| Csevegő szoba! | |
|
+40Singarme Furia Aventhis Zeig Wihashi Eclair Lyn Zanírdûr Fatima Ferses Arya D'hrodo Randalor Arthan Haleran Nasuada Elkator Rayen Lothár Von Falkenhausen Don Tirion Esteban Edward Dylan Elonar Thalion Órëa Roober Shen Alasea Nuryen Raman Élesszemű Caladster Gylnar Radek Regélő Sol Görbelábú Frikk Marius Dior Sou Mitsuko Midnight Hisame Admin 2 Thaloma Neloria Kinkaid Carnë Sydney H. Low Helen Hoa Kain Namelyr Főadmin Akahana Alex Ian Keegan 44 posters |
|
Szerző | Üzenet |
---|
Mitsuko Midnight Zöld elf
Hozzászólások száma : 745 Életkor : 913 Munkahely : ahol szükség ott a segítség
Character sheet Nép: Elfek
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2011-08-22, 6:39 pm | |
| =^.^= újra itt van újra itt van XD | |
|
| |
Gylnar Radek
Hozzászólások száma : 456 Életkor : 34
Character sheet Nép: Emberek
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2011-08-22, 10:59 pm | |
| és már be is hoztam a lemaradásom mesében | |
|
| |
Fatima Ferses Éj elf
Hozzászólások száma : 332 Életkor : 216 Munkahely : Vándor
| |
| |
Főadmin Admin
Hozzászólások száma : 981
Character sheet Nép: Adminisztrátorok
| |
| |
| |
| |
Gylnar Radek
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2011-08-23, 10:32 am | |
| Köszi Fatima de az érdem főleg Mitsié. ő már előttem összeszedte a javát, de attól még "megszenvedtem" vele | |
|
| |
Formenya Hyalma Szürkeköpenyes
Hozzászólások száma : 53 Életkor : 35
Character sheet Nép: Mágusok
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2011-08-23, 5:48 pm | |
| azt aaaa... Fatima, ti nagyon durván nyomjátok már azt a harcot. Állat jó! | |
|
| |
Fatima Ferses Éj elf
Hozzászólások száma : 332 Életkor : 216 Munkahely : Vándor
| |
| |
Sydney H. Low
Hozzászólások száma : 311 Életkor : 33 Munkahely : a világ felfedezendő, kiismerendő részein
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2011-08-23, 7:16 pm | |
| Szerintem is nagyon kemény játszmában vagytok. Nekem is nagyon tetszik a harcotok. Harc! Kedves modik, remélem, nem rontottam el semmit sem a hszemben a kockázással. | |
|
| |
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2011-08-23, 7:23 pm | |
| | |
|
| |
Sydney H. Low
Hozzászólások száma : 311 Életkor : 33 Munkahely : a világ felfedezendő, kiismerendő részein
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2011-08-23, 7:28 pm | |
| Csak lovagolok. XDDD Jut eszembe lovaglás. Érdekelne, hogy számít-e valamiképpen a harcban, hogy én lovon vagyok. Evidens így elvileg gyorsabb is a támadás és nehezebben is támadható vagyok? Hiszen ha kell el tudok a közeléből lovagolni. Vagy nincs ilyen kidolgozva még? Bocsánat, hogy ha hülyeséget kérdeztem. | |
|
| |
Sydney H. Low
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2011-08-23, 7:31 pm | |
| Mitsuko! )) Egyébként totálisan lekötöttek az utóbbi napokban. Előbb a meló itthol, majd a debreceni karnevál és az egész hétvége, amit szinte elcsavarogtam. XD De nagyon jól éreztem magam! Egészen megrészegített a karneváli forgatag. | |
|
| |
Tyr Pak
Hozzászólások száma : 62
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2011-08-23, 10:34 pm | |
| Sydney A számolásnál, ahogy láttam, csak annyit rontottál, hogy lehagytad Grull vértjét . A lovaglás (még) nincs beleépítve a harcrendszerbe, elég sok extra szempontot jelentene, hiszen nem feltétlen téged fog támadni az érintet. Ebben az esetben pedig hátasodat is fel kellene ruházni mindenféle tulajdonsággal. | |
|
| |
Akahana Istennő
Hozzászólások száma : 1106 Munkahely : Holdistennő és a vadászatok segítője
Character sheet Nép: Istenek
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2011-08-24, 8:46 am | |
| Juj, ti aztán bele lendültetek az írásba... asszem én is elsprintelek Olassie-hoz írni, mivel itt már csak nagyobb lemaradás lehet, kisebb nem hinném...
A hozzászólást Akahana összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2011-08-24, 10:25 am-kor. | |
|
| |
Don Tirion Esteban
Hozzászólások száma : 77 Életkor : 42
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2011-08-24, 9:44 am | |
| Sydney: A lovaglás egyfajta "roham" bónuszt jelenthetne legfeljebb, esetleg annyit, hogy magasabban vagy, de ha hozzávesszük, hogy akkor neked is külön képzettnek kell lenned a lovon való harcban tényleg elég sok plusz szempont jelenne meg. Talán a rohamozó támadást még be lehet vezetni ha a modik/adminok akarják és sikerül valahogy jól megoldaniuk. Az "el tudok a közeléből lovagolni" nem igazán számít, mert egy másodperc alatt is lehet támadni, valamint te is csak akkor tudsz amikor ott vagy (feltéve hogy közelharci fegyver, íjjal természetesen lehetséges "menekülés" közben visszafele lövöldözni de ez rengeteg gyakorlás a sima íjászaton túl is és mindenképp pontatlanabb. Ha az ellenségnek mondjuk lándzsája van akkor pedig éppen te vagy a rossz helyzetben mert még oda se érsz ő már vagy téged vagy a lovadat támadni tudja. Ja igen és azt is vegyük figyelembe, hogy egy csatamén lassú, de sokat bír mind súly mind sérülés szempontjából, viszont nagyon drága, míg egy olcsóbb ló lehet hogy gyorsabban vágtázik, de hamarabb kidől az ember alól. És ha mondjuk vágta közben lövik le alattad a lovat akkor az esés közben jó eséllyel kitöröd a nyakad.
Esetleg annyi lehetne tenni, hogy hozni egy +-X-es korlátot, amit a mesélő mond meg annak függvényében hogy a karakter épp mennyire van előnyös helyzetben. Példa: lovon rohamozol a troll ellen, így eléred a fejét, ezért kapsz +8-at a támadásodra. Nyilván most csak dobálózok a számokkal ezt az X-et majd az tudja megmondani aki a harcrendszert kitalálta és érzi hogy hogyan érdemes ha érdemes egy helyzet befolyását használni. Esetleg azért is jó lehet ez, mert egy kis taktikázásra ösztönzi a játékosokat, pl az is adhat bónuszt, ha közrefogják az ellenfelet vagy egy óriást egy szűk helyen támadnak meg, ahol nem fér el rendesen.
DTE mai hangos gondolkozását és észosztását hallották, minden jog fenntartva, amit mondtam felhasználható ellenem vagy éppen valaki más mellett. | |
|
| |
Főadmin Admin
Hozzászólások száma : 981
Character sheet Nép: Adminisztrátorok
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2011-08-24, 10:04 am | |
| DTE jól írta le a helyzetet, ahogy Tyr is. A harcrendszert jelenleg is elég bonyolultnak talállják többen is, a ló bevezetésére ebbe még nincs kitalálva egyszerűen, könnyen használható kiegészítés. DTE által is leírt előnyök és hátrányok további plusz tulajdonságok bevezetését jelentenék most, nem csak a ló sebzésére, védekezésére, értékére gondolva itt, hanem az életerejére és a harcrendszer és fegyverrendszer részbeni újragondolására. Természetesen gondolkodunk a jobbá tételén a rendszernek, és ha lesz épkézláb, könnyen használható módszer rá, akkor bele is kerül.
| |
|
| |
Akahana Istennő
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2011-08-24, 10:24 am | |
| ohm, mielőtt valaki mélyen szidni kezd a poszt miatt, most jegyzem meg, hogy Gylé 20 szóval hosszabb a word szerint... *csakazértis megnézte* | |
|
| |
Gylnar Radek
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2011-08-24, 10:53 am | |
| Ne már!! Hosszabbat írtam mint Aka??? Ezek után nekem is vissza kell fognom magam?? | |
|
| |
Akahana Istennő
| |
| |
Gylnar Radek
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2011-08-24, 11:06 am | |
| Rendben nekem menni fog a rövidebb hsz is | |
|
| |
Akahana Istennő
| |
| |
Gylnar Radek
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2011-08-24, 11:18 am | |
| Ha egyszer annyian vagyunk egy körben | |
|
| |
Akahana Istennő
| |
| |
Gylnar Radek
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2011-08-24, 11:41 am | |
| Én nem vagyok köztük mivel most pótoltam az előző kört is | |
|
| |
| |
| |
Akahana Istennő
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2011-08-24, 11:50 am | |
| nem tudom, nekem tűzrókával tök jól elválik a két szín -.-" | |
|
| |
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2011-08-24, 1:36 pm | |
| oh a sunyi róka [Only admins are allowed to see this link]XD | |
|
| |
Akahana Istennő
| |
| |
Sydney H. Low
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2011-08-24, 2:55 pm | |
| Én értem és köszönöm szépen a példát is. Egyébként sem tartanám én sem jó ötletnek, hogy most minden kis apróság miatt megváltoztassatok egy kidolgozott és igen jól bevált rendszert. Ó és bocsika, hogy kihagytam a számításból a vértet. Esküszöm nézegettem egy darabig a képét a felszerelései között de, sajnos az istennek sem bírtam rájönni, hogy az az első kép mit akar ábrázolni. De már tudom. Köszike és javítom is a dolgot, ha eddig netán nem tettétek meg. Egyébként lehetne olyat kérni a "gyengébbek" kedvéért - mint én is - hogy a felszerelések kis képeinél ne csak magának a fegyvernek vagy vértnek a neve legyen ott, hanem az is, hogy pontosan mi is az? (pl kard, tőr, vért, páncél, bot stb...) Csak azért is kérnék ilyen badarságot, mert még mindig nem jöttem rá, hogy az én "Hasfelmetszőm" tőr, vagy kard, vagy micsoda volna... | |
|
| |
Thalion Órëa Elf vezér
Hozzászólások száma : 634 Életkor : 1879 Munkahely : Elf vezér
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2011-08-24, 4:18 pm | |
| Kedves Sydney!
Bátorkodok én is hozzászólni, a hasfelmetsződhöz A fegyverszobákban a legtöbb, nem egyedi fegyver megtalálható. Én még régebben átfutottam, és a hasfelmetsződ is ott van az emberekében a tőrök között. (Lehet, hogy én egy perverz vagyok, de bejön a neve , innen emlékszek rá) Egyébként úgy láttam, hogy a felszereléseknél a vértek kerültek mindig az első helyre, a pajzsok, ha vannak, utána, tehát a védekező eszközök, utána a tőr, kard, fejsze, kinek mi van, íj, lándzsa. Valahogy így sorakoznak
Thalion
| |
|
| |
Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! | |
| |
|
| |
| Csevegő szoba! | |
|