LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Ambaron falu

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next
SzerzőÜzenet
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2016-12-31, 7:23 pm

*A szeretet áldása elárasztja Elonart. Az érzések melegsége enyhíti a csípős téli levegőt. A háború kiszorul Ambaron egykori területéről, az évszázados áldás a béke puha felhőjébe burkol mindent és mindenkit. Sem a pusztulás, sem a kontinensen tomboló háború nem változtat ezen. Hétszáz évvel az után, hogy Aranamophe megelégelte a vérontást és a második évfordulón a falu pusztulása után az új háborúban, Lanuria népei még mindig találtak lehetőséget, hogy tiszteletüket tegyék az istennő előtt.  
Az elfek úrnője hálásan tekint körbe, átengedve magát az érzéseknek. Nem tudja nem kívánni, hogy bárcsak népe többi tagja is megtapasztalhatná ezt, hogy bárcsak Lanuria kontinensének minden lakója érezhetné ezt. A háború önpusztító vihara talán megtorpanna elég időre, hogy a béke helyreállhasson. Még ha ez hiú remény is.
Az úrnő finom mosolyt küld Thalion felé. A idő, amire vártak, most megérkezett. Egy időre felszabadulhatnak a háború nyomása alól, még ha a varázs nem is lehet elég, hogy felelősségüket és aggodalmukat eltörölje.*
- Remélem, utatok oly könnyű volt erre, amilyet e körülmények megengednek.
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2017-01-01, 9:48 am

*A békesség melengető érzése az elfek számára is érezhetővé válik. Ez idő olyan, mit ki kell használni. A testőrök kísérete első sorban arra jó, hogy az áldás előtti és utáni időben óvják az ide zarándokló Thaliont. Ez időben, míg tart az ünnep, ők is visszaszállingóznak uruk, az úrnő közelébe.
Természetesen örülnek a nimfák érkezésének is, hisz így a régi időkre emlékeztetik őket, midőn még a Csillagfény fogadóban fogyaszthatták e jeles napon a meleg süteményt, s a forró teát.
Eme békés, jó időknek immáron vége szakadt, s most láthatóan örülni kell annak is, hogy az istennő nem fordította el fejét e régi, jeles esemény emlékétől.*
- Zavartalanul értünk ide, remélhetőleg a tiétek is hasonlatosan békés, s nyugodalmas volt.
Tán jövő évre megbeszélhetnénk, hogy együttesen érkezünk ide, s egymás óvó oltalma alatt térünk is haza.
*Thalion úgy emlékszik, az előző évi zarándoklat végén is felajánlotta az úrnőnek e lehetőséget, hogy a nimfák területének széléig elkíséri fegyvereseivel.
Az elfek ez idő alatt a környéken lelt fából, mi nem üszkösödött el az ork támadáskor, tábortüzet raknak.
A nagyúr karját nyújtja az úrnőnek, s akad oly elf harcos, ki az Őrzőket is udvariasan invitálja a tűz mellé.
Előkerül néhány melengető ital, Olassië mélyéről hagyományos elf receptek alapján, hogy legalább kellemesen várhassák a tűz fényénél a csillagok hunyorgó pillantása alatt az istennő érkezését.*


Vissza az elejére Go down
Aranamophe
Istennő
Aranamophe

Hozzászólások száma : 11
Munkahely : Az Újjászületés, megújulás, s az örök körforgás istennője

Character sheet
Nép: Istenek
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2017-01-02, 1:17 am

*Ambaron külső határán, a egyik elhagyatott ház mögött a levegő megsűrűsödni látszik. A halványan felfénylő köd egy pontba sűrűsödik lassan. A kibontakozó alak légies, teltkarcsú nő. Fedetlen lába alig hajlítja meg a hervadt fűszálakat. A halovány ragyogás nem tűnik, csak enyhül, körülölelve őt.
Lassan indul el befelé, a falu főtere felé. Nyomában s körülötte a növényzet új életre kel, a téli idő ellenére a fű zölden ragyog, a fák kopár ágain rügyek fakadnak. A földből apró, színes virágok bújnak elő.
Mire az első, a szeretet érzésében fürdőző elf észreveszi közeledtét, Aranamophe sima testét indák fonják körül. A különös ruha összefonja a természettel, a faluval önmagával, s hullámozva kíséri. A színek mindegyikében szikrázó szemek végigsöpörnek a zarándokok kis csoportján, sima barna tincsek táncolnak a napsütötte, telt arc körül.
Az istennő akkor sem szüntette volna meg az áldást, ha a háború áldozatául esett falu olyan kihalt marad, amilyen az év többi részében, a legutóbbi harcok óta. Amíg van, aki elzarándokol ide, vagy akár csak erre téved, száz évekkel miután a jelen eseményei a feledésbe süllyedtek, az áldás megjelenik majd, szeretetet hozva a halandók gyorsan változó világába. S talán ha már senki nem jár erre, a béke akkor is beragyogja majd ezt a területet, emléket és lehetőséget állítva a múltnak és a jövőnek.*
-Zaránodkok! Ti, kik még e nehéz időben is elvándoroltatok ide, hogy átadhassam nektek a béke és szeretet áldását. Nehéz utat tettetek meg mindannyian, nem csak idefelé jövet, de az elmúlt egy év során is. Nehéz idők járnak most minden népre, s a béke és szeretet, az összetartás és a bátorság oly próbák elé van állítva, mint évszázadok óta nem voltak. A háború sötétje mindenkit fenyeget.
Azonban látva, hogy mindezek ellenére most itt vagytok, hitet ad, hogy a szeretetnek és a békének mégis van helye a világban. A háború nem vehet el mindent, nem másíthatja el azokat, kiknek szívének mélyében ott lakoznak ezen nemes érzelmek. És bár most a sötétség terjeszkedik körülöttetek, sötétség nem létezik fény nélkül. Eljön majd az idő, amikor a béke és szeretet újra túlsúlyba kerül a világban, helyet adva a fénynek. Addig is, a ti feladatotok, hogy megőrizzétek ezeket az ajándékokat.

*A szavak egyértelműen az egykori főtér közepén álló nőalaktól jönnek, mégis mindenkihez eljutnak - a legtávolabbi nimfa is éppoly tisztán hallja őket, mint az egész közel álló elf.
A zaránokok csodával telt tekintete előtt a ragyodó alak felfénylik: a halovány derengésből fehér izzás lesz. A fény indákat növeszt, s a tiszta kacsok befonják a falu maradványait. Egy pillanatra feltűnik a múlt - vagy talán a jövő - , az utcákon takaros, kivilágított házak között a látomás némaságában is vidáman zajos tömeg sodródik. Aztán a fény szétoszlik, s a faluban nincs más, mint a béke takarójába burkolt zarándokok, szeretettel a szívükben.*
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2017-01-02, 11:36 pm

*A nimfa Őrzők örömmel csatlakoznak az elfek társaságába, engedve azok udvarias hívásának. Letelepednek a tűz köré, s ahogy előkerülnek az italok a háború lassan feledésbe merül, ha csak erre a kis időre is.
Elonar és Thalion is csatlakozik kíséretükhöz. A tűz melege és egymás társasága teljessé teszi a szeretet élményét. Olyan érzések árasztják el őket, melyek igencsak ritkák mióta a háború megkezdődött.
Az úrnő épp levegőt vesz, hogy az elf vezér ajánlatára válaszoljon amikor meglátja a halvány derengést a házak közt. Egyik kezével finoman megérinti a férfi vállát, miközben ültéből felemelkedik. Kíséretük többi tagja is észreveszi, vagy az ő mozdulatát, vagy a közelgő nőalakot.
Elonart elönti a hála ahogy az istennő szavait hallgatja. Ő is, kísérete is mélyen hajolva köszöntik Aranamophét, s csak tisztelettel tekintenek rá. A beszéd új reményt ad. Reményt arra, hogy az istenek is hisznek a háború végében, hogy a béke és a szeretet korszaka újra eljöhet.
Az isteni fény indái körülfonják a falut s a régi fény megjelenik körülöttük. Egyikük sem tudja levenni szemét a feléledő varázslatról. Nem lehet eldönteni a ragyogás vagy annak alakja az, mely nem engedi látni őket.
Mire a látomás tovatűnik Aranamophe istennőnek is nyoma veszik. Csak emléke, a falura még mindig lepelként boruló béke és a zarándokok szívében ébredt áhítat maradt utána.
A csöndben Elonar úgy érzi, saját szívdobbanásait is hallhatja. Időbe telik, míg meg tud szólalni. Thalion úrhoz fordul, korábbi kérdésére válaszolva.*
- Magamat s népem Őrzőit is örömmel töltené el, ha az elkövetkező évben közösen tehetnénk meg e zarándoklatot.
*Mind tudják, hamarosan indulniuk kell. Az áldás nem tart sokkal tovább, s már így is többet kaptak mint e háborús világban bárki kívánhatna.*
Vissza az elejére Go down
Aranamophe
Istennő
Aranamophe

Hozzászólások száma : 11
Munkahely : Az Újjászületés, megújulás, s az örök körforgás istennője

Character sheet
Nép: Istenek
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2018-01-01, 12:26 am

*Ambaron falujára ez évben is megérkezik Aranamophe istennő áldása.
A békesség beborítja a falu romjait, melyekbe még nem tértek, nem térhettek vissza régi lakóinak utódai.
Orkok megszáll területén fekszik.
Az újjászületés istennője azonban nem fordította el tekintetét a romoktól, melyek egykor áldását élvezték.
Nincs itt most egyetlen élő sem, kire békessége hatással lehetne. A hideg, téli idő, a jéggé fagyott táj, nem mutat életet, pedig az elmúlt években a természet elkezdte visszahódítani Ambaron egykori faluját.
Az istennő nem ölt alakot, nincs kiért, nincs kinek megmutatni magát, vigaszt nyújtani.
A varázslat azonban ez esztendőben sem marad el. Aranamophe éteri lényege, az újjászületés, az örök körforgás mindig létezik, s nincs ez másképp ebben a pillanatban sem.
A falu felett, messze, magasan, a felhők borította, sötét égbolton megjelenik egy csillag. Csupán pislákol, mintha küzdene a felhőkkel, hogy fénye áttörjön rajta, ám hamarosan mind nagyobb erőre kap, mígnem végül eloszlanak a felhők, s a fényesség beteríti a tájat.
A fény beleivódik a romokba, a téli hidegbe, jégbe-fagyba, sötétségbe, s végül elhalványulva kialszik, mint a csonkig égett gyertya. Az istennő megtette kötelességét, újra kibújnak a növények a földből, kifakadnak a rügyek, kinyílnak majd a virágok, eljön a tavasz, mint minden évben eddig, s újrakezdődik az élet örök körforgása.*
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2018-12-24, 3:09 pm

*A hó már befedte a romokat. Hiába érkeztek ide grifflovasok, hiába hozták el a néhány túlélőt, az orkok lerohanták a falut. Ezzel vette kezdetét a háború.
Néhány lovas érkezik. Ménjeik lehelete fehér páraként fonja körbe a lovak fejét, s a szürke köpenyekbe burkolózott lovasok úgyszintén érzik a hideget.
Óvatosan közelednek, hiszen nem biztosak benne, pontosan mikor is merül el a hely ismét Aranamophe istennő áldásában.
Noha mind harcosok, ez az orkok területe, nem lenne esélyük, ha az istennő áldása nem óvná őket.
Ők az elsők, tán nem is jön más.
Vezérük azonban reménykedik még benne, hogy jönni fog más is. Szíve mélyén legalább annyira reméli, hogy Elonar úrnő is tiszteletét teszi, ahogy várja az Újjászületés és az örök körforgás istennőjének megjelenését is, s a béke érzetét, mely igazán csak itt telepedhet szívére.
A lovasok megállnak a falu lerombolt főterén. Nem messze az egykori Csillagfény fogadótól. Nem gyúlnak fények a feketén ásító ablakokban, nem gyűrűzik elő forró tea illata, frissen sült süteményé sem. Marad a hideg, s a kihalt, csendes rom.
A lovasok zárt rendben haladnak, van, ki elől töri az utat a hóban, van, ki hátul védi a menetet, míg a többiek oldalról óvják vezérüket, ki maga is igen jó harcos.
A főtéren leszállnak a lovakról, tábortűz gyújtására alkalmas helyet keresnek, olyat, hol a falak maradványai rejtik a tűz fényét is, s egyben őket is óvják a fagyos, téli széltől.*
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2018-12-24, 4:27 pm

*A Tanács ülését követően immár Izra erdejét el sem hagyta. Az erdő népéhez így is eljutottak a hírek a háborúról. Nagy csaták nem történtek, de nem állíthatja senki, hogy a nyugati szegletben uralkodó sárkányok nem orozták el a vadakat, a lábasjószágokat az ott élőktől, s hogy a gyümölcsösök, ligetek felett nem sárkányok lettek az urak. Ez az ottani kötődésű lányok által mind eljutott hozzá.
Eljutott a Lanur-hegységből is, és minden más területről, ahol Furia, s csatlósai az urak. Még Hossin Ekko bérgyilkos klánjáról is hallott jó néhány hírt, hogyan kísérelték meg átalakítani a városuk körüli erdőséget, hogy azáltal védelmet nyerjenek.
Természetesen a fák kivágása, netán a gyökérzetük megzavarása éppoly lényeges dolog, mint az, hogy az emberek kitermelik őket, hogy a Keleti szegletben hajóflottát építsenek.
Elonar úrnőnek nincsenek kétségei afelől, hogy a leggazdagabbak így kívánnak elmenekülni házuk népével, ha a háború eléri azon vidéket is.
Az úrnőnek van egy szokása. Ezen szokás Ambaronhoz kötődik, melynek elestét nimfái segítségével sem tudta megakadályozni.
Aranamophe istennő megjelenéséhez szokott zarándokolni, s ezt most sem hagyja ki.
A hideg nem tartja fel, zöldes köpenye jól rejti szép arcát, miként nimáfiét is.
Útjukon nem keltek át ork őrposztokon, csupán az ellenség hűlt helyét lelték. Mintha távoztak volna az istennő áldásának közeledtével, pedig az csak Ambaron közvetlen környezetére igaz.
A romokhoz érve az úrnő szíve elszorul. Üszkösek, mintha régmúlt sírhantjai lennének az egykorvolt tisztességes, földműves népességnek.
A hóban patanyomokat vélnek felfedezni, s ez egy pillanat alatt eszébe juttatja a nyilvánvalót. Más is van itt.
Reménykedik, hogy e más Thalion úr lesz, az elfek vezére, s szívét a gondolatra melegség járja át.*
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2018-12-24, 10:17 pm

Ásitva bandukolok, a romos tájon. A hó befedi a tájat, mégis érezhető valaha éltek errefelé. Na meg egyes pletykák szerint Aranamophe istennő is eljön. Nem igazán van kedve a harchoz bár pár ork koponyát bezúzná, vagy csak megkergetné őket. De a hely maga is noha kihaltnak tűnik valamiféle nyugalmat áraszt. Mivel most jár erre először óvatosan közlekedik, ki tudja mikor botlik egy sárkányba vagy bugyuta szolgálóikba. De azt is kibököm, hogy egyre nagyobb a nyüzsgés, az élet a környéken, hisz pata és lábnyomok látszódnak az úton. Hogy barátok, vagy ellenség az majd kiderül. A romok közt, egy nagyobb csoport kezd tábort verni, jól látható rajtuk a mivoltuk. De hogy barátok avagy ellenség nos az rejtély. Viszont szívesen elcsevegnék az újjászületés istenével hogy miért pikkel rá és ebbe a csenevész testbe kellett vissza jönnöm. Igaz harag nem lakozik a szívemben, de hogy még az összes negatív gondolat is nehezen jön elő az ijesztő. Mindegy nincs rejtegetni valóm, így miközben a táborozó elfek felé sétálok pipára gyújtok. Majd érdes hangon rájuk köszönök.
-Üdv utazók, nem lenne gond ha megmelegednék annál a tűznél amit most fogtok rakni? De modortalan vagyok először bemutatkoznék. A nevem Shuga Melfiomer barna köpenyes mágus lennék. Erre hozott az utam, mintha hívna valami.
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 936

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2018-12-25, 5:08 pm

Eredetileg nem erre akartam jönni, csak végre ki akartam keveredni a sárkányok és orkok uralta vidékről, de megláttam a nyomokat és már nagyon rám fért volna egy kis pihenés valami, a földnél kényelmesebb fekvőhelyen is. Még egy tál meleg ételben is reménykedtem. Az agyarasok ritkán járnak lovon és a sárkányokat sem hiszem, hogy hátast használtak volna, így azt gondoltam valahol lehet itt valami faluféle. (Nem jártam még itt, így bár hallottam a mészárlásról, nem azonosítottam be a hellyel.)
A hóval borított táj egyébként szokatlanul csendes és békés volt, de tudtam, hogy nem lankadhat a figyelmem, mert ez megtévesztő is lehet.
Lassan és megfontoltan követtem tehát a paták taposta ösvényt és hamarosan megláttam, hogy tényleg egy falu volt az előttem érkezők célja, csak, hogy ezt már jó pár éve lerombolhatták.
~ Szóval a puha ágyról ennyit. ~ sóhajtottam, de a tábortűz hivogatóan intett felém és ha jól vettem ki tündéket és nőket is láttam körülötte, talán nekem is akad egy kis hely.
Kiléptem a sötétből, hogy nem valami osonó ellenségnek lássanak és barátságosan intettem.
- Jó estét! Békés utazó vagyok és megláttam a tüzeteket, megpihenhetnék közöttetek ma éjszakára, már, ha maradni szándékoztok.
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2018-12-25, 7:05 pm

*Ropognak a még el nem üszkösödött fák, a tünde köpenyek rejtekéből száraz gyújtós is kerül elő, s tűzszerszám is hamarvást.
Van, ki őrt áll, s figyel, nehogy meglepjék a csapatot az orkok, mielőtt az istennő áldása a tájra ereszkedik.
Észlelik az érkező mágusfélét is. Kutató szemeik elől a köpeny sem merül rejtekbe, ennélfogva csupán figyelő szemeik azok, mik rajta függnek, s a látható készenlét. Jobban tartanak az orkoktól, kik azonban sem most, sem az ide vezető úton nem jelentkeztek. Mindez leginkább vezérük számára aggasztó.
Homlokán most is összefutnak a ráncok, s ő az, ki előbb fogadja a mágus érdes hangú köszöntését.*
- Neked is üdv, mágus!
Thalion Órëa vagyok, és úgy gondolom, az istennő áldásának szellemében cselekszem, ha meginvitállak a tűzhöz. Pihenj meg köztünk, kérlek!
*Kezében a tűzszerszám szikrát csihol, s a szikra az összekészített gyújtósba pattan, rögvest lángra lobbantva azt.
Gondosan előkészített hely.
Az őrök már észlelték az érkező újabb vándorokat is. Mozgásuk nőkre utal, könnyen lehet, hogy a várva-várt nimfák érkeznek közéjük hamarosan.
Ha megérkeznek, örömmel invitálják maguk közé őket, s Thalion nagyúr reméli, Elonar is közöttük van.
Az újabb érkező vándornak is van hely, s bár az elf őrök őt is figyelik, a nagyúrnak felé is van szava.*
- A szeretet ünnepe van, s kik vagyunk mi, hogy Aranamophe akarata ellen tegyünk. Jöjj körünkbe, utazó.
*Elf teák kerülnek elő, s az edényben forr a víz.
Hamarosan az istennő áldása is a falura ereszkedik, s akkor már jöhet bármily erőszakos jellem, oly béke költözik szívébe, hogy másnak ártani nem tud majd. Ez Aranamophe áldása.*
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2018-12-25, 8:11 pm

*Három nimfa érkezik Ambaron romjai közé. Elfek vannak ott a romok között. A magasba kígyózó füst vonzza a vándorokat. Zöld köpenyük alakjukat rejti, de mozgásukat nem. Messziről látható, hogy könnyű léptű lényekről van szó, kecses mozgásukat is csupán részben rejti el.
Az elfek szó nélkül engedik közelebb őket, s a tűz mellett lelt vándorokhoz az úrnő lép előbb közel.*
- Üdvözöllek benneteket vándorok! Letelepedhetünk tüzetekhez, hogy megpihenjünk zarándoklatunkban, s megmelengessük tagjainkat?
*Az úrnő meleg, barna szemei a vezérét keresik, s gyorsan felleli a szürke csuklya alatt Thalion nagyúr szúrós pillantását, mely megenyhülni látszik pillantására. Szíve nagyot dobban, s hidegtől kipirult arcát újabb pír futja el.
Öröm van benne, hogy Thalion ismét jelen van, örül, hogy itt lehet, s várja az istennő jelenlétét.
Tudja, az áldás hamarosan megérkezik, s akkor az ünnep végéig biztonságban lesznek itt.
Ha letelepednek a tűz mellé, karcsú ujjait fölé tartja, hogy megmelegedjenek.
Az újabb utazónak ő csupán biccent, s nimfái is tartózkodóak éppúgy vele, mint a többi vándorral. Nem mutatják magukat, ismerik Izra parancsait, s ismerik a nimfák történetét is a falánk, erőszakos férfiakról. Aranamophe áldását várják.*
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2018-12-26, 10:42 am

Ahogy a három nő megérkezik, érzékei veszélyt jeleznek. Noha nem látszik támadó szándék rajtuk, az érzékeiben mindig megbízott. Sárkányként ezen múlt az élete, természetesen most jöhet bárki azzal hogy megöltek szóval essek már túl rajta. De nem megy, amint kiderül kifélék mifélék, elmosolyodok. Tagadhatatlan hogy vonzóak, de halovány árnyékok a kis boszorkányom mellett. Így a nimfák részemről stabil biztonságban lehetnek, de az a nyavalyás kis boszi ... Na ő olyat kap amiért kitörölte az emlékeit már megint hogy arról kódul.
-Hölgyeim, üdv köztünk. Meg nyugodhatnak nem igazán vagyok nimfás típus. Sajna egy nő kerget az őrületbe de ő nagyon mélyen a szívembe ékelte magát. Így tőlem önök biztonságban vannak. Oh viszont elnézést kérek a szavaimért, túlságosan egyenes típus vagyok, és néha nem igazán tudom befogni pedig lehet hogy jó lenne.- Igen ez egy remek beszólás volt taps vihar nekem. Néha hiányzik a kritikusabb felem de ő Sendel óta eltűnt vagy egyé vált velem. A másik amit kibökök hogy a két csoport vezetője nagyon stíröli egymást. Szóval tuti jóban vannak vagy legalábbis ismerik jól a másikat.
-Van hely gondolom mindenki számára pláne hogy ez az ő tüzük.- Mutatok az elfekre. - Megvallom először járok itt. Noha erős csata lehetett itt, mégis valahol megnyugtató ez a hely. Meg van benne a természet nyüzsgése és az élet is ha odafigyelünk.
Ez az süllyedj még mélyebbre a marhaságaiddal, csak nem sértődnek meg. Noha minden szavam komolyan gondolom. A táj noha csendes, élet lengi be amit csak kevesen érzékelnek. Pechemre pont az a két faj van itt akik igen. De valahol el kell kezdeni a csevegést. A félelf valahonnan rémlik, de lehet hogy tévedek. Talán az egyik fogadóban találkoztunk. Vagy nem.
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 936

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2018-12-26, 3:15 pm

Megköszönöm az elf vezérnek a vendéglátást, de mivel nem ismer fel, így én sem erőltetem, eléggé elfáradtam és jól esik inkább csendben pihenni.
A nimfák természetesen felkeltik az érdeklődésemet, de tudom, hogy nem értékelnének semmilyen közeledést, így csak biccentek feléjük, ahogy a barnaköpenyesnek is, akinek rajtam áthaladó fürkész pillantása azt mutatja, hogy talán ismer és ez nem biztos, hogy jó nekem.
Ám most még ez sem tud izgatni, valahogy furcsa nyugalom honol most a lelkemben.
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2018-12-28, 9:26 pm

//Bocsi a késésért!//

*A víz hamar felforr, s közben az elfek is érzik, miként érkezik meg Aranamophe áldása a helyre. Nem volt soha szükség látványos fényekre, sem hangokra, vagy egyéb jelekre. Egyszerűen a szeretet, s a béke melege járja át a helyet. Ambaronra megérkezik az istennő áldása, mi minden évben újra, s újra elhozza az újrakezdést.*
- E hely békés emberek faluja volt, míg az orkok el nem pusztították. Egy sárkány is jelen volt.
Aranamophe varázslata azonban nem függ ettől, már azelőtt is jelen volt, hogy a falu felépült volna, s azután is itt van, hogy elpusztult.
*Szól a nagyúr, miközben Elonar szép szemeit fürkészi.
Thalion úr nemigen törődik most Jeremyvel. Sokkal inkább érdekli a nimfák nagybecsű úrnője. Noha ismerős a félelf, ezen ismeretséget nem firtatja elméjében sem.
Könnyű azt, ha ily szépséges nőszemély foglalja le szívét, s gondolatait.
Pedig ha emlékeiben felidézné Sadir érkeztét, a kíséretében lévő félelfre ismerhetne rá.*
- Hadd kínálunk meg benneteket jóféle elf teával. Melengeti a testet e hidegben, s megőrzi az egészséget is!
*A teára öntött forró víz hamarvást kellemes illatot terjeszt körben.*

Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2018-12-28, 9:35 pm

*Az úrnő, s nimfái szemérmesen elengedik hegyes fülük mellett a mágus mondatait. Nem kell, hogy törődjenek a boszorkánnyal, kit említ, s nekik sem céljuk, miként nem is volt soha az, hogy férfiakat csábítsanak el.
Ez Izra áldása, hogy oly vonzónak teremtette őket, mi a legtöbb férfiember szívét megdobogtatja.
Az elfek engedik a tűznél őket, s ők egymás mellett maradnak. A felkínált teát Elonar bólintására elfogadják, ő maga a nagyúr kezéből veszi át, míg társai a katonákéból fogadnak el egy-egy csészével.
Mi tagadás, könnyen ki is használja a lehetőséget, hogy Thalion úr férfias kézfejét érinthesse ujjaival, miközben elveszi a forró italt.*
- Köszönjük szavaid mágus. Nem kívánunk senkire sem hatással lenni, csupán az ünnepre jöttünk. Élvezd hát te is, s várd nyitott szívvel az istennő eljöttét!
*Szól az úrnő a barna köpenyeshez.
Egyik nimfája szemérmes pillantása a hallgatag vándorra rebben, midőn maga elé emeli a gőzölgő csészét, hogy halk fújással hűtse tartalmát.*
Vissza az elejére Go down
Aranamophe
Istennő
Aranamophe

Hozzászólások száma : 11
Munkahely : Az Újjászületés, megújulás, s az örök körforgás istennője

Character sheet
Nép: Istenek
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2018-12-30, 9:56 am

*A béke rátelepszik a romokra és a bennük lévőkre. Érkeznek még újabb zarándokok. Van köztük egy vadász, kinek rőt szakálla a mellkasát verdesi, tar fejét sapka védi a hidegtől. Van köztük vándor, barna, bőr köpenyét összehúzza maga körül, dús borostájára rátelepedett a dér, ahogy lélegzik a hidegben.
Egy nő is érkezik, erősebb testalkatú, nem látni a foglalkozását viselkedésén, nem kíséri senki. Oldalán kard lóg, vastag, belül szőrös bundája alatt bőrvért bújik meg.
Juhász is érkezik, ki a nyugati szegletben elveszítette nyáját, a sárkányok pusztították el. Juhászkutyája figyelmesen követi.
Mind a tűz melegét keresik, s az ottaniak nyújtotta biztonságot. Halkan mesélik el, hogy nem találkoztak orkkal, sem a táboruk nyomával, még csak nem is láttak egyet sem.
Ha a tűz közelébe engedik őket, hálásak, s még a forró teát is elfogadják.
Várják az istennő megjelenését.*
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2018-12-30, 1:21 pm

Ahogy gyűlnek a népek, egyre több és változatosabb utazók érkeznek. Egyelőre azonban a tünde hadúr sárkánytémája izgatja. Bár sejti hogy Alamais lesz az a sárkány aki errefelé pusztíthatott. Ahogy az érkezők is mesélik uti viszontagságaikat, nem egy fura eseményt említenek.
-Azért meglepő hogy egy lélekkel sem találkoztunk idefelé jövet, még ha itt véd minket az istennő hatalma. Attól még a távolabbi részeken hemzsegnie kellene az orkoknak és azoknak akik hozzájuk csapódtak. És ha már Thalion nagyúr sárkányt emleget, Sendel óta össze vissza egyel találkoztam. -Azt mégse említhetem hogy volt ott még egy sárkány aki szeret rejtőzködni és kb annyi élet van az arcán mint egy kősziklának.-Szóval fura események zajlanak, a hátérben amiket nem látunk át. De beszéljünk vidámabb dolgokról, hisz egy ünnepre. És egy istennő érkezte miatt jöttünk össze mind itt. Hagyjuk hátra a nyomasztó gondokat erre a napra. Várjuk ki az érkezést és éljük meg a pillanatot. A gondokkal majd törődünk holnap. Vagy amikor az utunkba kerül.
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 936

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2018-12-30, 7:39 pm

Az elf nagyúr szavai aztán rávilágítanak arra, hogy miért vertek itt tábort és miért kezdenek egyre többen gyülekezni a romos faluban, bár míg a többi érkezőt veszem szemügyre, azon morfondírozom, hogy ha ennyire a szívén viselte Aranamophe istennő a falu, akkor miért hagyta elpusztulni. Magam is állandóan és önkéntelenül fohászkodom valamelyik istenhez, amit a helyzet épp megkíván, de vajon több-e ez, mint egy megszokás. Ez atörténet is azt mutatja, hogy talán az istenek nem tekintenek minket többnek, mint érdekes furcsaságoknak.......
Az orkok hiánya......most már én is furcsának találom, mert eddig csak hálás voltam a jószerencsémnek, hogy elkerültem őket, de lehet, hogy ez nem véletlen?
A tea illata jólesően áraszt el és az ujjaim is hálásak a melegadta érzés miatt és miközben egy fintorral veszem tudomásul, hogy balga mód ennek ellenére kortyolni próbáltam belőle és megégette a nyelvem, a szemem sarkából elkaptam az egyik nimfa elpalástolni igyekvő tekintetét, ami egy jóleső borzongást és egy meglepett mosolyt váltott ki. Apró biccentéssel fejeztem ki felé hódolatomat, hogy egyáltalán figyelemre méltatott.
- Bár kegyetlen egy népségről beszélünk, talán nekik is van valami ünnepségféléjük ezen időszakban, vagy csak egyszerűen találtak ennél a romos és lepusztított vidéknél szaftosabb zsákmányt. - mondtam halkan, hiszen úgy éreztem, hogy még a hangos beszéd is illetlen ehhez a békés hangulathoz.

Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2018-12-31, 4:20 pm

*Eljött hát a béke. Az elfek, kik tán legnagyobb számban képviseltetik magukat Ambaronban, érzik, miként tölti el melegséggel, nyugalommal szívüket az istennő áldása.
Természetesen hallják a nimfák, s a mágus szavait is.
Thalion nagyúr e pillanatban leginkább Elonar úrnővel van elfoglalva. Borzongással vegyes melegség fut végig rajta, midőn a nimfa megérinti kezét.
Tán kissé tovább ott is hagyja azt, hogy élvezhesse a pillanatot.
Épp emiatt sem foglalkozik kimondottan az orkok távollétével. Az aggodalom még így is megvan benne, hisz a nimfákat nem számítva leginkább Olassië érzi meg az orkok megszállásának hatásait. A kereskedelmi lehetőségek beszűkültek. Egyik oldalon a Sárkány-hegység, másik oldalon a nyugati orkok, harmadik oldalon a Stern megszálló keleti orkok uralják a környéket.
Nem sok maradt meg, Olassië afféle kiszögellése a Birodalomnak.
Ám most sokkal inkább a szeretet tölti el a nagyurat is.
Nem méltatja szavakra a barnaköpenyest, miként a félelfet sem. Abban azonban bizonyos, hogy az ünnep elteltével felderítők indulnak majd útjukra, hogy felfedjék, mégis hová tűntek a megszállók a Ambaron környékéről.
Az újabb érkezőket éppoly barátsággal invitálja a tűzhöz, miként tette azt a korábban érkezőkkel, a forró tea mindenkinek jár. Így készültek, hisz a hidegben jól esik egy melengető, forró ital.*
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2018-12-31, 4:29 pm

*Az úrnő elgondolkodva felel a mágusnak, miközben elhúzza a bögrét, s az elfek forró italába kortyol.*
- Könnyen lehet, készülnek valamire. Nehezen hiszem, hogy eme népség, mi csupán az erőszakból ért, magától feladná a megszerzett területet. S az ünnep sem vonzhatja őket.
Egy sötét mágus az uruk, ki a sárkányok csatlósa lehet maga is.
Ám jól mondjátok, ünnepelni vagyunk itt mi magunk is.
Vegyétek elő, mivel mi készültünk!
*Kéri a vele tartó nimfákat, kik, mintha csupán erre vártak volna, maguk a köpenyük alól vászontáskákat húznak elő, miben pogácsák bújnak meg.
Ezt kezdik osztogatni a később, s a korábban érkezőknek is.
Ha Jeremy vesz belőle, hozzá hogy, hogy nem, az előbbi nimfa lép a maga táskájával. Tündöklő mosollyal kínálja meg a félelfet a benne lévő finom étekkel.*
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2019-01-02, 10:33 am

Ahogy elnézem, és ahogy érzem egyre nyugodtabb mindenki. Az is biztos hogy ezen estén kevesen éreznek, pontosabban éreznének kedvet a harcra. Nem is annak van itt az ideje. Csendesen nézem ahogy az elf és a nimfa nem néz egymás szemébe. De most már biztos hogy van köztük nem kevés vonzalom, ez mosolyt csal az arcomra. Ahogy az is ahogy az egyik nimfa a félelfet tünteti ki figyelmével. Izra lányai tényleg vonzók, de sajna az én eszemet, egy cserfes nőszemély ragadta el. Így megmaradnak csupán szép nőknek. Az érkezőket hallgatva, eszembe ötlik hogy rég pipáztam.
-Elnézést de van egy rossz szokásom, illetve több is de ez most az ittlevőket érinti.- húzom elő a pipámat- Engedelmükkel rágyújtanék, hisz mint gyenge ember hiányzik ez az élvezet nekem.
Amennyiben engedik, a tealevelekből is kérek egy keveset, hogy a dohány szagát át vegye a levelek keltette aroma. Nekem is jól esne és nekik se a pipadohány füstjét kell szagolni. Majd rá gyújtok.
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 936

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2019-01-02, 4:38 pm

Jól esik a tűz és a körülötte ülők békessége. Régen volt már, hogy ilyen meghitt, csendes környezetben pihenhettem, miközben ennyi ember vett körül, ellenség meg egy szál sem.
A tea jólesően melengeti nem csak a kezemet, hanem a gyomromat is, miközben hallgatom a többieket, a nimfák úrnőjének szavait és a barnaköpenyes kérdését, mely így nyílt térben aligha zavar bárkit is, de engem biztos nem.
Különben is sokkal jobban érdekel a nimfák által ígért étek, főleg, hogy hamar az előbbi nimfa kerül elém és kínál meg vele, miközben olyan szívmelengető mosolyt mutat felém, hogy teljesen belebambulok, le sem tudom venni róla a szemem, így ujjaim vakon tapogatnak a táskájában lévő pogácsák felé.
- Kö.....köszönöm....hálás vagyok érte, biztos....nagyon finom.....
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2019-01-02, 8:04 pm

*A nagyúr pillantása ellágyul egy szempillantásra, midőn Elonar úrnőre néz.
Ő sem akar most törődni az orkokkal. A pogácsából is vesz, mivel a nimfák kínálják, reméli, hogy maga az úrnő ad neki, hisz számára ez lenne mindennél édesebb.*
- Részünkről nincs kifogásunk a pipázás ellen.
*A tealevelekből is ad neki, hadd dohányozzon a mágus, így az elfek számára is elviselhetőbb a füst.
Edrahil, Thalion nagyúr hű testőre halk dúdolásba kezd. Az elf melankólia mind hangosabbá válik, míg a legények dalolni kezdik az ősi dalt. Még Elsga népétől ered, s Olassië is onnan vette át. Az elpusztult Elsga, kinek népe éltette Aranamophét, ki minden évben eljő, s midőn a leghosszabb a sötétség, elhozza a tavasz első szikráit. Megindítja újra, meg újra a természet kerekét.
Ez az újjászületés, s az örök körforgás, mit úgy tisztelnek, s mi mindig reményt ad, minden órán, ha a sötétség tán a tündék szívét is magával vinné.
Edrahil a tűzbe piszkál, s közben ő maga is énekli dallamos nyelvén immáron a dalt. Thalion nagyúr hátrébb húzódik, hogy arcára ne essen a melengető fénykör.
Így észrevétlen keresheti Elonar pillantását a tűz felett.
A dal közben véget és, tán még Jeremy is ismerheti, hiszen a vér elfek előtt sem ismeretlenek az ősi tünde dallamok.
Újabbra gyújtanak, ezúttal Halathial kezdi. Mély hangja, mely csupán saját népében számít annak, halkan, dorombolva indítja, s mint a tűz, mint a napkelte, lassan emelkedik, midőn csatlakoznak hozzá társaik.*
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2019-01-04, 1:14 pm

*A nimfák körbejárnak. Remélhetőleg mindenki fogad el a süteményből, miközben a barnaköpenyes pipázni készül.
A nimfák nem kedvelik különösebben a pipafüstöt, de nem emelnek szót ellene. Jobb szeretik a tiszta, természetese levegőt, lehetőleg füst nélkül.
A nimfa a fess fiatalember zavarára szintén zavartan lehajtja fejét, s el is pirul kissé, miközben ajkai halovány mosolyra húzódnak, kivillantva tökéletes, gyöngyházfényű fogsorát.
Tovább is lép, s úgy kínál még, feltéve, hogy Jeremy megtalálja, s kieszi a táskából a neki kellő pogácsát.
Természetesen Elonar is hozott magával és meg is kínálja vele, elsőként Thaliont.
Örömmel látja, ha az elfek vezére vesz belőle.
Az elfek dallamos énekére a nimfák is megállnak, ne kínálják tovább a pogácsát, inkább hallgatják.
Oly ritkán hallanak efféle éneket mostanság, s az istennő, ki Izra után talán a második a sorban az istenek között, ők is tisztelik.*
Vissza az elejére Go down
Aranamophe
Istennő
Aranamophe

Hozzászólások száma : 11
Munkahely : Az Újjászületés, megújulás, s az örök körforgás istennője

Character sheet
Nép: Istenek
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2019-01-07, 7:15 pm

*Az ének közepette a borostás vándor beletúr hajába, s észrevétlen a romok közé lép vissza.
Hideg van, az égen is hidegen szikráznak a csillagok. A vándor felpillant rájuk, s teste áttetszővé válva nő óriásira, mintha beborítaná az eget. A csillagképek is ragyogóbbá válnak, s az istennő immáron eggyé válik az éggel. Ha a vándorok felpillantanak, odafent hullócsillagok raja lepi el az eget, s felfénylenek, mint egy tűzijáték, s nappali fényességgel lobbannak el egymás után.
Szózat hallatszik az égből, bársonyos, női hangon, szívet melengetőn.*
- Öröm szívemnek, hogy újfent vándorokat láthatok Ambaron kihalt romjai között. E hely a szeretet, s a béke helye, legyen bármily háború.
Látom bátorságotok, a veszély ellenére is elzarándokoltatok ide, hát higgyétek, mindennek megvan a kezdete, s a vége is. A háború sem tart majd örökké, s ha véget ér, új világ köszönt rátok.
Ha szívetekben megőrzitek a reményt, s képesek lesztek kinyílni a békére is, az eljön majd. Úgy újul meg a világ, s rajtatok is múlik majd, milyenné válik.

*Az utolsó hullócsillag millió darabra hullik szét, s apró, meleg, fehér fényű szikrákként ereszkednek le a világra. Ki a vándorok közül kinyújtja kezét, tenyerére száll egy, s eltűnik benne.
Nem érzi, hisz a melegség, míg az istennő áldása él, ott van szívében.
A szikrák a talajt is elérik, s beleolvadnak a hó fehérségébe, mi aranyszín derengésben fénylik fel. Így hozza el Aranamophe istennő az új tavaszt, miben a természet újjászületik majd.
Még rövid ideig marad a béke Ambaronon, s ez időt hagy a zarándokoknak is, hogy elhagyhassák a helyszínt.*

//Köszi, hogy eljöttetek!//
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2019-01-07, 7:48 pm

Ahogy rágyújtanék, amit az elf hadúron könnyedén engedélyez. A nimfáknál nos nem épp hoz kedvelést. De ők kívűl is esnek az érdeklődésemen. Csendesen hallgatom az elfek énekét, ha a régi testemben lennék szívesen csatlakoznék a dologhoz, azonban ez a test mindenre képes de énekelni nos arra erős ellenérveket tudnék felhozni. Így marad az hogy figyelek és hallgatom őket. Az hogy amint a vándor eltűnik, és a tájra szokatlanul erős béke és nyugalom szál, megerősít abban hogy az istennő jött közénk halandó álcában. Nem lehet leírni azt az érzést amit a varázslata? Vagy inkább a jelenléte okoz. De a szavai nem rejtenek rejtett tartalmat, semmi utasítást. Csak a nagybetűs reményt hogy szeretnénk, és akarunk változtatni a helyzeten ami Neminrán folyik. Részemről több változást is méltányolnék, de sajnos mindegyik meredek. A béke vágy is nehéz eset míg Furia a vak gyűlöletét hajszolja. Na de én is ugyan olyan bosszút hajszolok mint ő, csak ma valahogy nem okoz örömet a haragom, sőt mintha elfújták volna teljesen. Ez nem hoz zavarba, hisz a béke ideje van de a haragom vissza tér ha távozom a béke eme szentélyéből, még ha fájni is fog az érzés. Kezem nyújtom az egyik fénybogár felé, jobb szavam nincs rájuk de tuti akad. Ahogy az egyik hozzám ér a testembe süllyed, ami kellemes érzéssel tölt el. Noha az istennő biztos tudja ki és mi vagyok mégse tesz kivételt velem. Az áldása engem is elér. Csendesen nézem ahogy a táj aranyszínbe öltözik, élvezem a fürdőt eme csendes és békés hatalomba ami nem ad mást csak a megújulás esélyét. Nekem nos pont erre van vagy volt szükségem. Kezdtem beletörődni, abba hogy így maradok. De a láng újra tüzet fogott bennem és beindulnak a gondolataim azon témában. Továbbiakban csendesen nézem a társaságot, és Jeremyre a tolvaj futárra nézek, immár teljes bizonyossággal a kiléte felé. Elmosolyodom, majd kicsit minden cél nélkül megropogtatom a kezeimet majd kiveszem a számból a pipát és figyelem a tájat.
-Nem tudom mennyire jók ezek a szavak pláne most hogy az Úrnő félig távozott, és még is köztünk van. De kívánok mindenkinek további békés és hosszú életet. Kevés zűrrel, és gonddal.- Nézek Jeremyre had töprengjen honnan is vagyok számára ismerős.- Legyen mindenki boldog és szeressék egymást változatlanul. Ha a szavaim kicsit zavarosak elnézést, de csak ennyi telik tőlem. Az istennő áldása kísérjen mindenkit.
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 936

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2019-01-07, 8:20 pm

Az elfek éneke régi, bús emlékeket idéz fel bennem és bár a szövegére már nem emlékszem a dallamot egy ideig együtt dúdolom halkan e nagyszerű harcosokkal, akik mégis élvezni és megbecsülni is tudják e kis nyugalmat a béke kicsiny szigetét.
Szememmel követem a kecses nimfát, aki most a táskát magához szorítva ringatja magát a dal ritmusára és csak arra eszmélek, hogy az égbolton olyan ragyogóan szikráznak fel a csillagok, amit még sosem láttam. Ámultan figyelem az égi játékot és meg sem rezdülök, ahogy meghallom az istennő szavait, hiszen - bár nem tudom honnan - biztos vagyok benne, hogy sehol nem lehetünk nagyobb biztonságban, mint itt.
Soha nem érzett melegség járja át a szívem, amire csak egy mosoly lehet a válasz és az csak természetes, hogy megpróbálom elkapni a lehulló apró kis csillagokat, melyek azonban biztosan káprázatok, hiszen azonnal el is tűnnek, ahogy a bőrömhöz érnek. De ez csak halk kuncogást vált ki belőlem.
A pipázó barnaköpenyes tekintetébe kapcsolódik egy pillanatra az enyém és már biztos vagyok benne, hogy összefutottunk valahol, de nem érzek felőle fenyegetést, bár szerintem most senki felől nem éreznék......
Rá is pazarlok egy féloldalas vigyor és egy kacsintást, aztán a nimfához lépek és egy kis faragott rókafigurát nyújtok felé a tenyeremen. Utam során, szórakozásból, magam faragtam.
- Kérlek fogadd el kedvességed fejében.
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2019-02-24, 3:13 pm

*A nagyúr élvezi az istennő jelenlétét. Sok-sok éve zarándokol újra, meg újra ide, s Aranamophe minden jelenése maga egy csoda. Jó okkal teszi hát, miként övéi is teszik minden alkalommal. E remény, mi feltölti kemény jellemét, hogy tovább vigye a terhet, mit népe vezetése jelent immáron jó ideje.
Azért küzd, hogy mindez ne merüljön feledésbe, hogy az elfek büszke faja ne maradjon csupán egy emlék a történelmi időkből. Számára e háború egy a sok közül, számos csatát megvívott már, miként népe is számos csatában szerzett győzelmet, s hullatta vérét, s számosban szenvedett vereséget.
Ez a történelemmel jár, s Thalion nagyúr is immáron része neki, akár tetszik, akár nem.
Mindezt látva mégis Elonart keresi pillantása. Jól tudja, hamarvást véget ér az éj, véget ér az áldása is az istennőnek.
A reményt megadja, hisz megadta mindig is, az újrakezdés, az új élet reményét, a távlatokat, miket ő már néha elfelejt a nehézségek közepette.
A nagyúr hagyja, hogy kezében eltűnjön egy szikra. A melegség még az ő kemény szívét is megmelegíti.
Hamarvást biccent Edrahilnak, ki tudja, szedelőzködni kell.
Halathial és a többiek is elkezdenek csomagolni.*
- Szívesen elkísérünk benneteket erdőtök határáig, hol már biztonságban lehettek.
*Jelzi halkan Elonar úrnőnek, majd a többi vándorhoz is fordul.*
- Hasonló jókat kívánunk mi is, mint a jó mágus.
Kinek kedve van velünk tarthat, némi védelmet nyújthatunk e vidéken, ha az áldás elmúlik….
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2019-02-24, 6:48 pm

*A nimfák maguk is élvezik az istennő jelenlétét. A jelenést melengeti szívüket, s csillog szemeikkel az égi fényjátékot csodálják, míg az véget nem ér.
Elonar Thalionra pillant, s tudja, hamarvást vége e rövid találkának is.
Vissza kell térniük Izra erdejébe, mi megvédi őket a háborútól.
Nem tudni, meddig, nem tudni, mi lesz e küzdelemnek a vége, mennyi vér hullik majd, de e pillanat még a béke jegyében telik, mi talán egyszer egész Lanuriára kiterjed majd, ha úgy akarják lakói.
A nagyúr szavaira biccent, ám tudja, nem maradhatnak együtt.*
- Megóvjuk magunk, hisz a természet is megóv minket Izra áldásával.
Óvd az utazókat, nekik nagyobb szükségük van hős harcosaid óvó fegyvereire.
*Biccent nimfáinak, kik szintúgy készülődni kezdenek.
Jeremy ajándékát a nimfa elfogadja, s ujjaival megsimítja a félelf arcát.*
- Köszönöm!
*Szólja halkan a tolvajank.*
- Áldjon az ég benneteket, jó zarándokok. Vezéreljék az istenek lépteiteket, hogy jövőre ugyanitt lehessetek!
*Búcsúzik a nimfák úrnője is. Tekintete még az elfek urára vetül. Jó volt őt látni, talán még jobb, mint az istennő jelenléte.*
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime2019-12-22, 5:06 pm

//Abban a reményben, hogy Aranamophe idén is megérkezik//

*A magasból hulló hó sűrű fehér zuhataga jótékony lepelbe burkolja a lovasokat.
Lovaik néha prüszkölnek csupán, midőn orrukba sodorja a lágyan lengő szél a hópihéket.
Világosszürke köpenyeik vállán is megáll a hó. A tegezekből kilógó nyílvesszők végeit is beborítja a fehér hó, rejtve azt, a tegezekben elf vesszők nyugszanak. A lovak oldalán íjak pihennek tokjukban, s a nyereg mögött apró csomagok rejlenek.
Az elöl haladó Edrahil kezét felemelve jelzi, lassan megérkeznek oda, hová útjuk vezet.
A hóban mind jobban elpihenő romok fekszenek. A természet lassan visszahódítja magának Ambaron faluját, mit a háború lerombolt.
A romok között mind kevesebb olyan van, mi a széltől, s a csapadéktól is legalábbis részben óvná az ide betérő zarándokokat.
Thalion nagyúr, mint minden évben, most is ellátogat e helyre, mióta azon Aranamophe, az újjászületés és az örök körforgás istennője pihen.
Válaszokat vár tőle, válaszokat gyötrő álmaira, mik mind gyakrabban kínozzák őt.
Jól tudja, az istennő nem szokott szóba állni, ám kérdéseiket a maga módján, rébuszokban, mindig megválaszolja.
Így volt eddig is, s így lesz – reményei szerint – most is.*
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Ambaron falu - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 10 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Ambaron falu
Vissza az elejére 
10 / 11 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Középvidék :: Ambaron-
Ugrás: