LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma

Kezdőlaphttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Csevegő szoba!

Go down 
+53
Norujn
Carnë
Yurin Akari
Ambalë
Markus de Berend
Sierrix
Adria Belorian
Vogon Beebebrox
Anzar
Ilián Radomer Congrand
Arg'h
Glorien
Drakon Ashmar
Wyerre von Morhan
Taerli
Regélő
Silarona
Tinia Loel
Fela Husani
Merilien Lumel'Auvrea
Aldo Barras
Raman
Dremer
Elonar
Marius Dior
Liz von Dysart
Sou
Tyr Pak
Görbelábú Frikk
Lysanor Eweny
Balál Tangeran
Sydney H. Low
Fang Aerith de l’Phairdon
Lothár Von Falkenhausen
Black Robe Nen
Xerar
Darthys Indoril
Mesélő
Roober
Sol
Furia
Kesa Klensbane
Kain Namelyr
Cloud Revan's
Thalion Órëa
Alex Ian Keegan
Onoria
Huor Tiwele
Mitsuko Midnight
Nawarean
Főadmin
Akahana
Admin 2
57 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19 ... 34  Next
SzerzőÜzenet
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Hozzászólások száma : 440
Életkor : 31
Munkahely : Gyalogság/Al'Eron Ryden tanítványa

Character sheet
Nép: Emberek

Csevegő szoba! - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-04-28, 5:07 pm

Én a magam részéről csak azt tudom mondani, hogy a karakterem magára hagyták, megverték és ebbe nem volt semmi beleszólása, mert mindeközben le volt kötözve. : /

Ezek után még jó, hogy egy kicsit odacsíp Szóban(!), de végérvényben fél, és elhúzódik például a mogorva Kaintól, aki a tekintetével is ki tudná nyírni. Razz

Cloud csapatjátékos lenne, ha lenne kivel, meg lenne elég ereje hozzá, de nicns :/

ő pedig nem mer kezdeményezni a sok izomagy között...
Vissza az elejére Go down
Főadmin
Admin
Főadmin

Hozzászólások száma : 981

Character sheet
Nép: Adminisztrátorok

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-04-28, 8:31 pm

A nyelvét azért felvágták neki, mert a cellában még a mogorva Kainnak is be tudott szólni, aki a tekintetével is meg tudná ölni Razz
https://newagelanuria.hungarianforum.net
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-04-28, 8:47 pm

Az más, akkor Sout védte, és tudta, hogy simán meghallhat, de akkor sem adja ki a bajtársát ~.~

Tudod, ő egy ilyen hőseies alkat :3 Razz
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 2045
Életkor : 743
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-04-29, 7:34 am

XD, akkor ránézzek a kis hősiesre? Very Happy

Elvégre magánál többre értékeli a másik sárkányt, akkor nem fél, egyébként meg igen Very Happy

a mindenség tengerén."
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-04-29, 7:35 am

Van némi félreértés Argelionban. Smile

Lysanor és Sydney-Aden-Alex külön csapatban játszanak. Lysanor kel át, ha átkel a hasadék felett a kidőlt fán, Sydney és társai nincsenek ilyen helyzetben. Kérjük, hogy az érintettek javítsanak Smile

a mindenség tengerén."
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-04-29, 10:28 am

Oho akkor nagyon elolvastam Very Happy Javítom csak kell egy kis idő ma tanulnom kell mint egy állatnak xP van hátra 40 tételem xD 2 hét és vizsga xD
Ja Kain Lebuktál xD Már tudom melyik sorokat írtad ten magad Very Happy
Darthys Indoril
Vörös sárkány
Darthys Indoril

Hozzászólások száma : 125
Életkor : 1170

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-04-29, 2:00 pm

Lehet hogy én gondolkozok rosszul, de ha valaki megver aki erősebb nálam és még többen is vannak én nem szólogatnék oda Smile
https://newagelanuria.hungarianforum.net/t309-darthys-indoril-fel
Nawarean

Nawarean

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-04-29, 2:20 pm

Rosszul gondolkozol xP Clo szemével kell nézned a világot. Mazoista xD
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-04-29, 3:46 pm

Jaja Mazo vagyok... Neutral

><
Még szép, hogy beszólok neki, ennyi azért jár, ha már le vagyok kötözve, és nem tudom megütni Evil or Very Mad
(ok, tudom, hogy ezzel csak még több kárt szerez magának a kari, de ilyen az ember....lássuk be...főleg forró fejjel, tizenévesen, de attól még simán félhet egy Kain kaliberűtől....azért nem ejtették a fejére xD)

Amúgy meg tökre egyértelmű, hogy fél Kaintól, de Sout akkor se fogja kiadni, ha ezért "felkeni a plafonra", akkor sem...
Még szép hogy fél, ezért hősies! Razz
Alex Ian Keegan
Vörös sárkány
Alex Ian Keegan

Hozzászólások száma : 647
Életkor : 39
Munkahely : épp ahol

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-04-29, 8:14 pm

aha...
Alex meg sajnos eléggé magának való. Amíg nincs bajban egy társa, addig nem foglalkozik senkivel se. Very Happy Nem az a bájcseverész típus. Főleg nem itt, Vadalanban. Smile
Alex Ian Keegan
Vörös sárkány
Alex Ian Keegan

Hozzászólások száma : 647
Életkor : 39
Munkahely : épp ahol

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-04-29, 8:15 pm

És a mazo itt egyedül Alex Very Happy
Főadmin
Admin
Főadmin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-04-29, 8:39 pm

Cloud, ezek után miért is hibáztatod még a vadalanokat? Very Happy
Tudvalevő, hogy harcos faj, s ahogy a te kis 19 évesed forrófejűsége emberi reakció, teljesen normális, ha tehetetlenségükben levezetik mérgüket. Egyikük adott esetben épp a hozzá legközelebb állón. Harcos nép, erőszakkal teszi Very Happy
A karid szerezte a buta forrófejű viselkedésével a bajt saját fejére. Meg Balál szökése a pofont az övére Smile
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-04-30, 8:36 am

Hát sztem nem "buta forrófejű" ><
És egy ilyen harcos faj meg elmehet a gúzsba...."harcos"? Inkább barbár...a rómaiak sem azért cseszték meg a végén, mert harcos faj, hanem mert barbár módon galdiátorkűzdelmekben lelték örömüket (ahogy a mi kis vadalani népünk is ott nézte a párbajokat, hát ott pusztuljanak el Sou varázslatától mind) , és tivornyáztak.....

ez nem harcos faj....ez barbárság, és nehogy már Cloud hibája legyen, csak mert ki mert állni magért, vagy Balálé ez az egész, csak mert nem hagyta magát elhurcolni ismeretlen helyre, egy csapat rosszindulatú tündeszabású által.... ._.

Ehhh, nem személyeskedni akarok, de ez már kezd abba torkollni.
A karijainkkal semmi baj, a userek aktívkodnak keveset.
Főadmin
Admin
Főadmin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-04-30, 10:53 am

Debiza, buta és forrófejű is, persze más kérdés, hogy sok fiatal ilyen. Very Happy
„Nehogymá’ nekem merjenek beszólni!? Hát kik ők!”
A harcosság és a barbárság között van kapocs, elvégre, aki inkább erőszakkal rendezi ügyeit, azt a mi civilizációnk barbárnak nevezi.
Persze ez képmutatás, hisz a fent vázolt ufós példában éppúgy viselkednénk, mint a vadalanok a mi nagy „agyoncivilizált” gondolkodásunkkal, ha világunkat csapás érné meg az ufók is megjelennének egy űrhajóval épp annak kellős közepén, kiszállnának fegyverekkel az oldalukon, mi is hadsereggel, rakétákkal, tankokkal vonulnánk oda. Karanténba zárnánk őket, műveleti területté nyilvánítanánk a helyet.
Arénában tán nem küldenénk őket, ennyi a különbség, de ha rossz mozdulatuk lenne, igen könnyen meghúznánk a ravaszt.
Ilyen értelemben az emberek is csak egy csapat „rosszindulatú tündeszabású” nem számítva a hegyes fülek hiányát. Smile

Igen téves elképzelés, hogy a rómaiak a gladiátorküzdelmek miatt buktak el. Smile
Ennek első sorban társadalmi-gazdasági okai voltak, valamint az, hogy a barbárok a birodalom határain kívül túlságosan megerősödtek.
A rómaiak birodalma túlterjeszkedett azokon a határokon, amiket még fent tudtak gazdaságilag és katonailag tartani.
Persze a dekadenciát is kedvtelve veszik elő, mondván, a züllés, az érdektelenség vetett véget neki, de még katonailag megoldhatták volna emellett is, ha lett volna erejük, de nem volt. Nem az elit züllése miatt nem volt erejük. A hadsereg feltöltése provinciális lakosokkal, olyanokkal, akik zsoldért és nem a saját hazájukért harcolnak, egyik oka ennek.
A gyenge gazdasági teljesítmény másik oka. Rabszolgatartó gazdaságuk erősebb volt, mint az, mikor már nem gyűjtöttek rabszolgákat.
Nagyon sarkított az elképzelés, hogy épp a gladiátorjátékok (és az ez alapján barbárnak mondott kultúrájuk) vitték pusztulásba a római birodalmat, akik addigra felvették a kereszténységet, megszűntek a rabszolgaszerző háborúik, a provinciákban pedig saját vallásukat, építészetüket, irodalmukat terjesztették. Utakat, fürdőket építettek, védelmi falakat húztak, ahelyett, hogy betörtek volna rabszolgákat fogdosni, a határon túlra, hogy aztán a Colosseumba vigyék őket, vagy akár velük végeztessék el a munkákat.
Ezt erős túlzás barbarizmusnak nevezni.

Remélem, user nem így áll ki magáért, mert bizony kaphat a sorstól Cloudhoz hasonlatosan, ha nem méri fel az erőviszonyokat előtte. Smile
Nekem, ha lefognak, megkötöznek a társammal együtt, s a társam szökésekor az egyik fogva tartónknak túl hamar jár el a keze, nem az lenne az első, hogy még sértegetem is, hogy
„kiálljak magamért”. Ugyanis gyakorlatilag kis hal vagyok, aki képtelen védekezni.
Ezt a filmekben szokás, amikor úgy írják meg a szerepet, hogy a végén úgyis kiszabadul. De általában akkor is megkapja a verést a kemény fickó, még a filmben is, nem jópofiznak vele helyette. Smile (Megjegyezném, Clo épp így járt Wink)

Tény, hogy Sou varázslata megölt egyet. Többet nem, és egyedül ekkora túlerővel zárt helyen még ő sem számíthat ettől sokkal nagyobb eredményre.
Ez a tény pedig vitathatatlan. A gyöngysárkány gyilkos, míg a vadalanok még nem azok. Az első áldozatot egy a vihar szülöttei közül szedte, nem pedig vadalan. Objektíven nézve ez így van.

És persze, hogy nem Balál hibája. Ő csak magával törődött Wink Cloud meg megszívta ezt, tekintve, hogy ő maradt ott a fogvatartók kényére-kedvére.

Egyébként meg nem személyeskedésnek szántam, tényleg kevés user aktívkodik, de tán már elég abból, hogy szegény Cloud….Very Happy
Neki sem hibája, hogy megpróbált kiállni magáért, de erre rossz módot választott.
Megszívta, mert rosszkor volt rossz helyen, rossz módot választott arra, hogy kiálljon magáért, tán mert túl forrófejű… mert a társa őt nem tudta megszöktetni és egy természeti, világnézeti csapás kellős közepén lévő harcos faj közé keveredett, ami történetesen akár még a megjelenő idegeneket is okolhatja az őket ért csapásokért.
Minden esetre jobb, mintha ott, helyben kardélre hányták volna az idegeneket, azzal a címszóval, hogy ők okozták a vihart és most elhozzák a világ végét, mikor kimásztak a vízből.

Jó lenne, ha több user lenne aktív a mesében, és ha a karakterek nem rögtön azzal foglalkoznának, hogy megtorolják az első őket ért sértést, ha egyszer esélyük sincs rá, de ha mégis így tesznek, legalább user viselje méltósággal, ha a kari megkapja a választ az elhamarkodott, és felesleges tetteiért. Ez amolyan fejjel a falnak dolog. Az pedig még a kosnak is fáj. Very Happy
Ez egy játék. Smile Senki nem usert bántja, sőt a karit sem, de a karakterek tetteinek vannak következményei, mind a karakterekre, mind környezetükre nézve.
És ez utóbbi kap már lassan túl sok hangot, miközben a mesében a játék akadozik, a résztvevők lassan elfogynak.

Lehet, nem is csinálunk több mesét, majd meglátjuk…
Ha ennyire nincs érdeklődés csak szavakban, az elején, akkor inkább játssza mindenki a saját játékát.
Ez megint csak nem személyeskedés, de ez a mese eddig messze nem éri meg a rászánt időt és munkát.
Cloudnak ebben igaza van, a legnagyobb baj ezzel van. Nevekkel nem szeretnék példálózni, de az egy kezemen meg tudom számolni azokat a usereket, akik multival, vagy főkarival, esetleg mindkettővel, de játszanak is a mesében és nem ***-nak magasról az egészre.
Ez pedig minden résztvevőnek szól.
Nawarean

Nawarean

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-04-30, 12:10 pm

Főadmin még jó hogy nem én kaptam tőled ezt a szöveget Very Happy A rómaiakon túllépve feladtam xP
Lothár Von Falkenhausen
Nemes

Hozzászólások száma : 225
Életkor : 41

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-04-30, 1:28 pm

Csak a nyugat római birodalom omlott össze a barbároktól a Kelet római birodalom 1453-ig létezett.
Roober
Istenség
Roober

Hozzászólások száma : 520
Munkahely : Sárkányistenség

Character sheet
Nép: Istenek

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-04-30, 1:31 pm

Ebben Lothárnak igaza van, bár szerintem nem a lényegre koncentrált. Ugyanis habár a kelet-római birodalom fentmaradt, megalkuvással és lassú hanyatlással fizetett ezért. Végül gyakorlatilag egy városra zsugorodott rég más nevet hordozva.

A lényeg viszont abban van érzésem szerint, hogy nem a rómaiak "barbársága", vagyis a gladiátorküzdelmek okozták a bukásukat.
Szerintem erről szólt ez a terjedelmes példa. Smile
Darthys Indoril
Vörös sárkány
Darthys Indoril

Hozzászólások száma : 125
Életkor : 1170

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-04-30, 2:02 pm

http://hu.wikipedia.org/wiki/Biz%C3%A1nci_Birodalom

A 8. és 11. század között a népesség például 7-ről 12 millióra nőtt. Hanyatlás?

"A Bizánci Birodalom a Makedón-dinasztia uralkodása alatt ért el hatalma csúcsára a 9. század végén, 10. században és a 11. század elején"

1180-ban a méretei: http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Biz%C3%A1nc1180.png

Szerintem nem beszélhetünk itt hanyatlásról Smile
https://newagelanuria.hungarianforum.net/t309-darthys-indoril-fel
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 574
Életkor : 46

Character sheet
Nép: Orkok

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-04-30, 3:20 pm

Hehe....sárkánynál a pont. Very Happy
Viszont akkor a fentebb emlegetett nyugati bukásban is egyet értek. Nem sok köze volt a gladiátorharcnak hozzá Very Happy
Meg hát a rómaiak sem tűnnek barbárabbnak a többi népnél.
Jó kis eszmecsere alakult itt ki Very Happy
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-04-30, 3:52 pm

Egy agusztus első felére-közepére datált Lanuria találkozóra mennyire vagytok nyitottak? Smile
Kíváncsi vagyok, ha szerveznék, kb. hány emberre számíthatok.
A helyszín persze maradna Szeged, mint legutóbb. Smile

a mindenség tengerén."
Nawarean

Nawarean

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-04-30, 4:12 pm

Függő dolog Kain de valószínű mennék, de az még naaaaaagyon messze van Smile
Főadmin
Admin
Főadmin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-04-30, 8:45 pm

Szerény véleményem szerint Kain csak arra kíváncsi, hogy kb. hány emberre számíthat Smile
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-04-30, 10:50 pm

Én Főadmin regéjéből csak annyit vettem ki, hogy szerinte "nem viselem userként méltósággal a kari ütlegeléseit" o.O
O.o
Wut?....
Főadmin
Admin
Főadmin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-05-01, 6:17 am

Cloud, ebben az esetben átolvashatnád még egyszer, mert ettől sokkal árnyaltabb a mondani valóm. Smile A karakterek nem túl megfontolt viselkedéséről és annak logikus következményeiről, amik bizonyos esetekben a kari számára negatív következményeket hordoznak. Amit kiragadtál csak arra vonatkozott, hogy mint user ezt úgy tűnik, hogy szinte egész mese alatt ezt sérelmezed, pedig tudnod kellett volna, hogy mi lesz Cloud, vagy bármely másik kari "jutalma" ha sértegetni kezdi a harcias őslakosokat kiélezett helyzetben, s mint egy játéknak felfogva, ezt is csak el kell fogadni. Smile
Ezt sem sértésnek szánom, de rendre ebbe futok bele és ugyanez vezette arra pl. Sout, hogy a karaktere eddigi megformálástól idegen módon fejjel menjen a falnak "szegény" Cloud után.
Ahogy Balált is, hogy nem reális pontosságú látomásokat használjon és a karaktere vadalani tartózkodását arra tegye fel, hogy tűzön-vízen keresztül kiszabadítsa a szőke srácot.

Van ott némi ha....és egyéb dolog is, többek között a userek inaktivitásának hatásáról és arról, mennyire feleslegesnek érzem a munkánkat a mesével kapcsolatban.

Darthys, Lothár, mivel a hétköznapi emberek általában a Nyugat-Római Birodalom bukását értik Római Birodalom bukásaként, én is ebben azértelemben írtam. Természetesen beletehettem volna mindenesetben a "nyugati" szót, de az írásom értelméhez nem volt szükséges. Szerintem az értelme így is átjött, főleg arra vonatkozón, mennyire tévút azt feltételezni, hogy a gladiátorharcot is magába foglaló "római barbárság" okozta a Birodalom vesztét.

De mivel egy userrel sem akarok most vitát kezdeni, ezért nem ragozom tovább ezt a témát. Aki megértette, megértette, aki nem, így járt. Razz
A mesét végigvezetjük, de kérdéses, hogy lesz-e még újabb az oldalon.
És persze továbbra is úgy gondoljuk, hogy nem a vadalanok a gonoszok, vagy nem feltétlenül barbárabbak bármely más népnél.
A helyzet és harcos életmódjuk szülte szituációk ezt az agresszívebb viselkedést hozták ki egyesekből.
Ha a helyzet változik, természetesen ők is változnak.

Továbbá nem mind pont úgy viselkedik, mint egyes katonák, lásd Malagar, Kesa esetében a kölyök, vagy Baan, és még sorolhatnám, de pl. az argelioni harcosok sem épp annyira erőszakosak.
Ezen az oldalon még csak velejéig romlott karakterek se nagyon vannak, nem hogy népek. Smile
Más dolog, hogy a másságot sok helyen eltérő módon kezelik.
Cloud Revan's

Cloud Revan's

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-05-01, 3:07 pm

Suspect
Szóval az én hibám, hoyg Sou (meg Balál) úgy viselkedett ahogy... érdekes lenne erről őket is megkérdezni. Neutral

A rómaiak első sorban nem azért puhultak el, mert harcias nép voltak, hanem azért mert nem azok...a galdiátor kűzdelmekben idegen nép tagajai kűzdöttek, és a Rómaiak meg nézték a lelátóról és "élvezték" a "műsort"
A vért, a halált...és a többi.... én itt látom a párhuzaom a rómaiak és vadalan között.

De akkor had térjek ki a Főadmin által megjelenített ufós témához. (még mielőtt lelőnének, hogy túl sokat beszélek, Főadminunk sérelmezi ezeket, hadd reagáljak rájuk)
Szóval ahogy mondtad, úgy tépnyleg ellenségesen állnánk hozzá az ufókhoz.
Ha lejön ide a predator és teljes felszerelésben lődözik, akk persze, hogy kinyjrjuk, hoyg írmagja se legyen, és ez normális. Neutral

Ha viszont, ahogy a mesében történt, Láthatóan a vihar dobta őket ki, mint valami partra vetett vadat....
ergo az az ufó hajó lezuhan, és félholtan kászálódnak ki az utasai, hát FIX, hogy nem fogjuk őket megölni, hanme elvisszük egy "nyugis" helyre, és megpróbáljuk feléleszteni őket....Meggyógyítani jééé, már csak azért is, hogy információkat vegyünk ki belőleük.
Neutral
A tudás hatalom, a mukszli pedig pár izomköteg....
A civilizáció pedig a tudásra épít, a barbárság pedig a mukszlikra....vadalan. Neutral Aréna.... cshhhh

Ezen felül persze én is jól tudom, hogy léteznek ilyen barbár népek, de ne szépítsük őket, barbárok. Neutral

Cloud jellemét pedig nem fogom megváltoztatni, csak mert a mese úgy ütősebb lenne.
Ha ilyen, akkor ilyen. Ha nem tetszik, el is mehetek. Neutral

Jah igen.... tehát mert poénkodok, hogy a karimról, az már nektek nyafogás, hogy miért....?
Userek nem aktívak, és ebben a forumban úgy látszik nincs humorézék....
Admin 2

Admin 2

Hozzászólások száma : 519

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-05-01, 5:55 pm

Hozzászólok én is, ha már így belemelegedtetek. Alapból téves az elgondolásod az elpuhulást illetően. Ugyanis én sem hiszem, hogy azért omlott volna össze a Nyugat-Római Birodalom, mert gladiátorokat néztek és nem ők harcoltak ott. És épp emiatt nem voltak barbárok sem.
Az általad látott párhuzam azért nem létezik, mert a vadalanok maguk is egy harcos nép tagjai.
Azok is maradnak.

Elfelejted, hogy minden bizonnyal nem azt gondolnánk, hogy szegények véletlenül épp akkor zuhantak le, amikor mondjuk elsüllyedt Dél-Amerika (csak példa), hanem mivel az emberi elme mindenhol kapcsolatot keres, hát összekombinálná a katasztrófát és az idegenek érkezését. És itt jöhetnek a korábban említett fegyverek szóba. Smile
Elvennénk tőlük, ha tudnánk? Kötve hiszem, hogy náluk hagynánk, hogy azzal flangáljanak.
Vajon ha fegyverrel jönnének ideadnák? Fegyveres idegent nincs az a tudós, politikus, vagy katona, aki nem próbálna lefegyverezni. Ha békések a szándékaik, miért fegyverrel jönnének? Nem jók az emberek annyira, mint gondolodod, és látva a most folyó háborúinkat, nem mondhatnánk, hogy a békés megoldások felé hajlunk.

Nem valószínű, hogy a vadalanok látták, amint a vízesésbe esik Cloud és Balál, simán feltételezhették is volna azt, hogy valamire készülte ott is.
Valójában időt sem hagyott pl. Balál arra, hogy kiderüljön, milyen fogadtatásban lenne részük a papoktól, esetleg gyógyítanák-e, ahogy pl. Adent is ellátták.
Azt felesleges lenne ide citálni, hogy a templom mellettiekkel hogy bánt az ott lévő pap, ők épp a templom füstölgő romjai közé érkeztek, akár mint bűnözők vissza a tett színhelyére. Ha felrobbantanak egy középületet, az ott lévő gyanús alakokat éppúgy elfogjuk mi, emberek is.
Balál szökése pedig elindította azt, amit már fentebb ezerszer letárgyaltatok.
Ott kapta Cloud a pofont, és ott kezdett beszólogatni. Smile

Egyébként te is beleestél a vadalanok csapdájába. Túl elhamarkodottan ítélted meg őket az első pár mese-hsz alapján.
Nem olvastad el gondolom a regénynek a rájuk eső részét Smile (Öreg hiba, szászszor kértünk már rá Sad) Egyébként a regény továbbra is a világ leírása.

Cloud viselkedése pedig épp olyan barbár, mint az őt elfogóké innen nézve. Elvégre egy kósza pofonra sértegeti az őt elfogókat. Éppen olyan izomagy gondolkodásra vall, "majd megoldom erőből". Mert biztosan sikerül 6-12 nálam nagyobb harcossal így dűlőre jutni.

Nem kell megváltoztatnod a jellemét, senki nem kérte. Csak azt, hogy befejezd az örökös siránkozást, mert ez már az. "Jajj, szegény karim megverik a gonosz barbárok..."
Mást sem olvasunk tőled, mióta megkapta az első pofont.

És igen, szívesen látnánk Sou és Balál írásait is, erről, valamint a mesébe is, amik már hetek óta késnek. Kíváncsi lennék, mivel magyarázza meg, hogy az egykor simulékony kari mitől vált elvakult mániákussá, aki csakis és kizárólag egyet akar: Betörni az Arénába, ártani a népnek, tekintet nélkül arra, hogy azok épp csak birka módra nézik a számukra teljesen természetes harcot, vagy épp azon vezetők közé tartoznak, akik kitalálták, hogy méressék össze a vihar szülötteinek és a saját bajnokaiknak erejét egy fair küzdelemben.
Ők nem látják a karakter pontokat, sem azt nem tudták a döntéskor, hogy ki mágus, ki nem.
Kockáztatják, hogy három bajnokuk ott múlik ki. Lehet őket ekézni, barbároknak nevezni, végülis a "civilizált" spanyolok is annak tartották az inkákat, aztékokat, vagy a későbbi gyarmatosítók az észak-amerikai indiánokat. Kíváncsiak sem voltak a kultúrájukra, csak éppen másképp éltek és gondolkodtak.

Kollektív bűnösség, kb. erre ítélted a vadalanokat, pedig ők is különböző jellemmel bírnak. Kíváncsi lennék, van-e olyan mese, ami neked megfelelne, mivel az igényeidnek az eddigi tapasztalatok alapján semmivel nem lehet megfelelni. Hibát mindig találni fogsz. Most épp a népet ekézed, akinek a kezébe került a sorsa a karidnak. De szíved joga, csak közben eszünkbe jut, hogy van egyéb elmaradásod is...

A humor ott kezdődik, amin mások is nevetnek, nem csak te. Eddig még senki nem nevetett a te vadalanos poénjaidon.
Inkább tűnnek negatív megnyilvánulásoknak. Nem kell a vadalanokat szeretni, de mi lenne, ha pl. állandóan azt kellene valahol olvasnod, hogy nem szeretjük a japánokat, mert ilyenek, meg olyanok....Egy idő után neked is eleged lenne belőle. (Csak példa, mielőtt magadra vennéd.)
Nekünk ez a mese nagy munkákban kerül, azért csináljuk, hogy megnyissunk egy új területet játéktérben. És azért, hogy jó játék legyen belőle. Jelenleg csak az első cél teljesül.
Ne keverd a személyes érzelmeidet a játékkal és ez minden más játékosra is vonatkozik. Alapszabály, hogy úgy modjam.

UI.: Jó lenne, ha ez a vita végre véget érne és sok minden más is. Például ha egyes játékosok aktívak lennének, mert így nem sok értelme van a mesének.

kell megtalálnod
hozzá."
Nawarean

Nawarean

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-05-01, 7:14 pm

Hát remélem senki nem haragszik meg az utcsó reagért Very Happy de most ebben a helyzetben amikor csak mennem kell a tömeggel xD nem tudok mit írni xD
Főadmin
Admin
Főadmin

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-05-01, 8:36 pm

Aden, erre sem tudsz mit írni? Very Happy

*Futás közben azonban még ráncolja homlokát, egészen addig, amíg a nyomolvasó le nem tér a vadak útjáról, s meg nem áll.*
- Előbbre egy szakadék van előttünk, arra nem tanácsos mennünk. Az állatok egymást fogják beletolni, nekünk pedig Savanti a cél.
Ott még nem volt földrengés időtlen idők óta.
*Galin ért oda, majd, mivel hallották a vadalan szavait, ezért a vörös lány felé fordulva jegyzi meg.*
- Talán meghallgathatnánk ezt az idegent is, mielőtt tovább haladunk, hátha van építő jellegű ötlete.
*Tekintete a távolból bicegő Adenre esik, meg a loholó, immár kötelék nélküli sárkányra, majd felvándorol az égre. A szürkéskék arcban ülő szemek kikerekednek és a száj is tátva marad egy pillanatig. Argelion irányában az eget fekete füstoszlop sötétíti el, s a gomolygó füstben vöröslőn izzó bodrok is vannak, valamint kékesfehéren villódzó villámok. Mintha a végítélet közeledne. De más helyekről is lát feltörni távolabbi füstgomolyagokat.*
- Az istenekre…..
*A katonák vezetője ekkor lép oda, megfogva az argelioni vállát. A kemény, hegek szabdalta, kékes színű katonaarcban ülő fekete szemek is elámulnak egy pillanatra a látványon, melyet talán még egyetlen vadalan sem látott, majd Galinra pillantanak komolyan.*
- Sietnünk kell. Ez a vidék nem biztonságos.
*Xerar jól rejtőzködik, a fák takarják alakját, pedig ebben a pillanatban jó sok szem a menekülők közül az eget vizslatja. Sokaknak gyökerezik lába a földbe, s többek hajtják szomorúan le fejüket. Sokaknak családi öröksége, egy élet munkája veszik oda talán épp ezekben a percekben.
Argelion hitük szerint most pusztul el.
Lysanorék is jól haladnak, bár még jócskán le vannak maradva az elől menekülő csapattól. Mivel előttük nem tisztította meg semmi az utat, ezért kénytelenek átvágni magukat az erdőn.
Nincsenek már vadak, legfeljebb néhányan, akik elkésve futnak végzetük elől.
Vadalan földjére vajon meddig tekintenek még az istenek le? A döntés nem született még meg, s a halandóknak fogalmuk sem lehet róla, hogy mikor fog.
Az újabb rengés mindenkit ledönt a lábáról, s a távolban a feléledt vulkán a levegőbe okádja a föld folyékonyra olvadt oldatát.*
Tyr Pak

Tyr Pak

Hozzászólások száma : 62

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-05-01, 10:01 pm

Azért én is hozzászólnék annyit, hogy szerintem se esett szó a karaktered megváltoztatásáról, csupán arról, hogy a karaktered tetteinek vannak következményei, még akkor is, ha azok a te szemszögedből nem alakulnak jól.

Mellesleg Clo egész idáig nem volt ilyen forrófejű, mint ahogy Sou is inkább megbecsülte az életet, mintsem, hogy ártatlanok százainak életére törjön, akár csak valami terrorista, mindezt úgy, mintha nem tudná, mire is képes Kain.

A poénkodásod pedig az elején még érthető is volt, de mikor már jó másfél hónapja mást sem igen hallani tőled, minthogy szegény Clot kivégzik, már nem poén, hanem nyavalygás. Ráadásul a karaktered egyáltalán nem is próbált a helyzetén javítani. Még úgy sem, hogy hamar leesett neki, esélye sincs a másik ellen.

A barbár vadalanok pedig, egészen addig szinte senkihez sem nyúltak, míg azok az együttműködést meg nem tagadták. Az meg hogy kin csattan, már más kérdés. Az arénának meg semmi köze a barbár léthez, az csupán egy, a nép szórakoztatását kielégítő építmény. Megjegyzem manapság is tucatjával lehet nézni arénákban a különféle küzdelmeket, annyi különbséggel, hogy a mai világ nagy ”életvédelmének” köszönhetően sokkal kisebb veszélynek vannak kitéve a ”harcosok”.

Végül pedig, akár te is tehetsz azért, hogy aktívabbak legyenek a játékosok. Ott van például Fang barátnéd, akivel sokkal könnyebben tudsz értekezni, mint mi, és már egy hónapja nem ír meséhez, ezzel játékostársának, Nennek, rontva el a játékélményét.
Nawarean

Nawarean

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime2013-05-02, 12:36 am

Hát ez most egy krízis helyzet... le vagyok épülve xP sok lesz már a tétel xP
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Csevegő szoba!   Csevegő szoba! - Page 5 Icon_minitime

Csevegő szoba!
Vissza az elejére 
5 / 34 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19 ... 34  Next
 Similar topics
-
» Csevegő szoba!
» Csevegő szoba!
» Csevegő szoba!
» Csevegő szoba!
» Csevegő szoba!

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Vendégkönyv :: Csevegő-
Ugrás: