LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share
 

 Birodalmi kikötő

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3 ... 7 ... 14  Next
SzerzőÜzenet
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1167

Character sheet
Nép: NJK
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2009-07-12, 11:36 am

*Itt aztán végképp nagy a forgalom. Talán a legnagyobb az egész Birodalomban. De ha nem is, akkor sem lebecsülendő. Hiszen itt napi szinten megközelítőleg ötszáz hajó érkezik és hagyja el a Birodalmat. A környező birodalmak sem mondhatják el kikötőikről, hogy ekkora forgalom lenne ott. A kereskedők gazdagon (áruval) megpakolva érkeznek Valian-ba, s gazdagon, (pénzzel) megpakolva távoznak. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden árujukat Valian városában adták el. Még véletlenül sem. Hanem útnak indultak, s jó pár hónapig járták a Birodalmat szekereikkel, mígnem eladták minden portékájukat. Természetesen előfordul az is, hogy kirabolják őket, de ez ritkán fordul elő. Ha pedig mégis, akkor éktelen nagy kalamajkát tudnak csapni. Arra is volt példa, hogy mikor egy kereskedőt kiraboltak, akkora zűrzavart csinált, hogy az egész kikötő egy kész felfordulás volt. Még talán hajók is süllyedtek el...de ez már nagyon régen történt. Aóta semmi probléma nem volt Valian kikötőjében.


Birodalmi kikötő Birodalmikiktszerk_by_stixion-d9owe44


De ha már ekkora forgalomról beszélünk, akkor azt is szóba kell hoznunk, hogy a kalózok előszeretettel portyáznak a kikötőtől nem messze, egy öbölben. Az arra tévedők bizton számíthatnak arra, hogy egy kalóztámadásban lesz részük, ami általában nem szokott valami jó élmény lenni a jól megpakolt kereskedők számára. De hiába minden intézkedés, a Birodalom egyelőre nem tudta megfékezni a kalózokat, viszont egyre kevesebb a kereskedőhajók kifosztása.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vincent Basch
Szürkeköpenyes
Vincent Basch

Hozzászólások száma : 6

Character sheet
Nép: Mágusok
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2010-06-24, 12:44 pm

..:Kain:..

*Mint valami sötét árnyalak, úgy álltam a hajó fedélzetén a kikötést figyelve. Nem szóltam senkihez, hiszen hozzám sem volt szava senkinek sem. Magamban utaztam, ahogy mindig, de ezúttal hívásra érkeztem Valian-ba. A magam jószántából lehet nem éppen ezt az úti célt választottam volna, de ha már így alakult ám legyen.
Nem firtattam soká az okokat, mert annak semmi értelmét sem láttam. Már volt időm és alkalmam megtanulni, hogy a kérdések csak megnehezítik a magam fajta életét. Ha kérdezel, akkor mások jogot éreznek, hogy téged kezdjenek kérdezgetni, és erre azt aztán végképp nem volt semmi szükségem sem.
A kikötő hatalmas zűrzavarát figyelve elmosolyodtam a szürke köpeny csuklyája mögött, mely szinte az egész arcom eltakarta. Nem rejtőztem, sokkal inkább megőriztem a titkaimat, amik voltak szép számmal. Ez egyik éppen a vállamon átvetett táskában pihent biztonságban. Nem aggaszott a kikötői tömeg, sem az őrség. Nem volt dolgom velük, így nem is nagyon számoltam velük.
A várost szemléltem, és közben mélyen eltemettem magamban minden érzést, mely csak hátráltatott volna a dolgomban. Nem kedveltem a hatalmasokat, hiszen ők voltak, akik mindent elvettek, és cserébe semmit sem adtak, csak fájdalmat és kínt, melyet a szegényeknek kellett viselnie. Inkább lettem kívülálló, a Vándor, mintsem tovább szolgáljak olyan uraknak, kik halálra érdemesek, nem dőzsölésre és jólétre. Megvolt a magam véleménye és ettől nem egy könnyen tágítottam.
A hajó minden gond nélkül kikötött, és végre ismét szilárd talajt érinthetett a talpam. Akárhogy is volt, mégis csak szárazföldön születtem, és mindig is ragaszkodni fogok hozzá. Nem sok mindenem maradt meg, így az ilyen semmiségek mellett is kitartottam. A nyüzsgő tömegben mindenféle szerzetet láttam, és még egyenlőre nem tudtam, ki az, aki az én jöttöm várta, ha egyáltalán volt ilyen. Ha nem, hát akkor magam indulok neki a városnak.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1846
Életkor : 738
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2010-06-24, 1:53 pm

*Kain Telar rabszolgapiacáról távozva egyenesen otthonába, a Norlan határában lévő barlangba tartott. Pihent, s elmélkedett pár napot.
Ez idő alatt végre teljesen visszanyerte erejét. Értendő ezt a Rodelus okozta döfésre és Sárkányok Völgyének kapujától elfele menet a kék sárkánnyal vívott ütközetben elszenvedett sebekre is.
Végre fizikailag csúcsformában van és ez meg is látszik rajta. Pikkelyei, mikor sárkány alakban van, szikrázóan ragyognak a nap fényében a felhők között, ahol csak magafajtától kell tartania.
Megtanulta már maga kárán, hogy a paranoia néha nagyon is kifizetődő tulajdonság.
Legutóbb épp a kék sárkánnyal való találkozás igazolta ezt. Ha nem számít támadásra, az a csata rövid és rá nézve igencsak gyászos végű lett volna.
Így azonban megismerte Sout és végre nyomokra is lelt, igaz, az nehezen köthető a csatához, vagy Souhoz, de végzet útjait csak azok megtétele után látja át a halandó.
Telarban ugyan Tarabas nem sokat segített, hiszen alig-alig tudott meg tőle olyat, amit már ő maga nem tudott.
Mégis elfele jövet egy kósza információ jutott a fülébe.
Az ivó, ahol Rodelusról beszélgetett a feketeköpenyessel, más sötét alakokat is rejtett, s egyikük, ki tudja mennyit hallgatózva végül félre vonta a sárkányt egy sötét sarokba.
Fülébe suttogva osztotta meg vele, hogy Valian kikötőjébe menjen, mert egy szürkeköpenyes mágus érkezik majd ott hajón.
Az alaknak nem akaródzott elmondania többet, Kain pedig nem volt erőszakos kedvében, kiváltképp azért, mert nem kívánta magára vonni jobban a környék figyelmét.
Így most ott áll szoborként, összefont karokkal a szembe áramló tömegben, s várja azt, akit ígértek.
Hosszú, fekete haját ezúttal is kiengedve hordja, ugyancsak sötét bőr kabátját és fekete bőr nadrágján, csizmáján vidáman szánkázik le-fel a nap fénye.
A kívülálló rá nézve először is elhűl, hogy hogyan is viseli a nap melegét, hiszen nincs épp alacsonyan az égi utazó, másodszor pedig megállapítja, hogy egy feketeköpenyes mágussal van dolga.
Namelyr mélyfekete szemeit szűkre vonva figyeli a szemből érkező tömeget.
Épp egy hajó kötött ki, az idő és a hely is megfelel.
Csak a szürkeköpenyest nem látja – még.
Ki nem állhatja a körülötte tülekedő, rohanó cipekedő kétlábúak tömény szagát, s ha tehetné nem is maradna itt soká.
Arcán nem látszik mosoly, ám érzékei annál élesebben tapadnak rá a közeledőre.
Ember férfi, szürke köpenyben, magányosan, s mégis körüllengi a mágia esszenciája.*
~Ő lesz az, kit az idegen mondott. Vajon mégis miféle tréfa ez? Rodelus dolga lassan annyira szerteágazó, hogy sárkány legyen a talpán, ki eligazodik az ember ügyeinek útvesztőjében.
Mégis nagy hatalmú lehet Rodelus megbízója, hogy ilyen messzire a birodalom távoli pontjaira is elérnek szálai. Legalább ennyiben segített az a fekete mágus.~

*Időközben a „mágus” bevárja, hogy mellé érkezzen a szürke, s csak akkor biccent neki kimérten, de mégis jelentőségteljesen.*
- Üdv neked, Szürke!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vincent Basch
Szürkeköpenyes
Vincent Basch

Hozzászólások száma : 6

Character sheet
Nép: Mágusok
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2010-06-25, 9:29 am

*Unottan figyeltem a köröttem hullámzó tömeget. Nem volt semmi vagy senki sem, ami néhány másodpercnél tovább képes lett volna magára vonni a figyelmemet, és meg is tartani azt. Hosszú évek óta csak az igazán izgalmas és főleg veszélyes dolgok voltak csak képesek igazi érdeklődést, sőt talán még izgalmat is kicsikarni belőlem.
Kiüresedtem volna…talán, de ezt aztán senki sem vetheti a szememre. Vagyis megpróbálhatja, de nem feltétlen jár jól vele, ha kifejti a véleményét. Nem nagyon érdekelt, hogy mások mit gondolnak rólam, vagy hogyan értékelik a cselekedeteimet. Túl régen voltam már magányos vándor, akit nem érdekeltek a szabályok. A feleségem és a fiam arca mindig tovább űzött, és a démonjaim soha nem hagytak nekem nyugtot.
Fogalmam sem volt, hogy kifélék a megbízóim, de megvolt az a jó szokásom, hogy mindig megtaláltam a megfelelő embert. A tömeg különösebben nem hátráltatott, mivel átlagosan mindenkinél magasabb voltam minimum egy fél fejjel, ami jelentős előnyt jelentett számomra. Nem tartott sokáig, hogy kiszúrjam a hosszú fekete hajú férfit a színesen örvénylő tömegben.
Ő sem nagyon illett bele a kavalkádba, ahogy én magam sem. Nagyon úgy festett, hogy ő sem igyekszik valami nagyon, hogy beolvadjon, és ezzel máris szimpatikussá vált számomra. Megnézték a mellette elhaladók, sőt volt, aki megállt és hosszan bámulta a férfit. Tudtam jól, hogy rám is nem egy kíváncsi szempár szegeződik, de rajtam nem nagyon volt mit nézni, mivel a köpeny és a csuklya szinte teljesen elrejtett.
Ha már egyszer őt küldték, hét felé vettem az irányt. Ahogy mellé értem biccentett, amire én is hasonlóképpen feleltem. Közelebb érve megéreztem annak a sajátos mágiának a jelenlétét, mely csakis a sárkányokra volt jellemző. Elmosolyodtam, hiszen a dolgok kezdtek izgalmasan alakulni, és ez már nagyon tetszett.*
- Üdv néked! Én volnék a Vándor keletről, és azt hiszem, ami nálam van érdekli majd a megbízódat. * Nem voltak teljesen világosak a szerepek, így maradtam a hivatalos formuláknál, abba még senki nem halt bele, ha ideig-óráig viselkedik.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1846
Életkor : 738
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2010-06-25, 11:55 pm

*Mélyfekete szemei csendesen, de gyors pillantással mérik végig közelről a csuklyás alakot. Magas, erős testalkatú férfi, tartása büszke, mégsem hivalkodó.
Szép példánya fajtájának. Kain maga sem alacsony, de ettől a férfitól valamivel alacsonyabb, így kénytelen felnézni rá.
A szavak azonban meglepik.*
~Megbízó? Miféle megbízó? Én magam keresek, s ide irányítottak. Vajon az idegen az, akire vártam? Minden esetre ha beszélek vele, talán fény derít ennek a különös dolognak a mivoltára. ~
*Nem szemléli tovább, hiszen nyilván arra vár a másik, hogy végre megszólaljon. Itt a tömeg közepén bárki meghallhatja, amit mondani készül, s nincs kedve sem igazi valóját, sem pedig keresésének tárgyát felfedni avatatlan fülek előtt.*
- Menjünk!
*Kezeit lazán lógatja maga mellett, majd hogy emberibbnek tűnjön, no nem a Vándor előtt, inkább a nyüzsgő tömegben. Tudja jól, hogy ha a mágust tényleg hozzá küldték, nem fog meglepődni kilétén, hacsak már fel nem fedezte egyből.
Kezét a kard vöröses markolatkövére teszi, s így haladnak kifelé a tömgből. Kain tudja, hogy odakint, ahol már kevesen fordulnak meg, lényegesebb dolgokról is szó eshet, mint itt.
Érezhető megkönnyebbülés.
Meg is áll, ahol végre nincs nagy forgalom.*

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vincent Basch
Szürkeköpenyes
Vincent Basch

Hozzászólások száma : 6

Character sheet
Nép: Mágusok
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2010-07-15, 12:14 pm

*Meglepte bár egy kicsit az elém kiküldött férfi, aki minden jel szerint egy sárkány volt. Nem nagyon zavart, hogy mely fajhoz tartozik. Már régen nem törődtem ilyesmikkel, mert az én helyzetemben ez olyasmi volt, amit nem engedhettem meg magamnak, meg aztán nem is vallott volna rám.
A szürke Vándor nem ítélkezik, hogy ő maga se ítéltessen elkövetett dolgaiért. Talán akkor lett ez így, mikor régi nevem is szürke köpeny mögé rejtettem, és már csak kevesen ejtették ki, mit szüleim adtak születésem óráján. A szürke Vándor mindent elvesztett, ami valaha az enyém volt, így már fájdalom nélkül mondtam le a nevemről is.*
- Követlek. * A kijelentésem most csak semleges belegyezés volt. Más körülmények között a csendesen kiejtett szavaim akár életveszélyes fenyegetést is magában rejthetett volna, de nem most. A fogadásomra küldött sárkány nem volt ellenségem, így eszem ágában sem volt támadólag fellépni vele szemben, már amíg nem ad rá okot.
Megkönnyebbültem, hogy nem valami zöldfülűt küldtek, aki azt sem tudja hova tegye magát. A sárkány magabiztossága és tapasztaltsága tetszett. Energiái, melyek körülötte örvénylettek azonnal elárulták származását. A szemem sarkából kíváncsian figyeltem kísérőmet, és próbáltam kérdezősködés nélkül is a lehető legtöbbet megtudni róla. Ahogy egyre ritkult körülöttünk a tömeg úgy lélegeztem egyre mélyebbeket. Nem volt gondom a tömeggel, de mivel életem nagyobbik részében magamban járom az utam, így néha nehezemre esik elviselnem a nyüzsgést.
Megálltam, amikor kísérőm lelassított egy csendesebb városrészhez érve.*
- Értékes és veszélyes dolgot kértek tőlem. Nem volt könnyű elhozni, és nem is adom csak úgy át valakinek. Névtelen megbízást kaptam, de névtelennek nem adom át, ami nálam van. *Lehet, hogy mindenem elvesztettem, de valahol még maradt bennem becsület és felelősség érzet, ha már más nem is.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1846
Életkor : 738
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2010-07-15, 4:21 pm

*Kain bár semmi jelét nem adta, menet közben érzékelte a vándor érdeklődését személye iránt.
Ebben az esetben ezt csupán elővigyázatosságnak vette, ahogy az ő érzékei is élesen rátapadtak a mellett haladóra.
A szürkesége ellenére a szája melletti apró barázdák arról árulkodtak számára, hogy a mágus súlyos, s nehéz sorsot tudhat magáénak, ám büszke tartása jelezték is, hogy megtörni nem sikerült e tehernek jellemét.
Magabiztos léptei nem a félelem hiányáról, vagy óvatlanságról, csupán saját erejében való bizalomról árulkodtak.
Szürke köpenye, mint megtanulta a kétlábúak között, arra utalt, hogy minden mágiaágban járatos mágusról van szó, s mint olyan elég szerteágazó tudással rendelkezik.
Mindemellett a szürke kiválóan elrejti az avatatlan szemek elől, hiszen cseppet sem hivalkodó szín.
Némán haladnak ki egészen a tömegből, míg végül elhagyatott területre érnek és Namelyr érzékeny szaglása és hallása sem árulkodik más jelenlévő élőlényről.
Ekkor szólal meg ismét a Vándor.
A sárkány megáll vele szemben, sötét tekintetével a mágusét keresi.*
- Nevem, melyet oly burkoltan tudni kívánsz évszázadok óta ismert azokban a körökben, melyek részt vettek a sárkányok és Lanur nagy háborújában.
Nem kívánok harcolni senkivel, de ha arról van szó, nem adom olcsón magam.
Aki engem ide irányított megbízó nem lehet, s legjobb esetben is csak informátor.
Ki téged küldött vajon eme játszmában hogyan viseltetik irántam?
Mert aki utoljára névtelenül eljuttatott hozzám valamit, az életemre tört vele, s hogy itt vagyok, annak bizonyítéka, nem olyan könnyű azt elvenni.
A küldönc, aki hozta bár barátom volt, már nem él.
Azért mondom csak mindezt el, hogy elejét vegyem az ellenségeskedésnek, s ha te sem vagy ellenséges szándékkal Kain Namelyr felé, könnyen lehet, hogy feleslegesen beszéltem.

*Büszkén, de mégis tisztelettel és nyugodtan szólt az előtte álló mágushoz, s kíváncsian várja annak válaszát, bár a kétely benne él, hogy tévedésről van szó, hiszen ő csupán Rodelus Ripsi megbízóját kutatja.
Mégis a remény, hogy a szürke vándor segíthet nyomára bukkanni elég ok arra, hogy most itt álljon és várja a választ.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vincent Basch
Szürkeköpenyes
Vincent Basch

Hozzászólások száma : 6

Character sheet
Nép: Mágusok
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2010-07-20, 4:09 pm

*Mintha mi sem volna számomra természetesebb, úgy lépkedtem a sárkány mellett. Nem volt bennem félelem, csupán csak kíváncsiságot éreztem. Nem mintha sebezhetetlen lettem volna, hogy ne kelljen senkitől se tartanom, de már rég túl voltam azon, hogy az életem miatt aggódjak. Olyan földeken jártam, és olyanokkal találkoztam, hogy mások tán már régen belepusztultak volna, de én valami különös okból még mindig életben voltam.
Azt hiszem, hogy nyugodtan mondhatom, hogy folyton-folyvást kihívom magam ellen a sorsot, és úgy élem az életem, mintha csak játék volna. Egy játék, amelyben a vesztes fél holtan marad ott a játéktéren. Soha nem állítottam, hogy az élet könnyű. Nem egy leckét kaptam ebből, de én aztán megtanultam az már biztos.*
- Nekem nevem sincsen évek óta, így nem is adom mi már homályba veszett. Nem dolgom a háború. Nekem nem szövetségesem egyik fél sem. A szükségben magam voltam, ahogy a gyászban és a kínokba n is. Nem érdekel egyik fél sem, nem hajtanak nagy elvek. *Elmosolyodtam a másik szavait hallgatva. Tetszett, hogy nem kertel, hanem kereken kimondja, amit akar. Kedvemre való volt az ilyen beszéd, mivel már az idegeimre mentek a körmönfont ármánykodók, akik mindig mást mondtak, mint amit valóban gondoltak.*
- Nekem nincs barátom, mert az csak táptalaja az árulásnak, és abban volt elég részem már. Nekem senkim nincs e világon, mert nincs szükségem senkire. Eldobtam mindent, még a nevem is, hogy könnyebb lehessek. *Egyetlen kósza pillanatra a múltam felrémlik előttem, de szilárdan ellenállok a késztetésnek, és a mélybe száműzöm az érzéseket és az emlékeket egy szebb időről.*
- Neved ismerősen cseng, de még mindig nem hiszem, hogy az általam hozott tárgy hatalma jó kezekbe kerülne, ha neked átadom. *Néhányan elhaladnak a közelünkben, mire elhallgatok.*
- Nem volna biztosabb hely, ahol magunkban beszélhetnénk?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1846
Életkor : 738
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2010-07-20, 9:54 pm

*Kain csendben áll szemben a mágussal. Figyelmes tekintettel hallgatja. Amaz nem osztja meg vele nevét. Szíve joga neki, Kain nem is kérdezte.
Ő is ismeri a magány érzését, mikor nem számíthat senkire, hiszen most is így él nap, mint nap.
Nem reagál a mágus szavaira. Ő is eldobott mindent, népe ellen fordult, s tulajdon nevelőapját is megtámadta egy ellenség életéért.
Ismeri jól a veszteséget és az árulást is. Mindkét oldaláról.
A mágus szavaira csak bólint egyet. A hely már nem olyan csendes, mint eleddig volt és ő sem akarja mindenkivel megosztani a dolgait, akit épp arra vezérelnek az istenek.
Int a mágusnak, hogy kövesse. Van még csendesebb terület.
A városnak vannak elhagyatott és néha kissé el is hanyagolt parkjai, ahol sokszor a csend mélyebb, mint az indokolt lenne.
Ám út közben még reagál a szürke szavaira.*-
- Nem tudom, mit küldtek veled és van egy olyan gyanúm is, hogy valami tévedés folytán találkoztunk.
Én első sorban információért jöttem, te pedig egy tárgyat hoztál. Kicsi az esélye, hogy pont nekem szánták, és arra hordoz választ, amire én vagyok kíváncsi.
Nem tudlak és nem is akarlak meggyőzni, hogy nálam jó kezekben van, amit hoztál, mivel fogalmam sincs arról, hogy nekem küldték-e és ha igen, akkor mi is az.

*Halványan elmosolyodik, miközben feltekint a mellette haladóra. Lassan megérkeznek a parkhoz, ahova jönni akart.
Az öreg fák enyhet és már-már sötétséget adnak az arra járóknak, így könnyedén elrejtőzhet itt, akinek ez a célja.
A sárkány azonban érzékeny orrát használja, mielőtt megérkeznének, hogy biztos lehessen benne, nincs más a közelben.*
- Az a gyanúm, erre a problémára kellene valami megoldást kitalálnunk.
Én egy megbízót keresek, aki életemre tört egy barátomon keresztül, míg te egy tárgyat hoztál magaddal, amit nem adhatsz át akárkinek.

*Elgondolkodik kicsit, majd várakozással néz a mágusra.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Don Tirion Esteban

Don Tirion Esteban

Hozzászólások száma : 77
Életkor : 37

Character sheet
Nép: Emberek
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2010-10-24, 8:28 pm

Már napok óta figyeltem őket. Csempészek voltak, nemesfémeket és drágaköveket hoztak északról és a kikötőben adtak túl rajta. Nem tudom, hogy volt-e egy beépített emberük, vagy lefizették a hatóságokat vagy csak jól időzítettek, de valahogy mindig elkerülték, hogy az adót vagy a vámot lefölözzék róluk. Jól csinálták, de most véget ért a móka. Szükségem volt a pénzükre és törvényen kívülieket sosem sajnáltam. Egyszer láttam, hogy egy járókelőt eltettek láb alól, mert rosszkor volt rossz helyen. Ez adta meg a végső lökést. Már csak háromszáz méter a találkozóig. Meg kell várnom, amíg átadják az árut, ha a drágaköveket és az érte kapott aranyat is megszerzem dupla lesz a hasznom.

Három sarokkal odébb megkezdődött a találkozó. Még mindig nem vettek észre, egyszerű koldusnak öltöztem, az ilyenekre sose fordítanak figyelmet. Egyszer még beléjük is botlottam, de csak fenyegetőzést és egy pofont kaptam. Ezt még leverem rajtuk. A mocskos ruha alatt az egyik kardom lapult, kettőt nem tudtam volna elrejteni, de elég volt, mert ők is gyengén voltak felfegyverezve. Itt a kikötőben aki fegyvert hord nagyon hamar feltűnik. Már kész volt a terv, amikor éppen cserélnek, akkor támadok. Egyedül azzal nem számoltam, hogy ma is erre téved egy idegen, ráadásul el elég fiatal lány. Az áru egy pillanat alatt eltűnik, embereim pedig elindulnak, hogy a könnyű prédát megszerezzék. Faragatlan, tuskó tengerészek voltak, hónapokig a hajón, nem volt kétségem affelől, hogy mit akarnak a lánnyal. Ahogy hátat fordítottak nekem lassan elindultam és megragadtam a kardom a ruha alatt. Lehet, hogy olyan lehetőségem lesz az első csapásra, amit nem is reméltem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Helen Hoa
Szürkeköpenyes
Helen Hoa

Hozzászólások száma : 80
Életkor : 28
Munkahely : Vándorcirkusz

Character sheet
Nép: Mágusok
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2010-10-24, 8:55 pm

Igazán jó napja volt. A tegnapi fellépése sok pénzt hozott a kasszába, így kapott pár nap szabit. A délelöttöt gyakorlással töltötte, azután pedig vásárolni volt. Nem nagy dolgokat. Pár új függőt a hajába, és medálokat, majd eldönti hova teszi. Persze az agyára ment az árusnak a sok kérdezősködésével. Költői vénával kellett rendelkeznie az árusnak ahhoz, hogy kielégítse Helen vágyait. Főleg a színekkel volt sok probléma, de az isteneknek sem mondta volna el, hogy vak. Még élvezte is a másik morgolódásait. Aztán beburkolt pár krémest. Az ilyen sosem hagyható ki. Mintha felhőbe harapna, olyan lágy. Egyszóval felhőtlen volt a napja. Most pedig egy elég halk utcába tért be. Elősszőr megállt, talán nem kéne bemenni, de egy idő után győzött jellemző kiváncsisága. No meg mégis volt pár ember, tehát nincs egyedül. Mikor megközelítette őket, amazok furcsán kezdtek viselkedni. Halkabbra fogták, majd köré csődültek.
~No ez meg mi akar lenni?
Körbe fordúlt mint aki lassan szemügyre veszi mindet, közben a kezét kitartotta. Tehát kettő mögötte, elég nagy mérettel rendelkeznek, négyen meg elötte, szép sorban.
~Csak ennyi?
Mögöttük még egy alak mozgolódik. Egy súllyos tárgyat tart a kezében, nagyon lehúzza, kard lehet. Helen elneveti magát.*
-Nahát fiúkák, mi szükség az erőfitogtatásra? Gondolom fáradt tengerészek lehettek. Szerencsétek van, tarthatok ingyen bemutatót. Ugyanis táncosnak mondhatom magam, csak álljatok arrébb!
Hírtelen felpattant, és egy kiválló szaltó után a kezén ért földet.
-Na milyen?
Majd kitartotta az egyik kezét. Most már egy kézzel tartotta magát nyíl egyenesen felfelé. A tengerészek tapsolni kezdtek. Úgy néz ki bejött. A fáradt legény joban kedveli, ha elöb elszórakoztatják. Helen ennek eleget is tett. Feldobbta magát egy kicsit és megpördült a saját tengelye körül, majd újra egy kézzel ért földet, de kicsit berogyasztva. Aztán gugolásba pördült, még mindig egykézen tartva magát. A két lábát a keze között tartotta előrre, pár centire a föld felett. A másik kezét felfel é nyújtotta, majd gyengéden intett az egyik rosszfiú felé. Amaz miután rájött mi a helyzet büszkén közeledett Helen felé. Mikor odahajolt közvetlen a lány fölé, Helen tett egy toló mozdulatott, majd megragadta a fiú gallérját és átvetette a hátán. Mivel mindannyian lassan közel kerültek hozzá, a szerencsétlenül járt srác egyből kettő másikra esett. Helen felugrott és még röptében leterítette a mögötte állót, egy jól irányzott hátra rugással.
-Ezt nektek! Nem vagyok komzumnő! Huhh...
Ért földet kissé felpaprikázva
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Don Tirion Esteban

Don Tirion Esteban

Hozzászólások száma : 77
Életkor : 37

Character sheet
Nép: Emberek
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2010-10-24, 9:38 pm

Figyelemre méltó a lány tudása, ha valaki mesélné nem hinném el neki, de a saját szememmel látom, hogy számomra hihetetlennek gondolt dolgokat is képes megcsinálni. Amíg eltereli a figyelmüket legalább közelebb tudok menni. Lassan lépkedek, de minél hosszabbakat, a kard pedig lassan előkerül a köpeny alól. Nem csillan meg a hold fényében, tegnap este fekete olajjal festettem meg a pengét hogy ne áruljon el. Éppen akkor érek oda és gondolkozok el rajta, hogy támadjak-e, amikor kitör és rögtön hárman már fekszenek is. Előre lendülök, megragadom az előttem álló arcát és miközben a kardomat az állcsontja mellett alulról az agyáig tolom hátrarántom, hogy ne akadályozzon. Tegnap amikor terveztem a torkukat akartam elvágni, de az most alaposan beterítené vérrel a lányt és ha már segített nem akartam ellene lenni. Ha a szemébe fröccsen és megvakul tőle szinte biztos, hogy meghal.
Hangos csattanással terült el mellettem a tetem, de akiket a lány letaglózott kezdtek feltápászkodni. Én a magam részéről egy rúgással eltörtem a jobbra álló térdkalácsát, aki üvöltve összeesett, remélem nem veri fel a fél negyedet, hogy ránk hozza az őrséget. A bal oldalamon álló már emelte a kardját, ami elől a tapasztalt fegyverforgatók nyugodtságával hajoltam el. Az arénában ezerszer halálosabb ellenfelekkel szemben is megálltam a helyem, néhány hajós nem fog megijeszteni. Jobbra cseleztem, ő azonban ahelyett, hogy emelte volna a fegyverét védekezésre hátraugrott és átesett a társán. Persze, tág helyeken, vért nélkül szokta a harcot. Rátapostam a fekvő férfi ágyékára, majd körülnéztem, hogy felmérjem a terepet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Helen Hoa
Szürkeköpenyes
Helen Hoa

Hozzászólások száma : 80
Életkor : 28
Munkahely : Vándorcirkusz

Character sheet
Nép: Mágusok
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2010-10-24, 9:49 pm

Amikor az első összeesett megdermedt. Odalépett a tetemhez megbabonázva, míg a kardos férfi a többivel foglalkozott. Legugolt mellé. Megcsapta az orrát a vér illata. Lassan telítődött a levegő vérrel. Megérintette a halottat, pont ott ahol elvágták a torkát. Tehát ilyen a vér. Ragadós és bűzös. Otthon is vágta már meg magát, de azok felületi sérülések volak. A nagy harcnál már eszméletlen volt. Egyszerre iszonya lett az egésztől. Felpattant és sikítva próbált véget vetni az öldöklésnek, pont akkor amikor a férfi az utolsóra lépett rá. Nem rohant oda, hogy megakadályozza a tettében a férfit, de ahogy kimondta a szavait akkora szél támadt, hogy a tetemeket a két falhoz vágta, tőlle kiindulva.
-Elég! Hagyja abba!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Don Tirion Esteban

Don Tirion Esteban

Hozzászólások száma : 77
Életkor : 37

Character sheet
Nép: Emberek
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2010-10-24, 10:40 pm

A lány sikítása is kapóra jön, egy fekvő férfi nyakát egy lépéssel sikerül eltörni, majd amikor félrenéz a sikoltás felé az egyetlen talpon maradt nemes egyszerűséggel átszúrom a szívét. Mire visszanéz már csak a pengét látja, valamint, ahogy a térdemmel megtámasztom a mellkasát, kihúzom a fegyverem és arrébb lépek a vörös testnedv útjából. A kis sikátor megtelik a haldoklók nyögéseivel, a macskakövet vörösre festi a vér.
- Abbahagytam.
Közlöm nyugodtan a lánnyal, majd letérdelek, felveszem az elejtett drágaköves zacskót és lemetszem a férfiak erszényét. Súlyból ítélve elég szép summa. Levágom a nyakukból a nyakláncokat, lehúzom a gyűrűket, majd felegyenesedek.
- Remélem nem esett bajod.
Mérem végig a lányt, immár a dolgommal készen, akármikor menekülhetek ha megjelennek az őrök vagy valaki más, akinek nem tetszik a kis leszámolás. Vékony teremtés és ami rögtön feltűnik nem néz a szemembe, sőt nagyon rendellenesen állnak a szemei. Vak. Ettől csak még jobban csodálom a képességeit, el nem tudom képzelni, hogyan képes minderre, ha nem is lát.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Helen Hoa
Szürkeköpenyes
Helen Hoa

Hozzászólások száma : 80
Életkor : 28
Munkahely : Vándorcirkusz

Character sheet
Nép: Mágusok
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2010-10-25, 7:10 am

Késő. A férfi úgy döntött, még befejezi amit elkezdett. Mivel nem volt szándékos a szél megidézése nem is volt túl nagy hatása. "Befejeztem" Hangzik a válasz előrről. Ezután már pontosan tudja milyen magas. A feje irányába emelei a fejét, kissé lehorgasztva azonban mintha a száját nézné. Meredten, mintha látná is. A második mondatra öszehúzza a szemöldökét. Hallgat egy kicsit, majd közelebb lép.
-Gyilkos.
Sziszegi kitörni készülő dühében, majd felfigyel a férfi plussz súllyára. Kitárja a kezét a másik fél keze felé.
~Pénz!...
-Nem is. Orvgyilkos, Rablógyilkos!
Még közelebb jön és "felnéz" a férfira. Még pipiskedik is ahogy beleüvölti a képébe a következő mondatot.
-Alávaló gazember!
A következő pillanatban felugrott és kiszámítva a közte és a férfi közt lévő távolságot megcélozta a nyaki ütőér melleti kis ideget. El fogja találni. Erre biztos nem számított a férfi, és mikor eltalálta hírtelen enyhe légszomjat fog érezni. Földet érve legugolt az estleges revansra számítva, majd két lépést hátrált. Ha bejött kezdőthet a fejmosás, ha nem jobb lesz valami mást kitalálni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Don Tirion Esteban

Don Tirion Esteban

Hozzászólások száma : 77
Életkor : 37

Character sheet
Nép: Emberek
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2010-10-25, 11:49 pm

Szebbnél szebb nevekkel illet engem a hölgyemény és nem is nagyon tudom tagadni őket. Igen, gyilkos vagyok és igen, a pénzükért öltem meg ezeketek az embereket. De ők is gyilkosok voltak, ráadásul ártatlant öltek meg. Csempészek voltak, akik tisztességes kereskedők elől veszik el a pénzt és csak a gazdagokat teszik még gazdagabbá. Nem volt rá bizonyítékom, de élt a gyanúm, hogy a javaikat is gyilkolással, de legalábbis lopással szerezték. Ha hivatalos közeg lennék és rám támadtak volna, akkor most jogos lenne az, hogy vérbe fagyva fekszenek a kövön. Nem tudom sajnálni őket, a vagyonukra pedig szükségem van. Ha marad belőle, akkor majd megkapja az egyház és segítheti belőle az elesetteket, akkor legalább tettem egy kis jót is.
A lány ugrása meglep, de bár megüt egy pillanatnyi megtántorodásnál többet nem okoz és nem használja ki. Gondolkozok, hogy felrúgjam, levágjam vagy hagyjam a fenébe, esetleg csak pofozzam fel, végül nem bántom, csak a kardomat nyújtom ki felé. Még mindig csöpög róla az idegenek vére. Jóval a lány fölé magasodok, ráadásul nagyjából kétszer olyan széles és nehéz lehetek, ha nem háromszor.
- Igen, gyilkos vagyok.
Mondom halkan, nyugodtan.
- Nem félsz kikezdeni egy gyilkossal?
Lassan előre lépek, neki pedig hátrálni a kell, ha nem akarja, hogy a penge elérje.
- Évekig harcoltam a világ legfélelmetesebb rémségeivel és túléltem. Most a saját szemeddel láttad, ahogy levágtam őket, anélkül, hogy fogalmuk lett volna mi történik.
Tovább lépkedek, a kardom hegye folyamatosan az arcára mutat, hogy érezze, ahogy mozog.
- Úgy gondolod okos dolog egy ilyen embert kioktatni?

//megjegyezném Tirion magasságra inkább a 210-hez van közelebb, mint a 200-hoz, emellé jól megtermett fickó, széles vállakkal, dagadó izomzattal, van vagy 140 kiló. Nem tudom a te karaktered mekkora, de szerintem nem vagyunk egy súlycsoportban Smile //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Helen Hoa
Szürkeköpenyes
Helen Hoa

Hozzászólások száma : 80
Életkor : 28
Munkahely : Vándorcirkusz

Character sheet
Nép: Mágusok
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2010-10-26, 4:02 pm

El is találta, de sajnos nem azon az érzékeny részen ahol kellett volna. Ugyanis az ember több pontján, így a nyakán is vannak olyan pontok, amit ha az ember jól kihasznál, legyen az ellenfél bármennyire erős vagy robosztus alkat leterítheti. Az volt az elkpézelése, hogy ha a fickó térdre rogy majd mellé ül, és elmondja a magáét. Hát igen...érezhetően kissé gyerekes gondoloat felnőtt következményekkel. Nem találta el, legalábbis ott nem ahol kellett volna és ezzel csak bajt hozott magára. Elméletben sikerülnie kellett volna. Annyit mocorgott már az illető elötte, hogy könnyen kiszámíthatta a magaságát, a testalkatát. Beleszámította a karjait is, hogy ha netán ütne, mégis valahogy balul sült el a dolog.
~Na jó, jöhet a B terv.
Érzi ahogy elsuhan mellette a nehéz penge, majd megáll az orra elött. Ő talán fel se tudná emelni. Beszédbe fog a gyilkos. Elmondja, hogy mit kellett átélnie, de Helent ez nem hatotta meg.
-Ez nem változtat azon, hogy öltél.
Előrrébb hajol, láthatóan nem a fegyverre néz, mintha amaz ott sem lenne.
-Talán azt hiszed neked jogod van igazságot osztani? Nem csak veled történtek meg ilyen szörnyűségek... nem vagy kivétel. Nem állítom, hogy nem érdemelték meg a halált ezek az emberek, de amíg életben vagy van esélyed jó útra térni. Te ezt az esélyt vetted el tőllük. Mégis, milyen jogon, mondd?!?! Te talán szent vagy?


//Nem! Nincsenek egy súlycsoportban igazad van. Magas csajszi, de karcsú alak és vékonyka, de.
Amit az elöbb próbáltam meg kivitelezni, ahhoz nem nagyon kell erő, plussz felugrottam és hiába vagy égimeszelő Very Happy, nekem ez nem próbléma, mint levegőmágusnak Wink //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Don Tirion Esteban

Don Tirion Esteban

Hozzászólások száma : 77
Életkor : 37

Character sheet
Nép: Emberek
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2010-10-26, 5:31 pm

A lány szavain keserűen felnevetek. Széttárom a karjaimat, és lassan körbefordulok.
- Nem, nem vagyok szent. Látsz te ebben a rohadt világban bárkit, aki különb a másiknál?
Lassan elindulok, a kardomat leeresztem és ahogy ellépek mellette belerúgok az egyik halottba.
- Láttam, ahogy ez a fickó megerőszakolt és megölt egy ártatlan nőt. Ki tudja hány asszonyt mentettem meg tőle, azzal, hogy ma megöltem?
Átlépem a hullát és folytatom az utamat.
- Ezek az emberek nap mint nap kijátszották a törvényeket, magasról téve arra, hogy akik körülöttük laknak éheznek és telenként megfagynak az utcán. Csak a saját hasznuk érdekelte őket és sokszor okoztak másnak fájdalmat és bánatot.
Megfordulok, újra a lány felé.
- Életben kellett volna őket hagynom, hátha egyszer, évtizedek múlva megtérnek a jó útra? Hogy tisztességes, dolgozó emberek lesznek? És addig? Csináljanak, amit akarnak?
Megtörlöm a kardom az egyik holttest ruhájában és visszadugom a hüvelyébe.
- Nem vagyok jó ember, de nem ölök ártatlanokat. Sok itt lakót mentettem meg a szenvedéstől ma este, ezek az emberek megérdemelték a sorsukat. Nézz körül a világban. Mindenhol szenvedést és halált látsz. Talán ezzel a pénzzel végre sikerül legalább egy kis helyen rendet és biztonságot hozni. És ha igen, akkor nem fogok könnyet hullatni néhány gazemberért. A magasabb igazságra pedig köpök.
És ahogy mondom meg is teszem, egyenesen az egyik test vérbe fagyott szemét találom el, majd megfordulok és lassan elindulok. Semmi közöm ehhez a lányhoz és ha ennyi józan ész szorult belé, akkor nem is akarom, hogy legyen. Nem kellenek az idealista, fellegekben járó emberek.

//oké, csak azért mondtam, hogy tudd Wink //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Helen Hoa
Szürkeköpenyes
Helen Hoa

Hozzászólások száma : 80
Életkor : 28
Munkahely : Vándorcirkusz

Character sheet
Nép: Mágusok
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2010-10-28, 4:03 pm

Csendben végighallgatta a szónoklatot. Úgy látszik sikerült kiborítania a férfit. De nagyon. Ahogy kiköpött azzal egyidőben a lány öszerezzent. Fájt hogy ezt kell hallania.
-Szóval...-kezdi el nehézkesen mondatát de egy kis szünet után újjult erővel folytatja.
-Azt hiszed, hogy bármit is változtattál? Azoknak akinek loptad ezt, talán elég lesz egy időre, de a nyomorúságot nem szüntetted meg. Még ott sem. Az itteniek után pedig nem marad üres hely. Nemsokára talán már holnap elfoglalja a helyüket egy másik banda. Talán még kapzsibb, még rondább mint ez volt.
Most ahogy beszélt, magába méllyedt. Míg a szavakat formálta a szájával és kiejtette belül olyan kérdések hangzottak el, hogy mégis miért védi ezeket az alávaló gazembereket? Ha lehet hinni ennek a harcosnak -most már harcosnak hívta magában- ,akkor gyilkosok voltak mind, akik megérdemlik a halált, de ez ütközött mindazzal amit mondott. Nem hazudott, vagy álszenteskedett volna. Egyszerűen mindkét érvet elfogadta. Tudta, hogy ő nem lenne képes a gyilkosságra, inkább ő halna meg, de már nem tudta teljesen elítélni ezt az embert. Hisz az előbb egy nálla is nagyobb gonosztevőt mentett. Ő mért ne érdemelné meg? Ám mikor eszébe jutottak a kérdések egyből jött a válsz is, amit szép lassan tovább adott a férfinak.
-Karddal csak az embert ölheted meg, de a bűnözés megállításához más kell. Ha a szívüket változtatod meg, és most nem gyöngéd szavakra, avagy egy kedves délutáni elbeszélgetésre gondolok, hisz én sem átallottam beverni a képét, de akkor nem lesz aki a helyükbe lépjen és ezután a te ügyedet fogják szolgálni. Ne ellenségeket szerezz hanem barátokat. Lehet hülyén hangzik, és ezt nevezed te "magasabb igazságnak", de én ezt tapasztalatból mondom, nem légből kapott frázisok. Nevezhetsz naív idealistának, de inkább legyek az mint egy olyan ember akinek kiégett a szíve, és belefásult a harcba.
Nagyon szerette volna ha megérti a férfi. Minden porcikájával azon volt, hogy legalább meghallgassa. A lehető legérthetőbben akarta kifejezni magát. Kezét ökölbe szorította, és remegett az idegességtől. Most igazán úgy nézett ki mint egy vak kislány az előrre hajtott fejével, a semmit bámulva.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Don Tirion Esteban

Don Tirion Esteban

Hozzászólások száma : 77
Életkor : 37

Character sheet
Nép: Emberek
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2010-10-31, 12:12 am

Ahogy meghallom a szavakat a hátam mögül valami arra késztet, hogy megálljak. Hogy romboljam le ennek a lánynak a vak naivságát, mert ha én most nem teszem meg a szavaimmal, akkor más fogja megtenni, lehet, hogy sokkal súlyosabb módon.
- Nyolc éve elvesztettem mindenem és bedobtak egy koszos kis lyukba, hogy minden nap az életemért harcoljak. Meghalt minden rokonom, az összes barátom. Lehet, hogy te nem akarsz kiégett ember lenni, aki csak a harcnak él, de nekem már késő. Már csak az érdekel, hogy megbosszuljam magamat azokon, akik miatt elvesztettem mindent.
Felsóhajtok. Tényleg semmi más értelme nem lenne az életemnek? Nem ismerek senkit, csalódtam a saját fajtám legjobbjaiban… feleségem nem volt sosem, de talán jobb is, hogy nem kellett az ő elvesztését is átélnem. Megcsóválom a fejem.
- Nem… engem már nem ment meg semmi. Imádkozz, hogy hamar végezzek, annál hamarabb lesz vége az öldöklésnek, amit annyira gyűlölsz. De nem fogom miattad feladni a bosszúmat.
Lassan újra elindulok, távolodok a lánytól. Mit teszek, ha meghaltak a bűnösök? Valószínűleg megkeresem a sötételfeket és addig vadászom őket, amíg meg nem halok. Az életemnek úgysem lesz értelme.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Helen Hoa
Szürkeköpenyes
Helen Hoa

Hozzászólások száma : 80
Életkor : 28
Munkahely : Vándorcirkusz

Character sheet
Nép: Mágusok
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2010-10-31, 9:47 am

Érezte, hogy történt a sráccal valami. Mikor a férfi kijelnetette, hogy neki már mindegy szörnyen megijedt.*
-Tévedsz!
Előrre lépett, hogy megfogja, de épp rálépett egy nagyobb vértócsára. Hírtelen történt minden. Felkiálltott, a következő pillanatban a földön termett. Benne a vérben.
-A kezem...-Magához kapta a jobb karját, és simogatni kezdte a sérült részt. Másodpercekig egy szót sem szólt. Előrre hátra billegett fájdalmában. Csak egy kis idő múlva tudta folytatni amit elkezdett.
-Mindig van remény. Amíg élsz, változtathatsz a sorsodon.
Patakokban folytak le a könnyei és összekeveredett a könyökén lévő vérrel.
-A népemet...testvérei pusztították el. Láttam barátaim holttestét...a kutyák martalékainak lenni.
A hangja el-el csuklott.
-Meg akartam ölni őket! Elpusztítani!...de, azzal nem hozom vissza az elvesztett szeretteket. Az csupán hidegvérű gyilkosság. Nem érek vele semmit....Semmit!
Görcsösen fogta a vérző felületet, úgy fájt. Belenyilalt a sebbe a fájdalom, s előre hajolt. Így elviselhetőbb.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Don Tirion Esteban

Don Tirion Esteban

Hozzászólások száma : 77
Életkor : 37

Character sheet
Nép: Emberek
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2010-11-01, 12:47 am

Hallom ahogy utánam szól és hallom, ahogy elesik. Nem fordulok meg, hogy segítsek. Megérdemli, amiért előhozta bennem az emlékeket. Az emlékeket, ahogy az egész életem semmivé lesz, ahogy a testvéreim a szemem láttára halnak meg.
- Épp azt tervezem, változtatni. Változtatni az országon, ahol esküszegő korcsok irányíthatnak. És ha a saját életemet fel kell adnom, hogy az emberek ráébredjenek, hogy mit szolgáltak eddig, hát legyen.
Újra elővonom a kardom, végigsimítok a pengén, majd visszalököm a tokba.
- Ne próbálj meg megérteni. Mikor börtönbe vetettek megfogadtam apám és testvéreim emlékére, hogy ha kijutok megbosszulom őket. Ha egyszer eléjük kell állnom úgy akarom megtenni, hogy az eskümet véghez vittem.
Lehunyom a szemem. Erős férfinak vallottam magam, de a családom elvesztése nagyon érzékenyen érintett. Csak reméltem, hogy egyszer, a túlvilágon tényleg újra látom őket. Kinyitottam a szemem, felsóhajtottam, majd folytattam az utam, nem nézve hátra a lányra.

//bocsi, de Tirion jelleméhez hűen így tudtam csak befejezni//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Helen Hoa
Szürkeköpenyes
Helen Hoa

Hozzászólások száma : 80
Életkor : 28
Munkahely : Vándorcirkusz

Character sheet
Nép: Mágusok
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2010-11-01, 1:40 pm

Ezt a találkozást sosem fogja elfeledni. Szerette volna ha megérti a férfi, de nálla több kell ehhez. Remélte, hogy egyszer megbékél a világgal és új életet tud kezdeni.Már hajnalodott, mikor lett elég ereje ahhoz, hogy felkelljen. Még mindig nem vettek észre semmit. Jól eldugott hely ez ahhoz. Nem véletlen, hogy ezt választották a banditák is kis üzelmeik lebonyolítására. Ez lett aztán a végzetük is. Kitámolygott a nyílt utcára. Hideg reggeli szellő fújt a kikötő felöl. Még senki nem volt az utcán rajta kívűl. Azaz még nem. Mikor már egy ideje botorkált céltalanul, ismerős hang ütötte meg a fülét.
-Helen! Helen hol vagy?
-Itt vagyok.
Egy magas aranyszőke hajú fiú kiálltozott felé pár társukkal. Jócskán elkésett, és aggódtak érte. Nem is alaptalanul. Rémülten rohant oda a lányhoz, miután meglátta.
-Istenem mi történt veled?
-Semmi, csak elestem.
-Ne mondj ilyet, hiszen csupa vér vagy!
-Tényleg nem nagy ügy Sam....csak a karom...
-Haza viszünk, és otthon majd szépen elmondasz mindent.
Erre nem volt mit mondani, de azért nem mondott el mindent. Kihagyta a titokzatos idegent, akinek még a nevét sem tudja.


//Semmi baj, megoldom. Ne félts engem, van itt mit elsütni Wink
És köszi szépen a játékot! //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mitsuko Midnight
Zöld elf
Mitsuko Midnight

Hozzászólások száma : 745
Életkor : 907
Munkahely : ahol szükség ott a segítség

Character sheet
Nép: Elfek
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2011-03-13, 2:11 am

2. küldetés - A kikötő~Vajon merre lehet az-az ember??
* Kérdeztem magamtól, teljesen értelmetlenül. Valianban lehet venni a legfrissebb gyógynövényeket, de a boltban az eladó nem tudott segíteni.*
- Kisasszony, ezek a gyógynövények még nem érkeztek meg, talán, ha kimegy a kikötőbe… a Birodalmi kikötőbe, akkor már ott megveheti az újonnan hozott növényekből a legfrissebbeket, talán talál olyat is amire még szüksége lehet.
* Mondta a nő majd elmagyarázta, hogy a kikötő melyik részén találom meg az gyógynövény árusokat. De mindhiába mondta meg még az árus nevét is, nem találtam őt sehol. Már elmentem teljesen a hajókig, abban reménykedve, hogy talán itt megtalálom. Végül megálltam a mólón az egyik hajó közelében.*
~ Hátha ezen vannak.
*Gondoltam, majd egyszer csak egy lökést éreztem a hátam mögül.*
- Bocsánat!
* Mondta a nagydarab férfi, aki meglökött, de nem úgy tűnt mintha komolyan gondolná, mert tovább ment, én viszont egyenesen a víz felé zuhantam
Nem emlékeztem, mikor értem el a vizet, de most már jéghideg vízben voltam, távol a felszíntől. *
~ Itt nem szívesen maradok, irány felfelé!
*Gondoltam, majd elméletemnek megfelelően, miszerint egyszerűen felúszom, kisegítenek és keresek egy jó meleg szállót, elkezdtem úszni felfelé. Tervem azonban meghiúsult, amikor egy hullám, nagy erejével megforgatva belök az egyik hajó alá és fejemet nekivágja annak aljához.*
~ Hogy azt a…. Most merre? Merre van a part?
*Kérdeztem magamtól. Egyszer csak nyomást kezdtem el érezni a tüdőmön és a torkomon. Ekkor tudatosult bennem, hogy még mielőtt megfagynák, nagyobb eséllyel meg is fulladhatok, ha nem találom meg a helyes irányt. *
~ Sietnem kell!! De előbb a hőmérséklet…...
*Gondoltam majd eszembe jutott, ahhoz, hogy érvénybe lépjen egy varázsszó, akármennyire is kicsi legyen a hatása, ki kell mondani, ami annyit jelent, hogy plusz levegő veszteség. Lehunytam szememet.*
- Caleo.
*Mondtam ki az ősi szót, amilyen gyorsan csak tudtam, majd elkezdtem úszni a víz sötétségében a hajó vélt orra felé. Nem kellett sok idő, máris érezhettem a varázsszó hatását. Testemet elkezdte átjárni a meleg.*
~Milyen jó, hogy ezt tanultam meg legelőször.
*Gondoltam, majd gyorsabban kezdtem úszni, levegőhiányom növekedése miatt. Meg is lett az eredménye. Éppen felértem a felszínre, amikor már elviselhetetlenné vált a nyomás.*
- Ember a vízben!
*Hallottam egy férfi mély öblös hangját. Egyik szememet felnyitottam, hogy láthassam észrevevőm arcát, aki éppen szembenézett velem. Maradék erőmmel elkezdtem feléjük úszni. Mikor odaértem a férfi felé nyújtottam egyik kezemet, melyet ő megragadva kirántott a vízből a partra.*
- Kössz.
*Nyögtem ki, bár levegő után kapkodtam.*
- El…. Kéne jutnom…. Egy fogadóba….
*Mondtam, s közben rám jött a köhögés. Időközben rengeteg ember gyúlt össze, akik mind engem bámultak.
A férfi elvette az egyik mellette álló nőtől a kezében tartott takarót, rám terítette, majd meglökött a város felé.*
- Menjen egyenesen majd jobbra. Itt van nem messze egy fogadó.
* Mondta a férfi majd az újabb lökés hatására megindultam a megadott irányban. Nem kellett sok idő és már bent is voltam a fogadóban. Mire beértem, már rég elmúlt a ”Caleo” varázsszó hatása, így majdnem megfagytam.
Amint beléptem az ajtón, meglátva engemet a fogadós odasietett hozzám és leültetett az egyik közeli sarokba, majd forró, gőzölgő teát és ételt hozott ki nekem.*
- Fogyassza csak, ráér majd fizetni.
- Köszönöm….
*Mondtam, majd egyik kezemet kidugva a takaró alól felemeltem az óriási bögrét és belekortyoltam a teába. Mint a futótűz, úgy égette végig nyelőcsövemet, de kis idő múltán éreztem, ahogy felmelegített. Egy idő után, már nem volt szükségem a takaróra, és a fogadós felajánlotta, hogy használhatom az egyik szoba fürdőjét, hogy felmelegedhessek és lepihenhessek. Elfogadtam ajánlatát, de csak úgy, hogy gyorsan kifizettem a szobát és az ételt, borravalóval együtt. Amint felértem a szobába beálltam a forrózuhany alá, és örömmel vettem, hogy végre felmelegedtem. Miután végeztem a fürdéssel bemásztam a szobában lévő ágyba, és nyakig betakarózva élveztem a szoba melegét.*
~ Majd legközelebb megveszem azokat a növényeket, de még egyszer ki nem megyek abba a kikötőbe.
*Gondoltam, majd elnyomott az álom.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sou
Fehér sárkány
Sou

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 68
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2011-04-14, 11:10 am

[2. küldetés: - A kikötő]

Valian, a főváros, hát ide is eljutott. Noha nem saját akaratából vette erre az irányt, s lépte át a kapukat, bár túlzottan nem is ellenkezett. Níbe kérése nyomán jött ide, hagyva az öregnek, hogy a miért nagy részét megtartsa magának, legalább is egy időre. Áldotta is a fejét, hogy nem makacskodott egészen addig, amíg mindent meg nem tud erről, de, végül is, tisztában volt azzal, hogyha tovább erősködött volna és az öreg nem akarta elmondani, akkor inkább maga jött volna el. S akkor még annyit sem tudott volna meg, amennyit útravalóul kapott.
~ Én, meg a fene nagy kíváncsiságom! ~ Morgolódott magában, mert valóban csak is az hozta ide. A kíváncsiság, az, hogy megtudja miben is mesterkedik az öreg sárkány. ~ De, legalább ez a város sokkal kellemesebbnek tűnik, mint amihez a legutóbb szerencsém volt. ~ Még mindig nem barátkozott meg a rabszolgaárusok városával, neki már csak így fog megmaradni az a hely. A heg viszont már éppen csak látszik, amit a bilincs óvatlan lóbálása okozott, mondjuk ez nem is csoda, hiszen néhány héttel ez előtt történt az egész.
Furcsa mód, itt valóban más volt a morál, a járókelők valamivel jobban figyeltek a körülöttük lévőkre. Ugyan akadt is szép számmal baleset, sarkok, vagy komplett lábak taposása, de most Sou egy ilyenbe sem futott bele. De bármilyen fura a kikötőt nem sikerült elsőre megtalálnia a kikötőt, pedig az árbocokat is volt alkalma nem egyszer észrevenni. De az utolsó, akitől útbaigazítást kért, nem csak, hogy adott, de mivel dolga is oda vitte, ezért el is kísérte.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sou
Fehér sárkány
Sou

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 68
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2011-04-14, 11:16 am

[2. küldetés: - A kikötő]

Hálás volt a sokat megélt matróznak a segítségéért, meg azért a gyorsan elhadart néhány történetekért, amikkel az alig fél órácskányi úton megörvendeztette. Az ég már nem sziporkázott tiszta kékjében, szürke felhők lepték el és az acélszürke egy sötétebb árnyalatába burkolódzott maga az ég. De ez tette feledhetetlenné a látványt, a hatalmas hófehér vitorlákat, ahogy a szél felduzzasztja és már repíti is a hatalmas fa testet a nyílt víz felé és a hajók, díszes tat nézett felé és ahogy beljebb hatolt ebben a számára ismeretlen világban. Nem tudott csak úgy közömbösen elmenni a faragványok láttán, így, időről időre megállt gyönyörködni bennük. Mert igen, néhány orrdísz megérdemelte azt, hogy megcsodálják és ott voltak még a korlátok és annyi, de annyi minden. Festett képen talán, ha egyszer látott hajót és most a látvány, szinte megbabonázta.
A látvány csak egy időre verte ki a fejéből, hogy tulajdonképpen ő egy bizonyos hajót keres, egy öreg bárkát, szürke vitorlákkal. De amerre csak nézett, fehéreket látott, ugyan volt egy-kettő, aminek a színébe bele lehetett volna kötni, de ég akkor sem mondta volna szürkének. Szerencsére nem csak ennyivel állt neki a keresgélésnek, még tudta a hajó nevét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sou
Fehér sárkány
Sou

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 68
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2011-04-14, 11:18 am

[2. küldetés: - A kikötő]

- A Tenger Asszonya? Hm, had gondolkozzam csak. – Egy a pihenőnek látszólag nagyon örülő rakodómunkás volt kérdésének az áldozata. Sou igazán remélte, hogy eszébe fog jutni, hogy hol lehet a hajó, mert az eddig hallottakból biztosra veszi, hogy ismeri. – Á, igen! Hátrébb lesz, de arra csak óvatosan.. – Ekkor csattant egy másik férfi hangja és igen csak megszidta a lazsálót, Sou azonban, mielőtt még neki is megmutatnák, milyen időre berakodni egy hajót. Hangos köszönetnyilvánítás után a meg is mutatott irányba vette útját. Eleinte még sietősek voltak a léptei, de aztán fokozatosan lelassított, egészen olyan érzése volt, mintha követnék. Valahol félúton járhatott, amikor nem bírta tovább hátranézett.
A következő pillanatban azonban már arra volt kénytelen eszmélni, hogy zuhan és szinte, ahogy ez tudatosult benne, már a vízben volt. A nem is hitte volna, hogy ennyire hideg a víz, szinte fagyos. Noha ezen nem ért rá elmélkedni, mert arra sem jutott idő, hogy elmerülése után felbukkanjon. Tisztán érezte testén azt, az elemi erőt, ami beszippantotta szinte, mélyre és valahová rántotta magával. Keze valami keménybe ütközött, de nem bánta rögvest utána is kapott, de csak karmainak köszönhetően talált a nyálkás hajófenéken fogást. Szemét is kinyitotta végre, de hiába nézett szét, csak a koromsötétséget látta. Még sikerült higgadtan átgondolnia a dolgot, de ahogy a hajó követte a hullámokat érezte, hogy hiába sárkány.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sou
Fehér sárkány
Sou

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 68
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2011-04-14, 11:19 am

[2. küldetés: - A kikötő]

Meg kellet próbálnia, hiszen egy sárkány nem kis riadalmat kelthet a kikötőben. Elrúgta magát a hajó aljától, de legrosszabb sejtelmei kezdtek valóra válni, az egyik, hogy hiába úszik, egy tapodtat sem halad, köszönhetően az áramlatnak. S ha ez így megy, azt sem fogja tudni, hogy a felszínnel párhuzamosan sikerül e még tempóznia. A tüdejébe szorult levegő, azonban vészesen kezdett kevésnek tűnni, így nem fontolgathatta tovább, hogy milyen hatással lenne egy a vízből kibukkan sárkány látványa a városra.
Alakot váltott, ugyan ezzel megtehette volna, hogy megragadva a köztes állapotban a felszínre megy és ott ölt újra szilárd alakot. De ahhoz biztosan kéne tudnia, hogy az merre van, így ezt mellőzve és inkább élve eredeti alakja méreteivel csapott újra az áramlat hullámai közé. Az egész sokkal könnyebben ment, habár elsőre sikerült újra összefutnia egy hajóval, vagy talán ugyan azzal, de azt is könnyebben használta ki. Jószerével felkapaszkodva rajta jutott fel és bár bánta, de messzebb úszott tőle. A hangokat csak tompán érzékelte, amik egyaránt a hajóról, mely megingott a hirtelen jött fölös tömegtől és a partról, ahol valószínűleg vízbeesésének szemtanúi keresték. Nagyon szívesen vette volna a biztonságot nyújtó móló felé az útját, de nem sok esélyt látott rá, hogy emberként képes lenne odáig elevickélni. Így kényszeredetten indult meg a nyílt víz felé, próbálva szárnyait maga mellet tartani, amik a hideg víznek hála kezdtek egyre érzéketlenebbé válni.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sou
Fehér sárkány
Sou

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 68
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2011-04-14, 11:20 am

[2. küldetés: - A kikötő]

Szárnyaira így már nem támaszkodhatott, talán megtarthatná magát a szél segítségével, de hogy még egy még e mellé képes lenne az eget álcául használni. Most képtelenségnek tűnt számára, bármennyire is hajlott e felé. De a feje is alig látszott ki a vízből, bár képes volt megtartania magát, az irányt viszont nem és már nem is tűnt olyan jónak máshol menedéket keresni és mind e mellet a levegőt is még, igen csak szomjazva vette. Felrémlett azonban a célja és ezzel egy hajó és mert abban is reménykedni, hogyha Níbe ideküldte, akkor nem egy olyan emberhez küldte, aki jó haszon reményében sárkány ereklyéket árul.
Az a bizonyos hajó, viszont nagyon messzinek tűnt és hiába is ért közelebb, egyre távolabbinak érezte. Pedig csak egy egészen kis kóstolót kap abból, amit a viharra készülő tenger még nyújtani képes. Megmakacsolta magát, hiszen akárhonnét is nézi, ősei egy tóban keltek életre, így még véletlenül sem engedheti meg magának, hogy a vízben lelje halálát. E mellett, már lelki szemei előtt látta, hogyan írja meg Níbe az elhalálozásának a körülményeit, ugyan olyan szépen és tragikusan, ahogy megfogalmazta azokéit, akik annyira hasonlóak voltak hozzá. Fura volt barátaira gondolni.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sou
Fehér sárkány
Sou

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 68
Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.

Character sheet
Nép: Sárkányok
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime2011-04-14, 11:23 am

[2. küldetés: - A kikötő - vége]

De hamar elvonták figyelmét, mert tisztán és érthetően hallotta a kiáltásokat, amik mind egyet tettek közzé: tengeri szörny. Először persze, abszurd módon arra gondolt, hogy igazán már csak az hiányzott számára, hogy valami falánk tengeri akármi, még ki is szemelje őt vacsora gyanánt. De aztán villámgyorsan tudatosodott benne, hogy a pallókon rohanó, szigonyok után kapkodó alakok, bizony ugyan arra haladnak, amerre ő. Úgy vélte, hogy ebből nem kis, ebből nagy baj lesz. És, akkor megtorpant, bár a lendület attól még vitet tovább egy darabon.
A Tenger Asszonya fedélzetén egy öregasszony állt, királykék ruhájában eltéveszthetetlen pont volt és a ruha bővére engedett ujjának köszönhetően a hívó mozdulat is egyértelmű volt. Sou összeszedte, inkább kapargatta minden erejét és megelőzve a rohanókat érte a biztonsággal kecsegtető hajót, ahol kötelet lógattak az orra elé, ő azonban biztosra vette, hogy még véletlenül sem kockáztatja meg, hogy átfagyott ujjaival felmásszon, vagy esetleg alakváltás után újra a hajó alá kerüljön. Máskülönben meg elég furának tartotta, hogy egy sárkánynak hágcsót kínálnak, ha fel is mászna rajta, meglehet átfordítaná az egészet.
Így, inkább azzal élt, amivel korábban nem. Dideregve vált a finom port idéző ködből ki, rögtön meg is támaszkodva a legközelebbi szilárd dolognak. Teljesen elzsibbadt minden végtagja, a mosoly, ami az idős arcról köszönt rá, azonban jobb kedvre derítette, hát még a vastag pokróc, amit a vállára terítettek.
- Egy igen jóvágású öreg sárkányt vártam! S lám, egy fiatalt kapok, de látom kalandos utad volt, folytassuk a beszélgetést odabent…
S így is történt. Az idős kéksárkánytól megtudatta, hogy Níbe a gyöngysárkányok ékszereit keresi és ebbe őt is bevonta, a megszerzett információkat levélbe foglalta és Sou gondjaira bízta
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Birodalmi kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Birodalmi kikötő
Vissza az elejére 
1 / 14 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3 ... 7 ... 14  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Keleti szeglet :: Valian - A birodalom fővárosa-
Ugrás: