LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share
 

 Nortelon - A felhők városa

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17  Next
SzerzőÜzenet
Moozen

Moozen

Hozzászólások száma : 140
Életkor : 40
Munkahely : Vándor harcos

Character sheet
Nép: Emberek
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2014-09-03, 4:26 pm

A városőrök, követve a sunyi alakot eltűntek a szemem elől egy kisutca irányában, jómagam pedig megálltam egy fiatal fiúcskánál, aki almát árult az út szélén.
- Szép pirosak kispajtás. – Mondtam derűsen és vettem hármat. Kettőt a zsebeimbe tömtem egyet pedig majszolni kezdtem, közben vettem észre hogy az elf elkanyarodott, és felé tekintve a régi park körvonalait pillantottam meg. Nosztalgia öntött el a láttán, és úgy döntöttem én is arra indulok. Ez volt az a, hej ahova kivezényeltek minket testedzésre, „csak hogy szokjátok a bámészkodó utca népét” mondták. Persze mi tudtuk, hogy a környékbeli lányoknak akartak felvágni azzal, hogy minket ájulásig hajszoltak, és közben ordítoztak. No és persze itt verték a fejünkbe a varázs védelem építményének a fontosságát, valamint a történéseket, ha esetleg valami történne vele.
Elhaladtam egy jól ismert házikó mellet és a kovácsoltvassal erősített zsalugáteres ablak láttán mosoly kúszott a vonásaim közé. Az öreg Omné apó háza! Mennyit, kajabált és fenyegetőzött a lárma miatt, amit a gyakorlatozások keltettek. Egyszer még avas dióval is dobált minket és a kiképzőket.
Gondolataim folyamából egy reszelős mély hang szakított ki, ami egy ork irányából érkezett.
A szintén erre haladó elf is megállt és látszólag kissé elgondolkodva nézett a szépnek nem igazán mondható teremtmény felé.
Arra mentem én is és megálltam az elf mellett. Köszöntésként felé biccentettem, végül is, aki érkezett az mondjon jó napot. Szó mi szó nem sok tapasztalatom van orkokkal, de hallottam róluk eleget és egyik történetben sem az igazság szent bajnokai ként állították be őket.
Néhány szívdobbanásig néztem az orkot aztán, az elfre pillantottam, de látszólag nem akart beleszólni az ork káromkodásokkal tarkított tevékenységébe, aki pedig cseppet sem tűnt városi mágiahasználónak. Hát odaszóltam.
- Öhm. Helló koma valami gondod van? Mit csinálsz erre felé? – Kérdeztem, nem kihívóan inkább csevegő hangnemben.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 118
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2014-09-03, 9:04 pm

/Nortelon és a titokzatos látogatók/

Az ősi kereskedő család sarja figyelmét nem kerülte el, ahogy az egyik jó kiállású legény már kezdett is utána járni a dolgoknak. Gyerek volta ellenére még a távolról szemlélődőben is meglepődést váltott ki, milyen jól fogott hozzá a dolgoknak. Fellépése igen távol esett a nem rég mellettük elhaladó katonák kissé felkészületlen viselkedésétől. Még az a gyanú is felmerülhetett akár, hogy igazából egy mágus, aki titkolja kilétét és mint ilyen, jóval öregebb, mint amilyenek tűnik. A hegyes fülek tulajdonosa legalábbis hajlamosabb volt inkább a kornak tulajdonítani a bölcsességet, mint sem Adama elhalmozta volna vele a gyerek fajokat.
- Öhm. Helló koma valami gondod van? Mit csinálsz erre felé? 
-Ne üsd az orrodat bele, azt ajánlom, kétlábú! Bízd csak rám, majd én megoldom!
*A válaszadó nem volt továbbra sem túl barátságosnak tűnő. Épp csak visszapillantott, hogy végig mérje Moozent, majd kihúzta a kezét a kövek repedései közül, melyben egy vászondarabba csomagolt kis tárgy volt. Csak sejteni lehetett a rongyok fodrai alatt, hogy egy marok méretű valami lehetett. Felugrott a mellvértre, majd ismét csak a sziklák városon kívüli oldalán kotorászott. Ha a férfi nem fordult sarkon a figyelmeztetést megszívlelve, akkor még hozzá teszi dünnyögve.
-Az egyik rend kért meg, hogy csináljak egy kis javítást itt. Valaki megcsúszott és panaszkodtak arra, hogy nem biztonságos itt járkálni.
*Eközben az elf is közelebb húzódik. Paripáját el kellett engednie egy kis időre, mert valamiért nem lehetett rábírni, hogy közelebb menjen az orrának túl büdös alakhoz. A jószág orrcimpái remegtek a nyerítések közben, míg meg nem engedte gazdája neki, hogy egy kicsit legelésszen a házak falánál. Ha a kérdező eltávolodott, akkor egész közel, hogy onnan várja az alkalmas pillanatot, hogy megszólítsa az idegent. Igyekszik nem elpuskázni az első benyomást, hiszen bizalma egy új törzs partnernek való megnyerésében töretlen a félvérrel szemben. De ha még a közelben marad, akkor inkább igyekszik csak olyan közel merészkedni, hogy fél lépéssel messzebb legyen. Ha bárkinél elszakad a cérna, az első támadást intézzék el egymás között! Nem az ő faját teremtették, hogy a villámok éle kicsorbuljon rajta.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Moozen

Moozen

Hozzászólások száma : 140
Életkor : 40
Munkahely : Vándor harcos

Character sheet
Nép: Emberek
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2014-09-04, 4:48 pm

//Nortelon és a titokzatos látogatók//

Igyekeztem felmérni a helyzetet, abban a néhány pillanatban, ami az ork válaszadása előtt eltelt. Válasza mogorva és lekezelő volt, ezt nagyon nem szeretem, főleg azok után, hogy én semmi okot nem adtam rá sem mozdulattal sem szóval. Ráadásul nyilvánvaló volt, hogy hazudik. A véd művet általában mesterember javítja, egy mágus felügyeletében. Itt pedig se híre se hamva sem szerszámoknak, sem pedig mágusnak. Az elf elengedte hátasát, aki kissé hátrább kezdett legelészni a zöldellő fűből, miközben gazdája is kicsit közelebb lépett az Orkhoz. A vállam felett hátrapillantottam, de a városőröket már nem láttam, no persze! Mikor kéne, egy sincs! Gondoltam, és eldobva az almacsutkát, kezem immár a kardom markolatán pihent, majd tettem néhány határozott lépést az ork felé, és ezúttal határozottan, kihívón formáltam szavaimat.
- Ha tényleg a város bízott meg, mutasd a megbízó leveled, és nem mellesleg bemutathatnád a munkálatot felügyelő mágust is barátom! – Mondtam miközben már átperdült a túloldalra és ott kezdett kotorászásba. Nem kerülte el figyelmemet a mocskos kis rongydarab, amit a kezében tartott, ahogy az sem hogy valami dudorodik alatta. Viselkedése, és a kis csomag miatt most már komolyan felkeltette érdeklődésem, és bár nem kívántam visszatértem első napján mindjárt csetepatéba keveredni, eldöntöttem, hogy most már a végére járok, mit kotorászik ez itt, és mit szorongat annyira.
- Húzd csak ki a mancsod, és rám figyelj, ha már rád pazarlom a szót, különben lehet, hogy te is megcsúszol, és a végén még komolyan megsérülsz! – Némiképp próbáltam kitalálni a reakcióját, és felkészülni mindenre. Kitudja, még lehet, hogy tényleg a város bízta meg? Azért fogást váltottam a kardmarkolaton, hogy egyből tudjak mozdulni ha, támadna. Elpillantottam még az elf felé is, de látva hogy odébb somfordált, egyértelmű volt számomra, hogy ha harc lesz nem fog akadályozni a mozgásban. Hogy közbe lép-e bármelyikünk oldalán az kérdés maradt számomra.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 118
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2014-09-05, 3:50 am

/Nortelon és a különös látogatók/

A furcsa karbantartó továbbra is csak dünnyög, leginkább csak annyi kivehető mondatrészek szerepeltek benne, amikben a „mindjárt” szerepel. Ez némileg eloszlatta egy időre a kereskedő gyanúját, de nem volt kétsége afelől, hogy a csutkát nem rég elhajító valamiféle képen kapcsoaltban áll a város védelmezőivel. Erre utalt határozott fellépése és a fegyver is, melyet szinte biztosan nem fog habozni használni.
A rejtélyes alak mormogása egyre inkább hasonlított egy átokhoz vagy más efféle dolgokhoz, mintsem hétköznapi beszédhez. És eme felismerés után nem sokkal késlekedett csak egy jeges fuvallat, mely meglepő módon nem a tomboló külvilág, hanem a falon belülről érkezett valahonnan.
~Nem lehet természetes eredetű, mert ennyire erős szél kárt tehet még a háztetőkben vagy másban is. Vagyis a körgyűrű biztosan blokkolta volna a bejutásnál.
Ám ha varázslat áll a háttérben, vajon pont a fal hibás működése az oka vagy az ork szavai?

*Ez felkeltették a nem is oly régen alább hunyó gyanúját, de sokkal jobban el volt foglalva azzal, hogy eme váratlan lökéshullám elsodorta és neki vágta Moozennek és vele együtt a védműnek.
Eme új nézőpont arra is hasznos volt, hogy most már jól látta, hogy egy repedést akar elérni a félvér, ahová be akarja tenni a csomagot. És cseppet sem barátságos szemek néznek vissza rájuk.
-Nem megmondtam, hogy könnyen megcsúszik a kétlábú?
*A szavai zavarba ejtőek voltak. Ami kis mutatvánnyal az előbb szórakoztatta őket nem kis energiákat mozgatott meg. Egyetlen szerencséjük, hogy a falat elérve oly hirtelen gyengült le az ereje, mint ahogy támadt. Különben tovább sodorta volna őket és szinte biztosan a mélybe zuhantak volna.
De mégis mi történik valójában? Meg kell-e várni, míg elvégzi amit akar és a viharok újra csak a városon kívül szeszélyeskednek? Bár sokat olvasott a kupec a fekete mágiáról, de ő sem tudta megmondani, biztonságos-e a műveletet megszakítani. De mi lesz vajon a végén? Mi a célja a ténykedésnek?
-Mi van a kezedben?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Moozen

Moozen

Hozzászólások száma : 140
Életkor : 40
Munkahely : Vándor harcos

Character sheet
Nép: Emberek
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2014-09-05, 5:13 pm

// Nortelon és a különös látogatók //

Az ork válaszra sem méltatott illetve mormogott valamit magában, de pont mikor lépésre szántam volna el magam, óriási széllöket csapta hozzám az idegen elfet. Nagyot nyekkentünk mindketten és kis híja volt, hogy nem zuhantunk a mélybe. Szép kis páros halál lett volna! A vállam sajgott kicsit és elnézve az elf arckifejezését ő is bevághatta látszólag a combját. Viszonylag gyorsan talpra szökkentem, és kezet nyújtva az elfnek őt is talpra segítettem. No nem mintha szüksége lett volna rá, ez csak egy gesztus volt ha akarja elfogadja a segítő kezet.
Egy pillanatra az elf szemébe néztem.
- Na ebből elég volt! – Morogtam, majd az orkra néztem és felvettem a földről az íjamat. Majd vesszőt illesztettem a húrra.
- A szavak ideje lejárt te kis piszok dög. – Mondtam még félhangosan, azzal útjára küldtem a nyílvesszőt az ork kulcscsontja alá célozva. Nem akartam megölni, mert lenne kérdésem hozzá bőven, de nem is akartam, hogy a találat után túlzottan izgága maradjon. Ha pontos vagyok, a lövés épp a tüdő fölé fúródik. Nem halálos, de elveszi a kedvét mindentől, amiben mesterkedett az biztos. Az elf még kérdezett az orktól, aki továbbra is a kövek között matatott és talán egy gúnyos vigyor rendezte át vonásait közben. Nem morfondíroztam, hogy honnan és hogyan érkezett a széllöket. A mágiával kapcsolatban egy fő szabályt követtem mindig. Ne akard megérteni, csak tartsd távol magadtól! Egy biztos! A kilőtt nyílvessző halál pontossággal süvített a célja felé.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gomora
Vörös sárkány
Gomora

Hozzászólások száma : 134
Munkahely : sárkány, tekercskészítő

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2014-09-07, 10:32 am

/Nortelon és a titokzatos látogatók/

A tekercskészítő olyan pillantásokkal nézte már egy jó ideje a sorban előtte haladót, hogy az örülhet is annak, hogy nem nézett még hátra, elfoglalta magát, hogy a nagyon keskeny ösvényen haladjon a többiekkel.
Egy ork mászott fel a meredek oldalon a szerpentin eggyel lentebbi kanyarulatából, hogy befurakodjon épp az imént említett társa és a sárkány közé. A kis hölgyön jelenleg egy ork fogsorból készült nyaklánc volt, mely jól láthatóan ki volt téve a ruha fölé. Csak pár fajtársa tudta, hogy ennek jelentősége a belekovácsolt mágikus erő volt, mellyel eme bűzös lények alakjának illúzióját képesek magukra ölteni. Ő épp egy marcona lándzsás képében.
Mint említve volt, többen is eme büszke fajból hasonló képen követték a szedet-vetet sereget. Valószínűleg egyiküknek sincs jó kedve az út alatt, de a vörösnek egész biztosan nem. Azt sem tudta, miért keveredett bele egyáltalán. Eredetileg csak egy halom könnyen elkészíthető varázstekercset kellett volna csinálnia és semmi egyébről nem szólt volna ez az egész. Ám maga sem tudná megmondani, hogyan vette rá Samu, hogy eljöjjön. Amennyit tud az egészről, eredetileg az volt a terv, hogy az orkokat ráuszítják a felhők városára. Nem igazán értette, ez hogyan kapcsolódik majd a mágusok által börtönbe zárt társuk kiszabadításához. Ha csak ők jönnek a büdös banda nélkül, könnyedén be tudnak jutni a kapun és észrevétlen elérik a cellákat. Ott pedig nincs kétlábú, aki dacolni tudna az ősi faj erős harcosaival. Kétsége nem lenne afelől, hogy perceken belül kint lenne a rab társuk és hamarosan már az égen szárnyalna velük hazáig.
De ennek így nem sok esélyét látja. Ennyi barbárral azonnal kiszúrják őket és az őrség figyelni fog. Ráadásul eredetileg csak úgy tűnt, megölnek egy erdőben kószáló felderítő orkot, elmegy mindenki a sajátja törzsében és ott felbiztatják őket, hogy rohamozzák meg a hegyre épült várost. Nem pedig napokig cammogni a sárban és a koszban, miközben elviselhetetlen ezeknek a kétlábú lényeknek a bűze. És még mindig velük vannak.
Érthető, hogy a nőiességére oly sokat adó leány egyre inkább a sorba bepofátlankodót ölné meg szívesen, nem pedig a készülő csata lelkesíti a szívét. Bár nem látszik az álca miatt, de tünde alakján selyem ruha feszül. Igyekszik emlékeztetni magát, hogy amikor ezt utoljára látta, még kifogástalan állapotban volt, próbálta háttérbe szorítani azon gondolatait, hogy mára valószínűleg ugyan olyan koszos, mint gyűlölt útitársaik. Ahogy nagy kedvvel öltötte magára a frissen kapott sárga köpenyt, mely igen egyedinek tűnt, nagy farkába harapó kígyó szimbólummal. Ám ebből már orkká válása előtt kiábrándult, mert kiderült, hogy az akció minden résztvevő sárkánya ugyan ilyet fog viselni.
Kis nyugalmat az hozott, hogy megtapogatta a ruhája alá rejtett heliokrit kristályt. Usaromtól kapta, kit a Völgyben leginkább úgy ismernek, hogy imádja ezeket a kis szörnyeket elkészíteni. Tapasztalt varázsgömb készítő és ha úgy adódik, más mágikus tárgyakat is csinál. De most a csapat minden tagja kapott egyet az útra. Velük van Iloren, ki akkor szokott segíteni, ha egy vadászatból valaki olyan sérülésekkel tér haza, amit saját mágiája nem tud gyógyítani vagy túl hosszú időbe kerülne a felépülése. A tündéri aranysárkányon annyira meglepődött, amennyire eszébe nem jutott volna, hogy fajtársában csalódhat. Gyönyörű külsejét egy ork vénasszonyéra cserélte, jobban el sem csúfíthatta volna magát. Alig-alig hagyja el a biztonságos hegyeket, most pedig egy kétlábú sarlatán rémséget alakít...
Még néhány társukon kívül valahol fent van a városban Tél, a fehér sárkány. Samu valami titkos feladattal bízta meg őt. Ám ezt talán sosem fogják megtudni, mi volt. Egy robbanás rázta meg felettük a hegy oldalát és vagy öt ork széttépett darabjai hullottak le. A jégsárkány pedig fájdalomtól eltorzult, dühös arccal jelent meg egy oszló fehér köd homályában a gyógyító mellett.
~Elkezdődött! Végre! Lőnek ránk fentről a mágusok.
*Már előhúzta a teleportálás tekercsét, melyből a biztonság kedvéért magának ötöt készített a különlegesen veszélyesnek ígérkező küldetéshez. Ám lentről ordítás hallatszott és társa fejcsóválva jelezte, hogy még ne fedjék fel mágikus kilétüket.
~Mit kell titkolni? Elkezdődött. És Tél már fel is fedte magát. 220-as hegyomlásnak nézett ki, ahogy hosszú szakállával és vastag karjaival ápolják őt.
*De nem volt mit tenni. Ha a többiek nem akarják, akkor még ráér egy kicsit. Valahol az élen haladóknál az íjászokat rendezgetik. Így lassan tumultus alakul ki és a szokottnál is többen kezdenek el a sziklafalon mászni felfelé, hogy elérjék mihamarabb a tetőt.

/Vigyázz, mert közeleg a Tél!/
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 118
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2014-09-07, 12:39 pm

/Nortelon és a titokzatos látogatók/

Vogon morcos képpel fogadta el a segítő jobbot. A férfinak kétsége nem lehetett afelől, hogy fájó láb ide vagy oda, nem hagyja válasz nélkül a történteket. A tőrét előhúzta a bal kezével, de a meglepetést még egy pillanatig tartogatta. Egy fordulás közben észrevétlen kapta elő a kabátja alól a rövid kardot, hogy lesújtson a szerelő nyakára.
Nem igazán hitt a saját szemének. Mire megfordult és támadott egy sebesült kar kapta el a csuklóját. A társa már kilőtte a nyilat néhány keresetlen szó kíséretében.
- Na ebből elég volt! A szavak ideje lejárt te kis piszok dög.
*A csóka viszont elszántan próbálta befejezni a ténykedését, nem is ügyelve a két felpaprikázott alakra. Fájdalmasan ordított fel, mikor az oldalán behatolt a vessző. Csak egyre távolodó kopogó hangok jelezték az érzékeny hegyes fülek számára, hogy a tárgy, amit a kezében tartott leesett.
Viszont talán ez a sérülés volt az egyetlen ok, hogy a figyelmetlen nem vesztette a fejét. Még a kulcscsont sérülése sem akadályozta meg, hogy fél kézzel hárítsa a támadást, majd a másikkal is megragadva szorítsa hátra.
A rabszolgakereskedő nem tudta, mi történik. Egy nála fél fejjel magasabb valaki, akiről lehullott a félvér illúziója a sebesülés hatására látszólag mintha mágus lett volna egy ismeretlen sárga rend jelével. Ám még termetes teste sem igazolja, hogy az erőben eddig még sosem szűkölködő Beebebroxot úgy söpörje félre, mint a ház ura a kenyérmorzsákat az asztalon.
Moozennek csak pár pillanata van, hogy kitaláljon valamit, mert a szándék már egyértelmű. Immáron másodszor is hozzá akarja vágni az elfet az idegen, hogy most ne varázslattal, hanem puszta erővel lökje őket a mélybe.
Idő közben az elejtett kristály felrobbant. A városban még senki nem sejti, hogy egy hatalmas, több törzsből álló ork sereg igyekszik felfelé. Amennyiben a szabotőr ellen küzdő két vitéz valamelyike vagy mindkettejük leesik, az élen haladók megállnak és előbb nyilakkal próbálják kilőni őket. Bár több rozsdás fegyverekkel vagy kő hegyű lándzsákkal felszerelt társuk kezd felmászni a sziklákon, hogy kikerüljék a dugót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Moozen

Moozen

Hozzászólások száma : 140
Életkor : 40
Munkahely : Vándor harcos

Character sheet
Nép: Emberek
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2014-09-07, 9:59 pm

//Nortelon és a titokzatos látogatók//

A találat pontos volt, mégsem értem el vele a kellő hatást, bár könnyen lehet, hogy az elf ennek köszönhette, hogy az imént még ork képében tetszelgő alak nem törte el a kezét. Efféle hegyomlás alakokat utoljára az északi erődvárban láttam, de inkább tűnt mágia használónak. Remek! Hogy a kénköves ménykübe lehetséges ez? Az imént még ork, most meg egy északi fatörzs hajigáló? Kérdeztem magamtól, miközben újabb nyílvesszőt helyeztem az idegre. Azonban a lövés elmaradt mert egy robbanás rázta meg a kockaköveket a lábam alatt. Óriási tűznyelv csapott fel a fal túloldaláról, ami sárgás, halálos csóvaként magasodott fölénk, hogy aztán egy pillanat múlva semmivé váljon a levegőben. A hang, vagy talán a pillanatnyi fényjáték csalhatta oda a fiút, akitől az imént az almát vettem. Megállt az utca sarkán és onnan kukucskált felénk. Áriel küldött fiú! Gondoltam és felé kiáltottam, mert ekkora már felsejlett bennem, hogy itt valami komoly van készülőben, és nem biztos, hogy én és az elf kellő erőt képviselünk ellene.
- Rohanj a város örökért fiam! Mond nekik, hogy Moozen bajban van a régi parknál! – Csak remélni tudtam, hogy valaki olyanokkal találkozik, akik velem szolgáltak itt és ismerik a nevem. Vagy ha nem is, legalább idejönnek körül nézni. Mást nem igen tudtam volna kiáltani a fiúnak hiszen én magam sem tudtam mivel is állok szemben.
A fiú bólintott, és máris eltűnt kócos kis ábrázata a ház sarka mögött. Ekkor húztam ki az ideget és céloztam a behemót idegenre. Nem volt éppen tiszta célpont, az elf kissé takart, de bíztam célzó képességemben és az íjamban.  Most hogy úgy véltem mágiahasználó, már a zsigereim is ódzkodtak tőle. Minél előbb letudni! Mielőtt ő mond rám egy varázslatot. Kifújtam a maradék levegőt a tüdőmből és egy szívdobbanásnyi időre az elf tekintetét kerestem. Ha folyik némi harcos vér az ereiben, láthatta vonásaimon, és arcizmom rándulásán, hogy ha cselekedni akar itt az ideje. Biztosra vettem, hogy népe sajátos ügyességével szempillantás alatt kiszabadul a benga szorításából. Ezután egy utolsó összpontosítás és lőttem! Egyenesen a szakállas alak szeme közé célozva. Az acélhegy lassú forgással egy vágtázó ménnél is sebesebben indult célpontja felé, hogy halálos pontossággal csapódjon a koponyacsontot átszakítva a fura mágiahasználó szürkeállományába, és öljön ki minden eddig megszerzett tudást és persze az életét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cecily Sassyhart

Cecily Sassyhart

Hozzászólások száma : 25
Életkor : 230
Munkahely : Ami épp akad...

Character sheet
Nép: Mágusok
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2014-09-25, 11:36 am

//Frikk//

*A szekér, ami Nortelon irányába halad, hangos zötykölődéssel veri fel a környék csendjét. A szűk völgy falairól visszhangzik a zaj, groteszk zenebonává alakítva zörgő hangokat.
A szürke köpeny, ami mögül egyetlen karmos kéz sem látszik ki, ahogy az arc sem, csak az őszes haj végei kandikálnak ki a csuklya takarásából, éppúgy zötykölődik, mint a szekér összes tartalma.
A gebe, ami húzza, inkább nevezhető a lócsontváznak, amin még hibátlan a bőr, mint igásállatnak.
Cecilyt mindez nem izgatja. A gyeplő a szekérhez van kötve, s így nyugodtan ücsöröghet a bakon, gondolataiba, vagy inkább a könyvébe mélyedve, ami az ölében hever.
Az elé álló orkok cseppet sem hozzák ki a sodrából és még furcsa tekintetű lovát sem, az is csak megáll menet közben és úgy szemléli a felfegyverezett harcosokat.
A csuklya alól síri hang hallatszik ki.*
- Ha venni akartok valamit, nosza, hajrá, ha nem, engedjetek utamra, különben mind békává változtok!

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 524
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Orkok
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2014-09-25, 12:18 pm

*Már messziről hallják a szekeret. Az az óriási hangzavar, ami a szűk és sötét völgyet betölti, felkelti a közelben tartózkodó vezér és csapata figyelmét is.
Az, hogy egy mágus az, csak annyit jelent neki, hogy nehezebb lesz elbánni vele.
Viszont a lefedett szekér, meg az előtte baktató ló furcsa érzésekkel töltik el Frikket, a Hatalmast.
Nem mindenkit öl meg, akivel találkozik, emlékszik még arra a kovácsra, akitől a fejszéjét vette, amit most is magánál hord az ostorral együtt.
Néhány ork harcosát küldi ki a mágus elé, meghagyva, hogy amíg nem szól, ne támadják meg.
A fehér orkok így is tesznek. Megtanulták már, hogy nem életbiztosítás Frikk parancsainak ellenszegülni. A helytartóját, akiben pedig megbízott, hisz ő nevezte ki a törzs helytartójának, ő maga végezte ki. Nem kegyelmezett neki, pedig csak azt tette, amit minden ork tenni szeret.
Lemészárolt, elpusztított egy falut.
Szóval az orkok elé állnak a mágusnak, aki azonnal meg is fenyegeti őket, és egyúttal igazolja a Bölcs Frikk majdnem kopasz fejében bujkáló gondolatokat. Ez egy kereskedő mágus.
Frikk úgy gondolja, hogy a mágus, aki kereskedik is, varázsdolgokkal kereskedik.
Így áll elő, megkockáztatva azt is, hogy esetleg ő lesz az első, vezérként, akit békává varázsolnak.*
- Mit adsz el?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cecily Sassyhart

Cecily Sassyhart

Hozzászólások száma : 25
Életkor : 230
Munkahely : Ami épp akad...

Character sheet
Nép: Mágusok
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2014-09-25, 3:50 pm

*A fehér haj meglebben, s előtűnnek a köpeny fodrai közül az aszott, karmos kezek.
Cecily széttárja karjait, úgy néz le az orkra, aki minden bizonnyal a csapat vezére.
Kétli, hogy fizetőképes keresletet tud nyújtani neki, de hát Thalomára! Nem tudni sosem!*
- Varázslatokat, könyveket, mágikus holmikat, de az is lehet, hogy békává változtatott orkokat.
*A boszorkány kívülről nem látható derűvel szemléli, ahogy a vezér mögött csapat tagjai egymásra néznek, és van, amelyik hátrébb is lép egyet. Azok, akiknek a tudatáig eljutott a mondatba rejtett fenyegetés.
A vezért figyeli, ha valakivel tárgyalnia kell, az ő lesz.
Minden esetre felemelkedik a bakon, s úgy néz le a vezérre.
Végignézi a fakó bőrt, a lengedező, fehér hajszálakat, a vörös szemeket.
~Rusnya jószág, annyi szent.~
- Hadd hallom hát, venni akartok valamit, vagy csak feltartotok utamon?
*A fenyegető mozdulatra még inkább föléjük magasodik, pedig Cecily valójában nem magas, s a korral haladva inkább töpörödött termete, mintsem nőtt volna.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 524
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Orkok
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2014-09-25, 10:00 pm

*Frikk hátrasimítja néhány szál fehér haját. A vér is megfagyott ereiben, amikor a boszorkány, mert mi más lenne, fenyegette őket.
Kövér izzadtságcsepp gurul le a hátán. Milyen jól jönne most Mordon!
Majd meglátja, hogy ha mégis elé kerül és életben lesz, hogy fogadja!
Most viszont így kell helytállnia és mivel ördögi gondolat fogalmazódik meg a foltos, fakófehér homloka alatt, bizony nem mindegy, hogy túlélőként, vagy megerősödve kerül ki ebből a helyzetből.
A nála lévő pénzes zacskót húzza elő öve mögül, és úgy gondolja, hogy közben ideje azzal is törődni, hogy a háta mögötti csapat összetojta magát félelmében.*
- Álljatok meg, mintha harcosok lennétek, kutyák! Ez csak egy vén boszorkány!
Aki elfut, én magam filézem ki!
*Azzal ismét előre figyel a vén boszorkány felé. Eldöntötte, hogy ha nem félt Mordontól, nem fog a vén boszorkánytól sem.
Lehet, hogy foga sincs már, és hol van ez a nő az ő sárkányától!*
- Attól függ, hogy mit tudsz adni. Mondjuk varázslók, sámánok ellen védjen, ha el akarnak varázsolni!
*Felcsillannak vörös szemei. A csuklya árnyékában keresi az arcot, de csak sötétséget lát.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cecily Sassyhart

Cecily Sassyhart

Hozzászólások száma : 25
Életkor : 230
Munkahely : Ami épp akad...

Character sheet
Nép: Mágusok
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2014-09-26, 3:38 pm

*Cecily magában mosolyog az ork vezéren. Hát mégis vásárolni akarnak.
De nem hisz neki teljesen még így sem.
Ha teljesen megbízna a vásárlókban, már réges-régen halott lenne.
A kezeit széttárja.*
- Egy mágustól várod, hogy saját maga ellen adjon neked védelmet?!
*Tettetett felháborodással néz az orkra, miközben öreges mozgással leszáll a bakról.
Nem várja meg, hogy az ork közelebb jöjjön. Az ő pénze, ha valóban darna, éppen olyan jó, mint bárki másé, aki tőle vásárol.*
- De lásd jó szívem, mutatok neked…
*Ezzel aszott kezével int a vezérnek, hogy kövesse őt, s maga elindul a szekér hátulja felé.
Hamarosan fel is hajtja a portékáját az időjárás viszontagságaitól védő ponyvát, hogy aztán turkálni kezdjen a holmik között.*
- Akadnak itt amulettek, rúnák….de lehet, hogy neked valami más kell majd….
*Közben a szekér lehajtott hátsó falára pakolja ki az említett holmikból a mintákat.
Ha az ork már odaért, akkor most akad a kezébe az a doboz, amit keresett.
Az apró dobozkát felnyitja, hogy megmutassa a leendő vásárlónak azt, amit említett.
Egy gyűrű, ritkaság az ilyen, csillan meg Frikk vörös szemei előtt.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 524
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Orkok
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2014-09-26, 11:14 pm

*A felháborodásra Frikk vicsorogva néz vissza Cecilyre. Harcolt ő már mágussal, nem is eggyel. Sendelben, a hegyek között a szürkeköpenyessel…van tapasztalata.
Erősebben megmarkolja a fejszét, de eközben a boszorkány folytatja.
Bizalmatlanul, rút arcára kiülő ellenszenvvel indul el, miközben int harcosainak is, hogy kövessék közelebb.
Azok kelletlenül mozdulnak, de tudják már, hogy nem jó ellenkezni vele.
Egyikük sem szeretne békává változni, de remélik, hogy a Hatalmasnak van valami terve a mágus ellen, ha az támadna.
Eközben a vezér görbe lábain közelebb óvakodik a szürke köpenyeshez, aki már a szekér hátulját pakolja ki.
A fehér ork vezér vörös szemei egyik tárgyról a másikra ugranak. Homlokán ismét izzadtság ül.
Nem azért, mert a boszorkánytól fél, inkább azért, mert fogalma sincs, mi a különbség a külső mellett az elé tett holmik között.
Aztán a fonnyadt kezeken egyszercsak megjelenik egy kis doboz.
Az ork és a többiek is kíváncsian hajolnak előre, hogy láthassák.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cecily Sassyhart

Cecily Sassyhart

Hozzászólások száma : 25
Életkor : 230
Munkahely : Ami épp akad...

Character sheet
Nép: Mágusok
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2014-09-27, 2:43 pm

*A mágusnőt nem érdekli a vicsorgás. Látott ő már Frikknél ocsmányabbakat és az ork vezérnél jóval sötétebb, veszélyesebb alakokat is.
Egy ork hadúr neki ne ugráljon, mert valóban egy csettintése lenne, hogy eltűnjön előle minden szál hajával együtt.
Azt is látja, hogy a harcosai, bár félnek, követik urukat, és ez sokat elárul arról, hogy ki is ez a parancsnok.
A fegyver, ami a kezében van, szintén sokat mondó.
Nem rozsdás, nem megviselt, agyonhasznált, mint a legtöbb harcosáé. Csillog, karbantartott és hatalmas.
Még ha a fehér ork görbe lábain kacsázik is, hatalma lehet neki, mert a többiek félik. Jobban félnek tőle, mint Cecilytől.
Már ki van terítve egy része portékájának, meg lehet szemlélni, de ezen kívül is van még valamije neki.

Nortelon - A felhők városa - Page 16 Runa_ko

133 darna

A lenti és a többi amulett értéke is mind védekezésben, mind támadásban 2 mágikus pontértékkel növeli meg a varázstudók mágikus képességeit.
Nem varázstudók esetében ez csak a védekezésbe számít bele, hiszen az amulettől nem tanulnak meg varázsolni.
Az amulettek egységára 130 darna.


Nortelon - A felhők városa - Page 16 Images?q=tbn:ANd9GcRfooZ20BXEfJXCiTr4ijPPA5fu5WgyAtvd6ZM6Tyfy5QwA6RWBBg

Nortelon - A felhők városa - Page 16 Images?q=tbn:ANd9GcT5NLInaaqSuRgyoyoJDZQ8ebOZ4tfrwedghmIH86QFsZdw8AD3

Nortelon - A felhők városa - Page 16 Images?q=tbn:ANd9GcTU0iwnfKxNnKWwQTlOUav0S84E27GYkx-EiMoxZKoD5Olp7Y9SkA

Nortelon - A felhők városa - Page 16 006_Amulett01_neu

Nortelon - A felhők városa - Page 16 Images?q=tbn:ANd9GcSRf_c7dOPBxA2wIJc0SRnXL0gUt56vPmH5k8K-nOEpbCtTtpf3WA

Nortelon - A felhők városa - Page 16 AT8schwarz2

Nortelon - A felhők városa - Page 16 Images?q=tbn:ANd9GcTIbsKuNr3KnF2b3v9U9DXfNnOauSiMbCi_UHs_36VOiap2nbAa

Nortelon - A felhők városa - Page 16 Images?q=tbn:ANd9GcRFzqvMJYgTbm3WHAjM_6s83emX2rhD9ZR6GpNbettnPNCAyYCV

Nortelon - A felhők városa - Page 16 Images?q=tbn:ANd9GcReXA8DaOSqDNvkoiVjDruN_YM4IxYmzV3K5RE_vjoKzotIbyMWbQ

Nortelon - A felhők városa - Page 16 Images?q=tbn:ANd9GcRuNxWgucD3F34-GCUxin8dlT0pjUvrTePanXBLq9qZndvXSORh

Nortelon - A felhők városa - Page 16 Images?q=tbn:ANd9GcQN8fB_CP48xdKvnEKoj5CzmXXqUSm-FUxHxtNrOoW9k3BLPr4Y

Nortelon - A felhők városa - Page 16 Images?q=tbn:ANd9GcQZGW2TjQRjWT-O7X9w8GgDQafvqZP1ZB5M4m2gBejzsiBJQPrrOw

A doboz kinyílva egy gyűrűt fed fel. Cecily nagyon jól tudja, hogy ennek meg kell kérnie az árát, sok időbe és kivételes szerencsébe került neki megszerezni.
A mágikus védekezéshez 2 pontot ad hozzá, s bár Cecily ezt is meg tudja kerülni, azért nem minden bokorban akad varázsgyűrű.*

Nortelon - A felhők városa - Page 16 Gyr1
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 524
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Orkok
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2014-09-28, 1:47 pm

*A fehér orkok hatalmas vezére elhűlve bámul a dobozra. Csicsás, sőt, ha jól gondolja, nőies ékszer fekszik benne.
Horkant egyet, majd kihúzza magát.
Az orkok mögötte nagy szemekkel nézik a varázsló dolgait. Ők aztán nem tudják, hogy mi mire való, de úgy látják, hogy a vezérük ebben is járatosabb, mint ők.*
- Azt hiszed, hogy felveszek egy olyat, amit máshol a nők hordanak?!
*Háborog vicsorogva.
Legszívesebben elkapná ennek az aszott, vén boszorkánynak a grabancát és magához rántaná, hogy átharapja a torkát.
De a korábbi tapasztalatai visszatartják és rá is van utalva.*
- Mutasd a többit!
*Néz a szekér platóján kiterített holmik sokaságára. Az ott láthatók közül több is van, ami tetszik neki. Legalábbis sokkal jobban tetszik, mint az, amit a dobozban mutatott a vénasszony sámánnő.
Hogy nyomatékosítsa szándékát, a mutatott dobozt fitymálva tolja el magától, és ez a színjáték legalább annyira szól a saját orkjainak, mint magának a boszorkánynak.
Ő, a Hatalmas Frikk nem engedheti meg magának, hogy szemetet vegyen, ami miatt aztán majd kinevetik a háta mögött.
Viszont a sárkány mágusa miatt érdemesebb valamit szerezni, ami segíthet majd.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cecily Sassyhart

Cecily Sassyhart

Hozzászólások száma : 25
Életkor : 230
Munkahely : Ami épp akad...

Character sheet
Nép: Mágusok
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2014-09-28, 2:56 pm

*Cecily, ha egy kicsit is pozitívabb élete lett volna, az ork felháborodására elnevetné magát. Így csak ránt egyet a vállán, amikor az még tol is egyet a dobozon.*
- Te tudod, a vevő akarata számít.
*Ezzel a valóban jó ár-érték arányú gyűrűt tartalmazó dobozt vissza is helyezi óvatosan a többi közé és az amulettek közül a durvább kiképzésű, egyszerűbb darabokat helyezi előrébb Frikk felé.*
- Ezek arra jók, hogy ha támad egy mágus, vagy sámán, vagy boszorkány…
*Szándékosan nyomja meg az utolsó szót, mielőtt folytatná, elvégre az ork ennek tarthatja őt.*
- Akkor valamilyen mértékben védenek is a mágikus támadástól. Természetes, hogy függ a támadó erejétől is, hogy mennyit ér egy-egy amulett…
*Kiválaszt hármat közülük. Kettő kőből készültet, a melyekre jeleket róttak, és egyet, ami fémből van, és ezeket tartja most az ork vezér elé.
Az árát szándékosan nem mondja még, azt akarja, hogy az ork vezér ráharapjon valamelyikre, aztán majd lesz lehetősége, hogy annyi darnát szedjen ki belőle, amennyit csak bír.
Egy orkot nem tekint varázslat szempontjából egyenlő partnernek, mint tenné azt egy mágussal.
A csont és bőr ló addig türelmesen, mint egy szobor, mozdulatlanul várja, hogy végezzen a gazdasszony a munkával.*

Nortelon - A felhők városa - Page 16 Images?q=tbn:ANd9GcT5NLInaaqSuRgyoyoJDZQ8ebOZ4tfrwedghmIH86QFsZdw8AD3

Nortelon - A felhők városa - Page 16 Images?q=tbn:ANd9GcRuNxWgucD3F34-GCUxin8dlT0pjUvrTePanXBLq9qZndvXSORh

Nortelon - A felhők városa - Page 16 Images?q=tbn:ANd9GcQZGW2TjQRjWT-O7X9w8GgDQafvqZP1ZB5M4m2gBejzsiBJQPrrOw
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 524
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Orkok
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2014-09-29, 11:32 am

*Örömmel hallja, hogy a boszorkány nem erőlteti, hogy ő sózzon rá valamit.
Az amulettek már többet jelentenek neki.
A vörös szemekben érdeklődés csillan meg és Frikk, a Hatalmas, közelebb is hajol. A többi harcos inkább megtartja a tisztes távolságot, ők nem akarnak közelebb menni a sámánnőhöz.
A boszorkány kihangsúlyozására gyanakodva néz a szürke csuklyára, és amikor látja kivillanni a fehér szemeket, amikben nem lát íriszt, majdnem hátralép. Csak az állítja meg, hogy a sarka mögött ott van valami, talán egy kő, talán valakinek a lába, nem néz oda, de kénytelen megkapaszkodni a szekérben, hogy ne vágódjon hanyatt.
Az elé tartott amulettek közül a fém neki megint csak túl csicsás. Nem valamiféle bazári majom ő, hogy ott parádézzon az ork seregek előtt.
Nem fog ott díszelegni, ő inkább harcos, egy verhetetlen hadvezér, akinek már félelmetes seregei vannak.
Frikk, a Győzedelmes így a középső, sárgás színű, kerek kőre bök. Látja, hogy nyakba lehet akasztani, mert felül ki van fúrva és gondolja, hogy a vésetekben lehet a kő ereje.
Mocskos, szürkésfehér kezével arra bök rá.*
- Az kell! Mennyi lesz?
*A vörös szemek megint a boszorkányra néznek. Reméli, hogy nem akarja átverni őt.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cecily Sassyhart

Cecily Sassyhart

Hozzászólások száma : 25
Életkor : 230
Munkahely : Ami épp akad...

Character sheet
Nép: Mágusok
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2014-09-29, 2:17 pm

*Láthatóan az ork gyorsan választ. Cecilynek nincs szüksége hosszú évtizedek tapasztalataira ahhoz, hogy tudja, nem hozzáértés alapján választott.
Hiszen csak egy ork, akinek vajmi kevés köze van a mágiához.
A másik kettőt visszateszi a szekérre, és ezt az egyet tartja már csak a fehér ork előtt.*
- Száharminc darna. Ebben nincs alku, ha kell a védelem a mágia ellen, azt meg kell fizetni.
*Mondja reszelős hangon és felkészül egyúttal rá, hogy az ork vezér dühe, esetleg fejszéje rá szakad. Vagy egyszerűen ráküldi a harcosait, hogy végül ingyen szerezze meg az áhított amulettet.
Cecily nem ostoba, tudja, hogy ilyen közelről kevés varázslattal tud védekezni az ork ellen, de azért akad még ebben az aszott testben elég erő és elég ész ahhoz, hogy egy ork, vagy annak a kis csapat harcosa ne jelentsen akadályt.
Persze, ha nem elég gyors, vagy figyelmes, könnyen lehet hogy most itt hagyja a fogát.
Hiába, nehéz a vándorkereskedők élete.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 524
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Orkok
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2014-09-30, 6:05 am

- Te!
*Hörög a szürke köpenyesre. Az a sok darna valami hatalmas mennyiség. Majdnem a fejszéje volt ennyi.
Frikk vörös szemeit forgatja a gondolatra, hogy ekkora összeget adjon ki, de úgy látja, hogy nincs más lehetősége.
Persze fenyegethetné a boszorkányt, de attól tart, hogy így, mágikus védelem nélkül ő húzná a rövidebbet, főleg, ha még hozzá veszi, hogy nem is nagy sereggel érkezett, s azok is be vannak rezelve.
A fehér ork vezér közelebb hajol a sámánnőhöz.*
- Ha kiderül, hogy átvertél, én megtalállak téged és a saját beleddel foglak megetetni.
Lehet, hogy tudsz varázsolni, de az igazi harcosokkal még úgy sem fogsz elbírni.
*Fenyegeti a nőt, miközben előveszi a zacskót és leszámolja a boszorkánynak a százharminc darnát. Közben azért van, hogy megáll, megvakarja fejét, de aztán nekiveslkedik és csinálja tovább.
Nem sok darna marad nála és csak remélheti, hogy jó választás volt.
Persze a boszorkány majd ott röhög a markába, hogy hogy megvágta egy kavicsért az orkot, és Frikk nem is lehet biztos benne, hogy jó az, amit vett.
De részben még úgy is jó lenne. Ha az orkjai között elterjed, hogy a varázslat sem fogja, az tovább erősítheti a hatalmát.
Magához veszi az amulettet és sarkon fordul, hogy a seregre emelje diadalmas arcát.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Cecily Sassyhart

Cecily Sassyhart

Hozzászólások száma : 25
Életkor : 230
Munkahely : Ami épp akad...

Character sheet
Nép: Mágusok
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2014-09-30, 2:13 pm

*Cecily már készen is áll a felfortyanó orknak a válasszal, ezúttal már mágiával, ha az alku véresebb fordulatot készülne venni, de az ork vezér végül megmarad a becsületes kereskedelmi útnál.
A boszorkány ezt úgy értékeli, hogy bizony megint egy furcsa vonás, ami a görbe lábú orkot megkülönbözteti a többitől.
Ez pedig az, hogy több esze van. Már az, hogy magának akar venni olyan eszközt, ami védi a mágia ellen, az jelzi, hogy gondolkodik.*
- Állok elébe, de nem fog.
*Fordul fehér szemeivel az fehér orkhoz. Figyeli, ahogy az kiszámolja a százharminc darnát és elismeréssel adózik, mert az ork nem vét hibát, habár többször elbizonytalanodik.
Cecily karmos kezét nyújtja a darnák felé, s az érmék kupaca darabonként emelkedik meg, hogy a kinyíló pénzes ládikában landoljon egymás után, szép sorban.
Fél szemmel addig is az orkokra néz, de úgy fest, Frikk már nem tervez egyebet, ez pedig igaz arra is, hogy nem támadja hátba őt, amíg a pénzt teszi el.
Csakhamar a szekér hátulja is felcsukódik, miután helyükre kerültek a mágikus portékák, s a boszorkány visszasántikál a bakra.
Az orkok, ha nem akadályozzák, akkor az amulettet végleg a vezérnél hagyva a gebe a mágusnő szava nélkül, vagy ostorcsapás nélkül is elindul tovább a sötét völgyben.*

//Köszi a játékot!//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 524
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Orkok
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2014-09-30, 10:06 pm

*Felmutatja az amulettet büszkén. Már nem is csak azért, hogy az ork csapatot győzködje, hanem mert büszke arra, hogy végre szerzett egy fegyvert, ami megvédheti a mágustól.
Ez az első lépés, de ő nem csak védekezni akar tudni ellene.
Ahhoz, hogy ne érezze, hogy félnie kell tőle, támadnia is tudni kell.
Ehhez viszont jól jönne valaki, aki tud támadni egy varázsló ellen.
Egy sámán, ha már Mordon eltűnt a közeléből.
Pedig azt gondolta, hogy egy ork sámánnal az oldalán mind a fehérek, mind a szürkék felőtt megkérdőjelezhetetlen lesz.
Végül a mágussal is az lett, nem hiszi, hogy ne lenne elég erős a hatalma, de ő maga tart ettől a hideg és veszélyes varázslótól. Sötét és ki tudja, hogy mennyire árulja el a sárkányoknak?
Abban biztos, hogy nem tett olyat, ami a fekete sárkány haragját kivívná, de ha esetleg később szabad akarna lenni és saját birodalmat, ami nem függ a sárkányoktól, ahhoz nagyon sok erő kell.
És lehet, hogy sok ork vére is. És megint varázslat. De nem baj, ha nem Mordon, lesz majd másik sámánja. Az nem elhet, hogy az orkok között csak egy tudjon varázsolni. Talán az északi törzseknél, vagy talán a keleti szélén a hegyeknek, ott, ahol a Hajnal völgye kezdődik….
Hallja, ahogy a boszorkány szekere nagy zörgéssel elindul, de nem fordul meg. Az orkoknak emeli meg fejszéjét és másik markában ott az amulett. Győzelmi ordítást hallat.*

//Én is köszi!//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2015-01-18, 4:19 pm

/3. küldetés: A szabotőr/

Azt hiszem, már az első pár száz méteren megbántam, hogy egyáltalán elindultam ebbe az agyament városba, amit a világ tetejére építettek. Mert milyen épeszű ember építkezik a felhők fölé?
Mire nagy lihegve felkaptattam félig már hangosan káromkodtam, még szerencse, hogy nem járt erre senki, vagy, ha mégis, annyira messze, hogy nem láttam.
~ Mi a fenéért kellett nekem a saját szememmel látnom, amit az az idióta Robin áradozott erről a helyről! Ez is olyan város, mint a többi, csak épp szárnyas embereknek építették! ~ - morogtam magamban, de, ha már eljöttem idáig, akkor már felmászom, ha belegebedek is.
Aztán mikor már látótávolságra értem és megálltam, hogy kifújjam magam, elámultam a látványtól és már megértettem miről beszélt a kereskedő segéd. Csodálatos volt! Mivel valahol nekem is a munkámhoz tartozik némi szépérzék, hát amit el kell ismerni, azt el kell ismerni, na!
A városban már szaporábban szedtem a lábam, fel akartam jutni egy olyan helyre, ahonnan belátom az egész várost.
Azt hiszem megérte a kutyagolás. Az utcákat szinte nem is lehetett látni a felhőtakarótól, melyen megtört a napsugarak fénye. Aztán szemem a várost védő körgyűrűre tévedt, egyrészt mert kíváncsi voltam rá, hiszen annyit hallottam róla, másrészt mert mozgást láttam ott és mivel közel és távol nem volt körülöttem senki, így ez eléggé feltűnt.
Ahogy az is, hogy valami nem stimmel azzal az alakkal! Mit csinálhat ott? És egy ilyen helyet nem őriz senki? Minden esetre elindultam arrafelé, már csak kíváncsiságból is.
Na meg nem szerettem volna, ha a kirándulásom itt ér rossz véget és egy villám csap a hátsómba, mert valaki nem bír magával.
- Hé! - szólítottam meg, ha halló távolságra értem és még nem fedezett fel, bár én elég halk léptű tudok lenni, ha kell.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 26

Character sheet
Nép: Emberek
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2015-01-19, 1:38 pm

*Jártam már erre, nem oly érdekes e vidék mint az emberek gondolják. Viszont egész kellemes a levegő idefent ha ritka is kissé. A várfalon járkálva nézek le a mélybe vonzó ez a mélység ha repülni tudnék biztosan levetném magam. Viszont ezt a kellemes elgolkodást egy hang zavarja meg. Valaki kiabál, tekintetem a hang irányába vetem majd megvárom míg a tulajdonos felfedi magát. Nem igazán figyeltem van e rajtam kívül idefent valaki. Majd a könyökömet elveszem a falról s felé fordulok az idegennek.
- Mit akarsz?
*Tekint rá a vöröslő szempár.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2015-01-19, 3:01 pm

Közelebb érve már látom, hogy egy fiatal, fejér hajú férfi az, aki felkeltette az érdeklődésemet a tevékenységével.  Az is nyilvánvaló, hogy nem túlságosan örül a jelenlétemnek, annak meg főleg nem, hogy még meg is szólítom. Néhány lépésre tőle megállok és fürkészve nézek heges arcába, ami valószínűleg azt jelenti, hogy nem az a békés kereskedő típus. Ezt a rám meredő vörös szempár is megerősíti bennem.
- Csak kíváncsivá tettél, hogy mit ügyködsz kőgyűrűvel? Talán valamiféle karbantartó vagy? Ha igen, biztos megtudod nekem mondani, hogyan működik? - kérdezem kíváncsiság mögé rejtve gyanakvásomat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 26

Character sheet
Nép: Emberek
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2015-01-19, 5:31 pm

*Elhúzott szemekkel tekintek a férfire aki nem éppen tűnik túlzottan harcias típusnak. Viszont fegyvert hord magánál, bár felelmet nem kelt bennem, hisz csak egy egyszerű halandó mint a többi. Először embernek nézem viszont enyhén ívelt fülei elárulják, hogy olyan mint én. Egy félvér áll velem szemben, arcom mit nem borít sebhely, mit már régebben elhagytam hála technikámnak most komorba vált.
- Semmi közöd hozzá, hogy mit keresek itt...
*Sanditok hatra a nem is oly régen elhelyezett robbanó runák felé. Igen jól tudom hogy mikor lesz a detonáció s azt is, hogy ez a férfi lebuktathat.
-Most pedig kotródj innen!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2015-01-19, 7:25 pm

Általában nem szeretem magamra felhívni a figyelmet, igyekszem beleolvadni a város forgatagába, csak egynek tűnni a többi ember között, de ez most nem lehetséges, hiszen a másik gyanús alak és rajtam kívül senki nem tartózkodik közel és távol. Nem is nagyon érdekelne a dolog, mert nem szokásom bele ütni az orrom más dolgába, ha nem éppen azzal az egy dologgal csinálna valamit, ami megvédi az itt élőket – közöttük engem is – attól, hogy szép pirítós legyen belőlünk.
Mondjuk nem tudom elképzelni miért lenne ez bárkinek is jó, de hát láttam én már ennél furább dolgokat is.
- Ezt azonnal hajlandó is vagyok elismerni, sőt elnézést is kérek tőled, ha a magam szemével látom, hogy mi az, amit csináltál a kőgyűrűvel. – nézek vele farkas szemet, most már nyíltan, minek fussunk egymás körül felesleges köröket.
Igaz, hogy nem vagyok híve a fegyveres konfliktus keresésének, de meg tudom védeni magam, ha kell. És nem kerüli el a figyelmem a pillantása sem, amit a gyűrű felé vet, megerősítve vele a rossz érzésemet vele kapcsolatban.
- Ebben ne is reménykedj…..tuskókám! – makacsolom meg magam és megpróbálom megkerülni gyorsan, hogy ne legyen ideje reagálni és szemügyre venni, mit csinált ott.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 26

Character sheet
Nép: Emberek
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2015-01-19, 7:47 pm

~ Csak nem megy el....
*Kezem fegyveremért nyúl, egy rövid fekete tőrt húzok elő. Majd magam elé tartom ki kezemet, a tőr élével az idegennek mutatom.
- Az életed lesz a fizetség, a túlzott kíváncsiságért... Dremernek ismét jó napja van.
*Futok az ismeretlen felé, öklöm arca felé szalad, s a jól irányzott pofon után jobb kezem megperdíti a tőrt, majd az a férfi felé néz. S máris kezem indítja felé a támadást. Ha valami csoda folytán kivédi mind a kettőt, lököm meg vállammal. Érezheti ahogy egy bika ereje ütődik mellkasának. S most még csak nem is voltam kíméletlen. Bár ebben a táncban csak egy közönséges ember mozgásával haladok fizikai erőm jóval az átlagos fölött van. Rátekintek az idegenre.
- Nem tudod mibe vágtad a fejszédet...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2015-01-19, 8:35 pm

Hamar észre kell vennem, hogy a „sima” megkerülés és faképnél hagyás, majd a sunnyogása tárgyának szemrevételezése nem jön össze.
Mielőtt még belerohannék előhúzott fekete tőrébe, nagyon gyorsan állok meg és kezem nekem is a kard felé mozdul. Én sem vagyok lassú, hiszen akkor felkopna az állam, de itt nem ujj munkáról van szó és az tagadhatatlan, hogy fiatal kora ellenére nagyobb gyakorlata van a fegyveres harcban, mint nekem, ez látszik a mozdulatain és, hogy egy percig sem habozik, hogy használja ellenem.
Nagyon úgy néz ki, hogy szerencsétlenségemre egy szabotőrrel hozott össze a sorsom és ha nem teszek valamit, akkor már nem lesz érdekes, hogy a levegőbe röpülhet a kőgyűrű, mert én előbb leszek halott.
- Ha sikerül a terved, így is úgy is az vagyok. – vetem oda neki, aztán már nincs is másra időm, mert már előttem is van és ökle eltalál, amitől hirtelen csillagokat látok, viszont pár lépést arrébb is lök, így elkerülöm a tőrét.
Aztán a következő pillanatban már repülök és úgy érzem, mint aki teljes erőből neki szaladt egy sziklának.
~ Lehet, hogy igaza van! ~ fut át rajtam a gondolat és csak abban reménykedem, hogy valaki meglát minket és értesíti a városi őrséget.
- Azért nem adom olyan könnyen a bőrömet! – állok fel szédelegve, de már kardot és tőrt húzva.
Ilyenkor bánom, hogy nincs a tarsolyomba valami támadó mágia, lehet lelassítaná.
Széleset vágok magam elé a pengével, hátha belefut, majd én is magam elé emelem mindkét fegyvert, könnyed alapállásba állok, hogy bármerről felkészülhessek a támadására, bár az ütés még ott sajog a mellkasomban.
- Még elmenekülhetsz! Láttak téged és jelentették az őrségnek. Mindjárt itt lesznek!– blöfföltem, hátha bejön, veszteni valóm nincs.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 26

Character sheet
Nép: Emberek
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime2015-01-19, 9:33 pm

*Talán igaza lehet, felkeltette az érdeklődést irántam. Meglehet, hogy a társa elszaladt az őrségért. Körbe tekintek, majd rá vigyorodok a fazonra. S elrakom fegyveremet, egy újabb alapállásba lépek helyezem lábaimat, szemem villanása a napfénytől nem igazán látszhat. Az arcomra most rá van írva a gonoszság, s talán valamiféle őrület is kiüt rajta.
- Elmenekülni.... Igen igen... elmenekülni.... te nem fogsz....
*Az elf szeme mégsem lehet olyan jó, hisz a következő mozdulatot már nem is láthatta. Rontottam neki a gyorsak táncával. S nyúlok be keze alá, jobb lábammal lábai mögé nyúlok. Majd húzom hátra lábam megpróbálva kigáncsolni őt. S a földre teríteni, s ha földre ér kezeimet hátra hajtom majd miközben hídállásba mennék lefelé emelem meg lábaimat lököm el magam a földtől, kezeim a földhöz érnek majd azzal segítem tovább magam még csak saját testhosszomnak megfelelő távolságba kerülök tőle. Majd térdre érkezem, elpillantok az utca felé. Valaki tényleg kiszúrt. Majd tekintetem vissza vetem az idegenre.
- Szerencséd van... nincs sok kedvem kötözködni az itteni mágia renddel....
*Majd egy szempillantás alatt eltűnök a szemei elől. Az őrök kik nemsokkal utánam érkeznek, már csak az elfet találhatják ott. Ki most megmagyarázhatja, mégis mit keres egy halomnyi robbanó rúna a kőgyűrűn.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Nortelon - A felhők városa - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nortelon - A felhők városa   Nortelon - A felhők városa - Page 16 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Nortelon - A felhők városa
Vissza az elejére 
16 / 17 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Északi szeglet-
Ugrás: