LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Menion

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15  Next
SzerzőÜzenet
"Vasgyúró" Ropark

avatar

Hozzászólások száma : 28
Életkor : 39
Munkahely : Valian, kovácsműhely

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2014-12-03, 8:50 am

//Vogon - bocsi a késésért//

*Négy szekerce még hiányzik. A fegyverek a hátsó szugliban lesznek.
Ropark mester az épp vele tartó tanítványt szalajtja érte, hogy végre a sátor előtti standon, a körülötte lévő fegyvertartó állványokon minden a helyére kerüljön.
A parázst sem szították még fel, de egyelőre a szerszámokra, s a hőre sincs szükség.
A tanítványt kivételesen nem Valian sikátoraiban szedte össze, ahol a kovácsmester egyébiránt székel, hanem Norlanban.
Azóta a nap óta megnyúlt, s meg is vállasodott, életerős fiatalemberré vált.
A mesternek szokása utcagyerekeket befogadni, s munkára fogni, mint inast műhelyében, hisz jól tudja, ez biztos jövőt mutat nekik, s tán nem kallódnak el.
A vásárlókat egy másik inas szolgálja ki épp, kinek inkább az értékesítéshez van tehetsége, s kevésbé a fémek megmunkálásához. Ropark látja, hogy igazán jó fegyverkovács már sosem lesz belőle, de kereskedő sokkal inkább, hisz hisz egyébiránt ismeri az eljárások jelentős részét.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vogon Beebebrox
Sötét elf
avatar

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 117
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2015-01-14, 11:29 am

/Ropark/

Ahogy Vogon végzett az árusítás jogának megvásárlásával az okiratot a kaftánja belsejében eltüntetve nézett szét. Egy közeli kifőzde felé lovagolt, úgy számolta még van kis ideje, míg megérkezik a karaván. Leszállt a paripája hátáról és feje felett hangosan tapsolva füttyentett egy nagyot. Azonnal felkeltette néhány környékben letelepedett utcagyerek, koldus és egyéb szakadt alak figyelmét.
-Rakodó munkást keresek. Pár óra pakolás 1 darnáért.
*Nem sokat ügyelt a kedvességre. Így is van munkaerő bőven, bár neki nem mindegy, hogy milyen. Számított a nemes fegyveres kíséretének segítségére is, így nem kellett túl sok embert toborozni. Ám a hamarosan köré gyűlő jelentkezők közül inkább a magukat tisztán tartókat válogatta ki. Talán még viskójuk is volt valahol, bár ők is egyik napról a másikra tengődtek. De nem hiányzott egy tolvaj. Bizalmatlan volt a földön alvó proloval (csőcselék, mihaszna) szemben. Inkább szavazott bizalmat olyanoknak, akin azt látta, hogy alkalmi munkákkal mindig megtalálják a megélhetést, rendszeresen dolgoznak, hajlamos volt ennek tulajdonítani a rendezett külsőt.
Ahogy ez is megvolt, és az érkező szekereket már egy szeméttől megtisztított kis placc várta az ifjú elf segített még maga is lerakodni édesanyjának, de utána inkább elindult szétnézni a vásárban. Egy fiatal árus vonta magára a figyelmet, aki igen jó minőségű kovácsolt fegyverek mellett árult.
~Hmmm... Ha valamit megtanultam az elmúlt időben, akkor az az, hogy a rabszolgakereskedelemben legalább olyan fontos a vasad, mint a vagyonod. Bár a közel két évtizede ebben a városban vett kardom igen jól szolgált eddig is, ám...
Mi lenne, ha olyannal egészíteném ki a felszerelésemet, mely az adok-kapokra van kiélezve? Ha néhány ork törzsfőt kihívhatnék párbajra és megverem, akkor hajlandóak lennének kereskedni velem és nem kéne olyan hosszan magyaráznom az előnyöket.
Ki tudnám bővíteni a beszerzési körömet és végre nagy üzleteket csinálhatnék!

*Ezen spekulált, mikor oda lépett a tapasztalatlannak vélt gyerekhez. Büszke volt rá mindig is, hogy elérte a 100. életévét és már nagy korú. Gyerekként nehéz természetűnek tartották, de ez a pont megváltoztatta a viselkedését, miközben kereső elf lett.
Az óta egyértelműen elviselhetetlen jellem.
-Szia, gyermekem! Kellene egy hosszabb, vékony kard, amivel jól lehet szúrni. Ha mond az valamit neked, amolyan vívó penge. És a markolat környékén kiegyensúlyozva, természetesen.

/No, de ne monda senki, hogy nem szállt le a magas lóról! Bele van írva a reagba, hogy igen. Smile /
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
"Vasgyúró" Ropark

avatar

Hozzászólások száma : 28
Életkor : 39
Munkahely : Valian, kovácsműhely

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2015-01-15, 8:30 pm

*A kovács inasa meglepetten néz a felé közeledő szokatlan öltözetű úriemberre.
Nem gyermekként tartja magát számon, s a vásárlók sem ekként szokták szólítani őt.
Megfordul a fejében az is, tán rejtett hajlamai vannak a férfinak, ki vásárolni kíván tőle, ám nem tudhatja, s a másik, miben bízik, a nyilvános hely, s az, hogy nem oly egyszerű őt sem két vállra fektetni.
Minden estre vásárlóként közelít, s menten elő is adja kívánalmát, mire az inas, kereskedőként reagál.*
- Máris nézek önnek valamit, uram!
*Körbepillant, s rögvest két kardot visz közelébb. Számára is lényeges, mily árfekvésben gondolkodik a leendő vásárló, mit mutathat a későbbiekben neki, így nem egy árban kínálja a két fegyvert.*
- Íme, az emberi fegyverkovácsolás egyik remeke. Könnyű, kiegyensúlyozott penge.


*Lefekteti a fegyvert az asztalra maga elé, majd a másikat is ugyanúgy, vigyázva, két kézzel teszi le a férfi elé.*
- Ez pedig elf technológiával készült, s magában hordozza e nép bölcsességét, könnyed eleganciáját.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vogon Beebebrox
Sötét elf
avatar

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 117
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2015-01-15, 9:44 pm

/Ropark/

A vörös hajú, két méteres férfi -bár nem olyasmi félékkel, mint ahogy az az inas képzelte első pillantásra- igen perverz ötlettel érkezett. Olyan fegyverekkel akarta magát felszerelni, mely nem illett kereskedő kézbe.
A két kitett vassal eljátszott és bár jobbnak tűntek, mint a sok éve ugyan ebben a városban vett rövid kardja, most mégis kétségek voltak szívében, hogy nem-e kiélezett lesz-e a küzdelem egy nála izmosabb és harcban jártasabb törzsfővel, ha ezek valamelyikére helyezi a döntést. Bár az elfek tudására épült egy kicsit még az emberekénél is jobbnak tűnt számára, de nem annyival, hogyha szoros a küzdelem, ismeri magát, nem habozik megölni leendő üzlettársát. Így könnyen inkább bajba sodorja magát merész tervével egy csapat irányítás nélkül marad vadem... vaddal a maguk barbár vérükkel.
-Igen jó munkák. De nagyobb kellene. Valami palloshoz jobban hasonlító... Elérhető árban.
*Egy valamin sosem akart spórolni. És a kalmár élete az. De ezt nem fedi fel az eladó előtt, megkönnyítve az alku pozícióját. Neki van még akár 900 vagy még több éve, ha nem kapkodósan él. És amit most venni készül akár 899-cel is lerövidíthetné, ha megfontolatlanul választ.
Előbb többet akar látni a kínálatból, hogy jól megérlelhesse magában az összes lehetőséget és csak később tervez rátérni a pénz dolgára.
-Olyasmi, hogy el tud képzelni, ami ha láncszemes gallért hord egy nehéz páncélba bújtatott, akkor elsőként a nyakat töri el a súlyával, és csak azután vágja át az acéllánccal védett nyakát. Hogy lerepüljön egy suhintással a feje.
De nem kell drága díszkard! Nem születtem gyászhuszárnak. Önvédelem, fiacskám!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
"Vasgyúró" Ropark

avatar

Hozzászólások száma : 28
Életkor : 39
Munkahely : Valian, kovácsműhely

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2015-01-18, 5:07 pm

*A kovácsinas egyre inkább úgy véli, hogy a leendő vásárló nem tudja, miről beszél.
A vívókardok kecsesek, vékonyak, főképp, ha szúrásra specializálták őket, míg az, mit utoljára kér, inkább vágó fegyver, amelynek súlya fejezésre alkalmas.
Leginkább emiatt kétkezes forgatásra fejlesztve, s ez bizony ellentmond az előző formabeli kérdésére.
Emellett e vásárló pökhendi, lenéző stílusa bizony nem lopja a kereskedő szívébe magát, de hát a hozzá hasonlókból is él, s ha jól ad el, abból előbb mestere, majd ő is nyer csupán.
Így hát a kért fegyvereket visszaveszi, s csupán biccentve a lenéző szavú férfinak, újabbak után néz.*
- Eme példány még mindég kétkezes, s tünde technológia alapján, melyet mesterem jól eltanult, hisz e bölcs, s zárt nép mestereitől sajátította el. Éppúgy alkalmas vágásra, s szúrásra is.
Noha valamelyest könnyebb, mint mit az emberek forgatnak.


*E szavakkal helyezi a tünde kétkezest Vogon orra elé.
Nem egyetlen példánnyal érkezett, s így hamarvást másodikat is oda teszi.*
- Emberi módszerekkel készült kétkezes, nehezebb, masszívabb.
Avatott kezekben halálos fegyver, mely csontokat tör, s fejeket képes a földre hullajtani.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vogon Beebebrox
Sötét elf
avatar

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 117
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2015-01-18, 6:56 pm

/Ropark/

Az ifjú tanítvány bizony jól vette észre, hogy az elf teljesen más pengét jellemzett másodjára, ám a vér elf ősökkel is büszkélkedő arroganciájának szerencsére volt határa. Ám koránt sem érte még el. Lefitymálón nézegette a kirakott gyönyörűségeket. Pont olyanok voltak, amilyet ő kért. És bár jobb nem felvetni előtte, hogy pont ezért nem tetszettek neki.
Forgatta őket azért, próbálgatta. Hátha megérzi azt bennük, amin jár az a konok buksija. És faja kardja legnagyobb megdöbbenésére még annyira sem tetszett neki, mint az embereké. De cseppet sem érezte benne azt az erőt, mit szeretett volna.
~Oké, ezzel az otrombával legalább átcsapok egy asztal lapját is egy vágással. De nekem olyan kell, ami nem csak pajzsot viszi ketté, hanem tovább szalad a kart, a sisakot, mellvértet és magát a mögötte állót is, eldöntve a párbajt szinte az első pillanatban, ahogy elkezdődött.
De nem is! Ha én megállíthatatlanul szétszelem, megint ott tartunk, mint a tőröző kardoknál. Meghal az ork vezér és én ott maradok egy tucat ostobával. Még egyet lecsapok, minden bizonnyal, de a többi legyűr.
Valami olyasmi kéne, ami leüti. Életben hagyja. De nem jó! Ha nincs elég fenyegető ereje, akkor csak komolytalannak nézek ki vele.

*Ne gondolja senki, miközben a kitett árut nézegette, hogy az ifjú Beebebrox nem érezte a hátán azt a kellemetlenséget, amit egy egészséges ember érez, ha hülyét csinál magából. Nyomta az ő gerincét is az a kellemetlen érzés, hogy jobb szeretne itt se lenni, de jó képességei voltak arra, hogy ne érdekelje mások véleménye, ha az érdekei azt kívánják. Márpedig bármennyit is tanult gyerek kora száz éve alatt a fegyverekről még a mágia gyakorlás rovására is picit. Most nem jutott eszébe az az eszköz, ami a kigondolt tervhez kell.
-Na jó! Van egy ötletem. Hozz elő pár buzogányt a különböző technológiák közül, hogy hátha látod majd, hogy mit szeretnék és segítek kicsit neked, hogy melyik pengét akarom végül. Hogy milyet is szeretnék.
Néha nehéz a kommunikáció és ilyenkor a szélsőségek jobban segítik a dolgokat megvilágítani, mintha hosszan őrölnénk egy malomba, csak nem értenénk meg mégse egymást.

*Bár nem mondta ki, de az járt a fejébe, hátha az arzenál előállítójának szélesebb a tudása, mint az övé eme speciális területen és van, vagyis létezik, olyan buzogány, ami ideális kéz és lábtörő, de azért ránézésre mégsem az jut az eszébe senkinek, hogy egy keresztbe tett kard könnyedén blokkolja az ütést.
De nem is véletlenül olyan, ami csak a bénításra van specializálódva és viszont szánalmasan csökevényes az élet kioltására. Bár ha olyat nem talál, amilyet álom képeiben elképzel ebben az időben homályosan, ha minden képen kompromisszum kell, akkor végső soron jó lesz olyan is, és majd bevégzi a rövid kardjával és az övében hordott tőrével.
IGEN. Aki úgy értelmezi Vogon Beebebrox, a valiani textilkereskedő asszony gyermeke életében először felteszi a nagy kérdést, hogy egy száz évet sem élt gyerek többet tudhat valami kicsi területen, mint ő... az bizony átérezte eme pillanat ünnepi voltát.

/Lassan már tényleg rájön, hogy mit akar, csak nehéz a picimet rávezetni./
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
"Vasgyúró" Ropark

avatar

Hozzászólások száma : 28
Életkor : 39
Munkahely : Valian, kovácsműhely

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2015-01-20, 8:43 pm

*Nos, a kereskedő némileg összezavarodva pillant a vásárlóra. Egyre inkább olybá tűnik, annak fogalma sincs, mit is szeretne igazán.
Buzogányban jóval szegényesebb a kínálata mesterének, ugyanis a kereslet is alacsonyabb rá.
Ámde a hegyi törpe kovácsoknak vannak olyan fegyvereik, amelyek talán jobban kielégítik a kedves vásárló igényeit.*
- Amennyiben javasolhatom…akad itt valami, mi vágásra, s zúzásra egyaránt alkalmas.
*Meg sem várva a Beebebrox válaszát nyúl az egyik állvány felé, melynek túloldaláról leemel röpke gondolkodás után pár darabot.*
- Ezt a hegyi törpék bátor népe csupán „Orkok réme” fantázianévvel látta el.
*Mutatja első darabját.*
- Ám akad eme méltán híres kovácsok remekei közül még, mit merek ajánlani, utóbbinak a sújtólég nevet adták.
- S hogy ne maradjunk buzogány nélkül sem, az első kereskedők, kik megjárták a vad új világot, hoztak onnan buzogányt. Úgy hírlik az ottani harcosok széles palettáját használják a fegyvereknek, olyasféléket is, miket nálunk nem forgatnak küzdelemben.

*S ezzel az asztal alól emeli ki azt, mit az imént ígért a vásárlónak. Természetesen egyértelműnek gondolja, hogy nem csupán ily árfekvésű termékeik vannak, de mutatónak, s tán, hogy segítsen kitalálni, mit kíván a fura idegen, megteszik.*


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Vogon Beebebrox
Sötét elf
avatar

Hozzászólások száma : 589
Életkor : 117
Munkahely : Rabszolgakereskedő

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2015-01-21, 9:18 am

/Ropark/

A Beebebrox nézegette a kitett árukat, értő szemmel végig vizsgálta mindet, majd amikor próbálgatva a súlyukat felvette egyenként őket, igen gyorsan rájött, hogy mi okozott neki megint csalódást.
-Nem jó! -szögezte le gyorsan- Nekem nem egykezesek kellenek. Tudom én forgatni a kétkezeseket is, ha kell. Erőm meg van hozzá. De olyan kell, amit nem kell forgatni vissza felé. -vigyor ült ki az arcára- Amit ha megsuhintok, akkor nem fog visszaütni a másik. Ezek kötött hadrendű csatákba valók, ahol szűk a hely a pajzsfal miatt.
*Vizslatta a gyerek arcát, majd valamit leolvasva róla olyan mély, titokzatos érzés tört fel a szívéből, amire mindig is hallgatni szokott. Mintha egy hang közölte volna, hogy saját érdekében tegyen meg valamit. Bár füllel nem hallotta, de rendíthetetlen volt az érzés, a megérzés, mint egy zsoltár.
-Ezek eddig mennyibe kerültek? A pallos meg a vívó kardok is.
*Elégedetlen volt az új fegyverekkel, mert a pallos még a célnak megfelelőbbnek is tűnt. Ezek a mostaniak inkább voltak a szemében kézimunkás technikás eszközök, mint első csapásra kiélezett fegyverek. (No igen, ilyeneket kért elsőre kardból, noha ő már régen rájött, hogy ezeket a kis gyújtós aprításának való kis baltákat sosem forgatta igazán jól. Mindig erővel indította, túl mereven ahhoz, hogy az utolsó pillanatban kihozza a lehetőségeket belőle. De nem volt elég erejük ahhoz, hogy ne védjék le a gyakorlások során könnyedén a rokonai.)
~De ugyan miért is barbár fegyvereket nézek magamnak? Azok az olyan gyerek fajoknak előnyös, mint a törpék. Akik már rég meghalnak, mire elérnék az én kardforgató tudásomat, melyet száz év alatt össze szedtem.
Igazából ha lenne pénzem, akkor egy jó minőségű kardot vennék, de most meg kell elégednem azzal, hogy egy szörnyet beleállítok az ellenségem gyenge pontjába, hogy az egyik végtagja törjön vagy vágódjon le, ha nem hajlik üzlettársnak lenni. Majd a rövid kard elvégzi az apró munkát, amikor elengedtem a bunkó nyelét! Meg mutatom én a buta orkoknak, mi az az agresszív tárgyalási stratégia!

*Valóban! Csapongó gondolatai közben sem vesztette el az elf kifinomultsághoz való vonzalmát még. Csupán tisztában van vele, milyen nagy előnyben is van egy törpe harci kalapácsnak például, ha az első csapását fel kell fogni.
Vagy talál egy olyan fegyvert, ami áthatol az akadályokon, azt szívesen megveszi. De még mindig fél, hogy azok között nincs olyan, ami kellő védelmet is tud biztosítani számára. Viszont azt megoldja az eddig is hirtelen ruhája alól előkapott pengéjével, ami gyakran a meglepetés szerű első vágásnál már megölte ellenfeleit. Ám talán egy sérült ellenféllel szemben már a nyak levágását is mellőzheti vele, úgy is győzhet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
"Vasgyúró" Ropark

avatar

Hozzászólások száma : 28
Életkor : 39
Munkahely : Valian, kovácsműhely

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2015-01-22, 9:34 pm

- Meg sem fordult a fejemben, hogy nem, uram.
*Biztosítja a kereskedő a vevőt.*
- Azonban buzogányban nemigen van kétkezes, és te, uram, buzogányokat kívántál látni.
S hogy eddig mily árukat mutattam?
Nos…a tiszti kard 250 darnáért kapható nálunk, az elf hosszúkard ötven darnát kóstál.
A tünde kétkezes nyolcvan darnáért számítható fel, míg az emberit már harmincötért odaadhatom.
*Számolja gondolatban ujjain a fegyvereket, amiket eddig mutatott.*
- Az orkok réme már húszért elkel, a sújtólég negyenötért, s vadalani buzogány pedig hetvenet ér.
Azonban mutathatok én oly kétkezes fegyvert is, aminél nem kell többet odacsapni.
*Mosolyodik el magabiztosan, s már nyúl is értük.


Amikor a két, szintén törpe fegyvert mutatja, felsandít a vásárlóra. Általában néhány mondat után már sejti, milyen igényei vannak, de ez a férfi, vagy nem tudja, vagy pedig minden újabb árunál változtatja az elképzelését.
„Vasgyúró” Ropark inasa ezt nem tudja értelmezni, így ő is csak puhatolózik, hisz célja az értékesítés, s amíg mestere odabent tevékenykedik, addig neki jó pontot jelentene, ha eladna.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mitsuko Midnight
Zöld elf
avatar

Hozzászólások száma : 743
Életkor : 906
Munkahely : ahol szükség ott a segítség

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2015-04-19, 3:21 am

// Gylnar Radek //
/ fogadó szoba- Időn túliii /

- Igen is drágám…
*Válaszolta egy halovány, rövid mosoly kíséretében, majd határozott hangot vett fel. *
- Most már láthatod, miért nem akartam, hogy te is velünk gyere. Az a dzsungel veszélyes.
* Némán bólintottam, hisz igazat kellett adnom neki. A dzsungel nem egy várandós nőnek való, akármilyen mágiával és plusz erőkkel rendelkezik, veszélyes is lehet. bár az érzés, hogy sok ismeretlen közt viszonylag egyedül kellett hagynom, nem tett boldoggá, és csak reménykedni tudtam, hogy épségben visszakapom őt.
Gondolataimból kezének gyengéd érintése zökkent ki.*
- Épp elég bolond vállalkozott rá.
* Nevetett fel Radek, s nevetésével vidámnak tűnhetett volna, ha arcának izmai nem rándulnak meg, valószínűleg a fájdalomtól.*
- Ha pedig már Tresoldesről nem kérdezhetek, akkor legalább mesélhetnél kicsit az itt történtekről.
*Fordította felém a beszélgetés témáját az én kíváncsi kedvesem. Ficánkolását észlelvén jutott eszembe, hogy ideje lemásznom róla, hisz akármilyen is az elf könnyedség, egy pocakkal megtoldva egy sebesült embernek nem könnyű. *
- Segítenél egy kicsit?
*Kérdeztem kicsit pironkodva, kezemet rásimítva pocakomon éppen egy pillanatra megpihenő kezére, hisz máskor, csak egy lendület és lent is vagyok, de nem állt szándékomban az ő kék-lila-zöld foltjait gyarapítani.
Miután segédkezett a róla való lemászásban, és ismételten elfoglalta az őt megérdemelt helyet, gyengéden hozzábújtam, vállára hajtottam fejemet, s kezéért nyúltam, hogy felemelve azt tenyerébe csókolhassak, majd összefűzhessem ujjaimat az övéivel.*
- Az éjszakára való tekintettel rövidre és tömörre kerekítem a hosszú történetet. Egy árva ikerpárral sikeresen megtaláltuk az ellenszereket.
*Próbáltam a lehető legkomolyabban kijelenteni ezt a néhány napos történést egy mondatba zsúfolva. Nem tartott sokáig a komor nézésem, felnevettem.*
- Elég tömörre sikeredett igaz?
* Kérdeztem mosollyal az arcomon, miközben felül lévő még szabad kezemmel, útnak indultam párom mellkasán óvatosan.*

Meglepetééés ^^
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mesélő

avatar

Hozzászólások száma : 1157

Character sheet
Nép: NJK
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2015-07-03, 10:04 am

*Menion vára a síkság egyik magaslati pontján, mely jóindulattal dobnak is nevezhető, magasodik.
Régi időkben építették, s habár erőssége a Déli-szegletnek, Taris, nagy testű, szőke kapitánya szerint kétséges, hogy állná útját egy akkora támadásnak, mint amekkora néhány éve Olassiët érte.
A kapitány úgy érzi, a Tanács ezt az erődöt hanyagolta el a leginkább. A déli nemesi házak ímmel-ámmal támogatják, segítenek fenntartani, azonban a láz idején kisült, kire és mennyire is számíthat Menion vára.
A nemesség udvarházaiba húzódott, vagy északabbra vándorolt a szúnyograjok elől, melyek a lázat terjesztették, s ha nincs Taris, aki megszervezte a dzsungelbe a kalandorok, s katonák által alkotott expedíciót, s nincsenek az elf, s a mágus, akik segítettek megtalálni a láz gyógymódját, talán Menion már egy Sendelhez hasonlatos romváros lenne csupán.
Taris tudja, hogy csak magára számíthat, s ennek megfelelően kapitányi fizetésén fegyverkovácsokat szerződtetett, s amikor módja van rá, nyersanyaggal is ellátja őket, hogy a katonák fegyvereit felújítsák.
Maga is olykor kétkezi munkával gondoskodik a vár karbantartásáról, újoncok kiképzéséről, mert a háború még Menionig is eljuthat. Habár ez kétséges, mégis….ha ez bekövetkezik, akkor Lanur Birodalmának már nem sok esélye marad, hogy a maga javára fordítsa az eseményeket, s csak a tisztes helytállásban reménykedhet.
Taris őszintén reméli, hogy ez nem következik be.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Gylnar Radek

avatar

Hozzászólások száma : 456
Életkor : 27

Character sheet
Nép: Emberek
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2015-07-31, 4:05 pm

//MITSI //

- Segítenél egy kicsit?
* Arcán megjelenő pír mosolyt csal az én arcomra is, miközben kezem gyengéden cirógatja karját.
Még válaszra sem nyitom a számat, egész egyszerűen ujjaim hegyének gyengéd útvonalával jelzem számára, hogy értem mire gondol, illetve, hogy a segítség sem marad el.
Hamarosan ismét mellettem pihenve kezd bele a meséjébe. *
- Az éjszakára való tekintettel rövidre és tömörre kerekítem a hosszú történetet. Egy árva ikerpárral sikeresen megtaláltuk az ellenszereket.
* Szavai hallatán, szóhoz sem jutok. Nehéz elhinni, hogy csupán ennyi lenne az egész, a komoly tekintet ellenére is, ezért várom, hogy folytassa az események hosszú sorozatát, de nem így történik. Végül kedves kacaja az, ami megtöri a szoba csendjét. *
- Elég tömörre sikeredett igaz?
*Nem sikerül megállnom, hogy én magam is elnevessem magam, ami ismét nem sikerül teljesen felhőtlenre, mégis megpróbálom elrejteni a felmerülő apró fájdalmakat. *
- Valóban…
* Csupán erre az egy szóra szakítom meg nevetésemet, majd mikor már sikerül túltenni magam a tömör válasz okozta ”sokkon”, folytatom. *
- Csak nem kedvet kaptál az ikrekhez?
* Kezemet óvatosan pocakjára helyezem. *
~ Azért egy is elég elsőre…
* Gondolom magamban, ismét nevetve. Azonban az eddig kapott válasz egyáltalán nem elégíti ki a kíváncsiságomat, hiszen a napokig tartó utazás alatt a szúnyogoknak is el kellett lepniük a várost, amit ez a rövidke beszámoló még csak meg sem említett. *
- Valóban csupán ennyi történt?
* Ördögi vigyorral fordulok kedvesem felé, miközben pocakjáról elkezd lefele csúszni kezem, hogy aztán ujjam hegye óvatosan oldalába fúródva hozza tudtára, márpedig nem érem be ezzel a nyúlfarknyi beszámolóval. *  
- Semmi említésre méltó??...
* Folytatom, miközben a korábbi műveletet ismét megismétlem. *
- Csupán jöttél, láttál … és meggyógyítottál mindenkit???
* A végére már nem sikerül megtartanom ördögi vigyoromat sem anélkül, hogy el ne kacagnám magam. *
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Mitsuko Midnight
Zöld elf
avatar

Hozzászólások száma : 743
Életkor : 906
Munkahely : ahol szükség ott a segítség

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2015-08-06, 12:40 am

 // Gylnar Radek, időn túli, fogadó //

- Csak nem kedvet kaptál az ikrekhez?
*Szólalt meg nevetését követően. Pocakomon érzett érintésére lágy mosoly jelent meg az arcomon.
~ Ikrek? Gyermekből egyszerre egy is elég, akármilyen türelmes is egy elf, vagy akár egy ember.
*Folytattam egy gyors gondolatmenetet, míg Ő az előbb megszakított nevetést folytatta.*
- Valóban csak ennyi történt?
* Akár milyen fáradalmak és történések vigyora rám is kezd átragadni, felváltva fáradt mosolyomat, hiába próbálkozom annak elrejtésével.
- Semmi említésre méltó? Csupán jöttél láttál… és meggyógyítottál mindenkit???
*Szinte gyerekesnek számító viselkedése, miszerint az oldalböködéssel elérhetünk valamit beindította nálam a nevetést.*
- Jójójó! Állj le!
*Mondtam nevetve miközben a számára fájdalmas böködés helyett inkább megcsiklandoztam azon az igen kisszámú helyen ahol az egyáltalán.*
- Elmondok még egy kicsit belőle, ha te is mesélsz előbb, hogy mik történtek odakint. Miket láttál? Új növények? Új fajok?
* Szememben vitathatatlanul a kíváncsiság fénye csillant meg. Fel is ültem, s úgy hajoltam kedvesem fölé. Hajam fejem egyik oldalán hullott le pont Radek feje mellé. Egy két szál csiklandozhatta is arcát. Gyengéden lesöpörtem rakoncátlan tincseimet onnan, majd arcának részletes áttekintése után gesztenye szemei megállítottak és nem engedtek.*
- A vírust én is elkaptam.
*Mély tekintete kikívánta belőlem ezt a jelentős pillanatot az ittlétem történéseiből. Hisz láthatólag sebem nem volt, de ez egy láthatatlan gyilkos volt. *
- De az ellenszert megkaptam én is végül. Kicsit felelőtlen voltam, ennyit a bölcs elf életkorról.
* Nevettem el magamat halkan, majd közelebb hajolva Radekhez, először orrunkat majd egy lágy csók ellopása után homlokunk érhetett össze. Lehunyt szemmel élveztem a pillanatot belélegezve kedvesem már ismerős illatát, egy kis erdő és csata illattal keveredve.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kroloth Naelgrath
Ezüst sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 48
Munkahely : Zsoldos

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Menion   2016-04-27, 11:48 pm

Quverdinmia N'Alghir

A város csendesen pihent az éjszakában. Az emberek rémálmodtak, pedig a háborúnak még csak a híre ért el a várhoz, maga a harcok még nem. Az egyetlen népség, akik örülnek az ilyen veszélyes időknek, a haramiák... no meg a zsoldosok. A sárkány is csinált már néhány darnát magának abból, hogy kereskedőket kísért egyik városból a másikba és megvédte őket az esetleges támadások ellen. Most a sötét, fáklyákkal alig megvilágított utcákon sétál, fekete ruhájával bele olvad a sötétbe. Még nem járt a városban, de az őröktől érdeklődve nagyjából tudja, hogy merre leli az első fogadót, amely az útjába esik. Csizmája ritmusosan kopog a kövezeten, majd meghallja a fogadók szokásos zaját, s az összetéveszthetetlen szagokat: izzadság, alkohol és dohány keveréke. Noha oda érve inkább tűnik valami kocsmának a hely, a férfi még is betér, fejét kissé le kell húznia ahhoz, hogy az ajtó félfába ne verje be fejét. A benti levegő füsttől terhes, az emberek legtöbbje a maga dolgával foglalkozik, s csak egy pillanatra bámulják meg a fekete ruhás alakot. A pulthoz megy, leül az első székre, amelyet üresnek talál maga előtt. Kikér egy korsóval a hordó sörből, majd türkizkék tekintetét végig futtatja a fogadón és társaságán. Amint megkapja a korsót, már csúsztatja is oda a darnát érte a csaposnak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Quverdinmia N'Alghir
Ember/vér elf félvér
avatar

Hozzászólások száma : 29
Életkor : 112
Munkahely : Bérgyilkos/Vándor

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2016-04-28, 12:32 am

//Kroloth Naelgrath//

Ha még csak egy lepukkant fogadó volna, nem dohogtam volna, de a helyiek és a vándorok is kocsmának használták. Dohányoztak, hangoskodtak, és ittak. Nem is keveset. Őszintén nem tudom felfogni, hogy az alkohol kit boldogít, másnap úgy is csak rosszabbul vannak tőle.
-Blehh. - fortyogtam magamban - Hogy érezhetik ettől jól magukat?
A csapos ugyan meglehetősen csúnyán nézett rám, amikor vizet kértem tőle, de amint én néztem rá csúnyán meg is tört nyílt zsémbelése. Találtam hátul egy asztalt, amely viszonylag távol esett a többitől, oda telepedtem le, utazóköpenyem a szék támlájára hajtottam, s leülve a tömeget kezdtem vizsgálni.
Az elismerő füttyöket már háttal is hallottam, de a kiéhezett leplezetlen bámészkodókat lett volna kedvem jeges hordóba állítani. Megszoktam már ezeket a reakciókat, de senki ne feltételezze rólam, hogy vagyok olyan, mint a nimfák. Férfi még nem kapott meg, nem is találkoztam eddig még olyannal, aki meg is érdemelte volna.
Gondolatmenetemet egy magas vendég érkezése zökkentette ki, de bámulóim is egy pillanatra felfigyelnek rá. Ha kihúzta volna magát, egész biztosan közelebbről megismerkedhetett volna az ajtó homlokfájával, de kicsit behúzva fejét épp elfért a bejáraton.
Fura jelenség volt, azt meg kell hagyni. Csupa fekete, kivéve a bőrét és a szemeit, bőre világos volt, s szemei türkiz színben játszottak, az arca komoly volt, valahogy az az érzés fogott el, hogy ha akarná, az egész fogadót jéggé dermeszthetné egyetlen pillantásával.
A pultnál foglalt helyet, s rendelt. S mily meglepő, amíg körülnéz, koppan előtte a korsó sör.
-Ehh. - forgatom sárga szemeim, miközben elhúzom a szám - Emberek.
-Gyere táncoljunk! - Áll elém egy suhanc, félreérthetetlen vigyorral a képén.
-Kölyök - kezdem hidegen - a dédanyáddal vagyok egyidős. Nem akarsz a közeledben tudni sem most, sem máskor. - Miközben beszélek hozzá, hátradőlök a széken, mellkasom előtt keresztbe fonva karom, hogy a kölyök már csak azért is megláthassa két tőröm. Szerencsétlen amint elsápadt, már fordult is el, valamit dünnyögve az orra alatt, s eltűnt a tömegben. Reméltem egy életre elvettem a kedvét a részegen való "udvarlástól".
Ám eközben úgy éreztem figyelnek.
-Ha megint egy részeges, én esküszöm... - kezdtem csöndesen dohogni, amikor a pillantásom a Fekete ember kék szempárjával ütközött.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kroloth Naelgrath
Ezüst sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 48
Munkahely : Zsoldos

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Menion   2016-04-28, 9:50 am

Quverdinmia N'Alghir

Nem voltak túl különös emberek a fogadóban első pillantásra. Tekintete át is siklott elsőre a sötétben üldögélő nő felett, ám mikor egy túl bátor ifjú "táncra" kérte, arra már felfigyelt. Mások is nézték a jelenetet, minden bizonnyal azok is, akik biztatták a gyereket. Amint el lép a nő elől, meg is látja a tőrök markolatát, aztán szemei ismét visszakúsznak a határozott és már-már dacos szemekbe. Talán pár másodpercig szemez a nővel, de csak addig, amíg vissza nem fordul a pulthoz és a fogadóshoz. Még vált egy szót vele, majd felkel, megfogva.korsoját indul meg a nő asztala felé. Ide bent már kihúzza magát, a plafon magasan van még neki is. Nem figyelve az őt végig kísérő pillantásokra áll meg a nő asztalától egy lépésre.
- Csatlakozhatok? - Kérdi szinte selymes baritonján.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Quverdinmia N'Alghir
Ember/vér elf félvér
avatar

Hozzászólások száma : 29
Életkor : 112
Munkahely : Bérgyilkos/Vándor

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2016-04-28, 11:33 pm

//Kroloth Naelgrath//

Nem nézett rám hosszan, inkább odafordult a pultoshoz, s váltott vele néhány szót. Épp fel lélegzetem volna, amikor korsójával a markában felállt a söntés mellől, s felém indult.
-Mégis mit akarhat? - futott át egyszeriben az agyamon. Teljes magasságában kissé ijesztő is volt, ám a plafon még messzi volt tőle, bőven, kényelmesen elfért alatta. Látszólag nem zavartatta még most sem magát a bámészkodók össztüzében.
-Vajon mekkora önbizalom szorult belé? - tűnődöm, s már ott is áll az asztalomtól egy lépésre.
Kellemes bariton hangja igazán illett megjelenéséhez, ám egy pillanatra megfordult a fejemben, hogy nemet mondjak. Azonban, elnézve a tőle kissé tartó tömeget, arra a megállapításra jutottam, hogy jobb asztaltársaság ez a hűvösnek tűnő férfi, mint a részegek visszatérő alakoskodása.
-Egyelőre senki sem birtokolja a széket. - mutatok a velem szemközt árválkodó ülőalkalmatosságra. - Szóval csak nyugodtan. Addig úgysem harapok, amíg okot nem adnak rá. - teszem hozzá egy fanyar mosoly kíséretében.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kroloth Naelgrath
Ezüst sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 48
Munkahely : Zsoldos

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Menion   2016-04-28, 11:49 pm

Quverdinmia N'Alghir

Amint közeledik a nő felé, látja, miféle gondolatok suhanhatnak át rajta, legalább is szemei elég beszédesek. Közelebb érve kérdez, s látja, ahogy a nő körbe pillant. Ugyan az járhat a fejében, mint a sárkánynak: ha ő ide ül, valószínűleg több zaklatója nem lesz. Meg is születik a döntés és szemeivel követi az elf mozdulatait. Az utolsó szavakra, csak egy halovány félmosolyt enged meg magának, és egy hümmögést, aztán biccent.
- Köszönöm. - Lerakja érintetlen sörét az asztalra, majd kihúzza a széket. Leveti úti köpenyét, amely alól szinte dísztelen kabátja és kardja tűnik fel, majd a szék háttámlájára teríti. Kabátját ugyan kigombolja, azonban le nem veszi. Meleg van ide bent, de nadrágövén pihenő darnás erszényt így a legkönnyebb megvédeni a mocskos kezű tolvajok elől. Leül a székre, egyenes, kihúzott, már-már katonás háttal, s mivel már megelégelte az őt bámulókat, körbe pillant hideg tekintetével. Az emberek inkább térnek vissza saját témáikhoz, mint hogy állják jeges tekintetét. Mikor megbizonyosodott arról, hogy egyenlőre nem vizslatják, tekintetét visszafordítja a nőre. Habár kezeit az asztalra és korsója köré helyezi, nem iszik bele az italba. - A nevem Udoroth. Nem tűnik idevalónak. Talán maga is épp munkát keres pengéinek? - kérdi, szemeivel a tőrök felé pillantva, majd visszanéz a nő szemeibe. Figyeli vonásait, a testbeszédét. Már hozzá szokott, hogy megfigyeli azokat, akikkel szóba áll, sokszor kapta már őket hazugságon. Kétli azonban, hogy az elfnek bármi oka volna hazugságra, viszont ha szerencséje van és a nő valóban azért van itt, hogy szolgálatba állítsa tőreit, talán betársulhat és profitálhat valamennyit a dologból. Háborús idők vannak és plusz egy acél mindig jól jöhet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Quverdinmia N'Alghir
Ember/vér elf félvér
avatar

Hozzászólások száma : 29
Életkor : 112
Munkahely : Bérgyilkos/Vándor

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2016-04-29, 1:24 am

//Kroloth Naelgrath//

Utolsó megjegyzésemre a férfi csupán egy félmosolyt enged meg magának egy kis hümmögés kíséretében. Majd biccentéssel, s egy köszönömmel elfogadja a szabad helyet.
-Legalább van némi humora. - fut át az agyamon, míg érintetlen sörét az asztalra helyezi, kihúzza székét, s háttámlájára teríti köpenyét. A köpeny alatt szintén fekete kabátba bújt, s egy kétkezes kart kandikál az oldalán. A kabátot kigombolta ugyan, de le nem vette, nyilván meg van rá a maga oka.
A művelet alatt minden apró mozdulatát figyelemmel kísérem. Az évek megtanítottak arra, hogy harcosnak soha ne adjak azonnal bizalmat. Márpedig a férfi az volt, kardja ennek ékes tanúbizonysága volt. Mimikám ilyenkor nem szokott elárulni semmit, legalábbis az ugrásra kész énemből keveset.
Katonás tartása ékesebben beszél minden szónál, ültében is bőven magasabb nálamnál. Az alapzaj elhalkult a helységben, nem kellett nagyon körbenézzek ahhoz, hogy rájöjjek, mi vonta el a társalgásról a figyelmet. Mi más. A vörös hajú fél-elfhez, aki legorombított egy sihedert, csatlakozott a fura, fekete férfi.
Bosszúsan húzom el a szám. -Ezeknek sosem elég? - morfondíroztam, ám asztaltársam is bosszanthatta a sok kíváncsi tekintet. Kissé hátra fordulva elvette egy pillantásával a bámészkodásra való késztetés legapróbb szikráját is. Senki sem mutatott immáron nyílt érdeklődést irányunkba, így visszafordult hozzám. Italát keze ügyében tartva szólal meg, s tér mondandójához.
-Örvendek Udoroth. Engem Quverdinmia N'Alghirnak hívnak. - veszem át a bemutatkozás szerepét, s közben egy kisebb barátságos mosoly fut át az arcomon. Ritkán mosolygok, pedig azt mondják, még jól is áll, de ha egyszer kevés rá az alkalom, akkor minek? - Valóban nem vagyok helyi, s még csak nem is a környékről származom. - adok választ neki, miközben székemen kényelmesen hátra dőlök, bár nem épp kérdezte, csupán megállapította. Sárga szemeim nyitottságot tükröznek beszéd közben, elvégre egyelőre nincs mit takargassak előle, hisz neki én éppoly idegen vagyok, mint ő nekem.
-Nos az én mesterségemben kissé nehezebb munkát találni, ám ha akad, annak csak örülhetek. Ám mostanság nyomós érvvel kell előállnia a munkaadómnak, ha éppen a hivatalos szakmámban akar foglalkoztatni. - Közlöm vele álláspontomat egy lemondó sóhaj kíséretében, elvégre manapság az egyik ember egy darna tartozás miatt átvágatná a másik torkát, s az rendben, hogy bérgyilkos volnék, de vannak azok a kicsinyes érdekek, amiért sajnálok kést rántani. - Ám akármilyen munkára vevő vagyok, feltéve, ha harci képességeimre alapozzák. Illetve keresek is valakit, ám az magánügy, bár nem tudja senki, hogy járt-e már itt előttem. - vonom meg rezignáltan a vállam az utolsó mondatnál, elvégre nagy ez a földrész, az apám pedig bárhol lehet. Beszéd közben szinte nem is gesztikulálok, elvégre ez nem olyan téma, amihez túlzottan szükséges volna.
-És ön, Udoroth, mi járatban ezen a helyen? Hasonló okokból, avagy teljesen másból kifolyólag?
Amíg beszéltem, a férfi figyelmesen hallgatott, ám biztos voltam abban, hogy nem csak a mondandómat figyeli.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kroloth Naelgrath
Ezüst sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 48
Munkahely : Zsoldos

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Menion   2016-04-29, 1:11 pm

Quverdinmia N'Alghir

Mikor a nő bemutatkozik, biccent egyet és figyeli a mosolyt, amely valóban jól áll Quvernek. Gondolatait megerősítve mondja, hogy nem innen származik, és a hegyes fülekre pillantva a férfi inkább valamilyen elf településre szavazna, noha a nőn látni kevert jegyeket, a legfeltűnőbb a szép, kreolos bőrszín. Tekintete visszakúszik a különleges szempárba, ilyennel se nagyon találkozott még, magában meg is jegyzi, hogy az elf egész esztétikusan fest még az ő mércéjével is nézve. Van valami vad benne, amelyet nem tud megmagyarázni, talán csak a szemszín teszi. Végül Quver kitér a munkára, s elmondja, hogy számára nehéz találni, hogy érveléseket vár és csak hogy csak harci munkákat vállal. Tekintete önkéntelenül is végig kúszik beszélgető partnerén, de nem annak idomait, vagy szépségét mustrálja, sokkal inkább edzettségét és fizikumát próbálja megállapítani a külsőből. Vékonynak találja, s egészen biztos abban, hogy fürge, egy ilyen testalkathoz pedig tényleg illenek a tőrök. A hölgy megemlíti azt is, hogy keres valakit, de a témát rövidre is zárja azzal, kijelenti, ez magánügy. A kérdésre visszapillant a szemekbe a mimikáról és ingatja a fejét. Ha a nő számára nehéz munkát találni, valószínűleg nem teljesen ugyanabban utaznak.
- Ilyen kitételek mellett valóban nehéz lehet munkát találni, főleg, hogy egy átlag ember valószínűleg azt se nagyon nézné ki magából, hogy egy fűszálat meg tud emelni, ne vegye sértésnek. - mondja, majd a kérdésre ő is bele kezd a mondandóba. - Egy kereskedővel utaztam ideáig egy nem túl közeli faluból. Sokan tartanak a háborútól, így könnyen lehet zsoldos munkát találni. Azonban azóta újat nem találtam, szóval magam is munkát keresek ismét a kardomnak, bár én úgy vagyok vele, nem kérdezek mit miért akarnak, ha elvállalok egy munkát. Persze feltétel nálam is van, de az is csak egy és egyszerű, és eddig még nem is kellett elutasítanom miatta egy lehetséges felbérlőt sem. - mondja és kicsit kényelembe is helyezi magát, egyik kezével elengedi a korsót, s székének háttámlájára könyököl. Közben persze figyeli a nőt, de egyenlőre semmilyen különös dolgot nem észlelt felőle, ami felkeltené az érdeklődését, vagy a figyelmét. Persze azért nem csukja be a fülét és környezetére is figyel, hátha meghall valamit a beszélgető iszogatók között, ami érdekes lehet. A korsót azóta is csak fogja, mintha nem is azért vette volna, hogy igya, hanem hogy tartsa.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Quverdinmia N'Alghir
Ember/vér elf félvér
avatar

Hozzászólások száma : 29
Életkor : 112
Munkahely : Bérgyilkos/Vándor

Character sheet
Nép: Elfek
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2016-05-04, 9:55 pm

//Kroloth Naelgrath//

Amíg beszélek, Udoroth figyelmesen hallgat, s ahogy elnézem, nem csak a mondandómra figyel, hanem alaposan fel is mér. De nem hibáztatom, hisz nemigen lehet belőlem kinézni a harcos létet. Megjegyzésemre válaszolva be is igazolja a gondolataimat.
-Ugyan, kérem! - húzom egy cinkos félmosolyra a szám - Túl sokszor hallottam már ezt ahhoz, hogy zokon vehessem.
Elmondja, hogy zsoldosként dolgozik, s meg is értem, jobban fizető munka lassan, mint a saját mesterségem.
Mondandója végeztével kényelmesebb helyzetet vesz fel székén, ám italához még mindig nem nyúlt, mintha csak a hely rendeltetése miatt vette volna.
-Nos igen, egy zsoldos ritkábban szab feltételeket. - veszem fel a megindított fonalat - Ám több embernek is van szüksége rájuk, mint a magamfajtára. Ha kimenne az ajtón, véleményem szerint tán minden harmadik vagy negyedik ember fizetne zsoldosért. Bár az pedig a saját megélhetésén múlik, mennyit képes adni.
Kis szünetet tartok, s kortyolok egyet a vizemből, majd a pohár pereme fölött a férfira pillantva folytatom:
-S ahogy mondta, háború készül, hogy mekkora, s ki, hol fog állni, azt még nem tudni. Ám amondó vagyok, hogy ha az ellenünk szövetkezett sárkányok felbolydulnak, akkor ebből a világból a jelenlegi formájában épphogy marad majd valami. Hiába állnak mellettünk is sárkányok. S akkor lesz a legtöbb dolgunk, nem gondolja? - teszem fel a kérdést, s közben türkiz szemeit vizsgálom, ami teljesen fölösleges, mert szinte semmit sem árulnak el gazdájukról.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kroloth Naelgrath
Ezüst sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 48
Munkahely : Zsoldos

Character sheet
Nép:

TémanyitásTárgy: Re: Menion   2016-05-05, 11:34 am

Quverdinmia N'Alghir

Csendben figyeli a nőt, aki szerencsére nem veszi magára. Asztalon pihenő keze csak egy kicsit szorul ökölbe a sárkányok említésére, míg arca kifejezéstelen marad. Állja a nő különleges tekintetét, aprót bólogat, mikor a végére ér.
- Úgy hiszem, hogy ez a felbolydulás, amit említett már meg is történt. Nem hallotta, miként égették fel a sárkányok a termőföldeket, magházakat? Egyre beljebb térnek a birodalomban és úgy hiszem, hogy ennek a rajzásnak nehezen lehetne gátat vetni. Idő kérdése, mikor foglalják el a főbb védelmi pontokat, s akkor Lanuria ezen formájában meg fog szűnni. - mondja teljesen nyugodt hangon. Észre sem veszi, hogy szavait mély csend követi a fogadóban és többen is figyelik.
- Szóval maga szerint már vesztett a háború? - Szólal fel valaki. Egy pillanat múlva egy testesebb férfi lép az asztalhoz, kezét oldalán lévő kardra helyezi fenyegetően. - Vagy csak áruló volnál, aki félelmet próbál ültetni a szívekbe, hogy könnyebben le tudjanak győzni?! - Kiabál rá szinte. Udoroth nyugodtan pillant fel rá.
- Ugyan.. Az a pár túlélő fekete sárkányról számolt be. A pletyka pedig gyorsan terjed. Legyenek tömegével, vagy egyedül...egy feketét nem lehet csak úgy megölni, igaz? - hangja, akár a pillantása, hideg és semleges. Ő ne tudná, hogy milyen erősek is ezek...? A férfi keze megremeg a markolaton, mire Udoroth feláll és ő is hosszú kardjára helyezi kezét. - Üljön vissza a helyére. Nem célja itt senkinek sem bajt keverni, igaz?- kérdi hűvösen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kain Namelyr
Arany sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 1795
Életkor : 737
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2016-07-19, 9:21 pm

//Eregathus - időn túli játék//

*Menion vára. Ez az a hely, ahova még gond nélkül betérhet az arany sárkány. Nem üldözik semmiért, sőt, a láz idején betöltött szerep okán Taris, a vár kapitánya szívesen is látja.
Azonban Kain nem azért jött a déli végvárba, hogy nosztalgiázzon, vagy barátkozzon a déli kétlábúakkal.
Még csak nem is a háború üldözte idáig, révén a Birodalom még északon is harcban áll Középvidék és a Keleti szeglet városaiért.
Egy másik árulót keres, s információi alapján, melyeket a valiani kikötőben szerzett be, Ohennek itt kell lennie.
Kétlábúak tömegében sokkal könnyebb elrejtőzni a rájuk vadászók elől, mint egy kihaltabb, kisebb faluban, vagy valahol, magányosan, távol mindenkitől.
Namelyrnek nagy gyakorlata van már abban, hogyan kell más sárkányok elől elrejtőzni, kik népük árulóit keresik. Hétszáz éve bujdosik fajtársai elől.
Most is könnyedén mozog a menioni sokaságban, bár a főtéren inkább az árnyékok között marad, onnét figyeli a környéket. Nem olyan nagy ez a hely, hogy ne akadhatna rá idővel Ohenre.
Biztos abban, hogy hamarosan nyomára fog bukkanni.
Vállával a falnak dőlve figyeli a kétlábúak tömegeit. Ide még nem ért el a háború szele, csak a híre, az élet többé-kevésbé változatlanul megy a maga útján eltekintve a katonák megnövekedett számától.
Kain szokásos gúnyáját viseli. Fekete bőrkabát, fekete bőrnadrág, s fekete csizma. A kabát alól kilátszik ingének világosa haját most is kiengedve hordja, s hagyja, hogy az arcába lógjon, így is takarva fakó, fehér bőrét, ébenfekete tekintetét.*


_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eregathus El'dan
Kék sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 19
Életkor : 213
Munkahely : Változó

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2016-07-19, 11:03 pm

//Kain - időn túli játék//

Az út hosszú volt számára és fáradalmas, és így utólag végiggondolva nem is volt benne biztos, hogy idáig volt értelme eljönnie. Fáradt volt és kimerült, ráadásul nem volt hol aludnia sem, ami csak tovább rontott az amúgy sem túl rózsás kedvén. Viszont minél messzebb akart kerülni a háborútól, így logikusnak tűnt ide jönnie. A főúton sétálva elmélkedett saját sorsán és a háborún, ami elől idáig menekült. A mardani csata után semmi kedve sem volt újra a háború közelébe mennie, de ő is tisztában volt vele, hogy örökké nem tud menekülni.
~ Talán ha...
Mielőtt befejezhette volna gondolatmenetét nekisétált valaki, mire ő megvetően végigmérte. Mielőtt az idegen bármit is szólhatott volna ő már továbbállt.
~ Nyavalyás humánok.
Enyhe megvetést érzett mikor kimondta magában a szavakat, de ezt természetesnek vélte. Humánok miatt maradt egyedül a világban, így nyilvánvaló volt, hogy nem kedvelni őket. Az elfeket viszont, akiknek mindezt köszönhette nem gyűlölte, mivel sokat élt közöttük és esze ágában sem volt otthagyni őket, a többi fajt viszont megvetette. Keserű gyűlöletet érzett irántuk, és régebben sokat játszott a gondolattal, hogy milyen érzés lenne, ha egyszer megölne egyet közölük. Most, hogy már ismerte az érzést kissé csalódott volt. Azt hitte, hogy ez lesz számára a megváltás, ám most, hogy bosszút állt már csak ürességet érzett, semmi többet. Csalódottság és keserűség váltakozott benne, ami az idő múlásával már alábbhagyott, de mégsem múlt el teljesen. Ahogy ezen gondolkozott a csalódottság szépen lassan kiült az arcára, de ezt ő maga nem vette észre. Letért a főútról, és egy kisebb, de csendesebb utcában folytatta útját. Abban a tudatban, hogy senki sem látja szabadjára engedte érzelmeit. Magában dühöngött, s hol hangosan morgott, hol pedig az orra alatt dünnyögött. Miközben ment kavicsokba rúgott tiszta erőből, amitől jó messzire repültek, vagy beleütött egy ház falába, amitől keze elkezdett fájni. Egy külső szemlélőnek talán úgy tűnhetett, hogy valami nincs rendben nála, ő viszont ebből semmit nem vett észre. Végül megint a főúton találta magát, így jobbnak látta, ha csak elvegyül a tömegben és úgy halad tovább. Céltalanul bolyongott tovább miközben azon gondolkozott, hogy most mihez kezdjen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kain Namelyr
Arany sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 1795
Életkor : 737
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2016-07-20, 8:30 pm

//Eregathus//

*A tömeg szagát soha nem fogja megszokni. Áporodott, mocskos, orrba kúszó és hosszú ideig ott marad még akkor is, amikor már nem köztük jár.
Ohen valahol itt kell, hogy legyen. A sárkánynak, árulóként, ez az egyetlen helye, ahol lennie érdemes, hogy eltűnjön a sűrűben. Szagát elnyomja az emberi kipárolgás, külseje pedig beleveszik a tömegbe.
Kain nagyon jól tudja, ha az emberek birodalma elbukik, akkor nekik, árulóknak sem lehet maradásuk ezen a földön. Helyesebben neki már igen. A Hajnal völgye tárt karokkal várja vissza, azonban addig is akad még egy, s más, amit el kell intéznie. Ilyen dolog például Silarona ügye is.
Ha nem akar kertelni, akkor ki kell mondania, megcsalta egy kétlábúval, habár egyes sárkány körök inkább perverziónak tartják, hogy egy sárkány egy „ilyennel” összeszűrje a levet.
Talán hasonló hajlamúnak, mint amilyen a kétlábúak ritka hajlama egyes négylábú háziállataikkal.
Az arany sárkány megrázza fejét.
Lysanort talán ki kellene verni a fejéből, még ha a mindig beszédes elf olyat tett is érte, amit kétlábúból a sárkány ki sem nézne. Kiállt egy ősi sárkánnyal szemben.
Nem mellesleg kavargó érzései is zavart okoznak benne, s talán ezért is van most még távol mindkét nőtől.
A Hajnal völgyét pedig azért hagyta el, hogy ezeket a kérdéseket rendezze.
A főutcára tekintve egy elfen áll meg a tekintete. Ismeri Menion várának történetét, így talán nem is lenne olyan meglepő egy tünde megjelenése a városban, de Kainnak van szeme és kellő paranoiája, hogy gyanúsnak találja. A szagát nem érzi, de mozgása, viselkedése miatt felébred benne a gyanakvás. Sárkány lenne?
Ha sárkány, vajon népének egyik beszivárgó ügynöke vajon, vagy egy az árulók közül, akivel még nem találkozott?
A „mágus” ellöki magát a faltól, és igyekezve az árnyékok között haladva a nyomába ered az elfnek.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eregathus El'dan
Kék sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 19
Életkor : 213
Munkahely : Változó

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2016-07-21, 12:24 am

//Kain//

Lassan sétált, együtt ment a tömeggel, a többséggel ellentétben ő viszont csak céltalanul bolyongott és a környéket fürkészte. Itt biztos mindenki más ment valahová, dolgozott, vagy esetleg csak meglátogatott valakit. Voltak itt kisebb csoportok is, valószínűleg baráti társaságok, de olyan is volt, aki csak egyedül ment, mint ő is. A hűvös szél csípte arcát és zavarta a szemét, ezért lehajtotta fejét, s így ment tovább. Szőke haja lobogott a szélben, ami egyáltalán nem zavarta, de nem is tudott semmit se tenni az ellen, hogy ne lobogjon. Igyekezett a tömeg közepében menni, hogy minél kisebb feltűnést keltsen. Igazából nem számított sokat, hogy mit tesz, vagy hogy hol megy, hisz haja úgy lobogott a szélben akár egy zászló, lila köpenye pedig - ami szintén lobogott - csak még jobban kiemelte ezt. Amint erre rájött szitkozódva vetette hátát az egyik falnak, úgy helyezkedve, hogy mind köpenye, mind pedig haja a fal, s teste közé szoruljon. Nem tartott attól, hogy bárki is követné, de soha nem árt az óvatosság, főleg akkor nem, ha ellenséges területen járkálsz fel-alá. Kezdett úrrá lenni rajta az attól való félelem, hogy nem tudja elég ideig leplezni igazi alakját. A félelem apró csírája mindvégig ott rejtőzött elméjében, s most, hogy elkezdte táplálni csak egyre nőtt, lassan átvéve fölötte az uralmat. Becsukta szemét, kezét arcába temette, így próbálva megnyugtatni magát. Csak néhány másodpercbe telt mire sikerült visszaszereznie az uralmat és elnyomnia a félelem legapróbb csíráját is. Pár perc gondolkodás után úgy döntött, hogy folytatja a céltalan bolyongást a város utcáin. Lába kezdett fájni és erősen tiltakozott az ellen, hogy újra nekiálljon sétálni, ő viszont ezzel nem törődött és újra elvegyült a tömegben. Egyre erősödött benne az az érzés, hogy valaki követi, ezért lassabban kezdett sétálni és néhányszor lopva hátranézett. Senkit nem látott aki gyanús lenne, de az érzés ettől továbbra is ott motoszkált benne. Végül úgy döntött, hogy csak képzelődik, úgyhogy elnyomta magában az érzést. Ismét lefordult a főutcáról, majd úgy az utca közepén megállt és leült egy lépcsőfokra. Egész nap csak járta az utcákat, hogy találjon egy helyet, ahol elrejtőzhet ha valaki rájön, hogy sárkány. Nem tartotta valószínűnek, hogy ez be fog valaha is következni, de végül is ki tudja? Talán egyszer mégis megtörténik, és ha erre nem készül fel időben, akkor kicsi az esélye, hogy sokáig fog élni. Most viszont csak pihent, erőt gyűjtött a további keresgéléshez.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kain Namelyr
Arany sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 1795
Életkor : 737
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2016-07-21, 9:02 pm

//Eregathus - keringőzünk? Very Happy//

*Kain figyeli, ahogy az idegen elf viselkedik. A feltámadó szél azonban neki is hajába kap, míg kabátját egyik kezével összefogja mellkasa előtt, így a nehéz bőrt nem igazán lebegteti körülötte.
Ellenben fekete haját igen, s ez valamelyest őt is zavarja, habár leginkább azért, mert felfedi fakó arcát.
Az idegen látszólag céltalanul rója az utcákat, s az arany sárkány már-már azt kezdi hinni, csupán vaklármát csinált magának, s ez valóban csak egy különösen viselkedő elf.
Amikor az elf megpróbál meggyőződni róla, hogy nem követik, nem fordul el, nem kis torpan meg, hiszen épp ezekkel hívná fel magára a figyelmet. Hideg nyugalommal, mint egy valódi feketeköpenyes, sétál tovább az addigi irányba, vagyis egyenesen az elf felé.
Amikor pedig az idegen befordul egy mellékutcába, s leül ott, az arany sárkány ugyanolyan tempóban sétál tovább a főutcán az eredeti irányba. Ha netalán a másik követné, az új helyzetet teremt, s egyben azt is jelenti számára, hogy sikerült észlelnie őt.
Minden esetre Kain Nem sétál sokkal távolabb. Megáll az egyik utca előtt, s mintha csupán egy, a földön heverő apró tárgyhoz tenné, leguggol mellé, s kezével le is nyúl.
Érzékei azonban nyitva maradnak.
Abban az esetben, ha a másik sárkány, vagy talán csupán elf, nem kívánna utána fordulni, marad még egy darabig. Ohen jár a fejében, ám ez az elf egyáltalán nem hasonlít a másik áruló kétlábú külsejére, így meglehetősen nehéz lesz neki beazonosítania őt.
Ha e pillanatig sem érkezik meg, a kíváncsiság, hogy végére járjon a rejtélynek, visszavezeti a mellékutcához a sötét mágust.
A sarkon megállva pillant be, hogy a lila köpenyes elf ott ül-e még.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eregathus El'dan
Kék sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 19
Életkor : 213
Munkahely : Változó

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2016-07-22, 12:02 am

//Kain - keringőzünk bizony Razz//

Rátámaszkodik a hideg kőre, hogy kényelmesebb helyzetben legyen. Egyelőre nem tervezi, hogy feláll, úgy érzi, mintha ólomból lennének lábai. Érzi, hogy a levegő kezd lehűlni ahogy megy le a nap, de ez most különösebben nem zavarja, ruhája épp elég meleg ahhoz, hogy még egy jó ideig ne fázzon. A szél már kezd alábbhagyni, már csak erőtlen szellőre hasonlít. Miközben az utcát fürkészi próbál a lehető legkényelmesebben elhelyezkedni. Csak csendben ül és gondolkodik azon, hogy most egyáltalán mit csinál itt? A Sárkányok völgyében nagyobb biztonságban lenne, ráadásul nem kellene felvennie másik alakot, még akár fajtársaival is megismerkedhetne. Nem zavarja ugyan, hogy tünde alakban kell járjon, de amikor igazi alakjában van, akkor sokkal szabadabbnak érzi magát. Hiányzik neki a repülés, amit ez a forma megtagad tőle. De egy kicsit fél is a más sárkányokkal való találkozástól; mi van, ha árulónak nézik, és levadásszák mint egy állatot? Vagy megkínozzák, hogy elárulja amit tud? Nagyon keveset tud saját népéről, ezért hiányzik belőle a feléjük való bizalom. Nem tudja elképzelni, hogy mi is történne, ha egyszer a közelükbe merészkedne. Megannyi kérdés merül fel elméjében, s ha egyet sikerül is megválaszolnia, akkor újabbak jönnek a helyébe. Hosszú perceken át ül teljes csendbe, mígnem sikerül elméjéből száműznie a kérdéseket, majd mikor észreveszi, hogy már túl sokáig tartotta bent a levegőt kifújja azt, s hosszan beszippantja a friss levegőt. Ezután egy ideig csak ül egy helyben, néma csöndben. Amikor már nem tudja, hogy mit csináljon felkap egy kavicsot a földről, majd eldobja.  Végül ráun a várokozásra és inkább feláll, de nem indul el, csak nézelődik. Amíg ült egészen elgémberedtek tagjai, amit csak most vett észre, ezért kicsit megmozgatja magát. Mikor végzett úgy dönt, hogy felfedezi az utcát. Pár perc gyaloglás után meg is találja az utca végét, így hát visszafordul, s visszamegy oda, ahol eddig ült.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kain Namelyr
Arany sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 1795
Életkor : 737
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2016-07-22, 9:26 pm

//Akkor hát táncoljunk! Smile //

*Nem hajol be, még csak látványosan fejét sem fordítja arra. A sarkon csupán profiljának széle látszódik, épp annyira, hogy éjfekete szemei a kis mellékutcába lássanak.
Figyeli az ott mozgolódó tündét. Sétálgat, leül, kavicsokat hajigál. Épp úgy viselkedik, mint aki vár valakire.
Kainban ezt a benyomást kelti, s ha igaza van, akkor mindenképpen tudnia kell, hogy kire és miért várakozik.
Kíváncsisága nem légből kapott, nem a szeszély diktálta érdeklődés, jól megfontolt, a gyanakvó, paranoiás menekülő sajátja ez.
A férfi gyanússá vált számára, s eme gyanú ritkán csalja tévútra.
Mégsem lép oda. Az elf eközben feltápászkodik ismét, s elsétál az utca túlsó vége felé. A „fekete mágus” a sarkon állva hanyagul nekidől a saroknak, s úgy szemlélődik. Ökleit kabátja zsebeibe süllyeszti, mint akinek semmi dolga nincs ebben az életben.
Pedig dehogyis nincs! Ohen nyomára bukkanni az ő feladata, s erre vár már mióta.
Nem keresi a bajt, ő is úgy tesz, mintha várakozna. Még ha az elfnek nem is tűnik fel, leselkedése egy idő után az utca embereinek fel fog, s ha gyanúba keveri magát, kész a lebukása is.
A várakozás tipikus unaloműző tevékenységeit folytatja a maga visszafogott módján.
Nézelődik. Legtöbbet a szűk, kis utca felé, ahol a világos hajú elf épp visszafelé tart.
Szél kerekedik, amely besodorja szagát a kis utcába.
Ezt Kain is sejti, s abban a pillanatban hőköl is hátra, hiszen, habár a kétlábúak szaga rettentően erős, egy sárkányé azért kitűnhet belőle. A szél sosem volt igazán barátja. Lehetséges, hogy az elf megérzi a levegő hátán lovagló aromát.
Kain óvatosan ismét betekint. Tudnia kell, hogy a tünde gyanút fogott-e. Ha igen, akkor bizonyára nem elf, ha nem, akkor viszont érdektelenné válik számára, s fontosabb lesz Ohen megtalálása.*

_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Eregathus El'dan
Kék sárkány
avatar

Hozzászólások száma : 19
Életkor : 213
Munkahely : Változó

Character sheet
Nép: Sárkányok
TémanyitásTárgy: Re: Menion   2016-07-23, 1:09 am

//Kain - én vezetek Razz//

Amikor visszatér eddigi ülőhelyére még egy kicsit egy helyben áll, mielőtt leülne. Eközben figyeli a főutcán igyekvő embereket, azt a néhány madarat, ami bemerészkedik a városba, s megakad a szeme valami, vagyis inkább valakin. Nem lát belőle sokat, épphogy csak kilátszik a fél arca, de ismét hatalmába keríti az az érzés, hogy követik. Alig pár másodpercig látta ugyan csak az arcot, így nem tudja megállapítani, hogy látta-e már, de az érzés nem hagyja nyugodni. Szeme még sosem csapta be, miért pont most tenné? Végül figyelmen kívül hagyja megérzését, de továbbra sem ül le. Ezek után nem érzi magát túl nagy biztonságban, így jobbnak látja, ha állva marad, hogy ha kell, időben el tudjon futni. Hirtelen eszébe jut Mardan, bár maga se tudja, hogy miért. Ő tulajdonképpen egyáltalán nem akart senkivel sem harcolni, viszont a körülmények rákényszerítették. Igaz az is, hogy akár el is mehetett volna, mielőtt a csata elkezdődik, viszont ha így tesz, akkor minden bizonnyal meghal, ez pedig nem állt szándékában. A csatával magával nem is lett volna gondja, elvégre nem volt egyedül, de a törpök kis híján megölték, ezért rossz emlék volt számára a csata. Miközben kezdi felidézni a csatát eszébe jut a másik sárkány is, aki ott volt. A nevét nem tudja, de egészen biztos benne, hogy ott volt. Az is eszébe jut, hogy hogyan változott át, amikor rátámadtak az orkok. Így utólag kínosnak találja, de akkor kétségbe volt esve, és nem tudta, hogy mit csináljon. Hajába ismét belekap a szél, ám ezúttal felbosszantja, mert teljesen megzavarta a gondolkodásban. A szél magával hozza az utcán lévők szagát, melyek többnyire összeolvadtak, így alkotva orrfacsaró egyveleget. Főképp izzadságot érez, de felfedezi az alkohol szagát is, meg még jó pár másik illatot. Megérez viszont egy számára ismerős illatot is, ami miatt szorongás fogja el. Az illat gyenge mivolta miatt eltart egy kis ideig, mire sikerül rájönnie, hogy mi is az, amikor viszont rájön ijedten néz körbe, hogy van-e valaki a közelében. Mikor senkit sem lát úgy határoz, hogy mielőbb el kell hagynia ezt az utcát, mert itt nincs biztonságban. Azt viszont nem tudja, hogy melyik irányba induljon el. A főutcán könnyedén elvegyülhet a tömeg között, ráadásul szagát teljesen elnyomná a tömeg illata, viszont a szél is arról fúj, így valószínűleg a másik sárkány is arra felé lehet. Az utca viszonylag biztonságosabbnak tűnik számára, itt viszont szinte senki sincs az utcákon és nem igazán tud elbújni sem. Végül inkább elindul a kis utcán, majd rögtön bekanyarodik a szomszédos utcába. Nem tudja ugyan, hogy akar-e tőle valamit fajtársa, viszont nem tartja valószínűnek, hogy csak úgy ok nélkül itt lenne. Abban reménykedik, hogy csak valami árulóról van szó aki itt próbál menedéket találni, de még magát se tudja ezzel meggyőzni. Az a terve, hogy eleinte csak össze-vissza megy, majd megpróbál visszatérni a főútra. Persze, ha kiderül, hogy a másik sárkány nem is tudja, hogy itt van akkor amellett, hogy megkönnyebbül rettentően kínosan fogja érezni magát, hiszen a semmi elől próbált elmenekülni. Most viszont nem igazán törődik a jövővel, a félelem arra ösztönzi, hogy minél gyorsabban menjen, ezért sietősre veszi a tempót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Menion   

Vissza az elejére Go down
 
Menion
Vissza az elejére 
13 / 15 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Déli szeglet-
Ugrás: