargó kétlábúak oly féktelenül mulatnak, mintha nem lenne holnap, pedig a háború nem ért véget, csak némi fegyvernyugvás állt be.
Látja a mágus rendek tagjait is, az őröket, kik meglepően sokan vannak, ám a háborút tekintve, legalább a bál rendezői megtesznek mindent a mulatók védelmében.*


Nemesi udvarház - Page 10 Images?q=tbn:ANd9GcSY2AgtpA4PQnwNuWuZ39yGlsE5QHKK6CUtsp32H1rLa_Du2QmmDA
Vissza az elejére Go down
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1185

Character sheet
Nép: NJK
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2019-12-24, 9:13 pm

//Közkívánatra, a téli napforduló bálja ismét megnyitja kapuit, hogy folytassa a hagyományt!//

*A háború borzalmaiban nem egy család nem egy sarja esett el eddig. Nem csupán a pórnép, a nemesi házak is szenvedtek el veszteségeket.
Ezúttal egyetlen célja van a bálnak. Az, hogy némileg feledtesse a gyászt, a harcok nehéz sora után végre megpihenhessenek az emberek, a legalább egy éj, a téli napforduló idejére elfedhessék sanyarú életüket, a rossz híreket.
Az udvarház előtti téren már nyárson sülő húsok illata száll. Ökrök, birkák, forognak a vörös lángok felett, hordókból folyik a Déli szeglet finom bora, a zenészek is belecsaptak már a muzsikába.
Jelen van egy Beebebrox is, üzletember, kinek a nyereség számít csupán, akad De Sanctis, kiknek neve a politikában, az üzleti életben, s a háborúban is forog már közszájon, de más családok tagjai éppúgy megtalálhatók.
Természetesen nem a pórnép közé vegyülve. Az udvarház báltermében a legfinomabb fellelhető étkek, s italok között lágy zenére zsong a bálterem, s már akadnak, kik a tánctéren is próbálgatják tánctudásukat.
Nem mindenki van jelen, az elfek ura, a nimfák úrnője nincs itt, ők hagyományosan Ambaronban vannak, habár erről a jelen lévők nem tudnak.
Vannak olyanok, kik már nem lehetnek itt, elestek nyugaton, Verinolban, vannak, kik inkább a Hajnal-menti birtokaikat védik a mulatozás helyett, s vannak, kik épp csak ripacskodásnak, s az elesettek emléke megsértésének tartják a mulatságot.
Egy azonban bizonyos. Az udvarház őrsége mágusok rendjei által őrzött, tarsisi katonai egységek védik a jelenlévők fizikai biztonságát, hogy megakadályozzák az esetleges szabotázst.*

//Üdv minden jelenlévőnek! Nem muszáj megvárni a mesélőt, szabadon lehet játszani, ám szólunk, illetve beavatkozunk, ha kell. Természetesen időnkétn a Mesélő is jelentkezik majd. Wink//
Vissza az elejére Go down
Roober
Istenség
Roober

Hozzászólások száma : 484
Munkahely : Sárkányistenség

Character sheet
Nép: Istenek
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2019-12-24, 10:10 pm

//A bál//

*Mint általában, a nemes ifjú, Elmiron ven Gondor jelenleg is ott tartózkodik a bálon. Természetesen, a nemesség számára fenntartott táncteremben.
Kezében egyetlen pohár itallal, hanyagul támasztva az egyik ajtófélfát, nézi a táncteremben sürgő-forgó halandókat.
El kell gondolkodnia azon, hogy hamarosan álcát cserél, hiszen az évek hosszú sora alatt vajmi keveset múlt az időt ezen az alakon.
Természetesen vegyített már egy-két kósza ősz hajszálat, főképp halántéka környékére, hogy fenntartsa az idő múlásának látszatát a haszontalan porhüvelyen, ám így sem megfelelő sokáig fenntartania már.
Látja az őröket, a mágusokat, fontoskodva, de látszólag észrevétlenül figyelnek, őrködnek, hogy a mulatság zavartalanul teljen.*

Nemesi udvarház - Page 10 Images?q=tbn:ANd9GcSY2AgtpA4PQnwNuWuZ39yGlsE5QHKK6CUtsp32H1rLa_Du2QmmDA
Vissza az elejére Go down
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 462
Életkor : 1704

Character sheet
Nép: Kísértetek
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2019-12-25, 9:26 am

//Bál//
*Elegáns hosszú kabát alatta díszes ing, egy kard az oldalán mi messziről látszik hogy csak ünnepségre van felakasztva, arany és drágakövekkel kirakva. Ha harcra kerülne sor ezt aztán a villával együtt lehetne sorolni.
- Üdvözlöm gróf úr.
*Biccentek egyet, majd egy apró kis kép ugrik be ahogy a gróf éppen valamelyik árokban fekszik átvágott torokkal.
- Jó estét, van már itt valaki ki érdemleges lenne társaságomra?
- Természetesen, fáradjon beljebb s egyből észre fogja venni.
*Kiderítettem, hogy a gróf nagy nőcsábász volt, hát így szerepben maradhattam. Besétálok hát a nemeseknek fenn tartott teremben. Körbe tekintek, s egyből egy szemre való nőhöz lépek, s flörtbe kezdek vele, habár most tényleg csak mulatni jöttem azért jobb az óvatossg. Ahogy körbe tekintek egy fiatal nemesen akad meg a szemem ki láthatólag unja magát. Lassú léptekkel sétálok oda hozzá.
- Szép ez az este, s mégis itt unatkozik egyedül, miért nem csíp fel magának valami szemre való nemes hölgyet? Lehet ideje volna már nem igaz?
*Mosolyodok el, Elmironra. Habár nem vagyok nemes s nem is igazán láttam őket, szinte egész Lanuria elitje a fejemben van. Mikre nem volt jó a bérgyilkos sereg.
- Magán nem fog az idő nagyon jó lehet az orvos aki ilyen főzeteket gyárt.
*A gróf kinek szerepében tetszelgek a negyvenes éveit járta, hajában sűrű ősz szálak, frissen borotvált arcán is megjelentek már az idő és a stressz jelei, nekem hála ezen már nem kell aggódnia.
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 242
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2019-12-25, 11:47 am

//Szép ruha, tánc… - BÁL //

- Nem, ezt nem vehetem fel – nézek szomorúan a szolgálóra, mert a ruha – bár gyönyörű – nem igazán illendő, még akkor sem, ha Tarsisban más szabályok uralkodnak, mint Orod Opelë, vagy Olassië falai között.


Nemesi udvarház - Page 10 20191225v00rs3h7g


- Sajnálom, kisasszony… - néz rám bűnbánóan, s tudom, értékelnem kellene az igyekezetét. – Az üzletek már zárva vannak, s a vásáron kapható ruhák... Azokat még én sem venném fel!  Ezt is az unokahúgom csempészte ki az egyik kereskedőtől, akinek dolgozik. De az ünnep után vissza kell vinnie… Úgyhogy kérem, vigyázzon rá nagyon!

*A ruhát nézem, és elképzelem, ahogyan tánc közben a finom anyag minden lépésemnél lágyan hullámzik. ~ De nem lehet! Ez túl merész és kihívó! ~ Hogy felejthettem el, hogy ilyenkor bál forgatja fel Tarsis városának életét? És ha már így esett, hogyan is gondolhattam, hogy találhatok megfelelő ruhát az alkalomra az utolsó pillanatban? Csak egyetlen egy dolog szól amellett, hogy mégis megtegyem… Hogy mégis elmehessek a bálba! Az, hogy álarcban ugyan ki ismerne fel?*

- Rendben, Anna, hagyd csak itt és gyere vissza egy óra múlva. Addig eldöntöm, mi legyen… És köszönöm, hogy segítesz – nézek rá hálásan.

*Az ablakhoz megyek, és ahogy kinyitom, a bálteremből átszűrődő zene hangjai és a hatalmas pelyhekben hulló hó varázsolnak el. Addig állok ott, amíg fázni nem kezdek, s újra bezárom az ablakszárnyakat. Aztán az ágyra terített ruhához sétálok és végigsimítok a finom anyagon. Lehet, soha többé nem lesz arra alkalom, hogy hasonlót viseljek. És arra sem, hogy egy bál forgatagában vegyülhessek el. Hirtelen az elhatározás és Anna, mintha várta volna a csengetést, már kopogtat is.*


.oOo.

*Aztán már lefelé indulok a szobámból, és tudom, az álarc elrejt sok mindent. A mosolyt, hogy mégis megteszem. A szégyenlős pírt, ahogyan teszem. Csak a csillogó szemeket nem képes elfedni, melyek az izgatottságról és az ámulatról árulkodnak. A ruha, a ravaszul fésült frizura, és az álarc… Senki sem ismerne fel… *


//Hamupipőke bálba megy ♥//
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Roober
Istenség
Roober

Hozzászólások száma : 484
Munkahely : Sárkányistenség

Character sheet
Nép: Istenek
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2019-12-25, 7:00 pm

//A bál, Nie, Hossin//

*A kavargó forgatagot nézi, hol sokan táncolnak már, míg a tánctér környékén legalább annyian iszogatnak, beszélgetnek, s a felszolgálók által körbehordott apró falatokból eszegetnek.
Mondhatni, mindről tudja, kicsoda, mindről tudja, miért van itt.
Isteni szférájából nem csupán a sárkányokra képes figyelni, bár ők tartoznak hozzá.
Most azonban egy gróf lépked elé. A sárkányistenség átlát az álcán, tisztában van vele, ki jön vele szemben.
Botcsinálta istenség lenne, ha nem ismerne fel egy kísértetet. Inaeth és Furia szemén, s a halandó sárkányokon keresztül is tisztában van vele, hogy e kísértet miféle kiskirályságot épített fel magának.
Nem izgatja, miként nem izgatja még oly sok jelenlévő sem.
Úgy érzi, kire vár, még nem érkezett meg.
Fekete ruházatát nem kell megigazgatnia, tökéletesen áll rajta. Szemeit végighordozza a „grófon”, majd megszólal.*
- Akire várok, olybá tűnik, még nem érkezett meg.
Úgy gondolom, a bók kölcsönös, az idő a gróf urat is megkímélte, mozgalmas előélete mellett is.
Ha gondolja, szívesen küldetek önnek azokból a főzetekből.
*Kortyol az italából, s ha feltűnik az álarcos, csillogó szemű hölgy a ravaszul fésült hajjal, s a szemet gyönyörködtető ruhában népére oly jellemző, légiesen könnyed mozgással, szemében megcsillan egy könnyed, játékos fény.*
- Talán mégis itt van már.
Ha megbocsát…
*Hajtja meg fejét a gróf felé, s elindul az álarcos hölgy (Nie) irányába.*
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 799

Character sheet
Nép: Elfek
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2019-12-25, 7:30 pm

Azt hiszem hiányzott mostanában az izgalom és a vidámság az életemből, ezért találtam jó ötletnek, hogy eljöjjek a bálba, főként, mivel éppen errefelé jártam, másrészt mert "véletlenül" hozzá jutottam egy meghívóhoz, amikor egy piactéri csetapaténál az őrség kapitánya szegényebb lett a pár váltóval és egy meghívóval. Csak nem fogom ezt a lehetőséget parlagon hagyni. Voltam már itt, egy más időben, egy nem túl boldog befejezéssel, mert az a lány még mindig ott élt a gondolataim között.
De ebben a vészterhes időben, minden ingyen eszem-iszom megbecsülendő volt, ráadásul még az úri közönség révén meg is szedhetem magam.
A ruha beszerzése nem okozott gondot
Nemesi udvarház - Page 10 Kepatm88
és még egy álarcra is sikerült szert tennem,
Nemesi udvarház - Page 10 Kepatm89
mert a képem azért nem mutogattam volna, ha nem muszáj.
A figyelmes őrök nem kekeckedtek, a meghívóra nem gyanakodtak, így aztán Raven kapitány gond nélkül belépkedhetett a bálterembe.
pont akkor sikerült, amikor a lépcsőkön megjelent egy gyönyörű jelenés, aki simán elmehetett tündének is, de volt valami ismerős a mozgásában.......
Már elindult felé egy alak, de ez nem okozott gondot. Lekaptam két poharat az egyik felszolgáló tálcájáról és igyekeztem a fickót megelőzni.
Ha sikerül, akkor a nő felé nyújtottam az egyik poharat.
- A házigazda bajban lesz, hiszen Ön mellett eltompul az összes fény a teremben.
Vissza az elejére Go down
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 265
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2019-12-25, 8:59 pm

* Egyáltalán nem szerepelt a terveim között az, hogy én most ilyen időkben bálba jöjjek. Mondhatni voltak sokkal fontosabb dolgaim is, de kénytelen voltam kilopni magam a sárkánytáborból, mivel egyetlen drága testvéremnek most akadt halaszthatatlan mondanivalója. Kärmen leginkább az a fajta, aki a a csatározást és a hadsereget messziről - és még annál is messzebbről - elkerüli, még a végén besoroznák! Mesélhetek én ennek a nőszemélynek holmi sárkány-végveszélyről, ő csak éli tovább hóbortos életét, ahogyan eddig is tette.
Mivel jövetelem nem volt előre megtervezve, így ruhával sem készültem, ebben a rongyos vándorgöncben meg csak nem mehetek be. Folyamodhatnék varázsláshoz is, de az csak erőpazarlás, amit tartogatnom kell a visszaútra. A mai estén azonban az istenek velem voltak, ugyanis a palota monumentális kertjének végében van egy aprócska fürdőház, ahol sajnos a turbékoló hölgyike egy báli ruhával szegényebb lett.

Nemesi udvarház - Page 10 D5f81ee48a8672237c54bc5a0fb5cdc1

A göncöt magamra szuszakoltam, és heves léptekkel tartottam a palota bejárata felé. Nagyon esetlenül mozoghattam, hiszen a ruha kényelmetlen volt, nekem meg fogalmam sem volt róla, mikor voltam bálba utoljára - és akkor sem hiszem, hogy önszántamból.
Mivel a belső udvar felől jöttem, az őrök megbámultak ugyan, s talán a fejem felett össze is néztek a csapzott fajzuhatagom, sietős és esetlen járásom felett, de nem kérdeztek semmit, biztosan emlékeztek a ruhára, ami az előző gazdáján ugyanezen a kapun távozhatott.
A nagy forgatagban hamar megpillantottam a gondtalanul cseverésző testvéremet. Közelebb érve nagy örömmel üdvözölt, majd széles vigyorral az arcán rögtön azt kérdezte, mi ez a borzalmas ruha rajtam.
- Mégis mi volt olyan fontos, amiért iderángattál? - tereltem el a témát a fontosabb dolgokra.
- Hát a bál, Alamaise! Azért hívtalak, hogy végre egy kicsit te is jól érezd magad. A háború hasztalan és unalmas. Na de ez, ez már sokkal izgalmasabb! - megint megölelt, majd néhány szót követően mondta, hogy rögtön jön, addig is nyugodtan élvezzem Tarsis vendégszeretét. Én meg csak bámultam utána, teljesen értetlenül, megfogadva, hogy ha visszajön megfojtom. *
Vissza az elejére Go down
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Hozzászólások száma : 404
Életkor : 23
Munkahely : Vailani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2019-12-26, 10:33 pm

//Sziasztok! Örömmel játszom mindenkivel, aki szeretne csatlakozni //

Nemesi udvarház - Page 10 Yrbulg10

Bál! Végre bál! Igazi, hamisítatlan bál, s éppen a Nemesi Udvarházban, mely személyéhez s származásához éppoly méltó, mint ahogyan rejtve őrzik szobái, folyosói élete legszebb emlékeit, akár egy kiralynő testőrei. Hiszen itt fogadta őt be igazán Lanúria s végülis itt vált asszonnyá, méghozzá szerelmessé. S hogy ő miképpen emlékezik éppen, jó volna tudni.
Mia olyan egyszerű s mégis csodaszép ruhát szerzett erre a számára nosztalgiával fűszerezett s izgalmaktól fűtött estére, ami éppen hozzáillő. Feltűnő, mégis ha akar, elbújhat benne, hiszen ritkán ölt hófehéret s virágosat is. Kalapokat szeret mégis vett fel fehér parókát is. Mindez avatatlan szemek elől elrejtheti, bár feltűnő, főleg anyja dús kidolgozású mannahoni ékszereivel.
Tisztában lévén szépségével és egyszersmint kivételes felsőbbrendűségével az egyik asztal közelében áll, az érkezők tarka társaságát fürkészve. Megfigyel szamos apró részletet. Merthogy nyomoz.
Olybá tűnhet, hogy vár valakit. S talán így is van. S talán itt is van. Csak ez a tömeg. Néha amúgy is nehéz meglátni az orrunk előtt, amit akarunk...
Otthon érezte magát utoljára hasonlóan izgatottan, a császári családdal elvegyülve. Istenem, mily rég volt! Királynőnek érezte magát, s most is ez az érzés kerülgette.
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 242
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2019-12-26, 11:36 pm

//Ma éjjel táncolnék… - Bál Tarsisban - Roober, Hossin, Jerry, Alamaise, Mia//

*Szerencsére a szertartásmester éppen mással van elfoglalva, s az ajtónállóknak is elég egyetlen apró mozdulat, hogy bejelentés nélkül érkezhessek a terembe. A gazdagon díszített falak, s az ezernyi gyertya varázslatossá teszi a helyet, s a színes, díszes ruhákba öltözött bálozók az időtlenség érzését keltik bennem. Milyen régen is volt az az utolsó bál Falqualion nagyúr palotájában. De itt nem lesznek ismerős arcok. Nem lesz senki, aki rám ismerhetne. Vagy máris tévednék?*

- A házigazda bajban lesz, hiszen Ön mellett eltompul az összes fény a teremben.

*Az öltözet és az álarc ismeretlen, de a hang ismerős és a gesztus is, amellyel azt érezteti, hogy ő az est főnyereménye. S a pillantás is, amellyel a poharat nyújtja felém. Nem tudhatom biztosan, hogy vajon ő az, kire gondolok, de ma nem kockáztatom meg, hogy az első pillanatban már hibázzak. Hogy anélkül derüljön fény a kilétemre, hogy táncolnék bárkivel is. Nem… ma este nem hagyom, hogy az álcám ilyen hamar kerüljön a süllyesztőbe. ~ Sajnálom, uram, főképpen, ha te vagy Jeremy Talbot… De ma nem ismerlek… És azt sem hagyhatom, hogy te jobban "megismerj"...~ És bár nem is szeretnék,  éppen ezért szavakkal semmiképpen sem válaszolhatok a bókra.

Inkább csak egy futó pillantást vetek a poharakat tartó alakra és már kerülöm is ki őt sietős léptekkel, hogy ne legyen módja jobban megbámulni. És hogy kedve se legyen követni, most gyorsan táncpartnert kellene találnom. Valakit, akinek láttán a – feltételezett – tolvaj is megfutamodik. Hátrapillantok, hogy lássam, követ-e, s amikor visszafordulok, egy nemes ifjú áll előttem. Talán pont a "megmentőm".

- Bocsásson meg… - próbálom meg leplezni a zavaromat és persze az indokolatlan sietséget is igyekszem megmagyarázni. Csak remélem, hogy látta Jerry(?) próbálkozását. – Az az úr ott kellemetlen megjegyzést tett…


Nemesi udvarház - Page 10 Plaza_10
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Hozzászólások száma : 404
Életkor : 23
Munkahely : Vailani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2019-12-27, 10:28 am

//Bál - Alamayse- ha elfogadod a játékot- és a bálozók, ki nem hagynám az éppúgy tisztelt többiek tásaságát sem//

 Mia visszajátssza első érkezését az Udvarházba. Hiszen cselekhez és fortélyokhoz kellett folyamodnia, hogy önerőből kitapossa magának a személyét megillető utat. De ennek most már ebben a formában vége.
 A hivatalát megillető Valiani Városháza egyszerű, de szokásosan hivatalosan is fogadott fogatán érkezett a városba, bár kérésére nem csapott nagy hűhót körülötte Albert Dron úr, miközben mégis jutott ideje bevezetni és bejelenteni őt.
 A lány egyre jobban élvezni kezdte a forgatagot. Hiszen jutott ide mindenből. Jól látta a nemesi házak képviselőit, a neves kereskedőklánok összetéveszthetetlen figuráit, a talán unatkozó vagy csak simán társaságra vágyó urakat és hölgyeket, párokat és családokat, melyek közül nem egyet szétzilált a háború.
 De nagyon pontosan látott mást is, olyan alakokat, akik illettek valamelyest ide, mégsem itt volt a helyük.
Jó szemének köszönhetően a rejtőzködők közül is nem egyet kiszúrt már, akiknek alcája fontosabb annál, hogy felhőtlenül jól érezzék magukat ma éjjel.
 Olyanokat is látott, kik észrevehetően erőltették magukra még az amúgy alkalomhoz illő öltözéküket is, maskarával vagy anélkül, netán kis rafinált külsőségekkel vonták el a figyelmet vonásaikról, figyelemfelkeltő jegyeikről.
 Ott a lány fehér ezüstben, alacsony, mégis elfekhez hasonlatos karcsúságaval, mozgásával. Ki rafinált frizurával, mely rejti orcáját, s tereli arról a szemek fürkésző figyelmét is. De kerüli a "talán ismerőst" is, éppen a rókaállarcos férfiút, amint Mia maga is tenné olyan szituációban, ha teljes inkognitóját kéne védenie. Vajon mit mondtak egymásnak?
 Vagy a szintén az általa úgy szeretett elfekre emlékeztető rókaállarcos, akit a rafinált lány éppenpont "észrevétlen" kikerült, hogy egy különös, már-már földöntúli, mégsem hercegi vagy grófi fennsőbbséggel s mégis valamitől oly egyszerűnek tűnő, hozzá siető nemes ifjúba botoljon.
 A kétségkívül kék vagy még kékebb vérű fiatalember talán mégsem ember? Mágus? Elf? Miféle lehet? Talán némi varázslatot alkalmazott ezen a bonyolult, mégis egyszerű megjelenésén? Impozáns, vonzó, járasaról mégis úgy érezni, bármikor eltűnhet szem elől s elszállhat a légben. De ha nem varázsló, akkor meglehet, hogy valami mágikus erejű lény befolyása alatt állhat. Hú, de jó volna hallani, miről beszélgetnek? Merthogy szurkolt, hogy beszélgessenek, egyszersmint őt magát is vonzotta a társaságuk.
  És ott volt a halott gróf, ki rögtön belépéskor köszöntötte az iménti nemes ifjút, kivel aztán mégse foglalkoztak többet egymással, legalábbis eddig. A gróf, aki valójában meg sem jelent a bálon, akinek csupán szemrevalóra rendezett porhüvelye érkezett. Biztos nem nekromanta élesztette fel, hanem egy nem e testhez tartozó szellemlény birtokolja. Azt még nem érezte biztosan, démon-e vagy megszálló kísértet, de egyelőre nem látta okát egy kutató varázslatnak. Tisztában volt vele, hogy a szellemlény is érezheti az ő ösztönösen szálló szellemi erejét, s egyelőre enyhe, de szigorú hívását, pontosan ugyanúgy, mint az itt lévő ragadozó természetű lények is, különösen a sötétség és az éjszaka teremtményei. Hiszen erősen kapaszkodtak össze ösztönei velük s a holtak szellemeivel.
 Mosolygott a  kék-arany ruhás elf hölgyön, lángoló vörös kiegészítőkkel, kendővel és kézelőkkel, aki morcos-zordan, kapkodva érkezett, hogy zavarba ejtse ismerőse ölelése, mit meglehet, hogy az nyugtatólag szánt neki. Ruhája idősebb asszonynak tervezett, gyönyörű holmi volt, más testalkatra. A lány benne cefet keménynek tűnt. Kócos és szinte szálkás volt, katonanőket juttatva Mia eszébe.
 Egyetlen csepp varázs elég lenne, hogy belülről fakadó szépségét kihozza, melyet a nő talán tapasztalatainál fogva érdemtelennek minősít az életben, pedig megadatott neki. Belső tüze csakúgy sugárzik. Mivel társa faképnél hagyja a közelében, igy Mia a nő mögött álló, az étkektől és italoktól roskadozó zsúrasztal felé lép. Persze kicsit megbotolva enyhén nekiütközik, s a kék ruhát kisimítva áll fel előtte. Érintésétől észrevétlenül igazodnak az idegen érzéki idomaira a csodás ruha vonalai. Őszinte csodálattól csillogó szemmel néz az idegen szemébe, s csak egy pillanatra érinti meg ujja hegyével, mintegy bocsánatkérés képpen a sötét hajzuhatagot is, a másik kezével pedig sajátját. Előbbi e pillanat tört része alatt egyszerű, de fegyelmezettnek ható formát kap. Pont, amilyen illik a kemény hölgyhöz.
- Ó, micsoda dús frizura! Erővel teli, mint a viselője. Kérem, bocsássa meg a figyelmetlemségemet. Nem áll szándékomban tolakodni. Megbocsájt kedves?
 Azzal ha választ kap, ha nem, iparkodik a fél méterre se álló asztalhoz, de azt sem bánná, ha valahogy egy erős, fűszeres ital kerülne a keze ügyébe. Harcos...az a lány valódi harcos, nem csak annak tűnik...s árad belőle valami...természetes, szinte elemi erő. Ragadozók játszanak egy pillanatra képzeletével, kiket magához is vonzhatna. De pont ezért azonnal elhessenti magától éledő tüzét.


A hozzászólást Mia Ruton összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2019-12-27, 5:44 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Nie

Nie

Hozzászólások száma : 242
Munkahely : Könyvtárossegéd

Character sheet
Nép: Elfek
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2019-12-27, 2:42 pm


//Bál – mindenki és csak mert megígértem Miának //

S ahogy megállok a kifogástalanul öltözött ifjú előtt, a szemében visszatükröződnek a bál fényei…

Csak egyetlen pillanat kell ahhoz, hogy ne itt és most legyen, hanem akkor és ott. Mert az érzés pontosan olyan. Az izgalom, amely a gyomromban ébred, és amelyet majd csak az old fel, ha egy kéz simul az enyémbe és egy pillantás keresi az enyémet. S hogy aztán a zene első ütemére induljunk egy új kalandra.

Mert a tánc mindig kaland, mindig egy új lehetőség, hogy együtt éljünk át egy új mesét, hogy hagyjam, hogy valaki más mutassa meg benne az utat. Mert a tánc mindig olyan, mint egy élettörténet, egy hosszú beszélgetés, amely segít megtudni, ki is a partnerem valójában. Mert a tánc az egyetlen, amelyet – anyám örömére – a társasági élet megannyi rémes kötelezettsége és feladata között élvezni tudtam és tudok.

Mert milyen is a tánc… Akár egy alaposan és sok-sok réteg papírba becsomagolt meglepetés, amely csak arra vár, hogy kibontsam, s az újabb és újabb lehulló papírrétegek egyre jobban elárulják, mi is rejtőzik odabent.

Mert már az első érintéssel lekerül egy a csillogó és hártyavékony rétegek közül. Már ekkor megsejthetek valamit. Mert ahogy felkér, s ahogy a kezemet érinti, utal arra, hogy ő szeret-e táncolni. Hogy látom-e ugyanazt a várakozást a szemében, amellyel én is „útnak indulok”. Hogy ujjai gyakorlottan kapcsolódnak-e az enyémbe, vagy félve szorítják azokat, s hogy másik keze a megszokás biztonságával simul-e a derekamra.

S ha így van, jön a következő réteg. Az első lépés, amely határozottan mutat irányt, vagy tétovázva várja a megfelelő pillanatot.

És az újabbak, az összes következő lépés, a kéz, amely magával ragad türelmetlenül, vagy apró mozdulatai segítenek abban, hogy tudjam, nem fogok eltévedni. A szempár, amely képes belefeledkezni az enyémbe, vagy amely görcsösen nézi a lábakat, hogy megfelelő-e a tempó, hogy pontos-e az ütem. S ha így van, ha azokat a fekete, kék, zöld, barna vagy vörös színben játszó íriszeket ritkán látom, tudom, nem lesz új kaland, csak egy kötelező feladat, amelynek teljesítését mindenki elvárja, és amelyet igyekszünk ezeknek az elvárásoknak megfelelően megoldani.

De ha a szempár igyekszik engem látni, ha meg akar látni ENGEM, akkor az megint egy új kaland lesz. S annak végén már ismerem őt, s ő is ismerhet engem. S a meghajlás, amellyel végül megköszönöm a táncot, egy ígéret lesz. Hogy nem felejtem el őt, s egy fogadkozás, hogy ő sem engem. És legközelebb már ismerősként fonódnak össze az ujjaink, s kétségünk sem lesz afelől, hogy az összhang ismét közös útra visz minket.

Vajon ezúttal hogy lesz majd?...
Vissza az elejére Go down
http://www.nienna.eoldal.hu/
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 265
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2019-12-27, 6:11 pm

// Bál - Mia és bárki aki szeretne egy mufurc sárkánylánnyal játszani Smile //

* Nem sokkal, ahogy testvérem távozott egy lány lépett mellém. Széles abroncsú, számomra elég habos-babosnak tetsző ruhájában, mégis könnyedén, akár egy őz. Lerítt róla a kék vér, hogy az anyatejjel szívta magába a nemesi forgatagok és bálok etikettjét. Nagy, csillogó szemeit rám meresztette, miközben éreztem, amint a mágiája végig szalad a testemen, és a hajamon akár a tavaszi fuvallat, s a báli göncöm - amennyire az ilyen ruha lehet - kényelmes formát öltött. ~ Varázsló vagy nemes? Áh, varázsló biztosan nem lehet, azok beképzeltek és vállalhatatlan, hivalkodó öltözékeket hordanak. Úgyhogy biztosan nemesi sarj, a mágia képességével megáldva. De hogy miféle... ~ Végigvizslattam a jövevényt, de nem találtam rajta nemesi címert, ami támpontot adhatna, és hát azt sem volt alkalmam megfigyelni, melyik társaságból szegődött ide.
Tekintetem először őszinte meglepettséget sugárzott, majd hamar visszavedlett szűk és fürkésző pillantásba.
- Felesleges volt fáradnia - utaltam az előbbi apró trükkjére - Ezt a ruhát pocsék emberi ízlés ihlette. De hát így jár az, akit az utolsó pillanatban rángatnak el egy ilyen rendezvényre. - Bókját figyelmen kívül hagytam, hiszen nem tudom kicsoda, és van-e célja a hízelgéssel.
- Mellesleg kihez van szerencsém? - kérdeztem tőle, utat hagyva neki arra, amerre menni szeretne. Ha esetleg eltávolodna tőlem, utána lépek, és csakugyan mint ő, italt keresek a mindenféle földi jótól roskadozó asztalon. Ám egy pincér azon nyomban ott terem és nem várja meg, hogy magunkat kelljen kiszolgálnunk, azon nyomban rendelkezésünkre áll, és lesi minden óhajunkat. Ha Mia hagyja, tölt neki abból, amit szeretne, én azonban ki nem állhatom ez a fajta erőltetett udvariaskodást.
- Köszönöm, de van kezem - vetettem rá szúrós tekintetemet, egy flegmatikus félmosoly társaságában és úgy tűnt, nem kell neki kétszer mondani, hogy eredjen a dolgára. Ezt követően a legjobb illatú lőréből töltök magamnak, és most már itallal a kezembe igyekszem kideríteni a fehér ruhás hölgy kilétét. Ha valamit megtanultam a sok-sok kétlábúak között töltött év alatt az az, hogy az közös italozás során sokkal közlékenyebbek. Én magam nem aggódtam az miatt, hogy a tájékozatlanságom esetleg leleplez. Nagy ez a birodalom sokféle néppel, és bár vannak magukat ősinek mondó nemesi házak, de az évszázadok - úgy mint a kétlábúak és a számukra oly nagybecsű családjaik - jönnek és mennek. Így tömérdek kifogásom akad, ha esetleg megrökönyödne a kérdésen.
Mindeközben a bál megtelt kétlábúakkal. A zenészek borzalmas, lassú és elcsépelt dallamot játszottak, amire a táncparketten keringőnek csúfolt táncot lejtettek. A levegő a nemesek drága parfümjeitől és új ruháik szagától volt terhes. A plafonról ezernyi gyertyával megpakolt és kristályokkal díszített csillárok lógtak, fényük beragyogta az egész termet. Ennyi töménytelen pompától és romantikától már régen kapott el a hányinger. *
Vissza az elejére Go down
Roober
Istenség
Roober

Hozzászólások száma : 484
Munkahely : Sárkányistenség

Character sheet
Nép: Istenek
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime2019-12-27, 8:00 pm

//A bál - Nie, Mia, Hossin, Jeremy, Alamaise//

*Csaknem némi bosszúság szalad át az istenség pillantásán, mikor a rókaképű odalép a kiszemelt hölgyhöz. Csaknem, mert a fehér jelenés nem szándékozik maradni közelében, s azt istenségnek nem kell külön kivetülés ahhoz, hogy felismerje azt, kivel már volt szerencséje összefutni egy korábbi bálon is.
Látta őt, s pontosan tudja, kicsoda. Miként a teremben tartózkodó sárkányokról is tudja.
Ők is tán érezhetik istenségük jelenlétét, mi bizonyára további magabiztosságot, netán megnyugvást kölcsönözhet nekik.
Miát, a nemes hölgyet szinten ismeri, s tán jobban is, mint e pillanatban ő magát, ám előle is rejti valódi kilétét. Nem azért van itt, hogy egy istenség látogatásán örvendezzenek a kikapcsolódni vágyó halandók.
Elmiron az előtte megtorpanó, csaknem menekülő félben lévő hölgyemény előtt áll italával. Keze a mellette elhaladó pincér felé nyúl, s poharát a felszolgáló kezében sikló tálcára helyezi.
Csillogó, fekete pillantása az álarc mögül felcsillanó lélektükrökben merül el egy pillanatra. Az elf tán úgy is érezheti, rögvest az álarc mögé lát, kíváncsian, mégsem tolakodón.*
- Ha kívánja, rábírom, hogy megkövesse önt sértéséért, bármi legyen is az!
*Hangja cseppet sem modoros, mégis határozott, olyasvalakié, ki biztos hatalmában, s abban, mit ígér, képes is betartani.*
- Ám ha feledni szeretné az inzultust, s elkerülni, hogy kísérő nélkül újabb faragatlan alak kerüljön kegyed él, örömmel ajánlom fel társaságom…feltéve, hogy elfogadja azt, s velem tart a parkettre.
*Teszi hozzá utolsó szavait, meghagyva a döntést a fehér ruhás hölgynek, miközben enyhén meghajolva kezét nyújtja. Ha Nie elfogadja azt, s ujjai immáron a fekete ruhás ven Gondor sarj tenyerébe simulnak, Elmiron könnyed mozdulattal vezeti őt a parkettre.
Másik keze gyakorlottan simul a hölgy derekára, már a táncparketten, s éppoly rutinosa irányítja az első mozdulatokat a zene ritmusával harmóniában.
Átérzi a fehér tünde vágyát a táncra, a kíváncsiságot, s épp ezért nem is hagy túl sokat meg e földi porhüvelyben valódi énjének mágiájából, hisz azzal könnyedén Dremerhez küldhetné máris partnerét.
Azt pedig nem akarja, sokkal inkább az együtt töltött pillanatokat, hogy a figyelemre méltó halandó hölgyet mind közelebbről ismerhesse meg.
A tánc az a mozgás, mi legtöbbet árul el arról, ki járja, minden mozdulat, ahogy lép, ahogy a távolságot megválasztja. Szó sincs arról, ismeri-e a lépéseket, azonban arról igen, mennyire hagyja magát vezetni, mennyire adja át magát a zenének, a partnerhez való bizodalma is kiderül belőle.
Első lépés az ismeretség felé.*

Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Nemesi udvarház - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 10 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Nemesi udvarház
Vissza az elejére 
10 / 13 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Keleti szeglet :: Tarsis-
Ugrás: