LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share
 

 Stern

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Next
SzerzőÜzenet
Inaeth
Fekete sárkány
Inaeth

Hozzászólások száma : 92
Életkor : 808

Character sheet
Nép: Sárkányok
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-05-24, 2:18 pm

//Mese: Lanuria védelmezője//

*Dühös. Mérhetetlenül, veszettül és pusztítóan dühös.
Az emberei seregek már menekülnek a közeléből. A gázok neki nem ártanak, a föld pedig nem reped tovább, ha nem akarja. Tudja, a szakadékot majd idővel feltölti a felfelő törekvő, megszilárduló láva, felülről pedig a természet maga.
Nem is igazán izgatja.
A főpapnő, ez a szánalmas példánya egy szánalmas fajnak, kibabrált vele.
Olyan trükkökkel van tele a tarsolya a vén szipirtyónak, amilyenekkel mások nem bírnak. Ezekre még az ősi sárkány sem számított.
De hát nem lehet mindig szerencséje!
Inaeth felemelkedik a földről, s pusztító tüzet küld a menekülő katonák hátába. A kereső varázslat még nem hozott eredményt, és akik elpusztulnak, azokkal is kevesebben lesznek tanúi, hogy dacolt vele egy ostoba kétlábú!
Látja, hogy az orkok is megfutamították az emberek seregét, de a csatatéren végignézve vörös szemei visszatükrözik az elesett halandó sárkányokat. Mit jelentenek ezek neki? Tisztelik, becsülik, ahogy Risant, Furiát, vagy épp Kereniont, azt a fajankót, akit csak a térhajlítgatás érdekel. Az igazán tisztelt fekete sárkányok pedig a hasadék mélyén vannak. Inaeth tudja, hogy előbb-utóbb ki kell őket hozni onnan, s bár ismeri Onoria terveit, mégsem érzi azt hogy ezt tovább kellene halogatni.
Minden elesett sárkánnyal kevesebb marad fajából a háború utáni időkre. A hasadékban pedig sárkányok ezrei várják, valószínűleg nála sokkal dühösebben, hogy kioltsák a fehér papnő és fajának összes tagjának életét.
Ha a kereső varázslat megtalálja Onoriát, akkor felveti fejét. Már nem sárkányként teszi. Csak egy pillanat, hogy a saját helyén egy illúziót hagyjon, egy hatalmas, vörös szemű Inaeth-másolatot, míg maga ott jelenik meg, a társzekér mellett, ahol Onoria van. Nem megszokott alakját, hanem egy kecskeszakállú, sáros, megpörkölődött szürkeköpenyes mágus alakját veszi fel. Úgy pillant a társzekéren igazgató főpapnőre.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ryn von Samok
Szürkeköpenyes
Ryn von Samok

Hozzászólások száma : 205
Életkor : 24

Character sheet
Nép: Mágusok
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-05-27, 3:51 pm

A tervem bevált. Eltaláltam a nő fejét, így el tudtam rángatni fedezékbe a kapitányt. Vissza kellett vonulnunk a nyugati falhoz, de a feladat elég nehéznek tűnt. A nő, nagyon dühös lett attól hogy berepesztettem a koponyáját és olyan erejű tüzet küldött ránk, ami még a fedezékül szolgáló kőfalat is megolvasztotta.
- Francba már! Gyere és segíts! - kiáltottam oda egy kósza katonának, hogy segítsen a kapitányát támogatni. Ráakasztottam a sebesültet a férfi vállára, aztán megfordultam és koncentráltam.
- meari avenere meari nuorte, meari avenere...- kezdtem kántálni a varázsigét, közben pálcámat vízszintesen húztam magam előtt. Ha a varázslat sikerült akkor a falak között egy tűzfal jelenik meg. Reménykedem benne, hogy kis időre legalább feltartja az ostromlókat és mi addig előre tudunk jutni a nyugati fal felé, hogy onnan kimeneküljünk a városból.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-05-29, 4:50 pm

//Mese: Lanuria védelmezője//

*Stern falain kívül a csatatéren még öldöklő a küzdelem. A mágusok az orkok ostromgépei előtt megfutamítják az odaérkező felmentő sereget, amely a Hajnal partjáról egy ork tiszt irányításával érkezett a csónakokat hagyva őrizetlenül. A tiszt elesik, s az ork csapat maradéka megfutamodik a mágusok elől, kik immáron ismét a hajítógépek ellen fordulnak. Azok mellett akad még ork, ki szembeszáll velük, ám a többség, valódi vezér híján kereket old, s a mágusok végül összezúzzák a hajítógépeket. Azok már nem pusztíthatják tovább az emberi sereget.
Eme időre azonban a valiani had megfutamodik, s Frikk mellett saját orkjai is elrohannak, hogy űzőbe vegyék a menekülőket.
A mágusok megkísérelhetik a lehetetlent, megpróbálhatják megfordítani a csata sorsát, habár erre nem sok esélyük van.
Frikk pedig, hagyhatja, hogy sodorja az ár magával, s a sereget, hogy kiélhesse ösztöneit a menekülő seregen.
Avagy megpróbálhatja a vár fel irányítani őket, netán csak megállítani, nehogy valami csapdába fussanak a győzelemtől megrészegült szürke és fehér orkok.

A csatatér dombjain, ahol a mágusok és a sárkányok még harcolnak a főpapnő irányította lándzsavetők körül, hogy minél tovább működhessenek a fegyverek a sárkányok ellen, Onoria egy társzekérre varázsoltatta magát a kezében tartott tőrrel, s onnan adja ki utasításait.
A visszavonulás mellett dönt, s ezzel Stern végvárát adja fel. Lanuria védelmezője, Középvidék, s a Keleti szeglet kapuja jó eséllyel ellenséges kézre kerül majd, hiszen a várban már vajmi kevés ellenállás maradt, csaknem egészen az orkok kezében van.
Azonban a csata itt még nem folyt le, nem holmi ork had elől kell kimenteni maradék hadseregét a valianiaknak, a levegőből támadó fenevadak elől nem olyan egyszerű mindez.
A sereg rendezett visszavonulását a még épp, hogy működő pár lándzsavető próbálja fedezni, miközben az orkok elől visszavonuló másik sereg is megérkezik, s annak mágusai is beleavatkoznak a csatába a sárkányok ellen. Olyan irányból éri támadás az égi harcosokat, ahonnan nem várták, s megzavarodva kénytelenek felvenni a harcot az újabb ellenséggel, kiket Frikk orkjai űznek mind délebbre.
Inaeth Onoria szekere mellett megjelenve dönthet arról, továbbra is visszavonulás mellett kardoskodik, avagy ellentámadást rendel el.
Miközben Inaeth szürkeköpenyes alakja láthatja, hogy a sárkányok, bár igyekeznek jól reagálni az új ellenségre, további veszteségeket szenvednek el.
Talán szükség lehet jelenlétére ott. Vajon a főpapnő megölése fontosabb számára, vagy pedig, hogy sárkányai mellett jelenjen meg, s vegye fel a küzdelmet a másik sereg mágusaival is?
Akad-e még a főpapnő kezében megfelelő eszköz, hogy megmentse sok ezernyi megmaradt katonáját a két ellenséges haderő elől, s döntése hosszú távon milyen hatással lesz a háború alakulására?
Mindezt csupán Ritalea tudhatja, ám némely válaszra e kérdések közül hamarosan fény derülhet.

A vár belsejében Sadir segítségére egy mágusnő, Ryn siet. A kapitány elrendeli a visszavonulást a nyugati fal felé, ahol Wigliff már javában menti ki a vár lakosait. Van olyan, akire, miután sikoltozva kiáltozza, hogy nem tud úszni, kisebb gerendát köttet, s úgy engedi le a falon, ám akadnak, akik nem várják ki a sort a köteleknél, s maguk veti le magukat a fal tetejéről. A Hajnal vize forrni látszik az esőben, s a kötelek is csúsznak. Többek vére festi már vörösre a nyugati fal tövében a víz menti sziklákat. Azoké, akik nem ugrottak elég távolra a faltól.
Ryn tűzfala az orkokat visszatartja, ám egy kard hasítja ketté a lángok falát, s egy tüzes, sötétbarna szemű szépség, véres fejjel, roppantul dühös arccal lép át rajta. Testére tapadó ruházatában lép át a tűzön, mely utána ismét össze is zárul.
Van olyan katona, aki még nekiront e nőnek, ám az két kardjával, két mozdulattal levágja a hőst.
Eközben Sadir távolabb jut nyugatra, egy katonája támogatja őt. Jeremy láthatja, amint Aethe újabb varlázslatot indítj útjára. Számára ismeretlen nyelven kimondott varázsigéjét egy fordulattal mondja ki, melyet saját tengelye körül végez, s melynek végén alig derengő, kard alakú fény repül ki Ryn felé tartott fegyveréből. E kard, ha a vörös hajú mágusnő kitér, szíve helyett csupán vállát hasítja fel, s a mögötte lévő falba állva roncsolja a követ is.
A katonáknál nincs már nyíl, íjaik, akinek van, hasznavehetetlenül fekszenek átvetve felsőtestükön. Kettő újabb támad rá „Helion özvegyére”, ám tudni lehet, esélytelenek a nővel szemben.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 524
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Orkok
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-05-30, 9:39 pm

//Mese: Lanuria védelmezője//

*Frikk érzékeli, hogy a csata hevében elfeledkezik az egyik leglényegesebbről, ami vezérré tette őt.
Őt is magával ragadta az orkok vérszomja és fejszéjével, fogazott kardjával több katonát is átküldött már Dremerhez.
A sereg azonban eközben már tovább üldözi az ellenséget. Frikk látja, hogy a sárkányok is pusztítják az embereket és úgy látja, hogy ha ez a csata így folyik tovább, az ő feladata nem a nyílt csata, hanem a vár elfoglalása.
Orkjainak is kell a búvóhely, nem várhatja el, hogy a sárkányok folyamatosan sötétséget, vagy esőt küldjenek fölé. A várban viszont lehet védve az egész sereg a naptól.*
- Akad a várban elég áldozat! Nők lehetnek a tieitek! Gyerekeket ölhettek, de páncélos katonákat is! Ezeket már megvertétek!
*Ordítja nekik, és, hogy biztos úgy legyen, ahogy akarta, még egyszer elordítja magát.*
- Vegyük be Sternt! Halál minden védőjére! Gyerünk, férgek! Be a várba, különben én öllek meg benneteket!
*Reménykedik, hogy a csapatai végre mellé állnak. A fellépése elég határozott hozzá.
Odabent az orkok az északi falat is rohamozzák. Nincsenek ott csak kintről jövő támadás ellen védőművek.
A torony is leomlott, a védőknek nem maradhat sok esélyük. Ha ezt a falat is elfoglalják, orkjai nyugat felé indulnak, hátha ott még maradt ellenség.
A nyugati fal felé haladva Aethe nyomában az orkok megtorpannak. Tűzfal állja útjukat és egymásra nézegetve, hörögve, morogva toporognak, várva, hogy az eső eloltsa a tüzet.
Ha így lesz, ők is támadnak a nő után az ellenségre.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 176
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-05-31, 8:34 pm

//Mese: Lanuria védelmezője - Inaeth//

*A munka, mit végez, arra való, hogy a sereget megmentsék.
Nem tehet mást, mintsem a visszavonulás mellett dönt. A sereg már vereséget szenvedett, s ha ennek ellenére további küzdelemre bíztatná őket, csupán a vereség mértékét növelné. Korai volt még ez az ütközet a seregnek, tán már maguk is belátják.
Parancsa elhangzott, s emberei kezdik is sietve a munkát.
A főpapnő, ahogy körbenéz, s látja a rengeteg halottat, a sárkányok varázslatait, tüzeit, melyekkel seregét pusztítják, lepillant a szekér mellé.
Az ott álló megpörkölődött szürkeköpenyesre esik pillantása.*
- Menj, tedd a dolgod, mágus!
*Utasítja szigorúan a férfit. Kezében ott a varázstőr még, mellyel ideteleportálta magát a szekérre.
A mágus ottléte meglepte, hiszen rendtársai közül egy sem tételen. Sokan már elestek a csatában, a többiek pedig még harcolnak.
Jelenteni érkezik egyik fehérköpenyes rendbéli mágusa. Meghajolva Onoria előtt jelentést is tesz neki az eseményekről.*
- Főpapnő! A seregek megkapták a parancsod. Visszavonulóban vannak. Az orkok ellen harcolók is….de hogyan fogod kimenteni az egész csereget a sárkányok elől?
*Onoria a szürkeköpenyesre pillant, ha már csak hűlt helyét találja ott, visszafordul a fehérköpenyeshez, ha nem, akkor kérdő pillantását egyenesen a megpörkölődött szakáll tulajdonosának szánja.
Nem szokott hozzá, hogy csatában ne teljesítsék parancsát.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Inaeth
Fekete sárkány
Inaeth

Hozzászólások száma : 92
Életkor : 808

Character sheet
Nép: Sárkányok
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-06-02, 8:39 pm

//Mese: Lanuria védelmezője - Onoria//

*Figyeli a kétlábú férget, az ellenséget, akinek köszönhető volt az Éj-hasadéknál elszenvedett vereség. Tudja ő, hogy az valójában Riana (sic!) árulása volt Risan ellen, de a háttérből a főpapnő mozgatta a szálakat.
Még azt sem zárja ki, hogy nem az volt az eredeti szándék is, hogy a nimfa elcsavarja a fekete sárkány fejét, s így puhatolja ki, hogyan lehet legyőzni a sárkányokat.
Hát sikerült nekik! Körmönfont terv volt, és Risanra még mindig hat ez az ostoba csapda! Még most is a távoli tájakon kergeti a vörös nimfát, de Inaeth ennek egy előnyét látja. Amíg Riana Risan elől menekül, addig sem szállhat harcba a sárkányokkal.
Pedig a fekete nőstény mit nem adna azért, ha Risan e pillanatban ott harcolna az oldalán! Micsoda pár lehetnének!
Onoria észreveszi, és lám, azt hiszi, hogy egyik mágusa áll a szekér mellett.
A szürkeköpenyes szemei hamisan csillannak, ahogy a papnő elfordul a fehérköpenyes felé.
Inaeth kezét emeli, amíg a főpapnő hallgatja a fehérköpenyes szavait, s egy átkot szól.
Kezéből kitör egy kékes fénycsóva, mely egy pillanat alatt sárkány alakot ölt. A sárkány kitárja szárnyait, s már tátja is száját, hogy átharapja vele a háttal álló főpapnő fejét, s nyakát.
Ha nem jön semmi közbe, a fénysárkány harapása nem roppantja szét Onoria fejét, de megégeti, s az égés nyomán kékes fénycsíkok futnak majd testén keresztül. Inaeth azt akarja, hogy szenvedjen, hogy úgy szenvedjen, mint a sárkányok, amelyeket az ő parancsára börtönöztek be, s amelyeket az ő parancsára pusztítottak el hétszáz éve.
Most nem foglalkozik a sárkánysereggel, meg akarja ölni az emberek főpapnőjét.
Ha a varázslat nem sikerül, számít a környező mágusok támadására, s abban a pillanatban védőpajzsot idéz meg maga köré.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ryn von Samok
Szürkeköpenyes
Ryn von Samok

Hozzászólások száma : 205
Életkor : 24

Character sheet
Nép: Mágusok
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-06-05, 12:01 pm

~ezzzazzz~ boxolok a levegőbe mikor látom, hogy a tűzfal elállja az orkok útját. Ám örömöm nem sokáig tart. A debella nő viszont simán átjön a tűzön utánunk.
- Most viccelsz velem? - húzom el a számat, de hiába. Az amazon már küldi is felém a varázslatát és nekem csak annyi időm marad hogy félrehúzódjak, de még így is eltalálja a vállamat. Feljajdulok és odaszorítom a másik kezem a sebre. Reméltem hogy nem túl súlyos a sérülés, minden esetre nagyon fájt. Bal vállam csak úgy lüktetett.
- A francba...- kiáltással húzódok fedezékbe, miközben újabb két katona ront a nőnek. A halálba rohannak, ebben biztos voltam. Én inkább az eszemet próbáltam használni, mert tisztán látszott hogy a nő erősebb mint én. Így jutottam arra hogy akkor kell támadnom, mikor a két katona lefoglalja a nőt. Sok időm nem volt, legfeljebb egy két perc.
Mikor a katonák odaértek, megvártam a megfelelő pillanatot, céloztam és a nő felé hajítottam a tőröm. Egyenesen az arcát céloztam be. Reméltem, hogy beleáll a szemébe, szájába vagy bárhova. Ha nem is hal meg, nekem lesz időm elspurizni. Ha viszont nem találom el, akkor olyan gyorsan kell majd futnom, mint még soha életemben.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-06-05, 2:44 pm

//Mese: Lanuria védelmezője//

*A csatában a folyótól nem messze Frikk kiáltására az ork sereg egy része megtorpan. Talán a többség is tovább üldözné az emberi sereget, hiszen futnak, mint a nyulak!
Ám ott vannak még Frikk jól kiválogatott parancsnokai. Akik közül talán van, aki azt gondolja, jobb lenne a görbe lábú vezérnél, ám még nem jött el az ideje, hogy kihívhassa a hatalmast, aki úgy tűnik, olyan győzelemre vezeti a népet, amilyen még nem volt ebben a háborúban.
Frikk, a Hatalmas parancsát az alacsonyabb rangú tisztek hasonló határozottsággal harsogják harcosaiknak, kik kelletlenül, de visszafordulnak a vár felé. Stern kapuja hívogatja őket, s az ott ígért pusztítás lehetősége is. Van még ott rabolni, gyilkolni, rombolni való bőven!
A sereg végül nem túl rendezetten, de elindul Stern felé.
Így azonban magára hagyja a sárkányok egyre fogyatkozó seregét. A kétszáz sárkányból már szép számmal fekszenek a csatatéren, még ha győzelemre is állnak. Drága győzelem ez Inaethnek, az ősi sárkánynak, aki a sereg vezetése helyett inkább Onoria üldözését választja.
Nincs ott, hogy ráncba szedje a sereget, amikor az orkok által megfutamított seregtest mágusai hátba támadják a levegőben nem túl rendezetten harcoló sárkányokat. Az ő levegőben kialakított harci képük, bár az elején még teljességgel összehangolt volt, mostanra felbomlott alakzatot mutat, amelyből a párokba, kettesével-hármasával rendeződött emberi mágusok kiválaszthatnak egy-egy sárkányt, akikre csapást mérhetnek.
Onoria a mágusrendek mágusait jól válogatta ki a csatához, akik még élnek, képesek újabb sárkányokat megölni, s ez már jól látható.
Miközben a főpapnő ellen Inaeth kékes fényű sárkányalakot küld, mely bizony nem csupán megöli, de pokoli kínok között végezhet Onoriával, az előtte álló fehérköpenyes mindezt láthatja, s botját máris afelé az újdonsült lény felé tartja.*
- Caerula parma!
*Azúr színben tündöklő védőpajzs jelenik meg a kék sárkány előtt, kinek harapása így abban csattan. A két fényerő kiolthatná egymást, ám a mágus pajzsa hamarabb adja meg magát, semmint a fénysárkány elhalna.
Talán ez elég időt ad Onoriának, hogy reagáljon a közvetlen életveszélyre, melytől épp a fehérköpenyesek rendjének mágusa óvta meg ideiglenesen. Ugyanis Inaeth sárkánya még ott van, s újra támad az immáron védtelen főpapnőre.
A sárkányok eközben, bár borzalmas veszteségeket okoztak az emberi seregben, mely már visszavonulóban van, az újabban érkező támadástól újabb veszteségeket szenvednek el. Inaeth serege jelentősen megfogyatkozik az utóbbi percekben.
A lándzsavetők és társzekerek melletti mágusok közül még kettőnek van lehetősége közbeavatkozni a főpapnő elleni merényletbe, ám támadásaik elhalnak Inaeth szürkeköpenyes alakjának védőpajzsain.

A várban az északi fal már az orkoké, s mind nyugatabbra szorítják vissza a védősereget. Wigliff és társasága már megpillantja a visszavonuló Jeremyt és a parancsnok megismerve a félelfet int is neki.*
- Segíts, hogy menthessük az áratlanokat! Nekik nincs közük az öldökléshez….
*Egy kötelet mutat Jeremynek, mely mellett ott áll néhány várbéli. Nők, gyerekek, ősz hajúak, akiknek keze már nem bírja a kardot.
Sadir és az őt támogató katona is odaérnek, ahogy a védők java része is, kivéve azokat, akik még Aethe ellen küzdenek.
A kapitány rögtön kiadja a parancsot.*
- Védőállásokat hozzatok létre. Az ellenség hamarosan itt van! Barikád mellé, ha van kihegyezett karókat!
A katonák mindezeket igyekeznek még beszerezni, de a felhasználható anyagok szűkössége nem nyújt túl sok segítséget.
A sárkányok által megidézett felhőkből szakadó eső lassan úrrá lesz Ryn tüzén, s az első, bátor orkok át is ugranak a mind gyérebb lángok között.
A két katona közül az egyiknek térdére rúg rá a dühös szépség, s az hangos reccsenéssel töri el.
A katona ordítása jelzi, földre rogyása közepette, hogy bizony ez valóban fáj. A másik katona jobban tart, így Aethe az utolsó pillanatban kapja csak el a fejét a száguldó tőr elől.
A tőr így is végigszántja arcának egyik oldalát, mély heget hagyva rajta.
A tőr végül az egyik utána érkező ork torkában áll meg, s az múlik ki.
A sárkány kardjaival ekkor kaszabolja le a katonát, aki előtte áll, a törött térdűt pedig, bár hősiesen ellenáll, a tűzön átjövő első orkok kapják el.
Helion özvegye megforgatva kardjait indul meg a fedezék takarásában elfutó mágus után.
Amikor megpillantja, az már messzire jár. A sárkány megvárja, hogy beérje az ork sereg, majd megindulnak a nyugati falnál felállított utolsó védelmi vonal felé, amelyhez még Ryn is időben eljuthat.*

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 524
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Orkok
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-06-07, 9:02 pm

//Mese: Lanuria védelmezője//

*Frikk, a Hatalmas, örömmel látja, hogy harcosait a kiválasztott vezetők sikeresen állítják meg. Nem üldözik a menekülő ellenséget. Nem is lenne nagy dicsőség úgy levágni őket, ezt a csatát itt megnyerték, de még hátravan a vár bevétele.
Seregei a kaput elfoglalták, így nem kell majd falat mászni.*
- Be a várba! Ölj! Ölj! Ölj!
*Skandálja vérben forgó, vörös szemekkel, és a sereg is lassan átveszi a jelszót. Ritmusra lépve indulnak el, véres karral, véres fegyverekkel a kapu felé. Azt harsogják: „Ölj!”.
A vezér pedig büszkén feszít tar fejével, ahogy egyre közelebb érnek Stern kapujához. Ott már orkok fogadják a bevonuló sereget. Övék a falak a környéken, a házak egy része már ég.*
- Hajrá, beljebb! Akad még ott ölni való! Pusztítsatok, ne hagyjatok életben senki!
*Kiáltja Frikk, miközben ő elindul az egyik magasabbra nyúló torony felé, hogy fentről rálásson a csatára.
Ha felér, látja, hogy már csak a nyugati falnál folyik a csata.
Odalent a tűzön harcosai áttörnek a sárkány nőstény után. Csörtetve veszik üldözőbe az ellenséget, akik menekülnek a fal felé. A lenti csatából érkezett seregeket is arra parancsolja odafentről leordibálva.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 176
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-06-08, 1:52 pm

//Mese: Lanuria védelmezője//

*A főpapnő látja, hogy az ork sereg a csata hátterében elindul az emelkedőn a vár kapuja felé. Sternt már nem mentheti meg, de megpróbálja az embereit kihozni ebből a pokolból.
Seregei zavart okoznak a sárkányok körében azzal, hogy az orkok ellen küzdők megmaradt mágusai a sárkányokat támadják hátba.
A fehérköpenyes hirtelen emeli botját, mit Onoria nem is tud mire vélni.
Gyorsabb a mágus, semmint a papnő fordulhatna, hogy a megjelenő pajzs mire is kellett.
Talán egy sárkány csapott le észrevétlenül a háta mögött rá?
A védőpajzs kékes derengése mögött egy fényes sárkányalak mutatkozik, s a szürkeköpenyes, ki még mindig ott áll.
A papnő hirtelen látja át a helyzetet, s ugrik le a társzekérről.
Mit tehetne?
A fehérköpenyes tudja, mit tehet, ám hűséges embere is tudja ezt, s mivel már felért a papnő után a dombokra lentről, Bodur Thoren maga emelkedik fel a szekérre, s egy végvári pajzsot tartva a sárkány ellen igyekszik a fénylényt kivédeni, amíg Onoria maga elfuthat.
A fehérköpenyes minden bizonnyal kihasználja a hirtelen jött lehetőséget, míg a pajzs védelmében Bodur már inkább magát, mint a földön álló főpapnőt védelmezi.*
Bodurt a fénysárkány támadása hátrébb löki, ahogy a pajzson csattannak a fénylő fogak, s elkiáltja magát.*
- Ide, ide! A főpapnőt megtámadták!
*A környező mágusok figyelmét igyekszik felhívni a jelenetre, miközben a fehérköpenyes ismét botjával mutat a fénysárkányra.*
- Edormio!
*Ha sikerrel jár, akkor a fénysárkány a bűbájra végre kialszik, s elővehetik az árulót, ki hátba támadta Onoriát.
A seregek közben elkezdenek visszavonulni, s a katonák pajzsaikkal védelmezik magukat, a mágusok pedig fáradtan bár, de e visszavonulást próbálják fedezni. Délnek indulnak, hogy kihátrálhassanak a csatából.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-06-08, 8:21 pm

Egyszerűen túl nagy a nyomás és az orkok csak jönnek és jönnek. Eddig is rossz volt a helyzet, de a sárkányok megérkezése óta sokat romlott, ami valószínűleg azt jelentett, hogy a csata elveszett és talán már csak az általunk védett nyugati rész állja még a sarat, de nyilvánvaló, hogy már nem sokáig.
A nő, aki az agyarasok élén megjelent, alaposan megdöbbentett és, ha már az emberek is átállnak az orkok oldalára……, sőt vezetik őket…..
Folyamatosan és egyre fáradtabban, megviseltebben védekezve vonulok vissza a több sebből vérző Sadir-ral és a pár megmaradt védővel, mikor meghallom Wigliff hangját, aki a segítségemet kéri.
Látom már a kötélnél álldogáló megrettent lakosokat is, akik között sok a gyerek és a nő is, de fogalmam sincs, miként szerezhetnénk annyi időt nekik, hogy átjussanak a falakon.
Azonban Sadir nem adja fel és máris parancsokat ad, ami talán esélyt jelent ezeknek az embereknek.
Vérmocskos arccal lépek a várakozók mellé, ahol pár kölyök sírni kezd, mert megijednek, ami elgondolkodtat irónikusan, hogy vajon, hogy nézhetek ki, de nincs erre idő, ezért az első nő derekára kötöm a kötelet és a csigán keresztül nekilátok leengedni minél gyorsabban.
- Ha vannak nyilaitok addig is gyűjtsétek őket, mert valószínűleg nagy szükségem lesz rájuk. – lihegem a bátor falvédőnek, hiszen innen már túl sok kiút nem ígérkezik számunkra.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Inaeth
Fekete sárkány
Inaeth

Hozzászólások száma : 92
Életkor : 808

Character sheet
Nép: Sárkányok
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-06-08, 8:31 pm

//Mese: Lanuria védelmezője//

*Inaeth kihúzhatta volna a méregfogát az emberei kígyónak, ám most már úgy látja, ez nem lesz elég.
Nem akarja felfedni kilétét, így inkább tűri, ahogy a mágusok szembeszállnak vele.
A csata még nem ért véget.
A főpapnő leveti magát a szekérről, és menekül. Igen, Inaeth látja, hogy Onoria nem fog előtte megállni, hogy szemtől-szembe küzdjenek meg.
Nem is lenn esélye, ebben a fekete sárkány is teljesen biztos.
Valami ostoba kétlábú egy pajzzsal ugrik fel, hogy védje a papnőt a fénysárkánytól, de Inaeth tudja, ez a sárkány bizony erősebb holmi kis fénynél.
És látható is, amint teremtménye egyre nagyobbra nő, s már képes egyetlen harapással átharapni a pajzsot is, amit a kétlábú szolga eddig magasra emelt.
Hangosan felnevet, amikor meghallja a fehérköpenyes igéjét. Szakállas férfialakja harsogó nevetése jól hallatszik, ahogy a kétlábú kiáltása is. Az ősi sárkány erre készült.
Védőpajzsán ott puffannak a mágusok csapásai, majd a szürkeköpenyes a szekérre mutat.*
- Comsur!
*A szekér ebben a pillanatban lobban hatalmas hőfokon, s hamvad el egy pillanat alatt.
Ha Onoria ott áll még, akkor szemtől-szemben állnak egymással, míg ha az az ocsmány kétlábú a pajzsával még mindig rajta volt, hát a szekérrel együtt vált porrá.
A fénysárkány nagyra nőve veti magát ismét a főpapnőre, miközben Inaeth már a sereg felé is néz és dühösen veszi tudomásul, hogy túl sok sárkány esik el ebben az ütközetben.
Ha netán támadása nem járnak sikerrel, úgy teleportál el, hogy végül magasan sárkányai felett jelenhessen meg a fekete sárkány méretes alakja.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-06-12, 8:41 pm

//Mese: Lanuria védelmezője//

*Stern falai alatt az orkok serege végül képes megfordulni, s a vár kapuja felé özönleni. Sok halottat hagynak maguk mögött. Sok elesett ork harcost és legalább annyi elesett valiani katonát is.
E háború több komoly csatát látott már, hol Dremer kaszája alatt, mint a búza, kévékbe dőltek a holtak.
Azonban Frikk bejutó seregei a várba orkokba botlanak csupán oly orkokba, kik már legyőzték az ellent. A várvédők holtai az eső áztatta belső terekben ott hevernek még szanaszét Stern kövein.
A templom üszkös, romos állapota jól mutatja, mily pusztítást végeztek Frikk hajítógépei a várban, s jól mutatja a betörő haderő ellen harcolók erejét is, hogy vannak azért szürke és fehér ork hullák is, melyeknek sötét vére megfesti a talajt. A vezér harcosai azonban nem találnak megölni valót bejutásuk után. Akad még rejtőzködő civil, akik már nem tudták elhagyni az orkok támadása közepette lakhelyeiket, s a támadók sem leltek rájuk ott.

Frikk várba vonulásának hatása a sárkányok hadai számára érezhető. A megvert, s visszavonuló sereg, s annak varázstudói mind a sárkányokra özönlenek, kik e pillanatban még a visszavonuló másik seregtest ellen küzdenek.
Vezérük, Inaeth e pillanatban még Onoriát, a Remény templomának főpapnőjét üldözi az emberi seregben, s nem törődik sárkányaival, kik szép számmal esnek el rendezetlen harcban.
Onoria szerencsésen ugrik le a szekérről, miközben hűséges embere, Bodur, s a fehérköpenyes is védelmezi őt.
Bodur Thoren kiáltására a környező mágusok közül többen is a szürkeköpenyes árulóra támadnak, ezzel a főpapnő időt nyerhet a cselekvésre, avagy a menekülésre.
A fehérköpenyes varázslata kioltja a sárkányt, ám addigra az már átharapja a pajzsot, s megsebzi a papnő bizalmi emberét.
Az fájdalmaktól görnyedve vetődik le a szekérről, miközben kialszik a fehér sárkány, s még épp idejében.
Inaeth varázslata hatására elhamvad az egész szekér, s bár Inaeth szemben állhat Onoriával, ha az még nem futott el onnét, a fekete sárkány mégis inkább sajátjai között jelenik meg újra.
Ki tudja, lesz-e még alkalma arra, hogy végezzen a főpapnővel.
Talán, ha kissé rámenősebb, próbálkozásait siker koronázta volna, ám biztosat állítani nem lehet, hiszen Onoria, úgy tűnik, felkészült trükkökből, melyek életét menthetik meg.

A nyugati fal mellett eközben Sadir parancsára megerősítik a hevenyészett védelmi állásokat, melyek felé megindult immár Aethe, s nyomában az ork sereg is.
A falon katonák, s egyre több civil is engedi le a vár polgárait, mesterembereit, nőket, gyerekeket, időseket, akik elkeseredetten igyekeznek menteni életüket, mielőtt az orkok az utolsó, még emberi kézen lévő területét is elfoglalják Sternnek.
Szomorú pillanatok ezek, letaglózó látni, hogyan múlik el a Lanuriát védelmező végvár dicsősége egyetlen napi ostrom alatt.
Jeremy még érezheti feldagadt arcát, ám most neki és a megmaradt hősöknek sincs idejük sérüléseikkel törődni. Sadir maga is kardját markolássza, miközben próbálja tartani magát a barikád mellett.
Az ork sereg előtt egy szürkeköpenyes mágusnő, Ryn von Samok, lobogó, vörös hajjal érkezik meg, s engedik őt át a katonák a barikád túloldalára. Nem gyanakszanak rá, többen is látták, hogyan küzdött Helion özvegyével.
Aethe pedig mind közeledik a falhoz.
Jeremy hamarosan két tegeznyi nyilat kap, melyet számára gyűjtött többi védő. Akad még egy-két íjász a katonák között, akik most a vár belseje felé fordulnak, s várják az ellenséget.
Aethe a zuhogó esőben kezét felemeli, megálljt intve az orkoknak.*
- Íjászok! Lőjétek a védőket! Minél többet lőjetek ki közülük!
*Habozva állnak elő ork íjászok, és ajzzák fel íjaikat. Hamarosan ork nyilak szállnak Wigliff, Jeremy, Sadir és a megmaradt védők felé….*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 176
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-06-13, 8:24 pm

//Mese: Lanuria védelmezője - Inaeth//

*Onoria jól tudja, nincs e pillanatban hová futnia az ősi sárkány elől. Ez a fekete kitartóan üldözi, mint a véreb, mely szagot fogott, s nem tágít. Csakhogy egy vérebnél ezerszer veszedelmesebb.
Sebezhetetlen, hatalmas, s erős.
A főpapnő látja, miként harapja át a pajzsot, és sebzi meg a fénysárkány Bodurt. Szánja emberét, ki életét is feláldozná érte, ha kell, s becsüli eszéért, amikor segítséget kér a környező mágusoktól.
Egyikük magához is öleli hátulról a bemocskolt, egykor hófehér ruházatú főpapnőt, ki csupán érzi, amint a világ megfordul vele, s a következő pillanatban távolabb jelennek meg a szürkeköpenyessel, egy facsoport takarásában. Jól látható, miként vonul vissza seregük, ám Onoria nem láthatja, mivé lesz Bodur Thoren.
Vajon hűséges embere képes arra, hogy elhagyja a szekeret, mielőtt a sárkány vele együtt az elmúlásba küldi azt?
S túlélheti a fénysárkány harapását, melyet neki szánt a sárkány.
A papnő nagy levegőt vesz, s a szürkeköpenyes szemébe néz. Meleg, barna szemei most határozottságot, s elszánást sugároznak, miközben ajkai keskennyé feszülnek.*
- Vigyél vissza a csatába. Az embereknek irányítás kell.
*Határozott, halk a hangja, mégis megfellebbezhetetlen. Azon vezetőé, ki nem ismeri a félelmet.
A mágus nem ellenkezik, így, noha nem ugyanoda, ám visszateleportálja a csatába, mely bizony már elveszett, ám Onoria szükségét érzi, hogy a visszavonulást felügyelje, s az utóvédeket is megszervezze.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-06-16, 9:21 pm

Véleményem szerint kevés idő van arra, hogy a civil lakosságot a városon kívülre menekítsük, ha nem lassítjuk le legalább az ork támadást és most nagyobb hasznát venném ebben az íjamnak, mint az emberek lesegítésében, amit gyorsan egy másik katonára is bízok, amikor megkapom a kért nyílvesszőket.
Nem kell sok katonai tapasztalat, hogy tisztában legyek vele, ez a harc elveszett és most már csak az a cél, hogy az időt húzzuk, lehetőséget adva, minél több embernek az életben maradásra.
Mindenki az utolsó erőtartalékait éli fel, Sadir kapitánnyal az élen, de kitartanak.
A nő kiáltása, mellyel az orkokat nyilazásra szólítja fel, hamar elér a fülemhez.
- Vigyázzatok! Fedezékbe! – kiáltom a saját ijjászainknak és magam is jó példával járok el, aztán máris a parancsokat adó nőt veszem célba, hogy annak kiiktatásával megzavarjam az agyarasokat.
Azért juttatok egy-két nyílvesszőt az ork íjászoknak is, de alapvetően a célpontom Aethe.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 524
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Orkok
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-06-16, 9:44 pm

//Mese: Lanuria védelmezője//

*Odabent nincs már ellenség.
A vezér is fejszéjét markolva siet be a várba. A falakon ork őrök, akiket nem is tudja, melyik helytartó állított, de legalább őrzik a várat, hogy az emberi sereg véletlenül se juthasson be oda.
Beljebb is csak halott védőkkel találkoznak seregei, elégedetlen morgásokat hall, amíg meg nem hallják, hogy a vár nyugati védőfala közelében vannak még ellenállók.*
- Bandur, Groll, Mo’og! Vezessétek a csapataitokat oda! A többiek foglalják el a templomot, a belső épületeket, a tornyot! Ne gyújtsatok, a tető még jól jöhet! Az ellenséget, akit találtok, meg lehet ölni! Mozgás, lusta banda!
*Osztogatja utasításait Frikk, a Hatalmas. Ő persze inkább a főtér közelében álló torony felé tart, amit a kapitány tornyának gondol.
Onnan jól át lehet majd nézni a várat és a kint folyó csatát is.
Az ork csapatok pedig elindulnak, hogy teljesítsék a parancsait. Maga mellé vesz még néhány orkot, mind kipróbált harcosok, fehér orkok, akik hűségesek hozzá.
Nem hülye, egyedül nem megy a kapitány tornyába, lehet, hogy vannak még ott ellenségek.
A sereg nagy része a nyugati fal felé trappol. Fegyvereik véresek, sötétek, páncéljuk is véres.
Ölni akarnak, még megvan vérszomjuk.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Inaeth
Fekete sárkány
Inaeth

Hozzászólások száma : 92
Életkor : 808

Character sheet
Nép: Sárkányok
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-06-20, 3:09 pm

//Mese: Lanuria védelmezője//

*Inaeth pajzsán egymás után csattannak a környező mágusok támadásai. A fekete nőstény dühösen látja, hogy a főpapnő levetődik a szekérről, s amikor azt elhamvasztja, akár rajta maradt a szerencsétlen kétlábú, akár nem, Onoria nem pusztul vele.
Nincs kedve tovább folytatni a fogócskát, a csatát már megnyerték, igaz, túl sokan estek el a küzdelemben a sárkányok közül.
Az ork sereg a vár felé takarodik, s miután a főpapnőt az egyik féreg magával viszi, Inaeth eltűnik a mágusok kereszttüzéből.
A seregei felett jelenik meg, majd hangosan osztja ki utasításait.*
- Sorokat rendezz! Alakzatot felvenni! Sebesültek magasabbra, a leginkább harcképesek vonjanak pajzsokat! égessétek a visszavonuló sereget! Hadd pusztuljanak minél többen!
*Ő maga aztán ismét a szekerek felé veszi az irányt, ha van még működő lándzsavető. Nem törődik a kétlábú mágusok támadásaival, farkával, lábaival zúzza szét az utolsó fegyvereket is.
Ha már nincsenek, akkor inkább marad csapatai mellett és ha azt látja, hogy az ellenség visszavonul, maga is Stern felé irányítja a sárkányokat. Nem céljuk több vért ontani, főleg nem sárkányvért. Így is elegen haltak meg a stratégiai okok miatt. Az orkok győztek, Frikk fenntarthatja hatalmát, Az út pedig szabad Lanuria szíve felé.
Vörös szemei végignéznek a csatatéren. A kétlábúak tömegei között sárkányok testei hevernek. Az eső is kezd alábbhagyni.
Sikamlós, véres dagonya hever előttük, s az eltakarodó emberi hadak.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-06-20, 8:59 pm

//Mese: Lanuria védelmezője//

*Stern még nem esett el egészen. Onoria kimenekítése sikerrel jár az ősi sárkány elől, s míg a fekete nőstény mágus alakjára támadnak a környező mágusok, Bodur, bensőjét feszítő átkával arrébb kúszik. Utolsó pillanatban vetette le magát a szekérről, nem kívánt ez ellen a mágus ellen harcolni, s a célját elérte. A főpapnő megmenekült, legalábbis ideiglenesen.
A fájdalom a hű harcos testét belülről égette, feszítette, míg a fénysárkány harapása nyomán bőre égett. Sosem kedvelte különösebben a varázstudókat, s ezzel e pillanatban is így van.
Onoriáért azonban az életét is odaadná, s talán ezt most meg is tette, ha nem akad senki, aki az átok terjedését meggátolja benne.
Inaeth a támadások elől a papnő eltűnésekor maga is tovatűnik, s a környező mágusok már csak hűlt helyét szemlélhetik.
A sárkányhadnak jól jön a fekete sárkány megérkezése. Az emberek a levadászott sárkányokra már nem törnek. Ez a csata nem az éj-hasadéki, nem fognak magasra emelni levágott sárkányfejeket, nem hordozzák körbe őket győzelmi trófeaként. Inaeth végül a papnő üldözése helyett inkább a sereg összeszedését választja, s a túlélő sárkányok köré is gyűlnek. A lent maradó sebesülteket azonban koncentrált tűzzel igyekeznek segíteni. A repképes sebesültek pedig a többiek fölé helyezkednek, ahol védve vannak a mágusok, lándzsavetők támadásaitól.
A mágus visszaviszi a sáros, mocskos ruházatú főpapnőt a csatatérre, aki láthatja, miként esik áldozatul minden lándzsavetője a fekete sárkány támadásainak. Mágusai sem képesek feltartóztatni őt.
A sereg azonban legalábbis rendezetten vonul vissza. A legközelebbi hely Telar, ahol megvethetik lábukat, s ott bizony akad még más is, a grifflovasok túlélő hadereje, amelyet sikerült Avlanionból kimenekíteni.
Az emberi seregek a visszavonuló sárkányoktól elválnak, s a lenti csata ezzel befejeződik. A sárkányok Stern felé veszik az irányt, az emberek pedig dél felé hagyják el a csatateret. Súlyos veszteségeik vannak, habár orkot is sárkányt is szép számmal öltek.
A vár belsejében Jeremy megkapja íját, s nyilait, ám az orkok nyílzáporral köszöntik a hevenyészett barikádot. A védelem takarásában a falon Wigliff és társai folyamatosan fáradoznak a civil lakosság menekítésén, miközben az ork had megindul a Sadir irányította védelem maradéka ellen.*
- Íme, hát eljött Stern végső csatája.
*Szól a kapitány, miközben a nyílzáport követően néhányan, talán Jeremy is, viszonozzák a kölcsönt.*
- Atyám, anyám, fivérem, nővérem, és gyermekeim oltalmazom. Népem oltalmazom, a Birodalmat oltalmazom. Nem drága a vérem, nem ár az életem, hisz magasztos a célom….
*A katonák egymás után csatlakoznak és a kapitány szavait követve maguk is mondják szövegét.*
- …Garath van velem, hívom Dremert mert már nem félem a halált, oly helyre jutok majd általa, hol a hősök örökké élnek!
*A végét már kiáltja, s a katonák is kiáltják vele együtt mindet. Még nem tudják, hogy magukra maradtak, még nem tudják, hogy mind közelebb érnek a vár utcáin Frikk seregei is, s hamarosan sárkányok szállnak majd a magaslataira a várnak. Az eső lassan eláll, s a kapitány az ég felé emeli arcát.*


Stern - Page 16 Sadir_www.kepfeltoltes.hu_


- …Garath van velem, hívom Dremert mert már nem félem a halált, oly helyre jutok majd általa, hol a hősök örökké élnek!
*Ismétli meg katonáival utolsó szavait, miközben kardját megemeli, sebei fájnak, kimerült, de szemében olyan tűz lobog, amely átragad katonáira is. Aethe ekkor rendeli el a rohamot, s a sárkány nőstényt követik az ellenfelek. Ryn is ott állhat a sorok között, ha még van benne mersz harcolni, s nem a falon lefelé vezető egérutat választja Hajnal-folyó hűs habjaiba.
Frikk eközben felfelé tart a lépcsőkön a kapitányi torony belsejében. A falon lévő repedés mind szélesebbé válik, amelyet már halott sárkány segítője hozott létre, de a kőépítmény még bírja – ki tudja, meddig- a vezér és társai súlyát.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 176
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-06-23, 8:35 pm

*Akad még feladat a sereg visszavonulása közben. Nem hagyhatja, hogy a csapatok rendezetlenül meneküljenek, mert akkor a sárkányoknak felajánlják magukat, mint vágásra váró marhák.
A főpapnő és a mellette álló szürkeköpenyes is figyeli, ahogy a sereg visszavonul. A sárkányok még fedezik a földön fekvő sebesült társaikat, de igazán komoly üldözésbe már nem fognak. Ez jó jel, Onoria nem szándékozik újabb támadást indítani, sőt, amikor látja, hogy a hatalmas fekete a dombok felé tart, kiadja a parancsot.*
- Hagyjátok oda a lándzsavetőket, hasznukat már nem vesszük! Az emberélet fontosabb most!
Ha Bodur még él, menekítsétek őt is ki!
*Ez utóbbit az egyik elé lépő mágusnak mondja, aki ismeri is a Remény templomának hű emberét.
Ha szerencséjük van, még azelőtt kimentik Bodurt, mielőtt Inaeth elpusztít mindent a lándzsavetők környékén.
A sereg rendezettsége kulcsa is annak, hogy minél kevesebb katona dezertáljon. Meg kell tartani őket, hogy a sereg egyben maradhasson és később is bevethető legyen.
Onoria nagyon is jól tudja, néhány elbukott ütközet még nem jelenti a háború elvesztését is.
Stratégiai jelentőségű várost e pillanatban csupán kettőt veszítettek el. Egyik Stern végvára, másik pedig Avlanion, a vízesések városa.
Lumel’Auvre, Orod Opelë, Avlanion, a nyugati falvak, mezővárosok nem stratégiai jelentőségűek, habár nyugat felégetése jelentős dráguláshoz vezethet.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-06-24, 6:56 pm

Valaki biztosan vigyáz rám odafenn, mert egy nyíl sem talál el, pedig azért jócskán arat körülöttem a halál. Nem akarok meghalni egy idegen erőd védelmében, de nem hiszem, hogy van választásom, ha csak nem ugrom le a folyóba, ami ilyen magasból kész öngyilkosság és egyébként is be kell vallanom, hogy csodálattal tölt el az emberek halált megvető bátorsága, ahogy még mindig mentik a lakosokat és szembenéznek az egyre gyarapodó ellenséggel.
Nem adom fel! Még nem!
Mivel tudom, hogy meg kell becsülnöm a szerzett nyílvesszőket, ezért nem kapkodom el a válasz lövéseket, mindegyiket felcimkézem egy-egy orknak a szeme közé.
Nem ismerem ezt az esküt, amit egyre nagyobb hévvel mondanak a katonák vezérükkel együtt, de szinte beleborzongok az elszántságukba, mely szavaikat erősíti.
~ Eclair segíts meg! ~ fohászkodok magam is, hátha legalább egy istenség felfigyel ránk és ennyi bátorság meghozza a csodát. Hiszen már csak ez segíthet, tudom jól.
Ellövöm még az utolsó nyilaimat a felénk rohanó nőre, amilyen gyorsan csak tudom, hogy ne legyen ideje vdekezni, aztán, ha elfogytak, kihúzom a kardomat, hiszen elnézve a felénk rohanó ellenség felett, mindenhol csak vérgőzös orkokat és az égen köröző sárkányokat látni.
- Gyertek csak büdösszájúak!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 524
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Orkok
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-06-24, 10:00 pm

//Mese: Lanuria védelmezője//

*Az ork parancsnokok vezetik a sereg nagy részét. Frikk pedig úgy dönt, felmászik a kapitányi toronyba. Egy vezértől az a minimum, hogy áttekinti a csatateret néha felülről is, ha tudja. A kapitányi torony pedig egy elfogadható állapotban megmaradt emberi építmény.
A Hatalmas így néhány harcosával felfelé szedi görbe lábait a kőlépcsőkön. Gyorsan rájön, hogy ez a vár vezérének a helye volt. A berendezés, az egésznek a hatása azt mutatja, hogy egy magas rangú harcos lakhelye.
Nem érzi a torony gyengeségét.
A sereg java eközben már nyugatnak halad. Frikk csapatai közelebb érnek a nyugati fal előtt megemelt barikádoknak. Nem ismeretlenek ezek. Mardanban is találkoztak felük. Bár most nincs velük ork sámán, mint volt a törpék ellen, de nem gondolják, hogy szükségük lenne rá, vagy társaira.
A sereg meglátja a társak élén támadó emberi nőt és meglepődik. Frikk, a Hatalmas nem mondott olyat, hogy egy emberi nő fogja vezetni a támadást Stern védői ellen.
De ez nem is érdekes, meg kell támadni azt a barikádot. A harcosok szekrényeket vernek szét a környékbeli házaknál, gerendákat, pallókat szereznek, hogy majd a barikádra borítsák őket. Így felszaladhatnak rá és felülről támadhatják a védőket.
Frikk eközben felér a torony tetejére. Az ott lévő halottak, a ballista állapota sejteti vele, hogy Ubahn itt járt.
Fentről lenézve látja a nyugati falon ostromlókat, a vár felé tartó sárkányokat, és a menekülő emberi hordát is.
Feje fölé emeli fejszéjét és diadalüvöltést hallat.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Inaeth
Fekete sárkány
Inaeth

Hozzászólások száma : 92
Életkor : 808

Character sheet
Nép: Sárkányok
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-06-26, 1:02 pm

//Mese: Lanuria védelmezője//

*A maradék harci fegyver elpusztítása után ismét a sereg felé száll. Megszünteti az emberi had üldözését. Nem akar több veszteséget, így is épp eleget buktak már. A sárkányhad, miután az emberek is odébb állnak, a földön lévő, még menthető sebesültekkel foglalkozik, míg a többiek Stern falai, tornyai felé veszik az irányt. Az eső lassan eláll, Inaeth csak reméli, hogy az orkoknak van annyi eszük, hogy hagynak maguknak elég tetőt, ami védi őket a napfénytől.
Van még feladata a sárkányoknak is. Számba kell fenni a sebesülteket, a halottakat. Hős sárkányok, akik a lenézett és undorító szövetséges, az orkok érdekében hulltak el a csatatéren.
Inaeth azért tudja, hogy ezek a rusnya kétlábúak csak eszközök Furia kezében. ezzel is megosztják a birodalmi haderőt, mert amíg az orkokkal hadakoznak, addig a sárkányok máshol győzelmeket aratnak. Így volt ez Mardannál és így volt ez a Sötét fenyves vér elfjeinél is. Feláldozható fogyóeszköz, és addig sem a drága sárkányvér folyik.
A falak fölé érve látja, hogy belakták az orkok az elfoglalt várat. Őröket lát, sereget, ami nyugat felé tart. Ott lehet a maradék csata is. A sárkányhadnak parancsba adja, telepedjenek le pihenni a falakra, a vár belső tereire, ahol van hely a magukfajtáknak. Lássák el a sebesülteket, ő pedig utánanéz, hogy áll a csata.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-06-26, 1:33 pm

//Mese: Lanuria védelmezője//

*Stern mellett a csata véget ért. Az emberi had a körülményekhez képest rendezetten vonul vissza. Onoria jól tette, hogy maradt és irányít, így Bodur Thorenre is rálelnek emberei. A Remény templomának hű harcosa rossz bőrben van.
Inaeth átka belülről pusztítja testét, s a mágusok immáron igyekeznek is megtörni az átkot, melyet a papnő helyett vállalt magára.
Sikerrel járhatnak, a varázslat nem megtörhetetlen, de vagy egy vörösköpenyes, vagy egy fehérköpenyes tudása szükségelgetik hozzá. Utóbbi bizony jobb, ha igen mélyen ismeri az efféle átkokat.
A sárkányoknak is lehetőségük van veszteségei számba vételére, és sebesültjeik ellátására.
A vár belsejébe érkezve kissé szétszóródnak, de a szemkontaktus azért megmarad közöttük.
Stern nagy része már az ork erők kezén van, csak nyugatin akad még ellenfél, ahol Wigliff, a nyugati fal parancsnoka az ork nyílzápor közepette is menti a falon keresztül a civileket, míg Sadir kapitány vezetésével a hevenyészett barikádokon a maradék véderő igyekszik útját állni az érkező ork hadseregnek.
A kapitány buzdítására a hős védők sebesülten és fáradtan várják az orkok rohamát. Esküjük szövegében benne van, mit éreznek, mind biztosak abban, hogy mire a nap a horizont alá bukik, nem lesz élő védője Sternnek.
Jeremy nyilai mind találnak, orkok buknak el, s erre Aethe is felfigyel. Kevés az emberi íjász, jól látható, honnan érkeznek a nyilak. Egy ork halottat kap fel, egyik kardját hüvelyébe vágva, s azt használja élő pajzsként maga előtt. Hihetetlen, hogy a szürke ork hullát milyen könnyedséggel tartja. Ez fogja fel a félelf nyilait, melyektől így megkíméli magát a nő.
Amikor már közvetlen közelébe ér a falnak, ha megpillantja a tolvajt, hozzávágja a hullát, ám nem őt keresi. A kapitányt keresi, akit személyesen is ismer, hiszen ő mégiscsak az alkapitány felesége volt.
Sadir felé lép, aki kardját tartva várja a nő támadását. Aethe nem húzza elő szabad kezébe másik pengéjét, hanem ezt veszi elő, s a kiálló lándzsákat félrelökve támad Sadirra.
A hevenyészett barikádból lándzsák, karók állnak ki, van olyan ork, akit társai nyomása erre húz fel, mint nyársra, míg van, akiket a védők nyilai szednek le, míg mások eljutnak a falig.
Frikk kinti serege is megérkezik ekkorra, s becsatlakozik a támadásba. Nagy a túlerő, s a fáradt katonák, bár tisztességgel helytállnak, egymás után esnek el a barikád védelmében. Egyes civilek már nem várják meg, hogy leengedjék őket, maguk veti le magukat a vár falán keresztül a mélybe, s reménykednek, hogy nem a fal alatti sziklákra, hanem a Hajnal mélyebb vizébe érkeznek.
Jeremyre és érkezik az első ork, akit a barikádba erősített lándzsák nem sebeztek meg. Igaz, sebe így is van, képén egy sötétvörös rajzolat mutatja, valaki már megtisztelte őt kardjával.
Eközben az ork sereg vezére, bár felért, s diadalordítása jelzi a támadóknak, jól áll a csata, a győzelem már valóban a küszöbön kopogtat, érezheti, hogy megrezdül alatta a torony.
Ha lenéz, láthatja, hogy kúszik fel a repedés a kapitányi torony falán mind magasabbra. Tanácsos neki elhagyni a helyet, mielőtt vele együtt omlik le a mélybe.
Ha Ryn még ott van a véderőnél, hát Jeremyvel együtt láthatja, hogy repül el a nyugati fal felett egy hatalmas, fekete sárkány. Nagyobb, mint bármelyik, amellyel eddig találkozhattak, amelyet eddig láthattak. Inaeth szemlélheti meg a csat utolsó ütközetének alakulását.
Bárki láthatja, a barikád ellenállása már csupán percek kérdése….*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 176
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-06-28, 9:05 pm

//Mese: Lanuria védelmezője//

*Bodur végre előkerül, noha igazán nincs jó bőrben. A férfit emészti a szürkeköpenyes átka, s midőn a főpapnő elé hozzák, ő hozzá siet.*
- Úrnőm….megtettem, amit tehettem.
- Tarts ki, Bodur! A mágusok hamar megoldást találnak majd az átokra, mellyel illetett az áruló!
*Onoria ujjai puhán megérintik Bodur kemény, cserzett bőrű arcát, mire az behunyja szemét.
A fájdalom erőt vesz rajta, s a férfi összeszorítja fogait.
A papnő fehérköpenyes után kutat.*
- Mielőbb egy fehérköpenyest hozzatok! Az se baj, ha magasabb rangú már.
*Utasítja környezetét, miközben a sereg visszavonulása rendezetten folyik. Ő biztos benne, hogy ha meglesz a fehérköpenyes, az áruló átka megtörhető lesz. Csak időben érkezzen, mert minden pillanattal romlik a férfi állapota.
A főpapnő barna szemei haraggal néznek hátra, a sereg háta mögé. Ilyen távolságban is jól látszik a sárkányok serege, amint néhányan leereszkednek a csatatérre, társaikhoz, s jól látszik a nagy, fekete sárkány is. Mi mindenhez nem folyamodnak ellenségeik, hogy megtörjék seregüket!*
- Hírszerző parancsnokot akarok, most!
*Hangja élesen csattan, s a környezetében lévők összerezzennek tőle. Hamarosan előtte áll a csapzott férfiú.*
- Egy szürkeköpenyes merényletet kísérelt meg ellenem. Kimondottan nagy erejű, s tudású mágus lehet, aki el tud hamvasztani egy egész társzekeret, s hatalmas fénysárkány megidézésére is képes.
Találjátok meg és hozzátok elém. Ha lehet élve, de ha nem lehetséges, akkor térjen meg az istenekhez, majd ők megítélik sorsát! Árulóról van szó…
*Fordul vissza, s reményei szerint már azt látja, ahogyan Bodur átkát megtöri egy fehérköpenyes.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-07-01, 11:28 am

Talán a védők hősiessége, a kapitány buzdító szavai azok, amik arra a botorságra késztetnek, hogy ne mentsem magam a falról, a várból és még a környékről is, hanem továbbra is lődözzem az orkokat, miközben nyilvánvaló, hogy minden elveszett és csak idő kérdése, mikor söpör el minket a növekvő túlerő.
Wigliff felé pillantok, ahogy egy pillanatnyi szünetet tartok és meg kell állapítanom, hogy a férfi sem gondol a távozásra, lábát megvetve, üvöltve biztatja embereit és a civil lakosokat is, hogy csipkedjék magukat, miközben csak úgy röpködnek körülötte a nyílvesszők.
Sadir kapitány a katonák élén elsőként áll a barikád élére, hogy visszatartsa az agyarasokat, amíg csak lehet, aztán várával együtt vesszen el.
Az ék alakú előrenyomulásból nem nehéz kiszúrni az embernőt, aki biztosra veszem, hogy nem ember, hiszen ily kegyetlenséggel az nem fordulna fajtársai felé és úgy vélem, ha őt sikerülne kiiktatni, akkor talán megtörne a lendület és kapnánk némi haladékot Dremert-től.
Mikor úgy emeli magasba egy ork hulláját, hogy még csak meg sem feszül bele, akkor már biztosan tudom, hogy igazam van, bár szívesebben vettem volna, ha tévedek. Nyilaim így célt ugyan nem tévesztve, de ártalmatlanul fúródnak a pajzsként tartott orkba.
Aztán alig van érkezésem elugrani az érkező hulla elől, mely nagyot puffanva vágódik a földre.
Felnézve látom, hogy a nő, máris új ellenfelet nézett ki magának, méghozzá a kapitányt.
A kardom hirtelen ötlettől vezérelve a tokjába csúsztatom és egy lábam mellett heverő majd két méteres karót ragadok meg, majd teljes lendülettel a nő háta felé döfök vele, hiszen most nem rám figyel. A bal oldalát célzom vele, hátha a szívét átdöfve, el lehet pusztítani a lényt.
- Nézzük mi vagy te! - mormogom zihálva.
Remélem ezzel Sadir-nak is lehetőséget adok, hogy támadjon, vagy kitérjen.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Görbelábú Frikk
Ork törzsfőnök
Görbelábú Frikk

Hozzászólások száma : 524
Életkor : 40

Character sheet
Nép: Orkok
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-07-01, 11:12 pm

//Mese: Lanuria védelmezője//

*A sereg odaér és csatlakozik a sárkánynő vezette támadáshoz. Az ork vezéreket is az vezérli, ami Frikket. Ölést kell adni a seregnek, hogy kiélhessék az erőszakot.
Aztán majd könnyebben lesznek irányíthatók.
Ha áttörnek a védőkön, akkor a falnál menekülni próbálókat is megölik. Nem érdekli az orkokat, hogy tudnak, vagy akarnak-e harcolni, ők ölni akarnak és azt lehet úgy is, hogy nem védekezik a zsákmány.
Frikk elégedetten néz szét, de hirtelen érzi, hogy megmozdul a torony alatta.
Nem lövik már a várat, a sárkányok messze vannak. Akkor mi mozdította meg?
Óvatosan kinéz, de semmit nem lát.
Vörös szemei óvatosan néznek körbe, nem támadja a tornyot senki.
Fehéres arca sápadtabbá válik, bár ez nem látszik a kosztól, vértől, ami rárakódott.*
- Le innen! Mozgás!
*Fröcsög a vele tartó harcosokra. A torony tölti el balsejtelemmel, a tetején a megrongált fegyver, a halottak. Ő sokkal inkább azt érzi, hogy nem akar idefent lenni. Lehet, hogy a torony egy csapda. Lehet, hogy a vár kapitánya aknáztatta alá, esetleg épp az ork sereg vezérére gondolva, aki biztos, hogy akarja majd ezt a helyet.
Ha még van ideje, ő tör előre, félrelökve a mellette állókat és törtet lefelé a lépcsőn a torony alja felé.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Inaeth
Fekete sárkány
Inaeth

Hozzászólások száma : 92
Életkor : 808

Character sheet
Nép: Sárkányok
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-07-03, 1:04 pm

//Mese: Lanuria védelmezője//

*Felrepült a magasba. A fekete sárkány a vár felett szárnyal és megpillantja a nyugati falat is. Arrafelé siettek az orkok és most oda is értek.
Ez az idő az, amikor az utolsó védők még egy utolsó összecsapásra szedik össze erejüket és az orkok, élükön egy kétlábú nővel, megrohanják őket. A fekete sárkány látja a kihegyezett karókat, látja azt is, ahogy a támadók egy része fennakad rajta, meg azt is, ahogy a többiek elérik a hevenyészett barikádot. Ő maga ekkor suhan el a fal mögött, hangos ordítást hallat, hadd fagyjon meg a vár a vár védőinek ereiben, és hadd csússzon meg egy-egy kéz a falon ereszkedők között, vagy a kötelet tartó katonák között.
Annyival kevesebb kétlábú marad. Még így is lesz elég, aki elviszi a vár elestének hírét. Inaeth úgy tudja, hogy Filnoren is parancsot kapott az indulásra, akkor pedig nem létezik túl sok hely, amit célba vehetne.
Ahogy elszáll a falak előtt, kis fordulóval ismét ott terem, de nem támadja meg a kétlábúakat. Hagyja, hadd harcolják ki az orkok maguknak a jussukat. A nő személy azért szöget üt a fejébe, de van egy olyan sejtése, hogy egy beszivárgó sárkánnyal van dolga.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 188

Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-07-03, 2:06 pm

//Mese: Lanuria védelmezője//

*A vér szava szólítja a harcolókat. A vér, melyből már sok ontatott ki a háború folyamán, s még több fog ezek után. Stern vára már javarészt a támadók kezén van. Csak a nyugati falon áll még a védelem egy keskeny sávban. Erre a keskeny sávra támad most Aethe sárkánnyal az élen az orkok tömege.
Sadir, a vár kapitánya, sebesülten vezeti embereit az ellenség ellen, buzdítva, bátorságból, önfeláldozásból mutatva példát nekik, s a sterni katonák követik őt. Wigliff is így tenne, ám az ő feladata más. A vár megmaradt lakóit kell kimenekítenie a falon keresztül.
A hirtelen felbukkanó óriási sárkány, a hatalmas, fekete szörnyeteg, Inaeth ordítása megremegteti a falakat. A katonák, ám az orkok kezében is megáll a fegyver. Az a fajta érzés ez, amikor a ragadozó előtt álló préda döbbenete megdermeszti a testet, s az csak rövid késéssel kezd el menekülni.
Sadir is megdöbben, ám életét a már úton lévő karó menti meg. Aethe karcsú oldalába hatol bele a karó, s a nő száját fájdalmas, nem emberi ordítás hagyja el.
A beleállt karóra csap le kardjával, s metszi el azt, ám ekkor már Jeremynek egyéb gondja is akad.
A már korábban felé elindult, vágott képű ork eléri őt, s ha nem figyel, a fejsze eltalálja a félelf fejét, mely ebben a pillanatban száguld felé.
Ha kitér a fegyver elől, az ork nekiront, s lendületből a várfal felé löki. Könnyen lehet, mindketten átbucskáznak rajta, s akkor bizony csak az istenektől függ, hogy a sziklákra, vagy a vízbe zuhannak-e.
Sadirnak van ideje kitérni a nő elől, hála Jeremynek, s Aethe e pillanatban épp eléggé el van foglalva fájdalmával ahhoz, hogy ne támadja újra a kapitányt. Azonban az orkok ekkor már áttörik a védelmi falat, s egyikük épp Sadirt löki hátrébb, hasonlóan ahhoz, ahogy Jeremyt is az előbb egy társa.
Ryn is döntés előtt áll: Harcol tovább a falon és meghal Stern bátor védőivel, vagy menti magát, s elhagyja Stern halálra ítélt végvárát.
Inaeth láthatja Aethe sebesülését, s hallhatja a csatazajon átderengő, fájdalmas ordítást is. Aethe ezzel a sebbel támadni már nem fog, de védekezni még tud.
A katonák ugrásra biztatják a falon maradt városiakat, ha élni akarnak. Wigliff, bár eddig az istenek megkímélték, két nyilat is kap a hátába, s előbb térdre rogy, majd, amikor egy ork terem mögött, s lecsap koponyájára, kimeredt szemekkel dől el a fal melletti véráztatta kőre.

A kapitányi torony lassan kezd omlani, így hat utoljára még Ubahn varázslata. Odabent Frikk rohan lefelé, nyomában a halálra rémült kísérettel. A kövek, amelyek felülről záporoznak lefelé, könnyen okozhatják halálukat. Nagyot ütnek és súlyosak, sietniük kell, különben ők is ott rekednek, az ork törzsek egyesítőjével egyetemben a kapitányi torony romjai alatt.

Odalent a valiani sereg rendezetten vonul el, miközben az Onoria által hívatott fehérköpenyes mágus küzd Bodur Thoren életéért.
Tudja, hogy hamarabb kellett volna elé kerülnie a férfinak. Ha meg is menti, ez a seb, míg él ott lesz, nem csupán testén, de lelkében is, s időnként kínozni fogja majd a Remény templomának hős szolgáját.
A főpapnő nem lehet a férfi mellett. A sereget kell egyben tartania, s bár az első vereség a morálnak egyáltalán nem vált hasznára, jelenléte az, amely még egyben tartja a csapatokat.
Lassan távolodnak Stern végvárától. Vissza nem néz senki. Hallottaikat kénytelenek ott hagyni, a sárkányok úgysem hagynák összegyűjtésüket.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Onoria
Főpapnő
Onoria

Hozzászólások száma : 176
Munkahely : Főpapnő, a Tanács elnöke

Character sheet
Nép: Emberek
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-07-05, 8:28 pm

//Mese: Lanuria védelmezője//

*A főpapnő nem várhatja ki, hogy a fehérköpenyes tevékenysége véget érjen. A sereggel kell törődnie. Az első morgolódások nyomán megjelenik itt is, ott is.
A sereg azonban viszonylagos rengedezettségben vonul.
Sokan csupán akkor kapják hátra tekintetüket, mikor sárkányüvöltést hoz a szél a feladott vár felől.
A főpapnő nem néz hátra. Nem mutat érzelmet arcán. Határozottan, komoran vonul a lovon, melyet biztosítottak számára a visszaútra.
Bodur megmentése is egy szekéren folyhat, hiszen a sereg menetel közben. Vert, megalázott seregként, mely nagy reményekkel, harci vággyal telve érkezett Stern alá, s most, sárkányok által tépázottan oldalog el onnan. Onoria pontosan érzi, milyen nehéz most nekik.
A jövő azonban nyitott maradt, nem hagyta ott a sereget a sárkányok martalékául, s bár tán esély mutatkozott volna a több száz sárkány legyőzésére, azért a sereg jó részével kellett volna fizetniük.
Ezt az árat nem volt hajlandó meghozni, s a stratégiai érdekek sem indokolták.
A kiképzett hadsereg elvesztése nem csupán Stern elvesztésével együtt járt volna, hiszen az ork sereg már a várban volt, mit nem védtek emberek ott, hol bejutottak, hanem azzal is, hogy egy hadsereggel kevesebb védi a Birodalom belsejét egyik bástyájának eleste után.
A katonák mindezt bizonyára nem értik, azt gondolják, a papnő cserben hagyta őket, az ellenség legyőzte őket, s tán egyesek harcoltak volna még utolsó vérükkel is, ám hiábavaló feláldozása lett volna ez annyi életnek.
A remény templomának főpapnője így gondolkodik erről, s ha a seregben lázongás törne ki, hát határozottan ki is áll majd mindezért.
Lesz még lehetőség, s lesz még alkalom is, midőn e had újfent összecsaphat orkokkal, sárkányokkal, s tán akkor majd győzelemmel is zárul a csata.*
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 697

Character sheet
Nép: Elfek
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime2016-07-06, 10:51 pm

//Mese: Lanuria védelmezője//

Még jó, hogy nem az íjam van a kezemben, amikor felhangzik a hatalmas fekete sárkány üvöltése, mert akkor biztosan eltéveszteném a célt. Még így is egész testemben megrázkódom, de a mozdulat, amellyel útjára eresztettem a méretes karót, már nem állítható meg és az izmaimban érzem még mielőtt a fülembe hatolna a jellegzetes hang, hogy a fegyver célt ért. Szövetet, húst, csontot szakított és a nő, aki épp Sadir életét akarta elvenni, felordít fájdalmában. Nem emberi kiáltás ez, ahogy sejteni lehetett.
És nem is emberhez mérten esik össze holtan, hanem felemelt kardjával vajként szeli át a fát, amitől az kicsúszik a kezemből és előrebukok, bal kezemmel tartva meg magam, hogy ne essek orra.
Ez menti meg az életem a fejem felett elzúgó fejsze csapásától.
Viszont az utána érkező agyaras már szinte telibe kap és mivel egyensúlyom amúgy is ingatag lábakon áll – bár valószínűleg a nagytestű orkot, amúgy sem tartanám meg – véráztatta ruhájába kapaszkodva tántorodom hátra….egy lépést….meg még egyet, aztán a harmadiknál már nincs támasz a lábam alatt és hangos kiáltással, ellenfelemet magammal rántva zuhanok át a falon, egyenest a vértől iszamós parti sziklákat csapkodó víz felé.
Talán egy fohászra van még időm, meg arra, hogy megpróbáljam ellökni magamtól az agyarast….lehetőleg a várfal felé. Innentől az Istenek kezében vagyok!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
Stern - Page 16 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Stern   Stern - Page 16 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Stern
Vissza az elejére 
16 / 20 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Északi szeglet-
Ugrás: