LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Ambaron falu

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next
SzerzőÜzenet
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1203

Character sheet
Nép: NJK
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2010-12-21, 3:33 pm

Ambaron faluja Lanuria kontinensének mértani közepén fekszik, valahol Lanur tornya, az Éj-hasadék, Elonar erdeje és a Hajnal folyó között.
Még a háború alatt, Aranamophe, az Újjászületés, megújulás, s az örök körforgás istennője megelégelve a vérontást, leszállt eme kis faluban a legzordabb téli napon, mely nevezetesen a téli napforduló is volt egyben, amikor a leghidegebb és leghosszabb az éjszaka.
Azon az estén épp eme falu mellett egy ősi sárkány nézett szembe egyedül Lanur hadseregével.
Aranamophe varázst bocsájtott a falura, melynek egén megjelent a Hold, s aranyszínű fénnyel öntötte el a kis falut.
Minden házra, minden élő lénynek a faluban és a falu külterületén is, ahol épp az ellenségeskedők voltak öröm és szeretet szállt szívébe.
A sárkány is visszafogta már kitörni készülő tüzét, s a katonák is eltették fegyvereiket.
Az ő szívükbe is szeretet költözött, s amíg a varázs tartott, vagyis az év utolsó napjáig, nem is támadtak ismét egymásra.
Ennek a csodás éjnek tiszteletére Ambaron minden évben a téli napfordulón ünnepet ül, s mivel a falun azóta is az istennő áldása van, aki oda belép megtapasztalhatja a falusiak vendégszeretetét és a minden évben aranyszínűn világító Hold fényében ünnepelheti a napfordulót, mely ezen csodálatos esemény miatt a szeretet ünnepévé is vált.
Azonban nem csak étel és ital várja a látogatót, a falusiaknak szokásuk egy kis színészi előadással megemlékezni a régmúlt eseményről, s ilyenkor újra eljátsszák azon éjszakának a történéseit, Aranamophe jóságának emlékezetére.
Ha szerencséjük van az ünneplőknek még maga Aranamophe is megjelenik közöttük, de jó, ha tudjátok hogy aki ide belép, nem támadhat másra, annak a szeretet kell, hogy szívébe költözzön, mert ez az istennő varázslatának máig ható ereje.

713-ban szörnyűség történt a faluval. Nem sokkal a szeretet ünnepe előtt egy hatalmas ork had özönlötte el Ambaront, s rövid úton felégette minden házát, leölte minden lakóját. Csupán néhány bátor utazónak, s Thalion, az olassië-i elfek nagyurának hála, hogy akadt pár túléli, ki hírét vihette a dúlásnak. Azonban Aranamophe varázslata még így is él, s bár csak üszkös romok maradtak az egykori falucska helyén, a szeretet ünnepén még ma is elárasztja áldása a helyet, békét hozva az arra vetődők szívébe.


Ambaron falu Ambaron_falu_by_stixion-d9owhcn


A hozzászólást Mesélő összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2016-02-13, 2:14 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2010-12-25, 8:44 am

*Egy csuklyás alak tér be a faluba. A hótól megisztított utcára érve leveri csizmáiról a havat, homokszínű csuklyájának végét még jobban fejébe húzza. Nem tervezi, hogy bárki előtt is felfedje kilétét. Aki arcára néz csak egy elf szúrós pillantásával találkozik, semmi díszítés, vagy rangjelzés nincs rajta.
Fülei élesen figyelnek, míg szemei a falu nyüzsgő áradatában gyönyörködnek. Nem siet egyáltalán. Az ünnepi alkalomra jött, kíséret, társaság nélkül, titokban.
Csupán tiszteletét kívánja tenni, s ha szerencséje van és Aranamophe megjelenik, vele váltana néhány szót.
A szeretet ünnepe az elfek vezetőjének, mint minden elfnek igen fontos.
Jól tudják, mi az igaz érték a világban, s jól tudják, ez az ünnep miért is olyan fontos.
A nemes úr botját jobban megmarkolja, s elindul be a faluba. Orrát követi, hiszen az illatok egyenesen a fogadóhoz fogják vezetni.*
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2010-12-25, 5:47 pm

Hallottam egy kis legendát az egyik utam során. A mai naptól kezdve egy faluban a szeretet lesz az úr. Senki nem emel kezet a másikra és vidámság van. Ráadásul ott ezen a héten mindig van hó, ami kiváló alkalmat fog nyújtani egy kis játékhoz.
Így hát már négy napja úton vagyok, hogy időben ideérjek, semmi kedvem lemaradni ilyen dolgokról.~Biztos szórakoztató lesz.~Gondoltam magamban. Ahogy a falu határára értem éreztem ahogy egyre boldogabb lettem. Szinte éreztem ahogy a pozitív energia megtölti a testem. Vettem egy mély levegőt, majd kifújtam. Észre vettem pár hócsatát vívó gyereket. Olyan édesek voltak. Mosolyogva forgattam meg a csuklóm mire egy nagyobb adag hó felrepült. Feldobtam az égbe majd pedig egy csettintéssel felrobbantottam, ami havazássá alakult. Halkan felnevettem ahogy láttam kis emberek ámulatát.
Ismét elindultam, hogy utat találjak.~Gondolom, sokan a kocsmába vannak most... Ki tudja talán találok pár ismerős arcot.~Gondoltam miközben haladtam, és figyeltem a szép épületeket. Annyira belemerültem, hogy észre se vettem hova megyek így az ütközés elkerülhetetlen volt.
Éreztem, ahogy neki mentem valaminek. Annyira váratlanul ért, hogy rögtön hátra csusszantam.
-Oh... Bocsánat.-Mondtam, miközben megvakartam a tarkóm, és kicsit zavart nevetést hallattam. Végig néztem a vándoron. A csuklyáját mélyen a fejébe húzta, így nem jöttem rá egyből, hogy elf, valószínűleg okkal rejtegeti a kilétét.
-Mellesleg jó napot! Látom ön is vándor lélek. Az ünnepek miatt jött ide?
Vissza az elejére Go down
Helen Hoa
Szürkeköpenyes
Helen Hoa

Hozzászólások száma : 80
Életkor : 29
Munkahely : Vándorcirkusz

Character sheet
Nép: Mágusok
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2010-12-25, 7:00 pm

Szereti, ha vidám emberek veszik körül, így rávette a cirkusz igazgatóját, hogy menjenek el Ambaronba. TAlán még fel is lépnek majd. Persze rögtön kiderült, hogy a hagyományos mutatványok ide nme illők, így egy előadást kell megszervezniük. Annyira izgatott lett, hogy bele vetette magát, enélkül, hogy tudná ő egyáltalán fellép-e benne. Boldogan sétál a havas utcákon, mikor valaki kshíjján fellök egy elfet. Arra fordítja a fejét. Ismerős illat.
-Rayen!
Kezd el integetni már messziről a fiúnak.
-De jó hogy látlak, mi szél hozott errefelé?
Majd az elfre tekint, és megragadja a kezét.
-Örvendek uram Mirjam Raa vagyok, és önben kit tisztelhetek?
Mutatkozik be, miközben hevesen megrázza az illető kezét. Cinkosan emeli a fejét Elkator felé, hiszen direkt mutatkozott be a művésznevén.
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2010-12-25, 10:18 pm

*Könnyedén lépked, csizmája alatt a falu keménnyé fagyott utcája kopog. Emberek mozognak körülötte, némelyik kipirult arccal, szervezik az esti előadást, mások kissé dideregve, ismét mások a fogadóból szerzett gőzölgő csészével kezükben szemlélik a forgatagot.
Az elf is kedvtelve szemléli a sok embert. A csillogó szemek jó kedvet sejtetnek.
Szereti ezeket a napokat, s nem titok, hogy minden évben megfordul itt, de ez inkább csak az elfek között ismert tény.
A nézelődésben hátulról lökik meg, s gyors, beidegződött mozdulattal fordul is meg, de ezúttal sem kardja, sem botja nem mozdul támadólag.
A varázs is hat rá, de az ünnep miatt sem indítana ok nélkül támadást.
Fejét feljebb emeli, úgy tekint kutató, éles pillantásával a sárkány szemébe.
Fürkésző tekintete kétséget sem hagy afelől, hogy képes arra, amire csak kevesek, megállapítja, mi rejlik a megtévesztő külső mögött.
Végül száját mosolyra hajtva válaszol. Elf módon font hajfonatai is előtűnnek a csuklya rejtekéből.*
- Hoztak az istenek e szent helyre, vándor...
*Nincs ideje folytatni. Korábban is hallott jókedvű kiabálást a távolból, de ez elveszett a többi ember zsivaja között, de a korábban hallott hang tulajdonosa, egy mágus épp előtte jelenik meg, s üdvözli a előtte álló férfiút, majd magát az elf vezért is.
Most felé fordul ugyanolyan kutató pillantással, s ugyanazzal a bölcs, rejtélyes mosollyal, miközben hagyja, a lány hadd rázza a kezét.*
- Thalion Quante vagyok, s a fiatalúr kérdésére is válaszolva az ünnep miatt vagyok itt.
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2010-12-25, 10:45 pm

A másik végigmér, és az a sejtelmes pillantása azt sugallja, hogy nem hiszi, hogy csak egy egyszerű vándor vagyok.~Ügyes, kevesen látnak át az álcámon.~
Ekkor azonban egy ismerős hangra lettem figyelmes, és az én nevem kiáltotta. Megfordultam, és egy ismerős arcot vettem észre.~Nocsak... He...len azt hiszem.~Kutakodtam a memóriámban.~Átkozott név memória~Futott végig az agyamon, miközben a lány már az elfnek mutatkozott be.
-Szia. Rég láttalak.-Mondtam Helennek, miközben a másik személy is bemutatkozott.~Uf... Na ezt a nevet, hogy fogom megjegyezni.~Gondoltam, magamban. Habár kicsit elgondolkoztam, hogy miért a művész nevén mutatkozott be, mivel "úgy" nézett rám, így inkább nem szóltam.
-Elkator Rayen. Örvendek a szerencsének.-Nyújtottam jobbomat Thailonnak. Kicsit körbe néztem, és megláttam a cirkuszt amivel Helen jött.
-Látom ti is a jó kedv fokozásáért jöttetek.-Mondtam mosolyogva.-Mikor lesz az előadás, misz levegő tündér?-Kérdeztem viccelődve.
Vissza az elejére Go down
Helen Hoa
Szürkeköpenyes
Helen Hoa

Hozzászólások száma : 80
Életkor : 29
Munkahely : Vándorcirkusz

Character sheet
Nép: Mágusok
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2010-12-26, 8:34 am

Csengő nevetése betöltötte a levegőt egy pillanatra.
-Nohát, tündér lettem?
Vidáman meglökte a sárkányt, nem foglalkozva azzal, hogy netalán nem szeretné. A varázs mely minden lényre hat itt, rajta nem mutatkozott meg, hisz mindig ilyen. Boldogan áll két új ismerőse elött, egy ideig, majd éészbe kapva felkiállt.
-Jaj elfelejtettem. Az előadás!...Na persze, itt vannak nállam a jegyzetek is, meg a jelmeztervek, de nem mutatom meg, majd meglátod este. Egy nagyon szép előadással készülünk!
Szeme mintha önállóan élne mosolygott vele eggyütt. Cseppett sem illet hozzá vaksága, látszott, hogy ha látna csodás szempárral büszkélkedhetne. Hírtelen az elfhez fordult.
-Thalion uram, ön is eljön az előadásunkra?
Egyáltalán nem volt tisztában a rangokkal és effélékkel. Ő csak egy tündét ismert fel benne.
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2010-12-26, 2:06 pm

*Az elf vezér nem tudott róla, hogy a faluban ezúttal nem csak a falusiak fognak fellépni, de nem bánja.
Gyorsan kiérti a férfi és a nő beszélgetéséből, hogy bizony mutatványosok érkeztek Ambaronba, s hamarosan fel is tűnik neki Mirjam társainak zsivaja.
A lány nevetéséből egyértelműen kiderül számára, hogy életvidám teremtéssel van dolga, s bár a lila köpeny megtévesztő, gyorsan rájön a tünde, hogy mágussal van dolga. Éles szemei a látás sérülését is felfedezik, s ekként még inkább tisztelettel mutatkozik beszélgető társai felé.
Közben megszorítja a sárkány kezét. Nem lehet biztos benne, hogy kinek az álcája, annyira nem járatos a mágiában, de a sejtései között első sorban a sárkányok és a mágusok szerepelnek. Csak abban biztos, hogy nem valódi arcát látja a férfinak.*
~Elkator Rayen…~ *Ízlelgeti a nevet magában. Nem sárkányhoz illő, de ki tudja, hova jutott az a faj mostanra. Mióta bezárkóztak az égig érő erdő mélyére, nem sokat mozdul ki a világba, s igencsak megerőltető értesülések szerzése a kúton keresztül.
Csendesen álldogálva hallgatja kettejük beszélgetését egészen addig, amíg Mirjam hozzá nem fordul.*
- Természetesen, nem hagynék ki egy ilyesfajta látványosságot, kedves hölgyem!
*Hajol meg kissé, halványan mosolyogva a válasz közben. Rangjáról nem árulkodik semmi, egy tündét lehet csak látni, aki elvándorolt a szeretet ünnepére Ambaronba.
Egyszerű zarándoknak tűnik, mint itt oly sokan rajta kívül.
Lehelete azonban meglátszik a levegőben, s folytatná is útját arra, amerre eredetileg ment, mielőtt Elkator belé botlott volna.*
- A Csillagfény fogadóba tartok, esetleg velem tartanának egy csésze forró teára?
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2010-12-26, 3:43 pm

Amikor meglökött kicsit kuncogtam, miközben hátra léptem. Most egy kicsit csöndben maradtam, és hallgattam a kettejük rövid beszélgetését. Helen szeme csak úgy sugárzott az örömtől. Mintha csak egy hajszál választaná el attól, hogy újra láthasson.~Ki tudja talán egyszer találnak neki is gyógymódot... Bár biztos szokatlan lenne neki, a színes világ.~Gondoltam magamban, miközben, az elf meghívott minket egy teára. Rögtön bólogatni kezdtem.~Egy kis tea tényleg jól esne.~
-Szívesen.-Mondtam, és Helenre is ránéztem.-Te jössz?-Kérdeztem, egy barátságos mosollyal és még egy kicsit közelebb is hajoltam, hogy jobban lássa.~Ha megelőztelek.~Gondoltam magamban. Miután válaszolt felzárkóztam Thailonhoz, és mellette kezdtem el haladni, miközben a vékony hórétegből gyorsan jeget csináltam, majd vizet, és abból egy nagyobb vízgömb9öt, amit meg is dermesztettem, majd az egyik házhoz gurítottam és megállítottam.
Vissza az elejére Go down
Helen Hoa
Szürkeköpenyes
Helen Hoa

Hozzászólások száma : 80
Életkor : 29
Munkahely : Vándorcirkusz

Character sheet
Nép: Mágusok
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2010-12-26, 9:10 pm

Kedvesen elmosolyodik az elf szavaira. Majd még mielött válaszolhatna a feltevésre, Rayen megelőzi. "Ránéz", azaz rámereszti nagy szürke szemeit.
-Még szép. Nem hagynék ki egy forró teát, egy jó baráttal!
Széles mosoly, és karonfogás. Igen, belekarolt a srácba, amolyan kislányos huncutsággal, és izgatottan várta a további fejleményeket.


//Bocsesz kicsit kevés lett, de nem jut eszembe semmi izgis//
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2010-12-27, 12:02 am

*Thalion úr szépen csendben figyeli a kettejük közti kommunikációt Nem csak a szóbelit, a testbeszédet is.
Végül előbb Elkator, majd később Helen is igenlő választ ad, így végre elindulhatnak az említett helyiség felé. A falu főutcáját itt-ott vékony rétegben borítja a jég. Az elf mégis könnyed léptekkel halad rajta, mintha a világ legszárazabb felületén sétálna.
A mellettük elhaladó emberek azonban igen óvatos léptekkel haladtak. Erre a természeti jelenségre nem terjed ki Aranamophe áldásának hatása.*
- Nem tudtam, hogy a falusiak színészein kívül más is műsort ad, így kíváncsian várom az előadást.
*Vet egy pillantást az összekarolt párocskára, majd magában mosolyogva halad tovább. Az istennő varázsa máskor túlontúl komoly lelkére is hat és felolvaszt benne némi jó kedvet.
Hamarosan a fogadó előtt álló beszélgető zarándokokra lesz figyelmes. Tudja, hogy hamarosan oda is érnek hozzájuk és beléphetnek. Ha a többiek vele tartanak, be is lép. Azonnal észreveszi a három nimfát és mivel Elonar régi ismerőse, így csuklyáját ismét csak szemébe húzza, s úgy keres helyet.
Még nem akarja felfedni magát.
Csakhamar megjelenik a fogadós is és a három vendégtől felvenné a rendelést.*
- Mit adhatok a kedves vendégeknek?

Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2010-12-27, 7:36 pm

Mivel Helen is belement, így elindultunk a fogadóba. Ahogy átkarolta a karom, kicsit elmosolyodtam, miközben sétáltam.~Olyan érzés mintha a húgom lenne.~Gondoltam, ahogy ránéztem.
Hogy ne csak Thalionnak legyen könnyű a séta kicsit babráltam az utunkba kerülő jéggel, hogy sose a lábunk alatt legyenek, így tudtuk követni a vezetőt. Rövid séta után meg is érkeztünk, a meleg helyiségnek olyan kellemes aurája volt. Akár egy táblát is ki tehettek volna."Ha kint túl hideg van a szeretethez akkor gyere be."
Követtem az elfet, és oda mentem a székhez.
-Most már elengedhetsz.-Mondtam halkan, ha Helen még nem tette meg. A fogadós megjelenik és megkérdezte mit kérünk.
-Citromos teát legyen szíves.

//csillagfény fogadó ->//
Vissza az elejére Go down
Aranamophe
Istennő
Aranamophe

Hozzászólások száma : 11
Munkahely : Az Újjászületés, megújulás, s az örök körforgás istennője

Character sheet
Nép: Istenek
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2011-01-01, 10:14 am

*Nem kell mindenkinek tudnia, de az Újjászületés istennője minden évben ellátogat Ambaron falujába a szeretet ünnepére, így van ez most is.
Ahogy lassan közeledik az éjfél, testet ölt ő is egy eldugott sarokban, ám nincs körülötte sem dicsfény, sem isteni szépség. Csupán élettől duzzadó testben leledzik épp.
Érdeklődéssel szemléli az előadást, melyre épp sor kerül. Tudja, hogy éjfél előtt néhány perccel fog véget érni, s akkor, ha épp úgy látja, talán alakot ölt ő is, talán nem.
Erre majd akkor derül fény, addig is hadd élvezzék a békét, a szeretetet és a földi örömöket a halandók a védelme alatt álló faluban.
Csendes mosollyal ajkán sétálgat a boldogan vigadó zarándokok és helyiek között.
Ezt szereti látni, ez neki is örömöt okoz.*
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2011-01-01, 10:01 pm

*A faluban láthatóan egyre magasabb fokra hág a jókedv. Mulatozó, örömittas és persze az alkoholtól enyhén túlfűtött jelenlévők is gondoskodnak erről.
Az előadás is hamarosan megkezdődik, s hogy, hogy nem, Elonar Thalion mellé kerülve békésen figyeli az előadást.
A régi idők emléke azonban inkább él szívében, mint a figyelme az előadáson.
A két nimfa azonban láthatóan jól érzi magát Elkator mellett.
Csak jól neveltségük és Elonar közelsége tartja vissza őket, hogy ne csacsogjanak bele folyton a műsorba, persze szavaikat a sárkányhoz intézve.
Így bár kissé fészkelődve, és a fiút az indokoltnál hosszabb ideig megérintve ülnek a sárkány két oldalán.
Hol lábuk ér össze Elkatoréval, hol a felkarjuk, válluk nyomódik oda, persze észrevétlenül.
Szó se róla, mint minden nimfa, ők is gyönyörűek és kívánatosak. Süt belőlük a nőiesség.*
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2011-01-01, 10:24 pm

*Thalion egyenes háttal, nemesi tartással ül Elonar mellett. A régi barát, gyermekkori csínytevő, jelenléte mintha vérfrissítésként hatna rá.
Arca kipirul, szemeibe visszaköltözik vidámsága régi fényéből egy kevéske.
Mert bizony már egészen régről ismerik egymást a nimfa vezetővel, csak az élet sodorta őket el egymástól.
Elonar és ő sem voltak a legjobb gyerekek, s ha visszaemlékszik nevelőik, tanítóik feddései és büntetései sem tartották soha vissza őket attól, hogy újabb csínyekkel törjenek borsot az orruk alá.
Régen volt. Nem csak az emberke, a tündék is a régi időket mindig napfényesebbnek látják a jelennél. Valahogy ez amolyan halandó szokás. Az idő szépíti meg az emlékeket, pedig nehézségek mindig és mindenütt voltak.
Thalion mosolyogva pillant Elonar szép szemeibe, de tartóztatja magát, nem szól hozzá ő sem.
A szemek találkozása után mindketten visszatérnek az előadás élvezetéhez.*
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2011-01-01, 10:34 pm

Lassan elkezdődött az előadás, még épp helyet tudtunk foglalni az egyik sorban, hogy megtekintsük az előadást. Csendes voltam, de csak addig amíg Helen nem került a színpadra. A viccelődős, vak hölgy karaktere pont ráillett gyakran nevettem együtt a tömeggel. Nem tartott sokáig, hogy a két nimfa elkezdjen kicsit mozgolódni. Éreztem, ahogy a testük az enyémhez érintik, és azt is éreztem, hogy ez nem csak a véletlen műve, de nem szóltam, csak figyeltem az előadást, és közben néha rájuk mosolyogtam.~Úgy tűnik tényleg vonzom a nimfákat... Furcsa.~Gondoltam magamban, mielőtt újra az előadásra figyeltem.
A történet szál nem igazán keltette fel a figyelmem hanem inkább magukat a karaktereket figyeltem, és úgymond kielemeztem a személyiségük. Elég érdekes volt.
Vissza az elejére Go down
Aranamophe
Istennő
Aranamophe

Hozzászólások száma : 11
Munkahely : Az Újjászületés, megújulás, s az örök körforgás istennője

Character sheet
Nép: Istenek
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2011-01-01, 11:06 pm

*Aranamophe igazán örömmel figyeli a mutatványosok előadását. Kedvére való, amit lát.
Amikor véget ér az előadás, könnyű, nőies járásával előre sétál egészen a színpadhoz.
Hiába a vastag ruházat, egyértelműen kirajzolódnak termékeny idomai.
Ahogy ott a színpad lábánál a közönség felé fordul, hirtelen felemelkedik a levegőbe, s levedli halandó alakját. A nézők már hamarosan a termékenység istennőjét látják maguk felett lebegni.
Könnyű, tavaszi ruháját virágok borítják, mintha a napfény maga áradna belőle. Ott, az aranyszínben világító Hold alatt kitárja karjait, úgy néz végig a tömegen. Gyenge hangja hallatszik, mégis eljut mindenki fülébe, mintha épp mellette szólna.*
- Zarándokok, Ambaron lakói! Minden nép és faj képviselői. Örömmel látom, milyen sokan eljöttetek idén is világotok közepére, hogy megünnepeljétek a szeretetet.
Ez az az erő, mely bár gyengébbnek tűnik minden másnál, mégis ez tartja egyben a világot, s ez az, mely jóságot csepegtet a kihűlt szívekbe is.
Ne csüggedjetek, amikor jön a sötétség, anélkül nem lehet világosság sem.
Őrizzétek szívetekben a szeretetet és adjatok másoknak is belőle.
Mag ez, mely mikor tombol a tél, elbújik, megpihen, s amikor a tavasz első napsugarai megérintik, rügyet hajt és idővel erős fává növi ki magát.

*Ezzel hirtelen testéből a szivárvány minden színében fénysugarak törnek elő s tűnnek el a horizont minden irányába, hogy aztán onnan növekedve borítsák be fényükkel az egész eget.
Mintha egy hatalmas tüzijáték venné kezdetét, árad a fény, s aki belenéz, a szíve megtelik melegséggel.
Ez Aranamophe varázslata, melyet magába fogad Ambaron és környéke, hogy az ott lévők mind egy kis szeretettel szívükben keljenek útra, mikor elhagyják a helyet.*
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2011-01-01, 11:26 pm

*Végül Rosalie és Angeline is kibírják az előadás végéig. Főleg, hogy látják, a sárkány mennyire belemerül a műsorba.
Utána viszont nincs idejük ismét csak szólni, mert látványosan megjelenik Aranamophe. Ki más is lehetne az istennő, aki az égbe emelkedve szózatot intéz hozzájuk.
Elonarral egyetemben ámulva figyelik az istennő fényjátékát és a közben eltűnő Aranamophét is.
Elonar keze kinyúlik és megszorítja Thalionét.
Mosolygó szemei a tündéébe mélyednek. Hálás az istennőnek ezért az estéért és hálás azért is, mert Thalionnal sikerült találkoznia.
A két másik nimfa is túlcsorduló örömmel nézelődik, amíg Elonar át nem szól hozzájuk, hogy ideje menni. Persze rögtön Elkatorhoz fordulnak.*
- Velünk jössz? Csak egy darabon…
*Közben Elonar is búcsúzkodik Thaliontól.*
- Örülök, hogy sikerült találkozni, Remélem jövőre is el tudunk jönni. Jó újra látni a régi barátokat.
*Megöleli a tünde vezért, majd visszanéz „lányaira”.*
- Legyen a béke és a szeretet veled, Elkator, ha nem tartasz velünk!
*Hallotta, ahogy kérlelik a többiek, de tudja, hogy az erdőbe a fiú már biztosan nem jöhet velük. Hamarosan útra is kelnek.*

//Én távozok is innen, köszi a játékot mindenkinek! Smile//
Vissza az elejére Go down
Akahana
Istennő
Akahana

Hozzászólások száma : 1106
Munkahely : Holdistennő és a vadászatok segítője

Character sheet
Nép: Istenek
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2011-01-01, 11:33 pm

Az új éve kezdete minden évben nagyon szép időszak, amit imádok is egyben. Már egy hónappal előtte leesik egy nagy csomó hó a világra, hála a dolgos kedvű nimfáknak, és olyankor mindig elkap valami vidám hangulat. Talán annak köszönhető, hogy a téllel együtt az éjjelek is hosszabbodnak, és én szépen lassan vehetem át apám helyét az égbolton, mint a világító égitest a napnak több mint a felében. Hiába, a hold mindig akkor a legerősebb, ha az van fenn, és ráadásként ilyenkor még az is hozzá tehető az esélyeihez, hogy nemsokára ismét eljön a kiteljesülése. Nekem mindig van valami, amiből erőt tudok meríteni, talán ennek is köszönhető, hogy néha olyan vagyok, mint akit kifogyhatatlan energiával láttak el, és szinte le sem tudnak állítani. Nem mindenki olyan, mint én, de a legtöbben még a közelében sem járnak ennek az állapotban, és nem is viselik el túl nagy örömmel. Mindenesetre nekem tetszik, és eszem ágában sincs feladni valami miatt. Nem, én annál jobb vagyok. És persze idegesítőbb...
Miért is ne? Mi más kéne nekem egy nagy adag időm és energián kívül, hogy megpróbálhassam az őrületbe kergetni az összes olyan lényt, aki isteni hatalommal bír. Eddig nem is állok vele olyan rosszul, szinte csak pipák szerepelnek a listámon. Leszámítva persze a birkatürelemmel megáldott családtagjaimat, de ők a végére kerültek az egésznek kategorikusan. A panaszokat így is hozzájuk címezi mindenki, addig pedig hadd főjenek a levükben. Ma viszont szándékomban áll megkegyelmezni nekik, mivel most jobban érdekes az éves időváltozás. Ha jól emlékszem Aranamophe azt mondta, idén Ambaronban fogja megtartani a nagy eseményt, és éppen ezért céloztam be én is ezt a várost.
Hihetetlenül könnyű volt bejutni ide, ráadásként pedig amennyi különböző lény itt tartózkodott, én gond nélkül meg tudtam köztük lelni a helyemet. A legtöbbeknek fel sem tűnt a jelenlétem, igaz, ilyen tömegben senki sem egy fekete köpenyes lányra figyel, sokkal jobban érdeklik őket a nimfák és elfek, akik hajlandóak végre megmutatkozni a világ előtt. Nos, akkor egészségükre, nekem pedig így esélyem nyílt közelebb kerülni a nagyszínpadhoz. Igaz az előadás elejéről lemaradtam, de így is az egyik oldalon, az első sorból nézhettem végig az újjászületés istennőjének idei teljesítményét, amely természetesen nem múlta alul az előzőeket, sőt, eddig a legjobbra sikerült szerintem. Furcsa, fogadni mernék, hogy már most érzem is a hatását. Mindenesetre ideje kicsit körülnézni, hátha találok valakit, akivel kicsit elbeszélgethetek, mielőtt még teljesen feloszlana itt minden...
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2011-01-01, 11:35 pm

*Thalionban vegyes érzések kavarognak, mikor feltűnik az istennő előttük. A szavai, melyek szépen hangzanak ugyan, nem győzik meg arról, hogy a szeretet minden gondot megold, talán nincs is így, csak ő értette félre Aranamophe szavait.
A beszéd végére, s a fényjáték után azonban valahogy remény költözik az ő szívébe is, hogy a békére még van esély, hogy népének nem kell megélnie egy második háborút.
Elonar közben hozzá fordul.*
- Szívemből szoltál, Elonar. Én minden évben itt vagyok. Örömmel várlak ide jövőre is.
*Megöleli a nimfát, s jó hosszan úgy is tartja. Tudja, hogy valószínűleg egy évig nem fognak még csak beszélni sem, hacsak nem történik valami nagyon különleges dolog.
Mikor elereszti, hallja Elonar szavait és Elkatorra néz. Ő maga is menni készül már, nincs miért maradnia az ünneplők között.*
- Elkator merre tart? Ha gondolja, örömmel látom Olassië városában.
*Kérdi még, miközben ő is indulni készül.*
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2011-01-01, 11:48 pm

A műsor vége elég nagy lett. Főleg, hogy Aranamophe is megjelent. Tartott egy szép beszédet, aminek szinte minden szavát ittam. Én is így gondolkodtam. Ami pedig a fény árt illeti, szinte végig csak azt néztem csodálatos volt. Éreztem, hogy ennél jobban már nem érezhetem magam, szinte belém égett ez a látvány. Még utána is néztem a tiszta eget ami ismét a csillagoknak adta át a helyük. Az ámulatomból a lányok kérése ébresztett fel. Egy kicsit pislogtam, mert elsőre nem is tudtam mi történt. Aztán eljutott a tudatomig, hogy máris mennek.~De kár.~Gondoltam.
-Nem, sajnos nem tehetem. De talán majd még egyszer találkozunk.-Mondtam a lányoknak, miközben a vezetőjük is oda sétált elbúcsúzni.
-Ugyanazt kívánom nektek is.-Mondtam és enyhén meghajoltam előtte. Az elf vezér szavaira feltekintek, majd elmosolyodok.
-Köszönöm, de ha lehetséges, most nem élnék a lehetőséggel, még szándékozom maradni pár napot. Meg különben is gratulálnom kell Mirjam kisasszonynak.-Mondtam mosolyogva, és én is elindultam, hogy találkozzak vele.
Ahogy haladtam, nem nagyon figyeltem a környezetemre, talán épp ezért csúsztam meg a jégen. Hirtelen ért ezért nem is nagyon figyeltem kibe kapaszkodom, csak megfogtam a köpenyét, hogy megtartsam magam.
-Oh elnézést, az én hibám.-Kértem elnézést, miközben megnéztem, kit is rántottam magammal majdnem.
Vissza az elejére Go down
Akahana
Istennő
Akahana

Hozzászólások száma : 1106
Munkahely : Holdistennő és a vadászatok segítője

Character sheet
Nép: Istenek
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2011-01-02, 5:28 pm

Jó ideig semmi nem mozdult erre, nagy eséllyel az emberek és a természetfeletti lények még mindig a sokkhatás alatt álltak, amit az okozott, hogy Aranamophe megjelent előttük, és megmutatta nekik erejét. Fura, ha nem tudnám, hogy ő minden évben ezt csinálja, fogadni mernék, persze magamból kiindulva, hogy felvágás ez az egész. De nem, nála ez a normális, és éppen ezért inkább nem szólok semmit, mert a végén valamelyik újonnal szerzett emeletes követője meghallja, és megmutatja nekem, hogyan is lehet akaratunkon kívül megtanulni repülni. Persze még a jobbik esetben. Rosszabbak nekem kell elbánni vele, pedig eldöntöttem, hogy az évet vidáman búcsúztatom, és az se nagyon hiányzik a kedves családomnak, hogy kiderüljön, azzal kezdtem az újat, hogy bevertem valakinek a képét. Nem, a múltkori tombolás után szerintem mindenkinek elég volt jó időre a harcból, és nekem még volt egy-két extra feladatom is, szóval örülni fogok, ha most szépen el tudok vegyülni a tömegben, és senki nem vesz észre lehetőleg a nap végéig.
Vonom vissza, azt hiszem mégsem volt olyan jó ötlet ide elbújni, hiszen ha jól látom, akkor Elonar is itt van. Igaz nemrég láttam, meg minden, de nem egyedül jött, és azokat a nimfákat is ismerem vele, így jobb lenne, ha vele tudnék pár szót váltani. Talán még sikerül odajutnom, mielőtt kitalálja, hogy menni akar. Nem, már meg is tette, most már biztosan nem érem utol. Mindegy, majd nemsokára úgyis visszanézek, erre megesküdtem pár nem éppen vicces kedvű hölgyeménynek. Csak azt szabtam feltételnek, hogy tanárt nem kell látnom, mivel őket nem szerettem túlságosan...
Mivel nem volt hová mennem most már, és az úton nem akartam álldogálni, megpróbáltam leoldalazni a színről, de még mielőtt ez sikerült, egy erős rántást éreztem, aminek hála majdnem sikerült hátra esnem, és megszemlélnem a jégborítást. Hogy az a ... Miért mindig én járok így? Bosszankodva fordultam meg, hogy megnézzem, ezúttal ki volt olyan kedves, hogy majdnem megfojtott. Szerencsére/szerencsétlenségemre, nem tudom melyik a jobb szó, egy kicsit ügyetlen sárkány állt mögöttem, aki azonnal bocsánatot is kért a tettéért. Most valaki szívatni akar megint?

- Roober, remélem ebben nincs a te kezed... - jegyeztem meg csendesen és kicsit szemrehányóan, majd végül felvettem egy apró mosolyt és ránéztem a "támadómra" is. - Nem történt semmi, szerencsére nem fojtott meg a köpeny. - válaszoltam neki kedélyesen, és reméltem, hogy nem olyan ő is, akivel már korábban találkoztam. Ilyenkor pech lenne, hogy lusta vagyok külsőt váltani, így ezt a kinézetemet mindenki ismeri, aki több időt töltött a bátyámmal...
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2011-01-02, 6:28 pm

Szerencsére nem történt nagy baj. A nő nem tűnt túl dühösnek.~Ezt megúsztam.~Gondoltam magamban, miközben megeresztettem egy halvány mosolyt.
-Ehe, igen az kellemetlen lett volna.-Mondtam halkan miközben megvakartam a tarkóm, de még így is mosolyogtam.
Bár először nem gondoltam rá, de most, hogy megtörtént úgy gondoltam, hogy kicsit össze ismerkedek a hölggyel, hisz lehet, hogy épp ezért kerültem ilyen helyzetbe.
-Mellesleg Elkator Rayen. Örvendek a balszerencsének.-Mondtam egy kisebb nevetéssel, hisz még mindig élt bennem az ünnepi szellem, meg különben sem vagyok az a visszafogó fajta.
-És önt hogy hívják?
Vissza az elejére Go down
Akahana
Istennő
Akahana

Hozzászólások száma : 1106
Munkahely : Holdistennő és a vadászatok segítője

Character sheet
Nép: Istenek
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2011-01-02, 8:58 pm

Hm, érdekes sárkány, azt már most el kellett róla ismernem. Egy szerencse, hogy nem éppen a túlságosan is tájékozott fajta, különben most főhetne a fejem, hála a lustaságomnak. Pedig tényleg nem tartott volna sokáig magamnak például bronzvörös és göndör hajat produkálni, ha már küszködtem azzal majd fél órát, hogy a holdfényt aranyosra alakítsam. Ezt nem szívességből tettem, évente egyszer én is megengedhetem magamnak, hogy a királyok színét használjam, szerintem ezen senkinek nem lesz oka kiakadni, főleg nem olyanoknak, akik hasonlóan viselkednek. Akinek nem tetszik, ne nézze, vagy teszek én róla, hogy jövőre szó szerint pokoli hangulat legyen mindenhol. Már tapasztaltam milyen félelmetes tud lenni egy nagy adag köd a vörös holddal párosítva, és meg is ismétlem ezt, ha nem hagynak békén. Érdekes lenne, akár egy szép, vérszínű fátyol. Oké, talán túl sok időt töltöttem mostanában Dremerrel, mert ez határozottan nem az én gondolkodásmódom -.-
Na, akkor visszatérve a valósághoz, éppen ott tartottunk, hogy egy olyan sárkánnyal akadtam össze szerencsére, akivel még nem volt alkalmam találkozni, így megúsztam a hirtelen hangulatváltozást, és talán még pár percig tartható is lenne ez a helyzet. Legalábbis engem nem zavarna, ha nem kéne tudnom a nevét, amilyen a memóriám, úgyis nagy eséllyel előbb felejteném el, mint másokét. Eddig sincs túl sok, akire emlékszem, pedig egészen biztosan volt pár, akiknek az életét megkeserítettem annyira, hogy még most is átkozzanak. Velük aztán végképp nem tudok találkozni, mert akkor az eredmény egy gyors nyúlcipő lenne valamelyik fél részéről...
U, ennyit a szerencsémről. Hát persze, bemutatkozás, és az első kérdés, ami elhagyta a száját, a nevemet illette. Milyen szép dolog az illem, csak nem akkor, amikor én meg akarok úszni egy kirándulást. Most igazat mondjak neki, vagy ne? Nem tudom, nehéz kérdés, a legszívesebben hazudnék, de az nem lenne túl szép dolog. Ha viszont az igazit árulom el, akkor nagyon nem lesz jó a további hangulat, mert ezer százalék, hogy azt fogja lesni, éppen mit tehet a jelenlétemben és mit nem. Phuu, mintha ez engem annyira izgatna. Nem, köszi.

- Én is örülök, hogy megismerhetlek Rayen. Nyugodtan tegezhetsz, a nevem pedig... - na, itt akadt be a lemez. De jó, és most hogyan tovább. Nem akarom becsapni, nem érdemli azért meg. Jöhet akkor a rögtönzés: - ... jobb, ha nem tudod. - suttogom a fülébe, majd egy ártatlan mosollyal felnézek rá. Oké, most örülök, hogy tinilánynak nézek ki és nem felnőtt nőnek. Ezt úgy nehezebb lenne beadni. - Öhm, nem mehetnénk arrébb? Tudod, épp az út közepén vagyunk. - utalok rá, hogy mellettünk már most komoly dugó alakult ki. Nem semmi, alig egy perce vagyunk itt...
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2011-01-02, 10:51 pm

*Thalion meghallgatja Elkator válaszát. Nincs oka bosszankodni miatta. Szívesen utazik egyedül, ahogy most is tenni fogja.
Mosolyog, mikor búcsút vesz a kék sárkánytól, majd köpenyét kissé összébb húzva magán elindul, hogy visszatérjen szeretett városába, népe körébe.
Ahogy halad kifelé a faluból, még visszanéz, és épp látja, amint Elkator megcsúszik a jégen és egy lányba kapaszkodva sikerül neki talpon maradnia.
Megcsóválja fejét, s úgy megy tovább mosolyogva.
Az ifjúnak szerencséje van a nőkkel, mintha az istenek is úgy akarnák, hogy állandóan lehetőséget kapjon az ismerkedésre.
Itt van Mirjam, Elonar nimfái és most az ismeretlen.
Onnan, ahol van, már nem ismerheti fel a lányt.
Hamarosan már botjával kezében tart hazafelé a hideg, téli tájakon.*

//Köszönöm én is és további jó játékot nektek! Smile//
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2011-01-03, 6:25 pm

A lány mondata kicsit meglepet, de utána elmosolyodtam.~Titkolózunk?... Legalább van egy új célom.~Gondoltam magamban, miközben mosollyal válaszoltam a másik mosolyára. Aztán megjegyezte, hogy kicsit útban vagyunk. Hátra néztem, és elmosolyodtam.
-Tényleg.-Mondtam, és félre léptem, utat engedve az embereknek akik erre vártak.-És hogy hívjalak? "Lány akit majdnem levettem a lábáról"? Vagy az túl hosszú?-Mondtam viccelődve. Közben észrevétlenül végig néztem a testén. Persze nem olyan szándékkal, csak hogy legyen egy kép a fejemben ha esetleg gondolnék rá a jövőben. Meg kell mondtam elég szép volt, de főleg az arca. Olyan érzés volt, mintha a holdba néznék.~Érdekes...~Gondoltam magban.
-Esetleg meghívhatlak egy teára? Nagyon finomakat adnak a fogadóban.-Mondtam végül, ha már ilyen durván találkoztunk kicsit egyengessük a széleket.
Ha igennel válaszolt akkor elindultam, persze nem sokkal mögötte, és ezúttal figyeltem a jégre. Nincs kedvem másodjára is kapaszkodót keresni, még a végén megvádol, hogy direkt csinálom.
Vissza az elejére Go down
Akahana
Istennő
Akahana

Hozzászólások száma : 1106
Munkahely : Holdistennő és a vadászatok segítője

Character sheet
Nép: Istenek
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2011-01-03, 7:50 pm

Hát láttam Rayenen, hogy nem boldogítja ama tudat, semmit nem tudott meg rólam, hiába kérdezte a nevemet. Valahogy meg tudtam érteni érte, nekem sem lenne a kedvenc elfoglaltságom a másik titkai miatt törni a fejemet, de egyszerűen egyenlőre nem sikerült semmi olyan magyarázatot kisütnöm, ami elég hihető lenne. Az átlátszó hazugságokat meg utálom, inkább akkor már az igazság. Ha csinálsz valamit, legalább jól tedd, különben az egészben annyi értelme van, mint ülni és bámulni a vakvilágba. Vagyis röviden semmi. Pontosan ezért nem mondok neki semmit, feleslegesen nem fogom leterhelni hamis infókkal, főképp nem ma. Inkább játszom az ártatlan kislányt, na persze csak annyira, amennyire én ártatlanná tudok válni, az pedig nem éppen a legmagasabb szintű színészet. Nincs az a színész, aki engem úgy be tudna állítani, még véletlenül sem. Komolyan néha csodálkozom, hogy ördögszarvak még nincsenek a fejemen, mert valójában már csak az hiányozna innen. És akkor én lennék a tökéletes ember, aki bárkit felhúz...
- Hát inkább mondok egy becenevet, régen mindenki a Hana nevet használta velem szemben... - persze, mikor voltam kereken öt éves, és sajnos nem tudtam megjegyezni a teljes nevemet, ráadásul elég nehéz volt folyton azt kiabálni. Ezért lett a rövidebb változata, igaz a jelentése nem ugyanaz volt. De már nem volt messze egymástól a kettő. Fura, talán hátrahagyok majd egy jelet, amiből Rayen rájöhet, ki is voltam. Nem lenne rossz, csak éppen hol találok én ilyenkor virágot. Bár igaz, ami igaz, előbűvölni egyet sem lenne nagyon nehéz feladat.
- Miért is ne? - fogadom el vidáman az ajánlatát, és indulok utána, miközben igazán remélem, hogy nem valami alkohollal dúsított teára gondol, mivel nem szeretem az égetett italokat. Olyan az ízük, mint a nimfák torokfájás főzetének, pedig azt sem azért kóstoltam, mert olyan beteg voltam. Valójában még nem voltam nagyon beteg, a szervezetemnek még a legerősebb méreg sem tud különösebben ártani.
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2011-01-04, 2:50 pm

Elindultunk a fogadó felé, közben én próbáltam szuggerálni a becenevét. Ez legalább könnyű volt, csak 4 betű. De amilyen memóriám van, a két nimfa nevét már el is felejtettem.
-És honnan jöttél?-Tettem fel az újabb kérdést, hogy kicsit vigyem előre a beszélgetést. Mivel a nevét nem árulta el, így nem gondoltam, hogy ezt is elmondja. De így legalább nem néma csendben zajlik le az egész utazás.
Nem tartott sokáig, hogy oda érjünk, viszont volt egy kis probléma. A tömeg nagy része az ünnepség után oda gyűlt ünnepelni, így a körülbelül egy órával ezelőttig tartó nyugodt mulatozás, hangerőt kapott.

//Fogadó//
Vissza az elejére Go down
Gylnar Radek

Gylnar Radek

Hozzászólások száma : 456
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Emberek
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2011-05-25, 3:56 pm

* Miután sikerül kicsit megnyugodnom, remélhetőleg kardom még mindig ugyanott pihen, ahol hagytam.
Nem kell sok, miután túlteszem magam a hírtelen jött aggodalmon, a jelen helyzet kezd ismételten eluralkodni rajtam. Név szerint az a hasogató fejfájás, amit volt szerencsém sajátomnak tudni, pedig a szívesen elfeledkeztem volna továbbra is.
Kezemet sajgó fejemhez emelem, s próbálom megállapítani a sérülés mértékét.
Nem vagyok egy nagy gyógyító, de azért ezt a helyzetet még tudom kezelni. Egy hatalmas púp éktelenkedik a fejem tetején, melyhez mikor hozzáértem a fájdalom csak fokozódott. Elég hamar levonom a megfelelő következtetés.
Ne nyúljak hozzá!
Viszont ezzel azt is sikerült megállapítanom, hogy vér se szivárog a sérült területen.*
~ Egész jól megúsztam.
* A gyors egészségügyi átvizsgálást követően idejét látom, hogy felkeljek.
Azonban nem volt olyan könnyű, mint gondoltam. Vagyis a felállással még nem volt annyira nagy gond, azonban az állva maradás egy újabb kihívást jelentett.
Egy, addigra már. felállított szék nyújtott ehhez a feladathoz támaszt, illetve a felszolgáló is megpróbált támaszt nyújtani, ha a szék nem lett volna elég. *
- Köszönöm. Azt hiszem, még kicsit ülve kellene maradnom.
- Én is úgy látom.
* Jelenti ki a felszolgáló, majd az eddig támaszt nyújtó székre ülök.
A széken ülve elhatározom, ha már nem haladhatok előre, legalább érdeklődök kicsit.
De hiába, minden érdeklődésem, nem hoz eredményt. Senki se tudja hova kerülhetett erszényem.
Nem túl könnyű szívvel, de muszáj vagyok elfogadni az elvesztését. Bár az elfogadást még megelőzte néhány hangos szó, azonban köszönhetően annak, hogy mikor megpróbáltam komolyabb hangot adni problémámnak, fejemben is fokozódott a fájdalom.
Már lassan fél óra is eltelt, mióta helyet foglaltam azon a bizonyos széken, mikor újra elhatározom, hogy felállok. Ez alkalommal már semmi se szól közbe.
Még pár jelenlévőt megkérdezek erszényem ügyében, de már én se hiszem, hogy viszont láthatom vagyonom. Így szobám felé veszem az irányt.*
- Megint szerencsét hoztál!
* Közlöm az ajtón szereplő számnak, miközben kinyitom szobám ajtaját.
Másnap reggel csak a fejemen éktelenkedő púp emlékeztet az este történtek valódiságára.
Lassú komótos mozdulatokkal szedem össze holmimat. Hiszen ha nincs pénz, nincs szállás se. Elérkezett az idő, hogy munkát találjak.
Első utam a kocsmároshoz vezetett, aki a tegnap estére és annak anyagi kárára hivatkozva közöli velem, most nem akar új munkaerőre szert tenni, hacsak nem elégszek meg a szállással és a koszttal. Ami nem is lenne rossz, de mivel nem tervezem, hogy sokáig maradok a faluban, néhány érmének jobban örültem volna. Így tovább próbálkozok.
Az idő előrehaladtával kedélyállapotom is fokozatosan romlott, ahogy egymást követték az elutasítások, illetve a számomra nem megfelelő bérezések. *
~ Talán a következő településen több szerencsém lesz.
* Születik meg az elhatározás, amit könnyebb volt kigondolni, mint kivitelezni. Hiszen a legközelebbi település is legalább félnapi járóföldre található. De ha fejembe veszek valamit, azt szeretem véghez is vinni. Ennek megfelelően útnak indulok.
Hamarosan elhagyom Ambaron faluját, majd a kezdetekben még felém magasodó épületek elkezdenek egyre kisebbekké válni, míg végül alig észrevehetőkké zsugorodnak.
Vissza az elejére Go down
Gylnar Radek

Gylnar Radek

Hozzászólások száma : 456
Életkor : 30

Character sheet
Nép: Emberek
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime2011-05-25, 4:09 pm

// 5. küldetés - Banditák

*A Nap lassan vánszorgott az égen, miközben én is követem példáját és folyamatosan haladok a saját magamnak kijelölt úton. Az időjárás igen kedvezően alakult számomra ez idő alatt. Kellemesen légmozgás segítette előrehaladásomat, de annyira nem volt erős, hogy esőre kelljen készülnöm, azonban arra elég volt, hogy a rajtam lévő ruhákkal együtt egy kellemes időnek tűnjön.
Menet közben elnézegettem az út menti fákat, amelyek közül jó pár leveleivel jelzi a tél közeledtét, melyet a hőmérséklet, szerencsémre, még nem igazán követ.
Miközben, ezeket a fákat nézegetem, az úttól kicsit távolabb, de még látható távolságban, sikerült megpillantanom egy almafát. A fa zöld termései láttán eszembe jut, hogy ma még nem ettem és lassan már a nap is delelő környékén lehet. Szóval ideje ebédelni.
Holmimat lepakolom a fa tövében, majd egy kis ügyetlenkedést követően, sikerül felmásznom az első ágra, onnan már semmi se okoz problémát, hogy néhány almát a földre segítsek.
Mikor már vagy tíz almát leszedtem, én is lemászok. Majd a földön összeszedem a leejtett gyümölcsöket. Kettő kivételével a holmimba rejtem őket, végezetül visszatérek az útra és folyatatom azt, miközben elkezdem majszolni első almámat.
Első almám elfogyása jó ürügyként szolgál egy kis testmozgáshoz, név szerint egy szépen kivitelezett dobáshoz, mellyel sikerül megszabadulnom a számomra felesleges részeitől.
Ez a sors vár a következő három almára is, mikorra már úgy érzem, hírtelen elég lesz ennyi.*
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Ambaron falu Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Ambaron falu
Vissza az elejére 
1 / 11 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Középvidék :: Ambaron-
Ugrás: