LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Lanuria szabályzata

Go down 
SzerzőÜzenet
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Lanuria szabályzata   2009-06-07, 3:47 pm

Kérlek, figyelmesen olvasd el ezt a néhány sort

és az ott olvasottak szerint cselekedj a játék során!1. Lanuriai kalandjaid meghatározhatatlan időben és helyen történnek.
Tehát minden, ami a real világra jellemző a játékban NINCS! (autó, repülő, lőfegyverek stb...)
Ezért mindenkit arra kérnénk, hogy semmi ilyenről ne ejtsen szót hozzászólásaiban. Egyéb esetben az adminisztrátorok/moderátorok törlik a szóban forgó hszeket, és PM-ben figyelmeztetik a usert.


2. Lanuri pénzneme a darna. A darnára, annak szerzésére és költésére vonatkozó szabályozást a Nagykönyvtárban elhelyezett Lanuria pénzrendszere leírás tartalmazza. Próbáljon mindenki reális anyagi helyzetet kijátszani, mert erre azért oda fognak figyelni az adminok, és a moderátorok. A felszereléseknek is külön témát nyitottunk, azon kívül ha valaki fegyvert szerez, azt rendesen ki kell játszani. Leginkább darnáért lehet vásárolni.

3. Lanuria birodalma csaknem egy teljes kontinenst tesz ki. Éppen ezért, ha olyan kalandot játszotok ki, ahol a karakteretek a birodalom másik végébe utazik, akkor legyetek reálisak, és akár hosszú napokig tartónak írjátok le azt. Ha másképpen nem is, de a hsz-etekben utaljatok arra, hogy mennyire sok időbe telt, míg elért úticéljához a karakteretek.

4. Mivel a játékban szereplő karakterek többsége felnőtt, elkerülhetetlenné válhat a vonzalmak kialakulása. Azonban a szerelmi kapcsolatokat csakis kultúráltan szabad kijátszani! A szexuális töltetű hozzászólásokat kiemeleten fogják felügyelni az Adminisztrátorok, és a Moderátorok! A túlzottan naturális jelleggel kijátszott szerelmi jeleneteket moderálni/törölni fogják! Majd erről értesítést, és figyelmeztetést küldenek a usernek.

5. A játék során karaktereitek kerülhetnek olyan helyzetbe, ahol varázslatot kell használniuk az önvédelemre/támadásra. Ilyen esetekben bátran használjátok fantáziátokat, s találjatok ki az adott karakter mágia ágának megfelelő varázslatot. Persze itt is figyeljetek arra, hogy ne olyan varázslat legyen, ami akár egy egész sereget elsöpör! Legyetek reálisak a varázslatok terén. Ha nevet nem tudtok kitalálni a varázslatnak, akkor elég, ha csak a varázslat hatását írjátok le.
Viszont a legjobb varázslatok bekerülhetnek Lanuria varázslatai közé!


6. Előfordulhat, hogy tőled független okok miatt hirtelen távoznod kell játék közben. Ilyen esetben off üzenetként // szöveg // írd be, hogy menned kell.
Így: //Bocsi, de mennem kell!//


7. Lanuriaban minden varázstudó maga döntheti el, hogy használ-e valamilyen fókuszt a varázslataihoz, vagy nem. Ezért a user döntésén múlik, hogy az ő karaktere használ-e például varázsbotot.

8. Játék közben pozitív, és negatív karakterekkel egyaránt találkozhattok. S könnyen előfordulhat, hogy a negatív jellemmel bíró karakterek megsértik a karaktered, belekötnek, vagy éppen megtámadják. De ne feledd ezt soha nem az adott user, hanem annak karaktere teszi! Éppen ezért useres vitának a szerepjátékban helye nincs! A userek ezt ne vegyék személyeskedésnek! Az ilyen jellegű vitát, veszekedést nem tűrjük a játékban!

9. S ami a legfontosabb! Lanuria egy szerepjáték, ahol különböző karaktereket alakít mindegyikünk. Amikor leülsz s játszani kezdesz, akkor képes vagy egy sárkány legyőzésére, órákig a víz alatt maradni, vagy éppen repülni a havas sziklák felett. De vigyázz, hogy soha ne feledd: Ez Egy Játék!!!
Soha ne azonosulj a karaktereddel a játékon kívül!

A szabályokat nem betartókat 5 figyelmeztetés után deaktiváljuk egy teljes hónapra! Azután újra aktiválva lesznek, s a legközelebbi szabálysértő viselkedés alkalmával véglegesen töröljük a karaktereiket!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Főadmin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 951

Character sheet
Nép: Adminisztrátorok
TémanyitásTárgy: Re: Lanuria szabályzata   2010-11-28, 9:01 am

Kedves Játékosok!

Úgy gondoltam, megosztok veletek néhány dolgot. Ezek nem szabályok, nincsenek kőbe vésve, de ahhoz, hogy mindenki jól érezze magát az oldalon és minél jobb élményt nyújtson a játék, fontosnak tartom.

Amolyan etikettről van szó. Akik már gyakorlottabb játékosok, azoknak nem mondok újat, de akik még esetleg itt kezdtek, vagy nem régóta játszanak, érdekesnek találhatják.

1. Amikor játszotok, figyeljetek a társatokra, érdemes elolvasni az előtörténetét, hogy tudjátok, kivel is álltok szemben. Ez azért is jó, mert ott le van írva a külseje, a jelleme.

2. A helyszín leírása és az előttetek ott játszott játékok sok kapaszkodót adnak, amit bele lehet írni a hozzászólásotokba, ettől érdekesebb, színesebb lesz.

3. Ha hirtelen mennetek kell és nem tudjátok, mikor jöttök fel legközelebb, érdemes egy privát üzenetben értesíteni a játékos társatokat, hogy ő is tudja. Gondoljatok bele, ha titeket váratnak úgy, hogy nem tudjátok, mikor jön fel, mi történhetett a másikkal, az nem a legkellemesebb érzés. Ezt ajánlanám akkor is, ha már egy ideje nem tudtok feljönni, tudjátok, hogy van félbehagyott játék, és gép közelébe tudtok jutni. Smile

4. Ha befejeztétek a játékot, az illik megköszönni, hiszen mindketten sok fantáziát, figyelmet, időt és energiát fordítottatok rá, megérdemeltek annyit, hogy megköszönjétek társatoknak ezt. Pl. így: //Köszönöm a játékot, jó volt nagyon!// Smile

5. Az oldalon vannak már szabályok a multizásra, vagyis, hogy valakinek egyszerre több karaktere legyen. Ezeket jó okkal hoztuk. Akinek már van egy és még nem elég gyakorlott, annak jobb előbb sokat játszani a már meglévő karakterével, így elég gyakorlott lesz ahhoz, hogy kettőt is tudjon egyszerre használni.
A másik oka pedig, hogy többen vannak úgy, hogy kipróbálnak egy karaktert és aztán félreteszik, utána elkezdenek játszani egy másikkal és azt is. Létrehoznak egy harmadikat, de azzal nem is játszanak.
Az ilyen nem tesz jót az oldalnak, ezért hoztuk meg a szabályokat.
Nem olyan sok a 350 hozzászólás sem és az sem, hogy megtanuljuk rendesen kijátszani a már meglévő karakterünket.
Aki multi karaktert szeretne igényelni, annak bizony tudnia kell ezeket és a vezetőségtől kell igényelni. A titokban létrehozott multikat észrevesszük és bannoljuk, amíg a fő karakterekkel nem teljesíti a gazdájuk a feltételeket.

Az első négy pont nincs kőbe vésve, azok nem kötelezők, az ötödik pontot pedig azért írtam ki, hogy mindenki számára világos legyen, mi is a lényege a szabálynak. Smile
További jó játékot kívánok mindenkinek! Smile

Lanuria Főadminja
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://newagelanuria.hungarianforum.net
Főadmin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 951

Character sheet
Nép: Adminisztrátorok
TémanyitásTárgy: Re: Lanuria szabályzata   2011-07-24, 11:19 pmKedves Játékosok!

Felmerült bennünk, hogy talán nem elég egyértelmű a kiírás a vámpírokkal kapcsolatban a testvéroldalnál.
Lanuriában nincsenek, nem is voltak és nem is lesznek vámpírok.
Az istenek átka megvédi ezektől a lényektől a kontinenst, soha nem léphetnek a területére.
Így Lanuria lakosai nem ismerhetik őket.
Legtöbben Evolyranból érkeznek utazók.
Evolyranban léteznek vámpírok. Azonban kértem Evolyran vezetőségétől egy leírást a vámpírokról és abból kimásolok ide nektek egy fontos tényt:

Fontos! A vámpírok létezéséről, és a faj tagjainak kilétéről nem tud egyetlen nép sem!
Az áldozat (ha túléli a támadást, ha nem) nem fogja tudni, mi is történt vele!


Ebben az értelmezésben nagyon kevés evolyrani tud a létezésükről. Ez a kevés sok könyvet biztos nem írt róluk, és abból a kevésből statisztikailag még kevesebb jut el Lanuriába, abból pedig még kevesebb fog beszélni egy olyan népről, amit az itteni hallatóság nem ismer, sosem látott és nem is nagyon hallott róluk. Így aztán kérdezni sem fognak efféle lényekről.
Remélem, így teljesen világos, hogy miért is kérjük, hogy ezt a nem létező fajt ne nagyon ismerje senki itt.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://newagelanuria.hungarianforum.net
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Lanuria szabályzata   

Vissza az elejére Go down
 
Lanuria szabályzata
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Képzések szabályzata
» Katsumi Kawachi
» Kazamata Szabályok
» Fegyverek leírása // Ára és a Vásárláshoz tartozó szabályzatok
» Karakterkészítés szabályai

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Adminisztráció :: Regisztráció után-
Ugrás: