LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Ambaron falu

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
SzerzőÜzenet
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Ambaron falu - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 11 Icon_minitime2019-12-22, 9:16 pm

Ismét itt vagyok, ki tudja mi hoz ide, de talán választ kapok a legfontosabb kérdésemre ami évszázadok óta gyötör. Az hogy egy csendes falu romjai közt lelhet választ nem új keletű, bár néha csak pihenni is jó ide eljönni. Jelen négy kéz-lábas alakom kicsit sem hasonlít ahhoz, amit megszoktam, de Sendelben jó hasznát vettem. Remélhetőleg idén kicsit visszafogottabb társaság érkezik, és nem csupa főnemes féle. Bár a tolvajt nehéz úriemberként kezelni, még a gondolat is mosolyra késztet. Ahogy körbe járom a terepet a havas tájon, elmerengek.
~Úgy tűnik én vagyok az első, de vélhetően érkezni fognak még. Ez a környék, noha normál esetben orkoké még sem érzek egyet sem.~
Emberibb formát öltök, és némi tűzifa után nézek, hisz a vendégek hamarosan megérkeznek. Addig is hogy ne unatkozzam, némi tereprendezésbe kezdek. A korábbi tábortűz helye köré köveket hordok, noha kicsi az esély a tűzre, inkább biztosra megyek. Ahol leültünk, némileg megtisztítom a területet, bár a nimfák és az elfek kicsit sem zárkóznak el a természetes közegtől, ha szükség lesz rá max felhúz valami könnyebb védelmet, de ha az istennő eljön úgyse lesz rá szükség. Így megelégszem a kisebb takarítással, és gyújtós kerítésével, amit óvatosan kiszárítok, hisz nedvesen füstöt ereget, hiába isteni védelem, a füst az füst. De a távolból, már lovak és elfek szaga érkezik felém, de jó legalább nem leszek egyedül.
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Ambaron falu - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 11 Icon_minitime2019-12-23, 3:35 pm

//Thalion, Shuga, út az istennő látogatására//

*A havazás a természet áldása. A hó védi a fagytól az alvó növényeket, az alvó állatokat, oly takaróval borítva őket, mely elsőre hidegnek tűnik, ám a meleget lent, a hideget fent tartja.
A nimfák tudják ezt jól, s ekképp hálásak is a természetnek.
Ők nem lovakon érkeznek a zarándoklat része könnyű lépteik sora, melyekkel a roppanós havat tapossák.
Ambaron nincs messze Izra erdejétől, így maga Elonar úrnő is úton van, hogy jelen legyen Aranamophe jelenésénél.
S más okból sem hagyná ki az eseményt. A háború sötét borzalmai közepette ez az egyetlen lehetősége, hogy Thalion nagyúrral találkozhasson, hogy újra lássa őt.
Nimfái nem tudják, legalábbis ő így hiszi, hogy milyen érzelmek dúlnak szívében.
Nimfái csak azt látják, odaadón szolgálja Izrát, s Izra leányait, s ez jól van így Elonar szerint.
Halványzöld köpenyeik óvják a hótól, óvják a hidegtől őket, s rejtik arcukat, alakjukat a férfiak elől, kik számtalanszor vetették már ki hálójukat a régmúlt időkben rájuk, hogy rabszolgájukká tegyék őket.*
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 11 Icon_minitime2019-12-25, 10:07 pm

//Elonar, Shuga//

*A havazás csak később fedi fel a táborhelyet építő alakot. Edrahil éles szeme észleli elsőként, s mivel az istennő áldása még nem érezhető, óvatosnak kell lenniük.
A hulló hó jótékonyan csak sejteti az elől lévő alakját, s hogy egyedül van-e.
Az elfek óvatosan szélednek szét, hisz nem kívánnak csapdába sétálni, mielőtt még Aranamophe meleg-arany varázslata szívükre szállna.
Gyakorlott harcosok, testőrök mind, a háborús idők igénylik, hogy jelen legyenek, a nagyurat nem engednék egyedül a vészterhes útra, hol orkok sokasága várhatja.
Noha jelen pillanatban még eggyel sem találkoztak, lehetséges, hogy épp előttük állítanak csapdát a zarándokoknak, hogy végezzenek minddel, mielőtt az istennő megérkezne.
Edrahil lép előbbre, óvatosan léptetve lován. Fegyverén tartja egyik kezét, készen arra, hogy előrántsa, ha szükséges.*
- Üdvözöllek, jó zarándok! Aranamophe istennő nevében érkeztünk, mondd hát, engedsz-e helyet táborhelyed körül megpihennünk?
*Látja a megtisztított területet, s immáron arra várnak, hogy végre az istennő áldása rájuk szálljon.
Meleg tűzön főtt elf teát kortyolni a tél hidegében, s várni, mily formában érkezik meg az istennő, hogy szavaival elvesse az eljövendő tavasz magvait.*
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Ambaron falu - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 11 Icon_minitime2019-12-29, 12:53 am

//Elonar, Thalion//

Ahogy pakolgatok és takarítok ismerős szagok árasztják el a környéket. Mivel egyedül vagyok, úgysem vagyok nekik ellenfél. Vagy mégis, de erről nem kell tudniuk. Ahogy az elfek egy része szétoszlik a terepen, és felmérik, a csapda esélyét komoly erőket fektetek a vigyorom elrejtésébe, de a lovasok hamarosan a látótávolságba érnek. A vezetőjük ismerős tavalyról, így már vidámabban állok a dolgokhoz. Az nem lep, meg hogy egy komorabb tisztje léptet előre és ő szólít meg. Bár ha nem vak akkor jól láthatja hogy mit művelek. A cirkalmas szavai a szólónak enyhe tikre késztetnek, de meghallgatom, és megfelelő stílusban válaszolok. A sajátomban.
- Üdv elfek, örömmel látom, hogy idén se kell magányosan eltöltenem ezen estét. Természetesen mindenkit szívesen látok a tűz körül, bár ahogy elnézem kicsit alá becsültem az elfek vezérének kíséretét. Vagy csak én voltam túl figyelmetlen tavaly. Szóval a tűz azé, aki körül üli, és egyedül ekkora tűzre nem sok szükségem van. Gyertek csak, sok jó személynek akad helye a tűz körül, bár ha Thalion nagyúr ide jött, akkor jó eséllyel, további vendégekre számíthatunk. Remélhetőleg nem hibbant orkok vagy Furia bábjai lesznek. Ehh de modortalan vagyok, bemutatkozni meg elfelejtettem. Shuga vagyok Menionból, birodalmi mágus, és futár. Itt csak a pihenőmet tartom hisz mindig is szép szokott lenni ez a hely ezen a napon.

Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Ambaron falu - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 11 Icon_minitime2019-12-29, 6:35 pm

//Shuga, Thalion//

*A nimfák távoli léptei mind közelebb kerülnek Ambaron dicső romjaihoz. Ők is részt vettek a csatában, vagyis néhányan közülük. Sajnos nem voltak elegen, hogy az orkok tömegeit feltartóztassák.
Oly nagy volt a túlerő, hogy e bátor falunak nem volt esélye a tengernyi ellenséggel szemben.
Elonar úrnő és kísérete a hóesés takarásában közeledik. Az úrnő szívében egyszerre dolgoznak az emlékek, midőn hírét vette a béke falujának pusztulását, s egyszerre melengeti az izgalom, hogy újra láthatja az elfek vezérét.
A harmadik érzés, hogy Aranamophe közelségében ő is tiszteletét tegye. Ligeteik, erdeik, hegyeik, mezőik mind várják a tavaszt, várják az örök körforgás istennőjének szikráját, mely a tél végét jósolja, s új erőt ad a természet ébredésének.
Ha az elfek megérkeznek, hamarosan ők is befutnak Shuga tüzéhez, s halk szavaikkal érnek bebocsátást.*
- Üdvözöljük Aranamophe istennő zarándokait! Leülhetünk tüzeteknél, hogy megmelegedhessünk a tél hidegében?
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 11 Icon_minitime2019-12-29, 7:12 pm

//Elonar, Shuga//

*Közelebb érve mágus külseje már látható. Örömmel fogadják az invitálást, miközben immáron morfondírozhatnak azon, honnan tudja, hogy az elfek vezére is jelen van.
Így azonban maga Thalion nagyúr lép elő.*
- Thalion Órëa vagyok, az elfek vezetője. Üdvözöllek, Shuga és köszönettel fogadjuk invitálásod a tűz mellé.
*Ha a tűz ég, akkor az elfek köré telepednek, s csakhamar előkerülnek a teafőző alkalmatosságok, s víz is, mit Olassiëból hoztak magukkal, s ügyesen rejtegetve vigyázták, ne fagyjon át az úton.
Hiába, a tündéknek is megvannak a maguk praktikái az effélékre.
Ha nem ég, készségesen segítenek a gyújtós meggyújtásában, s csak utána csatlakoznak a letelepedőkhöz.
Igyekeznek mielőbb jó meleg elf teát készíteni, mi tiszta, s mégis meleget nyújt annak, ki kortyolgatja a fagyos téli estéken.
Erdahil, ha még addig nem érkezik meg újabb vendég, maga kínálja meg sajátjából egy könnyű csészével a birodalmi mágust.*
- Kérlek, fogadd el, könnyebbség e hidegben a tea minden kortya. Átmelegíti a hűlő testet, s nyugalmat ad a léleknek is!
*A testőrség vezetője maga is belekortyol sajátjába, miközben a nagyúr maga is megszólítja a barnaköpenyest.*
- Jól emlékszem, hogy az előző téli napfordulón is találkoztunk itt?
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Ambaron falu - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 11 Icon_minitime2019-12-30, 12:03 pm

//Elonar, Thalion//

Az elfek megérkezése némi életet hoz a környékre, bár egy idióta vagyok, ahogy elnézem. Azt még sem mondhatom, hogy a szaga miatt. Bár ez is baromság lenne. Közben újabb érkezők várhatóak az erdőn keresztül. Mivel az orkok túl hangos bagázs, így valószínűleg más érkezik.
- Nagyuram örömömre szolgál, hogy megoszthatom a tüzet önnel és a kísérőivel.
A tűz lobog, és az elfek gyorsan belakják a környéket, a tiszt ki először szólított meg. Teával kínál és csevejt indított. Érdekes figurának tűnik, és tuti fűti a kíváncsiság honnan tudom kik ők.
- Köszönöm, mindig is szerettem az elfek teáját. Valahogy élettelibbé tesz amikor iszom. Na meg a főt tealevél jobb ízt ad a pipadohánynak is. Bár idén csak egy kis teát nyúlok le és kibírom anélkül hogy rápöfékelnék.
Thalion szavaira is figyelek hisz illetlenség nem válaszolni.
- Igen tavaly is itt voltam, ahogy ön és kísérete, és ahogy érzem, hamarosan új ismerős érkezik közénk.
A szavaim mintha csak jóslat lenne, bár csak mágia, na meg a tény hogy az elfek vezére itt van. Garantálja hogy egy másik szintén négyhatalmú vezető is érkezni fog. Ami hamar bekövetkezik, a nimfák szószolója is hasonló cirádás szöveggel kezdi, noha halkabban.
- Miénk a tisztelet, ha Elonar a nimfák úrnője és kísérete helyet foglal tüzünknél. Reméltem, hogy idén se egyedül kell Aranamophe istennő ünnepét eltöltenem. Kérlek, fáradjatok közénk és élvezzétek az időt míg az istennő békessége és áldása száll a területre, és ránk.
A terepet átadom Thalionnak, hisz gyanítom ő jobban várta az úrnő érkezését, mint én. Noha a kísérete sok emberben vágyat keltene és esztelenné tenne, rám nincs hatással. Szeretek abban hinni, hogy Mia miatt, de gyanítom az jobban szerepet játszik, hogy sárkány voltam, és egy sétáló hulla vagyok. Ahogy mindenki elhelyezkedik a gyakorlatilag borítékolható párosítással, én visszaülök a csevegő partnerem mellé. Hisz, ahogy elnézem idén a kis tolvaj, futár nélkül töltjük el az ünnepet.
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Ambaron falu - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 11 Icon_minitime2019-12-30, 7:44 pm

//Shuga, Thalion//

- Köszönjük a szíves invitálást. Öröm látni, hogy még vannak jó szívű utazók e vészterhes időkben is.
*Elonar szavai ezek, melyekkel megköszöni a mágus szavait.
A nimfák elfogadják a szíves invitálást, s hamar letelepednek. Természetesen nem vegyülnek el, s ha az elfek helyet szorítanak, mind együtt foglalnak helyet, még Elonar úrnő is, kinek pedig legnagyobb vágya a nagyúr mellett lenni, hisz erre várt egész évben.
Az előző téli napforduló már régen volt, mégis kénytelen fenntartani a látszatot, miként teszi azt bizonyára maga Thalion is.
Így inkább a magukkal hozott sós pogácsát, s édes kalácsot veszik elő tarisznyáikból, s kezdik osztogatni.
Egyikük épp Shugának nyújtja a választékot, míg az úrnő a nagyurat kínálja a magával hozott ennivalóval.*
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 11 Icon_minitime2019-12-30, 9:03 pm

//Elonar, Shuga//

*A nagyúr bólint Shuga szavaira. Az elfek pedig hamar megtalálják a szükséges pozíciót. Thalion maga is várja, hogy a nimfák feltűnjenek, noha nem egyeztettek előre.
Az elmúlt idők tapasztalata támasztja alá, hogy ebben az évben is megérkeznek majd, ahogy mindig is szoktak.
A mágus közben megerősíti számára, hogy jól emlékszik, az előző évben is jelen volt a helyen, ahogy ők is.
Szomorú látni, hogy évről évre kevesebb érdeklődőt vonz az istennő megjelenése, noha ez mindig egy fontos fordulópont a világ alakulásában.
A nimfák végül megérkeznek, s Thalion nagyúr maga is megszólal.*
- Örömünkre szolgál, hogy Elonar úrnőt és Izra többi leányát itt láthatjuk körünkben.
*Amíg a nimfák étellel kínálják a jelen lévőket, addig az elfek viszonzásképp forró teával a frissen érkezőket, kiknek szintúgy jól eshet a meleg ital a hidegben.
A nagyúr titkon nagyon örül az úrnő jelenlétének, hisz régen látta őt utoljára.
Tán már nem is emlékszik pontosan.*
- Olybá tűnik, eme ünnep idén keveseket vonz ide. Az előzőn valamelyest többen voltunk.
*Szól Edrahil Shugához, miközben pillantása követi egy pillanatra az egyik nimfa lágyan ringó alakját, ahogy az kerüli a tábortüzet, kezében a tarisznyával.*

Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Ambaron falu - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 11 Icon_minitime2019-12-31, 1:02 pm

//Elonar, Thalion//

Elonar szava örömmel töltenek el, bár gyanítom a Hadúrét sokkal jobban. Ahogy elhelyezkednek, két tűz közé kerülök. Tündék az egyik, nimfák a másik oldalamon. Ha tudnák ki és mi vagyok, gyanítom, nem ez lenne a helyzet. Bár sosem voltam agresszív egyik nép felé sem. Így még ha kívülálló is vagyok minden téren, élvezem a társaságot. Az elfek teáját, és a nimfák pogácsáját, és sütijét. Nem vagyok épp válogatós, de mind három együtt ízletes igazán. Edrahilra nézek, aki úgy tűnik kipécézett magának, bár koránt sem biztos, hogy munka lenne a részéről.
- Jeremy, a félelf futár tavalyról, biztos munkát kapott. Így idén nem ért ide, de jövőre a fülénél fogva rángatom ide hisz ez egy szép és fontos esemény. De úgy tűnik, mindenki másképp éli meg ezeket az időket. A háború egy ostoba dolog, teljesen mindegy ki kezdte. Ha az emberek, ha a sárkányok mind két oldal ostobákból áll. A béke sokkal jobb lenne, de olyan nehéz értelmet vinni mások fejébe. Így ez a kis már ha nevezhetjük kicsinek egy istennő áldását. Szóval ez egy szép esemény és kicsit meg is nyugtat engem. Sok dolgot láthatok itt is, miközben lássuk, be kirívok mindenhol. Nem csak itt, hanem egész Lanurián. Eh megint csak borongok, holott ünnepelni vagyunk itt.
Nézem a zavarban lévő párost, kik olyan gyerekesen adják a távolságtartót. De pechjükre érzem a köztük szövődő érzelmeket, amitől nagyon szívesen megszabadulnék. Csendesen nézem ahogy mindenki beszélget, és várja az istennő megjelenését. Erős szomorúság tölt el, hogy a saját családom olyan ostoba hogy egy fölösleges harcot folytatnak. Na igen a gond az hogy sem sárkány, sem szellem, és legfőképp ember nem vagyok, és nem is voltam soha. A magány az én büntetésem mert nem bírok a saját érzelmeimmel.
Vissza az elejére Go down
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1203

Character sheet
Nép: NJK
Ambaron falu - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 11 Icon_minitime2019-12-31, 4:15 pm

//Mindenkinek Ambaronban//

*Újabb zarándokok érkeznek keletről, hol az átjáró van az elfek és a nimfák erdeje között. A zarándokok láthatóan csak összeverődtek, akad közöttük barbár, kinek tülkök díszítik sisakját, s kerek pajzsa mellett leginkább hatalmas bárdja jellemzik a vastag, farkasbőr ruházat mellett.
Szőke szakálla csimbókokban lóg, hosszú haja pedig széles vállát verdesi.
Akad itt papnő, ki a Remény templomából érkezett, bizonyára Onoria szolgálói közül való, s érkezik még délről vastag prémekbe csomagolva egy harcos. Ében bőre jelzi, s göndör szakálla, mi kilátszik a vastag sapka alól, hogy más, messzi vidékek lakója.
Emellett van még két katona, kik talán megszöktek, talán kimenőjükön vannak. Egyenruhájuk telari, ám egyiküknek pajzsán Stern várának címere díszeleg. Ez jelzi, eredetileg mely haderőhöz tartozott.
Jön egy fiatal nemes, az ő kísérete népesebb. Nem is ő megy elől, hanem idősebb tanácsadója, s ő az, ki elsőként a tűzhöz bebocsájtást kér.*
- Ha szabad, mi is letelepednénk melegedni, míg Aranamophe istennő kegyelme ránk száll.
*Amennyiben a mágus, vagy bárki odaengedi őket, jól látni, amint a papnő a nimfákhoz közelebb keres magának helyet, míg a nemes kísérete leginkább szintúgy velük van elfoglalva. Izra teremtései megbabonázzák őket.
Bárhogy is lenne, nem kell sokat várni arra a pillanatra, midőn melegség, béke, s szeretet terül a tájra. Az istennő áldása megérkezik, s mostantól senkinek nincs harag szívében, nem akarnak bántani senkit, senkitől elvenni semmit, csak a szeretet, s a békevágy az, mit kitölti az emberek lelkét, szívét.*
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Ambaron falu - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 11 Icon_minitime2019-12-31, 5:32 pm

//Thalion, Shuga és mindenki//

*Elonar úrnő csillogó szemmel fogadja a nagyúr üdvözletét.*
- Számunkra is öröm, hogy a dicső elf nagyúrral, s kíséretével tölthetjük el az ünnepet. S köszönjük a vendéglátást a mágus úrnak, ki a tűzhöz invitált minket!
*Biccent Shugának is.
A sütemények osztása közepette az úrnő finom ujjai úgy adják a kalácsot a nagyúrnak, hogy véletlenül megérintik az erős, meleg kezet is, s egy gondolatnyival többet is időznek az illendőnél, mielőtt visszahúzódnának.
Az úrnő fekete szemei felpillantanak a nagyúrra, ám ha nem tartóztatják, vissza is tér helyére.
A nimfák, ha az új kíséret letelepszik, őket is megkínálják tarisznyáikból, hisz az ünnep mindenkié, ki az istennőhöz érkezik.
A meleg érzés, mely kebelüket melengeti, örömmel tölti el őket. Hát idén is elérkezik az istennő áldása, nem hagyja magára a neki hódolni érkezőket.
Az a remény is életben marad, hogy az új esztendőre is elhinti a remény magvait, hogy a tél zord idejét felváltja majd az újjászülető tavasz.
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 11 Icon_minitime2020-01-01, 7:10 pm

//Elonar, Shuga és mindenki más//

- A béke az egyetlen olyan állapot, melynek eléréséért érdemes mindent megtenni. Itt senki ne lóghat ki, tán még az orkok sem.
*Válaszol Edrahil, ki nem fűz szavakat a félelf futárhoz, maga nem emlékszik rá az előző évről.
A nagyúr eközben nem húzza el kezét, titkon ő maga is örvendezik az érintésen, s szúrós pillantása melegséggel telik, midőn az úrnő fekete szemeibe néz, s szíve hevesen kezd verni. Ő cserébe megkínálja teával, mit maga főzött.
Természetesen nem tartóztatja, ha menni akar, engedi, holott valójában azt tenné a végtelenségig, s még tovább is, ha lehetséges volna.
Azonban e pillanatban sem engedhet érzelmeinek, így homlokán ismét összefutnak a ráncok.
Követi Elonart szemeivel, mígnem elfoglalja helyét övéi között.
Az újabb zarándokok beengedésénél a tündék meghagyják az mágusnak a lehetőséget, hogy odaengedi-e őket a tűz mellé. Ha Shuga maga is beleegyezik, akkor az elfeknek sincs kifogása, igyekeznek helyet szorítani a tűz mentén, hogy mindenki megtalálja magának, ha a mágus nemet mond, Thalion utasítására segítenek új táborhelyet kialakítani.
Az istennő áldását ők maguk is érzik, s örömmel veszik.
Néhányan halkan elsuttognak egy-egy hálálkodó szót.*
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 772
Életkor : 41

Character sheet
Nép: Mágusok
Ambaron falu - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 11 Icon_minitime2020-01-01, 9:03 pm

//Elonar, Thalion és mindenki más//

- A béke részével egyetértek veled, hisz az jó. De ha egy ork jönne közénk abból érdekes dolgok sülnének ki. Nem mintha lenézném őket de inkább nem szeretném ha jönnének. És ha tudnád amit én tudok elhiheted egyetértenél velem.
A csevegés végre beindult és jól elbeszélgettem a mellettem üllőkkel, legfőképp a tisztel. Amikor újabb népes sereglet érkezett, akiket a hátam közepére sem kívántam. De Thalion tekintete elárulta enyém az est házigazdája szerep, így nyögvenyelősen, de felálltam. A nemes szószolója is imádja a cirádás szavakat, vajon ezek egy iskolába jártak?
- Üdvözletem az érkezőknek, legyenek nemesek, vagy egy harc túlélői, esetleg prémvadászok. Mindenkit szívesen látunk Aranamophe istennő ünnepén, míg betartják a szabályokat, miket az istennő elvár. Így gyertek és foglaljatok helyet köztünk, mi illő tisztelettel fogadunk titeket.
A nemesi társaságra erősen odafigyelek, hisz mégis csak emberek. Gyengék és esendőek. A papnők, kik vélhetően feladattal érkeztek, a nimfák közt foglaltak helyet. Mielőtt elfajulhatna a dolog, érezhetővé válik az istennő áldása, és ha volt bárkiben bírvágy vagy agresszív érzés az elmúlt. Mintha soha nem létezett volna. Csendesen élvezem a nyugalmat és a békességet, hisz most nincs másra szükség.
Vissza az elejére Go down
Aranamophe
Istennő
Aranamophe

Hozzászólások száma : 11
Munkahely : Az Újjászületés, megújulás, s az örök körforgás istennője

Character sheet
Nép: Istenek
Ambaron falu - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 11 Icon_minitime2020-01-01, 9:37 pm

//Zarándokok//

*A társaságban a barbár az, ki hátrébb húzódik, s egy óvatlan pillanatban, mikor nincs a közelben senki, nem figyel senki, áttetszővé válik. Teste alakján átsejlik a fehér táj, s midőn már nyoma sincs neki, az égen, odafent tűnik fel a csillagokból alakja, mintha új csillagkép jelenne meg az ég magasában.
Az alak lassan nő, s beteríti az eget, midőn az istennő szózata elhangzik.*
- Zarándokok, kik ezen a téli napfordulón is megtiszteltétek Ambaron területét!
Eljöttök, hogy tanúi legyetek az örök körforgásnak, az újjászületésnek, mi megújítja a világ forgását.
Hát lássátok, mindennek ideje van, ideje van a születésnek, ideje van a bőségnek, ideje van a hanyatlásnak, s ideje van az elmúlásnak is.
Éppúgy van ideje annak, hogy megleljétek a szeretetet magatokban, lekerüljenek a háború mázsás terhei lelketekről, megleljétek nyugalmatok.
Semmi sem örök, csupán a változás, s e változásnak lehettek tanúi, mi nyugatról indul, s végigsöpör majd egész világotokon, éppúgy, miként a tavasz is rügyeket bont majd, s tovaűzi a tél hidegét, hogy helyet adjon az életnek.
Figyelmezzetek hát, mert mindennek ára van, hogy az egyensúly fennállhasson, miként most is fennáll, fennállt a régi időkben, fenn fog állni a közelgő időkben is!
Tartsátok meg emlékezetetekben, hogy a változás, s az egyensúly keresése mindig örök, miként örök a szeretet, s a békevágy is!

*E szavakkal az égen a mindent betöltő új csillagkép, mint megannyi új hullócsillag, apró szikrákként teríti be a tájat, mindenki testén, lelkén átjut, melegséggel, békével töltve el a zarándokok lelkét.
Rövid ideig még fennmarad az istennő áldása, mielőtt visszatérne Ambaron is a megszokott kerékvágásba.*

//Köszönöm, hogy eljöttetek! Smile//
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 366
Életkor : 1802
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet
Nép: Nimfák
Ambaron falu - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 11 Icon_minitime2020-01-04, 8:12 pm

//Thalion, Shuga és mindenki más//

*Az új érkezők elől a nimfák közelebb húzódnak, s épp a mágushoz. Így engednek helyet az érkezőknek.
A papnő hozzájuk húzódik, ez érthető is, nem sok nő fordul meg Ambaronban.
Elonar úrnő csupán bólint, nem adja ki magát az újabb érkezőknek, kik nem a tünde vezérhez tartoznak.
Az idő gyorsan telik, s az istennő áldása is gyorsan megérkezik.
Az úrnő ezalatt boldog már attól is, hogy a nagyúr közelében lehet. Keresi pillantását, de nem minden áron, s nem feltűnően.
Jó lenne a közelségében lenni, de nem lehet. Túl sokan vannak, s leginkább saját fajtársai közül.
A melegség, amely eléri, mikor az istennő áldása működésbe lép, máris enyhít a feszültségen, mi eddig munkált benne.
Nem is kell sokáig várni az istennő érkezésére, s a látványos szikrákat örömmel nézi. Amikor kebelén átjut egy, a melegség tovább fokozódik. Mosolyát a magasba, az ég felé engedi szabadon, pedig első sorban Thalionnak szánja. Reménykedik abban, hogy előbb-útóbb az ő tavaszukat is elhozzák az évek.
A nimfák távoznak először. Az úrnő és kísérői meghajtják fejüket a mágus, a nagyúr, s a többiek felé.*
- Örömünkre szolgált, hogy veletek tölthettük el az istennő eljövetelét. Teljen jól az új évetek, s bízzatok a jobb idők eljövetelében!
Az istenek legyenek veletek!

//Köszönöm a játékot mindenkinek!//
Vissza az elejére Go down
Thalion Órëa
Elf vezér
Thalion Órëa

Hozzászólások száma : 557
Életkor : 1875
Munkahely : Elf vezér

Character sheet
Nép: Elfek
Ambaron falu - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 11 Icon_minitime2020-01-12, 3:40 pm

//Bocsánat a távollétért!//

- Félreértesz. Én nem kedvelem különösebben az orkokat. Harcoltam ellenük számtalanszor, s mindahányszor sötét vérük festette be kardom. Ám itt, most ők is ugyanolyanok lennének, mint mi.
Vajon milyen lehetne egy békés ork?
*Firtatja a témát Edrahil. Az újonnan érkezőket is békével fogadja a mágus, s az elfek is így tesznek. Ez az ünnep erről szól.
A nagyúr szúrós szemei is gyakran fordulnak lopva Elonar felé. s minden alkalommal megdobban a szíve, ha pillantásuk összecsókolózik.
Az istennő érkezése mindezen nem változtat, hisz közöttük nincs ellentét.
A nagyúr felhajtja csészéjéből a teát, miközben a melegség nem emiatt tölti el belsejét.
Aranamophe áldása mindig ily hatással van rá, s a tündékre is, kik eme látogatás miatt tették tiszteletüket.
A szózat, mi odafentről hallatszik, talányos üzenetével könnyen elképzelhető, hogy csak idővel bontja ki számukra lényegét. A melegség, mivel a rájuk hulló szikrák eltöltik őket, élmény érzetével erősítik meg az elfek lelkét.  
Mégis, mikoron a nimfák távoznak, a nagyúr is szedelődzködik kíséretével.*
- Örvendek, hogy együtt tölthettük eme szent ünnepet.
*Jegyzi meg a nagyúr a még jelen lévőknek, s Edrahil is kezét nyújtja. Shugának, jelezve a távozás szándékát.
Ha nem tartóztatja őket senki, Thalion nagyúr és kísérete hamar el is hagyják Ambaron romos faluját, hogy még az istennő áldásának múlta előtt közelebb kerülhessenek Olassië biztonságot nyújtó fáihoz.*

//Köszönöm én is a játékot mindenkinek!//
Vissza az elejére Go down
Hossin
Kereső szellem
Hossin

Hozzászólások száma : 501
Életkor : 1704

Character sheet
Nép: Kísértetek
Ambaron falu - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 11 Icon_minitime2020-02-21, 12:28 pm

//Ekorinok//
*Hosszú az út, a gyermekek s nők miatt lassan haladnak, az élelemmel spórólnak leginkább. A gyermekek s nők kapnak előszőr, majd mindenki más. Hozzá szoktak azéhezéshez hozzá tartozott a kiképzéshez. A csapat most megáll, mindenki fáradt, habár hozzá kell tenni nem hulott el egyetlen ember sem az út alatt. Habár nem is volt rövidnek mondható.
- Nagyuram
- Mondjad csak.
- Felállítottuk az őrszemeket, mindenki kipakolt estére. Meddig tervezünk itt maradni?
- Egyenlőre estére terveztem, de holnap reggel körbe járok. Ha elég erős a csapat tovább indulunk.
-Merre tartunk nagyuram?
- Dél felé, minél délebbre megyünk annál biztonságosabb lesz a környék. Itt északon csak a halál fog aratni senki más.
*Az ifjú csak bólint egyet majd tovább áll dolgát végezni. Az este csendesen tellik semmi mozgás nem volt, az őrszemek is békésen pihentek éber szemüket a környéken tartva. A reggel eljött szinte mintha nem is lett volna este, s a nagyúr egy napot rendelt még el a pihenésre. Majd az este leple alatt továbbot rendelt el.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Ambaron falu - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Ambaron falu   Ambaron falu - Page 11 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Ambaron falu
Vissza az elejére 
11 / 11 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Középvidék :: Ambaron-
Ugrás: