LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share
 

 Ekorin városa

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
SzerzőÜzenet
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 405
Életkor : 1703

Character sheet
Nép: Kísértetek
Ekorin városa - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2017-07-05, 10:49 pm

*Kissé kiélveztem a tétlenség állapotát, egy mágust kaptam. A vakon követésnek is vannak előnyei, miközben kísérletek halmazát végzem rajta. Aden vére egy áldás volt az átokban.
A nagyúr érkezik hozzám egyik nap.
- Hossin.
- Zaricse.
*Dőlünk meg kissé egymásnak, majd asztalhoz ülünk.
- Az igazság az helytartó, hogy mindannyian tudjuk. Ha a sárkányok nyerik meg ezt a háborút az azt fogja jelenteni, hogy minden élő veszélybe kerül akik nem közűlük való.
- Egyet értek veled, mégis mit tervezel nagyúr?
- A sárkánnyal szerződést kötöttem, olyan világ mágiája ez amit nem sikerült még megfejtenem. Rettenetesen ősi, s talán pont ezért nevezik őket ősi sárkánynak...
*Bólint egyet a sötét nagyúr.
- Mégis hogy érzed? Mint mágus s mintélő mit kéne tennünk? Engem megtalál akárhol is rejtőzök el.
- Úgy érzem egy árulási trükk bejöhetne.
- Nem tudom mennyire naiv a sárkány majd meglátjuk, viszont ha tovább szervezkedünk az emberek világa mellett a mienk is veszélybe kerül.
- Hmmm.... -Nehéz sóhaj következik.- Azt mondod a törvény embereivel kéne együttműködni?
- Nem nagyúr, itt már nem lesznek törvények, s a te fajtád elég rafinált ahhoz, hogy a vesztett ügyből is képes legyen győzelmet aratni.
- Köszönöm a bizalmad...
- Össze kell hívni mindenkit... Közöld velük a helyzetet. Tudasd Ekorin városával, hogy mi történik odakint. Merre mozognak a sárkány csapatok. Kezd el felkutatni a lebegő várost...
- Úgy hírlik eltűnt, mágia védheti. Talán láthatatlanúl közlekedik.
- Akárcsak mi szellemek, talán nekem van a legnagyobb esélyem, hogy megtaláljam. Meséld el ekorin városának, hogy az élők eddig vesztésre állnak.
- Alameis vajon árúló lesz...? - Teszem fel magamnak a kérdést- Képes lehet megszeretni egy embert egy sárkány...
- Kevesen vagyunk tisztába vele ki az a lány... Lehet később még problémát fog okozni.
- Azt még meg kell élned barátom. - Kicsit elkuncogom magam.
- Ez igaz... Maradjon csak vele, még a mi oldalunkra áll. De ő kevés lesz egy sereg ellen.
- Annak örülünk, hogy nem nekünk kell csatázni, mi csak megpróbálhatjuk befolyásolni azt. Ha nem megy, s nem billen el a mérce... De most már nem reménykedhetünk az istenekben... De még megpróbálhatnánk egy dolgot... Megkérdezhetnénk Dremert....- Húzódik el az ajkam.- Miképp lehet ősit ölni... Senki más nem tudhatja ezt a titkot.
- Nem lenne ez veszélyes számodra? Elvégre nektek félnetek kéne őt.
- Hmmm, közel halálos...- Tőr ki belőlem egy kicsit kellemetlen nevetés.
- Rendben, ezt a döntést neked kell meghoznod. Most viszont megyek, hisz fel kell világosítani azokat kik nem láttak eddig semmit...
*Nem sokkal később Zaricse összehivatta a várost, elárulta a sárkányok diadalát azt hogy mi pusztít a világban odakint, s hogy milyen szerencsések az emberek, hogy menedékre leltek. Lehettek volna orkok prédája is. A rabszolga szintű tartás megváltozik, de senki nem járkálhat egyedül, vagy felügyelet nélkül a falakin kívül.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 405
Életkor : 1703

Character sheet
Nép: Kísértetek
Ekorin városa - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2017-07-06, 9:38 pm

*Habár a városban megmaradt az ellenállás, érezhetően hatott Zaricse beszéde. Mindenkinek fontos az élete, a rabszolgák lassan kezdték megszokni kevésbé elnyomott helyzetüket. Érezni lehetett ahogy a morál egyre jobban felfelé kúszott. Az Ekorinok viszont nem repestek az örömtől, hisz ők külön gyűlést kaptak, Alameis nem lett meghívva eme találkozóra. Zaricse itt felvázolta azon beszélgetést, s azt a tényállást ha a sárkányok diadalt aratnak nem garantálja a túlélést. A magasabb rangu ekorinok további megbeszélést tartottak.
A nagyterem teljesen elzárt volt a külvilágtól, ha valaki ki is akarta volna hallgatni őket képtelenség lett volna. Mágiával védve magukat az óvatlan fülektől kezdték meg a tanácskozást. A sötét nagyúr feláll, mellőlem.
- Testvérek, még mielőtt bármiben is döntenék kikérem véleményeteket! Hisz itt már Ekorin jövője a tét, s az életünk... Hossin egyezséget kötött a fekete sárkánnyal, aki megpecsételte őt.
*Minden tekintet rám szegeződik, kicsit elfintorodok.
- Akármikor képes lenne megtalálni... S ezzel együtt Ekorint is. Nem maradhatok a városban. S még van itt valami.
*Alakom elkezd megváltozni, lassan Aden arcképe eltűnik majd sajátom jelenik meg szürkés árnyalatban.
- Az akit ti Hossinként ismertetek csak egy átok része volt, mivel találkoztam már embereitekkel bizonyára tudtok is róla. Szeretném ha a csatában felismernétek ha arra kerül a sor. Folytasd nagyúr.
*Bólint egyet.
- Először is Hossin nagyúr útra kel, s megpróbálja elő keríteni a lebegő várost. Nekünk fel kell venni a kapcsolatot.... - Mély levegőt vesz.- Onoria kutyáival...
*Morgolódás kerekedik.
- Biztos jó ötlet lesz ez? Ha a nyomunkra akadnak semmi se garantálja túlélésünket, elvégre mind gyilkosok vagyunk.
*A nagyúr rám tekint.
- Ki nem az Xarzar? Mindenki gyilkolt s követett el bűnt... A cél szentesíti az ezközt, én megyek el tárgyalni a főpapnővel, egy ember kísér majd utamon. Zac lépj elő.
*A harcos elő lép, ismerik őt a többiek, egyike a legjobbaknak. Nem csoda hogy őt választotta ki, még a nagyfőnök saját maga nevelte ki, a testőre volt.
- Mikor keltek útra nagyúr?
*Hangzik el az első kérdés.
- Még ma, minél előbb el kell hagynom a várost.
- A nagyúr érdekében- szólal meg Zaricse- s a miénkben. A tárgyalást nélküle fogjuk folytatni, indúlj útra nagyúr.
*Dől meg kicsit Zaricse s én bólintva felkelek az asztaltól.
- A sötétség óvjon titeket.
*Minden ekorin feláll, mellkasukhoz ütve dőlnek meg előttem s ezt viszonzom. Össze készülök felszerelkezek s már útnak is indulok két lóval keltünk útnak. Miket mágikus pecséttel erősítettem fel, jóval később érzik majd csak a fáradtságok, pontosan csak akkor mikor szivük feladja majd a szolgálatot. Több mágus vár ránk, a kapunál majd egy portál nyílik az egérút ha jobban tetszik. Egy hatalmas barlangrendszer húzódik ahova a portál nyílik. Elég magas, hogy a lovon ülve is könnyen elférjen.
- Mikor készítette ezt Zaricse?
- Miután eltűntél nagyúr, az első amit parancsba adott, felettünk húzódik az erdő mit csapdáink százai védenek. Innentől négy kilométerre egy domb oldalában van a bejárat. A kaput úgy hoztuk létre, hogy innen ne legyenek képesek megnyitni az oda vezető utat. Azonnal felrobban ha ezt megpróbálják, beindítva egy láncreakciót ami detonációhoz vezet. S az lagútrendszer a csapdákkal együtt a tetején a levegőbe repül.
- Bonyolult lesz kitalálni?
- Aki nem ismerné az utat nagyúr, az elég sok ideig itt ragad. Nem ajánlanám, hogy étel ital nélkül kezdjen neki egyedül.
- Zac.... én átsétálok a falakon is.
*A férfi csak bólint egyet, majd lóra űlve megindulunk vágtatva Onoria felé.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 405
Életkor : 1703

Character sheet
Nép: Kísértetek
Ekorin városa - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime2017-08-07, 1:47 am

*Zaricse mély sóhajjal ül le a nagyteremben, hallgatja a sorakozók jelentését. Számlálja össze a vérdijakat miket hoztak neki. Az élelmezésen kevésbé aggódik, hisz maga ekorin elég szépen működik. Lassan ekorin képes ellátni saját magát élelemmel. De nem hagyhatja figyelmen kívül az idők váltakozását sem. A vantól nem kell félni ezért továbbra is rengeteg tallért költenek élelemre.
- Köszönöm a jelentéseket elmehettek....
*Magára marad nehéz gondolataival, majd egy nő lép be hozzá. A nagyúr leteszi a pergament mit éppen kezében tartott.
- Mi járatban vagy itt?
- Csupán a szokásos jelentést szeretném megtenni.
*A nagyúr elmosolyodik majd hallgatja a lányt. Hosszas órákat beszélgetnek, majd a végén a nagyúr felkel az ágyból s magára teríti köntösét.
- Várandós vagyok.
*A nagyúr szeme tágra nyílik ez nagyon is jól tudja most mit jelent ez, egy eltitkolt kapcsolat s az asszony a szíve alatt hordja gyermekét. Mély sóhaj hagyja el ajkait, majd elmosolyodik. Ritka látvány ily kedves mosoly a nagyúr arcán.
- Jó hírek borús időkben, mindig ilyenekre lenne szükség. Nem léphetsz ki Ekorin falai közül, a következő vezért hordod a szíved alatt, ne szólj senkinek róla.
- Rendben van kedvesem.
*Habár elkerülhetetlen, hogy észrevegyék előbb utóbb a gyermek eljövetelét de míg lehet a nagyúr biztonságban szeretné tudni őt. Hatalmas fogást lehetne rajta venni ha gyermekéről tudomást szerezne bárki is.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Ekorin városa - Page 7 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ekorin városa   Ekorin városa - Page 7 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Ekorin városa
Vissza az elejére 
7 / 7 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Északi szeglet-
Ugrás: