LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Tagana-öböl

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
SzerzőÜzenet
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 311
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2013-12-23, 7:29 am

*Az étel valóban fenomenális volt. Raman degeszre is tömte magát, majd annak rendje, s módja szerint elfogyasztotta az utána rendelt italt is.
Székében kényelmesen hátradőlt és nézte, hogy hűl el szép lassan a Vogonnak rendelt vacsora. A mocsári törpe nem érzett különösebb sajnálatot, elvégre az elf az istállóba ment, de hogy ott másfél órát kell tölteni, azt nem tudta hova tenni. Ahogy azt sem, hogy vajon mit csinál ennyi ideig a lovával?
Már csaknem elnyomja az álom, és a jóleső melegség a pocakja környékén, amikor hirtelen ront be az elf a fogadóba.
Raman majdnem leesik a székről, először amiatt, hogy milyen embertelenül hirtelen robajjal érkezik, aztán meg a mondani valója miatt.
Az azért tudvalevő, hogy teljesen nem üres a fogadó. Akad ott valami mágusféle, egy barna köpenyt visel, meg akad még ott néhány falusi is.
És persze vándorok, akik szeretnek a sötét zugokban meghúzódni, ha megállnak valahol egy italra.
A mocsári törpe sokkal kevésbé lelkesedik ezért, mint némely kalandor, vagy a helyén egykedvűen tovább üldögélő mágus.
Legszívesebben már egészen másutt lenne, sőt, legjobban annak örülne, ha nem is állt volna össze ezzel a kétes rabszolgakereskedővel.*
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 120
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2013-12-23, 12:43 pm


Az ifjú elf ahogy nagy hévvel és ordítozással berontott, úgy kellett szembesülnie azzal, hogy nem mindenki osztja aggodalmát a haramiákkal kapcsolatban. Jó páran az asztaluknál összesúgtak és láthatóan azon tanakodtak, hogy kimenjenek-e a törvényen kívüliekkel harcolni, viszont a csapat lehetséges két tartóoszlopa, a mágus és a törp nem igazán mutatkozott hajlandónak, hogy velük tartsanak. És a jó részt parasztokból álló tanácskozók is egyelőre az asztaloknál maradtak ülve.
A kalmár így nagy léptekkel ment a pulthoz, hogy a nagydarab kocsmárossal megbeszélje a továbbiakat.
-Egy bort ide! Teljesen megszomjaztam. -kezdett bele a mondókájába- Össze kéne szedni egy csapatot és kimenni. Megtámadtak a falutól nem messze a Telar felé vezető úton. Sötét banditák, el akarták venni a pénzemet meg a lovamat.
Nagyot kortyolt az elé rakott italból. Válla fölött hátra nézett a még mindig békésen iszogató varázslóra. Úgy tűnt neki, hogy fülével nyomon kíséri az elhangzottakat, de nem néz fel, vagyis nem akar belekeveredni, ha nem muszáj. Ez elég kellemetlen volt, ugyanis ha bejönnek az ajtón azok az átkozottak, még a végén szóba kerül, hogy honnan ismerik őt.
-Remélem, nem lopják el a jószágokat. Erre felé tartottak épp.
-Telari úton? -kezdte végre a házigazda- Melyik úton? A Talvanisba vezetőn vagy a Grozovan felé vivőn?
-A Telarba menőn. Nem tudom pontosan, keveset járok erre. Ami egyenesen átmegy a falun és elkerüli Sendelt. -volt a kicsit ideges válasz.
*A pult mögött a férfi csak egykedvűen bólintott. Egy rongyba megtörülte a kezét, majd felhajtotta a lapot, hogy kijöhessen a vendégtérbe. Egyenest a barna köpenyeshez sétált, rátette a kezét a vállára. Amikor az felnézett, úgy kérdezte meg tőle, mintha a vasárnapi misére invitálná.
-El jön velem? Gyorsan szétnézünk a ház körül, mi történt.
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 311
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2013-12-24, 1:00 pm

*Raman maga is figyelmével Vogonra, majd a fogadó többi látogatójára fókuszál.
Semmi kedve a harchoz. Nem mintha ő olyan nagy harcos lenne, de legalábbis ügyesen lavírozik a bujkálás, a futás és a settenkedés között.
Most például próbál teljesen láthatatlan lenni az asztalnál ülve.
Vogon közben nagy hanggal rendel bort és ecseteli a fogadósnak, hogy mi is történt vele.
A mocsári törpe csak azért figyeli, hogy tudja, mire is készülnek a rablók.
Azért van már oka kételkedni abban, hogy a rabszolgakereskedő mindig igazat mond, de most inkább afelé terelődnek gondolatai, hogy nem azokkal találkozott, akik elől a vörös köpenyes menekült, hanem egy másik csapat haramiával.
Persze ez sem jobb, sőt…
Manapság a törpe sem lehet már biztonságban Lanuria útjain.
Raman szomorúan gondol bele, hogy mivé is lesz ez a világ.
Annyi biztos, hogy mostanra már akad néhány vándor, aki lát fantáziát az eseményekben és még hárman felállnak, hogy csatlakozzanak Vogonhoz és a fogadóshoz. A törpe továbbra is a láthatatlanság fenntartásán mesterkedik.
Esze ágában sincs éppen most öregbíteni a Sárkányölő hírnevét.*
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 120
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2013-12-27, 3:01 pm

Vogon nagy örömére szolgált, hogy a tulaj be akarta vonni a varázslót is az akcióba. Ennél jobb kérdést, véleménye szerint, ki sem lehetett volna találni. Hiszen a ház ura egyik vendégénél direkten rákérdez, hogy csatlakozik-e hozzá. Még sem udvariatlanul vagy tolakodóan.
-Most még nem. Szóljanak, ha találnak valamit! Ha nem gond, inkább maradnék és addig befejezem a vacsorámat. -a válasz igen csalódást keltő volt a kereskedőben.
~Vajon mennyi esélyünk lesz egy ravasz vörös mágussal szemben, ha az egyetlen mágia tudónk nem akar kimenni, de valahogy csapdába csalják a vendégek harcra kész részének zömét?
Nem sok ideje volt ezen filózni. Három asztaltársaság buzgón felállt és elindult a kijárat felé. Úgy tűnik, a csata elkezdődött. A kocsmáros is indult tovább. Mivel a Beebebrox kérte a segítséget, így azt gyanította, hogy senki nem nézné jó szemmel, ha ő is bejelentené, hogy kivárt a melegben, nehogy neki is valami baja essen. Így szorosan a nagy darab vendéglős sarkában lépett ki az ajtón.
Amint elengedte kívülről a kilincset, a ház falának támaszkodott. Csendben nézelődött, hogy ki merre halad az őrjáratában. A legtöbben csak a házat megkerülni indultak. De egy fiatal srác céltudatosan haladt az erőd felé. A fák előtt pedig ügyetlenül botorkált, mintha nyújtogatná a nyakát, hogy néhány lépésre a sűrűtől belessen a bokrok mögé.
Kis biztonság tudatot adott az elf kalmárnak, hogy illúzióval kiemelte mostani valójának árnyékos voltát, így talán még annyira se feltűnő. A sötétség mindig óvó kézzel rejti el az elfet, még ha közel sem láthatatlanság ez.
~Amint jönne egy támadás, talán elég lesz arra, hogy az első célt tévesszen. Én meg hamarabb az ajtón belül leszek, mint hogy megvárnám a másodikat.
Messziről egy hang csattant fel.
-Az istállóban nincsen senki.
-A tyúkoknál se.

Bár aggódott, mit tervezhet az a csaló vörös köpenyes, de most még pont erre számított. Ő lovon jóval gyorsabb volt náluk. Nem valószínű, hogy ilyen hamar ideértek volna. De ettől még nem múlt el a veszély.
~Ha megérkezik, jobb lesz ennél biztonságosabb helyen fogadni.
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 311
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2013-12-28, 7:07 am

*Raman jól hallja a barna köpenyes válaszát. Meg is érti, ő sem menne ki holmi rablókkal ugrándozni, ha egy mágus lenne. Ki tudja, miféle varázslataik vannak ezeknek, amiket nem haramiákra akarnak pazarolni.
Ő a maga részéről végre megnyugszik, hogy a kalandos kedvű kalandorok Vogonnal együtt elhagyják a fogadót.
Egy gondja van csak, hogy a fogadós is kiment, nincs, akitől kikérje a kulcsot, mivel, úgy gondolja, hogy egy ilyen kis faluban nem valószínű, hogy bármelyik itt dolgozó cseléd is hozzányúlhat a szobák kulcsaihoz.
Így aztán, ahogy a barnaköpenyes, úgy ő is egykedvűen marad a helyén, idegesen babrálva az övére szerelt zörgő fémdarabokkal.
Odakint látszólag teljes a nyugalom, s a sötét elf szavait egyenlőre nem találják bizonyítottnak. Néhányaknak az is eszükbe jut, hogy talán azok a rablók nem is követték már a faluba az egyedül lovagló áldozatukat.
Inkább másik könnyű préda után nézhettek, hiszen egy egész faluval is akár szembe kellhet nézniük, ha úgy jön ki a lépés.
Persze a mocsári törpe erről mit sem tud, így a megcsappant vendégsereglet között igyekszik minél közelebb húzódni, mintha csak a fogadó tetejét szemlélné, a szobák felé vezető úton.*
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 120
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2013-12-28, 10:47 pm


Az ifjú Beebebrox ahogy közeledtek vissza a különböző irányból, leginkább a ház két oldala felől a csapatok, úgy bátorodott fel annyira, hogy kilépjen a ház árnyékos oldalából és pár lépésnyire a faltól eltávolodva, magát kihúzva harcra készen kérdezgessen:
-Találtatok arra felé valamit? -úgy jöttek a szavak, mintha végig azt leste volna, hogy a felderítők hol bukkannak ellenségre és ő azonnal csatlakozzon hozzájuk a csatát eldöntő félelmetes harci tudásával. És bizony nem csak a hangja volt olyan, de a jobb kezében visszafelé, a könyöke felé tartva szorongatott tőre és a baljának kard markolatán baljós nyugtázása is. Semmi kétséget nem hagyott hideg pillantásával, hogy olyas valakivel állnak szembe, aki tudja, hogy mit csinál.
-Semmit. Minden rendben van. -hangzott általában ez vagy egy nagyon hasonló válasz.
Csendben figyelte az újra egyesült csapattal, ahogy az utolsó ember is visszafelé sétált a fák felől. Mielőtt oda érhetett volna hozzájuk, tőrét övébe dugva és kardját kivonva türelmetlenül lépett oda és kérdezte meg azt, amire már rajta kívül senki sem volt kíváncsi. Vagy talán ő maga sem igazán.
-Találtál valamit ott? -tette a vállára a kezét, mélyen a szemébe nézve.
-Nem, semmit nem láttam. Nagyon sötét volt minden.
-Megkérhetlek egy nagy szívességre? Fél óráig még a biztonság kedvéért őrködj ott. A falut erről az oldalról csak arról valamerről lehet lerohanni. Kell valaki, aki riaszt minket időben, ha a banditák bekerítenek minket.
*Mély megdöbbenéssel nézte a fiatal srác a magas elfet, miközben földbe gyökerezett a lába. Első óvatlan dolga az ajtó felé pillantani, melyen úgy tűnik egy darabig még nem léphet be, hogy a többiekkel visszatérjenek a melegbe. De azonnal tovább kúszott a többiekre, akiktől tanácsot várt a meglepő helyzetére. De mégis tanácstalanság ült mindenki szemeiben. Nem tudták, miért lenne szükség erre, de arról sem volt ötletük, hogyan lehetne megcáfolni az ötletet. Inkább kérdőn nézték a legénykét, hogy vajon akkor ő vállalja-e?
-Igen. -fordult vissza az elf kereskedőhöz- Rendben, akkor én még egy kicsit visszamegyek körülnézni az erdőbe és ha nem történik semmi, akkor nem soká megyek én is be.
-Helyes. Nagyon bátor gyerek vagy. Remek katona válik majd belőled. -mondta dicsérően a Beebebrox, remélve, hogy senki nem fog belekötni, hogy ez a valószínűleg itteni parasztlegényke soha nem szándékszik beállni a seregbe.
A többiekkel visszament ez után ő maga is, hogy odabent leüljön egy Ramantól távoli asztal mellé és hangosan megkérdezze a tulajt, hogy tudna-e hozni egy finom vacsorát neki, mert egész nap alig evett.
~A törpe láthatóan nem evett meg mindent, amit rendelt magának. Hát csak fizessen külön! És fizessen meg azért, amiért így magamra hagyott! Lehet nem gondolja rólam, de nagyon jól emlékszem, mivel kerülte ki Sendelt. Egy sárkányról mesélt. Aki nyilván nincs ott, hiszen a vér mágus is azt mondta, hogy ott akartak találkozni velünk, nem véletlenül csaltak arra.
Egy magyarázat van csak, hogy a Sárkányölő bele akart rángatni engem egy újabb csatájába, amihez én lettem volna a csali. No, ez az, amit nem fog megkapni. Elég nekem a lanuriai őrültek, egy ház méretű bestiával verekedjen csak az, aki megbuggyant!

Ezen töprengve méregette egykori útitársát még akkor is, amikor ínycsiklandozó ételt hoztak ki neki és elkezdte közben eszegetni. Próbált rájönni, mi járhat a másik fejébe és csak azon kapta magát, hogy már több órája kint van a srác és még mindig nem jött vissza.
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 311
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2013-12-29, 8:06 am

*Végre visszatér a fogadós, és a mocsárit törpe nem habozik sokat.
Magában bosszankodik, hogy a rabszolgakereskedő, bár azt kérte, hogy rendeljen neki is ételt, s meg is tette, inkább letelepszik egy másik asztalhoz és ott rendel ételt.
A törpe már csak a darnákat sajnálja, amiket rá költött, és el is határozza magában, hogy ha már ennyire nemtörődöm a másik, hogy veszélybe sodorja magát és őt, ami Raman szemében a nagyobb baj, hát ő bizony nem tart tovább vele.
Fújva, mérgelődve kéri ki a szoba kulcsát, s meg is hagyja a fogadósnak, hogy azt az ételt, amit másodiknak rendelt, bizony nyugodtan verje rá Vogonra.
Persze azért az élet nagy dolgai nem ilyen egyszerűek, hiszen a fogadós nem tudhatja, az elf fizetne-e a másik ételért is, ezért inkább a biztosra megy a jövőbeli bizonytalan helyett.
Raman kénytelen-kelletlen fizeti ki a kihűlt étket, s fújtatva, bosszankodva megy fel a kulccsal a zsebében a szobájába.*
- Annyi biztos, én nem közösködök ezzel az öntelt hegyesfülűvel….nem bizony! Intézze csak magának a dolgait! Úgy bizony!
*Odafent azonban meglepetés várja. Egy bizonyos vörösköpenyes ragadja meg, s rántja be a szobájába a halálra vált törpét.*
- Engedj el, akit keresel, lent tömi magába az ételt! Nálam nincs semmi!
*A remegő mocsári törpét azért nem könnyű megemelni, megrakott pocakjával, ám hamarosan egy kiadós fejbekólintás után sötétül el a világ előtte, mielőtt még ki tudná kiabálni, hogy a bandita bizony ott van fent.
Csakhamar a fogadó hátuljánál füst száll fel, s a lángok belekapnak az építmény gerendázatába is.*
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 120
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2013-12-30, 4:25 am


A rabszolgakereskedő szemmel tartja az emelet felé tartó mocsári törpét. Ahogy a lépcső fordulójában eltűnik, elkezd a szokásosnál is jobban fülelni, hogy a távozó léptek zaját minél tovább hallja.
Ahogy Raman távozásának zaja beleveszett még az elf fül számára is a kocsma zajába, hirtelen fogalmazódott meg benne a felismerés.
-Nem kéne szólni a gyereknek, hogy most már bejöhet? -most tudatosult benne, hogy rossz szokásához híven nem nagyon fárasztotta magát a nevének megkérdezésével sem. De szerencsére a jelenlévők így is tudták, hogy kiről lehet szó.
-Mindjárt kimegyek, megnézem mit csinál ennyi ideig. -állt fel az asztalától egy nagy darab ember. Lándzsáját a biztonság kedvéért magához véve kiment az ajtón és hangosan szólongatni kezdte az őrt. A bentiek aggódással hallgatták, hogy baljós csend a válasz minduntalan.
A Beebebrox erősen hegyezte a fülét, hogy még egy nagyon halk választ is meghalljon, de egyre inkább nyugtalanította őt az, hogy még a legkisebb hangfoszlány sem jut el hozzá. Bár más zajok nagyon jól hallatszanak. Jól hallotta az iszogató vagy vacsorájukat fogyasztók beszélgetéseit, egy távoli kutyaugatást és a gerendák egyre hangosabb ropogását.
-Tűz van!- jött a döbbent felismerés az egyre erősödő zaj forrására. Bár orrával még nem érezte, de azonnal futva megindult fölfelé.
-Hol van a gyerek szobája, akivel jöttem? -fordult hatalmas ugrásai közben a fogadóshoz, aki egyelőre csak halál sápadtan állt, nem tudva mire vélni a hirtelen ötletet.
-A hatos kulcsát vitte el. -nagy szerencse, hogy az étellel kapcsolatban vita merült fel, hogy ki is fizessen, hiszen másként nem tudhatta volna, hogy kire gondol. És megelégedésére a barna köpenyes is a nyomában volt.
Vogon örült, mikor nyitva találta az ajtót. Ahogy belépett, a nem túl jó emlékű ismerősét a földön fekvő felé hajolva találta. Rögtön az övéhez nyúlt és egy tánclépéssel megfordult a rohanása közben. Rutinos mozdulat volt ez neki, gyakran használta arra, hogy elhitesse ellenfeleivel, hogy a jól látható tőrt akarja csak kihúzni bal kezével. Valakirijt viszont meglepte, hogy a jobb kezében a visszafordulás közben egy rövid kard volt már, amit ruhája alól húzott elő.
Még így sem volt elég, hogy a meglepetést kihasználva halálos csapást mérjen a vörös köpenyesre, de mielőtt az pirosas-rózsaszínes ködben eltűnt volna az áldozatával együtt, még egy vágást ejtett jobb vállától kezdve a mellkasa felé. Nem túl mély, de vajon a teleporttal eltűnő sorsát befolyásolja-e?
-Itt volt a mágus vezetőjük. Elvitte. -fordult oda a kereskedő a szobába berohanó varázslóhoz.
-Még nem lehetnek messze. Át kell fésülni az erdőt. -válaszolta meglepő határozottsággal.
Mielőtt lementek volna értesíteni a többieket, az egyre terjedő lángok füstjét megfordította, hogy az egyre narancssárgásabbá váló tüzet levegő nélkül hagyva elfojtsa. A kalmár aggódva figyelte, hogy ilyesmire pazarolja a gondosan tartalékolt erejét, nagy erejű mágiának tűnt, nem sejtve, hogy csak az elemek fizikáját kihasználva nem erősebb trükk, mint egy szellőcske megidézése.
Minden esetre amit látott, az jól beleillett az ezen mágiaágról és művelőjükről kialakult véleményébe. A föld mágiát mindig is a rendek verőembereinek tartotta, akik hatékonyan növelik energiájukat azzal, hogy folyton látványos erődemonstrációkat tartanak, de távol áll tőlük a környezet adta lehetőségek kihasználása. Legnagyobb mestereik hatalmas szakadékokat hoznak létre, mindent felperzselő tűzviharokat, de híján vannak a finom megoldásoknak. Ezért sem olvasott még tőlük könyvet.
~Remélem nem mondott igazat a Sárkányölő és ami most történik velünk nem valamelyik vadászata miatti bosszúhadjárat, ahol egy Sendelben tanyázó tűzokádóval összeszűrte a levet egy mágus zsiványvezér...
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 311
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2014-01-01, 9:16 am

*Raman szempillái megrebbennek, de nem nyílnak ki.
A vörös köpenyes magában átkozódva igyekszik begyógyítani sebét, miközben szemmel tartja a mocsári törpét. Első pillantásra úgy tűnt, mintha magához tért volna, de mégsem nyitotta ki szemét. A falu határában lévő erdőben vannak, s miután a vörösköpenyes ébresztés gyanánt megjutalmazza néhány pofonnal a törpét, s az akkor sem ébred, hajlamos elhinni, hogy valóban mély ájulásban van.
Vagy pedig elnyomta a kövér törpét az étel.
Eközben a barnaköpenyes elégedetten látja, hogy a tűz lángjai lassan kialszanak.
Csuklyáját még mindig nem hajtja vissza, úgy igyekszik ki, a fogadó mögé. Eközben, ha valaki kilép a fogadó ajtaján, a banditákkal találja szemben magát, akik rögvest tőrt, vagy kardot nyomnak annak torkának.
Ha pedig többen jönnek ki, hát parancsuk értelmében keményebb eszközökhöz is folyamodnak.
Érthetően, le is gyilkolják a sietve kitódulókat.
A barna köpenyes eközben eltűnik Vogon mellől, hogy kívül, a tűz eredeti forrásánál vesse be képességeit. Leguggol a fogadó fala mellett, tenyerét a földre teszi, majd halkan kántálni kezd.
Hamarosan víz tör elő a termőtalaj rejtekéből, s vékony sugárban terjed, ahogy a mágus keze irányítja mind feljebb, fogadó falában lévő gerendákon.
Első látásra is feltűnik a gyújtogatás.*
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 120
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2014-01-01, 1:34 pm

A sötét elf a lépcső felé rohanva találkozott a többi felfelé igyekvővel. Úgy tűnt neki, hogy szó szerint kétszer is meggondolják, hogy higgyenek-e neki, miután megsétáltatta őket és senkit nem találtak.
-Itt volt a haramia vezér. Elteleportált, de a mágus utána ment.
Gyorsan leviharzottak a földszintre, ahol rögtönzött kupak tanács vette kezdetét. Bár hittek is neki meg nem is, de egy újabb őrjárat mellett döntöttek, mikor hirtelen megjelent a barna köpenyes.
-A tüzet eloltottam és benedvesítettem a gerendákat, hogy ne tudjanak újból próbálkozni. De nem hiszem, hogy ezzel feladnák.
A varázsló szavai meggyőzőbbek voltak az itt megszállók lelkes táborának, kiváltképpen a tulajdonosnak, aki dühösen értesült arról, hogy ékszerdobozát tönkre akarták tenni. Nagy lendülettel indultak már nem csak az őrnek kint hagyott gyerek, de az érte induló lándzsás és Raman felkutatására is.
Az első kilépőket még a lesben állók könnyű szerrel lefegyverezték, de mikor látták, hogy nem csak hazaszállingózó iszogatókról van szó, gondolkodás nélkül elvágták jó néhányuk torkát és szembefordultak az újabb kitódulókkal.
Vogonban szerencsére volt annyi udvariasság, hogy most sem tolakodott előre, hanem előzékenyen megvárta, míg a kifelé igyekvők legnagyobb része előre megy és csak mögéjük sorolt be türelmesen. Amikor kidugta a fejét az ajtón, a harc már javában zajlott. Kardját megforgatta a kezében, hogy felülről tudjon lefelé szúrni az egyik útonálló vállába, aki épp egy fejszés hasába mélyen belevágta a fegyverét. Felüvöltött a gonosztevő és hátratántorodott, ahogy igen mélyen hasított a húsába az elf kedvenc fegyvere. Ahogy kiszabadult a favágó eszköz a baljának fogásából és kis távolság került közöttük, az iménti áldozata is meglódította és a csapás a földre sújtotta a rablógyilkost.
Egy pillanatnyi szünetet engedett magának, hogy új célpontot nézzen, hiszen a vértől vörös pengére már nem lesz szükség ennél a párharcnál, a közbelépése valószínűleg megfordította, mikor észre vette, hogy koránt sem állnak fényesen. A földön alig néhány orvtámadó feküdt, míg a helyi brigád sorai közül már jó néhányan nyögtek ott vagy holtan elterültek. A nagy darab kocsmáros is köztük volt, aki némán, vérző torokkal ott volt az ajtótól nem messze kiterítve.
Elhatározta, hogy előre lendül, hogy egy neki oldalt álló ellenség mögé kerüljön és megpróbáljon előre felé kitörni a csapdából. Fél szemmel látta, ahogy egy barna ködből előtűnik a szántóföldek közepén a mágus. Kezét a talajra térve nem látszott tisztán, hogy mit csinál, de az ivó fala alatt megcsúszott a talaj és nem sokkal később hatalmas tégladarabok zuhataga omlott oda, ahol a kijárat jobb oldalán a haramiák többsége állt és harcolt a már alig élő védőkkel.
Eközben egy sötét alak lépett elő a fák árnyékából. Vigyorogva lóbálta meg a kezében lévő üvegcsét Valakirij, hogy utána minden erejét bele adva dobja át a nyílt térségen nem sokkal a küzdőktől becsapódva. A rabszolgakereskedő földre vetette magát, miközben még a levegőben átvágta az egyik bandita lábán az izmokat és várta a robbanást.
Fülsértő éles hangot hallott és két pillanat múlva nézett csak fel félve, mert még mindig nem érezte csak hallotta a pusztítás hangjait. Meglepetten vette észre az arcát kezével védve, hogy nincsenek lángok körülötte, de társai is megtapasztalták azt a sikítást, ami visszhangzik a fejükben. A vörös köpenyes barátait viszont mintha egyáltalán nem zavarná a síron túli hang.
-Átkozott vér mágus! Raman vérét használod, hogy megátkozz minket.
Remélte, hogy hamarosan kiszabadul az, ki egy sárkánynak is méltó ellenfele és hatalmas pusztítással robban be a küzdelembe.
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 311
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2014-01-02, 9:38 pm

*A barnaköpenyes következő szavai azonban hiábavalóak voltak.*
- Ne legyetek hamariak…!
*Beszélhetne akár a falnak is, a fogadó viszkető markú vendégei, élükön a tulajdonossal hamarabb tesznek, mint kellene, pedig hát a fogadó háta mögött fellobbanó tűznek legnagyobb célja az lehetett, hogy kicsalogassa a vendégeket, s a mágus hiába oltotta azt el, ha azok maguktól is kirajzanak.
Jobb híján meglepetésként a szántókon jelenik meg, s visszafordulva avatkozik a harcba.
Viszont annyira nem bolond, hogy ne figyeljen a háta mögé is.
Ezekben a pillanatokban jelenik meg a fák közül a vörösköpenyes. Ezt várta, s remélte a mágus, hogy nincsenek többen varázstudók.
Ő távol van attól a helytől, ahová dobta a mágus a vörös löttyöt, így kívül esik annak hatókörén is.
Ezúttal már pálcáját emeli, s annak végével a földre sújt.
Valakirij nem láthat túl sokat, ha észreveszi a barna szántón a barnaköpenyest, csak azt, hogy hadonászik valamivel.
A mágus azonban tudja, mit csinál. Előbbre lép és közeledni kezd a vörös köpenyeshez. Ujjai között a pálca megfeszül, s aprót csillámlik. Ha Valakirij nem hátrál meg, hát az előbb a kezében lévő üvegcse darabjai közé egerek sokasága indul meg a falut környező mezőkről, de a faluból is. Felfutnak a haramiák lábain, s ha nem vigyáznak, belemarnak a fülükbe, orrukba, amit érnek.
Eközben Raman, észlelve, hogy sorsára hagyta a mágus, visszanéz. Szerencséjére nem vér volt a palackban, csak valami varázslötty, de még így is látja a hátát a vörösköpenyesnek.
Rá hiába várnak, óvatosan emelkedik fel, még a lélegzetét is visszatartja.
Lopakodva indul el a faluval teljesen ellenkező irányba.*
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 120
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2014-01-04, 3:12 pm

/Bocsi a késői reagért/

Vogon feltápászkodott a földről és még időben ki tudta védeni guggoló állásban a felé lendülő tőrt. Nem tudta jobban kivédeni, mint hogy rácsapjon teljesen kitekert kézzel az ellenség alkarjára, így ott egy hosszú vércsík jelent meg, még ha a vágás nem is volt mély.
Első gondolata az volt, hogy azonnal indítja a visszatámadást, de egy másik bandita is őt szemelte ki gyengének tűnő célpontjának, így hátra lépett a csatabárd suhintása elől, mely oldalt érkezve most pont közte és az előbbi támadója között zúgott el.
A bal kezében lévő tőrt markolatig nyomta a lendületét megfékezni nem tudó testbe, míg jobb kezében lévő kardjának még nem volt elég hely még egy vágó mozdulatra sem, szinte teljesen összeért a két test, így inkább nagyot taszított rajta ezzel, hogy a tőrforgató társa felé hátratántorítsa. Ez a mozdulat jól jött arra is, hogy az oldalából kihúzza a kését. Legnagyobb meglepetésére a ruha alatt egy gumót vagy valami csomót érzett, ami mozgott.
Lélekben felkészült, hogy hamarosan újra ketten fognak támadni rá, mikor az ellenfelét legyőző egyik helybéli ugrott, hogy segítsen. Így a rabszolgakereskedő is akcióba lépett. A baltás gyilkos nem próbált meg visszaállni, hanem a földről egy széles félkörívben már rögtön megkísérelte eltalálni az elfet, aki ezt azzal intézte el, hogy újra testközelbe lépett hozzá és igyekezett a hosszabbik pengével szinte felnyársalni őt.
~Talán mégis jobb lesz testharcban legyőzni, ahol a hosszú nyelű fegyver ellen nagyobb esélyem van a késsel. Még ha jobban meg is szoktam, hogy magas termetemnek jobban fekszik az elegáns vívás.
Így történt, hogy míg a csatabárd nyele az oldalán csattant, elkerülve azt, hogy a feje beleálljon a testének bármely pontjában, addig a kardja szó szerint átdöfte az útonállót és benne ragadt. A másik fegyverével viszont az elf úgy kezdte le szurkálni, mintha csak egy ökölvíváson lenne és épp megsorozná a kihívóját.
Hörögve hátrált az sok sebből vérző, izmos férfi, reménytelenül próbálva eltaszítani magától a Beebebroxot. Amikor ez sikerült, az a párharc végét jelentette. Már felemelte a fegyverét a feje fölé, hogy egyetlen esélyével agyon csapja a vérszemet kapott kalmár, amikor is tudatosult benne, hogy kellő távolságra kerültek egymástól és már a rövid kardnak is volt helye, hogy elhagyja a maga okozta mély sebet és védtelen mellkasát véve célpontul. A zsivány vért köpve ejtette el a kezében szorongatott fegyverét.
Nem sokat törődött a földre rogyóval Vogon, meglátta a rég keresett lehetőséget, hogy a kocsmától eltávolodva elmeneküljön a harcból, mikor futtában észre vette, hogy a két mágus már javában egymással csatázik.
A barnaköppenyes elég fürgén elhajolgatott Valakirij lövedékei elől és ő maga is igyekezett jégcsapásokkal viszonozni. Nem egyszer összetalálkoztak ezek a vörös köpenyes tűzlövedékeivel. A lángok ilyenkor alul maradtak a jéggel szemben.
~Megint csak erőt demonstrál. A sunyi bandavezér nem volt rest pajzsot vonni maga elé, míg a miénknek elég, ha csak egyetlen lövés betalál és elterül a földön.
Így a kereskedő elővette az íját és úgy döntött, segít áttörni a mágikus védelmet. Legnagyobb meglepetésére a jégszilánkok dobálása nem folytatódott. Az egyre gyakrabban a testét kaparászó vérvarázsló őt vette célba, így kénytelen volt egy olyan trükkhöz folyamodni, ami távolsági harcban igen jó védelmet ad.
-Orbit negál! -kiáltotta és miközben a környezetében lévők által érzékelt képe kezdett elválni a tényleges helyzetétől, ő oldalazva próbált mindig úgy mozogni, hogy ne találja el a tűzlövedékkel a bosszantóan ügyes varázsló.
Már a harmadik lövést váltották, amikor legnagyobb meglepetésére a haramiák főnöke térdre rogyott és mintha megszűnt volna minden ereje. A földmágus ekkor érezte úgy ismét, hogy megint cselekednie kell. Letette a tenyerét a fűbe és a földről épp feltápászkodni igyekvő ellenfele alatt az egyébként is nedves talaj lassan egyre inkább megmozgott. Nem földrengés volt, csupán az oda áramló víz egy dagonyát hozott létre, melybe egyre reménytelenebbül belesüppedt. Újból elesett és már nem talált szilárd kapaszkodót magának.
Ahogy visszapillantottak a hátuk mögé, észrevették, hogy a vendéglőből kijövő összes vendég halott, már csak két sebektől vérző törvényen kívüli áll, a többiek mind haldokolnak vagy már Dremer kezébe adták lelküket.
~Nem tudom, bölcs döntés volt-e elrohannom innen. Lehet, ha folytattam volna a kézitusát, akkor sikerül megfordítanom a kimenetét...
Áááá! Vagy pont halott lennék, ha nem vigyáznék az életemre. Kettő a kettő ellen, de pontosan mennyi is az esély? Én vagyok hozzájuk közelebb, rám fognak támadni. A barna rend tagjának pedig nem biztos, hogy maradt még annyi ereje, hogy legalább egyet elintézzen, amíg tudom őket valahogy tartani valahogy?
Ha el tudnék futni előlük a pajtáig, hogy Saurusz hátán elmeneküljek, az jobb lenne. De félek, reménytelenül beszorulnék, ha engem üldöznek és nem le akarják majd rohanni az egyetlen megmaradt ellenfelüket.

Ezen morfondírozott és legnagyobb meglepetésére a ruhájukat is letépő gonosztevők elfutottak. Vajon csak azért, mert ők is hasonló esélylatolgatáson törték a fejüket, vagy mert önállóságra képtelen bábokká váltak egy nagy hatalmú, de még annál is nagyravágyóbb ember kezében?

/Ha gondolod még folytathatjuk úgy, hogy összetalálkozunk az erdőbe, de ha nem, akkor köszönöm a játékot/
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 311
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2014-01-05, 7:52 am

// Semmi baj, megesik. Smile //

*Miközben Raman megfeszítve erejét lohol keresztül az aljnövényzeten, a fákon, a gyökereken, ott bukdácsol az erdőben, a két mágus egymásnak esik.
Látszólag talán a megfontoltabb barnaköpenyes áll kezdetben vesztésre, felelőtlenül csak gyenge ellentámadásokat produkál, ám közben arra játszik, hogy lassan kifárassza ellenfelét, s mielőtt még utolsó fegyverét bevetné, dagonyába zárja a vörösköpenyest.
Úgy tűnik, lassan megoldódik a helyzet, azonban a barnaköpenyes még nem látja befejezettnek a dolgokat. Amit eddig rejtve tett, tudniillik lemutatott a földre, még a harc kezdetén, most pálcájával a földtől felfelé mutat, mint egy karmester. Valakirij testére a földből feltörő gyökerek tekerednek, még jobban megnehezítve, hogy szabadulni próbáljon a dagonyából.
Ugyanakkor az egerek is szétszélednek lassan, hiszen teljesen hiábavaló lenne még tartóztatni őket.
A barnaköpenyes a menekülő haramiák után néz. A ruhátlan támadóktól ezekben a pillanatokban nem kell tartania a falunak, s elég kevesen is maradtak.
Ő mégsem hagyhatja szökni őket. Az a fajta mágus, aki nem végez félmunkát.
Egy gondolatnyi idővel később már nem sokkal előttük jelenik meg, s pálcájával eléjük mutatva a talajra ugyanazt a varázslatot használja, amit a vezetőjük ellen. A gyökerek, melyek előtörtnek a földből, foglyul ejtik a két gonosztevőt.
Raman eközben eltávolodik a falutól és lihegve áll meg, térdeire támaszkodva.
Hamarosan tovább indul, jó alaposan elkerülve a falut, Lanur tornya felé.*

// Köszi szépen a játékot! //
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 950

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2015-01-24, 3:36 pm

//Személyes küldetés - //

Mivel nem volt kedvem a sivatagba veszni, meg aztán Verinol közelebb is esett megbízásom helyszínétől, így onnan közelítettem meg a hírhedt öblöt, amit minden alvilágban jártas egyén tudott, hogy a kalózok kedvelt helye. Az én szempontomból csak annyiban volt érdekes, hogy valószínűleg jobban kell vigyáznom a bőrömre, mert nem csak azzal a csapattal gyűlhet meg a bajom, akik a ládikát elrabolták, hanem vannak itt szép számmal társaik is. És, ha nem sikerül valami, akkor szép kis hajtóvadászat elé nézhetek és több, mint biztos, hogy nem keverednék ki épségben. Jobb esetben rabszolgaként, rosszabban hullaként végezném, vagy lehet, hogy fordítva.
A helyszínre érve először egy, az öböl közelében roskadozó kocsmát vettem célba, ahová a matrózok és egyéb kétes elemek járnak, hiszen az a legbiztosabb módja, hogy valamiféle információhoz jusson az ember. Talán hallok valamit, hogy melyik banda húzta meg magát
Azonban, ha hallok, ha nem az, hogy magam derítsem fel az öböl felőli partoldalt, nem kerülhetem el, hiszen biztosan senki nem fogja nekem megadni, hogy fentről a második és jobbról az első barlang lesz-e az, amelyiket én keresem.
Még nem jártam erre, de mivel „barlangokról” szól a fáma, ezért feltételezem, hogy nem egyről lehet szó, és talán az is lehetséges, hogy nem is egyben vertek tanyát.
Azonban ha szerencsém van, talán nem mindegyiknek van most lakója és, ha azt nézem, hogy nem régen szerezhették a zsákmányt, még biztosan nem vertek el, vagy értékesítettek mindent, így valószínűleg őrzik a helyet. Persze ez ebből a szempontból nem túl jó nekem, de arra fényt deríthet, hogy melyik barlangot keressem.
A parton „céltalanul” sétálva veszem szemügyre a partoldalt és rövid időn belül két helyre szűkítem le a kört, csak ott látok mozgást.
Most már csak az a kérdés, hogyan tudom majd észrevétlen megközelíteni őket.
Azt hiszem jobb visszatérni a kocsmába és aztán kideríteni, melyik kalóztársaság érkezett utoljára.
- Úgy látom elég forgalmas a hely. – intek az öböl felé, miközben pár darnát csúsztatok az italom árán felül a kocsmárosnak. – Talán lenne munka számomra is valamelyik hajón. De még lenne itt egy kis dolgom, nem tudja melyik fut ki utoljára? – kérdezem, azon logika útján, hogy valószínűleg az, amelyik a legkésőbb érkezett.
Ha meg van a hajó, előbb-utóbb meg lesz a legénység is.

Vissza az elejére Go down
Regélő

Regélő

Hozzászólások száma : 335

Character sheet
Nép:

Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2015-01-24, 8:53 pm

*A fogadós megszokta már, hogy mindenféle sötét alakok látogatják kis üzletét.
Nem tehet jobbat, mint kiszolgálja őket. Darnával fizetnek ők is, s e darnák szépen gyűlnek ládikájában, mit úgy elrejtett, hogy ember fia, de főképp kalózféle ne akadhasson rá.
Nem egyszer megfordulnak olyanok is, kik csúszópénzért úgy gondolják, bármit megkaphatnak. Ám a kérdések, melyekkel hozzá fordulnak, nem minden esetben vannak arányban a darnával melyet melléjük adnak.
A kocsmárosnak azonban megvan a magához való esze. Csak arról és annyit beszél, ami még nem ad okot a mindenhol jelen lévő kalózoknak, hogy felkoncolják.
Tudniuk kell ezt nekik is, ezért van még életben.
A mostani kérdésre is olyasféleképp tekint, mint valamiféle puhatolózásra. Az óvatosság az ő szakmájában alapfogalom, be kell tartani, ha élni akar.*
- Való igaz.
*Teszi el a plusz darnákat.*
- Eme parton rendszeres a hajóforgalom. S a hajón sok a fáradt tengerész, akik már mind szomjasak. Ez jó nekem.
*Kacsint a fiatalemberre. Rövid megfontolás után úgy ítéli, abból még nem lehet baj, ha elmondja, szerinte melyik fog legkésőbb indulni. A matrózok beszélnek a közelébe, s ő nyitva tartja a fülét, meg a szemét is. *
- A Balrog nevű. Keskeny, hegyes orrú árbócos, el sem lehet téveszteni, arra tervezték, hogy sebesen szelje a hullámokat.
*Jegyzi meg csendesen. Nem mond többet a kelleténél, nincs oka arra, hogy olyat áruljon el, amiért nem fizettek.*
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 950

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2015-01-25, 12:09 pm

Mint minden ilyen kocsmában, ahol a kikötő és a település söpredéke jön össze, hogy a maga módján múlassa az időt, a kocsmáros az, aki mindent lát és mindent hall, aztán, ha a megfelelő árat fizetik érte, akkor ezt tovább is adja, egészen addig, míg azt biztonságosnak érzi.
Természetesen ennek határa mindig attól függ, mekkora összeget tud erre rászánni az ember. Sajnos nekem, ennek tudatában sincs annyi pénzem, hogy komoly dolgokat tudjak meg, ezért próbálok aránylag ártatlannak tűnő kérdéseket feltenni, amik, ha még ki is lóg belőlük a lóláb, nem okoznak gondot az előttem álló, potrohos, izzadt medvének, így gyorsan és gyakorlottan eltűntetve a pénz, meg is kapom a választ.
Most már tudom, hogy nagy valószínűséggel melyik hajó legénysége rabolta el azt a keresett ládikát, de még azt nem, hogy a kettő közül melyik barlangot kell érte átkutatnom.
Végső esetben persze mindkettőre sort kell kerítenem és,, ha szerencsém van akkor az elsőben meg is találom, na és el sem kapnak. De jó lenne, ha ezt a kockázatot a minimálisra tudnám csökkenteni azzal, hogy a megfelelőben kutatok azonnal. Még így is óriási a veszély. Na, de ebből áll a fél életem és ez hozza a nagy hasznot, így nem sírok miatta.
- Ááá, szóval az a szép kis karcsú hajó, amit láttam! – bólintok némi lelkesedést csempészve a hangomba. – Nagyszerű, és azt is meg tudná azt is mondani, hol találom a kapitányt, hogy megkérdezzem nincs-e szükséges egy ügyes kézre, mert az rebesgetik a verebek, hogy sokszor van a befutó hajókon üresedés. – tolok még pár darnát a keze ügyébe.
Elvileg semmi olyat nem kérdeztem, ami felkeltené a figyelmet, de talán megtudom belőle, hogy hol a banda szálláshelye, amikor itt tartózkodnak. Még az is lehet, hogy tartom magam ehhez a sebtében kiagyalt tervhez és így férkőzök a közelükbe.
Jó lenne, ha terepszemlét tudnék tartani abban a barlangban és látnám, merre keresgéljek és, hogy mennyire komolyan őrzik a helyet, ez nagy mértékben megnövelné a siker esélyét. És én szeretnék sikerrel járni, mert az sok pénzt hozna a konyhára.
Ha viszont személyesen nem is mehetek oda, még mindig megidézhetek egy holtat, ha pontosabb helyszínt tudok és akkor azzal méretem fel a barlangot.

Vissza az elejére Go down
Regélő

Regélő

Hozzászólások száma : 335

Character sheet
Nép:

Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2015-01-25, 9:29 pm

*A kocsmáros hosszan néz a kérdező arcába. Nem gyanakszik, de tapasztalatból tudja, hogy ha úgy tesz, mintha mégis…nos, van, aki elárulja magát. Akinek vaj van a füle mögött, könnyebben elárulja magát idegességével. Netán elkapja tekintetét, nem állva a pult túloldalán álló tekintetét.
Mintha csupán a pultot törölné le a kezében tartott ronggyal, besepri az újabb darnákat.
Közelebb nem hajol, még hangját is halkabbra veszi, csak borostája és a szemben álló hallhatja szavait.*
- Attól függ. Ezen hajó nem mindig jár a jó szándékúak útján. Vagy a homokkő barlangjukban, vagy pedig valahol út közben, menyecskét hajkurászva lelheted meg.
De jól vigyázz, összetartó a legénység, nehéz lehet egy újoncnak körükben.
*Aztán tovább törölgeti a pultot, mintha semmit nem szólt volna a sihederhez. Közönséges kalandornak tűnik neki, nincs is oka másra gyanakodni, de náluk sosem lehet tudni.
Látott ő már babaarcú gyilkost, csak az inge alatti nyakláncon himbálózó fogak jelentését kellett tudnia. Szép, hosszú láncon lógtak, s mint kiderült, mind különböző embertől származott.
Ha az ifjú tovább megy, egykedvűen végzi tovább a dolgát.
A homokkő barlangokat a hajó kalózai jól őrzik, de csak akkor, ha nincsenek épp úton. Egyéb esetekben lezárják azt egy kör alakú, több ember által mozgatható kőkoronggal.
Ezt persze már a kocsmáros sem tudja, ahogy azt sem, miféle zsákmányuk lehet nekik.*
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 950

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2015-01-26, 8:23 pm

A kocsmáros fürkésző tekintetét egy szemrebbenés nélkül állom, hiszen nem most kezdtem a szakmámat és egy jó tolvajt nehéz zavarba hozni, ahhoz a zsírpacninak előbb kell felkelnie.
Ártatlan szemekkel nézek vissza rá és még egy halvány mosoly sem bukkan fel az arcomon, amikor úgy bezsebeli a pénzemet, mintha soha nem lett volna ott.
Természetesen úgy tesz, mintha épp a birodalom megszállásának haditervét közölné velem, de hát végül is nekem ez az információ talán még fontosabb is, mint az lenne. Igaz azt biztos nem pár darnáért cserébe árulnák.
Ettől függetlenül nem teszek úgy, mint valami zöldfülű, aki rögtön elszalad, ha megemlítik, hogy a munka, amire jelentkezni készül nem a legtisztábbak közé tartozik, mert az itt nem valószínű, hogy bejönne, sőt az lenne csak igazán gyanús, mert akkor mit keresnék itt.
Viszont a választól sokkal tájékozottabb sem lettem, ami már bosszantott, mert nem szándékoztam több csúszópénz szánni arra, hogy megtudjam, hogy a homokkő barlang melyik barlangjára gondolt kedves csacsogó kocsmárosunk. De talán ezt már e nélkül is hajlandó elárulni, hiszen különben, ő is beláthatja, hogy sokra nem megyek vele.
- Ne féltsen engem, megállom én a helyem még, ha nem is nézi ki belőlem. – kapom fel önérzetesen a fejem. – Csak azt mondja meg melyik az a barlang, mert úgy láttam van ott egy pár és nem szeretnék rossz hajóra felszegődni.
Remélem, hogy fizettem már neki annyit, hogy ezt a kis adalékot még hozzá teszi, én meg mehetek és elkezdhetem végre közelebbről is feltérképezni a terepet.

Ezek után erősen gondolkozom, hogy tényleg megérné eljátszani a munkára kész, lelkes jelentkezőt és még a kocsmárosra is hivatkozhatok, hogy tőle kaptam az információt.
Lehet, hogy nagy az esélye, hogy kidobnak és eszük ágában sincs felvenni egy ismeretlent, de abban bízom, hogy annyi időt legalább tölthetek a barlangban, hogy memorizáljam az elrendezést, esetleg azt, hogy hányan vannak, milyen őrökre és hol lehet számítani.
Így aztán látszólag gondtalanul vágtam neki a hegyoldalba vájt keskeny ösvénynek, hogy elérjem a legvalószínűbb barlangot, ahol a doboz lehet. Persze tévedhetek, de valahol el kell kezdeni.
Nem gondoltam, hogy amíg nem tudják miért vagyok itt pontosan, túl nagy veszély fenyegetne, hiszen egyedül voltam egy seregnyi felfegyverzett kalózzal szemben.
A gyanakvó tekinteteket persze nem kerülhettem el, de ez gondolom természetes volt.
A kiszemelt barlang szája előtt, egy lobogó tábortűz körül négy marcona, kardot, tőröket viselő férfi üldögélt, közvetlenül a bejárat előtt pedig még ketten.
Közülük szólított meg egy, borzas szakállt és hajat viselő hangosan, miközben úgy állt, hogy ne tudjak tovább menni.
- Erre nem mehetsz tovább! Egyébként is mit keresel itt, nem látjuk szívesen az idegeneket. Hord el magad kölyök!
- Hozzátok jöttem, vagyis a Balrog kapitányához. – cövekeltem le előtte elszántan. – Jelentkezni szeretnék a hajóra!.
Hát a röhögés, amit ez a bejelentésem kiváltott, nem az volt, amire számít ilyenkor egy normál halandó, de én igen, viszont a szerepem kedvéért eljátszottam az önérzetében megbántottat.
- Mi ebben a nevetséges? Sok helyen dolgoztam már,igaz hajón még nem, de úgy hallottam jól megfizetik. – mondtam dacosan. – De hagy beszéljek a kapitánnyal, ő döntsön arról, hogy fel akar-e venni vagy sem.
Úgy látszik annyira felvidítottam őket, hogy nem tiltakoztak tovább, vagy arra számítottak, hogy a kapitány előtt még jobban megszégyenülök és az további vaskos tréfákat jelenthet a káromra, így az, aki megszólított bólintott és vigyorogva intett, hogy menjek beljebb.
~ Első cél teljesítve, legalább már benn vagyok! ~

Vissza az elejére Go down
Regélő

Regélő

Hozzászólások száma : 335

Character sheet
Nép:

Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2015-01-27, 11:05 pm

*Az ifjú talán tényleg nem kezdő már. A kocsmáros úgy gondolja, nem dolga neki megítélni őt.*
- Jól van, jól van, no…
*Dörmögi az orra alatt.
Rövid ideig elgondolkodik. A pár darna, amit kapott, nem sok, de a barlang helye nem olyan titkos, hogy valamelyik kocsmatöltelék ne árulná el pár kupa bor után.
Akkor meg inkább az ő zsebét gazdagítsa az ingyenpénz.*
- A homokkő falakat kell keresni. Keskeny, kacskaringós út vezet felfelé. Egy fordított csepp alakú szikla jelzi az útját. Olyan keskeny alapokon áll, mielőtt kiszélesedik, hogy egyesek szerint mágia tartja a helyén.
*Aztán fogja magát és odalép a következő vendéghez, aki, már kissé kapatosan, de még újabb kupával kér abból a száraz borból, melyet eddig is fogyasztott.
Jól végigméri magának az ifjút, akivel az előbb beszélgetett a pultnál a kocsmáros, aztán, amikor megkapja italát, visszasétál a helyére.

Jeremy megjelenése derűt kelt a kalózok között.
Csak ők tudják, miféle dolgok fordulnak meg a fejükben a vakmerő fiatalembert látva.
Valahogy ők is azzá váltak, amik. Mindnek megvan a maga története.
Amikor az első őrökön átjut, a kettő áll előtte a barlang szájánál.*
- Kövess!
*A vigyor már lehervadt arcáról, ahogy az lenni szokott, ha Balrog elé kell lépnie.
A férfi beljebb vezeti, majd, amikor beljebb jutnak a barlang száján, int neki, hogy álljon meg.*
- Itt maradsz! A nagy Balrog mindjárt jön.
*Csak fél percbe telik, mire egy nagy, fekete szakállú, köpcös alak jelenik meg előtte. Fegyverek övében, fegyverek még a hátán is.
Olyan szúrós pillantással méri végig a férfit, mintha a következő pillanatban kardját kirántva át is akarná döfni.*
- Mi kéne, tejfelesszájú?
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 950

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2015-01-28, 8:44 pm

Nagyon örülök, hogy nem kell újabb kenőpénzt adnom azért, hogy az egyre szófukarabb kocsmáros végre megadja a végső információt, mert már így is túl sokba került és csak az vigasztal, hogy ha megszerzem a Megbízónak a dobozt, akkor ez a pár darna nem fog számítani már.
Magamban megállapítom, hogy a kalózok jó kis védhető helyet választottak maguknak és valószínűleg minden közeledőt azonnal kiszúrnak, ezért jobb lesz tartanom magam a munkát kereső, szegény flótás történetéhez.
Mielőtt ellökném magam a pulttól, szemem még végigszánt a mellettem álló fickón, aki a borát egyensúlyozza éppen az asztala felé, de nem foglalkozom vele. Ha hallotta is miről fecsegtem a kocsmárossal, elvileg semmi olyat nem mondtam, ami veszélybe sodorhatna, ahhoz valakinek tudnia kéne mivel foglalkozom igazán, ahhoz meg elég messze vagyok a megszokott törzshelyeimtől.

Tapasztalatból tudom, hogy a magabiztosság mindig meghozza a gyümölcsét és a legtöbb embert le lehet venni vele a lábáról, meg lehet győzni és el lehet altatni a gyanúját, így most is ezt a módszert választom, bár azt is sejtem, hogy itt azért nem szabad túlzásokba esnem, mert akkor hamar kívül találom magam és akkor még meg is úsztam, hogy kést bökjenek a hátamba, vagy lelökjenek a sziklákról.
Szóval az egyszerű „közkatonákkal” lehetek nagyszájú, de tudom, hogy ha már beljebb kerülök és sikerül a kalózkapitánnyal is találkoznom, akkor már igen csak meg kell fontolnom a szavaimat.
Persze közben nem feledkezhetem el arról, hogy miért is vagyok itt, így igyekszem mindennek a helyét megjegyezni, többek között azt is, hogy vajon csak az az egy be- és kijárat van-e, amin engem is beengedtek.
Erre még van is lehetőségem, hiszen a „nagy” vezér nem jelenik meg azonnal, ráadásul a szememre sem vethetik, hogy kíváncsian nézelődök eközben, mert ki ne tenné a helyemben.
Aztán megjön a kapitány és meg kell állapítanom, hogy nem sokban különbözik a többi hasonló foglalkozást űzőtől, akiket ezen a helyen már volt szerencsém látni és a kocsmában is volt belőle egy-kettő. Az elmaradhatatlan szakáll, a „sörhas” és a rengeteg fegyver, mintha ez jelezné mindenkinek, hogy ő a kakas a szemétdombon.
Viszont itt most tényleg ő az, aki dönthet élet és halál felett, így rövid idő után le is sütöm a szemem, mint aki nem állja az övét és némi tisztelettel a hangomban válaszolok a kérdésére.
- Jelentkezni szeretnék a hajójára, uram. Azt mondták az a szépség ott a vízen a magáé, én meg bár nem vagyok egy izompacsirta, de ügyes vagyok, biztosan a hasznomat venné.
Aztán ismét szembe nézek vele, hogy lássa komolyan gondolom a dolgot – pedig nem , - de ügyesen forgatom a szavakat, ha kell, mert valakinek a bizalmába férkőzni, az mindig fél siker.
Sajnos a barlang, amiben meghúzták magukat elég nagynak tűnik, a végét nem is látom, ahonnan a kapitány érkezett és bár van itt összehordott zsákmány a falak mellett több helyen, de azok inkább nagyobb ládák és zsákok formájában, na meg a szalmazsákok, priccsek is láthatók, van amelyiken alszanak is páran.
~ Ha mindig van itt valaki, akkor igen csak óvatosnak kell lennem. ~ figyelmeztetem saját magam.
Ha sikerülne itt maradnom akkor nem is lehetetlen a feladat, mert a legnagyobb problémát az észrevétlen bejutás jelentené.
Sejtésem szerint a legutolsó zsákmány amúgy is valahol a kapitány közelében lehet, talán pont annak válogatásában zavartam meg, tehát az lesz az elsődleges célpontom.
Vissza az elejére Go down
Regélő

Regélő

Hozzászólások száma : 335

Character sheet
Nép:

Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2015-01-29, 8:23 am

*A nagydarab, szakállas férfinak, úgy látszik, bejön a tisztelet megadása.
Ki tudja, talán valami hasonló ifjonc volt ő is valaha.
Természetesen, az őr még mindig ott van, és hát a barlang úgynevezett előszobája sem teljesen üres.
Ebben a pillanatban úgy tűnik, a barlangnak egyetlen bejárata van, amelyen bejöttek. Ez azonban nem zárja ki, hogy hátrébb ne lehessen afféle vészkijárat, s mivel a homokkő jól alakítható, így, ha nem is volt, talán a kalózok vágtak maguknak.
Nem engedhetik meg, hogy ha kitudódik ittlétük, a verinoli katonák rajtuk ütve beszorítsák őket.
Jól láthatóan ez a lerakat, de igazán értékes holmi nincs. Viszont az egyik priccsen egy korosabb harcos, láthatóan jó néhány forradással, kardot élez nagy műgonddal.
Akad olyan harcos is, aki egyszerűen csak pihen, a fal felé fordulva.
Két kalóz az egyik ládát emeli meg, egy elől, egy hátul, s viszik el a járatban, eltűnve szem elől.*
- Valóban szépség.
*Hunyorít a fekete szakállas.*
- A kötelekre nem is izomkötegek kellenek, hanem kérges kezű, szívós és félelmet nem ismerő férfiak.
Olyanok, akik nem félik a tengert, ha nincs a közelben szárazföld, sem a vihart, sem a halált.
Te vajon ilyen vagy?
S miért kellene nekem alkalmaznom téged?
Van épp elég emberem, ahogy láthatod.
*Tárja szét kezeit, mutatva, népes társaság veszi körül őt. Természetesen, a fiatalember jól beszél, de az ő „szakmájuk” megköveteli nem csak azt, hogy egy idegennel szemben bizalmatlanok legyenek, még azt is, hogy sajátjaikkal is.
Kincsekről van szó, és nem a kaland, vagy valamiféle homályos elvek tartják őket össze, hanem a gazdagodás lehetősége, s az az élet, amit választottak, ki kényszerből, ki más okból.
A vezér világos szemei kérdőn várják a választ Jeremytől.*
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 950

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2015-01-29, 6:20 pm

Most sem csalódtam a szavak erejében, mert azok jól megválogatva és a megfelelő hangot megütve a legtöbbször el lehet érni vele a célt. Láthatóan a kapitánynak is tetszett, ahogy szóltam hozzá, de persze sejtettem, hogy ez azért ahhoz nem lesz elég, hogy azonnal a keblére is öleljen. Én sem most kezdtem a óz alvilági életemet, így biztos voltam benne, hogy több bizonyítékot akar majd, vagy akár még valamiféle próba elé is állít.
Nem akartam én mindenáron a soraikat gyarapítani, még a megtévesztés érdekében sem, bár jól jött volna megkönnyítette volna a dolgomat, de ha eléggé körül tudok nézni, akkor, ha veszélyessé válik a dolog, vagy valami lehetetlen dolgot kér, akkor már itt sem vagyok, aztán visszanézek, mikor nem számítanak rám.
Sajnos a barlang sok féle lehetőséget, akár kijáratot is kínál, ami még takarva van előttem és ez arra ösztönöz, hogy tovább játsszam a színjátékot. Tekintetem, merő kíváncsiságból szalad végig a bent tartózkodó kalózokon, felmérve, hogy általában hányan lehetnek itt bent.
Meglátásom szerint csak egy-két ember alhat itt felváltva, akik az őrködést látják el, a többiek vagy a amíg jó idő van a szabadban töltik az idejüket és főleg a kocsmákban és bordélyokban verik el a rablásból szerzett darnáikat.
Persze közben erősen figyelek a kalózvezér reakciójára és szavaira. Nem utasított el rögtön, hanem, ahogy számítottam rá tovább kérdezősködött, hogy kikutassa mi vezetett ide.
Óóóó, ha tudná, már biztos a kardja szaladna át rajtam!
- Nem félek kipróbálni új dolgokat és a veszély sosem volt akadály egy-egy munkánál, főleg, ha az jól fizetett. – jelent meg egy kis vigyor a képemen. – Fiatal vagyok, kíváncsi és vakmerő és ha megfelelő a motiváció, akkor gyorsan jár a kezem is. – vágtam bele tényleg mindent egy lapra téve fel, nem tudva miként reagál erre. – Egy ilyen szép és veszélyes vizeken kalandozó hajóra meg mindig kellenek emberek, akik pótolják a lemorzsolódókat, nem? – nézek rá kérdőn. – És ami a legfontosabb, olyan halk és csendes tudok lenni, hogy a legyet sem zavarom fel, ha elmegyek mellette.
Remélem, hogy meg tudom győzni és akkor az első lépcsőn már túl is vagyok, majd jöhet a felderítés és a láda lenyúlása, mert azért nem annyira bizalomgerjesztő a banda, hogy e szükségesnél egy perccel is többet töltsek a köreikben.
Persze ez sem lesz könnyű, ahogy az sem, hogy ne kapjanak el míg elhagyom a környéket is. Bár lehet, hogy nem verik nagydobra, hogy valaki meglopta őket, mert akkor veszítenek a „megbecsülésükből”, de azért gondolom mindent meg fognak tenni, hogy kézre kerítsenek és példát statuáljanak.
- Szerintem kell magának egy ilyen ember, nem? – nézek most én rá várakozóan.

Vissza az elejére Go down
Regélő

Regélő

Hozzászólások száma : 335

Character sheet
Nép:

Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2015-01-30, 7:56 am

*A kapitány szemei kutakodón járják végig többször is a fiatalembert.
Hát, mi tagadás, nem feltétlenül hisz azért neki.*
- Szerinted mi veszélyesen élünk?
*A kérdés költői, és a férfi hasa is megrázkódik, ahogy elneveti magát.*
- És mondd csak, mégis mi motivál egy magadfajtát, hogy gyorsan járjon el a keze?
Ejj, hát lopakodni azt tudsz ezek szerint, ám ez a képesség épp egy tengerjáró hajón nem sokat ér.
Mert mi a tenger végtelen hullámait szeljük.
*Mondja ki, mintha nem lenne evidens, ám a keskeny felépítmény egyben azt is jelenti, hogy a hajó, egészen sebesen tud haladni. Természetesen állnia kell a viharban morajló tenger hullámait is, de nem csupán alakja az, mi igazán erőssé teszi.
Legénysége gyakorlott, sok utat megjárt tengeri medve, s hogy Verinol katonái, avagy a birodalmi flotta még nem kapta el, csak azt jelenti, hogy van keresni valójuk a nagy vizeken.
A férfi fejében pedig ott leledzenek a válaszok a kimondott kérdésekre is, hisz Jeremy már megadta őket, maga a csillogó fémek, a darnatömegek, drágakövek azok, melyek motiválhatják a magafajtát.
A kalózok nem is a becsület élő szobrai, de épp emiatt érdemes bizalmatlannak is lenniük.
A szakállas kardját húzza elő, de nem olyan gyorsan, mintha egyből le is akarná vágni az előtte állót, s erre már a kardját élező idősebb kalóz is felpillant, a fenőkő megáll kezében.
Az ajtóban megálló, majd két méter magas, ébenbarna bőrű, széles, lapos orrú férfi is a tolvajt nézi.*
- E penge már sok vért ontott, s nem egyszer mentette meg életem. Mint mondtad, veszélyesek ezek a vizek, tudni kell a fegyvert is jól forgatni. Te vajon mennyire vagy ügyes?
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 950

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2015-01-30, 6:08 pm

Azt hiszem majdnem mindent egy lapra tettem fel, hogy elnyerjem a kalózkapitány „kegyeit” és felfogadjon a hajójára, ami persze csak elviekben lesz így, mivel eszem ágában sincs fel is szállni arra a bárkára és robotolni neki, mint egy bolond.
Láthatóan nem is vette a szívére, legalábbis a nevetése erre utalt, aminek azért örültem, de azért nem is nyújtotta felém parolára a kezét, hogy azonnal csapjak bele. A szemei szúrósan meredtek rám továbbra is és, ha nem lettem volna született hazudozó, akkor bizony most lehet, hogy elbizonytalanodtam volna, hogy talán egy szavamat sem hiszi.
Valószínűleg igazam is lenne, ha ezt gondolnám, de csak részben, mert még éltem, így valamit csak elértem nála, de a kérdések továbbra sem szűntek meg, a marcona alak biztosra akart menni.
Egy kalózcsapat vezetőjeként ezt nem is róhattam fel neki, de most jobban jött volna, ha könnyebben lépre csalható ellenfelem akad.
Össze kellett szednem minden sütni valómat, hogy megfeleljek a ravasz, bár teljesen ésszerű kérdéseinek, minden bizonnyal én is gyanakvó lettem volna az ő helyében, ha egy tapasztalatlan kezdő, aki láthatóan még nem járt hajón, hirtelen fel akarna csapni, bár igyekeztem elég pénzéhesnek tűnni.
- Ezek az ujjak nem csak elemelni tudnak ezt-azt. – mozgattam meg magam előtt a szóban forgó testrészt. – Ha kell mást is jól forgatok és általában nincs lelkiismeret furdalásom. – igyekeztem hihetően előadni a gonosztevőt. – És különben is gyorsan tanulok meg bármit, ami szükséges lehet. Higgye el nem járna velem rosszul. – ütöm a vasat, amíg lehet.
Nem akarok persze túlzásokba esni, ezért maradnom kell azért a valóság alapján, amennyire lehet, mert szinte biztos vagyok benne, hogy ki akarja majd próbálni, mit tudok nyújtani.
Végül is ebben nem hantázok és, ha nem felelek meg neki, még mindig visszajöhetek később, és használhatom azt, amiben tényleg jó vagyok: a lopásban. Igaz, a kalózkapitány nem is sejti, hogy ezt nem a hajón fogom bebizonyítani, hanem itt a szárazon.
Viszont mikor a férfi előhúzza a kardját, már kissé elbizonytalanodom, hogy tényleg jó ötlet volt-e ez a nagy határozottság, amivel itt bizonygatom a rátermettségemet. Feltűnik, hogy az előbbi kardélezés hangjai is elhalnak és felkészülök a futásra, ha rosszra fordulnának a dolgok, bár ahhoz először azon a kétméteres alakon kéne átvergődnöm, aki eltorlaszolja a bejáratot. Lehet, hamarabb fogom felkutatni van-e másik kijárat, mint gondoltam volna.
Egyelőre nem derül ki, hogy mi a pontos szándéka, vajon ő akar megvívni velem? Nem vagyok egy kiváló kardforgató, általában nem kell ehhez folyamodnom a munkám során, de azért rossznak sem mondanám magam benne. Az élet sok mindenre megtanítja az emberfiát, akit nem kényeztetett l a sors, hogy félvérnek született.
- Úgy gondolom megállom a helyem, ha arra kerülne a sor. – veszem le a pillantásom a kardról és nézek a szemébe, engedve, hogy meglássa benne a feszültséget, hiszen nem várható el egy ilyen helyzetben senkitől, hogy teljesen nyugodt legyen, az biztos feltűnne neki.
És nem is vagyok az! Meg kell találnom a kiutat, akkor is, ha úgy dönt még sem lenne szerencsés kijutnom innen.
- Ha bizonyítanom is kell, remélem nem bánja, ha én is kihúzom a pengémet. – kérdezem tőle, egyelőre nem téve semmilyen olyan mozdulatot, amit akár félre is érthetnek.
Ha nincs ellenvetés, akkor azonnal megteszem és máris megcsillan a fáklyák fénye a vékony pengén, amit láthatóan nem most fogok először a kezemben.
Nagyon remélem, hogy nem halálig akarja a játékot, mert, ha igen, akkor lehet inkább visszakozom, minek ekkorát kockáztatni.

Vissza az elejére Go down
Regélő

Regélő

Hozzászólások száma : 335

Character sheet
Nép:

Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2015-01-31, 9:30 pm

*A fiatalember bizonygatja még megfelelőségét, de ki tudja, valóban mennyire is alkalmas.
Ezért aztán a kalózkapitány erősen igyekszik felmérni a jelentkező képességeit, de van, amivel nemigen tud mit kezdeni.
Bizonyos dolgok csak idővel válhatnak ismertté, s ettől lesz veszélyes minden újonc, mert mondani bármit lehet.
A fekete szakállú férfiban, és két társában is egy képesség mellé odakerül a strigula.
Megvan a kellő hidegvér, még ha a feszültség ott is vibrál a jelentkező szemében.*
- Nincs ellenemre, hadd csókolózzanak össze a pengék! Hiszen, mint mondta, veszélyesen élünk.
Nem kell életet ontani, de azt jó tudni, hányadán állsz a tudománnyal, ami az életed mentheti meg nálunk.
*Jegyzi meg a köpcös, mire az öreg hangos szusszanással áll fel, még mindig kezében tartva a fenőkőt és a kardot is.
A magas, ében bőrű férfi a bejáratnál még mindig csak áll, egykedvűen őrizve azt.
A fiatalabb kalóz a kivont kard felé sújt saját pengéjével, hogy ha Jeremy védekezőn felemeli azt, hát csengve csókolózzanak össze a fémek.
Alapállást vesz fel, s jobbjában tartva fegyverét újra lesújt, ezúttal Jeremy bal vállát véve célba.
Az idősebb e pillanatban inkább csak figyel, a fenőkövet baljában markolja, kardját jobbjában.*
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 950

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2015-02-01, 3:19 pm

Ha hallanám a kapitány gondolatait biztosan egyetértenék vele, már persze csak magamban, mert egyáltalán nem óhajtanám a tudomására hozni, hogy mennyire nem vagyok kiismerhető, hiszen most pont arra törekszem, hogy elhitessem vele, mennyire megbízhat bennem és mennyire megakarok felelni.
Azért nem vagyok csepűrágó és csak remélni merem, hogy nem játszom túl a szerepemet, de igyekszem beleélni magam a jövendőbeli kalóz szerepébe és mivel én sem csak kedvtelésből űzöm a mesterségemet, a csengő pénzérmék elképzelése nem is esik nehezemre.
A feszültséget nem is akarom leplezni, de muszáj megmaradnom a hidegfejű gondolkodásnál, ha túl akarom élni ezt a kalandot és meg akarom szerezni a dobozt, valamint az érte járó nem kevés összeget.
Szívesen felkuncogtam volna, mikor arról beszél a vezér, hogy nincs ellene egy kis testgyakorlás, amiben a kardoké a főszerep, mert ez olyan, mintha lett volna más választásom. Az viszont megnyugtató, hogy nem akar halálig menő küzdelmet, így maradok és bízom a szerencsében és ha sikerrel járok, majd nem felejtkezem el hálám kézzel fogható jelét elhelyezni egy szentélyben.
- Tehát eljött az egyik próba ideje? Ez ár azért kedvező jel, nem? – húzódott egy kaján vigyorra a szám, hiszen ez tényleg azt jelentette, hogy megfontolás tárgyává tette a felvételemet, különben rég kidobatott volna.
Azonban úgy nézett ki még sem kockáztat semmit és nem ő maga akar megküzdeni velem, igaz köpcös termetét elnézve, talán nem is tett volna jót a hírnevének, ha egy „kölyök” szorongatja meg.
- Ő lenne az ellenfelem? – nézek a felálló. az élezést félbehagyó idős fickóra némi csodálkozással, de mint kiderül lehet csak elterelésnek kellett.
A kalózkapitány mellett álló, engem bekísérő kalóz az aki először érinti a pengémet. Ezek után
persze nem árt felkészülni, hogy nem egy támadóm lesz, hanem talán több, így a hátam mögött álló nagy termetű harcost sem árt fél szemmel figyelni.
A fegyverforgatást a legősibb módon sok gyakorlással és sok verejték árán tanultam meg és semmi mágiát nem használtam hozzá, azokat a tolvajlás tudományához igyekeztem megszerezni, vagy legalábbis annak segítésére.
Így aztán az újabb támadást szinte önkéntelen mozdulattal hárítottam és máris oldalra léptem, egy kört írva le a pengével, ezzel kényszerítve ellenfelem kardját, hogy az kövesse annak útját, majd mikor felsőteste védtelenné vált, a fegyveremet hátra rántva szúrtam az oldala felé.
Aztán azonnal igyekeztem vissza is rántani és néhány lépést hátralépni, hogy legyen időm egy másik támadást időben kivédeni.
Arcomon most is halvány mosoly honol, mint akinek ez nem okoz semmi nehézséget, de ez is a megtévesztés része, nagyon is komolyan koncentrálok.
Vissza az elejére Go down
Regélő

Regélő

Hozzászólások száma : 335

Character sheet
Nép:

Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2015-02-01, 3:46 pm

- Vagy kedvezőtlen, ha nem állod ki.
*Vonja meg vállát a fekete szakállú. Az első összecsapásra a két kard csengve találkozik.
A fiatalabb kalóz is részt vett már ütközetben, nem minden kereskedő hajó legénysége adja kezeit feltartva át ellenállás nélkül rakományát, utasainak értékeit.
Bár Jeremy félrevezeti kardját, a kalóz is oldalt lép, mintegy táncba kezdve a fiatalemberrel, s az oldala felé szánt szúrás a levegőt éri csupán.
Már újfent támad is, kardja az ellenét lenyomni készül a föld felé, de mielőtt kisiklana alóla, fel is rántja, s ha az erőfeszítéstől Jeremy izmai felfelé rántják az imént még lefelé nyomott pengét, alatta suhint el.
A cél nem súlyos seb okozása, de talán a ruházatban esik azért némi rés ettől.
Ám e mozdulattal már húzza is vissza védekezni a pengét, arra számítva, hogy a támadásra ellentámadás lesz a válasz.
Ekkor lép be a körbe az öreg kalóz, kinek kardja immár számos küzdelemben óvta gazdáját. Ha Jeremy nem figyel eléggé, hiszen talán leköti a fiatal ellenfél gyors mozgása, a kard markolatával zúz rá a fiatal tolvaj derekára oldalt hajolva veséje magasságában.
Nem döf, s nem is vág tehát, ám annak, aki Balrog bandájában akar harcolni, fel kell készülnie, hogy nem tiszta vívópárbajok fogják életét kitölteni a hajón, vagy azon kívül.
A fekete szakállas kardját hegyével a föld felé tartva figyeli az összecsapást, ahogy a fekete óriás is.*
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 950

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2015-02-01, 6:37 pm

Hát igen, ezt azért muszáj volt hozzá tenni, hogy meglegyen a lelki nyugalmam! De most már nincs visszakozás, mert akkor nagyon kilógna a lóláb, ahhoz már túl messzire mentem.
Bár nem a vezérrel óhajtottam volna harcba szállni, azért azt sem gondoltam, hogy a fiatalabb fickó nem értene a fegyver forgatásához, különben nem lenne itt. Már az is azt mutatja, hogy vérbeli kalóz, hogy figyelmeztetés nélkül támad, de hát épp elégé fel vagyok pörögve ahhoz, hogy ne érjen váratlanul.
A támadása nem sikerül, hogy az én ellentámadásom sem, mert legalább olyan gyorsan lép oldalra, mint én. Még jó, hogy hátrébb lépek, mert máris jön az újabb kör és a kardunk ismét össze csókolózik. Érzem, ahogy lefelé kényszerítené a pengémet és önkéntelenül igyekszem ellenállni ennek az erőnek. Az utolsó pillanatban bevillan, hogy mi lehet a szándéka, de a helyzet ettől nem lesz könnyebb, hiszen ha nem állok ellen, akkor szavad a kard útja, ha meg igen, akkor izmaim saját magam kárára dolgoznak. Egy esélyem van, hogy hirtelen szinte az orra elé lépjek, miközben a testemmel igyekszem hátrébb taszítani, így nincs esélye a kardom alatti vágásnak, bár a nadrágom így is megsínyli, de nem sebez meg.
Azzal, hogy előrébb lépek, esélyem van megpillantani a felém irányuló orvtámadást, amire lelkem mélyén valahol számítottam is.
Viszont a mozdulatom egyúttal be is korlátozza a mozgásomat, hiszen az előttem lévő fiatalabb kalóztól, nem tudom kikerülni teljesen az ütést, ami a csípőmet éri és bár fájdalmas a dolog, még sem válok harcképtelenné.
A kardom markolatát szorítva, azt felrántva próbálom állon vágni az előttem állót és azzal a lendülettel guggolok le és tőrömet kirántva a csizmából, fordulatból szegezem azt az öreg ágyékának, ha addig nem hátrál meg.
A harc alatt kezdem elfelejteni, hogy közben árgus szemek lesik minden mozdulatomat, de most egy pillanat alatt belém nyilall és az is, hogy ha még többen beszállnak, akkor vert helyzetben leszek.
Még sem mondhatom, hogy ez nem túl lovagias küzdelem, hiszen pont ezt igyekszenek a tudtomra adni.
Vissza az elejére Go down
Regélő

Regélő

Hozzászólások száma : 335

Character sheet
Nép:

Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2015-02-02, 7:57 am

*A feketeszakállas elégedetten csettint nyelvével. Ez már tetszik neki. A fiú valóban küzdhetett már egy-két kisebb összecsapásban.
El kell ismernie, hogy egy jó megoldást választ, és úgy tűnik, lát is kellőképpen, ahogy kell.
Összesen egy zúzódást szerez csípőjére, a veséje helyett, illetve a nadrágjára egy hosszabb vágást, de bőrét a kard pengéje nem sebzi meg.
A fiatalabb kalóz maga hátrébb tántorodik, de ahogy megveti lábát, már abban a pillanatban kihasználja, hogy Jeremy épp a fájdalommal van elfoglalva. Azonban nem számít a hirtelen ütésre, amelytől megroggyan.
Az öreg eközben vén rókaként nem marad félresikerült támadása helyén, nézve, hogy esetleg felmetszik, vagy ellentámadást kapjon, s ez meg is menti a tőrvágástól.
Azonban abban a pillanatban bele is rúg a helyére szánt, tőrt tartó kézbe, hogy kirepüljön a fegyver a marokból.
A fiatalabb kalóz felsértett szájáról letörli a vért, s kardját előretartva döf Jeremy felé, de ügyelve azért, hogy ne okozzon halálos sérülést, de ezzel a mozdulattal, főképp, ha Jeremy elvezeti kardját teste mellől, már fordul is, hogy szabad kezének könyökével Jeremy fültövét, vagy tarkóját üsse meg.
Az öreg eközben a fiatalember bokája ellen indít lábával támadást. A célja, hogy kirúgja alóla a lábát.*

Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 950

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime2015-02-02, 7:14 pm

Bár teljes figyelmemet leköti a harc, hiszen most már nem egy, hanem két ellenfelem is van egyszerre és azért nem vagyok egy pengeharcos, aki ezzel keresi a kenyerét, de azt azért hallom, hogy a kalózkapitány tetszését elnyeri pár mozdulatom.
Biztos vagyok azonban benne, hogy ha több ideig is meg kell osztanom a figyelmem, hiába vagyok gyors és fürge, nem fogok bírni velük. Érezhetően nem kevés gyakorlat, verekedés áll már a két kalóz mögött és aljas húzásokért sem mennek a szomszédba. Ezeket pedig kétfelől nehéz kivédeni, már az is csoda, hogy eddig megúsztam nagyobb sérülés nélkül.
Igaz, a vezér megmondta, hogy nem halálos párbajt akar, de az nem jelenti azt, hogy ne sebesítsenek meg és az most nem jönne jól. Nem mintha máskor jól jönne, de a ládikát most kell ellopni.
A váratlan ütésem bejön a fiatalabbiknál és ezzel nyerek egy lélegzetnyi haladékot, amit az idősebb letámadására fordítok, hogy egyszerre egy felé kelljen figyelnem, de a vén róka sem megy a szomszédba a vívástudományért, így mire felé szúrok a tőrrel, pár lépéssel hátrébb van már, amit ki is használ. A késem pengve vágódik a szikla falának és csak remélni merem, hogy nem tört el egy csont sem a kezemben a rúgástól. Nincs időm azonban ezzel foglalkozni, mert hatodik érzékem a másik támadó felé rántja a figyelmem. A szúrást egy körbeforduló kardmozdulattal próbálom meg kivédeni, mely akár ki is kaphatja a kezéből a sajátját, ha nem vigyáz, de tudom, hogy elvesztettem az előnyömet és hibáztam, az idősebbnek a hátam mögött túl sok időt hagytam már. Ez a hiba meg is hozza a gyümölcsét, mert megoszlik a figyelmem és egyik testre támadást sem tudom kivédeni. A fiatalabb ütése a fülem alatt talál el, pedig megpróbálom félre rántani a fejem, de elvesztem az egyensúlyomat a lábam kirúgásától, így a mozdulat elkésik. Nagy nyekkenéssel zuhanok hanyatt és alaposan meglódul velem a világ, miközben igyekszem talpra kecmeregni, ha hagynak, bár ezt kétlem, ha az eddigi taktikát követik.
Most már minden csak a kapitányon múlik.

Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Tagana-öböl - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 6 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Tagana-öböl
Vissza az elejére 
6 / 8 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Nyugati szeglet-
Ugrás: