LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Share
 

 Nyugati szeglet

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 11 ... 17, 18, 19
SzerzőÜzenet
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 462
Életkor : 1704

Character sheet
Nép: Kísértetek
Nyugati szeglet - Page 19 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 19 Icon_minitime2016-05-11, 1:12 am

*Nem reagáltam a zsémbes asszony morgolódására, csupán elmosolyodtam rajta. Még ezek a teremtmények sem mentesek a türelmetlenség hibája alól. Magam is voltam már ebben, s én is tudom milyen bosszantó mikor ott lennél de mégis oly hosszú az út. Majd meglepő kérdést tesz fel mély sóhaj hagyja el ajkaimat.
- Hogyne emlékeznék rá... Habár borzalmasan régen volt már, hogy utoljára vér folyt az ereimben... Túl régen... De nem is az élet hiányzik igazán hanem a vele járó izgalom... Az, hogy tudod véget érhet csak egy rossz mozdulat egyetlen óvatlan lépés s véget vet neki... Azért hajszolom az erőt... Hogy ismét testet szerezhessek magamnak... Nem másét, hanem a sajátomat azt amit tulajdon fivérem vett el, s taszította halálba egy hegyes fülű rothadék miatt kibe oly nagyon szerelmes lett... Képes volt egész családunkat kiírtani egy nő kedvéért... Mivel ti oly hasonlóak vagytok hozzám, abban reménykedem hogy istenetek képes lesz testet adni nekem... Ha kell erővel veszem majd rá... Ha a szép szavak nem hatnak Nála. Viszont addig még kell az az erő amivel képes lehetek szembeszállni egy istennel...
* Elnevetem magam majd megtapsikolom a sárkány fejét.
- Ugye milyen pazar gondolatok... Egy istent s annak erejét magad alá gyűrni, e háború nem jelent nekem többet mint maga a végtelen erő kiaknázása. Sendelben van pár oszlop mi képes átjárót nyitni egy másik dimenzióba, ahol furcsa bogárszerű lények élnek... Ha vissza onnan meg tudnám oldani, hogy saját vilagomba nyíljon kapu akkor vissza kaphatnám a testemet... Odaát az istenek minket tettek meg uralkodó fajnak... S ha nem sikerül az itteniekkel megegyezni talán odahaza... De minden bizonnyal, a vissza út szinte lehetetlen... Salamon az öcsém, tett róla, hogy ne térhessünk vissza... Hisz maguk az istenek űzték számon onnan árulása miatt... Egy egész fajt kik évezredek óta uralkodtak minden fölött, egy pillanat alatt végzett Velük...
* Ahogy beszélek bosszús hangom lesz, testem körül is érezni ahogy a mágia fortyogni kezd bennem s egyre csak sötétebb aurát áraszt magából.
- Elnézést elkalandoztam... Igen hiányzik emlékszem rá... És vissza fogom szerezni... Ha egy örökké valóságot is emészt majd fel...
Vissza az elejére Go down
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1185

Character sheet
Nép: NJK
Nyugati szeglet - Page 19 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 19 Icon_minitime2016-05-14, 3:48 pm

//Mese: Sárkánytánc – Nyugati szeglet Hossin, Furia, Alamaise//

*Míg az elfek hada közelít, nem ütköznek akadályba. Nincs ellenség a Nyugati szeglet még szabad erdeiben. Ide orkok nem jutottak el, a haramiák is messze elkerülik a felvonuló elf hadsereget, hiszen esélyük sem lenne ellene.
A közelítő had tündéi komor csendben haladnak. Nincs énekszó, nincs dob, mind a maga gondolataival van még elfoglalva. Néhányan Eclairhez imádkoznak, mások más istenhez, avagy épp csupán számot vetnek életükkel.
Más irányból, s nem a fák között elbújva másik had is halad Sendel felé. Ez a sárkányoké. A pihenő alatt említésre méltó nem történik, a táj csermelyei, patakjai, apró tavai adnak elég vizet a nagy tömegnek, s ha tovább indulnak, haladásuknak semmi nem szab gátat. A sereg szervezettsége maga is lenyűgöző, ahogy e színes, óriások le- és felszálláskor, s utazás alatt is fegyelmezetten viselkednek, mintha századokon át gyakorolták volna. Az első sárkány, aki megérkezik, egy előörs. A többinek még nyoma sem látszik a romok között tanyázó hadnak. A vörös sárkány tesz egy kört, magasan a város felett, majd tovaszáll, kis kerülővel a sereghez.*
Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 355
Életkor : 1123
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 19 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 19 Icon_minitime2016-05-18, 9:25 am

//Mese: Sárkánytánc - Alamaise, Hossin//

*A sereg tovább száll, s mikor már közel járnak, de még nem annyira, hogy láthassák a várost, vagy a városból őket, az ősi sárkány megálljt parancsol a több ezres sárkányhadnak. A terep alkalmas ekkora tömeg leszállásához is, s a sárkányok kihasználhatják az utolsó pihenőt a csata előtt. Rendezetten szállnak le, nem túlságosan megtörve az alakzatot.
Furia magához rendeli Avrae-t, s halk parancsot ad neki.
A vörös sárkány abban a pillanatban rugaszkodik el a földről, s indul el délnek. Körberepül a város felett, magasan, ahová nem érnek el a sima emberi fegyverek, vagy ha mégis, hát lendületüket veszítenék már.
Felderít, megfigyeli a városban folyó munkálatokat, melyek közül azonban sokat ebből a magasságból látni nem lehet.
Az ősi sárkány eközben magához rendeli Alamaise személyét, s még jó néhány sárkányét. Nincs több, csupán egy tucat előtte, ám köztük van az az arany sárkány, Parath is, kivel nem is oly régen felderíteni volt a kék nőstény Sendelben.*
- Azt akarom, hogy kétlábú formában vegyüljetek el Sendel védői között. Mindaddig ne tegyetek semmit, míg támadásunk meg nem indul, csupán legyetek észrevétlenek, legyetek készenlétben!
Amikor támadásunk megindul a város ellen, akkor segítsétek alulról azt!

*A hatalmas, fekete nőstény holló szemei körbejárnak a köré gyűlt sárkányokon. Komoly a hangja, s mély, mint a távoli mennydörgés vihar előtt.*
- Ne fedjétek fel, mik is vagytok valójában! Ti lesztek az előretolt egység, mely az ellenség hátában megbonthatja annak egységét. Legyetek óvatosak!
*Az eligazítást a vörös nőstény visszatérése szakítja félbe, s a sárkányok úrnője végighallgatja a beszámolót, miként hallhatják a többiek is, mily módon szállta meg a kétlábú horda a város romjait. Hogyan láthatóak a földbe ásott, új lyukak, a magaslatokra telepített harci egységek, a lánc-, a lándzsavetők. Sátrak is kerültek felállításra, ám ezekben nem lát túl sok fantáziát.*
- Ha nincs kérdés, induljatok!
*Szál a beszámoló végén a behatoló egységnek az ősi sárkány. Távoztuk után nem sokkal rendeli el az indulást.*
Vissza az elejére Go down
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 265
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 19 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 19 Icon_minitime2016-05-18, 11:39 am

// Mese: Sárkánytánc – Furia, Hossin //


*Az utazást pihenők szakították meg, amit a kék ki is használt. Evett egy pár falatot, és evett a friss, hideg forrás vizéből. A második pihenő alkalmával meglepődve vette tudomásul, hogy Furia magához hívatta.
Fontos feladatot tűztek ki elé, és többi társa elé célul. Örömmel látta, hogy Parath is a csapatban van, hiszen mivel már dolgoztak együtt, így nem lesz újdonság ismét együtt cselekedni.
Értettem, úrnőm! – felelte meghajolva Alamaise, és a többiekkel a magasba emelkedett. Nem ijedt meg a feladattól, inkább eltökélt volt.
Ha Hossin még mindig vele van, akkor társalgásba elegyedik vele.
Még így is tudsz segíteni? – vetette fel neki, hiszen Hossin jelenleg látható formában van, és cseppet sem akart láthatatlanná válni, mikor Alamaise először kérte tőle.
Mert eléggé változott a felállás. Ha másként harcolnál, akkor inkább menj egy másik sárkánnyal, akinek nagyobb szüksége lehet segítségedre. Én, mint hallhattad kétlábúként bomlasztom majd az ellenség sorait. – Miközben Hossinnal beszélt, már azon járt az esze, hogyan is tudná a leghatékonyabban véghez vinni a kapott küldetést. Kezdetnek például jól jöhetne az, ha tönkreteszik az ostromgépeket.
El kellene osztani a feladatokat, nem gondoljátok? – fordul társaihoz a kék – Például ki zavarja be a mágusokat, ki tegye tönkre a gépeket satöbbi. Továbbá érdemesebb lenne, ha nem nagyon futnánk össze odalent, hogy még véletlenül se fogjanak gyanút. Külön-külön kisebb a lebukás esélye.
A nő egy cseppet sem akart fontoskodónak tűnni, ám sokat segített volna neki, ha tudja ki mit csinál majd Sendelben és ki hol fog majd mozogni. Nem mintha újdonság lett volna számára káoszt generálni, hiszen a csínytevések és ravaszságok a kedvenc témakörébe tartoztak, de azok korántsem zajlottak ilyen körülmények között, így számított társai tanácsaira.*
Vissza az elejére Go down
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 462
Életkor : 1704

Character sheet
Nép: Kísértetek
Nyugati szeglet - Page 19 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 19 Icon_minitime2016-05-20, 6:41 pm

*Elgondolkodtató a helyzet, a tervezettel teljesen szembe halad az a parancs amit az Úrnő kiadott, de még így sem lehetetlen. Csupán át kell gondolnom a dolgot, egy ideig nem szólalok meg, tervez szövök agyamba s végül miután a sárkányokkal való eszmecsere lezajlott utána én is megszólalok.
- Veled maradok Alameis... Ha Úrnőm azt akarja a frontvonal közepén legyek, nem óckodok eleget tenni a parancsnak. Viszont ez változtatna a felálláson. S némi változást igényel maga a pecsét is ami rajtad van.
*Lebegek le a földre Alameisről.
- Kérlek vedd fel az emberi formád.
*Ha a sárkány megtette utána folytatom csak a mondandómat.
- Szeretnék rajtad egy olyan pecsétet létrehozni, amiben tudásom és örökségem a te kezedbe kerül. A pecsét csak addig marad rajtad, míg kardomat szorítod. Jobban mondva egész addig amíg nem kérem vissza.... Két dolog kell a mágiához, az egyik én és a kard vagyunk, ez az egyik ami részemről megadatik. Felőled viszont vér kell, ne érts félre elég pár csepp.
*Magam mellé helyezem kezem majd egy ezüstös kard kezd kicsúszni alkaromból.
- Gondolom ez így elég bizar lehet, de nekem még sem lehet kis táskám ahova elrejtem, ezért hát magamban hordozom. - Majd megmarkolom a markolatot- Ezt nevezem a vér pecsétjének. S én körülötted leszek mint egy árnyék.... Körbe veszem a tested de mégsem kerülök beléd. Olyan leszek rajtad mint egy fátyol. Ha bele mész, elmondom a többit is Alameis.
Vissza az elejére Go down
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 265
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 19 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 19 Icon_minitime2016-05-20, 9:37 pm

// Mese: Sárkánytánc - Hossin, Furia //


*Még mielőtt a magasba emelkedne a sárkánycsapat, rögtön az eligazítást követően Hossin új tervekkel áll elő, és az új feladatra is van egy megoldása.
Hossin kérésére a nő felvette kétlábú, elf alakját, és keresztbe tett kezekkel meredt a szellemre, várva az instrukciókat. Ám amikor vért emlegetett, kissé ódzkodni kezdett a dologtól, és csak egy kis idő elteltével adott választ.
- Jól van, legyen hát, adok a véremből. Remélem tényleg csak a varázslathoz kell - tartotta oda neki a kezét, miközben szeme megakadt a szellem kardján, amit saját magából húzott elő. Egyszerű kardnak tűnt, a sárkányénál hosszabb pengével ugyan, de ebben megvoltak a kecses vonulatok. Volt egy földöntúli, kissé hátborzongató csillogása.
- Ezzel kellene harcolnom? - kérdezte, továbbra is a fegyvert bámulva. Egyáltalán nem attól tartott, hogy nem tudja majd forgatni. Egy jó ideje rövid karddal harcol ugyan, ám eddigi élete során rengetegféle fegyver forgatását tanulta el a kétlábúaktól és a sárkányoktól egyaránt. Pusztán nem tudta, mire is képes a kard pontosan vele, használja-e ez is az erejét vagy nem. Ha netán kétlábú lelkeket emészt el, szokatlanul nagy szenvedést okoz az ellenségnek, vagy hasonló egyéb egyáltalán nem érdekelte. Egészen addig nem, míg benne nem okoz kárt.*
Vissza az elejére Go down
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1185

Character sheet
Nép: NJK
Nyugati szeglet - Page 19 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 19 Icon_minitime2016-05-21, 3:44 pm

//Mese: Sárkánytánc – Alamaise, Hossin, Furia, Thalion//

*Parath és a többi sárkány is hasonlóan gondolkodik. Mindenkinek a fejében összeáll Avrae beszámolója alapján egy kép Sendel védelméről. Sárkányok ellen bevethető, nagy erejű fegyverek, melyek testvéreik halálát okozhatják, kétlábú mágusok, kiknek mágiája sárkányvért képes ontani, s ki tudja, miféle csapdák készülnek még a romok között.*
- Úgy vélem, ezeket nem úgy osztják szét, hogy mindenhol ott lehessen egy-egy sárkány, hol azonos típusú eszközök vannak. Inkább érdemes a város különböző területeit felvállalnunk, így osztva fel a kétlábúakat és fegyvereiket közöttünk. Javasolnám, hogy párban végezzük feladatunk, miként a kétlábúak is párban őrjáratoznak, hogy védhessék egymást a bajtól.
*Parath szavai hangzanak el, s a többi sárkány ezt helyeselve jelzik egyetértésüket. Ketten mindjárt jelzik maguknak, a déli városrészt, ketten a keletit, s ketten az északit.
Parath Alamaise-re tekint, mit választ magának a kék nőstény. Érzékeli a kísértetet is, ám magához képest rangon alulinak érzi a két világ között rekedt lelket.*
- Én veled tartok, Alamaise. Válassz hát, mely részét kívánod Sendelnek? A főtér és a nyugati városrész még nincs kiválasztva.
*Ha a kék sárkány választott, s Hossinnal végezték dolgukat, a csapat indulhat útjára. Hossin és Alamaise mágikus pecsétjére ugyanúgy igaz az erősorrend, miként a rúnákra is igaz volt. Alamaise képes megtörésére, hiszen a kísértet mágiájának hatásossága nem mérhető a sárkány erejéhez.
A sárkányhad, élén Furiával hamarosan követi útján a tucatnyi előreküldött társat. Az ég is elsötétül a sárkányok hadseregének szárnyaitól, mikoron újfent útra kelnek.*

//Alamaise, Hossin, ha a kék sárkány választott, akkor írhattok akár a Főtérre, akár Sendel városhatárához, Furia csak utánuk érkezzen meg!//
Vissza az elejére Go down
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 265
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 19 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 19 Icon_minitime2016-05-21, 6:30 pm

// Mese: Sárkánytánc - Furia, Hossin //


*Amíg Alamaise Hossin válaszára várt, addig türelmesen hallgatta végig Parath javaslatát, és együtt értően bólogatott. Végtére is több tapasztalata lehetett e téren, mint neki, aki eddig csak egyedül "dolgozott".
- Legyen a főtér. Jól belátható szakasznak tűnt, könnyedén fel tudjuk fedezni az elhelyezett erőket, még mielőtt Furia és a sereg megérkezik - válaszolta Parathnak, és legbelül azért örült az arany sárkány döntésének, miszerint vele tart majd. Csak reméli, hogy képesek lesznek véghez vinni majd e küldetést lebukás nélkül. A csatatéri káosz ugyan segítségükre lesz, de mindig akad majd egy-két szemfüles kétlábú, akikkel a legnagyobb titokban végezniük kell. E tekintetben viszont számít majd Hossin segítségére is. A kék a többiekkel ellentétben nem vetette meg a kísértetet, még mindig inkább kíváncsisággal fordult a lény felé, bár megbízni csak akkor fog benne, ha már bizonyított előtte.
Amint volt ideje kissé elgondolkodni az idevezető útján, egyáltalán nem bánta meg, hogy ide került. Bár az első nagy csatája megviselte, s szánta az elfeket, de most már egyre jobban körvonalazódott benne, hogy egy oldalra állhat csak, és az saját népének oldala. És egy ilyen helyzetben sajnos senki sem maradhat pártatlanul.*


// Következő hsz. megy Sendel főteréhez! (: //
Vissza az elejére Go down
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 462
Életkor : 1704

Character sheet
Nép: Kísértetek
Nyugati szeglet - Page 19 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 19 Icon_minitime2016-05-22, 11:02 pm

*Enyhe vigyor fut arcomra miközben Alameisel bele megy a kis játékba, s átnyújtom neki a kardot. Mikor megfogja érezheti, hogy apró seb nyílik kezén majd vére a kard markolatára kerül.
- Jólvan akkor ezzel meg is volnánk. S kérdésedre választ adva igen, ezzel kéne harcolnod. Bár látom a rövid kardokkal vagy igazán barátságban, engedd hát meg.
*Nyújtom ki kezem a kard felé s az elkezd változni, röpke öt percen belül alameis két rövid kard birtokosa lett. A kard először hegyét vesztette, majd a hegy helyett egy markolat lett, s hamarosan a földön hevert a második kard.
- Az a technika amit alkalmazni fogok a lepel varázslat. Köréd telepszem, s mikor lesuhintasz a karddal, akkor jön el az én időm. Az én mágiámat használod majd Alameis, ami nagyon minimális mágikus erőt vesz el, viszont annál inkább fogja terhelni fizikai állóképességedet. Három tánc létezik.
*Mutatom fel a mutatótól a gyűrűsig ujjaimat.
- Első a gyorsak tánca. Mágiával is el lehet érni ezt a hatást, viszont a végső gyorsaságot sehogy sem. Ne feszegesd a határaidat ebben a táncban hagyatkozz alap mozdulatokra. Sokkalta gyorsabb leszel mintsem egy emberi szem fel tudja fogni a mozgásodat... Szóval csak egyszerűen...
*Zárom le gyűrűs ujjamat majd megszólalok.
- A második az óriás, ebben a táncban tested sokkalta szívósabb lesz. Erőd meghatványozódik, ha pusztakezes csatát kell vívnod ebben vagy a leginkább ütőképes. Viszont ennek is ára van, gyorsaságodból jócskán veszítesz majd, viszont jobban fogod bírni a pofonokat...
*Nevetem el magam majd zárol le középső ujjamat.
- S a harmadik a végső tánc. Sok névvel illették már azok kik használták. Sárkánytánc, a sárkány ölő... Ki melyik korban élt, s melyik oldalon állt. Én csak szerényen végső táncnak nevezem. Ebben mind fizikai erőd mind a hozzá járó gyorsaság az ami egyenlően oszlik el.
*Majd leeresztem kezemet.
- Eddig mindvégig benne voltam az illetőben aki ezeket képes volt használni. Ez az örökség egy közönséges emberből egy gyilkoló állatot teremtett. Nos esetedben nem leszek benned, viszont körülötted igen... Az én feladatom az, hogy korlátozzam a képességeket, miből mennyit használhatsz fel. Nem lehet egyből kiégetni minden tartalékod. Habár ott leszek melletted, és segítelek a mágiámmal, erőt gyűjteni gyógyítani.... A sebeid ellátása az én feladatom lesz, s közben harcolni is képes leszek. A lepelmágia lehetővé teszi az ideiglenes leválásomat rólad. Ha támadsz s támadásodat hárítják ott leszek én....- Kezem fekete gomolygó füst kezd lenni majd egy tövissé alakul.- A szellemek szeretik az életet, oly nagyon vágynak rá, hogy akár elvenni is képesek azt... Ez itt arra hivatott, hogy elvegyem azt, ha átdöföm egy ember szívét azt szépen lassan felemészti a sötétség. Nem is oly lassan ha bele gondolok... De ez függ az áldozattól is. A mágiádat továbbra is én kívánom használni, nagyobb mennyiségből könnyebben gazdálkodok, s míg te harcolsz én képes leszek gyűjteni azt... Közel a végtelenségig képes lehetsz harcolni. No persze ha nem halsz meg az első pillanatban.
*Nem sokkal ezután a sárkányok közül is megszólalt az egyik, kissé fájt amit mondott, össze fontam kezem. Majd halkan megjegyeztem.
- Attól, hogy nem sárkány vér folyik az ereimben, s nem húsból létezem, még én is egynek számítok kedves...?- tettem fel a végét kérdőre vonva hisz nem ismerem még a sárkányt aki hozzánk beszélt.

/Nem stimm valami priviben értesíts Very Happy/
Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 355
Életkor : 1123
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 19 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 19 Icon_minitime2016-05-26, 8:36 pm

//Mese: Sárkánytánc//

*A levegőbe emelkedve a sárkányok élén halad a hatalmas, fekete sárkány. Szárnyaik valóban elborítják az eget, sötét árnyékuk a mélyen alattuk fekvő mezőkre vetül.
Furia elöl repül, középen, s a sereg V alakba rendeződik mögötte.
A külső szélén levő sárkányok felkészülnek, hogy pajzsokat vonjanak maguk elé az ellenség esetleges támadásai ellen. Mindezzel a sorokat is óvják, amelyek belől húzódnak.
A vonulás magasan történik, a sárkányok e zárt alakzatban kihasználják egymás mögött a levegő áramlatait. Összehangolt mozgás ez, s egyetlen célja van, hogy takarékoskodjanak erejükkel.
A csatára készülnek, hol szüksége lesz a kipihent harcosokra.
Az ősi sárkány nem rikolt, a csendben csak a szárnyak meg-megrezzenő csapásainak hangja, s azon félreismerhetetlen hang hallatszik, amelyet csak az ismer, aki hallotta már a széle szárnyak és a hatalmas testek mellett süvítő levegő zaját.
A pikkelyeket körülsimogató szélnek bizony egészen egyedi hangja van a sárkányok körül.
A magasban hamarosan felbukkannak Sendel romjai, s az ősi sárkány int a sereg magas rangú tagjainak, hogy készítsék fel a sereget a támadásra. A pillanat hamarosan elérkezik, midőn a városra rontanak, s az abban férgekként bujkáló kétlábúakra.*
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 553
Életkor : 1874
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Nyugati szeglet - Page 19 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 19 Icon_minitime2016-08-05, 5:14 am

*A sereg csendben vonul Sendel irányába. Nincs énekszó, nincs zene, mi vonulását kísérje. Katonái egytől egyig gondolataikba merülve haladnak, csupán előőrseik, kiknek feladata a biztonságos haladás biztosítása igazán éberek.
E haladás eredménye nem más lesz, mint egy csata. Egy ütközet, hol a verinoli emberi hadak oldalán egy több ezre sárkányhaddal mérik össze erejüket.
Nem mondhatni, hogy a tünde sereg felkészületlen lenne. Mind varázslataik, mind felszereléseik a lehető leginkább felkészültek a csatára. Elf köteleik, mik vetekednek a fémláncok erejével, lándzsáik, íjaik, kardjaik, pajzsaik, vértjeik a sárkányok elleni küzdelemre alkalmasak. Bátor harcosok ezek, s a sereg vezére, Ylyndar maga is rettenthetetlen tiszt.
E tiszt most elmélyülten hallgatja az előreküldött katonák jelentését. A csata már elkezdődött, az elf had késedelemben van. A sárkányok rendezett alakzatban támadják Sendelt, s odalentről leginkább a fegyverek, s egyes mágusok ellentámadásai érzékelhetők.
A parancsnok halkan adja ki parancsát a katonáknak. Azok fegyvereiket, pajzsaikat készenlétbe helyezik. Vértjeiken megcsillan az erdő fái közé beszivárgó fény, köpenyeiken a nyugati elfekre jellemző mintázatok pihennek, míg pajzsaik immáron kezükben vannak, lándzsáikkal, íjaikkal együtt.
Mások köteleiket tartják kezükben, készen arra, hogy bekapcsolódjanak a parancsra a csatába.*
Vissza az elejére Go down
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 214

Nyugati szeglet - Page 19 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 19 Icon_minitime2019-07-13, 8:57 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

*A Nyugati szegletben az elmúlt másfél év látszólag eseménytelenül telt. Furia, és sárkányai feldúlták a kisebb-nagyobb városokat, falvakat, elpusztították a termést, felfalták az állatokat, s az embereket is, kik nem menekültek el előlük. A sárkányok hadait azonban megviselte a sendeli csata. Bár győzelmet arattak, súlyosak voltak veszteségeik.
Számos sárkány esett el a küzdelemben, s e küzdelem kevés dicsőséget hozott számukra.
Tiszteletük, félelmük azonban nem csökkent az ősi sárkány iránt. Látták, mire képes, s látták, hogyan pusztított a csata alatt.
A halandó sárkányokkal velük született az ősiek tisztelete, s most sem kételkednek a velük lévő úrnőben.
A Sárkányok völgyéből, Enionból azóta érkezett még erősítés, a holtak halálhírét is eljuttatták az ottaniakhoz, s bár újabb csata nem dúlt, az ég urai uralmuk alá hajtották egész Nyugati szegletet. A Sárkányok völgyétől egészen Izra erdejéig, s a Hyarmenya-dzsungelig terjednek az általuk felügyelt területek.
Furia nem tétlenkedett. Számos sárkányát juttatta be apránként az ellenség sorai közé, míg a Sötét fenyves orkjainak is adott néhanapján némi muníciót. Ott ők tartják a frontot az Olassië városában élő elfek és Középvidék felé.
Most azonban eljött az idő, hogy kitakarítsák a kétlábúakat egész Nyugatról. A sárkány tábor szokás szerint jól szervezett, mindenki tudja dolgát, s mindenki felkészült arra, hogy úrnőjük kiadja a parancsot*

//Üdvözlök mindenkit az új mesében!
Aki szeretné, hogy bemeséljem érkezését, kérem, jelezze Kalandmesternek, vagy Admin 2-nek priviben, egyébiránt a fantáziátokra bízom, ki, hogyan kerül a mese helyszínére.
A szokásos szabályok érvényesek, egy hét a reagálási idő, azután a Kalandmester ír, és aki nem játszik, az a Kalandmesterre bízza a karija sorsát.

Két helyszínt használunk most, egyik Verinol:

http://newagelanuria.hungarianforum.net/t16-verinol

másik pedig a Nyugati szeglet:

http://newagelanuria.hungarianforum.net/t193-nyugati-szeglet

A két helyszín között lehetséges átjárás, természetesen a fizika törvényeit figyelembe véve.

Jó szórakozást kívánok mindkét oldal képviselőinek!

Kalandmester //
Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 355
Életkor : 1123
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 19 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 19 Icon_minitime2019-07-14, 9:21 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

*Az ősi sárkány legkedveltebb kétlábú alakjában figyeli a naplemente fényeit. Ez az éj lesz az, amikor Verinolt is beveszik sárkányai, s a teljes Nyugati szegletet megtisztítja a kétlábúaktól.
Aztán majd fordulhat keletnek. Előbb Lanur tornyát fogja a földdel egyenlővé tenni, majd következhet az elfek, s Lanur teljes maradék pereputtya.
Furia összefonja karjait keblei előtt.
A nap narancsos korongja lassan eltűnik a horizont mögött.
Darlath, a kék sárkány már állítja hadrendbe a sereget. A nőstény fekete szemei meg sem rebbennek.
Kebelében szíve sem ver sebesebben, a tervek készen állnak, ezúttal nem lesznek a halandó sárkányoknak olyan veszteségeik, mint az előző csatában. Gyors lesz a siker és lehengerlő.
Megfordul, hogy szemügyre vegye a sereget. A hatalmas tömeg már alakzatba állt, úgy fognak felszállni is. Rendezett, egyenes sorokon néz végig, s látja, amint fentről a kék sárkány rendezgeti őket.*
Vissza az elejére Go down
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 265
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 19 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 19 Icon_minitime2019-07-16, 5:39 am

//Mese: Nyugat ékköve//

* Nem sok időm volt kiheverni az Ekorinban eltöltött napokat, de ez idő alatt nem csak kosz ragadt rám és némi sebhely maradt rajtam. Sokat tanultam az ekorin harcosoktól.
Csak néhány hete érkeztem vissza a sereghez, ahol az utolsó pillanatig gőzerővel zajlottak a csata előkészületei.
Kissé idegesen fészkelődtem a sorban, követve az utasításokat, melyet Darlath adott ki, s melyeket az alacsonyabb beosztású parancsnokok hajtattak végre. Már a pusmogások is kezdtek elhalkulni, mindenki ideges volt. A sereg nagyon fegyelmezett, a felállított sorok szögegyenesek. Bár sárkányok volnánk, egy egyszerű kétlábú szemszögéből inkább állatok, mint értelmes teremtmények, erről a katonás rendről bármelyik haderő példát vehetne. Látványunk halálos félelmet kelt bármely ellenség szívében. Ezelőtt csupán egy nagy összecsapásban vettem részt, így még most sem igazán érzem magam igazi, harcban edzett katonának. Jobb oldalamon viszont egy nálam jóval több csatát látott vörös sárkány állt, pofáját és testét rút sebek borították, s nyomát sem éreztem rajta izgatottságnak vagy idegességnek. Észrevette a rá vetülő lopott pillantásaim, s fészkelődésem, de nem szólt semmit, hiszen mindenki csak az indulást jelző hangra várt. Semmihez sem fogható érzés, amikor a sárkánytömeg egyszerre megindul. Ilyenkor nincs egyén, csak az egység van. Minden sárkány egyszerre mozog, egyszerre lélegzik, s a jelre mindenki szíve egyszerre dobban egy nagyot, egészen az első csapásig, ami hamar lyukat üt ezen a harmónián.
Elég furcsa belegondolni, hogy idáig eljutottunk, s hogy ha most győzünk lassan az egész Nyugat sárkánymancsban lesz. Őszintén remélem, hogy megéri az áldozat, hogy valóban egy szebb jövő vár a népemre és nem kockáztatom hiába az életemet.*
Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 355
Életkor : 1123
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 19 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 19 Icon_minitime2019-07-18, 1:23 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

*A sötét pillantás a hozzá képest hatalmas sárkányokra vetül. Csupán egy szempillantás, mire felveszi ébenfekete alakját. Az ősi sárkány nem terjeszti ki szárnyait. Oldala mellé vonja kecsesen, s megemelve sötét fejét, végigtekint a seregen ismét, s vár.
Ha a pikkelyeken meglátja tükröződni a nap vörösbe váltó színét, szólásra nyitja száját.*
- Népünk emlékezni fog e pillanatra, midőn a Sárkányok Völgyétől délnek minden területe uralma alá kerül. Eltakarítjuk a kétlábúak bűzös lábnyomát is földünkről. Azon földről, mely ősidők óta a miénk!
Induljunk hát, terjesszétek ki szárnyatok, csapjatok le Verinolra, s öljetek meg minden kétlábút, ki ott él, s mozog! Maak my dood! Slag dit op! //Öljétek meg mind! Csatára fel!//

*Ezzel Darlathra villannak fekete szemei, s kivillantja hegyes, éles fogait, meglebbenti szárnyait, mellyel forgószelet kavar.
A levegőbe emelkedik, s ha Darlath követi, majd őt követi az egész sereg. Módszeresen, rendben emelkednek a magasba, zárt alakzatuk nem bomlik meg, s a sárkányok rikoltása betölti az eget.
A lenyugvó nap utolsó sugarai megvilágítják a sárkányok hatalmas seregét. Vörös színe megfesti az arany, vörös, kék pikkelyeket, a szárnyak alatt süvít a levegő. A sárkányok hadserege harcra indul.*
Vissza az elejére Go down
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 214

Nyugati szeglet - Page 19 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 19 Icon_minitime2019-07-20, 2:25 pm

//Mese: Nyugat ékköve - Alamaise//

*A sárkányok serege fegyelmezetten várja, hogy úrnőjük kiadja a parancsot. Köztük van Alamaise is, a kék sárkány, ki Ekorinban járt Furia engedélyével Hossinnál, a sárkányok csatlósánál.
Az ősi sárkánynak nem volt ideje beszélni a visszatérővel, tán nem is nagyon akart.
Alamaise számára ismerős lehet a sereg alparancsnoka, a szintén kék pikkelyekkel borított Darlath. Az ő vezetésével ütöttek rajta a Sötét fenyvesből hazafelé tartó elf seregen, kik Edain, a nyugati elf város harcosai voltak.
Talán más sárkányok is azok, hisz töltött velük időt, ám nem láthatja azokat, kikkel Sendel felderítésére mentek. Avrae, a vörös nőstény, s Parath az arany sárkány is jelen vannak a seregben.
Az ében színű nőstény rövid beszéde után a föld is megremeg, amikor az első sárkányok elrugaszkodnak a levegőbe.
Sebesült már nincs közöttük, az elesetteket pótolták, a sereg friss és kipihent.
Rémületes látványt nyújthatnának, ha látná őket bárki is, ám a Nyugati szegletben csupán sárkányok vannak már.
A levegő is remeg a magasba törő sárkányok körül, alakzatuk a jól ismert V alakot mintázza, egymás nyomában haladnak, több rajban. Egyik a másikat követi, s néma csendbe burkolóznak.
Mind érzik a csata súlyát, sokan, főként a Völgyből érkezettek várják is, hogy fogaikat, karmaikat kétlábúak húsába fájják, hogy testeket tépjenek szét, vért ontsanak. Egyesekben a bosszú munkál a sendeli veszteségek miatt, másokban a vakhit az ősi sárkányok igazában. Megint másokat csak a hűség visz előre, s népük iránti szeretet.
A sereg mind magasabba emelkedik a hűs levegőben. A cél, Verinol pedig mind közelebb kerül. Hamarosan láthatóvá válik a tenger csillogása, s a partján egy apró, sötét pont, melyre egyre növekszik: Verinol vára.*
Vissza az elejére Go down
Kain Namelyr
Arany sárkány
Kain Namelyr

Hozzászólások száma : 1911
Életkor : 738
Munkahely : A magam ura vagyok

Character sheet
Nép: Sárkányok
Nyugati szeglet - Page 19 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 19 Icon_minitime2019-12-28, 9:33 pm

//Silarona keresése//

*Napok teltek el, napok hosszú sora, mire a következő pontra ér.
A Nyugati szeglet, az, ahol a sárkányok, s az orkok az urak. Ez nem Edain rejtett tünde városa, nem Lanur tornya, hol még mindig Singarme és Mogan az urak, Onoria és Lanuria oldalán. Ez a sárkányok uralta, kifosztott, lerabolt, felégetett terület.
Az arany sárkány óvatosan köröz, minden pillanatban számít arra, hogy fajtársaiba botlik, egy őrjáratba, vagy csak egy kósza sárkányba, kinek egyetlen célja az áruló Kain legyilkolása, hogy aztán fejét felmutathassa Furiának.
Sietve landol a kupac fehér csont mellett. A tolvaj mégsem hazudott, járt itt a kedvese.
Abban, hogy hogyan került a kendő az enyveskezű félelfhez, még mindig hazudhatott Jeremy neki.
Arany orrlyukain mélyet szippant a csontok feletti szagokból. Nem sárkánycsontok, nem is emberi csontok.
Egymásra vannak halmozva, ezek vadak, és háziállatok csontjai. Tán a sárkányhad halmozta egymásra őket, mikor elfogyasztották róluk a húst.
Az arany sárkány számára azonban nincs több látni való itt.*
- Wys my waar u meester is!
*A derengésre Namelyr ismét behunyja szemét, s a következő pillanatban emelkedik is a magasba.
Szerencséjére még időben veszi észre a felé tartó három sárkányt. Nem tudja kivenni színüket, de nagy valószínűséggel egy arany, egy vörös és egy kék lehetnek. Egy őrjárat tagjai.
A hatalmas, arany sárkány sietve emelkedik magasabba, s széles szárnyai immáron egyre nagyobb sebességre ösztönzik.
Ilyen távolságból nem tudhatják, ki ő, s bár menekülése feltűnő lehet, hátrapillantva még látja, amint egyre kisebbek lesznek.
A biztonság kedvéért a teleportálás igéjét is elmorogja magának, s eltűnik szem elől.*


_________________
"Egy kóbor álmodó.
Ez vagyok én,
messze szálldosó
a mindenség tengerén."
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Nyugati szeglet - Page 19 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nyugati szeglet   Nyugati szeglet - Page 19 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Nyugati szeglet
Vissza az elejére 
19 / 19 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 11 ... 17, 18, 19

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Nyugati szeglet-
Ugrás: