LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Vogon Beebebrox idővonala

Go down 
SzerzőÜzenet
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Vogon Beebebrox idővonala Empty
TémanyitásTárgy: Vogon Beebebrox idővonala   Vogon Beebebrox idővonala Icon_minitime2013-10-17, 5:54 am

Az átláthatóság és egyértelműség kedvéért csinálok egy napló feljegyzést a fontosabb találkozásokról.

Néhány fontos dolog az ET-ből:
-A Beebebrox család már az előtt kereskedelemmel foglalkozott, hogy az elfek kizárták volna soraik közül a sötét mágiát használókat. (Nincs nemesi rangjuk és elhatárolódnak attól, hogy az ország vezetésébe vagy a nemesek ügyeibe gazdasági érdek nélkül beavatkozzanak. Előítéletektől mentes szabad kereskedelemre törekednek.)
-A Beebebrox család hűen őrzi a szokást, mely szerint nem házasodnak más elfekkel, mint akik vörös elfek biológiai leszármazottai és áttértek a feketemágiára. (A sötét elfek vörös vérvonala. Nagyon ritka.) Pár ritka példa adódott, hogy nem ilyen fiúba/lányba esett bele némelyikük, de házasságig nem jutott egyik sem a családi krónika szerint. Kinézetük ennek megfelelően -még azoké is, akik nem születtek a családba, hanem házassággal jöttek- vörös haj és vörös illetve sötét kék szemek. Az átlag elftől magasabbak és könnyebben izmosodnak. -> Vogon nem egy izompacsirta, de az ET-je szerint ő sem kimondottan gyenge.
-Általában a 100. születésnapon nagykorúvá válásukkor jelentik be, hogy milyen árucikkel kívánnak foglalkozni. Életük során egyre specializálódnak. Nincs feltétlen kapcsolat a felmenők választott árucikkei és a fiatal elf választása között. (Az ET-ből kiderül, hogy az anyja textillel foglalkozik. Ő rabszolgákkal. A játéktéren kiderül, hogy a nagyapja mágia boltot tart fent. A város, ahol letelepszenek inkább gazdasági szempontból fontos, nem feltétlenül lesz köze ahhoz, ahol felnőtt.)
-Az ET szerint Vogon nem egy túl kellemes társaság. Megvan benne a nevelés. Ha az üzlet azt kívánja, meglepően kedves és udvarias tud lenni. Viszont a városok és a tömeg nyomasztják. A viselkedése nem ritkán válik kimondottan durvává és lekezelővé.
-Bár az ET-ből nem derül ki, de igen rosszul tolerálja más fajok sajátosságait és érzékenységét. Nem fogadja el, hogy nem mindenkinél 100 évesen kezdőik a felnőtt élet. Az elfeknél rövidebb életű fajokat szereti úgy tekinteni, mint akik rövid életüket gyermeki naivitással kompenzálják és igyekeznek rövid életüket még jobban lerövidíteni.
-Bár az ET nem foglalkozik kimondottan azzal, hogyan bánik a rabszolgákkal, de utal arra, hogy a magántulajdont különösen szentként tiszteli. Nem rabszolgahajcsár és nincs is nála korbács vagy ostor, hogy félelmet keltsen bennük. Inkább úgy tekinti, hogy néhányan pénzért nemesi címet és vele járó jogokat vesznek maguknak. Páran pedig -egy halálos ítélettől vagy harc során az ellenség utolsó csapásától menekülve, esetleg egyéb megfontolásból- eladják a szabad státuszukat. Nem érdekli, hogy a vevő mit kíván velük tenni a későbbiekben. Igyekszik mindannyiuk számára kellemesebbé tenni azon rövid időt, amíg sorsukat összeköti egy előző eladóval kötött megállapodás. Nagyon ritkán gyűjti be saját harc árán a foglyait, viszont nem érdeklődik afelől, hogyan "csúszott ki a szabad emberek listájából". Él azon alapfeltevéséve, hogy mindenki valamilyen szinten szabad akaratából, hiszen "miért nem ölte meg magát, ha nincs valamilyen szinten legalább kibékülve a helyzettel".


A hozzászólást Vogon Beebebrox összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-10-17, 11:31 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Vogon Beebebrox
Sötét elf
Vogon Beebebrox

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 119
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
Vogon Beebebrox idővonala Empty
TémanyitásTárgy: Re: Vogon Beebebrox idővonala   Vogon Beebebrox idővonala Icon_minitime2013-10-17, 6:35 am

i. sz. 600- Vogon Beebebrox megszületett a család egyik kúriájában. Kevés rokon vett részt, főleg a közeli városokból.
-gyerekkorában elsajátít három varázslást:
1, akaratával, gondolatával illúziót tud küldeni majdnem mindenre. Néma varázs, nincs szükség külön rítusra. Nem változtatja meg a céltárgy alapvető karakterét, csak alig észrevehetően módosítja a vonalakat. (egy rabszolganő idomait épp annyival átformálhatja, hogy egy picit vonzóbb legyen, vagy egy atletikus alkatú rabszolgát kicsit még izmosabbnak feltüntetni. De használható egy száj szélén bujkáló mosoly leheletnyi kiemelésére.-értelem szerűen egy szomorú arcot nem alakíthat át ezzel még mosolygóssá, az alap karakter nem változik.) Gyenge és könnyen megtörhető varázs. Akár mágiátalan lények is véletlenül megtörhetik, ha fizikailag hozzáérnek, de egy latyakból felcsapódó vízcsepp is akár.
2, Orbit varázslat. Varázsigéjét Orbit negálként mondja, bár Lanuriában a varázslók Orbit nonisz-nak ismerik az igét. Hatása, hogy akire kimondják, annak mozgását csak pár pillanat esetleg mp késéssel követi a látott kép egy viszonylag kis ideig -kockában 2 kör. Ez fizikai támadás esetén könnyen azzal járhat, hogy az ellenfél nem képes időben észlelni a fegyver mozgását és nem marad ideje kivédeni. (Pl. még mindig azt hiszi, hogy pökhendin áll ellőtte, de valójában már félúton van a kitöréssel a mellkasa felé.)-FONTOS! Még ha hallja is a varázsigét egy mágianélküli, nem feltétlen fogja tudni a jelentését sem pedig, hogy épp kire lett kimondva. De egy varázstudó lényt is megtéveszthet az, hogy nem ezzel a varázsszóval ismeri.
3, Lisa/Liza, az ember külalakkal bíró illúzió. Nincsenek fizikai tulajdonságai a látványon és azon képességen kívül, hogy tud beszélni. Egyenlőre nincs varázsszó, ha későbbiekben lesz, külön jelezni fogom itt. MINDIG ugyan abban az alakban jelenik meg. Varázstudók könnyen rájönnek, hogy egy funkció nélküli varázslat, de mivel alakja áttetsző, akár nem varázslények is rájöhetnek. Harc hevében viszont -főleg butább lényeknél vagy vadállatoknál- egy nagyobb csapat néhány tagját megzavarhatja és gyakran üldözőbe veszik. FONTOS- Ha valaki szeretné, hogy a karija és az illúzió kísérteties hasonlatossággal rendelkezzen, az időben jelezze! Egyenlőre nincs leírás, hogyan néz ki azon kívül, hogy kimondottan ember külső. De Vogon jól ismeri a külsejét, hiszen magányos vándorlásai éveiben beleszeretett. Ne az 5. reagnál derüljön az ki, hogy egyébként pont úgy néztek ki! (Nem vagyok semmi rossznak elrontója, de hülye helyzeteket sem kell teremteni.)
i.sz. 627 körül- Vogon apja egyik kalandozásán meghalt. Testét az őt kísérő fehér orkok hozták haza az özvegynek. Anyja ez után egyedül neveli fel őt és testvéreit. Az anyja ezen felül vezeti a textilkereskedő üzletét. (Vogon látta, hogy mennyi gyötrelemmel jár egy Beebebroxnak, ha elveszíti élete párját.)
i.sz. 653 körül- Vogont egy gyerekkori sokkos emlék érte a nagyapja Gwaith-dúrban található palotájában. Közel 60 évig nem ment vissza a városba és nem találkozott újra a nagyapjával.
i.sz. 700- A fiatal elf nagykorúvá válását ünnepli. Sok családtag vesz részt. Döntenie kell, hogy milyen árucikkel kíván kereskedni. Itt jelenti be, hogy rabszolga kereskedelemmel kíván foglalkozni.
          -A családtagok felajánlják, hogy meghitelezik neki egy Telarban felépülő új családi kúriát és a nagybani kereskedés költségeit
          -Vogon másnap a vendégek távozása után egy szó nélkül búcsúzva anyjától elindul vidékre. Rokonai csak később értesülnek róla, hogy nem telepszik le a rabszolgaság fővárosában, bár gyakran hivatkozik rá, hogy telari lakos.
i.sz. 712-élete sorsfordító események előtt áll, mely némelyike másokra is kihat
-Verinolban találkozik Alvor Freyr Ottarral, a nagy darab barbárral, miután egy számára különleges rabszolgát igen drágán sikerül értékesíteni. A könnyen jött pénzt már az nap elmúlatja és másnap az evolandival közös cellában ébredt.
          -találkozik Lothárral, a távoli kontinens nemesével Középvidék egy falvában nyáron
          -pár nappal később rátalál Undolf Beebebrox holtestére annak házában Telarban. (Igen jó viszony volt a két távoli rokon között, mert munkájából kifolyólag gyakran meg tudta látogatni.) Megismerkedik Tiniával, a "kék elf" nemesasszonnyal. Kideríti, hogy egy Kesa számára még ismeretlen Klensbane bérelte fel Akirtepet, a múltját kereső sötét elf fejvadászt. Ez tekinthető a két család egyre elmérgesedő viszályának kezdetének.
-talán úgy fél hónappal ez után találkozik Yldicce Tsodaturmixszal életében másodszor. (Első találkozását lásd Yldi ET-je!)
          -később az északi ork területek felé igyekezve egy határmenti faluban megismerkedik Balállal. Nem tesznek egymásra túl mély benyomást, ismerős idegenként vállnak el. Kicsit később megismerkedik Görbelábú Frikkel, akinek törzseit nem sikerült bevonnnia a rabszolgavadászatba. Előle és tözse elől menekülve indul életében először megnézni Mardant, a törpék fővárosát.
           -pár hónappal később Aden foglyul ejti északon. Onoria előtt bíróság elé áll, ahol végül megbízást kap, hogy szerezzen egy foglyot, aki értékes információkat tud a Sárkány-hegység titkairól. Egy surranó kapitány gályáján mentek Adennel északra, Gwaith-dúrba
           -Gwaith-dúrba pár hónappal az után érkezik, hogy Akritep megszerezte Valianban egy a sötét elfek ellen szerveződő titkos páholyra utaló papírokat. Az egyik kocsmában találkozik Mordonnal és Mirianával. Mordont felfogadja a szolgálatába, mint orkokkal való kereskedelem fokozásáért felelőst. Még az nap este találkozik a gyönyörű vér elf nemes lánnyal, Merillien Lumellel, aki egy baleset során megátkozza.
1, Az átok és sikeres megtörése során megtanulja a vaddisznófej átkot. Varászigéje: A cane non magno saepe tenetur aper. (fordítása: Gyakran nem a nagy kutya fogja meg a vaddisznót.) Az átkot megtörő varázsige: Vulpes pilum mutat, non mores. (fordítása: A róka csak a szőrét változtatja, nem a természetét.)
2, Beleszeret az őt megátkozó vér elf lányba.
Ugyan ezen az estén újra találkozik Akirteppel, akinek egy titkos megbízást ad.
Vissza az elejére Go down
 
Vogon Beebebrox idővonala
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Useres dolgok :: Karakterek feljegyzései-
Ugrás: