LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Tagana-öböl

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
SzerzőÜzenet
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-09-11, 7:41 pm

Balál azt tervezte, hogy a rejtekhelyét felkeresi a holmijáért, és megnézi mellette a kisvad csapdát. Ha az üres, lő valami kisebb vadat, esetleg valami fajdfélét magának és közben kimódolja, miként jusson vissza a hajóra, és szerezze meg a pénzét, netán hogyan és kitől csalja ki a hajóról a darnáit.
A mágus ott tartott gondolatban, hogy a teljes napfelkeltéével ő is útra kel, és éppen kezdett felülni, amikor egy férfi lépett elő a sűrűből, és egyszerűen belerúgott. Óvatlan lehetett a mozdulat és mintha egyensúlyát vesztette volna az idegen, Balál azonban ingerülten reagált a váratlan helyzetre. Egy zerge fürgeségét meghazudtolva ugrott fel, a verekedéstől sajgó tagjait nem is érezve, mintha hátrahagyta volna a földön őket. Két kézzel kapott a köpönyeg nyaka után, és megrántotta a fickót, amennyire csak bírta. Arc az arccal szembe, puszta kézzel nézett farkasszemet a másikkal. Felsejlett ugyan előtte, hogyha netán túlerő jönne rá az erdő rejtekéből, esetleg járhat úgy, mint a hajón, ahonnan kidobták. Egyszerűen lefogták. De nem! Csak azért is...
- Hogy merészelsz???- Azzal már emelte is a bal öklét, hogy lendületből orrba zúzza.
Vissza az elejére Go down
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Hozzászólások száma : 440
Életkor : 27
Munkahely : Gyalogság/Al'Eron Ryden tanítványa

Character sheet
Nép: Emberek
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-10-15, 5:42 pm

// Verinol után, Al'Eronos játék után; Clo részről. (user nagyjából tudja mi zajlott le ott, majd alkalom adtán lejátszuk Eronnal Cool) //
// Játék Adria Beloriannal //


Tagana öble több érdekességet rejtett magában a fiú számára, mint azt gondolta volna. Egy nagy változás állt be nála. Talán többet segített ez Eronnak, mint neki, ugyanis Verinolban végre elfogadta mesterének. Az a jelenet, amit ott levágott még most is pírt rajzol az arcára. Zavarba ejtő volt, de ere csak utána jött rá, hála az isteneknek. Annyira fel volt dúlva lelkileg, hogy ha Eron nem fogadja el, és nem mondja azt a mit (habár várható volt, hogy nem lesz túl szelíd), úgy érezte, hogy akkor biztosan összeroppan. Vadalan mély sebet hagyott a lelkén. A gyógyír rá pedig az amitől egész eddig viszolygott a lelke legmélyén. Nem értette, nem is akarta nagyon elfogadni a világ ilyesfajta berendezkedését. Az erős diktál, az erős mondja meg, mit tegyen a gyenge. A gyenge hallgat, vagy meghal. Ő egy gyenge kiskatona, nagy terhekkel a vállain. Sokszor érezte már úgy, hogy elnyomják ezek a terhek, de voltak pillanatok amikor csak azért folytatta a "harcot", melyet életnek hívunk, mert ezek a terhek léteztek. Számítanak rá, és ő nem akar csalódást okozni azoknak az embereknek. A szeretteinek. Hát igen, rég volt már, hogy láthatta a húgait, vagy az édesanyját. Mi is lehet velük? Nem tudja.
Lefelé bandukolt a sós vízpart felé. Eronnal nem mentek be a városba, hanem a szélén táboroztak le, és edzettek. Ezek (eddig egy volt csupán) az edzések már komolyabbnak voltak mondhatók, ha azt vesszük, hogy a sötét elf még szadistább programokat talált ki a számára. Komolyan félt attól, hogy egyszer egy edzés keretén belül megöli a tünde.
Azonban mégsem tágított tőle, pedig az elején világosan elmondta a tünde azt is, hogy ha komolyan el akar menni, akkor megteheti. Egyszóval megtehette volna, hogy megelégeli, azonban ahogy Verinolban is kijelentette a szürke bőrű, hegyes fülünek; ő az egyetlen, aki tanítja, és ő meg tudja tanítani. Erősebbé akar válni, mindenképp.
Erősebbé, hogy megmenthesse Illiát.
A mostani helyzetében még magát sem volt képes megmenteni, nem hogy másokat. Bántotta a dolog, de nem adta fel. Szívből kívánta, hogy Eron (mint egyetlen mentsvár) valóban ki tudja képezni, erősebbé tudja tenni. Erőssé, hogy a Vadalani incidens ne ismétlődhessen meg többé.
Talán önteltség tőle ez a kívánság. Egy vékonyka srác mit tehetne olyan vad és harcias nép szülötteivel, mint amilyen a vadalaniak. Tudta ezt ő is nagyon jól, és azt is, hogy sokat kér az istenektől, de nem adhatta fel a reményt. Neki meg kell mentenie Illiát, és ehhez erőre van szüksége.
A felkelő napot bámulta, szerette a természet ilyen monumentális megnyilvánulásait. Ahogy a nap fénye eláraszt mindent, úgy érezte ő is, hogy felébred, felpezsdül.
Csupasz lábát a part hideg vize mosta, ő pedig a kissé ütött-kopott szürke ingében volt, meg egy fekete nadrágban.
- Várj rám, Illia. Nem felejtettelek el. - Súgta bele a reggeli homályba, s szavait a tengeri szellő tova vitte.
Vissza az elejére Go down
Adria Belorian

Adria Belorian

Hozzászólások száma : 79
Életkor : 30
Munkahely : a nagyvilág

Character sheet
Nép: Emberek
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-10-16, 12:27 pm

[Játék Cloud Revan's-al Balál után]

*Sok idő telt el azóta, hogy otthonról útnak indult és még mindig életben volt. Egyben, néhány karcolással és horzsolással gazdagabban. Csupán büszkeségét törték le néhányszor, azóta is átkozza magában az érintetteket és nagyon reméli, hogy igen erősen csuklanak. Mivel pénze nem igazán maradt, csak pár napot tudott nyugton és tetővel a feje felett eltölteni Vailan kikötőjében, kénytelen volt munkát keresni, bár nem indult szerencsésen. Az érces hangú mondhatni kirázta belőle utolsó mentsvárát és még a lova is megsebesült. Nem volt vészes, de lelassította és pénzbe került. A küldetés tehát nem volt valami sikeres, s mivel nyugat felé haladtak valahogy nem volt már kedve visszamenni Vailanba. Végül is teljesen mindegy hol pihen meg, egyik város pont olyan neki mint a másik. Pénz nélkül meg úgy sem tud megszállni sehol, így maradt kelet és szabad ég dunyhának, puha moha derékaljnak.
Nem különösebben jött ettől zavarba, még volt mit legelnie a kancájának az erdő pedig tartogatott még némi dércsípte gyümölcsöt, bogyót és vadat. Jó volt csapdaállításban is, türelemmel is ellátták az istenek, íjával sem bénázott. Jól nem lakott ugyan egyszer sem de az éhhalál nem fenyegette. kelet felé haladt hát, bár arról nem volt fogalma hogy hívják a helyet ahova tart, de majd megtudja ha már megérkezett. A város neve különben sem változtat semmin.
Csak akkor képedt el mikor a távolban meglátta a nagy vizet. Észre sem vette, hogy ilyen sokat lett volna úton, vagy kifogott egy keskeny földcsíkot, hogy megint a tengerhez ért. Megveregett kancája nyakát és tovább ösztökélte a menetelésre. Még sosem fürdött a tengerben bár már megkóstolta. Mikor Evolyranból tartott egy hajó fedélzetén Lanuriába, kedvenc matróza, Bíborfej felhúzott neki egy vödörrel, hogy a lány megkóstolhassa. Tényleg sós volt, nagyon sós. Azt is mondták, hogy a nap ha megszárítja a bőrén fehér foltot hagy maga után, ki kellett próbálnia. Nagy lelkesedéssel indult neki a part felé vezető útnak és mikor leért szinte körül sem nézett. Közel s távol nem látott senkit, vagy csak elkerülte a figyelmét a nagy öböl partjának egyik szegletében ücsörgő ifjú. Lenyergelte Fellát majd saját felsőruházatát vette le és dobta a nyereg és takarókupacra. A kancával együtt rohant a vízhez némi alsóneműben, majd sikkantva tipegett ide-oda a hideg vízben. A hullámok csipkedve csókolták bőrét, Adria pedig mint egy gyerek ugrálta át a hullámokat. Fella a part mentén kocogott, az első korty után többet nem kóstolt a vízből de nem is jött ki belőle. Ő is élvezte.*
Vissza az elejére Go down
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Hozzászólások száma : 440
Életkor : 27
Munkahely : Gyalogság/Al'Eron Ryden tanítványa

Character sheet
Nép: Emberek
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-10-16, 1:17 pm

Hirtelen, vagy nem is olyan hirtelen, ám Cloudnak egy kellemetlen első találkozással többel, megjelent valaki. Nem mondhatná, hogy a közvetlen közelében ugrottak fejest a vízbe, ló és lovasa, habár amekkora zajt csaptak, csak a süket és vak nem vette volna észre. No meg persze csak az nem keltette volna fel magára a páros figyelmét, aki ehhez még hozzá néma is.
Fogalmazhatunk úgy bátran, hogy a látvány túl sok volt szegény Cloudnak. Olyan vörössé lett a fedetlen női idomok láttán, mint a főtt rák, még ha csak pillanatnyi időre látta is meg, és azonnal elfordult. Mit elfordult, hátrált ki a vízből nagy és mindenek előtt zajos léptekkel, illetve hátrálva állt fel azonnal, csak hogy azok után dadogva, kezeit előre tartva, (mintha bűnös lenne), próbálja eloszlatni az esetleges kételyeket magáról. Amik először is eddig még csak az ő fejében születtek meg, de már ráfestették a zavartságot az arcára.
- N-n-n-ne haragudj!... N-n-ne-nem látt-alak! N-nem láttam semmit! ....
Közben még mindig rák vörösen fordította a szöszi fejét oldalra, csukott szemmel, kezeit védekezőleg a lány felé tartva, nyitott tenyérrel.
Vissza az elejére Go down
Adria Belorian

Adria Belorian

Hozzászólások száma : 79
Életkor : 30
Munkahely : a nagyvilág

Character sheet
Nép: Emberek
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-10-17, 8:07 am

*Élvezte a fürdőzést, le sem tagadhatta volna mennyire. Bár a víz kissé hűvös volt, még ez sem tántorította vissza attól, hogy derékig belegázoljon. Kapkodta a levegőt rendesen de arcán földöntúli mosoly játszadozott.*
~ha én ezt egyszer otthon elmesélem…~
*A falujából senki nem látta még a tengert, ő pedig elmondhatja magáról, hogy fürdött benne, kóstolta és hajón is átszelte. Már megérte eljönni otthonról, pedig amiért eljött, hogy sárkánnyal találkozzon, netán a hátára üljön, az még meg sem történt. Talán a sors akarta így nem tudni, de persze Adria nem adta fel terveit, csak úgy nevezte ezt az egészet, hogy tesz egy kis kitérőt. Szóval lubickolt Fellával együtt. A kanca ott csapkodta a vizet körülötte, ugrálta át ő is a felé törő apró hullámokat, a sörényét rázta és boldogan nyihogott. Adria meg két kézzel locsolta rá a vizet amit a játékos paci igyekezett kikerülni, nem sok sikerrel. nem sokáig élvezhették a játékot mert az az ifjú aki a parton ült megérkezésükkor, megzavarta őket. Mint ahogy akkor nem vette észre, úgy most is csak későn jutott el a tudatáig, hogy valaki hozzá beszél. Amikor észrevette az ifjút és a szavaiból rájött mi is történik, maga elé kapta a karjait, majd Fellát. A kanca eltakarta Adria felsőtestét, de lábai tisztán látszottak a kanca lábai között a hasa alatt.*
-A fenébe!....gyerünk, takarj már el!
*Morzsolta fogai között a szitkot és Fellára szólt, hogy álljon elé. A kanca mintha vigyorogna húzta fel felső száját és villantotta ki fehér lapát fogait, majd s hátrafordulva Adriára prüszkölt.*
-Ne vigyorogj te hibbant ló!
*Próbált elaraszolni Fella takarásában a nyereghez és a ruháihoz.*
-Nem haragszom….fordulj el…..még jobban.
*Kikukkantott a ló nyaka alatt, hogy jobban szemügyre vegye az ifjút. Tényleg az volt, vonásai szerint nála jóval fiatalabb, bár Adriára is mondták már, hogy gyerek. A kócos, szőke üstök inkább suhancot takart, a világos tekintet kék szemeket sejtetett de ebből a távolságból nem lehetett biztosan megmondani. Adria közben elért a ruháihoz és magára erőszakolta a nadrágot. Nem volt könnyű a vizes testére húzni, de úgy tűnt mára ennyi volt a fürdésből. A váll nélküli blúz és a mellény már könnyebben felment, Adria kilépett Fella mögül, akit többször is mozdulatlanságra kellett ítélnie néhány keresetlen szóval. Ha a kanca nem is tudta igazán miről van szó, valamit gyaníthatott mert irtó jól mulatott. Játékosan megcsipkedte Adriát és egyszer a fogai közé vette a blúzának ujját is amiért kapott egy legyintést és egy szúrós tekintetet. De aztán csak sikerült felöltöznie és most az ifjú felé lépkedett, hosszú, fekete hajából kissé előrehajolva csavarta ki a vizet.*
-Üdv! Megmondanád hol vagyok most?
*Azért nem árt tudni legalább a város nevét, vagy az öbölét, esetleg a nagy vízét.*
Vissza az elejére Go down
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Hozzászólások száma : 440
Életkor : 27
Munkahely : Gyalogság/Al'Eron Ryden tanítványa

Character sheet
Nép: Emberek
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-10-17, 11:30 am

Talán csak el kellett volna kullognia szép csendben, míg nem figyelt rá a lány. Megelőzhette volna az amúgy is kínos találkozást, és a lánynak sem szerzett volna vele egy félbeszakított fürdőzést. Mi sem bizonyította későn beugrott elmélet jobban, minthogy a lány is csak a szavai után figyelt fel rá. Elszúrta. Sokkal tapintatosabb lett volna elmenni és nem zargatni senkit. De hát amikor észre vette a lányt szinte biztos volt benne, hogy a következő tette vagy egy sikoly lesz, vagy nem is igazán tudja... talán csak saját képzelete tréfálta meg. Még az is eszébe jutott, hogy talán ez a hely ki van jelölve csak lányoknak, ő meg bepofátlankodott ide. Igazán nem tudott róla, nem volt terve semmi olyasmi... még a gondolatába is belepirult.
Aztán a lány megszólalt.

- Ne vigyorogj te hibbant ló! -
~ Hm? Nem vigyorogtam >.< ~
De azért biztos ami biztos a szája elé kapta, nem is kicsit idegesen a kezeit. A "ló" megnevezés, mint olyan, már nem is ért el hozzá. Sokszor sokféle képen illették már különféle jelzőkkel. A ló mondjuk újdonság, de hát fő a változatosság.
Úgy nézett ki, hogy megkövesedett ott álltában. Nem tudott se előre, se hátra menni, a gondolatai is csak csapódtak össze-vissza. Leginkább akörül, hogy a lány biztos nem zárta a szívébe ezután, hiszen elrontotta a mulatságát. Már letette a kezét, és a földet bámulva, a lánykának oldalt volt. Zavartan tette egyik lábát a másikra. Érezhető volt, hogy nem tud mit kezdeni a helyzettel.
A "fordulj el" kifejezésre felkapta a fejét, a "mégjobbanra" pedig tett egy gyors fél fordulatot, hogy teljesen háttal legyen a lánynak.
- A-azonnal! - Tette hozzá, mintha csak a kiképzőtiszt parancsait követné. Itt is kuksolt még egy ideig aztán valahonnan, kit tudja honnan összegyűjtött elég erőt ahhoz, hogy megszólaljon.
- Izé, én amúgy is indulni akartam.  El is mehetek...
~ Végülis... nem tudom miért állok még itt. ~
A lány azonban egy kérdést intézett hozzá, amire kötelességének érezte válaszolni. Mint földi, és mint aki már bejárta a helyet, habár az ő vidéke a dél. Ott könnyebben tudna kalauzolni is akár.
- Ez a nyugati szeglet. Az öböl pedig a Tagana öböl. A közelben van Verinol városa. Ott meg lehet szállni.
Mondta mindezt teljesen háttal a lánynak. Hiszen nem kapott engedélyt a megfordulásra, meg már amúgy is lecövekelt abban a helyzetben. Így a lány csak a szőke fürtök szállingózását figyelhette meg a reggeli szelőben.
Vissza az elejére Go down
Adria Belorian

Adria Belorian

Hozzászólások száma : 79
Életkor : 30
Munkahely : a nagyvilág

Character sheet
Nép: Emberek
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-10-18, 6:38 am

*Míg ő a lovával harcolt, az ifjú a zavarával. Ez tisztán látszott még ebből a távolságból is. Főleg mikor szavaira olyan gyorsan fordult meg, hogy még a vizes homokot is felverte maga körül. Adria jót kuncogott magában, még ajkai is széjjelebb húzódtak kicsit. Megingatta a fejét a gondolatra, miszerint egy gyerekkel hozta össze őt a sors aki minden bizonnyal még nem látott félpucér nőt pancsolni a tengerben. Fella elemében volt, végre egy kis izgalom illatát érezte a levegőben amire olyan régen vágyott. Igaz a kontinens egyik végéből a másikba való röpke kis utazás sem volt piskóta, de ez most más volt, ő is érezte és viháncolt.
Amikor Adria megindult az ifjú felé, kéretlenül követte a lánytt, fejét átvetette a gazdája vállán, hogy minél jobb szemszögből lássa a történéseket. Adria midőn lecövekelt a neki háttal álló fiú mögött, Fella prüszkölt egyet és nyihogott, mintha bemutatkozna. Adria egyik kezével megérintette a kanca fejét majd gyengéd erőszakkal ellökte magától, de hiába, a ló makacs volt. Mivel a kis siheder legény még ekkor sem fordult meg, Adriánál leesett az a bizonyos csilingelő darna, de eléggé mulattatta a helyzet, így nem szólt arról, hogy részéről a fiú megfordulhat, a hátának intézte szavait, hallhatóan és érezhetően egy lépésnyi távolságból. kíváncsi volt mit lép erre a kócos szőkeség. Vajon megrezdül hangjának közelségétől, vajon megfordul vagy inkább felveszi a nyúlcipőt ijedtében.*
-Szóval nyugat. Erre mondjuk magam is rájöttem. Tagana öböl. És azt mondod van itt a közelben egy város? És mekkora? Van olyan nagy mint Telar?
*Mosolygott, alig bírta visszagyűrni a nevetést és tovább játszadozott. kinyújtotta lómentes karját és ujjaival megkocogtatta a fiú vállát.*
-Te mit csinálsz itt? Vársz valakit vagy csak úgy lézengesz?
Vissza az elejére Go down
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Hozzászólások száma : 440
Életkor : 27
Munkahely : Gyalogság/Al'Eron Ryden tanítványa

Character sheet
Nép: Emberek
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-10-19, 12:10 am

Egyik lábáról a másikra támaszkodott. Kezdte igazán kínosan érezni magát. Eszébe jutott, hogy elmenjen, de épp mikor összeszedte a bátorságát ahhoz, hogy meg is tegye, a lány megszólalt. Kérdezte, hogy hol vannak, amit pedig nem engedhetett el a füle mellett. Őszintén szólva nem is akart. A kialakult helyzet ugyan igen, de maga a lány jelenléte egyáltalán nem zavarta, így ingott egyik elhatározásából a másikba, ami pedig azt eredményezte, hogy nem csinált semmit. Lehorgasztott fejjel bambult maga elé, és háttal a lánynak beszélt hozzá. Ez pedig még inkább zavarba ejtő volt. Habár ha látná a lány, hogy milyen vörös, az talán még zavarba ejtőbb lenne.
Nem tudott dönteni, hogy mi a legrosszabb ilyenkor.
Míg válaszolt, a lány csak még közelebb jutott, s olyan egy-két lépésre állhatott meg tőle. A lova közeli nyerítése, és a meleg levegő felborzolta a haját, de a hátán is felállt a szőr. Vajon mire gondolhat most a lány? A kérdésre, illetve a válaszra koncentrált. Úgy okoskodott, hogy amíg nem mondják, addig nem fordul hátra, és csak a szavakra figyel, ami pedig azt eredményezte, hogy a vállát ért érintés teljességgel meglepte.
Megrezzent tőle, s kis híján ellent mondott nagy elhatározásának, és megfordult. Az utolsó pillanatban azonban vissza kapta a fejét. A hosszabb tincsek csak úgy pördültek utána a levegőben. Kérdezni akart, de előbb válaszolnia kellett. Mindig így van, ezt szokta meg.
- Nem tudom. Nekem minden város ugyanolyan.... nagy. :s
Nem akart hazudni, de sajnálta, hogy ezt kell mondania. Vidéken nőtt fel, neki egy város hatalmas, és ezen Telar nagysága sem változtatott sokat. Nem akart rossz színben tűnni előtte, és azon gondolkodott épp, hogy mit mondhatna még, hogy javítson a helyzetén, amikor a lány folytatta.
- Lézengeni? Milyen furcsa szó...
Ilyen féloldalasan, de még mindig nem a lányra nézve kissé el is nevette magát. Ezen a szón, de úgy amúgy a lány egész akcentusán érződött, hogy messzi földről jött. Nem hallott még senki úgy beszélni mint ezt a lányt, és ez nagyon is érdekelte. A váratlan helyzeten, nah meg, hogy elnevette magát, egy picikét oldottabb lett a kedve, de csak addig, amíg rá nem jött, hogy mit tett.
- Ó, sajnálom, nem akartalak kinevetni!
Láthatóan küszködött a között, hogy ráemelje e kék tekintetét, vagy sem... Szerette volna végre látni is ezt a különös lányt.
- Megfordulhatok? ...
Vissza az elejére Go down
Adria Belorian

Adria Belorian

Hozzászólások száma : 79
Életkor : 30
Munkahely : a nagyvilág

Character sheet
Nép: Emberek
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-10-19, 7:35 am

*Jó jel volt, hogy a fiú nem szaladt el azonnal. De persze az is megfordult Adria fejében, hogy az ijedtségtől ledermedt. Egyelőre nem tudta melyik verzió a helyes, így arra is felkészült, hogy össze kell kanalazza a suhancot. Nem csak magában mulatott, ajkai széles mosolyra húzódtak, a fiú úgy sem láthatta mert még mindig makacsul háttal állt neki. Argonra emlékeztette, a kovács fiára a falujában aki bár kétszer akkora volt mint ő és három évvel idősebb, de legalább hat évvel tapasztalatlanabb, minden téren. Furcsa volt látni a tagbaszakadt ifjút amikor elpirult valahányszor Adria rámosolygott és csak hebegett-habogott. Igaz, a fekete, rövidre nyírt hajával, termetével cseppet sem hasonlított az előtte állóra, de mégis pont olyan zavarban volt mindig mint ez a legény most. Nos, ha az ifjú hangosan is feltette volna kérdését arról, mire is gondol Adria, minden bizonnyal Argont említette volna.
Alig hallhatóan kuncogott mikor a fiú megrezdült az érintésétől, nem volt szép tőle, hogy játszadozik vele, de élvezte. Derűs fordulatot hozott a hosszú, unalmas baktatásának végére, megspékelve egy kis mulatsággal a tengerben való fürdőzést. A válaszból kitűnt az is, hogy hozzá hasonlóan vidéki emberrel hozta őt össze a sors. Emlékezett még arra ahogyan rácsodálkozott Valianra, a csodás házakra, a főtéren álló tornyos épületre a napfényben vakítóan kitűnő hidak elegáns formáira. Majdnem olyan érzés volt mint amikor a sárkánylovas leszállt a rozsföldön és a hatalmas, gyönyörű lény megrázta a fejét. Akkor egészen közel volt, úgy érezte, még a fényesen csillogó pikkelyek zizegését is hallja. Borzongató volt.
Az ifjú majdnem megfordult de az utolsó pillanatban mégis győzött az illem, ezek szerint volt gyerekszobája és volt egy anyja is aki a fejébe verte hogyan kell viselkednie egy nővel szemben, főleg ha az félpucér. Adria fejét kissé oldalra hajtva hallgatta tovább a fiút és a kuncogását. Nem sértődött meg, volt már rosszabb is, máskülönben pedig ő is mulatott a másikon, így mondhatni kvittek voltak. Nem érdekelte, hogy furának tartja bárki is a beszédét, ahol eddig járt sok idegen megfordult vele együtt, nem volt különös és szokatlan. Még olyan is volt akinek egyetlen szavát sem értette, de a fogadós sem. Szép kis pantomimet játszottak le mire az idegen vacsorát és szobát kapott.*
-Én sem téged.
*Válaszolt vissza őszintén de továbbra is vigyorogva ami érezhető volt a hangján is. Aztán észbekapott mikor a fiú megkérdezte megfordulhat-e. szándékosan kivárt egy hosszú pillanatig mielőtt válaszolt volna.*
-Ja! Persze, fordulj csak.
*Csípőre tette az egyik kezét, a másikkal továbbra is azon ügyködött, hogy makacs lovának fejét eltolja a válláról. Amaz viszont játéknak vette az egészet, így mindig visszatámasztotta magát a lányra s közben szájával, orrával csiklandozta Adria arcát, kissé összenyálazva a lány bőrét amit Adria igyekezett letörölni magáról amint Fella feje kicsit távolabb került tőle. Aztán minden folytatódott ugyanúgy.*
-A fenébe is Fella hagyj már békén!
*Morgott társára, de amaz fel sem vette. Az ifjú elé tehát ez a kép tárul ha megfordul, hozzávéve Adria ónix fényű szemeit, fekete, víztől csillogó nedves haját és mosolya mellett két oldalt a kis gödröcskéket. Fel van öltözve az ifjú minden bizonnyal legnagyobb megkönnyebbülésére, de néhány fényesen gyöngyöző vízcsepp még mindig ott trónol a nyakán és félig szabadon hagyott vállain és szempilláin.*
-Szóval van itt egy város a közelben, azt mondtad. Ott laksz? És mond, élnek a közelben sárkányok?
*Továbbra sem mondott le vágyairól, bár útja során sokan ferde szemmel néztek rá ha erről kérdezett. Kivéve Balált, ő még azt is felajánlotta neki, hogy szerez egy alá való sárkányt. Persze mindezidáig ez nem jött össze, de sebaj, találkoznak ők még.*
Vissza az elejére Go down
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Hozzászólások száma : 440
Életkor : 27
Munkahely : Gyalogság/Al'Eron Ryden tanítványa

Character sheet
Nép: Emberek
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-10-19, 4:36 pm

Hallotta ám ő is a lány elfojtott kuncogását, de nem vette komolyra, elvégre elég szerencsétlenül nézhet ki, így, hogy még azt se tudja eldönteni, merre forduljon. A városra tett megjegyzésére nem jött a lánytól reakció, amit pozitívnak könyvelt el, egyelőre. Azonban újabb kérdést kapott mellé, csak hogy ne maradjon dolog nélkül. A szó, amit használt a lány, az viszont túl bizarr volt ahhoz, hogy ne tegye szóvá. Ki használ olyan szót, hogy "lézengeni"? El is nevette magát, és egészen addig felhőtlenül érezte magát, amíg rá nem jött tettének miben létére. Egyből szabadkozni akart, és bocsánatot kért, ám a lány lerendezte egy illedelmes viszonttal. "Ő se akarta kinevetni Clot" Erre magába mélyedt. Most akkor mi is történt? A lány kért bocsánatot tőle? o.o
Az előbbi vállérintésre majdnem megfordult, de most már látni akarta ezt a különleges lánykát, és ha már ott van, jó lenne meg tudni a nevét is. Elég zavaró magában állandóan csak úgy hivatkozni rá, hogy "lány". Így hát megkérdezte, hogy megfordulhat e, amire a válasz mintha egy örökkévalóság után következett volna csak el.
De megkapta az engedélyt. Valahol belül mintha megkönnyebbül volna, hogy igenlő választ kapott. Nem gondolta volna, hogy elutasítaná a lány, de mégis kicsit félt attól, hogy nemet kap, pusztán a lehetőség megléte miatt.
Csak lassan fordult meg és először a fekete haj, majd az ónix fényű szem terelődik a tekintete elé, ám nem sokkal később a fedetlen vállakra is lecsúszik a szeme, amibe (habár enyhébben mint eddig), belevörösödik.
Kétségkívül szép lánynak tartja, viszont még mielőtt bármit mondhatna vagy kérdezhetne, a ló nevét tudja meg mellékesen a leszidás alatt.
Nem tudja megállni, elneveti magát újfent, de persze igyekezve visszafojtani, és markába temeti a jókedvét.
- Bocsánat. Régen veled van a lovad? Ez a helyzet.... ^^ mulatságos.
De persze csak türtőzteti magát, meg a nagy jókedv is alább hagy egy idő után, főleg ha a lány nem találta ennyire viccesnek a helyzetet. A sárkányos témára, viszont majdhogynem ugrik egyet hátra, védekezőleg maga elé tartva a karjait.
- Sárkány? Ha lehet a városban ne hangoztasd őket!... a sárkányok... gonoszak. ><
Aztán kiegyenesedik, és úgy mereng el a pillanatra, mintha nem az előbb "tojt" volna be csupán a sárkány szó hallatán.
- ... azaz, hogy ezt mondják.
Néz újra az idegen lányra.
- Én még nem, vagyis egy sárkánnyal találkoztam már, de nem nyüzsögnek mindenhol.
Főleg a róluk terjengő mondák miatt. Gondolom nem ismered a Nagy háborúról szóló ... mesét.

Elgondolkodott egy pillanatra, hogy hogyan is illesse a "mondát", de hát eddig semmi sem bizonyította, hogy lenne bármiféle igazság tartalma. habár, eddig abban se volt biztos, hogy sárkányok valóban léteznek. Azt meg álmában se gondolta volna, hogy pont egy fogja megmenteni az életét.
Vissza az elejére Go down
Adria Belorian

Adria Belorian

Hozzászólások száma : 79
Életkor : 30
Munkahely : a nagyvilág

Character sheet
Nép: Emberek
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-10-20, 6:14 am

*Nem csalódott, az ifjú zavarában maradt, erről árulkodott arcának élénkpírral festett színe is. Mint egy szűzlány a nászéjszakáján….bár olyat még nem látott de el tudta képzelni. Fella viselkedése jobban megkapta a fiút, az idétlen kanca sosem fog már felnőni és mindenkit levesz a lábáról, legalábbis adria jelenléte mellett, máskülönben nem enged magához ilyen közel senkit, az ifjút is már háromszor fenéken rúgta volna, hacsak nem repül el az elsőtől.*
-Születése óta. Neked mulatságos, nekem néha bosszantó de ezért szeretem. Ő nem csak a lovam hanem a társam is.
*S mintha megértené, hogy róla van szó, a kanca Adria arcához dörgöli a fejét. Most inkább hasonlít egy kutyához vagy egy törleszkedő macskához mint mérföldeken átszáguldó táltoshoz. Adria is mosolyog, továbbra is a gödröcskékkel az arcán, mindaddig míg a sárkányok szóba nem kerülnek. Jól sejtette, hogy a frászt fogja hozni a fiúra, nem volt ez másként mióta Lanuria csodás földjére tette lábait a keleti kikötőben. Azt viszont továbbra sem hitte, hogy a sárkányok gonoszak, csak bosszúsan legyintett a suhanc ijedelmére.*
-Ugyan, nem gonoszak csak nem értik meg őket. A sárkányok csodálatos lények. Én láttam egyet aki a hátán vitte a társát. Épp úgy viselkedett vele mint velem a lovam.
*S még bólogat is, hogy szavainak nagyobb jelentőséget tulajdonítson. A Nagy Háború emlegetésére elmereng de nem sokáig. Emlékei között nem kell kutatni, tudja, hogy nincsenek olyanok melyek valami háborúról szólnának.*
-Nem, nem hallottam róla. Kellene? Sárkányok voltak benne?
*Úgy érzi hosszú beszélgetés lesz, ezért határozottan ellöki magától Fellát és lecsüccsen a földre, magával szemben megpaskolja a fövenyt, jelezve az ifjúnak, hogy ő is üljön le.*
-Szóval, miért hiszi mindenki azt, hogy a sárkányok gonoszak?
Vissza az elejére Go down
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Hozzászólások száma : 440
Életkor : 27
Munkahely : Gyalogság/Al'Eron Ryden tanítványa

Character sheet
Nép: Emberek
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-10-24, 8:18 pm

Érdeklődve a háta mögé teszi mindkét kezét, és ott összekulcsolja őket. Úgy néz ki most, mint egy izgatott kisfiú, akinek valami rejtélyes dolog került a szeme elé. Tetszik neki az a fajta kapcsolat amit most a lány és lova között láthat. Már gyerek koruk óta együtt vannak, és Fella inkább társa mint sem csak egy hátas. E gondolatok között rárajzolódó mosolya is türközte magát az érzést. A távolnak szót, vagyis inkább magának az arckifejezés. Ám nem tett hozzá semmit sem, mivel nem volt mivel megtoldania a dolgot. A sárkányos rész viszont kizökkentette a révedezéséből. Szinte látható volt ahogy ugrott egyet a tilos szó hallatán. Meg is jegyzete ezt a lánynak. Nem szabad ám ilyen nyeglén kezelni a sárkány témát. Még a Nagy Háborút is megemlítette a lányka, habár sok fogalma nem volt róla, csak az amit mindenki tud. Hogy a sárkányok le akarták igazán őket. Eltörölni a "kétlábúak népét". Valami ilyesmi.
- Valóban?? Hol? Hol? Ezt el kell mondjam Sounak!
Aztán mintha csak valami nagy csacskaságot mondott volna, össze csapja a kezeit és zavarosan felnevet. Bezzeg az előbb ámulva kerekítette ki a kékségeit a lányra. Azok a kék szemek, nyílt tekintetén keresztül úgy világítanak, mintha a nap oda járna pihenni. Egyáltalán nem hideg a tekintete, sőt, ellenkezőleg. Kedves sugárzást hordoz magában, a szeme körül lévő halovány vonalkák hatására mintha mosolyognának.
- Már ha találkozok még vele egyáltalán. Hehe-he....
Sugárzó tekintettel figyelte a lány. Szépnek tartotta és kicsit fel is nézett rá, mivel annyi mindent láthatott, amit ő nem. És van egy saját lova.
Készségesen ült le ahova a lány mutatott. Félig meddig török ülésbe húzta össze magát.
- Elvileg sok évvel ezelőtt a sárkányok elindítottak egy háborút, hogy kiírtsák a "kétlábúak" faját, azaz az embereket, elfeket, és mindenkit aki nem sárkány. Pontosan nem ismerem a monda részleteit, de emiatt az az általános nézet, hogy a sárkányok csak rosszat akarhatnak.
Itt kissé félre nézett, majd mintha valamit eldöntött volna magában, megrántotta halványan a vállát.
- De én még nem találkoztam egy ilyen sárkánnyal sem.
E mondat után fordult vissza csak, és nézett rá a lányra. Persze a szemkontaktust csak nagy nehezen lehetett tartani egy ilyen szépséggel, s nem mintha a melleit bámulná. Abba amúgy is belevörösödne, így igyekszik a vállait nézni, vagy a haját.
- Ami nem jelent semmit persze.
De te hol találkoztál olyan szelíd sárkánnyal? Érdekes lehet, hogy a hátára enged valakit, ha amúgy is sokszor használják az emberi alakjukat....
Hümmm, ahm uhhh, megkérdezhetem a neved? Én Cloud vagyok, mint a felhő. ^^

Már rég elő akart hozakodni ezzel a kérdéssel, és most kibuggyant belőle, még ha nem is a legmegfelelőbb időpontban.
Vissza az elejére Go down
Adria Belorian

Adria Belorian

Hozzászólások száma : 79
Életkor : 30
Munkahely : a nagyvilág

Character sheet
Nép: Emberek
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-10-26, 6:26 am

*Nem csak az volt a lényeg Adria és a lova közötti kapcsolatnak, hogy születése óta neveli a hátast, hanem az is amire Apja tanította. Állattenyésztők lévén fontos volt mindenféle állattal a kapcsolat, a kötődés. Máskülönben nem lehet gondoskodni egyik állatról sem. Tudni kell mit szeret, mi a szíve vágya, mikor milyen a kedve és ehhez mérten foglalkozni vele. Adria jól megtanulta a leckét, bár sokszor a háta közepére sem kívánta, de mire felnőtt már felfogta a tanítás lényegét és fontosságát.
Fellát egy mozdulattal elküldte, most nem játékos évődés volt ez hanem utasítás ami kérésnek volt álcázva. A kanca értett is belőle, néhány lépéssel arrébb ment ahol már nem volt homokos a part és talált pár zsenge fűcsomót amit unalmában harapdálhat. Adria nekikészült a beszélgetésnek, örült, hogy talált valakit aki nem ugrik el előle a sárkányok említése után és még készséggel be is avatja a részletekbe.*
-A szülőfalumban, messze innen. Túl Evolyranon. Egy sárkánylovas pihent meg nálunk, épp a rozsföldön szállt le ahol én is voltam. Csodálatos lény volt, gyönyörű, csillogó pikkelyekkel és átható tekintettel. Mármint a sárkány. A lovasa meg láthatóan nagyon szerette, mintha barátok lettek volna.
*szemei a távolba merednek míg emlékezik és mesél. Életének egyik legmeghatározóbb napja volt és nem sokára szülei könnyeitől nedves vállal indult útnak, hogy megtalálja a boldogulását. Nos, ez egy kicsit várat magára de már megérte eljönni otthonról. Izgalmas egy út volt a falujától idáig….nem különben szerencsés.*
-Ki az a Sou? És miért kell elmondjad neki?
*A fiú izgatott lett a kezdeti ijedtsége után, ez a tekintetéből is látszott. Ha idősebb lenne pár évvel, minden bizonnyal szívdöglesztő férfi lenne azokkal a hihetetlenül kék szemekkel. Adria kislány korában pont ilyenekre vágyott a maga sötéten füstös és titokzatos ónix szemei helyett. Noha mára megbarátkozott velük még mindig nem volt tudatában mennyire különlegesebbek a kéknél. El lehetett veszni bennük. Ha túlcsordultak benne az érzelmek – legyenek szomorúak vagy vidámak – olyanok lettek mint két feneketlen tó. Színük még sötétségük ellenére is elmélyültek, felszínükön pedig mint a víz tükréről visszaköszönő hold, opálos fátyol keletkezett. Érdeklődve hallgatta az ifjút, minden külön információ a sárkányokról fontos volt a számára.*
-Naháááát!...és miért?.....de nem sikerült…..és csak ezért? Biztosan megvolt rá az okuk. Talán az emberek bántották őket, nem értették meg a lelküket.
*Néha közbeszól, de csak halkan mintha csak magának mondaná ki gondolatait. Nem érti hogyan lehetséges az, hogy Evolyranban mást gondolnak a sárkányok a kétlábúakról és mást itt Lanuriában. A fiú aztán olyasmit mond ami még Adria határtalan képzeletét is felülmúlja. Dylan nem beszélt arról, hogy a sárkányok emberi alakot vesznek fel. Bátorította, hogy menjen el a sárkánylovasokhoz, még útba is igazította, de arról egy szót sem szólt, hogy máshol ez másként létezik. Nem értette mi volt ezzel a célja.*
-Emberi alakot vesznek fel? Hogyan? Miért? Ezt nem tudtam.
*Lehajtott fejjel gondolkodik mindazon amit most megtudott. Egészen más fényben tűnnek fel így a sárkányok, de persze a lelkesedését nemhogy nem töri le az információ hanem még kíváncsibb lesz. Csak némi fáziskéséssel jut el hozzá a fiú bemutatkozása és kérdése. Mint aki épp most ébredt fel néz rá értetlenül, végül csak kitisztul a kép.*
-Ja! Adria vagyok. Adria Belorian.
*Hát neki nincs olyan jó jelentésű neve mint Cloudnak. Megszokta már, nem is forszírozza. Hátha nem kérdez rá, bár Balál is megtette. Nem érti mi a fene jó van abban, ha az ember tudja mit jelent a neve. Adria szívesen elfelejtené.* ~Talán nevet változtatok.~
Vissza az elejére Go down
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Hozzászólások száma : 440
Életkor : 27
Munkahely : Gyalogság/Al'Eron Ryden tanítványa

Character sheet
Nép: Emberek
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-11-13, 12:45 pm

- Evolyran? Nem hallottam róla...
Gondolkozott el hangosan, pedig nem úgy tervezte, hogy ki is mondja a gondolatait. Ráncolta közben a homlokát is. Valóban nem hallott róla, még csak hasonlóról sem. A sárkányról tett megjegyzése a lánynak azonban nem volt idegen tőle. Sou fehér alakja is elbűvölő volt. Mint egy hatalmas drágakő, vagy tollpihe és mégis erőt sugárzó volt. Sosem fogja elfelejteni azt a látványt. És az a Sou, az a fiú a barátságába fogadta. Mekkora egy gyerek volt, mikor ezt kérte tőle, pedig nagyon is komolyan gondolta. Így utólag belegondolva, még ha jól is sült ki a végén minden, nem tette volna meg még egyszer ezt a lépést. Elég kínos lehetett, Sounak is, de talán még sem baj, hisz ezzel mutathatta meg, hogy nem fél tőle, ~ pedig dehogynem ~ és, hogy meg akarja ismerni. Ez már igaz volt.
- Sou? - Ocsúdott fel gondolatai közül a lány hangján kiejtett név hallatán. - Ő egy...
De ekkor elrepült felettük egy nagy fekete griff. Adria valószínűleg nem tudhatta, hogy mit jelent ez, de Cloudnak ez a végszót jelezte. Felállt nagy sebesen, de közben végig a fekete hajú lánnyal tartotta a szemkontaktust.
- Ő egy sárkány. ^^ -
Nem bírta ki, hogy rá ne kacsintson a lányra.
- Mondtam, hogy találkoztam eggyel. - Mosolyogva ejtette ki a szavakat. Egy kicsit még büszke is volt, rá. Bizony találkozott egy sárkánnyal, és nem hogy túlélte a vele való találkozást, de még barátságot is kötött vele. Ez ám az igazi kaland.
- De most mennem kell, a mesterem már vár rám. -
Intett aprón a fejével ara fele, amerre a griff tűnt el az előbb.
- Majd legközelebb válaszolok neked mindenre. Igen tudnak emberi alakot ölteni, azt hiszem mágiával... és öhm.... Cloud Revan's...
Kicsit bele is pirult a tudatba, hogy ő nem a teljes nevével mutatkozott be. Vajon ez illetlenség volt?
- Ahm, ... - torpant meg még mielőtt kisebb futásba kezdett volna. - Sok sikert a célodhoz, nem lehetetlen, de a sárkányok jól álcázzák magukat, ...éss... nem mindegyik barátságos. Az emberek meg mindig is féltették a náluk erősebbeket, nemde? -
Vonta meg a vállát közben.
- Nem hiszem, hogy a múltban túl nagy veszélyt jelentettünk volna rájuk, de nem ismerem a monda minden részletét, a valós tényezőket meg főleg nem tudhatom.... én úgy képzelem el, hogy némelyikük Úgy vélte, hogy van rá okuk. Hiszen miért szólna a monda arról is, hogy pár sárkány az emberek oldalára állt, látva fajtársai kegyetlenségét.... de ez is csak egy monda....lehet, hogy meg se történt....
Kicsit el is komorult közben. Féltette Adriát, noha ő sem járna sokkal jobban egy dühös sárkány közelében.
- Eddig a sárkányok létezését se hittem valódinak, amíg nem találkoztam Souval. Ki tudja mi történt a múltban? ....
Elkalandozott és már mennie kellett volna, így hát egy sóhaj kíséretében apró mosolyt vitt a komorságába.
- Vigyázz magadra, és remélem még találkozunk! -
De ezt már távolabbról mondta és integetve, majd a mondat végén megindult Eronhoz, a tünde mesteréhez, be az erdőbe.

//Még írj egy zárót sztem te is. ^^ Szívesen olvasnám, és köszönöm a játékot, az időhiány ellenében is élveztem nagyon. Smile//
Vissza az elejére Go down
Adria Belorian

Adria Belorian

Hozzászólások száma : 79
Életkor : 30
Munkahely : a nagyvilág

Character sheet
Nép: Emberek
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-11-16, 8:34 am

-Én meg Lanuriáról nem hallottam míg ide nem értem. Szép nagy hely és még be sem jártam a felét sem.
*Adria oda volt Lanuriáért, bár hiányzott neki a szülőfaluja, világot látni sokkal érdekesebb volt. Persze azt is alig győzte már kivárni, hogy hazamehessen és elmeséljen mindent, de ez még messze volt. Ráadásul nem csak gondolatban hanem gyakorlatilag is. Persze amikor elindult úgy gondolta, hogy amikor hazamegy azt sárkányháton teszi és akkor nem is tűnt sem lehetetlennek, sem messzinek. Azóta viszont sok minden megváltozott. A dolgok nem egészen úgy alakultak ahogy azt várta volna és Dylan sem mondott el mindent.
A Sou-ra való rákérdezése azonban elfeledtette vele aggodalmait és kétségeit. Mégis vannak jó sárkányok, akkor is ha néha emberi alakot vesznek fel. Talán így ismerkednek a kétlábúakkal anélkül, hogy bárki bántaná őket, vagy félne tőlük. Ésszerűnek tűnt a gondolat, ha ő sárkány lenne és képes az alakváltoztatásra, ő is így tenne. Biztonságosabb és izgalmasabb is.*
-Ó, szóval ő az a sárkány? És milyen? Szép? Félelmetes? Aranyos?
*Utóbbi jelző talán nem annyira tetszene a sárkányoknak mint ahogy Adria érezte a jelentőségét, de nem volt itt egy sem, hogy ellenkezzen vagy kifogásoljon. Ezer kérdése lett volna még de a fiú elmenni készült. Adria felugrott és tiltakozott.*
-Nem, még nem mehetsz el! Annyi mindent kell még elmondanod, nem hagyhatsz itt így!
*Kutyafuttában kapott még néhány információt fel nem tett kérdéseit megválaszolva de ez nem volt neki elég. Legalább a fiú nevét megtudta, meg is jegyezte. Keresni fogja a városban és mindenhol, hogy még egyszer beszélhessen vele. Kezdetnek elég lesz az is amit Cloud mondott a sárkányokról és jó hír, hogy vannak köztük jók is. Hiába csak mende-mondák szólnak róluk, Adria hitt bennük. Hinnie kellett, már csak azért is, mert nagyon szeretett volna egy sárkánnyal találkozni. A remény hal meg utoljára és a lány még bőven reménykedett.*
-A városban maradsz? Majd megkereslek és beszélgetünk.
*A fiú olyan hirtelen tűnt el szemei elől, ahogy meglepve őt felbukkant. Adria ott maradt egyedül a parton, nem messze tőle Fellával aki még mindig néhány fűcsomón rágódott. Kisvártatva azonban elindult felé. Cloud távozásának irányába fúrta bele orrát a levegőben majd Adriához baktatva a lány vállának bökdöste az orrát. Adria átölelte a nyakát és arcát a meleg, selymes szőrhöz nyomta.*
-Vannak sárkányok. Tudom, téged ez nem boldogít de engem igen és megkeresem őket. Az is lehet, hogy téged is megszeretnek, bár elég nehéz…..jól van csak vicceltem, ne húzd fel az orrod!
*Az ellenkező horkantást nevetéssel viszonozta, Fella hajlamos volt a túlzásokra és most is komolyan vette Adria szavait. Nem tudott képet társítani a lány szájából gyakran elhangzó „sárkányok” szóhoz, de érezte, hogy számára semmi jót nem fognak jelenteni. Adria végül egy utolsó sörénybe túrás után Fella nyergébe kapaszkodott és elindult arra amerre eredetileg igyekezett. Gazdagabb lett még egy ismeretséggel, de nem igyekezett nagyon párhuzamot vonni Cloud és Balál között. Nem is lehetett.*

//Én is köszönöm a játékot. Kár, hogy nem maradhattál még//
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-11-24, 8:44 pm

// Aldo //

*Raman sietett minél hamarabb és minél gyorsabban eltávolodni az öngyilkos küldetésre készülő csapattól. Ő örült, hogy visszahozták Lanuriába Vadalanból, bár annak már koránt sem, hogy továbbra sem lelt Riana nyomdokaira.
Most is sietve és hangosan szuszogva kapkodta lábait, két kezével minél több, az övén lengedező fémtárgyat markolva meg, hogy a zaj, amit ad futása közben, ne legyen túl nagy.
Persze nem volt képes teljesen csendesen futni, mindig maradt néhány darab, amit sikerrel szabadon hagyott és egymáshoz ütődhettek.
Így eshetett, hogy a fehér hajú mágus utolérte és könnyűszerrel leteperte a magához képest keményen ellenálló törpét.
Aztán, amikor elsötétült előtte a világ, már teljesen elcsendesedett.
Nem tartott ez olyan sokáig, és ha a mágus akkor már nem volt mellette, mert esetleg sorsára hagyta például egy bokorban, akkor a törpe hangosan sziszegve átkozta a napot, amikor Aldoékkal összehozta a sors.
Ez akkor is így volt, ha a piros köpenyes mágus esetleg még mellette volt.
Az a sok fém, ami az övére volt aggatva, nem csak ott volt, hanem a ruhájának más pontjain is.
Bizonyára akad köztük olyan, amit még így, egy pocakos sonkához hasonlóan is el tud érni és talán ki tudja vágni magát szorult helyzetéből.
Ha a mágus mellette maradt, esetleg vette a fáradtságot, hogy a közel sem nehéz testű mocsári törpét magával cipelje, akkor veszteg marad, amíg alkalmas helyzetbe nem kerül.*
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-11-24, 9:00 pm

// Vogon //

*A falu, amibe a végre szabad mocsári törpe betér, egy halászfalunak látszik. Raman orrát már messziről megcsapja a halszag, s mivel emlékezteti arra a két hajóútra, ami Vadalanba és onnan vissza, Lanuriába vitte, jó ideig nem akar sem ilyet enni, sem még csak a szagát is érezni.
Azonban nem tehet mást, minthogy az öböl partjától nem messze fekvő kis faluba betér.
Darnája nem sok van, de talán ideje lenne keresni valami más lehetőséget, hogy megszabaduljon ettől az átkozott helytől.
Duzzogva és hangosan szuszogva sétál be és szinte biztos benne, hogy ezek az emberek még sosem láttak életükben törpét. Az oldalára aggatott kacatok hangosan zörögnek és domborodó pocakja is kilóg a mellény alól.
Abban biztos, hogy ha a szükség nem hozza úgy, ő is nagy ívben kerülte volna el ezt a települést.
Igaz, hogy férfit kevesebbet lát, és többségében asszonyok foglalatoskodnak, de ez érthető, ha az uraik a tengeren dolgoznak naphosszat.
Raman nagyot szusszan, mielőtt az első asszonyhoz odalépne.*
- Elnézést! Szabad utat keresek kelet felé, ha lehet inkább valami karavánnal….
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-11-25, 7:49 am

// Raman //

Vogon épp egy falubéli leányzót kérdezett meg arról, hogy hol talál egy bizonyos Navy Seal. De a történet nem is itt kezdődött...
Merionból való hazaérte után egyik alkalommal, ahogy a rabszolgáit árulta a piacon történt, hogy az egyik vándorkereskedő érdeklődött egy rabszolgalány ára felől. Mivel úgy tűnt, tetszik neki a nő, ezért igen komolyan elkezdtek alkudozni az áráról, de végül mégis elállt a vételtől az idegen kalmár. És ekkor történt egy nagyon furcsa dolog.
A különös vegyesárus hívta meg ebbe a faluba, homályosan annyit mondva, hogy érdeklődjön új áru beszerzése iránt, csak annyit tegyen, hogy Navy Sealt keresi itt és itt. A sötét elf kereskedőt mindig is érdekelték az új források, így a portéka eladása után üres láncokkal jött a Tagana-öbölig. Majd a Remény-tenger partján végig faluról falura, mindenhol érdeklődve Lafonten falu után. Két településsel ezelőtt megtudta az egyik halárustól, hogy ide kell jönnie, ha ezt keresi.
A község főutcáján vezetve a lovát épp a helybéli asszonyságnál érdeklődött titokzatos barátja után, mikor egy szemmel láthatóan utazásban megfáradt törpe oda jött hozzájuk.
- Elnézést! Szabad utat keresek kelet felé, ha lehet inkább valami karavánnal….
A Beebebrox elfordult a nőtől és lova kantárát eleresztve kicsit odébb sétált. Bár tudta, hogy az emberek gyakran az illem megsértésének tekintik, ha beszélgetés közben faképnél hagyják őket, de az ő neveltetésében ez pont fordítva volt. Nagyon is előzékeny gesztusnak tekintette, ha lemond a válaszról első kérdezőként és önként átadja a lehetőséget, hogy Ramannal foglalkozzon. Megítélése szerint a másiknak jelenleg sürgősebb a dolga.
De nem csak udvariasság és csupa jóság állt Vogon gesztusa mögött. Ő maga is azt remélte, hogy új szolgákkal tér majd hamarosan haza. Márpedig mindig hasznosabb egy karavánban utazni, ha áru van nálad. A tettét az is motiválta, hogy ő maga is megtudja, indul-e más kereskedő a kontinens belseje felé. De ha nem így lenne, akkor is a fura csörtető alak mellé szegődhet. Az útonállókkal szemben mindig jobb két vándor, mint egy.
Így történt, hogy miközben fél füllel a választ hallgatta furcsa dolog hívta fel magára a figyelmét. Már egy jó ideje látta az egyik hajó érkezését az öbölbe, de csak most vette észre, hogy egész különleges. Összeszűkültek a pupillái, hogy jobban lássa a móló felé közeledő korvettet. Igen sokan vannak rajta, így inkább halászhajónak gyanította. Viszont most tűnt fel neki, hogy az embereknek rajta kardjuk van az oldalára kötve.
~Vagy csak képzelődöm és halász kampót tévesztek össze fegyverekkel? Azok a családtagjaim, akik tengerparti városokban telepedtek le, mind azt mondták, hogy egy-egy kereskedőhajón a legénység nem haladja meg a 4-5 főt. De gyakoribb a 2-3 ember. A karcsú hajótest fedélzetén legalább egy tucat serénykedik. Ha árut szállít, akkor azt egyáltalán nem takarékosan teszi. Ha halászok térnek vissza, akkor pedig igen meglepő, hogy ilyen gazdagok és jól védik magukat.
Egy hajóval térjek vissza és kiderítem a rejtélyt? Ha sok rabszolgát sikerül venni, akkor nem kizárt. De mennyi az esély arra, hogy a barátom nagy fogást akar kínálni egy ilyen kis faluban? Bárhol lehet jó üzletet találni, ezt tapasztalatból tudom. Csak a kis településeken sokkal kevesebb az esély rá.
Kiderül, csak várjuk ki a végét!
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-11-25, 2:30 pm

// Vogon //

*Nem tűnt fel neki, hogy más is áll az asszony mellett. Talán tényleg túl fáradt már, pihennie kellene.
Pocakja is biztosan azért, meg a két vadalani hajóút miatt lett laposabb. Ráférne már egy kiadós evés, de nem halból!
Az a férfi, látványosan félrevonul, de ez Ramant most cseppet sem zavarja:
Hamarabb kap választ.
Az asszonyság vet egy pillantást az arrébb vonuló elf felé, majd sajnálkozó arccal néz a kisméretű figurára. A szaga sem mindennapi, ahogy a külseje sem az.
Nem látott még ilyen fura szerzetet.*
- Errefelé nem járnak karavánok, a halat sem viszik sokkal messzebb tőlünk, csak a legközelebbi falvakba. Könnyen megromlik.
*Raman arca paprikavörössé válik. Nem elég, hogy teljesen feleslegesen hajózott kétszer, és nem elég, hogy olyan kétes alakokba botlott, akik kalózokkal akartak megharcolni, meg északnak, a hófedte vidékekre utazni, még meg is kötözték, s amikor végre el tudott menekülni, akkor a legközelebbi halászfaluban, amely bűzlik a haltól, azt mondják, hogy egy karaván se megy keletnek, az ország belsejébe.
A mocsári törpe nem tudja, hogy Ritalea milyen játékot játszik vele, de kezd már nagyon elege lenni.
Mérgesen csörrenti meg övét.*
- Akkor egyedül megyek tovább!
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-11-25, 5:33 pm


// Raman //

Az ifjú elf érdeklődéssel szemlélte a part felé ringó hajót. Nem sok ideje volt szemlélődni. A törpének az útbaigazításához nem kellett sok. És ő már kérdőn nézett vissza a nőre.
-Errefelé nem járnak karavánok, a halat sem viszik sokkal messzebb tőlünk, csak a legközelebbi falvakba. Könnyen megromlik. 
-Akkor egyedül megyek tovább!
-Önnek pedig azt tudom tanácsolni... -mondta, felfigyelve a kereskedő felé forduló érdeklődésére- Keresse a falu vezetőjét, Navy Seal -t a község házán! Nap közben sokszor megfordul arra. Ráadásul szereti, ha a hivatalos ügyeket ott intézik. Nem tanácsolnám, hogy a házánál zargassa.
*A helybéli útbaigazítója csupa mosoly és kedvesség volt. De a Beebebrox szemöldöke mégis elkeseredett képet vágva húzódott fel egyre magasabbra. Minél tovább hallgatta a mondatot, annál jobban úgy érezte, hogy kicsúszik a lába alól a talaj.
~A központba? Nem gondolja senki sem komolyan, hogy a faluházán kéne egy rabszolgavásárlást lebonyolítani! Akivel én beszéltem, az biztosan nem a falu vezetője. Hetekig távol volt otthonától, míg Telarba ért, még ha a legrövidebb úton is haladt keresztül Sendelen, a halott városon át. Házalóként árulta gyalogszerrel a különböző cuccait. Nem hiszem, hogy ő lenne az, aki az itteniek közös ügyeit is intézné egy személyben...
De ki vagy akkor, Navy Seal? Miért adott meg egy vándorkereskedő nekem egy létező falu nevét a Tagana-öböl partján? Egy létező ember nevével...
*A gondok, melyek nyomasztották, kiültek az arcára. Nem szerette az ehhez hasonló helyzeteket. Úgy érezte, hogy a világ racionális magyarázatait nem látja át kellő mértékben. Ez az ő szótárában a veszélyben van egyik megfogalmazása.
-Ha van egy kis ideje még, szívesen magával tartok, uram. -fordult Ramanhoz- Bár nem tudom, mennyire lesz jó Önnek Telar, mint keletre vezető út, de kontinens belsejében van. Nagy város, könnyen eljuthat onnan már máshova is, ahová az érdeklődése viszi. De ha itt végeztem nem sokára, szívesen mennék magával, hogy ne unatkozzunk az úton.
*Oda lépett Szaurushoz, hogy a kantárját a kezébe vegye. Kíváncsi tekintette pedig reménybeli társa arcát fürkészte. Nem sok időt tervezett eltölteni ezzel a rejtélyes Navy-val. Gyorsan szeretné kideríteni, miféle utakra vitte őt Ritalea. Ha vak, akkor jobb minél hamarabb visszafordulni. És társaságban elhagyni ezt a helyet. Ha üzlet köttetik, akkor pedig lesz gondja rá, hogy útitársa ne érezze elvesztegetett időnek itt tartózkodásukat.
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-11-26, 3:49 pm

// Vogon//

*Ramant a legcsekélyebb mértékben érdekelte, hogy az asszony ekkor már újra a hegyesfülűvel volt elfoglalva. Mit neki egy elf! Vele, aki már Risannak is a szemébe nézett és túlélte. Igaz, még mindig kirázza a hideg, ha az ősi sárkányra gondol.
A mocsári törpe saját gondjaival eltelve nem nagyon törődik azzal, hogy az elf csalódott, vagy rosszkedvű arcot ölt.
Viszont fáradtabb, mint gondolta. Hiába, ha nem eszik a törpe eleget, még elgyengül, mint ő most.
Telar felé épp útba ejthető Lanur tornya. A mocsári törpének ez fordul meg a fejében.
Azzal nem sokat törődik, hogy egy vékonydongájú, elöl deszka, hátul léc elffel kell utaznia.
Neki Rianán jár az esze, arra gondol, hogy hol kereshetné még.
Talán a legjobb, ha Lanur tornyában néz utána, hátha járt arra azóta. Lehet, hogy neki is ott kellene megszállnia végre. Legalább ott van Mogan, a megtermett őr, vagy Singarme, az őrszellemek feje.
Inkább otthona már, mint a tőzegláp, ahová született.*
- Arrafelé tartok.
*Morogja szakállába, s ránt egyet mellényén. Az övére függesztett holmik újra csak megcsörrennek. Meg kell várnia, hogy az elf végezzen a dolgával, ő majd addig megpihen valahol.
Nem akarja, hogy a fáradtság látszódjon rajta.
Az asszonyság közben már odébb áll, így a törpe kihasználhatja az egyik közelben lévő fatönköt, hogy ha az elf eltűnik szem elől, végre lerogyhasson rá.
Nem neki találták ki ezt a sok gyaloglást.*
- Itt várok egy ideig.
*Nyögi még ki az elfnek.*
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-11-27, 12:46 pm

Vogon örömmel nyugtázta a törpe válaszát, hogy itt meg fogja várni. Tapasztalatból tudta, hogy némi kockázatot jelentene, ha túl hamar tudná meg foglalkozását. Az emberek és egyéb lények közül vannak olyanok, akik túl idegesen reagálnak arra, hogy ő milyen áruval foglalkozik. Ráadásul a kísérőnek alkalmas erős és fegyverforgatásban jól képzettek közül kicsit nagyobb ez az arány. Talán azért, mert ők több olyan bajba keveredtek, ami miatt üldözheti őket a hatóság és így elve félnek mindentől, ami lánc. Még ha máskor pont a rabszolgakereskedők társaságát keresik, hogy egy-egy elfogott kereskedőasszonyt vagy kalandvágyó amazont eladjanak nekik.
De Raman több szempontból kivételes volt. Bár jóval több fegyvere volt már első ránézésre, mint a legtöbb fejvadásznak vagy kószának, mégis valahogy erőtlennek tűnt a mozgása. Talán kevésbé céltudatos és akaratos a fellépése. No meg az apró elszíneződő foltok a szakállában, amik mostanra már nem árasztottak hányinger szagot, de mégis halvány nyomai voltak az ott maradtak elmúlt hónapban elfogyasztott különböző halétkeknek. De ez az elf kereskedőben nem realizálódhatott, miért is néz így ki, csupán egy éjszakánként kicsapongó és külsejére hanyag jellemet vélt felfedezni leendő útitársában.
-Beugrok a városházára hivatali ügyeket intézni és azonnal jövök. -mondta mosolyogva és jókedvűen indult meg abba az iránya, amerre az asszony mutatta a központot.
Ötven métert sem kellett lovagolnia, hogy megtalálja a keresett helyet és nagy léptekkel induljon el a szélesre kitárt kapun befelé.
-Shalom! A városispánt keresem.
-Jó napot! Nekünk nincs városispánunk, mert nem vagyunk város. Itt csupán vezetőnek mondjuk. -mosolygott a kérdésen egy épp a folyosót felmosó nő.- Ott van a szobája. -mutatott három ajtóval odébb.
*Belépve az irodába egy szűk helyiségbe jutott. Oldalt szekrények, amin viszont megnyugtatóan nem iratok állnak. Csupán dísznek kirakott fegyvereket és egyéb ereklyék. Még az asztalon sem látott papírt. Csupán mögötte egy székben egy vörös szakállú szőke középkorú elfet. Ami önmagában meglepte, hiszen nagyon ritka, hogy az emberek településének vezetését egy bölcs és felnőttesen gondolkodó faj tagja veszi át. Kezeivel az ellentétes vállait megérintve némán meghajolt, mielőtt belekezdett volna mondanivalójába.
-Érdeklődni szeretnék. -hangjában nyoma sem volt kíváncsiságnak, csupán hideg számításnak, mint a tekintetében- Úgy hallottam, hogy ebben a faluban rabszolgákat adnak el. De információ forrásom nem volt túl bőbeszédű.
-Rabszolgákat? -kivette a pipát a szájából és a keresztbe rakott lábát is lerakta a földre- Lehetséges. -mondta elgondolkodva, miközben fajtársát fürkészte- De egyelőre nem tudok róla. Ki mondta ezt önnek?
-Egy vándorkereskedő, egy bizonyos Navy Seal. Azt beszéltük meg vele, hogy itt találkozunk Lafonten faluba és többet árul el majd a dologról.
-Kötve hiszem. Navy Seal én vagyok. -állt fel, hogy az asztalon átnyúlva kezét nyújtsa- Nem emlékszem, hogy ilyesmiről állapodtunk volna meg. Hogy nézett ki?
A Beebebrox közelebb lépett, hogy elfogadhassa a felé nyújtott jobbot majd így válaszolt:
-Egy vöröses hajú, világos kék szemű fazon. Egy vágás volt a jobb szeme alatt és fölött. De nem volt félszemű. -mutatott oda saját arcára, hogy még jobban elképzelhető legyen a leírás.
-Ez Ajjatolaha lesz. Ügye amolyan félvér volt? -mondta a vezető nyugodtan.- Nos, igen. Ha ő megbízott magában, én is így fogok tenni. Valóban van néhány kereskedőnk, akik az áruinkat elviszik más felé eladni. Akit említett, ő az egyik legjobb tengerészem volt annak idején. De egyik csatában megsérült és már nem bírta el az állandó veszély érzetét. De rabszolgával még nem üzleteltünk. Még nem.
-Pompás! -a fiatal elf csak ezt akarta hallani- Mennyiről lenne szó, nagyjából?
A most elmondottak alapján kezdett összeállni egy elmélet, amivel magyarázni tudta a szokatlan dolgokat.
~A halászok nem foglalkoznak rabszolgákkal. És nagyon kevés az esély, hogy az egyszerű emberek egy elfet kérjék fel vezetőnek. Kivéve ha nem csak azzal foglalkoznak, amivel mutatják. Miért vállalná bárki, hogy egyedül kóborol a kontinensen áruval megpakolva, ha békés halászattal is keresheti a kenyerét és fél a harctól? És miért mondta az útbaigazítójuk, hogy csak kis távolságra szállítanak el halat, ha ezek szerint hosszabb vándorútra is fél kontinenst bejárva szállítanak? És ez már talán magyarázza azt is, mi volt olyan furcsa a hajóban. A legénység gyakran támaszkodott a korlátra a partot figyelve, mint a hazatérő matrózok. Ha idegen hajó lett volna, azok inkább a munkára összpontosítanak, majd kirakodás után vetik bele magukat az éjszakába. Az otthonába érkező tengeri medve viszont hajlamos elmerengeni a közelgő múltján gondolkodva. És fel voltak fegyverezve mind, ami még kereskedőhajóknál sem mindig van így. Lehet kalózok ők, akik az említett kereskedőkkel adják tovább a lopott cuccot, hogy utána legálisan vásárolják össze a szükségleteiket. Újabb fegyvereket, egzotikus ételeket, luxus cikkeket. És ez magyarázhatja, miért is tudnak rabszolgákat eladni... még ha eddig nem is kereskedtek velük.
-Nagy tételben tudnánk biztosítani. Ha úgy jó, rendszeres üzlettel. -arca megkeményedett Navynak. Érezhető volt, hogy nem kívánja túl részletezni.- Viszont csak egy fajta árut. A nők... Őket még akár máshonnan is szívesen megvásároljuk, ha hoz. De tudunk cserébe nagy tételben férfiakat értékesíteni. És persze nem csak cserekereskedelem. Fizetőképes a falu, erről biztosíthatom. Viszont a forrás, ahonnan beszerezzük... -mondta igen ködös tekintettel- Nos, csak nyelv nélkülieket tudunk felvásárolni a mi beszerzőinktől. Ne kérdezze, hogy honnan és miért!
*Vogonnak nem kellett kérdezősködnie, hogy tudja, mit jelentenek a szavak. Bár nem örült neki. Nem szívlelte, ha a foglyokat megkínozva kapja kézhez. De a jelenlegihez hasonló helyzetekben nem csak az üzletfelével kell neki megalkudnia, legalább annyira saját elvárásaival. És mivel Telarban drágábban lehet eladni az ilyen rabszolgákat, mert a legtöbben a szakmában úgy tartják, engedelmesebbek, ha már egy testrészüket elvesztették, ezért valahol mélyen még örült is neki. Büszke volt, ha sértetlen árut tudott leszállítani, de nem okoz neki lelki törést az ilyenek kínálgatása sem.
-Nos, ez kis problémát fog okozni. Ugyanis a rabszolgapiacon a nők a kelendőbbek. Férfiból van elég, még a szabadok között is. Felfogadnak közülük egyet azért az aranyért, amit így kifizetnek. A napi betevőn túl nem sok mindenre tud egy koldus sem vásárolni a fizetéséből, mégis szinte ugyan ennyit kell egy szolgára rákölteni.
-Nos, ha már így összeismerkedtünk, én bízom magában. Hiszem, hogy el tudja adni őket és elfogadható árat tud kínálni majd nekünk is értük. Hiszen ne feledje! Mi is becsületes kereskedők vagyunk. Fizetnünk kellett értük.
*Ezzel oda nyújtotta a kezét az alku megpecsételéseként. Hősünk pedig nem is húzta az időt, azonnal belecsapott.
-20 darnával számold darabját. És jó bő erszénnyel, mert legalább 100 érmét kell hoznod. -a vezető arca szinte ragyogott. Ahogy mind a kettejükről sütött az elégedettség.
-1-2 hónap múlva visszajövök. Addig utána kérdezek, el lehet-e adni őket valahol. Talán találok egy-két gazdát, akinek járvány elvitte nagyobb tételben mostanság a munkásait és nem veti meg az ilyen fajta utakat. Az öröm teli viszontlátásra!
-Úgy legyen! Az istenek vigyázzák utadat! És kellő diszkréciót várok el. Tudod...- vonta össze fenyegetően a szemöldökét- Nem szeretnénk, ha túl forgalmas hely lenne a mi békés falunk. Nekünk jó így. És több kereskedő bevonása nélkül is le tudod te bonyolítani ezt a kis üzletet.
*Ezzel jó kedvűen váltak el és Vogon sietett is vissza Ramanhoz, akit ott talált elaludva egy fatönk tövében.
-Nos, indulhatunk? Ha nem gond, nem itt ennék. Ha kicsit messzebbre jutok, lövök valami madarat vagy apróvadat az erdőben és meghívlak egy sötét elf specialitásra. Útilapus csomagnak hívjuk, mert a hús belsejébe útilapuba csomagolt finomságokat teszünk, hogy a tűznél jól átjárja az ízük. Meglátod, igen finom. -nézett kedvesen, ha sikerült felébresztenie új barátját.


A hozzászólást Vogon Beebebrox összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-11-27, 4:19 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-11-27, 3:59 pm

// Vogon //

*Hogy mikor eshetett le alvás közben a fatönkről, csak az istenek a megmondhatói.
Álomittas szemeit épp akkor nyitja ki, amikor valaki egészen hangosan beszél mellette. Jól esett aludni, végre pihenni tért, és végre nyugodtan alhatott, még ha csak a kemény föld volt is ágya neki.
Érthető, hogy nem sok kedve van talpra kecmeregni. Azonban az idegen, aki ébreszti, akárki is lehet, és mivel Rianával álmodott, akit úgy keres már jó ideje, egy hatalmas, fekete sárkány, és a vele Sendelben átélt percek is az álom részét képezték.
A mocsári törpe vehemensen pattan is talpra, mintha maga Risan tüzes lehelete pörkölgetné a talpát.
Amikor végre megpillantja az elfet, aki persze akár Risan is lehet, hiszen már tudja, az ősi sárkányok akármilyen lény alakját képesek magukra ölteni, gyanakodva pillant felé.*
- Ki vagy te? Ha sárkány, legyél biztos benne, hogy nem félek tőled! Öltem már sárkányt!
*Csak ezután jut el a mérgében fújtató törpe tudatáig, hogy ételt emlegetett az idegen.
Gyanakodva pislog fel Vogonra, mintha nem jól hallotta volna az iméntieket.*
- Ételről beszéltél?
*Így azért mindjárt más a helyzet, Raman gyomra annak rendje, s módja szerint meg is kordul a sültek gondolatára, és bár nem tudja felidézni magában az előbb elhadart receptet, de az eredménye mindenképpen jól hangzik.
Már amennyire vissza tud emlékezni az elf szavaira.*
- Ehm….bocsáss meg udvariatlanságomért!
*Törli kezét nadrágjába és nyújtja is az elfnek.*
- Raman vagyok.

Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-11-27, 5:23 pm


Az ifjú elf gyanakodva, résnyire összehúzott szemöldökkel hallgatta az álmából felriadtat. Úgy tűnt, jól választott, kellően harcias az útitársa, hogy hazafelé ne érje őket baj.
-Kérlek, hogy ne viccelj! -mondta fedő hangon- Ha sárkány lennék, ebben a faluban az összes nőt már régen boldoggá tettem volna. Akkora farokkal, mint egy ház?! Ne viccelj! -az utolsó mondatoknál fanyar mosoly jelent meg a szája szélén, akár hogy próbálta elnyomni. A kezét megrázva ő is bemutatkozott.- A nevem Vogon Beebebrox, a híres Beebebrox kereskedő családból. Örülök, hogy megismerhettelek Raman.
*Huncutul rákacsintott és kezét elengedve lovát lassú lépésre biztatta. A hajó, amit szemlélt nem rég már kikötött. Ő nem keverte össze a vezetőt és az embereit. Ha gyanúja helyénvaló, akkor bármennyire is jó viszont alakított ki vele, attól még a matrózok beléjük köthetnek. És ez hamarosan meg is fog történni, véleménye szerint, ha még pár ilyen viccet elsüt.
-Nem, nem beszéltem ételről. Én egy igazi lakomáról szóltam. A fejedelmek ennél csak rosszabbat esznek. Csak várd ki, míg elkészítem!
*Hamarosan kiértek a falu határán kívülre és körülbelül másfél óra múlva meg is látott egy vadkacsát, ahogy az út menti laguna mocsaras partján épp vízinövények után kutatott a csőrével. Megállította a lovát. A madár is eddigre már biztosan észrevette őket, mert mozdulatlanná dermedve figyelt a vízhez simulva, igyekezve beleolvadni annak sima tükrébe. A sötét elf kis ujját az égre mutatva jelezte Ramannak, hogy ne mozduljon. Lassú mozdulattal elővette a hátán lévő tegezből az íját. Szinte megállni látszott az idő és csak nyögve előre csoszogni, ahogy a kimért mozdulat nagy nehezen végül felajzotta a fegyvert. A célpontja továbbra sem mert megmozdulni, csak a szemét forgatta, hogy lássa, egyikük sem jön-e közelebb. Csak akkor mozdult meg, mikor a hátul lévő kéz elengedte a nyilat és az szélsebesen száguldott már felé. Ijedten próbált lendületet venni és felszállni, szárnyaival a vizet is csapkodva, de már nem tudott elmenekülni Ritalea elől. A lövedék ereje megpenderítette és szó szerint feldobta a talpát.
-Azt mondtad, hogy öltél sárkányt. Ez komoly? Elmeséled? Ha már meg van a vacsorája az elfnek, valahogy megjön az étvágya, hogy izgalmas történeteket hallgasson. -nézett oldalra mosolyogva.
Igen jó napja van ma. Imádja a kacsát. És Lafontenben nem csak új áru van kilátásban. De akár egy szerényebb felvásárlóhely is lehet. Így dupla hasznot hajt, ugyan azon az úton, amelyen azt hitte, majd egy szerény forrásból rabszolgákat tud beszerezni, odafelé is vihet eladnivalót meg visszafelé. Két üzlet ugyan azon az úton dupla haszon.
-Ha gondolod, végig kutathatod a partot, míg én keresek abban az erdőben egy kis tűzifát. Ez a madár nem menekült el azonnal, ahogy meglátott minket. Lehet anya volt, aki csak arra várt, hogy utána vetve magunkat elcsal a fészkétől. Ha így van, fiókákat vagy tojásokat találhatsz, amik jók lesznek reggelire. -tudta jól, hogy Narla nagyon kegyes volt hozzájuk.
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-11-28, 1:40 pm

*Ezúttal is Ramanon van a sor, hogy meglepődjön. Hogy ekkora farokkal? Hogy nőket?
Nem szívbajos ez az elf, annyi szent!
Fel szemmel sandít a rá kacsintóra. Azon gondolkodik, vajon tényleg csak szórakozik-e vele, vagy komolyan is gondolta, amit mondott.
Végül arra jut, hogy inkább csak szórakozik.
Elégedette bólint a szavakra. Ráférne egy lakoma már, és ha ez a Vogon Beebebrox tényleg úgy is tesz, ahogy ígérte, hát legalább addig mellette marad, amíg jól meg nem tömi a hasát.
Aztán majd elválik, hogy mi lesz.
Persze a mocsári törpe is tud főzni, nem is akárhogy, de az sose baj, ha lát valami olyat, amilyet még nem evett és meg is tanulja elkészíteni.
Így aztán lábait szedve, hangosan szuszogva indul el a hosszú léptű elf mellett.
Amikor megállnak a lagúna mellett, lélegzetét visszafojtva figyeli, hogy helyezi a nyilát az idegre Vogon és hogy lő a kacsa felé.
Még az oldalán csörömpölő különféle kacatokat is lefogja, nehogy valamelyik elriassza a szép jószágot.*
- Hidd csak el! Sárkányölő Raman vagyok.
*Dülleszti ki a mellét büszkén, amitől sokkal inkább pocakja villan elő a mellény alól.
Minden esetre lépteit megszaporázza. Ő otthonosan mozog a lápokban, mocsarakban, ott született. Pontosan tudja, milyen helyeken fészkelnek a vízi madarak.
Márpedig ha vannak tojásai, azok úgyis csak kárba vesznének, okoskodik Raman. Nem lesz, aki kiköltse őket, végtére is az anyjuk még mindig ott ringatózik nyíllal a testében a lagúna vizén.
Ha Vogon nem, hát maga a mocsári törpe gázol a térdig alig érő vízbe, hogy a lábainál fogva felemelje a zsákmányt.
Nem teszi ki a partra, még a végén valami kóbor állat elragadná, amíg az elf fát gyűjt.
Rövid idő múlva már odakint van, egyik kezében a kacsával, amiből még mindig kiáll a nyíl, másikban egy fészekkel, és a benne lévő tojással.*
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-11-28, 6:47 pm


Vogon elmondott magában egy néma imát Narlának. Mire végzett, Raman már elindult a vízbe, hogy kihozza a madarat. Eredetileg az volt a terve, hogy lóval bemegy és kihozza, de mikor látta a lelkes barátját, hirtelen eszébe jutott, hogy mardani bácsikája mesélt arról valamit még nagyon régen, hogy a törpék mennyire előszeretettel élnek a koszos mocsárban, ahol minden nyirkos, miközben élhetnének a méltán híres városaikban is, amik micsoda pompázatosak egyébként és a legnagyobb kultúrákkal vetekednek. Ha jól emlékszik a történetre, valami olyasmit mondott Leon bácsi, hogy néhány törpe állandó jelleggel él ezekben a városokban, de sokuk egyszerűen csak nem vágyik oda, ezért nagyon ritkán megy be.
Így hagyta, hogy társa kedvét lelje, hogy olyan csutakos és mocskos legyen, amilyet oda haza megszokott. És úgy vélte, hogy a világ így tökéletes. Ő maga sem szívesen megy a városokba, bár inkább az erdőt kedveli. Sokkal tisztább, mint egy tóban, vagy a tenger eme sekély öblében gyalog gázolni. De nem kényszerítheti rá ízlését másokra. Ráadásul nem is feltétlenül lenne jó dolog, ha a világban mindenki rabszolgakereskedő lenne.
Hamarosan egy ölnyi fával tért vissza és elkezdte belőlük összetákolni a tábortüzüket. Örömmel látta, hogy barátja megtalálta a fészket is a tojásokkal. Így a nyílvessző kihúzása és egy a kulcsból kicsorgatott vízben való elmosása után neki látott megfosztani a kacsát. A tollakat maga mellé rakta egy csomóba. Amikor végzett, akkor gondosan két egyenlő részre válogatta ki és az egyikbe belemarkolva kezét a tűzbe nyújtotta és ott ujjai között kipergette őket. Még mielőtt a tűz melege túlságosan felmelegítette volna a bőrét kivette belőle. A sokszor megrágott gondolatok jutottak eszébe.
~Vajon az isteneknek miért van szükségük tollakra? Nem önbecsapás-e az, ha a madarak istennője megajándékoz egy egész kacsával és én csak a tollak felét adom neki vissza? De valószínűleg ez is olyan, ami másnak látszik halandó szemmel és másnak az istenek szemével. Nem valószínű, hogy az elégetett tollak pernyéi kellenek neki minden áron. Lehet, inkább esik jól nekik az, hogy ki szoktam mutatni hitemet, hogy mindenem nekik köszönhető. Jobban vágyhatnak az élet miatti hála kimutatására, mint magukra az anyagi dolgokra, amiket felajánlunk nekik. Amolyan próbának tekintik, hogy le tudunk-e mondani az ajándékuk egy részéről a kedvükért? És akkor még többet ajándékoznak cserébe a hűséges hitért. Azért olyan jóságosak velem, mert én sosem feledkezem el megemlékezni a segítségükről.

Így a tollakkal végzés után elővette a tőrét és neki látott felnyitni a hasát. A kibelezés igen gyorsan meglett és a belsőségek nagyobbik részét csíkokra vágva oda tette egy méterrel a tűztől kiterítve a földre. Néhány belső szervet, mint a májat, a vesét és a szívet viszont pici nyársakon a földbe szúrta alig egy arasznyira a lángoktól. És jött a kedvenc része. Az erdőben szedett gyümölcsöket, szamócát, az útilapu leveleibe tekerte és belehelyezte a kacsa melsejébe. És az egészet átszúrta egy nyárssal. Ahogy a tűz fölött forgatta a mellette ülőre pillantott.
-Sárkányölő Raman? Szép név. Mesélj valami izgalmas csatádról! Merre jártál? Milyen nagy csatákban vettél részt? Hallottam hírét, hogy Olassiëben pár évvel ezelőtt volt egy nagy csata. Ott ölted meg a sárkányod?
*Nem akarta az orrára kötni, hogy szívesen megtudná a város helyét. Sternben hallott katonák ivóbeli beszélgetéseiből, hogy volt valami. Igyekezett is eljutni oda, de nem talált megbízható informátort, aki még a csata alatt odajuttatná. Utána pedig elvesztette az érdeklődését, mert a seregek elvonulása után már annyi rabszolga lehetőség sem szokott maradni, mint előtte. Keserű szájízzel vette akkor tudomásul, hogy talán az évszázad háborújáról későn értesült és nem tudta saját hasznára fordítani.
De talán most megtudhat pár érdekességet egy olyan harcostól, aki részt vett a sűrűjében.

// A karakter vélekedését a törpék világáról a user nem osztja és nem is feltétlenül pontos. Nem utolsó sorban nem biztosítható, hogy egy akár fél évszázada elmondott történetre pontosan emlékezzen, amit kicsi gyerekként hallott. Távoli rokona sem biztos, hogy pont ezt mondta. //
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-11-29, 10:07 am

*Raman leült a földre, onnan figyelte, hogy ügyködik a másik. Esze ágában sem volt belekotnyeleskedni, ő is utálja, ha főzés közben zavarják.
A tollak elégetését nem érti, de úgy gondolja, hogy biztosan valamiféle elf szertartás a leölt állat miatt.
Ő a maga részéről nem törődik ilyenekkel, szerinte az istenek azért teremtették az állatokat, hogy a törpéknek legyen mit enniük.
És úgy gondolja, hogy egy jóllakott törpénél nincs is jobb a világon.
De tudja, hogy az elfek, meg a nimfák olyan kényesek a természetre, bár mástól még nem látta azt, amit most Vogon csinált.
Az égett toll szaga viszont még egy darabig, amíg a szellő el nem viszi, ott terjeng a levegőben.
Lehet, hogy úgy látszik, hogy a mocsári törpe nem figyel, szemeit azonban nem veszi le az elf kezéről és a húsról.
Azt azért elismeri, hogy az el nem most először végzi ezt. Tudja, hogy mit akar, ez látszik a mozdulatain is.
Minden esetre Raman gyomra újra megkordul.*
- Csak becenév, nem szoktak így hívni. Olassië csatájában nem voltam ott. Úgy hallottam, Mardanból mentek oda törpe seregek.
Én jobban szeretem a békét.
*Lehet, hogy ez szöges ellentétben áll korábbi hencegésével, de így is igaz.*
- A sárkányt sokkal régebben öltem meg. Meg akart enni, nem tehettem mást.
*Ismét kihúzza magát. Azért egy sárkány megölése még így is nagy cselekedet. Arról meg bölcsen hallgat, hogy valójában a sárkány már le lehetett gyengülve és éhségében olyan falánk volt, hogy egyben nyelte le a halálra rémült mocsári törpét. Így akadt meg a torkán és fulladt meg, hála az övére szerelt kacatoknak. Mindig is tudta, hogy ezek hasznos dolgok, csak sokan nem látják meg.*
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-11-29, 3:04 pm

// Ramannal a falutól nem messze //

Az ifjú elf csendben készítette a közös vacsorájukat, miközben hosszú ideig nem beszéltek. Végül ő kezdeményezett újra egy kis csevegés.
-Nos, Sárkányölő Raman, mesélj arról, merre jártál mostanában! Gondolom sok távoli vidékre eljutottál. És a világ sok csodáját láttad ott.
*Nem csak a barátja, maga a Beebebrox is elhallgat néhány jelentéktelennek vélt apróságot. Például azt, hogy munkája során már ő maga is volt a kontinens legnagyobb részén. De mivel most már tudja, hogy nem egy harcot minden áron kereső fegyverforgatóval áll szemben, így gyanítja, hogy valószínűleg egy kósza lehet, aki külön élvezettel deríti fel az ismeretlen világot. És akik mindig jó vacsoratársak, hiszen a maga fajta óvatos alakok megtudhatják ugyan azt, amiért pl. annak idején az ő apja is az életét adta.
A húsnak igen jó illata volt már, olyasmi, mintha egy sültet megforgatnánk egy kád dzsemben. A kalmár szinte érezte az erdő illatát is.
Vissza az elejére Go down
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 309
Életkor : 119
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-11-30, 2:24 pm

*Az illatok egyre jobban terjengenek a mocsári törpe körül. A nyál is összefut a szájában, miközben figyeli az elf tevékenységét. Neki nem hiányzik az, hogy minden pillanatban beszéljen, így tud gondolkodni azon, hogy mitévő is legyen.
Rianának már jó ideje nem akad még nyomára sem.
Mintha a föld nyelte volna el a vörös nimfát.
Fogalma sincs arról, hogy merre menjen tovább. Abban reménykedik, hogy a toronyban talán majd válaszokat kap a kérdéseire.
Vogon egy hosszabb csend után szólal meg újra. Raman felkapja a fejét.*
- Ehh..szó, mi szó, jártam már erre-arra. Épp Vadalanból jövök.
Hallottál már az új kontinensről, ahol kék lények élnek?
*Tudakolja a törpe. A maga részéről, ha nem Riana keresésével lett volna elfoglalva, alaposan elcsodálkozott volna ezeken a szürkéskék, vagy kékesszürke bőrű óriásokon. Egyenként is akkora némelyik, mint Mogan, pedig a torony őre hatalmas.*
- Sokfelé jártam már. Egy nőt keresek.
*Nem gondol abba bele, hogy újdonsült ismerőse esetleg félreértheti, sokkal inkább azzal van elfoglalva, hogy a nyomára bukkanhasson végre barátjának. Azt azért megfontolja magában, hogy kérdezzen-e, vagy sem.*
- Vörös a haja, mint a tűz. Egy nimfa…..
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime2013-11-30, 4:00 pm


A Beebebrox fülét megütötte a barátja két mondata. És ez jól látszott is hegyes füleinek mozgásán, melyek úgy mozogtak körbe, mint a fülelő rókáé. Mind két felvetése ugyan azt váltotta ki belőle kívülről, még ha belülről pont egymás ellentétes reakcióit indulták be.
-Igen, már találkoztam a kék elfekkel, akik arról a kontinensről jöttek és a maguk népét vadnak nevezik. Ha jól tudom, nagyon erős mágiával bírnak. És meg vannak győződve arról, hogy ők majd megtanítják a varázstalan népeket is a tudományukra. -a rabszolgakereskedő visszaemlékezett Tiniával való találkozására, aki még őt is oktatni akarta. De kedvelte a jóakaratú fajtársait az eddig ismeretlen új világban- Viszont sokkal fontosabb most, hogy mesélj nekem arról a nimfa ismerősödről. Eddigi életem során tapasztaltam, hogy a nimfák mindig bajba keverednek és az elfeknek kell őket kimenteniük belőle. Bár szerintem csak varázslattal elfedhette előled a valódi külsejét. Hidd el, az elfek körében közismert, hogy a nimfáknak nem lehet vörös a hajuk. Ez náluk... valami furcsa biológia. Izra a szivárvány minden színét adta nekik, hogy tündököljenek. De egy színt elvett belőle.
Viszont minél gyorsabban meg kell találnod, mielőtt valami szörnyűségbe keveredne!

*Vogon nimfa ismerősére gondolt, Tsodaturmixra, akivel kétszer találkozott és kétszer került komoly bajba. És még csak nem is zavartatta magát miatta, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Semmi kedve nem volt bele keveredni még egy nimfa zűrös életébe, neki volt most ennél fontosabb dolga is. Leélni azt a pár száz évet, ami még hiányzott Ritalea fonalából. A nimfák meg éljék le a saját életüket, így is akár évezredekig elélnek, mert mindig van valaki, aki kihúzza őket a csávából. De egyre jobban emésztette a gondolat, hogy ha Ylldicce újra nehéz helyzetbe kerül, megint dühös lesz rá egy rabszogakereskedő vagy megint megvádolják lopással óvatlansága miatt, akkor jól jönne Raman segítsége.
~Vajon nem lenne-e ésszerűbb szövetkezni egy nimfák kimentésében járatosabb harcossal? Semmi kedvem még egy nimfát a nyakamba venni, de ugyan akkor megnyugodnék, hogy az én nimfámnak se egyedül kell folyton segítenem.
Frászt! Jobb lesz a nimfákat elfelejteni. Nem tudom, hogy a törpe Riannája mekkora bajban van. Márpedig a legnagyobb kockázatot a kereskedelemben is az jelenti, ha vakon ugrasz egy új vállalkozásba. Még senki nem hallott olyanról, hogy bele haltak volna valamelyik bajkeverésükbe. De olyanról már van történet, hogy egy elf belehalt a segítő szándékába.

*A gondolatait szerencsére sikerült a vacsorájukra terelni és leemelte a tűzről a kacsát.
-Nos, melyik részét vághatom neked? Majd mindjárt kiveszünk a hasából egy kis pirított erdei gyümölcsöt. -a hasát újra felnyitva már gyorsan húzta is ki a levelekbe hajtogatott csomagokat, amik kicsit engedtek még sötétkék-pirosas nedvet, mely megszínezte a madarat belülről, de már a külsején megjelentek ezek megégetett gumóik, mint a borítékra öntött pecsétek. Olyasmi látványuk volt, mint a tepsiben sült almás pitének, aminek a széle elfeketedik és szilárdra szárad. Ha nem válaszolt még társa az erdei népekre tett túlzó megjegyzésére, akkor igyekszik inkább az evésen kívül Vadalanra terelnie a szót.
-Mesélj! Olyan az a kontinens, mint a mesékben? Egy földrész, ahol végre békében élhetünk a természettel? Az a vad népek... ööö... vadak népe pedig segítőkészek egymás és az idegenek iránt? Egyáltalán szokták egyes számba tenni? Kiejthetetlen!
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Tagana-öböl - Page 4 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Tagana-öböl   Tagana-öböl - Page 4 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Tagana-öböl
Vissza az elejére 
4 / 8 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Nyugati szeglet-
Ugrás: