LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma

Kezdőlaphttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Verinol

Go down 
+38
Glorien
Kalandmester
Markus de Berend
Aldo Barras
Lysanor Eweny
Jeremy Talbot
Ashyrt Tyton
Alamaise
Gomora
Sydney H. Low
Kain Namelyr
Xerar
Vogon Beebebrox
Alvor Freyr Ottar
Ilián Radomer Congrand
Adria Belorian
Balál Tangeran
Merilien Lumel'Auvrea
Cloud Revan's
Nawarean
Furia
Al'Eron Ryden Savion
Vash
Regélő
Kesa Klensbane
Nibelon
Thaloma
Yz'Aires Came
Akahana
Sajmon
Mitsuko Midnight
Ariette
Alex Ian Keegan
Nasuada
Görbelábú Frikk
Roober
Aurora
Mesélő
42 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 16  Next
SzerzőÜzenet
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 376
Életkor : 1128
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-08-20, 10:20 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

*A mágustorony nem tarthat soká. Az ősi sárkány érzi a testéhez érő támadást. Azonban e támadás sem képes megsebezni. Hall némi kiáltást is közben, ám nincs miért törődnie vele. Igaz, mintha sárkányszavak is lennének közte, ám ha árulás történt, akkor arról hamarosan tudni fog, ahogy a hadsereg is. Egy árulónak sincs esélye itt, a csata kellős közepén.
Előbb a mágustornyot rombolja le, s ha az megvan, akkor jöhet a következő.
Karmaival megragadja a falakat, mikben eddig kapaszkodott, s feszíteni kezdi. A karmok szikrát hánynak a köveken, s a falak, ha jól kalkulált, megadják magukat.
Ha így lesz, a bent lévő mágusokra a saját tornyuk omlik rájuk, s az ősi sárkány mellé huppan, hatalmas fekete testével. Nem egy ház omlik össze rettenetes súlya alatt. Farkával még csap is közben, hogy tovább söpörhessen vele.
Ha nem jár sikerrel, akkor a levegőbe emelkedik, s lenéz a toronyra, majd eddig csapkodó szárnyai leállnak, és a sárkány lebegő alakja mozdulatlanságba dermed. Kivár, majd izzó, fekete gömbbé alakul, és mint olvadt fekete nap rázúdul az alatta álló toronyra, azt azt őrző katonákra.
A kő is szinte megolvad az ősi sárkány támadása alatt.
Az első torony után jöhet a következő. A levegőbe emelkedik, s onnan keresi az újabb célpontot.
Nem lehet olyan sok mágustorony a városban.
Amint megpillantja a következőt, éjfekete pillantásában még sötétebb fény csillan. A következő torony ellen már nem fizikai támadást vet be.
A levegőben áll meg vele szemben. Szárnya nem mozdul, hatalmas teste mellett a torony szinte eltörpülni látszik. *
- Phaad!
*A levegő is megáll egy pillanatra a sárkány pofája előtt, hang megszakad, lehelet megszegik, s a következő pillanatban a feltorlódott levegő megindul, mint a szélvész.
Az tornyok, emberek, legyenek bárkik is előtte, hallhatják a robajt, mi elsepri a falakat, házak vázát, a pusztító szélroham eltakarítja a földről az összes emberi építményt maga előtt.*

Vissza az elejére Go down
Glorien
Zöld elf
Glorien

Hozzászólások száma : 95

Character sheet
Nép: Elfek

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-08-21, 7:37 pm

* Glorien meglepődött a szürke mágus mozdulatán, de beletörődött hamar, amikor felfigyelt arra,hogy tulajdonképpen róla folyik a diskurálás Aldo, Balál és a szürke között.*
- Hát nincs nektek jobb dolgotok, mint rajtam hegyezni az éles nyelveteket?
* Förmedt rá a három férfire. Szemei ismét vörösen izzani kezdtek és már emelte is a kezeit, hogy varázslatot hajtson végre, hiszen itt a víz a közelben, így a természet erejével tudna mit kezdeni. Ekkor Aldo szólította meg.
Egészen jó volt az ajánlata.*
- Csakugyan kedvesem? Hmmmm....
~ Ha segít nekem akkor jól van. Így legalább még egy lelket birtokba vehetek. A sárkányok gonoszsága így is növeli az erőmet, még ha ezek itt nem is tdják. A gonosz éltet és erőt ad.~
* Hangosan felnevetett, valami egészen földöntúli hangon. Nagyon mélyen valahol Glorien még pislákol, nem adja fel, de ldonak megígérte, hogy nyugodtan marad. Teljesen elképesztő, hogy ott van a saját testében és még sem ő uralja. egy kicsiny fénypont a nagy feketeségben.*
- Jól van. Áll az alku. Már sejtem miért szeretett téged annyira ez az elf . Nem csak jóképű vagy de okos és hasznos is. Az ilyen fajtát szeretem.
* Így teljesen nyilvánvalóvá válhatott a jelenlévőknek, hgy a gonosz teljesen a felszínre került. Sőt azt hihetik Glorien örökre eltűnt, ezt csak a nő maga tudja, hogy jó mélyen megbújva várja a csata végét. Adott egy csókot Aldo arcára, majd a jelenlévőkhöz fordult.*
- Nos, sárkányok. Amondó vagyok kezdjünk valamit a vízzel, ha már itt van a közelben, ezek a gyíkok így is utálják. Valami ötlet?
* Tárta szét karjait és a mágusokra nézett.*
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Hozzászólások száma : 557
Munkahely : néha akad..

Character sheet

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-08-21, 7:50 pm

* Lysannor hallja a katonákat, de hozzájuk nem szeretne csatlakozni. Később a börtön zajaira lesz figyelmes.*
~ Nem, nem lenne jó egy börtönben. Igaz föld alatt van talán ilyen pusztításnál elég biztonságos, de ez nem én lennék. És nincs szükségem a rabokra sem.~
* Ahogy így elmélázott, egy újabb hatalmas robaj rázta meg a földet. Valamelyik négylábú ismét rombolt. Lysanor még álmában sem szeretne összefutni újra Furiával, még csak nem is sejti, hogy ez az egész a nőstény műve. Eszébe jutott, hogy annyiszor járta már itt a kikötőt, hogy egyszer rábukkant egy elhagyatott viskóra a kikötő azon rézén, ami kevésbé ismert, illetve kevésbé fontos. Talán ott biztonságban lenne egy darabig és remélte hogy ott találkozik valakivel. Azt se sejtette, hogy milyen meglepetésbe lesz majd ott rése és milyen nagyon szükség lenne ott most rá, több okból is. Rokonait régen látta már, Gloriennel egyszer találkozott, amikor eltemette gyermekeit, véletlenül futottak össze. Akkor ő is nagyon megharagudott Aldora, hogy nem kereste a nőt, legalább is unokatestvére elmondása szerint. Így remélte a mágussal nem fut össze, eddig szerencséje volt. Így hát vett egy mély levegőt és kirohant a lyukból, egyenesen a kikötőnek indulva. Ha szerencséje van és jól álcázza magát,
talán el is jut odáig a következő nagy támadás előtt. Ha nincs akkor szembe kell néznie egyedül a sötétséggel.*

A karakter dala
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 496
Munkahely : Békeharcos

Character sheet

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-08-21, 8:49 pm

// Mese: Nyugat ékköve //

* A vörösek kérdésére szétnézek az alattunk elterülő részen, s akkor látom, hogy az árnyak közt megbújva egy csapatnyi kétlábú menekül a kikötő felé.
- Ott sunnyognak - mutatok feléjük - Te intézd őket, mi pedig felkutatjuk a mágusokat. - Eztán odébb libbentem, s az egyikük követett, a másik pedig a menekülőket vette célba.
- Itt kell lenniük valahol - mondtam, majd ezzel egy időben vettem egy nagy lendületet, és rombolni kezdtem azoknak a viskóknak a tetejét, amik még nem borultak lángba. Így tett a társam is, azonban hirtelen az orrom előtt repült el egy balliszta lövedéke. Odakaptam a fejem, ahonnan a nyíl jött, és három katonát pillantottam meg, amint igyekeznek a szerkezetet újra tölteni. Eközben nem csak onnan suhantak a nyilak, hanem az épen maradt falak többségéről. Hamar szétröppentünk, és mindegyikünk a hozzá közelebb esőt kezdte támadni.
Az általam kiszemelt szerkezetet pont időben érkeztem, és még újratöltés előtt felgyújtottam. A katonák úgy rebbentek szét, akár a verebek. Egy fél fordulatot vettem, hogy segíthessek a többieknek is, ám ekkor egy fenemód nagy vessző fúródott a hasamba, pont az, amelyik az egyik vörös szárnya lebenyét lyuggatta ki. Ő nem ért oda IDőben, de még így is szerencsésebb helyen kapta a lyukat, a lebeny szélét súrolta, így nem zuhant le.
Én sem kaptam halálos sebet, de jobban kell figyelnem. Tovább repültem, kivettem a hasamból a lövedéke, de nem dobtam el. Egy másik működő ballisztát vettem vele célba.
- Ph'äx et vetum - A lövedéket útnak eresztette, s amint az ostromgéphez ért, felrobbant.
A szerkezetek szerencsére gyorsan fogytak, és ha a közelben elfogytak, akkor folytatom tovább a mágusok felkutatását. *
https://vandorkuvik.webnode.hu/
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 1188

Character sheet

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-08-24, 7:28 pm

Azért örültem, hogy nem előbb indultunk a kikötő felé, mert akkor lehet, hogy ott feküdnénk a megfulladt matróz mellett a tengeri herkentyűk között.
- Ja, arra céloztam, de azt hiszem már tényleg nincs értelme arra menni. - bólintottam a sarkamban járó Marcusnak.
De nem sokat foglalkozok ezzel, mert a sárkányok támadása eléggé leköti a figyelmem, főleg az, amelyik minket nézett ki prédának és csak a csoda segített (nem veszem észre Shuga varázslatát) vagy valaki aki számon tartja az életem alakulását, hogy nem váltunk fáklyává ott helyben.
Talán meggondolatlanság részemről, hogy ezek után célbaveszem a sárkányt és megpróbálom visszaadni a kölcsönt, vagyis a lehető leggyorsabban megvakítani, hiszen más testrészében aligha tehetnék kárt egy szál íjjal, még ha az a családom értékes öröksége is.
Ha meggondoltam volna, inkább igyekeztem volna elbújni és nem kihívni a sorsot magam ellen.
- Nem figyel ránk.... veszteni fogsz. - mormolom, aztán elengedem a nyilat, ami hajszál pontosan talál, én meg azonnal teszem az idegre a következőt, mert nem gondolom, hogy tetszeni fog neki.
Túl gyorsan kapcsol azonban a bestia, így nincs időm elengedni a vesszőt felé.
- Ugorj! - ordítom a fiúnak és magam is megfogadom a saját tanácsomat, így sikerül elkerülnöm a dög alkarnyi hosszúságú fogat, bár a szájszagától majdnem elbódulok.
Valószínűleg, ha nem kezdene a szemébe belefúródott nyíllal foglalkozni, nem is úsznám meg, de Dremer most úgy néz ki mással van elfoglalva, így van lehetőségem újra felajzani az íjam és megcélozni a másik szemét is.
- Maradj még egy kicsit ott drágaságom.... - suttogom összpontosítva és husss..... a vessző elszáll.
Újabb sárkányt pillantok meg a szemem sarkából, egy aranyszínűt és.........nem hiszek a szememnek, amikor meglátom, hogy kit tart a karmaiban.......A barnaköpenyes mágust, Shuga-t?
Tudom, hogy hiába lőnék a bestiára, a pikkelyei még a lábán is megvédik, a szemét meg ilyen távolságból szinte nem is látom.
A városban tovább folyik a sárkányok mészárlása, a sikolyok hangosabbak, a lángok már lassan az égig érnek sok helyen, bár már néha látni, hogy egy-egy távolabbi szárnyas gík lezuhan, tehát a védelem is feléledt csak talán már későn.
~ Mit tehetnék érte? ~ kapkodom a tekintetem kétségbeesetten, aztán az egyik mellettük lévő toronyban meglátok árválkodni egy jelzőtükröt (remélem süt a Nap) és megpróbálom a lehetetlent. Csak egy kicsit kellene meglökni, hogy a sárkány felé forduljon és talán sikerülne elvakítani, és talán még nincs olyan magasan Shuga, hogy ha elejti a sárkány ne zúzza halálra magát.
Nagy levegő és lövés. Aztán meg futás.
- Marcus arra! - mutatok a vaskos falak felé (ami a börtön lehet). - Ott meghúzhatjuk talán magunkat a lángok és karmok elől, míg kitaláljuk merre tovább. - kiabálom túl a harc zaját.

Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 51
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-08-25, 11:05 am

//Aldo, Glorien, Ilrick//

- Nem érünk rá erre- hessenti el egy legyintéssel a démon elleni akaratát. Aldo jól adja a megveszekedettet-, védőmágiát de gyorsan! Úrnőm? Esetleg...?csak a víz nehogy visszaüssön, a kék sárkányt láttam már régen is vízzel varázsolni. Nehogy megfőzzön minket!
Minél erősebbet, és eltüntetni se ártana a füstben ezt a kunyhót, talán nem vesznek róla tovább tudomást, ha füstös, izzó romnak láttatjuk.
Azzal már morogja is a varázsigét, iménti energiáit összesűríti a megtévesztésre. Ha sikerül, megint időt nyerhetnek. Persze, ha Glorien nem öli meg a varázslata kiteejesztése közben.közben.
- Rákontrázhatunk annál a kis hajónál! Ott, látjátok?- Kimutat az ablakon. A lángok és a fájdalmas látvány között azonban észreveszi, hogy a sárkányok megláttak valamit a part egy távolabbi szakaszán- Menekülők, vagy katonák lehetnek arra, mágus uram! Hogyan tudnánk segíteni?
Beljebb húzódik az ablakból, nehigy megneszeljék mégis a jelenlétét.
Ilerickre néz, vajon mit mond.
Markus de Berend

Markus de Berend

Hozzászólások száma : 89
Életkor : 21
Munkahely : Nincs

Character sheet
Nép: Emberek

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-08-25, 12:43 pm

//Mese-Nyugat ékköve. Jeremy és Shuga(?)//

Jeremy akciója után hajszál hijá,higy nem hagyjuk itt a fogunkat. A sárkány küzd, mikor a késemet lóditanám, Jeremy kilövi a második nyilát ugyanoda, ahova én akartam. Meglepetve konstatálom, hogy a srác nem ember. Ember ilyet nem...pláne nem ilyen gyorsan. Balált el tidom képzelni, hiszen gyorstüzelője van, de egy sima ijjal..ez a fiú elfekre hajaz.
- Azta, gorsabb vagy nálam! Fedezékbe, a rézfán fütyülőjit neki, ez az arany izé hatalmas! Mit csinálsz te őrült?
Odapillantok a börtön kisse megtépazott, de tényleg masszívan álló falaira. Persze, eszemben sincs arra venni az irányt.
Inkább fürge és pontosan célzó barátom nyomában szaladok.
- Azért ne hagyd el az eszedet! Majd mi ketten megmutatjuk ezeknek a bestiáknak, milyen Verinol Istene!
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 1047
Életkor : 45

Character sheet

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-08-25, 5:25 pm

//Mese: A nyugat ékköve//

A figyelmem a röpködőről Furia felé terelődött, amit az aranysárkány remekül ki is használt. Magamat sem tapsolhatom meg, de egy pofont majd lezavarok magamnak, ha túlélem. A fájdalom, ami a lábamba mar miközben elragad, emlékeztet rá milyen törékeny is vagyok hozzá képest. De ez nem állíthat meg és még csak rettegésre se fordíthatok időt, holott tényleg szorult helyzetben vagyok. Az egyetlen üröm a sárkány örömében, hogy én is a fellegekbe vágytam. Igaz nem egészen így, de kinek mi jut. A terveim némileg módosulnak, amikor észreveszem a tolvajt. Ösztönösen vagy csak véletlenül, de felmorranok, ez talán még a sárkányt is meglepheti, hisz nekem sikítoznom és rimánkodnom kéne, ehhez képest elkap az idegbaj a tolvaj miatt. Aki bőszen forgatja a tükör lencsét, mintha nappal lenne.  Gonosz vigyor ül ki az arcomra, mielőtt meggondolhatnám, magam egy extrém erős fénycsóvát küldök a lencsére, ami ha Jeremy jól céloz, és miért ne tenné. Akkor a sárkány képébe fog visszacsapódni. Amint ez az esemény bekövetkezik, eszementen kapaszkodom a sárkányba, aki remélhetőleg megvakult pár percre. A kellemetlen a dologban hogy vak táncba kezd hisz nem lát semmit, de én még rajta lógok. Egy sebtében magamra mondott varázslattal futok fel az oldalán a hátára. A tornyok még ha Furia tombol is jó pár áll még és ez a vakegér pont az egyik felé tart. Nem akarok falfestmény lenni a romok közt így a sárkányt, üvöltve koordinálom.
-Aan die linkerkant, aan die linkerkant, links van links en op, is u 'n reptiel wat rondvlieg. Vir Furia om jou haan vas te trek, staan links, jou ou, want ons is albei besig om dood te gaan. (Balra, balra, sokkal balra és fel te röpködő hüllő. Hogy Furia csipkézze ki a farodat, emelkedj már balra te hígagyú mert meghalunk mind a ketten.)
Remélem, a sárkány megteszi, mert nem tervezek új hátas után nézni. Ha elemelkedett, akkor újabb utasítást röffentek a fülébe, ami tuti, hogy neki is megfordult már a fejében. Sőt biztos hisz lerázni nem tud, viszont a társai segíthetnek.
-En doen nou nog 'n guns, want jy kan dit nie afskud, hulp vra of tussen hulle vlieg nie, en hulle sal dit beslis van jou rug af haal. Dit herinner my, ek hoop jy is nie ywerig soos Sendel nie, ek is honger. Omdat jy gekrap het, sal jy my aandete wees. (És most újabb szívességet tegyél meg, mivel lerázni nem tudsz hívj segítséget, vagy röpűlj közéjük és tuti le fognak szedni a hátadról. Jut eszembe, remélem nem vagy rágós husú mint a Sendeli egyed, éhes vagyok. Mivel megkarmoltál te leszel a vacsim.)
Ebből fele igaz perpill, és nem az hogy éhes vagyok, amíg a sárkány dönt, alakot váltok és a karmaim az érzékeny részeibe vágom, két pikkely közti részbe. Hisz itt elég nehéz íjjal eltalálni, viszont a karom tökéletesen megfelel. A lábam is egyre sajog, és fáj, így arra egy kisebb átalakítást tolok, hogy ne vérezzen tovább. Jáde bevonattal szorítom el a sebet. Majd a következő lépésre koncentrálok. Kérdés mire jutok így sérűlten.
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 218

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-08-25, 9:51 pm

*Verinol ostroma elkezdődött. A sárkányok hada máris nagy pusztítást visz végbe. A menekülők közül sokakat az utcán végeznek ki tüzükkel, míg mások idejében húzódnak fedezékbe. A vár belső épületeinek teteje közül mind több kap lángot, s eközben egyesek a mágusok tornyaiba próbálnak bebocsájtást kérni.
Abban reménykednek, hogy a varázslók majd kitalálnak valamit, s megmenekülhetnek a biztos halál elől.

A kikötő rejtett részén Balál, Ilerick, Aldo, Glorien igyekeznek megoldást találni, azonban nem könnyíti meg helyzetüket az, hogy az elf nőben megbúvó árnyék enyhén szólva sem együttműködő velük.
Miközben Balál Aldót próbálja meggyőzni, bírja rá a nőt az együttműködésre, addig odakint sárkányok pusztítanak. Az egyik vörös a kikötő felé lopakodókat veszi célba Alamaise jelzésére, s a lángcsóva hatására sokan sikoltozva esnek össze.
Nem is tart sokáig, a sárkánytűz forrósága hamar végez velük.
Lysanornak szerencséje, hogy nem velük érkezik oda, így ugyanis láthatja, amint a vörös sárkány újabb támadásra indul, s a menekülők szétfutva próbálják menteni életüket.
Van, ki rémülten épp az elf nőbe botlik, s csak arcába sikolt:*
- Mind meghalunk…!
*Alamaise megsebesül az egyik ballista lövésétől. A hasába fúródó lándzsa átüti vékonyabb, hasi pikkelyeit, s húsában áll meg.
Irányt váltva sikeresen pusztít el egy másikat.
Társa eközben az őt célba vevőt veszi támadás alá, s mire a kék sárkány visszanéz, addigra az már megsemmisült. Akadt még azonban több is. Az egyik torony tetejéről egy katona halált megvető bátorsággal – vagy botorsággal rávetődik a mellette elrepülő Alamaise hátára. Hosszú tőrt markol, s míg egyik kezével a pikkelyekbe kapaszkodik, addig a másik tőrt a kék sárkány szárnytövébe próbálja mélyeszteni. Az a terve, hogy ha sikerrel jár, akkor a sárkány inait, izmait átvágja, s ezzel röpképtelenné tegye. Tán ő maga meghal, ám a földre kényszerült sárkány ellen társainak lesz több esélye.
Odalent Ilerick Balál és Glorien tervein gondolkodik. A sárkányok az imént kezdték el felégetni a maradék kunyhókat, s kis híján az övéket is elérték.
Hála a falakon működésbe lépő védelmi eszközöknek, nyertek egy kis időt.*
- Ha el tudod rejteni még egy kicsit a kunyhót, kitalálok valamit. A víz az előbb sem jött be.
*Utal Glorien ötletére, s arra, a kék sárkány is tudja irányítani a folyékony elemet.*
- Sötét, démoni lényed nem harcolt még sárkányokkal? Nincs eszköze ellenük?
*Kérdi az elf nőt, miközben immáron a falak mentén menekülőkre tapad tekintete, s láthatja, miként esik nekik a vörös sárkány.
Elkeseredett pillantásába van írva, hogy fáj neki az ártatlanok halála.
Két karját a magasba emelve kezd halkan kántálni, s szavaira a vörös sárkány jobb szárnyán súlyos láncok jelennek meg. A láncok végigfutnak rajta, s mind jobban összehúzzák. A vörös kénytelen leszállni, s fogaival máris a láncokra próbál harapni, hogy eltávolítsa őket.

Jeremy másik lövése ugyan gyors, a pontos is, ám a sárkány utolsó pillanatban mozdít kissé fején, s a nyíl az apró pikkelyekkel borított bőrt szántja fel ép szeme alatt.
Az elf elfut, nyomában Marcussal, míg a sebzett sárkány feléjük fordul. A tolvaj ekkor már egy tükröt forgat, ki tudja, milyen indíttatásból, ugyanis éjszaka van, s a tüzek fénye nem elég éles.
Marcus vele tart, így ő láthatja, hogy az előbb sebzett sárkány egy kört téve érkezik mögéjük, ám nem fogaival támad. Elfordul, s lendületből farkával lecsap a falra, ahol a tükör van. Ha a két fiatal még ott van, könnyen lehet, hogy a sárkány farka átszakítja a falakat.
A torony teteje megmozdul, s dőlni kezd a két fiatallal együtt.
Nem tudni, milyen gyorsan és ügyesen reagálnak, hogy irhájukat mentsék a bosszúszomjas sárkány elől.

Furia támadása ledönti a mágusok tornyát, ám a varázstudók nem halnak alatta. Tudják, mi vár rájuk, így kiteleportálnak a leomló falak alól. A másik mágustorony azonban nem ilyen szerencsés. Az ősi sárkány varázslata elsöpri a földről a tornyot, mágusostól, mindenestől. Nem óvta meg sem védőpajzs, sem a kőfalak ereje.
A fekete nőstény ellen azonban a korábban megmenekült mágusok indítanak támadást. Az egyik, fekete mágus a földből sötét indákat idéz meg, melyeknek egy dolguk van, a sárkány jobb mancsára tekeredve lerántsák, majd a következőkre is tekeredve, lent is tartsák a hatalmas, fekete sárkányt. Nincs egyedül, több társa is csatlakozik, s hamarosan a fekete sárkány nem csupán sötét indák, hanem láncok, kötelek, sőt, fénylő kötelékek is a föld felé húzzák.

Shuga
kihasználja Jeremy mozdulatát, s a fénycsóva szemébe villan az arany sárkánynak. Az, meglepetésében, el is engedné a karmai között tartott zsákmányt, azonban Shuga jól kapaszkodik lábába.
Sikeres a magára mondott varázslat is, így a sárkányon felfuthat, ám az érzi, hol kapaszkodik rajta, s miközben vakon száll, igyekszik ledobni a hátáról is.
Épp a potyautas szavai segítenek neki. Dühödt mozdulatai közepette a legkevésbé sem érdeklik a mágus szavai, s így a toronynak száll. Nem hisz az ellenségnek, ki álnok, s kétszínű, hite szerint.
Ha Shuga nem engedi el elég gyorsan, mindketten a kőtorony oldalának falát szakítják át, a sárkány méretes, pikkelyes teste elég ahhoz is, hogy a torony sebesen dőlni kezdjen.*

Odakint Darlath Furia torony elleni győzelmét látva, más célra irányítja a sárkányokat. Pusztító támadásuk a falakon megbúvó íjászok, a védőművek kiperzselését célozza. Ahol ilyet lát, s még üzemel, célba is veszi azokat.
Fél tucat mágus, a vár főterén körbe áll, valami nagyobb dolgon kezd ügyködni. Nem tudni mi a céljuk, a sárkányoknak pedig még nem tűnt fel tevékenységük.
Eközben Leorin kapitány és Ashyrt harcában épp a kapitány áll győzelemre. A pajzzsal a falnak szorított korábbi pártfogoltját, s a kard csaknem fel is nyársalta azt.
Ashyrt azonban nem adja ilyen olcsón magát, s a kezében lévő karddal félrevezeti a falba Leorin fegyverét.
A küzdelemben így is feltartja a kapitányt, s addig a sárkányoknak van idejük tovább pusztítani a védelmet.*
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Hozzászólások száma : 470
Életkor : 135
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-08-26, 5:29 pm

*Balál álcázó varázslata jó ötlet volt, egyelőre úgy néz ki nem kell attól félniük, hogy felemészti őket a közvetlen sárkánytűz. Bár itt sem maradhatnak örökre meghúzódva. Miután a belső feszültség elülni látszik, kifele kezdenek tekingetni.
Ilerick Glorien fele intézett kérdését nem díjazza. Határozottan vág az idegen szürke szavába, még mielőtt Glorien vagy éppenséggel az őt uraló démon válaszolna.*
-  Glorien nem fog harcolni ma itt, ha csak nem muszáj! Nem szállunk szembe ezekkel a fenevadakkal, hogy  őrültek módjára megpróbáljuk megmenteni a várost. Menekülni fogunk!
*Ilerick közben máris mentőakcióba kezd és mágiát alkalmazva próbál egy sárkányt leláncolni, időt nyerve ezzel is a falak mentén menekülők számára.*
- Balál! Az istenekért! Hiába próbálunk segíteni rajtuk. Inkább pucoljunk innen, amíg még lehet. Ott a hajó, amit mutattál. Hát menjünk!
*Valamiért a gyomrában lakozó idegesség még mindig ott ül, pedig nem először tartózkodik sárkányok ostromolta városban. Rossz előérzet? Vagy itt van most vele Glorien is, méghozzá nehezen kontrollálható állapotban, s ez lehet az oka szorongásának? Ki kell juttassa őt innen minden áron! Ha újra harcba keverednek ki tudja képes lesz-e megvédeni őt nem csak a sárkányoktól, de önmagától is.
Rövid várakozás után megfelelőnek találva a pillanatot, megragadja hát Glorien csuklóját és maga után húzza az elfet egy erős rántással, hogy egy láthatatlanná tevő varázs kíséretében killibbenjenek az ajtón. Ekkor veszi észre a feléjük közeledő ismerős arcot.*
~Lysanor?~
Glorien
Zöld elf
Glorien

Character sheet

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-08-26, 8:26 pm

*Glorien csak pislog azon, ahogy Aldo védeni próbálja.*
- Nicsak Aldo! Még szereted ezt a nőt? Szegény, hogy ezt nem láthatja, nem hallhatja. Biztosan jól esne neki. De nekem nem. Én a magam ura vagyok.
* Szögezte le nyomban. Neki senki emberfia nem adhat utasításokat. Ha harc hát legyen harc. Bár a sárkányokhoz nincsen kedve, őket szereti a legkevésbé, de ha egyszer ők az ellenfél most, hát ez van.
- Menekülni a hajón? Ha azt megmozdítjuk abban a pillanatban észrevesznek. Komolyan, Aldo mintha nem is te lennél. Inkább meneküljünk két lábon a földön, több esélyünk van.
* Noha, nem akart hátrálni a harc elől, de innen ebből a viskóból mindenképpen szeretett volna kimenni. Aztán Aldo olyat tett amiért nagyon megharagudott. A csuklójánál fogva kirángatta őt. A láthatatlan bűbáj nem volt rossz.Amint kicsit kijjebb értek kirántotta a kezét a férfi szorításából.*
- Te engem ne rángass! Tetszik vagy sem Glorien megszűnt létezni.
* Így láthatóak lettek újra. Körbe nézett, Aldot ugyan nem akarta elveszíteni hiszen a legfőbb csatlósa és nagyon jól jön neki.Persze azt a démon se tudta, hogy Glorien létezik még csak nagyon meghúzta magát Aldo kérésére.*
- Jól van. Menjünk amerre akarod, de ne hajóval. Más terv? Gyorsan?
* Nézett rá és meghúzódtak a viskó árnyékában. Glorien meredt előre, amikor egy másik elf közeledett feléjük. Lysanor volt az Glorien unokatestvére. A démon nem ismerte személyesen, de Glorien elméjéből sokat olvasott tudott róla, hogy ki ő. Így majd tudni fogja ki az, ha elhangzik a neve.*
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Character sheet

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-08-26, 8:39 pm

* Lysanor útjába sodort egy nőt, aki az arcába üvöltötte, higy mind meghalnak, majd tovább állt.*
- Hmm...Te lehet de én nem fogok az biztos.
* Mondta félig hangosan, majd tovább állt. Ahogy szétnézett útközben, nagyon lesújtotta a dolog. Tele halottakkal, tűzzel, füsttel. Talán ő mg nem is látott ilyet ezelőtt. De mindennek eljön az ideje. Igyekezett, mert sötétedés előtt oda akart érni a kunyhóhoz. Ahogy közeledett feltűnt a szeme előtt két ismerős alak. És vitáztak. Akaratlanul is elmosolyodott. Valahogy így képzelte el a találkozást. De dühítette, hogy Aldo rángatta és mind ezt azok után, hogy magára hagyta. Lys egyelőre nem is sejti mi van Gloriennel, így elindul dühösen ALdo felé.*
- Ide figyelj Aldo Barras ! Ne rángasd Glorient, mert velem gyűlik meg a bajod te ....
* Visszafogta magát, mielőtt valami nagyon csúnyát mondott volna.*
- Inkább szégyelld magad, hogy magára hagytad és két kezével temette el gyermekeiteket.
* Szúrta oda és tudta, hogy ez fájni fog a férfinak, de ez volt a cél, hiszen ő nem tudta, hogy jelenleg mi folyik itt.Az ugyan feltűnt, hogy Glorien nem igazán örül neki.*
- Glorien! Ezer éve...Hogy vagy? Örülök, hogy élsz még...
* Majd a nyakába ugrott a kedves rokonnak. Kérdés, hogy a démon mit szól ehhez majd és Aldo hogyan reagálja le a dolgokat.*

A karakter dala
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Character sheet

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-08-27, 9:50 am

* Ahogy a balliszták mellett suhantam egyszer csak éreztem, amint a hátamra vetődik valami - vagy valaki. Ahogy igyekeztem lerázni sejtettem, hogy egy harcos lesz az, hiszen nem pottyant le rólam az első fél fordulatnál. Csupán a súlyát éreztem a lapockáim közt, azt nem, hogy éppen mit matat. Ez a vastag bőrpáncél hátulütője. Több fél fordulat után is csimpaszkodott még, így kénytelen voltam egy kissé feljebb emelkedni, hogy aztán a hátamra forduljak, majd zuhanórepülésbe kezdjek. Azonban a legkitartóbb katonát fogtam ki, a hirtelen vízszintesbe érkezéskor is még magamon éreztem. Kezdett nagyon felbosszantani. A kikötő felé vettem az irány, hogy ezt a zuhanórepülést a tengerbe csapódva megismételhessem. Jelenleg nem volt jobb ötletem. Ott a merülés kíméletlen sodrása, és a fulladás veszélye a hasznomra lenne, az úszással pedig sosem volt gondom. Amíg oda igyekeztem mellső mancsaimmal kapkodtam felé, már amennyire lehetett. Ha nem lennék ennyire robosztus, már régen elesett volna. De a levegőben való manőverezés sosem volt az erősségem, és a széles hátamon volt helye megbújni sőt, tüske is akadt bőségesen a kapaszkodáshoz.
Már majdnem elértem vizet amikor éles fájdalom hasított a bal lapockámba - egyenesen a szárnyam tövébe. Egy újabb éles fâjdalom után már nem engedelmeskedett a végtag. Elkezdtem zuhanni.
~ A szárnyam! Ó istenek! A szárnyam! ~ mindössze ennyi járt a fejemben, miközben tehetetlenül húzott magához a mély, az a tüzes pokol, amit mi teremtettünk.
Amennyire lehetett próbáltam egy szűk utcát célba venni, hogy egyenletes talajra érkezzek, de már túl közel voltam, és egy szárnnyal a korrigálás is nehézkes.
Éreztem, ahogy reccsenntek el alattam a háztetők égő gerendái, majd lejjebb érve épületek dőltek ki alólam végül, ahogy fogyott a lendület egy móló melletti faviskóban álltam meg, félig kikandikálva. Hiába az adrenalin, csak nagy nehezen, mély morgások közepette tudtam magam felfeszíteni a földről. Ha nem takarnák a pikkelyek, biztosan látszódnának a kék-zöld foltjaim, és a tucatnyi horzsolás, amit a vastag bőr úgy-ahogy, de kivédett. Ahogy emelkedtem, az égő ház úgy rogyott össze, bár volt annyi szerencsém, hogy nem sokkal volt nagyobb nálam, és pont mellém dőlt.
Ismét megpróbáltam megmozdítani a szárnyam, de épp csak annyira sikerült, hogy magamhoz tudtam húzni. Iszonyatosan fájt. Körülnéztem, de az az aljas tetű, aki ezt tette velem nem volt sehol. Hogy én nyomtam-e agyon, vagy magától esett le, nem tudom. Az is lehet, hogy ép bőrrel megúszta.
Egyre kevésbé tartottam jó ötletnek, hogy én most itt legyek. ~ Mit keresek én itt egyáltalán? ~
A közelből beszélgetés hallatszódott. Sejtettem, hogy megtaláltam a keresett mágusokat, de már nem repestem a gondolattól, hogy odamenjek. Kerestem a többieket, de a két vörös éppen mással volt elfoglalva. Menekülőket már nem láttam a közelben, vagy elfogytak vagy más felé próbálkoztak. Csábított a gondolat, hogy magam mögött hagyjam ezt az egészet, és elússzak az öböl másik pontjára, hiszen ebben az állapotban amúgy sem sok mindent tudtam volna tenni az ügy érdekében. Ahogy elnéztem, a balliszták a még szálló társamat lövöldözték, és reméltem, hogy engem most kihagynak a szórásból. Nem akartam sok varázserőt pazarolni, hiszen most eléggé kilátástalannak tűnt a helyzetem. A szárnyam kellene gyógyítanom, hiszen minél több ideig marad így, annál kevesebb az esélye, hogy teljesen felépül. De egy ostrom alatt álló városban kevés nyugodt helyet lehet találni. Végül mégiscsak a víz mellett döntöttem. Elindultam a tenger felé, és a lehető legkisebb feltűnéssel belecsobbantam. Úgy úszkáltam benne, akár egy hatalmas, szárnyas krokodil, bár a sebeimet a sós víz elképesztően marta. Nagy levegőt vettem és leúsztam a mélybe. A maradék varázserőmből és a víz erejével igyekeztem gyógyítani a szárnyamat. Ha minden jól megy, csak néha kell felmennem levegőt venni. *
Furia
Fekete sárkány
Furia

Character sheet

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-08-28, 3:06 pm

*Elégedettnek mondaná magát, mégsem az. A varázslat sikerül, már a második mágustorony dől le, a kétlábúak láthatják, hogy a varázslók sem tudják megvédeni őket.
Az ősi sárkány áll még egy pillanatig a levegőben, mielőtt tovaszállna, s az átkozott kétlábú varázstudók ezt használják ki az ellentámadásra.
No, nem mintha Furia ellen olyan nagy hatása lehetne, mégis megrökönyödve pillant a végtagjaira tekeredő indákra.*
~Ezek tényleg hisznek benne, hogy esélyük lehet ellenünk.~
*A húzás ereje érezhető, ám a fekete nőstény sem rest. Csupán egye szempillantás, míg a levegőben a fekete sárkány óriási teste helyett egy griffmadáré jelenik meg. Az indák, mik eddig rajta voltak, immáron a semmit fogják, s a griff sivító vijjogással ront a neki csapdát állító mágusokra.
Az első halálsikolya még épp elhangzik, midőn a csőr összezárul torka körül, majd csupán néma csend marad utána, ahogy átmetszi gégéjét, torkát.
A griff e pillanatban már vad sivatagi oroszlán képében támad tovább, minek fekete sörényén megcsillan a lángok fénye. A fekete köpenyes mágus ellen támad. Két lábra emelkedve kitátja pofáját, s ordítása megreszketteti a falakat, midőn karmaival lesújt a fekete köpenyes fejére.
Ha a feketeköpenyes halott, akkor ismét a fekete sárkány jelenik meg, s ha nem, akkor is.*
- Get par kholen prthvee par laane: aatank ka fauj!
*Egyre táguló körben törnek elő a földből füstcsíkok körülötte, s főként előtte, hol a kétlábúak seregei nyomulnak a romok védelmében sárkányai felé. A föld gőzölni látszik, mintha valami forró fűtené alulról. Hol felreped a talaj, szürke, testetlennek tűnő, fehéren villanó szemű lények ugranak elő, s karolják át a megrettent katonákat, mágusokat.
Ha e varázslat sikerrel jár, eme ölelésekben borzalmas sikolyok közepette sorvadnak el a kétlábúak.*

Verinol - Page 10 Hqdefault
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-08-30, 6:32 pm

- Csak nyitok magunknak egy kis utat és biztosítom egy mágus jóindulatát. - kiáltom Marcusnak vigyorogva, bár semmi okom nincs rá, hiszen tudom, hogy nagyon ügyesnek kell lennünk ezek után. Azonban bízom magunkban és ha Marcus túlélt egy utat, potyautasként egy hajón, akkor nem féltem, hogy nem tud lépést tartani majd velem. Bízz bennem. - emelem meg a hüvelykujjamat felé és jó lenne, ha ennyire magabiztos is lennék, de.......ahhoz nem ártott volna, ha a második nyilam is célba ér, így viszont tényleg jobb, ha szedjük a lábunkat.
És, ha tudnám, hogy mennyire ellenérzése van cimborámnak a börtönnel szemben, akkor talán megvígasztalnám, de mivel olvasok gondolatokat, csak rohanok a vaskosabb falak irányába.
Azonban az a rohadék sárkány hamarabb tér magához, mint szeretném és még időt is veszítek a tükörrel, amivel reméltem, hogy Shuga élni tud, de hogy megtette-e azt már nem tudtam megnézni, mert a fal a sárkány jóvoltából gyorsan kezdett omlani.....velünk együtt.
Kétségbeesetten néztem körül, megmarkolva az íjjamat, nehogy elhagyjam egyetlen fegyveremet, aztán az utca túlfelén lévő ház törött ablaka felé intettem a fiúnak, ami felé sebesen közeledtünk. Ha van egy kis szerencsénk át tudunk ugrani. Onnan aztán már csak egy köpésre van a börtön vaskos épülete. Ott eltűnhetünk a dühös bőregér szeme elől.
- Ugorj oda! - azzal átvetettem magam és egy bukfenccel próbáltam kivédeni az ütközés lendületét. - Gyorsan, tovább! - sürgettem, miközben megfordulva még megkockáztattam egy ujabb lövést, ha nyitva volt a szája, hát a torkába.
- Fulladj meg te dög! - aztán már húztam is lefelé. - Marcus a tömlöc fala talán megvédenek! - kiáltottam a társamnak.
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Character sheet

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-08-31, 5:04 am

//Mese:Nyugat ékköve//

A hülye sárkány ahelyett, hogy hallgatott volna rám, egyenest a rohadt épület felé tart. De gebedjek meg ha megdöglök egy idióta miatt.
Ek het jou vertel dat die gebou mal is vir jou. (Mondtam, hogy arra az épület van te őrült.
Mivel nincs jobb ötlet, ugrom. A sárkány gebedjen meg. Az esés miatt kevésbé aggódom, ellenben a rám zúduló törmelék jobban fog aggasztani. Nem mondom hogy puha landolással érkezem, de mivel volt eszem odafönt alakot váltottam. Szóval laza érkezés után ideges emberek között találom magam. De nincs rájuk időm hisz dől a fal és zúg felém az épület. Sokat nem tehetek, de a zúgó töredékek sebességét lassítom.
Swaartekragvertranging (Gravitáció késleltetés -Mordulom az ég felé. A civilekre és a katonákra mordulok.
-Mozgás nyavajások, az épület mindjárt a nyakunkba szakad. Takarodjatok innen.
És én is futok, aki sérültet látok felkapom, nem érek rá a félelme csititgatásával foglalkozni. Amint kiérünk a törmelék alól az hangosan csapódik be. A katonáknak mutatom a jelvényem.
-Kezdjék még a védelem újratervezését, keressenek kapcsolatot más egységekkel, ideje seggberugni pár sárkányt. Kövessenek. Utasította m őket, majd elkezdem a visszatámadás megszervezését. Röviden a város még álló légvédelmi eszközeit használjuk támadásra, miközben én vérem őket a sárkányok rohamától. Remélhetőleg mágus is csatlakozik hozzánk és szervezettebben alakul a dolog
Ashyrt Tyton
Kék sárkány
Ashyrt Tyton

Hozzászólások száma : 16

Character sheet

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-08-31, 9:00 pm

*Meglepi a kapitány rohama. Ha nem látta volna gyakorolni az udvaron, s nem lett volna ellenfele is ezeken a gyakorlásokon, akkor lehet, hogy fel is nyársalná az „öreg” kétlábú most.
De Ashyrt nem adja magát ilyen olcsón.
Kardjával félrevezeti a teste felé irányuló döfést, majd hátát a falnak vetve meglöki a pajzsot szabad kezével.
Leorin biztosan nem számít erre az erőre. A sárkányok kétlábú formában is túltesznek a kétlábúakon fizikai erővel, ő legalábbis biztosan.
Ha minden jól megy, Leorin vagy hanyatt esik, vagy hátrálni kényszerül, s a sárkány ekkor már előrerúg lábával is.
A verinoli katonai csizma jó minőségű, vagy a kapitány hasán csattanhat, vagy a pajzson.
Ashyrt ekkor már újabb átkot mond, s a kard fagyni kezd a kapitány kezében. A jég lépésről lépésre kúszik fel a fém pengén, s előbb-utóbb el kell, hogy érje a markolatot is.
Onnan már csak Leorinon múlik, hogy elengedi a fegyvert, s kard nélkül néz szembe egykori kegyeltjével, vagy pedig odafagy a tenyeréhez, s ekkor lehet, hogy a hideg tovább halad majd a testébe is.*
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 51
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-09-01, 12:51 pm

Mese, Nyugat ékköve; Aldo, Glorien, Illrick

A mindentől kissé kintebb és magányosan álló kőház úgy tűnik, jó menedéknek bizonyul. Az ablakból a bentiek kilátnak, a távolabb garázdalkodó sárkányoknak viszont fogalmuk sincs, merre vannak. A vörös lángjai lecsapnak az embercsoportra, sikítozás közepette szabadul el arra a pokol. Balál sürgetőleg tekint a varáserejű társaságra.
- Valahogy segitenünk kell! Nem mondhatjátok, hogy nem! Az a hajó is csak annak fog szolgálni, aki akár egy lelket is megment a városból!
Felemelt mutatóujja felkiálltójelként magasodik föléjük, már az ablakból, mert mágusunk a vadást fürgeségével ugrik oda, hogy jobban lássa az eseményeket.
- Menekítenünk kell, nem egymást marni! Ha ezt akarod, úrnő, akkor drasztikus lépést kell tennem!
Azzal előveszi és kicsomagolja a rongyokból a kardját. A pengét és pontosságát megerősítő varázslata hangzik. Ha szükséges, akkor Glorien és Aldo ellenére fogja felhasználni.
Akkor tűnik fel egy még egy kajla elf. Mi bajuk van ma ezeknek?
- Üdvözöllek! -szólítja meg Balál, s mielőtt elé állhatna, a lány a démoni Glorien nyakaba hull észvesztve. Így csak éppen a felkarját kapja el a szürke.
Nincs mit tenni, szemével tovabbra is kifelé kémlel.
Mígnem egy parti faházsorra rázuhan a nagy kék sárkány, akit olyan jól ismer Balál a látomasaiból. A ház egy része beomlik alatta.
- Most az egyszer kár, hogy nem vagyunk közelebb és nem Könnyíthetek a terhén ennek a vizi tehénnek!
Ha Glorien démona nem lép fel támadólag vagy Aldo őt védőleg, akkor a mágus-vadász másra figyel.
Amíg a hatalmas kékség messzebb a vízbe csusszan, mint egy kétéltű, addig számba veszi a nyilait, a számszeríját. Még élénken él az emlekézetében a sárkány Sendelből, akinek kilőtte a szemét ez a jószág, s aki sebesülése után még annyi bajt okozva ásta a saját sírját, ahova sokakat magával rángatott.

A hozzászólást Balál Tangeran összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2019-09-01, 2:45 pm-kor.
Markus de Berend

Markus de Berend

Character sheet

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-09-01, 2:39 pm

Jeremyvel jó nagy pácban vagyunk. Az eszement, maga se tudja, hogy mit akart a nyavajás tükörrel. De hogy a sárkány pont felénk tart és ...
- Na, én ugyan nem várom meg, míg...Futás Jeremy!
Azzal már ugrok is, és szedem a lábamat lefelé. Az utcára erve a börtön vastag falának egy beugrójában húzom meg magam, remélem, Jeremy társaságában.
- A szörnyeteg feje mennyire tőlünk? Valami elterelést kell kitaláljunk! Most mi a fészkes fekete fenét csináljunk?
Biztos ami biztos, egy nagyobb követ kihajitok a fedezékünkből, jó messzire, hátha el tudom terelni a sárkány figyelmét.
Szemem a falakat fürkészi, mennyire mászhatóak vagy be lehet-e mégis jutni oda?
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Character sheet

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-09-02, 10:48 pm

*Lysanor volt  az első, akivel annak idején Lanuriára érkezésekor találkozott. Nem sokkal érkezése után az ő nevét is felírta a mágikus tekercsre, hogy elfelejthessen mindent, ami valaha is Glorienhez kötötte. Persze ez évekkel ezelőtt történt, azóta természetesen a tekercs is megsemmisült, visszaadva emlékeit Lysanorról is. Amikor utoljára látta…hát  régen volt az is, talán egy fogadóban Balál társaságában…bár lehet Sendelben is ott volt…Közös téma mindig volt: Glorien. Nem kérdés, hogy most is ő lesz az.
Persze Lysanor nem hallhatta még Glorien, illetve az őt megszálló démon szavait, így nyílvánvaló volt, hogy ebben az enyhén félreérthető helyzetben is Aldo tűnt a hibásnak, az elfet ráncigálva maga után.*
- Elment az eszed? Mégis hova akarsz te menekülni szárazföldön? Innen nincs kiút! Csak és kizárólag vízen.
Körülbelül ezután ért oda Lysanor és kezdte mágusunkat ostorozni kemény szavaival. Be nem gyógyuló sebeket tépett fel, Aldo kezei ökölbe szorultak, már-már készült a mellbetaszító varázzsal, de egy keserű mosolyt villantva a frissen érkezőre végül megőrizte nyugalmát. Majd fejét a kunyhó belseje fele fordította, ahol a két szürke tartózkodott.
Lysanor unokatestvére nyakát átölelve üdvözölte Glorient.*
~Talán ő is tud segíteni rávenni Glorient, hogy mihamarabb távozzunk a városból.  Ahogy látom Balálra meg a másikra nem nagyon számíthatok. El vannak foglalva mások megmentésével...~
*Fél szemmel a két nőre tekintett, várta a pillanatot, amikor Glorien démonja ledobja magáról a mit sem sejtő elfet.*
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 218

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-09-03, 9:40 pm

*Verinol ostroma megvilágítja az eget. Ha lenne, ki lássa, messziről feltűnne a vöröslő égbolt, mit a lángot festettek meg.
A sárkányok, ahogy korábban, most is gondoskodnak sebesültjeikről.
A még életben lévőket egy keletebbre elhelyezkedő területre viszik, mit ispotályként használnak. E helyen gyűlnek a sebesültek.
A kikötőben az egyik vörös sárkányt Ilerick láncai a földre húzzák. A mágikus láncok mutatják a szürkeköpenyes erejét. Társa, ki a ballistákat vadássza, e pillanatban veszi észre a kék sárkány hiányát. Nem látja, Alamaise hova zuhant, habár lát néhány összedőlt házat. A tengerben úszkáló sárkányra azonban nem lesz figyelmes.
A kék nőstény sebe fájdalmas, de nem súlyos, szárnya, megfelelő ellátással alkalmas lesz majd a repülésre. Jól jönne neki egy segítő társ, ki elvinné oda, hol fajtársai gyógyító karmai közé kerülhetne.
A sós tengervízben nem gyógyul elég gyorsan, s bár fajtájából adódóan gyorsabban rendbe jöhet, így több időbe kerül majd. Talán, ha felhívja magára figyelmét a társaikat mentő sárkányoknak, lesz, ki kivigye az ispotályba.
A leláncolt vörös mellett a maradék túlélő ismét a víz felé indul, addig, míg más sárkányok nem fedezik fel rejteküket. Hamarosan közel érhetnek Balálék rejtekéhez.
Ők is látják, s a magasban köröző vörös sárkány is meglátja a két elfet, akik épp ölelkeznek, s Aldót is, ki odakint áll velük. A láthatatlanná tevő mágia hatása alól kikerülve célpontot nyújtanak neki, s a menekülők is azok.
Támadásba lendül, s lángcsóvát indít a menekülők után. E csóva Lysanor, Glorien és Aldo irányába is tart, ahogy a sárkány elrepül felettük. Ha nem tesznek valamit, könnyedén megperzseli őket is a sárkánytűz, ahogy a feléjük menekülők egy részét is.
Balál és Ilerick előtt is épp elsuhan, hőjét láthatatlanul is érezni lehet.
Újabb sikolyokkal telik meg a kikötő, míg az egyik menekülő oldalra vetődve épp Balál lábára huppan.
Reszketve pillant a szürkeköpenyes mágusokra.

Ezalatt Furia is kiszabadul a rátekeredő indák alól, s előbb griffmadár, majd sivatagi oroszlán formájában támad a csapdát állító mágusokra.
Két újabb halott varázstudó kerül Verinol veszteséglistájára, míg a fekete nőstény már tovább lép, s újabb támadást indít el. Visszavéve eredeti alakját, már varázslatba kezd, s az általa megidézett lények, mik a föld repedésein ugranak fel, hamarosan halálos öleléssel pusztítják a környékbeli védőket. Testetlen ölelésükben sorra fonnyadnak el a katonák, mágusok, fehéren villanó szemük pillantásában halálra váltan próbálnak menedékre lelni előlük, ám nincs hova. A házak nem állíthatják meg őket, s a pusztítás hamar tovaterjed Verinolban.
E pillanatban nincs mágus, ki az ősi sárkány ellen merne, vagy tudna támadni.

Shuga ellenfele, az arany sárkány az épületbe zuhan, s kemény pikkelyei összezúzzák azt.
A ledőlő fal elől Shuga alakváltással igyekszik kivonni magát, ám új formája leginkább azokhoz teszi hasonlatossá, kik ellen a verinoliak harcolnak.
Felkap egy menekülőt, ám a futás ezúttal bajosan sikerül. A mágus formában szerzett széles és mély combseb nem gyógyult meg, leginkább sántikálni tud sebesült lábával még e formájában is.
Mi tovább nehezíti dolgát, az ideges emberek körülötte. Nem egy lándzsa, nyíl hegye mozdul felé, s akad olyan ideges védő is, ki felé hajítja fegyverét. Nem várható engedelmesség egy démon felé, ki az elébb szállt le a levegőből egy sárkányról.
A katonák a földön erősebbnek érzik magukat, s a civileket maguk mögé utasítva nem törődnek a mágus álnok szavaival, úgy hiszik, megpróbálja őket becsapni, s majd lemészárolja, ha hagyják.
Az arany sárkányt eközben két társa menekíti ki a romok közül, ahová zuhant, hogy elszállítsák a gyógyítókhoz.

Jeremy és Marcus az őket támadó sebesült szemű sárkány elől menekülnek. A tolvaj lövése nem sebzi meg a sárkányt, lepattan róla a nyíl. A leomló falat megússzák, s végül a börtönnél kötnek ki. Jeremy keresi nyilával a támadó sárkányt, aki azonban e pillanatban nem látja őket. Marcus kövének hangjára másfelé fordul, így talán nyernek időt, hogy bevegyék magukat a börtön falainak biztonságába. Ott aztán, ha belépnek, rémült őrbe botlanak, ki lándzsát markol görcsösen, de megszólalni sem nagyon mer. Néhányan felkiáltanak az új hangokra odabent, azt remélve, hogy lesz, ki kiengedi őket.
A rácsokat rángatva, csörömpölve rajtuk kiáltoznak.*
- Hé, hé, ide! engedjenek ki, mind itt halunk meg…!

*A kapitány méltó ellenfelére akad, s ő maga is méltó ellenfél. Ashyrt lökése erőse, de talpon marad, jóllehet, hátrálnia kell, hogy ne essen el. A rúgás a pajzson csattan, s újabb hátrálásra késztetni, míg háta a másik falhoz nem ér.
Ekkor tűnik fel neki a kardon felfelé futó jég. Nem ostoba ember, sejti, mi várhat rá, ha tovább markolja a fegyvert, így inkább megszabadul tőle, még ha ezzel fegyvertelenné is válna.
A falra pillant maga mellett, min lándzsa fekszik, ezt kapja le jobbjával, s egyúttal sújt is nyelével Ashyrt feje felé.

Darlath vezetésével a sárkányok a védőket támadják szerte a városban. Azonban ez idő alatt nem csak emberek, mágusok esnek el a harcban. Fémkampók repülnek, s akadnak bele egyes sárkányok pikkelyeibe, miknek vége láncban végződik, s a lánc a falakban, vagy oszlopokra kötve.
Ha egy sárkányt így már lerántanak, hamar közelébe kerül egy-egy katona, s könnyen lehet, az első, második, még a harmadik is halálnak halálával hal, a negyedik már használhatja fegyverét, s a földre került ragadozón keres vele sebezhető pontot. Nyakat, torkot támadnak, szárnyakat vagdosnak, döfködnek.
Kegyetlen küzdelem dúl, miben itt-ott sikerrel veszik fel a harcot a védők is az égi ragadozókkal.*
Ashyrt Tyton
Kék sárkány
Ashyrt Tyton

Hozzászólások száma : 16

Character sheet

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-09-04, 8:59 pm

*Jól számít, Ashyrt lépése hatásos, a fagyos kardot Leorin elengedi, s a sárkány magabiztosan készül az utolsó csapásra. Ha a pajzsot is szétzúzza, a kapitány védtelen lesz és ő végleg kivonja a forgalomból Verinol védelmének fejét.
Azonban egy gyors villanás, s egy lándzsa nyele húz végig a fején.
Nem az a baja, hogy fájdalmas, mert természetesen az, az a baja, hogy nem látta előre Leorin lépését, pedig adta magát az ötlet.
A fegyver karnyújtásnyi távolságra volt, s a kapitány jobb harcos annál, hogy megadja magát a halálnak harc nélkül.
Ashyrt hátrébb lép egyet, majd elszánja magát, s ha Leorin újra üt, vagy döf, akkor elhajol előle.
Szabad kezével megragadja a lándzsát, s ha sikerül, akkor a kapitányt maga felé rántja. Nem érdekli a pajzs, amit a kétlábú a kezében tart, hadd csattanjon, mert eközben a kardot igyekszik a pajzs mellett elcsúsztatni, hogy az átszúrja Leorin testét.*
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Character sheet

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-09-05, 11:38 pm

* A tenger mélyén várakozva olyan érzésem támadt, mintha nem is csatában lennék. A szememre húzódó hártya segített abban, hogy kristálytisztán lássak. A vízben a felszín fülsüketítő hangjai csupán halk morajlások voltak. A fejem felett tucatnyi lángoló hajó jelezte, hogy a szárazföld háborog. Innen lentről jól láttam a sodródó holttesteket, a hordókba, hajóroncsokba csimpaszkodó túlélőket.
~ Milyen jó lenne, ha idelent maradnék. Lehet, hogy senkinek sem tűnne fel...~ Ezek a gondolatok cikáztam a fejemben, de legbelül éreztem, hogy nem hagyhatom cserben a társaimat. Úgyhogy kiélveztem a földöntúli nyugalom utolsó cseppjeit, és felúsztam levegőért. Először csak az orrom hegyét dugtam ki, s csak lassacskán a fejem többi részét. Először a szarvaim emelkedtek elő, majd a megannyi tüském, s végül egy vörös szempár.
Ekkor pillantottam meg, hogy az egyik vörös szintén felfedezte a mágusokat, és még egy csapatnyi kétlábút. Ahogy megszületett bennem a cselekvés gondolata, már akkor éreztem, hogy rossz ötlet, de muszáj volt tennem valamit. Odébb úsztam és igyekeztem a hátuk mögé osonni, pont az imént feléjük okádott tűzzel ellentétes irányba, hátha arra próbálnának meglépni. Mivel maga a rakpart viszonylag nyílt terep, így a lehető leggyorsabban és a legkevésbé feltűnően kettőt szökkentem a legelső viskóig, hogy mögé elrejthessem ezt a terebélyes testet. A fedezék mögül vártam, hátha pont felém menekülnek, de közben azért figyeltem magam köré is, hiszen idelent bárhonnan rám ronthattak. A közelből talán már kipusztultak az óriási nyilakat lövöldöző gépek, úgyhogy azokra kevesebb figyelmet fordítottam. Reménykedtem, hogy a vörös kiszúr onnan a magasból, és tudni fogja, merre terelje a kis csapatot.
Ha mégsem felém veszik az irányt, akkor előbújok a rejtekből, mint egy vérszomjas tigris, hogy rájuk rontsak. A rohanás közben sebtében elmormolok egy igét, ami pajzsot von körén a mágikus támadás ellen. Jól tudom, hogy minél többen varázsolnak ellenem, annál kevésbé hatékony, de több, mint a semmi. Ha szerencsém van, akkor sikerül magamra terelni a figyelmüket, és tudok segíteni a mágus által leláncolt társamon. Ha jól sejtem, akkor ő legalább még tud repülni, és nekem is hozhat segítséget. Nem terveztem huzamosabb időt a varázslók közt eltölteni, hiszen a szárnyam jobban érdekelt, mint az, hogy ez a néhány fattyú él-e vagy meghal.
A szárnyam még mindig tehetetlenül lógott az oldalamon, és fájt is, ahogyan a hasamat ért szúrt seb, de egy keveset azért javult az állapotuk, legalább már nem véreznek annyira.
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Character sheet

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-09-07, 5:53 pm

Szerintem a szerencse istennője most a kegyeiben fogadott minket, mert a fal sem temet minket maga alá és a sárkány is eltűnik a szemünk elől, vagy inkább mi tűnünk el az övé elől, amit a romba dőlt épületből felszálló por és az éjszaka is megkönnyíti. Csak, hogy egy sárkány nem csak a szemével képes megkeresni, hanem kiszagol i is ki tud, ha van rá ideje és módja. Minden bizonnyal épp eléggé feldühítettem, hogy ne adja fel egykönnyen, ezért mindenképp szeretnék eltűnni az utcáról legalább egy kis időre és pont azért javasoltam a börtönt -bár minden más esetben jó messzire elkerültem volna, mert a vaskos falak és az ablakok hiánya most minket segít.
- Azt hiszem egyelőre leráztuk. - lesek ki egy nagyobb romos faldarab mögül és elismerően bólintok Marcus-nak, aki feltalálta magát és a kővel még a bőregér figyelmét is elterelte, ezért van időnk és lehetőségünk beugrani a bejáraton, rohamba indulva lefelé a lépcsőn.
- Erre gyere Marcus, itt még a szagunkat sem érzi meg. - utalok a nem éppen virágillatokra.
A lépcső alján aztán az őrbe rohanunk - már kezdtem hiányolni...NEM! - aki valami fiatal újonc lehet, mert akkora rémült szemekkel mered ránk, mint egy csésze alátét.
- Ne szarj be, csak mi vagyunk, a sárkány nem fér ide be. Van másik kijárat? Csatorna? - vágok a lényeges tudnivalók közepébe, aztán a kétségbeesett hangok irányába kapom a fejem - Vannak itt rabok még? Azonnal engedd ki őket, fent kitört a háború és ég a város, nem hagyhatod, hogy itt haljanak meg. - futok végig a cellák előtt, hogy lássam hányan vannak.
- Kulcsok? - förmedek az őrre, remélve, hogy nem ellenkezik. - Marcus segíts! - szólítom meg a fiút, ha megkapjuk a kulcsokat.
Ha nem, akkor erőszakkal készülök elvenni, de bízom abban, hogy az őr belátja, nincs értelme itt tartani a rabokat.
Nekünk meg nem ártana némi erősítés.
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Character sheet

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-09-07, 6:42 pm

A lábam még mindig fáj, a törmelékek lassan ereszkednek, az emberek meg ostobák. Nincs időm megbeszélni velük, ki kivel van. A magasabb rangú lándzsáját megragadom, és katonástul magamhoz rántom. Karmaim, a páncéljába mélyesztem pont a szíve körül, és a többit egy lökéshullámmal eltaszítom. A katona félelme meg korgatja gyomrom, és lassan azon vagyok, hogy leharapjam az arcát a fejét csak azért, hogy ne bosszantson tovább. De még időben megállok, leteszem a katonát, ha a mellkasa megsérült azt meg gyógyítom. Felüvöltök, pláne amikor viszik a prédám már megint.
-Gyenge nyápic emberek se időm se kedvem ellenetek harcolni, az én ellenfeleim ott vannak. –Mutatok a három sárkány felé. –Szóval vagy teszitek, amit mondok vagy dögöljetek meg a következő rohamuktól. Ha feltűnt volna, a romok ereszkednek, nem zuhannak, ha nem teszem, ti már rég a kövek alatt feküdnétek. Na de nincs időm rátok, viszik a prédám.
Fájó lábbal, de átrongyolok a városiakon, majd inkább a romokra ugorva haladok tovább. Mire a trió közelébe értek a vérzést elállítom, majd a kardom a kezembe véve minden kristályt, igen a feketét is aktiválom. Én már halott vagyok, így időszerű új testre szert tennem. Erős nagy sárkány testre. Na persze nem ezekére a nyápicokéra, a sajátomra gondolok. A kardal legyintve egy intenzív erős, noha látszatra ártalmatlan fény gömböt lövök a sárkányok felé, a gömbbel fenntartom a kapcsolatot. Ahogy eléri a triót a varázslatom, szabadjára engedem a beleformázott halál erejét. Majd az elillanó életerőt mágikus erővé formázom. Ezt a hirtelen jött erő löketet használom fel, saját magamon hogy felgyorsítsam a Sendelben elkezdett folyamat változását. Amíg tudom, a fényt új sárkányokra irányítom, na persze nem maradok egy helyben, hisz az öngyilkosság lenne. Ha sikerül a tervem, akkor végre sárkányként fojtathatom a harcot, ha nem akkor erősen kérdőjeles mi történik velem, hisz valami változni fog, kérdés hogy tetszeni fog e vagy eszméletlenül dühös leszek, de akkor nagyon ki fogok akadni. Na meg senkire nem fordítok több figyelmet. Na persze ez még a jövő zenéje.
Glorien
Zöld elf
Glorien

Character sheet

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-09-07, 8:53 pm

* Glorien teljesen megrökönyödött, amikor Lysanor megölelte.*
- Te mégis ki a franc vagy?
* Lökte el magától az elfet, aki bizonyára meg is lepődött. Aztán hallotta a nevet és máris más irányt vett a társalgás.*
- Ja Lysanor. Glorien unokatestvére, a sárkányimádó!
* Mondta és felkacagott ördögien. Ha eddig nem is volt tiszta Lysanor számára, hogy mi történt a rokonával, most már kezdheti kapizsgálni. Ebben a pillanatban jött a lángcsóva, ami bizony eltalálta Glorien ruhájának szélét....a tűz gyorsan terjedt és elérte a vádliját, ami hatalmas fájdalmat okozott neki. Letépte felső ruházatát, így csak egy sokat sejtető alsó ruha maradt rajta, de az nem volt megperzselve legalább. EZ a fájdalom kellett a mélyen megbúvó Gloriennek. Egyből a felszínre tört, mivel a fájdalomtól a démon meggyengült pár másodpercre. A félelem , a fájdalom és a kétségbeesés a démonnak nagyon rosszkor jött, hirtelen sikollyal tört elő Glorien,arca eltorzult,ahogy küzdött, de végül sikerült. Nagy fekete köd szállt ki Glorien testéből, majd tovaszállt, nagyon gyorsan. Ki tudja hova.....
Glorien teste a földre zuhant. a vádliján a pörkölést élete végéig viselni fogja és emlékeztetni fogja erre a borzalmas állapotára, de legalább vége, Ha ezt túlélik, tiszta lappal indulhatnak Aldoval. Teljesen új élettel és talán szerelemmel, ami Glorien szívében csak nőtt, ahogy végig mellette állt a mágus. Nagyon gyenge volt, jelenleg csak támogatással tud majd tovább menni.*
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Character sheet

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-09-07, 9:03 pm

* Lysanor számára kezdett világossá válni mi történik Gloriennel, amikor ellökte és amikor megszólalt és úgymond felismerte.*
- Mióta ilyen?
*Nézett dühösen Aldora. De ideje se volt más reakcióra máris jött a lángcsóva és sikerült elugrania. Vele szemben Glorien nem volt ennyire szerencsés és őt eltalálta. Nem nagyon de éppen elég a riadalomra. Lysanor végig nézte a szenvedést, majd amikor távozott a démon és Glorien teste a földre zuhant odasietett hozzá és ráterítette köpenyét, hiszen a nő szinte semmiben feküdt majdnem eszméletlenül. Lysanor felállt és ránézett Aldora.*
- Segíts már!
* Mondta hangosan és a háta mögé sandított, ahol minta egy sárkány farokvéget vélt volna felfedezni az egyik kő mögül, de mire jobban szemügyre vehette volna eltűnt. Nem tudta, hogy a szeme káprázik vagy ott volt e, de Aldohoz és Glorienhez sietett.*
- Azt hiszen nem csak az égből figyelnek, hanem a hatunk mögött is bűúócskázik egy. Szerintem nem tudja, hogy észrevettem, lehet nincs is ott és ln képzelődöm, de jobb megijedni.
* Suttogta Aldonak*
- Gyorsan állítsuk fel és menjünk A két mágusért és húzzunk innen.
* Tanácsolta Aldonak ás figyelte mit lép a mágus. Innentől kezdve újra csapattá kel válniuk és csak remélte, hogy Glorien hamar erőre kap. Kéne neki valami erősítő varázsital. Remélte, hogy valamelyik mágus elő tud állítani egyet menet közben.*

A karakter dala
Furia
Fekete sárkány
Furia

Character sheet

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-09-07, 9:49 pm

//Mese: Nyugat ékköve - Shuga, megjöttem Smile //

*Az ősi sárkány elégedetten néz a mancsai körül megjelenő lényekre. Hadd pusztítsák a kétlábúak tömegeit. Annyival hamarabb ér véget a csata, mely így is több halandó sárkány halálát fogja okozni, mint akarta.
Ahogy a testetlen lények teszik a dolgukat, ő is felemelkedik a levegőbe. Elrugaszkodásakor a föld is megremeg, s a romos házak, a tér kövei megroppannak. Szárnyai szelet kavarnak, s néhány testetlent is elsodornak, miként holtakat, s élőket is.
A fekete nőstény a levegőbe emelkedik, új célpontot keres. A kikötő felől érzékel némi sötétséget, ámde nem találja eléggé érdekesnek.
Keletről valami más kelti fel a figyelmét. Ott is garázdálkodik valami mágus, s a védelem is kitart még annak ellenére, hogy az volt az első területe a kétlábúak várának, mely a sárkány had támadását elérte. Még magasabbra emelkedik, s immár látja a sebesülteket mentő sárkányokat is, és látja a város még működő védőműveit, a harcoló mágusok varázslatait, fényeiket, s a sárkányok varázslatait is. A magasból érkezik, s nem törődik azzal, ha az imént a leomló toronytól megmentettek közül néhány az érkezésekor leomló kövek alatt leli halálát.
Shuga elé érkezik, s ha nem ugrik félre, könnyedén az egyik mellső mancsa alatt végezheti az ősi sárkánynak.
Ha kitér, a fekete nőstény kitátja száját, s kellően hangos ordítást hallat Shuga felé.
Fogai nemhogy a követ még az acélt, is megroppantanák, jó lesz hát vigyázni a közelében, s a fekete sárkány hosszú farka egy csapására házakat söpör el a városban.
Ha Shuga támadása sikerült, s az egyik mentősárkány elesett, az tovább bőszíti az ősi sárkányt, ha nem, a furcsa lénynek akkor sem szán sokkal jobb sorsot, noha érdekelné, miféle szerzet harcol a kétlábúak mocskos sereglete mellett.*

Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Character sheet

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-09-08, 12:43 pm

*Lysanor szemrehányó kérdésésére nem állt szándékában válaszolni, bár, ideje sem volt már erre a közéjük csapódó lángcsóva miatt. Mivel csak fél figyelmet fordított az elfek felé, a váratlanul érkező égi ajándékból ő is kapott, nem sokat, de épp eleget ahhoz, hogy alkarja meggyulladjon. A kunyhót szerencsére nem érte el a tűzgömb.*
- Sssszzz, mi a....Frigefracto!
*Emelte bal tenyerét a lecsupaszított jobb alkar fölé tüzet oltó és egyben hűsítő varázst alkalmazva lokálisan. Glorienen már nem tudott segíteni ilyen könnyen, kénytelen volt letépnie magáról a meggyulladt felső ruházatát, ráadásul a fájdalom hatására természetfölötti vonások ültek ki arcára. Ekkor szabadult ki a démon belőle.
Minden olyan gyorsan történt, abban sem lehetett biztos, hogy nem kell a feketén gomolygó, villogó szemű lénnyel harcba szállnia most rögtön. Lysanor szavaira csak azután reagált, miután teljesen megbizonyosodott róla, hogy a következő fél percben sem démonok, sem lángcsóvák nem törnek az életükre.
Kardja viszont már kezében van, s két tünde mellé lépve hajol kedvese fölé.*
- Jól vagy, Glorien? Ha segítünk lábra tudsz állni?
*Lysanor szavai után egy magukra is és kardjára is varázsigéket mondott, majd a kunyhó fele kiáltott.*
- Most azonnal mennünk kell innen. Felfedezték a rejtekhelyet, nem vagyunk már biztonságban. Gyertek a víz fele!
*Glorient felemelve és egyik oldalról támogatva indultak meg. A két szürkére nem akart várni, ha úgy döntenek majd követik őket. Közben más menekülőkkel is kereszteződött útjuk, többen már azt sem tudták merre fussanak az életükért. Néhány katona megőrizve hidegvérét kitartóan terelte az embereket a másodlagos kikötő hajóroncsaihoz.*
~ Ha találnak egyet, amivel meg lehet indulni nem fognak sokat várni. Mi is azon a hajón kell legyünk!~
*A víz fele vették tehát az irányt, a Lysanor által mutatott sziklától távolodva. Néhány másodperc múlva viszon a közepes robaj kíséretében föld remegni kezd lábuk alatt.*
~Lysanornak igaza volt, tényleg volt egy sárkány az említett kőtömb mögött.~
* Veszi tudomásul hátrapillantva mágusunk. Nagyon úgy néz ki, hogy feléjük tart, de a kunyhóban, ami félúton van közöttül, még mindig ott tartózkodhat Balál meg a másik szürke, ha csak nem jöttek ki azóta.*
- Balál! Gyertek ki azonnal!
Markus de Berend

Markus de Berend

Character sheet

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime2019-09-08, 12:57 pm

Jeremy meg a börtönlakók Smile

Hamar lejutunk a dutyiba, kicsit azért feszengek, bár tény,hogy oltalmaznak a falak és a szűk járatok, amíg kitalálunk valamit.
Azért ez nem egészen igaz szerintem, meg mágusom szerint, de üsse kavics, elharapom a mondatot, ami kitör belőlem Jeremy nagy-nagy biztonságtudatára, hogy ne bámtsam vele egyelőre, de sajnos lehet,hogy későn.
- Te csak ne hidd, hogy biztonságos itt! Balál nagy könyvében emberi alakba képesek valahogy bújni a sá...
Közben laza félmosolygok, akkora patáliát csap a srác a börtönlakók miatt, hogy bár nem látok együttműködési szándékot az őr szemében, hiszen ki Jeremy, hogy itten parancsolgasson, a kulcsok mégis a keze közé repülnek, ha eleg ügyes, hogy váratlanul elkapja, ha nem, akkor emberesen fejbecsapják. Merthogy míg ő itt kommandírozta az őrt, úgy elcsíptem a derekáról egy dobótőrével együtt, hogy észre sem vette, csak amikor már az elffélénel játszott a kulcscsomó. Egyidejűleg már egy magasabb rácssoron lógok, kikerülve a ficko esetleges dühét, kardját,no meg nagy kezeit.
-Paransoljon jóuram! Kívánsága parancs!
Játszom rá pimaszul a himbálódzásra,mikózben egy magas ablak felé mászom, hatha kiláthatnék a parányi lyukon a városra.
Ajánlott tartalom

Verinol - Page 10 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 10 Icon_minitime

Verinol
Vissza az elejére 
10 / 16 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 16  Next

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Nyugati szeglet-
Ugrás: