LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share
 

 Valian központja

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Next
SzerzőÜzenet
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-04-16, 5:39 pm

//Időn túli játék Kain-nal Very Happy //

A háború úgy látszik ezt a várost még nem érte el, vagyis az emberek tömegei úgy hullámoznak a fővárosban, mintha máshol nem az életükért harcolnának. Azonban engem ez nem téveszt meg, hiszen csak az egyszerű emberek ilyen tudatlanok, a vezetők már nem, a tömeg között sok a katona, a figyelő szem, aki mind a sétálókat, dolguk után járókat figyelik.
Nekem egyelőre elegem volt a harcból, megküzdöttem már a magam csatáit ahhoz, hogy egy kis nyugalmam legyen. Persze ez azt is jelenti, hogy ideje kicsit a saját boldogulásom után nézni, mert eddig sem túl nagy vagyonom, teljesen feléltem, így pótolnom kellett, ha mostanában még puha ágyban akarok aludni és meleg ételt enni valahol.
A hömpölygő tömeg, ami a csodálatos torony körül hullámzott kedvezett minden ilyen gondolatnak és nem csak gondolatnak, hiszen senki nem foglalkozott vele, ha a mellette álló meglökte kicsit.
Az őröket persze nem ártott szemmel tartani, de hát nem először csinálok ilyet, tudom, hogy rejtsem el tettemet bő köpenyem takarásában.
Már csörög annyi váltó a zsebemben, hogy az egyik árustól vegyek egyet a pálcikára fűzött húsokból egy fél cipóval és most azt falatozva ülök az egyik kerékvetőn, szemem közben az előttem vonuló tömegen tartva.
Tapasztalatból tudom, hogy sosem szabad elszalasztani egy jó alkalmat.
Különben meg már jártam itt többször is, így tudom merre lehet eltűnni, ha bajba kerül az emberfia, hol húzhatom meg magam míg elül a vihar. És hol lehet híreket szerezni, ha szükségem lenne rá, ezért aránylag nyugodt vagyok az őrök és kémek ellenére, akik megbújnak a polgárok között. Az utóbbiak a veszélyesebbek, de azért jó érzékekkel ki lehet szúrni őket.
Valami villanást látok a szemem sarkából és még pont időben kapom arra a fejem, hogy lássam, ahogy egy fekete bőrkabát alatt eltűnik egy narancsszínű tárgy, ami értékes is lehet.
A férfira fordítom a figyelmet, aki tulajdonosának mondhatja magár, bár……már nem sokáig, ha rajtam múlik.
Azért egy pillanatra elbizonytalanít az őt körüllengő „feketeség” és a komor, sötét tekintet, ami mintha éberebben vizslat maga körül, de hát azt tartja a mondás, hogy kockázat nélkül nincs nyereség.
Megtörlöm a kézfejemmel zsíros számat, aztán a kezem a nadrágomba törlöm, nem lenne jó, ha rosszkor csúszna meg az ujjam. Aztán kinyújtózom, majd elcsípek az lődörgő utcakölyköt és miközben a fülébe suttogok, pár váltó is csusszan a kezébe. Kicsivel később lezserül elindulok a férfi nyomába, igazodva léptei ritmusához.
Nem akarok semmit elkapkodni, azért óvatossá tesz a kinézete, meg akarom várni, míg egy zsúfoltabb részhez ér. Szerencsére elég távol tartja magát a katonáktól, így a ruházatára tudok koncentrálni. Valahogy el kell érnem, hogy kikerüljön a keze a zsebéből, de hát erre is meg van az elképzelésem már.
Pillanatokkal később egy koszos kölyök vágódik a feketeruhás fickó elé, láthatóan kergeti valaki, majd pont előtte esik hasra. Ha nincsenek fene jó reflexei a férfinak, bizony megbotlik benne.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1846
Életkor : 738
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-04-16, 10:16 pm

*Emberi tömeg. Néha egy-egy elf is felbukkan. Felismeri őket tartásukról, mozgásukról, arról a fensőbbséges pillantásról, amivel az emberi tömegben lépegetnek.
S az elfekről két másik elf jut az eszébe. Silarona, a dióbarna hajú elf, akinek karcsú, törékeny termete mögött egy vörös nősténysárkány illatos, kívánatos lénye rejlik.
Lysanor, a fehér hajú elf, aki nem tudja, mikor kell tartani száját, s mégis izgató, vonzó számára, s kivel nemrég még együtt volt a Pirkadati fogadóban.
A tömeg, a lökdösődés közepette érzékei éverek, paranoiája nem hagyja nyugodni. Bárhol rejtőzhet ebben a szagorgiában egy vadász, egy sárkány, aki az árulókat keresi, hogy fejüket Furia elé vigye.
A sötét pillantásban még most is ott rejtőzik egyfajta mélabú. Ezt sohasem fogja levetkőzni, amíg él.
Hiányzik neki a távoli Enion, a Sárkányok Völgye, ahová soha nem térhet már élve vissza.
Nem a háborúban akar népe körében lenni, hanem a békében, s most, hogy kitört a háború, ez még veszélyesebbé teszi számára az életet. Sajátjai vadásznak rá, ha tudnák, micsoda, a kétlábúak is vadásznának rá, hogy vérét, életét vegyék. Nincs oka bízni senkiben.
Figyelme nem kalandozik, a tömegből egy koszos kétlábú kölyök vágódik elé a földre.
A mágus megtorpan, még lába is éri a kölyköt. Átkozott egy helyzet, de a mágusnak esze ágában nincs belefolyni a történésekbe. Még csak le sem nyúl a kölyökhöz, nyilván jó okkal kergetik, s nyilván jó okkal menekül.
Kainnak nincs oka beleavatkozni, de, hogy egyensúlyát megtartsa ebben a kétlábú testben, két kezét kitárja.
Sötét pillantását a kölyökre veti. Az üldöző még mindig nem ért oda.*


_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-04-17, 3:01 pm

A lopásról mindenki azt gondolja, hogy milyen könnyű dolog, de aki, mint én úgy műveli, hogy még életben van és még mind két keze meg van, az higgye el mindenki, nem túl egyszerű. Jó időzítés és jó emberismeret kell hozzá, hogy tudja az ember, kit és hogyan érdemes megszabadítani értékeitől.
A főváros ideális volt a tolvajoknak a maga nyüzsgő népességével és láttam is pár „kollégát” ténykedni, de egyben veszélyes is, hiszen az őrök éberebbek voltak, főleg most a feszült helyzetet nézve.
Miközben a kiszemelt újabb áldozatomat követem, van időm alaposan szemügyre venni, persze csak óvatosan, hiszen legtöbb ember megérzi, ha merően bámulják a hátát, így csak futó pillantásokkal mérem fel. Figyelmeztető jel volt, ahogy a kezét zsebre vágta, nem mutogatva az ujján csillogó, köves gyűrűt és ez azt mutatta ismeri a város veszélyeit.
Könnyed léptei, figyelmes pillantásai is azt mutatták, hogy kellően éber, ami viszont az én munkámat nehezítette meg. Ezért is volt szükségem segítségre, mert könnyen leleplezhetne, ha elbízom magam vele kapcsolatban. És, hogy miért nem néztem könnyebb préda után? Magam sem tudom. Mindig vonzottak a nehéz helyzetek és a kihívások, az a gyűrű meg elég értékesnek tűnt, ha ennyire rejtegette.
Az utcakölyök elég jó színésznek bizonyult és a megfelelő időben esett el, hogy megtorpanásra és egyensúlyának korrigálására kényszerítse a fekete köpönyeges férfit.
Mikor a tervemnek megfelelően mindkét kezére szüksége volt ehhez, akkor ragadtam meg a karját……..
- Minden rendben van, uram? Vigyázzon, ezek a kis csirkefogók úgy rohangálnak itt, mint valami vak, megvadult bakkecskék. Takarodj, kis semmirre kellő! – löktem meg a lábammal a fiút, aki fel sem nézve ugrott fel és rohant tovább, én meg elfojtottam egy elégedett mosolyt.
- Vigyázni kell ebben a tömegben. – eresztettem el a férfi karját és kicsit le is poroltam a ruhájáról azt a pár porszemcsét, amit csak én láttam. – Gondolom először jár itt. Szép ez a hely, érdemes megcsodálni. – tettem hozzá baráti mosollyal, bár a szeme megborzongatott. – További jó nézelődést. – léptem arrébb, hogy ha akar mindenki mehessen a dolgára.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1846
Életkor : 738
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-04-18, 2:12 pm

*A kölyök kibillenti egyensúlyából, de ez még nem minden. Nem a lopástól való félelmében tartja zsebre dugva öklét. A sárkány tudja, hogy a gyűrű az ő különös ismertetőjele, ahogy a gyűrűben lévő narancsos kő testvére is kardja markolatán. Mégsem szabadul meg tőle, valami oknál fogva mindkettőhöz különösen ragaszkodik. A fegyver és a gyűrű egy időben került hozzá, s azóta is őrzi mindkettőt.
A kölyök üldözője kámforrá válik, mintha nem is lett volna, s az arany sárkány érzi, ahogy kéz tapad karjára.
Az utcakölyök felpattanva old kereket, a hozzá siető férfi rúgásával segítve, míg Kain érzi a kezén lévő gyűrű mozgását. Nem lazán öleli körbe erős kezének ujját, nem is sűrűn húzza le, így nehézkes kissé mozgatása.
A szapora beszédű férfi kezének gyakorlottságát, s ügyességét dicséri, hogy mégis sikerül neki.
Lassan hét és fél évszázada él már ebben a világban, és csaknem ennyi ideje mozog kétlábúak közegében.
Nem ez az első eset, hogy megkísérlik meglopni, és akadt olyan tolvaj, akinek ujja, keze, csuklója tört el egészen „véletlen” módon a hasonló eseteknél.
Namelyr sötét pillantása a kabátját sepregető kézre villan, majd a könnyed mozgású férfira. Van benne valami, a szagában, ami emlékezteti az elfekre, de közel sem tiszta, s a szaglását is zavarja a környező szagorgia.
Azonban, ahogy a férfi odébb lép, azzal a lendülettel lép utána. Fekete bőrcsizmája halkan koppan a kövezeten, ahogy a félelf mellé ér egészen.
Jobbjával elmarkolja csuklóját az idegennek, ha az nem rántja el elég sebesen, s rámarkol, hogy érezze a sárkány erejét.
Kemény szorítás ez, s a hideg, alig hallható hang, amely a közvetlen közelről elsuttogott szavakat kíséri, sokakban megfagyasztotta már a vért.*
- Jobb helyeken a lopást kézlevágással büntetik. Én penge nélkül is le tudom tépni, ha kell….
*Amennyiben mégis ki bír lépni az utána lendülő „mágus” mozdulata elől, ezek a szavak nem hangzanak el, s a fakó arcú férfi hollófekete pillantása hideg haraggal mered a tolvajra.*


_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-04-19, 6:33 pm

A kockázat mindig benne van ebben a mesterségben, ezt azért soha nem szabad szem elől felejteni, de ha állandóan ezen agyalnék, akkor minden valószínűség szerint felkopna az állam. És mivel még mindig e földet tapossa a lábam, azt jelenti, hogy jól egyensúlyozok azon a nevezetes penge élén.
Na meg nem árt, ha tisztában van vele az ember, mikor j, ha kis segítséget is alkalmaz a könnyebb megvalósíthatóság érdekében.
A férfi kezén egy pillanatra megcsillanó ékszer számításom szerint megéri a kockázatot és az erőfeszítést, de nem tűnik egy eltunyult polgárnak, ezért nem árt megtenni bizonyos intézkedéseket, hogy ha a próbálkozás balul sikerülne, akkor még legyen módom visszavonulót fújni.
A lefizetett utcakölyök tökéletesen játszotta a szerepét és mire a maga rutinos módján felszívódott a tömegben addigra nekem már módomban volt úgy megragadni a fekete ruhás férfi kezét, hogy azt a segítőkészségemnek tudhassa be.
Azonban mindig vannak nehezítő körülmények és ezt most itt sem volt másként. A gyűrű kitapintása egy pillanat műve volt, de az ékszer igen csak hozzánőtt gazdája ujjához és nem könnyen mozdult meg. Muszáj voltam erőteljesebben ráfogni és szinte biztos voltam benne, hogy ez nem maradhatott észrevétlen.
Még sem kezdhettem el rohanni, mert akkor nem csak az ő, hanem a környezet és főleg a katonák figyelmét is magamra vontam volna. Így csak abban reménykedhettem, hogy jól tippeltem és a fickó sem nagyon akart közelebbi ismeretségbe kerülni a városi őrséggel.
Miközben még egy utolsó könnyed mozdulattal leporolgattam a ruháját, másik kezemmel már el is tüntettem a gyűrűt övem rejtett rekeszébe.
Ekkor kaptam el a férfi szinte keresztül döfő pillantását, amitől ösztönösen felállt a szőr a hátamon és úgy gondoltam, itt az idő, hogy búcsút intsek neki és felszívódjak a tömegben.
Nem jutottam messzire!
Olyan vasmarok ragadta meg a karom, hogy ezt élő emberről nehezen képzeltem el, főleg, hogy nem nézett ki egy izompacsirtának. Meg sem próbáltam kiszakítani magam belőle, ha csak nem akartam egy ficamot is megkockáztatni.
Bár meg kell vallani egy röpke gondolatfoszlány erejéig ez is felmerült bennem, de igazán a fülembe suttogott szavak azok, vagyis nem maguk a szavak, hanem az, ahogy kiejti őket, amik megakadályoznak benne. Na meg az, hogy nem kezdett el segítségért kiabálni, őröket hívni, ami az előző gondolatmenetem valóság alapját erősítette meg.
Nem akar feltűnést! És ez lehet az én esélyem is.
- Milyen lopást? – néztem rá elég jól összeszedve magam és adva a meglepettet, amiben mondhatni már elég nagy rutinom volt. – Én segítettem rajtad, te meg megvádolsz? Biztos az a kis kölyök volt. – intek a fiú után a levegőbe. – Talán jelentsük az őröknek…… - kockáztatok, a kezem megrántva, de csak olyan jelzésértékkel.
Ha jól számítok, esze ágában sincs bevonni ebbe a katonákat. Vajon mit válaszol és mit tesz?
Persze, ha elég értékes a holmi, akkor nem biztos, hogy ilyen könnyű dolgom lesz, arról már nem is beszélve, ha még is rosszul ítéltem meg a helyzetet és a férfi kitartását.
Nem tetszik nekem a fickó. Hatodik érzékem riadót fúj és veszélyt jelez. Jobb lenne mielőbb elszabadulni.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Hozzászólások száma : 364
Életkor : 23
Munkahely : Vailani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok
Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-01, 2:04 pm

// SHUGA //

Látta, hogy Shuga jól megnézte, ahogy elhozza a bort a fogadóból. De egy "Ki lett fizetve és külömben is igazán finom."-al elintézi.
A város központja felé közeledve egyre nagyobb tömegen kell átverekedniük magukat, pedig hétvégi reggel van. Hiába, ez nem egyszerűen a főváros, de az ország szíve, szükséges a vérkeringése. Mia még mindig gyűlöli a lomha és néhol tesze-tosza járókelőket. Nem érdekli, hogy ki mit szól, vagy a kísérőjének tetszik-e, de ahol tud, megugrasztja maga elől a népeket. Hol egy csípés, hol egy csattanás egy bokán.
- Nem szeretem, ha nem látok magam elé! Ekkora tömegben úgyse tudják, hogy ki volt.- Velős magyarázata után végül kissé leizzadva, magukba szívva a zsúfolt város mindenféle szagát, lassan csak megérkeznek. A Valiani Tanácsháza impozáns tornya nyúlik az égbe egészen az orruk előtt, ott a hasadék mellet egy kis közön lefordul Mia és levágja az utat egy szűkös, de legalább kevésbé zsúfolt sikátorban. Utána még egy rövid utca, a sarkán csinos, kétszintes, ódon épület. A főkapu helyett egy oldalsó kis udvarba lép a lány egy kicsike kapun, ami a személyzeté lehet. Ott rángatja meg a kis kapu csengőt.
- Ne törődj semmivel, csak viselkedj természetesen! A személyzetem a nyugalom és a hallgatás szigete.
Pár perc és halk motozás hallik az ajtó mögött.
- Igen? Jegyezd már meg, hogy a péksüteményt nem itt kell beadni, hanem a konyha felől, egy ajtóval hátrébb...!
Ahogy a magas inas kidugja a fejét, úgy lép azonnal hátrébb, kijjebb tárva az ajtót. A sötét elf szenvtelen arca nem tükröz meglepetést. Enyhe meghajlással fogadja Miát.
- Jó reggelt Ruton nagyasszony! Uram! Elkérhetem a kabátjukat, kalapjukat?
- Jó reggelt Tan! Nagyon köszönöm. Amint a péklegény megérkezik, kérem szolgáljanak fel bőséges reggelit a kis szalonba, két személyre! És szóljon a szobalánynak, a fürdőt melegítse fel és készítse elő a habfürdőt! A vendégnek is egyet! Teljesen átfáztunk.- Mondja, miközben beljebb lép.


A hozzászólást Mia Ruton összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-05-01, 2:17 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 499
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Mágusok
Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-01, 2:14 pm

// Mia//

- Ne törődj semmivel, csak viselkedj természetesen! A személyzetem a nyugalom és a hallgatás szigete.
Mondja ő, de ha a ház az övé miért is a cselédbejárón át közlekedik? Egy elf inas? Na még egy furaság.
A fürdőt amit rám tukmál kihagyom pár napja bőven elég volt a fürdés nem is szaglom.
Amint belép követem, remélhetőleg nem tervezünk sokáig itt lenni. Türelmesen megtámasztom a falat amíg elintézi a cselédjeit majd tovább megyünk , remélem.
Amúgy hogy jutottál ehhez a házhoz? Valahogy nem illik hozzád kezdek egy kicsit társalgásba, mivel az úton el volt foglalva a járókelők vegzálásával.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Hozzászólások száma : 364
Életkor : 23
Munkahely : Vailani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok
Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-01, 2:44 pm

Mia felkacag:
- A mannahoni csaszari palota jobban illik? Egyébként a Valiani Tanácsházán van jó hivatali munkám. Sok egyéb bevételi forrásom is van. Kezdetben bérlettel fizettem plusszban érte, de már az enyém.
Később Mia a háziköntöst hamar lecseréli egy hófehér kis egész ruhára, a jó meleg szinte simogató a házban, Letelepszik a kis szalonban egy szófára, oda hívja Shugát is. A kis helyiségben néhány öblös fotel is akad, egy kerek étkezőasztalka és a szófa mellett teázáshoz kialakított hely. A pihenősarokkal szemközti falat teljesen beborítja egy polcos vitrin, ami Mia jó néhány szem előtt tartható kincsét, gyűjteményét láttatja, valamint pár, zárt dobozka, kisebb és nagyobb méretben, ami csak sejteti, hogy valamit direkt takar és a lány nem mutatja meg mindenkinek.
-Ülj csak le, míg megérkezik a reggeli. Utána csomagoltatok a szakácsnővel némi útravalót. Pár napra kell számolnunk, és kell elegendő vizet vinnünk.A reggelinél kitaláljuk a haditervet!
Közben a reggelit tálalja a korosodó szakácsnő, és a szobalány. Bőségesen és bő választékkal megpakolt hidegtálakat hoznak, van rajt a még meleg péksüteménytől kezdve a tojásig mindenféle jó. Mia leül az egyik terítékhez, a szakácsnőnek annyit mond, hogy reggeli után szeretné eligazítani, addig már ne fogjon bele másba. Majd a szolgálok magukra hagyják őket.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 499
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Mágusok
Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-01, 4:25 pm

Ülj csak le, míg megérkezik a reggeli. Utána csomagoltatok a szakácsnővel némi útravalót. Pár napra kell számolnunk, és kell elegendő vizet vinnünk.A reggelinél kitaláljuk a haditervet!
Mintha az csak úgy megy, valahogy feszélyeznek az ilyen házak. Lehet hogy a múlt emlékei miatt vagy kevésbé épeszű mesterem szavai miatt, valahogy ketrecnek érzem ezt a házat. Nevetséges ugyan de ez van, ilyen lettem.
Leülök, eszem a lerakott étkekből és automatikusan leellenőrzöm a szobát bármi mágikus csapda vagy egyéb után. A varázslatomat semmi nem állítja meg ez meglepő, az is hogy a házban több tárgy is mágikusnak tűnik még sincs 7 lakat alatt a tanács központjában, vagy valami biztonságosabb épületben. Egy szemfülesebb tolvaj is simán kiszúrja mi értékes mi divat holmi ebben a szobában, de most nem ezért vagyok itt.
Konkrétan mik a tervek Szegezem neki a kérdést a szolgák távozása után.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Hozzászólások száma : 364
Életkor : 23
Munkahely : Vailani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok
Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-01, 7:17 pm

Mia figyelmét nem kerülte el, ahogy Shuga némán végigjáratta a tekintetét a kis helyiségen. Nem szólt semmit, neki a jól kiválasztott, elkötelezett gwaitduri elf inas tapasztalata és hatalma elég volt egyenlőre vagyon biztosításnak. Egy pár percig nézi, ahogy a férfi eszik, majd maga is kiválogatja a kedve szerint való, energia dús ételeket.
- Hogy mik a tervek? Nos, először is a léghajó a Keleti-tengerparton horgonyoz, és egy nemesi család jóvoltából valami felfedezőre, vagy térképészre várakozik, aki a héten kell megérkezzen. Nos majd most ő is várhat rá egy kicsit, ha el nem veszítjük. Többesélyes a dolog: A családból ismerek néhány embert, de az ügyünk enyhén szólva kényes voltára való tekintettel nem szívesen kérem el tőlük. Pedig még maga az államügyész is tudna segíteni megszerezni, mind jóban vagyunk egymással... Ellopni sem igazán lopnám, ám ez kézenfekvő lenne. Egy kis színjátékkal viszont könnyen megszerezhetjük és nem is utálnának nagyon érte.
Széles mosolyra húzódott a szája, szemében huncut kis fény lobbant.
- Kérdés, hogy benne lennél-e...És végig tudod-e csinálni!
kis hatásszünet után folytatta:
- Rendezzük úgy, hogy bolondos nászutasok vagyunk, akik mindenáron beszállnak és eljátsszuk, hogy fel akarunk szállni és aztán tényleg véletlenül, elszabadul a léghajó velünk! Így nyugodtan elindulhatunk fényes nappal, míg kitapasztaljuk azt az izét, megvallom, soha életemben nem utaztam még ilyenen. Mit szólsz?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 499
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Mágusok
Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-01, 8:11 pm

- Kérdés, hogy benne lennél-e...És végig tudod-e csinálni!
Még itt vagyok és nem a város őrségnél kilincselek hogy csukják le mert őrűlt.
- Rendezzük úgy, hogy bolondos nászutasok vagyunk, akik mindenáron beszállnak és eljátsszuk, hogy fel akarunk szállni és aztán tényleg véletlenül, elszabadul a léghajó velünk! Így nyugodtan elindulhatunk fényes nappal, míg kitapasztaljuk azt az izét, megvallom, soha életemben nem utaztam még ilyenen. Mit szólsz?
Mondja és a fülemmel hallom ám de ép ésszel fel nem foghatom miről is beszél.
Friss nászutasok akik lenyúlják egy ismerős hajóját? ez több mint sokkoló
A kedves ismerőseid azért fognak megsértődni rád mert lemaradtak az esküvőről , tuti érzékenyen érinti őket a dolog .... nyelek félre és öblítem le egy pohár itallal majd folytatom
Nem mondom hogy nehezemre esne a dolog de azért meredek ötlet, viszont a némi zavaró híreket leszámítva végre hajtható
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Hozzászólások száma : 364
Életkor : 23
Munkahely : Vailani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok
Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-01, 8:23 pm

- Rendben, akkor nem nászutasok. A családból van pár ismerősöm, a család egésze nem is látott soha. Egyébiránt nem gondolod, hogy ők személyesen őrzik, vagy mi? - Kacsint rá Mia, majd tudván, mikor kell csendben maradni, hagyja, hogy a félrenyelésből származó köhögése ülepedvén eméssze ezt az egészet az étellel együtt Shuga és formálja a saját elképzelésére.
Közben nyugodtan eszeget egy kis desszertet és még egy teát iszik hozzá.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 499
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Mágusok
Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-01, 9:07 pm

Tévedésben vagy nincs gondom a nászutassággal de később neked lesz kínos magyarázkodni Miért beszél félre érthetően, nem tiltakozott az ötlet ellen eddig sem,
Egyszerűen csak a "hírneved" miatt tettem fel a kérdést rokonok nem érintenek vigyorodom el.
A terv egyszerűnek tűnik nulla buktató de kiderül mit hoz az élet.
Mikor kezdünk neki a végrehajtásnak, nem kellene húzni az időt holmi esküvővel
Nevetek fel gonoszul.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Hozzászólások száma : 364
Életkor : 23
Munkahely : Vailani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok
Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-01, 9:36 pm

- Összecsomagolunk egy kevés holmit, ételt italt és mehetünk is.
Derült fel Mia arca.
- A rokonság engem sem.
Csengetett egyet az asztalon lévő csengettyűvel, mire megjelent az elf.
- Kéretem a szakácsnőt! ... Mielőtt távozna Tan! Én most elutazom úgy 2 hétre. Hagyok itt az asztalon egy üzenetet Reus úrnak szabadságolásos pihenő véget. És egy másikat Darren Argaran államügyész úrnak, mert mellőznie kell a társaságomat. Juttassa el ezeket holnap a kora reggeli órákban! Őrizze a házat a távollétemben Tan!
Amint teli lett számukra egy hátitáska és egy piknik kosár, átváltott fekete utazóruhára, fejére kalapot tett és útra készen volt Mia.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 499
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Mágusok
Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-01, 10:48 pm

Újra félre nyelek ügyész akivel flörtölget? Nem semmi munkát végzett hogy a város vezetése elfogadja. Majd pillanatok alatt útra készen állt előttem.
-Elkészültél látom, akkor mehetünk
fordulok az ajtó felé a kosarat direktbe otthagyva cipelje ő ne én. Kilépek a szobából és bevárom had morogjon.
Az élet szép madárka sehol így némi fütyörészésbe kezdek amíg ki ér. Rendbe szedem a ruhám majd némi mormolással újszerű állapotba hozom, nem hiszem hogy egy szakadt zsoldoskinézetű férjel bárhol megjelenhet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Hozzászólások száma : 364
Életkor : 23
Munkahely : Vailani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok
Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-03, 2:46 am

// Shu időntúli történet //

- Hát akkor, indulás a partra piknikezni drága uracskám!- Kacag Mia és csillogó szemmel indul útra. Mindent elrendezett, elégedett is lehet. De ez a csillogás inkább szól a közelgő, feledhetetlen kalandnak.
Tan az ajtó előtt leintett egy kocsit, így kényelmesen utazhatnak a partra.

// Folyt ...a Keleti szeglet a tenger parton. //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kroloth Naelgrath
Ezüst sárkány
Kroloth Naelgrath

Hozzászólások száma : 48
Munkahely : Zsoldos

Character sheet
Nép:

Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-03, 12:32 pm

Isabelle - Időn túli

A nő beleegyezik, hogy nem fog beleszólni a dolgokba, bár nem biztos abban, hogy tartani is tudja majd a szavát. Csendben sétál az elf mellett, kérdésére a táskára teszi a kezét.
- Ebben? Élelem az útra mindkettőnknek, a vadonhoz kellő dolgok. Tűzcsiholásra kövek, több vizes kulacs, kötszer, ha netán gond adódna. - válaszolja, miközben lassan egyre beljebb érnek a városba. A másik kérdésre homlok ráncolva rápillant. - Még is miért érdekli a szexuális életem? Vonzza magát? - teszi fel enyhe félmosollyal az arcát, szeme sarkából lepillantva a nőre, figyelve annak rezdüléseit.

Azután felpillant az utcára. Nagyjából 10 perc séta után meg is látni a szekeret a lóval. Már vannak ott páran. Egy jól öltözött kisfiú, egy csinos, szintén jól öltöztetett nő, egy nemesi ruhában díszelgő férfi. Van ott még négy másik is, láthatóan harcosok. Három páncélos, s egy könnyű vértes nő, ő inkább tűnik vadásznak, mint harcosnak, a többiek pedig katonának, zsoldosnak néznek ki. Az biztos, hogy mágus nincs közöttük. Lassan oda érnek, Udoroth pedig a nemes családra pillant és köszönve biccent.
- Üdv. A munkára jelentkeztünk még tegnap, Udoroth vagyok, és Ő itt Isabelle. - mutatja be magukat. A nemes bólogat néhányat és végig méri magukat.
- Nem tűnnek túl felkészültnek.... - mondja végig pillantva rajtuk. Eközben a másik négy alak is végig méri őket, az egyik kacska bajszos alak feltűnően mustrálja az elf nőt. A vadászlány karba fonja a kezeit.
- Sőt, inkább amatőrnek tűnnek.. Felesleges is volt jönnötök! - jelenti kis dacosan a barna hajú, copfos lány. Láthatóan nem akar még több konkurenciát maguknak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Isabelle
Fehér elf
Isabelle

Hozzászólások száma : 37

Character sheet
Nép: Elfek
Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-03, 2:45 pm

Kroloth - Időn túli

- Jó, hogy gondolt erre, mindenesetre jobb lesz ha nem kerülünk olyan helyzetbe, bár ezt nem mi döntjük el.
Bologat, kérdésének válaszára színpadiasan vállatvon.
- Én csak érdeklődtem hogy telt a társamnak az estéje.
Felnevet.
- Az a lány szemmel láthatóan odavolt magáért, ismerem azt a bizonyos nézést.
Reménykedik benne, hogy a lány nem fecsegte ki az este Udorothnak, hogy milyen "információt" mondott neki, de így legalább megtudta, hogy a férfinek nincs párja.
- Igyekszem megismerni.

Ahogy haladnak lassan kikörvonalazódik elöttük a szekér, a család akiket kísérni fognak és két pár katona. Amikor még a távol vannak egy aggodalmas pillantást intéz Udoroth felé. Majd amikor odaérnek, Isabelle amennyire illik egy nőtöl, meghajol üdvözléskeppen, majd szikla szilárdan megáll társa mellett. Végignézi a másik négy alakot, mindegyik harcos.
Sértéseket elengedi, bár belül tombol, legszívesebben heves vitába elegyedne velük, de tartja magát az ígértekhez.
A vadász lány megjegyzésekor a lányra emeli a tekintetés, és a leghidegebb tekintettel néz rá, úgy hogy az arca meg se rándul.
~ Ha a küldetés során egy erős mágus támadna meg titeket, egyikőtök se érne semmit, és nemes egyszerűséggel megtudná sebezni a családot.. ~
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kroloth Naelgrath
Ezüst sárkány
Kroloth Naelgrath

Hozzászólások száma : 48
Munkahely : Zsoldos

Character sheet
Nép:

Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-03, 7:55 pm

Isabelle - Időn túli

- Úgy gondolja, én nem ismerem fel, ha tetszem egy hölgynek? - néz rá átható pillantással, fürkészi arcát. Azután megérkeznek a helyszínre, persze egyből kinézik őket. A nemes elmerengve nézi a három párost, láthatóan nem tudja, miszerint döntsön. - Ha megengedi... az orkoktól tartunk a legjobban. Ezek itt... - mutat a páncélosokra- ... se fel, se le nem tudnak szállni ezekben a szekérről segítség nélkül. Mire oda érnének, hogy előhúzhassák a kardjukat, a fürge orkok már lekaszabolták magukat. Ő pedig egyedül semmire nem megy magukkal, társának láthatóan lova nincs. Emellett, ha netán még is elérnék magukat az orkok és csodák csodájára ők képesek legyőzni őket, a sebekbe akkor is belehalnak út közben, ha csak nem érik utol magukat a következő csapat. Nálunk ez nem lehetséges. Isabelle gyógyító, ért a mágiához, jó magam pedig tapasztalt harcos vagyok. Én védek, ő óv. Maguknál... nincsen ilyen felállás, nem kiegyensúlyozott egyik másik csapat se. - mondja, mire a vadász lány szinte vicsorogni kezd.
- Hogy meri...! - kezdene bele, de Udoroth egy igen hideg és szigorú pillantása elhallgattatja. Társa, ki eddig az elfet nézegette, előrébb lép.
- Kedvem volna megmérkőzni magával.
- Kár, hogy arra idő nincs. Szívesen bizonyítanám a tisztelt úrnak, hogy semmi keresnivalótok mellette.
- Hallod ezt?! Vágd le és menjünk! - pattog a lány tovább.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Isabelle
Fehér elf
Isabelle

Hozzászólások száma : 37

Character sheet
Nép: Elfek
Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-03, 8:37 pm

Kroloth – Időn túli

Elégedetten figyeli Udoroth beszédét, bólint és figyeli a reakciókat. Amikor Udoroth csak a pillantásával elhallgattatja a vadászlányt olyan mosoly jelenik meg Isabelle arcán, amit nem tudott visszafogni. Bajszosra néz, majd előre lép egyet és színpadias mozdulatokkal kitárja a kezeit.
- Nos Uram, először is Ön járna rosszul, mivel kiderülne, hogy mennyire alkalmatlan is a munkára. Másodszor pedig nem hiszem, hogy a nemesek olyan testőröket szeretnének a gyermekeik mellett látni, akik ilyen agresszívek, mint maguk.
Kicsit hátradönti a fejét, eddig ismeretlen apró gonosz mosoly jelenik meg az arcán, teljesen más hangnemben is beszélt, mint máskor.
A bajszos dühében rátámad Udorothra, Isabellenek megvillan a szeme, hirtelen kék lángok jelennek meg az ujjai végén, ránéz a férfire, akinek a lábai körül jegesedni kezd a levegő, majd pár lépés után teljesen megáll, félúton Udorothtól. A jég ami a bajszos lábát skatulyában tartja, elkezd felfelé kúszik a testén.
- Én a helyében nem próbálkoznék.
Mondja Isabelle komor arccal, amikor a vadászlány felmorog, majd előveszi az íját és célba veszi őket.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kroloth Naelgrath
Ezüst sárkány
Kroloth Naelgrath

Hozzászólások száma : 48
Munkahely : Zsoldos

Character sheet
Nép:

Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-04, 10:00 am

Isabelle - Időn túli

És tudta. Isabelle nem állta meg, hogy ne húzza tovább a húrt, amelyet a férfi már eléggé megfeszített. Ki is provokálta, hogy a másik kettő támadjon, s mire Udoroth feleszmélt, addigra a nő már elkezdte megfagyasztani a férfit. Szeme sarkából látta a vadász mozdulatát, ahogy kapja is elő az íját és nyúl a nyiláért, mire íves mozdulattal húzta elő a kardját a copfos felé, s a mozdulattal együtt vágta ketté az íjat, amelyet épp megfeszített. Meglepve tapasztalja, hogyan esik szét kezében a fegyver, Udoroth fenyegetés nélkül néz az elfre.
- Isabelle.. Elég. Nem célunk megijeszteni őket. - mondja, bár főleg inkább azért mondja, hogy a nő ne gyengüljön el, akár a fogadóban, mikor megmutatta, hogy mire képes. Azonnal felhívnák a többiek a nemesek figyelmét, hogy milyen gyenge a nő és nem akarja ezt megkockáztatni. Persze a nemesek így is félve néznek és hátrálnak egy lépést, a kisfiú csodálattal figyeli a mágiát és a hosszú kardot. Kissé előrébb is lép, már nyúlna a jéghez, mikor anyja visszarántja.
- Hát... Ez látványos volt. Na jó. Ha ilyen egyszerűen félre tették őket, azt hiszem van valami abban, amit mondott.. Fel vannak véve! Üljenek a szekérre. - mondja a nemes, mire Udoroth biccent és Isabellere pillant. Oda lépve felsegíti a nemest hölgyet a bakra és a kisfiút hátra. Van ott még egy láda is, valószínűleg ruháik vannak benne, olyan értékek, amelyeket magukkal visznek. Ha Isabelle oda lép, a sárkány őt is felsegíti hátra, majd maga is felszáll, míg a hoppon maradt jelentkezőt mérgelődve figyelik őket.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Isabelle
Fehér elf
Isabelle

Hozzászólások száma : 37

Character sheet
Nép: Elfek
Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-04, 5:58 pm

Kroloth -Időn túli

Könnyű szerrel megnyerték a párbajt, nem volt nehéz dolguk, a bajszost mozgásképtelenné tette, Udoroth pedig a vadászlány ijját törte ketté, amikor Udoroth szól neki, bólint, a kék lángok eltünnek az újjai végéről, ami után nem sokkal a bajszos férfin lévő jegesedés egyik pillanatrol a másikra elpárolog, mielőtt még a kisfiú megérintené.
Tekintetéből minden rossz szándék eltűnik, helyét a jol megszokott normális Isabelle veszi át.
Igénybe veszi Udoroth segitségét, és a nemesek nyomában felszáll a kocsira, jelezve tekintetével, arckifejezésével hogy
jólvan.
Amint felszáll a férfi, jelez hogy indulhatnak, és a kocsi szépen lassan megindul. Ránéz a kisfiúra.
-Hány éves vagy?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kroloth Naelgrath
Ezüst sárkány
Kroloth Naelgrath

Hozzászólások száma : 48
Munkahely : Zsoldos

Character sheet
Nép:

Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-04, 7:33 pm

Isabelle - Időn túli

Mielőtt felszáll, a nemes átad két erszényt, benne darnákkal.
- Az előleg. A többit majd akkor kapjátok meg, ha az asszony és a gyerek megérkezett. - Udoroth bólint, majd felszáll a kocsira és társának nyújtja a neki szánt pénzt. Isabelle szól az asszonynak, aki el is indítja a ponyvás szekeret, nem is bízná másra. Hárman ülnek hátul, a gyerek a ládán, a szekér jobb oldalán Udoroth, a másikon pedig Isabelle, egymással szemben. Az elf a kisfiúhoz fordul, akinek épp olyan vörös és csintalan a haja, akár az anyjának.
- 8 leszek! - húzza ki magát büszkén - Még két év és elkezdhetek vívni tanulni! - büszkélkedik. A sárkány csak csendben figyel, tekintetét az útra, a körülöttük lévő városra emeli, amely lassan éledezik csak. A piacra ugyan már elindultak azok, akik portékát akarnak eladni, de csak azért, mert kell idő, míg kipakolják azokat. A dolgos nép is ébren van: a földeket reggeltől estig dolgozni kell. - És te mennyi vagy? - kérdez vissza a kisfiú, arcátlanul tegezve már most.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Isabelle
Fehér elf
Isabelle

Hozzászólások száma : 37

Character sheet
Nép: Elfek
Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-04, 8:38 pm

Kroloth -Időn túli

Átveszi a pénzt Udorothtól, elrakja, majd kényelmesen elhelyezkedik a szekér hátsó részén a társával szemben. Érdeklődve figyeli a kisfiút.
- Miért nem kezdhetsz el előbb tanulni? Egyáltalán nem tűnsz 8 évesnek. Ha elérkeztünk az úti célunkhoz, és szépen megkéred a társamat Udorothot, akkor lehet, hogy mutat neked pár trükköt.
Rámosolyog a kisfiúra.
- 124 éves vagyok.
Egy pillanatra elgondolkodik, hogy jó számot mondott-e.
- És mit fogtok csinálni Tarsisban? Szeretsz utazni?
Nemes nő felé pillant hátha ő válaszol neki, majd Udorothra.
- Min gondolkozik?


A hozzászólást Isabelle összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-05-04, 10:25 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kroloth Naelgrath
Ezüst sárkány
Kroloth Naelgrath

Hozzászólások száma : 48
Munkahely : Zsoldos

Character sheet
Nép:

Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-04, 9:26 pm

Isabelle - Időn túli

A férfi csendesen hallgatja a beszélgetőket. Karjait mellkasa előtt összefonva figyeli őket egy darabig, majd lehunyja a szemét. Nem alszik el, de pihen, ő ugyan is Bellel ellentétben a fél éjszakát át hálta a fogadós lányával. Mikor a nő ahhoz a részhez ér, hogy majd Udoroth tanít neki pár dolgot, halkan megszólal.
- Pihenek.. és ne ígérjen olyat, amit nem tud betartani. - nyitja ki egyik szemét és néz a nőre, majd a gyerekre és újra becsukja azt. A kisfiú elhúzza a száját és amikor a sárkány becsukja a szemét, ráölti nyelvét. Ezután vissza néz az elfre és rámosolyog.
- Apa azt mondta, akkor leszek elég nagy a kardhoz. 124? Váááóóó te öregebb vagy, mint a dédi! - tátja el a száját, láthatóan nem igazán találkozott még elfekkel, maximum látta őket, de talán szóba se elegyedett velük. Fel is kel a ládáról és mivel a nőt jobb társaságnak ítéli, felkel a ládáról és mellé ül, ruháját piszkálja, haját nézegeti. - A nagyiékhoz utazunk, onnan pedig tovább délre, hogy minél messzebb legyünk a csúnya sárkányoktól. - mondja. Udoroth kissé kinyitva a szemét hallgatja a fiút. - Apa azért nem jön, mert ő is megy katonának és sárkánygyilkos lesz. - mondja ismét büszkén. Persze a sárkány tudja, hogy a kisfiú valószínűleg soha többé nem fogja látni az apját, ha az egyszer elindul a szárnyasok ellen...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Isabelle
Fehér elf
Isabelle

Hozzászólások száma : 37

Character sheet
Nép: Elfek
Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-04, 10:25 pm

Kroloth -Időn túli 

Udoroth megjegyzésére úgy tesz mintha meg se hallotta volna, visszanéz a kisfiúra.
- Mindig ilyen mogorva, ne törődj vele.
Legyint, majd viszonozza a kisfiú mosolyát, a térdeire könyököl, arcát a tenyerébe fekteti, úgy figyeli. Teljesen felvillanyozta az, hogy milyen barátságos vele a fiú.
- Nem láttál még elfeket? Esetleg nimfákat, törpéket?
Felhajtja hajpántját, ami alól kibújik hegyes füle.
- Én egy elf vagyok, valószínű ezért vagyok idősebb, mint a dédid.
Felnevet, hagyja, hogy a fiú a ruháját piszkálja, majd visszahajtja a fejpántot.
- Nagyon bátor édesapád van. Ha felnősz te is a nyomdokaiba akarsz lépni?
Ha a kisfiú igennel válaszol, Isabella arcára kiül a döbbenet.
- Nagyon sokat kell majd tanulnod, ha te is sárkányölő szeretnél lenni. A sárkányok gonosz lények.
Mondja maga fiúnak.
- Csak a pusztításért élnek, vérszomjas állatok. Saját szememmel kellett megtapasztalnom.
Kinéz egy pillanatra a szekérből, lassan de biztosan haladnak. Visszanéz a kisfiúra.
- Hogy hívhatlak?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kroloth Naelgrath
Ezüst sárkány
Kroloth Naelgrath

Hozzászólások száma : 48
Munkahely : Zsoldos

Character sheet
Nép:

Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-05, 10:16 am

Isabelle - Időn túli

Isabelle szavaira, hogy Udoroth mindig ilyen, a kisfiú feltérdel a padra és a nő füléhez hajol.
- Miért ilyen mogorva? Gonosz a bácsi? - Kérdezi súgva. A sárkány nem adja jelét, hogy hallotta volna, egy átlagos ember nem hallaná a környező zajoktól: a patadobogás, a szekér nyikorgása, a messziről ide hallatszó zajok.  - Láttam már elfeket, törpéket. Nimfákat még nem, meg tündéreket sem, se orkokat, se sárkányokat, se lidérceket, se szellemeket, se pegazusokat, se egyszarvúkat, se sellőket, se manókat, se enteket, se küklopszokat, se hárpiákat...- hadarja a kifiú egy levegőre és már venné a következőt, hogy folytassa, mikor Udoroth gyorsan megszólal.
- Fel ne sorold mindet... - Mondja, mire a fiúban megakad a levegő. Végül csak bemutatkozik vele.
- Bud vagyok. - Mosolyog a lányra. - És igen, én is sárkányölő akarok lenni. Te már találkoztál ezek szerint sárkányokkal?? - Kérdezi döbbenten.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Isabelle
Fehér elf
Isabelle

Hozzászólások száma : 37

Character sheet
Nép: Elfek
Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-05, 11:25 am

Kroloth - Időn túli

- Nem, csak ilyen a személyisége, de egyáltalán nem gonosz, különben nem lenne itt.
Súgja vissza a kisfiúnak, majd amikor a fiú elkezdi sorolni, hogy mit látott, mit nem a világból, nagy szemekkel nézi, mindegyiknél bólint egy aprót majd amikor Udoroth megállítja halkan felnevet a fiú reakcióján.
- Örülök, hogy megismerhetlek Bud. Igen találkoztam és rendkívül haragszom rájuk.
Nézi ahogy lassan haladnak kifele a városból, csak úgy szívja magába a látványt, hisz még nem volt Valianban, biztonságban érzi magát hogy a szekéren ül nem pedig mellette sétál, mert elveszne a nagy ember tömegben. Udorothra néz.
- Ennyire hosszú volt az este? Nagyon fáradtnak tűnik..
Vigyorog egy sort, majd a nemes hölgyre néz, aki a bakot vezeti.
- Előzetes utazásaik alkalmával, milyen problémák merültek fel? Támadták már meg Önöket?
A szekér egyre lassabban halad, mivel egyre inkább nő a tömeg az utcákon és sokan nem képesek elállni a szekér útjából.


A hozzászólást Isabelle összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-05-05, 11:28 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kroloth Naelgrath
Ezüst sárkány
Kroloth Naelgrath

Hozzászólások száma : 48
Munkahely : Zsoldos

Character sheet
Nép:

Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-05, 4:31 pm

Isabelle - Időn túli

A kisfiú gyanakodva néz Udorothra, aztán megvonja a vállát. Ha Isabell szerint nem gonosz, akkor csak nem az.
- És te miért haragszol rájuk? Csúnyák voltak veled? - kérdezi kíváncsian, mire Udoroth kinyitja a szemét. Tudja, hogy a nőnek ez egy gyenge pontja és hogy hogyan reagált rá a fogadóban.
- Vannak olyan dolgok, amelyet nem tartoznak rád és amiket nem illik felhozni. Ha tanulni akarsz tőlem, ez az első lecke... - mondja, mire a kisfiú megszeppenve néz rá, aztán kajánul elvigyorodik.
- Rendben! És mi a második lecke?! - kérdezi lelkesen. A sárkány persze tudja, hogy innentől már nincs menekvés, kénytelen lesz tanítani neki valamit, ahogy Belle megígérte... Rá is pillant a nőre kelletlenül, főleg annak megjegyzése után az éjszakára.
- Ha sokat emlegeti, akkor maga is megtapasztalja milyen hosszú volt. - fenyegeti egy halovány, talán kissé gunyoros félmosollyal az arcán, figyelve a nő minden rezdülését és reakcióját az enyhe provokációra. Amíg az elf az asszonyhoz fordul a bakon, Udoroth a kisfiúra néz.
- Van tőröd? - kérdezi. Ő már kiskorában is játszott ilyenekkel elvileg. A kisfiú megrázza a fejét. - Majd ha megállunk éjszakára mutatok egy-két "trükköt." - mondja.
Eközben a nemes hölgy bólint egyet Isabelle kérdésére.
- Volt már, hogy banditák kiraboltak minket, de nem bántották egyikünk se, csak elvették az értékeinket, meg a lovunkat. Ezt szeretnénk elkerülni most... A család várja már a dolgokat, amiket viszünk, ha ellopják felesleges volt az egész út!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Isabelle
Fehér elf
Isabelle

Hozzászólások száma : 37

Character sheet
Nép: Elfek
Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime2016-05-05, 11:45 pm

Kroloth - Időn túli

A kisfiú kérdésére megáll benne az ütő, amikor Udoroth közbeszól, hálásan pillant rá. Majd az éjszakával kapcsolatos megjegyzésére kissé zavarba jön, szemének árnyalata kissé megváltozik, alig láthatóan, hiszen nem jött annyira zavarba, mint a fogadóban. Gyorsan a nemes asszonyra szegezi a tekintetét.
- Ilyen nem fog előfordulni.
A nemes szigorúan hátrapillant.
- Nagyon remélem, mert nem azért fizettem Önöknek, hogy megint kifosszanak minket.
Isabelle a hajába túr, majd a szemben lévő padra rakja fel a lábát Udoroth mellé. A kisfiú csillogó szemekkel néz Udorothra.
- Hallottad ezt anya? Tanítani fog nekem pár dolgot!
A kisfiú hangosan éljenzésben tőr ki.
- Alig várom már, hogy megálljunk!
A nemes asszony, már előrefordult, úgy szól a fiához, utalva mondatával Udorothnak.
- Csak óvatosan, nem szeretném, ha bajod esne.
A nő hangjából hallatszik, hogy mennyire nincs ínyére a dolog, mint ahogy a fia sárkányölő álmaihoz sem fűzött hozzá semmit, csak előre bámulta az utakat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Valian központja - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Valian központja   Valian központja - Page 14 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Valian központja
Vissza az elejére 
14 / 18 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Keleti szeglet :: Valian - A birodalom fővárosa-
Ugrás: