LANURIA A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma |
|
| A méregkeverő standja | |
| | |
Szerző | Üzenet |
---|
Kain Namelyr Arany sárkány
Hozzászólások száma : 2045 Életkor : 743 Munkahely : A magam ura vagyok
Character sheet Nép: Sárkányok
| Tárgy: Re: A méregkeverő standja 2012-05-22, 1:31 pm | |
| *Természetes, hogy az árus védi az áruját, s többet is szeretne kapni érte. Kain azonban szűkében van a darnának, így bármennyire is utálja ezt a huzakodást, azért csak próbál lefaragni a kétségtelenül hasznos löttyök árából. Ennek ellenére sötét szemeit le nem veszi az attraktív eladónőről. Nem bólint arra, hogy tudja, hogy többet érnek az italok, pedig valóban tudja, viszont a száznegyven darna túl sok neki. Nem izgatja, hogy a nő visszább húzza az üvegcsét az asztalon, erre neki is lehet válasza, ha majd ott tart már az alku. Közömbös arccal néz vissza az üvegről az eladóra.* - Megnézném, ki veszi meg száznegyven darnáért ezt a két főzetet. *Kissé összébb húzza a szemöldökét, mintha nehezére esne az új ajánlatot megtenni, s valóban úgy is van. Belegondolva, mennyire nehezen szerez a kétlábúak fizetőeszközéből, igenis meg kell gondolnia minden darnát, mielőtt megválik tőle.* - Száztíz darnát még talán adhatok érte, de többet nem. Legyen ennyi! *Mordul kissé rosszkedvűen. Az árat igencsak megemelte, s innen nézve azért már talán a nőnek is jobb lehet az ár. Ő pedig eddig is megvolt löttyök nélkül, s ezután is meglesz. Kissé távolabb is lép, mint aki távozni készül, ha az árból nem engednek. Lehet, megnézi az antik árusokat, hátha talál közöttük másik varázsgyűrűt.*
_________________ "Egy kóbor álmodó. Ez vagyok én, messze szálldosó a mindenség tengerén."
| |
| | | Shellyann Sheila Vörösköpenyes
Hozzászólások száma : 20
Character sheet Nép: Mágusok
| Tárgy: Re: A méregkeverő standja 2012-05-22, 10:42 pm | |
| * A fekete köpenyes megjegyzésére csupán halkan válaszol.* - Ha tudnád mennyien. * A mágus új ajánlata már sokkal jobban cseng számára. Egyre közelebb kerül ahhoz az összeghez, amelyért már hajlandó lenne megválni ettől a két főzetétől, de ez még közel sem jelenti azt, hogy megfelelő lenne számára. Hiszen a legmegfelelőbb számára az lenne, ha vásárlója elfogadná a száznegyven darnát, de ha ilyen léptékben haladnak, hamarosan elérik azt az összeget is, ahol elégedetten válna meg mindkét főzetétől. A mágus megmozdulása ismerős számára. Már korábban is találkozott ezzel a trükkel. Ennek ellenére nincs mit tennie, hacsak nem szeretné megkockáztatni, hogy elveszítsen egy vásárlót.* - Ne olyan sietősen. Mit szólnál, ha csak neked, százharmincért adnám? * Kicsit közelebb hajol a mágushoz, ha az visszatér az asztalhoz.* - Ezt ne hangoztasd, ha kérhetlek. Mágus vagy te is. Emellett látom rajtad, hogy te is tudatában vagy, hogy ennél többet érnek.
| |
| | | Kain Namelyr Arany sárkány
| Tárgy: Re: A méregkeverő standja 2012-05-23, 8:26 am | |
| - Sok balek van Lanuriában… *Jegyzi meg sötét arccal, utalva arra, milyen sokan vennék meg száznegyvenért a két üvegcsét. Ennyiért már jó néhány egyéb holmit is megszerez, talán kéz alól már varázstárgyakat is. A sötét szemek immáron a környező standokat vizslatják, hátha lát egyéb varázstárgyat áruló árust is. Sheila újabb mondatára fordul vissza. Látszik, hogy komolyan gondolja, annyit nem ad a mérgekért, amennyit kérnek érte. Drágállja, akármennyire is hatásos és leginkább azért, mert erszénye nem épp tömött állapotban van. Tesz egy fél lépést, hogy ő is közelebb hajolhasson. Így egyenesen, az eddigiekhez képest közelről mered a nő szemeibe. Nem ugrik be szavainak, ő ugyan nem erősíti meg, hogy mit gondol a két üvegcse tartalmáról. Abban meg az eladónő eddig is biztos lehetett, hogy a feketeköpenyes nem az a szószátyár fajta.* - Százhúsz a végső ajánlatom. *Jelenti ki kategorikusan. Úgy dönt, ennél feljebb nem megy vele. Ha a nő ezt nem fogadja el, akkor tovább áll, még ha nehéz szívvel is, hiszen a szerek jó szolgálatot tehetnének neki még valamikor.*
_________________ "Egy kóbor álmodó. Ez vagyok én, messze szálldosó a mindenség tengerén."
| |
| Tárgy: Re: A méregkeverő standja 2012-06-23, 9:11 pm | |
| * A fekete köpenyes megjegyzésére csupán halkan válaszol.* - Ha tudnád mennyien. * A mágus új ajánlata már sokkal jobban cseng számára. Egyre közelebb kerül ahhoz az összeghez, amelyért már hajlandó lenne megválni ettől a két főzetétől, de ez még közel sem jelenti azt, hogy megfelelő lenne számára. Hiszen a legmegfelelőbb az lenne, ha vásárlója elfogadná az a bizonyos száznegyven darnát, de ha ilyen léptékben haladnak, hamarosan elérik azt az összeget is, ahol elégedetten válna meg mindkét főzetétől. A mágus megmozdulása ismerős számára. Már korábban is találkozott ezzel a trükkel. Nincs mit tennie, megvan rá a lehetőség, hogy tényleg el kíván menni a vásárlója. Számára pedig még mindig előnyösebb, ha kicsit alacsonyabb árral adja el a fiolákat, mintha rajta maradnak. Igaz, hogy többségük kibírná még egy ideig, mire új vásárlót talál rájuk.* - Ne olyan sietősen! * Hangja halkabbra vált, hogy úgy folytassa mondandóját.* - Mit szólnál, ha csak neked, százharmincért adnám? * Kicsit közelebb hajol a mágushoz, ha az visszatér az asztalhoz.* - Ezt ne hangoztasd, ha kérhetlek. Mágus vagy te is. Tudod, hogy ennél többet érnek. * Ennél lentebb azonban már nem szándékozik menni. Gondolnia kell saját hírnevére is. Ha híre megy, hogy meg lehet vezetni, ráadásul ilyen látványosan, hát kergetheti unalomig a hasonló szerencsevadászokat. *
// Bocsánat a késésért. // | |
| Tárgy: Re: A méregkeverő standja 2012-06-25, 1:15 pm | |
| *Az eladó visszahívja. Halk hangja arra utal, hogy még alkuképes, és Kain vonakodva, de újra közelebb hajol. A sötét szemek ismét a különös külsejű nő szemeit keresik. Nagyon úgy fest, hogy nem akar annyit engedni a darnából, amennyit Kain akar. A „mágus” elgondolkodik egy pillanatra, miközben tekintete a fiolákra vándorol.* - Lehet, hogy sokan vannak, de én nem tartozok közéjük. *Szól halk hangon, s eközben ismét a nőre néz.* - Százhuszonötnél feljebb nem megyek. Értékes az üvegek tartalma, de annyit nem adok érte. Ha a többi mágus megfizeti, vigyék annyiért. *Ezzel felegyenesedik. Az ébenfekete szemek a méregkeverőn nyugszanak. Talán előbb kijelentette, hogy az utolsó ajánlata, de a mostanit tekinti végsőnek. Nem megy feljebb, mert erszénye nem engedi. Valamiből élnie is kell a halandók között. Még ha sárkányként ő az élelmet meg is teremti, pontosabban levadássza magának, akkor sem törtet a kétlábúak darnájárért úgy, mint azok. Ennél fogva kevés is van belőle neki.*
| |
| Tárgy: Re: A méregkeverő standja 2012-07-09, 6:26 pm | |
| * A fekete köpenyes csak tovább akar faragni az árból. Sheila állja a feketeköpenyes tekintetét, ahogy az felegyenesedve lezártnak tekinti részéről az alkudozást. Sheila azonban nem egyenesedik fel. Várja, hátha vásárlója meggondolja magát, hiába.* - Rendben! * Kezét a két fiolára teszi, hogy lassú mozdulattal kezdje el visszahúzni maga elé. * - Akkor megvárom a következő érdeklődőt, de ennyiért nem adom. * Ezzel ő maga is felegyenesedik. Még vár néhány pillanatot, hátha vásárlója csak hajlandó megadni azt a plusz öt darnát. Amennyiben nem így történik, visszarakja mindkét fiolát oda, ahonnan korábban elővette.* - Sajnálom, hogy nem tudtunk megegyezni! *Ezzel elintézettnek látja az ügyet. Ha pedig mégis megadja a fekete köpenyes az ő utolsó ajánlatát, akkor kezét nyújtva kívánja érvényre juttatni az egyezséget, ami után ismét vásárlója elé helyezi a két fiolát, hogy a pénz fejében gazdát cseréljenek.* - Használd egészséggel! Remélem még találkozunk!
// Ha nem kívánod tovább folytatni, köszönöm a játékot, és elnézést a többszöri lassú válaszért. //
| |
| Tárgy: Re: A méregkeverő standja 2012-07-09, 9:23 pm | |
| *Az arany sárkány felegyenesedve figyeli, ahogy az üvegek távolodni kezdenek tőle. Hát ennyi. Az alku nem köttetett meg, vagy úgy is mondhatjuk, hogy a méregkeverő köti az ebet a karóhoz.* ~ Átkozottul keményen alkuszik, de igaza van. És ráadásul, ha legközelebb Furiával kerülök szembe, nem lesz már semmim.~ *A mágus olyan képet vág, mintha a fogát húznák. Darnával aztán nagyon nem áll jól, de mit tehetne? Ez maradt neki, semmi egyéb. A nő szemébe néz, majd végül kinyögi.* - Egye fene! Drágán méred a mérgeidet, boszorkány! *Előkotorja erszényéből a kialkudott összeget. Pontosan tudja, miért is utálja a kétlábúak pénzéhségét. Csakhogy ha az ő világukban akar boldogulni, ezt az átkozott fémet neki is használnia kell, ráadásul az ő szabályaik szerint. Nem marad más választása, kipengeti mind a százharminc darnát az eladónak, majd megfogja a nő kinyújtott kezét. Kicsivel tovább is fogja a kelleténél erős markával. Hadd egye a fene a környéken leselkedő kétlábú hímeket, ő pedig legalább kap még egyet ennek a feltűnő nőszemélynek a társaságából. Ezt a meccset bizony elbukta és most vesz elégtételt érte. Aztán elengedi a nő kezét, mielőtt a fekete szemek még egy pillantást váltanak a nővel.* - Keményen alkuszol. Használni fogom, remélhetőleg, egészséggel.. * Ha az nem tartóztatja tovább, akkor elköszön, és hátat fordítva, magával hordott zsákjába süllyesztve a fiolákat eltűnik a tömegben.*
//Ha nem tartóztatsz, én is köszönöm a játékot! Jó kis alku volt //
| |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: A méregkeverő standja | |
| |
| | | | A méregkeverő standja | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|