688-ban születtem egy déli dombságbeli faluban, népes családba.
Sokáig velük éltem az egyszerű, dolgos falusi emberek hétköznapi életét. Néhanapján megfordultak a falunkban vándorok, akiket szívesen hallgattam távoli tájakról, messzi kalandokról és a szívembe ültették a vágyat, hogy többet lássak annál, ami rám vár a faluban egy földműves asszonyaként és tucatnyi gyermek édesanyjaként.
A pontot az i-re Mumbasa, erős és csendes udvarlóm tette fel, aki a nádasban erőszakoskodni kezdett velem.
Sikerült kiszabadulnom a kezei közül és még azon az éjszakán megszöktem hazulról.
Nem akartam már az ottani életet, másra vágytam és ez a más el is kezdődött, habár nem egészen úgy, ahogy én vártam.
Először egy furcsa, fehér hajú idegennel, akitől még most is megborzongok, ha rá gondolok és egy nővel találkoztam, akinek heg volt az arcán. Balszerencsés találkozásunkra nem emlékszek vissza szívesen, csak arra, hogy fenyegetőzött a férfi és hogyan adta a nő kölcsön kabátját, hogy ne anyaszült meztelenül, vagy testemre tapadó vizes ruhákban kelljen ácsorognom.
A férfi, Aden, ijesztő dolgokat mondott, és a lányra is úgy utalt, mintha valami más lenne, mint aminek látszik.
Ekkor fordult meg először a fejemben, hogy maradhattam volna a faluban, ahelyett, hogy világgá megyek.
Talán lehettem volna én Roza néni után a falu gyógyítója, sámánja.
A következő kalandom már Norlan határában ért. Két férfi fenyegetett meg, és amikor megmentésemre sietett egy különös, harcos nő, elájultam. Mellette tértem magamhoz és az az elf nő, Merilien olyan érzéseket mutatott meg nekem, amilyeneket én nem is tudtam. Csodálatos pillanatokat kaptam tőle, majd magamra hagyott.
Norlan mellett van egy fogadó, Tűz fogadónak hívják. Oda mentem be pihenni, hogy végre na a szabad ég alatt aludjak.
A fogadóban sokan ittak és amikor hirtelen sötétbe borult, kitört a verekedés. Nem tudom, mire jó ez férfiak között, nem volt szerintem semmi okuk rá.
Egy fehér hajú mágus felvonszolt a lépcsőn, míg egy erős férfi szegődött mellénk, aki már odalent is védelmezett a többiektől.