LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Share
 

 Nemesi udvarház

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Next
SzerzőÜzenet
Daxa Lavenir
Zöld elf
Daxa Lavenir

Hozzászólások száma : 372
Életkor : 181
Munkahely : Idomár

Character sheet
Nép: Elfek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-02, 11:43 pm

Bál a nemesi udvarházban

AnironSzerencsére Elmiron könnyed mozdulattal terel maga mögé, így az elf hölgy csak neki ütközik, nekem nem. Csendesen követem végig tekintetemmel a nőt, majd nézek körbe, mások is értetlen csendben figyelnek. Végül inkább visszafordulnak a maguk dolgához, ahogy mi is. A nemes karját nyújtja, én pedig bele karolok.
- Szívesen szívnék egy kis friss levegőt. Kezd idebent fullasztóan meleg lenni. - pillantok az erkély felé. Valóban, kissé meleg van itt, a sok vendég hamar be leheli a teret, főleg, ha közben táncolnak is. Ha a férfi ki kísér, úgy lassan kilépek vele a hűvös levegőre. Bundás köpenyem kicsit összébb húzom magamon, közben kezem sérült vállamra teszem, s finoman, pillantás nélkül "vizsgálom" meg ujjaimmal. A seb... úgy gyógyul, mintha egy gyógyító órák óta csak kezelne. Ami egyrészt jó, másrészt... A férfire pillantok, fürkészőn, másodpercekig csak nézve, s gondolkodva azon, hogy lehetséges ez, majd halkan megszólalok.
- Azt hiszem... szükségem volna egy percre, s egy szobára.. - mondom, hirtelen meggondolva magam. Nem kívánok mosdóba, vagy fürdőbe menni. Habár nemesség él itt, mind tudjuk, hogy kik takarítanak ezek után, s ha éppen nem ért rá a cseléd, mielőtt bementem... Mondjuk inkább úgy, nem akarom, hogy sebem elfertőződjön. Azonban ha ilyen mértékkel gyógyul továbbra is, lesz más gondom vele. Megfordulok a terem felé, s elindulok vissza. Ha Elmiron elkísérne, nem gátolom meg, kellemes társaság annak ellenére, hogy tudom, a nemesség nagy része maszkot hord... ahogy én is. Ez a kelme, az ékszerek, a tánc, a beszéd. Mind-mind álca, mert ez illő... de magam inkább képzelem egy szalmakazal, vagy fatövébe, ágy helyett aludni.


A hozzászólást Daxa Lavenir összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-01-08, 1:56 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 799

Character sheet
Nép: Elfek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-03, 11:53 am

//Hossin//

Talán az arca, Kana elszomorodó arca az, ami megmozdítja a lelkiismeretemet és kissé elvörösödve újból közelebb lépek, hiszen nem vele volt bajom, sőt…….
Sokszor és sokat gondoltam rá, miután sikerült meglépnem Nawa kényszerű társaságából. Tulajdonképpen Kana-nak köszönhetem, hogy most itt lehetek és amúgy is éreztem némi………szóval eléggé megdobogtatta a szívem és most nem a félelem miatt gondoltam erre.
Persze az okom is megvolt rá, hogy óvatos legyek, hiszen ő Hossin-nal távozott és nem tartom valószínűnek, hogy odahagyta volna a bandát, így itteni megjelenése minden lehetett csak nem véletlen. És nem gondolnám azt sem, hogy tudhatta volna ide jövök és ezért lenne itt…….vagy mégis?
Megborzongat a felém lövellt tekintete, de mielőtt még válaszolhatnék szavaira, megfordul és elindul a kijárat felé. Eléggé le vagyok döbbenve ahhoz, hogy ne azonnal rohanjak utána, de kis fáziskéséssel azért sikerül.
Cikkcakkban kerülgetve a táncoló párokat sikerül utolérnem épp, hogy elhagyja a termet.
- Várj! Kana várj! – igyekszem megtagadni a kezét, hogy megállásra késztessem. – Nem úgy gondoltam, csak…….csak ….olyan meglepő, hogy váratlanul ért itt a látványod? Ne legyél rám mérges, hogy így reagáltam, hiszen tudod jól, hogy mit kockáztattam azzal, hogy elhagytam Nawa-t és az apádat. – okolom meg viselkedésemet, aztán ismét a szemembe költözik a gyanakvás, ahogy meglátok még két ismerős arcot, bár a nevükre nem emlékszem. – És ők? Talán ők is a régi szép emlékek miatt vannak itt, ahogy te? – intek feléjük.
Kezd szokatlanul izgalmas lenni a bál és nem úgy, ahogy előre terveztem.
Vissza az elejére Go down
Roober
Istenség
Roober

Hozzászólások száma : 484
Munkahely : Sárkányistenség

Character sheet
Nép: Istenek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-03, 12:50 pm

// Bál, Daxa //

*Az istenség karját nyújtja, s az elf el is fogadja azt. Némán bólint a férfi, elfogadva, hogy a friss levegőre menjenek ki.
Elmiron is érzi a hűvös levegőt, hiszen a téli hideg még az erkélyen is átfúj. Azonban az elf vastag köpenyt hord, s így ha összébb húzza magát, valószínűleg nem fog megfázni.
Az északi nemes nem aggódik saját egészsége miatt. Ezt a testet akkor bontja le, amikor kedve tartja, s akkor is építi újra, vagy hoz létre helyette másikat.
Úgy tesz, mintha nem venné észre a fürkésző pillantást, azonban magában intő jelnek veszi, ha nem kívánja felfedni valódi kilétét, hogy ezentúl óvatosabban bánjon Daxával.
Fürkészi az udvaron mulatozó köznépet. Innen, az erkélyről olyan, mintha nyüzsgő gyermekek játszadoznának odalent, miközben esznek-isznak, mulatoznak. A tarsisi nemesek megteremtették a hangulatot, akad itt is zenész, aki mulatozásra teremt lehetőséget a póroknak odakint.*
- Természetesen!
Remélem, nincs semmi gond.

*Teszi még hozzá, miközben vállalja, hogy elkíséri a nőt.*
- Feltételezem, van saját szobája, hol megszállt, s holmiját is elhelyezte a bál idejére. Amennyiben engedi, örömmel kísérem el oda, s remélem, társaságom kielégíti kegyed.
*Roober tudatában van, hogy felajánlására nem válaszolt semmit a nő, hogy valójában akarja, vagy nem akarja, gyanút fogott, vagy sem, azt csupán gondolataiból vehetné ki, ám nem kíván turkálni fejében.
Meghagyja szabad akaratát, és függetlenségét.*
Vissza az elejére Go down
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 462
Életkor : 1704

Character sheet
Nép: Kísértetek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-03, 2:03 pm

/Sanctis /
*A férfira egy haragos pillantás vetül, majd halk szavak érnek el hozzá.
- Lehet... nem mindenkinek járt ki az ami neked Sanctis... Akkor beszélj nekem a jó modorról mikor karddal a kezedben véded saját életed... Sok mindent megváltoztat, egy ember neveltetésén ha vér mocskolja be kezének minden porcikáját.... C
*Azzal ott hagyom a duót, könnyen megfelejtkeztem álcámról, s arról is hogy most nem a saját testemben vagyok, sőt testem amiben voltam már nagy valószínűséggel a férgek falják fel valahol elrejtve a hegyem mélyén.
Vissza az elejére Go down
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Hozzászólások száma : 556
Munkahely : néha akad..

Character sheet
Nép: Elfek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-03, 2:58 pm

* Lysanor erzi hogy megfogtak es hamarosan Cornelius is erkezik. A 2 ferfi kozti ellenszenv is meglepi bar az elobbi tancpartnerenek nem eppen megnyero a modora.*
- Maradok meg...
* Allt meg tanacstalanul. Nagyon felzaklatta magat es plane Aden nevenek emlitese is.*
- Aden? Ot jobb elfelejteni, mint emlekezni ra. Soha nem szeretett, velem ellentetben. Gyulolom azert is mert meg akart olni.Nem tudom mi kozod van hozza de nem akarok tobbet hallani arrol a hitvany alakrol.
* Mondta duhosen es figyelte, ahogy Hossin ujra kostolgatja Corneliust. De valami nem hagyja nyugodni..*
- Ver mocskolja az on kezet uram? Mirol beszel nekunk ez az ifju?
* Vonta kerdore a nemes urat, ez is meglepte. Aztan figyelte Hossin tavolodo alakjat, amint egy ismeros tunt fel mellette, a meglepetesek sorozata nem szunt meg.*
~ A fel elf a barlangbol....
* Eszrevette, hogy a fel elf is felfigyelt ra es Corneliusra is, igy lement a ket ferfihoz.*
- Szep jo estet uram. Mi mar talakoztunk annak idejen.
* Nyujtotta a kezet Jeremy fele. Valahogy, valamiert regebben megkedvelte. Talan azert mert o kepes volt vele egy picit feledtetni Kaint.*

_________________
Nemesi udvarház - Page 6 Ni94ysxz2pl1lph9n2
Ha elsodor az élet vihara, állj talpra, és nézz vele újra szembe!


A karakter dala
Vissza az elejére Go down
Daxa Lavenir
Zöld elf
Daxa Lavenir

Hozzászólások száma : 372
Életkor : 181
Munkahely : Idomár

Character sheet
Nép: Elfek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-03, 7:41 pm

Bál a nemesi udvarházban

AnironIgazából akart válaszolni a férfinek, hogy örülne a segítségnek, de eszébe jutottak a sebével kapcsolatos tennivalók, amik teljesen kizökkentették.
- Kaptam egyet, igen. Bár csak megmondták hol van, s felvitték oda a táskám, de ... őszintén szólva már fogalmam sincs, mit mondtak. - mondom kicsit elpirulva szégyenemben, s oldalra is pillantok, egy kósza tincsemet hátra tűrve fülem mögé. Nem igazán figyeltem oda arra, amit a cseléd mondott, mert hadart és közben haladt, rengeteg vendéget kellett fogadnia és átvennie a csomagjaikat, engem pedig jobban lekötött a hely és a magam bánata. Így visszagondolva talán jobban is odafigyelhettem volna. Kár, hogy a kulcson nincs rajta a szobaszám.
Mindenesetre, ha Elmironnak nincs jobb ötlete, hát útba igazítást kérek, hátha megkeresik. Ha addig várni kell, benyúlok köpenyem alá, s megtapogatom sebem, míg magam elé bambulok. Kész csoda. Azonban a csodáknak is lehetnek hátrányaik, s ezúttal is van egy aprócska, de könnyen kezelhető.. remélhetőleg.
Leengedem kezem, és ismét a férfire pillantok.
- Visszatérve... örülnék, ha valamilyen módon apám nyomára tudnánk bukkanni.


A hozzászólást Daxa Lavenir összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-01-08, 1:56 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Cornelius de Sanctis
Nemes
Cornelius de Sanctis

Hozzászólások száma : 57
Életkor : 47
Munkahely : Adok-veszek

Character sheet
Nép: Emberek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-03, 8:38 pm

//Lysanor, Hossin//

- Úgy, hát az én kezemhez vér, avagy tisztességtelenség sem tapad. S míg nevem sem tudod helyesen ejteni, csupán szánalom lehet jussod, Hower, uram.
S hogy kérdésére feleljek kegyednek…
*Fordul a de Sanctis ház sarja Lysanor felé.*
- Nekem sosem mocskolta vér kezemet. Tisztességes, s becsületes ház sarja vagyok, melynek tagjait tisztelet övezi a Birodalomban. Büszkék vagyunk e névre, melyet igencsak vigyázunk. Eme ifjú, ha szabad úgy szólanom róla, nevem próbálja mocskolni, hisz kegyed is felzaklatta, s látja, képtelen úriemberhez méltón viselkedni.
~ Meglepő, nem így ismertem meg, ám könnyen lehet, családja hamarabb esik el atyám támogatásától, mintsem remélné….e viselkedés, nyílt színen bemocskolni egy de Sanctist, egész házunk számára elítélendő.~
*Ám mi ezután következett, mélyen elgondolkodtatta a nemes urat. Vajh, ezen elffel érdemes-e törődnie, hisz oly sebbel-lobbal szalad az után, ki oly tiszteletlen lehetett vele, hogy orcáját illette kezével, s jelentet rendezett a bál kellős közepén, mintha erős kötődés lenne hozzá.
Poharát emelve néz a hölgy után, s csupán neveltetése teszi, hogy nem keres más társaság után.
Ott állva szemléli a lentieket, ám ha a fehér hajú el szépség nem érkezik vissza röpke időn belül, ő maga is új társaság után néz, s feledi az elfet.*

Vissza az elejére Go down
Roober
Istenség
Roober

Hozzászólások száma : 484
Munkahely : Sárkányistenség

Character sheet
Nép: Istenek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-04, 11:36 am

//Báltermen kívül, Daxa//

*Elmironnak tetszik a zavarban lévő nő. Mégsem él vissza ezzel a helyzettel, holott már nyelvén volt a mondat, hogy megjegyezze, igazán vonzó teremtés, amikor elpirul.
Így azonban sietve teszi hozzá második eszébe ötlő gondolatát a lány szavaihoz.*
- Feltételezem, van nyilvántartásuk, amiből megállapítható, melyik az a szoba.
És könnyen találni fogunk olyat, aki ezt használni is tudja érdekünkben.

*Könnyen lehetséges, hogy ha szám nem is, jelzés azért akad, hiszen hacsak nem ugyanolyan kulcsok vannak az egész udvarházban, meg kell különböztetni őket, akár színnel, akár valami vésettel egymástól. Nem lehet több száz szobára próbálgatni a kulcsokat, hogy majdcsak megfelel valamelyik.
S ezt bizonyára jól is gondolja, nem alaptalanul, hiszen nem első bálja ez itt.
A cseléd, akit végül megkérnek, sietve viszi a kulcsot magával, s míg visszatér, Roober is észreveszi a sebét tapogató mozdulatot.*
- Fáj…?
*Teszi fel a kérdést, s hangja érzékenységet rejt, figyel a halandóra, akinek testén több sebesülés is volt találkozásukkor.
Aztán a nő szavaira is reagálni próbál.*
- Mint mondottam, érdemes megpróbálni. Ha nem hagyta el a Birodalmat, lehetséges a nyomára bukkanni.
*A cseléd visszatér, s már hívja is a párt magával.*
Vissza az elejére Go down
Daxa Lavenir
Zöld elf
Daxa Lavenir

Hozzászólások száma : 372
Életkor : 181
Munkahely : Idomár

Character sheet
Nép: Elfek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-04, 12:19 pm

Bál a nemesi udvarházban

AnironA cseléd lány végül kideríti a szobám hollétét, míg Elmiron az én hogylétemért kérdez.
- Nem fáj, egészen más a gond. - mondom rápillantva, nyugtató mosollyal, majd mikor a lány visszatér, követem a férfivel.
- Miként lehetne rátalálni? - kérdezem lépeink közben a férfitől. Amint meg van a szoba, már nyitom is ki a visszakapott kulccsal, majd megállok az ajtóban, a férfit nem engedem be egyenlőre.
- Csak... egy perc. Bocsánat. - szabadkozom, majd becsukom az ajtót. A tükrös fésülködő asztal felé sietek, köpenyem út közben kapcsolom ki és dobom le, s a sérült vállamnál kicsatolom a ruhát, hogy letekerhessem róla a kötést. Megállok a tükör előtt, óvatosan lehúzom az utolsó fehér anyagot a vállamról, hogy megnézhessem a sebem. Ami... már szinte nem is seb. Kell egy perc, hogy ezt fel tudjam fogni. A varratok, amik benne vannak lassan bele nőnek, ha most nem szedem ki. A varratok saját készítésűek, kivéve egyet. Nem a szokásos fajta, amit a vajákosok használnak... Természet mágiával kért pókok szőttek erős fonalat, hogy ne szakadhasson el. A vállam mindkét felén, elől is és hátul is bevarrták a sebet... És a combom. Hamar felhúzom a szoknyámat, a kötés alá pillantva megnézem azt a sebet is. Úgy áll, mint a többi. Visszapillantok a tükörbe, saját szemembe, az asztalra támaszkodva. Feltenném a kérdést, hogy ki lehet, de talán soha nem kapnék választ. Szemeim lesiklanak a tükörről és más után kutatnak. Ollóm nincs, csak késem.
Halkan sóhajtok.
Kénytelen leszek azzal ügyködni. Megfordulok, gyorsan megkeresem a behordott cuccomat, s a legkisebb, legélesebb késemet kiveszem belőle. Visszasietek az fésülködőasztalhoz, leülök, szoknyám felhúzva leszedem a gézt, majd óvatosan vágom el a varrataim, majd ajkamba harapva óvatosan húzom ki őket. Az érzéstől borsódzik a hátam, és kicsit fáj is... De szükséges.
Amint meg van a négy apró, de vastag pókfonál, a földre dobom megkönnyebbülten.. Azonban még a vállam hátra van.

Ha Elmiron közben utánam kérdez az ajtón át, kérek még egy-két percet.

Elől is kiszedem a varrataimat a vállamból, pár az is bele telik egy-két percbe. Számomra kevéssé tűnik így fel az idő múlása. Azonban van egy gondom. Hátra pillantok vállam felett... Ehhez kell még egy ember. Ismét a tükörbe pillantok. Ha egy gyógyító szedné ki, nem zavarna. Ha egy ismerős, egy családtag volna... De egy idegent nem kérhetek meg rá. Lerakom a kést az asztalra, nem babrálok a kötésekkel, a vállamra egyedül amúgy is aligha tudnám feltenni. Visszacsatolom a vállamon a ruhát, majd felkapom a földről a köpenyem, magamra terítem és kilépek a szobából, az előbbi kellemetlen érzésektől kicsit sápadtan. Ha Elmiron ott van, lehajtva fejem, biccentek kissé.
- Elnézést, hogy megvárakoztattam.


A hozzászólást Daxa Lavenir összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-01-08, 1:55 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 462
Életkor : 1704

Character sheet
Nép: Kísértetek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-04, 10:45 pm

/Jerry/
*Ahogy utól éri az ifjú tolvaj máris szavatkozni kezd, s Kana szemei a szokásosnál is sötétebbek lesznek mikor társairól kérdez. Arca elvörösödik, mikor a fiú ruhába bújt Grácia megfogja a vállát majd halkan megszólal.
- Nyugi, ha már kosarat kaptál akkor majd én táncolok veled, viszont az első tánc egyértelmű, hogy a kísért hölgyet illeti. Odabent megvárunk...
*Elereszti a lány vállát majd szőke barátnőjével elindul befelé s magára hagyják Jeremyvel.
- Mondtam te ostoba... Akármerre is jársz megtalállak míg azt hordod...
* Ekkor ugrik egy elf a képbe, aki szinte azonnal le is támadja Jeremyt, lassú hideg szél kezd fújni a bejáratnál. Kana dühös tekintettel fordul a lány felé, majd vissza Jeremyhez.
- Igazán kezd érdekes lenni, oly érdekes, hogy már engem is magával ragad... Jeremy. - majd oda fordul a lány felé.- Te meg vak vagy vagy süket, hogy így belerontasz egy beszélgetésbe mert ismered az urat...
*A szél egyre hidegebb így tél táján ez nem is oly feltűnő.
- Mindegy Elmegyek... Amúgy sem vágytam erre a felhajtásra....
*Néz végig vörös ruháján, majd ha Jeremy nem tartóztatja fel elindul a lépcsőn lefelé.
- Elf... Sokáig szeretnéd még futtatni ezt az igen jól öltözött ebet magad mögött...
*Gúnyos hangvétele nem a nemesnek Szólt, mindinkább a fehér hajú elf lánynak.
- Cc ismerjük egymást... Igaz Jeremy... Ha már van ki utánad koslat lehet feleslegesen jöttem...
~Olyan áhh!
*A vörös ruhán kívül semmi nem volt a lányon megsem fázott, hozzá volt már szokva a hideg szelekhez, így lassanként elindult, a nemes mellé érve rá pillant majd halkan megszólal.
- Sok hűhó semmiért... Látod egy csónakban evezünk... Ha már ilyen díszes az öltözete találhatna olyan partnert is aki maga után fut s nem fordítva....- nagy sóhaj következik majd folytatja- Ez csak egy bölcs gondolat mindkettőnknek...
Vissza az elejére Go down
Roober
Istenség
Roober

Hozzászólások száma : 484
Munkahely : Sárkányistenség

Character sheet
Nép: Istenek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-05, 11:53 am

//Bál, Daxa Smile //

*A szobához menet az istenség csendesen sétál, karján a vörös hajú elffel.*
- Nevét tudjuk, származását, ismertető jeleit igen, talán nem is olyan sok elf vadász jár keleten.
Emellett érdemes azt, kivel vadászott, megkérdezni, mit tud róla.
Egy kis nyomozás, hölgyem.

*Mosolyodik el az északi nemes könnyedén. Mintha nem először tenne effélét, habár nem tudni, sűrűn előfordult-e ez vele.
Amíg várakozik, háttal a szoba ajtaja melletti falnak dől. Kezeit zsebeibe rejti, s magában mosolyogva várja a nőt.
Nem hallgatózik, de kezdi sokallni a várakozást. A lány után sem kémkedik, izgalmasabb a halandók beszűkült érzékeivel játszani ezt a játékot, mintha felhasználná isteni képességeit.
Még ennek tudatában is tisztában van vele, mi történik a világban sárkányaival. Tisztában van a nyugati falvak pusztításával, északon a hegyek közötti sárkányok tetteivel, még azzal is, hogy mit művel a fehér elf által keresett Kain Namelyr a Hajnal völgyében.
Téren és időn túli lény, akárcsak a többi istenség, s mindehhez nincs szüksége sem arra, hogy kilépjen ebből a testből, sem arra, hogy elgondolkodjon rajta. Ő jelen van ott is.
Végül csak kopogtat halkan, hogy magára vonja a figyelmet.*
- Szüksége van segítségre?
*Magában nyugtázza, hogy a lány hamarosan megérkezik mellé.
Amikor valóban kilép, a csillogó tekintet aggódóvá válik, ahogy végigsiklik Daxa alakján, s megállapodik sápadt arcán.*
- Szerezhetek egy pohár vizet, vagy örömmel kivezetem a friss levegőre, ha szükséges….
*Jegyzi meg gyorsan, elengedve a füle mellett a bocsánatkérést. Csak utána jegyzi meg félhalkan.*
- Egy férfi tudjon várni a nőre, kivált, ha oltalma alatt tudja.
Vissza az elejére Go down
Daxa Lavenir
Zöld elf
Daxa Lavenir

Hozzászólások száma : 372
Életkor : 181
Munkahely : Idomár

Character sheet
Nép: Elfek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-05, 1:51 pm

Bál a nemesi udvarházban

Aniron- Úgy hangzik, mintha nem lenne nehéz önnek megtalálni Őt... - mosolygom rá a szobámhoz érve.
Odabent a varratok kiszedésével töltöm az időt, már ahonnan tudom... Sajnos a vállam hátuljához nem tudok hozzáférni, így nem tudom onnan kiszedni. Persze a férfi már percek óta odakint várakozik, s már érdeklődött, én pedig kénytelen voltam még egy kis időt kérni.
Mikor ki megyek, a férfi aggódón mér végig, s már is kérdezi, mit tehetne, mire haloványan rámosolygom.
- Azt hiszem, ebben a sorrendben mindkettő jól jönne... Mondja, van vajákosa az udvarháznak? - kérdezem újfent belekarolva a férfibe, szét nézve a folyosón. A színem kezd végre visszatérni, de a vállam azért még aggaszt. Ha sokáig halogatom a varratok kiszedését... Bah, bele gondolni is rossz.
Ha elindulunk valamerre, s megkapom a válaszokat, bólintok, s hagyom, hogy a férfi vezessen abba az irányba, amelybe gondolja.


A hozzászólást Daxa Lavenir összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-01-08, 1:55 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Roober
Istenség
Roober

Hozzászólások száma : 484
Munkahely : Sárkányistenség

Character sheet
Nép: Istenek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-06, 1:43 pm

// Bál, Daxa //

- Bizonyára, habár nekem még nem volt rá szükségem.
*Válaszol sietve az északi nemes, miközben karját nyújtja a hölgynek, amibe Daxa bele is karol.
Örömmel látja, hogy lassan, de kezdi visszanyerni színét az elf.*
- Előbb kérünk egy pohár vizet, attól menten jobban lesz.
*Amikor az első cseléd, akit elkap, meghozza, már meg is tudakolja, hol találják az udvarház gyógyítóját.
A cseléd készséggel le is vezeti őket oda, s a nemes, ha Daxa eleget ivott, követi, karján a hölggyel.*
- Ha a víz használ, talán nem is lesz szükség sürgősen a friss levegőre. Azonban, ha úgy érzi, fontosabb, hogy a gyógyító láthassa, s ő majd elmondja a többi teendőt.
*Így, amennyire Daxa tempója engedi, haladnak is tovább a gyógyító felé.
Amikor a cseléd megáll az ajtó előtt, s bekopog, középkorú fehérköpenyes mágus nyit ajtót.
Roober vet egy mosolyt a nőnemű mágusra, s lefegyverző mosollyal szólal meg.*
- E nemes hölgynek segítségre van szüksége. Kérem, lássa el!

Vissza az elejére Go down
Daxa Lavenir
Zöld elf
Daxa Lavenir

Hozzászólások száma : 372
Életkor : 181
Munkahely : Idomár

Character sheet
Nép: Elfek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-06, 3:34 pm

Bál a nemesi udvarházban

Road to CamelotA férfibe karolva elindulnak a folyosón. Lépteim tartása ugyan olyan, mint azelőtt, pedig sebeim fájdalmát ugyan úgy éreznem kellene a varratok rángatása miatt. Szemem sarkából a férfire vizslatok, de csak egy pillanatra, mert a folyosón, találkozunk is egy cselédlánnyal. Az elszalad, hogy vizet hozzon, én pedig addig a bálteremből kiszűrődő zenét hallgatom, miközben gondolkodom. Még mindig a sebem gyógyulásának csodája piszkálja a csőröm, s habár sejtem, hogy ez a nemesi dolog csak egy maszk -akár csak az enyém-, még sem merem szembesíteni a férfit... Túlságosan félek attól, hogy elveszne a lehetőségem megtalálni a családomat. Inkább tartom a számat és játszom tovább a játékot, amelyet ő szeretne.
Ekkor már vissza is tér a szolga, s nyújtja is a vizet, amit megköszönök, s apránként ki is kortyolok. Ezután le vezet minket a gyógyítóhoz. A cseléd bekopog, s egy fehér köpenyes nő nyit ajtót. Elmiron szavai mellé mézes mosoly jár. Nemes.. el is felejtettem neki mondani, hogy vér szerint nem vagyok az. Mondjuk ezt biztos leszűrhette abból, hogy vadász az apám, s nem egy gróf. A mágus méreget minket egy-két másodpercig, láthatóan értetlenül.
- Kérem.. - szólalok meg én is, mire kinyitja az ajtót és beenged minket. Oda bent csak két ember van.. Az egyik a fiatal lovászfiú, aki egy könyvet bújik éppen, a másik egy férfi, aki az egyik ágyon fekszik, s erősen alkohol szagú. Meglehet, neki rövid volt az este, gyors út vezet az ivászattól a betegellátóba. Mikor a nő rákérdez a probléma mibenlétére, leveszem a köpenyem.
- Volt egy lőtt sebem, amit összevarrtak. A varratokat kellene kiszedni.
- Had lám. - mondja közelebb lépve, közben mind a ketten jelentőségteljesen pillantunk Elmironra, s a mágus elhúzza a fehér térelválasztót. Ekkor kapcsolom ki a ruhát a vállamon. - Az istenek szerelmére, ezzel előbb kellett volna gyógyítóhoz mennie! Szerencsére azért még nem késő... - mondja, s elsétál pár dologért. Addig a paravánra pillantok, a férfi felé, majd mikor visszajön a nő, se perc alatt, gyors és gyakorlott mozdulatokkal végzi el a dolgát. Megnézi elől is a sebet, melyet magamnak szedtem ki, aztán a combomon is megmutatom, csak hogy biztos legyek benne, nincs gond. Nincs, de a fejét rázza, mintha valami bele ment volna a fülébe. Egy gyógynövényes edényből, édes keserédes illatú kencét ken még a sebekre vékonyan, majd int, hogy felöltözhetek.
- Ha legközelebb megint varrásokat szerez, ne halassza ilyen sokáig a kiszedésüket... - mondja szigorúan, eltolva a paravánt, addigra én már a köpenyem veszem fel.
- I-igen.. köszönöm... - biccentek még neki mélyen, aztán a férfihez lépek. - Mehetünk...


A hozzászólást Daxa Lavenir összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-01-08, 1:54 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 799

Character sheet
Nép: Elfek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-06, 5:36 pm

//Kana, Lys, Cornelius//

Egy megsemmisítő pillantást vetek az inkább fiúnak titulálható Gracia-ra, aki most is úgy viselkedik, mint akinek lóbálózik is valami a lába között, pedig csak szeretné a némber.
- Te csak menj és tedd boldoggá Lux-ot és hagyj minket magunkra. – villantottam rá egy álságos mosolyt, de a szívem a torkomban dobogott, mert Kana egy cseppet sem tűnt úgy, mint aki megbocsátó hangulatban lenne. – Az a rohadt pecsét! – szisszentem fel, mert egy kis időre sikerült elfeledkeznem róla, de ez nem tartott sokáig. – Kana ne értsd félre, neked bármikor örülök, de nem számítottam rád, főleg nem itt……..
Meglepődve fordulok az új érkező hölgy felé és beletelik egy pár pillanatba, míg rájövök, hogy hol is találkoztam vele, mert akkor egészen másként nézett ki, mint most, így ez nem csoda, bár már az előbb is felfigyeltem rá, mikor elég egyértelműen fejezte ki partnere felé, hogy nem tart igényt a társaságára.
- Hölgyem! – hajtottam meg magam udvariasan. – Lys……..? – böktem ki bizonytalanul míg finoman megszorítottam a kezét. – Igen, ez így van. Rövid találkozás volt, de emlékszem. – éreztem meg magamon Kana perzselő tekintetét, ami miatt elég gyorsan engedtem el az elf lány kacsóját.
- De Kana……! – próbáltam nyugtatni, mert a hideg borzongás, ami a fagyos széltől elfogott rossz előérzetet vetített előre. – Bocsáss meg Lys………Kana ne menj el, beszéljünk! – esem kicsit kétségbe és vetek egy bocsánatkérő és kétségbeesett pillantást Lys-re.
- Senki nem koslat utánam, ne viselkedj már így. Gyere, ott nyugodtan beszélhetünk. – intek egy néptelenebb hely felé. – De akár vissza is mehetünk a melegbe. Nagyon …..szép a ruhád,….tényleg…….csinos vagy, ne duzzogj már, elvégre rám hoztad a frászt! Annyit csak megérdemlek, hogy legalább megmagyarázd! Uram! - biccentettem Cornelius felé is kényszeredetten.
Igyekszem elcibálni onnan, hogy sértései ne okozzanak gondot, nagyon nem lenne jó, ha mindenki ránk figyelne, bár az eltervezett akciómnak valószínűleg már úgy is lőttek.
Vissza az elejére Go down
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 462
Életkor : 1704

Character sheet
Nép: Kísértetek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-07, 1:07 am

/Jerry Cornelius Lys/
*Kana mély lelegzetet vesz, majd halkan megszólal.
- Ostoba vagy...-majd bólint egyet a kapott ajánlatra.- Amúgy sem neked címeztem a koslatást Jerry... Hanem az idegen nemesnek...
* Majd egy utolsó megvető pillantást vet Lys nevű elfre.
- Elnézést ha valami galibát okoztam volna önnek- tekint rá Corneliusra.
* Majd kissé arrébb sétál Jeremyvel az oldalán azon helyre ahova az ifjú tolvaj mutatott.
- Miről szeretnél beszélni... Arról talán, hogy lehet hogy még senki nem keresett meg Hossin kegyeltjei közül? Vagy arról hogy miért jöttem el hozzád egészen Ambaronból... Netán azt is szeretnéd tudni... Miért nem tépett szét Mindenkit a mágiám? Gondolom ezer kérdés van benned... S nálam a válaszok...
* Fonja össze kezeit maga előtt majd kicsit megemeli fejét. A férfi nem sokkal magasabb Nála s szeretné lenézni, de csak Ennyi sikeredett belőle.
- Azért nem keresett senki mert így intéztem... A fenyvesben történt csata óta nem jártam odahaza... Levelet küldtünk apámnak, amiben biztositottuk hogy mindannyian megvagyunk, kivéve Kernont aki Aznap elesett... S saját testével védett meg...
*Majd felhuzza szemöldökét, s még mielött Jerry csak megszólalna ujját a szájára tapasztja.
-Légy hálás azért a pecsétért ami rajtad van, nem lettél halálra ítélve. Csupán össze köt minket... Tudom... Hogy azt mondták ha meglépsz felrobbansz...- suttog egyre halkabban- De az ami rajtad van, rajtam is van... Gondolod bele egyezett volna ekorin hat legősibb tagja... Akiket gyerekkoruk óta ez a család nevelt, hogy gy mozgó robbanószerkezet legyen? Az ami rajtad van nem fog felrobbanni, csak mindig tudni fogjuk merre jársz...
*Emeli el ujját a fiú szájáról.
- Ezt azért mondom el mert....
*Halgat el majd pillant oldalra, kerülve a fiú tekintetét. Lágy fuvallat érkezik feléjük, Kana arca elé fújva haját.
- De légy tisztában vele... Ha feladod a családomat, s Lanuria kezére juttatod... Nem attól kell majd rettegned, hogy egy pillanat alatt ér véget az életed... Velük együtt engem is elárulnál, ahogy most én szegtem meg a törvényeket, akár ki is végezhetnek érte... Az emberek csak ritkán kockáztatják az életüket de vannak dolgok ami miatt megéri...
* Húzódik kicsit Közelebb a fiúhoz.
- A fene se gondolta volna... Hogy ez a valami egy piti kis tolvaj lesz... Aki ellopta azt amit előtte még senki...
* Ellágyul arca majd halkan megszólal.
- Na mi lesz... Fel sem kérsz?
* Nyújtja ki kezét a lány s várja Jerry megfogja e azt.
Vissza az elejére Go down
Roober
Istenség
Roober

Hozzászólások száma : 484
Munkahely : Sárkányistenség

Character sheet
Nép: Istenek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-07, 11:08 am

//Bál, Daxa//

*Nem lehet nem észrevenni a mind gyakoribb gyanakvó-figyelő pillantásokat. Elmiron arca azonban meg sem rezzen. Zavartalanul kíséri a hölgyet.
Ő természetesen tisztában van azzal, hogy nem nemes Daxa, ahogy azzal is, hogy a szó halandók szerinti értelmében ő maga sem nemes ház sarja, inkább csak kiadta magát a ven Gondor ház sarjának.
Nyugodtan teheti, ugyanis az úriember nincs jelen, s akikkel találkozik e név alatt, nem viszik meg a hírt az igazinak.
Amíg a gyógyító és a kísért elf engedi, Roober élvezi a látványt. A sebet, amely kilátszik a levetett köpeny után a ruha alól, s a váll szép vonalát, ahogy a vörös haj ráomlik, a nyak, a kulccsont találkozását.
Egyszóval, gyönyörködik.
Ha már a térelválasztót elhúzzák, s a látvány megszűnik, az istenség lazán újfent zsebre vágja ökleit és tüntetően tanulmányozni kezdi a helyiség mennyezetét.
A paraván nem egy hangszigetelt fal, jól lehet hallani, mit beszélnek odabent, s az istenség biztos abban is, hogy ezt ő okozta.
Azonban sosem lehet véletlen semmi, s ő mossa kezeit, ha a többi istenség számon kéri rajta a történéseket.
A paraván mögül előlépő hölgyekre pillantva ismét elismerőn méri végig a vörös hajút, majd meghajtja fejét a fehérköpenyes felé.*
- Az istenek fizessék meg segítséged, mágusnő!
- Ezért vagyok itt, uram.
*Vágja el a hálálkodás fonalát a mágus, s Elmiron már ki is tárja az ajtót Daxa előtt, ha kilép rajta, ő is követi, s becsukja maga mögött.*
- Ha szabad megjegyeznem, sokkal jobb színben van kegyed.
Érdekli még a friss levegő, netán megajándékozna társaságával idebent a továbbiakban?
A bálteremből kellemes zenék szólnak, az asztalok roskadoznak az étkektől italoktól, de akadnak csendesebb, nyugodtabb zugok is az udvarházban, ahol beszélgetni lehet kényelmesen.

Vissza az elejére Go down
Daxa Lavenir
Zöld elf
Daxa Lavenir

Hozzászólások száma : 372
Életkor : 181
Munkahely : Idomár

Character sheet
Nép: Elfek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-07, 2:07 pm

Bál a nemesi udvarházban

Road to CamelotNem kerüli el figyelmemet Elmiron pillantásai.. vagy inkább az, hogy szinte szemmel fal, de nem teszem szóvá. Ez is egy fajtája a bóknak, csupán szavak nélkül. Ez kevés ahhoz, hogy zavarba ejtsenek, a vadonban bárhová megy az ember lánya -ha épp nem rút- ehhez hasonló tekintetekkel van körülvéve. Hozzá kell szoknia, ha nem akarja, hogy egy idő után idegesítő legyen, s a bókokhoz is, mert persze azok sem maradhatnak el a vizslatások mellett.
A varratokat kiszedi a mágus, majd mikor végeztünk, elindulunk kifelé, a férfi kinyitja előttem az ajtót, amin halkan köszönve, biccentve lépek ki. Elmiron megjegyzésére rápillantok egy halovány mosollyal.
- Köszönöm, jobban is érzem magam. - mondom, majd a férfi kérdésére elmerengek. - Lepjen meg. Szívesen élvezem a társaságát akár kint a csillagok alatt, vagy bent, a kellemes zene mellett. - mondom, s ha ismét felajánlja karját, újfent bele karolok. A kinti hely jobban vonz, de nem ragaszkodom hozzá, ez már csak az életstílusomból is fakad. Nem bírom túl sokáig a mulatozás hangját és hevét, annál nyugodtabb fajta vagyok. De ettől függetlenül elviselem, főleg ha elterelik róla a figyelmem, s hát van elég olyan témánk, amely figyelem elterelő. Figyelnem kell arra is, hogy ha bár én nem vagyok, a férfi attól még lehet éhes, vagy szomjas, így ráhagyom a választás lehetőségét, hogy kielégíthesse igényeit.


A hozzászólást Daxa Lavenir összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-01-08, 1:51 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Roober
Istenség
Roober

Hozzászólások száma : 484
Munkahely : Sárkányistenség

Character sheet
Nép: Istenek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-08, 11:15 am

//Daxa, bálon kívül a bál felett, az udvarházban//

*Roober emberi porhüvelye arcán mosoly jelenik meg. Hát legyen. Karját nyújtja, s büszkén kihúzza magát, amikor a vörös hajú elf belekarol.
Az erkély irányába tartanak, s az út kellemesnek mondható. Daxa sebei immár nem jeleznek fájdalmat, s mozgása is könnyed lehet.
Elmiron eközben végigvezeti a Nemesi udvarház folyosóin, s halkan meg is szólal.*
- Megtisztelő, hogy rám bízza magát.
*Az erkély azonban nem az, amely a bálteremhez közel helyezkedik el. Ez a hely kissé távolabb van, s felfelé néhány lépcsőfokot is meg kell járni hozzá.
A zene mind távolodik, s a folyosókon is kevesebbekkel találkoznak. Inkább csak az udvarházat vigyázó őrök, s mágusok maradnak, akik a nemes urat, s hölgyét nem állítják meg.
Jól láthatóak, mely rendhez tartoznak, s Roober magában Thalomára gondol, aki a mágiát uralja a világban. Biztosan ő is jelen van ebben a pillanatban is, és figyeli, ahogy a sárkányisten egy halandóval sétálgat.*
-Az önök népénél könnyedén állítható, hogy nem változhatott sokat külsőleg édesapja, így a leírása nem tévedhet nagyot.
Valahol mindig is irigyeltem bölcsességüket, melyhez hosszú élet, s ily könnyed mozgás társul.

*Az erkélyre kilépve már Tarsis tetőire, az ünnep miatt a szokottnál jobban kivilágított éjszakára lehet rálátni.
A téli, ünneplő nagyváros látványánál csak egy dolog lehet szebb, az pedig az égbolt, számtalan szikrázó csillagával, melyek most szintén mintha ünnepi ruhába öltöztek volna.
A metsző hidegben szikrázón csillognak tömegeik a sötét égbolton, fényük szinte simogatja Daxa arcát.*
- Egyik kedvenc helyem az udvarházban.

Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 799

Character sheet
Nép: Elfek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-08, 1:35 pm

//Kana//

Erőfeszítésemet siker koronázta, legalábbis abból a szempontból, hogy a lány hajlandó volt velem tartani és nem kellett attól tartanom, hogy azon kívül, hogy vérig sérti valamelyik vendéget, még valami hóviharral romba dönti a kastélyt is.
Az is tagadhatatlan, hogy pontosan megfogalmazta ezek utána bennem felmerült számtalan kérdés egy részét, de a lényeget mindenképpen.
- Nagyrészt, de főleg, hogy te miért vagy itt. – bólintottam most már a szemébe nézve, némileg összeszedve magam a váratlan találkozás okozta sokkból.
Nem kellett azonban nagyon győzködnöm, hogy maga adja meg a felsorolt kérdésekre a választ, ami legalább annyira meglepő volt, mint a megjelenése ezen a bálon.
Bár fizikailag is igyekezett megakadályozni, hogy a szavába vágjak, de ez e nélkül sem sikerült volna, mert különösen szóhoz sem jutottam arra a hírre, hogy a rajtam lévő pecsét nem halálos, nem fogok felrobbanni akkor sem, ha Zaricse-nek hirtelen eszébe jutnék. „Csak” szimplán az arra hivatottnak fáklyaként világítok a sötétben, hogy bárhol, bármikor megtaláljon. Hát ez talán egy fokkal jobb!
- Micsoda megkönnyebbülés…… - hiába igyekeztem azért elég ironikusra sikerült, de ha Kana eléggé ismert tudhatta, hogy ez nem neki szól.
De miután folytatta, úgy vált arcom egyre hitetlenkedővé és szemem tányérnyira tágult, mert azt gondoltam, valószínűleg ez a lány lesz a földön az utolsó, aki bevallja egy férfinek, hogy nem közömbös iránta Míg más lányok a keszkenőjüket adják ajándékba ennek kinyilvánítására, addig Kana az életét. Persze nem tagadhattam, hogy az érzés bennem is utat talált, amikor együtt voltunk, de mióta sikerült a hátam mögött hagyni a Nawa féle rémálmot, igyekeztem kiverni őt a fejemből, hiszen milyen jövőt is képzelhettem volna el Zaricse nevelt lányával, aki már egyszer majdnem megölt. És most Kana itt áll előttem és beismeri, hogy elraboltam a szívét!
- Hát……ööö…..ez…..nem is vagyok piti tolvaj! – nyögöm ki elvörösödve, de persze még véletlenül sem ezt akartam mondani. – Biztos vagy benne,……hogy ezt akarod Kana? – nyúlok az álla alá és emelem meg picit a fejét, hogy mélyen a szemébe nézhessek. – Én sem vagyok közömbös irántad, de …….tudod, hogy nem lennék képes megvédeni se téged, se magamat, ha apád……. – tudhatja, hogy mire célzok, hiszen ha rajtunk a jel, nem bújhatunk el sehová.
De hiába a súlyos kérdések, ez most mégis csak egy bál, ahol egy gyönyörű nő áll előttem arra várva, hogy táncoljak vele és ezt nem mulaszthatom el.
- Szabad? – hajolok meg felé, majd bevezetem a már pörgő-forgó párok közé.
Vissza az elejére Go down
Daxa Lavenir
Zöld elf
Daxa Lavenir

Hozzászólások száma : 372
Életkor : 181
Munkahely : Idomár

Character sheet
Nép: Elfek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-08, 1:51 pm

Bál a nemesi udvarházban

Road to CamelotA férfi elmosolyodik, ahogy rábízom a választást. Belekarolok és elindulunk. Fura érzés, hogy nem fájnak a sebeim. Illetve nem az érzés fura, hanem a tudat... Majd megöl a kíváncsiság, de tartom a számat, mert félek attól, hogy egy kérdés véget vet ennek az egésznek, s nem találom meg apámat soha. Habár most már nekem sem lenne más dolgom, mint végig kérdezni a nemeseket, nem állt-e szolgálatukba rövid időre egy elf vadász. Elmiron szavaira pillantok fel. Nem tudom, merre járunk a házban, egyre kevesebb a vendég, már inkább csak őrök és mágusok vannak itt-ott. Az első gondolatom az, hogy biztos megkóstoltatom vele az öklömet, ha valami sötét, szűkös helyre visz és próbálkozik.. A férfi szavaira rápillantok.
- Természetes úton valóban nem sokat változunk. De rajtunk több heg gyűlhet az évek alatt, s könnyebben bolydulunk meg a magányban, vagy a hosszú céltalan életben. Voltak akik inkább saját kezük által végeztek magukkal, mint hogy még egy évet megéljenek. Mások pedig mindent megtennének, hogy oly hosszú életre tegyenek szert, mint a mienk. Fura az élet. - válaszolom, s pár újabb lépcső fok után egy ajtó mögött a tetőre lyukadunk ki. A hideg szél megfújja karomat, mire elengedem a férfit és magam köré kerítem köpenyem. Már is jobb. Szavai mellett lépkedek előrébb a korlátig, s figyelem Tarsis nyüzsgő éjszakai életét, majd felpillantok az égre.
- Habár mostanában nem vagyok oda az istenekért, azért mindig is letudott nyűgözni kreativitásuk; az csillagok és felhők óceánja, a tájak változatossága, az állatok és növények sokszínűsége... - mondom, s kissé keserű lesz a hangom a szavak alatt. A látvány, aminek boldoggá kellene tennie, inkább elszomorít, habár közel sem vagyok ahhoz a rossz állapotomhoz, mint amilyenben ide jöttem. Féltem a világomat, az életet, amelyet megismertem. A háború már most nagyon sok dolgot átalakított. Nyugatot elsöpörték, Északot szintúgy. A zöld legelőjű, sárga kalászú tájak helyett csak fekete halott mezőket találni. Emberek helyett égett húsú csontvázak tarkítják a tájat, s az állatok riadtan keresnek élhetőbb vidéket. Lehajtom a fejem és csendbe burkolózva figyelem az emeletekkel lejjebb, az udvaron és az utcákon hangoskodókat. Nem értem őket. Próbálok én is felhőtlenül mulatni, de nem megy. Jobban érzem magam a férfi közelében, ez tény, de szinte azt is érzem, ha most Elmiron vissza lépne azon az ajtón, akkor visszazuhannék oda, ahol voltam.
Ez a gondolat pedig megrémiszt. Tudom, hogy ez egy tökéletes randi hely, s a férfi jelei is egyértelműek. Nem akarok kötődni hozzá. Egy emberhez sem akarok mélyebb érzelmeket táplálni, túlságosan félek a végtelen élet végtelen fájdalmától az elvesztésük után. Félek attól, hogy miért érzem ezt a férfi közelében, hogy mi váltja ki és mi lesz ezután.
Ez a sok érzelem és érthetetlen dolog pedig rendkívül feszültté tesz.
Vissza az elejére Go down
Roober
Istenség
Roober

Hozzászólások száma : 484
Munkahely : Sárkányistenség

Character sheet
Nép: Istenek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-08, 9:19 pm

//Tarsis, Nemesi udvarház, a bálon//

- Szent meggyőződésem volt mindig is, hogy néped bölcsessége, s fennkölt tudása ad elég értelmet a hosszú életnek, hogy ép, s erős maradjon elmétek.
*Jegyzi meg Elmiron.
Az erkélyen Daxa elengedi a férfi karját, s összébb húzza magán a köpenyt. Elmironon nem látható, hogy érintené a hideg, s nem is igazán érzi azt.*
- Mi gondja az istenekkel? No, nem mintha én oly nagyon kedvelném őket….
Nehéz megérteni szándékaikat, s talán állíthatom is, számomra teljesen kifürkészhetetlenek, mit miért tesznek, vagy nem tesznek.

*Halk szavai, a levegőben szálló lehelet kíséretében hagyják el száját. Utána lép a nőnek, s megáll mellette. Tekintete követi Daxáét és az alant mulatozó halandókat nézi.
Lehet ez is egyfajta terápia, amely erősebbé teszi őket, bátrabbá, felszabadultabbá.
Ellentétben a vörös hajú elffel, akiből szinte süt a vibráló feszültség, mintha felrobbanni készülne.
Az istenségnek nincs félni valója tőle.
Kezével megérinti a nő vállát, s még a köpenyen keresztül is nyugtató melegség árad át a lányba.*
- Van még erő bennünk, s bár a béke távolinak tűnik, sosem lehet tudni, mikor kerekedik felül az esztelen öldöklésen.
*Ha Daxa nyugszik kissé, másik kezével a korlátnak támaszkodik, s visszahúzza azt a kezét is, amellyel eddig érintette.
Mintha szavaira adna választ, az égen átsuhan egy hullócsillag, s felvillanva eltűnik a messzeségben.*
- Tartja egy babona népem körében. Ha hullócsillagot látunk, kívánni kell valamit, s e kívánságot magunkban tartani. Úgy e kívánság valóra válhat.
*Csendbe burkolózik, mintha ő maga is kívánna, s nézi az eltűnő csillag helyét.
Ő sosem félt attól, hogy ha halandóhoz kerülne közel, annak elvesztése fájdalmat jelentene számára. Tudja, hogy csak az anyagi test szűnik meg élni, a lélek, amely lényegét adja a létnek, életben marad, s ha máshol nem, hát Dremernél rálelhet bármikor.
Nem csak az istenek halhatatlanok, a halandók lelke sem pusztul el testük halálakor.
Az a sok halott, legyen az sárkány, vagy elf, netán ember, mind Dremerhez kerülnek.*

Vissza az elejére Go down
Daxa Lavenir
Zöld elf
Daxa Lavenir

Hozzászólások száma : 372
Életkor : 181
Munkahely : Idomár

Character sheet
Nép: Elfek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-08, 11:09 pm

Bál a nemesi udvarházban

Wars of FaithA férfi szavaira hátrapillantok, míg mellém nem lép.
- Minél idősebb valaki, annál nehezebben halad az idővel, ami aztán elveszti értelmét. Nem számolja már az éveket, s hacsak nincs tökéletes élete tökéletes társakkal, az idő és a fájdalom megrútítja az életet. - válaszolom. Kijelentésemre, hogy mostanában nem igen kedvelem az isteneket, rákérdez, miért is.
- Tényleg tudni akarja? - kérdem meglepetten ránézve. Kevesen bonyolódnak bele hitvitákba, már pedig ez is lehet, azzá fog alakulni. - Jaj már megint ez az istenek útjai kifürkészhetetlenek dolog! Mindjárt levetem magam a tetőről! - jegyzem meg viccelődve, majd rátekintek. Hajam a pislákoló fényektől akár a tűz, szemeimben a csillagok óceánja tükröződik vissza. - Szerintem az isteneink a szüleink. És mint szülők, náluk nem ismerni rosszabbat... Egy szülőnek az a dolga, hogy tanítsa és óvja porontyát, míg annak be nem nő a feje lágya. Azonban a generációk múlásával ez a lágy rész újra és újra kiújul az új generációkkal, hisz mi halandók vagyunk. Ők viszont nem tanítanak minket újra és újra, ahogy kellene. Főleg a maga népének körében fakult meg a tudás, hiszen ott ha egy ember nem adja tovább, vagy nincs lehetősége tovább adnia a tudást, akkor az utána lévő gyermek már anélkül nő fel. Még köztünk, elfek között is megfakult és eltűnt Eclair néhai tanítása... Ebből a szemszögből a sárkányokat sajnálom a legjobban... Mert őket még arra sem tanította meg Atyjuk, hogyan uralkodjanak hatalomvágyuk, vérszomjuk és bestiális énjük felett... De hát azaz Anya is milyen, ki figyeli, és nézi végig, ahogy egy anakonda támadja meg fiatal, éretlen gyermekét, s harapja le kezét, lábát... mondván, majd tanul a hibáiból, majd megvédi magát... Mert még is mi más járhatna az istenek fejében, mint az, hogy majd tanulunk belőle? De miért kell egy egész világnak szenvednie csupán azért, mert nincsenek az erőviszonyok kiegyenlítve? Régebben legalább megáldották Lanurt egy olyan erővel, amellyel rendet tehet.. De ennek sincs értelme! Ahelyett, hogy a háború magját fojtanák el és megáldanák a sárkányokat az együttélés képességével, adnak egy kardot, hogy a kinőtt gazt levághassuk.. De soha nem fogunk sehova jutni ezzel, mert a gaz újra és újra kinő majd, s ha nem a sárkányok lelkében, akkor a miénkben... A tudatlanság miatt. - monológom heves és érzelemdús. Az érzelmek, a feszültség, a harag a félelem mind-mind átjár és könnyeket csalnak a szemembe. - De ők persze mind elbújnak, nehogy felelősségre lehessen vonni őket! Pedig volna miért és mire felelniük! Miért ily kegyetlenek? Ők nem érzik a fájdalmunkat? Nem unják a szenvedést? Nem félnek velünk együtt? Vagy nekik ez talán kedvtelés? Ők okozzák mindezt? Bábuk, babák vagyunk a kezükben, amikkel kedvükre játszhatnak? Miért nem szólnak semmit, miért nem adnak magyarázatot? Miért volna nekik baj, ha a halandó végre egyszer tisztán látna? - kérdezem rápillantva könnyes szemmel. Aztán mintha magamhoz térnék elfordítom a fejem és lesütöm a szemeim. - Nem kellett volna így kifakadnom, sajnálom... - motyogom, majd érzem, ahogy hozzám ér. A keserű érzés, a harag és a nyugtalanság hirtelen kezd eltűnni.. És ez összezavar. Miért nyugszom meg egy érintésétől is? Elhúzódom, s összezavart, félő, kissé riadt tekintettel meredek rá pár másodpecig, magamon jobban összehúzva a köpenyt. A csillagokról beszélve felnézek azokra, s hirtelen egy lehull az égről, hosszú fehér csíkoz húzva maga után. A babonáról beszélve kívánságon jár a fejem, de túl sok minden kavarog az agyamban ahhoz, hogy egyet kívánjak.
~ Bárcsak volna valaki, aki észhez tudná téríteni a sárkányokat. Bárcsak véget érne a háború, bár ne lenne több áldozat... Válassz csillag... rád bízom.
Vissza az elejére Go down
Roober
Istenség
Roober

Hozzászólások száma : 484
Munkahely : Sárkányistenség

Character sheet
Nép: Istenek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-09, 10:11 pm

// Bál //

*Roober nem száll vitába a korról tartott előadással. Tényszerűen tudja, hogy akadnak olyanok, akiknek pont úgy alakult élete, ahogy azt Daxa meséli, de azt is tudja, hogy a vörös hajú elf még közel sem élt annyit, hogy ezt igazán átérezhesse.
A kérdésre, csak bólint, valóban tudni akarja, miért is csalódott az istenekben az elf.*
- Attól mentsenek meg az istenek!
*Neveti el magát, amikor a vörös hajú nő egy pillanatra kiengedve azzal fenyegetőzik, hogy leveti magát a tetőről.
Érzi, hogy ezt ezúttal viccnek szánta.*
- Igazán köszönöm a megtiszteltetést, mellyel népemet illeti, főleg mi butultunk el úgy…
*Neveti el ismét magát.
Daxa egyre jobban belelendül véleményének kifejtésébe, s Elmiron csillogó szemmel mélyed bele a hirtelen megnyíló nő csillogó szemeibe. Nem piros ajkait és kivillanó, fehér fogait kíséri pillantása, egyenesen Daxa tekintetét keresi.*
- A háborút nem Lanur nyerte meg, mondhatni nem volt igazán hatással a végkimenetelre.
*Veti közbe, mint aki jól értesült ebben a témában, de mindenki ismeri az éj-hasadéki csata történetét, s ismeri Riana nevét is, akinek lényegében közel legfeljebb a főpapnőhöz, Onoriához, s nem az akkor már halott Lanurhoz volt.*
- S én úgy tudom, akadtak sárkányok, akik elárulva mind népüket, mind pedig magát a népet irányító fekete sárkányokat is, a leghatalmasabbakat, mellénk álltak. Ezek szerint köztük is léteznek mások, ahogy köztünk is vannak, akik a háborút akarják, mert akkor lehet fegyvert gyártani, lehet ölni, harcolni.
Sajnálatos, hogy nem vagyunk mi sem különbek, mint ők.

*Látta, hogy húzódik el érintésétől a nő, s hogyan zárkózik el, ez pedig egyet jelent. Érzékenyebb isteni erejére, mint kellene.
Képes elnyomni, s bár nem teljesen, meg is teszi. A nő háta mögé lép, s átöleli vállait.*
- Nincs miért bocsánatot kérnie. Jó volna belelátni az istenek gondolataiba, szándékaiba…beszélni velük, hogy többet tudjunk róluk.
Akadnak, kik szerint csupán erők ők, ahogy van a fénynek ereje, istene, van a víznek, az égnek, a halálnak…egyesek szerint mi magunk tartjuk őket életben tetteinkkel.
Ám azt hiszem, én zaklattam fel azzal, hogy eme érzékeny témára tapintottam, kérem bocsásson meg érte!
Habár tagadhatatlanul gyönyörű volt, amikor megnyílt előttem, kitárva a lelkében rejlő kérdéseket, fájdalmakat…
Vissza az elejére Go down
Daxa Lavenir
Zöld elf
Daxa Lavenir

Hozzászólások száma : 372
Életkor : 181
Munkahely : Idomár

Character sheet
Nép: Elfek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-09, 11:09 pm

Bál a nemesi udvarházban

Wars of FaithÚgy tűnik, kezdek végre egy kicsit ellazulni, hiszen ez az első, hogy együtt nevetek a férfivel. Mikor megköszöni a "megtiszteltetést", ismét elvörösödöm, még a fülem hegye is olyan lesz. Hogy is mondhattam ilyet!
- Nem úgy értettem! Én csak... maga is érti, ne forgassa ki a szavaimat! - mondom zavaromban félre pillantva. Persze, nevetésén tudom, hogy ő sem gondolja komolyan, de már a felvetése is... mekkora ostobaság, de tényleg... Aztán persze szavaim után meghallgatom őt is és szinte a korlátra csapok a nagy egyetértésben. Igazából tényleg most kezdek felszabadulni. Inkább vagyok ez a kicsattanó, heves, és őszinte, mint a finomkodó úrihölgy. Lassan kezdem ledobni maszkom, s észre sem veszem.
- Hát ez az! Lanurnak és az "isteni" segítségnek köze sem volt a győzelemhez! A kisujjukat sem mozdítják meg, s ha megteszik se segítenek hosszútávon! - mondom, s végül bocsánatot kérek a kirohanásomért. Ő megnyugtat, hogy nem kell emiatt aggódnom, meg mesél arról, hogy miként lehet még az istenekre tekinteni, én azonban -tudva Aranamophe megjelenéseit Ambaronban- nem tudok így rájuk pillantani.  Mögém lép, szavai közben és érzem, hogy ismét hozzám ér, s megfeszülök kicsit, de végül nem érzem úgy, hogy máshogy éreznék, mint ahogy kellene. Ekkor kissé megnyugszom, s el is feledem eltolni magamtól, mert folyamatosan a sárkányokról mondattak hangzanak a fejemben. Elkerekedett szemekkel nézek magam elé. Persze, hallottam olyat, hogy egymásra támadtak a sárkányok, de honnan lehetne tudni, hogy ezek árulások miatt voltak..?
- Ezt honnan tudja...? - kérdezek is rá egyből, s kicsit oldalra fordulva pillantok hátra rá, s ha engedi, talán meg is fordulok, hogy a szemébe nézve hallhassam a választ, mintha csak hazugságon akarnám fülön csípni. Hiszen ez... ez nem lehetetlen, de még is... Lehet, hogy csak találgat, vagy ilyesmi. Rajta akarom kapni.
Vissza az elejére Go down
Roober
Istenség
Roober

Hozzászólások száma : 484
Munkahely : Sárkányistenség

Character sheet
Nép: Istenek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-10, 10:04 am

//Téli napfordulós bál//

- Eszem ágában nincs kiforgatni….
*Nevet Elmiron immár kissé visszafogottabban, inkább hangos mosolynak lehetne tekinteni, de hangján hallatszik, valóban derűsen áll a kérdéshez.
A nő nem tolja el magától, s az istenségnek sem áll szándékában vitába szállni vele.
Kezeit Daxa vállain nyugtatja, s legszívesebben a nőt magához vonná, átölelné, de mindezt korainak érzi, és így inkább marad csak úgy, ahogy eddig volt.
Ő is tudja, igaz, hogy az istenek nem mozdítják kisujjukat sem, legalábbis tevőlegesen.
Nem adnak győzelmet egyik félnek sem, a lehetőséget megadták Lanuron keresztül, hiszen eszközt, és hatalmat adtak, hogy legyen, aki szembeszáll az ősi sárkányokkal.
Kiegyenlítették a küzdelmet, de nem céljuk beavatkozni a halandók lelkébe.
Tanulni pedig a nehézségeken keresztül lehet, ezt pedig maga Roober is tapasztalta.
Lehet szép és jó dolgokat adni a halandóknak, de csak elkényelmesednek benne, s megreked a fejlődésük, amíg valakiben fel nem gyúl a hataloméhség és akkor kezdődik a pusztítás.
Szabad akarat, ebben rejlik az egész magatartás kulcsa. Ezt adtak a halandóknak, és ezt nem nyirbálják meg sem azzal, hogy békességet ültetnek a szívükbe, báránnyá téve a farkasokat, sem azzal, hogy megmondják, mit tegyenek és mit ne.
De a helyzet, a pillanat nem alkalmas arra, hogy ezt fejtegesse, legfeljebb, ha fel kívánja fedni magát.
Azonban nem kívánja.*
- Mit honnan tudok?
*Kérdez vissza, ám mielőtt még Daxa válaszolhatna, folytatja is.*
- Hogy az emberek közül van, akinek jól jön a háború?
Hogy akadnak miként gondolnak egyesek az istenekre, mint erőkre?
Vagy, hogy árulók lettek bizonyos sárkányok? Atyám tanítója tanította a régi írásokból. Talán nem köztudott, de harcoltak, sárkányok csapatostul is egymással a háború folyamán.
A Sötét fenyves, mielőtt azzá lett, ami egymással harcoló sárkányokkal volt tele. A boszorkány miattuk tette azt azzal az erdővel, amit tett.
De az Éj-hasadéknál is harcoltak, ahogy számos más csatában is sajátjaik ellen.
Mik ők, ha nem árulók? Sajnos borzasztóan kevesen voltak, nem fordíthattak a csaták sorsán.

*Sárkányistenként jelen volt ott is, a nép, amelyhez erejét kötötte saját magával is küzdött a harcokban, s ő akkor sem választhatott közöttük, mind gyermekei voltak.
Nem szállhatott közbe, szabad akaratukból fordultak egymás ellen, s ennek tudatában figyelte őket a későbbiekben is.*
Vissza az elejére Go down
Daxa Lavenir
Zöld elf
Daxa Lavenir

Hozzászólások száma : 372
Életkor : 181
Munkahely : Idomár

Character sheet
Nép: Elfek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-10, 8:11 pm

Bál a nemesi udvarházban

Wars of FaithHamar lezárjuk a kiforgatós témát, helyette más köti le a figyelmemet. Például az, hogy eddig mintha manipulálva éreztem volna magam, most viszont újabb érintése nem okoz semmit. Ez valahogy megnyugtat, s így hagyom, hogy fogja vállam. Nem tudom megmagyarázni, mi volt ez az előbbi érzés, de amíg nem érzem újra, nem érzem magam fenyegetve sem. Hisz az, hogy valaki elméjét, érzelmeit irányítják, meglehetősen erőszakos eszköze az ismerkedésnek.
Azonban a téma az áruló sárkányokról valahogy jobban leköt, mint az, hogy milyen erők rejtőznek a sötét szemek mögött, amelyek az én tekintetembe fúródnak. Kérdésemre sok dolgot felsorol, de végül csak magyarázatot kapok a több felhozott érdekes téma mellett... Mert tény, bizonyos embereknek jól jön a háború, a kovácsok és azok, kik eladják munkáikat jól járnak, az erőviszonyok cserélődnek, a rangok változnak. De ez, hogy tanítások vannak áruló sárkányokról. Ha ez annyira egyértelmű, s nem csak területvita, vagy ilyesmi, hanem teljesen biztosan eszme állt szemben eszmével, miért nem tudja az egész világ? Miért nem keresünk ilyen szövetségeseket, vagy azok miért nem keresnek meg minket? Minden egyre több kérdést szül bennem, s ezek elnémítanak. Hinni akarok a férfinek, hogy létezik ilyen, hogy a változás magja ott van köztük, csupán ők is elfojtják. Van még remény köztük. Nincs okom kételkedni a férfiben, míg ki nem derül ennek ellentettje, sőt, igazából szívből remélem, hogy amit mond, azaz igazság. Így talán kívánságom, hogy legyen valaki, aki feltartja őket, félig talán már teljesült is.. Talán épp közülük lesz valaki, aki saját népét meggyőzi végre, hogy hagyják el a vérgőzös életmódot.
- Mit tud még róluk? - kérdezem, mert a tudás elől soha nem zárkózom el, s ha netán van még valami, amely jól jöhet később, szeretném tudni. A férfi bölcsebbnek tűnik -de legalább is jobban informáltnak- mint én. Az eddigi érzések miatt is majd megölt a kíváncsiság, KI is ő, de ez egyre nagyobb méreteket ölt bennem. A nem közkeletű tudás, a szinte tapintható energia körülötte. Félfüllel hallottam, hogy tagadta családja mágikus képességeit. Talán ő maga még nem is vette észre, vagy csak füllentett? Többet szeretnék tudni róla...
Vissza az elejére Go down
Roober
Istenség
Roober

Hozzászólások száma : 484
Munkahely : Sárkányistenség

Character sheet
Nép: Istenek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-11, 11:55 am

// Hideg tetőn vörös elffel a nemesi udvarház bálján //

*Elmiron észleli, milyen mély csendben hallgatja végig a nő szavait.
Még mindig fogja vállait, hiszen nem vonja ki magát Daxa, így nézik a csillagos eget, az ünneplő város kivilágítását.
A kérdésre kicsit meghajtja fejét. Ilyen közelről érzi a vörös hajkorona illatát, és lehelete borzolhatja az elf szépen ívelt fülét.
Az istenség hangja sem hangos már, ilyen közelről nincs szükség nagy hangerőre, szinte csak suttogva, egészen halkan válaszol.*
- Sokkal többet ennél nem.
Ahogy a háború véget ért, eltűntek. Gyermekként érdekeltek ezek a mítikus lények, de családunkban a szájhagyomány nem is olyan sokat őrzi meg róluk. Ha az első ven Gondorok egyike nem lett volna olyan pedáns, hogy lejegyzi azokat a történéseket, mik családjukkal történtek, ennyi sem maradt volna.
Talán visszatértek népükhöz, bár ezt magam sem hiszem, inkább afelé hajlok, elbujdostak, olyan zugokba, ahová mi nem jutottunk el.
Azt sem tudni, azok, kik akkor mellettünk harcoltak élnek-e még, vagy már csupán régi mesék jóságos szörnyei.

*Elmiron élvezi a nő közelségét, észrevétlenül lopta a távolságot kettejük között, s ahogy most beszél, úgy érzi, máris megérte az este halandók közé ereszkedni.
Neki nem számít, hogy sárkány-e az illető, tudja, hogy ezen anyagi formák múlandók, azonban sokszor érez kísértést, hogy az anyag közé ereszkedjen, megtöltse tüdejét illatos levegővel, érezze a nap melegét, a fagyos hó hidegét, netán Wisca metsző szeleit a hegyek ormán.
Szokott sárkány alakot is ölteni, és van, hogy egy része titkon nősténnyel tölt el éjszakát.
Titkon, mert nem megengedett ez, nagyon könnyen hathat úgy egy halandó életére, amelyet már nem tolerálnak az öregek.*
Vissza az elejére Go down
Daxa Lavenir
Zöld elf
Daxa Lavenir

Hozzászólások száma : 372
Életkor : 181
Munkahely : Idomár

Character sheet
Nép: Elfek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-11, 12:28 pm

Bál a nemesi udvarházban

The Enchanted NightAz éjszaka hűvöse nem érint meg igazán, a bundás köpeny, mely körbeölel, megtartja melegem. A fehér köpönyeg kiemeli meleg színű, tűzvörös loknijaimat, ahogy ráomlanak, s az pedig fehér bőrű arcom emeli ki, amelyen mint két kristályvizű tó ülnek szemeim, érdeklődéssel figyelve és hallgatva a férfit, miként mesél tudásának forrásáról. Kezeit kerek vállaimon pihenteti, s érzem, hogy minden szóval, közelebb ér. Zsákutcának ugyan nem mondanám a helyzetet, hisz hiába van mögöttem a korlát, könnyen ki tudok slisszanni a helyzetből, s meg is teszem. Egyik kezem már ki is bújtatom lebernyegem alól, kissé hideg, puha ujjaimmal és kezemmel fogom meg a férfi egyik kezét, s emelem meg vállamról. Pördülve, mintha csak légből lennék bújok át keze alatt - most, hogy sebeim szinte begyógyultak, ilyesfajta mozdulatok szinte gyerekjátékok -, míg fogom azt, majd arrébb lépek, s hogy ne érezze magát teljesen reménytelen helyzetben, ujjaim finoman simítva hagyják ott kezét. Fent tartom az érdeklődést, de nem adom magam ilyen könnyen, ilyen gyorsan. Incselkedő mosollyal figyelem, ahogy ott áll.
- Meséljen magáról. Csak átutazóban van itt? Csak a bálra jött, vagy az északi helyzet miatt szállt meg itt? - kérdezem, s szavaim közben újra a korláthoz lépek, kezeimmel rátámaszkodom és felpillantok az égre, amely olyan, akár ékkövekkel teleszórt fekete selyempalást. Szeretek gyönyörködni fényeiben, habár az állatok szépsége sokkal jobban elkápráztat. Nem véletlenül lettem idomár csillagokat vizsgáló tudós helyett.
Vissza az elejére Go down
Roober
Istenség
Roober

Hozzászólások száma : 484
Munkahely : Sárkányistenség

Character sheet
Nép: Istenek
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime2016-01-12, 12:00 pm

//Tarsis, Nemesi udvarház, bál Daxával//


*Elmiron kezéből szinte egy pillanat alatt válik semmivé a kerek tapintású váll, s az incselkedő, szinte táncos mozdulat végén csúszik ki kezéből egy simítással a nő. Ő természetesen testével és kezével is követi mozdulatát és esze ágában sincs tartóztatni benne, miközben a köpeny kezében marad.
A férfi magabiztos mosolya nem lohad le, elismerés csillog a szemében és még valami. Tetszik neki ez a tánc, s az, hogy nem omlik karjai közé a nő.*
-Északot a háború dúlja, ottani nemesi házunk, mikor utoljára láttam, még nem érte el a végzet, katonáink is vigyázzák, de nem vagyunk ostobák, tudjuk, hogy egy hadsereget nem tartóztathatunk fel.
Vannak még birtokaink szerte a birodalomban, habár nem voltunk soha olyan prominens család, mint a de Sanctisok.

*Itt kissé elhúzza a száját. A családnak, melynek tagját mintázza, sosem volt politikai ambíciója, csupán gyarapodni akart.*
- S most a bálra jöttem, elfeledkezni a háborús, a gazdasági gondokról. Földműveseink közül sokan eltűntek, falvaink közül többeket felégettek, lakóit megölték.
*Arca már komoly.*
- Akiket tudtunk, atyámmal mentettünk, biztos helyre, más birtokainkra, ha a végzet kereke fordulni látszik, s ismét béke száll északra, talán visszatérhetünk.
Meg fog fázni….

*Lép ismét közelebb, hogy ha engedi, Daxára adja ismét a köpenyt. Ha ráadja, hát meleg keze hozzáér a nő vállához. Gyengéd érintés ez, mielőtt a köpeny újra rákerül.
Ha nem engedi, hát lefegyverző mosollyal ismeri el egyben azt, hogy az elf nem tart a hűléstől, másfelől azt, hogy a játék megy tovább.*
-S kegyed? Mi hozta a bálra? Nem mondhatnám, hogy azon hölgyek sorába tudnám helyezni, kik a táncparkettek, a jó étkek és italok miatt most is odabent mulatnak.

Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Nemesi udvarház - Page 6 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Nemesi udvarház   Nemesi udvarház - Page 6 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Nemesi udvarház
Vissza az elejére 
6 / 13 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Keleti szeglet :: Tarsis-
Ugrás: