LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Tagana-öböl

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
SzerzőÜzenet
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-01, 7:49 am

*Raman kissé meghökken az elhangzott szavakra.*
- Én nem voltam annyit Vadalanban, hogy tudjam, milyen a mágiájuk, de nem olyan békés tanító népnek ismertem meg őket. Sokkal inkább harcosnak, és igen erősnek….őket.
*Kezdi. Egyáltalán nem érzi, hogy neki kellene felvilágosítani ezt az elfet arról, hogy szerinte nincs olyan nép, még a bölcsnek mondott elf nép sem, amelyik az egész világot tanítani akarná.
És persze varázstalan népeket varázsolni tanítani? Ehhh…hát az lenne csak a szép!
Riana azonban rendre bajba keveredik, mindig is így volt, bár, hogy az összes nimfa ilyen lenne, abban kételkedik.
Azonban akkorát hahotázik az elf vörös hajjal kapcsolatos fejtegetésére, hogy abba még szakálla és pocakja is beleremeg. Amikor abbahagyja, még a kiserkent könnyét is letörli szeméből.*
- Riana tud vigyázni magára, nálad, vagy nálam sokkal jobban. Ő még egy ősi sárkányt is ki tudott játszani.
És meglepődnék, ha épp engem, akit a barátjának nevez, tévesztene meg a hajszínével…Én jártam Elonar úrnőnél is, nem olyan bajba kerülősek ők, de biztos náluk is van olyan…
*Mondandóját az elkészült hús felkínálása szakítja félbe. Azonban a mocsári törpe van olyan jól nevelt, hogy tudja, nem az ő dolga eldönteni, hogy mit kap.*
- Teljesen jó lesz bármelyik része. Nem én fogtam és nem is én készítettem el, elf uram.
*Szemeit le sem veszi az ínycsiklandó ételről, és csak azután kezd el, immár teli szájjal beszélni, ha megkapott egy darabkát belőle. Az sem érdekli, hogy a tűzről szedett étel még forró. Fújogatja, s hangosan sziszeg is tőle.*
- Vadalanoknak nevezik magukat. És nem olyan segítőkészek ám! Hallottam olyan pletykákat, hogy az első oda utazókat elfogták, és olyanokat is…sz….hogy…sz….kihívták harcra és megküzdöttek velük.
*Mégy levegőt vesz.*
- A hajóik kicsit mások és furcsán is beszélnek, és egyes számban vadalannak nevezik magukat.
*Megint harap egy nagy falatot.*
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-02, 11:09 am


Vogonnak minden volt a hallottak, ami meggyőzi őt arról, hogy ne keveredjen bele ebbe a törpe és a nimfája ügyeiben. Ő nem olyan, mint Riana vagy Raman. Csak egy becsületes rabszolgakereskedő, aki már csak saját jól felfogott érdekeiből is tartózkodik a sárkányöléstől... és a bajkereséstől. De mégis bólintott.
-Igen. Valóban, tényleg ezt a nevet mondta, rosszul emlékeztem. Vadahak. Öö... Kiejthetetlen ez az elf nyelvjárás. Csodállak, hogy te ilyen könnyen tanulod meg. -mondta elismerő és hideg tekintettel. Igazán irigyelte azokat, akik hamarabb kiismerik magukat a vadalaniaknál. De érdekelte, vajon a Beebebroxoknak milyen üzleti lehetőségeik lehetnek ott, ahol még valószínűleg egy nagyon távoli rokona sem telepedett le.
*Amikor leveszi Vogon a tűzről az elkészült ételt Raman igen tisztelettudóan rábízza a döntést. Az ifjú elf pedig igen gyorsan dönt.
-Hát, akkor kapsz minden részéből, hogy megízleld az összeset. -amit ezt kimondta, elővette kaftánjából a kardját és egy nagy suhintással ketté szelte vele hosszában, mint egy bárddal. A gyors csapástól azonnal elroppantak a csontok. Így testvériesen elosztotta maguk között a mai zsákmányt és örömmel a szemében nézte, ahogy a barátja igyekszik meghűteni kicsit, miközben bele-belekóstol.
-Vadalanoknak nevezik magukat. És nem olyan segítőkészek ám! Hallottam olyan pletykákat, hogy az első oda utazókat elfogták, és olyanokat is…sz….hogy…sz….kihívták harcra és megküzdöttek velük. A hajóik kicsit mások és furcsán is beszélnek, és egyes számban vadalannak nevezik magukat. 
*A fiatal tünde elgondolkodott a mondottakon. Pár perc azzal telt el, hogy végig futtatta magában, hogy valóban Tinia is elég határozott volt mindig. De mégis, túlzásnak érezte a törpe szavait. Őt egyáltalán nem akarta a vadalan mágusnő elfogni, sem pedig harcra kihívni. Természetszerető népet ismert meg általa, mint minden elf. De magán is tapasztalta, mennyi félreértés áldozatai ők a maguk békés és jószándékú mentalitásukkal.
-Igen, ahogy mondtam. Furcsa nyelv, furcsa nyelvjárás. -helyeslően bólogatott közben- Mesélj! Jártál a piacon náluk? Esetleg hoztál onnan valamit? Valami hétköznapi vagy akár különleges és furcsa tárgyat? Olyan izgalmas az életed az én egyszerű mindennapjaimhoz képest. Kíváncsivá tettél.
*Evés közben a kalmár a közeli erdő fáit nézte, ahogy árnyékot vettnek a lombok a sűrűben. De közben mindig visszapillantott a törpére, hogy ne érezze, hogy csak úgy felteszi a kérdést és nem érdekelné a válasz. Őszintén érdekelte mind az, amit megtudhat útitársától.
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-02, 3:49 pm

*Persze Ramannak ismét csak dagad a melle a büszkeségtől, valahogy neki nem esett nehezére annyira megtanulni kimondani a kék hegyes fülű népség nevét. Hogy elfek lennének, azt nem tudja, de nem is érdekli igazán. Végülis ugyanolyan hegyesek a füleik.
A hús ízletes és forró, még mindig.
Ettől függetlenül a mocsári törpe régen evett ilyen jót és ez bizony elismerésre méltó. A magas növésű népek olyan, mintha elfelejtették volna félig, hogyan kell jól főzni.
Elég látványos volt, ahogy a nyulat átszelte a hatalmas kardjával az elf, és ezen Raman is nézett egy nagyot, még mindig azon jár az esze, milyen veszélyes is az a fegyver.
A törpe, éppen jól megtömve száját, felnéz a kereskedő kérdésére.
Kicsit rágnia kell, elvégre nincs kedve megismételni szavait azért, mert az elf nem érti, amit mond teli szájjal.
Előbb csak a fejét csóválja, még rág néhányat, majd nagyot nyel. Utána kulacsát veszi elő és jókora kortyokban nyel a kacsa szárazabb húsára.
Karjával megtörli szakállát, és egyenlőre nem izgatja, hogy néhány morzsányi hús még mindig ott díszeleg rajta.*
- Piacon nem, de a kikötőben igen. Ott is Rianát kerestem, nem gyűjtöttem semmit a helyiek dolgaiból.
*Eszébe jut a találkozás a fejvadásszal és a piros köpenyes mágussal. Meg is rázkódik. A háta közepére sem kívánja őket, sőt a hajóutakat se.*
- Én csak élem, de szó, mi szó, a mocsári törpék java nem nagyon hagyja el a lápot.
*Nem nagyon érdekli a különös, kék nép, de úgy látja, hogy az elfet nagyon foglalkoztatja.*
- Te itt találkoztál vadalannal?
*Döbben rá, ahogy összeáll a kép Vogon szavai alapján.*
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-03, 3:00 am

Vogon az erdő sötétjébe bámulva hallgatta falatozás közben az elbeszélést, amikor útitársa kérdése megütötte a fülét. Úgy hatott, mintha a törpe furcsának érezné, hogy a kék nép is átkel a tengeren, ahogy ők is teszik. És nem igazán értette a problémát, hiszen ő maga mondta el, hogy a legjobban a kikötő kötötte le és csodálatos, teljesen újszerű építésű hajóik vannak, amivel teljes bizonyosság, hogy nem csak hozzájuk érkeznek, de talán olyan ismeretlen tájakra is, amilyenek ők voltak a lanuriak számára még nem rég. Kezdte érdekelni ez a tengerre termett népség, mert akivel eddig találkozott pont nem matróz volt. Így bele sem gondolt eddig, hogy akár távol élő fajtársaik sokkal jobban eligazodnak Alcaris, a nyílt vizek istenének birodalmában.
-Igen, találkoztam kék elfekkel itt. És igen barátságos, békeszerető fajt ismertem meg bennük. Noha az tény, hogy sokszor lobbanékonyabbak még a vér elfeknél is. -szája szélén egy mosoly jelent meg. Ismerőse valóban élő fáklyaként égett belülről, ha valami neki nem tetszett.- A legnagyobb hatást egy Tinia Loel nevű nemes kisasszony tette rám. Nagyon szívén viseli a népe sorsát. Néha talán... túlságosan is.
*Visszaemlékezett arra, hogy mennyire felháborította, amikor megtudta, hogy vadalanok lettek rabszolgák a kontinensen. Nem igazán tudott hinni abban, hogy bármi nyomós ok nélkül fogságba ejtenének bárkit és akaratuk ellenére tennének velük bármit. De azt el tudta képzelni, hogy a gyerekek, akik még a velük itt együtt élő tündék kultúráját sem ismerték meg kellő alapossággal, odaát nem voltak kellő tekintettel a helyiekre.
-Egyébként miért igyekszel a kontinens belsejébe, Raman? Hazatérsz, hogy elmeséld barátaidnak azokat, amiket láttál és tapasztaltál? Esetleg egy új kaland van a láthatáron? Vagy csak hallottál valamit Rianna hollétéről ott?
Mesélj a terveidről!
-mondta barátságosan.
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-03, 10:14 am

*Raman a lobbanékonyságról még csak hallott. Amikor ott volt a vadalanok között, kevéssé látott ott olyat, hogy összeverekednek, vagy kiabálnak valami miatt.
Vagyis nem látta többet, mint bármelyik lanuriai kikötőben, ugyanis nem ment beljebb a kontinens belsejébe.
Nem száll vitába Vogonnal, neki most éppen mindegy, hogy a vadalanok mennyire lobbanékonyak és mennyire nem. Ez, úgy látszik, inkább az elfet érdekli.
Azonban az újabb kérdésekre a mocsári törpe szemei odapillantanak a vele együtt falatozó elfre. A rágott hús egy rövid időre félreszalad, de a törpe erős köhögése gyorsan a helyére juttatja.
Szerencsére van ideje átgondolni, amíg a következő nagy falatot rágja és nyeli le, hogy mit is mondjon. Nem akar mindent megosztani. Egyszer alig bírt megszabadulni egy surranótól, aki mindenáron vele akart menni, amikor megtudta, hogy Lanur tornyába tart.
Még csak az kellett volna! Hallgathatta volna naphosszat Mogan és Singarme dorgálását miatta. Nincs kétsége afelől, hogy a surranótól való megszabadulás jó döntés volt.*
- A barátaimhoz megyek, hátha hallottak Rianáról. Lehet, hogy már teljesen feleslegesen keresem, mert régen hazament.
*Morogja a következő falat előtt, aztán újabbat harap a szépen fogyó nyúl húsba.*
- És te? Mivel foglalkozol? Úgy látom, te is a föld belseje felé tartasz.
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-05, 11:28 am

Az elf kalmár úgy látta, a beszélgetőtársa érdeklődését felkeltette a jövőre vonatkozó kérdése, így elhatározta, hogy tovább nem faggatja a múltat, úgy sem bizonyult sokkal közlékenyebbnek. Talán összeakad még egy másik kalandorral, aki járt már az Újvilágban, esetleg még egy vad..a..ha... hmmm... kék elffel, aki mesél még neki, mielőtt elkezdene felkészülni az útra, hogy maga is átkeljen a nagy vízen. Ahhoz, hogy magabiztosan érjen oda és sikeres üzletet kössön, a mostaniaknál jóval pontosabb információk kellenek.
-Én becsületes rabszolgakereskedő vagyok. Legtöbbször Telarban lehet megtalálni, de igen gyakran járom a vidéket új üzleti lehetőségek után. Ha épp nem vagyok a városban, a Vén Kujon fogadóban szoktak várni rám. Szívesen társulnék veled egy üzletbe, ha van ötleted, hol szerezhetnénk pár új rabszolgát. Biztosan hallottál valakiről, akit épp elönt az adósság, halálos bűn miatt fogták el és hamarosan kivégeznék. Ha csak meg nem győzzük őket, hogy van kiút, amivel életben is maradnának. -aBeebebrox sötét kék szemei mélyen Raman szemeit nézték- Tudod, nem rossz dolog megismerni a másikat. Segíteni neki a nehéz helyzetén. Te sokakat ismersz. Biztos találkoztál ilyenekkel.
*Nagyot harapott a húsból, mely lassan elfogyott a kezében. Remélte, hogy a barátjának eszébe jut egy név, egy hely, egy valami, amivel megcsinálhatják a szerencséjüket. De nem szerette volna annyira elijeszteni sem, hogy egyedül vágjon neki az útnak. Neki már az is haszon volt igazából, hogy nem kellett kíséretet fogadnia hazáig. Még ha... terveivel ellentétben most még üres láncokkal tér is haza, de megállapodva Navy Seallal egy későbbi nagy fogásról.
-Őszintén remélem, hogy otthon találod Riannát. Úgy tűnik, sok bosszúságot okoz neked, vagy inkább pontosabb megfogalmazás, hogy sok idődbe került, hogy rátalálj. Remélem, hogy minden rendben lesz és esetleg egy új kalandra tudsz már utána koncentrálni. És talán kitudja... lehet engem is felkeresel és hosszú távú lesz az ismeretségünk.
*Vogon tudta, hogy jó párakat idegesít, ha ilyen ajánlatokkal áll elő, így kialakult az a szokása, hogy ha valakit megkedvel, akkor megpróbálja bevonni őt az üzletbe. De ha látja, hogy a másikat nem érdekli, akkor épp olyan hirtelen abba hagyja. Bár nagyon sok ismerősén ez nem segített, akik elfutottak az első felvetésnél, de akik nem így tesznek, azokkal képes üzlet nélküli barátságot is kialakítani.
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-05, 9:41 pm

*Ramant kiveri a víz az elf foglalkozását hallva. Nem nézte volna ki belőle, hogy ezzel keresi a kenyerét, még a láncok sem keltették fel a figyelmét.
Heves ellenérzések támadnak benne, és még a szája is megáll a rágásban.
Ő nem az a fajta, aki akár egy adós ismerősét is rabszolgának adná. Nem is tudja, hogy mi a rosszabb a kettő közül. Hogy valakit eladnak rabszolgának és élete végéig az is maradhat, vagy az, hogy valami bűnért lecsapja a hóhér.
A mocsári törpe szerencsére abban a kényelmes helyzetben van, hogy nem fenyegeti efféle veszély.
Hevesen megrázza a fejét.*
- Én nem tudok ilyen bajban lévő ismerősökről.
*Akaratlanul is Riana jut eszébe, de hiába keveredett már több bajba is a vörös nimfa, mégsem tudná elképzelni róla, hogy rabszolga lett.
Vogon mintha csak a gondolatait mondaná ki, és reméli, hogy tényleg így gondolja, és nem úgy, hogy utalni akar rá nagyon burkoltan.
Ettől még a törpének megcsillan a pillantásában a gyanú, de ha Vogon az úton ilyen jóféle étkekkel akarja jóllakatni, lehet, a törpe sem lesz rest és nem vált külön útra.
Azt persze kötve hiszi, hogy épp ő fogja felkeresni a rabszolgakereskedőt. Nem vágyik ilyen társaságra.*
- Én is azt remélem.
*Morogja végül, majd újabbat harap az ételből. Ha Vogon sem beszél, elég nagy csend alakul ki. Raman azon gondolkodik, hogy lehet becsületes egy rabszolgakereskedő.
Végül ki is böki azt, ami furdalja az oldalát.*
- Hogy lesz valaki rabszolgakereskedő?
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-06, 4:25 pm


A Beebebrox hallgatta a barátja szűk szavú válaszát, de nem hitt neki. Volt valami a viselkedésében, ami arra engedett következtetni, valami konkrétan túlságosan gondolkodik ahhoz, hogy semmi nem jutott volna eszébe. Ez viszont nem az ő dolga volt, hogy miért titkol el előle bármit is. Mindenkinek meglehetnek a titkai. Lehet, hogy amire gondolt, az még a sárkányölőnek is túl veszélyes, nem meri elmondani, mert egyedül nem tudná kivitelezni. Ha pedig elmondja, attól tartana, hogy az elf kihagyná a végső jutalomból. Pedig esze ágában sem volt belekeveredni olyasmibe, ami ennyire veszélyes. Bár az is megfordult a fejébe, hogy valakit véd, aki kísértetiesen hasonló bajba jutott, mint amit felsorolt, de még reménykedik útitársa, hogy ismerőse kikeveredik belőle. Ezek nem számítottak. Amíg nem lép valaki a rabszolgaság útjára, addig az akarata szabad.
Így hát csendben falatozta tovább a kacsát, míg az utolsó falatot meg nem ette. A tojásokat, amiket Raman hozott egy szó nélkül a tűz köré rakosgatta a földre olyan távolságban, amiről úgy vélte, hogy reggelre pont elkészül és finom, ehető lesz. Egy kis vizet is locsolt rájuk a kulacsból, hogy segítse egyenletesen átjárja a meleg őket. Majd rakott még két nagyobb husángot a lángok közé, hogy estére jó meleg legyen nekik.
A megszokott mozdulatokból egy olyan kérdés ragadta ki, amit első pillanatban nem is tudott hová tenni.
-Hogy lesz valaki rabszolgakereskedő? -kérdezte társa.
*Kicsit nézte az arcát, hátha leolvassa róla, hogy mire gondolhat, majd úgy vélte, ez valami udvariaskodó kérdés lehet az idő elütésére.
-Nekem ez nem volt 100 évesen olyan túl nagy kérdés. Családom már sok ezer éve minden tagja kereskedéssel foglalkozik. Nagykorúvá válva mindenki választ magának egy árucikket, amivel utána kereskedik. A Beebebroxok között már így is van elég sok textil, ruha, fém, fegyver vagy más egyéb árucikkből kereskedő. Bármikor tudnék tőlük olcsón beszerezni bármit, amire szükségem van. -két kezét széttárta.- De mégis! Vajon csak azért születtünk, hogy őseink megszokásait kövessük? Érdekelt, hogy helyt tudok-e állni egy olyan árucikk terén is, amiről nem mondják el, mit hol lehet a legolcsóbban beszerezni és hol hogyan adjak tovább rajtuk a legjobb haszonnal. A rabszolga ilyen volt. Tényleg érdekes árucikk, igazi kihívásokkal, felfedezhető lehetőségekkel. Te nem vágy újra, kihívásokra?
Tényleg! Te mivel akarsz majd foglalkozni, ha majd felnősz?

*Az elf tudta, hogy a törpék igen kényesek arra, hogy nem hajlandóak a nagykorúságot 100. életévnél meghúzni. Így őket hajlamos gyerekekként kezelni. De hangszínében jól leplezte azt, hogy tudja, hogy Raman nagykorú, kereső férfinak érzi magát, még ha az életkorát nem is tudja most nagyon pontosan meghatározni. De mivel eredetileg is úgy vélte, hogy a foglalkozására vonatkozó kérdés már egyébként is csak unaloműzőnek lett szánva, gondolta kicsit játszik az érzéseivel.
Úgy vélte, valószínűleg az lesz a következménye, hogy megsértődik és nem szól hozzá többet az úton. Így lesz idejük csöndben gondolkodni. De az sem kizárt, hogy fajtársainál sokkal felnőttesebben gondolkodik és nem reagálja túl a fricskázó kérdést.
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-08, 2:34 pm

*Raman hősiesen állja az elf nézését. Még ha nem is a szemeibe szúrja tekintetét, akkor is kell ehhez bátorság, elvégre egy rabszolgakereskedőről van szó. Valakiről, aki mások szabadságával kereskedik.
A válasz, amit kap, több, mint kimerítő. A törpe végighallgathatja, hogy döntött a rabszolgák, mint „árucikk” mellett az elf és még a lélegzete is elakad.
Raman úgy veszi, hogy az elf azt gondolja, a törpéknél is száz év felett kezdődik a nagykorúság, így kissé kioktató módon válaszol.*
- Nálunk a nagykorúság jóval a századik év előtt van. Gyorsabban élünk, mint ti.
De hadd kérdezzek meg valamit…
*Érdeklődik a törpe és most teljesen el is feledkezik az előtte lévő húsról.*
- Mi történik akkor, ha egy családtagod kerül abba a helyzetbe, hogy fővesztés, vagy rabszolgaság? Őt is eladod?
*Erre most nagyon kíváncsivá vált. Ha ő bármelyik Lussa tőzeglápban élő rokonára gondol, akiket nem is kedvel különösebben, még akkor sem lenne képes effélére. De ez a kereskedő talán igen.
És ezt jó lenne tudni, már csak azért is, mert sosem tudni, mit hoz akár ez a közös utazás is.
Lehet, hogy az lesz a vége, hogy még őt is rabláncra akarja fűzni.
A mocsári törpe addig nem harap újabbat, amíg választ nem kap.*
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-09, 8:02 pm

A sötét elf megállja, hogy ne bölcselkedjen arról hangosan, hogy ha egy törpe mágus tud élni 3-500 évig, akkor szerinte bármelyik törpe tudna legalább 200-at, de a gyerekfajok környezetrombó, ön- és másokat pusztító életmódjukat azzal leplezik saját maguk előtt is, hogy meggondolatlan, gyerekes akcióikkal igyekeznek még jobban lerövidíteni Ritalea egyébként sem hosszúra szánt fonalát. De hát rég letett már arról, hogy ezt a logikus érvelést megértesse olyanokkal, akik nem is hajlandóak meghallgatni őt.
Így inkább csendben és meglepetten figyeli Raman kérdését egy esetlegesen bajba jutó családtagjáról.
-Úgy vélem, tartanom kell attól, hogy félre értesz valamit a világ dolgaiból. -mondta nyugodt hangon, mintha csak a Világmindenség bölcsessége szólna fiatal éveiből- Én sose dönthetek más rabszolgává válása felől, csakis a magaméról. Az én feladatom ott ér végett, hogy biztosítok egy lehetőséget. Legfeljebb csak elmagyarázom a bajban lévőknek a lehetséges út előnyeit és hátrányait más szemszögből, mint ahogy eddig látta. De mindig van más választás. A rajta kapott tolvaj nyugodtan követelheti, hogy akasszák fel, mert ez a törvény által rá mért büntetés. Egy reménytelen adós előtt pedig sokkal nagyobb a választék. Nem csak felakaszthatja magát, de akár dönthet úgy, hogy mindenét oda adja a hitelezőjének és elkóborol az országúton éhen halni. Egy csatában fegyverét elejtő is dönthet a halál és az élet között.
Senki nem kényszerítheti ezeket az embereket arra, hogy rabszolgának álljanak. Így én sem tehetem még egy olyan rokonommal szemben sem, akinek szerintem jobb lenne. Ahogy egy gazdag embert nem kényszeríthet senki, hogy akarata ellenére nemesi címet vegyen a pénzén és ne másra költse. Még ha te úgy is véled, hogy egy gazdag rokonod sokkal jobb helyzetbe kerülne ettől, dönthetsz-e valaha afelől, hogy ő megmaradjon-e szabad törpének vagy nálatok kényszerítheted a saját pénze ilyen jellegű elköltésére?

*A kereskedőnek nem jutott más az eszébe, amit el akarna mondani, így ha barátja nem kérdez többet, akkor lefekszik, de ha kérdése van, arra kedvesen fog válaszolni. Magához képest kedvesen.
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-10, 11:36 am

*Ramannak a szája is tátva marad Vogon kioktatását hallva. Teljes mértékben megérti, miért is gondolja sok törpe az elfeket fennhéjázó, öntelt lényeknek.
Hát ezért.
Raman minden esetre, ha már nem is maga Vogon teszi rabszolgává a rabszolgákat, akkor is hiénának nézi őt, aki mások balsorsával üzletel. És emellett jól főz.
Ettől még nem becsüli jobban azt, hogy rabszolgákat ad el.
Nem is akarja firtatni, tovább, inkább újabbat harap a kacsahúsból, ami lassan kihűl.
Csendben falatozik, és közben egyre biztosabb abban, hogy ez az elf az anyját is eladná rabszolgának, ha az olyan menthetetlen helyzetbe kerülne.
Hangosan szusszan, és meg is simítja domborodó pocakját, amikor végre befejezi az evést.*
- Nem válaszoltál a kérdésemre. Hogy eladnád-e a rokonodat is rabszolgának.
*Ez már csak mellékesen jegyzi meg a szakállába.
Őt már nem izgatja jobban a kérdés, körülbelül eldöntötte, hogy mit gondol erről a hegyes fülűről.
Ettől függetlenül már nem kérdez többet, ha erre Vogon nem is válaszol, de akkor sem, ha válaszol.
Hamarosan a mocsári törpe is hangos hortyogások közepette kerül az álmok világába.
Riana jár álmában is, amint épp közli vele, hogy tud magára vigyázni.
Ebben a mocsári törpe korántsem biztos, de hát mit tehet? Visszamegy Lanur tornyába. Ő csak egy törpe, nem vadászkutya, nem is fejvadász, aki képes megtalálni valakit.
Megpróbálta, az istenekre, megpróbálta.
Talán tovább is próbálja majd, mert összeszorul a szíve, ha arra gondol, hogy Riana esetleg valahol pont bajban van és rá vár.*
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-11, 5:50 am

Az ifjú elf nem igazán érti Raman megjegyzését, hogy ő nem válaszolt volna a kérdésre. Egész eddig azt próbálta, de mivel konkrét élethelyzetről nem esett a kérdésben szó, így a válasz sem tudott konkrétabb maradni. De nem kellett neki sem tovább firtatnia, valami azt súgta, mégis megértette őt. Hamarosan megnyugtató csöndben tudott a gondolataiba mélyedni.
A tűz megrakása után ő maga is hamarosan nyugovóra tért. Nem is kelt fel korábban, mint hajnali három óra, amikor is a sötétben barátja sötét árnyéka felé pillantva látta, hogy még mindig alszik. Az utolsó nyolcadban járó Hold és a csillagok kevés fénnyel világították meg a mezőt, így botorkálva indult meg az erdő felé. Félúton, megidézte Lizát, az emberi illúzió nőt.
-Szia! Tudsz kísértet aurát varázsolni magad köré? -kérdezte titkolt szerelmétől azt, amit néha fel szokott tenni kérdésként, de sosem volt benne biztos, nem tud-e fejlődni benne ez a varázslat és új képességekre szert tenni.
-Hmmm...? -a mellette sétáló káprázat egyik szemöldöke felszökkent. Az ő alakja még a sötétben is igen jól kivehető volt, de ez nem befolyásolta a környezetét.
-Lidérc fényt. Tudod... olyat, ami megvilágítja körülötted is a dolgokat.
-Nem hinném. Mire kéne? -a délibáb arca még mindig igen kétségbe esett és csodálkozó volt.
-Az erdőben ilyen sötétben nem látok. Gondoltam jól jönne, ha meg tudnád előttem világítani az utat.
Lisa most megállt, ami pár lépés után Vogont is megfordulásra késztette. Két másodpercig némán visszafordult a nő is a tábor felé.
-Miért nem viszel magaddal egy égő fát? Ahogy mindenki más is teszi ilyenkor. -az ifjú rabszolgakereskedő kedvetlenül ballagott vissza, miközben azon törte a fejét, miért nem spórolt meg magának egy felesleges kört. Tudta, hogy Lisa csak az ő fejében él, így bár néha meglepődik a mondatain, azok nem idegenek tőle. Csak olyasmi hagyja el a száját, amit már egyébként is tud. Legfeljebb nem meri magának bevallani, csábítóbb vele kimondatni.
Egy félre rakott nagyobb tűzifa végét tartott a lángokba, melyek hamar átterjedtek. Igyekezett gyorsan visszamenni az erőd felé, hiszen bármennyire is próbálja a husángnak csak a végén tartani, hamarosan a tűzcsóvák lentebb fognak terjedni.
Nem véletlenül kellett neki a fény. Egy minden szempontból alkalmas ágat keresett. Először úgy gondolta, hogy hajnali ébredésekor mégsem folytatja az állati kötél fonását, amin már Telarból eljövetele óta dolgozik, hanem egy kezdetleges íjat készít a törpe barátjának a vadkacsa beleinek felhasználásával. De amikor visszafordult a rögtönzött fáklyáért meggondolta magát és mivel ő nem fegyverkovács, ezért inkább egy jó minőségű csúzlira akarta felhasználni a mai zsákmány belsőségeit.
Visszatérve a tábortűz világosságához neki látott a munkájához. Késével csíkokra bontotta a melegben közelében azóta már megszáradt szerveket. Hamarosan a fa két végéhez kötötte. Amikor az ágat meglátta nem régen a fák lombjai között, akkor határozta el végleg, hogy mégis íjat csinál, így most nem egy Y alakú fát tart a kezében, hanem egy szépen íveltet. Amikor ezzel végzett, akkor barkákat vett elő, melyeket kicsit előkészítve elkezdte rájuk a tollakat felerősíteni. Kicsit sajnálta, mert eredetileg egy új párnába szánta volna, de remélte, hogy akinek most ajándékot készít, örülni fog és megéri. Hiszen úgy sem tudná használni a fej alá valót az ő nomád életében. Amikor a tollas végét bevágta kicsit a vesszőknek, hogy a húr jól illeszkedjen, akkor elkezdte a másik végét hegyesre faragni.
Napfelkeltére végzett mindennel és letette útitársa mellé őket. Még kicsit visszafeküdt lustálkodni, mielőtt majd felkel és a reggelire az éjszakai tűz köré tett tojásokat elkezdenék ketten megenni. Boldog volt, hiszen nem csak egy jó napot zárt tegnap, de volt ideje gyönyörködni kedvenc természeti jelenségében, a fény hiányában. A természet, a csend és ez a harmadik, ami mindig megnyugtatta őt.

// Az íj nem jobb egy gyerekek által készített játék íjnál. Ráadásul a nyílvesszők fém hegye is hiányzik. //
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-12, 3:21 pm

*Az álmok már csak olyanok, hogy egyszer véget érnek. Hogy mégis hogy, azt még maga Raman se tudhatta előre. Az viszont többé-kevésbé megzavarta, hogy nem csak Riana került álma végére rabláncra és a vigyorgó Vogon lova után köttetve, hanem ő maga is.
És amikor az első félork rátette a kezét a vállára, a mocsári törpe hangos kiáltással ugrott fel helyéről, kis fokosát két kézre ragadva kereste a nem létező ellenséget.
Persze a pattanás vége nem úgy sikerült, ahogy tervezte, ugyanis kis híján orra bukott saját holmijában, meg valamiben, ami oda volt készítve mellé.
Zihálása lassan alább hagy, ahogy nézi a mellette heverő holmit. Akárcsak egy gyerek készítette volna, látott ilyet eleget.
Nem Lussa lápjában, a törpék kevésbé kedvelik az ilyet, hanem sokkal inkább az emberek városaiban.
Ott mindig vannak olyan kölykök, akik ha felnőnek, harcosok szeretnének lenni.
Raman magában morgolódva teszi el a fegyvert és csak utána néz rá Vogonra.
Ha az elf jelét adja annak, hogy felébredt, akkor a törpe meg is szólal.*
- Ezt…ezt nekem? Miért?
*Közben a nevezett eszközöket megemeli és nézegeti. A hegyek hiánya rögtön feltűnik és nem tudja, hogy az elf teljesen hülyének nézi őt, vagy pedig ennyire nem ért az egészhez.*
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-12, 6:58 pm


Vogon elf fülei igen jól felfigyeltek minden kis zajra általában. És az olyan nagyobbakra is, mint pl Raman felébredése. A rajta lévő nem kis számú fegyverek csörgésére felkapta a fejét és olyat látott, amire nem számított.
Barátja majdnem átesett saját kis úti batyujában. A mellé tett íjra csodálkozóan nézett, miközben Vogont lekötötte az az imént említett váratlan esemény. Három fegyveres férfi karddal az oldalán sétált a mező és a tenger közötti föld úton, ahonnan előző nap ők is letértek vacsorájukat elkészíteni.
-Ezt…ezt nekem? Miért?
-Hajnalonta gyakran felkelek és ilyenkor teszek-veszek. Szeretem ezt a napszakot a maga békéjével. És gondolkodtam. Rengeteg fegyvered van, de mind közelharci. Ha mondjuk megtalálod Rianát, akit elragad mellőled az a Risan, az ősi sárkány... Gondolj bele! Mit csinálnál? Nem ordítozhatsz utána az öklödet rázva, hogy „Gyere le, mert ha oda megyek, nagyon megbánod!” Megenné előbb, mert csak utána állna ki veled. Egy nimfa élete nem vicc! -Vogon arcán semmi érzelem nem volt leolvasható. Hazudott, mint a vízfolyás. Az éjszaka nem olyan, mint a nappal, amikor mindenki lázasan meg akar ölni valaki mást az elf körül. Ez a napszak a békéről és a szeretetről szól. Dehogy gondolkodott ő ilyesmin, csak hozzászokott már, hogy az elejtett állatok minden részét hasznosítja, ahogy a többi elf. Hiszen ezzel adja meg a tiszteletet a másik lénynek, hogy fontos volt számára.- Szóval nem hagyhattam, hogy teljesen felkészületlenül nézz szembe egy ilyen helyzettel. Vagy mondok egy másik példát. Egy mezőn vagyunk és egy nagy darab troll rám támad. És te már elindultál az erdő felé csúzlinak való ágat nézni. Nem vagy ott mellettem, hogy megvéd a barátodat. Vagy ha nem troll, hanem három kalóz. Mondjuk most. Mit tennél? -Bár hosszú magyarázata során folyton a három falubeli és a törpe között kapkodta a tekintetét, de az utóbbi mondatoknál már egyre több időt állt meg a három tengeri haramián és szinte csak egy-egy pillanatra azon, akinek ezeket a szavakat mondta. Még ha azok nem is adták jelét, hogy meg akarnák őket támadni, de azért egyre gyakrabban odapillantottak és még az elf fül számára is halhatatlanul halkan suttogtak valamit egymás között.
-Tudom, hogy nem egy nagy fegyver, de ha beérünk egy... -hirtelen szomszéd falut akart mondani, de semmi kedve nem volt megkockáztatni, hogy Raman fejébe vegye, hogy akkor menjenek vissza Lafontenbe- ...egy városba, akkor egy ügyes kovács gyorsan tud akár fém hegyet is készíteni hozzá. De még azokkal sem tudsz megölni senkit, legfeljebb csak megsebesíteni. Jó, ha húsz méterre el tudsz vele lőni és egy kisebb állatot, mondjuk... egy nyulat vagy egy hörcsögöt tíz méterről le tudsz vele vadászni. De nagyon hasznos szerszám. Mit szólnál ahhoz, gondolkodtam az este, ha mi erről kerülnénk meg az erdőt, miközben az út az öböl mentén amarról? És pont ráfordulnánk az úton a végére.
*A rabszolgakereskedőnek eszébe nem jutott, hogy felajánlja, hogy még rövidebb lesz, ha közvetlenül átvágnak a fák között. A lombok miatt nehéz lovagolni, vágtatni pedig egyáltalán nem lehet. Pedig ha azok a gyanús emberek nem haladnak tovább az úton, hanem feléjük közelednének, akkor pont az lett volna a terve, hogy a lován biztonságban el tud menekülni, még mielőtt utolérnék. A Sárkányölő pedig remélhetőleg feltartóztatja őket legalább addig, amíg ő kikerül a látótávolságukból.
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-13, 1:50 pm

*Raman ledöbbenve néz Vogonra. Ő azt hiszi, hogy egy efféle kis fegyverrel akár egy karcolást is lehet ejteni egy sárkányon?
Talán még életében nem találkozott ilyen lénnyel, s nem tudja, hogy nemhogy a nyilak, de még a hajító balták, vagy a lándzsák sem sokat érnek ellenük.
Egyáltalán honnan veszi az elf, hogy ők barátok lennének.*
- Már megbocsáss…
*Szusszant egy hangosan, amivel még szakálla egy részét is előrébb fújja. Az íjat és a nyilakat nem engedi el, de biztos benne, hogy semmi hasznukat nem venné.*
- De egy sárkány ellen vajmi kevés a legerősebb íj is.
*Aztán ahogy az elf folytatja, úgy gúvadnak ki a mocsári törpe szemei. Most már biztos benne, hogy vacsoratársasága játszik vele.
Az előbb még sárkány sebesítéséről beszélt, mostanra meg már arról, hogy húsz méterre is alig hord el a fegyver és sebesíteni is alig lehet valakit vele.
Nem ért az íjakhoz, ebben egyébként sem szakértő, viszont az elf egyre gyakoribb tekintgetése, még a harcban nem túl jártas törpének is felkelti a figyelmét és ő is oda-odanézeget a három utazóra.*
- Miért kerüljük meg az egész erdőt? Át is mehetnénk rajta, vagy mehetnénk tovább az úton.
*Hüledezik Raman. Fokosát már eltette övére, de az íjjal és a nyilakkal nem tud mit kezdeni.
Minden esetre, az a három alak nem jelent jót, hogy nem mozdulnak.
Már a törpén is látszik, hogy tovább indulna, és talán mégsem olyan jó ötlet az út.*
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-13, 9:50 pm


Az ifjú elf számított egy ilyen reakcióra is. Hallotta, de mind ezidáig nem tudta elhinni a legendát, hogy a törpék a legreménytelenebbül ragaszkodnak az íj lenézéséhez. És ez nem a gyerekkorukkal magyarázható semmikép. Még egy gyerek elfnek sem kell különösebb magyarázat, hogy egy jó íj nélkül semmire sem lehet jutni az életben.
-Miért kerüljük meg az egész erdőt? Át is mehetnénk rajta, vagy mehetnénk tovább az úton. 
-Igazad van. -a kézfejeit összeérintette maga előtt, hogy utána színpadias nagy mozdulattal széttárja kezeit. -Teljes mértékben. Ki kell próbálni. Te megkerülöd az öböl felől az erdőt az úton, míg én erre megyek. -mutatott a másik irányba.- Lemérjük, milyen hosszú a kereszteződésig. Aki hamarabb odaér, megvárja a másikat.
*Közben gyorsan felkapkodta a reggelire szánt sült tojásokat a földről és kicsit többet nyomott Raman kezébe belőlük, mint aminnyit megtartott magának. Nem akarta, hogy mohósága hátráltassa a menekülésben.
Ezzel már fel is lendült a paripája hátára és még egyszer visszafordult.
-Az íjjal nem tudom, mit akarsz kezdeni. Nekem úgy is van másik.
*Nem szándékozott fecsegni arról, hogy nem bízik tegnapi ügyfeleiben. Navy Seal egész biztosan azt szeretné, ha nem menne túl nagy híre a falunak. És ezt világosan a tudtára adta.
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-14, 7:48 am

~Nem értemén az elfek logikáját…~
*Mormogja magában Raman. Ő aztán azt sem érti, miért kell ketté válniuk, de abban bizonyos, hogy az elfnek minden oka megvan arra, hogy óvatos legyen, s abban ő is biztos, hogy akkor inkább az erdőt fogja választani, nem pedig az utat.
Túl gyakran nézegetett Vogon az út felé, s így jobban jár az erdővel. Nem akar bajt kavarni magának, és még az is lehet, hogy azok ott a rabszolgakereskedő emberei.
A gondolatra felkapja a fejét és erősen Vogonra néz.
A tojásokat minden esetre átveszi és el is rejti holmijai közé. Lehet éhes, de ráér az erdőben megenni őket, út közben, nem pedig.*
- Nem lesz rá szükségem, csak hátráltat út közben. Jobban bízok ezekben.
Akkor találkozzunk a kereszteződésnél.
*Csörrenti meg az oldalára szerelt szerkezeteket. Bizony ezeknek már köszönheti életét.
Ha pedig vadászatról van szó, a csapdaejtés éppúgy megteszi, mint ahogy az íjjal lődözgetés mindenféle repülni és gyorsan futni tudó lényekre.
Ha Vogon már nem áll tovább ott mellette, hanem hátat fordítva elindul, akkor Raman is útnak indul, egyenesen a fák sűrűje felé. Nem néz hátra, sokkal inkább siet az erdő felé.
Vigyáz, hogy a tojások, amik az éjszaka alatt elkészültek, véletlenül se sérüljenek.*
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-14, 2:40 pm


Az elf kereskedő könnyed ügetésbe kaptatja a lovat és igen gyorsan távolodik a veszély érzetétől. Bár tudja jól, hogy ha egyedül egy haramia csapatba futna az erdő megkerülése közben még annyi segítségben sem reménykedhet, mint ha az úton ment volna, talán összefutva közben valakivel, aki hajlandó kihúzni őt a pácból, de arra most egy biztos veszélyforrás van egy bizonytalan erdőszéli kerülőúttal szemben.
Könnyed lovaglása közben tisztes távolságot tart a fáktól, hogy az ott rejtőzködő lesben állóknak se könnyítse meg a dolgát, de sokat volt már egyedül két város között. Ha bármi baj történne, íjára számíthat. Ha pedig nem tud sem a lóval tisztes távolságot tartani tőlük sem lövésekkel megállítani, akkor bármilyen veszélyforrásnak meggyűlik legalább egy kicsit a baja a kardjával, melyet most is gondosan ruhája alá rejtett el. Csak az övébe tűzött tőr látszik.
Hamarosan minden baj nélkül eléri a kereszteződést és éles fülével és sötét kék szemeivel a környéket figyeli, hátha felbukkan Raman. Vagy ha bárki más, akkor inkább az odébb állást választja.
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-15, 1:58 pm

*Raman az erdő felé halad. Vigyáz arra, hogy ne nagyon keltsen feltűnést távolodása, de nincs ahhoz bátorsága, hogy visszatekintsen, követik-e.
Mereven előre néz és szinte egyesével számolja a lépéseket, a most nagyon távolinak tűnő erdő felé.
Nem tudj, hogy jönnek-e utána, ahogy azt sem, hogy amikor egy kiálló gyökéren átesik, nevetnek-e az elhasaló mocsári törpén, vagy pedig a három utazó már régen elhagyta őket és tovább halad a kereszteződés irányába.
Végül óriási kő esik le a szívéről, ahogy belép a fák és az aljnövények takarásába.
Egészen addig a pillanatig, amíg valami bele nem kapaszkodik.
A mocsári törpe hadonászva esik ezúttal a hátára, majd pattan is fel, körbenézve, hogy mi ránthatta le.
Nem lát az erdő fái között sem élőt, sem holtat. Csak egy ágat, ami ott meredezik, és a végén lóg a ruhájából egy aprócska foszlány.
A törpe szusszan egyet, aztán pedig sietve indul tovább, magában morgolódva a minden törpe életét megkeserítő erdőkön. Bezzeg a mocsár!
Lussa tőzeglápjában nincsenek ilyen sűrű, ragaszkodó, kapaszkodó faféleségek, csak nád, mocsár és mocsári élet.
Mennyivel kedvezőbb az a néhány fa is, ami ott él!
Végül, nem figyelve a háta mögé többet, végre kiér körülbelül ott, ahova jutni akart. A kereszteződésben ott áll Vogon a lovával.*
- Te voltál a gyorsabb, az az erdő átkozottul sűrű.
*Morogja, szakállából szedegetve és nagy ívben dobálva ki a belekapaszkodott bogáncsot.*
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-16, 11:07 am

Vogon elnézte pár pillanatig az útitársát és örült a szerencsés viszontlátásnak. Nem azért, mert oly hosszú ideje nem látták egymást, csupán avégre, hogy kevés ideig kellett nélküle maradni. Kezdett túlságosan hozzászokni a gondolathoz, hogy a Sárkányölő megvédi, lesz ami lesz.
Ha mást nem mond Raman, akkor egy fejbiccentéssel túl is lép a verseny eredményhirdetésén és csendben megindul az úton, mely még mindig a part mentén kanyarog. Egyre több szekérrel találkoznak, míg le nem térnek a Verinol felé vezető főútról, hogy a kontinens belseje felé vezető kevésbé forgalmas dűlőn átvágjanak Sendel felé, majd jócskán az előtt, hogy elérnék a halott várost egy sor egykori bekötőúton, melyek most szinte teljesen elhagyottak, megkerüljék a balsorsú települést.
De egyelőre a rabszolgakereskedő ezen terveinek még igen csak az elején járnak. Alig 2 órája hagyhatták el a tengerpartot, mikor egy vörös köpenyt viselő jól öltözött emberrel találkoztak. Az ifjú elf épp úgy szótlanul kívánt elsétálni mellette, mint a többi velük szembejövővel tette, de az a másik pár lépés távolságba érve megszólította kettejüket.
-Jó napot, uraim! A segítségüket kell kérjem. Valakirij vagyok a híres Wolvirka családból. Egy csapat gazember üldöz, mert meg akarják kaparintani őseim híres térképét. Kérlek, rejtsétek el magatoknál és én tovább csalogatom őket Verinol felé! Megpróbálom értesíteni a katonaságot. De nem kockáztathatom, hogy a legfontosabb hagyatékom rossz kezekbe kerüljön.
Miközben beszélt egy összehajtogatott, vörös pecséttel lezárt tekercset húzott elő a táskájából és maga elé nyújtva esdeklő szemekkel kérte, hogy vegye el Vogon vagy Raman közül valamelyik.
-Hol találkozhatok veletek, ha sikerül leráznom az üldözőket? Nagyon hálás lennék és a fizetség sem maradna el.
Az ifjú Beebebrox leszállt Saurusz hátáról és ha Raman nem igyekszik elvenni a kincset érő örökséget, hát akkor majd ő. Még soha életében nem hallott a Wolvirka famíliáról, sem pedig a féltve őrzött ereklyéjükről. De ha a törpe oda megy a felcsavart papírért akkor egykedvűen áll a lova mellett.
-Én Telarba tartok, de nálam nem lesz jó helyen. Neked kéne őrizni, mert én sokat vagyok úton. -néz most a társára- Neked van valami állandó hely, ahová bármikor érte tudna menni? Nálam ha a Vén Kujon fogadóban érdeklődik, előbb-utóbb mindig felbukkanok és szól a fogadós, ha vár rám valaki. De ha te az útról visszatérve otthon leszel, akkor jobb lenne, ha téged tudna felkeresni.
*Kíváncsi volt, mit válaszol majd rá.
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-17, 10:15 am

*Az utat csendben folytatják együtt. Raman örül, hogy nem kell mesélnie az útról, elég bosszantó számára az is, hogy a ragaszkodó kóróktól és bogáncsoktól megszabaduljon.
Az úton egyre többen jönnek, és bár néhányan a nyugaton szokatlan alacsony növésű teremtményt, értsd Ramant, jól megnézik maguknak, főleg a mellette lovával haladó magas termetű elffel együtt, hiszen így meglehetősen furcsa kettőst alkotnak, nem mondhatná a mocsári törpe, hogy történik bármi szokatlan is.
Egészen addig a vörös köpenyesig, aki szembe érkezve velük megállítja őket.
Raman már bosszankodik is, hogy megint miféle okból kell megállniuk.
A törpe bizony nem igyekszik elvenni a tekercset, inkább úgy néz rá, mint valami utálatos dologra. Nem keresi a bajt, ő jobban szereti, ha egyáltalán semmiféle veszélynek nincs kitéve.
Ritalea bizonyára jó kedvében van, hogy mégis mindezen törekvések ellenére cseberből vederbe keveredik.
Megrázza a fejét. Ő ugyan el nem veszi a tekercset.*
- Hát annyit én is vagyok úton, emlékezz csak vissza, épp Vadalanból jövök.
*Mutat rá arra a tényre, hogy még nem is olyan rég maga Vogon aposztrofálta őt vándornak, aki biztosan sok kalandról tud mesélni neki. Hát akkor az elf tartsa is magát ahhoz, amit korábban állított, mert Raman ezeket nem cáfolta meg.
Aztán erre a Valaki…re néz és nemes egyszerűséggel Vogonra bök vaskos, örvid ujjával.*
- Ez a hegyes fülű úriember bizonyára örömmel segít majd megőrizni és visszaadni azt a tekercset.
~ Még hogy én, van nekem elég bajom…nem hiányzik holmi tekercsek őrzése. Vigye csak a rabszolgakereskedő, ha a rabszolgáira tud vigyázni, meg sem kottyanhat neki egy tekercs. ~
*Bosszankodik magában tovább a törpe.*
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-17, 11:43 am


Az ifjú elf kereskedőben kettős érzelmek dúltak, miközben eltette kaftánja alá az értékes holmit. Egy percig nem úgy gondolta, hogy Raman egyedül fogja őrizni. Kíváncsi volt, mi lehet benne olyan nagyon fontos. De egy másik dologra is, amit újfent meghiúsított alacsony növésű kísérője. Mégpedig az, hogy kihúzza valahogy belőle a titkot, hol is él. Egyszerűen mind ezidáig képtelen volt jeleket, utalásokat kicsikarni, hogy a természetéhez pont illő mocsár közepén álló kastélyban lakik, ahová az útjai után visszavonul magányába? Vagy talán létezik egy város, ahol az egyik nem túl hivalkodó ház az övé? Nagyon zavarta, hiszen bármikor előállhat egy olyan probléma, ami egy profi Sárkányölő kvalitású embert kíván. És nem szívesen mondott volna le egy rekord magas összegű árucseréről csak azért, mert alkalmas segítő ember hiányában nem tudta beszerezni a keresett árut.
~No várj csak, barátom! Hosszú még ez az út, nekem pedig több száz évem van még hátra.
Egyelőre viszont nem tudott ilyen apró-cseprő dolgokkal sokáig foglalkozni. Sokkal fontosabb volt, hogy a mostani rejtélynek utána járjanak hamar. Félt attól, hogy ha sokáig húzódik, akkor nem fog fény derülni a Wolvirka család rejtélyére.
-Akkor én fogom őrizni. Amint rendeződtek a dolgaid, keress fel a Vén Kujonban! Mindig benézek oda, ha Telarban járok. De a haramiáknak egy szóval ne említsd, hogy nálam van, bármi történjék is! Ha a katonáknak sikerül elfogniuk őket, akkor a kihallgatásukon se! Félek, hogy a még szabadon lévő társaikat értesítenék és bajba kerülnék.
-Ez természetes! Eszemben sincs!
*Kezet fogtak, miközben a nemes nem győzött hálálkodni, hogy ilyen segítőkész és jó lelkű ismerősei lettek a bajban. Míg az elf nem győzte meggyőzni őt, hogy ez a legegyértelműbb dolog, hogy segítünk egymásnak, ahol tudunk.
Miután félve háta mögé pillantva bejelentette Valakirij, hogy neki most már tényleg menekülnie kell tovább, mert így sem biztos, hogy ép bőrrel megússza, sietősen szedte a lábait. Így ismét ketten maradtak.
Vogon előhúzta a kabátja alól a tekercset, hogy megnézze.
-Nézd csak! Ez a pecsét megsérült. -és hogy ne foghassák rá, hogy hazudik, az ujjai között megroppantotta. Nem is teketóriázott tovább a széttört viasz még egy kis sávban hozzá tapadt a papíroshoz, amiről nagyon óvatos mozdulattal lehántotta, nehogy elszakadjon. Amint készen volt, a lova mellé ment vele és a nyeregre támasztva lassan kitekerte. Az idegen nem hazudott, valóban egy térkép volt. Még mielőtt rossz kezekbe kerülne, rögtön elkezdte egy nyeregtáskájából elővett másik papírra lemásolni a tartalmát.
-Ez a hely nincs messze innen. Nekem az a véleményem, hogy a legbölcsebb az lenne, ha az eredetit elvinnénk oda, ahol az ereklye szót írja. Nyilván nem keresné senki a térképet ott, ahová vezet, mert ha már el tudott jutni odáig nélküle, akkor nincs szüksége rá. Ha pedig nem tud a hely létezéséről, akkor viszont nem is tudja megtalálni ott a barátunk féltve őrzött térképét.
Hálát adott Eclairnak, hogy olyan eszet teremtett neki, hogy nem tett ígéretet arra, hogy a családi örökséget sértetlenül is meg tudja óvni. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy ő majd nem is tudja hány haramia elől fog rohanni, miközben nála van az, amit keresnek. Családja ősi bölcsessége is azt mondja: „A hosszú élet titka, hogy ne legyen senkinek oka téged megölni.”
~Átkozott Klensbanek! Hogy nem sikerült ez Dolfi bácsinak...
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-18, 12:40 pm

*Vogon végre magára vállalja a tekercs őrzését. Igaz, a mocsári törpe, a „nagy sárkányölő” bizony nem bánta volna, ha az a tekercs és az a rengeteg gond, ami kíséri az eredeti tulajdonosa szerint minél távolabb jut tőle.
Mogorva és csalódott ábrázata ezt teljesen nyilvánvalóan ki is mutatja.
Raman, ha tehette volna, akkor veri a fejét az első falba az elf tettét látva, amikor az feltöri a pecsétet.
De nem teheti, közel és távol egyetlen épület sincs, így csak magában puffogva nézi.
Azért a kíváncsiság annál erősebb, hogy ne nézze meg ő is a térképet, ha Vogon engedni neki betekintést.*
- Melyik az a hely?
*Néz fel kérdőn az elfre. Neki aztán nincs nagy kedve kitérőket tenni, egyre inkább azt érzi, hogy meg akar pihenni a toronyban. Még ha ott van Singarme és az ő kísértetei, akiktől amúgy kirázza a hideg is.
No meg ott van Mogan is, a megtermett őr, aki Lanur tornyáért felel.
A térképre nézve inkább azt kívánja, bár lenne valahol máshol. Azt azért mégsem vallja be az elfnek, hogy fél az egésztől, elvégre törpe büszkeség is van a világon.
Hogy nézne már ki, hogy Raman előre fél attól, ha esetleg haramiákkal találkoznak.*
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-18, 3:17 pm


A Beebebrox nagy örömmel nyugtázta magában, hogy kísérője érdeklődik a térkép iránt. Bár arca érzelemmentes, furcsán egyhangú volt, de másolás közben kicsit oldalra állt, hogy rálásson ő is.
-Melyik az a hely?
*Nem válaszolt egészen addig, míg gondosan, az utolsó vonalig nem készített egy teljesen ugyan olyan kópiát. Már első ránézésre felismerte a Nyugati-szegletet, ahol épp voltak. A jobb alsó sarokban pedig egy város utcáinak a térképe volt pár fontosabb hellyel együtt, amit a készítő fontosnak tartott feltüntetni.
-Sendel. Mi itt vagyunk, ezen az országúton. -mutatott a térképre- Sendel itt van majdnem teljesen a térkép jobb szélén. Közép-vidék és a Nyugati-szeglet határán. Majdnem útba esik nekünk. Én itt szoktam menni... -húzta végig az ujját félkörívben a város körül, míg vissza nem ért egy térképen is feltüntetett vonalig- …mert itt van egy falu, ahol nagyon jól főznek a kocsmában. Az a vacsora kihagyhatatlan! -hangjában most először tűnt fel érzelem a szakács remekeit kihangsúlyozva- De ezt most kihagyjuk. Ha egyenesen megyünk ezen az úton, akkor az pont a városba vezet és nagyon gyorsan letehetjük erre a helyre a térképet és mehetünk tovább.
*Ujjával háromszor koppantott lágyan az alsó térkép egy pontjára, ahol „Ereklye” felírat hirdette egy x mellett, hogy a térképet valószínűleg annak a megtalálására hozták létre a múltban. A piac tértől nem messze az Éjjeli Lepke utcán. Remélte, hogy Raman, a sárkányölő nem fog megijedni attól, hogy csak besétálnak és kisétálnak. Mert az elfnek nem volt szándékában sokat időzni, már a város neve garancia volt rá, hogy nem sokan fognak ott kutakodni rajtuk kívül.
-Tudod mit! Nem hagyjuk ki. Elvisszük ezt a térképet oda és felkanyarodunk kicsit északnak és meglátogatjuk azt a fogadót. Enni akarok ott újra. Ha sürgős dolgod van, akkor úgy is gyorsabban haladsz, ha keresztül mész a főutat követve. Ha van egy kis időd, akkor meg meghívlak utána egy fejedelmi két fogásos lakomára.
*Végre elmosolyodott, mikor a stratégiai tervei után az élvezetekről esett szó. Bár nem mondta a barátjának, de semmi kedve nincs egyedül betenni a lábát abba a városba. Még ha majd onnan kifelé jövet el is kell válnia a sietős törpétől, befelé menet ne legyen egyedül!
Ezzel összehajtogatta a tekercset és a másolattal együtt elrakta. Az eredetit a kaftánja belső zsebébe, a másikat a lovagló táskájába a nyergen.
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-19, 12:35 pm

*Raman először csak azon csodálkozik el, hogy ez a rabszolgakereskedő hord magánál tekercsek készítéséhez való papírt. Aztán azon, hogy milyen ügyesen is rajzol.*
- Neked lehet, hogy ezzel kellene foglalkoznod. Én nem tudnék ilyn gyorsan és pontosan másolni.
*Jegyzi meg a mocsári törpe elgondolkodva. A törpe engedékenysége azonban nem tartott sokáig. Sendel hallatán földbe gyökerezett a lába. Az a város már egyszer, s mindenkorra eszébe juttatja a találkozását Risannal. Risannal, azzal az átkozott ősi sárkánnyal.
Máig nem érti, Riana mit evett rajta. Sötét és veszélyes, a jóság minden szikrája nélkül.
A törpe hevesen megrázza a fejét.*
- Én Sendelbe nem megyek be.
Inkább megvárlak a faluban, ahol olyan jól főznek. Lehet, addig eszek is majd valamit.
*Teszi hozzá, miután első mondatát kimondta. S valóban, neki nem hiányzik a bonyoldalom abban a kísértet járta városban. Sőt, oda még a kísértetek se nagyon lépnek be. Egyébként is, hogy jön az elf ahhoz, hogy helyette is döntsön, és máris úgy beszéljen, hogy együtt mennek a városba.
Csak abban maradtak, hogy közösen indulnak el, de abba nem, hogy közösen is érnek oda, ahova tervezték.
Raman úgy okoskodik, hogy ha elég távol marad a várostól, neki nem eshet baja. A rabszolgakereskedő meg csak egye meg, amit főzött. Lehet, hogy majd összefut ott megint egy sárkánnyal.
A mocsári törpe keveredett már elég bajba, ezt most nem akarja.
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-19, 1:48 pm


Az ifjú elf mosolyogva fogadta a barátja dicsérő szavait a rajztudására.
-Mi már kis gyerek korunkban megtanulunk írni, olvasni, rajzolni. Nagyon jól jön gyakran a munkám során. Az, hogy tudok egy eladási levelet készíteni, az a legkevesebb. Térképek is hasznosak, ha sokat járjuk a vidéket és meg kell tervezni a legrövidebb utat egy-egy környék bejárására. Esetleg az általam megbízott embereknek kell elkészítenem egyet, hogy oda találjanak, ahová a küldetésük szól.
Büszke volt tudására és nem csak hasznossága miatt. Imádta az könyveket mindig. Rengeteget olvasott és a mágia világában is elmerült annak ellenére, hogy három kivételtől eltekintve egy varázslatot sem tudott végrehajtani. Talán pont ez adta neki a késztetést, hogy ne csak a sötét erőről olvasson, de családja gyökereit kutatva a vérrel kapcsolatos dolgokban is több könyvet faljon, mint a többi Beebebrox. Ezt az oldalt már nagyon sok évezrede nem űzik a családjában, mert túl gyengének tartják. Viszont neki mindegy volt, ha már se az egyiket, se a másikat nem tudta végrehajtani.
Az viszont elszomorította, hogy Raman nem akar vele jönni. Abban biztos volt, hogy egyedül be nem teszi a lábát oda. De arra is mérget vett volna, hogy ha nem segít neki, nem fogja ingyen meghívni a nehezen megszerzett darnárokra vacsorázni. Valahogy lerázza út közben.
-Akkor kísérj el csak a város kapujáig és ott elválunk. A faluban pedig a kocsmárosnál találkozunk. Nekem így is jó. Ha ismersz valamit ott, amitől félsz, akkor nem kell velem jönnöd.
*Szívélyes mosolygása közben már újra felült a lovára. Kíváncsi volt, elmondja-e neki azt, amit látott.
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-20, 10:14 am

*Raman azon törpék közé tartozik, akik szintén ismerik a betű és számvetés fogalmát és gyakorolni is tudják.
Az elf fellengzős szavait így elengedi a füle mellett. Ő viszont nemigen rajzol térképet, sokkal inkább a fejében tartja azt.
Megjegyzi a fontosabb tájékozódási pontokat, meg a városokat is, figyeli a csillagok mozgását és azokat használja.
Persze ez nem jelenti azt, hogy még sosem tévedt el, sőt….de ez már az ő titka marad.
Homlokát ráncolja, sőt, még rőt szakállát is megsimogatja és úgy válaszol megint Vogonnak.*
- Én a helyedben messzire elkerülném azt a romhalmazt. Találkoztam ott egy fekete sárkánnyal. Sokkal nagyobb és erősebb egy sima sárkánynál. Nem ismerek olyat, aki egyáltalán megkarcolni meg tudná….
*Raman tudja, hogy miről beszél, sőt, azt is, hogy Riana sem véletlenül menekülhetett el. Talán épp bujkál Risan elől.
Ez a gondolat új ötletet ad neki. Alkalomadtán meg is kérdezi majd Singarmet, hátha ő tud erről valamit.
Talán a kereső szellemei közül valaki meg tudja majd találni.*
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-20, 3:01 pm


Az elf kereskedő nagyot harapott az ajkába, mikor elmondta a társa, hogy miért is nem akar bemenni a halott városba. Azt tudta, hogy már rég lakatlanok a házak. Azt is, hogy nem elhagyták a lakói, hanem valami titokzatos katasztrófa nyomán eltűntek, meghaltak.
Viszont még egy sárkányölő sem mer oda bemenni. Ha az az említett bestia valóban befészkelte oda magát, akkor valóban jobbnak is tűnik az, ha ezt más úton rendezik le. A haramiák nem tudhatják azt, hogy nála a térkép és jobb lesz minél hamarabb eltűnni, amíg ez így marad. Egyelőre a kísérőjére szükség van, így nem kezdhet őrült vágtába. De ami késik, nem múlik. Figyelnie kell az út széli bozótosokat és egyéb helyeket, nehogy meglepjék őket. Már az óvatosságra ad okot, hogy zsiványok vannak a közelben, ha tudnak a titokról, ha nem.
Így, ha Raman is követi őt, pár nap múlva, ami alatt különböző vadakat ettek, amit épp útközben lőni tudtak, zavartalanul érik el azt a bizonyos falut, aminek a vendéglőjét annyira dicsérte a kalmár. Már csak fél óra volt hátra napnyugtáig, mikor Saurusz lovasa megpillantotta a takaros kis házat a kanyarban, ami a település határában volt. Az erdőből kilépve egy kisebb szántó volt előttük, az épület mögött pedig házak sorakoztak, ahol egyre több gyertya gyúlt az ablakokban.
-Ott van. A Zöld Mező Szállás. Hamarosan meglátod, hogy ennél finomabbat sosem ettél. -mondta jó kedvűen. Orrába a rég múlt illatok elevenedtek meg, de tudta, hogy ezek még csak emlékek. De odabent most is forró étellel várják az erre járókat.
*A falu határán átkelve egész az ajtóig megy, ahol ha még mindig mellette van útitársa, akkor odafordul hozzá.
-Te menj be és rendelj mind a kettőnknek! Én bekötöm az istállóba Sauruszt és megyek utánad.- mondta mosolyogva.

// Bocsi, hogy ennyi „Ha”-t tettem bele, csak nem tudom, mik a terveid. Smile Ha nem történt az úton számodra sem különös dolog, akkor a fogadó a következő, amit szívesen kijátszanék. //
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-21, 2:48 pm

*Raman észreveszi, hogy szavai milyen hatással vannak útitársára. Annyira mégsem bátor azért a kereskedő, hogy egyedül is bemenjen oda, ahol egy ősi sárkány is lehet.
A mocsári törpe fejébe szöget üt a gondolat. Vele ellenben bement volna, sőt, talán nélküle is.
Arra persze kíváncsi lesz, hogy ha semmi nem jön közbe út közben, mivel fogja megmagyarázni az elf a pecsét sérülését.
Minden esetre gondolataiba merülve halad a rabszolgakereskedő közelében. Nem megy túl közel hozzá, és mivel haramiákat emlegetett a menekülő, a törpe szemei a szükségesnél is gyakrabban kalandoznak az út menti kövek, dombok, fák és minden rejtőzködésre alkalmas tereptárgy felé.
Ő aztán tudja, hogy hol lehet rejtőzködni és hol nem. Eleget gyakorolta már.
Számításai szerint még csak meg sem közelítették Sendelt ennyi idő alatt, így valamivel a város előtt kell lenniük. Elvégre a tenger partjáról indultak.
Valahol a nyugati szeglet kellős közepén kell lenniük.
A helyiek szerint sok rejtett elf uradalom van a kisebb erdők, facsoportok közé rejtve. Raman csodálkozik, hogy az elf nem saját fajtársai közé vegyül inkább, hanem az emberi falvakat látogatja.
A törpe fúj egyet. Alaposan elfáradt és örül, hogy végre leteheti a fejét.
Biccent Vogon szavaira és megy egyenesen a gyomra és az orra után a Zöld Mező Szállásra, vagy hogy is hívta azt az elf…
Raman mindketőjüknek sült kappant rendel, hozzá pedig csicsókát roston sütve és egy jó adag helyi főzésű sört. A nem túlságosan teli fogadó üres asztalánál dől hátra székében és elégedetten szuszog.*

Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime2013-12-22, 4:43 pm

Vogonnak esze ágában sem volt ma este az istállóba vinni a lovát. De még csak itt megszállni sem. Ideális hely, hogy miközben az útitársa falatozgat ő csak színleg kerülte meg a házat, de a pajta hatalmas, kinyitott ajtaja előtt ellovagolva ügetésre váltott a poroszkáló, nyugodt tempójáról. Sem perc alatt ellovagolt a falu házai előtt, hogy a lenyugvó nap fényében immár újra a poros földúton vágtázva közeledjen kicsit Telar felé.
~Nem fogom meghívni egy ingyen lakomára, miközben áru nélkül, üres kézzel nincs okom támadóktól tartani. Az, hogy egy tapasztalt sárkányvadász nem volt hajlandó segíteni Sendelnél az ügyeimet intézni, az is azt jelenti, hogy nyomasztja a társaságom. Jobb ez így mind a kettőnknek.
Ezekkel a gondolatokkal érte őt az est csillagfényes sötétje. A Hold és a csillagok elég fényt adtak, hogy az út körvonalait lássa. Kicsit meghúzta a kantárt, hogy a paripája visszavegyen a tempóból. Nem akarta túlhajszolni. De az egyik kanyarban hirtelen több sötét alak jelent meg előtte, ahogy ácsorogtak az úton. Pont ott, ahol az út elfordult, így csak akkor vette őket észre, mikor pár méterre tőle felbukkantak.
-Hát ismét találkozunk, barátom. Miért nem Sendel felé mentetek? -kérdezte egy ismerős hang.
*Ahogy hátra fordult, a vörös köpenyes volt az, akitől a térképet kapta. Hirtelen nem is jutott szóhoz a meglepetéstől, de hamar megtalálta a szavakat.
-Te hogy, hogy nem vagy Verinolban? Megállapodtunk, hogy semmi körülmény között nem mondod el nekik...
-Kénytelen voltam. Ugyanis ők az embereim. -kacagott gúnyosan a varázsló- De úgy volt az eredeti terv, hogy a halott városban csapunk le rátok. Nem válaszoltál a kérdésemre.
*Az elf kereskedőnek eszébe sem volt magyarázkodni tőrbe csalójának. A hátasát a leggyorsabb sebességre ösztökélve legázolta a mágust, hatalmasat lökve rajta a lábával és meg sem állt. Mire a földről felkászálódott, annyi ideje volt, hogy egy tűzgömböt még utána vágott, de az is a Beebebrox feje mellett pár arasznyira elszáguldva pukkant szét az egyik fán.
Olyan gyorsan nyargalt vissza a faluhoz, amilyen gyorsan csak tudott, hátrahagyva a lépre csalóit. Már csak néhány ablakban világított egy-egy gyertya. Egyenesen a fogadóhoz lovagolt. Gyorsan az istállóba beállította a lovát és rohanva esett be az ajtón.
-Banditák! Útonállók! Megtámadtak! -üvöltötte a veszélyt nagyjából másfél órával Ramantól való elválásuk után.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Tagana-öböl - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 5 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Tagana-öböl
Vissza az elejére 
5 / 8 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Nyugati szeglet-
Ugrás: