LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Kain Namelyr rövid visszatekintése

Go down 
SzerzőÜzenet
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1948
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Kain Namelyr rövid visszatekintése Empty
TémanyitásTárgy: Kain Namelyr rövid visszatekintése   Kain Namelyr rövid visszatekintése Icon_minitime2013-07-05, 3:36 pm

i.e. 20 - Kain születése Enionban, a Sárkányok Völgyében. Az árva fiókát az egyik ősi sárkány, Anzar veszi szárnyai alá, miután édesanyja, Dahake holtteste mellett rálelt a tojásból kikelt arany sárkányra. Anzar neveli fel, tanítja meg a sárkányok elveire, törvényeire, az alakváltásra, harcolni, s még a mágia használatára is. Beleneveli a sárkányokra jellemző megvetést a kétlábúak iránt.

i.e. 5 - Kitör a Nagy Háború a sárkányok, valamint Lanur és szövetségesei között. A sárkányok falvakat égetnek fel, rengeteg embert ölnek meg.

i.e. 2 – Anzar Kaint szabotőrnek küldi Lanur és népe sorai közé. Az arany sárkány kezdetben jól teljesít. Halottak és pusztulás szegélyezi útját, amerre megfordul.

i.e. 1 – Kaint egy mágus átka csaknem megöli. Egy fehérköpenyes mágus menti meg az életét, s a mágusnál lábadozás alatt megismeri a fehérköpenyest. Szoros kapcsolat alakul ki közöttük, Kain pedig elbizonytalanodik, de visszatér népe seregeibe és a háborúba is.

i.e. 1 - Kain elárulja Anzart és átáll az ellenséghez, amikor a csatában Anzar épp az őt megmentő fehérköpenyest készül megölni.

0 – Az arany sárkány az Éj-Hasadék melletti csata után elhagyja a kétlábúakhoz átálló sárkányokat is, a többiek is szétszélednek. Tudja, hogy az életére fognak törni, a népe túlélői és a csapdába nem esett ősiek nem bocsájtják meg árulását.
Bujkálásra kényszerül, elvegyülve a kétlábúak népei közé, hogy üldözői nehezebben találjanak rá.

682 – Az arany sárkány elfoglalja új barlangját Norlan határában. A hely rejtve van a város menti erdők mélyén, de Kain még illúzióval is biztosítja. Itt helyezi el felhalmozott varázstárgy gyűjteményét is.

687 - A Nyugati-szegletben haladva Kain sárkányok küzdelmére lesz figyelmes. Két sárkány támadja a hozzá hasonlóan áruló Ezmotot. Kain kisegíti a kék sárkányt.

708 – Kain Agare sivatagában találja magát, amiből meglehetősen nehezen talál ki. A sárkányt egy pásztor kulacsa és vize húzza ki a csávából, hiszen hiába ér ki a sivatagból, ha már a szomjhalál határán van.
Ezután vándorol még a nyugati szegletben, s befogva egy fekete vadlovat, s megmentve egy elfet is saját házának romjai alól, s egyúttal gyilkosától is.

709 – Egy mágustanonc varázslata folytán, megduplázva, önmagával kénytelen szembeszállni, végül a harc jól sül el, s Kain a tanonc második varázslatának hatására újra eggyé válik.

709 – Kain Tarsisba megy, ahol a piacon átveszi a griff tollat, mely később álmában megtámadja őt Norlan határában lévő barlangjában. A tollon átok ül. Namelyr túléli a támadást.

709 – Visszatér Tarsisba, hogy a piacon az árust felelősségre vonja a toll miatt. Az árus a Rodelus nevet említi, mint a toll forrását. Az arany sárkány Rodelus, volt barátja holléte után kezd nyomozni. Dühös, hogy ilyen helyzetbe került.

709 – Kain megérkezik Nortelonba. A felhők városában rátalál Rodelusra, s rárúgja az ajtót, hogy felelősségre vonja a gyilkossági kísérlet miatt.
Terveit Nasuada, egy másik arany sárkány zavarja meg, aki Roober útmutatása nyomán talál rá Kainra és közbeavatkozik. Rodelus Ripsi életét egykor Kain mentette meg, bár a férfi a lábát elveszítette közben.
A későbbiekben Kain beszállítója lett, már ami a sárkány varázstárgy-gyűjtő szenvedélyét illeti.
Azonban a gyilkos griff toll árulást jelent. Nasuada próbálja lebeszélni Kaint, aki ki is enged valamelyest, ám kihasználva az eseményeket, Rodelus megszúrja egy tőrrel Namelyrt.
Kain dühében karmaival gyilkolja le a férfit, mire befutnak a városőrség katonái.
Bár Nasuada igazolja, hogy önvédelem volt, csak idő kérdése, hogy ráleljenek a sárkánykarmok nyomaira a testen.
Reggel már sárkány alakban szöknek meg a szállásukba érkező katonák elől, a tetőn keresztül.
Kain szerint a lánynak a Sárkányok Völgyébe kell mennie, hogy sárkányok között élhessen, de ő csak a kapuig kíséri el. Oda a száműzött arany sárkány nem léphet, ha csak nem akar a biztos halálba menni.

709 – A kaputól távoztában, ahol Nasuadát hagyta, egy idegen sárkány veszi üldözőbe Kaint. A kék sárkány előbb rejtőzködik, majd a támadás mellett dönt. Az öldöklő küzdelmet súlyos sebek árán Namelyr nyeri meg, s ott hagyva az erdőben a legyőzött ellenfél tetemét, a Pirkadati fogadó közelébe repül.
Ott találkozik Souval, az ifjú gyöngysárkánnyal, aki segít neki felépülni sérüléseiből. Az együtt töltött idő barátokká teszi a két sárkányt.

709 – A pirkadati fogadó után Kain előbb visszatér Norlan melletti barlangjába, majd onnan, egy ötlet által vezérelve Telar rabszolgapiacára, abban a reményben, hogy ott majd új információkhoz jut Rodelus megbízóját illetően. Találkozik egy Tarabas nevű mágussal, aki egy egyszerű, fehér gyűrűt ad neki, s azt fejtegeti, milyen hatalmas és veszélyes is az, akit az arany sárkány keres. Úgy gondolja, hogy Namelyr a gyűrűnek még hasznát veheti.

709 – A piacot elhagyva Telar városában Kain találkozik egy kék sárkánnyal, Elkator Rayennel, aki nem tud repülni, hanem életeleme a víz. A különös sárkány társaságában utazik egy darabon.
Míg Kain repül, addig a másik sárkány a Hajnal folyóban úszik.

709 – Rodelus Ripsi megölése után Kain tovább nyomoz az után, aki a volt barátot rábírta arra, hogy elárulja őt, s egy mágus tanácsa alapján Valian kikötőjébe tart, ahol találkoznia kell a Rodelus nagy hatalmú megbízójáról információkkal bíró mágussal. A találkozás nem vezet eredményre, valójában Vincent Bash, akivel találkozik, nem őt keresi és ő sem azt a szürkeköpenyest.

709 – Éjszaka a Nagy Kaszás fogadóban, Kain is ott száll meg, amikor Haleran, a káosz istene a fogadóra szabadítja a Dremertől lopott kaszával az élőholtakat, majd magát Dremer kutyáit is.  Itt találkozik egy Alex nevű sárkánnyal, aki vadalanból érkezett. Kimenti az idegen sárkányt és megmutatja, hogyan változhat át valódi sárkány alakjába, hogy legyen esélye kiheverni a szerzett sérüléseket.

709 – A Természet Templomába tart a sárkány, hogy kérdőre vonja az ott várhatóan megjelenő Roobert, miért avatkozik sorsába. Ugyanis a Rodelus meggyilkolásánál jelen lévő Nasuadát ő küldte mellé. Itt találkozik Akahanával, majd Rooberrel és mindkettővel durva hangnemben beszél, követeli, hogy hagyják békén az életét.

709 – Az arany sárkány hazatér Norlan határában lévő rejtett barlangjába a Természet Templomában tett látogatás után. Ott keresi meg Sou, a gyöngysárkány őt. Namelyr befogadja őt barlangjába. A közeli forrásnál szembetalálkoznak egy mágussal és a haramiáival. Az őket vezető vörös köpenyes átka eléri Sout és letaglózza, ám az átkot Kain visszafordítja az indítója ellen. A barlangba visszatérve állnak össze Kain gondolataiban a Rodelus-ügy kirakósának darabjai, s ébred rá, hogy akit keresett, az végig Furia volt. Az arany sárkány elhatározza, hogy elmegy a Sárkány-hegységbe, hogy lezárja az ügyet egyszer, s mindenkorra. Tudja, hogy ezzel az élete véget érhet. Indulása előtt még megmutatja Sounak, hogyan lehet a barlangot védő illúziót feloldani és lezárni újra. Arra az esetre, ha nem térne vissza, a barlangot a gyöngysárkányra hagyja.

709 – A Sárkány-hegységben végre összetalálkozik Furiával, ám a csata, mint az várható volt, hiszen hogy is szállhatna szembe egy ősi sárkánnyal, aki halandó által sebezhetetlen, Kain vereségével ér véget. Nem hal meg, ugyanis eszébe jut a Tarabastól kapott gyűrű, amely egy pillanatra körbefonja a fekete sárkányt, épp annyi időre, hogy az arany a Hajnal folyóba zuhanhasson, és elsodorhassa a folyó őt. Furia halottnak hiszi, bár nem találja meg a testet.

710 – Sternben néhány sárkány, Furia vezetésével azon mesterkedik, hogy amíg a halandó csatlósok felforgatják a vásárosok tömegét, s az egész várat, addig Furia heliokritet helyezzen el a kapitányi torony alatt. A kristályok jelentősége az, hogy ha elég napfény éri, akkor túltöltődve gigászi erejű robbanással képesek elpusztítani akár egy egész várat is.
Kain a Furiával vívott harc után került oda, félholt állapotban, ám már csaknem teljesen felépült. Ennek is köszönhető, hogy megmenti Alex életét ismét, amikor Furia átka megbéklyózza a levegőben a vörös sárkányt. Az Namelyr hiába próbál meg kimaradni az eseményekből, azok végül magukkal sodorják.
Végül Akahana és Kain viszik el a kristályt a tengerbe, s hagyják ott felrobbanni. Kainban kétségek maradnak, vajon a csatlósok, vagy épp az ősi sárkány látták-e őt? Ha igen, akkor kezdődik újra az üldöztetés.

710 – A sterni incidens után Kain a Lanur-hegységbe vette be magát, ott akart pihenni. Azonban valamiféle titokzatos erő a Hajnal völgye felé húzza, aminek ellenáll, így inkább Nortelon felé veszi az irányt. Sejtése azonban helyes és a felhők városában kerestetik még mindig Rodelus megöléséért. Itt Találkozik Camillával, egy fehér köpenyes mágusnővel, akinek meg is nyílik, hiszen épp olyan tisztának tűnik, mint az a bizonyos öreg, aki miatt árulóvá lett. A városból közösen szöknek ki, majd amikor csatlakozik hozzájuk egy fekete köpenyes suhanc, bizonyos Black Robe Nen, Kain csalódottan ott hagyja őket. Talán valamiféle feloldozást, útmutatást remélt a fehérköpenyestől ami a lelkét mardosó önvádat, a paranoiává sűrűsödő félelmet enyhítheti.

710 – Camillát elhagyva az arany sárkányra megint rátör az az erősen hívogató érzés a Hajnal völgyéből, ám ahelyett, hogy követné, inkább ellenkező irányba, Avlanion felé tart. Ott egy mágusba fut bele, akivel nézeteltérése támad, ugyanis az őrült mágus egy kétlábú lányt üldöz valami lehetetlen ok miatt. Legyőzi, majd hamarosan találkozik Souval, ám a közös vadászat is balul sül el. Egy medvével hozza össze a két sárkányt Akahana, aki a bocsait védi. Ezt megússzák kisebb sebesülésekkel, de kitűnik a két sárkány közötti különbség, mivel a fehér sárkány meglehetősen pacifista, míg Kainban munkálnak a berögzült magatartásformák és inkább harcba bocsátkozik a medvével.
Sou neki ad egyet fehér tollai közül, s elmondja, hogy ez a toll elvezeti a Borostyánligetbe, népe menedékhelyére.

710 – Avlanionból hajóval Telarig utazik az arany sárkány, ahol megelégelve az utazást, kiszáll. Telar városban egy szerencsétlen helyzet miatt összeverekedik egy páncélos harcossal az utcán, majd mindketten börtönbe kerülnek. A harcos Lothár von Falkenhausen. Szabadulásuk nagy mértékben függ Lothár viselkedésétől, aki evolyrani nemes. Kain kevésbé tűnik megbízhatónak. A nemesnek köszönhetően hamarosan szabadon engedik őket.

710 – Még Telarban maradva Namelyr úgy dönt, meglátogatja azon kevés ismerőseinek egyikét, akik közel tudtak kerülni hozzá. Aysha Faalinget azonban holtan találja telari házában, s a gyilkos szagnyomát követve hamarosan rálel a sabattira is. A gyilkos jóképű udvarló álcáját öltve csábította el, s fosztotta ki a nőt, majd megölte őt.
Kaint ez igen érzékenyen érinti és véres bosszút áll rajta. A halott sabattit aztán az őrség elé dobja, majd eltűnik Telarból.

710 – Mardanban jelenik meg Kain, hogy egy öreg törpétől megszerezzen egy ládikát gyűjteményébe.

710 – Olassië ostroma. Kain Furia csatlósai elől menekülve tér be Olassië városába. Itt húzza meg magát, amikor megérkezik a város és az erdő fölé a repülő vár. A védelemből ezúttal még sárkány formában is kiveszi a részét, míg a várost végül felmentik a szövetségesek seregei.

710 – Olassië ostroma után az arany sárkány Tarsisban pihen.

710 – Kain találkozik Valianban Alex-szel, akit Furia azért küldött, hogy megölje Kaint. A vörös sárkány azonban nem hajtja végre a feladatot, s ezt elárulja az arany sárkánynak is. Alex összefogást javasol, hogy együtt próbálják túlélni Furiát, ám Kain ezt visszautasítja.
A vörös sárkány hívja Vadalanba is, ahová csak istenek által juthat be, de Kain nem akar istenek lekötelezettje lenni, inkább marad.
A találkozás után hajóra száll, ahol indulás után elnyomja a fáradtság. Álmában végigjárja múltjában a lehetséges választásokat: Mi történik, ha nem árulja el Anzart, vagy ha elárulja, ám nem fut el? Minden álom ugyanoda vezet, élete végzetesen kisiklott volna, bárhogy is dönt akkor.
Álmában fényességre riad, s a fényben áll valaki, azonban mielőtt kérdezni tudna, a fénnyel együtt el is tűnik.

711 – Az arany sárkány a Déli-dombságba érkezik, egy templom romjaihoz. Valianban hallott e helyről, ahol állítólag rálelhet az általa annyira áhított varázstárgyra, egy főnix tollra.
A templom romjainál azonban kiderül, más is hallott a rejtett helyről. A másik sárkány, Darthys Indoril, Varine néven mutatkozik be. Rövid bizalmatlankodás után békében lépnek a romok közé. A romok sötét belseje mindkettőjüknek felkínálja az, amire vágynak, ám azért nagy árat kell fizetniük.
Kaint a múltba, saját születése előtti időkbe repíti vissza, ahol találkozik saját édesanyjával, Dahakéval. Az övé a főnix toll, s tőle kellene elvennie. Erre az arany sárkány nem hajlandó, már csak azért sem, mert talán a tollal örök életre lelne, de vajon, milyen élet lehet az, ami a sárkány anyjának életébe kerül, még Kain születése előtt?
A válaszért cserébe irtózatos fájdalmak közepette dobja ki magából a templom.

711 – Miután összeszedi magát, a dombságot Menion felé hagyja el, ám a városba érve ott épp egy gyilkos láz szedi áldozatait. Találkozik Souval, s még több ismerőssel, akik ott voltak már életének más állomásainál is. Amikor expedíciót hirdet a vár kapitánya, és a gyöngysárkány - fogadott öccse - csatlakozik, az arany sárkány követi őt és, bár legszívesebben kihagyná, s elhagyná a várost is, csatlakozik.
Az események sodrásában végül küzd a Hyarmenya-dzsungel sötét lényei ellen, nézeteltérése támad Souval is, végül ő az, aki Akahana mellett eljut a lázat elindító, halott mágus táborába. Az istennővel közösen törik meg az átkot, és pusztítják el a lázat terjesztő szúnyograjok tenyésztési helyét.
Visszatérve Sout beadja az ispotályba, ám ott az egyik gyógyító elvét valamit, s a gyöngysárkányból fióka lesz, saját, korabeli emlékeivel.
Kain megtapasztalva kicsit az apaságból, mellette marad, s találkozik Nawarával is, aki Sou népének múltjából ismert, s talán Sou jövőjének is részese, hiszen az ifjú sárkányban lakik. Amikor a varázslat elmúlik, visszatérnek Menionba, hogy felvehessék a Taris ígérte jutalmat.

711 – Kain Menionból nyugatnak tart, ahol kellemetlen kalandban van része, a méltán híres Gyilkos tónál. Ha nincs ott Akahana, könnyedén a tavi sellők áldozatává válna, minden ereje ellenére.

711 – A Gyilkos-tó után Sendel, a romváros felé veszi útját, ahová már éjjel ér oda, s ott találkozik a felettébb különös viharsárkánnyal, Yz’Airesszel. A viharsárkány külhonból érkezett itteni sárkányok után, akik elrabolták a népének fontos tárgyakat. Hogy ne múljon eseménytelenül a találkozás estéje, akadnak itt is sötétben ólálkodó támadók, akiket közös erővel győznek le. A nőstény sárkány felveti neki, hogy talán annyit volt már kétlábúak között, hogy elfelejtette, milyen is sárkánynak lenni. Régóta nem volt sárkány társaságban, s ez amellett, hogy nagy örömöt okozott neki, feltépett olyan sebeket is, amikről már elfeledkezett. Ő már soha nem léphet a sárkányok földjére, nem élhet sárkányok között.

711 – Sendel után keletnek veszi útját, s Középvidéken találkozik egy amnéziás, vörös nősténysárkánnyal, Silaronával. Kis híján megöli az elf bőrbe bújt lányt, ám végül megbizonyosodik arról, hogy a nőstény nem ellensége, amikor megjelenik egy másik sárkány is, aki ténylegesen az arany sárkány életére tör.

711 – A Középvidéken vívott harc után, melyen újabb támadóját győzte le, Kain, Silarona kíséretében visszatér Norlan melletti barlangjába, ahol igyekszik a harcban szerzett sebeket kiheverni. Itt szeretnek egymásba, s válik a vörös és az arany sárkány egy párrá. Bár Kain próbálja lebeszélni magáról Silaronát, hiszen a vele való kapcsolat bárkit üldözői célpontjává tesz.
Itt talál rájuk Furia kereső szelleme, Gromek. Az arany sárkány csapdába csalja és végez vele, mielőtt üzenhetne gazdájának.
Tudják, hogy szét kell válniuk. Megbeszélik, hogy Kain új rejtekhelyet keres magának, s két hónap múlva Olassiëban találkoznak majd. Az arany sárkány összecsomagolja gyűjteményét, majd elválva Silaronától elindul.

711 – Norlant elhagyva Középvidéken halad keresztül Olassië felé. Telar mellett megpihen egy kicsit, s itt jártában támadnak rá kétlábúak. Fegyverzetük és viselkedésük sárkányvadászoknak mutatja őket, de Kain végez velük.

711 – Telar mellől az arany sárkány Olassiëba megy, hogy a Silaronával megbeszélt találkozót Thalionnal, az elfek vezérével is megbeszélje, ugyanis a két sárkány a ő városában szeretne újra együtt lenni.
Eközben találkozik a városban Lysanor Ewenyvel, aki megpróbál összebarátkozni az arany sárkánnyal, vagy inkább, jobban mondva megszerezni magának a férfit. Kain nem áll kötélnek.

711 – Namelyr, miután elhagyja Olassiët, felvándorol északnak, egészen Mardan közelébe, a Lanur-hegységben. Ott foglalja el új barlangját, melyre még régről, korábbi vándorlásaiból emlékezett.

711 – Nortelonba óvakodik be Kain. Tudja, hogy keresik még mindig, de egy bizonyos levegősodró mágus varázsbotja, mely a rá mondott átok miatt csak a hold legsötétebb fázisaiban mutatkozik meg. Azonban egy másik mágus is ugyanerre pályázik, s kettejük harcában végül megsemmisül az áhított varázstárgy. Az arany sárkány azonnal félbehagyja a küzdelmet és megszökik, mielőtt a város őrsége nyomára bukkanna.

711 – Az arany sárkány orkokba botlik, majd, miközben küzd ellenük, összetalálkozik Lysanorral. Az újabb találkozás újabb vitákba torkollik, mivel az elf lány továbbra is szeretné, ha Kain párja lehetne, annak ellenére, hogy tud arról, hogy az arany sárkány foglalt.

711 – Silarona és Kain Olassië erdejében találkoznak, már be sem mennek a városba, elhagyják az elfek területét.

712 – Középvidék felett repülve Kainnak eszébe jut egy barlang, nem messze Sterntől, ahol végre nyugalomban, kettesben lehetnének. A két sárkány arra veszi az irányt, azonban kellemetlen meglepetés várja őket, ugyanis a barlangban vannak Furia csatlósai, köztük Xerar is.
Időben fordulnak vissza és nyugat felé veszik az irányt.

712 – Itt éri őket az a különös tűzvihar, amely Vadalan földjére varázsolja a két sárkányt, sok más lanuriaival együtt, hogy részesei lehessenek az istenek által elzárt föld újra felfedezésének, s visszatérésének világukba.

712 - Vadalanból visszatérve a Nyugati szeglet gyümölcsöseibe teleportálnak a hajóról, Xerar elől, majd onnan egészen Telarig repülnek.

712 - Telar után nem sokkal elválnak Silaronától, és Kain nyugatra megy, ahol összetalálkozik Xerarral és kétlábú  védencével, Sydneyvel. A lányt elrabolja, hogy megtudja, hogy a vörös sárkány miért közösködik egy megvetett ember lánnyal. A fogócskát végül mindhárman túlélik, Xerar pedig visszaszerzi Kaintól a lányt, míg Kain egy tincset szerez Sydney vörös hajából.

712 - Kain nyugaton távolodik Verinoltól - és Xerartól - amikor találkozik Lysanorral. A lányt egy korábbi találkozásukkor megjelölte Furia, és szabadon is engedte. A jel, aminek éppen az a funkciója, hogy ha Lysanor találkozik Kainnal, nyomra vezesse az ősi sárkányt, működésbe lép és Furia megjelenik.
Gyors támadással legyőzi Kaint, aki képtelen megkarcolni is a sebezhetetlen ősi sárkányt.
Azonban van még lehetősége, hogy a számára nem teljesen értelmezhető viselkedésű elf lánnyal együtt elteleportáljon.
A Hyarmenye-dzsungelben jelennek meg, ahova korábban rejtette az arany sárkány az általa megmentett dzsungelbéli lányt. Lysanor a haldokló Kain kérésére kiveszi a kabátjából az életerőt adó varázsitalt, majd egy tigris hátán ott hagyja a sárkányt. Őt találja meg Furia, s készül is megölni, azonban az arany sárkány, aki kicsit erőre kapott a szertől, már sárkány alakjában jelenik meg, s elvakítva egy időre a fekete sárkányt, elragadja Furiát.
Leveszi a jelzést a lányról, majd lezuhan vele a Gyilkos-tó mellé.
A tó mellett a korábban Akahana által megkötött kísértet magát is feláldozza, hogy Furia ne kaphassa el Kaint és Lysanort.
Végül az ősi sárkány feladja a keresést, miután végzett a kísértettel, az arany sárkány marad a fák között, míg Lysanor távozik.

713 - Sendelbenlelnek újra egymásra. Egy zöld köpenyes mágus, a romváros ősi rúnáit tanulmányozva megnyit egy kaput, melyen rovarok ezrei lepik el a várost.
Csak idő kérdése, hogy kisazbaduljanak és elárasszák egész Lanuriát.
Végül a városban ragadt kalandorok a zöldköpenyes mágussal együtt megmentik Sendelt és egész Lanuriát, így a kontinens megmenekül. Kain itt segíti ki Nawareant, egy különös, fehér hajú idegent.
Kain itt találkozik Silaronával és Lysanorral, hármójuk közös találkozásaiban ez az első.
Silaronával együtt hagyják el a romvárost.

714 - A Silaronával együtt töltött idő után a szerelmespár ismét szétválik. Kain a belső ösztökélés nyomán északkelet felé indul el.
Ambaronban találkozik ismét Lysanorral, a Csillagfény fogadóban. A lánnyal közösen hagyják el a falut, miközben Kain tudja, hogy az ott lévő két sárkány feladattal érkezett.
A háború kitörése már közel.
nem sokkal távozásuk után Ambaront ork támadás éri.ű

714 - Sternbe repülnek, ahol Namely Lysanorral megszáll annál a patkoló kovácsnál és családjánál, aki a Hajnal partjána sterni incidens előtt összeszedte őt félholt állapotban és a végvárba vitte. Beoris, a kovács, neje Hilda, és gyermekeik szívesen látják a "mágust" és az elfet.
A közösen töltött éjszaka után a lány megcsókolja a sárkányt, mivel kapcsolatuk izgalmasabbá válik, ugyanis Kain viszonozza a csókot.
Sternt még ezen a hajnalon elhagyják.

714 - Útja Lysanorral a Pirkadati fogadóba vezet, amely a Hajnal völgye határán fekszik. Az arany sárkányt vonzza az erdő és a völgy. Érzi, hogy ha az életébe kerül is, oda be kell jutnia. Jól tudja, hogy arról a helyről még nem sokan tértek vissza életükben.
Kainban vegyes érzelmek kavarognak az őt kísérő Lysanorral és Silaronával kapcsolatban.

714 - A Hajnal völgyében van. Riana fogadja, s ő vezeti be a tényleges völgybe, mely csodálatosabb és varázslatosabb, mint amilyet elképzelni tudott volna.
Itt találkozik édesanyjával, Dahakéval, akiről egészen mostanáig úgy tudta, hogy születésekor meghalt.
Dahake elmondja neki, hogy ő egy a Hatalmasok közül, akiket a főnixek és az istenek azért teremtettek, hogy a Főnix-völgyet és a Hajnal völgyét őrizzék a sárkányok és a többi halandó fajtól is, ugyanis ezen völgyek az élet forrását rejtik.

715 - Hosszas vívódás után kerül újra elő, s amikor elhagyja a Hajnal völgyét, s meglelt anyját, Kain újra a Pirkadati fogadóban jelenik meg, ahol újra találkozik Lysanorral.

715 - A Pirkadati fogadóból Valianba megy, hogy megkeresse kevés életben maradt áruló társai egyikét, Ohent. Egy tolvaj azonban ellopja gyűrűjét, amit visszaszerez. A nyomok ezután a kikötőbe vezetnek és ott belefut egy hajón egy vadalan nőbe, Nexxisbe. Megtudja, hogy a keresett sárkány délre, Menion irányába távozott.

715 - Menionban, még mindig Ohen nyomában Kain találkozik egy különös sárkánnyal. A hím elf bőrbe bújva menekül előle, mígnem utoléri őt egy sikátorban.

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."


A hozzászólást Kain Namelyr összesen 8 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-08-19, 9:34 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1948
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Kain Namelyr rövid visszatekintése Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kain Namelyr rövid visszatekintése   Kain Namelyr rövid visszatekintése Icon_minitime2013-08-01, 2:34 pm

A varázstárgyak gyűjteménye, később még bővülni fog.

Talanion köve

A különleges marokkő valójában egy kristály, aminek egészen sötét színe van, a fény mégis képes megjelenni a túloldalán, úgy, hogy a kő mindvégig átlátszatlan marad.
A Lanur seregével érkező mágusok egyike hozta magával az első partraszállás idején, az ezt megelőző eredete ismeretlen.
Talanion, így hívták a mágust, a földdel kapcsolatos varázslatokban volt a leginkább otthon.A követ, amíg élt, mindvégig magánál hordta, a Telar melletti mészárlásig, ahol az ősi sárkányok pusztításának a nevezett mágus is áldozatul esett.

A követ Kain a Kietlen pusztán találta meg és vette magához, hiszen a csatát látta ő is és a követ is működés közben.

Képességei:
A megfelelő mozdulattal a földre ejtve a kő ötven méteres körben elsötétít mindent. Ebben a sötétségben még a legjobb szemű éjjellátó lények sem látnak, csak a kő használója, mivel ahogy a kő fényt, úgy a látását is csak neki hagyja meg a kő. //Harcrendszerben csupán egy körig tart a hatása.//


Kain Namelyr rövid visszatekintése Magic-rock

Zod ládája

A láda, s a benne lévő kristályok 378-ban jutottak Kain tulajdonába. A tarsisi piacon sikerült megszereznie őket egy boszorkánytól.

"Ráfúj egyet, hogy a szinte faragvány nélküli, egyszerű fadobozról letisztítsa az idők során rárakódott port.
Kinyitja a dobozt. Nagyon régen használta már e kristályokat, s most fel kell majd idéznie, hogyan is kell.
Öt egyenlő oldalú háromszögre csiszolt zöldesszürke kristály pihen benne, de mielőtt még kivenné őket, visszanéz Silaronára.
Ránéz a kristályokra, és ha Silarona még hozzá van bújva, akkor finoman kibontakozik, hogy aztán a elsőt letegye a helyiség egyik saroknak nevezhető kiszögellésébe, aztán letegye a másodikat, a harmadikat, majd a negyediket is, végül az ötödiket épp a bejárathoz.
Leguggol a bejáratnál lévő kristály elé, szemét behunyja, miközben jobbjával megérinti a kis gúlát.*
- Vermindering!
*A kristályból kiinduló zöldes fény egyenes vonalban halad egyik kristálytól a másikig, míg végül az utolsóból visszatér a bejáratiba. A következő, hogy minden kristály minden kristállyal kerül kapcsolatba, így egy háló jön létre, s hamarosan a fények egyre erősebben vibrálnak, miközben Kain is elengedi a kristályt.
Izzanak mind a kristályok, mind pedig a sugarak, s a belőlük áradó fény lassan teljesen eltakarja a szobát.
Kain behunyja a szemét, s mikor kinyitja, már csak egy apró kristály fekszik előtte, mintha mind az öt összeolvadt volna egybe. Ezt emeli meg és helyezi vissza a fadobozba."

Kain Namelyr rövid visszatekintése Pyramid---Labradorite-Crystal-Pyramids-03

Kain Namelyr rövid visszatekintése Images?q=tbn:ANd9GcTn-wqP1hOYXk-PkZ5zJHAZRxlusYzd9pjUZIMn2S8b2HVtId8tXwHegyzúzó


A törpék nagy becsben tartott kalapácsa volt, amíg Kain meg nem szerezte.
A legendák szerint egy régi, nagyhatalmú törpe varázsló alkotta meg, az akkori legjobb törpe kovácsmesterek közreműködésével. A cél akkoriban nem háborús volt, a tárnák gyors bővítését hivatott elősegíteni, de később, már az emberekkel vívott rövid háború alatt az akkori hegyi törpe király használta is ezt a fegyvert. A béke idején feledésbe merült, porosan hányódott az egyik törpe raktárban.
Az arany sárkány sötét mágus formájában jelent meg, s jó néhány sör után, a saját hőseik legendájáról szóló mesék közepette hallott a kalapácsról.
Nem kevés ügyeskedésébe került, hogy láthassa, s még több ügyeskedésébe, hogy a raktár őrzésével megbízott törpétől kicsalja a varázstárgyat.
A Hegyzúzó, mint a neve is jelzi, sziklák összezúzására, vagy a talaj nagy mértékű feltörésére alkalmas. Az ütés helyéről indul ki az a rezgés, ami aztán darabjaira robbantja szét a célt.
Megfelelő kézben precízen használva igen hatásos eszköz.
//Harcrendszerben használója mágikus támadóerejét fókuszálja.//

Kain Namelyr rövid visszatekintése Thor__s_Hammer_by_ivchoBG


_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1948
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Kain Namelyr rövid visszatekintése Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kain Namelyr rövid visszatekintése   Kain Namelyr rövid visszatekintése Icon_minitime2013-08-02, 1:44 pm

Maitava

„Könnyen megtalálja a kunyhót, messziről érzi a varázslatot, ami árad belőle.
Nem kell kopogtatnia, a híre már megelőzte. Hiába nagy város Mardan, azért mégis egy zárt közösség lehet, ahol semmi nem marad soká titokban.
Kezét már emelné, hogy megkocogtassa az ajtót, mikor a jó erős, kissé zsémbesnek ható törpehang be is invitálja egy „Bújj be!” köszöntéssel.
Aztán az öreget egy kicsit nehezebb már meggyőzni, hogy adja át azt a bizonyos dobozkát, de egy jól irányzott gyűrű éppen megteszi a hatását. Persze nem a törpe homlokára kerül, hanem az ujjára.
Hatásos, mert érezhetően megnő az ereje neki tőle.
El is van bűvölve és gyorsan egy jó mocskos kendőbe csomagolja a ládikát, majd átnyújtja a mágusnak.
Kain figyelve veszi kezébe az érzékeny kis dolgot.
A tenyerén elfér simán.”

A dobozban egy karperec bújik meg. Első látásra semmi különös nincs benne, azon kívül, hogy a karperec közepén egy nagy kő éktelenkedik. A sötét, ovális alakú díszítésnek azonban nincs semmi jelentősége. Maga a karperec azzal együtt sem tűnik valami különösen értékesnek, hogy látszik, megviselte már az idő.
A tulajdonságai azonban annál inkább számítanak. A varázstárgy attól különleges, hogy a mítoszok szerint még az első sötét elfek egyike zárta bele halála előtt lelkének egy részletét.
Nem az egészet, ám a karperecnek így is kellően nagy varázsereje van.
A benne lévő sötét erő miatt használóját is megfertőzi és egy idő után, ha eleget használja, képes ugyanabba az irányba terelni, amerre az egykorvolt tünde haladt.
A karperec képessége: Ha használója a karjára helyezi, s megérint a varázstárggyal egy halandót, a karperec a halandóban lévő mágiát képes elvonni a nevezett halandóból. Egy érintésre, harcrendszer esetében egy kör hosszára felére csökkenti a célzott mágiahasználónak erejét.


Kain Namelyr rövid visszatekintése Black_egg

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1948
Életkor : 739
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Kain Namelyr rövid visszatekintése Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kain Namelyr rövid visszatekintése   Kain Namelyr rövid visszatekintése Icon_minitime2015-09-10, 8:54 am

Emlékőrző

Ez a varázstárgy, mint a neve is mondja, egyes varázstudók emlékeit őrzi.
A két végén található állítható gyűrűkkel lehet választani emléket és új emléket elrejteni benne.
Az adott emléknek megfelelő jelek gyűrűk segítségével történő vonalba rendezésével lehet a már beletett emléket újra előhívni.
A tárgy az emléket a varázstudó elé vetíti, mintha újra átélné.
Előnye, hogy olyan részleteket is megőriz, amiket a tulajdonosa meg sem figyelt, vagy már nem őrzött meg a memóriájában.

Kain Namelyr rövid visszatekintése 6862d15f7d10f7651678fa1327ea21e2

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Kain Namelyr rövid visszatekintése Empty
TémanyitásTárgy: Re: Kain Namelyr rövid visszatekintése   Kain Namelyr rövid visszatekintése Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Kain Namelyr rövid visszatekintése
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Useres dolgok :: Karakterek feljegyzései-
Ugrás: