LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Verinol

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Next
SzerzőÜzenet
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-08, 4:41 pm

//Mese-A nyugat ékköve//

Balál jól látja őkékségét kibújni a vízből és egész a közelükbe húzódni. Aldo, Gloriennel volt elfoglalva, a rejtő mágia alol kibújtak. Kettejüknek és a másik elf nőnek hirtelen aludhat ki élete lángja, hacsak nem csinálnak valamit azonnal... Na de az a démon csak hátráltatja őket, amíg ébren van a lány. Ideje volna újra eleltatni, azután...

- Aldo, cipelhetnénk Glorient felváltva, amig a hajóra nem jutunk!
Céloz Aldónak a visszaaltatásra, az ablakon át.
Mígnem a házhoz honnan, honnan nem, egy menekült toppan, aki pont az alatt az ablak alatt botlik el, aminek a másik oldalán Balál áll.
A másik szürke felé fordulva igy szól:

- Én is menekitésre gondoltam, Ilerick. Azzal a hajóval el tudunk menekíteni mindenkit, csak fel kell juttatnunk minél többeket a partról. Kérdés, hogyan tudjuk ezt megtenni? Az tény, hogy mindenekelőtt meg kell szereznünk és levédeni valahogyan azt a hajót.
Azzal a padló porába rajzol egy hevenyészett formát, nehogy megneszelje bárki is, mire gondol, hogyan lehetne titkon feljutni oda. Csak ketten tartózkodnak a helyiségben, így csak Ilerick láthatja Balál "találmányát", legalábbis egyelőre.
Függetlenül attól, hogy a másik rábólint-e, gyorsan kriksz-krakszokkal összefirkálja a rajzot.

- Jussunk el a partig és elmagyarázom a tervemet!
Azzal se szó, se beszéd, már ki is lép az ablakon, hogy felkarolja az elesett embert.
Aldóék a közelben vannak, s lathatóan a démon viaskodva távozik a nemes elfből.
Tényleg ennyi volt? De hová száll az árny?
A démoni lény kicsinyes bosszújának beillő hatásra nem számít.
Balál fájdalmas fintorral nyugtázza a szellemlényről jövő szörnyeteg látomásokat. Ez valóban egy szörnyeteg volt, a távoli föld szülötte, ahonnan Aldo is jött. Balált sorra rohanják meg az evolyrani események borzalmai, melyek bizony vetekednek a lanuriai háború szörnyűségeivel.
Térdre omlik, s az az ijedt férfi, akit az imént felkarolt, most még rémültebb támaszául szolgál. Jól láthatóan kavarog Balál kibomlott, éjfekete hajzuhataga, amibe váltakozva merülnek el es jönnek elő a fehér tincsek, szakálla vöröse beborítja elnyűtt arcát s mint ki rosszul van, megvonaglik térdre hullva a szokatlanul nagydarab mágus.

- Glorien...Az Istenekre, annyira sajnálom! Ilyesmit senki sem élhetne át!
Eszébe villan Markus, aki a háború kitörése óta szőrén szálán eltűnt, s hiába kereste látó lelki szemeivel, sosem talált rá. Atyja helyett ugyan vezetett annak idején atyát a kisfiú útjába Menionban, s mégis, mindig nevelgette ő maga is, amikor csak tehette, és nagyon sok időt töltött azzal hogy becsületes, de bátor gyerek válljon belőle. Mostanra az épsége felőli kétely és aggodalom rágta belül Balált, hogy nem tudta a csavargásról leszoktatni a fiút. Ugye nem került bajba? Egyáltalán, életben lehet még? Efféle gondolatok során együttérző könnycsepp gördült le a zord arcon, amit sajnos bárki láthatott. Felnőtt életében talán sohasem sírt könnyet.
- Merre vagy Markus?
Szólt az éjszakába, észre se véve, hogy Aldo és a két nő elindultak a partra.
Hogy Ilerick minderre hogyan reagált, vagy hogy látta-e ő is a sárkányt a közelbe mászni, sok minden függhet ettől. Mindenesetre Balált Aldo figyelmeztető kiálltása hozta vissza a jelenbe, de addigra igencsak megváltozott a külleme a távoli földről való látomások alatt, és megint nehezebb lett a szíve.
- A sárkány! Ilerick készülj!
Azzal felugrott, szembefordult azzal a résszel, ahol a bújó fenevadat sejtette, s a háta mögé tuszakolta az embert, ha az hagyta magát.
A kardot csendes surranással csúsztatta hátra, és nyilat tett a különleges íjra, felajzva azt. Az egymagában nem a legerősebb védelem újraéled körülöttük. Ha Ilerick segíti, akkor erősebb lesz. Megállapításának hangot ad:

- A legrosszabb az erőnk szempontjából, elszakadni a többi varázstudótól! A bestiák ellen muszáj koncentrálnunk az erőinket. Úgyhogy, ha egy lehetőségünk lesz, akár futhatnánk is!


A hozzászólást Balál Tangeran összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2019-09-15, 9:28 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 214

Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-08, 9:03 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

*A város ostromában még mindig hiányzik a védők soraiból a kapitány. Leorin azonban elfoglalt, Ashyrt Tyton, korábbi kegyeltje ellen küzd, ki valójában a támadók oldalán harcol.
A lándzsa nyelével rámért ütés meglepi a kék sárkányt, s hátrál is, mielőtt újra ellentámadna. A kapitány lándzsával döf felé, mit a sárkány megragadva magához rántja ellenfelét.
A pajzs a sárkány felsőtestén csattan, ám itt lép be a két harcos sok közös gyakorlatának hatása.
Leorin teste mellett elsiklik Ashyrt kardjának pengéje, nem sikerül ledöfnie a sárkányt. A kapitány azonban nem rest, a pajzsot arra használja, hogy élével felüsse ellenfelének állát.
A csattanás biztosan hatásos, a sárkánynak hátrálnia kell a pajzs ütésétől, s a kapitány sem rest, ha Ashyrt elengedi a lándzsát, akkor az ellenfél lábát akasztja meg vele, hogy az biztosan földre kerüljön.

A kikötőben Alamaise sebesülten bújik ki a vízből, s kerül közelebb a vörös sárkányhoz és a menekülőkhöz is.
A kettő szökkenés bizony érezhető a környéken. A sárkány mozgása a kikötőben ugrálva azért némi rezgést tovavisz a szárazföldön.
Vörös társa látja a levegőben, miközben tüzet okád az elfekre és a fehér hajú mágusra, valamint a menekülőkre.
Amíg tesz egy kört a magasban, hogy újra támadja az ellenfeleket, addig a másik vörös sárkány óriási ordítással töri át magát Ilerick láncain. Immáron újra három sárkány áll készen a harcra.
Glorien végre megszabadul az őt megszálló démontól, ki Balálék felé veszi az irányt. A démon hatására a szürkeköpenyes látó evolyrani látomást láthat, a távoli föld háborújáról, hisz ott is volt bőven, s még távolabbiról is, Álomfalváról.
A démon sötétlő tömege új célpontot keres, s e célpont három is akad neki. Egyik az ember, kit Balál időközben a háta mögé tol, másik Ilerick, a szürke mágus, harmadik maga Balál.
A villogó szemű, gomolygó démon Balált választja, hogy célba vegye őt. A szürkeköpenyesnek mindent meg kell tennie, hogy megvédje magát Glorien démonjától, ki a látóban még az elfnél is jobb célpontot lát.
Egyenesen a könnyező látnok szívét veszi célba, gomolygó formája körbeveszi őt.
Ilerick ismét a fehér fénnyel próbálkozik, mit korábban is bevetett ellene.*
- Scutum et matutina!
*A pajzs megvédi őt, s az embert, ám Balált nem képes megóvni.
Glorien, Lysanor, s Aldo immáron csapattá formálódhatnak, miközben a kék sárkány támadásba lendül. Glorien állapota nincs előnyükre, az elf nő járni alig tud a sebesüléstől és a gyengeségtől. Alamaise egyenesen Balálék felé tart, miközben a két elf, s a vörösköpenyes mágus eldöntheti, mennek a hajó felé, vagy próbálnak segíteni a két szürke máguson.
A vörös sárkány is érkezik ismét, s Alamaise megerősítésére a másik irányból indít tűztámadást, egyenesen Glorien, Aldo és Lysanor ellen.
A harmadik sárkány a többi, még megmaradt menekülőt veszi célba, kik szintén nem messze vannak a kunyhótól, hol Balálék megbújtak eddig. Eme sárkányt a bosszú is vezérli, meg akarja találni azt, ki az imént fogságba ejtette.

Jeremy és Marcus a börtön vastag falai között időlegesen biztonságban vannak, habár Marcus jól mondja. Akadnak sárkányok, kik képesek emberi alakot öltve járni-kelni köztük.
Az őr természetesen nem azért van ott, hogy szabadon engedje a foglyokat, így Marcus jól irányzott mozdulatai segítenek, hogy csendes szendergésben csússzon a börtön nyirkos padlójára.
A kulcsok a tolvaj fele szállnak egy másik tolvaj kezeiből. Jól egymásra talált a két ifjú.
Marcus az ablakon nem sok mindent láthat. A börtön bizony a föld alá van süllyesztve, s az ablak épp, hogy a föld felszíne felett nyílik. Ha kipillant, futó lábakat láthat csupán, s a tüzek vöröslő fényét.
Ha elindulnak a foglyokat kiszabadítani, az egyik cellában egy ifjú szépséget találnak.
Kalóz ruha van rajta, hosszú, combközépig érő fekete csizmája nem rejti el lábainak arányos vonalát, s karcsú dereka is jól látható ruházatán keresztül. Dús, barna haja lágyan omlik vállaira, ám alóla kilógó csupasz bal vállán tetoválás látszik.

Verinol - Page 11 B13bafd42c27501cce67e397023b49d1

Karjait formás keblein fűzi össze, s idegesen bámul az elé lépőkre. Ha Jeremy az, a meglepetéstől kitágulnak pupillái, s egészen a rácshoz simul.*
- Jeremy….!

*Shuga rémisztő fellépése nem segít megítélésén. A katonák, kit magához ránt, megsebzi, s utána meg is gyógyítja. A lándzsa, melyet az egyik katona elhajított, lepattan a lényről, nem áll bele testébe.
Ő pedig erőszakkal, de átvág az már előle menekülőkön.
A kezébe kerülő kristályokat használatba veszi, s a három sárkány ellen irányítja. A varázslat nem végez mindhárom sárkánnyal. A sebesült már gyenge, s egy ép, erős sárkány van még, kinek életerejét elveszi, ám sem a kristályok, sem a mágus varázslata nem elég erős, hogy három sárkányt megölhessen.
Egyikük, az egyik mentő sárkány túléli, s bár keresné a támadót, nem teszi, mert lát egy érkező, hatalmas, fekete tömeget. Előle tér ki.
Furia érkezik, s igyekszik rövid úton végezni a támadóval. Landoláskor mellső mancsával akarja kilapítani a lényt, mely sárkányokra támadt, ám Ritalea nem így gondolja, a végzet fonala valami mást tartogat e pillanatban Shuga számára.
Pajzs jelenik meg közvetlenül felette, s e pajzsot éri a fekete sárkány mancsa. A védőpajzs összeroppanásakor keletkező légnyomás arrébb löki a barna mágust, noha nem túl messzire.
Az ősi sárkány ordítása megrengeti Verinol keleti felét. A közelben lévők látják, amint egy fehérköpenyes mágus engedi le botját, látva, hogy esélyt adott a furcsa lénynek, hogy mentse irháját.
Ő maga nem ostoba, nem fog a fekete sárkánnyal szembeszállni. Tudja, mivel van dolga, s épp ezért abban a pillanatban teleportál tova, hogy a fekete elordítja magát. Ennyit tehetett. A legerősebb védőpajzsot tette a lény köré, s az ősi sárkány azt is játszva roppantotta össze.

Darlath és az irányítása alatt lévő sárkányok is hallják az ősi kiáltását, s a hatalmas kék sárkány tökéletesen tisztában van vele, mi történik, ha Furia valóban feldühödik. E kiáltás számukra azt jelenti, kezd felmenni a fekete nőstényben a pumpa.
Utasítja a közeében lévő hadosztályt, hogy rendeződjenek újabb csapásmérésre.*Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 808
Életkor : 42

Character sheet
Nép: Mágusok
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-09, 4:09 am

// Mese: Nyugat ékköve Hali Furia Very Happy //

A tervem ugyan jól alakul, de a sors megint közbe szól. Először egy fura pajzs anyagiasul körülöttem aztán Furia csap le rám, hát igen ez sem az a nap, aminek örülhetek. De a sárkány első támadása lezúzta a pajzsot, majd az üvöltésbe kezd felém, de azt én nem hagyom, mert a hölgy hangereje képes még a követ is megtörni. Képzelhetjük, mit tesz a csontjaimmal, ha nem reagálok rá, futni hülyeség, a hang gyorsabb, mint én. Teleportálás egyelőre még csak álom. Így hogy csak elcsúsztasson Furia üvöltése, de ne törjön össze, egy viszonylag azonos rezonanciájú üvöltéssel válaszolok rá Furia felé. Igaz az övé a nagyobb, de én csak túlélni akarok, ha a mágust megtalálom, felképelem még akkor is, ha megmentett az első csapástól. De ideje időt húznom és csevegni, már ha ez a veszett nőszemély hajlandó erre.
-Ag Furia waardeer my ook, maar ek is bly dat jy daar aangekom het. (Oh Furia is figyelemre méltat engem, de örülök, hogy megérkezett.) – Meg buggyantam mit kedveskedek, inkább figyelek a mozdulataira és a hatalmára. -Wat het my gebring, leier van jakkalse? Is daar nie meer torings oor vir veg nie? Of is dit as gevolg van my grap van Anzaros of my minnares? Ek het jou net nie beledig omdat jy my lastig geval het in hierdie stomme veldtog wat jy aan mense verstik het nie? (Mi hozott hozzám, sárkányok vezére? Nem maradt több torony amit vegzálhatnál? Vagy csak az Anzaros tréfám miatt vagy itt úrnőm? Csak nem megsértettelek, amiért zavarni mertelek ebben a kamu hadjáratban, amit az emberek irányába fojtatsz?)
Oké tuti agyamra ment az őrület, de most már ideje nem hergelni a nőt.
-Dus, mevrou, kan ek alles vir jou doen om jou terug te neem na Dragon Valley en daar te rus totdat die resultaat van jou vorige fout die wêreld in is? Ag Furia sê hoekom hierdie snaakse metgesel genoem kan word. (Szóval úrnőm, tehetek érted bármit, ami azzal jár hogy el húzzatok vissza Sárkányvölgybe és ott pihizzetek míg egy korábbi hibátok eredménye világra nem bukkan? Ó Furia mond, miért eme viccesnek is nevezhető kíséret. ) -Bökök a sárkányok felé. - Ek en jy weet dat dit net afleiding is. Maar op die beste het jy net die kinders gebring. Maar jy alleen sou almal vinniger kon klaarmaak. En selfs hierdie stomme tweedrag het in Sendel geleer hoeveel sterker jy was. Maar net by hulle. (Hisz te is és én is jól tudjuk, hogy csak zavaró tényezők. De legjobb esetben is csak ki hoztad játszani a gyerekeket. De te egyedül sokkal hamarabb végezhetnél mindenkivel. Azt meg még ezek az ostoba kétlábúak is megtanulták Sendelben, hogy mennyivel erősebb vagy náluk. De csak náluk.)
Igen, most már biztos, tuti halálvágyam van. Nem elég hogy megúsztam az első csapását, de még idegesítem is. Viszont a szavaim, igazak. Kérdés hogy méltat e válaszra, avagy sem. De továbbra is feszült figyelemmel lesem minden támadási szándékát, de talán, ismétlem, talán válaszol nekem. Ami felérne egy isteni csodával, de jelen helyzetben ilyesmire nem apellálok.
Vissza az elejére Go down
Glorien
Zöld elf
Glorien

Hozzászólások száma : 95

Character sheet
Nép: Elfek
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-11, 9:20 pm

* Glorien nincs túl jó formában, egyelőre nem igazán érzékeli mi történik körülötte. Teljesen elhagyta magát, nincs ereje menni. Azzal azért tisztában van, hogy nagy harcok folynak és ő csak egy hátráltatás a többieknek. Összeszedte maradék erejét, majd hátra nézett. Látta hogy jön a vörös sárkány, és ha őt cipelik mind meghalnak. A számára két legfontosabb ember veszi őt körül, így taszít rajtuk egy hozzá képest hatalmasat és a lángcsóva telibe találta a nőt. Aldo, Lysanor így ugyan megmenekült, de ugyan ekkor Glorien elviselhetetlen haláltusája mindenki számára hallható volt. Velőt rázó sikolya méterekig elhallatszott.....Lángoló teste, mint egy kivágott fa úgy borult a földre. Az utolsó lálgzetével is védte szeretteit. Aldo volt a mindene és Lysanor pedig a családja. Mindenkit elvesztett már maga körül csak ők ketten voltak már és ha ezt nem teszi meg most akkor mind a ketten, vele együtt a tűz martalékává váltak volna. A tűz lassan apadt és Glorien szénné égett teste nagyon csúnya látványt nyújtott. Glorien meghalt. Itt csak valami csoda segíthet már...Talán az Istenek megkegyelmeznek neki és adnak még egy esélyt, hogy újra kezdhesse életét....
Vissza az elejére Go down
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Hozzászólások száma : 556
Munkahely : néha akad..

Character sheet
Nép: Elfek
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-11, 9:28 pm

* Lysanor érezte Glorien lökését, ami meglepően nem volt kicsi és egy pár méterrel odébb ért földet. Mire összeszedte magát és megfordult, abban a pillanatban látta, ahogy Glorient Telibe találja a lángcsóva. Felállt, de földet gyökerezett a lába. Gorien velőtrázó sikolya térítette maghoz, de annyira közel nem tudott menni a lángok miatt és annyira meg volt zavarodva, hogy képtelen volt bármit is tenni. Amint Glorien teste eldőlt Lysanor felfogta mi történt és egy hatalmasat Kiáltott.
- NEEEEEE!
* Majd közel ment és az elhamvadt test, az eltorzult arc teljesen megdöbbentette. Zokogva térdelt mellette és képtelen volt bármit is csinálni....
Eddigi sorsa sem volt könnyű, de örült, hogy legalább van egy rokona valahol a közelben, akivel valahogy mindig megtalálták egymást. Teljesen felfoghatatlan számára, hogy ez most nincs, titkon remélte, hogy valamelyik istenség megkönyörül rajtuk, ha nem most a csata végén. Az nem lehet hogy ennyi szenvedés után Glorennek ennyi volt....Kell lennie megoldásnak....Nem hiszi el még mindig,....Aldo nem is mert nézni, csak le a földre...

_________________
Verinol - Page 11 Ni94ysxz2pl1lph9n2
Ha elsodor az élet vihara, állj talpra, és nézz vele újra szembe!


A karakter dala
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 950

Character sheet
Nép: Elfek
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-12, 7:01 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

- Tudom Marcus, de most szerintem nem kockáztatják meg az emberi alakot, meg nem is tudja, hogy idejöttünk...... - nyugtatom meg a teljesen ki nem mondott félelmére.
Persze meg van az esélye, de nagyon nem akarok most arra gondolni, hogy ez is bekövetkezhet. Egyelőre legyünk biztonságban a lángoktól.....
Semmilyen más esetben nem próbálnám meggyőzni az őrt, hogy engedje el a rabokat, de
úgy vélem ő sem vak és látta mi van a városban, nincs értelme itt várni neki sem és a foglyoknak sem a halált, de........társam megoldja a problémát, ami talán gyorsabb, mint egy vita.
- Hát ezzel hamar megvolnánk. - kapom el a kulcsot és remélem ha felébredve meglátja az üres cellákat ő is elhúz innen és nem várja meg míg körbe zárják a lángok.
- Inkább segíts kiengedni őket, ne majomkodj ott. - vetem felé, miközben próbálgatom a kulcsokat és nyitogatom az ajtókat.
Aztán a döbbenettől a földbe gyökerezik a lábam, ahogy felnézve a következő rács mögött, nőies idomokat pillantok meg kalózruhába bújva és meghallom az ismerős hangot. Előrébb lépek és egyenesen Esmé tüzes, de most igen csak meglepett tekintetébe ütközök.
Mondjuk én sem számítottam rá, hogy itt találkozom vele.
- Esmé (bocs, de nincs umlajtos e betűm)!!! Te mit keresel itt? - bukik ki a számon és egy pillanatra még a kint dúló élethalál harcról is elfeledkezem, ahogy az emlékek végigsöpörnek rajtam.
Aztán észbe kapok és még kicsit remegő kezekkel keresem meg a zárba való kulcsot, hogy kiengedjem.
Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 358
Életkor : 1124
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-13, 8:27 pm

//Mese: Nyugat ékköve - Shuga//

*Egy nyamvadt mágus védőpajzsa megóvja mancsától a lényt. Az ősi sárkány ordítását nem pusztítónak szánja, noha abban biztos, hogy a kétlábúak mind menekülőre fogják, kik eddig még harcolni akartak is.
Éjfekete szemei a démonszerű féllényt mustrálják, kit a pajzs kimenekített a biztos halál elől.
Hall némi ellenüvöltést, de az elveszik az övében.*
- Ostoba, a halállal játszol. Mentél volna el, míg tehetted!
*A fekete farok még mindig idegesen moccan a vár házai között, miket még nem döntött le.
A sárkányok nyelvén szól hozzá, ám a pökhendi szavak csupán annyit érnek, hogy még dühösebbé válik tőlük. Megmozdul, felemeli mancsát, s fogait is kimutatja a démonnak.
Vele nem szállhat szembe halandó e földön. S ez a lény sem más, csupán egy, kit könnyűszerrel eltehet láb alól.
Szinte biztos benne, hogy mozdulatára reagálni fog, ám ez korántsem izgatja a fekete nőstényt. A démon akkor a halált választotta, midőn sárkányra támadott. Mancsával kap a démon után, s ha sikerül, karmai közé zárja, s szorítani kezdi. Nem egyből, hisz tudja, könnyedén összeroppantaná a legkeményebb sziklát is, e kétlábú lények között pedig nem akad, ki vetekedne a kő keménységével.*
- Tán azt gondolod, azért, mert ezen a nyelven szólsz, fontossá válsz…tévedsz.
*Szorít a fogáson.
Ha a lény valami csoda folytán elkerülné az ébenfekete mancsokat, hát bosszúsága tovább nő. Sem szándékaihoz, sem terveihez, sem semmihez nincs köze ennek az álnok kétlábúnak. Lehetséges, hogy hamarabb fogja a kísértetek elé vetni, semmint megölné.
Ha elkerülné mancsát, az esetben az ősi sárkány újabb mozdulatot tesz, de ezúttal nem moccan a másik felé.
Shuga körül vakítóan fehér fénygömbök kezdenek keringeni, minden irányban körbevéve a lényt.
Furia ébenfekete pillantása az egyre gyorsuló fénygömbök között a démonon függenek, s nem szól.
Ha az hozzáér a fénygömbökhöz, akár fegyverrel, akár mással, mozdulatlanságba dermed, s a fényből ezernyi villám hatol testébe.*
Vissza az elejére Go down
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 389
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-14, 9:12 pm

// Mese: Nyugat ékköve //

* Ekkora testtel a lopakodás igencsak nehéz feladat, így hát a csapatnyi kétlábú hamar kiszúrta, hogy kijöttem a vízből. No meg a rólam patakokban lecsorduló víz is szép tócsát hagyott a rakpart még száraz helyein. Mivel nem indultak meg felém, így kénytelen voltam előjönni a fedezékemből. Súlyos lépteimbe beleremegett a föld, úgy törtem rájuk, akár egy óriás, pikkelyes rinocérosz. Mágikus pajzsomat még a fedezék mögött magam köré vontam, s ha esetleg támadnának, úgy ez a pajzs kéken izzik fel a támadás pontján, s ha túl nagy terhelés érné, akkor látszódna, amint a varázs kék szilánkok formájában darabokra hullik. Onnantól csupán vastag bőrpáncélom lenne a védelmem, amíg a megújító igét ki nem mondom.
Még mielőtt odaértem volna, az egyiküket sikerült a vörösnek elégetnie. Még láttam, ahogy a többi mentené, de ahogy fogyott köztem és a kétlábúak között a távolság, úgy reménykedtem benne, hogy sikerül szétzavarnom őket. Egyesével még így, a földön mozogva is egyszerűbb levadásznom a bandát.
Mivel éppen a csata kellős közepén voltunk, nem volt időm arra, hogy jelezzek a társaimnak a szárnyamat illetően, de rajta voltam az ügyön, hogy hamar végezzünk itt, és végre a sebeimmel foglalkozzam. *
Vissza az elejére Go down
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Hozzászólások száma : 469
Életkor : 131
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-15, 4:11 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

~…Na most kéne itt hagynom, de valóban segítségre szorul. Én ostoba, magamat próbálom gyógyítgatni már mióta, nem figyelve arra, hogy a környezetem még nagyobb segítségre szorul…~
*Egy évvel ezelőtt a valiani birodalmi kikötőnél ezek a gondolatok sarkallták rá arra az elhatározásra, hogy maradjon a megszállt Glorien mellett és próbáljon meg segíteni neki. És nem csak neki. Igaz, sok galád dolgot műveltek együtt, de azóta a találkozás óta saját problémáit háttérbe szorította, nem saját biztonsága volt az első helyen, és tényleg segíteni próbált. De végülis milyen végkifejletet vezetett az az egy döntéshozatal? Glorien meghalt a szemei előtt.
Balál halálos ágyán pár évvel ezelőtt Sendelben rádöbbent, hogy egy barátot veszített el akkor. Meglehet neki soha nem ismerné be, hogy barátnak tartja, de érzi, hogy fontos része annak a szűk körnek életében, ahová azon emberek tartoznak, akikre számíthat ha nagy baj van. Valószínűleg ezért is kiáltott felé értesítve őt a kék sárkány támadásáról. Segíteni próbált.
Segíteni. Nem idegeneknek, nem a városnak, csupán azoknak, akik számítanak neki valamit. És mit ért el vele? Bár a sárkánytól egyelőre megmenekült, de a démon mely az imént még Glorienben lakozott most őbele költözöt még nagyobb veszélybe sodorva ezzel is a szürke életét.
A támadás kezdetén ezért lehetett ez  szokatlan előérzete, talán ezért is fordult meg annyi idő után először a fejében, hogy Glorient hagyja itt, a bizarr gondola, amelyet persze rögvest el is hessegetett. Talán érezte már akkor, hogy itt ma nem tud senkin sem segíteni?
Egyáltalán ért valamit, amit eddig próbált? Jó lenni, jobb lenni, még ha csupán ha azokhoz is, akik meglátása szerint megérdemlik. Volt értelme eddigi lépéseinek, ha az eredmény ennyire lesújtó? Számított az az isteneknek, hogy ő jót akart? Lehetséges, hogy más  irányú szándékai hasonló vagy talán jobb következményeket szültek volna? Ennél rosszabbat már biztosan nem? Tehát erre mondják, hogy a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. Mert ez itt a pokol. Nem más. Glorien meghalt. *
- Glorien!!! Neee!
*Hát pusztuljon a gyilkosa is, még ha ez lesz az utolsó cselekedete is ebben az életben. Menekülni már nincs értelme. Mégis miért? A rossz dolgok úgyis megtalálnak előbb-utóbb. Ezúttal ideje szembe nézni velük!
Felnéz az égre. A vörös, amely a végzetes tűzgolyót küldte Glorienre, ott köröz, nem messze tőlük a levegőben. Idő kérdése, hogy mikor támad újra. A kék bestia ellenkező irányból egyre csak közeledik a földön. Útjában talán még Balálékat találja, de lehet támadását a vörössel egyetemben mégis inkább Lysanorra és rá fogja koncentrálni.*
~Hát gyertek csak!~
*Tőrét előhúzva mondd rá egy igét, majd az égen szálló vörös sárkány fele hajítja egy erős mozdulattal. Ha sikerül a varázslat, tőréből több száz átlátszó, kéken ragyogó másolat válik ki, melyek követve az eredeti újtát a sárkányt fogják tűpárnaként kidíszíteni. Nem kérdés, nagyobb részük le fog pattanni a kemény páncélról, de elég lesz egy maroknyi, mely, ha lágyrészbe talál onnan giliszta módjára fogja befúrni magát a sárkány testébe minél mélyebbre rettenetes fájdalmat és véget okozva a bestiának.
Ha sikerül a vöröset kiiktatni vagy elriasztani, a kék nőstény irányába fordul kardja markolatát két kézre fogva és úgy várja az összecsapást újabb csatamágusi varázslatba kezdve A kérdés már csak az, hogy ő lesz az elsődleges célpont Lysanorral vagy a szürkék nem messze.*
Vissza az elejére Go down
Markus de Berend

Markus de Berend

Hozzászólások száma : 89
Életkor : 17
Munkahely : Nincs

Character sheet
Nép: Emberek
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-15, 6:03 pm

Minek másztam fel, mehetek is le. Semmit se látok fentről. Csak a villanó fények jutnak el hozzám, ahogy tüzek gyúlnak a sárkányok nyomán.
A Jeremy féle majomkodás egyébként tetszik, ezért vihogva mászok és ugrálok le a falakon, éppen Jeremy orra elé, hogy megpillanthassam a legszebb dolgot, amit ma láttam. Még jó, hogy a félelf magasabb egy kicsit, mert így talán nem túl dühös, amiért telibe eltakarom előle a kilátást. Vagyis a belátápst.
- Hohó! Vagyis...Üdvözletem drága hölgyem! Bocsáss meg nekünk! Faragatlan barátom, még köszönni se tudsz?
A könyökömmel jól hasba bökve térítem észhez Jeremyt, vagy, ha instabilan áll, fel is lököm, és még rá is szólok önerzetesen:
-  Nem kell, hogy bemutass!
Majd elővéve a legünnepélyesebb mosolyomat, amitől kétszer annyi hófehér fogam látszik, folytatom a barna szempárba veszve:
- Engedd meg szépséges asszonyom, a becsületes nevem Markus de Berend! És ragyogásodban kit tisztelhetek?
A következő pillanatban óhatatlanul is a lány csupasz vállára kúszik a tekintetem. Igyekszem ártatlan arccal szólni döbbenetem tárgyáról, remélem nem árul el a szemem. A mutatóujjamat idétlen-görbítve bökök felé:
- Azta! Hú! Az ott egy kalóztetoválás?
Bízok az Istenekben, csak nem hagynak el egy nap kétszer. Nyugalmat és vigyort erőltetek magamra, és próbálok elvonatkoztatni a tetoválástól, hátha csalóka, de csak Haleran tudhatja, hogy a kalózok egymás között milyen gyorsan viszik az információkat...vagy, hogy ki kinek tartozik. Egy bizonyos, ha rámtalálnak, pont a saját szívembe döfhetem mindkét késemet. És éppen e pillanatban mutatkoztam be valakinek, aki meglehet, hogy maga is kalózok ivadéka. Ha szerencsém van, és kedvel Ritalea, akkor talán csak az anyja egy kikötői lány, akinek a keblén megnyugvásra lelt egyszer egy kalóz. Na persze, ez egy börtön, akárki lehet. Ó, minek is kellett idejönnöm!


A hozzászólást Markus de Berend összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2019-09-15, 9:29 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-15, 8:21 pm

Balál még jól érzi is az elszabadult démon közeledtét, mint ahogy a védővarázslatot, aminek erején kívül esik. Kavarog a szellem a körülötte néhány pillanatig, miközben a mágusból vadász lesz és abból üldözött vad. Hiába tér vissza a mult siratásaból a jelenbe, hogy koncentráljon a bújó bestiára, meg a felajzott íjra. Mire észbekap, már vége is. A démon megrázza a varázsló testét, de belülről. Balál ismét térdre hull, de még a nyilat kilövi a megmozduló zsákmánya felé. Persze, nem volna nagy csoda, ha eltévesztené a szemet, amire célzott. A földön döngő léptek. Odakint sikító emberek és a hamisítatlan égett hús szaga.
A térde bírja még, a karja bírja még, a megkésett varáusige viszont csupán félig hangzik el...elhal a sárkanyok és emberek ordításában.
Ha félig elhangzik, vajon lehet hatékony az első fele?
Vajon csitítja-e buzgón a belészállt szellemlényt? Vajon visszafogja-e, ha ki nem is löki magából?
Balál a dühét a sárkányok ellen fordítja.
Újabb vesszőt húz ki a tegezből, és mindenki megdöbbenésére a még pislákoló tűzbe mártja, csakúgy puszta kézzel. A nőből a lángok elhamvadnak, de a nyilvesszőn csapnak újra fel. A vörös sárkány szárnyaba kapnak az íjász jóvoltából. Haragja hamarabb utoléri a különleges íj gazdájától, mint bárki gondolná.
A mágus-vadász ordításától zeng a part.
De vajon Balál vagy a demon pusztít, ha tud?
Ó, nem...ha tudnák! Ha Aldo is tudná! Balál az önmagára mondott varazslatával egyidőben a démon belészállt, és Balál félig kimondott igéje egyesítette az erejüket, ahelyett, hogy teljesen elzárta volna az ő szellemét a demonétól, Balál akkori szándéka legfőbb ellenségük, a sárkányok ellen fordította a vérengző gyilkos démont, Balál őrületes vehemenciájára és szörnyű látásaira válaszl.
Hát ennyit bírt tenni utoljára szabad akaratából a jó öreg Tangeran.
A sárkányok legalább, ha öngyilkos küldetésben is, de lefoglalják a gyilkos indulatait. Nincs szüksége a démonnak csöndes megfigyelésre, hiszen Balál fejében oly sok a tudnivaló, a sárkányokról, amire csak szüksége van a pusztításukhoz.
Bármi történik is a kék és a vörös sárkánnyal a sebesülésük barmilyen is, a mágus magas alakja ordítva tűnik el a partról a habok között, hogy onnan támadjon lesből, vagy megvárja, amíg a kékség érte megy. Az íj a hátára feszül, s újra karanája simul kezébe, a  hideg víz alá merülve, közel a bújkáló hajóhoz.
Vissza az elejére Go down
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 214

Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-15, 9:42 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

*Ashyrt passzivitását kihasználja Verinol kapitánya. Tapasztalt harcos, jó katona, s így a pajzs éle felüti a sárkány állát, az pedig hátrálva engedi el a lándzsát. Gyorsan kitisztulhat a sárkány feje, azonban addigra a lándzsa már a bokájánál csattan, s legyen bármily erős a sárkány, ezúttal hanyatt esik. Leorin döfésre emeli a lándzsát, megforgatva kezében, s ha ellenfele nem figyel, akkor a lándzsa utat talál a sárkány felsőtestébe viseletén keresztül.

A vörös sárkány támad a parton. Tüze elől Glorien megmenti Aldo és Lysanor életét, s ellökve őket, magát teszi ki a szörnyű halálnak.
Míg Aldo, s Lysanor siratják, addig a kunyhóban a Glorienből kiszállt lélek Balál felé fordul, s megkísérli megszállni. Ilerick védelme távoli, s gyenge ahhoz, hogy távol tartsa a lényt, s Balál védekező varázslata is csupán részben hatásos.
Nyila célt téveszt, s megpattanva a közeledő Alamaise pikkelyein, a távolba száll.
A kék sárkány a még élő elf, s a vörösköpenyes mágus irányába tart azzal a céllal, hogy szétzavarja őket.
Vörös társát eközben a magára találó Aldo veszi célba, s a támadás hatásos. A vörös sárkány ellen induló kékes tőrök jelentős része lepattan a pikkelyekről, ám így is elég érkezik, hogy a sárkány a lehulljon a magasból testét mardosó fájdalomtól. Szörnyű üvöltése messzire hallatszik, társai is hallhatják a közelben.
Nem éri újabb tüze Lysanort, vagy Aldot, zuhanásában pedig a kikötő vizébe hull. Ebben része van Balál lövésének is, hisz a mágus is célba vette, s meglőtte a vörös sárkányt, annak szárnyán.
A zuhanás bizony jókora hullámokat vet, miközben a szürkeköpenyes mágus ordítva ugrik a vízbe.
Ilerick eközben az embert maga mögött tudva indul el a kőházból, s tart a víz felé. Tudja, hogy mi történt, azonban azt már nem, hogy Balál és a démon együttes ereje nem több, mint a mágusé önmagában volt. A dühe nőtt csupán, s a démon ellen így magának Balálnak is lehet esélye, hisz valójában csaknem egyenlőek az erőviszonyok, Gloriennel ellentétben, ki így is képes volt kivetni magából e démont.
Glorien teste a kikötőn fekszik, s lelke egy nyugodt, szürke felhőn lebeg könnyedén.
A magasból egy hatalmas, arctalan fej fordul felé, mintha az égen lévő telihold nőtt volna óriásira, maga Dremer, a halál ura tekint le a sokat szenvedett lélekre, kin nem látszódnak égés nyomai. Olyan, mint milyenre emlékezhet korábbi életéből.
Az istenség hatalmas, éjsötét kezével lenyúl, s világos arca elé emeli a női lelket.
Odakint ebből sem Lysanor, sem Aldo nem tudhat semmit, ők a közeledő kék sárkányt láthatják, s ha keresik szemükkel, a másiknak nyoma sincs e pillanatban.

Shuga
épp, hogy megmenekül Furia érkezésekor annak mancsától, ám üvöltése ellen saját hangot próbál bevetni, attól tartva, hogy a sárkányé kivégzi majd őt, habár a fekete nőstény sárkány csalódottságában üvöltött leginkább.
A barna köpenyes mágus sárkány nyelven dühíti az ősi sárkány. Vajon sikerül az első csapástól megmenekülnie, s elkerülni az ősi sárkány karmait? Ez esetben a varázslat következik, mi újabb kihívás elé állítja a mágust.


A börtön mélyén Jeremy és Marcus engedik szabadon a rabokat az eszméletlen őrtől szerzett kulcsokkal. Az egyik cellában egy gyönyörűséges nőre lelnek, ki Jeremynek ismerős lehet, s ő tudja is, hogy valójában egy kalózcsapat vezéréről van szó.
Esmë ugyanis nem akárki. Marcus szavaira hűvösen biccent, habár megenged azért egy halovány mosolyt, szemei akkor csillannak meg, amikor a félelfre néz.*
- Hosszú történet az, Jeremy. Nem alkalmas az idő rá, hogy most mondjam el.
*Közelebb lép a tolvajhoz, mit sem törődve az ifjúval, ki láthatóan igyekszik azért magára felhívni a figyelmet.
Ujjaival finoman megérinti a tolvaj arcát, mintha nem hinné el egészen, hogy az áll előtte, kire oly sokat gondolt az elmúlt időkben.*
- Szomorú, hogy épp most, épp itt kell újra látnom téged. Kell a kardom, s odakint hamar meglelem embereim. Hajónk rejtve horgonyoz, tán van esélyünk tovatűnni, mielőtt észrevennének.

*A város többi részén Darlath ráncba szedi a sárkányokat. Örvénylő körben kezdenek keringeni, mint egy felhő, a város felett. Le-lecsapnak kisebb-nagyobb csapatok Verinol védőire, a még működő egyes védőművek apránként fogynak. Odalent a kétlábú formában leledző sárkányok is pusztítják a védőket, így hamarosan megtörténhet, mi még sohasem történt: Verinol az ellenség kezére kerülhet.*A hozzászólást Kalandmester összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2019-09-18, 9:34 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Ashyrt Tyton
Kék sárkány
Ashyrt Tyton

Hozzászólások száma : 16

Character sheet
Nép: Sárkányok
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-17, 9:08 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

*A pajzs eltalálja, s a sárkány megszédül egy pillanatra. Az a pillanat elég, hogy hirtelen a levegőbe emelkedjen, s könnyedén huppanjon a földre. Ashyrt dühös, s egyre dühösebbé válik, miközben azt látja, hogy Leorin döfni készül.
Oldalra hemperedik, majd a keze ügyébe eső széket ragadja meg és vágja hozzá a kapitányhoz.
Elege van a játszadozásból.
A következő székkel már, ha még támadna, a kapitány felé indul előrenyújtott széklábakkal.
A sárkány szemei szikrát hánynak dühében, s egyenesen előreront.
Ha a kapitány védekezik, a széklábakkal hátrébb tolja, s ha sikerülne a falnak, vagy az ajtónak tolni, akkor már csak egyetlen dolga van, hogy amíg egyik kezével sakkban tartja Leorint, a másikkal bezúzza a koponyáját.
Ha ütése sikerül, akkor a kapitány legalábbis aléltan hullik a földre.
Ha nem sikerül, akkor a sárkány éktelen haragra gerjed, s egyre erősebben tolja hátra ellenfelét.*
Vissza az elejére Go down
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Hozzászólások száma : 469
Életkor : 131
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-18, 6:57 pm

//Mese: Nyugat ékköve - Glorien, Alamaise//

*Oldalra tekint kezében a karddal a kék sárkány közeledtét várva. Látja az elhamvasodott testet, de csak lassanként tudatosul benne, hogy Glorient végleg elveszítette. Nem tenger választja el őket egymástól, nem holmi varázslat, átok, még csak nem is egy baljós sejtés, amelyet a távolsággal egyetemben, végül mindig sikerül legyőzni. A szemei előtt halt meg Ő.*
~Glorien…~
*Mély levegőt vesz, de torkából a gombóc sehogy sem akar távozni. Szemei mintha megnedvesednének, kötőhártyája vöröses árnyalatot vesz föl. Előretekintve a kék sárkány alakja rövid ideig elmosódottá válik.*
~ Végzek veled a fajtársaiddal együtt!~
*Hosszú ideje nem érezte ezt az erőt, az indulatot, mely most újra eltöltötte szívét, pedig életének nagy részében ez volt, mely állandóan hajtotta. A berozsdásodni készülő mozgatórugója, a bosszú. Kezdve a fekete lovagoktól, akik megfosztották szüleitől és megmérgezték az ifjú mágus fiatal éveit, folytatva az álomfalván töltött évekkel és az ott útjába kerülő személyekkel…Talán Glorien volt az a pont, ami után már nem csak a bosszúra tudott gondolni, hanem valami pozitívabb, magasztosabb életcélt is kezdett látni maga előtt…
De ennek itt most vége. Ami itt összetört azt már senki sem tudja újra összerakni.*
- Cemen Groth!
*Kiálltja el magát, kardját fókuszként használva, maga elé kinyújtja épp a közeledő bestia hasa alá, a földre célozva. Volt ideje megfigyelni a sárkány furán álló szárnyait, ha valóban nem tud repülni és ezért támad a földön, akkor logikus kihasználni ezt a gyengepontját.
A varázsige hatására  közepes méretű lyuk robban a földbe, épp a sárkány alatt. Bár nem valószínű, hogy a robbanás ereje felveti a nagyméretű dögöt a magasba, de ha nem tér ki időben, minden bizonnyal eltéríti őt pályájáról, s a sebesség miatt, melyet útközben felvett, elég lesz ahhoz, hogy tehetelenül sodródjon akár a város, akár a tenger irányába. Amennyiben a két opcióból az egyik megvalósul, mágusunk sem habozik sokat, ráront kardjával az egyensúlyát vesztett, lábaival kapálózó lényre, még mielőtt az újra négy lábra egyenesedne.*
Vissza az elejére Go down
Glorien
Zöld elf
Glorien

Hozzászólások száma : 95

Character sheet
Nép: Elfek
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-18, 8:04 pm

*Glorien Nézi a testét, amely igazán ronda látvány. Nem így képzelte el a véget. Látta, ahogy Lysnor a test mellett zokog, látja, ahogy Aldo eszeveszett pusztításba kezd...Félhő, hogy neki is ez lesz veszte. Ha visszatér régi önmagához nagyon nem lesz jó vége. Nem akart még meghalni, új életet akart kezdeni. Újat, és most már Aldoval. De ez most szertefoszlott...Ekkor hirtelen valaki felemeli a megfáradt lelkét. Gyönyörű fényes volt. Tudta ki ő, hallott róla, de még soha nem látta. De nyilván ő volt az.
- Dremer!
* Szólt meglepődve.*
- Nem mondom, hogy örülök a találkozásnak. Mert nem. Egyáltalán nem. Tényleg ez lenne a vég?
* Tette fel a költői kérdést.*
- Annyit szenvedtem már az életben, azt hittem a csata után végre jön a megnyugvás.
* Elkezdett szipogni. Nagyon szereti Aldot és még így is fáj a tudat, hogy nélküle kell lennie még a másvilágon. Nem akarta elveszíteni. Nagyon fájt ez neki.*
- MIt meg nem adnék, ha még egyszer utoljára visszatérhetnék Hozzá! Ígérem, hogy nem hagynám el soha. Olyan nagyon hosszú időre nem válnánk el egymástól. Bár biztos meg kéne dolgozni meint a szeretetéért.De még ez sem tartana vissza. Soha, senkit nem szerettem ennyire, csak a gyerekeket...
* Sóhajtott egyet és várta, hogy az istenség is megszólaljon.*
Vissza az elejére Go down
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Hozzászólások száma : 556
Munkahely : néha akad..

Character sheet
Nép: Elfek
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-18, 8:21 pm

* Lysanor eltávolodott a testtőlés csak figyelte Aldot , ahogy pusztít. Nagyon fájt a szíve, szinte elviselhetetlen volt, de ez most Aldo harca. Jobbnak látta a közelben maradni, hogy figyelje a férfit, ha esetleg kéne neki segítség, de nem akart beleavatkozni a dolgokba. Egy hatalmas kő mögött vert tanyát és figyelte, ahogy ALdo becserkészi a kék sárkányt. Közben eszébe jutott Balál is a másik mágus is. Vajon ők hol vannak? MIért nincsenek itt és segítenek?

_________________
Verinol - Page 11 Ni94ysxz2pl1lph9n2
Ha elsodor az élet vihara, állj talpra, és nézz vele újra szembe!


A karakter dala
Vissza az elejére Go down
Dremer
Istenség
Dremer

Hozzászólások száma : 69
Munkahely : A halál ura

Character sheet
Nép: Istenek
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-18, 8:41 pm

//Mese: Nyugat ékköve - Glorien//

*A szürke felhő, min az elesett elf teste lebeg, nem más, mint a halál urának tenyere. Azon emeli arctalan feje elé a lelket.
Az arctalan, fakó fej, mely nagyobb e pillanatban, mint egy ház, úgy pillant le a nőre szem nélkül, mint tudós, ki tanulmányának tárgyát figyeli.
Nem válaszol, midőn Glorien megszólítja. Ő a halál istene, nincs szüksége arra, bizonygassa magáról. Kik elhagyják az anyagi világot, megismerhetik őt.*
- Talán nem érinti megnyugvás orcádat?
*Hallani a szózatot a magasból. Ha Glorien körbenéz, mintha száz, meg száz kéz emelné magasba az elesettek lelkét, s van köztük nem csupán elf, nem csupán ember, mágus, sárkány is. Dremer egyként kezeli mindet, kik őhozzá térnek, s könnyen lehet, mindhez szól is, miként teszi azt a tünde leányhoz.
A nő gondolatait is oly sokszor hallotta már, s oly sokféleképpen. A halandók ilyenkor keseregnek, bánják meg, mit nem tettek, vagy megtettek, s másképp tennék.*
- Heh…nem vagyok én afféle gyógyító, ki lelked bajait gyógyítja, s élted hibának gondolt tetteire feloldozást ad. E dolgokat szabad akaratodból tetted, mit mi adtunk nektek. Viseld hát a következményeket. Nagy dolog a szabadság, s élni tudni kell vele.
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 808
Életkor : 42

Character sheet
Nép: Mágusok
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-19, 7:15 pm

//Mese: Nyugat ékköve - Glorien//

Furia dühítése alakul, bár az hogy mi a francért is csinálom rejtély. Lehetséges, hogy a bosszú is vezérel, na meg a harag is. Furia nem tököl velem simán elkapna hogy összetörjön, ezt egy nagyobb ugrással kikerülöm, na meg a farok csapásait is ha ezzel támadna.
-Ugyan már Furia, ha ostoba lennék, te nem itt lennél. Pedig az elmúlt 700 évben annyiszor szerettél volna megölni. Na de még itt vagyok, és örökre itt is maradok, hogy bosszantsalak sárkányok úrnője.
Furia fujtat és sajna a szavaiban van igazság, de kit érdekel. Engem ugyan nem.
-Ehh Anzar szerint is lassú a felfogásod, szerintem kiakad, ha megtudja, hogy te ücsörögsz a helyén. Na meg Risan visszarángatása is viccesé teszi azt, ha visszatér. Hibák tucatjai, mint említettem.
De eddig jutok amikor Dremer szaga megcsapja az orrom, no, nem mintha örülnék a jelenlétének, az hogy az égből figyelt eddig, már az is idegesített. De úgy tűnik új játékot talált ő is magának. Én meg rohadtul nem akarok még vele csevegni, mert tuti megnyuvaszt a kristály miatt is. Furia kihasználja a figyelmetlenségem, és egy igen erős villámbörtönbe zár. A gyors gömbök önmagukban is forróak, de egyelőre nem tervezek hozzá érni. Az a mákom hogy Furia feltúrta a város kövezetét a karmaival, és a farok csapásaival. Kicsit szkeptikusan nézem a közeledő halált, majd vidáman kacsintok Furiára.
-Sendelben se tudtál megölni, pedig lássuk be, erősen paprikás hangulatban vagy. De mutatok valami vicceset, a természetről.
Lábaimat a földbe fúrom, ezzel is csökkentve az esélyét, hogy alattam is elzárjon mindent. A bőröm, fura mód visszaverte a lándzsát, így egy erősebb védelemmel, és Sendeli trükkel, ha nem is épp sértetlenül, de pofátlan módon élem túl ezt a támadást. Ha ember lennék, jó eséllyel az első tappinál hülyére sülnék. A bal kezem a kardomra fogom és azt is a földbe szúrom, három levezetés mindig jobb, mint a semmi. Na de lássuk, tényleg egy idióta vagyok, vagy szeretnek az istenek. Mielőtt a varázslat teljesen elnyelne, a karmaimmal vágok a már lassan gömbé váló halálba. A fájdalom, ami átjár, közel visz a halálhoz, és őszinte útálatal tekintek magamra. Ahogy az az átok varázslat eltűnik a földben, füstölve esem térdre. Magamban elkönyvelem, ha még egyszer ezzel támad, leszarom, mi történik, inkább dögöljek meg, de ezt még egyszer átélni nem akarom. Szóval füstölögve, de egy rögtönzött gyógyítással annyit igyekszem elérni, hogy mozogni, tudjak, mert Furia tuti kiakad és a következő támadása, nem lesz ilyen kedves. Nyögve fordulok a hölgy felé.
-Ha már Risannál tartunk, meg a vöröskénél akibe fülig belezúgott, tudod ki nyírta ki a gyilkosaidat akiket érte küldtél? Ha bele gebedek, se tagadom, hogy élvezet volt kinyírni őket, nem Risan védte meg őt, pontosabban nem mindtől. És látni Anzar döbbent pofályát ahogy elnyelte az a förtelem. Élvezet volt királynőm. Azt sajnáltam, hogy Risan bele esett, de nem menthettem meg, ahhoz túl gyáva voltam. Na meg a francnak se volt kedve Anzarral együtt raboskodni. Szóval királynőm, tehetsz, egy szívességet pörkölj meg a tüzeddel, hisz a nyamvadt varázslataidat, és a hülye szellem-testőrségedet lazán széttépem. Nem vagyok ember, és már sárkány sem vagyok. Valami új vagyok ezen a világon, és nem fog egy ősi sárkány kiírtani.
Én és a nagy pofám, de ezt már rég ki akartam mondani, de most, még ha tüzet is fúj rám, kurva gyorsan kell futnom, mert az övé még a főnixeket is megsebzi. De az is igaz, hogy kell a tervemhez, persze egy fontos részt nem hagyhatok ki. ÉLETBEN KELL MARADNOM.
Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 358
Életkor : 1124
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-20, 11:30 am

//Mese: Nyugat ékköve - Shuga//

*Ahogy a mágus hozzáér a sebesen köröző gömbökhöz, megdermed egy pillanatra, tán hosszabb is a pillanat, mint hinni lehet, s a villámok áthatolnak rajta, majd áthatolnak a földbe is. A gömbök ezüstösen izzanak, mígnem elhalványodva eltűnnek a semmiben.
Minden fekete sárkány ismeri e varázslatot, s miként Risan tette Rianával a Shuga által emlegetett Sendelben, most akként alkalmazza Furia Shugán azt.
Shuga máris érezheti, ha sikerült a varázslat, hogy a rögtönzött gyógyítás nem működik. Sem más varázslat.
Ez a fajta művelet megfosztja a célpontot varázserejétől, ha az hozzáér.
E pillanatban Furián a sor, közelebb tolja sötét pofáját a térdelő mágusféléhez.*
- Ostobaságod határtalan, már-már arcátlanságoddal vetekszik.
*Szól gúnyosan a kétlábúhoz.
Szavai alapján egy egykor holt sárkány lehet, minden bizonnyal egy árulóvá lett sárkányról van szó. Még az is lehet, ő maga végzett vele, ám számára csaknem minden áruló egyforma. Férgek, miket el kell taposni, megmutatni minden sárkánynak, mivel jár az, ki az ősieket, akár saját népüket elárulja.
Törvényeik egyértelműek.
Mancsát megemeli, s lesújt a magasból. Noha a kétlábú azt hihetné, menten kilapítja vele, ám csupán mellette zuhannak le a hatalmas fekete karmok.
A föld megremeg, s a térdeplő mágust is bizonnyal a magasba veti, egy röpke szempillantásra.
A gúnyos hang fagyosra vált.*
- Szád túlságosan nagy, noha nincs mögötted a szükséges hatalom.
Bármivé lettél, visszaküldelek Dremerhez, hadd ölelhessen magához, kétlábú féreg!

*Megemeli e pillanatban mancsát, ezúttal végezni készül a kétlábúval. Sötét pillantása még egyszer a fura lényre vetül.*
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 950

Character sheet
Nép: Elfek
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-20, 6:14 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

Felnyögtem és kissé összegörnyedtem, amikor Marcus orvul a bordáim közé könyökölt, főleg mivel egyáltalán nem számítottam rá, mert még mindig megrökönyödve bámultam a rács mögött megtalált lányt, próbálva felfogni, hogy tényleg ő áll előttem.
- Kopj le Marcus, a fene beléd! - morogtam fel fájdalmas képpel, de nem csak az ütése miatt, hanem mert nem tetszett, ahogy Esmé-re nézett és ahogy beszélt vele.
Bíztam benne azonban, hogy a lány kellően meg tudja védeni magát egy ilyen bájgúnártól, aki közben úgy bámulta meg, hogy majdnem kiestek a szemei az üregükből.
Persze nem kellett Esmé-ben csalódnom, az a jeges pillantás, amit a bohóckodó társamra vetett, szerintem felért egy hideg zuhannyal valamelyik gleccserben.
Nem is méltatja válaszra a tetoválásával kapcsolatban, bár Marcus hangjában van valami, amiért egy pillanatra fürkészően nézek rá. Vajon tényleg aggodalmat hallottam ki a könnyed kérdés mögül?
- Aki kíváncsi hamar megöregszik. - adtam vissza a fiúnak az előbbi könyöklést, amivel egyben elértem azt is minden bizonnyal, hogy eltávolítsam az útból és biztosítsam Esmé-nek a kijutást végre a folyosóra.
Mélyen beszívom az oly régen vágyott illatát, ahogy közelebb lép és egy pillanatra lehunyom a szemem, amikor ujjai végigcirógatják az arcomat.
- Igen, igazad van. - biccentek aztán a szemébe nézve, a kezemet a kezére téve, míg csak arrébb nem lép. - Mielőbb el kell tűnnünk innen több okból is, de a legsürgetőbb, hogy egy kissé dühös sárkány loholt a nyomunkban még az előbb.- húztam el a szám, visszatérve a jelenbe.
Szétnézek a börtönbe, remélve, hogy nem dugtál el messzire a kalózlány kardját és ha meg van, gyorsan a kezébe nyomom.
- A kikötőt támadták meg elsőnek, nem tudom, hogy bármi is megmaradhatott-e ott, de szívesen teszek egy próbát, ha rólad és a hajódról, na meg a kijutásról van szó. - mosolyodtam el először mióta ez a téboly elkezdődött. - De készülj fel, nagy a felfordulás odakinn. - figyelmeztettem ismét.
De ha egy zsiványokkal teli hajót el tudott kormányozni, talán ezzel is boldogul.

Vissza az elejére Go down
Alamaise
Kék sárkány
Alamaise

Hozzászólások száma : 389
Munkahely : Légiós

Character sheet
Nép: Sárkányok
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-21, 9:36 am

// Mese: Nyugat ékköve //

* Társam segítségével sikerül megzavarni a kétlábúakat, azonban ezért a vörös súlyos árat fizetett. Merész rohamom nekem is kis híján az egyik szemembe került. Az az apró pillanat, amint elhűlve néztem végig amint bajtársam a vízbe csapódik pont elég volt arra, hogy későn vegyem észre az előttem lévő vörösköpenyes ármánykodását. A föld felrobban alattam, és én az oldalamra borulva a part menti viskókra estem. A faházak recsegve-ropogva adták meg magukat a súlyos testemnek, körülöttem por és hamu szállt fel, s izzó parázsdarabok milliói pattantak odébb.
- Tak däerme! - üvöltöttem el magam a mély, morgós hangomon, miközben sárkányul átkoztam el az összes kétlábú mágust.
A mágikus pajzs, amit felvettem még mindig védett, de nem kifejezetten az ilyen jellegű támadások ellen. Sebeimen sem segített sokat ez a malőr, a hasam alja ismét vérezni kezdett, és sikerült pont a sérült szárnyamra esnem. Bár a csata izgalma sok erőt adott, s így némiképp kevésbé éreztem a fájdalmakat, ez most annyira fájt, hogy még a szemem is kissé vizenyős lett. Ha lett volna időm aggódni a szárnyam tovább romló állapotáért megtettem volna, de most egészen másra kellett koncentrálnom.
Amilyen gyorsan csak tudtam a támadó mágus felé fordítottam a szám, és reménykedtem benne, hogy még időben okádom felé a pokol legforróbb lángjait.*
Vissza az elejére Go down
Balál Tangeran
Szürkeköpenyes
Balál Tangeran

Hozzászólások száma : 690
Életkor : 47
Munkahely : Szabadúszó

Character sheet
Nép: Mágusok
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-22, 5:13 pm

Balált a hideg víz koncentráltabba teszi, talán haragja is csillapodna, egyelőre a démon nem teljesíti ki magát benne. A mágus a part mentén úszik a víz alatt, a karddal kezében.
A búvó hajót veszi célba. Bár a démont a vörös sárkány érdekli, csakhogy jól lefoglalják Balál emlékei és külónös tudása Lanuriáról és persze a sárkányokról. Mindent magába akar fogadni, akárcsak annak idején Glorien sok eves emlékeit. A haragját energiává alakítja a férfi, hogy bármi történjék, kitartson a hajóig és védelmébe fogadja azt.
A sebesült sárkány hatalmas teste úgy vergődik, hogy nem tudja és talán igazán nem is akarja elkerülni a vele való találkozást.
Feljön egy pillanatra levegőért, gyorsan ráolvas még egyszer a kardjára, és minden őt védő tárgyra, Onoriátol kapott medálra is, majd még mélyebbre hajtja magát, hogy a felfelé törekvő szörnyeteg alá kerüljön. Kardjával kisérli meg befejezni, amit Aldo elkezdett. A vízben könnyedebben mozog, súlya elenyészőnek tűnik. Képes minden erejét belevinni a koncentrált kardcsapásba. Az a kérdés, vajon a legsúlyosabbnak látszó sérülését sikerült-e becéloznia és halálosat szúrnia, vágnia, vagy ő maga kaphat halálos csapást az óriási lénytől, függetlenül mágikus védelmétől?
S ott a kétely, ezután, ha életben marad is, Verinol egyetlen gajóját képes lesz még megvédeni a következő támadásoktól, hogy a polgárokat menekíthessék?
Ha...túléli...
Vissza az elejére Go down
Markus de Berend

Markus de Berend

Hozzászólások száma : 89
Életkor : 17
Munkahely : Nincs

Character sheet
Nép: Emberek
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-22, 6:09 pm

Mese: Nyugat ékköve; Jeremy és Esmë

Markus nyögve, vihogva, amolyan kamaszosan fogadja Jeremy öklelését. Jól látja már, hogy van valami köztük. Ebbe beleszólni nem fog, tanult ő becsületet, de a félelfet ugratni fogja, amikor csak tudja. Félreáll közülük.
Figyelmét azonban nem kerülik el a szépség szavai a védetten horgonyzó hajójáról és az embereiről. A legrosszabbtól tart, kalózoktól menekülve nem kerülhet esetleges szövetségeseik karmai közé.
Összeszedve magát hamar eldönti, megkérdezze-e Esmët, de a saját védelmében köntörfalazva próbálkozik be:
- Hú, jól áll a kezedben a kard! Én egy nagy hajóst ismerek a közeli tengereken. 'Hosszú Késes' Franc a becsületes ragadványneve.Ismered tán'?
Talán nem mond túl sokat ezzel, hiszen bármelyik tengeri medvének lehet ilyen becézése, akár többet is felszednek életük során. Mégis igyekszik úgy helyezkedni, hogy egy szempillantásra se veszítse szem elől Esmët, akinek egy kis mozdulata, pilláinak rezdülése is árulkodhat az esetleges ismerettségről.
A lány reakciója után folytatja.
Markus a börtön kapuja fele mutatva Jeremyhez fordul, kicsit lazítva magán, enyhe jatékos gúnnyal szólítva meg:
- Van egy ötletem, én hős lovagom! Keressünk alagutat vagy csatornát a tenger felé. Megspórolnánk a vízig a sárkanyoktól hemzsegő utat, és meglehet, könnyebben megvédhetnénk a hölgyedet.
Vissza az elejére Go down
Kalandmester

Kalandmester

Hozzászólások száma : 214

Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-22, 9:31 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

*Ashyrt kikerüli a kapitány szúrását, s a felé repülő szék elől Leorin üggyel-bajjal tud csak elhajolni. A pajzs védi őt, ám a szék ellenében hiábavaló, a sárkány mind hátrébb tolja őt.
A fal megtámasztja Verinol urának hátát, így nincs hová hátrálnia, azonban az ajtó immáron kinyílik. Katonák hallották meg a dulakodás hangjait odakintről, s immáron besereglenek.
Fegyvereiket előrántva mind Ashyrtra támadnak, kinek e pillanatban már nem Leorin a legnagyobb gondja.
A katonák kardjai, lándzsái ellen nem sokat ér a szék, melyet szorongat. Ashyrton a sor, mert ha nem tesz valamit, hamarosan olybá tűnhet, majd, mintha egy tűpárna lenne, kiből nem tűk, hanem kardok és lándzsák állnak ki.

Alamaise ellen Aldo varázslata sikeres. A föld beszakad alatta, s ő maga is eldől, rá a mellette még álló, habár itt-ott már lángoló épületekre. A sárkány sebei némileg súlyosbodnak, miközben ordítva tudatja fájdalmas dühét, mind a közelben lévők, mind a távolabbiak felé.
A tűzcsóva pontos, a felé tartó, dühös, fehér hajú férfi felé száguld, s ha Aldo nem képes elkerülni, s pajzsot sem von dühében maga köré, akkor könnyen lehet, hogy eléri, s a sárkánytűz pokoli forrósága öleli körbe a vörösköpenyes mágust.
Mindeközben Glorien lelke Dremer tenyerén pihen, s eszmecseréjük nem viszi sem közelebb, sem távolabb őt testétől, s a halandó léttől. Dremer nem sieti el, hogy az elf lelket engedje saját birodalmába. E pillanatban még a két világ között leledzik, s az istenség kezén dőlhet el, képes-e tovább lépni, avagy Dremer hagyja, hogy itt is maradjon, honnét csupán azután képes majd szabadulni, ha megszűnik a kötelék, mi az élethez köti.
Alamaise mellett egy barbár kétlábú jelenik meg szürkés köd kíséretében.
Termetes teste, szőke, hullámos haja, s mellkasára, vállára terülő szakálla ismerős lehet a kék sárkánynak. A fejsze véresen csillog, jelezve, hogy eme éjen már vért ontottak vele. Széles hátán a barna, vastag bőrkabát szinte megfeszül, ám Alamaise tudhatja, hogy belülről prémes, meleg bélése van.
Parath, az arany sárkány áll mellette, s ha Aldo átjutott a tűzön kardját fejszéjével fogja fel.*
- Kell segítség?
*Kérdezi a kék nőstényt.
Lysanor mindezeket láthatja, s hallhatja is a kő mögött, mi rejti a két sárkány elől.
Eközben Illerick a víz felé tart, hol Balál rejtezik, s közelít a vörös sárkány felé. Az Aldo által okozott legsúlyosabb seb nehezen azonosítható, hisz nem is annyira kívülről látszik, mintsem belülről emészti az égi ragadozót.
Bármelyik rést választja, melyből vér szivárog, az nem nagy, egy kardcsapás nem öli meg a sárkányt, ám a sebesülés újabb, még vérzőbb sebet ejt rajta. A vörös sárkány kapálózva próbál a víz felszínére kerülni, s ott is maradni, miközben fájdalmai majd eszét veszik.

Esmë úgy látja, Jeremy nem változott sokat. Nem lép arrébb, örül a tolvajnak, s örül az érintésének is.*
- A hajóm nem ott van.
*Szól halkan Jeremynek. A nő homlokán még ott van a tolvaj távozásakor szerzett seb hege. Most Marcusra pillant. Miközben megkapja kardját Jeremytől, mit a börtönben eltéve őriztek, hisz a rácsok mögül egyik rab sem érhette el.*
- És ha ismerem?
*Kérdez vissza halkan, miközben szép szemeit résnyire húzva tanulmányozza az ifjút. Nincs azonban kedve tovább forszírozni a dolgot, itt nem maradhatnak, a vár, az eddigi csatákat figyelembe véve vereségre és pusztulásra van ítélve.*
- Amikor ide hoztak, láttam egy csatornát. Rács védi, hogy ne lehessen lejutni oda. Tán az esővizet vezeti le a tengerbe.
Nem vesztegethetjük az időt!
*Jelenti ki büszkén és határozottan, mint egy igazi kapitány. Balrog kapitány ugyebár…
A kiszabadított, s még jelen lévő többi rab is érdeklődve pillant a gondolatra, s kész csatlakozni is hozzájuk, habár a nőt már méregetik is, talán azt tanulmányozva, meddig menne el, ha engedetlenek lennének.

Shuga szavai bizony dühítik Furiát, ám mégsem veszíti el teljesen fejét, hiszen karmának első csapása után varázslattal próbálkozik, mely hatásosnak is bizonyul. A varázslat elveszi Shuga varázserejét, s anélkül kénytelen szembenézni a fekete nőstény sárkány magasba emelt mancsaival. Biztosan állítható, ez elől a végtelenségig nem térhet ki, sebesülten, fájdalom által átjártan ebben a pillanatban sem.
Azonban marad valami még, s ez a valami a Főtéren már egy ideje titokban dolgozó mágusok varázslata. Elkészültek vele, s úgy tűnik, nem haboznak bevetni sem.
Az éjt fény töri meg, kékesen tör a magasba a mágusok botjai által a főtér kövezetébe égetett ábrából. A sötét égen kékes örvény keletkezik, melyből villámok tömkelege csap le a levegőben szálldosó élőlényekre. E sötét órákon ezek csak Darlath, s a sárkányok lehetnek, így jó néhányat teremtenek a házakra, a várfalra, tornyokra. Nem egy sebesül meg a zuhanásban, ám a villámok csapásai egyébiránt is átjárják azokat, kiket eltalálnak.
Furia foglalkozhat továbbra is egy jelentéktelen kétlábúval, vagy közbeléphet, mielőtt a sárkányok támadása összeomlik a mágusok varázslatának hála.
Odalent a katonák rögvest előkerülnek, s megrohanják a lezuhant sárkányokat, hogy mielőbb ártalmatlanítsák őket.

Ha Furia a levegőbe emelkedik, láthatja azt, mit Darlath maga is. A nyugati látóhatáron, hol a tenger az éjsötét égbolttal érintkezik, lilás fények gyúlnak, beterítve a látóhatárt.
Valami közelít, valami nagy, ám ilyen távolságból még nem látni többet. Ugyanezt láthatja Balál, Lysanor, Alamaise, Parath, s Aldo is, kik még a kikötőben tartózkodnak. A lilás fények betöltik a Remény tengerének belátható horizontját.*
Vissza az elejére Go down
Shuga
Barnaköpenyes
Shuga

Hozzászólások száma : 808
Életkor : 42

Character sheet
Nép: Mágusok
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-26, 6:44 pm

// Mese: Nyugat ékköve Furia//

Az hogy túléltem, megrázó élménnyel zárul és ezt mindenki veheti szó szerint. Az izmaim remegnek, a fogaim gyanítom, még szikráznak, és a várt enyhülés a semmibe veszett. Mire eszembe jut Furia egyik alattomos húzása, amit csak olyan ellenfélre pazarol, akitől valamiért tart. Ez pedig rám nem igaz, szóval vagy alábecsültem Furia paranoiáját, vagy tényleg ki akar nyírni. Mindenestre egy ideig még hallgatom ő sárkányságát. Ami az én becsmérlésemben teljesedik ki, de istenek lássák lelkemet, mit látják, még fetrengenek s a röhögéstől. Totál egyet értek Furiával.
-Nekem mondod? Én kötöttem beléd.
Szavai gúnyosak, de én még mindig nem tudom befogni a lepcses pofám. Első csapása csak a megrémisztésemről szólhat, egyetlen bibi van a dologban. Annyira sokkolt a varázslata hogy mozdulni se tudnék talán. De fura mód ragaszkodom eredeti helyemhez, és még a lábam karmai is pöpecül tartanak, az is rásegít, hogy a kardomba kapaszkodom. Repülni nem tervezek, maximum akkor, ha saját szárnyaim lesznek. Furia végre fenyegető hangsúlyra vált, és az izmaim jelzik, hogy egészséges lenne végre menekülni. Lába feleltem lóg, ítélőbíróként. De ekkor elmosolyodom, és a frissen megjelenő varázslatra mutatok.
-Az a szó hogy figyelem elterelés rémlik Furia? És ha már hiányzó hatalomról csevegünk te véres szájú kígyó. Nincs szükségem a mágiámra, hogy a földhöz csapjalak, hisz csak önámítás lenne, hogy bármelyik általam használt varázsige akár csak a felhámot leszedné a pikkelyeidről, vagy arról a halálsápadt kislány alakodról. Na meg, ha már Dremert emlegeted, ő épp arrafelé lófrál. -Bökök a másik félelmem irányába. –A kérdés az, vajon az ő hatalma elég e ahhoz hogy megszívassalak. Szóval Furia csókoltatom Dremert te túlméretezett gekkó.
Markolom meg alsó fogásban a kardom, és rántom ki. A pengével most semmire nem megyek, de a fekete kristályt nem én, és nem halandók készítették. Így ha meg nem is öli Furiát, remélhetőleg annyit kivesz a lelkéből és magabiztosságából, hogy elhúzzon. Nekem már az is megfelelne, ha pár órára kidőlne a drága hölgy. Szóval ugrom Furia felé és a talpán végig húzom a halál kristályát, és erősen buzgón remélem, hogy ezt már ez a sebezhetetlen több tonnás nőszemély is megérzi. Ha igen akkor tovább futva a következő lábát is megsuhintom, mégis csak a pengével. Hisz ha a penge nem is fogja még a koszt se leszedni róla, a kristály ereje állandó még én se tudom kikapcsolni, viszont félig meddig hulla volnék. Tehát futok az életemért.

Vissza az elejére Go down
Glorien
Zöld elf
Glorien

Hozzászólások száma : 95

Character sheet
Nép: Elfek
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-26, 8:24 pm

* Glorien nem tudja elfogadni, hogy ennyi volt. Aztán lehet muszáj lesz. Dremer szólt hozzá, ezen meg is lepődött, de ugyan akkor természetes is volt.*
- Szóval akkor tényleg ennyi volt? Itt kell hagynom a szerelmemet?
* Nézett le Aldora szomorúan. Látta, ahogy a kék sárkány megtámadja és el is takarta a szemét.
~ nem bírom ezt nézni. Még csak az kéne, hogy ő is idekerüljön....~
*Morfondírozott magában és várta, hogy mi lesz.*
- Volt olyan valaha, hogy valaki visszatért innen az élők közé?
*Kérdezte váratlanul és remélte, hogy Dremer válaszol neki*
Vissza az elejére Go down
Lysanor Eweny
Zöld elf
Lysanor Eweny

Hozzászólások száma : 556
Munkahely : néha akad..

Character sheet
Nép: Elfek
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-26, 8:35 pm

* Lysanor figyeli az eseményeket. Amikor a tűzcsóva közelít Aldo felé ő is hátra hőkölt és remélte, hogy nem találta el a mágust. Figyelt csendben. Nézte, ahogy a kék sárkány sebes szárnya lóg kicsit.*
~ Szóval ő a sebesült egyed. Hm...~
* Aztán látta, ahogy egy szép férfi közeledik felé. Szőke haj, kidolgozott test, erős kiállás, szúrós tekintet és az a furcsa kisugárzás. Ismerős volt neki. Nyilván nem volt biztos abban, hogy arany sárkány, mint Kain, noha nagyon hasonlít rá, színeiben nem, de a felépítés és a kisugárzás mindenképpen. De az, hogy sárkány volt, az biztos.. Gyorsan átszaladt a másik oldalra, a füst mögött, így talán nem vették észre, és Aldot kereste. Az úton a füstben nem látta, remélte, hogy él még.*
- Aldo? Itt vagy? El kell tűnnünk innen, azt hiszem jött még egy sárkány ember bőrben. Egy jó erős példány. Mennünk kell.
* Mondta nem kiabálva, de elég hangosan ahhoz, hogy a férfi meghallja.*

_________________
Verinol - Page 11 Ni94ysxz2pl1lph9n2
Ha elsodor az élet vihara, állj talpra, és nézz vele újra szembe!


A karakter dala
Vissza az elejére Go down
Ashyrt Tyton
Kék sárkány
Ashyrt Tyton

Hozzászólások száma : 16

Character sheet
Nép: Sárkányok
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-27, 9:02 pm

//Mese: Nyugat ékköve//

*Már-már azt hiszi, sikerrel jár, s a kapitány végre halálnak halálával hal.
Erre a kivágódó ajtón berontó katonák esnek neki.
Ashyrt szemei sárgán villannak, mikor a támadók megindulnak vele szemben.
A széket, mellyel eddig Leorint tartotta sakkban, most megfordítja, s nemes egyszerűséggel az első katonához vágja.
Ezek után két karja helyén kékes karmok jelennek meg, elárulva valódi kilétét. Immáron nincs miért titkolóznia. Az első lándzsa elől félrehajol, s karmaival felszántja a katona nyakát.
A másik kardja már túl közel van hozzá, azt másik karjának kéken csillogó karmaival hárítja. Lehetséges, hogy megsebesül, ha így van, akkor az járulékos veszteség. Nem érdekli a fájdalom, s kicsorgó vörös vére sem, mely esetleg a padlóra hull.
Vicsorogva néz szét az elő érkezők között.*
- Ütött az órátok, férgek!
Vissza az elejére Go down
Jeremy Talbot
Ember/vér elf félvér
Jeremy Talbot

Hozzászólások száma : 950

Character sheet
Nép: Elfek
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-28, 2:30 pm

Még mindig kicsit a váratlan találkozás hatása alatt voltam, de amikor Esmé kijelenti, hogy a hajója nem a kikötőben van, egy mosoly jelenik meg az arcomon.
~ Vajon miért nem lep meg. ~
Tekintetem próbálta beinni a kedves arc látványát és egy pillanatra elidőztem a homlokán lévő halvány sebhelyen. Az biztos, hogy nem volt ott, amikor elváltunk, csak nem bántották, bár persze csatában is szerezhette......De igaza van, a beszélgetés ideje nem most van.
A kardját nem volt nehéz megkeresni, több fegyver is volt a börtön egyik sarkában, ott volt az ővé is.
Marcus továbbra is hozta a formáját, bár levehette, hogy a lány nem igazán foglalkozik vele, ami megint csak jó érzéssel töltött el. Ezek szerint nem csak ő hagyott mély nyomokat a szívemben.
Egy kérdő pillantást vetettem társamra, hogy miért is érdekli ennyire egy kalóz, ám nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget neki, ám Esmé visszakérdez és ez azt jelzi, hogy valami mégis csak van a kérdés mögött. Viszont, ahogy sok más kérdés ez is várhat, hiszen sürgető dolgunk, hogy kijussunk innen.
- A kint kőröző bestiák ellen jó ötlet, de ha még egyszer megemelik a vízszintje, ahogy az elején is láttuk, akkor mind vízbe fúlunk odalenn. - vetem fel, hogy mindenki tisztában legyen a kockázattal és körbenézek a közben kiszabadult és körénk gyűlő koszos, szakadt embereken, akik közül már többen kiszolgálták magukat a fegyverek közül.
- Odakinn viszont lángokban áll a város és sárkányok vadásznak minden mozgó célpontra. - sóhajtottam. - Mivel a kikötőt szinte teljesen elpusztították, talán megúszhatjuk a csatornában, így .......keressük meg azt a csatornát. Mindenki szabad és maga dönti el, hogy merre tart. - intek a volt raboknak. Nem tartok tőle, hogy Esmé-nek gondot jelentene a megregulázásuk, ezeknél keményebb fickókat vezet. - Keressünk valamit amivel felfeszíthetjük a rácsot.

Vissza az elejére Go down
Furia
Fekete sárkány
Furia

Hozzászólások száma : 358
Életkor : 1124
Munkahely : Lanuria Furiája XD

Character sheet
Nép: Sárkányok
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime2019-09-29, 10:36 am

//Mese: Nyugat ékköve - Shuga//

*Mint minden istenek által készített eszköz, ehhez sem elég, ha egy halandó forgatja. Lanur kardja is csupán megfelelő kézben volt hatásos, noha Furia e pillanatban nem foglalkozik ezzel, miként azzal sem, hogy mily fegyverei lehetnek ennek a féregnek.
Nem törődik vele, hanem lesújt a kétlábúra. Nem mellé, nem elé, nem mögé, egyenesen rá zuhan a mancsa.
Biztos benne, hogy bármilyen fegyvere is van neki, azzal nem fog hatásos lenni, hisz saját erejéből már csupán cseppnyi fizikai maradhatott, a többit elvette varázslatával.
Az ősi sárkány nem is méltatja további szavakra Shugát, ha első csapása elől valami csoda folytán képes is elkerülni, ő már a második manccsal végez seprő mozgást, s azzal bizonnyal eltüntetni az útból ezt a mágusszerű kétlábút.
Annyira biztos benne, hogy megölte, hogy nem is törődik vele.
Ellenben elrugaszkodik a földtől, mely önmagában is arrébb sodorja a környékbeli dolgokat, legyen az élő, holt, vagy élettelen dolog.
A hatalmas, fekete szárnyak a magasba lendülnek, s az ébenfekete szemek már az első fényforrást veszik szemügyre.
Ha még mindig szórja a villámokat, nemes egyszerűséggel, nem repül bele, sőt, midőn a téren landol, abban a pillanatban kinyújtja egyik mancsát, s abban már bizonnyal az egyik mágus repül, botostól, mindenestől, ki létrehozta e förmedvényt az éjszakai égboltra.
Úgy roppantja el gerincét, mint fogpiszkálót a kétlábúk.
S nem áll le. A másik mágust fogaival kapja el, s ha ez is sikerül, hamarvást kiiktathatja a forrását annak, mi a kétlábúak nagy fegyverét beüzemelte.
Ha mégsem jár sikerrel, hát egész teste felizzik a sötétségben, s a sötét test magába szívja a varázslatban lévő mágiát, miközben még nagyobbra növekszik, mint eddig volt. A tér is mind kisebbé válik számára, a házak egymás után roppannak össze hatalmas termete mellett.*
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Verinol - Page 11 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Verinol   Verinol - Page 11 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Verinol
Vissza az elejére 
11 / 15 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Nyugati szeglet-
Ugrás: