LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma

Kezdőlaphttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Ambaron falu

Go down 
+28
Kra'h Lur Dazulax
Hossin
Thalion Órëa
Arash N'gobo
Sou
Fela Husani
Ryn von Samok
Moozen
Kain Namelyr
Admin 2
Akirtep Novalor
Vogon Beebebrox
Balál Tangeran
Adria Belorian
Ilián Radomer Congrand
Kesa Klensbane
Wyerre von Morhan
Nawarean
Lysanor Eweny
Sylen
Larah Cerlis
Gylnar Radek
Akahana
Elonar
Aranamophe
Helen Hoa
Elkator Rayen
Mesélő
32 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Next
SzerzőÜzenet
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 634
Életkor : 1879
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek

Ambaron falu - Page 3 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-01-05, 9:32 pm

*Elonar bársonyos hangját igyekszik emlékeibe zárni. Mennie kell, a feladatai várják. Ha most elindul, napkeltekor már elérheti lovon Elonar erdejének vonalát, s onnan az út már egyszerűbb Olassië égig érő erdeje felé.*
- Olassië mindig táírt karokkal vár téged, Elonar. Falaink, s erdőnk védelme már bizonyított, s vendégszeretetünk, az erdei nimfák úrnője felé töretlen.
De távoznom kell, népem felé feladataim nem tűrnek további halasztást. Óvjanak az istenek, Izra legyen veled, úrnő!
*Hajtja meg a fejét Thalion úr, de talán még sem kíván ilyen távolságtartó lenni a nimfával.
Közelebb lép ismét hozzá, s magához öleli a nimfát. Tudja, hogy nekik is menniük kell, mielőtt az istennő áldása teljesen elhagyja a falut. Túl feltűnő ez a három gyönyörű nimfa ahhoz, hogy ne akadjon még itt is oly férfi akár több is, aki máris meg akarná szerezni legalább egyiküket magának.
Az ölelés után az elfek ura hamarosan már az istállóból léptet ki lova hátán, ugyanazzal a szemébe húzott csuklyával, melyből hajából sem látszik ki semmi. Ideje útra kelnie. Íja és tegeze már ismét a hátán, jó elf pengéje pedig az oldalán pihen.
Olassië várja. Amint elhagyja Ambaron határát, vágtába kezd, hogy mihamarabb otthonában lehessen.*

//Köszönöm a játékot mindenkinek! Smile//
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 409
Életkor : 1806
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-01-06, 9:53 pm

Illúziómágusként nem igazán volt arról elképzelése, hogyan is mutathatta meg neki nem látható formában a dolgokat. Vagyis mások számára sem látható formában. Bár valószínű, hogy amolyan lélek izé van a dologban. amit csak a lelkükkel élhetnek át, nem a szemükkel. Vagy inkább lelki szemükkel?
Nem is akart jobban belemélyedni hirtelen támadt gondolataiba, mivel felesleges találgatás volna csupán.
A vállára nehezedő mégis finom érintésű kéz is arra sarkallta, hogy a jelenbe térjen vissza gondolatainak kuszaságából.
- hát nem is tudom. *próbált megfelelő szavakat keresni* - Hiswa csodaszép, még elfek között is feltűnő jelenség, ahogyan te magad is. Mégis... Mégis van benne valami rejtélyes. Valami sötéten lappangó titok. Mintha ott tartaná magában a létező legnagyobb titkokat amit csak halandó őrizhet.
Persze ez már csak fantáziálás volt részéről. Végül inkább a valós állapotokba kényszerítette gondolatait.
- Könnyednek láttam ott a pavilonban. Sőt még akkor is ott lengett körülötte az a megfoghatatlan légiesség, ami sok tünde körül is ott van. De van mögötte valami más is. Valami, amit nyomasztónak látok. Mintha valami iszonyú teher nyomná a lényét. Megjegyzem igen jól rejti el a külvilág elől azt a bizonyos terhet, amit akkor érezhetett volna bárki más is aki nem lélek-kutász, amikor letámadott téged a bálon.
Visszagondolt legutóbbi találkozásukra ott a myrte kapu közelében.
- Utoljára myrte földön láttam. Nyugodtnak tűnt de mégis ott volt a fájdalom a pillantásában. Akkor arra gondoltam, talán valami nem úgy sikerült a megbeszélésükön a mesterrel ahogyan azt elvárta volna. Nem tudom... Ő egy kiismerhetetlen jelenség és ezért annyira csábító is volna minden myrte számára. Ugyanakkor végtelenül kedvesnek tűnt a bálon. Szerintem bármi is gyötörje odabenn, egyszer minden bizonnyal megoldja majd ő maga. Kitartó az biztos és végletekig akaratos is. Ezt jól példázza a paviloni eset.

//Én is kösznöm szépen! Smile//
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Hozzászólások száma : 557
Munkahely : néha akad..

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-06-27, 7:50 am

Aden

*Lysanor lépked Ambaronban, a faluban, hiszen olyan rég járt már itt. Mióta magányosan tengeti életét, egészen felszabadult. Már megszokta ezt a helyzetet, hiszen ilyen is kell. Szeret itt lenni, mert nyugodt környezet és sok a fajtársa is errefelé.Egyenlőre nem tudta, hogy hol lesz a végcélja, de arra gondolt, hogy egy pár napot a környéken marad. Szép lassan sétált előre egy szűkebb utcácskán.*

A karakter dala
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 31

Character sheet
Nép: Emberek

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-06-27, 7:00 pm

*Kegyetlenül zavarta a sok tünde szem mi reá vetült. Még mindig borzongással telítette el, ha rá gondolt a lányra. Valamiért úgy érezte nem szeretne találkozni vele. Hisz még nem is oly rég történt ez az eset. Mióta Vadalanon túl van s az a fekete sárkány akihez elvezette a kígyó. Rengeteg dolog változott meg körülötte s nem is igazán tudja még hol is áll a feje. A főutcán sétálva nézelődött, ideje lenne már egy új inget vennie. A mostani már kissé viseltes, meg megtorpan a kirakatok előtt. Majd egy szűk kis sikátort hagy el ahonnan egy ismerős illat érkezik. Megborzong ahogy megérzi, tudja ki ő. S látja is, pont felé tart a lány. Nehéz lenne úgy elillanni előle, hogy ez ne tűnjön fel neki. Eltekint a sikátor felől a vele szemben lévő házra. Idő van cselekedni kell, hátat fordít majd a kirakat elé áll. S gyorsan dobogó szívvel várakozik. Csuklyája nincs is rajta a fehér haj akár fel is fedheti. Bár arcra sokat változott azért Lys talán felismerné, hisz senki nem látta még annyit arcát mint ez a lány. Szíve hamar felkerült torkába s kisebb rosszullét következett.
~Csak ne... csak ne ismerjen fel....
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-07-02, 5:37 pm

* Ahogy haladt előre kissé furcsa érzés fogta el. Nem tudta megmagyarázni. Aztán a látómezejébe lépett egy fehér hajú fiú. Az illata ismerős volt és csak egy embert ismert, akinek ilyen fehér haja van. Az arca más volt, de tudta, hogy az érzékei nem hagyják cserben. Látta, hogy a fiú azon van, hogy elkerülje, de már csak azért sem fogja. Megállt a háta mögött és így szólt.
- Szép napot Aden! Hogy vagy?
*Kérdezte. Semmi bosszúság nem volt már benne, csak inkább sajnálat. Biztosan megvolt az oka annak, hogy faképnél hagyta Aden.*
- Egyébként mit keresel itt? Segíthetek?
*Érdeklődött tovább, hiszen a fiú jöttére egyáltalán nem számított. Az meg, hogy miért is tette ezt vele, majd később talán szóba kerül.*

A karakter dala
Nawarean

Nawarean

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-07-02, 7:56 pm

*A hátán végig futott a hideg, ahogy azt a nevet meghallotta. Főleg az ő szájából, kissé megborzong bár ezt nem óhajtja kimutatni semmilyen nemű jelben. Hátra pillant, a mögötte állóra. Először szóra nyílna a szája de meggondolja mit mondjon. Majd teljes határozottsággal néz a lány szemébe.
-Fogalmam sincs ki az akit te keresel...
*Az arc sokban változott, leginkább a szeme s az arcáról eltűnt sebhely az mi teljességgel eltűnt. Hajdanán egyik vöröslő szemét nem tudta elrejteni de most mind a kettőből a cián színe áradt.
-Abban amit én keresek te nem tudsz segíteni...
*Bólint egyet a köszönet jele ként majd ha a lány továbbá nem tartja fel megpróbál odébb állni. Bár ő nem annak ismerte meg a lányt, aki csak ennyiben hagyta volna ezt az egészet.
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-07-05, 2:45 pm

*Lysanor néz egyet, amikor Aden közli vele, hogy nem ő az, de tudja, hogy nem lehet őt becsapni.*
~ Ch! Még, hogy nem ő az! Azt hiszi, hogy átverhet! Na jó! Játszunk kicsit.
- Oh! Ezek szerint összekevertelek valakivel. Bocsánat. Tudod volt egy elég közeli ismerősöm, aki nagyon hasonlított rád. Na de mindegy.
*Kicsit elgondolkozott azon, hogy miben ne tudna neki segíteni, de meg is kérdezte.*
- Mit keresel? Vagy kit? Lehet tudok segíteni.
*Mondta barátságosan. Noha történt, ami történt már nem haragszik Adenre. Talán még egy kicsit a szívében hordozza, de lehet csak a múlt emléke az, ami mindig felkavarja pár percre.*

A karakter dala
Nawarean

Nawarean

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-07-05, 4:19 pm

*Mély levegőt vesz, tudja pontosan kire gondol a lány. Akkor tájban még más szelek fújtak. S igen a hasonlóság lehet nagy, de mégsem az akire az elf gondol.
-A külcsín semmit sem tesz... csak az számít ami belül folyik....
*A lány csak nem hagyja békén, s ismét csak ugyanaz a kérdés. Bár most egy kicsit más formában. Úgy érzi megpróbál az agyára mászni, még úgy is, hogy a segítségéből sem kért.
-Amit keresek az rám tartozik senki másra...
*Elindul a kövezett úton, kezdi kissé szorultnak érezni a helyzetet. Nem néz vissza hátha a lány végre leakad róla. Azóta kergeti a bűntudat, hogy ott hagyta a parton. De ezt elég erőteljesen elnyomja, hogy még írmagja se látszódjon rajta.
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-07-05, 4:23 pm

- Aden von Zaken! Állj meg azonnal! Tudom, hogy te vagy az és ha még egyszer...
*Utána rohant és az íját a hátába érezheti a fiú.*
- Ha még egyszer elmész szó nélkül a hátadba eresztem a csinos kis nyilamat.
* Mondta ingerülten. Nem tágított Aden háta mögül.*
- Most, pedig! Magyarázatot kérek! És adni fogsz.
* Kissé kikelt magából, de ez jelen helyzetben teljesen érthető volt.*

A karakter dala
Nawarean

Nawarean

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-07-05, 5:08 pm

*Megint ez a név, már sosem fogja nyugton hagyni. Kezével betemeti arcát, majd végig húzza azon. Nagy lélegzetet vesz. Nem szeretné megölni a lányt, bár amikor a vesszője oda ért a hátához nem volt kétséges, hogy megtenné e.
-Ha ismered... azt a férfit akiről beszélsz... Emlékszel még az első szabályra ami szerint élt?
*Kezében egy kést szorongatott, mitől szép lassú cseppekben kezdett hullani a vér a lába közé. Tekintete elvöröslőt, a tőr mi eddig kezében volt most szintén lábaihoz esett. S nagyot csörrent a köveken. Ekkor fordult meg ő, majd egy kiadós pofonra indult karja a lány felé. Ahogy az a lányhoz ért, furcsa bizsergést érezhetett. Nem csak arcán az egész testében. Míg a lány feleszmélt már meg is emelte egyik kezét s két ujjával felfelé mutatott.
-A kín pecsétje...
*A lány most érezheti igazán azt amit eddig csak bizsergésnek érzett. Fájdalom kezdett eluralkodni rajta. A kéznyom az arcán elhanyagolható volt ahhoz képest mit most gyomrában érzett. Mintha csak kötéllel akarnák kitépni a helyéről. S tüdeje is mintha feladná a szolgálatot, s nehézkes a levegővétel.
-Jól jegyezd meg... nekem nem kell magyarázkodnom... az a férfi akit te úgy ismertél Aden... már meghalt.
* Állát feljebb emeli mostanra már a lány biztos térdre esett a méreg hatásától.
-A nevem Nawarean Su...
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-07-07, 10:11 am

*Lysanor előtt olyan gyorsan peregtek az események, hogy hirtelen reagálni sem tudod. és az, hogy a fiú kéznyoma arcát csúfította még nem volt elég....amit ezután érzett az minden fájdalmat felül múlt. De még kipréselt magából egy két szót.*
- Tényleg meghalt! Ő nem tett volna ilyet velem.
*Majd lerogyott a földre. Nagyon dühös volt a fiúra. De a fájdalom és az a valami ami belé ivódott legyengítette teljesen.*
~ Mikor szűnik már meg?
*Gondolta és eleredtek a könnyei. De ezek a könnyek nem a fájdalom miatt hulltak, hanem a fiú miatt. Amiért ilyenné vált. Egy kegyetlen emberré. Noha úgy tűnhet Adennek, hogy Lys a kínok miatt sír. Soha nem árulná el könnyeinek valódi okát. Ez a fájdalom segítette kihozni belőle a keserűség könnyeit, amit már régóta érzett.*
- Gyűlöllek.
*Mondta halkan és elterült a földön.*

A karakter dala
Nawarean

Nawarean

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-07-07, 3:47 pm

*Bólint rá egyet, végre valaki képes volt felfogni, hogy akit ismert már rég halott. Lehet ez az a pillanat amikor kis elégedettséget érzett elegyedve a keserűséggel amit tett.
-Ő már meg... De az utóbbit sem mondtam volna...
*A könnyeket figyelte a lány szemében, ahogy azok potyognak lefelé, néhol az ő kezére is került belőle. Másik keze letörli a lány arcáról a patakzó könnyet, s mikor a lány kimondja azt a bizonyos szót csak elmosolyodik rajta.
-Helyes, gyűlölj csak. Ez az egyetlen olyan dolog ami hatalmas erőt tud adni. Légy erősebb, légy olyan erős, hogy az által tudj belőlem kicsikarni választ a kérdésre. S akkor talán megkapod, azt amit tudni szeretnél.
*Felemeli kezét majd halkan megszólal.
-A pecsétet feloldom...
*A lány még érezheti a méreg mellékhatásait, úgy ahogy még a fájdalom sem múlt el. Egy két perc még kell hozzá pont elég ahhoz amit szeretne neki mondani.
-Ne potyogtass értem könnyet asszony... értem már fölösleges. Ami volt az elmúlt, s ne hasonlíts ahhoz aki régen voltam. Más szelek járják ezt a vidéket azóta.
*Nyomok egy csókot homlokára, majd felállok s elindulok azon irányba amerre tartottam. Ha a lány elég erős, még a mellékhatásokkal is képes utánam ereszteni egy nyilat. Bár kételkedek ebben az erőben, talán még nekem is hatalmas fájdalmakat okozna ez a pecsét. De aztán ki tudja lehet felnőtt a kislány.
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-07-07, 3:59 pm

* Lysanor érzi a fiú kezét,amint azok letörlik könnyeit. Majd kezd a fájdalom csillapodni.*
- Nem is miattad hullajtottam, inkább magam miatt.
*Füllentette s feltérdelt. Érezte a csókot a homlokán, ami szintén felkavarta.*
- Miért csinálod ezt velem?
*Kérdezte. Kezdett újra dühös lenni. Figyelte, ahogy a fiú gyáván megint otthagyja őt. Felszedett egy ágat a földről. Közben mérgében apró darabokra tördelte.*
~ Azt hiszed elmehetsz megint?
*Gondolta. Fogott pár apróbb fadarabot, motyogott valamit a tenyerébe és a darabok, akár a pengék megrohamozták Adent. Nem mindegyik találta el, de egy kettő kgen, és ez éppen elég volt, ahhoz, hogy a lány utolérje.*
- Ennyit ért neked a szerelmem? Mert tudd meg, hogy szerettelek.
~ Vajon tényleg csak szerettem? Már nem? Talán még érzek valamit..valahol mélyen.

* Magával is vetekedett. Nehéz volt neki eldönteni, hogy mit is érez. De még érzett valamit a fiú iránt. Nem múlt el teljesen az érzés, hiszen a homlokára adott csók nem kavarta volna fel ismét.*

A karakter dala
Nawarean

Nawarean

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-07-07, 5:58 pm

*Éles fájdalom üt szöget hátában, egyszerre több helyen is megveti a lábát. Kissé előre görnyed ahogy a fájdalom erősödik, kezével hátra nyúl majd egyesével tépkedi ki azokat onnan. A varázslat mindig is csak játékszer volt a gyengék kezében. S az ehhez hasonlók, még csak nem is sérülést mint inkább csak bosszankodást hoznak rá.
-Mit akarsz tőlem?
*Sandítok rá fél szemmel a lányra.
-Mit szeretnél? Azt akarod, hogy ilyen gyenge nőt hordozzak magam mellett társként...? Felejtsd el... nincs szükségem arra aki még csak magát sem tudja megvédeni... Ha most én is így tennék ahogy te? Képes lennél megállítani? Mielőtt még kitépném a szíved a helyéről asszony?
*Húzom ki magam, a hátam mögött feltámadó szél cibálja a kabátomat. Úgy mintha csak egy gyermek játszana vele. A mellkasomon lévő gombon kívül egyik sincs begombolva. S ahogy az utolsó ágat is kiszedtem a hátamból a földre vetem azokat.
-Azért hagytalak ott mert pont ugyanilyen gyenge voltál... nem használtad a fejed... s most is mint mindig, vagy kiabálsz vagy erőszakos vagy...
*Fordulok meg s tekintek a lányra.
-Szerinted mekkora erő kell ahhoz, hogy most nemet mondjak annak ami szerint élek? Életért életet... ezt mondja a törvény... s most megtagadom azt ami szerint eddig éltem... A régi idők emlékére...
*Zsebembe eresztem a kezem majd pördülök meg, hátat fordítva a lánynak.
- Ha erősebb leszel talán még beszülhetünk dolgokról... kettőnkről... de addig is maradj tőlem távol... Ég veled Lysanor Eweny
Wyerre von Morhan
Barnaköpenyes
Wyerre von Morhan

Hozzászólások száma : 226

Character sheet
Nép: Mágusok

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-07-25, 5:37 pm

//Szabadulás - Kesa Klensbane társaságában Smile //

Fejemben éles fájdalommal eszmélek fel. Odáig tiszta a kép, hogy a fogadóban vagyok és egy kellemetlenkedő alakot tanítok móresre, aztán kitör a zavargás. Valami fejbe talál, a föld felé zuhanok...
Kezeimre támaszkodva kitolom magam, hunyorogva nézek szét, hogy behatároljam hol is vagyok most tulajdonképpen. Félhomály, a világosság valahol messzebbről szűrődik ide, és sejtelmes alakot ad a körülöttem felsorakozó rácsoknak. A felismerés újult erővel ugraszt fel a padlóról, idegesen néztem körbe és kaptam oldalamhoz fegyverem után. Csak egy szalmazsák van az egyik sarokban, de azon is csak legyek röpködnek, ahogy a másik oldalt egy sötét kupacon, amit inkább nem kívántam beazonosítani.
A rácsokra feszülnek kezeim, idegesen rángatom meg, mintha bármi valószínűsége is lenne annak, hogy megmozdul az erőmtől. 
- Nem hiszem el... - A folyosó üresen kong, egy árva lélek se jár erre. A pár méterre égő fáklya fénye rámutatást ad eltűnt holmim jelenlegi helyére. A falnak támasztva pihen, mellette még idegen fémek is sorakoznak. Jobb oldalról teljes üresség, csak a puszta fal övez, míg másikról egy szomszédos cella helyezkedett el. Pár lépést arra téve pislantok az irányba, ismerős érzés kerít uralma alá. A fogadóban is éreztem...
Kesa Klensbane
Szürkeköpenyes
Kesa Klensbane

Hozzászólások száma : 306

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-07-29, 10:36 pm

// Szabadulás //
* Hangos rácscsörgésre kénytelen felébredni. Nem ilyen ellátásra számított, mikor nemi s olyan régen beért Ambaron falujának fogadójába, és ahelyett, hogy a fogadó egyik kényelmes ágyában pihenhetne, most a fogda egyik bűzös cellájában kénytelen tölteni az éjszakát. Ennél még a szekere platóján is kellemesebben telne az este, gondolataiban.
Morcosan fordul át másik oldalára, de a rácsok zörgésének hangja még mindig bejárják a helységet. A mellette lévő cellából érkezik.  Szemei nehezen akarnak nyitva maradni, mégis egy nyílást keres az épület falán, hogy meggyőződhessen arról, még mindig nem kelt fel a Nap. *
- Abbahagynád végre ?!

* Fejét felemelve a bűzlő szalmára helyezett kezéről, kiabál át a szomszéd cellában tartózkodónak. Nem is akarja tudni, miért árasztja ezt a szagot ”ágya”, de a cella többi részének kinézetéhe képest, még mindig ez tűnt a legtisztábbnak, mikor erőteljes tiltakozást követően végül sikerült elérnie, hogy ne egy cellába zárják a másikkal, majd sikerült gyorsan végigmérnie, a származásához egyáltalán nem illő kényszerszállását. *
- Egyesek aludni szeretnének!

* Azzal a lendülettel már vissza is helyezi fejét kezére, hogy remélhetőleg ismét álomba szenderülhessen. Ekkor azonban szemei azonnal kipattannak, amint fejében lejátszódik egyetlen gondolat. Mégpedig, hogy míg ő az igazak álmát aludja, mivel kíván előrukkolni a mellette lévő cella lakója.
Szemének gyors megdörgölése után tudatosul csak benne, hogy rajtuk kívül nincs más a fogdában.  *
Ilián Radomer Congrand
Arany sárkány
Ilián Radomer Congrand

Hozzászólások száma : 51
Életkor : 925
Munkahely : valahol egy kovácsműhely

Character sheet
Nép: Sárkányok

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-07-30, 11:26 pm

//Szabadulás//
Erősen kábult állapotban próbálja összeszedni magát. Megtapogatja a fejét, mert meggyőződése, hogy lerobbant a helyéről, mikor bedőlt a sarokba. De úgy néz ki megvan. Messzinek tűnő zajokat, talán beszélgetést hall. Majd rájön, hogy fülei bedugultak, kelekótyán megrázza a fejét, hogy helyrejöjjön. Még a szemei is vibrálnak, ahogy körbenéz a sötét, nyirkos és felettébb mocskos cellában. Arra tisztán emlékszik, hogy kisebb összeghez jutott az elmúlt napokban, és megünnepelni érkezett ide a váratlan bevételt. Úgy látszik, sikerült neki…
Lassan próbálja összetákolni emlékeit, közben pedig jobban szemügyre veszi környezetét. Valami sötétebb árnyék mozgolódik ott elől.

- Nem hiszem el…
A hang irányába fókuszál, mikor éles csörömpölés hasít a levegőben. A füléhez kap és morran is hozzá, de nem valószínű, hogy bárki is hallotta. Újabb hangokat hall, majd a szagok is megcsapják érzékeny orrát. Szemöldökét összeráncolna pislog a világra, mely szemeiben most hihetetlenül gonosz fényben sugárzik. Hiszen ő csak mulatni akart, és mi lett a vége!
Úgy dönt, hogy megpróbál felállni és a rácsokhoz lép, hogy megnézze van-e itt egy őr. Ebből csak annyi sikerül, hogy az oldalára dől, és előrébb csúszik egy kicsivel. Egyik kezét kinyújtja és talán eléri a másik rabot…
Wyerre von Morhan
Barnaköpenyes
Wyerre von Morhan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-07-31, 5:46 pm

//Szabadulás - Kesa & Ilián//

Összeráncolom homlokom az "ismeretlen" női hang hallatán. Meglehet, ő az igazak álmát kívánja aludni, de én nem maradok tétlen. Fejemet a rácsoknak döntöm, ujjaim a fémre szorulva egyre jobban lefelé veszik az irányt, mígnem egy merőlegesen futón elakadnak.
- Örülök, hogy ilyen otthonosan érzed magad… - Hagyja el végül ajkaim gúnyos megjegyzésem, melyeken eddig csak kétes sóhajom szűrődött ki. Fogalmam sincs mit keresek itt, de valahogy most az okok sem érdekelnek. A mielőbbi szabadulás annál inkább…
Már kezdett körvonalazódni bennem egy terv, de a sors csúf tréfája közbeszólt. Szemeim kikerekedtek, pupilláim tágra nyíltak az érzésre. Tekintetem rögvest az ismeretlen érintés gazdáját pásztázták a földön, s ezzel egy időben rúgom le szabad lábammal az engem fogó kezet. A beismerés, hogy az ismeretlen kupac, ami legyek ötvözte aurában helyezkedett el a sarokban, egy élőlény… mélyebb döbbenet, mint a hirtelen fogás a bokámon.
Az arc, amit a fáklya félhomálya láttatni enged, ráébreszt miféle szerezettel is van dolgom. Kimérten lépek a férfi mellé, majd egy hirtelen mozdulattal meglököm, hogy hátára borulva fölé magasodhassak. Ránehezedve dőlök közel hozzá, egyenesen az arcához hajolva, egyik kezem mellkasán támaszkodott, míg másikkal nyakára mérek szorítást.  
- Ki vagy te? – Hangnemem a körülményekhez képest meglehetősen nyugodt, tetteimhez most „békés” arcvonás párosult. Néhány hajtincs végigszántott az arcán, ahogy hátrébb emelkedtem, s végig néztem rajta. Az élénkzöld íriszekre, majd a bőrén cikázó vonalakra meredtem egy ideig, aztán szemein állapodtam meg végezetül.
Választ sem vártam igazán, csupán a helyzet röpke kérdése volt.
-Többet ne gyere a közelembe. – Szögezem le végül, s apránként szorításom is alábbhagy, hogy aztán lassan elemelkedjek a férfitól.
Kesa Klensbane
Szürkeköpenyes
Kesa Klensbane

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-07-31, 10:24 pm

//Szabadulás hármasban //

* Wyerre szavait egyszerűen elengedi fülei mellett.
Méghogy ő otthonosan, egy ilyen helyen… Akár még sértésnek is vehetné a nő szavait, de egy ilyen apróság már nem fogja felhúzni, azok után, hogy ártatlanul van bezárva erre a helyre. Nem tett semmi olyat, amiért ez lehetne a büntetése. Ez pedig tisztázva is lesz, miután eloltják a tomboló lángokat, mely a fogadót borítja, vagy lehet, mostanra már csupán borította, ezt innen nem tudja megállapítani, mint ahogy azt sem, hogy mennyi időt alhatott eddig.
Nyűgösen tápászkodik fel a földről, állva mégis csak nehezebben alszik el az ember, miközben a másik cellából újabb, különös zajok szűrődnek át. *
- Maradj már veszteg! Netán ennyire fontos, hogy elítéljenek?!

* Válasz helyett azonban csak kérdés érkezik. Az a kérdés, amire nem kíván válaszolni, főleg ennek a nőnek nem. A fogadóban is élt mágiával, így akár innen is megszökhet, még mielőtt a bírái megérkeznének. Márpedig egyik nevét sem kéne feltétlen tudnia, ha odakint mászkál. A végén még meg akarná keresni…
Mégis a kíváncsisága egyre erőteljesebb uralkodik el rajta, vajon mit csinálhat Wyerre a másik cellában, ami ilyen hangokat ad.
Ha Ilián megszólalna mielőtt Wyerre ráparancsolna, akkor Kesa döbbenten hallgatja a férfi hangot. Korábban nem tűnt fel neki, hogy más is lenne a cellákban. Önkéntelenül is végignéz saját kis zugában, hogy netán nála is lapul-e még valaki. Szerencsére ő egyedül van, de talán, ha nem így lenne, az még magyarázatot is adhatna a cellában terjengő szagok forrására.
Ha azonban Ilián még mindig magához próbálna térni helyzetében, akkor Kesa hírtelen megtorpan, gondolva, hogy neki szánja Wyerre a szavakat. *
- Ezt inkább én mondhatnám! …
* Ha nem találkozott volna ezzel a nővel, most jó eséllyel a fogadó egyik kellemes szobájában alhatná az igazak álmát, és a legnagyobb problémáját az jelentené, mi fogja várni a birtokán, mikor visszatér, hogy halad a földeken a betakarítás. *
- Nélküled itt sem lennék!
* Hangjából nem maradhat el, hogy Wyerret okolja sorsukért. *
Ilián Radomer Congrand
Arany sárkány
Ilián Radomer Congrand

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-07-31, 10:51 pm

// Szabadulás, Wyerre és Kesa //

Nyögni sem tud, ahogy Wyerre a hátára dönti és tenyerével a földhöz szorítja. Némán bámul az ezüst szemekbe, amíg tulajdonosa hozzá beszél. Egész kellemes most így, hogy megfáradt testét a hideg kövekhez szorítják. Úgy érzi, mintha egyik lába sérült volna és a homloka is erősen lüktet. Talán még véres is, mert bizonyosan vér szagot érez a közelben.

-Ki vagy te?
Apró levegővétellel készülne épp bemutatkozni, mikor inkább visszatartja szavait. Jobb volna nem bemutatkozni ilyen börtöntölteléknek. Most hogy jobban belegondol, arra sem emlékszik mikor került ide mellé ez a nő. És ha jobban megnézi, talán nem is bajkeverő, csak egy félreértés miatt került ide, épp mint ő. De nem hagyhatja, hogy az ezüst szemek elbűvöljék, továbbra is megtartja azt a gondolatot, hogy nem egy tisztességes személy magasodik fölé.
-Többet ne gyere a közelembe.
Hm, ezt igazán nem lesz nehéz betartani, amint megtudta milyen nap van.
Ahogy a nő enged a szorításon, majd el is lép mellőle feltápászkodik kezeire. Egyik kezével továbbra is támasztja magát, míg másikkal megdörzsöli a szemeit és homlokát tapogatja. Bizony igaza volt, homloka enyhén véres, ahogy kupán vágták.
Ahogy a fal repedéseibe kapaszkodva feláll végignéz szánalmas ruházatán. Nadrágja sáros, ingét pedig egy penge hasította fel. Cipőjét és köpenyét nem látja sehol, de megmaradt darnáit rejtő erszényét sem. Minden bizonnyal kifosztották a nagy mulatozás közepette.
Nehéz lépésekkel a cella elejébe megy, a határozott nőre pillant.

-Elnézést. Bizonyára megijesztettem kegyedet az imént. Pedig higgye el, nem ez volt szándékom, csak afelől szeretnék meggyőződni, hogy ma milyen nap van. –arca komor, de hogy enyhítsen megjelenésén, valamiféle mosolyt varázsol szájára, remélve, hogy választ kap a harcias hölgytől.-
Wyerre von Morhan
Barnaköpenyes
Wyerre von Morhan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-08-01, 8:35 pm

Amint elléptem tőle, a szomszédos cella irányába vettem az irányt. A nő hangja és erejének kisugárzása ugyanolyan, mint akivel a fogadóban "találkoztam". Már kérdésre nyíltak ajkaim, hogy megtudakoljam a fogadóban történteket, ami idáig vezetett, a férfi megszólalására viszont cseppet sem számítottam. 
Noirra éles kacagására elhúztam szám szélét. Magam is mulatságosnak tartottam az elhangzó szavait, de a mosoly legapróbb szikrája nem látszódott vonásaimon. 
~ Engedj ki egy kicsit, had társalogjak... - Erősen küzdött az előtérbejutásért. Homlokomhoz simítva próbálom a most belé hasító fájdalmat tompítani, de csak csak erősödik. Valamiért úgy érzem magam, mint aki egész éjjel mulatott volna, a fáradtság gyengült megmutatkozása uralma alá vett, Noirra könnyedén legyőzött...

- Óh, hát igen. - Bájosan fordulok a férfihoz. - Bocsásd meg a hirtelenségem, de kissé feldúlt vagyok. Borzalmak történtek velem, a gonosz... fertő áldozata lettem. - Az ezüst szemek különös ragyogásba kezdtek, a bennük felgyülemlő könnytől nem mindennapi csillogást vettek fel. 
Letelepedtem a rácsok tövében, egy lépésre a férfitól, elesett tekintetet felvéve nézek rá. Próbáltam most ügyet sem vetni a szomszédos cellában tartózkodóra, vele később lesz elszámolni valóm. Jobb lenne, ha Wyerre nem tudna az egészről semmit, most ő figyel a háttérbe szorulva, hallja, s látja a történéseket.
- Uram, azt már én sem tudom megmondani... Talán én már nem is akarom tudni... - Hajamba túrva nézem a cella egyik pontját. Pár száz évvel ezelőtt kezdtem bele az efféle szórakozásba, de már előtte is mestere voltam. Minden Olassië városában kezdődött, lassan már tizenhétezredik éve annak, hogy megláttam a napvilágot. Meglehetősen sok idő, elég ahhoz, hogy különféle "rögeszméket" tudjak magaménak. 
Az ismeretlen külleme nem épp úriemberre vall, inkább jut eszembe egy szakadt koldus, ki annyit vedelt az éjjel, hogy már a napszakokat, napokat sem tudja beazonosítani. Kezeimbe temetem arcom, most nem volt kedvem jobban felmérni. Minden egyes rávetett pillantás csak még több információ a "jövőnek", ha lesz olyan. Az őrök visszatérte előtt kéne kijutni, de még várok kicsit, hátha előrukkol valami váratlan "meglepetéssel" a férfi.

Kesa Klensbane
Szürkeköpenyes
Kesa Klensbane

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-08-01, 9:46 pm

* Még csak válasz sem érkezik szavaira. Nincs is rá szükség, hiszen azzal a nőnek is tisztában kell lennie, hogy ő miatta vannak ebben a helyzetben, és miatta kell ezekben, a büdös cellákban tölteniük az estéjüket.
A férfihang azonban meglepetésként éri. Csöndben hallgatja a másik cellában történő eseményeket. Eljátszik a gondolattal, hogy talán szólnia kéne annak a szerencsétlennek, akit ismét megpróbál megtéveszteni Wyerre, és ki tudja mit elérni vele. Még azt sem veti el, hogy csupán saját szórakozására akarja félrevezetni az alakot. Végül csak nem szólal meg. Nem az ő dolga másokra vigyázni, nem is teszi túl gyakran. Ha nincs meg a magához való esze, akkor majd most megtanulja, hogy ne engedje el a füle mellett a szükséges információkat. Ép eleget segített neki tudtán kívül. Mégis a helyzet olyan szórakozási lehetőségeket nyújthat számára, ami miatt nem szándékozik lemaradni róla. Hátát egyenesen a két cellát elválasztó falnak támasztja, de még mielőtt ezt megtenné, gyorsan vet egy pillantást a falra, ki tudja mik tenyésznek ezeken a falakon.  
Széles vigyorral az arcán játszik el a gondolattal, mihez is kezdhet majd vele Wyerre, mire és hogyan használhatja majd fel. Még az is megfordul a fejében, hogy Wyerre színjátékának hatásosságából okulva, talán még az ő hasznára is lehet a férfi.
Mindenesetre, nem látja okát, hogy csatlakozzon a színjátékhoz. Most ő nem érintett benne. Nem úgy, mint a fogadóban történteknél. Ráadásul ki tudja, talán még hasznosabban is alakul számára, ha azok ketten megfeledkeznek róla. *
Ilián Radomer Congrand
Arany sárkány
Ilián Radomer Congrand

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-08-02, 8:22 pm

A halovány mosoly eltűnik szájáról, és valós, komor tekintetével néz a hölgyre. Fülei a másik cella irányába mozdulnak, amint az ott raboskodó személy a köztes falnak dől. Eleddig nem is sejtette, hogy mások is vannak ezen a nyomasztó helyen.
-Igazán semmi nem történt. –Néz Wyerre szemébe.-
Menekülésének módja már tisztázódott lelki szemei előtt, ám azt még nem tudja, hogy érdemes lenne e rabtársát is a menekülés útjához segíteni, vagy jobb volna-e itt hagyni. A nő első megmozdulása cseppet sem tetszett személyének, ám mostani megnyilvánulása valamivel már tisztelettudóbb volt.
Hátrébb lép, majd megfordul. Kíváncsi, hogy az átmulatott éjszaka, vagy tán éjszakák után már visszatért-e ereje. Gondosan takarva kezét a falnak támasztja tenyerét. Bőre felizzik és halovány zöld fény dereng alatta. Mindeközben mélyet sóhajt, mintha csak fáradt volna, és megpihenés céljából dőlt volna a falnak.
Az üres folyosóra pillant, aztán körbejárja a cellát. Megáll a hátsó fal előtt, melynek nemrég még vállát támasztva aludt. Érzékeny fülei és orra légmozgás után kutat, mit meg is lel. Épp ezt remélte, a fal nem túl vastag. Kis szerencsével egyéb dologgal sem erősítették meg, így könnyedén áttörhető volna.
Megfordul és ismét a hölgy elé sétál. Úgy dönt, váltana vele még pár szót, mielőtt döntésre szánja el magát. Bár minél hamarabb jó volna elillanni innét, mert cseppet sincs kedve magyarázkodni. A lelke mélyén megbúvó rakoncátlan fiatal egyel talán nem tervezi, hogy felelősséget vállaljon elkövetett tetteiért.

-Ismét had kérjek elnézést kegyedtől, hisz be sem mutatkoztam. Ilián vagyok. –Óvatos mozdulattal kéri Wyerre kezét egy kézcsókra.- Kegyedben kit tisztelhetek? –Arca komor és szoborszerű, azonban szemei élénken csillognak. Aki belenéz, őszinte érdeklődést és tiszteletet lát benne, ám a szokatlan zöld ragyogás oka az éber figyelem, melyet most nem csak az előtte ülő hölgy kap, hanem a szomszédos cellában raboskodó is. Ilián szinte biztos benne, hogy együtt kerültek ide, hiszen mekkora véletlen kellene ahhoz, hogy két efféle hölgy egyszerre kerüljön rácsok mögé?
Wyerre von Morhan
Barnaköpenyes
Wyerre von Morhan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-08-03, 2:25 pm

//Szabadulás//

Ujjaim rejtekéből nézek ki Iliánra mikor megszólal, aztán tenyerem ismét összezárul, így elfedve arcom. A kis idei csendet léptei szakítják meg, az üres térben még ez is elég nagy hangot ver. Felnézek mikor egész közelről hallom őt, s apró mosollyal nyugtázom bemutatkozását. Kimért mozdulatait irányomban végigkövetem.
- Üdvözöllek Ilián. - Ellenkező kezem már megindult felé, hagytam hogy ajkai bőrömhöz érve leheljék rá illő köszöntésüket. Mielőtt elengedhetné, kitépi magát az idegen érintésből, bosszúsan fordulok el.
~ Több a soknál, amit megengedsz magadnak. Vannak dolgok, amiket neked kell megtanulni Mal'lyor...
Ilián talán most azt gondolja zavarba jöttem miatta, ezt nem tudhatom. Azonban Wyerre hirtelen beavatkozása meglepetésként ért, hogy ekkora ereje lenne a félelfnek, könnyedén átveszem felette az uralmat, most pedig gyerekjáték beavatkoznia tetteimbe...
~ Félreismertelek... - Lesütött tekintettel fordulok vissza. 
~ Minden okkal történik, az is, hogy most beszélni hagylak. - A zöld tekintetek megcsillanása érdeklődést sugallt, terveimben szerepelt a további társalgás, ellenben ez a közbelépés cseppet sem. Wyerre meglepett, elmerengek, visszagondolva az apró kifelejtett részletekre ledöbbentem. Most jövök rá, hogy ez a fruska csúf játékot űz velem. Már elfeledtem, hogy elődeinél a "megszállás" kezdetén mágiával feszegettem rést a védelmi vonalon, hogy belső tudatukba férkőzve ki be járjak kedvemre. Ennél a lánynál, ez elmaradt... akkor...
~ Azt gondolod te irányítasz engem? - Kétes pillantást vetek Iliánra, most elment a kedvem a játszadozástól. 
- Norrók'a... - Legyintve kántálom ki varázsszavam, füstfelhő keretében teleportálok a rács túlsó felére, s felkapom a falnak támasztott fegyvereim, majd az erszényt is helyére igazítva végül kihúzom magam. 
~ A fogadóban mikor a föld felé zuhantál, te idéztél elő... - Egy gyermeteg korú nő ostromolja büszkeségem, túlontúl is dühítő. 
- Te... - Kesára meredek, kit a fáklya fénye már kellőképpen megvilágít ahhoz, hogy arcát is láthassam. Mutatóujjamat fenyegetően emelem irányába, és már kigondolt szavaimba kezdenék, ám a barnaköpenyes ismét közbelép. A szavak belém rekedve fojtogatnak, a láthatatlan test most beleremeg az őt korlátozó erőbe, s utolsó kapaszkodóként nyúl az égő fáklya felé. A plafonig felnyújtózó lángok erejük teljében vennék célba az áldozatot (Kesát). A kéz most kitárul, a saját test felé fordul, minden erőm a támadásra összpontosul, a részleges irányításával mit sem törődök.
- Etak S'ór Neula - A tűz eredeti alakjára csökken, Wyerre kiejtett cselekvését nem tudtam elfojtani vagy akár semmissé tenni. 

~ A földet nem csak fizikai értelemben lehet irányítani, tudhatnád, van nálad ősibb, és az én irányításom alatt áll. - Kézzel érinthetetlen, mindent magába olvasztó katartikus erő söpör végig a börtön talapzatán. A föld magába szív minden élő varázslatot, hogy aztán azt nyers formájában lökje az éteri materiálba.  
 - Elképzelésem sincs arról, ami a fogadóban történt, ugyanis a végsőkben már tudatomnál sem voltam. - Pár lépést teszek a falon függő kulcscsomóért, majd azzal térek vissza a nőhöz. - Oszd meg velem a csúfos valóságot, talán mulattató lesz a hihetetlensége. - A folyosó szerencsére még csendes, közeledő őröktől nem kell tartanunk, de azért idő szűkében vagyunk. Mal'lyor most egészen biztosan forr a levében, de mit sem számít. Kevés mód van miképpen megfizethetné a tetteim, és az esély is kevés, hogy nem-e jönnék rá. Hisz eddig is, minden tettével csak gyengeségeit fedte fel, már eleget hagytam, hogy magasabb rendűnek hihesse magát, eleget ahhoz, hogy most megunjam a tréfát. 
Ilián Radomer Congrand
Arany sárkány
Ilián Radomer Congrand

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-08-05, 2:56 pm

// Szabadulás //

Óvatos kézcsókot ad neki, majd elvenné a kezét, de Wyerre megelőzi. Ilián szemében kétkedés tűnik fel. Talán rosszul cselekedett? Amint végigfut gondolatának folyamán ez az ötlet, azonnal el is veti, hiszen az emberek közt élve elsajátította azok viselkedési formáit. Nemcsak a parasztok között mozog otthonosan, hanem a nemes emberek körében is megállja a helyét, ha arra kerül sor.
Már arra készül, hogy faképnél hagyja a hölgyet és inkább szabadulását segíti elő, mikor számára idegen eredetű szót hall és kérdő pillantással néz Wyerre, amikor is az eltűnik szemei elől, majd a rácsok túlsó felén bukkan fel. Felsóhajt mikor az újabb eseményeket figyeli. A tüzet nézi, kezei már mozdulnának a közbelépésre, de mégsem tesz semmit. A tüzek egy újabb idegen szó hatására visszacsökkenek a normális méretükre.
Ilián szemöldökét ráncolva nézi a nőt, tán még fejét is megcsóválja. Erős nemtetszése most teljes mértékben kiül arcának vonásaira. Így áll még néhány pillanatig, majd arrébb lép egyet a belakatolt ajtóhoz és kezeit az ajtót tartó vaspántokra helyezi. Már egyel talán nem érdekli, hogy észreveszik. A foglyok nyilvánvalóan nem csak emberek, hanem mágia használók. Ha pedig egy őr venné észre, hát istenem. Egy emberélet ide vagy oda, mikor ilyen idegi állapotban van, most igazán nem számít.
Ujjai nyomán, majd egész tenyerén zöld fény dereng, aztán sűrűsödni kezd, végül pedig két gömbbe állnak össze. Eme képződmény igen jól elhatárolódik a levegőtől, benne apró, vékony de nagy erejű villámok cikáznak. A rácsoknak taszítja őket, mire a vas elkezd megolvadni ő pedig könnyedén leveszi az ajtót helyéről. Mintha egy furcsa táncot járna a nehéz vas ajtóval kezeiben megfordul vele és visszateszi helyére. Ismét a villámok erejét hívja segítségül, hogy visszaforrassza a pántokat helyükre. Nem tökéletes munka, de ha nem keresik, akkor nem tűnnek fel az olvadás nyomok.
Körbenéz a  folyosón. Egy oldalán még több cella sorakozik, a másik felén egy lépcső vezet felfele. Közte és a feljáró között áll Wyerre. Előre sétál és a szűk folyosó másik oldalához szinte lapulva halad el a cella előtt. Egy fejbiccentéssel köszön a rejtélyes másik fogolynak, majd mogorva arckifejezéssel néz Wyerre. Egy férfi büszkeségén mily könnyedén keletkezik repedés.
A lépcső felé halad és elindul felfele. Már majdnem felér, mikor megáll, beszédet hall. Arcát félig hátrafordítja, szemeit a legalsó lépcsőfokra helyezi. Sóhajt egyet, majd megfordul. Maga sem tudja miért, de lefelé indul a lépcsőn. Megáll az alsó lépcsőfokon és a folyosóra néz. A Nő még mindig ott áll. Mi a fenét akar a másiktól? Bár tudja nem szép dolog, de hallgatózni kezd.

-….csúfos valóságot, talán mulattató lesz a hihetetlensége.
Kesa Klensbane
Szürkeköpenyes
Kesa Klensbane

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-08-05, 9:37 pm

* Halkan elismételi magában a nevet. Bár tudja, hogy az a név a férfihez tartozik, és nem ahhoz a nőhöz, aki miatt, még ha csak várhatóan rövid időre is, de rács mögé került. Mégis ki tudja, talán még hasznára válhat ez az információ morzsa. Sajnos hiába a fal és rácsok közelsége, a társalgás nem hozza a várt formát. Igen rövidre sikeredik.
Helyette egy varázsige hangzik fel, és a varázslásra jellemző hullámok terjedése járja be a helységet. Végül pedig az oszló füst szélét pillantja meg a rácsok túloldalán. Nem marad tovább sem a fal, sem pedig a rácsok közelében. Van egy tippje, ki élt mágiával az imént.
Tippje hamarosan igazolást is nyer, amint a nő a cellája elé lép, és egyenesen rámered. Fenyegetően felé meredő ujja, csak még hátrébb kényszeríti. Nem tudja, mit akarhat pontosan, de jobb minél távolabb kerülni tőle. Most sajnálja csak igazán, hogy senki sincs a cellák közelében.
Kissé távolabb, de állja Wyerre tekintetét, és várja, mire készülhet ez az őrült nőszemély. Szívének dobbanásait erősebbnek érzi a korábbiakhoz képest. Tudja, hogy a nő számára az élet, mit sem jelent, de mégis reméli, hogy szökését hamarosan folytatja, és inkább a kijutással foglalkozik, minthogy továbbra is őt részesítené előnyben, ahogy azt korábban tette a fogadóban.
Sajnos tévednie kell. Ismét varázslat érződik a helységben, ahogy a lángok először csak magasra törnek. A hírtelen változásra lélegzete is megszakad, és mikor a lángok egyenesen felé kezdenek megindulni, alig képes kitérni előlük. Elegánsnak egyáltalán nem mondható módon törli fel a cella koszos padlóját, miközben magát korholja, amiért nem sejtette, hogy a nő megint a lángokat fogja használni.
A következő támadást várva kapja fejét Wyerre felé. Nincs mit tenni, kénytelen ő is mágiához folyamodni, ha nem akarja, életét veszteni, de mikor megfordul, csak akkor látja, hogy a lángok elenyésznek, és a felé szegeződő ujj sem kíván olyan hivalkodóan rámutatni.
Nem igazán érti a helyzetet. Itt lenne az alkalom, hogy ismét megtámadja. Talán csak játszani akar vele, ahogy azt tette a fogadóban is? Ehhez azonban neki is lesz egy-két szava.
A földről felkászálódva, ruháját borító mocsokkal, és némi elszíneződésével mit sem törődve néz Wyerrére. Válasza nem érkezik egyből. Csak néz a rács túloldalán álló nőre, még azzal sem törődik különösebbképpen, hogy a fogda harmadik lakója nem is egyszer folyamodik varázserejéhez. Egyszerűen csak Wyerre tekintetét bámulja, miközben fejében egymást váltják a gondolatok a nőt illetően, melyek haragját egyre csak fokozzák, és kellően megnehezítik annak elnyomását. *
- Elképzelésed sincs?
* Szemrehányóan mered Wyerrére, miközben rendezi szavait. *
- Mégis mikor vesztetted el a tudatodat? Mikor minden elveszett és idekerültél? Vagy netán, mikor minden tettedet rám akartad kenni? … Nem is … Inkább mikor azt a kislányt kilökted a fogadó emeletének ablakából, majd követelted tőlem, hogy végezzek vele? …

* Wyerre szavai inkább tűnnek játénak, mint valós érdeklődésnek így folytatja a történtek időrenddel ellentétes felsorolását, miközben szavaiból a megfelelő mennyiségű gúny sem hiányozhat. *
- Talán, még ezt is megelőzően, mikor első alkalommal akartad, hogy végezzek a lánykával? … Netán a fogadó felgyújtása az, mi elvette az eszedet, és az emberek felgyújtása, csonkítása, elvéreztetése, már önnön valódat mutatja! De ki tudja? … Lehet már a fogadóba sem tudatosan tértél be … AHOGY MOST SEM VAGY MAGADNÁL!!!
* Végét már szinte kiabálja, mint aki teljesen kiakadt a történtek felidézésétől is. *
- KELLŐEN MULATTATÓ?! REMÉLEM, JÓT SZÓRAKOZTÁL KÖZBEN?! DE LEGKÖZELEBB HAGYJ KI BELŐLE!! HA VISSZANYERTED VÉGRE ÉP ELMÉDET, LEGALÁBB AZT KÖZÖLD AZ ŐRREL, HOGY NEKEM SEMMI KÖZÖM AZ EGÉSZHEZ!! VAN JOBB DOLGOM IS, MINT ITT RABOSKODNI!!!
* Szusszanásnyi szünetet tart, hogy ismét levegőhöz jusson, és közben pedig megadja a nőnek a lehetőséget, hogy közbeszóljon. Közben pedig ki tudhatja, ki más figyelhetett fel az iménti hangzavarra. *
Wyerre von Morhan
Barnaköpenyes
Wyerre von Morhan

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-08-06, 5:01 pm

//Szabadulás//

Unott pillantással nézek hátra vállam felett, de szinte rögvest vissza is fordulok Kesához. Ilián cselekedeti kevésbé érdekeltek, mint a rácsok túlsó felén megszólaló nő mondanivalója. Csendben hallgattam végig őt, eszem ágában sem volt még közbe szólni. Úgy tűnt, haragja valós alapokra épül ellenem, ezért is adok értelmet a hallottaknak. A mellettem elhaladó férfit szemem sarkából követem, a markolatra feszült kezem figyelmesen várta az eseményeket. Amint eltűnt a felfelé vezető lépcsőn, már fel is csendült az ideges, harsogó kitörése a nőnek, egy lépést hátráltam, a falnak dőlve próbáltam meg érlelni az információkat. 
~ Mal'lyor... - Homlok dörzsölve csóválom meg fejem, mély levegőt veszek, térdeimre támaszkodok tenyeremmel, mintha megfáradásban szusszannék egyet. Nem erről volt szó. Ráébredtem mit szabadítottam fel ott, akkor, abban a pillanatban.
~ Fergeteges mulatság volt, unaloműzés! - Becsukott szemeim alatt elképzelem ahogy Mal'lyor megelevenedett lényét tépem most apró cafatokra, csak úgy szárnyaltam ezen fantázia képen. Bár tudom, ez nem ilyen egyszerű... én vagyok a felelős azért is, amit ő cselekszik. 
Kedvem nincs magyarázkodni, ha lenne, akkor sem tenném, hisz ki ez a nő... számomra senki...
- Örömmel hallom, figyeltél minden részletre. - Ökölbe szorult kezeim erősen igyekeztem elfojtani a jelen pillanatban keletkezett haragom. 
~ Elvetetted a sulykot... 
~ Ugyan, csak paraszt csőcselék az egész...
~ Engem nem a kiontott vér érdekel, hanem az, hogy MÁS IS LÁTTA!!!
A bennem dúló háborút külső szemlélő aligha láthatta, az összeszűkölt szemeken kívül, csak a rideg vonások ülték meg magukat. 
- ...mit veszett Ambaron? Néhány részeg fattyút, kiknek puszta léte is sorvasztja környezetét? Több, se kevesebb nem lesz tőlük Lanuria. Téged talán érdekel mások sorsa? - A titkot nem fedem fel, ezzel a pár röpke mondattal is csak a magam lelkét nyugtatom. A lépcsősor első fokára lépve már kiszúrom az ácsingózó alakot. Visszalépve a kulcscsomó már a földön csörrent. Kisebb terpeszt veszek fel, ujjaimmal gömb alakot formálva teszem meg különös, nyers formátumú mozdulataim. 
- Nad iman'ari -  betanult mozdulatsort szavak követték, a szabad erőhullám maga aköré vonta a börtön zugaiból, kövei közül a földet, s minden belőle származó legapróbb szemcsét is. Auraként gyűrűzött a lüktető erőhullámtól úgy egy arasznyi távolságban. Már elegendő esszencia halmozódását követően egyszerűen elhajítom azt, pontosan Kesa rácsainak a falhoz kapcsolódásánál történik a robbanás. A súlyos rácsok azon részen meghajoltak, akár egy száraz kóró, összeborzolódva bukkantak elő a porfelhő csendesedése után. Gondolkodás nélkül ugrok ki a törmelékek közül, csuklyám arcomba húzva eltűnök a házak közt. A járókelők már mutogatják az érkező őröknek menekülésem útvonalát, de a másik rabról sem feledkeznek meg, kinek úgyszintén, egy lépés a szabadság...

//Köszönöm a játékot! Smile //
Ilián Radomer Congrand
Arany sárkány
Ilián Radomer Congrand

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-08-06, 10:34 pm

// Szabadulás //

Meglepődve hallgatja a kis jelenetet a lépcső oldalának dőlve. Miután Wyerre is befejezte mondandóját, megfordul és felmegy a lépcsőn. A közepes méretű helyiségben az ablakokon át beszűrődik a felkelő nap fénye. Az ajtó nincs bezárva így szabad előtte az út, ám mielőtt kilépne a friss levegőre átkutatja a szekrényeket. Az egyik mélyén meg is leli holmiját. Egy rövidkard és egy fekete köpeny. Micsoda öröm, hogy nem kobozták el tőle örökre. A kardot oldalára csatolja, majd a köpenyt is felölti. A csuklyát fejére téve lép ki az utcára. Sebes léptekkel halad a város széle felé, miután kiért az erdőbe egy kisebb tisztás után kutat, ahonnét kényelmesen a levegőbe emelkedhet. Hisz nincs itt már semmi keresnivalója és vélhetően nem is fog egyhamar visszatérni ide.

// Köszönöm nektek a játékot. Smile//
Kesa Klensbane
Szürkeköpenyes
Kesa Klensbane

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-08-07, 7:16 pm

* Wyerre hallgatása pont az, amiben Kesa a leginkább reménykedett.  Így a levegővétel után folytatja tovább. *
- MI AZ? CSAK NEM ELVITTE A CICUS A NYELVEDET?! NE JÁTSZD MÁR A BOLONDOT! SENKI SEM FOG BEDŐLNI NEKED!
* Első körben elég is volt számára ennyi . Nem látja a nő arcát, így azt sem tudja, milyen hatást vált ki belőle az alábbi monológ, csak azokból a szavakból szűrhet le valamit, amit a nő felé intéz. *
- MÉGHOGY ODAFIGYELTEM?! HALLOTTAD TE EGYÁLTALÁN, AMIT MONDTAM?!
* Levegővétele megszaporodik a felszított haragtól.*
- NE JÁTSZADOZZ ITT VELEM!! EZEKET CSAK VELEM TETTED, VAGY A FOGADÓBAN MINDENKI SZEME LÁTTÁRA!! KI TUDJA MI MINDENT CSINÁLTÁL MÉG?! ÉS KÉPES LETTÉL VOLNA EZT MIND RÁMKENNI!! MENJ A …. !!!
* Hangja végül lecsendesedik, haragja nagyjától megszabadul, de csupán rövid ideig, amit a monológ folyamán sikerült kiadnia magából, azt Wyerre pár szóval sikeresen újralobbantja, miközben döbbenten mered a nő szavaira.
Eleinte szóhoz sem sikerül jutnia a hallottak hatására. *
- HOGY … HOGY MIT ?! MENJ KI, ÉS KÉRDEZD MEG ŐKET, ŐK MIT GONDOLNAK ERRŐL!! SZÁMUKRA IS CSUPÁN KÖRNYEZETET ROHASZTÓ RÉSSZEG FATTYAK VOLTAK-E ?? ÉS NEM ESETLEG SZÜLŐK, GYERMEKEK VALAKI SZÁMÁRA!! ÉS IGEN … ENGEM ÉRDE…!!

* A fogdát ez alkalommal is mágikus szavak, és a valódiságukat jelentő rezgések járják át. Ez az, ami Kesa torkára is odaforrasztja mondandójának további részét. Talán túl messzire ment, és most ez az őrült nőszemély ismét az életére kíván törni?
Azt azonban érzi, hogy most egy sokkal komolyabb varázslat szemtanúja lesz, és ha nem figyel oda kellő képen talán el sem kerülheti azt. Félelemmel átitatott kíváncsiság uralkodik el rajta, amint a kisebb-nagyobb darabok fokozatosan kezdik el körbevenni Wyerre testét.
Kesa elméjében már meg is fogalmazódik egy megfelelő varázslatsorozat, ha netán azokkal a kövekkel szándékozna most az életére törni. Fel azonban még mindig nem hangzódik. Reméli, hogy haragjának felhergelése kellően hangosra sikeredett, és sikerült felkeltenie valakinek az érdeklődését az itt zajló eseményekre, és elég időt nyerni számára, hogy ide is érjen.
A várt felmentő sereg csak nem akar megérkezni. A helyet átjáró mágikus erő egyre erősödő érzetére, Kesa hátrébb és hátrébb kezd araszolni. Remélve, hogy így több ideje lesz használni saját mágiáját. Mégis csalódnia kell, nem ő volt a varázslat célpontja.
A robbanás hangjára összébb rándul vékony alakja, és a celláját pillanatok alatt beterítő porréteg önkéntelenül is köhögésre sarkallja, de még így is láthatja, hogy Wyerre sebes léptekkel hagyja el a fogdát, az oszladozó porrétegben, hátrahagyva őt a csőcseléknek.
A tátongó lyuk felé tesz pár lépést, hogy láthassa, amint a csuklyát is magára húzó nőszemély kint is futásnak ered. Tudván, hogy a tátongó lyuk, hamarosan érdeklődők tömegét fogja vonzani, Kesa számára is azt jelenti, el kell hagynia neki is a helyet.
Az általa választható számtalan lehetőség közül, már tudja is melyiket fogja választani. Arcára, rövid időre ugyan, de széles mosoly húzódik, miként lassan visszaballag a korábban már kellő támaszul szolgáló falrészlethez, és ott leguggolva, összehúzódva várja meg, hogy az első belépők megjelenjenek.
Hiába a gyors menekülés esélye, nem engedheti meg, hogy az itt történt események az ő leírásával menjen híre. Ráadásul a fogadóban történt események óta, gondolkodásra is lehetősége nyílt, bár még tán azok felvázolására sem lesz szüksége, hiszen az események másik vádlottja, szökésével elismeri tettét. Sőt, ami még inkább mosolyt csal arcára, hogy ehhez nem kevés, és csöndesnek egyáltalán nem mondható varázslatot is használt, így a hátramaradó nyomok után már egyértelműen felé terelődnek a vádat.
Ennek tudatában pedig teljesen feleslegesnek érzi, hogy most üldözöttet csináljon magából, ha már várhatóan hamarosan úgy is szabadon fogják engedni. Sőt utána még akár önként is a falusiak segítségére lehet, hogy élethű képet készíthessenek arról az ámokfutó mágusról, aki nem csupán a fogadót borította lángokba, és nem csupán a fogdát rongálta meg igen látványosan, hanem több ember életét is elvette, azokról már nem is beszélve, akik tettei miatt kerültek halálos veszedelembe, köztük Kesa maga is.
Aprócska személyes bosszújaként, névtelenül, még azt a pénzmennyiséget is felajánlja, amit eredetileg a fogadóban szándékozott elkölteni, hogy azzal is megnövelhesse a nő fejére kiróvandó fejpénzt. *

// Köszönöm a játékot //
Adria Belorian

Adria Belorian

Hozzászólások száma : 79
Életkor : 34
Munkahely : a nagyvilág

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime2013-11-05, 12:56 pm

[Balál - II. fejezet, befejezetlen futárszolgálat - az úton, majd Ambaronban]

-Még meggondolom!
*Á, kizárt, hogy megbocsásson a következő tíz évben. Főleg ha továbbra is fájdalommal illeti a nyereg a fenekét. Kijár neki egy kiadós masszírozás, ha megérkeznek és elsántikált az üzenet tulajdonosához, az lesz utána az első dolga, hogy keres egy csontkovácsot. Balál újabb és most már feddő szavaira Adria felpaprikázta magát. Ő sem olyan mint első látásra volt, Balál most már tudja hány éves, szóval lemondhat a gyerek megszólításról.*
-De szitkózódom mert jólesik. Az első lecke pedig rád is áll Balál Tangeran!
*Oldalba bökte a férfit aztán újra belékapaszkodott. Nem szeretett volna leesni és szegény feneke is sajgott már.*
-Visszafelé te ülsz hátul!
*Ezt már a város határában mondta hosszú hallgatás után és amint megálltak nyögvenyelősen lecsusszant a félnyeregből. Mivel tarisznyája és fegyverei rögzítve voltak a kapaszkodás miatt, most két kézzel tudta hátsóját masszírozni. Mennyei érzés volt. Most már csak azt kell megtudnia hol található a célszemély. Valami fűszerest kell keresnie akinek köze van egy kecskéhez.*
-A kecskés fűárust kell megtalálnunk.
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 3 Icon_minitime

Ambaron falu
Vissza az elejére 
3 / 12 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Next

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Középvidék :: Ambaron-
Ugrás: