LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Shuga

Go down 
SzerzőÜzenet
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 758
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Shuga Empty
TémanyitásTárgy: Shuga   Shuga Icon_minitime2016-04-19, 1:08 am

Varázskőnyv:

Robbanó kavics-Explosio sabbulus: A varázslat hatására apró kövek kavicsok robbannak fel életerő elvételre ez a varázslat nem alkalmas noha meglepni megzavarni az ellenfelet tökéletes. Célirányos használata dobozok ajtók ki nyitása minimális erőbedobással kevés zajjal.

tárgyalkotás-argumentum fabrico: hétköznapi tárgyak alkotása földből sziklából szikla keménységgel. Esetenként fegyverek is készülhetnek de ezek egy valódi fegyverrel szemben ritkán állják meg a helyüket.

Föld fal-Humus murus: egy falat hoz létre a varázsló szintjétől és a belefektetett erőtől függően.

Lökés hullám- impulsus fluctus: a föld rezgéseit hozza elő és célzott irányba küldi a varázslat szint és erő függvényében erősíthető

föld gyógyító ereje-terrenum medico: egy viszonylag bonyolultnak tűnő varázslat a használat előtt az újait a földbe vájva és a varázslatot aktiválva egy lassú regenerálódás indul meg a varázslat időtartama a sérüléstől függ, de hasznos még 1 komponensű mérgek gyógyítására is.
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 758
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Shuga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Shuga   Shuga Icon_minitime2016-05-19, 12:41 pm

Swaartekrag bom-Gravitas pyrobolus -Gravi bomba: gyakorlatilag egy nem sebző varázslatról van szó amit a varázsló 1 vagy több célpontra is kilőhet. Hatása a célpontok tömege megtöbbszöröződik, alap esetben csak 2x-re de lehet erősíteni, ha több varázsló egyszerre használja.

Talpa pyrobolous- Vakond bomba: A varázsló a földet megérintve a célpont-tok alatt idézhet elő robbanást. Legfőképp csapatok ellen hasznos. Megjegyzendő hogy a varázslónak nem kell a célpontok mellett álnia mer így ő is megsérülhet elég csak látnia őket, de azért a max távolság és a sebzés függ a varázsló erejétől.

Saxum stis- Szikla tüskék: A varázslat sziklákat ránt elő a földből amik felnyársalják a felette állókat.


A hozzászólást Shuga összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-09-05, 5:06 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 758
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Shuga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Shuga   Shuga Icon_minitime2016-06-05, 12:08 am

A démonom és én, avagy egy fura barátság kezdete.
Utamat az Agare sivatagba egy zűrös ügyfél előzte meg, noha a pénz és az információ kecsegtetőnek tűnt. Így utólag vissza gondolva kevésbé vagyok meg győződve róla hogy, megérte a dolog. Utam először is egy a sivatag szélén elhelyezkedő városba vezetett, legalább is utolsó hírek mesteremről innen származtak. Egy kis por lepte fogadóban szálltam meg, némi csendre és magányra számítottam, de kellemetlenül sokan voltak a fogadóban. Mindegy nem lehet minden nap az enyém, már a lovaglás is kikészített nem hogy a tömeg a fogadóban, de egyik ellen se tehetek semmit, illetve utóbbi ellen tehetnék, de lásuk be hogy akkor csak egy helyes kis rácsos szobában végeztem volna. Mindegy volt már, az este huzatosabb itt, mint számítottam, így meleg ételt és valami ütős itókát rendeltem. Amíg kihozzák, körbe nézek és megakad a szemem pár kártyázó fickón. Amint megvacsorázom és iszom egy jót, követem elhatározásom és szerzek némi pénzt. A játék gyorsan el fajult ivása és ezzel összekötött fogadássá, magyarán ki bírja tovább. Amatőrök azt hitték kidőlök az erős italoktól, de ezt leshetik. Igaz reggel, amikor felébredtem mind hármunk kezén láncok csilingeltek és én még ki is voltam kötözve. Vajon mi történhetett a fogadóban, hogy ide jutottunk, a két mocskot elég gyorsan elengedték csak én maradtam egyedül mágiámtól megfosztva ültem a falnál.
Amikor belépett egy nemesi gúnyát viselő személy és érdeklődő pillantásokkal nézett rám, hogy vajon magamnál vagyok e vagy még a korábbi tombolást pihenem ki.
- Üdvözletem utazó az elmúlt órákban sok gondot okoztál nekem és a városőrségnek, nem is felejtve a fogadóst, aki sírva könyörgött, hogy kötözünk ki téged a sivatagba, hogy a hangyák emésszék el a tested, amiért kicsit átrendezted azt a sufnit, amit ő fogadónak nevez. És a tegnapi mutatványod után elég sokan démonnak tartanak, persze én tudom, hogy nem vagy az, de így ha megteszel nekem egy szívességet akár el is engedhetlek. Elég, ha bólintasz vagy megrázod a fejed és máris a megfelelő helyre kerülsz, nos, mit választasz?
- Nem felejtetted el a másik lehetőség taglalását, esetleg a büntetés miben létét nem hiszem, hogy kivégeznének pár bútor összetöréséért. Vagy igen?
- Hm… Jogos, ha a nemet választod, mész a tűzhangyákhoz nem foglalkozom piti dolgokkal, és keresek mást a helyedre. Szóval igen vagy nem?
- Nincs sok lehetőségem maradjunk az igennél, szerintem ezt akartad hallani.
A figura elhallgat és kisétál, két őr jön, be elégé igyekeznek nem hozzám érni, vajon mi történhetett? Ideje kiderítenem, mert ez így zavaró lesz, bármit is szeretne tőlem, ha rettegnek az számomra szokatlan. A cuccom az udvar közepén fekszik egy rúnakör közepén, első látszatra bezáró körnek tűnik, de ebben nem vagyok biztos, óvatosan közelítem meg. Amint át nyúlnák a peremén egy apró lángocska lobban a kezemen és megéget kicsit, de azért időben elkapom, a kezem bár nem értem mi folyik itt. Fel mordulok, kis földlökéssel ki taszítom a holmimat és morogva szedem össze a tulajdonom. Az őrök szemébe még nagyobb rémület költözik, de most már a kíváncsiság is húz, hogy a rúna miért égetett meg engem. És egyetlen mozdulattal belépek, elsőre gyakorlatilag össze esnék, de van elég erőm megtartani magam, de a rúna egyszerűen egy lángolással semmivé lesz. El vigyorodom és körbe nézek őrök, falusiak, munkások egy lélek sincs a kaszárnya udvarán pedig eddig mindenki bámult engem. Vállat vonok és megkeresem a nemest, ha már kihozott. Az utca egy árnyékosabb részén leltem meg a férget.
- Most hogy végeztünk a vizsgáztatásommal elmesélné, mi a halálért retteg mindenki tőlem és mi volt az a rúna kör ott? – mutatok a börtön felé.
- Igazából peches vagy barátom-nevet fel-egy démon úgy döntött rajtad keresztül hozza a frászt a helyiekre, akik egy kis bányában dolgoznak a sivatag alatt. De ne aggódj, elég kevés utazóval történik meg és a legtöbbször barna köpenyesekkel, így senki nem fog bántani max a kocsmáros fog felbérelni egy gyilkost, hogy öljön meg téged. - ismét nevet engem meg kitör a frász.
- Mi a munka térjünk rá, hogy mi előbb magam mögött hagyjam ezt a bolond falut.
- A munka az, hogy egy ifjú embert elrabolt pár rabló és a falu mecénását zsarolják vele, a te feladatod, hogy vissza hozd a fiút és a váltság díjat is. Amint vissza hozod, némi jutalmat kapsz és a szabadságodat, természetesen.
- Rendben van valami, amivel könnyen rá találok vagy kérhetek egy személyes tárgyat az ifjútól?
- Gyakorlatias vagy ez tetszik, íme, egy gyűrűje, amit viselni szokott. Ez elég lesz ahhoz, hogy megtaláld őt, eredj és járj sikerrel utazó. – rám kacsint és eltűnik az utca végén, és itt hagy, mint ebet a sivatagban, mindegy le ülök, össze ütök egy könnyebb fűrkészt és útra kelek.
Utam első napon elég csendesen telik és mit ad isten egy átkozott sivatagon kell átkelnem, lovam is elég stresszes, és ahogy elnézem az este se lesz csendesebb.  A várostól 5 órányi lovaglásra egy átkozott homokviharra leszek figyelmes, amit kikerülni már nem tudok, a lovam le vet magáról és eltűnik a sivatagban.
- Rohadj meg büdös gebe, ha megtalállak, megsütlek és megeszlek.
- Nem rossz ötlet hűje gyerek gyere, le hozzám beszélgessünk.
Mire észbe kapok, valami leránt, a homokba majd egyre mélyebbre húz, amint ellep elvesztem az eszméletem. Mikor magamhoz térek, egy hatalmas barlangban találom magam egy homok ágyon. A barlang egyik részén egy hatalmas bestia szobra áll, előtte egy vörös kristály, amiből hatalom sugárzik.
- Magadhoz tértél mimóza? Kezdtem unatkozni. – A hang a szobor felől jött, de a szobrok nem beszélnek így maradt a hatalmas vörös kristály.
- Ki vagy és mit akarsz tőlem, és miért van az az érzésem hogy a tegnapi dolgok miattad történtek?
- Nem vaktában lődözgetsz hülye gyerek, minden pontosan így történt, és meglepő, de te tökéletesen passzolsz hozzám, noha testben apróbb, vagy de a mágia affinitásod tökéletes számomra. A lehetőség hogy megszálljalak, szinte adja magát, de van egy kis bibi.
- Bibi? Milyen bibi, mert eddig nem vagyok a terved mellett.
- Nos, igen ez a gond túl erős az akaratod és még ellen is tudsz állni nekem. Ezért üzletet ajánlok neked. Megtanítalak mindenre, amit a mágiáról tudok, segítek eszközökhöz jutni, és esetleg tetoválásokkal is erősíthetünk téged, már ha beleegyezel, hogy beköltözzek hozzád, mint amolyan bérlő. És esélyes hogy azonosulunk az alku után szóval nem vesztesz semmit. Mielőtt kétségbe vonnád, a dolgot elmondom, hogy haldoklom, nem azt mondom, hogy mostanában halok meg, de záros a határidőm, szeretnék körülnézni oda kint és nem ebben a redves lukban kuksolni az elkövetkező években. Szóval egy viszonylag csendesebb útitárs lennék melletted, aki tanít, fejleszt és segít buta kincseket szerezni és halmozni. Na, mit szólsz a dologhoz?
- Azt hogy hülye vagy ha ezt bárki bevenné te már rég szabad lehetnél és tombolnál, gyilkolnál és ki tudja még mit tennél.Azonosulni mi a fenéről beszélsz? Ezt még kevésbé veszem be.
A szobor elvigyorodik, mire a kardom már a kezemben van, ő felém ugrik, és le sújt rám. Félre vetődök az útjából, a plafonról homok kezd el folyni, ezzel is közelebb hozva a gyors végemet.
- Ugyan már emberke, ha komolyan ezt tervezném, szükségem lenne egy hozzád hasonló konok bunkóra, hm? Simán lerántanák ide egy helyit és megszállnám és mehetne a vérzivatar, ehhez képest kénytelen vagyok egyezséget kötni veled, mert valami fura benned és engem érdekel ez. Meg akarom érteni ezért ajánlottam fel a dolgot.
- Aha és ezért akartál lecsapni, mint egy legyet. És ezért ölsz meg homokkal. Ugye te egyenes entitás.
- Nagy a szád bolha, de ha a valódi testem lenne, te már a karmaim közt könyörögnél. De így csak én teszem ugyan ezt…
- Az lehet, de most befejezzük nagyfiú – Erőt viszek, a testembe megnövelem a kardom és lezúzom azt a melák troll méretű szobrot, és a romjain keresztül kijutok innen, vagy nem.
A szoborral való csatám kisé elhúzódik, hisz közben a kristály lelkesen szurkol és szid mikor milyen reakciókat sikerül kinyerni belőle. A csata hamar véget ér a szobor végre darabokban, a gond az, hogy én is, a végét járom, amikor nagyeszű cimbora megszólal.
- Ha jól látom, te most épp döglődsz némileg gyorsabban, mint szeretnéd, szóval felajánlom ismét a dolgot, de most már a gyógyításodat is hozzá csaphatjuk, ha gondolod, én rá érek, te halsz meg úgy 10 perc múlva a törött bordáid miatt. – És a piszok fütyörészni kezd, ha lenne, torka szorongatnám, de most ezt az opciót kihagyom.
- Rendben van, mit kell tennem?
- Nahát, milyen sietős lett hirtelen, én meg hogy rá érek. – Érzem, hogy vigyorog a dög, oda sántikálok, és véres kézzel megragadom a kristályt, hogy össze törjem.
Nos, ez nem volt a legjobb ötlet tőlem, a kristály felizzik, magába szippant és elvesztem a tudatomat.
Egy idő múlva magamhoz térek, semmi fájdalmat nem érzek, elemben a testemet nem én mozgattam.
- Jó reggelt hülye gyerek, látom magadhoz tértél bocs a kényelmetlenségért, de kellett némi igazítás hogy elviselj engem idebent. Amint teljesen meg gyógyulsz, át adom, a szekeret addig csak aludj. És jegyezd meg mától a nevünk egy sajnos nem én nyertem így a te neved kapom én is Melfyormer örökre sírba száll
És álomba szenderülök, rémálmok hajtanak amiben én is szerepelek de tudom hogy azokon a helyeken nem jártam, és ahogy elnézem nem is fogok már,legközelebb mire magamhoz térek, halvány lila fogalmam sincs, hol vagyok és miért.

Shuga 79130f914221b3b97c2340d16dd80ac4


A hozzászólást Shuga összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-10-04, 1:11 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 758
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Shuga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Shuga   Shuga Icon_minitime2016-06-14, 10:37 pm

Argumentum manicae- Föld bilincs: Egy elégé földhözragadt varázslat ami hát a földhöz köti az áldozatát mozgásban elégé korlátozva.

Argumentum in flore- Föld ereje: Varázsló megtöbbszörözi a saját fizikai erejét, természetesen nem végtelen erővel, de még így is elég messze az emberekétől és elég közel a sárkányokéhoz. A varázslat sűrűbbe teszi a felhasználó testét masszívabbá az izmait, ami erő és állóképesség növeléssel jár. A hátránya hogy a felhasznált idővel arányosan a test átlépi a tűréshatárt ami komoly károkat okoz a figyelmetlen felhasználó szervezetében.

Ultro argumentum in flore- Még több erő: A varázslat teljesen azonos az előbbivel némi módosítást kivéve. Mivel az a tévhit terjedt el sok harcos közt hogy a túl sok izom még ha erőt is ad lassítja a testet. Ez a varázslat bebizonyítja hogy tévednek a sűrűbb izomzat immár nem csak erőt és állóképességet ad, még közelebb hozza a használóját a sárkányok sebességéhez és erejéhez. Az egyetlen bökkenő hogy ennél a változatnál a használó teljesen túlfeszíti már az elején a szervezetét, és ha nem jut gyógyító közelébe akár bele is halhat. javasolt felhasználási idő max 2-3 ütés utána saját érdekében meg KELL szüntetnie a varázslatot vagy belehal.

Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 758
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Shuga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Shuga   Shuga Icon_minitime2017-07-31, 5:43 am

Swem op Aarde-Úszás a földben: Ez egy érdekes varázslat gyakorlatilag az utazás megkönnyítésére szolgál. Természetesen a föld alatt az egyetlen hátránya a sziklás talajok. Noha tényleges úszásról nincs szó de ez jellemzi a dolgot a varázslat ideje alatt a föld számára olyan mint a víz a halaknak az egyetlen szépsége a dolognak hogy nem lesz vizes.

Oë aarde se-Főld szemek: a varázslat a varázsló mágia szintjeinek szorzata számú tudattalan földelementált hoz létre amiket felderítésre használhat, harcra képtelen egyedek max harci cselekedetük az öklelés lehet ami egyben a testűk megszűnéséhez is vezet.

Aarde geweer-Föld ágyú: a varázslat több a kavicstól a fejméretig bezárólag méretű föld vagy kő darabot ránt ki amiket egyesével vagy egymás után ne adj isten egyszerre útjára engedhet.

Aarde ontplof kanon-Robbanó föld ágyú: mint az előző varázslat csak itt már egy másik varázslattal kombinálva.(Explosio sabbulus)
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 758
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Shuga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Shuga   Shuga Icon_minitime2017-11-20, 1:40 pm

Afstotende rots-Repülő szikla: A varázslat egy nagyobb kőtömböt emel fel a talajtól és utazásra használható esetleg nagyobb súlyok cipelésére alkalmas. Utazás esetén max önsúlyát esetleg meg egy embert vihet magával lévén egyensúlyban is kell tartania utazás közbe.

windbuks-Légágyú: Ez a varázslat szintén "utazásra" alkalmazható csak rövidtávon, mivel kilövi a használóját a levegőbe vagy amerre irányítja egyfajta gyors szökésként használva. (Megjegyzendő hogy nehezebb tárgyak kilövésére is alkalmas de nem ez az elsődleges célja).

Laser veer-Lézer csóva: Erős energia csapás tiszta nyers energiából (Fúria után szabadon)


Sandliggaam-Homoktest: ez azért nem szorul túl sok magyarázatra a mágus testét homokká változtatja


Liggaamserm-testpajzs: egy adaptív védelem fegyverek ellen egyetlen gyenge pontja az hogy egyszerre egy célpontot semlegesít így íjászok ellen nos véresen keveset ér de minden egyéb ellen hatásos (persze megfelelő erővel bármi semlegesíthető de addig véd.
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 758
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Shuga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Shuga   Shuga Icon_minitime2019-11-23, 11:05 am

Sand woed - Homok fergeteg: Ez a támadás összegyűjti a közelből a homokot, port és az apró kavicsokat. Majd a célpontot körülvéve, avagy beborítva, elkezdi a bőrét a ruháját és amit ér letépni arról. Nem egy kedves varázslat.

Skaduwee bewe- Árnyék förgeteg: A varázslat támadó jellegű, a hatása hasonlít a homokból lévő testvérére, de ezen varázslat csontig hatol, és kiszívja a célpont életerejét. Természetesen a folyamat megállítható a használó által, viszont kevés oka lenne rá.

Bestry aura - Harci aura: Ez a varázslat, elég látványosnak nevezhető és erős is. A látvány elemet az adja, hogy a mágus szemeiből és a szájából, zöldes fekete füstszerű fény árad ki, ami lassan körbefollya a testét. A mágus mágikus tulajdonságának megfelelő értékben növeli a harci tulajdonságait. A hátránya a varázslatnak az, hogy amíg mondhatni felerősödik emberfelettire harc terén, addig semmilyen más mágiát nem képes használni. Az aktív mágiák egy része is megszűnik, pontosabban azok amik hasonló bónuszt adnak. Azaz nem adódik össze, semmilyen más mágikus bónusszal, csak a felszerelés adta pluszok érvényesülnek.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Shuga Empty
TémanyitásTárgy: Re: Shuga   Shuga Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Shuga
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Useres dolgok :: Karakterek feljegyzései-
Ugrás: