LANURIA A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma |
|
| Csevegő szoba! | |
|
+52Alamaise Ezana Firri Nizzre' Zotreth Shuga Kain Namelyr Blade Shilmann Quverdinmia N'Alghir Kroloth Naelgrath Nexxis Fi Garath Kuruk Onoria Anzar Mia Ruton Balál Tangeran Alseran Jozef Alberts Furia Arveleg Haleran Silarona Fela Husani Raman Sol Huor Tiwele Elonar Roober Jeremy Talbot Vey'na Crossi Kesa Klensbane Dremer Hossin Arash N'gobo Tyr Pak Főadmin Adama Ryn von Samok Görbelábú Frikk Glorien Lysanor Eweny Ayda Mitsuko Midnight Hëmyl Mesélő Feynras Sargon Kalandmester Aldo Barras Daxa Lavenir Thalion Órëa Nawarean Merilien Lumel'Auvrea 56 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Elonar Nimfa vezető
Hozzászólások száma : 409 Életkor : 1806 Munkahely : A nimfák vezetője
Character sheet Nép: Nimfák
| | | | Hossin Kereső szellem
Hozzászólások száma : 501 Életkor : 1708
Character sheet Nép: Kísértetek
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2016-08-04, 1:38 pm | |
| Engem is érdekelne. | |
| | | Mia Ruton Feketeköpenyes
Hozzászólások száma : 444 Életkor : 28 Munkahely : Valiani Tanácsháza
Character sheet Nép: Mágusok
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2016-08-04, 5:25 pm | |
| Sziasztok! Tenyleg nagyon klasszak a fotok! Koszonjuk szepen Kain! Nekem speciel a fekete zart hinto nagyon-nagyon bejon. Jo kis darkos, elegans, mintas, boldogga tenne! Jelentem az oldal ismet bejon telorol is teljesen. Chromeon tolom a jatekot. | |
| | | Kain Namelyr Arany sárkány
Hozzászólások száma : 2045 Életkor : 743 Munkahely : A magam ura vagyok
Character sheet Nép: Sárkányok
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2016-08-04, 8:58 pm | |
| Örülök, hogy tetszik, Mia! _________________ "Egy kóbor álmodó. Ez vagyok én, messze szálldosó a mindenség tengerén."
| |
| | | Shuga Barnaköpenyes
Hozzászólások száma : 1047 Életkor : 45
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2016-08-04, 9:04 pm | |
| Egy kérdés a lándzsákat kívülről veszed fel vagy bele kell állni? Ha már a páncélok közé is bekerült A képek jók lettek, egyetlen fejtörőt a lándzsapáncél jelentette | |
| | | | Shuga Barnaköpenyes
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2016-08-04, 9:28 pm | |
| Kösz kihagyom a kipróbálását, amúgy is az exo páncélokat még nem kutatták ki Lanurián. Esetleg a gnomok de ők ugye mélyen hallgatnak | |
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2016-08-05, 7:50 am | |
| Amúgy hogy, s mint van a társaság? _________________ "Egy kóbor álmodó. Ez vagyok én, messze szálldosó a mindenség tengerén."
| |
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2016-08-05, 3:07 pm | |
| Kedves Játékostársak!
Felmerült bennem néhány gondolat, amit szeretnék megosztani veletek.
Egyre többször tapasztalom, amin már én is átestem párszor, a következőket a ti köreitekben is. Természetes dolog, hogy az ember időnként elveszíti az érdeklődését egy adott téma, egy adott játék iránt. Mindenkinek van valami, amiért erre a fórumra jött játszani. Lehet ez a regény megragadó története, lehet az oldal történetének egyre nagyobb összetettsége, a háttérben látható politikai, érzelmi, stb. összefonódások, a világ hangulata, az oldalon játszó haver/barát/barátnő személye. Ezekhez aztán, jó esetben társulnak a vele, vagy másokkal átélt játékélmények, azok a dolgok, amikre szívesen emlékezünk, és persze társulnak a staff-tagokkal folytatott egyezkedések, esetleges viták is, amik, valljunk be, elkerülhetetlen időnként.
De nem erre akartam kitérni, hanem arra az érzése, amikor az egyszeri játékos „kiég”, elveszíti a lelkesedését, elveszíti az érdeklődését a játék iránt. Bevallom, ez velem is előfordult már. Egyik adminja, mondhatni, alapító tagja vagyok Lanuriának, és mellette játékosa is. De én is éreztem már nem egyszer úgy, hogy elég volt. Nap, mint nap feljárni, elolvasni a játékosok hsz-eit, moderálni, vezetni a meséket, pótolni a képfeltöltőkről törlődő képeket, stb. Elhihetitek, hogy a feladatok, amik egy fórum fenntartásával járnak, és amin osztozunk a többi vezetővel, egy idő után munkává degradálódnak, és van, hogy a játéktól is elveszik a kedvet. Az egyszeri játékos ilyenkor van, hogy rövidebb szünetet tart, van, hogy végleg elhagyja az oldalt. Én, adminként ezt nem tehetem meg.
Mit tegyek hát?
Engedjétek meg, hogy azokat a dolgokat hozzam fel, amik nekem segítettek, ha nem volt ihletem, ha a hátam közepére sem kívántam a szerepjátékot, a fórumot!
1. Vissza a gyökerekhez! Néha bizony jól esik újraolvasni a régi hozzászólásaimat, az előtörténetet, ahonnan indultam. Újra átérezni a régi hangulatot, kicsit olyan, mint visszautazni az időben. De nem kell ehhez feltétlenül az első írásokat keresni. Vannak később is jól sikerült játékok, hadd ne soroljam…. Mindenki kicsit, vagy nagyon más miatt jött ide, de mindenki elkezdte valamiért egyszer. Néha érdemes visszatérni a kezdetekhez. Az előtöriben is lehetnek még olyan momentumok, amik épp kijátszásra várnak, csak elsiklottunk felettük.
2. Társaság! Sajnos, az utóbbi időben némileg kevesebben vagyunk. Az oldal nem fiatal, már betöltötte a 7. évét is. Sokan jöttek, sokan mentek, de tapasztalat, hogy nyáron, a nyaralások, szabadságolás, strandolás visszaveti a játékot. Ki nem menne szívesebben a tengerpartra, a strandra, a hegyekbe, bárhova, mint a gép elé? De még ilyenkor is van élet az oldalon. Van egy Chatbox az oldalon, ahova még most is lenézeget egy-két játékos, létrehoztunk egy facebook csoportot a játékosoknak és az érdeklődőknek, és egy skype csoportot is, ahol elég gyakran lehet játékosokkal beszélgetni. Én azt tapasztaltam, hogy nincs az a játék, amit jó úgy játszani, hogy az élményt magunkban tartom. Ha nem tudom megosztani valakivel, elmesélni, mi történt velem a játékban, csökken az élvezeti értéke. Hagyományosan playstation játékos is vagyok, és tudom, hogy ott is egy szép gól, egy hiba a játékban, vagy egy jó fejlövés olyan dolog, aminek jobban örülök, ha elmesélhetem, valamelyik barátomnak, akit szintén érdekel. Hát a fórum játékosai az elsők, akiket érdekelhet, hogy pl. Kain bedobta Jeremyt a tóba…. Beszélgessünk, ez egy társas játék, társ nélkül, egyedül nehéz játszani!
3. Van olyan sajnos, hogy az embernek túl sűrű az élete, természetes, hogy a játék nem lehet első. Van család, van karrier, van iskola, barátok, stb. De visszatérni vissza lehet. Ne felejtsetek el, térjetek vissza, mert érdemes. Még üzemel Lanuria, még van játékosa, akik örülnek egy régi visszatérőnek is!
4. Ha már visszatértem, de nem tudom, mit írjak….Hát ez szerintem egészen egyéniség függő dolog. Mindenkivel előfordul, és talán szerencsés vagyok, de nekem ritkán okozott eddig problémát. Ami ezekben az esetekben segített, a vizualitás. Ha olvasok egy novellát, egy regényt, vagy éppen csak egy hozzászólást, nekem közben „pörög a fejemben a film” is, lelki szemeimmel látom a történéseket. Egyszerűen leülök, és elképzelem, mit tesz/mond a partner az utolsó hozzászólásban. Ehhez már csak egy lépés, hogy kigondolja, erre az én karakterem mit tenne/mondana. Sokszor csak el kell kezdeni írni.
5. Találkoztam már olyan problémával, hogy valaki azt gondolta, az írása nem elég jó…. Ez számomra néha nehezen értelmezhető. Ez egy játék, nem kell Jókai, Móricz, Lawrence, esetleg King nyomába érnünk. Nem erről szól. Természetesen okozhat örömöt egy szépen megfogalmazott bekezdés, mondat, de a játéknak nem ez a lényege, hanem leegyszerűsítve: a társam leírja, hogy a karakter hogy néz ki, mit gondol, mit érez, mit tesz, mit mond, én pedig leírom, hogy erre az én karakterem mit lát, mit gondol, mit érez, mit tesz, és mit mond. Amikor gyerekként leültem a tesómmal, vagy a haverral játszani (előbbivel kombinálva a lányos, babás játékot az én szuperhősös/katonás, stb. fiús játékommal) pontosan ugyanezt csináltam.
6. Egy lépés hátra, hogy aztán újra előre léphessünk. Részben az első pont, de nem teljesen. Ihletet sok helyről lehet meríteni. Egy film, egy könyv, egy apró történet, vagy a másokkal folytatott beszélgetés is segíthet. Lehet közös terveket szövögetni a társakkal, régebbi történeteket feleleveníteni, sok kincs van a közös beszélgetésekben. És ez a közösség erre is való. Egy akár nem fantasy film is adhat ötletet, milyen irányba alakuljon a későbbiekben a karakter, milyen helyzetbe hozza a játékos, hogy lássa, arra hogyan fog reagálni, ahogy ugyanez igaz az olvasmányokra is. Új élmények szerzése fontos, hogy frissüljön az ember és az új impulzusok új játékot is hoznak majd.
Röviden ennyi jutott eszembe hirtelenjében, de talán segíthet nektek, hogy élvezetesebb, jobb játékokat játszhassatok az oldalon, és ha kicsit megakadt a szekér, egy lökéssel újra útjára lehessen indítani. Minden esetre egy dolog fontos azért. Ez egy játék! Úgy is álljunk hozzá, természetesen a világ keretein belül.
Kain
_________________ "Egy kóbor álmodó. Ez vagyok én, messze szálldosó a mindenség tengerén."
| |
| | | Mitsuko Midnight Zöld elf
Hozzászólások száma : 745 Életkor : 913 Munkahely : ahol szükség ott a segítség
Character sheet Nép: Elfek
| | | | Főadmin Admin
Hozzászólások száma : 981
Character sheet Nép: Adminisztrátorok
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2016-08-16, 4:25 pm | |
| Hát Alameis is eltűnt.... Átkot érzek magamon x) | |
| | | Raman Mocsári törpe
Hozzászólások száma : 318 Életkor : 123 Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...
Character sheet Nép: Törpék
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2016-08-17, 5:13 am | |
| Fel a fejjel, az átok csak akkor él, ha hiszel benne! | |
| | | Hossin Kereső szellem
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2016-08-17, 8:38 pm | |
| Á csak kicsit rossz érzés h mindig eltűnik az akivel játszok pedig mostanában elég nyugis vagyok.... | |
| | | Thalion Órëa Elf vezér
Hozzászólások száma : 634 Életkor : 1879 Munkahely : Elf vezér
| | | | Shuga Barnaköpenyes
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2016-08-17, 9:37 pm | |
| Nem sőt elégé megszokott. Még a régi sima asztalinál is. | |
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2016-08-17, 10:23 pm | |
| Hát meglehet, de h mindig mesében jön össze. Nem is csak egy szimpla játékban valahol a mezsgyén | |
| | | Shuga Barnaköpenyes
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2016-08-17, 11:32 pm | |
| Ez sajna ilyen | |
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2016-08-18, 7:44 am | |
| Úgy tudom, ez sok más frpg-s oldalon is általános probléma, és eddig megnyugtató, használható megoldást nem sikerült rá találni. Kizárólag a játékosok jellemén múlik szerintem, hogy legalább annyira méltassák az embert, hogy visszaszólnak, bocsi, nem tudok jönni, nem tudok lenni, stb. Sajnos gyakori, hogy ilyen-olyan okból eltűnnek, se szó, se beszéd. Számomra elég hihetetlen, hogy nincs 1-2 perc, hogy fellépjen valahonnan, ahol van net és bírja valahová, hogy bocsi, most nem leszek pár hónapig, vagy napig. _________________ "Egy kóbor álmodó. Ez vagyok én, messze szálldosó a mindenség tengerén."
| |
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2016-08-18, 12:45 pm | |
| Tény nekem is van h elfut egy hét h észre se veszem azt kapcsolok h baeg! A mesébe nem írtam bár ez ritka. Egy percet tudok magamnak teremteni akármelyik nap h bedobjak egy 3 soros hszt... Akár telefonról mobilnet segítségével bár javarészt én mindig mobilon játszok ezért van néha oltári sok hülyeség az automata javító miatt... | |
| | | Ezana Firri Föld nimfa - Alonida nimfa
Hozzászólások száma : 35 Életkor : 281 Munkahely : Természet
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2016-08-19, 7:33 am | |
| Elkészültem az ET-vel, s hali mindenkinek az oldalon. | |
| | | Admin 2
Hozzászólások száma : 519
Character sheet Nép: Adminisztrátorok
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2016-08-19, 4:12 pm | |
| | |
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2016-08-27, 9:57 pm | |
| Töltöttem fel Kainnak új real life képeket _________________ "Egy kóbor álmodó. Ez vagyok én, messze szálldosó a mindenség tengerén."
| |
| | | Jeremy Talbot Ember/vér elf félvér
Hozzászólások száma : 1188
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2016-08-28, 12:42 pm | |
| Ez is klasz, br nekem az előző jobban tetszett | |
| | | Sol Föld nimfa - Alonida nimfa
Hozzászólások száma : 271 Életkor : 36
| | | | Ezana Firri Föld nimfa - Alonida nimfa
Hozzászólások száma : 35 Életkor : 281 Munkahely : Természet
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2016-08-28, 9:14 pm | |
| Hey mindenki!
Visszatértem, s Solnak írtam is választ. | |
| | | Raman Mocsári törpe
Hozzászólások száma : 318 Életkor : 123 Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...
Character sheet Nép: Törpék
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2016-08-29, 4:57 am | |
| | |
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! 2016-08-29, 7:51 am | |
| Üdv, Ezana!
Sol, Jeremy, valóban, azért is váltottam, mert Kainhoz kicsit könnyednek tűnt Kili. Bár amikor Kili lett azt új avatár, nagyon tetszett, az előzőnél jóval jobb volt. _________________ "Egy kóbor álmodó. Ez vagyok én, messze szálldosó a mindenség tengerén."
| |
| | | Roober Istenség
Hozzászólások száma : 520 Munkahely : Sárkányistenség
Character sheet Nép: Istenek
| | | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Csevegő szoba! | |
| |
| | | | Csevegő szoba! | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|