LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share
 

 Birodalmi kikötő

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14
SzerzőÜzenet
Nexxis Fi
Nyugati vadalan
Nexxis Fi

Hozzászólások száma : 11
Életkor : 410
Munkahely : Barlangmélye

Character sheet
Nép: Vadalanok
Birodalmi kikötő - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő - Page 14 Icon_minitime2016-05-11, 11:59 am

Kainnak

Zene: Fires Fade


 Csendesen figyelem, ahogy a férfi újra kérdez. Nazeem felel, de a várt hatás elmarad.
~ Nocsak... Tőle ennyire félsz?  Ki lehet ez, hogy a kígyó nyelvű kereskedő is reszket egyetlen szavától? - Gondolom. Szám sarkában halovány mosoly jelenik meg.
- És a tekercs? - Kérdezem újra.
- Már mondtam, hogy délen, Duinnál van.. Ah.. Áh. Ááááh!! - Érdeklődő tekintettel, figyelem, ahogy a férfi nyakán feketén kezdenek kidülledni az erek, fájdalmában a torkához kap és ordít fel, amely aztán hörgésbe megy át.
- Ahogy sejtettem. Csőbe húznád a társad a saját irhádért, hm? Szóval hol a tekercs?  Délen? - Kérdezem, de a férfi nem tűnik úgy, mintha válaszolni akarna, a rémület át járja őt.
- Mit tettél velem, te boszorkány?! - Kérdi nyöszörögve, mire oda lépek az asztalhoz és kihúzom belőle a nyilat. Azzal fordulok felé, majd.lépek oda némán. Ő hátrébb kúszik, bár sokkal messzebb a szűk hely miatt úgy sem tud. Leguggolok elé, fagyos tekintetem az övébe fúrom, és megemelem a nyilat fenyegetően.
- A tekercs... Délen van? - Nazeem látva, hogy sok választása nincs, bólint.
- Igen... - A fájdalom nem jelenik meg újra, mire a férfi szemei elkerekednek, hiszen rá jött a dolog csínjára.
- Látod, látod?  Szóval kinél van? - Kérdezem ismét, mosolyogva.
- Kérlek... A feleségemnél van... A csomagjaink között! Könyörgöm, ne bántsd őt.
- Micsoda ízlés ficama lehet... - Fintorogva állok fel. - Mi a neve?
- Lisca... Kérlek! Nem tett semmit, nem is tud a tekercsedről! - Némán figyelem a férfit, de mivel az nem tör ki ordításban, így tudni lehet, hogy igazak a szavai. A nyilat elteszem, nem pazarlok. Szavak nélkül indulok kifelé, ám valami akkor is piszkálja a csőröm. Ki ez az alak? Ha nem állítanak meg, elhagyom a hajót, a minden matrózt a falhoz szorítva hagyok. Majd legközelebb nem állnak az utamba. Kiérve körbe pillantok, vajon a részegek összeszedték-e magukat.


A hozzászólást Nexxis Fi összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-05-11, 2:37 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1846
Életkor : 738
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Birodalmi kikötő - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő - Page 14 Icon_minitime2016-05-11, 2:03 pm

//Nexxis, a vadalan varázslónő//

*Figyeli a férfit, mikor a vadalan is kérdést intéz hozzá. Hamarosan szemtanúja lehet a varázslat hatásának. A kétlábú agonizálása nincs hatással rá. Nem érdekli ez a féreg, s a következőkből biztossá válik, Ohen esetében nem hazudott semmit.
Nem áll félre, így is szűkítve a teret a kis jelenet számára, s legalább közelről láthatja a vadalant, amint tovább faggatja a hajóst.
Mi tagadás, nem bánta meg, hogy maradt, s a válasszal nem állt odébb. Kiderül, kire is bízta a férfi a vadalan által keresett holmit, s az is, a nő valójában nem is tud róla.
Kain figyeli, ahogy kék bőrű mágusnő elteszi a nyilat, s távozik kifelé. Az arany sárkány még lenéz a kétlábúra, aki könyörögve fordul felé.*
- Kérlek…vedd le az átkot rólam! Végem van, ha így maradok….!
*Namelyrnek ekkor lesz elege, s fordul el, hogy elhagyja a kabint.*
- Ohen megtenné…ő segítene….
*Próbálkozik még, hátha a keresett sárkány helyett ez is segít rajta, ám a „fekete mágus” nem fordul meg. Halk szavai azonban tompán konganak a kabin kis légterében.*
- Mindennek megvan az ára….
*Utal a férfi viselkedésére, s arra, jól láthatóan ő szerzett meg valamit a vadalantól, a felháborodásból ítélve közel sem tisztességes módon, s most frappáns büntetést kapott érte.
Nem állította meg a vadalant, ahogy őt sem állították meg a matrózok. Majd ha társaik visszatérnek, azok kiszabadíthatják őket, vagy Nazeem, ha összeszedi magát.
Lassú léptekkel halad ki a hajóból, csak akkor torpan meg, amikor megpillantja a kikötői őrséget a hajón, s mögöttük a részeg matrózokat, akik a katonák vezetőjének magyaráznak hangosan gesztikulálva, miközben a kék bőrű nőre mutogatnak. Utóbbira az őrök épp fegyverüket fogják. Lándzsák, s megfeszített húrú íjak mutatkoznak a hajók, s a kikötő világításának gyér fényében.
Namelyr visszalépne a hajó gyomrába, ám az őrök fegyverei már rá is mutatnak, így csupán megáll, s körbenéz. Nincs ínyére még egy városnak őrsége előtt ismertté válni, főképp nem annyira, hogy aztán inkább kerülnie kelljen ezt a népes települést. Sötét pillantása felméri a helyzetet.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nexxis Fi
Nyugati vadalan
Nexxis Fi

Hozzászólások száma : 11
Életkor : 410
Munkahely : Barlangmélye

Character sheet
Nép: Vadalanok
Birodalmi kikötő - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő - Page 14 Icon_minitime2016-05-11, 3:01 pm

Kainnak

Zene: Acélok vad harca


A csuklyámat kilépés előtt már a fejembe húztam, s oda kint egyből az őrökkel kerülök szembe. Ahogy sejtettem. A részegek nem bírtak el maguk egy nővel, hát rá hívták a katonákat.
- Szánalmas. - mondom ki hangosan, miközben arcomon a jelek ismét haloványan derengeni kezdenek. Ekkor hallom meg, ahogy mögöttem megérkezik a fekete alak is. Tekintetem végig pásztázom az őrökön. A hajó lassan ringatózik a vízben.
- Dobják ide a fegyvereket! - hangzik az egyik szájából. Jó magam nem mozdulok, ugyan is nincs kedvem tömlöcben tölteni akár napokat is, mikor a tekercs, amelyet kutatok egyre távolabb van tőlem. A ringatózás valahogy nyújtottabbá válik, mintha nagyobb hullám haladna el a hajó alatt, a kötél, mellyel kikötötték egyre jobban feszül meg és lazul el. - Az íjat! Most! - ismétli magát a katona, mikor hátrálok egy lépést, de nem félelemből, annak nyoma sincs sem az arcomon, se a tekintetemen. Egyszerűen felemelve kezem megkapaszkodom az első stabil pontban, amit elérek. Szemeim a mellettem lévő fekete alakra kúsznak, mikor a hajó ismét megemelkedik a hullámokra, s bedőlve a kötél olyan erősen feszül neki a stég oszlopának, hogy egy pillanat alatt el is szakad, az eddigi megfeszítéseknek hála. Leereszkedve a hullám oldalán neki is csattan a hajó lendületesen annak, ami eddig ott tartotta. Az őrök megbillennek, ha csak nem kapaszkodtak a fegyverükön kívül másba is, én pedig erre vártam. Fordulva suhanok be a nyitva hagyott ajtón, ha a férfi, aki szintén kikérdezte Nazeemot útban van, habozás nélkül tolom be őt is magam előtt, ha engedi, már pedig jobban teszi, ha engedi.. Ugyan is a hajó ismét emelkedik, megdől az eddiginél erősebb, nagyobb hullám hatására, és várható, hogy újra neki fogja vágni a kikötő falának. Bent legalább nem lennénk annak a veszélynek kitéve, hogy a vízbe essünk, habár ott megkapaszkodni nehéz. Az egyensúlyomat még nekem is nehéz megtartani, a megdőlő padlóval együtt elindul a rakomány is lassan.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1846
Életkor : 738
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Birodalmi kikötő - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő - Page 14 Icon_minitime2016-05-12, 7:47 am

//Nexxis, időn túli játék//

*A kilépés pillanata, s a helyzet felmérése egy szempillantás alatt megtörténik. Ahogy Kain már tisztában van vele, hogy mennyi matróz és mennyi katona áll vele, vagy velük szemben, ö a maga részéről leginkább távozna, s máris indulna Ohen után.
Azonban észleli a vadalan színe változását is. Talán szólhatna, hogy meggátolja, a szép szó lehet, előbbre való, de nincs rá ideje. Nem tudja, milyen varázslatot fog alkalmazni a nő, azonban arra álmában sem számít, ami történik.
A hajó megbillenésére ismét, sok ezredszer is elátkozza a kétlábú formát.
Esetlen, egyensúlytalan egy alak ez, sárkány formájában meg sem rezzent volna hasonlóra.
Így azonban karját kinyújtva kénytelen megkapaszkodni a feljáró szélében, s ez talán még elég is lenne. Lábát is igyekszik megvetni, hogy valahogy megtartsa magát.
Látja, hogyan billennek ki egyensúlyukból a katonák és a matrózok is, míg ő kapaszkodik.
Meg is tartaná magát, azonban egy számára egyébként meglehetősen könnyű test vágódik neki, a kék bőrű nőstényé, s ujjai alatt elroppan a fa, amit eddig fogott. Úgy billennek be mindketten a hajó belsejébe, hogy öröm azt nézni.
A katonák persze nem ezzel vannak elfoglalva, hanem azzal, hogy saját fegyvereik sem maguknak, sem egymásnak ne okozzanak sebesülést.
A hajó belsejében eközben a fekete szemek rávillannak a meglehetősen közel kerülő vadalanra, majd arrébb fordítja, ha a földön vannak, akkor ott, s szabad kezével, kétlábú testének minden erejével kinyúl, hogy megtartsa a rakományt, amely lassan megindul feléjük.*
- Nem ez volt a legjobb döntés….
*Veti Namelyr sötéten a nő szemére, miközben lábával is igyekszik megtámasztani magát abban, amiben csak tudja.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nexxis Fi
Nyugati vadalan
Nexxis Fi

Hozzászólások száma : 11
Életkor : 410
Munkahely : Barlangmélye

Character sheet
Nép: Vadalanok
Birodalmi kikötő - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő - Page 14 Icon_minitime2016-05-12, 2:31 pm

Kainnak

Zene: Acélok vad harca


Végül csak be érünk, ám hamar a falnak esünk, amint a padló megdől. A férfi úgy néz a szemeimbe, mint aki mindjárt felrobban mérgében, én pedig szórakozottan pillantok vissza rá. Eltaszít, s kinyújtja kezét, megállítva a nagyobb faládát, ami felénk tart. Még mindig a falnak támaszkodva pillantok a férfire szavaira. Int intésemmel nőnek ki a padlóból ágak, melyek keresztülfonják erővel a ládát és egy helyben tartják. A többi nagyobb rakomány darabbal is így teszek, ami elég közel van hozzánk, hogy kárt tegyenek bennünk, bár a kisebbek nem igazán érdekelnek, tőlem azok repkedhetnek ide-oda.
- Ha nem tetszik, ki is mehetsz cseverészni velük, nem érdekel különösebben mit csinálsz. - mondom hangosabban, szórakozott hangon, ugyan is a nagy hullámok hatására a hajó fájdalmasan nyikorog fel dülöngélése közben. A hullámok ismét a kikötőnek dobják a tákolmányt, a matrózok akik a falhoz vannak szorítva kétségbe esetten kiáltanak fel, nem igazán értik, mi történik. Jó magam felemelem a fejem, és behunyva a szemem változtatom meg a hullámok irányát, hogy inkább arrébb sodorják a hajót a kikötőből és az ne törjön szét a köveken. Közben hallgatom a kinti neszeket, s próbálom belőni, vajon hány katona maradhatott a fedélzeten, ha az átcsapó hullámok és a dülöngélés nem sodorta le az összeset.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1846
Életkor : 738
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Birodalmi kikötő - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő - Page 14 Icon_minitime2016-05-12, 2:52 pm

//Nexxis, a vadalan fúria részére Smile //

*A rakomány súlya végül megáll, s bár a sárkány nem vesztegeti további szavakra az időt, megvan a véleménye a mágia túlzott használatáról. Akadnak, akik, ha már adatott nekik egy kis hatalom, inkább azt használják, mint a józan észt. Nyilvánvalóan, vele ellentétben a vadalannak nincs takargatni valója, s az erejével sem kíván takarékoskodni.
Adott esetben azonban jól jöhetne, de nem Kain az, aki taktikai megfontolásokról fog kiselőadást tartani egy idegen, kék bőrű nőnek egy vészesen billegő hajó gyomrában.
Amint a fákból idézett gyökerek megtartják a dobozokat, a férfi magában azon morfondírozik, mennyire is láthatták a derengő fényeknél az arcát. Legfeljebb Nazeem az, aki azonosítani tudja, ám a férfinek talán nincs kedve ahhoz, hogy magára vonja egy sárkány haragját. Ha Ohenről megtutat a valóságot, az jogosan hagyta el Valiant, s nagyon úgy tűnt, valamiképpen összeköti kettejüket egymással. S ebben az esetben érthető az is, miért is nem várta meg Ohen, hogy a háború valóban elérje a fővárost.
A fekete mágus eközben talpra állna, de a kikötőhöz csapódás hatására inkább a padlón marad. Jobban meg tud így kapaszkodni, s tanulva a faanyag állapotából, jó esély van arra, hogy ha eddig nem is kapott léket a hajótest, hamarosan fog.
Ez utóbbit, érthető okokból nem kívánja kivárni, s ha nem azonosították őt, el is tűnhet erről a hajóról, mielőtt az esetleg rajta maradt katonák lemerészkednek oda, ahol van.
Nem foglalkoztatja a kiáltozás, ahogy Nazeem jajgatása is hidegen hagyja valahonnan, a hajó mélyéről.
A recsegés-ropogás nem tetszik neki, ahogy a lentről hallatszó, félreérthetetlenül ömlő víz zajára emlékeztető zaj sem.
Feltápászkodik, amikor a hajó, az a tákolmány újabb, hangos reccsenéssel dől egyet. Sötét pillantása feddőn lendül ismét a vadalanra, feltételezve, hogy ő generálta a hullámot is. Lehet, nem a katonáktól kell tartani, hanem a hajófenékbe betörő vízből, ami egészen gyorsan a kikötő aljába küldheti ezt a bárkát.
Nem válaszol, hanem megkapaszkodva, amiben tud, elindul kifelé a kijárat felé.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Nexxis Fi
Nyugati vadalan
Nexxis Fi

Hozzászólások száma : 11
Életkor : 410
Munkahely : Barlangmélye

Character sheet
Nép: Vadalanok
Birodalmi kikötő - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő - Page 14 Icon_minitime2016-05-15, 8:06 pm

Kainnak

Zene: Acélok vad harca


A hajó billeg, hallani a recsegést, a nyikorgást. A rakományok a hajó egyik oldalába csúsznak, s ott is maradnak, így megdöntve a hajót. Várok, amíg végre megáll, majd éppen felállnék, mikor a következő hullám ismét neki üti a kikötőnek az oldalát. Ez már ugyan nem az általam keltett hullám volt, de késő bánat, a meggyengült lécek eddig bírták. Hallani, ahogy betör a víz és jajveszékelnek a matrózok. Látom a férfi pillantását, bár engem a legkevésbé sem ez érdekel. Míg ő elindul kifele, én sebtiben lekapom magamról a köpenyt és futva indulok meg a hajó belsejébe. Nem lehet rajtam, mert csak akadályoz, ráadásul ha beleakad valamibe, még a végén itt fulladok meg.
Ha meg akartam volna ölni ezeket a félnótásokat, nyilván meg is teszem. Nem akarom, hogy emberek vére száradjon a kezemen. A falhoz érve töröm meg a mágiámat minden egyes csoportnál, miközben lerohanok a lépcsőn. A víz vészesen ömlik befelé, a középső fedélzeten már a combomig ér. Nazeem rohan el mellettem, míg én a matrózoknak segítek. Egy csapat még van lejjebb is. Elhúzom a számat, de nincs mit tenni. Ez az én gondom, amit főztem, meg kell enni. Lesietek, a víz már ellepte a plafont. Oda úszva érintem meg a matrózok mellett a falat, s azokat szabadon engedem. A férfiak pánikolva, a lépcsőbe kapaszkodva indulnak meg felfelé, s nyomukban ott vagyok én is, bár nekem sokkal nehezebb a páncélom miatt. Az idővel és a vízzel futunk versenyt a hajóból kifelé. A hajó ismét recseg, s ahogy süllyed, úgy tör be egyre több helyen a víz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1846
Életkor : 738
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Birodalmi kikötő - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő - Page 14 Icon_minitime2016-05-15, 9:10 pm

//Nexxis//

*A kijáraton kívül azonban még mindig dühös katonák állnak, s az arany sárkány ösztönei azt súgják, hogy a süllyedő hajó ellenére, vagy épp annak okán arra várnak, hogy a hajóban lévők feljöjjenek. Talán az események hatására vadászösztönük is erősebb már annál, s haragjuk is, vízbe hullott társaik okán, hogy szó nélkül elengedjék. Megmarad a bejárat mellett kapaszkodva, miközben a matrózok elkezdenek mellette felrohanni a fedélzetre. A hajó mind jobban megdől, s ez eszébe juttatja azon pillanatokat, amelyeket épp ebben a kikötőben sikerült néhány éve átélnie. Akkor egy hajó alá került a vízbe, s kis híján sikerrel ott is pusztult.
Nazeem ebben a pillanatban fut el mellette, s eszébe ötlik még valami. A felvágott nyelvű vadalan még odalent van, hacsak nem teleportált el. A menekülő matrózok között még mindig nem látja a nőt, s egyébiránt hidegen is kellene, hogy hagyja az eset.
Azonban már a talpa alatt is víz van, ahogy egyre több résen ömlik be a tenger hűs vize a hajótestbe.
Az egy dolog, hogy valójában nem tud úszni. Sosem volt rá szüksége, ő az ég lénye, a levegő ura, s a felhők királya, nem pedig a vizeké. Egyes kék sárkányoknak közeli eleme a víz, s ők szívesen töltenek időt benne, ám nem az arany sárkány.
Már eldöntötte, hogy nem hagyja el a hajót a katonák, s a matrózok szeme láttára. Ha halottnak hiszik, nem fogják körözni.
Talán a vadalan is hasonlóképp áll hozzá, talán nem, de Kainnak fontos, hogy ebbe a városba, amíg a sárkányok el nem pusztítják, visszatérhessen, s ne kelljen úgy bejutnia, mint valami besurranó tolvajnak.
Komor tekintettel kapaszkodik, s valamivel távolabb is húzódik a kijárattól, nem kell, hogy minden matróz lássa.
A kék bőrű mágus meg épp eleget varázsolt, ha volt esze, hagyott magának egy kibúvót, ha nem úszva akar távozni, s már régen elhagyta a hajót.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mia Ruton
Feketeköpenyes
Mia Ruton

Hozzászólások száma : 364
Életkor : 23
Munkahely : Vailani Tanácsháza

Character sheet
Nép: Mágusok
Birodalmi kikötő - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő - Page 14 Icon_minitime2017-07-25, 5:06 pm

//GAREN RUTON - Törékeny lelkek, gyönge testek, szerető szívek. 1. //
Birodalmi kikötő - Page 14 Garen_10

Az Előtörténetet itt találod!

Komótosan megfordul, miután felemelkedik a földről. nem restelli, hogy magának kell intéznie mindent, mióta Lanuria különös földjén jár. Igaz, hogy bárki is látja, máris felejtő varázs illan felé. Ha meg is pillantják őt, soha össze nem hozzák tetteivel. Így mindegy számára, ha fényes nappal kérdezi ki a gyanútlan áldozatait. A kikötő közeli zsivaja otthona szigeteinek dicsőséges hajóhadait idézi emlékébe. A sárkányölők nemzedékeken át ívelő hatalmát jelképező tengeri öblöket, hol mágusok vezette harcosok szállnak tengerre és érkeznek vissza. Ezen a világon még tréfa számban zajlik a háború, kóstolgatják egymást. Többnyire felkészületlennek tűnnek a mágusok, a sárkányok vezére pedig csak játszadozik velük. Itt még koránt sem termett babér a varázslók fejére. S tán' mind elvesznek, ha a fekete sárkányok kieresztik végre a karmaikat. Vagy megedződnek addigra. Mégis meglehet, hogy ez a föld elveszik az emberek s mágusok számára, talán még a helybéli tündék sem rejtőzhetnek el a sárkányok haragja elől. Ki tudja?
Tekintetét felemeli immár és nyugodtan a távolba bámul. Valahol messzi nyüzsög az élet, a nagyváros egészen közel, a parton is emberek jönnek-mennek a verőfényes időre való tekintettel. Két hajó áll be éppen, egyik közvetlenül a parton köt ki, a másik sokkal nagyobb, nem jöhet közelebb, nehogy megrekedjen, de már engedik le a csónakokat, hogy partra jussanak. A nagy négyárbócos vitorlás a messzi Evolyranról érkezett, utasokkal, árukkal megtömve, hosszú, bizonyára nem veszélytelen úton.
~ Milyen bátrak ezek az emberek! Bátrak, mint az elfek, vagy akár a sárkányok. Ezer veszéllyel is dacolnak, szembeszállnak saját félelmeikkel és feszegetik a saját belső és fizikai határaikat is. ~
Lassú fejmozdulattal megenged még egy utolsó pillantást a lanuriai asszonyra, ki lábai előtt hever mozdulatlanul, görcsben maradt testtel.
~Lám, ő is, milyen idős ember volt s mégis az utolsó leheletéig próbált ellenállni nekem. Nekem, ki démonok, élőholtak, sárkányok, vadak és nagy hatalmú, varázserejű lények elméjét is fogva tartottam már. Fogalmuk sincs az embereknek, mire képes a szeretet a szívükben! Milyen kár, hogy ennyire gyengék. Meglehet, mannahonban még sok ember élne ahelyett a maroknyi család helyett, ha tisztában lettek volna a szeretetük hatalmával, ha bíztak volna magukban, de nem, ők elveszejtették népüket a varázslatos fajok nyomása alatt, teret engedve a mágusok mindent túlélő társadalmának. Milyen törékeny asszony volt! S milyen erős! Hogy védte a gazdáját... Azt gondolta, sosem tudom meg, amit meg akarok. A Tan nevű sötét elf inas legalább túlélte, míg kiszipolyoztam minden tudását a "nagyasszonyáról". Bár nem tudni, mikor lesz belőle épkézláb elf. Méghogy Garen Ruton felesége, vagy özvegye! Fogalmuk sincs! Méghogy férjet és udvarlót tartott! Méghogy kiküldetésbe ment és nem tért haza! Méghogy a hivatalból küldték el messzire!~
Itt szigorú arccal lehajolt, s a házvezetőnő kisírt arcára vonta annak köpenyét, hogy betakarja a világba néző szemeit. Egy -egy lanuriai arany érmét tett a a köpenyre, az asszony szemei fölé.
~ Az Istenek vigyázzanak odaát asszony! Téged meg ideát, Ruton nagyasszony~
Azzal barna szemeivel a zajos főváros központjából magasan kiemelkedő toronyra tekintett. A Birodalom fővárosának Tanácsházára. Ahol a város és Lanuria vezetői és nemesei szoktak tanácskozni és végzik munkájukat. Reus De Sanctis úr felé...
- Gyere Démon!
Az éjfekete ló olyan halkan állt meg előtte, hogy ha nem látja, meglepi őt. A főmágus a cirkalmas, vésetekkel, növényi mintákkal dúsan díszített sötétbarna nyeregbe pattant, majd szinte repült a kikötőt szegélyező halpiac tömegét megriasztva egyenesen a város szíve felé.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Glorien
Zöld elf
Glorien

Hozzászólások száma : 74

Character sheet
Nép: Elfek
Birodalmi kikötő - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő - Page 14 Icon_minitime2018-08-05, 7:46 pm

// Aldo kedvesem I love you Very Happy //

*  Glorien a kikötőnél kötött ki, a fogadó után. Érezte, hogy valami megrázta a fogadót és történt is valami, ami nyilván Aldo műve, de őt zavarta a legkevésbé, hiszen már messze járt, amikor ez bekövetkezett, így őt nem érte el a varázslat. Némán sétálgatott ide oda és bajlósan mosolygott.
~ Teljesen megváltozott bennem valami. Hidegen hagy ha meglátok valakit szenvedni. Na és Aldo....Ott hetyegett azzal a Miával. Én meg még féltékeny voltam. Most meg ha rágondolok..Aldot nem bántanám, de Miával végeznék, egy perc alatt...De Aldot miért ne bántanám? Mert nem lennék képes. De miért is nem? Az agyam az az erő azt diktálja végezzek vele, amint meglátom, a szívem sem dobog már úgy érte, ha rá gondolok. Illetve de, de nem akarom. Mi a csuda ez a dolog. Idegesít...Nagyon idegesít....~
* Morfondírozott magában. Az átkot, ami rászállt csak Aldo lenne képes megtörni, de ezt még egyikük sem tudja. Csak ő képes kiűzni Glorenből a gonoszságot.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Hozzászólások száma : 431
Életkor : 130
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
Birodalmi kikötő - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő - Page 14 Icon_minitime2018-08-12, 7:12 pm

//Glorien Wink //

*Déltájt járhatott az idő, mire leért a kikötőbe a Nagy-Kaszásból. A nap az ég tetejéről sugározta szét fülled hőjét, de Aldot most nem a nagy meleg zavarta. Sokkal inkább az a megmagyarázhatatlan érzés, mely minduntalan vonzotta vissza a fogadó irányába. Amikor eljött onnan pár órával ezelőtt úgy érezte ellen kell állnia a sejtelmes hívogatásnak, mely az erdőbe hívta a fogadó mögé. Nem voltak emlékei erről a napról, csak egy nagyobbacska hátizsákja és talán éppen emiatt gondolta úgy, hogy neki máshová kell mennie, valahova messzébb, mint egy erdei kirándulásra. Igen, az elmúlt napokban sokat gondolkozott azon, hogy menjen Evolyranra, de tegnap még úgy hajtotta álomra fejét, hogy nem volt meg a teljes elhatározás. Bár azóta mi változhatott? Mondjuk sok minden, nem lehet hiába, hogy kiesett a teljes délelőtt. Shuga is ott volt reggel a fogadóban, szóval kétség nélkül történhetett valami. Elvégre ő maga hajtotta végre a felejtő bűbájt az elmondások szerint, aminek nyomós oka lehetett.
~ Talán Mia is ott járhatott?~
*Ekkor jut eszébe a bagoly a zsebében*
~ Á, szóval az ő fészkelődését érzem egész nap a szívemnél. Én meg már azt hittem, hogy a varázs utóhatása lehet...De hiszen nappal van, miért nem alszol?~
*A kikötőhöz érve a bagoly még mindig nem nyughatott, amit kezdett megelégelni már. Zsebébe nyúlt és a napfényre húzva akarta szemügyre venni, de ahogy kinyitotta tenyerét egyik-pillanatról a másikra a madárka elillant.*
~Mi? Hova mész?~
*Felnézett és Glorient pillantotta meg maga előtt. Ő volt az, a legfontosabb nő az életében akivel mindig egymásra találtak, valahányszor a sors szétválasztotta útjaikat. Megint itt álltak egymással szemben, hosszú idő után, de valami most mintha mégis más lett volna. Az elf arckifejezése mintha eddig nem látott, ismeretlen vonásokat is takart volna, nem beszélve a furán tekintetéről. *
-Glorien?
*Ejtette ki élete szerelmének a nevét, s már el is felejtkezett a kis kuvikról, ami csak úgy ok nélkül itt hagyta fényes nappal. Nem tudni, hogy Mia erős mágiája hívta-e vissza vagy Glorien megjelenése riasztotta el.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Glorien
Zöld elf
Glorien

Hozzászólások száma : 74

Character sheet
Nép: Elfek
Birodalmi kikötő - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő - Page 14 Icon_minitime2018-08-14, 2:53 pm

* Éppen a gondolataiban mélyedt, amikor egy ismerős hang szólította a nevén. Normális esetben a szíve
a torkában dobogott volna, de így most ez elmaradt. Inkább a düh, a méreg kerítette hatalmába.*
- Igen, így hívnak. De gondolom ezt tudod. Nem is értem, minek vagy így meglepődve, alig egy órája váltak el útjaink.
* Mondta ridegen és azon kezdett el gondolkozni, hogyan tehetné el a férfit láb alól. Végül arra jutott ma még életben hagyja, de nem fogja érdekelni a múlt. Vagyis nem akarja, hogy érdekelje.*
- Hogy hogy itt vagy? Tán követtél?
* Megrántotta a vállát.*
- Bánom is én. Inkább eredj utadra és keresd meg Miát. Elvégre vele biztosan jobb volt hetyegni, mint annak idején velem.
* Tette hozzá bosszúsan.*
~ Mi a fenének bosszankodok ezen? Nem mindegy, hogy kivel van?~
* Tette fel magának a kérdést, és elhatározta, hogy a közeljövőben kerülni fogja az ilyen kijelentéseket. Nem szabad, hogy érdekelje tovább ez a férfi. Csak valamiért nem tud tőle szabadulni. Annyi megpróbáltatás után ideje lenne már békén hagyni egymást. Vagy talán most fog eljönni az ő idejük? Tiszta lappal indulhatnak? Akárhogy is lesz, majd az idő eldönti....
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Hozzászólások száma : 431
Életkor : 130
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
Birodalmi kikötő - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő - Page 14 Icon_minitime2018-08-14, 6:38 pm

*Kevesen tartózkodtak a nagy hőségben a molóknál. Néhány hajó most futott be, egy pár épp most indult útnak, de a parton egyáltalán nem volt nagy tömeg. Bár úgy sem számított ez most, hiszen teljesen egymásra koncentráltak  ők ketten, nem számított sem a hely, sem az idő.
Aldoban ugyanazok a kérdések felmerültek mint a reggel, hisz a válaszokra már nem emlékszik, viszont Glorien szavai megállították még mielőtt elkezdte volna őt záporozni újra velük.*
~Mi?! Milyen egy órája?  Hiszen évek óta nem láttuk egymást!~
*Nem csak Glorien gesztusaiban, de szavaiban is érződött a harag, az ellenséges hangnem. Bizonyos részről érthető is volt, de aztán megint olyan kijelentéssel állt elő, aminek nem volt értelme Aldo számára.*
-Miát? Őt is már  vagy mióta nem láttam. Miről beszélsz, Glorien? És miért követtelek volna téged? Hogyan? Abban sem voltam biztos, hogy egyáltalán életben vagy.
*Kezdte belátni, hogy most még nem időszerű a még komolyabb témáról(gyerekeikről) beszélni, először tisztába kell tenni a dolgokat. Mert, hogy  valami nincsen itt rendben az biztos.*
-Mi történt veled Avlanion után? Sikerült elmenekülnöd az erdei kunyhóból? Vagy foglyul estél? Mondd csak, bántottak?
*Próbált megértő szemekkel pillantani az elf szemeibe, de olyan idegennek tűnt most a nő, aki visszanézett rá. *
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Glorien
Zöld elf
Glorien

Hozzászólások száma : 74

Character sheet
Nép: Elfek
Birodalmi kikötő - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő - Page 14 Icon_minitime2018-08-16, 12:33 pm

* Glorennek kezdett az agyára menni  ez a tudatlanság. Hogy hogy nem emlékszik semmire a férfi? Mi a fenének kérdezősködik ennyire bosszantóan?*
- Te teljesen megtébolyodtál?  Mondom, hogy körülbelül egy órája hagytam ott azt a koszos kocsmát, azzal a csürhe bandával.
* Hirtelen elhallgatott. Érezte azt az erős varázslatot, amikor már viszonylag elég távol volt a kocsmától. De érezte. És akkor is tudta, hogy ez bizony Aldo műve volt. Most kezdett összeállni a kép. Ezt a varázslatot már egyszer használta és ő megbirkózott vele és minden az eszébe jutott a férfinak. Most viszont elfelejtett mindent. Kicsit megesett a szíve rajta. Mármint, ami maradt a szívéből, így elhatározta, hogy megmutatja hol van a gyermekei sírja, ha már itt vannak a közelben és úgy közli ismét.*
- Hogy bántottak e? Olyan borzalmakat éltem át, amiről neked fogalmad sincs. Többek között, azért is lettem ilyen, amilyennek most látsz. És van még valami. Gyere velem.
* Adta ki az utasítást és kézen fogta a férfit. Azt a kezet szorongatta, amit már évek óta nem és annyira hiányzott neki. Pár órája, mindenét feladta volna ezért az érintésért, de most valahogy más volt. Nem érzett semmit, csak vigyorgott. Holott belül hatalmas harcot vívott a régi önmagával szemben. Közben odaértek egy kisebb sziklához, ami mögül látszott a tenger. A szikla mellett két kisebb sír helyezkedett el. Látszott, hogy gondozva van, friss virágok voltak rajta.*
- A bal oldali Galworé, a jobb oldali a halva született lányunké.
* Mondta csendesen, és eltűnt a vigyor a képéről. Ez még valahol mélyen mindig fájt neki. Az anyaságot képtelen kitörölni bármiféle ártó szellem.*
- Ha jól sejtem ez az amiért lényegében nem emlékszel a mai nap történéseire. Te így akartad feldolgozni, én meg...Fogalmam sincs mi ez...valami megszállt Aldo.
* Rácsimpaszkodott a férfira és belenézett a szemeibe. Egy pillanatra előjött a régi, szeretni való Glorien.*
- Segíts!
* Majd elcsuklott a hangja és elhagyta a maradék ereje, majd a földre zuhant. Pár másodperc után magához tért és ismét egy hatalmas vigyor kíséretében felállt és ránézett Aldora. Ezúttal sötét, visszataszító  tekintettel.*
- Undorító ez az egész. Érzelgős. Igen, meghaltak, de ennyi. Nem tudunk mit tenni.
* Megrántotta a vállát és leült a szikla szélére és egy dalt dúdolt. Egy hátborzongató, alvilági dallamot.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Hozzászólások száma : 431
Életkor : 130
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
Birodalmi kikötő - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő - Page 14 Icon_minitime2018-08-26, 2:11 pm

* „A bal oldali Galworé, a jobb oldali a halva született lányunké…. A bal oldali Galworé, a jobb oldali a halva született lányunké….” Egyre csak visszhangzott fejében ez a mondat, mialatt tekintete a  kis sírokra fagyott. Talán azt sem vette észre azonnal, amkor Glorien belecsimpaszkodva elájult. Ki tudja mi játszódhatott le fejében. Talán ugyanaz, mint a kocsmában, amkor először értesült gyerekei halálhíréről, vagy lehet, hogy valami teljesen más elhatározás született meg benne ebben a pillanatban.
Rövid ideig mintha tétovázott volna Glorien öntudatlan teste fölött. Igen, hallotta, amikor az elf segítségért kiáltott. Megannyi fájdalom és gyötrődés, elszenvedett kín lapult meg abban az egy szóban. Minden, amit már annyiszor átérzett ő is. Egyszerre nem tűnt olyan forrónak a nyár sem már, szürke és hideg lett körülötte a táj.
Nem hagyta ott. Pedig megtehette volna, hiszen már nem volt semmi, ami összekösse őket. Az az örök megpróbáltatásra épülő szerelmük is, ki tudja, még lángol-e egyáltalán. Egyiküket sem lehet hibáztatni, ha azt mondja: „Elég volt. Ilyen áron nem kell!”
Glorien néhány másodperc múlva magához tért. De ő már nem volt Glorien. Rideg szavai, lelketlen magatartása teljesen visszarántották az újra dekadens gondolataiba merülő Aldot a valóságba.*
~Na most kéne itt hagynom, de valóban segítségre szorul. Én ostoba, magamat próbálom gyógyítgatni már mióta, nem figyelve arra, hogy a környezetem még nagyobb segítségre szorul…~
*Tett egy lépést  a számára ismeretlen arcát mutató Glorien felé.*
~De talán mégis csak jobb neki, ha nem avatkozok be, úgy néz ki fel tudta dolgozni a maga módján. Még ha a belső démonját is hívta segítségül.~
*Szemöldökeit ráncolva vizsgálta végig  a megszállt Glorient. Egyszerre volt bizarr és csalogató a mostani kiállásával.*
~Maradok!~
*Döntötte el. Majd egészen közel lépett hozzá.*
- Így van. Nem tudunk mit tenni.
*Nyelt egyet. Tudta, hogy most hiába jön az édes-mázas, kedves, vigasztaló szavakkal. Az talán Gloriennél bevált volna, de ha azt akarja, hogy hallgasson rá a nőben lakozó lény, akkor másképp kell közelítenie. Erősnek kell mutatkoznia, még ha nem is olyan könnyű ebben a pillanatban, a gyerekei sírja fölött állva.*
-Khmmmm. Na de mit szólsz egy italhoz, itt már sokat nem tehetünk, ahogy mondtad. Keressünk egy normális kocsmát aztán a többit meglátjuk…
~El kell vigyem valahova, ahol segíteni tudok neki. De amíg nem önmaga, nem fedhetem fel, hogy mit akarok.~
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Glorien
Zöld elf
Glorien

Hozzászólások száma : 74

Character sheet
Nép: Elfek
Birodalmi kikötő - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő - Page 14 Icon_minitime2018-08-29, 10:54 am

* Glorien kissé meglepődött, hogy a férfi itt maradt vele. Őszintén szólva remélte, hogy most elmegy, itt akarja hagyni, de nem. Abba hagyta a dudolászást és ránézett.*
- Mondd csak mágus! Te tényleg egy ilyen nyomorulttal akarsz maradni, mint a te Gloriened? Hát nem volt elég?
* Már is a sunyi vigyor előkerült az arcára és közelebb húzódott Aldohoz. Kezét rátette a férfiéra, közel hajolt hozzá és megcsókolta az arcát.*
~ Fene essen ebbe az egészbe! Hogy ez a nő mennyire szereti ezt a férfit. Még így sem tudom kiölni belőle. De ami késik nem múlik.~
* A bárgyú vigyor továbbra is az arcát "ékesítette". Aztán fogta magát és felállt.*
- Ha gondolod, hogy nekünk jobb egy kocsmában, akkor menjünk. De figyelmeztetlek, eszembe ágába sincs oda vissza menni, ahol nemrég voltunk. Szóval válassz egy másik helyet. Ott túl sok volt a nemkívánatos alak. Ja bocsánat. Te nem emlékszel. Kár , pedig így visszagondolva még voltak mulatságos szituációk is. Na mindegy.
* Megvonta a vállát és várta, hogy Aldo is felálljon és vezesse oda ahova akarja.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Hozzászólások száma : 431
Életkor : 130
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
Birodalmi kikötő - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő - Page 14 Icon_minitime2018-10-07, 8:05 pm

*A sunyi vigyor közepette kapott csók nem igazán volt hiteles, nem tudta eldönteni kitől is kapta. Glorientől vagy Glorien sötét énjétől, hisz nincs kizárva, hogy a gonosz oldala játszadozni akar vele, sőt, igen is számít rá, hogy ez lesz. Neki épp csak egy lépéssel kellene ő előtte járni.*
-Aha, akkor ne menjünk arra.
*Állt fel ő is ülőhelyéről. Egyik kezét a nő lapockájára tette, míg másikkal északra mutatott.*
-Tudok arra egy jó kis helyet.
*Mintha tétovázni látszott volna egy pillanatig. Hangsúlyát fent hagyta, mint aki folytatni akarja mondandóját, de végül mégsem ejtette ki varázs szavakat.*
-Haladjunk a part mellett.
~Így csak három irányba tudsz menekülni.~
-Mondd csak, milyen mulatságos szituációkról beszéltél?
~Ha ott is beszámolt a gyerekek haláláról, nem tudom elképzelni mi lehetett mellette mulatságos?~

//Folytassuk a Keleti tenger partján észak fele haladva Smile//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Birodalmi kikötő - Page 14 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Birodalmi kikötő   Birodalmi kikötő - Page 14 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Birodalmi kikötő
Vissza az elejére 
14 / 14 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Keleti szeglet :: Valian - A birodalom fővárosa-
Ugrás: