LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share
 

 Orod Opelë, a fehér elfek városa

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next
SzerzőÜzenet
Merilien Lumel'Auvrea
Vér elf
Merilien Lumel'Auvrea

Hozzászólások száma : 335
Életkor : 732
Munkahely : Vérelfek vezetője, vérelf-hercegnő

Character sheet
Nép: Elfek
Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-08-11, 10:24 am


A támadásom sikeres, és habár nem egyből, de le tudják fogni a sárkányt az égett szárnya miatt. Sajnos túl sok a sárkány és kevés az erőm és az elfek ereje. Arath nyila lepattan a hártyás szárnyról, így halkan cicceg. A hátára kapja a tegezt, az íjat és futni kezdünk.
Megtalálva az ispotályt, gyorsan ellátom a sebeinket. Nagy a fejetlenség odabent, rengeteg a sebesült, és kevés a gyógyító. Ez ellen azonban nem nagyon tudok mit tenni. Tudok néhány gyógyító varázst a vérmágiából, de nem fogom az erőmet erre pazarolni, ugyanis már így is fogytán van, illetve túl sok a sebesült ahhoz, hogy bármit is tenni tudjak. Gyorsan ellátom a sebeinket, és utasítom Arath-ot, hogy mennünk kell. Nem maradhatunk itt, túl értékesek vagyunk ahhoz, hogy egy egyszerű csatában elvesszünk úgy, hogy még tenni sem tudunk az ügy érdekében. Orod Opele már elbukott és akármennyire is fáj ezt beismerni, sajnos így van. Látom, hogy Arath szíve szerint maradna, de hamar megértetem vele, hogy rá otthon van szükség, a népünknél. Mert sejtem, hogy Lumel'Auvrea sem marad ki az orkok és sárkányok rohama alól. Ezért is sürgető, hogy minél előbb hazaérjünk és megvigyük a hírt: a sárkányok már Orod Opele-t támadják. Az istálló felé sietünk, amit hamarosan meg is találunk. Néhány ijedt és dühös ló igyekszik szabadulni, valamint egy őr ácsorog az épület előtt.
- Nem kellene elengedni az állatokat, jó uram? - emelem fel a hangomat, ahogy odaérünk. Figyelem az eget is, miközben a férfire, majd az őrjöngő állatokra nézek. Ekkor érkezik meg az égből az áldás - illetve Joahim.
- Uramisten, minden rendben? - lépek a férfihez és mérem végig, majd segítek neki feltápászkodni. Az égre pillantok, ahol még látszik a sárkány. Arath ismét íjat pendít, és ismét a sárkány szárnyát igyekszik eltalálni, hátha ez úttal sikerrel jár.
- Mérgekkel bevont láncok, nyilak kellenének... - gondolkozom hangosan, végül az őr felé fordulok:
- Nekünk pedig két gyors lóra van szükségünk! - jelentem ki határozottan, mélyen a férfi szemébe nézve. Láthatja, hogy vérelfek vagyunk és habár elgondolkozhat azon, hogy mit is keresünk itt, nem tudok okot, hogy miért ne adhatna nekünk két gyors lovat. Arath közben az istállóhoz sétál és igyekszik kiválasztani és megnyugtatni két megfelelőnek tűnő lovat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Inaeth
Fekete sárkány
Inaeth

Hozzászólások száma : 92
Életkor : 808

Character sheet
Nép: Sárkányok
Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-08-13, 8:32 pm

*A fémbe burkolt kétlábú helyett kénytelen megfordulni és a bosszantó elfekkel foglalkozni. Úgy fest, nem fogják fel, hogy nem ér ellene semmit a jégmágiájuk.*
~Nevetséges…~
*Vörös szeme rávillan az elsőre. Felemelkedik a levegőbe, magasan föléjük, s csakhamar egy izzó, fekete gömb villan a fejük felett.
Harcosok olyan gyorsan még nem rebbentek szét, mint teszik most ezek a fehérek, mert aki nem, arra rázúdul egy Risan-féle, csak valamivel kisebb gömb. Az pedig egy egész nyájat játszi könnyedséggel elolvasztott, juhászostól, terelőkutyástól, mindenestől.
Néhány elf sem lesz ellenfél nekik.
A fekete sárkány szárnyaival hatalmas csapásokkal emelkedik feljebb.
Szemeivel keresni kezdi az imént látott nagy szájú kétlábút.
Azt azonban nem látja sehol.*
- Jellemző….!
*Morogja, mintegy magának. Ezután újra a palota felé veszi az irányt. Az elé álló grifflovasokkal is felveszi a versenyt. Karmaival kap utánuk és ne legyen senkinek kétsége afelől, elég sebes, hogy lecsapja ezeket a madárkákat maga körül.
Aki pedig szája elé kerül, az hamarosan két darabban végzi. Egyik fele megy a sárkány bendőjébe, a másik pedig véres rongyként aláhull a városra. A palota még áll.
Arrafelé repül. Látja, hogy néhány sárkány próbálja összeszúzni, de valami bentről még tartja.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sargon
Szürkeköpenyes
Sargon

Hozzászólások száma : 35
Életkor : 32
Munkahely : Szellemi szabadfoglalkozású

Character sheet
Nép: Mágusok
Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-08-15, 3:36 pm

*Épp az ilyen okvetetlenkedők miatt van szüksége egy tisztre. Mert ő bizonyára a sárkányok kéme, zsoldosa, netán maga is egy szárnyas fenevad. Megszokta már itt tartózkodása alatt ezt a fajta mentalitást, de ez harci helyzetben nem jövedelmező.*
- Hihettek, amit akartok. De én azt javaslom, a józan eszeteknek higgyetek.
*Hiszen a palotát a sárkányok lerombolnák, ő pedig igyekszik megmenteni, ahogy tudja. Pedig már rég el is tűnhetett volna, hagyva itt veszni a védőket.
Szerencsére néhányan azért hallgatnak rá és hamarosan visszatérnek az eléggé rossz állapotban levő tiszttel. A nem éppen szívélyes fogadtatásra még csak nem is legyint, csak a férfi felé nyújtja a sisakot.*
- Kell valaki, akire hallgatnak a katonák. A legjobb tudásod szerint vezesd őket.
*Mágiát nem akar használni a meggyőzésére, lehet ellenállna, vagy másoknak tűnne fel a dolog, akkor meg az egész ügy veszve lenne.*
- Kell egy hely, ahol a harcosok rejtve és védve vannak, de gyorsan harcba tudnak bocsátkozni. És kell néhány varázstudó mellém. Valahogy a földre kell kényszeríteni a sárkányokat, mert amíg fenn vannak, nincs esélyünk ellenük.
*Bár nem nagy sárkányölő, sem taktikus, de ez elég nyilvánvaló. A griffek láthatóan rosszul állnak és balliszták nagy részének is annyi, mert a földi erők nem tudnak harcba bocsátkozni. Ha a vezér értetlenkedne, elmagyarázza neki újra. Van egy csomó varázslat, amivel le lehet hozni a dögöket. Kezdve onnan, hogy egyszerűen "lelövik" őket valamiféle varázscsapással, vagy mágikus béklyóval szegezik földhöz, amelyiket tudják. Onnan a harcosok már kézi fegyverekkel is hasznossá tudják tenni magukat.*
- Vagy jobb ötlete, kapitány?
*Kérdez vissza a mágus, hátha van más megoldás, ami kevésbé veszélyes, mert valljuk be, sárkányra vadászni sohasem volt kéjutazás. S ha van más ötlet, belemegy. Már csak azért is, mert ellentmondani felesleges lenne, csak a kívülállóságát hangsúlyozná még jobban. S persze a tisztnek is segíteni akar.*
- Gyógyító van köztetek?
*Ha jelentkezik valaki, azt a tiszt felé irányítja, nem lenne jó őt is elveszteni.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-08-16, 7:43 am

//Nyílt mese: Rajtaütés Orod Opelën//

*A fehér elfek városát tovább pusztítják a sárkányok. Akad azért már nem egy óriási tetem a földön is. Némelyik félig fagyottan hever, másokból elfek lándzsái állnak ki, s akad olyan is, amelyiknek a feje nincs a helyén.
A civilek a városon kívül vannak már többségében. Reménykednek hős harcosaik küzdelmében, de a még életben lévő tisztek nem szeretnék, ha a város esetleges elestekor odabent lennének.

Inaeth mozdulatai bőszek, és jól mutatják, milyen magabiztos is egy fekete sárkány, ha kétlábúak elleni harcról van szó.
Ez a csata pedig nem is a teljes sereget vonultatta fel. Csupán néhány száz sárkány támadt egy gyengén védett városra, melynek főserege máshol harcol.
Az elfek szétrebbennek előle, így gömbje csak a város kockaköveit, s a fagyott sziklát olvasztja fel alatta.
A grifflovasok azonban megpróbálják megállítani. Van, amelyik egyenesen nekirepül, hogy közvetlen közelről, griffjének karmaival, fogaival, valamint saját fegyverével próbálja megállítani a hatalmas sárkányt, míg mások mágiával, méreggel, távfegyverekkel próbálkoznak, sikertelenül. Ők is látják, hogy a fekete mennyivel nagyobb, mint bármelyik egyéb színű, akik támadják Orod Opelët, egyértelmű számukra, hogy Inaeth a vezér.
Hálók reppennek felé, s a szárnyát, állkapcsát veszik célba. Tünde mágiával megerősített hálók ezek, melyek időlegesen megfoghatják az ősi sárkányt. Még nem ér el a palotáig.

- A palota nem védhető, főképp nem ennyi harcossal. Azonban van a városnak egy erődített része, mely most is kemény ostrom alatt áll. Ám az jól védhető, s ha Eclair is úgy akarja, ott nyerhetünk magunknak esélyt.
*Jelzi a tiszt. Ereje azonban fogytán, a fájdalom nem teszi harcképessé őt.
Fogát összeszorítva folytatja.*
- Mi tudjuk, hogyan kell sárkányt ölni. Lovasink most is azt teszik, s a megmaradt ballisták is.
Egy sárkány még a földön is veszélyes ellenfél, de mi nem adjuk fel.
Hagyjuk el a palotát!
Odakint, az erőd védelmében több esélyünk van, ez egy célpont.
*A katonák között nem jelentkezik senki a gyógyító feladatára. Összenéznek, míg egyikük kiböki.*
- Elesett…
*A parancsnok int, a mágusnak is, s ő maga, két harcosra támaszkodva elindul kifelé.
Ha Sargon követi őket, hamarosan az utcán találhatják magukat, s a város szíve felé indulnak.
Odafent sárkányok támadják őket, ám a vezető parancsára hamarosan cselekszenek a harcosok is.*
- Védőpajzsokat fel! A tűz ellen védenek, a többi ellen majd kitérünk!
*Az út nem hosszú, de idő, mire a háború kellős közepén elérik az erődöt.
Sárkány támad rájuk, vörös színű, ezúttal a szürke köpenyest nézi ki magának. Karmai közé akarja venni, hogy széttéphesse.*


- Ha a védőknek futni kell, nincsenek ezeknél a lovaknál gyorsabbak a közelben. Nincs mindenkinek griffje, kisasszony.
*Méri végig a katona Merilient. Nem ok nélkül őrzi ő még a bejáratot, habár egy sárkány ellen is kevés lenne, de a hátasokat még bent tudja tartani, amíg a ki tudja, hol késő elf lovászok megérkeznek.
A lovak jelentős része egyébként is távol van a fősereggel, csak kevés hátas maradt Orod Opelëben.
A tetőn beszakadó lovagra csak ezután figyelnek fel.
A lovag kérdésére az őr neki is készséggel válaszol. Ifjú még, s talán nem is olyan hideg, mint népének nagy része.*
- Innen nem látom, de szívből remélem, hogy igen!
Ne essenek el a harcokban, arra itt vagyunk mi, katonák!
*Arath lövés talál, a sákrány szárnyába áll a vessző, mire az a fájdalomtól felordítva fordul vissza, s jól sejtve, honnan érkezett a lövés, az istállóra támad.
Merilien szavaira a katona a szemébe nézve felel.*
- Nekünk pedig valakire, aki összefogja a védelmet, mert úgy látom, nincs senki, aki irányíthatná…
*A sárkány ekkor érkezik meg, s tűzzel borítja be mind az istálló tetejét, mind az előtte állókat. A katona későn eszmél, s mielőtt védőpajzsot vonhatna a tűz ellen, már lángra is kap. Magára emelve kezét vizet idéz meg, s az eloltja a lángokat, de azok már megégették a testét.
Lerogy az épület ajtaja elé.
Ha szerencséjük van, Arath és Merilien, valamint Joahim elég gyorsak, hogy legalább az épületen belülre vetődjenek a lángok elől.
A sárkány azonban nem tágít. Messzire hallatszik a rémült lovak nyerítése, s látott a tűz előtt ott állni több alakot is, így ismét támadásra készül.*

// A hangulat kedvéért...Wink //


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Merilien Lumel'Auvrea
Vér elf
Merilien Lumel'Auvrea

Hozzászólások száma : 335
Életkor : 732
Munkahely : Vérelfek vezetője, vérelf-hercegnő

Character sheet
Nép: Elfek
Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-08-18, 11:05 am


Megérkezve az istállóhoz, egy fiatal őrt találunk ott, aki őrzi a lovakat. A magyarázata logikusnak tűnik, én mégis sajnálom az ijedt állatokat, akik talán csak egyszerűen várják a tűz általi halált.
- Nem hiszem, hogy bárki el akarna innen menekülni. Aki eddig itt maradt, az itt is fogja lelni végeztét! - szólalok meg és fejtem ki a véleményemet.
- Minden esetre nekünk kellene két gyors ló, ugyanis mi nem itt akarjuk kilehelni a lelkünket. Szép ez a város, de a sajátom fontosabb. - mondom határozott hangon és indulok meg az ajtó felé, hogy kihozzak két lovat. Arath mögöttem jön, hogy ő is válasszon egy lovat, ami elég gyors és kitartó ahhoz, hogy egy vágtával eljussunk Lumel'Auvreába. Az istálló nem sokáig marad egészben, ugyanis egy lovag csattan a tetőre, majd esik le mellénk a földre. Ijedten ugrok arrébb, és vizsgálom meg a férfit, aki az égből zuhant alá. A sárkány még mindig ott köröz felettünk, így Arath ismét íjat pendít és céloz. A nyíl talál, a sárkány pedig fájdalomtól ordítva fordul ismét felünk. A kérésem egyértelmű: két gyors ló, ám a fiatal lovász válaszán megdöbbenek.
- Úgy gondolod, hogy ez a mi feladatunk, fiú? - emelem fel a hangomat és lépek közelebb hozzá, majd lehalkítom a hangomat:
- A városod elesett. Engedj utunkra! - parancsolom, és oldalra tolom őt. Ekkor érkezik meg a sárkány tüze az istállóra,és bizony nem számítva erre ismét tüzet fog a ruhám és a bőröm. Arath gyorsan mozdul, az égő istállóból kiengedi a lovakat, akik szerte szét menekülnek a sárkányok elől. Arrébb futva vetem magam bele az itatóba, hogy még szinte ugyan azzal a lendülettel perdüljek ki belőle és csurom vizesen kapjak el egy kantárt és pattanjak fel egy ijedt ló hátára. A ló felugrik, próbál levetni magáról, de lágy szavakat suttogok a fülébe és erős marokkal fogom a kantárt, így lassan talán irányítható lesz. Hogyha sikerül megnyugtatnom a lovat és Arath is hasonló sikerrel jár, akkor ott hagyva az istállós fiút, és a lovagot a kijárat felé vágtázunk, hogy még időben itt hagyassuk Orod Opele-t és meginduljunk Lumel'Auvrea felé...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Joahim Fernon

Joahim Fernon

Hozzászólások száma : 18

Character sheet
Nép: NJK
Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-08-18, 3:01 pm

Elég megrázó élmény volt a sárkány karmai között utazni, szerencsémre olyan rövid idő alatt történt a dolog, hogy megijedni sem tudtam és a leejtést is megúsztam, bár a sárkánynak biztos nem az volt a célja, hogy aránylag puhára ejtsen.
Ettől függetlenül nem voltam benne biztos, hogy nem csak a felpörgetett idegi állapot miatt nem érzem, hogy eltört vagy elrepedt volna valamim, de egyelőre nem éreztem semmit.
Valószínűleg alaposan meglehettem hirtelen lepottyanásommal az istálló ajtajában beszélgető hármast is, de becsületükre legyen mondva, hamar túltették magukat rajta.
Nekem is hamar feltűnt, hogy a lovak az istállóban rostokoltak, a katona biztosan azokat vigyázta, a nő meg a kísérője pedig abból akarnak maguknak.
- Valakinek tényleg meg kéne szervezni a védelmet, de tudva, hogy a fehér elfek nem fogadnak el nagyon idegenektől tanácsot, a tisztek legtöbbje pedig nincs a városban, hát ez elég nehéz lesz. – jegyzem meg. – Egyébként én is valami ilyen fegyvert kerestem, mikor – intettem az ég felé, - azt hittem elér a vég.
Láthatóan azonban a két idegen elf, nem nagyon hatódott meg a város elestétől, vagyis inkább mondhatom reálisan szemlélték nagyon is a dolgokat, így inkább mentették volna magukat, ehhez kellettek a lova.
Azonban a nő társát ez nem tartja vissza, hogy eleresszen egy nyilat az engem ledobó sárkány felé és az talál is. Ennek örülnöm kéne, de a nyíl nem halálos, a dög meg csak dühösebb lesz tőle, amit rögtön meg is mutat, hiszen felénk veszi az irányt.
- Hát ez nagyszerű, most már csak a méreg hiányzik hozzá. – forgatom meg a szemem, de ez az utolsó, amit kinyöghetek és már vetem is vissza magam az épület belsejébe, amit ropogva nyalnak végig a lángok a következő pillanatban.
Felpillantva még látom, ahogy a nő és az őr ruhája lángra kap, és míg az egyik az itatóba veti magát, a katona mágiával oltja el magát, de addigra csúnyán megsérül és össze is esik.
- Ennyi telt tőletek? Felbőszítitek és aztán elhúztok, gyávák! –kiáltom az vérelfek után, mikor feltápászkodom a már üres istállóban és látom, ahogy azok elvágtatnak.
Nem maradhatok azonban, hiszen a sárkány máris kanyarodik vissza és dühödt rikoltása biztosít, hogy nem adja fel, míg mozgást, életet lát.
- Gyere pajti úszunk egyet. – ragadom meg az őrt és vágom az itatóba, aztán magam is utána ugrom, talán az megvéd a dög tüzétől.
Ha megússzuk és a sárkány tovább rebben, akkor kihúzom a katonát és megpróbálom elvinni az ispotályba, ha valaki útba igazít.
- Van valami méreg, amit használhatnánk a sárkányok ellen? – kapok el egy gyógyítót, hiszen csak ért hozzá. – Az íjászok akkor talán hatékonyabbak lennének és pár balliszta lövedéket is be lehetne kenni vele, akkor elég, ha csak felsebzi a dög bőrét és már fél siker. – ötletelek, hátha megfogadja valaki.
Minden esetre én nem menekülök el, ha van ilyen méreg, ha nincs,viszont ha van rá mód csatlakozom a földön azokhoz, akik a hálókba gabalyodott sárkányokat igyekeznek levágni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Inaeth
Fekete sárkány
Inaeth

Hozzászólások száma : 92
Életkor : 808

Character sheet
Nép: Sárkányok
Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-08-22, 8:51 pm

//Nyílt mese: Rajtaütés Orod Opelën//

*A palotáig vezető út azonban ellenséggel van kikövezve.
Inaethet felbőszíti a kétlábúak konok ellenállása.
A színe elé kerülő grifflovasok megtapasztalhatják, milyen amikor egy lökéshullám Orod Opelë túlfeléig repíti őket, akár több darabban.
A tompa puffanások közepette a levegőben beléjük csapódó mágikus erő sokuk számára halálos. Mások, ha nem elég sebesek, a hegynyi sárkány karmaitól szétszaggatva zuhannak a földre, s megint mások farkának sodrával zúzódnak még a levegőben szét.
A szárnyakra tekergőző hálók pillanatnyi ereje másodpercnyi időre tartja fel, aztán lángolva hullanak a földre.*
- Bolondok! Nincs a földön olyan erő, mely utunkba állhatna!
*Hangja Orod Opelë szerte zeng. Dühös sárkány ordítása ez, mégis, ha elér a palotáig, szárnyait összecsukja, s úgy zuhan arra rá.
Ha a jég még így is kitart, akkor fejét királyi, nemes tartásba emeli, két mellső lábát is, míg a hátsókra ágaskodik, s elordítja magát.*
- Vuurbal!
*A sárkány felett mint csillagok, izzó plazmacsomók sokasága jelenik meg, s Inaeth egyetlen mozdulatára mind a palota födémjére szakad, azon keresztül a jégre, mely eddig tartotta még a szerkezetet.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sargon
Szürkeköpenyes
Sargon

Hozzászólások száma : 35
Életkor : 32
Munkahely : Szellemi szabadfoglalkozású

Character sheet
Nép: Mágusok
Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-08-23, 8:57 am

//Nyílt mese: Rajtaütés Orod Opelën//

*Ha a palota nem védhető, akkor bizony menni kell. Azt a vak is látja, hogy itt a helyzet nem túl rózsás, így Sargon is szíves örömest hallgat a tisztre és indul el velük az erőd felé. Persze az, hogy gyógyító nincs, elég szomorú, az ő ilyen irányú képességei nem túl fejlettek, legfeljebb a fájdalmat tudná enyhíteni, de a tapasztalt katona elég jól bírja, úgy tűnik.*
- Az erődben biztosan találunk valakit, aki enyhít a kínjaidon.
*Több szót nem is pazarol erre a témára, komolyabb beavatkozás nélkül úgysem lesz harcképes a vezér és talán jobb is, ha kimarad a sűrejéből, legalább marad egy tiszt, aki komolyan veszi és tud hatni a harcosokra. Nekik az a legfontosabb, hogy minél hamarabb és lehetőleg egyben érkezzenek az erődbe.
A palotából kilépve mindenki a védelemre, illetve a túlélésre koncentrál. Sargon is az eget fürkészi, hisz onnan várható a támadás. Hogy mögötte mi történik a palotával, az már részletkérdés számára. Főleg, hogy ő is új pajtást talál, pontosabban a másik találja őt jó prédának. A mágus nem halad tovább a csapattal, sőt, inkább hátrafelé tesz pár lépést...és bevárja a támadást.
Az ereje fogytán van, ezt ő is nagyon jól tudja, pedig amire készül, az elég összetett dolog lesz, így a maga áldozatát is meg kell hozza a sikerért.*

Előkotorja tőrét, de nem húzza ki a hüvelyéből. Erős koncentrációjának hatására az egész fegyver izzani kezd ott, ahol a mágus fogja, mintha kovács hevítené. Amint az egész tőr izzani kezd a mágiától, gyorsan kirántja a fegyvert és a földbe döfi. A tőr hüvelyét szorítva lehunyja szemét, a mágus alakja nem mozdul.
*Amint a vörös bestia odaér, hogy felkapja, mintha egy leplet tépne le Sargonról, s repül vele tovább. A tőr hüvelye, hiszen a sárkány csak azt tudta elragadni, mágikus hálóvá változva tekeredik a karmos mancsokra, míg maga a fegyver erős mágiával kötődik a földhöz. Pár pillanat múlva, miközben a mágus lép párat oldalra, a fegyver két része között megjelenik a kötés, mágikus lánc formájában. A repülő sárkánynak minden bizonnyal fájni fog, amint az erős kötés hirtelen megrántja, s megálljt parancsol neki. Ha ügyes, elkerülheti, hogy a földbe csapódjon, s a levegőben maradhat, de a fegyver két része újra össze akar tartozni, így hatalmas erő kezdi húzni a néhai tőrhüvelyt a ponthoz, ami egykor a tőr volt. A mágus sóhajt egy mélyet, szerette a tőrét, de a fegyver mindenestől az enyészeté lesz hamarosan.*
- Gyerünk, igyekeznünk kell!
*Figyelmezteti a katonákat, s ő maga is kocogni kezd, mivel kissé lemaradt a többiektől. Ha a tőr összetartozó két része újra összeér, hat, vagy akár nyolc méteres fénylándzsák formájában szabadul fel az energia, s a fegyver örökké az enyészeté lesz. A sárkányt, ha nem tudta valahogy kiszabadítani magát, odahúzza a mágikus lánc, s ha nem is hal bele, igen komoly sebeket szerez.*
- Jó lenne mihamarabb az erődbe érni. Messze van még?
*Nem ismeri annyira a várost, csak pár napig rótta az utcáit. De az is biztos, hogy nem lesz a kedvenc helye.*


//A tőr elvesztését majd jegyezze fel az illetékes a felszereléseimnél! Sad Very Happy //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-08-23, 9:26 pm

//Nyílt mese: Rajtaütés Orod Opelën//

- Ezt…!
*Feleli az őr, de ideje nincs megmagyarázni Meriliennek. Látja ő, magas rangú elffel van dolga, s épp hasonlóra van szükség, aki megszervezhetné a védelmet.
Nincs ideje, s ereje sem, hogy meggátolja a lovak szabadon engedését, s azok félelmükben szélnek is erednek.
Még látja, amint a vér elf hercegnő felpattan egyikre, majd elkapja őt egy kéz, s a víz alá rántja.
Odafent a sárkány is látja, hogy a lovak kiszabadulnak, de azért biztos, ami biztos, küld még egy lángcsóvát az istállóra, mielőtt odébb áll.
Az itató vize megvédi a lovagot, s a sebesült katonát, míg Merilien és Arath már odébb járnak.
Azonban a sárkányok egy másik tagja, egy kék óriás látja a tömegesen inaló hátasokat, s hogy ne foghasson be közülük egyet sem a védők serege, hát lángcsóvákkal támadja őket, így Merilient és társát is.
Még nem hagyták el a várost, s a káosz, amely Orod Opelë felett lassan elhatalmasodik, nem is könnyíti meg útjukat.
Van olyan elf, aki nyilakkal lövi a levegőben a sárkányokat, míg egy fel nem ökleli őt szarvával, míg mások a ballisták mellett állnak, s lőnek, majd újra töltenek. Vastag, dárdányi nyilak süvítenek az égen hullámokban támadó lényekre, s néha találnak is.
Megint mások a grifflovasok által a földre kényszerített sárkányokkal harcolnak, de igen sokan immáron vérbe fagyva, vagy még mindig lángolva fekszenek a város utcáin.
Joahim meglelheti az utat az ispotály felé, s ott a gyógyító, sürögve csak odamorogni képes pár szót válaszként.*
- Ha lenne, gondolod, lovag uram, nem használtuk volna már fel?!
*Majd siet dolgára tovább.
Még az égett elfet sincs ideje gyógyítani, hiszen számtalan hozzá hasonlót hoztak már be, s társai is kevesen vannak a hirtelen jött rajtaütés áldozataira.
A katona hősiesen tűri fájdalmait, de azért egyik karjával megragadva a lovagot, magához húzza.*
- Biztos vagyok benne, hogy a könyvtáros tud méregről…a régi háborúban mindent bevetettünk…

Inaeth a palota felé tart, s nem állhatja útját sem grifflovas, sem kard. A mágia, mellyel szerte szórja ellenét, erős, s a lovasok hullanak is szerteszét.
Elérve a palota környékét a jég még kitart, amelyet Sargon és az elfek hoztak létre, s míg ő odafent nekiveselkedik, hogy beszakítsa társaival a födémet, addig Sargon és a védők odalent távoznak.
A fekete sárkány súlya sem elég, hogy a jól megépített elf építmény megadja magát, de a tűz, amivel végül elárasztja, megannyi helyen szaggatja át a követ, a jeget, s a sziklát is. Lerogy súlya alatt, s őt magát is beborítja a leomló torony és a körülötte összedőlő palota romja.
Sárkányai is megállnak a palota körül egy pillanatra, kivárva, mi lesz az ősi sárkánnyal. A grifflovasok ezt használják ki, hogy újra támadásba lendüljenek a palotát támadó sárkányok ellen.
Kettőt is földre visznek, és griffjeikkel nekik esnek. A többiek állják a sarat.

Sargon és a védők a tiszttel együtt futnak a palotából. A tisztet fájdalmai ellenére is muszáj olyan sebesen vinni, amilyen gyorsan lehet.
Mégis, a mágus marad le, hogy feltartsa az első közeledő vörös sárkányt.
Az égi támadó nem tudja mire vélni a mágust, amint ott áll előtte.
Azt gondolja, talán látványa sokkos állapotba hozta, mint sok esetben prédáit, s a félelemtől dermedve várja be a halált, amit ő készséggel meg is fog adni neki.
Meglepve tapasztalja, hogy nem a mágust ragadta magával a levegőbe, hogy ott tépje szét.
Ez a szürke köpenyes csapdája lehetett. Csalódottan fordul a levegőben hirtelen, hogy meglelje, s ott helyben tépje szét a kétlábút.
Rántást érez, s fájdalmat is, kis híján a földre zuhan, de így is kénytelen csalódottan, meglepetten és eget verő dühvel ordítani.
A fénylándzsák, amikhez mind közelebb került, átdöfik több helyen is. Szárnyain vérző lyukak éktelenkednek, s hátsó lábai is megsebesültek.
Mégsem pusztul el. A földre zuhanva vergődik, s ordít tehetetlen dühében.*
- Megtalállak, szürke mágus, s egyenként szaggatom ki a tagjaid!
*A csapat tovább halad, az elfek pedig elismerőn pillantanak a mágusra.*
- Már látni a falakat…
*Mutatják az ostromlott tornyokat, melyeknek teteje már hiányzik. A vaskos falakat nem csak jég és kő, hanem még mágia is védő, a sárkányok ezt bontogatják, miközben az erőd ballistái, nyílvetői, láncai, s a fehér elfek mágiája is támadja az ostromlókat.*
- Oda tartunk…Eclairre! Már félig lerombolták!


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sargon
Szürkeköpenyes
Sargon

Hozzászólások száma : 35
Életkor : 32
Munkahely : Szellemi szabadfoglalkozású

Character sheet
Nép: Mágusok
Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-08-26, 6:32 pm

//Nyílt mese: Rajtaütés Orod Opelën//

*Úgy tűnik, a sárkányok szeretik kipécézni maguknak a mágusokat. Vagy csak ő lenne ilyen szerencsés? Mondjuk ez valóban pórul járt, nem úgy, mint az előző. Persze így csak még dühösebb lett. Sargon a lehetőségeket mérlegeli, mikor pár utcával arrébb meglátja az elszabadult lovakat és a két alakot, akik egyet-egyet megszereztek maguknak.*
- Hát ez meg?
*Csak maga elé mormog. Mágiával élesített érzékei már nem működnek, de az a két alak mégis... biztosan nem helybéliek. Nagyon elütnek a város lakóitól kinézetben, a mágus elsőre vér elfeknek mondaná őket. De mit keresnek itt? És kik ezek? Még az sem biztos, hogy valóban azok, aminek elsőnek látszanak. Akár sárkányok is lehetnek. Minden esetre a lovak elengedése igencsak szabotázsnak tűnik, a megmaradt védők így még nehezebben tudnak menekülni, ha kell. Hátra fordul a földön szenvedő sárkány felé. Mivel Sargon megállt kicsit, a dög egyből elkezdett felé mászni. Nem várja meg, míg elkezd tüzet fújni, vagy valami egyéb ocsmányságot eszel ki, befordul az oldalutcába. Az első keresztutcáig fut, ott megáll, visszafordul és maga elé tartja nyitott bal tenyerét.*

A mágus próbál minél egyenletesebben lélegezni miközben igyekszik az energiát koncentrálni. Először csak egy szabad szemmel láthatatlan gömböt képez, majd mint a tésztát a mesteremberek, kinyújtja. Faltól-falig, a kövezettől a házak magasságáig egy vékony erőtér képződik, mely képes megállítani mágikus és fizikai támadásokat is.
*A mágikus fal áll, de igen gyenge, ezt Sargon is jól tudja. Nem akar vele egyebet, csak egy kis biztosítékot a hátának, hátha a sebesült fenevad utána próbál mászni. Arrafelé fut, amerre a lovak menekülnek. Ha sikeresen el is ér odáig, hamar megérzi az égett hús szagát és valószínű arcát is védenie kell karjával egy-egy kósza sárkányláng ellen. Már nem igazán érti, mi folyik itt, de megpróbál a menekülők után nézni. Talán nem jutottak még messzire és jobban szemügyre tudja venni őket.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Inaeth
Fekete sárkány
Inaeth

Hozzászólások száma : 92
Életkor : 808

Character sheet
Nép: Sárkányok
Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-08-26, 9:09 pm

//Nyílt mese: Rajtaütés Orod Opelën //

*Hát persze, hogy sikerül varázslatával megtörni a palota ellenállását.
Lángolva ömlik össze körülötte az építmény.
Rá is omlik, nem reagál elég gyorsan, hogy kikerülje a romokat.
Nem tart azonban sokáig, míg a romok hirtelen megemelkednek, s egy dühös és koszos fekete sárkány emelkedik ki közülük. Hatalmas testéről, szárnyairól hullanak le a kövek, a lángoló fadarabok.*
- Mit néztek?! Munkára, mind! Nem bámészkodni jöttünk!
*Morogja a körülötte lebegő, ácsorgó sárkányokra. Azok rögtön újabb célpont után is néznek, ahogy Inaeth is.
Meglebbentve szárnyait a magasba emelkedik. Fentről pillantja meg azt az ellenállási gócot, ahova el is indul azonnal.
Az erőd az, amit a vezér és társai kinéztek maguknak.
Az ősi sárkány mellé hamarosan többen is csatlakoznak csapatából, s amikor az erőd fegyverei feléjük fordulnak, akkor hirtelen kezd zuhanórepülésbe, s amikor az első nyílvető közelébe ér, karmaival kapja el. Hiába lövik belé a nagy nyilat, az lepattan róla. Nem csak a szerkezet, hanem egy-két harcosa is karmai között marad.
Ha sikerrel ár, akkor máris néz a következő után.
Társai hasonlóképpen cselekszenek.*

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Joahim Fernon

Joahim Fernon

Hozzászólások száma : 18

Character sheet
Nép: NJK
Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-08-27, 5:15 pm

//Nyílt mese: Rajtaütés Orod Opelën //

Szegény fehér elfnek nincs is ideje felfogni, hogy mi történik körülötte, olyan gyorsan csapnak le az események. Én fél szemmel látom, ahogy a sárkány fordulásba kezd és még jobban feldühödik a nyílvessző okozta fájdalomtól, ami valószínűleg azt jelenti, hogy amíg életben van, vagy ők életben vannak, nem fog tágítani tőlünk.
A vörös elf lányt és társát azonban láthatólag ez csak annyiban érdekli, hogy lovakat tudjanak szerezni és mivel a tűz okozta pánikban a paripák szanaszét futnak, már az őr engedélyére sincs szükségük, hogy befogjanak egyet-egyet és nem törődve tovább a csatával távozóra fogják.
Hangot is adok dühös véleményemnek, bár inkább már csak a hátuknak, mert van sürgősebb dolgom is, példának okáért megúszni egy sárkány okozta tűzvihart a megégett őrrel együtt, ami a lóitatóban sikerül is. Így az eliszkoló vörös elfekre nem is pazarolok több gondolatot és miután csurom vizesen, de épségben kimászok a vízből és kihúzom az elfet is, inkább megpróbálom elkerülni a harcoló sárkányokat, elfeket és grifflovasokat és eltámogatni az őrt az ispotályba.
Ha váratlanul is érte a támadás a jégelfeket és aránylag védtelenül, azért el kell ismernem, hogy becsülettel küzdenek és elég sok sárkány hever már holtan, de jócskán vannak még odafenn is, a fekete dögről nem is beszélve, aki jól láthatóan a kastély romos épületét igyekszik a földdel egyenlővé tenni. úgy látszik nem szenvedett kárt bármivel is próbálkoztak ellene és ez nem túl sok jóval biztat.
Közben sikerül megtalálnom az ispotályt és miután kaptam egy morcos és odavetett választ, bár igazán nem róhattam fel az agyonhajszolt gyógyítónak, nem tudok mit tenni, keresek egy szabad helyet és segítek ott elhelyezkedni az őrnek.
- Mindjárt hívok valakit hozzád, addig is próbáld hűteni magad, tudod…..- rajzolok valami krikszkrakszot a levegőbe, a mágiára utalva, de körülnézve láthatom, hogy vannak itt sokkal rosszabb állapotban is sajnos.
Mielőtt még mennék, hogy beváltsam ígéretemet, a férfi megragad és hasznos információval lát el, aminek érdemes utána járni, hiszen talán változtathatnánk a reménytelennek tűnő helyzeten.
Mivel a kardomat talán tudják nélkülözni egy ideig még, rövid hezitálás után bólintok.
- Hol találom ezt a könyvtárost?
Ha aztán útba igazítanak, neki is indulok, hogy beszéljek vele és ha tényleg van ilyen anyag, akkor előkerítsem, vagy megcsináltassam, persze csak ha lehetséges. Minden esetre ez is egy remény, amire most nagy szükség van. De sietnem kell, ahogy elnézem a csatateret.
Kardommal és tőrömmel a kezemben rohanok.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Merilien Lumel'Auvrea
Vér elf
Merilien Lumel'Auvrea

Hozzászólások száma : 335
Életkor : 732
Munkahely : Vérelfek vezetője, vérelf-hercegnő

Character sheet
Nép: Elfek
Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-08-27, 9:34 pm


//Nyílt mese: Rajtaütés Orod Opelën //

A lovak szétszélednek, a lovas fiú pedig az itatóban köt ki a sárkány tüze elől. Gyors mozdulattal kapok el egy lovat, és gyorsan pattanok fel rá. Arath is csatlakozik hozzám, így gyorsan a többi ló között vágtázva indulunk el. Még hallom, ahogy az égből leeső férfi utánunk kiált, de nem foglalkozok vele. Mindenki védje a saját életét. Az enyém elég fontos, nem fogok néhány tesze-toszta fehér elf miatt elpatkolni és nem is értek annyira a harchoz és a védelem szervezéshez, hogy bármikor is felemeljem a hangomat. Megsarkantyúzom a lovamat, és vágtába ugratom. Enyhén égett köpenyem repül utánam, mellettem szorosan Arath vágtat, íját kézen tartva a támadásra. Enyhe égett szag leng körül minket, de ez most nem érdekel. Egyszerűen csak ki akarok jutni innen, és elindulni hazafelé, hogy hírt vigyek apámnak és az egész városomnak.
A vágtánk a kapuig mégsem tűnik olyan könnyűnek, hiszen a lovak felkeltik az érdeklődést. Egy kék sárkány figyel fel ránk, az árnyéka lassan felénk kúszik. Felpillantok, és ijedten pislogok. Látom, hogyan gyűlik a tűz a sárkány pofájába, majd hogyan robban ki belőle. Az egyik mellettem vágtató lóra ugrok át és berántom egy mellékutcába, így remélhetőleg elkerülöm a tüzet, és csak egy picit égek meg. Hogy mi lesz a lovakkal, illetve Arath megtud-e menekülni.... Nos, ez majd kiderül, ha kicsit elül a tűz és ki tudok pillantani a kis utcából.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-08-28, 9:05 am

//Nyílt mese: Rajtaütés Orod Opelën//

*Míg Sargon a sárkánnyal viaskodik, időt nyer, s a sebesült tiszt, akit a sisakkal maga a szürkeköpenyes nevezett ki, ha lassan is, eljut az erődbe.
Sargon ellenben megáll, s egy erőteret húz fel az utcák kereszteződésébe.
Jól is teszi, ugyanis a sebesült sárkány még elindul ellene. Sebesült lábait vonszolva maga után, sebesült szárnyait oldalára húzva kúszik-mászik utána.
Aztán, amikor megpillantja a távolodó mágus alakját, lábával a földre csap.*
- Aardbewing!
*A talajon futnak tova a hullámok, s el is érnék Sargont, ha nem lenne háta mögött a fal.
De ott van, s a láthatatlan téren végigfutó erők végül ugyan széttépik azt, de el is halnak benne.
S a mágus sietve, szabadon jut ki a térre, ahol még láthatja a menekülő lovakat, s a két vér elfet, akik elhagyni készülnek Orod Opelët.
Láthatja, amint a menekülő Merilien lovára tűzvihar csap le, s Arathra is ugyanígy.
A Lumel’Auvrea család sarjának hajába kap bele a tűz, de sikerrel fordul be az egyik mellékutcába, ám Arath nincs ilyen szerencsés.
Nincs hozzá közel ló, amelyre átugorhatna, s amikor kénytelen-kelletlen elhagyja a lovat, amelyen eddig ült, csak a szerencse menti meg őt attól, hogy a lángok martalékává váljon.
A lángok nem egy lovat árasztanak el, és sodornak is tova. Egyik kitakarja előle a tüzet, de a vér elf lábaira zuhan, s a földhöz szegezi őt.
Megteheti, ha még íját magánál tartja, hogy így is lő a sárkányra, avagy megjátszva a holtat, a sárkány odébb állhat, más célpontok után kutatva, vagy a többi lovat üldözve.
Sargon ebben a helyzetben még mindkét elfet láthatja.

Joahim ezenközben a könyvtár felé lohol páncéljában, kivont karddal és tőrrel.
A tudás épülete nem messze fekszik, csakhogy ahogy kifordult az egyik utcán, szembetalálja magát a Sargon által megsebzett sárkánnyal. A szárnyas fenevad két hátsó lábán sebek éktelenkednek, rájuk nehezedni teljes súlyával nem tud.
Szárnyai is több sebből csorog a vér, de a vörös sárkányban még mindig van erő.
Ráordít a kétlábúra, aki elé merészkedett, s már küldi is felé a tűzlabdát. Ha elég közel merészkedne hozzá, nem csupán tűzzel, de éles fogakkal és hatalmas karmokkal is fogadná, hiszen mellső lábai még épek.*
- Gyere csak, hadd szaggatlak darabokra!
*Ordít felé. Talán hamarosan lesz olyan elf csapat, aki eljuthat ide, s levadászhatja a sebesült sárkányt, de egyelőre komolyabb ellenfelekkel kell szembenézniük.
Odafent a grifflovas egységek is vért izzadnak, mire egy-egy támadót a földre visznek, s veszteségeik sem kicsik eközben.
A csata sorsa, az összeszedetlen védelem hiányosságai miatt egyre inkább a sárkányok felé dől el.
Az elfek temploma nem magasodik hivalkodón az égbe, s még akad is könyvtáros, aki a legértékesebb tekercseket biztonságba helyezi. A támadás kezdete óta ezzel foglalatoskodik.

Inaeth kiemelkedik a romok közül, s mindjárt rá is pirít a körülötte bámészkodó sárkányokra. Azok menten ismét harcba lendülnek, a többség csatlakozik az ősi sárkányhoz, néhányan viszont a levegőben magukat összeszedni akaró grifflovas elfekre támadnak.
Az erődbe beérkező tisztnek nem sok ideje marad, hogy összeszedje a védelmet, a valóban egyre romosabb erősségre.
A nyílvetők közül hirtelen több is eltűnik az erőd védett állásaiból, nem kevés kezelővel együtt.
A többi az eddig is ott harcoló sárkányokat, és az újonnan érkezetteket is célba veszi.
A tiszt társai vállán ülve osztja első parancsait.*
- Csatárláncba, aki nem ballistát, vagy nyílvetőt kezel! Pajzsokat fel.
Ti ott! Második vonalba fejlődj! Jégtüskékre készülj!
Ú-dano faelas an i goth! //Ne kegyelmezzetek az ellenségnek!//
*Amikor a sárkányok ismét támadnak, a tiszt parancsára hirtelen egy sornyi védőpajzs jelenik meg, s a tűz, melyet indítanak, elhal a pajzsokon. Válaszként a második sorba rendezettek a leengedett pajzsok mögül a tiszt parancsszavára megidézett méretes jégtüskéket küldenek a sárkányok ellen.*


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Joahim Fernon

Joahim Fernon

Hozzászólások száma : 18

Character sheet
Nép: NJK
Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-08-29, 10:53 am

//Nyílt mese: Rajtaütés Orod Opelën //

Én nem gondolok a menekülésre, nem vinne rá lovagi becsületem, hogy gyáván megfussak, mint azok a vérelfek, akik még lovakat is loptak, csak, hogy elinalhassanak innen, még azzal sem törődve, hogy ezzel a harcosokat fosszák meg egy lehetőségtől, vagy, hogy halálra ítélik a felbőszített sárkány által szerencsétlen őrt.
De megúsztuk végül és a katonát is sikerült az ispotályba eljuttatni, ahol remélem, előbb-utóbb sort kerítenek rá is, de hozzám intézett szavai új esélyt adtak arra, hogy odavágjunk a z egyre magabiztosabbá váló dögöknek, akik vezérük ereje és sebezhetetlensége folytán kezdtek a védőkön felül kerekedni.
Elég volt a Könyvtár felé futtomban csak körülnézni és mindenhol kétségbeesett küzdelmet láthattam, eléggé fogyott a védők ideje és erősítésre nem lehetett számítani.
Ha abban reménykedtem, hogy talán minden különösebb atrocitás nélkül fogom elérni a könyvtárost, hát ez nem jött össze, bár botorság is lett volna ebben bízni.
De most nem egy levegőben ólálkodó dög miatt kerülök nehéz helyzetbe, hanem egy földön magát vonszoló sárkány miatt, akit már valaki alaposan helyben hagyott, de sajnos nem eléggé.
A hóelfek földi csapatai most sehol nincsenek, vagy épp máshol szabadítják meg makacs életüktől a leesett gyíkokat, így egyedül állok szemben a lénnyel, aki elzárja előlem a továbbjutás lehetőségét és bár lehet megkerülhetném, de ki tudja arra mibe botlok.
És ráadásul elég dühösnek is látszik a vörös veszedelem, akit a sebesülése egyáltalán nem gátol abban, hogy grillcsirkét akarjon belőlem csinálni.
Szerencsére a reflexeimet nem befolyásolta a fáradtság, hiszen jó adag izgalom söpört végig rajtam, így időben vetem oldalra magam egy beugróba meghúzva magam, míg elülnek a lángok.
Nem vagyok szakértő, hogy mennyi időbe telik a dögnek, hogy újra tüzet fújjon, de ezt nem szándékozom megvárni. Viszont nem vagyok mágus, csak a két karom és kardom erejére támaszkodhatok, ha végezni akarok vele. Egy elhagyatott kordét pillantok meg, ahogy keserű dühvel pillantok végig az utcán és már mozdulok is. Nagy lendülettel lököm meg felé a hordókkal megrakott kétkerekűt, egyrészt elterelve a figyelmét, másrészt a sérült lába miatt nehezen mozdulhat előle, jobb esetben akár azokat el is találva. Méretei miatt nem nagyon ugrálhat, véres szárnyai meg röpképességét is kérdésessé teszik.
- Ahhoz ketten kellenek féreg! – lihegem vissza, hiszen a kordé mögött én is érkezem, hogy a hasa alá csusszanva próbáljam ki, ott is olyan kemény-e a bőre, mint máshol.
Ha nem, akkor talán kibelezhetem, ha igen, akkor igyekszem a túloldalon hamar távozni, de ahol lehet, még több sebet ejteni rajta.
Mindenesetre, ha a szerencse is mellém áll és sikerül végeznem vele, vagy legalább is mozgásképtelenné tenni, rohanok tovább, hogy felleljem a könyvtárost, bár magam sem tudom, hogy van-e még értelme saját küldetésemnek.
Azonban az előbbi eset is azt mutatja, hogy egy magamfajta mágia nélküli embernek, talán egy mérgezett pengével több esélye lenne legalább.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Inaeth
Fekete sárkány
Inaeth

Hozzászólások száma : 92
Életkor : 808

Character sheet
Nép: Sárkányok
Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-09-05, 2:22 pm

//Nyílt mese: Rajtaütés Orod Opelën//

*A fekete sárkány az első roham után a magasba emelkedik. Át akarja látni, hogy működik a védelem.
A romos falakat örömmel szemléli, de az ellenállás hirtelen szerevezettebbé válik.
Látja, ahogy a rohamozó sárkányok ellen hirtelen védőpajzsokat emelnek és sorokba rendeződnek mögötte a tündék.
Vörös szemei dühösen villannak.
Látja, ahogy a jégtüskék több sárkányt meg is sebeznek, s vannak, akik a földre zuhannak sebesülésüktől.
Figyeli és látja a többiek vállán ülő elfet. Furcsa látvány, de nem az a lényeg, hanem az, hogy ez az elf bizony irányít és szervez.
Láthatóan változott a harc képe is. Az elfek hatékonyabban működnek.
Az ősi sárkány most fordul rá a vonalakra, s oldalirányból támadja őket. Fekete pikkelyein nem egy ballistából kilőtt fegyver pattan meg, miközben rohamoz.
Az elfek hirtelen ugranak szét előle, s ő most indítja meg az előbbihez hasonló tűztámadását az erőd vezére ellen.
A kétlábúnak halnia kell.
Ahogy átrepül felettük, lecsap a tüze rájuk. A hirtelen fellobbanó tűzáradat biztosan beteríti a környéket, de ő már fordul is.*
- Dupla sorokba!
Első hullám szemből támad, második hullám hátulról! Öljétek meg őket! Felváltva támadjatok!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-09-05, 9:24 pm

//Nyílt mese: Rajtaütés Orod Opelën//

*Sargon, a szürkeköpenyes mágus sietve, szabadon jut ki a térre, ahol még láthatja a menekülő lovakat, s a két vér elfet, akik elhagyni készülnek Orod Opelët.
A menekülő Merilien lovára tűzvihar csap le, s Arathra is ugyanígy.
A Lumel’Auvrea család sarjának hajába kap bele a tűz, de sikerrel fordul be az egyik mellékutcába, ám Arath nincs ilyen szerencsés.
Nincs hozzá közel ló, amelyre átugorhatna, s amikor kénytelen-kelletlen elhagyja a lovat, amelyen eddig ült, csak a szerencse menti meg őt attól, hogy a lángok martalékává váljon.
A lángok nem egy lovat árasztanak el, és sodornak is tova. Egyik kitakarja előle a tüzet, de a vér elf lábaira zuhan, s a földhöz szegezi őt.
Megteheti, ha még íját magánál tartja, hogy így is lő a sárkányra, avagy megjátszva a holtat, a sárkány odébb állhat, más célpontok után kutatva, vagy a többi lovat üldözve.
Sargon ebben a helyzetben még mindkét elfet láthatja.
Ha elég gyorsak és Arath sem próbál harcolni, a támadó sárkány odébb áll, s van lehetőségük elhagyni a várost. Ha Arath még rálő nyilaival az ellenségre, akkor az újabb tűz végez vele, s a sárkány keresni kezdi a másik vér elfet is.
Távozta után Merilien, vagy Sargon segítsége szükséges lehet Arath megmentéséhez, aki a ló alól menekülni egyedül nem bír.

Joahim nem megy közelebb a sebesült sárkányhoz, így az jobb híján inkább tűzzel próbálkozik. A lovag azonban kellő sebességgel ugrik félre előle. A beugró, amit elfoglalt, megóvja a lángoktól, s ezután egy kordéval támadásba is lendül.
Amíg a kis kocsit szétzúzza mancsával, addig a lovag kihasználva, hogy mással foglalkozik a sárkány, a pikkelyes has alá csúszik. Kardja ugyan sebet ejt a pikkelyek között a vastag bőrön, de a kibelezéstől messze marad.
Ha a lovag tovább csúszik, szerencsésen elinalhat, mert mire a sebesült sárkány megfordul, kellő távolságra kerülhet tőle.
Ha továbbra is próbálja megölni, az első, amivel szembe kell néznie, maga a lény pofája.
Egy harapásra tátott szájjal kerül szembe, amelyben az éles fogak most rá készülnek harapni.
Eközben a mancs is lendül már, s a karmok is, hogy megakadályozzák a menekülést.
Ha eddig nem próbált meg elfutni, már csak a harc marad Joahim számára.

Inaeth tűztámadása eléri és hidegre is teszi a vezért, hiába emelnek az elfek köré pajzsot, az ősi sárkány azt is áttöri, s a tűz végez a tiszt testőreivel is.
A sárkányok eközben a fekete óriás parancsára végrehajtják az átrendeződést, s ugyan az első rohamukat ugyanúgy hárítják a sorokba rendezett fehér elfek, a másodikat, amely hátulról érkezik, már nem képesek.
Sok harcos esik el ebben a hullámban, miközben az erőd ballistái továbbra is működnek.
Már amelyiket még nem rombolták le a sárkányok.
Egy Elaith nevű harcos, tiszt, kinek Avlanionban szolgál Norujn nevű ismerőse, itt esik el a csatában.
Inaeth immár kellő tiszteletet harcolt ki, de Orod Opelë védői mindent egy lapra tesznek fel.
A grifflovasok tömegei indulnak meg ellene, s bár több sárkány is megtámadja őket, nagy létszámban támadják meg minden oldalról.
Van, amelyik a szárnyát, van, amelyik a farkát. Minden testrészére jut támadás.
Mágiával próbálják meg legyűrni, a felvillanó támadások csaknem egyszerre érik az ősi sárkányt. Tűz, jég, villámok, s egyéb átkok záporoznak rá.
A város többi részén azonban hiányzik a grifflovasok ezen ereje, s a sárkányok gyorsabban törlik el a még védekező elfeket.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Merilien Lumel'Auvrea
Vér elf
Merilien Lumel'Auvrea

Hozzászólások száma : 335
Életkor : 732
Munkahely : Vérelfek vezetője, vérelf-hercegnő

Character sheet
Nép: Elfek
Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-09-06, 4:53 pm


//Nyílt mese: Rajtaütés Orod Opelën //


A lovak határozottan és ijedten vágtatnak a kijárat felé. Ők sem akarják itt lelni a halálukat, csak rohannak szinte vaktában a szabadság felé. A sárkányoknak azonban feltűnik ez a roham, és az egyik sárkány felénk repülve tűzzel borítja be az utcát. Egy gyors mozdulattal ugrok át egy másik lóra, majd fordítom őt be egy sikátorba. A ló rettenetesen meg van ijedve, de gyorsan igyekszem őt megnyugtatni és határozottan fogni a sörényét.
A tűz néhol megégeti a bőrömet és a hajamba is belekap, ami bűzt és fájdalmat hoz maga után. A köpenyemet - ami szintén égett már egy párszor - a fejemre terítem és gyors mozdulatokkal oltom el a fejemet. Egy pár másodpercet megengedek magamnak, hogy elsirassam gyönyörű, hosszú vörös hajamat, de erre most nincs idő. A sárkány még mindig itt van, és habár valaminek nekiütközött, sejtem, hogy tovább fog próbálkozni. Ahogy kipillantok a sikátorból, látom, ahogy a lovak szenvednek a tűzzel, illetve Arath is égetten küzd egy lóval, aki alá beszorult. Arath nem mozdul, tudja, hogy a sárkány a halottakkal nem foglalkozik. Vagyis inkább foglalkozik azokkal, akik még élők, elevenek és mozognak. Egy pár pillanatig én is azt hiszem, hogy elvesztettem társamat, de ahogy a sárkány picit elfordul, Arath kinyitja a szemét. Az íját lassan a földre dobja, távolabb a haldokló lótól, majd megpróbál kikecmeregni alóla. Kisietek a sikátorból, és a mágus felé pillantok. Biccentek felé, megköszönve a pajzsot, majd minden figyelmemet Arath-ra összpontosítom és igyekszek kiszabadítani őt a haldokló ló alól.
- Szükségünk van segítségre. - suttogom a férfinek, aki lihegve, fájdalomtól eltorzult arccal tápászkodik fel. Egyik lába csúnyán megsebesült, csak bicegni tud vele, futni semmiképp sem, és lovagolni is csak segítséggel.
- Mágus! Segíts nekünk! - szólok oda a férfinek és a vállamra támasztva Arath-ot lassan a sikátor felé sietünk, amennyire csak tudunk. Az íját a hátamra akasztom és várom, hogy vajon a mágus segít-e nekünk...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Joahim Fernon

Joahim Fernon

Hozzászólások száma : 18

Character sheet
Nép: NJK
Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-09-08, 6:00 pm

//Nyílt mese: Rajtaütés Orod Opelën //

Mivel soha nem harcoltam még sárkánnyal, így nem csoda, ha nem sok elképzelésem van arról, miként vehetném fel eggyel is a harcot jóformán egy szál karddal a kezemben. A páncél, mely máskor nagy hasznot jelent, most inkább akadályoz a mozgásban, hiszen a sárkánytűzzel szemben semmit nem vég és, ha telibe talál a karmaival, vagy a foga közé kaparint, akkor sem hiszem, hogy hatékonyan megvédene, legfeljebb kevésbé fogok ízleni neki.
Tudom, hogy a kis kocsi nem okoz neki komoly problémát, de figyelem elterelésnek szántam, míg én megpróbálom kibelezni. A terv egy része beválik, akadály nélkül csúszok be a dög hasa alá, azonban az erőteljes vágás, talán ha csak megkarcolja, amitől még mérgesebb lesz.
Mivel azonban sikerült a háta mögé kerülnöm, így a Könyvtár felé már szabaddá válik az út, nem sokat gondolkozok azon mit tegyek. Az előbbi példa jól mutatta, mennyi esélyem van a gyíkkal szemben, aki a termete és sebesülése ellenér igen csak fürgén kezd megfordulni.
A kocsiból szerterepülő darabok közül azért felkapok egy hegyesre tört rudat és meglódítom a forduló fején trónoló, tányérnyi szeme felé, de aztán a nyakamba szedem a lábam, hogy elérjem a célomat.
Főként, mert felettem az eget sok-sok hatalmas szárny kezdi elsötétíteni és minden felől tűz és halálsikolyok hangja hallatszik.
~ Talán már késő! Lehet nekem is magam kéne mentenem, hiszen a lakosokat már kimenekítették. ~ próbálom megtalálni a Könyvtár bejáratát, mivel ha nem is sikerülne a mérget meglelni, akkor is kell valaki, aki megmondja merre juthatok ki a városból valami rejtekúton.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Inaeth
Fekete sárkány
Inaeth

Hozzászólások száma : 92
Életkor : 808

Character sheet
Nép: Sárkányok
Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-09-09, 8:38 pm

// Nyílt mese: Rajtaütés Orod Opelën //

*Inaeth támadása sikeres. Nem is számított másra. A kétlábúak nem érhetnek fel vele a saját véleménye szerint. A vélt elf vezetőt pedig saját maga tette hidegre, illetve melegre, tekintve, hogy a lángok martalékává vált.
Sárkányai támadásának első hullámát, ahogy gondolta, elhárítják a halott vezér által felállított védelmi vonalon a védők, de a levegőből a hátuk mögé kerülő másik sárkány csapat hátulról kapja el a védőket.
A fekete sárkány reméli, hogy ezzel azt a védelmi vonalat teljesen szétzilálták. Új parancsot ad.*
- A földi nyílvetők, meg a ballisták ellen párban repüljetek. Ha egyikőtöket a földre viszik, a másikuk segítse!
Fejezzük be, amit elkezdtünk! Nem kell több sárkány áldozat!
*Dörgő hangja messzire elhangzik, és Orod Opelë felett a sárkányok a védműveknek esnek. Nem csak a falakat, tornyokat rombolják már, hanem az elfek által használt sárkányölő fegyvereket is.
A párokban támadó sárkányokra remélhetőleg nem lesz válasza a lentieknek.
Inaeth a levegőben vitorlázva néz körbe.
A város kész csatatér. Hidegen néz végig az elhullott sárkányokon és az égő falakon, a romos tornyokon, és a rengeteg apró elf hullán.
Ezért jöttek. Elégedettnek tűnik a dolgok alakulásával.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-09-12, 2:55 pm

//Nyílt mese: Rajtaütés Orod Opelën//

*Úgy tűnik, a sárkány odébb áll, s a szürke köpenyes, valamint a vér elfek magukra maradnak.
A mágus habozni látszik, ezzel pedig nem sietteti Arath gyógyulását, s a menekülni próbáló hercegnőt sem.
Lehetséges, hogy maguknak kell megoldaniuk a város elhagyását.
Az egyre romosabb falak már nincsenek messze, a rajta keletkezett réseken néhol egy, néhol akár több szekér is átférhet.
A korábban fagyott talajon a felolvadt jég vérrel keveredik, s vöröses latyakot képez némely helyeken.
A levegőt a metsző hideg ellenére is füst, égett hús és vér szaga tölti be.
Messziről még hallani, hogy valahol folyik a harc, de az égett, elhullott lovak mellett már csak Merilien, Arath és valahol, a távolban, Sargon maradtak.
Orod Opelë ezen része már csupán holtakkal borított csatatér. A dermesztő csend, s a távolról szűrődő harci lárma tompa moraja rosszabb, mintha épp helyben dúlna a csata.
A magasban elszáll néha pár sárkány, akik még túlélőket, ellenálló fehér elfeket keresnek.
Talán, ha ügyesek, Merilien és Arath még elhagyhatják a várost a fal résein keresztül, de nem lesz könnyű útjuk.
Odakint a fagyos bércek, hóval, jéggel telt völgyek várják őket, s immár elszabadult ork törzsek is, akik egy bizonyos Frikk által életre hívott ork birodalom részei. Sargon sorsa attól függ, velük tart-e, avagy más utat választ: harcot, avagy menekülést.

A könyvtár épülete felismerhető, főképp, ha ismeri az elf betűket, s netán Adama, a tudás istenének alakját is felismeri a finom faragványok között a falon a jó lovag.
Ebben az épületben már csak két elf siet ölnyi tekercsekkel a fal egyik rejtett szeglete felé.
Láthatóan az utolsó kupacokat rejtik még el, hogy utána maguk is menekülőre fogják.
A tudás, a bölcsesség, mely része az elfek ősi kultúrájának, nem veszhet kárba. Ha visszatérnek Orod Opelëbe, akár hetek múlva, akár évek múltával, netán valaha is, utódaiknak mankót nyújthat majd az élet viszontagságai közepette, hogy ráleljenek Eclair útjára.
Ez az, mi azzá teszi őket, amik.
Ha Joahim belép, hidegen pillantanak rá, és sietnek tovább a számukra mindennél értékesebb írásokkal.
Az életük árán is megvédenék azokat, ám jobbnak látják, ha elzárják őket egy biztos helyre, ahol a pusztító hordák nem lelnek rájuk.

Orod Opelë ispotályát ezen pillanatokban éri a sárkányok támadása. Nyolc sárkány, vörös, kék, arany, vegyesen támad rá, s az épület rövid időn belül ráomlik a benne lévőkre.
A sárkányok, biztos, ami biztos, még tűzzel zárják le a támadást és csak azután hagyják el a helyet.

Inaeth egy ősi sárkány. Halandók által sebezhetetlen, s így a grifflovasok támadásai sem sebzik meg, azonban akad olyan, amely lejjebb kényszeríti őt a magasból.
Irányítása azonban már elegendő volt, hogy a jóval kevesebb sárkány eshessen el a fehér elfek csapdáitól.
Amelyiket a földre is kényszerítik, mielőtt a tünde harcosok ráronthatnának, hogy torkát, fejét, sebesüléseit vegyék célba, társa felülről védelmére siet.
A védők eddig többé-kevésbé hatásosan alkalmazott technikája ezúttal nem működik, s csakhamar a párban járó sárkányok mellett még súlyosabb veszteségekkel kénytelenek szembenézni.
Vitorlázni azonban a grifflovasok nem hagyják. A méretes fekete sárkány ellen hullámokban lendülnek támadásba. Nem számít nekik, ha egyiküket, másikukat szétszaggatja, az sem, ha mágiájuk nem sebzi meg.
Hullámaik egyre lejjebb tolják a föld felé. Az erőd mind romosabb bástyái, falaki között kell landolnia, s ha így lesz, a csapda már készen áll.
Láncok tömegei vannak a kőbe ékelve, „csupán” össze kell majd a földre kényszerített ősi sárkány felett kötni őket, s leszorítani őt.
Azonban ez nem könnyű feladat.

Az erőd védői lassan felmorzsolódnak, csak a grifflovasok küzdenek még, ők is mind fogyatkozva.
A fehér elf város részei egymás után csendesednek el, ahogy a csata alábbhagy, nem lévén ellenfél.
Elesett elfek, sárkányok testei borítják a latyakos utcákat, az épületek romokban hevernek sok helyen, s a feltámadó hóesés majd lassan eloltja a lángokat.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Inaeth
Fekete sárkány
Inaeth

Hozzászólások száma : 92
Életkor : 808

Character sheet
Nép: Sárkányok
Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-09-15, 9:44 am

//Nyílt mese: Rajtaütés Orod Opelën//

*Grifflovasok. Az ősi sárkány kezdi gyűlölni ezeket a bosszantó legyeket, amik itt repdesnek körülötte.
Mágiával támadják, s habár tudja, nem sebezhető, végül mégis védőpajzsot von maga köré.
S hogy ne lehessen tétlenséggel vádolni, hirtelen tűnik el, s a fekete köd, ami a helyén marad, egy ideig azt sejtetheti a grifflovasokkal, hogy még mindig ott van.
Pedig dehogyis, jóval a fejük felett jelenik meg, s amikor zuhanórepülésbe kezd.
- Vuurbal!
*Ismét megjelennek körülötte azok a plazmakötegek, amelyek aztán lendülete folytán a grifflovasok felé száguldanak vele együtt.
Ha már ennyire komolyan gondolják, hogy megpróbálják legyőzni, majd ő megmutatja nekik!
Olyan, mintha számtalan apró szikra követné őt gyermekeiként, pedig az gyilkos tűzlabda mind, mint megannyi meteor, amely rajban készül lecsapni.
Ha a még élő védők felpillantanak, ezt láthatják.
Épp, amikor áttör rajtuk, karmaival, fogaival kapva el, s farkával, ahányat csak ér, a mögötte száguldó tűzáradat is eléri őket.
Biztos benne, hogy jókora pusztítást fog okozni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Joahim Fernon

Joahim Fernon

Hozzászólások száma : 18

Character sheet
Nép: NJK
Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-09-15, 12:24 pm

A nem rég kapott útmutatás után, bár sok időm nincs nézelődni, de felismerem a Könyvtár épületét és most nem sokat adva az illemre, néha még a hátam mögé pillantgatva, hogy nem e követi a sárkány, berobogok az épületbe.
Biztosan nem nézek ki valami lovaghoz méltón, hiszen páncélom az esésektől, a harctól ütött kopott, horpadt, koszos és véres, ahogy valószínűleg a képem sem túl bizalom gerjesztő az idegenekkel amúgy is távolságtartó elfek szemében.
Az épület is kong az ürességtől, de hát ezt nem is csodálom, már az is nagy öröm számomra, hogy legalább kettőbe belebotlok, akik láthatóan az életüket is feláldoznák, hogy az itt felhalmozott tudás nem tűnjön el a sötétség ostroma és valószínű győzelme után e helyről. Tiszteletteljes pillantást vetek rájuk és a fejem is meghajtom feléjük, ahogy megállítom sietős lépteiket.
- Urak, menekülnötök kéne, mindjárt vége a városnak, az eget sárkányférgek sötétítik el. – intek lihegve kifelé a vért csöpögő kardomra támaszkodva. – Segítségetekért jöttem, de azt hiszem már késő, hogy olyan mérgekről tudakozódjak, amik gyorsan megölhetik támadóinkat. – mondom el azért jövetelem okát, mert ki tudja mikor fordulat meg a szerencsénk. – Azonban talán jobb, ha arra fordítunk erőt, hogy valahogy kijussunk innen. Gondolom tudtok valami rejtekösvényt, mert a város felé már aligha van esélyünk. Minden lángokban, az utcák többségén csak halottak és az előbb láttam, hogy az erős is romokba, az ispotályt meg lángok borították. – tájékoztatom a könyvtárosokat, akik nagy eséllyel semmit nem tudnak a kint zajló rémálomról. – Van más kiút? – kérdezem reménykedve, mert bár úgy éreztem mindent megtettem, ami erőmből telt, hogy védjem ezen idegen várost, ha van rá mód élve jutnék ki,
Annak a fekete sárkánynak a szemei sosem fognak kihunyni elmémben és tudom, hogy még nem végeztünk egymással. Persze ismerem a legendát, hogy halhatatlanok, de még ha a saját szememmel tapasztaltam is erejét, akkor is nehezen fogadom el. Biztos van valami………És én meg akarom találni!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-09-19, 9:03 pm

//Nyílt mese: Rajtaütés Orod Opelën//

*Inaeth nem hagyja magát. A tűzlabdák, melyek zuhanását kísérik, s hatalmas, nagy lendülettel érkező teste sok grifflovassal végez, de sokan ki is térnek előle. Az ősi sárkánynak figyelnie kell, hogy időben hagyja abba a zuhanást, mert az még számára is fájdalmas lehet, ha így csapódik a fagyott földbe.
A csata alakulásának okán látható, hogy egyre több sárkány szabadul fel, nem lévén több ellenfele, s támad rá a grifflovas fehér elfekre.
Miután az erőd is elesik, s a városban már csak elszórtan találhatók ellenálló gócok, hamarosan azok is elpusztulnak majd.
A grifflovasok is felhagynak a hiábavaló támadással, s a visszavonulás mellett döntenek.
Ez azonban nem lesz könnyű feladat nekik, hiszen ha a sárkányoknak egy csepp eszük is van, nem hagyják a levegőbeli ellenfeleket csak úgy megszökni a halál elől.

Joahim tanácsára a könyvtárosok csak ingatják fejüket.*
- Még ha elő is keresnénk neked a receptet….ki készítené el, és mi fontosabb, miből? Talán te?
S maradna még harcos, ki használja fegyverén?
*Hangzik a fojtott hangú válasz a kérdésre kérdésként.
Ezt követően már állnának is tovább, de még mindig nem tehetik, a lovag folytatja szavait.*
- Csak egy út van…kifelé az épületből. Nem visz innen semmi rejtett járat. Ez egy könyvtár.
*Ingatja fejüket egyikük, majd szó nélkül odébb állnak, hogy az utolsó tekercseket is elrejtsék. A folyosón még újabb forduló mögött rejlik a teljesen jellegtelen falszakasz.
Ott van a biztonságos raktár, s a rajta lévő elf szavak is csak rejtvényt tartalmaznak Adama, s Eclair nevével.
Nincs idő megvárni, hogy a Mardanba távozott vezér visszatérjen seregével. Orod Opelë elesett, gyorsan, de nem ellenállás nélkül, s ők nem akarják megvárni, míg a sárkányok belépnek a könyvtárba.
Halk suttogással olvassák fel ősi nyelvükön a rejtvényt, s az ajtó úgy záródik, mintha mindig is a fal egy szakasza lett volna.
Ha még ott van a lovag, akkor szólnak ismét hozzá.*
- Ideje elhagyni e helyet, s más, biztosabb menedék után nézni a hegyek között, míg elül a vihar….
*A könyvtár ajtaját elhagyni nem nehéz, még be is hajtják, de a fent köröző sárkányok szeme elől elrejtőzni már annál nehezebb. Az út veszélyes, s viszontagságos lesz, mi kivezet Orod Opelëből.

Merilien és Arath Sargon nélkül hagyják el a várost a fal résein keresztül.
A nő maga kénytelen segíteni sebesült társát, hisz nem maradt, ki segítséget nyújtson neki.
A város elesése már tény, csupán néhány ellenálló csapat tart még ki. Hősies küzdelmük nem hiábavaló. Kik még menekülnek, azoknak nyernek időt, életük árán is.
A vér elfek is ennek köszönhetően hagyhatják el Orod Opelët, s juthatnak vissza Lumel’Auvreába.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Inaeth
Fekete sárkány
Inaeth

Hozzászólások száma : 92
Életkor : 808

Character sheet
Nép: Sárkányok
Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-09-23, 8:45 pm

//Nyílt mese: Rajtaütés Orod Opelën//

*Nincs már sok hátra. Inaeth látja, hogy térnek ki azok a grifflovasok, akik még el tudják kerülni a csapását.
Biztos benne, hogy rövidesen már nem marad ellenálló.
Előbb azonban meg kell gátolni, hogy a földbe csapódjon.
Szárnyait szinte azonnal kiterjeszti az után, hogy áttört a madárkákon, mert az erőd talaja vészesen közeledik felé.
Meg is lendíti, és erejét is megfeszíti, hogy a hatalmas szárnyak megállítsák a maga kezdte zuhanást.
Hatalmas szelet kavar így a lentiek felé, de már lent inkább halottak vannak és tűz, mint bármi más.
A zuhanást vitorlázásra váltja, még így is súrolja a hasa a földet.
Ahogy a következő szárnycsapásokkal felfelé veszi útját, mindjárt tájékozódni is kezd.
Látja, hogy a sárkányok szétzavarják a grifflovasokat és hogy az erődnek pillanatokon belül megszűnik az ellenállása.
Ez így van rendjén. A fehér elf városnak pusztulnia kell.
A meginduló hóesésben már kevésbé jól látni, a lenti pondrók könnyebben menekülhetnek meg.
Tudja azért, hogy nem sokan lesznek a harcolók közül, akik megússzák.
A sárkányok jó munkát végeznek.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Joahim Fernon

Joahim Fernon

Hozzászólások száma : 18

Character sheet
Nép: NJK
Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-09-25, 8:32 am

//Nyílt mese: Rajtaütés Orod Opelën//

- Ezért mondtam, hogy már valószínűleg késő és a kinti helyzet tényleg nem áll úgy, hogy azon már bármi segítsen, de……….- néz keményebben az őt okító könyvkukacra, aki bár értékeket ment az utókorra, lehet már nem lesz kinek megmenekíteni, ha a sárkányok győznek, - de nem hiszem, hogy a ti városotok az utolsó, amit megtámadtak és talán a többi testvéreiteknek, népeknek is hasznára lehetne egy ilyen tudás.
Körülnézve azonban lemondóan legyint a kezével és szétken egy kormos vérfoltot a homlokán, ahogy megtörli azt.
- Viszont nincs idő keresgélni, ahogy hallom, lassan odakinn eldőlt a csata. – sóhajt egy nehezet, hiszen úgy látszik félreértették ráadásul. - Nem az épületből kell valami titkos kiút, bár tagadhatatlanul jól jönne most. - ~ Főleg nektek ~ teszi hozzá gondolatban, mert nem hiszi, hogy túl nagy falatok lennének a kinti sárkányoknak.
Ám a könyvtárosok már ügyet sem vetnek rá, a kezükben tartogatott utolsó tekercseket is a helyére teszik a titkos helyiségben és varázzsal pecsételik azt le.
~ Ha nem tűz és nem bírja el a rázuhanó épület súlyát, akkor ennek nem sok értelme van. ~
- Én nem ismerem a rejtekutakat, amin a népetek elhagyta a várost, mivel a kapu felé nem mehetünk, így ha megmutatjátok,, hogyan jutunk ki, én igyekszem megvédeni titeket, ameddig csak képes leszek rá. – ajánl alkut az elfeknek.
Kilépve már biztos benne, hogy a város a sárkányok kezén van, hiszen egy grifflovast sem lát az égen, sárkányt viszont annál többet.
- Igyekezzünk a falak árnyékában elsurranni. – javasolja és keze biztosan szorul a kard markolatára.
Miközben menekülnek, talál még egy dárdát és egy épségben lévő könnyű pajzsot is, amit magához vesz, mert tisztában van vele, hogy minden segítségre szüksége lesz, ha ne adják az istenek, felfedezik őket, bár azt nagy valószínűséggel nem nagyon élik túl.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-09-26, 1:56 pm

//Nyílt mese: Rajtaütés Orod Opelën//

*A csata eldőlt, s a város elesett.
Mind kevesebb ellenálló északi elf maradt a városban, s ők is lassacsakán hősi halált halnak.
Egyetlen fehér elf harcos akadt, ki jól kiválasztva az egyik utca szűk rését, s abban egy lefelé vezető járatot, több sárkányt csalt tőrbe, melynek a végén beszorítva őket legyőzte egy kivételével mindet, aki arra került.
Az utolsó maga végzett fele, s a fehér elf testét aztán fogaival, karmaival tépi cafatokra, hogy bosszúját társaiért bevégezze.
Inaeth megússza a zuhanást, s ennek végén végül sikerrel jut vissza a magasba.
Jól látja odafentről, nem igazán marad olyan harcos, aki ellenáll még a sárkányok seregének.

Joahim mellé odasorol a két könyvtáros is. Hátukon apró bagyuk pihennek, a legszükségesebbeket viszik bennük.
Odakint már a sárkányok az urak. Hatalmas alakjai az égi bestiáknak ott szelik a levegőeget, s nem egy akad, aki egy-egy még épen álló épületre száll le, s borítja azt be lánggal, mielőtt ismét a levegőbe emelkedne. A többiek még élő helyieket keresnek.
A könyvtárosok szorosan a fal mellett haladnak a fegyverkező lovag mellett. Egyikük előbbre siet, s ha tiszta a levegő, int, hogy haladjanak tovább az útkereszteződéseken.
Ő a rangidős a két könyvtáros közül.
Hamarosan feltűnik egy jellegtelen épület a távolban, melynek ajtaja nyitva, a tetejét pedig lángok nyaldossák.*
- Az lesz megmentőnk.
*Mutatja a könyvtáros az épületet.
Majd mit sem törődve a lángokkal az épület felé indul.
Hatalmas robaj hallik, ahogy egy jókora arany sárkány száll le elé. Karmai alatt megsüllyed az út burkolata, s a sárkány már csap is le mellső mancsával a könyvtárosra.
Annak még van ideje megmozdulni, s félrelendülni, de mellkasán lefelé térdéig mély sebből kezd ömleni a vér.*
- Menjetek!
*Nyögi, s előveszi batyujából, amit erre a célra hozott. Még rájuk néz.*
- Fussatok….nekem már úgyis mindegy!
*Ezzel a sárkány felé tartja az ékszert, melyet épp, hogy markába tud szorítani.*
- Ego, rhudol! Na nagor, paen! //Takarodj, vészhozó! Harcra fel, viharmadár!//
*Az ereklyéből fehéren fénylő viharmadár tör elő, s esik a sárkánynak. A másik könyvtáros ekkor ragadja meg Joahim kezét, s kezdi húzni. Ha a lovag nem tart vele, nem vesztegeti az időt. Két ujját homlokára téve hajtja meg fejét haldokló mestere, felé, s futva kerüli a küzdőket.*
- Thilio in gîl na bâd lín, pengolodh! //A csillagok kísérjenek utadon, mester!//

*Merilien és Arath távoztával Sargon, a szürke köpenyes mágus is eltűnik Orod Opelë romos falai közül, s ki tudja, mely csatában tűnik fel legközelebb….?
Egy biztos, a háború még nem ért véget, igazán csak ezután kezdődik majd el.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Joahim Fernon

Joahim Fernon

Hozzászólások száma : 18

Character sheet
Nép: NJK
Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-09-26, 6:35 pm

//Nyílt mese: Rajtaütés Orod Opelën//

A város nagyon szomorú és nyomasztó látványt nyújt, ami nagy súllyal nehezedik a mellkasomra, hiszen mikor ide indultam még nagy reményeket fűztem ahhoz, amit itt láthatok és esetleg tanulhatok. És most romokban hevert előttem a sok szépség és a sok-sok élet, a magasban a győztes sárkányok rikoltása hallatszott és néha egy-egy lehulló, megtépett griff lovasával vagy anélkül. A házak nagy része lángolt és mindenhol holttestek hevertek. Nagyon sokan áldozták életüket azért, hogy legalább a nők, gyerekek, öregek elmenekülhessenek e mészárlás elől.
Emberként és lovagként is borzasztó volt az elém tároló látvány…az érthetetlen, ostoba gyilkolás.
A két könyvtáros haladt előttem, hiszen ők ismerték az utat, én meg igyekeztem, hogy legalább őket biztonságban tudjam, mást már úgy sem tehettem itt senkiért.
Hitetlenkedve pillantok az égő épületre, amit megjelöl, mint megmentőnket.
- Hogyan, hisz…..
De vagy nem hallott, vagy nem foglalkozott vele, mit akarok mondani, márt ment is, pedig engem nem csak a tűz aggasztott, hanem a sötét árnyék, amit szemem sarkából pillantottam meg és amire figyelmeztetni akartam, de akkor már a nyílt utcán volt és…………….és elkéstem.
Az idős férfi – bár meglepően gyorsan mozdul kora ellenére – nem tudta elkerülni a sárkány csapását, mely felhasította testét.
- Nem! – kiáltottam fel és már mozdultam is, hogy valahogy segítsek, bár láthatóan nem sok esély volt rá, de dolgozott bennem a kétségbeesett düh.
Érzem a társa kezét a vállamon, ahogy az épület felé húz, de lerázom magamról és már félúton vagyok a sárkány felé, mikor a megsebzett könyvtáros kezéből fehér villanás tört elő, amitől hátrahökköltem és úgy néztem, ahogy a mágia utat tör magának egy viharmadár képében és a sárkánynak ugrik.
Fogalmam sincs, hogy mit mond neki a másik, de búcsúnak hangzott és a szavak felráznak. Én is megismétlem a férfi mozdulatát, legalább ezzel adózva az idős ember önfeláldozásának, aztán kis habozással a másik után futok a ház felé. Nem hiszem, hogy jogom van eldobni magamtól a könyvtáros hősies tettének lehetőségét, a városban már valószínűleg rajtunk kívül úgy sincs élő ember. Talán másnak viszont még lesz lehetőségem segíteni, ennyivel tartozom neki.
- Fuss, ahogy csak tudsz! – kiáltom, sürgetve az életben lévő elfnek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Inaeth
Fekete sárkány
Inaeth

Hozzászólások száma : 92
Életkor : 808

Character sheet
Nép: Sárkányok
Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-09-28, 2:21 pm

//Nyílt mese: Rajtaütés Orod Opelën//

*A csata egyértelműen véget ér. Úgy látszik, hogy az utolsó ellenállók is gyorsan kimúlnak és ez tetszik a fekete sárkánynak.
Vörös szemei a magasból követik figyelemmel a csata alakulását. Sárkányok köröznek, vitorláznak már csak a lángoló város felett. A hóesésben egyre inkább lenyugodni látszik minden.
Amire végül mégis figyelmes lesz, az odalent egy felvillanó fény. Ott még van valami.
Az ősi sárkány arrafelé veszi az irányt.
Nem félti a varázslattal harcoló arany sárkányt. Nem is különösebben érdekli az a helyzet, sokkal inkább az ott elfutó két kétlábú. A harmadik láthatóan már vérében fekszik, nem érdekes.
A lángoló ház felé tartanak.
Az ősi sárkány nem gondolkodik azon, miért, sokkal inkább ismerős számára a fémbe öltözött harcos, akivel már találkozott egyszer.
A féreg megpróbálta megsebezni, de a kardja – az a fogpiszkáló - ehhez vajmi kevés volt.
A ház felett jelenik meg hatalmas, széttárt szárnyú alakja. A hulló hópelyhek csak úgy csapódnak, kavarognak a szárnyai keltette szélben mindenhova.*
- Ne higgyétek, hogy élve futni hagylak benneteket!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime2015-10-03, 2:29 pm

//Nyílt mese: Rajtaütés Orod Opelën//

*Szégyen a futás, de ebben az esetben életet ment. A fehér elfek városa immár elesett, s a csata véget ért. Csak a menekülés marad, s ehhez az első lépés a lángokban álló elf ház.
A könyvtáros a búcsút követően nekiindul, nem igényli a biztatást. Nincs már keresni valója itt, szíve még nem nehéz a mester halálát követően. Ha túléli, s lesz hol megpihenni, akkor majd érezni fogja a fájdalmat, amelyet a másik könyvtáros elvesztése jelent.
Most csak azt érzi, élnie kell, élnie, hogy a tudást, s a tudás nyitját megőrizze népének, melyet a könyvtár mélyére rejtettek.
A lovag immár vele tart, s közelednek a ház felé. Az elf könnyed mozgásához csörtetésnek tűnik Joahim mozgása, ami nem is csoda, hiszen fajukból eredően sem egyfélék, de a nehéz vértezet is nehézkesebbé teszi útját az embernek.
A ház felett megjelenő fekete sárkány nem sok jót idéz nekik.
Az elf felpillant.*
- Ne állj meg!
*Kiáltja az ember felé, s bár az ajtó most mérföldnyi távolságra lévőnek tűnik, mégis egyet tehet csak, eléri, kerül, amibe kerül.
Az ősi sárkány érkezése kavargó hópelyheket vág a két férfi arcába, a lángokat egy pillanatra csaknem lefojtja a szél, melyet feltámasztottak azok a hatalmas szárnyak, de nem fulladnak bele a hidegbe és a hóba, újra a magasba törnek és táncolnak, mintha a sárkány húzná őket.
Eközben hátuk mögött az arany sárkány is úrrá lesz a viharmadáron, ami sivítva foszlik szét a sárkány átka után.
A megfulladó varázsmadár után az arany sárkány is a két menekülő után fordul, de nem támad, amíg az ősi sárkány nem ad parancsot neki, vagy nem látja, hogy megteheti.
Kérdés hát, elérik-e a ház lángokban álló bejáratát a menekülők.
Ha igen, úgy a könyvtáros nem sokkal a lángoló födém alatt egy csapóajtóhoz hajol, s rántja fel a lángoktól izzó ajtót.
Köpenyébe belekap a tűz, de nem törődik vele, beleugrik a tátongó ürességbe, s csak odalent kezdi el oltani a lángoló ruhadarabot, s törődik megégett tenyerével is.
Joahim páncélját sem kímélik a lángok, igen jó idő lehet neki bennük, mert a házban már ott ég minden, csak idő kérdése, mikor szakad be a födém.
Ha azonban a sárkányok megakadályozzák a bejutást, úgy a kétlábúak láthatják, amint beszakad a ház teteje, elvágva utolsó menekülési útvonalukat is, s szembefordulhatnak a két hatalmas bestiával, melyek közül mégiscsak az arany színű a jóval kisebb.

Orod Opelë utolsó túlélői ők, ha elesnek, a város romjaiba fúl lassan, s a lehulló hó idővel eloltja a tüzeket, s betakarja az elesetteket is.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Orod Opelë, a fehér elfek városa   Orod Opelë, a fehér elfek városa - Page 2 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Orod Opelë, a fehér elfek városa
Vissza az elejére 
2 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Északi szeglet-
Ugrás: