LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Csillagfény fogadó

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next
SzerzőÜzenet
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1203

Character sheet
Nép: NJK
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2010-12-22, 9:03 am

*Ambaron egyik lelkes és felettébb jó üzleti érzékkel megáldott lakója megalapította a Csillagfény fogadót. A faluba érkező vendégek általában örömmel érkeznek ide, hiszen a téli hidegben jól esik a fogadó melege, a finom meleg sültek, az illatozó édes és sós sütemények, s a jóféle italok, forró teák, melyekkel a hely várja a látogatókat.
A háttérben kellemes zene szól, melyet a falusiak között élő zenészek szolgáltatnak a vendégeknek.
A fogadós, egy jó kedélyű, hatalmas bajszú és testes úriember mindenkit szeretettel fogad és akinek még az aranyszínben pompázó falu, s a többi vidám vendég nem dobja fel a kedvét, ahhoz is akad mindig néhány jó szava, amivel igyekszik felvidítani.*

Nyiván mindenki tudja, hogy Ambaronra csak a téli napforduló környékén, a Szeretet ünnepén érvényes Aranamophe áldása, mely a békét hozza el minden itt lévő szívébe. Az év többi szakaszában ennek az áldásnak nyoma sincs.

712 nyarán két nő környezetében robbant ki óriási és véres verekedés a fogadóban, mely ahhoz vezetett, hogy a hely lángba borult. Hiába a falusiak önzetlen lánca az oltáshoz a nem is oly közeli kútból, javarészt üszkös romok maradtak a helyen.
Ám a fogadós, talán nem bátor és nem is harcos típus, küzdeni azért, ami fontos neki, ő is tud.
Saját, félretett darnáiból és Ambaron lakóinak segítségével a falu nevezetes helye, a Csillagfény fogadó idővel újra régi fényében pompázik.


713-ban szörnyűség történt a faluval. Nem sokkal a szeretet ünnepe előtt egy hatalmas ork had özönlötte el Ambaront, s rövid úton felégette minden házát, leölte  minden lakóját. Csupán néhány bátor utazónak, s Thalion, az olassië-i elfek nagyurának hála, hogy akadt pár túléli, ki hírét vihette a dúlásnak. Azonban Aranamophe varázslata még így is él, s bár csak üszkös romok maradtak az egykori falucska helyén, a szeretet ünnepén még ma is elárasztja áldása a helyet, békét hozva az arra vetődők szívébe.*


Csillagfény fogadó Ambaronfogado_by_stixion-das9o3z


A hozzászólást Mesélő összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-02-13, 2:15 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2010-12-26, 5:28 pm

*Elonar már egy ideje ott ül az egyik ízlésesen megterített asztalnál a Csillagfényben.
Két nimfa társa kísérte el, egyikük Rosalie, másikuk Angelina, mindketten tapasztaltak már, s kíséretként nem egy hivatalos látogatásra kísérték el Elonart.
Most is azért vannak mellette, amiért máskor is. Bár Elonarnál nem sok nagyobb erejű és tapasztaltabb nimfa él a világon, de Lanuria útjai eltekintve Ambaron környékétől sosem biztonságukról voltak híresek.
Még Lanur érkezése után sem, sőt, egyes emberi hordák nagyobb veszélyt jelentettek az erdők lakóira, mint maguk a sárkányok.
Épp ezért mos kényelmesen a meleg, barátságos fogadóban ülnek és a fogadós méltán híres krémesét eszegetik egy adag jó puncs társaságában.
Az ünnepnek köszönhető jelenlétük, ők képviselik népüket ezen szent alkalom alkalmábó.*
Vissza az elejére Go down
Helen Hoa
Szürkeköpenyes
Helen Hoa

Hozzászólások száma : 80
Életkor : 29
Munkahely : Vándorcirkusz

Character sheet
Nép: Mágusok
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2010-12-28, 7:08 pm

Beléptek, Elkator kijelentette, hogy most már leülhet, erre felkacag, és helyet is foglal. Megérkezik a pincér, ő is kér teát, de mellé valami finom nyalánkságot is. Közben megkérdezi, mindkettejüktől, hogy honnan jöttek, miért és hogyan. Szóval az általános kérdezz felelek, de annyira kedvesen, hogy a többiek nem hihetek semmi hátsó szándékra. egyszerűe n kifogyott a beszédtémából. Ilyen se volt, de a lánynak csak az előadáson járt a feje. Egy idő után már nem is bírta. Elnézést kért, de elköszönt mindkettőjüktől, majd sietve távozott. Este egy szerelmes történetet adtak elő, ahol két különböző ország gyermekei egymásra találnak Aranamophe segítségével. Helen egy vak jósnőt játszott, aki segíti a fiút és közben a legnagyobb baromságokkal ilyesztgeti, hogy legyen egy kis vidámság is a játék közben.

//Bocsez,de nem tudok maradni, túl sok felé áll a fejem....//
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2010-12-28, 10:10 pm

*Kimérten, nemesi mozdulatokkal foglalja el az asztalnál helyét, míg botját maga mellé támsztja.
Társai is helyet foglalnak, s a fogadós kérésére leadják rendelésüket is.*
- Citromfű teát kérek, tisztán.
*Ismer a gyógyfű hatását, tudván tudja, hogy a annak enyhe nyugtató hatása is van, de azt is tudja, hogy jó sokat meg kell belőle inna ahhoz, hogy hatni tudjon.
Ellenben közben az ifjű hölgy távozik, s Thalion jól nevelt elfként felemelkedik távoztatok, majd újra helyet foglal.
Csuklyáját továbbra is fején tartja, bár nem sokára feltűnő lesz a rejtek ebben e kellemes, meleg környezetben, így végre nem vár tovább.
Mikor a tea megérkezik, hátrahajtja a csuklyát, hogy felfedje valós arcát, s az elf fonatokba rendezet haja is akadálytalanul omlik le vállára körben.
Tiszta tekintetét egy pillanatra a nem túl távoli asztalnál üldögélő nimfákra emeli, tudja, hogy Elonar első pillantásával rá fog ismerni.
Ezután néz újfent Elkatorra.*
- Hosszú út állhat ön mögött. Úgy láttam, mesterien bánik a víz elemmel, bár nem lehet még túl idős, ha ilyen lepelezetlenül és sűrűn alkalmazza.
Egy bizonyos kor után kialakul egyfajta tartózkodás az ok nélküli varázslástól a varázstudóknál.
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2010-12-29, 11:16 pm

Miután leültünk, és leadtuk a rendelésünket is, kicsit körbe néztem a fogadóban.~Hmm... elég szép hely ide szívesen térnék be minden éjjel.~Gondoltam magamban, miközben visszafordultam a többiekhez. A tea hamar megjött így hozzá kezdhettem az iváshoz, és bár nem éreztem olyan intenzíven az ízét nem bántam, így is elég finom volt.
Helen végül úgy döntött, hogy inkább elkéredzkedik amit nem vettem zokon, hisz biztos elég idejét leköti az előadás.
-Persze, majd később találkozunk.-Mondtam neki, és felálltam amikor a szemben ülő is megtette. Ezután ismét ketten voltunk. Thalion bele is kezdett a beszélgetésbe.
-Mondhatni, igen. Az ön léptékeiben mérve tényleg csak egy gyerkőc vagyok.-Mondtam, miközben a csésze szélén húztam végig az ujjam.-Szeretném elérni a képességeim határait, amíg lehet.-Folytattam mosolyogva, és kiittam a maradékot a poharamból.
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2010-12-30, 10:36 pm

*Kényelmesen teázik, miközben tekintetét szándékosan nem fordítja Elonar asztala felé. Csak idő kérdése, hogy észrevegye, onnantól már nem lesz titok, hogy kicsoda is ő valójában.
Miközben Elkator beszél, tekintetét annak szemében nyugtatja figyelmesen.*
- A képesség határainak csak a gyakorlás és a kreativitás szabhat határt.
Mikor idősebb lesz, nem érez már olyan késztetést arra, hogy a határait feszegesse.
A fiatalság hevessége ez, ami idővel elenyészik, s felváltja a megfontoltabb, erejében biztos magatartás.
*Elmosolyodik. Régen ő is zabolátlanul bánt erejével, ennek is köszönhette, hogy kimagaslott társai közül, s egyszer őt találták alkalmasnak népének vezetésére. Ezt azóta jó néhányszor megerősítették népének elöljárói.*
- Ez persze nem baj…minden kornak megvannak a maga sajátosságai és szépségei.
*Közben tekintete megállapodik egy pillanatra a nimfa vezető szép arcélén. A szemek is összevillannak, s már tudja, hogy lebukott.
Elonar észrevette, így aztán kimérten bólint felé.*
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2010-12-30, 10:54 pm

//??//

-Ha maga mondja.-Nyugtáztam a kis beszédét. Bár megértettem amit mondott, nem igazán izgatott, majd ha már nem fogom mindennapjaim részévé tenni a vizet majd elgondolkodok rajta. Most viszont az ünnep járt a fejemben, és nem a filozofálás. A teából kiszakítottam egy keveset az erőmmel és egyszerűen bekaptam mielőtt lenyeltem volna, amitől hirtelen köhögés roham jött rám.~Khá forró.~Futott végig az agyamon, de miután elmúlt kicsit még el is nevettem magam. Közben észre vettem, hogy áttekintett egy másik asztalra, és a kíváncsiság most is elég erős volt, hogy megnézzem.~Hmm... nimfák... Furcsa, hogy eddig nem tapadtak rám... talán mert nem mutatkoztam be és maradtam a közelükben tíz percnél tovább?~Gondoltam magamban, hisz eddig minden nimfával akivel találkoztam sikerült egy gyenge szálat alkotni, de egyenlőre mindkettő egy irányú. Az egyik felőlem a másik a nimfa felől. Na de mindegy is úgy láttam Thalion az egyiket "kiszemelte"
-Talán ismered?-Kérdeztem.-Vagy csak megtetszett?-Tettem fel a másikat, kicsit viccelődve.
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2010-12-30, 11:20 pm

//Bocsi, voltam olyan szőke és elbaltáztam a szöveg bemásolását...Embarassed//

*Elonar is észreveszi a majdnem szomszédos asztalnál ülő férfit. Fel is ismeri, Thalion az.
Régi, kedves ismerős, s üdvözli is, mire ő csészéjét emelve felel az üdvözlésre.
Thalion csaknem egy idős vele, s bölcs vezetésének is köszönhető, hogy népe még viszonylagos épségben van a háború viharai ellenére.
Ismeri az elv vezér terheit, nem szívesen lett volna a helyében. Egy városnyi nimfa elvesztését talán túl sem élte volna.
Azóta van a tünde homlokán is egy fájdalmas ránc, mely talán sosem tűnik el.
Nimfáinak jelzi, hogy feláll, de ők maradjanak a helyüknél, csak üdvözlésre megy át a másik asztaltársasághoz.*
Kecsesen emelkedik fel, s midőn átsétál a Elkatorék asztalához, bűbájos mosollyal szól a két férfihoz.*
- Üdvözletem, Thalion, elfek bölcs vezére néked és asztaltársaságodnak is. Örül a szívem, hogy ilyen kedves ismerőst üdvözölhetek a szeretet ünnepén, mely oly fontos mindőnknek!

Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2010-12-30, 11:38 pm

//Részemről nem gond, ha Elkatornak is jó //

*Elkator csak ráhagyja a témát, tudja ezt a tünde is, de nem erőlteti. Ő is ünnepelni jött ide, s kíváncsi is már, ebben az évben vajon az istennő meglátogatja-e a falut?
A sárkány egy forró kortyot repít be a torkába, s utána elkapja a köhögő roham. Thalion megérti ezt, ő is hasonlóképpen reagálna, ha hirtelen azon forróságában le kellene nyelnie egy adat teát.
A tünde egy pillantra szűkebbre húzza szemeit, ahogy a sárkány letegezi. Meglepő fordulat, ha tudná, kivel is beszél, talán másképp állna hozzá, de nem billenti ki ebből a hitéből. Elkator viccelődésére elmosolyodik.*
- Ismerem.
*Válaszolja tömören. Nem is kicsit ismeri. Immáron több, mint ezer éve volt szerencséje megismerkedni a nimfával. Elonar sem volt még akkoriban népének vezére, s ő sem. Viharosan indult a kapcsolat, mert a tünde kis híján levadászta íjával a nőt.
Persze aztán tisztázódtak a dolgok és azóta jóban is vannak egymással.
Hogy, hogy nem, Elonar meg is jelenik az asztalnál, holott ez Thalion dolga lett volna, de ha már így alakult, akkor legyen így.
Szemével követi, míg odaér hozzájuk, s üdvözli őket. Thalion ismét megemelkedik székében, hogy üdvözölje a nőt.*
- Üdvözöllek én is, Elonar! Hogy vannak a nimfáid?
Én is örülök, hogy újra itt találkozunk. Asztaltársaságom Elkator Rayen!
*Mutatja be a fiút a nimfának.*
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2010-12-30, 11:53 pm

//Persze, semmi gond//

A nimfa végül úgy dönt, hogy oda jön a társasághoz, és üdvözölte is az elfet. Nem is akárhogyan.~Nocsak, elfek bölcs vezére?~Kérdeztem, miközben felálltam, hogy kezet fogjak a nimfával üdvözlés képen.
-Nagyon örvendek. És ahogy már Thalion is mondta Elkator Rayen.-Mondtam, mielőtt elengedtem a kezét-már ha ő is kezet fogott velem-majd leültem. ismét kértem egy teát, miközben hallgattam a kettő közti beszélgetést, ha volt.~Ez az este egyre érdekesebb. Egy vezérrel teázok, egy ismerősöm előadását nem sokára megnézem, és egy nimfa is feltűnt aki ismeri az elfek vezetőjét... Vajon mi fog ma még történni? Kíváncsi vagyok.~
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2010-12-31, 4:18 pm

*A nimfa vezető a legtermészetesebb módon kezet fog a sárkánnyal. Thalionra csak rámosolyog, majd ugyanezt teszi Elkatorral is.*
- Elonar vagyok, a nimfák erdejéből, kedves Elkator. Megengeditek, hogy csatlakozzak asztalotokhoz két társammal? Jó társaságban mégiscsak kellemesebben telik a szeretet ünnepe is.
*Teszi hozzá mosolyogva a nimfa.
Közben szemügyre veszi Thaliont. Az elf vezérenbár a kor nem látszik meg rajta, mégis mély nyomot hagytak az elmúlt századok. Különösen Elsga elvesztése lehetett neki súlyos veszteség, s a teher, hogy maradék tündéinek biztonságos helyet teremtsen.
Hallott ugyanis az órisá erdőről, mely a tündék városának legmagasabb tornyai fölé is fölé nőtt.
Ha a két férfi bólint, Elonar csak int a két másik nimfának, akik csészéjükkel és megmaradt krémesükkel együtt gyorsan csatlakoznak az asztalhoz.*
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2010-12-31, 4:19 pm

*Elonar társaságát örömmel fogadja a tünde vezér. Miért is ne tenné. Régi, jó ismerőséről van szó. Azóta sok minden történt már, hogy utoljára találkoztak, s mindkettőnek elegendő feladata van saját népükkel, de ettől még a kapocs a régi maradt.
Elkator ki nem mondott kérdése arcára ül, s a jó Thalion csak bólint egyet a sárkánynak, igyekezve nem fellengzősnek tűnni.*
- Elonar, személy szerint mindig szívesen látlak téged és a nimfáidat is, és ez igaz Olassiëre is.
*Kérdőn tekint még a sárkányra, révén ez az ő asztala is, nem csak az elfé.
Vele ellentétben Elonaron nem látszanak még a terhek nyomai sem. Ugyanolyan tündöklő, mint amikor megismerte.
Jó érzés visszaemlékezni rá, s jó érzés újra látni azt, akivel kellemes emlékeinek egy része közös.
Az utóbbi időkben ezekből van kevesebb, így ragaszkodik múltjának töredékeihez.*

Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2010-12-31, 7:15 pm

-Örülök a találkozásnak Elonar.-Mondtam, miközben ismét elfoglaltam a helyemet. A kérdésre csak elmosolyodtam.
-Ez csak természetes.-Mondtam neki, miközben beleittam a teámba egy keveset. Figyeltem, ahogy a két nimfa átjön, utána megint a két személyre tekintettem. Mivel én nem nagyon voltam az emlékeik közt, inkább hagytam őket, hogy kiélvezzék az újra találkozás örömeit, és inkább a másik két lányhoz fordultam.
-Sziasztok. Elkator Rayen.-Intettem nekik egy gyengéd mosollyal.
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2011-01-01, 12:34 am

*Az intésre valóban mindkét nimfa megérkeztek. Mosolyogva húznak oda egy-egy széket az asztalhoz és ülnek le rá.
A sárkánynak első pillanatra mindkettő a homlokán lévő jelre pillantott, majd kórosban árulták el nevüket.*
- Rosalie!
- Angelina, örülök, Elkator.
*Tisztelettel néznek Thalionra, hiszen mindketten pontosan tudják, ki is a másik férfi az asztalnál.
Rosalie, szénfekete hajú, átlagosnál sötétebb bőrű, karcsú hölgyemény, éppen a sárkánnyal szemben foglal helyet. Az ő süteménye már elfogyott, de a teáját még szorgalmasan szürcsölgeti és az ünnephez méltón, mosoly ül ajkain.
Angeline még bírkózik a krémessel, de már csak néhány falat van belőle hátra.
Mégis ő szólal meg elsőként.*
- Elkator, ritka neved van. Honnét érkeztél Ambaronba?
Eközben Elonar is odapillant a sárkányra, hiszen a kíváncsiság benne is megvan.
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2011-01-01, 12:40 am

*Thalion enyhe meghajlással üdvözli a két lányt, miközben ő is figyel az érkezők mellett Elonarra is.
A másik lány sötétbarna haja szinte leér a derekáig, hullámai, mint a tengeréi még szebbé teszik a hajkoronát. Vékony bőre mellé tengerzöld szemek társulnak, s ahogy látja, épp azokkal fürkészi az asztalnál ülő fiút.
Közben természetesen tovább alakul az este is, a fogadó lassan megtelik zarándokkal, a legtöbb nép képviselteti magát.
Az elf vezért csnedes mosollyal hallgatja Elkator válaszát, miközben ő maga is épp Elonarhoz fordul.*
- Úgy tudom, ma este nem csak a falu színészei fognak fellépni, hanem egy mutatványos társaság előadására is számíthatunk, bár erről Elkator talán még többet tudna mesélni.
*Pillant mosolygó szemekkel az említettre.
Eszébe jut, hogy lassan már kezdődhet is az említett jelenet, hiszen a lány egyébként is nagyon sietett.*
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2011-01-01, 5:22 am

Folytattam az iszogatást, miközben a két lány nevére figyeltem. Közben letettem a már üres csészét és az ujjammal köröztem a szélén. A több érkezőre is felfigyelek, de nem annyira, mint ahogy egy igazi érdeklődéshez kellene. A lány kérdésére mosolyogva válaszoltam.
-Ez a kérdés kicsit két értelmű.-Mondtam egy kis kuncogással.-De mondjuk azt, hogy Valianból. Az volt az előző állomásom.-Mondtam, miközben intettem, hogy szeretnék még egy keveset a teából, és vártam, hogy folytatódjanak az események. Nem is kellett sokáig ülnöm Thalion már is felém dobta a labdát.
-Heh... Sajnos nem tudok többet mint te. Én is csak akkor szereztem tudomást, az előadásról amikor mondta.-Mondtam, miközben fogadtam az újabb adag finom nedvet.
-De szerintem nem sokára kezdődik.-Fejeztem be, és kinéztem az ablakon. Úgy tűnt ott sem csak fagyoskodni voltak kint. Már javában ment a tánc a tűz körül. Kicsit elmosolyodtam ahogy figyeltem a jelenséget.
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2011-01-01, 10:01 am

*A nimfák hasonló kuncogással reagálnak Elkator kijelentésére kérdésükről.
Eközben odakintről már kezd beszűrődni a kikiáltók hangja, amint hívják a nézőket Helenék előadására.
A két nimfa előbb Elonarra tekint, majd az ő bólintása után mindkettő felpattan.*
- Elkator, van kedved jönni megnézni az előadást?
- Gyere, biztos jó lesz!
*Elonar is felemelkedik ültéből, bár ő jóval kimértebben teszi ezt, mégis tartania kell szerepét, mint a nimfák vezetőjének.
A mosoly azonban nem hervad le az arcáról.
Két társa már ott kérlelik a sárkányt, hogy tartson velük, nagyon lelkesnek tűnnek.*
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2011-01-01, 10:04 am

*Bár a nimfák lelkesedése rá is átragadt, azért kimértebben emelkedik fel ő is ültéből.*
- Úgy tűnik, barátom, nem is kell tovább várni a kis hölgy fellépésére.
*Kedvesen felsegíti Elonarra kabátját, majd saját hátára is teríti köpenyét. Ő már nem kér több teát, fejébe vette, hogy akkor megtekinti az előadást.
Nem mintha nem kedvelné a falusiakét, azt is megtekintette már, de az előző évekhez képest a mutatványosok mindenképpen változatosságot jelentenek, és ez még jót is tesz az ünnepnek.
Maradék teáját egy mozdulattal felhörpinti, majd elindul a nimfákkal és ha Elkator velük tart, a mutatványosok előadása felé.*
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2011-01-01, 8:10 pm

A zajok lassan elhalkultak, hogy egy új hangnak adják át a helyüket, ami a közelgő előadásra hívja fel a figyelmünk.
Mosolyogva álltam fel a székemből, nem is kellett kérni. Ha nem jöttek volna akkor is elmegyek egy-két búcsúzó szó kíséretében. Mégis az egyik legjobb barátom előadásáról van szó.
Mivel azonban ők is jöttek erre nem volt semmi szükség. A két nimfa is oda állnak két oldalamra, hogy kérleljenek, bár sejthették ők is, hogy nem kell sokat erőlködniük.
-Ez már csak természetes. Most már ha akarnám, se mondanám le az előadást.-Mondtam, és megindultam a kis csapat élén az előadás színhelyére.

//Falu//
Vissza az elejére Go down
Akahana
Istennő
Akahana

Hozzászólások száma : 1106
Munkahely : Holdistennő és a vadászatok segítője

Character sheet
Nép: Istenek
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2011-01-04, 10:07 pm

Furcsa volt, hogy csak úgy hagytam, hogy az egyik sárkány magával rángasson. Na jó, nem kényszerített rá, és talán ez az egyetlen indoka, hogy minden különösebb fenntartás nélkül követtem is. Nem szeretem, ha játékbabának néznek, nem is hagyom soha, és pontosan ezért van az, hogy kicsit már harciasabb vagyok a kelleténél a könnyebb dolgokkal kapcsolatban is. Mondjuk olyan társaságokban, ahol én szoktam megfordulni, és az egy lányra eső férfiadag elég magas, nem is csoda, hogy kicsit nagyon ki tudok mindenkit akasztani, meg előbb ütök, mint kérdezek, ha egy kéz eltéved. Akkorát úgysem vágok senkire, hogy utána ne kelljen fel, csak megérzi, és máris sokkal kedvesebb meg segítőkészebb velem. Tudom, nem megszokott dolog, hogy valaki simán csak szembeszálljon a férfiakkal, és lehúzzon egyet-kettőt nekik, de ahol én felnőttem, ott elég alapos egyenlőség volt, és senki nem akadt ki az ilyesmin, legalábbis látványosan biztosan nem. Leszámítva persze szokás szerint apucit, hiszen ő sok mindenre képes volt, de arra nem, hogy el tudja viselni, az ő makacsságát és anya temperamentumát is kapásból örököltem. Hiába, nehézfejű és kiszámíthatatlan voltam mindig is. Éppen ezért lehet még az a szerencsém, hogy nincs az a hülye, aki megpróbál lefékezni, amikor valamit magamban elhatározok. Éljen a nem normális viselkedésem, mert az mindig tarol, pedig még csak nem is akarom nagyon felhívni magamra a figyelmet -.-
Különben pedig egyre nyugodtabb vagyok, most már ellenőriztem, hogy a talajt fedő hótakaró alatt nincs minden befagyva, így ha vigyázok, nagy eséllyel nem fogok senkit letarolni, vagy spárgát és társait bemutatni korcsolyázással vegyítve. Ez a tudat azért egy kicsit megnyugtat, főleg mivel tudok néha nagyon szerencsétlenül zuhanni, és produkálni emberek számára nem normális mozdulatsorokat is. Mázli, hogy az én nyakcsontjaim eltörni nem tudnak, különben ez utóbbi már megtörtént volna, nem is egyszer. Így azonban csak annyi a biztos, hogy nem esik bajom, de még zúghatok egy nagyot.

- Valójában északról jöttem, de rengeteg helyen voltam már... És te? - válaszolok tömören a kérdésére, remélve, hogy nem tűnik fel neki, az égtájon kívül semmi érdekes információt, vagy konkrét dolgot nem mondtam. Ebből már ki tudja sütni a dolgokat, ha nagyon akarja, addig azonban nekem nyugtom van, mivel nem fog egyhamar kapcsolni.
Közben sikeresen elértük a fogadót is, ami, hogy úgy mondjam, eléggé érdekesen nézett ki. Ide felé jövet teljesen üres volt, ha jól emlékszem, most viszont nem úgy nézett ki, mintha túl sokan akarnának kimaradni a jóból. Nem mondom érdekes, de remélem, azért nem mindenkinek van kedve itt maradni, mivel a nagy tömeg soha nem volt a kedvencem. A természet templomában is majdnem bele haltam, mire átszenvedtem az egészet a bátyámmal, pedig én csak megfigyelő voltam.
- Látom nem üres a hely... - jegyeztem meg csendesen, miközben kicsit körül néztem.
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2011-01-05, 2:52 pm

-Keletről.-Mondtam nemes egyszerűséggel, ő is körülbelül ennyit mondott csak feldíszítette pár szóval. A telt ház látványa engem se mosolyogtatott meg, inkább csak rontotta az ismerkedés esélyeit.
-Hát igen...-Mondtam halkan, és a tekintetemmel egy üres asztalt kerestem. Szerencsém volt a közelben volt is egy.-Gyere!-Mondtam, és oda sétáltam az asztalhoz. Ahogy leültem máris felcsendült a zene amit a fogadó előtti zenészek kezdtek játszani. Elég kellemes volt és néhány jó pár embert kicsalt, akik közelebbről is hallani szerették volna.~Heh szerencse...~Gondoltam magamban, miközben újra Hanara néztem.
-És mond Hana...~Nem nagyon tudom miről beszélgethetnénk jelenleg~Mesélnél egy kicsit magadról? Hogy kicsit jobban megismerkedjünk.-Mondtam, miközben a pincér is oda jött, hogy felvegye a rendelésünk.-Citromos teát.-Mondtam, még mielőtt megszólalhatott volna.
-É..Értettem. És ön?-Kérdezte a lánytól, kedvesen.
Vissza az elejére Go down
Akahana
Istennő
Akahana

Hozzászólások száma : 1106
Munkahely : Holdistennő és a vadászatok segítője

Character sheet
Nép: Istenek
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2011-01-06, 3:02 pm

Sejtettem, hogy ő sem akar nekem túl sok dolgot elmondani az életével kapcsolatban, főleg egy olyannak, aki nagyon sokat titkolózik. Meg tudom érteni miatta, én sem mondanám el csak úgy simán valakinek, hogy ki és mi vagyok. Sőt, ami azt illeti, neki akkor sem mondom el, hogy tudom róla, sárkány, és bár nem kellene elméletileg tartanom tőle, inkább továbbra is csendben maradok, mivel kicsit túl sok szárnyas lényt idegesítettem halálra az elmúlt időszakban. Fogadni mernék, hogy azoknak a fele még mindig a halálba kíván, figyelembe véve, hogy mennyire idegesek voltak, amikor én eltűntem a színről. Bár, ha én ott maradok lecsillapítani a kedélyeket, akkor nagy eséllyel az én torkomnak lenne annyi, ráadásul pedig azt az idegbeteget sem tudtam volna helyre tenni. Nem tudom miért érzem úgy, hogy rosszul döntöttem, talán az is közre játszhat benne, hogy néhány helyzetben egyszerűen nincs jó döntés, és azt sem lehet megmondani, melyik a kisebbik baj a mit tudom én mekkorák közül. Na, mindegy, ezen feleslegesen görcsölök, sokkal jobb lenne simán elfelejteni, mint a legtöbb dolgot, ami nem esett jól. Könnyű feladat, már akinek megy, nekem viszont rendre csak olyan "felesleges" dolgokat sikerül kitörölni a memóriámból, mint apa rigolyái. Azokat mindig újra kiváltom, elő szedem, és fokozom...
Közben Rayen sikeresen kiszúrt egy üres asztalt, ami nem is volt a tömeg középpontjában, így nekem sem volt semmi ellenvetésem azzal kapcsolatban, hogy oda üljünk le. Legalább biztosan hallani is fogom, amit mond, pedig nem mintha különben baj lenne a fülemmel. Sőt, ami azt illeni, az én hangszálaim azok, amelyek a legtöbb kárt okozzák mindenki más hallóközpontjában, szóval, ha én kezdek el aggódni, ott már komoly bajok vannak. Itt pedig hogy úgy mondjam, azzal volt a legnagyobb, hogy bárhonnan is néztem, a középpontjában a hangulatnak azok álltak, akik szerintem a fogadó teljes tömény szesz adagját voltak kedvesek benyakalni, és most zenei kórusnak tartják magukat. Szegény zenészek, ha az én nem éppen muzikálisra tervezett fülemet bántják a hangok, az övékével mi lehet?

- Hát valójában sokat nem tudok mondani magamról, 17 vagyok, és van egy mogorva bátyám. Egyébként a teljes gyerekkoromat ingázva töltöttem, így nem tudnám megmondani, mi számít nálam otthonnak, de szinte mindent láttam már... most te jössz! - azt hiszem ebből megint nem sokra jött rá, de bemutattam neki, hogy nem direkt kerülök minden fontosabb támpontot, hanem egyszerűen az én életemben nincs semmi olyan. Bár éltem vagy húsz helyen, és neveltek sokan, nem tudok olyat mondani, ami annyira meghatározónak számított. Ahhoz túlságosan szétszórtak már engem is. Talán csak a nimfák között eltöltött időm számít egységesnek, de az is lassan álomszerűvé válik...
- Nekem legyen rózsatea... - feleltem vidáman, mivel szerintem annál jobb nincs. De a pincér kétkedő képét elnézve ő nem erről van meggyőződve. - Tudom, hozza nyugodtan! - válaszoltam a fel nem tett kérdésére, mivel szerintem azt akarta velem közölni, hogy a rózsa nem mindenki számára fogyasztható, jó pár fajt ki is tud ütni. Persze én teljesen immunis vagyok szinte az összes méregre. Talán csak a rokonaim főztje tudna ártani, de azt előre láthatóan kerülöm, ha élni akarok...
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2011-01-08, 2:53 pm

Elmosolyodtam, hogy megosztott egy kevés információt. De ez még nem volt elég. Mindenesetre, most rajtam volt a sor, hogy kicsit beszéljek magamról.
-Nos... 22 éves vagyok, és nincs élő rokonom. Az én életem utazásból áll, de néha a családi fészekbe is vissza nézek, ha útba esik. Az esetek nagy részében csak arra megyek amerre a szél visz, és keresem az izgalmakat.-Mondtam és kicsit elnéztem a pult irányába, ahonnan már jött is a felszolgáló. Eléggé ingatag volt, főleg ahogy a mulatozók közt kellett egyensúlyoznia. Gondoltam segítek egy kicsit neki, és kicsit igazgattam az italt, hogy ne boruljon ki véletlenül se. Végül eljutott hozzánk is, és letette a rendelést, majd ment tovább. Én elvettem a magamét, és belekortyoltam, majd ismét felnéztem.
-Bár meg kell, hogy valljam ezt az utat meg kellett terveznem nem is bánom, mindig szeretek új személyekkel találkozni.
Vissza az elejére Go down
Akahana
Istennő
Akahana

Hozzászólások száma : 1106
Munkahely : Holdistennő és a vadászatok segítője

Character sheet
Nép: Istenek
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2011-01-08, 7:00 pm

Hát, Rayen sem egy beszédbajnok, de jelenleg ez nem nagyon zavar, legalábbis jelenleg. Nem tudom miért, de az az érzésem, hogy egyszerűen a jellemét kell megismernem, és nem a múltját. Talán magamból indulok ki, én nem nagyon szeretem, ha kérdezgetnek, de ez nem biztos, hogy rá is igaz. Mindenesetre amit akarok, azt a beszédjéből és a viselkedéséből le tudom szűrni, egy teljes önéletrajznak pedig nem nagyon érzem a szükségét, hiszen nélküle is meg tudom ítélni a viselkedését. Jelenleg annyit tud rólam, hogy nagy eséllyel ember vagyok, esetleg gyaníthatja, hogy van egy kis mágikus erőm, de többet biztosan nem. Fogalma sincs róla, hogy pontosan mi is lehetek, és ez nagyon sokat segít a megismerésében, hiszen nyugodtan elmondhatom róla, hogy érdekek nélkül kedvel. Vagyis eddig úgy néz ki, mivel nem utál, nem szid, és azt is észre venném rajta, ha fogná magát és csak egyszerűen bocsánatkérés gyanánt próbálna kiengesztelni. Nem, ezek a nyomok nincsenek meg rajta, talán szerencsémre is, hiszen nem tudom hogyan viselkednék vele szemben, ha rájönnék egy ilyesmi céljára. Tudom magamról, hogy kiszámíthatatlan vagyok, a szívem szerint reagálok, és sajnos az nem éppen elfogulatlan a sárkányokkal szemben, így komoly hátrányból indítana, ha megpróbálna bármilyen, nevezzük úgy, piszkos kis trükköt alkalmazni velem szemben. Nem is tudom, ezt annyira nem nézném ki belőle, de előfordulhat.
- Családod ezek szerint nincs. Nem tudom, hogy ez most jó, vagy rossz. Nekem van egy apám, aki nem túl sokat törődött velem eddigi életemben, és egy bátyám is, aki viszont sokáig azt hitte, képes lesz irányítani. Nem tudom melyikük az oka, de haza csak nagyon ritkán megyek, és rövid időre... - bár én fogadni mernék, hogy pontosan apám a fő ütőkártya, vele soha nem tudtam komolyabban beszélni, kijönni vele nem volt könnyű, és annyira is különbözött a teljes viselkedésünk és érdeklődésünk, hogy képtelen voltam komolyabban elbeszélgetni vele. Az egyetlen, amit a családom mellett nagyon jól megtanultam, az a vitakészségem volt mindig is. Ezt jó darabig edzették, és szépen kicsiszolták nekem. Bár, ha jól gondolom közben sikerült tetemes adag türelmet elsajátítaniuk... közben nem vettem észre a felszolgálót, aki már vissza is ért a rendeltekkel, így majdnem fel is ugrottam, mikor letette elém a poharat, benne a halvány rózsaszín és gőzölgő itallal. Egyenlőre nem akartam a nyelvemet leégetni, így nem nyúltam hozzá. A sárkánynak gondolom ilyen problémái nem lehettek, ugyanis simán bele kortyolt. Hát, egészségére!
- Én is szeretek ismerkedni, így könnyebben megtanulom a gesztusaik alapján felismerni az embereket. - pesze csak általános értelemben, hiszen valódi emberekkel csak ritkán találkozom, és nem is sokat beszélek velük.
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2011-01-10, 7:48 am

A válaszára kicsit elhúztam a szám. Nem nagyon tudtam elképzelni rossz családot, és azt sem, hogy kinek lenne jó rokonok nélkül, de inkább most bölcs voltam és nem jegyeztem meg. Nem állt szándékomban kihúzni a gyufát.
Amikor a pincér letette a teát kicsit megrezdült amitől, elmosolyodtam. Még nem ivott bele a teájába, gondolom azért mert még túl meleg neki. Nekem ilyesmivel nem volt problémám ahogy számhoz emeltem máris optimális hőmérsékletre állítottam ivás közben. Sokkal könnyebb ha az ember tudja manipulálni a vizet maga körül.
-Oh tényleg?-Kérdeztem, és letettem a poharam.-És a gesztusaimból szerinted én milyen vagyok?-Kérdeztem kíváncsian. Bár lehet ez kicsit meglepi de nem baj, nekem nem. Érdeklődve vártam a fejleményeket, miközben újra a számhoz emeltem a poharat.
Vissza az elejére Go down
Akahana
Istennő
Akahana

Hozzászólások száma : 1106
Munkahely : Holdistennő és a vadászatok segítője

Character sheet
Nép: Istenek
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2011-01-10, 8:41 pm

Láttam, hogy nem tetszik neki, amit mondtam, de nem érdekelt a dolog. Mindenkinek vannak rigolyái, talán az övé az, de én nagyon nem szándékozom kibékülni a drága családommal. Tekintetbe véve, hogy milyen sokat törődtek velem kiskoromban egyesek, és abból mennyit is csináltak meg maguktól szeretetből, talán senki nem fog azon csodálkozni, hogy kicsit még mindig tartom tőlük a távolságot. Mindenre van általában okom, erre kezdetnek az is megfelel, hogy nem szívesen fogadnak, a drága apám pedig valamiért már attól képes idegbajt kapni, hogy rám néz, és akkor még azt nem is mondtam, mi van, amikor ellent merek neki mondani valamiben is. Na, akkor aztán tudja mindenki, hogy mégis kitől örököltem azokat a hangszálaimat, amelyekkel ki szoktam készíteni az embereket a javából. Ideje lenne végre elérnem, hogy ne ilyen indiáncsapdával fogadjon, de ez szerintem jó ideig nem fog sikerülni. Sajnos már csak a rövid egymásra pillantás is ingerli a beszélőkém cifrább részét, szóval előbb szerzek majd még egy jó erős, és vastag szemfedőt. Amúgy is, aki csak minket néz, nem tudja elképzelni, miért nem jövünk ki egymással, ha egyszer annyira hasonlítunk, de a legtöbben már megszokták, és olyan alapvető dolgok felett, mint az ilyesmi, egyszerűen átsiklanak. Igen, átsiklanak, mivel mást nem tudnak tenni, és mindenki jobban jár, ha nem avatkozik az ún. családi életünkbe, mert a végén fej nélkül végzi.
Rayen kérdésére egy pillanatra gondolkodni kezdtem, hogy összegezni tudjam magamban, mégis mi mindent sikerült neki elárulnia magáról a gesztusaival, akár akarta, akár nem. Hát, érdekes kis lista lesz az biztos, lehet, hogy a végére odatűzöm az olyan megjegyzéseket is, hogy nem ember az illető, akivel beszélek. Hát, nem éppen a legjobb ötlet lenne elárulni, de szerintem semmi olyan nem történhet, ami miatt aggódnom kéne. Ugyan már, max. nevetek egyet az arckifejezésén.
- Lássuk csak, ami eddig eljutott, hogy nyilván még tanuló vagy. Nincs meg az a magabiztosságod, ami a legtöbbeknek szokott. Szerintem az a tipikus jó kisfiús jellem lehetsz, aki ha akar, nagyon figyelmes tud lenni. Ezen kívül nem éppen a legszabadabb gondolkodású, és szerintem kicsit szeleburdi is lehetsz. Ja, ráadásként, ha jól tippelem, akkor fekete vagy kék lehetsz... - teszem hozzá a végét, azt nem mondom ki, hogy sárkány, szerintem ebből rájön, hogy mire asszociáljon. Közben végre a teám valamennyire kihűlt, így hozzá mertem nyúlni baj nélkül. Óvatosan ittam csak bele, a nyelőcsövemet nem nagyon akartam leperzselni. Közben megkapta az esélyt Rayen, hogy átgondolja a dolgokat, és reagáljon. Nagyon érdekel, mit vall be, és mit nem...
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2011-01-11, 4:27 pm

Miközben hallgattam a beszédét ismét beleittam a teámba.~Heh sejtettem, hogy tanulónak néz. Mindenki annak néz, bár igaz volna még mit tanulnom a világról, de már most jóval okosabb vagyok mint egy átlag ember.~Gondoltam magamban enyhén mosolyogva. Hanem amikor kimondta, hogy tudja a fajom és megközelítőleg melyik belőle, kis híján félre nyeltem az italt. Próbáltam nem változtatni az arcizmaimon amiben segített, hogy a csésze eltakarta, így sikerült gyorsan megnyugodnom.~Vajon hogyan találta ki? Csak a gesztusaimból? De hogy? Lehet, hogy nem én vagyok a legjobb az alakváltásban, de már 100-kat tévesztettem meg... Hmmm... Rendben akkor letesztelem.~Lassan letettem a csészém.
-Oh tényleg?... És miből gondolod, hogy az vagyok?-Kérdeztem vissza, közben igyekeztem normális állapotban tartani az arcom, és közben érdeklődve vártam a válaszát.~Ha nem tudja megmagyarázni, akkor biztos több mint aminek mondja magát. Egyszerű emberek nem látnak át az illúziómon.~
Vissza az elejére Go down
Akahana
Istennő
Akahana

Hozzászólások száma : 1106
Munkahely : Holdistennő és a vadászatok segítője

Character sheet
Nép: Istenek
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2011-01-11, 8:13 pm

Hm, nagyon finom ez a tea. Nem is tudom miért, de kezdem már megszokni a fanyar ízeket, így nem zavar, hogy cukrot nem nagyon pakoltak bele. Amúgy is, attól csak a szokásosnál is aktívabb leszek, és mivel szándékozom még egy jó ideig itt ücsörögni, akkor inkább kihagyom a kóstolót belőle. Majd valamikor máskor még jól jöhet, egyenlőre ezzel a fűszerkeverékkel semmi bajom. Vagyis ez inkább gyógynövénykeverék, jó adag rózsával, annyira fűszerek nincsenek is benne. Az aromája azért megvan, így inkább nem mondok rá semmi rosszat. Még a végén kapok a felszolgálótól pár gyilkos pillantást. Mindenesetre amíg én ezt a teát elemezgettem, Rayen kapott egy esélyt, hogy helyre tegye magában a dolgokat, rendezze az arcvonásait, és próbáljon nem kiakadni azon, hogy máris sikerült kitalálnom a faját. Mondjuk nem mintha ez olyan nehéz feladat lenne nekem, szerintem már egy tömegben is ki tudnék szúrni minden nem normális lényt, és fajra pontosan megmondani milyenek. Főleg a sárkányoknál megy ez, eléggé eltéveszthetetlenek tudnak lenni a többi nép szemében, ráadásul még mindig megvan egy nagyon gyenge kén illatuk, ami a legtöbbeknek fel sem tűnik, de aki elég sokat tartózkodik különböző élettel teli illatok között, megtanulja őket elválasztani, és észrevenni a legkisebbeket is. Érdekes dolog ez, és ha nem ismerném fel a dolgokat, akkor rá foghatná, hogy simán egy kis füst aromát kapott csak.
- Soroljam? - tettem fel a kérdést kicsit elgondolkodóan, hátha meggondolja magát. Szép remény lett volna, ha nem rombolja le a pillantása teljesen. Szívesen engedhette volna, hogy megússzam a dolgot, csak éppen nem akarta ezt valószínűleg megtenni, hiszen eléggé sikerült rá hoznom a frászt. Mellékes, hogy mindenki másra is rá szoktam, így nem nagyon értem min is akad ki éppen valaki egy nap folyamán és miért. Nos, akkor lássuk, mi is az, amit ember is észrevenne rajta, igaz nem rögtön elsőre. Van pár dolog, az biztos, ráadásul ezek eléggé olyanok, hogy megcáfolni sem tudja őket egykönnyen. - Hát vannak érdekességek, amelyek jellemzőek faj szerint. Például nálad a vastag szálú haj, és az a fura homlokjegy feltűnő, nem emberre utaló dolog. Különben pedig enyhe méltóságteljesség is van az arckifejezésedben, amit szintén náluk lehet látni. Ráadásul túl óvatosan mozogsz, mint aki fél, hogy valamit összetör. Nem feltűnő, de tipikus jegy ez is. Ja, és van egy enyhe kénszag a közelben, ha jobban figyelsz, feltűnik... - na tessék, ezen nyugodtan rágódhat egy ideig, addig pedig én fogom magam és vidulok egy keveset az arckifejezésein.
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2011-01-14, 6:21 pm

Az első szava egy hevesebb természetemben talán megduzzasztotta volna a halántékomon lévő eret, de szerencsére, most nem voltam olyan hangulatban. Az utána következő dolgok amit mondott, kicsit elgondolkodtattak. Ha a külső jegyeket nem vesszük figyelembe, szerintem egy haladó mágus tanoncnak is kiadhattam volna magam, de sajnos erre a többi tulajdonságom cáfolt rá. A kezeim magam elé tettem összeérintve az ujjaim, és talán nem azt az arckifejezést mutattam amit várt. Egy eléggé észrevehető mosollyal néztem rá, enyhén elhúzott szájjal, mintha csak azt kérdezném."És ezt te mind ilyen hamar észre vetted?"
-Nem rossz. Igazi megfigyelő vagy. Nem gondoltam volna, hogy ilyen fiatalon bárki is képes ennyi információt átszűrni ilyen rövid idő alatt.-Ezzel a mondattal gyakorlatilag azt a gyanúmat is fel tettem, hogy nem hiszem, hogy valóban 17 lenne, de ha nem koncentrál rá, veheti bóknak is. Újra a számhoz emeltem a teát, és belekortyoltam, és vissza tettem.
-Oh... és a színt honnan következtetted?-Kérdeztem újra. Kezdett érdekelni a lány gesztus tana, talán én is tanulhatok valamit, ki tudja? Mindig nyitott vagyok az új dolgokra. Amíg belekezdett én a pohár szélével játszadoztam, és körbe néztem a teremben is. Elég sokan feladták már az ivást, legalábbis a dülöngélő kifele tartó emberek ezt sugallták. A zenészek persze még mindig játszottak, hisz messze volt még az éj vége.
Vissza az elejére Go down
Akahana
Istennő
Akahana

Hozzászólások száma : 1106
Munkahely : Holdistennő és a vadászatok segítője

Character sheet
Nép: Istenek
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime2011-01-15, 2:07 pm

Sejtettem, éreztem, hogy nem lesz nyugtalan, ennyire azért már megszoktam a sárkányok viselkedését. Bár a lélektanról nem tudok sokat, a fejlődésükről meg még kevesebbet, de az egészen biztos, hogy jó kis türelme van a fajnak. Mármint, csak ahhoz, hogy képesek legyenek ember alakot ölteni, több idő kell pár napnál, sőt szerintem évek is, így nem olyan nehéz megtanulniuk, mi az a várakozás. Őt egészen biztosan nem zavarja, hogy én lassan beszélek, meg kicsit elgondolkodom néha a válaszok előtt, hiszen nagyjából neki is ebben a tempóban kell mondjuk úgy, mozognia, hogy ne legyen feltűnő. Amúgy pedig szerintem nem dühödött fel azon, hogy lelepleztem, mivel rájött, ha már ennyit tudok a varázslényekről, akkor nem fogom őket pont elárulni. Amúgy is, a megfigyelőképesség szép nagy áldás tud lenni, én például ennek köszönhetően egy olyan zsúfolt helyen is, mint például ez a kocsma, ki tudok szúrni minden sárkányt, nimfát, az elfeket is elméletben, és a törpék meg az orkok is szinte világítanak a közelben. Talán csak a mágusokkal lenne problémám, de az erőkisugárzás, ami belőlük árad, őket is felfedi, igaz, ahhoz, hogy ilyen komplikált dolgot érzékelni tudjak, minimum egy méteren belül kellene lenniük. Nos, ez jelenleg nem történt meg, szóval azt az egyet egészen biztosan nem tudnám megmondani, hogy jelenleg, ebben a nem éppen józan közösségben hány is tartózkodik belőlük. Remélem kevés, mert nincs rosszabb azoknál, akik részegen akarnak valamit bizonyítani, és a fejetlenséghez éppen semmi kedvem, na meg ez nem is az én reszortom szokott lenni.
- Hát, apám erős, és bár velem nem törődött, arról tett, hogy kitanítsanak. És sajnos túl hamar megtanultam észre venni a nem normális jeleket néhány tanáromon. - folytattam a beszédet zavartalanul, mintha nem is lenne feltűnő, hogy megpróbál rávenni, áruljam el magamat. Oké, nem teljesen 17 vagyok, de a saját koromban annyi, és a viselkedésem is erre hajaz, így nem fog szerintem feltűnni neki a különbség. Meg amúgy is, ha kell, tudok én gyerekesebben viselkedni, csodálom, hogy eddig nem tűnt fel neki, ahogy néha szórakozottan elnézegettem máshova, vagy belefeledkeztem pár gondolatomba, és csak másodpercekkel később reagáltam egy-egy mondatára. Pedig azok tényleg nem színészkedés eredményei, egyszerűen csak egy dologra figyelni nem tudok, ha már azt hiszem, mindent tudok róla. Most pedig határozottan ez az érzésem, nem hinném, hogy sok újat tudna nekem mondani. - Egyébként nem tudom mennyire tűnik fel nektek, de a színhez igazodik az öltözéketek és a kinézet is. Az aranyak általában szőkék, világos ruhákban járnak, még a feketék beleolvadnak az éjszakába. A vöröseket szintén a barnás, vöröses hajuk és a testalkatuk határozza meg, még a kéket a szeme színe és a vízre emlékeztető mozgása. Három év alatt az ilyesmit meg lehet tanulni... - foglalom össze röviden a dolgokat olyan általánosságban, ahonnan ő is leszűrheti, hogy azért tippeltem ki a faját olyannak, amilyennek, mivel szerintem nem vörös és nem is arany. Ezt tudom, de pontosan nem fogom tudni szerintem még jó ideig őket elválasztani egymástól, hacsak nem mutatják meg nekem a sárkány alakjukat. Igaz, abban meg az lenne a rossz, hogy nem tudnák rájönni, ki melyik... - Egyébként azért érdekelne, ezek után mit gondolsz rólam... - ne higgye, hogy én olyan könnyen belemegyek a csőbe, és hagyom, hogy találgasson azt illetően, mi is lehetek. Tessék kimondani a dolgokat, hogy meg tudjam őket cáfolni...
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Csillagfény fogadó Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csillagfény fogadó   Csillagfény fogadó Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Csillagfény fogadó
Vissza az elejére 
1 / 11 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Középvidék :: Ambaron-
Ugrás: