LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Alamaise

Go down 
SzerzőÜzenet
Alamaise
Kék sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 190
Életkor : 502
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Alamaise   2016-02-01, 9:25 pmCsaládfa – Shivalve nemzet
Megemlítendő ősökAlamaise az egykor nagy hírű Shivalve család sarja, melynek ősatyja Mokatun, ősanyja Riëla, akik három nemzedéket neveltek fel.
A családi legenda szerint Mokatunt egyenesen a Holdistennő áldotta meg feltűnően hosszú élettel és bestiális, robusztus mérettel, mely egészen a hatalmasok közé emelte a fekete sárkányok után, s éjsötét, mégis kékes árnyalatú pikkelyekkel, mely szintén kiemelte őt fajtársai közül. Tette mindezt azért, mert Mokatun egy éjszaka megmentette a Holdistennő egyik Csillagleányát egy, csak a család – és rajtuk kívül csak nagyon kevesek – által ismert legenda szerint.
A leszármazottak is örökölték eme áldásokat, de méretük nemzedékről nemzedékre kisebbedett, ám még napjainkban is felettébb hatalmasnak, robusztusnak számítanak, mozgásukban igencsak kevés kecsességgel. Aki ismeri e családot, az ezek alapján biztosan felismeri annak bármely sarját is. Szemük is jellegzetes, hiszen az általában borostyán színekben ragyogó írisz egy Shivalve őrjöngésekor vörös színárnyalatokba csap át.
Mokatun és Riëla gyermekei Kallë az ég leánya és Mosun; Kallë gyermekei Shitaka, a népvezér, Juto és Kapsm; Shitaka gyermekei Ilhamnum, az emberek átka, Niya, a füvek tudója és Zilo; Ilhmanum gyermeke Tiko, a sárkányok szégyene, a kétlábúak barátja; az ő gyermeke Brukä, a földön járó és Menum.
Menum felesége volt Leah, gyermekük pedig Kärmen és Alamaise, a család legifjabb sarja.
Alamaise unokatestvére Denso.
A barlangAlamaise otthona a Sárkány-hegy Triphon hegycsúcsának mélyén van. Három csarnokból áll: könyvtár/kincstár, gyakorlócsarnok, háló, amit egy kisebb helység egészít ki, melybe csak elfként tud bemenni. Ott tartja fegyvereit, ruháit. Belépésnél a hálócsarnok az első (ebből nyílik balra a kis szoba, jobbra pedig egy kisebb folyosó vezet a többi részhez), aminek központi helyén a családi oltár helyezkedik el, mögötte a fal nyers hegyikristály, az odavezető terebélyes utat pedig rendezetlen barlangi kék moha szegélyezi. A barlang Tikoé volt, amit Menum örökölt, de ő nem lakott benne, csak említést tett róla Alamaisenak, aki szülei halála után felkereste a helyet. A barlang őrszelleme egy Gordon nevezetű nagy hegyi hiúz (a képen), akit még Tiko kötött a helyhez.Katt a nagyításértKiemelkedően fontos családi iratokKallë: Idéző rúnák – tekercs
Ilhamnum: A kétlábúak hatékony irtásáról – kódex
Niya: Mindenféle füvekről – kódex
Tiko naplója – könyv
Kallë rúnái

A rúnák használatához először is nyersanyag szükségeltetik. Elsősorban kénpor, érc, fa (cédrus), drágakő és kristály. Ezek változó arányú keverése hívja életre a rúnát.
A jelekhez leíratott a hozzájuk szükséges nyersanyag, 1 egység 1 grammot jelent. Ezeket ajánlott pergamenbe vagy kis zsákba csomagolni, s magunknál tartani.
A rúnákat bármire rajzolhatjuk (por, fal, pergamen) de ajánlatos kis kavicsokba vésni, s magunknál tartani, mert a máshová festett rúnát a varázslat után újra kell festeni.
A rúnák nem kerülnek varázserőbe, a varázslat a nyersanyagokat emészti fel, így azok is eltűnnek.
Ha sikerült a varázslat a végén meg szokás köszönni az ősöknek: Utam Ea'rez.
Ilhamnum-kódex
Részletek


Átkok


Szenvedés – Ka'nata menea: Nagyon hasznos átok, a támadót könnyedén megtöri lendületében. A varázslat hatására mérhetetlen kínok járják át testét, magába görnyed, összecsuklik. Hatóideje a használó hatalmától függ. Tömeges hatása is lehet.
Gyengeség – Umne h'jaz: A támadón végtelen fáradság, erőtlenség lesz úrrá, így nem tud fegyvert fogni, általában a földre is csuklik. Tömeges hatása is lehet.
Őrjöngés – Izz nut peljä: Célpontunk agyát mérhetetlen düh önti el, és a hozzá legközelebb álló életére tör, legyen az barátja vagy ellensége.
Méreg – Gatna ehetna: A kétlábú eszméletét veszti, teste érzéketlenné válik.


Támadó


Tűzgömb – Ph'äx: Egyszerű lánglabdát idéz a kézbe (akár egyszerre kettőbe is), mely célba érésekor felrobban.
Telanin, azaz kéktűz – Telanin et vetum: E lidérces tűz csak húsba harap, a tárgyakat nem emészti el. Az áldozatot közben kiveri a víz, lázasan terül el, csillapíthatatlan szomj és éhség gyötri.
Xurma, azaz fekete láng – Xurma et vetum: E alattomos tűz nem kívül, hanem belül égeti fel áldozatát, így kívülről csak a szájából és szeméből előtörő fekete lángok látszanak, mely belé fojtja sikolyait.
 Jaketis, azaz zöldtűz – Jaketis et vetum: Eme varázslat zöld lángnyelveket idéz a kézbe. Hatására a bőr felszíne sérül, és minél több ideje van hatni, annál nagyobb égési sebet ejt áldozatán. Csak ott hat, ahol a bőrt éri, távolról kilőve kisebb a hatásfoka.
Jégszilánkok – It'nu sha: Halálos, hegyes szilánkokat idéz jégből, melyek több testen is át tudnak hatolni. Tűző napon hamar elolvadnak.
Varázsnyíl – Utna: Önmagában is használható, nyílvesszőt idéz kék manából. Íjjból kilőve pontosabb a célzás, nélküle azonban egy legyintéssel több is indítható.
Ősök bosszúja – Ea'rez bru jom: Megidézheted őseink haragját vihar formájában. E mágikus vihar vízözönszerű esővel, széllel, s éjsötét fellegekkel jár. A villámok azonban csak ellenségeidet vadásszák le. Nagyon kimerítő varázslat.


A hozzászólást Alamaise összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2017-01-06, 11:59 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alamaise
Kék sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 190
Életkor : 502
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Alamaise   2016-02-11, 3:09 pm

Egy kis Alamaise...


Így...

Meg úgy...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alamaise
Kék sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 190
Életkor : 502
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Alamaise   2016-06-03, 9:56 am

I. sz. 212. – Alamaise születése.

I. sz. 233. – Szüleinek halála.

I. sz. 246. – Leckék Talmuttól, a zsémbes, öreg kék sárkánytól
Ez a Talmut egyszerűen elviselhetetlen! De tényleg! Folyton elvárja, hogy sürögjek-forogjak körülötte. Vadászom helyette, főzök rá, fürdőt készítek neki, és még az ágyát is én készítem el. Mindezért még egy köszönömöt sem kapok. Igaz, megtanít mindenre, de milyen áron!?
Emlékszem, amikor repülni tanított. Már akkor akkora voltam mint ő, pedig elmondása szerint még ott volt a tojáshéj a fenekemen, erre én azt válaszoltam, hogy ne csodálkozzon ezen, hiszen ő már száz éve megy össze folyamatosan. Erre fejbe vágott.
A mágialeckéket már nem is említem. Folyamatosan alám pörkölt, mert az az elképzelése volt, hogy csak akkor ered meg a mágiám, ha veszélyben érzem magam. A végére tiszta fekete voltam az ostoba tűzgömbjeitől, de végre nekem is sikerült kék lángokat idéznem.
De még ezeknél is a legborzalmasabb az volt, amikor kétlábúként megtanított kardot forgatni. Telis-tele voltam állandóak kék-zöld foltokkal. Egyszer majdnem agyonvert! Én mondom, őrült egy vénség!

I. sz. 258. – Élet az elfek között
Mivelhogy elf alakot öltöttem magamra, logikusnak találtam, hogy elfek közt éljek – legalábbis egy darabig. Olassië városába utaztam hát, hogy megismerkedjem eme néppel. Gyönyörű város! Bár nem tartottam sokra a kétlábúakat, eme népcsoporttal megbékéltem.
Itt ismertem meg Niahmët és Elohimot, az elf testvérpárt. Niahmë igazán szépséges elf kisasszony volt, míg öccse, Elohim kevésbé jóképű ugyan, de éles eszű manó hírében állt. Nem tudom mi vezetett arra, hogy összebarátkozzam velük, de utólag sem bánok belőle semmit. Megtanítottak kiválóan íjászkodni, elfként élni, mozogni, viselkedni. Történetem szerint az elf városoktól messze nőttem fel, ezért nem ismertem népem, amit persze el is hittek, hisz ekkor még keveset tudtam a világról. Másokkal mogorva voltam, de velük önmagam lehettem – még ha nem is teljesen. Cserébe én varázsolni tanítottam őket, olyan igéket ismertettem meg velük, amiket elfek nem használnak. Na és persze olyan ételekkel bolondítottam őket, amit ők azelőtt sosem ettek, és az után sem akartak.

I. sz. 287. – A vándorlás kezdete
Amikor elérkezettnek láttam az időt elhagytam Niahmët és Elohimot. Azóta is szeretettel gondolok rájuk és Olassië városára. Valódi cél nélkül indultam útnak, látni akartam a világot, azt ami körülvesz, így első utam Valianba vezetett, a fővárosba. Gondoltam, ha világot akarok látni, ott igazán megtehetem. Alaposan megnéztem magamnak a fővárost. Igazán meseszép volt, egyetlen dolog zavart csak benne: az emberek. Bár mindenféle népség megfordult ott, mégiscsak emberből volt a legtöbb.
Az itteni Nagy Kaszás fogadóban hallottam Norlan különleges mágiájáról, és a város ezüstös ragyogásáról, így következő utam oda vezetett.

I. sz. 287-295. – A vándorcirkusz
Norlanban életemben először láttam vándorcirkuszt. Teljesen magával ragadott a forgataga, a változatossága, a mutatványosai, az egzotikus állatai, a vidámsága és persze az artistái. Lenyűgözött a mozgásuk, ahogyan a levegőben szálldosnak. Mivel fiatal voltam és bohókás elhatároztam, hogy közéjük állok, és én magam is artista leszek. Először csapnivalóan rossz voltam, hiába tanultam meg az elfek kecsességét, ez mégis másfajta mozgás volt, de végül sikerült elsajátítanom e különleges művészetet. De nem csak ezt tanultam meg itt. Táncoltam a tűzzel, megszelídítettem a legádázabb fenevadakat, kést dobáltam, olykor engem dobáltak meg vele, kardot nyeltem és még perecet is sütöttem. Csodálatos évek voltak, felfedeztem a nagyvárosokat, láttam mindenféle népet. Ám hamar rájöttem, hogy nem ezt az életet szánta nekem az ég, így a hátam mögött hagytam, és másfelé indultam.


I. sz. 354. – Visszatérés a szülői házba
Különös késztetést éreztem arra, hogy évekig tartó vándorlásom után visszatérjek a szülői otthonba. Semmi sem változott. A közeli falu sem népesült be újra, romjai megmaradtak az enyészetnek. Odabent megtaláltam még az elrejtett családi ereklyéket Kallë tekercsét és Niya kódexét, amit magammal vittem. Az ősöknek szentelt oltárt nem bontottam el, nem volt hozzá szívem, bár már senki sem lakott itt. Átkozott volt ez a barlang. Amint itt járkáltam és elmélkedtem eszembe jutott, hogy egyszer régen apám megemlítette, hogy egy másik ősünknek is van barlangja a Sárkány-hegységbe. Ez az ősünk volt Tiko, az áruló. A többi barlang feledésbe merült, vagy már lakott volt testvérem vagy unokatestvéreim által. Így amikor minden szükségeset magamhoz vettem kiléptem a barlangból, beomlasztottam és rejtő mágiával láttam el, hogy senki, de senki ne találhassa meg ez után sem. Csak eztán kerekedtem fel a Sárkány-hegységbe.

I. sz. 463. – Találkozás Kálem mesterrel
Mivel rendkívül szokatlan alak volt, Kálemről is említést kell tennem. Ő is egy idősebb kék sárkány volt, még nálam is hosszabb testtel, de egyáltalán nem ez volt benne a furcsa, hanem az, hogy szárnyait és testének bizonyos helyeit fehér és kék tollak borították. Vékony és áramvonalas volt – velem ellentétben. Úgy repült, mint aki soha nem látott földet, mint aki már eleve az égben jött világra. Sosem láttam még ilyet. A Sárkány-hegység határában futottam össze vele. Bár más nem éppen véletlen találkozásnak nevezné… Kálem fentről támadt rám, és meg akart ölni.
Természetesen azonnal tudtam, hogy nem Lanuria szülötte. Csak nagy nehezen, csellel tudtam legyőzni, mert bár az égben verhetetlen volt, a földön esetlen és gyenge. Így hát amikor nagy küzdelem után győzelmet arattam felette, világra szóló „cimborák” lettünk. Rávettem, hogy tanítson meg úgy repülni, ahogyan ő tud. Kálem rendkívül barátságtalan volt, egy olyan igazi tuskó, és néha azt éreztem a tekintetén, hogy szívesen falatozna a húsomból, amitől a hideg rázott, de átadta tudásának egy részét, még ha csak a töredékét is. Mutatott pár trükköt, mágiát, amivel könnyebben cikázhatok, pöröghetek, fordulhatok, így már nem voltam olyan esetlen a levegőben, mint azelőtt, amiért mindig hálás leszek neki.

I. sz. 612. – Koba a surranó (Stern)
Életem másik különös eseménye volt az, amikor összebarátkoztam egy surranóval. Sohasem gondoltam volna, hogy pont egy ilyen lénnyel hoz össze a végzet. A találkozásunk története rövid: a kis surranó egyszerűen kizsebelt. Szerencsére még időben felfigyeltem rá, és utána eredtem. A nagy sietségben azonban lehullott rólam a csuklya, s a közelben kutató katonák felfigyeltek rám. Tudniillik, éppen egy Alseran templomból emeltem el egy kisebb ereklyét. Tudom, hogy nem szép dolog, de hát fiatal voltam és kellett a pénz. De úgy tűnt, a kis surranót is keresték, nem is tudom miért… Így már ketten rohantunk a város büszke bűnüldözői elől. Becsületére váljék, a kis surranó apró lábain úgy futott, hogy alig tudtam tartani az iramot. Bemenekültünk egy sikátorba, ahol is egy ház talapzatán egy szűk rés tátongott, ahova kis mocsok kényelmesen befért, azonban nekem beletelt egy kis időbe, hogy betuszkoljam magam. Ez a minimum azért, mert meglopott – persze az erszényemet azóta már visszavettem tőle.
Így kezdődött, és egy évig a nyakamon is maradt Koba, a kis surranó. Rendkívül idegesítő jelenség volt, de megszerettem, ráadásul egész hasznos társnak mutatkozott.

I. sz. 711. – A Hajnal völgye
Valóban, volt egy szánalmas próbálkozásom arra, hogy eljussak a Hajnal völgyébe. Az lett volna vándorlásom csúcsa, de sajnos az istenek nem akarták, hogy feltáruljon előttem a hely. De azért még nem mondtam le róla.

I. sz. 711. – A fekete sárkány
Életemben először találkoztam egy fekete sárkánnyal, pontosabban Furiával. Emberi alakban volt, de még így is a frászt hozta rám. Feladatot hagyott rám, amit elmulasztottam véghez vinni. Vannak baklövések az életben, nem igaz? De szerencsére azóta fátylat terítettünk a múltra.

I. sz. 715. – Katonaélet
Jelenleg légiósként szolgálok Furia sárkányseregében. Először szokatlan volt ez az életforma, hiszen életemben nem találkoztam ennyi sárkánnyal egy helyen. Az első csata erősen megviselt, de azóta én magam is próbálok helytállni, hogy minél előrébb kerülhessek a szamárlétrán. Minden erőmmel népem ügyét igyekszem előre vinni, ám nem mondtam le arról sem, hogy ha itt mindennek vége, akár győzünk, akár veszítünk, hogy tovább rójam a világ körüli köreimet, elvégre Vadalant még nem volt lehetőségem teljesen bejárni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Alamaise   

Vissza az elejére Go down
 
Alamaise
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Useres dolgok :: Karakterek feljegyzései-
Ugrás: