LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share
 

 Nortelon - A felhők városa

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17  Next
SzerzőÜzenet
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Hozzászólások száma : 73
Életkor : 506
Munkahely : Gyógyító

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-01-01, 11:47 pm

*Csak bólintok egyet az öreg szavaira, meglehet kicsit elhamarkodott voltam, de hiába ha szenved valaki azon segíteni kell. Ez az amiért ebbe a rendbe léptem be. Majd az elf felé pillantok s szemeim elkerekednek, mégis mi az ördögről beszél ez itt? Talán valami fontos dolgot kínált most fel ami a választ fogja adni erre az érdekes talányra.
- Meg kell nézni... nincs kétség afelől, hogy tövében kell elfojtani ezt a kórt. S ha megtaláljuk az egyik szárat. Az talán vissza vezet az eredethez.
*Terítem fel magamra kabátomat, s lépek egyet de megtorpanok. Tekintetem az elfre vetem.
- Yurin... Yurin Akari
*Majd sietős léptekkel hagyom el a kórházat. Rá kell akadnom a nyomra ami elvezet a megalkotóhoz. Ha nincs más rejtett tartalékaimat is be kell vetnem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1167

Character sheet
Nép: NJK
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-01-02, 4:52 pm

// Yurin, Vogon //

*Elmorin szemei követik az ifjonti hévvel megáldott lélek mozdulatait, s tetteit.
Mintha ifjú, néhány évtizedet élt lény állna csupán szemben vele, s nem olyan ki évszázadokat nevelkedett egy fehérköpenyes tanítványaként.
El tudja hinni, hogy a mester bátorításképp emelte ki pozitív tulajdonságait a lánynak, noha tán hibázott is valamelyest, ha a megfontolt szemlélődésre nem okította.
Négy évszázad alatt sem mondta volna el neki, hogy ha betegség okát kezeli, hol keresse azt elsőként? Hiszen kéznél van az, hol puhatolózni érdemes, mielőtt tüzijátékot rendezve elfecsérli erejét a mágus.
Mert bizony így látja, s míg Yurin, bemutatkozva az elfnek mér lép is ki az ispotályból, Elmorin mester nem követi őt. Döntenie kell, hiszen attól, hogy egy tanonc kézbe veszi az ügyet, a rendnek is el kell végezni a feladatot, s így az öreg az egyik beteg ágya széléhez húz egy lócát, s kezét a férfi homlokára helyezi, majd két ujját lehúzva rajta felébreszti őt.
Csendes, békés lénye, s a belőle áradó láthatatlan fényesség megnyugtatja a férfit, kinek e pillanatban is zaklatott a lelke még.
Szavai pedig előbb puhatolózva, később pedig célirányosan találják meg.
Csupán fejét csóválja, hiszen szó nincs itt gonosz mágusok átkáról, avagy ragályról, mely felemészti a testet. Prózaibb okok felé hajlik a vezérfonál. Nortalon városán belülről kell kutatni a forrást, s annak inkább a kapzsiság lesz a nyitja, semmint rosszindulatú ártó szándék.
A mágus felemelkedik, mielőtt üzenetet firkantana az ispotályba hamarost visszatérő fehérköpenyes rendtagnak.
Ezután botját magához véve siet a vélhetően közben már kilépett után. A sötét elfre nem fecsérel túl sokat, hisz tudja, neki nem sok köze van a betegséghez, csupán sebei miatt került ide.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Hozzászólások száma : 73
Életkor : 506
Munkahely : Gyógyító

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-01-03, 3:01 am

*Kilépek az ispotályból, körbe tekintek. Mély levegő s lassan kifúj. Nem igazán tudom hol is kezdjem a keresést. Talán a legegyszerűbb úton kéne mennem. Bár az nem mindig a legjobb. Egy padra tekintek, s agyamba mesterem apró monológja szólal meg. Sose voltam türelmes, hiába hisz még gyermek vagyok a magam nemében. Pont ez okozott Dennek annyi gondot, de hát elvégre még fiatal vagyok s a saját fejem után rohanok. Lepihenek a padon s mély levegőt veszek ismét csak próbálom megtisztítani elmémet a felesleges gondolatoktól. Épp egy beteget hoznak az ispotály felé, s én azon nyomban felpattanok. Miért nem jutott eddig eszembe, hogy pont tőlük kérdezzem meg.
- Álljatok meg!
*Rohanok oda a két hordárhoz, majd rápillantok a hordágyban fekvőre. Igen ez is ugyanaz a betegség. Homlokához érek, tenyeremmel befedem azt majd halkan mormolok, apró kis fehér fény jelenik meg kezemben. Talán ez elég lesz ahhoz hogy valamelyest felébresszem az illetőt. Nemsokára szemei felnyílnak, megvárom míg össze szedi magát. Remeg mintha fázna, érdekes.
- Mi történt? Mit láttál mond csak? Nem kell félni jó kezekben vagy.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 118
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-01-04, 5:42 am

Vogon nem rohant ismerőse után, bármennyire is más körülmények között megtette volna valószínűleg. Legalább olyan gyerekesen hirtelen a természete, annyi a különbség, hogy ő még 112 évesen még csak tudatában sincsen ennek a gyengeségének. Viszont most nem volt annyi ereje, hogy lépést tudott volna tartani. Szép lassan ballagott a folyosón, míg végül egy ajtón kilépve maga sem tudta igazán, hogy merre is tart.
~Hova indultam? Egy új üzleti lehetőséget felderíteni? Áááá... kötve hiszem. Most van épp két rabszolgám és el kell juttatnom Telarba őket a piacra. Mindig jól jön egy új lehetőség, de amíg nem épülök fel legalább 80%-ban, addig csak azzal kell törődnöm.
Így elhatározta, hogy tesz egy kis körutat a városban, hogy az ispotály áporodott, beteg szaga után kiszellőztesse kicsit a fejét. Lehetőséget hagyva Ritaleának is, hogy ha mégis az lenne a sorsa, hogy újabb eladnivalót szerezzen, akkor legyen alkalma összefutni vele.
Az oldalkijárattól haladva a főtér felé viszont túlságosan elterelték a figyelmét az üres fecsegések. Egy házaspár vita, ahol a feleség vádlón támad szorgos férjére, hogy még az ők közös ünnepükön is csak a munkával van elfoglalva. Egy szerelmes házaspár civódása, ahol a férfi arról panaszkodik, hogy nem kapja meg a törődést, mert imádott kedvesének sokkal fontosabb minden. Állandóan takarít, főz, bérszövést vállalva még csak nem is nekik készíti az új textilt...
Sok apró felesleges mozaik a körülöttünk lévő világból, melyet holnapra jobb elfelejteni. Még ha a halál közelsége kicsit romantikusabbá is tették, furcsa mód jobban felfigyel most az ilyen csip-csup ügyekre, mégis világnézetében ez a dolgok megszokott mederben folyását jelentette. Sem kihasználható lehetőség új rabszolgára, sem alkalom bújtatott eladásra kikerülve az árusításért befizetett adót Telarban... Ezek olyan dolgok, hogy a családjában is nagyon kevés idejük van egymásra. Ha egy kereskedő haladni akar előre, akkor sokat kell magára vállalnia. Kihasználni mások mulatozásait, hogy akik ilyenkor szabadulnak el a napi mókuskerékből, azok megeredt pénztárcájából kivenni a maguk fizetségét. Korábban kelni másoknál, hogy már kinyisson az üzleted, mire más reggeli bevásárlásra indul.
~Sokan a történések székükben hátradőlő, pocakos szereplőit látják a szakmám képviselőiben, akik a nap legnagyobb részét ücsörgéssel töltik. Mert számukra természetes, hogy karavánok érkeznek messzi tájakról az ott lakók legremekebb munkáival, hogy aztán polcra kerülve eladhassák magukat. És csupán egy felesleges résztvevője az aktusnak az, ki ezen nem tud mást, csak nyerészkedni.
De miért nem próbálják ki saját maguk, hogy megtudnak-e belőle élni, ha ebben nincs semmi munka?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1167

Character sheet
Nép: NJK
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-01-04, 2:07 pm

*Elmorin mester csendesen áll meg, és figyel éber szemeivel, midőn Yurin megállítja a hordárt. Bizony, ez már tetszésére van neki. A betegnek kezdetben láthatóan nem nagyon akaródzik beszélni.
Lázas állapotban leledzik, s mint látható, tart is valamitől.
Ám a Yurin kérdéseire végül mégis csendes szavai hangzanak el. A beteg felfedezi a nem messze ácsorgó fehérköpenyes mestert.
Int a lánynak, hogy hajoljon közelebb, majd ha megteszi, de csupán akkor, halkan a fülébe súg.*
- Hibát követtem el…megint….az Aratunia….
*Nehezen beszél, s most Yurin sincs még oly erőben, hogy meggyógyíthassa őt. Szavai talányosak, s ki tudja, hogyan folytatná szavait, ha nem rázza meg testét köhögés.
Elmorin letekint a szenvedőre, de már biztos benne, hogy hamarvást segítséget kap majd odabent, hiszen üzenete a fehérköpenyesnek egyértelmű volt. Segíteni fog rajta.
Inkább arra kíváncsi, mit tesz most Yurin, a leányzó. Ő maga a háttérből történő figyelés mellett marad. Már tisztában van vele, hogy miről beszél a beteg, a bentieknek is az a baja. De vajon hol fogja folytatni a keresést a jelölt?*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Hozzászólások száma : 73
Életkor : 506
Munkahely : Gyógyító

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-01-06, 10:04 pm

*Fejembe csak az az egy szó visszhangzik folyamatosan, sose hallottam még róla. Aratunia, vajon miféle lény vagy varázslat lehet ez? Legegyszerűbben a könyvtárban találok rá választ. S ha más nincs a fehérek könyvtárában kéne kutakodni utána elvégre, már majdhogynem közéjük tartozok. Ránézek az öregre aki nemrég lép ki a korház falai közül. Kérdő pillantást vetek rá.
- Aratunia... ismerős ez a szó mester?
*Az arcvonásait nézem, már amit ki tudok venni a szakáll alól. Majd mély levegőt veszek.
- A könyvtárba kell mennem. Utána kell járnom ennek a dolognak.
*Majd sarkon fordultam s a könyvtár felé vettem az irányt.
Nesztelen léptekkel surranok végig a polcok között fürkészve a könyvek tömkelegét. Majd megtorpanok, s egy könyvhöz érek. Régi bőr kötés, talán már több száz éves is lehet s eléggé megviselte az idő. Lapozom fürkészem azt a bizonyos szót amit keresek.
~Hol van már.... hol bujkálsz?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 118
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-01-07, 7:16 am

A sötét elf sétája végén visszament az ispotályba aludni. Fáradt volt. Teste ezzel is figyelmeztette, hogy energiájának szinte minden része most elmegy a gyógyulásra. De nem is volt oka tovább keresgélni az utcán. Jelenleg nem kutatott semmi után.
Ahogy lassú léptei közben elhaladt az egyik szoba előtt, látta a két gnómot, ahogy egy nővér mellett állnak, aki szorgosan cseréli le a kötést az egyik betegről. Nem csak az új, furcsa kór ájult betegei vannak, hiszen ahogy ő is, vannak itt még továbbra is sebesültek vagy más, ismert betegségben szenvedők.
Elmosolyodott a bölcsességen, amit itt látott. A gyerekek világába, ahol megfontolatlanság uralkodik léteznek pici szigetek, amik az elme otthonai. Ahogyan ők, Beebebroxok is beilleszkednek ebbe a világba, melyre az elhamarkodottság a jellemző, mégis egyben kitaszítva magukból azt, hogy az elf kultúra épségben megmaradjon és erősödhessen.
Ágyához érve lepihent, hogy új erőt merítsen a folytatáshoz.

/Most egy ideig nem tudok mindig reagot adni, így inkább nem hátráltatom a próbát. Ha szükség lesz rám, akkor szóljatok és addig is köszönöm a játékot/
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1167

Character sheet
Nép: NJK
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-01-07, 2:15 pm

// Yurin //

*Elmorin mester némán néz vissza, a rá pillantó ifjú mágusra. Csupán biccent, hogyne lenne ismerős számára az Aratunia neve. Hallott már róla, hiszen Nortelonben közel sem ismeretlen a neve.
A növény, melyről egy helyi kovács is tudna mesélni.
Azonban az ifjú nem várja meg, hogy mit is válaszolna neki a mester, hanem sietve közli, a könyvtárba siet.
A fehérköpenyes rendtag erre is csak biccent, ha úgy érzi, mennie kell, hát menjen.
Noha felmerült benne a kérdés, vajh miért kérdez, ha a válaszra nem kíváncsi?
Olybá tűnik, Yurin a városi könyvtárat feszi célba, melyet a helyi mágusok emeltek.
Tán jobban is teszi, hiszen a rendtagságra jelölés nem ad jogot arra, hogy a fehérköpenyes rend könyvei között kutakodhassék.
A mester csendesen, kimérten követi a sietősen haladó mágusnőt, s még látja, amint a felhők városának könyvtárosa utat mutat neki az ismeretlen szó eredetét keresni.
Elmorin jó ismerősként üdvözli az öreget, kinek feladata nem csupán a könyvek épségének, s meglétének őrzése, hanem ehhez tartozik még állaguk javítása, s az állomány bővítése is. Ő bizony könyvkötő is egyben.
Azonban ez már más lapra tartozik. Elmorin szakállát simogatva ül le, ahonnan szemmel tarthatja a kereső nőt.*

// Írd le, hogy hogyan gondolkodik a karakter, milyen logika alapján hozza meg a döntéseit. Elég sok nyomot hagytam már az elmúlt hsz-ekben, de nem tudok segíteni, ha csak túl akarsz lenni az egészen. Smile //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Hozzászólások száma : 73
Életkor : 506
Munkahely : Gyógyító

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-01-29, 11:15 pm

* KEreső tekintetem pásztázza a könyvet, ez egy növény. Nem sok mindent tudok meg ebből bár egykét infirmációt mégis csak kaptam belőle, felpillantok a lapok közül, s szemeimet az öregre vetem. Elmosolyodok, körmömmel az asztalt kopogtatom, majd a könyvet vissza viszem a helyére. S vissza megyek a mesterhez aki még mindig hosszú szakállát simogatva figyel. Leülök vele szemben, s mély levegőt veszek.
- Elmorin mester. Tudom nem tartozik feladataid közé, hogy segíts mégis ha megkérlek rá elárulsz nekem egykét információt erről a növényről? Biztos vagyok benne hogy sokkal jobban ismered mint ahogy ez a könyv leírta.
*Majd várom az öreg válaszát, talán segítséget nyújt. Neki is érdeke, hogy megoldódjon ez a hírtelen betegség. S nekem meg az, hogy képes legyek kiállni a próbát. Bár most elég sok időt s energiát elvesztegettem. Remélem azért behozom a lemaradásomat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1167

Character sheet
Nép: NJK
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-01-30, 2:14 pm

// Yurin //

*A mester érdeklődve követi pillantásával Yurint. A könyv visszakerül a helyére, majd az ifjú mágus visszakeveredik a mester mellé.
Elmorin abbahagyja szakállának simogatását, s úgy várja a szavakat, amelyek, úgy tűnik, elkerülhetetlenül következni fognak.
Okos szemei rövidke ideig még állnak Yurin íriszein, mielőtt megszólalna ismét.*
- Gyermekem, meglehetőst hamari, s kapkodó voltál eddig. Könnyen megesik, hogy a rend egy-egy tagja oly helyzetbe kerül, mikor nem várhat a rend támogatására, mert messze van, elzárt helyeken, csak saját tudására, tapasztalatára, s gyakorlatára alapozhat, s az esetleg fellelhető információkra.
Mindezek jelen helyzetben is megvannak.
A betegekkel már törődtél, s fognak az ispotályban is, noha mégis ők azok, kik a tünetek mellett a legtöbb információval szolgálhatnak.
Akár arról is, mi előtted, ha nem is vagy helybéli, rejtve maradt.
Mit keresel. A könyv leírja a növényt, annak hatását, előfordulási helyét, hogy mely világban honos, s azt is, hogy mily erős hallucinogén anyag készíthető belőle. De mint a főzésnek, minden másnak is gyakorlata, tudománya van, mit tanulni kell.
S a nyomok, melyeket sietségedben nem követtél, elvezetnek a forrásához is. De ha én megmondom, hogy tedd, épp az úttól, s a tapasztalattól fosztalak meg, mitől több lennél. Mestered sem így tanított, hiszen minden mesternél jobb tanító a tapasztalás.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Hozzászólások száma : 73
Életkor : 506
Munkahely : Gyógyító

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-02-15, 2:58 am

*Csak bólintok egyet a mester szavaira, igaz is a betegek teljesen kimentek a fejemből. S talán most hogy utána néztem a dolognak amit végül is keresek, lehet igaza van a mesternek. A helybélieket kell megkérdeznem mégis honnan ered ez.
- Köszönöm a segítséget mester.
*Majd az ispotályba veszem az irányt s egy ápolóhoz sietek.
- Van olyan beteg aki már képes beszélni?
*A lány előszőr bambán néz, majd megérti a dolgot. Bólint egyet s int hogy kövessem. Bevisz az egyik emberhez, helyet foglalok az ágy melletti széken majd a férfihoz szólok.
-Szia, Én Yurin vagyok. kérlek mond el, mi történt? Honnan jöttél?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1167

Character sheet
Nép: NJK
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-02-15, 2:52 pm

// Yurin //

*Elmorin teljes nyugalomban fogadja a választ, csupán fejét hajtja meg, s néz a távozó tanítvány felé.
Ifjonti hév fűti, s kapkod egyik dologból a másikba. Erejét pedig úgy fecsérli, mintha kiapadhatatlan forrása lenne, pedig eme erőt jól használva könnyed módon előbbre jutott volna.
A mester szemében hihetetlennek tűnik, hogy annyi év kevés volt kiölni a „mindenáron varázserővel” dolgot a lányból.
Hisz mi vihetné előbbre, mint a józan ész, s a tudás, mit azzal szerezhet? Tán erejét növelheti annak határait feszegetve, ám ha használni nem tudja, mit sem ér az erő.
Mindazonáltal elindul a leány nyomában, s távolról figyelve követi őt, mintha csupán fehérbe öltözött árnyéka lenne neki.
Az első beteghez hallótávolságra közelít azért, hisz kíváncsi, mily kérdéseket vet fel neki a novícius.*
- Leo vagyok.
*Szól halkan a másik. A fejét elfordítja, mielőtt újra megszólalna.*
- Azt mondták, ez a legjobb. Hogy könnyű lesz vele az élet. Az elején tényleg jó volt…
De utána egyre rosszabb…
Azt mondták, hogy ez nem lehet, hogy nincs veszélye neki.
*Visszanéz Yurinra.*
- Aki adta, azt mondta, egy igazi mágus főzi.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Hozzászólások száma : 73
Életkor : 506
Munkahely : Gyógyító

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-03-04, 2:07 am

~ Egy igazi mágus főzi ? Hmm micsoda nyom. Ez még így sem egyszerű.
- Hol vetted a szérumot? S hogy nézett ki aki eladta neked?

*Nem akartam tovább zaklatni a beteget de kénytelen vagyok még egy kis információhoz jutni, s ha kell maradék kis erőmet is bevetem azért, hogy többet tudjak meg a keresett személyről. Megfogom a kezét majd kis fehér fény jelenik meg kezeink között.
- Kérlek mond el amit tudsz, segíts nekem, hogy megvédhessem azokat kiket még nem fertőzött meg.
*Lassanként kifutok a varázserőből, s minduntalan rá kell jönnöm, hogy mesterem nem a fellegekbe beszélt, mikor azt mondta ne legyek gyerek és ésszel használjam az erőmet. De a fene vigye el még alig vagyok ötszáz éves. Tudom ez így soknak hangzik de az én népem által számolva még csak tacskó vagyok. Ezért nehéz is lenne nem elhamarkodottan s gyermeki fejjel döntenem. De talán az idő és a tapasztalat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1167

Character sheet
Nép: NJK
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-03-04, 9:19 pm

- Sovány volt, és hosszú, szőke haja van. Valami….Dort…vagy ki.
A barátaim szerint megbízható…
*Leo behunyja szemeit, hogy pihenjen egy kissé. Érzi, midőn kezét megfogja a mágustanonc, s a tenyerébe áradó melegséget is.
Leo vesz egy mély lélegzetet, mely kis híján köhögésbe is torkollik, aztán újra beszélni kezd.*
- Aratunia. Így hívják. Kis üvegcsében kaptam és borral ittam meg. A fiolát meg Dorthis adta.
De nem lehet csak úgy megtalálni….
*Ismételten vesz egy mély lélegzetet, mielőtt folytatná. Ő tudja, hogy hol lehet találkozni vele, de pihennie kell. A melegség is mintha csökkent volna, már alig érzi.*
- Mindig a kőgyűrű északi pilléreinél lehet megtalálni, amikor a felhők az utcák közé jönnek…
*Leo ismét behunyja szemeit, aztán most nem is nyitja ki. Ha addig Yurin nem engedi el, Elmorin emelkedik fel, hogy megköszörülve torkát felhívja magára a figyelmet.
Ezt követően a mester állva marad, s megvárja, hogy mit tesz az ifjú elf leány.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Hozzászólások száma : 73
Életkor : 506
Munkahely : Gyógyító

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-03-07, 12:53 am

*Csak bólintok egyet a férfi szavaira, sokat segített a keresésben, s lám mennyi információról maradtam megint le azért mert kapkodok. Rossz szokás de ilyen az élet, a hibáinkból tanulunk. Majd a férfira nézek, s lágyan megsimítom arcát.
- Köszönöm hatalmas segítség voltál Leo. Köszönöm szépen, s most pihenj hogy minél gyorsabban erőre kapj.
*A mesterre pillantok, kissé elbiccentett fejjel. Tudom mit fogok tenni, csapdát kell állítanom. De gondoltam ezt meg fogom osztani a mesterrel is.
- Megvárom őt, valószínűleg nem számít rá, hogy a fertőzöttek akiknek éppen kómában kéne lenniük enyit tudnak majd mondani a keresőknek. Először is álcázni fogom magam... ami a felhők földetérésekor ez a a fehér ruha nagyon feldob. Már csak ki kell várnom az órát, s most a kőgyűrűhöz kell mennem.
*Sietve szedem lépteimet, közelít az óra amikor elkapom azt a gazfickót. S már csak várnom kell, de a maszk... leleplezhet a színeivel. Mély levegőt veszek majd kezemet ráteszem s az elengedi arcomat. Gyermeki arc csillogó vörös szemek, pisze orr és vörös ajak villan a napvilágra. S várok amíg a felhők el nem kezdenek közeledni a föld felé.
~ Elkapom, s a tanács elé vezetem, ez lesz a legbőlcsebb amit tehetek. De nem kapkodhatok, nem tudok róla semmit csak hogy mágusokkal cimborál. De majd meglátjuk, s most tartalékolnom kell az erőmet.
*S leülök egy közeli fal tövében ahonnan beláthatom a gyűrű északi részét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1167

Character sheet
Nép: NJK
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-03-07, 4:13 pm

*Elmorin ebben a pillanatban arra kíváncsi, vajh mit tervez tenni a szerzett hírekkel a tanonc.
Saját tetteiről, avagy a rend terveiről szándékoltan nem nyilatkozik, hisz a vizsgába nem kíván a szükségesnél nagyobb mértékben beavatkozni.
Azonban az tudvalevő, hogy a mágusok rendje nem tekinti magát feljebb valónak a helyi hatóságoknál, s oly kérdésekben, melyek érintik őket, inkább együtt működik velük, hisz mind egy célért munkálkodnak, mi Lanuria jobbá tétele.
Ám mindezeket nem osztja meg, csupán a heves, s forróvérű máguslány kíséri figyelemmel.
Minden esetre figyelemmel követi a tanoncot, kiben, mint viszketegség, munkál a hamari gondolkodás.
Botját ezúttal nem emeli a föld felé, hanem saját lábain igyekszik sebesebben haladni, hogy ne maradjon el az ifjú hölgy nyomdokain.
Elmorin minden esetre fedezékbe húzódik, hogy ne csupán az alászálló felhők rejtsék el fehérbe öltözött alakját, hanem más, szilárd építmények is.
A világért sem zavarna bele a kibontakozni készülő eseményekbe.
A közeledő felhők lassan ereszkednek a városra, s elébb tejfehér köddel borítják az utcákat, mintha azok lennének a vattapamacsok előőrsei, s csupán azokat követőn közelítenek az utcák mélyéhez.
Nem Yurin és Elmorin az egyetlenek, kik a gyűrű közelében settenkednek, s nem is csupán a szőke hajú idegen, mások, kik vásárolni érkeznek, is már a közelben vannak, s az említett két mágushoz képest jóval türelmetlenebbül várják az érkezőt.
Az azonban nem érkezik, látszólag. Csupán a többi várakozó hirtelen eltűnéséből sejthető, hogy valahol a leszállt felhők között rejtezik, s már jelen van.
Üvegek halk koppanása jelzi, az első üzlet már meg is köttetett, valahol a felhők mélyén, a pillér tövében.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Hozzászólások száma : 73
Életkor : 506
Munkahely : Gyógyító

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-03-07, 8:35 pm

*A türelem végül rózsát terem s eljő az idő is, hogy a felhők a földre szállnak. Pásztázom a terepet de a tejfehér köd szinte mindent eltakar előlem. Bár észlelem ahogy a cipők kopogása egy irányba vezet. Egyre többen vannak itt s egyre türelmetlenebbek. Hangos mozgolódás mocorgás veszi kezdetét. Majd abbamarad, egy üvegcse csendül most adja el az első üveget. Nesztelen lépteimmel haladok közelebb a célponthoz, s amikor már kirajzolódik a kofa körvonala, úgy érzem cselekedni kényszerülök. De biztosra kell mennem, közelebb érek majd mikor látom ahogy átad egy üveggel a méregből, s elveszi az érte járó darnát máris akcióba lépek.
-Kato diner....
*Suttogom halkan majd a kezemet a földre rakom, s a kofa alatt hírtelen megnyílik a föld s egy kőből és földből készült ököl markol rá egész tesztére felborítva az üveget tartó kocsit. Egy falevelet eresztek el majd ismét varázslatot ejtek ki.
- Shuton dener.
*A levél mintha életre kelne, s növekedésnek indul pont akkorára, hogy egy szájat be tudjon takarni. De még mielőtt csak feleszmélhetne a meglepetés erejéből, máris újabb szavakat mondok ki.
-Shiro!
*Egy széllökettel irányítom a levelet, mi egyenesen a kofa száját célozza meg, s ha a levél célba talál némaságra kárhoztatja a férfit. Lépteim épp oly sietősek ahogy megindultam, nem vesztegethetem az időt, bár mágiát nem érzek. Csak a mesterét, de én magam is elég ügyesen rejtem el varázserőmet más mágusok elől. De a varázsigék nélkül én magam is meg lennék lőve.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1167

Character sheet
Nép: NJK
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-03-08, 11:04 am

*Az árus valóban nem egy nagy mágus, s ez hamar ki is derül a két fehér köpenyt viselő számára.
A hallható csilingelések, a csillogó szemmel távolodó első vásárló csizmájának szapora koppanásai jelzik, az első üzlet megköttetett.
A szőke, hosszú hajú nő, mert valójában nő az illető, kinek testét hirtelen hatalmas kőmarok ragadja meg, moccanni sem bír, csupán halk sikoly hagyja el száját, míg a falevél el nem dugaszolja.
Eközben Yurin immáron kimerítette mágiáját, hiszen korábban, Leonál is fogyóban volt, s a megelevenedő kő és talaj, valamint a falevél, melyet nagyobb méretűre is növesztett, immáron felélte maradék tartalékát is, a korábbi ki nem pihent varázslatok hatására meglehetősen kimerült lehet.
A vásárlók erőteljes zúgolódását az csitítja le, hogy a kocsi még össze nem tört üvegeit kapkodják szét sietve, s fut, ki merre lát.
Azonban még valaki jelenik meg a pillér mellett, s az pálcáját érinti Yurin nyakához egyetlen mozdulattal lépve közel.*
- Destronus!
*A bénulás jól ismert zsibbadó érzése fájón fut végig a lány nyakán, majd vállaiba is, így kezeit érzéketlenné téve, miközben a mágus, ki arcát kendővel rejti, még a felhőpamacsok sűrűjében is, következő lépésével máris pálcáját a köves ökölre böki.*
- Forsec!
*A nedvesség, s az erő, mely eddig azt tartotta egybe, nem tartja tovább magát, s a kődarabok, valamint a föld szétomlik a szőke árus körül.
A mester eközben továbbra is a háttérbe húzódva figyel, hagyva leckét a fiatalnak, ki hamari módon tékozolta el erejét időnek előtte.
Azonban a felhők, s a köd megelevenednek, s a város őrsége, nem csupán egyszerű katonák, hiszen ez Nortelon, a felhők városa, melyet eredetileg mágusok emeltek, botjaikkal, s lándzsáikkal fogják körbe a kis társaságot.
A vörös köpenyes, ki még mindig ott áll Yurin és a kofa között, teleportálna, ám meglepetésére úgy verődik vissza eltűnőben lévő alakja egy láthatatlan felületről, hogy a földre huppan, épp Yurin lába elé.*
A tiszt, ki jól láthatón viseli magán a szürke köpenyesek rendjelét is, előlép harcosai közül. Kezében varázsbotot tart, s nem lándzsát, mint az őrség java.*
- Ahogy látom, épp időben érkeztünk.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Hozzászólások száma : 73
Életkor : 506
Munkahely : Gyógyító

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-03-11, 10:56 pm

*Érzem a fájdalmat a nyakamban, csak pár másodpercig tartott majd előre dőltem mint egy zsák. Ostoba dolog volt levenni a maszkot, pont ezek miatt hordom. Évek óta viselem s itatom át mágiával, s kentem rá a legerősebb védelmező rúnákat. De valamit valamiért, míg rajtam van addig gyengít is. Mellette nem tudom használni olyan mértékben az erőmet amennyire szeretném, s a rajtaütéskor ez csak hátrány lett volna. Majd hangokat hallok, biztosra veszem hogy a városi őrség lehet az. Igen csak bölcs döntés lett volna ha a segítségüket kérem, de kifutottam volna az időből. S volt elég ember akitől megkérdezhették hova is kell jönni, erről már gondoskodtam dél tájékán. Érzem kimerültek a tartalékaim s el vagyok gyengülve. Sok mágiát emésztettem ma el, s oly elhamarkodottan. Den mester megmondta egyszer ebbe fogok belehalni, de legalább majd mellé kerülök s a túlvilágból szolgálhatom majd a fényt, ahogy azt ő is teszi.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1167

Character sheet
Nép: NJK
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-03-12, 1:54 pm

*Szavai közben a vörös köpenyes mágus szemével keresni kezdi azt az alakot, ki hívta őt, s csapatát, s midőn meglátja az előlépő fehérköpenyes mestert, elmosolyodik, meghajtva fejét.*
- Örömmel látom, hogy rended hatékonyan szolgálja Nortelon városát, mint mindig, Elmorin mester.
- Akárcsak a tiéd, Crukas mester. Időben érkeztél, sem túl későn, sem túl hamar.
*A kedélyes beszélgetésnek a vörös köpenyes feltápászkodása vet véget. Addigra a felhők takarásából fehér öltözékében odalép Elmorin mester is az erőtérhez, mely visszatartotta a teleportálásban a mágust.
Az, s kofája is a menekülés következő fázisaként Yurin eldőlt testére összpontosítanak.
A mágus ismét emeli pálcáját, hisz itt van kezük ügyében egy túsz, hogy azzal fenyegesse meg az őrséget, az azokat vezető mágusokat is.
Elmorin botja lendül előre, s az előrenyúló bot végén különös derengés jelenik meg, miközben a pálca, s egyben gazdája is a pillér faláig lendülnek, s szorulnak hozzá mindketten.
A fehérköpenyesek mestere botját előbbre tartva lépdel közelebb Yurinhoz, miközben Crukas mester átveszi tőle a két gaz őrzését.
Nem kell sok idő, hogy a vörös köpenyes pálcája a szürke köpeny redői között tűnjön el, elkobzásként, s a katonák, átkutatva a két árust, lefegyverezzék őket.
Innen már csak egy lépés, hogy erős őrizetben elszállítsák a latrokat.
Elmorin, aki eddig sem érezte a mágiát Yurin maszkjában // emlékeim szerint erről eddig nem volt szó // s most sem érzi, odalép a novíciushoz, s ha még mindig lerogyva fekszik, hóna alá nyúl, hogy felsegítse.*
- Ideje mennünk, Yurin, a próba véget ért.
*Néz jóságos tekintetével a tanoncra.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Hozzászólások száma : 73
Életkor : 506
Munkahely : Gyógyító

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-03-19, 3:38 am

*Elfogadom a felém nyújtott segítő jobbot. Testem még remeg kissé a varázslat hatása miatt, felelőtlenül jártam el de minden jó ha a vége jó. S lassan felkelek a földről s az öregre pillantok, majd elmosolyodok.
- Megtettem mindent ami tőlem telt... Úgy érzem büszke lehetek ha elhamarkodott is voltam.
*Majd követtem a mestert amerre csak ment, kissé bicegve s lassú léptekkel. Bár ő maga sem siette el a dolgot.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1167

Character sheet
Nép: NJK
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-03-22, 9:29 pm

*A jó Elmorin mester teljes csendben segíti felállni az ifjú tanoncot. Csak ha már az őrség távozik, illetve ha ők maguk távolodnak el, a fehérköpenyes szürke barátjának intvén is közben, no, akkor szólal meg újra.*
- Nem tisztem ítélkezni feletted, Yurin. Ezt megteszi majd a rend tanácsa.
Szállj meg, s pihend ki fáradalmaid, hogy holnap kipihenten állhass a rend vezérei elé ugyanott, ahol már jártál.
*Ezzel, ha engedi, az öreg mester szabad kezével támogatja még kissé a fiatal elf varázslót, míg másikkal botját használja támaszul közben.
Ki tudja, miféle erő van még eme korosabbnak tűnő, ámde jól karbantartott testben.
Annyi szent, okozott már meglepetést az őt alulbecsülők körében. E pillanatban azonban nincs más dolga, mint kísérőként egy fogadóik kísérni a lányt.
Ha ez sikerrel jár, ő magára is hagyja. Küldetése véget ért, s tehet jelentést a rendnél.*

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Hozzászólások száma : 73
Életkor : 506
Munkahely : Gyógyító

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-03-27, 12:54 am

*Elfogadja a kezet, mi végig kíséri az úton a szállás felé, örülök, hogy segít nekem az öreg.
- Örülök, hogy ilyen jó erőben lévő megfigyelőt kaptam.
* Mosolyodok rá az apóra, majd miután a szálláshoz érkeztünk szinte azonnal bevetődtem az ágyba, s egészen reggelig aludtam, mit egy kakas szava jelzett. Készülődésre nem volt ok hisz úgy ahogy voltam még este úgy is keltem fel. Hajamat kissé megborzolom, majd sietek a rend kapujához, átlépek rajta majd meghajolok, s várom, hogy behívjanak s ítéletet mondjanak a teljesítményem felett. Ahogy szólítanak már szedem is a lábam befelé s megállok a vének tanácsa előtt enyhén meghajlok a tiszteletemet kimutatva s csendesen várok.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1167

Character sheet
Nép: NJK
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-03-31, 3:52 pm

*A rendház ajtaja nyitva áll, mikoron az ifjú tanonc megérkezik.
Nem kell sok időt várnia, hogy beszólítsák a mesterek elé.
A fehér ruhába öltöztetett mágus mesterek nyugalommal szemlélik, ahogy a lány közelebb sétál hozzájuk, meghajol, s csendben várakozik.
A mesterek is fejüket hajtják a tanonc felé, miközben hallgatagon merülnek gondolataikba.
A korábban már látottak vannak ismét odabent, míg végül a lányt végig kísérő Elmorin mester pillant Yurinra.*
- Gyermekem. Örömmel látom, hogy az éjt pihenéssel töltötted. Mielőtt a fehérköpenyes rend norteloni házának döntését hallhatnád, hadd kérdezzem meg, te hogyan értékeled saját tevékenységed, s a próbát, melyen részt vettél?
*Erre a többi mester mind rá pillantanak, majd Yurinra, ki még mindig ott áll előttük.
Tekintetükből béke, s nyugalom árad.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Hozzászólások száma : 73
Életkor : 506
Munkahely : Gyógyító

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-04-01, 8:01 am

*Elmosolyodok a kérdésre, nem is igazán számítottam arra, hogy az én véleményemet is ki fogják kérni. De nagy levegőt veszek s nekikezdek a mondandómnak.
- Meglehetősen bonyolultra sikeredett ez a küldetés, ami többek között a saját kapkodásomnak tudhatok be, alaposnak sem mondtam volna magam, hisz elhamarkodottan döntöttem nem egy esetben. S habár elkapkodtam a dolgot, a vége mégis jól sikerült, hisz a kórt terjesztőket elkaptuk, hála a norteloni rendőrségnek. Úgy vélem megtettem ami telt az erőmből, bár még fiatal vagyok s hamari igyekszek tanulni a hibáimból s még hatékonyabb lenni. Ezen mit sem fog változtatni a mesterek döntése velem kapcsolatban.
* Majd enyhén előre dőlve, némaságba burkolózva jelzem, hogy befejeztem a mondandómat s most már a mesterekre bízom a továbbiakat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1167

Character sheet
Nép: NJK
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-04-04, 9:17 pm

*Elmorin, ki eddig is beszélt, meghajtja fejét, s röpke ideig a padlót szemléli, mielőtt ismét feltekintene a tanonc csendes alakjára.*
- Számba vettünk mindent, mi egy ily próbánál lehetséges. Vannak dolgok, mik tanulhatók, ilyenek a varázslatok, bűbájok, seregnyi tulajdonság, a csillagok járása, a különböző növények, az elemek tulajdonságai, s számtalan környezeti ismeret, melyek fellelhetők a könyvtárakban, leírásokban, s magában a természetben is.
Ezeket mind meg tudjuk tanítani.
Miképp a protokollt is, hisz a rend óvó keze messzire ér, hogy segítséget nyújthasson, s elvihesse a fényt a világba, ám a rend egy közösség. Társakkal rendelkezünk, kiknek véleménye, s esetenként segítsége életeket menthet. Mindezek ellenére a rend nem áll mindenek felett, s nem is ítélkezik a jó és rossz felett. Ez a világi hatóságok feladata, s joga is, mi nem mondunk ki bűnösséget senkire, s nem is ítélünk el senkit. Hisszük, hogy a fény a legsötétebb lélek mélyén is ott rejtezik, s csak arra vár, hogy bevilágítsa azt.
Nem intézkedünk egyedül, ha tehetjük, együttműködünk.
Vannak hát dolgok, miket megtaníthatunk, s vannak, miket mi nem. Élted több száz éve alatt immáron tudnod kellene, hogy a mágus nem azért mágus, mert mindent mágiával intéz el, hanem mert bölcsen használja a rendelkezésére álló elmét, a tapasztalatot, a bölcsességet, s mit egyes varázshasználók oly mélyen eltemettek magukba – a józan észt.
Ez utóbbira azonban mi nem, csupán az élet képes megtanítani bárkit.
Van, ki az út elején jár, s van, ki gyorsan, van, ki lassabban halad rajta. Utóbbinak kell időt hagyni, hogy lehetősége legyen saját tempójában haladni, s Ritalea vezethesse útján, mígnem elér oda, hová tart.
Eme út lényegesebb, mint maga a cél, s az, miképpen járja végig ezt az utat. Ez határozza majd meg, ki lesz belőle.
Mi, a norteloni rendház mesterei úgy látjuk, még nem értél meg rá, hogy rendünk tagja légy. Mindazonáltal látjuk benned a lehetőséget, s ezért azt tanácsoljuk, térj vissza hozzánk, midőn úgy érzed, eljutottál a józan ész, s a megfontoltság mezejére, hisz korodból adódón már ismerned kellene ezeket, miként nálad oly sokkal kevesebbet élt rendtársaink is rendelkeznek velük.
Láttuk, mily erős szívedben a vágy, hogy rendünk tagja légy, s láttuk, mily görcsösen törsz afelé, ám van, hogy az akarat oly erős, hogy elhomályosítja az elmét, s a szívet is, hogy megszerezze, amire tör. Járd hát az utad szabadon, s vezessenek téged rajta az istenek, hogy visszatérhess hozzánk, s miként szeretnéd most, rendünk tagja lehess.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Hozzászólások száma : 73
Életkor : 506
Munkahely : Gyógyító

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-05-16, 9:17 pm

*Hallgatom a nagymesterek ítéletét. Arcom nem szomorodik el az ítélet hallatán. Talán igazuk van még korai lenne belépnem a rendbe. Magam vagyok már, s magamnak is kell kijárnom egy ösvényt, aminek a végén úgyis a sorsom vár. Elmosolyodok az ősz szakállas mestereken.
- Köszönöm, hogy ilyen őszinték voltatok. Belátom elhamarkodottan cselekszek s még meg gondolatlanul.  ígérem keményen fogok edzeni, s ha majd megtaláltam a béke ösvényét még visszatérek. Viszlát mesterek.
*Majd meghajoltam s elhagytam a fehér falakat, s újra az utcán találtam magamat. Kifelé menet leelenőriztem minden holmim s hibátlannak találtatott. Mindenem megvan nincs félnivalóm. Hát indulok az úton amit majd a szerencse istennője hajít elém.


//Köszönöm a játékot//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 118
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-09-01, 10:56 pm

/Nortelon és a titokzatos látogatók/

Az ifjú tünde már jó pár hónapja nem járt a felhők városában.
Ez nem egy túl nagy bejelentés önmagában, hiszen nem olyan túl gyakori látogató erre felé. Ő az egyetlen fajában, aki varázs képesség nélkül született, és erről szentül meg van győződve. Így nem csoda, hogy a mágiát ismerők eme kedvelt tanuló helyét nem ritkán évekig nem keresi fel.
Ám most nem véletlenül tévedt erre. A legutóbbi ide látogatásakor halálos sebbel a testén kapaszkodott fel a szűk sziklapárkányon. Szívesen találkozna újra azzal a fehér varázslónővel, aki annak idején megmentette életét.
Yurin, a fehér elf, aki mágus rendbe jelentkezés előtti utolsó tette volt, hogy visszafordította nála a vérmérgezést talán még itt van, hogy elmélyítse tudását. Szaurusszal a háta mögött lépkedett, aki szokatlanul ideges volt, amióta a rossz állapotban lévő szerpentinen újra fel kellett baktatnia. A kőgyűrűkön át beözönlött még így is a városba a felhők java; furcsa, ritkás levegővel töltve el az utcákat. Ezek a védművek szemtanúi voltak két illegális kufár, egy mágus-jelölt és az őrség harcának.
Most is e mellett sétálgat gondolataiba mélyedve a karaván védők egykori névtelen hőse. Hegyes füle meg-megmozdul, ahogy a kihalt utcákon egy-egy távoli zaj hallatszik. Jórészt csak érdektelen szóváltások, mik nem keltik fel hosszabb ideig az érdeklődését.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Moozen

Moozen

Hozzászólások száma : 140
Életkor : 40
Munkahely : Vándor harcos

Character sheet
Nép: Emberek
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-09-02, 5:26 pm

Mélyen teleszívtam a tüdőm, Nortelon friss élettel teli levegőjével, miután több mint tíz év távlatából visszatértem. A hosszú kanyargós szerpentin mit sem változott, még mindig veszélyes, és köves poros talajával nem kíméli a bokát. Jóleső melegség töltött el az ismerős házak, utcák kavalkádjában, a mélybe csüngő borostyán kötegek a zöld mohával borított háztetők láttán. Talán még akad ismerős a városőrök között, akiknek mint látom még mindig akad dolga bőven. Egy kőhajításnyira tőlem egy elf baktat egykedvűen, mögötte nyilván a hátasa lépdel. Lenyűgöz a természethez, fűződő viszonyuk.
Gondolom miközben elhaladok néhány városőr mellett akik valami lézengőt követnek. Hm..elég rutintalanul teszik, ha amaz kicsit is figyelne, simán kiszúrná, hogy figyelik minden mozdulatát.
Talán akad valami munka számomra is, mert a darnáim már igencsak fogyóban. Ha más nincs, jelentkezek megint a városőrségbe, így legalább lesz állandó bevételem, és talán egy szemrevaló asszonykát is sikerül elszédíteni.
Gondolataim közben mosollyal és kis örömmel a szívemben sétálok egyre beljebb a városba, és lassan utolérem az elfet akit néhány szemrevaló fiatal lány néz meg magának az út széléről. Ez az én formám! Mellette nem igen osztanak nekem lapot ha női szívekről van szó!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 118
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime2014-09-03, 12:41 am

/Nortelon és a titokzatos látogatók/

Vogon csendben bandukolt az utcákon. Az őrök jelenléte nem volt zavaró, lelke tiszta, mint a patyolat. És ha ő is követni kezdte volna a gyanús személyt, ha eddig nem jött rá és nem csak tudatosan csalta maga után az „észrevétlen” követőit, akkor tuti kiszúrta volna, hogy már mindenki őt figyeli.
Így inkább egy park felé vette az irányt. Azon morfondírozott, hogy vajon szoktak-e itt árulni? És ha csak egy olyan területről van esetleg szó, ahol érdeklődés hiánya miatt nem adnak-vesznek minden nap a kereskedők, akkor nem lenne-e érdemes új árucikk különleges eladó helyévé nyilvánítania a városi tanácsnak, hogy ezzel fellendüljön az élet ebben a gyönyörű városrészben. Igazán nem akart tanácsot adni ez ügyben, amíg a bölcs város atyák megoldják, addig semmi képen, de véleménye szerint olyan árut kellene egy ilyen elképzeléshez választani, amit csak nagyon kevés helyen árulnak az országban, így kuriózum számba megy. Rengeteg ilyet tudna kapásból mondani. Kagylóhéjat alig találni nem tengerparti vásárokon. De a bambusz is alig-alig látott vendég az északi árusoknál, szinte kizárólag csak délen jellemző. Pedig igen sok dologra kiválóan alkalmas. De mondjuk... csak egyetlen rabszolgapiac létesült még. Ha már így belegondolt...
No de egy furcsa hang szakította meg az épp érdekessé váló eszmefuttatását. Nem is olyan kihalt ez a rész.
-Hogy az összes orkot vinné a rothadás Dremer markába! Mi a franc vesszejéért kell ilyenekkel szenvedni? -ahogy oda pillantott a szokatlanul ízletes szavakra, egy ork-surranó keveréknek tűnő alakot pillantott meg a várost védő kőgyűrűn ügyködni.
Bár nem látta tisztán, mivel foglalatoskodik, de egyik felmenője sem arról lehet híres, hogy hatalmas varázsló.
~Mit keres egy ilyen a varázs védelem építményénél? Számára valószínűleg jelentéktelen, azt sem értheti, pontosan hogyan is tevődik össze egésszé.
És miért kíván ilyeneket félig fajának? A hátamon is feláll a szőr, ha egy percre is komolyan bele kéne gondolnom, hogy az összes ork meghalna.

*Aggódása nem azon nosztalgikus érzésből táplálkozik, hogy apja holttestét annak idején, mikor még harminc éves kisgyerek volt a fehér ork hegyi kísérői hozták haza. Sokkal inkább féltette azokat a bölcs törzsfőnököket és népüket, melyek hajlandóak olcsón elcserélni foglyaikat nehezen beszerezhető árukra.
A káromkodás viszont vonzotta borzalmas jelentésében is a rabszolgakereskedőt. Felvetette annak halvány lehetőségét, hogy valaki olyannal ismerkedik meg, aki kapcsolatban áll az egyik törzs vezetőjével. És befolyásolni tudja annyira, hogy egy új fajta kereskedelmi lehetőség iránt fogékonnyá tegye.
A legbiztosabb módja annak, hogy egy új törzs elfogadja Vogont kereskedelmi partnernek, még mielőtt lefejeznék, az, ha egy alkalmas megbízottat küld tárgyalni. És ő csak akkor lép színre, ha már hajlik az egyezségre a vezetőjük.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Nortelon - A felhők városa - Page 15 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 15 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Nortelon - A felhők városa
Vissza az elejére 
15 / 17 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Északi szeglet-
Ugrás: