LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma

Kezdőlaphttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Elonar erdeje

Go down 
+21
Carnë
Kőöklű Kimyne
Moozen
Ilsette Zinthe
Adria Belorian
Balál Tangeran
Thalion Órëa
Sylen
Grull
Kockázó
Mesélő
Sydney H. Low
Regélő
Alex Ian Keegan
Marius Dior
Akahana
Helna
Lust
Eclair
Roober
Sou
25 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19, 20  Next
SzerzőÜzenet
Kőöklű Kimyne
Hegyi nimfa - Alseda nimfa

Hozzászólások száma : 33
Munkahely : Ahol szükség van rá

Character sheet
Nép: Nimfák

Elonar erdeje - Page 18 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-05, 8:55 am

Szerencsémre, vagyis inkább Elonar űrnő jelzésének hála mindenki visszavonul, hogy én az után a felbátorodott orkok közé varázsoljak egy pusztító varázslatot. Hamar meglesz a hatása, amint szememmel láthatok. Mindenüket behúzva próbálják megmenteni a bőrüket, azonban ekkor kiáltom el magam, hogy támadás. Komoly vereséget szenvednek az orkok, ami éppenséggel teljes megnyugvást ad a lelkemnek, mert úgy vélem, hogy sok idő kell a megmaradt csúfságoknak, hogy sebeiket ellássák és valami épkézláb tervet ötöljenek ki. Nincs üldözés, így megállok egy pillanatra, hogy végignézzek a pusztításon, amit nimfák közössége együttes erejével lett megteremtve. A többi nimfa szomorú, azonban én nem osztom velük e pillanatot. Rideg lennék? Nem lennének érzéseim? Szó sincs erről, mert belül magamban ugyan úgy tudom, hogy nem éppen nimfához illő cselekedet. Emellett én nem az első vérontást látom életemben, így különösebben nem tud engem már annyira felkavarni a látványa. Végül, míg a többiek mozdulatlanul a lovon ülnek, addig én leszállok Mithä hátáról. Odalépdelek minden sérült nimfához, hogy segítséget nyújtsak nekik. Sorba megyek, s mindenki kap a figyelmemből és kedvességemből. Végül az egyik nimfa társam a lábán ért sérülése miatt felültetem Mithä hátára, hogy aztán én folytassam a munkásságom. Az sem zavar, hogy ha a többi nimfa nem segít. Én kellően gyakorlott vagyok sebek ellátásában. Ha végeztem, akkor nem fintorodok el, hogy ork és nimfa vértől tocsog a szép ruhám. Odalépdelek Elonar mellé, hogy egy kérdést tegyek fel neki. Nem ismerhetem a helyi szokásokat, így jobb rákérdezni, mint kivívni az úrnő haragját.
- A halottakat eltemessük, úrnőm? – kérdezem tőle, miközben végignézek egyszer a többi erdei nimfán, hogy belőlük e kérdés milyen reakciót vált ki. Én hozzászoktam ahhoz, hogy tisztességesen elásom őket a nekik járó tisztelettel. Reménykedem benne, hogy itt sincs másképp. Természetesen, ha nem a válasz, akkor tudomásul veszem és felhagyok az ötletemmel.
Vissza az elejére Go down
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Hozzászólások száma : 409
Életkor : 1806
Munkahely : A nimfák vezetője

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-05, 1:33 pm

//Jó az új profilképed! Smile//

*Elonar úrnő, s az erdő Őrzői is átestek már több tűzkeresztségen. Harcoltak már emberekkel, sabattikkal, orkokkal, s sárkányokkal is, akik az erdőt veszélyeztették.
Az úrnő nem szól, hagyja tevékenykedni a hegyi nimfát. Nem olyan nagy a csapat létszáma, s ha magára vállalta a gyógyítást, az épen maradt, avagy karcolásokat szenvedett nimfákkal meg is kezdi a környezet rendbetételét.
Leszállnak lovaikról, mind, s miközben Kimyne kérdez, ő válaszol is.*
- Nem szívesen sértjük fel a földet, ha van más mód is, s ezen a vad tájon ráhagyjuk a természetre – egy kis rásegítéssel.
*Nem félti ő saját ruházatát, testi épségét, s miután kardját már letisztította egy erre szolgáló kendővel, mit a nyeregkápából emelt elő, leguggolva a földre teszi tenyerét Goan mellett.*
- Tola ne!
*Köszön el Goantól, az általa leölt orktól, majd a földből már ismert gyökerek húzódnak elő, s apránként behúzzák maguk mellé a testet a földbe. A megelevenedett élővilág hamarosan tesz majd arról, hogy a valamikor ork test ne különbözzön szinte semmiben az őt körülvevő földtől, amiben nyugszik.
Társai követik ebben a tevékenységben az úrnőt. Izra erejét használják, mellyel szimbiózisban élnek az őket övező természettel.*
- Jól harcoltál, Kimyne, látszik, sok küzdelmet megvívtál már ott, ahonnan jöttél.
*Lép oda a hegyi nimfához.*
- Lehetséges, ismerem is a helyet, ahonnan származol. hiszen Izra nem kárhoztatott arra minket, hogy ne hagyhatnánk el azon vidéket, melyhez köt áldása minket.
Kőöklű Kimyne

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-06, 1:50 pm

Úgy tűnik, hogy Elonar nem szól bele a tevékenységembe, hanem tiszteletben tartja a szokásaimat. Ez jóérzést kelt bennem; azonban nem szólom el magam, hanem csinálom azt, amibe belekezdtem. Ellátok pár sérült nimfát, miközben figyelem, hogy az úrnő és a többiek mit fognak csinálni?  Az rögtön feltűnik nekem, hogy mindannyian leszállnak a lovaikról. Meghallom a nimfa vezető magyarázatát, ami természetesen egyértelmű. Minek sértsék meg a földet, ha vannak más módszerek arra, hogy eltemessék a halottakat. Biccentek az ötlet hallatán, ami egyértelmű jele annak, hogy az én tetszésemet szintén elnyerte. Ezt követően látom Elonart, ahogy elköszön az orktól, majd hamarosan eltűnik a földben. Egy darabig nézem, hogy a többi nimfa követi az úrnő cselekedetét, így egyre több csúfság tűnik el. Visszatérek a saját tevékenységemhez, később azonban egy hang zökkent ki a tevékenységemből. Odafordulok, mikor szembe találom magam a parancsolómmal, akinek hűséget fogadtam.
-Köszönöm a szavaid – felelem, de ettől többet nem említek. Mikor a következő szavak érkeznek tőle, akkor én sem tartom lehetetlennek, hogy járt már északon a Lanur hegységen.
-Számomra sem ismeretlen ez a vidék, sem pedig a többi. – válaszolok a magam módján. Egy időben nagyon sokat utaztam, ami által minden helységet megismertem. Persze a világ változik, így nem biztos, hogy ugyanaz a látványvilág fogadna, mint akkor a vándorlós időszakomban.
-Ez után merre indulunk? Akad még valahol ehhez hasonló portyázó csoport? – érdeklődöm tőle, hogy mire készüljek. Egyáltalán nem nyugtalanságból kérdezem, hanem kíváncsiságból. Szeretném tudni, hogy itt milyen feladatok várnak rám és a többiekre? Vagy most hazamegyünk? A haza szó jelenleg számomra nem köthető semmilyen helyhez.
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-06, 2:10 pm

*Az úrnő, amikor Kimyne szavait hallgatja, megcsóválja finoman fejét.*
- Visszatérünk az erdőbe, oda, ahonnét jöttünk. Nincs dolgunk távol Izra erdejétől. E csapatnyi ork erdőnk felé közelített, s a közel fekvő falvakat veszélyeztette, de többről nincs tudomásunk.
Ha mind végeztünk, lóra szállunk. Onnantól az Őrzők feladata népünk további védelme.
*Miközben visszaszáll lovára, folytatja.*
- Bizonyára nálatok is meg volt szervezve a védelem, a közösség Őrzőinek beosztása, kiosztva a feladatok, hogy senkinek sem legyen több terhe társainál, de mindig biztosítva legyen a védelem.
Erdőnkben már küzdöttünk meg kósza sárkánnyal, emberekkel, kik betörtek, s nem tartotta vissza őket az erdő riasztó hatása, de még varázstudó sabattik is.
*Eközben a nimfák, akik lovukról leszállva „temették” a holtakat, végeztek dolgukkal, s egyenként szállnak vissza hátasaikra.
A sebesültek is ellátásra kerültek már.*
- Dorala, egyik Őrzőnk is részt vett Ambaronnál a csatában, s megmentett az orkok kardjai elől néhány életet.
Megtesszük, amit tudunk, hogy eleget tegyünk a szövetségnek, melyet még Lanurral kötöttünk, de annyit ne, hogy az ellenség szemét népünkre fókuszálja.
Hosszú lesz még e háború, s nem akarunk annyi kioltott nimfa életet, mint az előzőben.
*Kutatón pillant a hegyi nimfára, miközben két kezével a csuklyát fejére borítja. Még így is feltűnő lehet a csapatnyi női lovas, de rejtve szépségüket talán nem egészen annyira vonzók.*
- Jól sejtem, hogy nem az ifjak közül való vagy?
Kőöklű Kimyne

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-07, 8:34 am

Nézem Elonart, ahogyan megcsóválja a fejét a kérdéseim hallatán. Nem kezdek el szégyenkezni emiatt, mert én jelenleg még csupán vendégségben vagyok náluk. Nem volt még alkalmam megnézni, hogy más nimfáknak mik a szokásaik. Jelen pillanatban tanulok az úrnőtől és a többi nimfától, mert sosem lehet tudni, hogy az életem hátralevő részében mi válik igazán hasznossá.
-Rendben, akkor irány vissza az erdőbe. – nyugtázom előtte, hogy mi a következő lépés. Egyik részről, hogy eszembe véssem a szavait, másik részről hallja a parancsolóm, hogy nem vagyok engedetlen típus. Tudom, hogy mi az a rend és fegyelem. Követem a példáját és felszállok Mithä hátára, miközben a többi okítást hallgatom tőle.
-Jól gondolod, csak éppenséggel egy hegy könnyebben védhető, mint egy nyílt terület. Több személy kell hozzá, hogy biztonságban érezze magát az ember. Én szintén küzdöttem sárkánnyal, orkokkal és trollokkal. Ezen felül nincs olyan faj, amiről ne tudnék. – mondom el a saját véleményem, közben a többiek szintén felszállnak a  hátasaikra. Tovább hallgatom az úrnő szavait, hogy vannak köztük szintén bátor nimfák, akik megmutatják talpraesettségüket. Biccentek a fejemmel, hogy megértettem a mondandóját. Elonar következő mozdulatát nehéz lesz utánoznom, mert nekem nincs olyan öltözetem, amivel elrejthetném. Tán az adhat kiábrándulást a nézelődő egyéneknek, hogy az egyedi sziromruhámon vér található, ami egyenesen szembeáll a szépségemmel. Mikor rákérdez a koromra, akkor először engedek meg magamnak egy halvány mosolygást, amit egyenesen neki címzek.
-3749 éves vagyok, így bizonyára teljesen kizárható az ifjúság. – mesélem el, hogy valójában milyen sok dolgot élhettem át ez idő alatt. Fogalmam sincs, hogy náluk vannak e hozzám hasonló nimfák, vagy éppenséggel a háborúzások miatt kiperegtek.
- Szóval, van mit mesélnem, mikor eljön az idő. – szólok hozzá, majd bölcsen hallgatok. Kíváncsi vagyok, hogy Elonar miként fogadja tőlem ezen szavakat és egyben Őrzői.
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-07, 1:38 pm

*Az úrnő csupán tagadásból csóválta a fejét, s nem rosszallásból Kimyne korábbi kérdéseire.
Feltett szándéka jobban megismerni ezt a hegyi nimfát, mert igen erős bemutatkozása volt ez egy tapasztalt Őrzőnek.
Nem kertelt, hatékonyan, s ellentmondást nem tűrően rendezte az orkokkal kibontakozó viszályt.*
- Ezért van erdőnknek felhasználható védelme. Miként a hegyekben az élet, s a hegyek maguk is, az erdei élet is része az Őrzők alkotta védelemnek, s így szervezve igen hatékony lehet mindkettő.
Mégis minden a nimfákon múlik, akik e védelmet alkalmazzák.
*Mosolyodik el lágyan az úrnő.
Nincs szándékában szembeállítani vele különböző területek Őrzőit, inkább a párhuzamokat próbálja kiemelni. Másképp lehet óvni egy szurdokot, vagy barlangot, másképp egy tó környezetét, s megint másképp a ligetek, erdők világát, ám ami közös mindezekben az azokat védő nimfák.*
- Azt mondják, az ifjúság a lélekben kezdődik és múlik el, s nem a testben.
Amíg annak érzed magad, ifjú maradsz.
*Mosolyodik el Elonar ismét, miközben megbizonyosodik a hegyi nimfa koráról.
Őrzői azonban alig néhány kivétellel ifjabbak, mint az úrnő, aki maga sem túl idős még.
Akad még azonban közöttük is tapasztalt, s több ezer évet élt nimfa, hiszen, bár a háború sokakat vett el tőlük, sosem látott pusztulását okozva a természetnek, mégis akadtak, akik túlélték, s akikre építeni lehetett az eljövendő kort.
A közelben lovagló nimfák közül több is leplezetlenül figyeli Kimynét, s csodálkozva hallgatják beszédét Elonarral.
Ők az ifjabbak közül valók, nem egynek már emberi apja volt.
Az erdő fái mind közelebb kerülnek, s így Kimyne ismét megfigyelheti emberi szemnek rémületes formáikat, sötét kontrasztjaikat, melyek elültetik a félelmet azokban, akik behatolni szándékoznak oda.*
Kőöklű Kimyne

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-08, 7:04 am

Mikor elkezd mesélni Elonar, akkor a figyelmem nála összpontosul. Kíváncsi lennék arra, hogy miben különbözik a védelem a hegyi nimfákhoz képest? Egyelőre nem kérdezek rá, mert jobb, ha visszatérünk az erdő mélyére. Ott legalább nincs a nimfa kitéve a különböző idegen tekinteteknek. Természetesen engem nem zavar, mert kétszáz évig csakis azokat érezhettem magamon. A különböző fajú és szándékú alakok, akiknek a szépség érzetét minden valószínűség szerint feljebb toltam. Témát váltunk, ami nincs ellenemre. Az ifjúság kérdésében szerintem egy nézetet vallunk, így egy mosollyal adom tudtára, hogy tisztában vagyok vele.
- Nagyon jól tudom, hogy lélekben keresendő, s elhiheted nem véletlenül indulok újra útnak. – mondom el neki, hogy az otthon elhagyása minden valószínűség szerint az ifjú lelkületemnek köszönhető. A kíváncsiság, a kalandvágy és az új ismeretek befogadása. Tán ez emel kissé a többi nimfa fölé, hogy sok tapasztalatom van, amit a e világ egyes tájain volt alkalmam megismerni. A beszélgetésünk leülepszik, így kap szerepet a nézelődés. A nimfáknál nehéz megállapítani a másik korát, mert mindegyikünk egy bájos nő. Hosszas megfigyelés után veszem észre, hogy a legtöbbjükben felfedezhető emberi vonás. Magyarán az apjukból örököltek némi dolgot, de leginkább az anyjuk szépsége dominál. Én egy elf apával büszkélkedhetek, de ennek ellenére kellemes karcsúsággal rendelkezem. Az elmélkedésemből a környezet félelmetes látványa ragad vissza a valóságba. Kezdem érteni, hogy mit ért azon az Úrnő, hogy felhasználható védelem. Egyáltalán nem vagyok megrémülve az erdőtől, annak ellenére, hogy én hegyi nimfa vagyok. Természetesen jobban szeretem a dimbes-dombos vidékeket, meg a magas bérceket. Visszatérve az erdőre és annak rémisztő külsejére azt biztosan állíthatom, hogy csak a legbátrabbak képesek átküzdeni magukat. Ha pedig sikeresen megérkeznek, akkor pedig szembesülniük kell a tényleges Őrzőkkel és azok természetes szépségükkel.
- Kellemes erdő, s nagyon friss itt a levegő – jegyzem meg Elonarnak, aki mellett haladok. Néha megsimogatom Mithä nyakát, hogy igazán jól viselkedik. Én számára csak egy idegen nimfa lehetek.
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-08, 2:41 pm

*Az erdő külseje a helyi nimfáknak nem is tűnik fel. Megszokták, szeretik, hiszen, mint bizonyára Kimyne is hamarosan, mögé látnak, s szeretik a természet szinte érintetlen szépségét, az életteli, dús növényzetet.
Az úrnő kellemes mosolya a válasz az ifjúságról alkotott nézetek hasonlóságára.
Valóban, sok nimfát hajt a kíváncsiság, hogy megismerje a külső világot, s ebben ő, s népe sem szokta korlátozni őket.
Mégis sokan vannak, akik sebzett szívvel térnek vissza, szerelemmel, csalódással terhelve.
S van, aki úgy tér vissza, hogy már egy új életet hordoz a szíve alatt.
Ez is ára annak, amik, s annak, amilyennek Izra teremtette őket.
Az úrnő gondolatait népe sorsa tölti be hamarosan, az erdő biztonsága, amelyet megóvni akarnak a külső támadások ellen, s a háború, amely még csak csekély mértékben érintette őket, de ott settenkedik küszöbükön.
Gondolataiból éppen a hegyi nimfa szavai ragadják ki. Társai eddig is halk beszélgetésbe, avagy szintén hallgatásba merültek.*
- Valóban, nekünk ez életelemünk. A fákkal együtt élünk, az aljnövényzettel, s a bennük élő állatokkal, még az emberek által kártevőknek tekintettekkel is.
Csak egy nimfa tudja átérezni, mit is jelent együtt lélegezni a környező élettel.
Őrzőink annyira együtt élnek vele, hogy amikor valaki legyőzi félelmét, s mégis behatol, már az erdő is akadályokat gördít elé, hogy nehezítse haladását.
*Látva, hogy Kimyne a lovat simogatja, újra megszólal.*
- Mithä és még jó néhány társa szövetségesünk, Thalion nagyúr, az elfek urának ajándéka népünknek. Hozzánk hasonló szellemben tenyésztik, s nevelik őket, egy nimfa számára teljesen természetes társ.
Kőöklű Kimyne

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-09, 12:49 pm

Egyre inkább beljebb hatolunk az erdőben, miközben hallgatom Elonart. Tekintetem néha elkalandozik, hogy jobban szemügyre vegyem azt, amit szemem előtt látok. Próbálom beleélni magam egy eltévedt ifjú ember helyébe, akinek fogytán az étele és a folyadéka. Végiggondolom, hogy milyen hatást nyújt számára ez a sötét sűrű erdő. Úgy vélem, hogy körülbelül olyan, mint a pókhálóba akadt lepke esett. Vergődik, amit a pók vagy észrevesz vagy sem. Kettő közül talán az utóbbi rosszabb. Valahol az erdő mélyén meghalni nem a legkellemesebb álom. Én sok évet eltöltöttem az emberek között, azonban szívem nem sebzett, sőt a szerelem érzését sem tapasztalhattam meg. Tán a szerencsésnek mondhatom magam. Eszembe ötlik, hogy nem olyan régen pontosan ezzel az úti céllal indultam el, vagyis a nagy ő felkutatásával. Jelen helyzetben a nimfák közé indulok, ahol nem igen fogok találni férfit.
- A hegyekben leginkább hűs, vagy csípős levegő fúj. Minél feljebb halad valaki, akkor annál kevesebb védelmet talál a hideg ellen. Ha túlságosan felmerészkedik, akkor hóval és jéggel szintén találkozik. Hólavinák vagy kőlavinák előfordulhatnak, ahol leginkább a megfelelő mozdulatokkal lehet túlélni. Vannak nimfák, akik merészek, de ráfáznak. Vannak természetesen más fajból való kalandorok, akik hasonló sorsra jutnak. Egy régi mondás szerint, aki nem tiszteli a hegy szellemét, annak minden útja veszélyes. – mesélem el az úrnőnek. Megsimogatom Mithä nyakát, hogy ezzel dicsérjem az állatot, hogy megtűr a hátán. Meghallom a beszélgető partnerem szavait, amit először egy biccentéssel fogadok.
- Nos én eddigi életem során nem sokszor ültem állaton. A ló meg kifejezetten nem a hegyi körülményekhez szokott állat. A népemnek igen kevés van belőle. – osztom meg vele ezen tudást, mert nem hinném, hogy rosszul kezelné vagy sötét dolgokra használná fel.
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-10, 4:04 pm

*Az úrnő bólint, mikor Kimyne mesél a hegyi nimfák életéről.*
- Jártam néhányszor a Lanur-hegységben. Olykor rossz volt látni, hogy zsákmányolja ki az ember az erdőt, vadássza le a hegyi vadakat, s hagy maga után kopár, élettelen pusztaságot.
Néha nem is értem, hogyan maradhatott fent egy olyan faj, mely ennyire nem tud a természettel együtt élni.
De a félreértések elkerülése végett találkoztam jó néhány tiszta szívűvel is népükben, s tudom, mint minden faj tagjai, ők is legalább olyan sokfélék.
*Elonar úrnő biccent. Valóban, a ló a sík, legfeljebb lankás vidékeken honos, nem bírja a hegymenetet jól, s a bércek hidegét sem viseli el.
Azonban itt, Középvidéken, de éppúgy na Déli, Keleti, vagy Nyugati szegletben kiváló fajták fejlődtek ki, s alkalmazkodtak élőhelyükhöz is.
Ők nem egy állatként, s nem is szolgaként kezelik őket, hanem partnerként, aki adott esetben az életüket is megmentheti.
Ahogy a nimfák mind mélyebbre haladnak a fák között, idővel egyre több helyi tűnik fel az erdő mélye felé haladva.
Elonart, s kíséretét nem tartja fel a természet, magával egyként tekint rájuk, s szeretettel fogadja be.
Lassacskán feltűnnek a az első épületek is. A fák ágai élő hidakat alkotva tekeregnek a több évszázadot megélt fák között, összekötve a parányi házikókat, hogy könnyű átjárást találjon egymáshoz az erdei népség. Még egy avatatlan szemnek is feltűnne első pillantásra, hogy ennek a nem mindennapi látványt nyújtó alkotásnak a hátterében komoly varázslat áll.
Ebben a fák között megbúvó kis faluban élnek az erdei nimfák, kiket Elonar úrnő irányít.
Egy ház kimagaslik a többi közül, ám még az sem hivalkodó, ugyanúgy illeszkedik a faluba, mint a többi. Ez Elonar palotája.
Kőöklű Kimyne

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-11, 11:10 am

Egyet tudok érteni Elonarral, mert meg kell hagyni, hogy a többi faj képviselőinél szintén meg lehet találni a békésebb szándékkal rendelkezőeket. Velük érdemes összefogni, de elég sok pusztító izgágasággal rendelkező emberrel nehéz mit tenni. Az ember védekezik, figyelmeztet és a végén pedig akár háborúvá és a másik kiirtására való kísérlet következik. Háborúskodni pedig egyenlő azzal, hogy valakinek rossz lesz a dolga a végén, míg a másik ujjonghat örömében. Sok csatát, harcot és veszélyt átéltem, ami pontosan azt eredményezte, hogy kissé rideggé váltam a szerelemmel kapcsolatban. Nem kerestem a nagy őt, s most meg azon sajnálkozok, hogy nem tettem eddig semmit fajom fennmaradása érdekében.
-Egyetértek veled, de igen kevés nemes lelkűvel lehet találkozni a világban. A többség viszont elnyomja őket, vagy éppenséggel önbizalom hiánya miatt nem érzik magukat alkalmasnak arra, hogy vezetők legyenek. Azonban azt be kell látni, hogy sosem jöhet létre a tökéletes békesség, mert összezördülés mindig lesz. S mindig vannak arra hajlamos személyek, akik a kicsi dolgokból nagy gondokat gyártsanak. – mondom beszélgető partneremnek, aztán egy jó darabig beáll a csend közöttünk. Figyelmem az erdő változását nézi, hogy a későbbiek folyamán el ne tévedjek. Bár igaz, nekem nem kell attól tartanom, hogy az erdő ellenem fordul. Mondhatni szokom ezt a terepet. A hegyek rendszerint kopárak, s csak itt ott látható egy kisebb fenyves. Nehéz hely, ahol minden hegyi nimfa lába megerősödik. Hozzászokik a köves talaj adta nehézségekhez, emellett a hegyek tetején tapasztalható nehéz lélegzéshez. Hamarosan megpillantom az erdei nimfák lakóhelyét, ahol imitt amott kisebb házikók formájában megmutatkoznak. Mikor meglátom a kicsit impozánsabb épületet, akkor felmerül bennem egy kérdés.
-Úrnőm, én hol fogok lakni? – teszem fel a kérdésem, miközben tovább gyönyörködöm a házikók szépségében.
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-11, 1:22 pm

*A természetes híd, amin átjutnak, a fali közepére vezet.
Nem mondhatni, hogy a nimfák nem lennének kíváncsi teremtmények.
Az idegen nimfa, aki az Őrzőkkel együtt érkezik vissza, felbolydulást okoz, és sokan abbahagyják tevékenységüket, hogy megfigyeljék, a hegyi nimfát. Oda azért nem csődülnek a csapat köré, csak figyelnek, és kicsivel később visszatérnek dolgukhoz.
Mindenkinek megvan a maga feladata, amivel épp foglalkozik, miközben a lovasok is leszállnak hátasaikról.*
- Ha huzamosabb ideig maradsz nálunk, lesz saját házad itt, de kell egy kis idő, míg előkészítik.
Addig, ha nincs ellenedre, elszállásollak az enyémben.
*Néhány könnyű ruhába öltözött nimfa érkezik a lovakért és vezetik el magukkal.
Az ő öltözékük már nagyon is hasonlatos Kimyne ruházatához.
Az Őrzők is szétszélednek, ki-ki a dolgára, miközben néhány helyi nimfa könnyű, varázslatos dalra fakad, hogy jobb hangulatúvá tegye munkáját.
Az úrnő tudja, hogy idő létrehozni a fák segítségével egy új házikót, épp ezért is szállásolja el ideiglenesen a hegyi Őrzőt magánál.
Egy szőke, göndör, hosszú hajú nimfa siet elé.*
- Szólj, Kitana!
- Úrnőm, távolléted alatt nem volt idegen mozgás az erődben, sem pedig a közvetlen közelében. Örülök, hogy épségben visszatértetek mind.
- Köszönöm, Kitana. Ő itt Kimyne.
- Üdvözöllek Izra erdejében!
*Köszönti a nimfa az Elonar oldalán lévőt, majd komoly arccal távozik.
Az úrnő néz még utána kicsit. Emlékszik rá, milyen súlyos árat fizetett a szerelemért, pedig a lány egy félig nimfa származású férfiba szeretett bele.
Maguk is becsülték, mert tiszta szívű, becsületes férfi, mégsem maradhatott köztük.*
Kőöklű Kimyne

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-11, 2:36 pm

Egy kisebb hídon keresztül érkezünk meg a falu közepére, miközben én a környezetemet figyelem. Érzékelem magamon a sok kíváncsi nimfa tekintetét, ahogyan végigmérnek tetőtől talpig. Nem nehéz engem felismerni, mert a bőröm jóval sötétebb árnyalatú, míg a helyiek világosabbak. Nem nézek rájuk csúnyán, sőt mindenkit egy barátságos mosollyal köszöntök. Szerencsére jó azt tapasztalni, hogy nem állandó ideig figyelnek, mint a kocsmában szokás, hanem visszatérnek a napi tevékenységükhöz. Mindenki megáll, így követem a példájukat. Leszállok a lovamról, mert szeretném használni a lábam. Meghallom az úrnő szavait, amire rögtön válaszolok.
- Ha nem vagyok terhetekre, akkor szívesen maradnék itt huzamosabb ideig. A te házadban? Biztosan érdemlek én akkora kegyet, hogy hajlékodban kapok szállást?   – szépen szólok hozzá, miközben Mithä-nak a helyét keresem. Nem tudom, hogy hová rakhatnám e nemes jószágot. Egyik részről fogalmam sincs, hogy itt van e egyáltalán istálló és ki szokta az állatokat gondozni? Úgy érzem a többi nimfa igen csak megorrolna rám, ha tudnák, hogy egy idegen nimfa  az úrnőjükkel van egy házban. Az Őrzök hamarosan szétszélednek, én pedig Elonar közelében maradok. A saját házzal kapcsolatban viszont eszembe jut pár dolog. Elsősorban én nem szeretnék túl nagy házat magamnak.
- Úrnőm! A házzal kapcsolatban lenne pár kéré... – mondom felé, azonban egy szőke göndör hajú nimfa érkezik hozzá, akit Kitanának neveznek. Nem szólok semmit, hanem hagyom őket beszélni. Mikor bemutat neki, akkor egy visszafogott mosolyt küldök neki. Végigmérem tetőtől talpig, aztán csak akkor válaszolok.
- Köszönöm. Örülök, hogy megismerhetlek. – távozik végül, így megpróbálkozom újból a házzal kapcsolatban beszélni Elonarral.
- Szóval a házammal kapcsolatban annyi kérésem lenne, hogy az első szintet készítsék csak el. A többit bízzák rám, mert én nyugodtabban alszok mélyebben – magyarán minden valószínűség szerint én nem az ég felé fogok építkezni, hanem a föld alá. Természetesen meglátom, hogy milyen területen lesz felépítve az én lakásom, s annak megfelelően fogom kialakítani a saját otthonom. Még mielőtt kimenne a fejemből, akkor szeretnék megmosdani, mert véres vagyok és a hosszú utazástól piszkos.
- Most ha megengeded, akkor szívesen vennék fürdőt. S ha igazán nem nagy kérés, akkor szívesen fogadnék egy nimfát, aki megmosná a testem. – tárom elé az igényeim. Hogy miért kell egy másik személy, hogy megfürdessen? Mert a hegyi nimfák között egy régi szokás, hogy a harctól és vándorlástól megfáradt társakat kiszolgálják. Én meg vagyok annyira régies, hogy eme szokásaimhoz ragaszkodjak. Kíváncsian várom, hogy az úrnő mit fűz ezekhez a dolgokhoz.

A hozzászólást Kőöklű Kimyne összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2015-05-22, 11:56 am-kor.
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-12, 1:41 pm

*Miközben kérdez tőle Kimyne, az egyik nimfa mosolyogva nyúl a ló kötőfékéért, hogy elvezesse oda, ahova a többi hátast vitték társai.
Az erdő, és a nimfák városa sok csodás és varázslatos helyet rejteget, amit érdemes felfedezni.
Ilyen az a hely is, ahová a lovakat vezetik.
A nimfáknál értelmes, teremtett lények nem élnek szorosabb kapcsolatban a természettel, s ez jól látszik már csak abban is, ahogy városukat kialakították, mert az távol áll az építkezéstől.
Izra hatalmat adott nekik, szoros kapcsolatot a természettel, s az ehhez tartozó varázslatokat is.*
- Méltányos kérésed. Mint látod, itt nem építjük a házakat, hanem az erdővel közösen alakítunk ki hajlékokat, ehhez az erdő saját maga enged át nekünk anyagot, ha kell, átalakítja magát, amiért mi nagyon hálásak vagyunk neki.
S azért, hogy hajlékomban szállásollak el, nem sértődnek meg rád. Tudják, bármelyikükkel megtenném, ha Ritalea úgy hozná.
*Az első meglepetés az úrnőt az utolsó kérésre éri, s pillantása is kérdővé válik.
Nem tudja, mily megfontolás rejlik a kérés mögött, hiszen a harcok után egymást csupán akkor fürdetik, ha a sebesülés okán a nimfa nem tudná egyedül elvégezni a tisztálkodást.
Ez talán különbözősége a hegyi nimfák szokásait és az erdeiekét tekintve, habár ha az úrnő kérnék, biztosan lenne, aki vállalja ezt a feladatot, még az sincs kizárva hogy lenne, aki örömmel.*
- Talán súlyosabban is megsebesültél?
Ha igen, kérlek, mutasd sebed és ellátjuk. Egyébiránt, ha szükséged van rá, biztosan akad olyan, aki vállalja.
*Teszi még hozzá.*
Kőöklű Kimyne

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-13, 12:33 pm

Miközben beszélgetek, akkor egy nimfa nyúl oda a ló kötőfékéért, amitől én rögtön felfigyelek. Egy rövid ideig szemeimmel nézem, aztán végül elengedem Mithä-t, mert megérdemli a pihenést. Egy darabig nézem, ahogy el lesz vezetve egy számomra ismeretlen helyre. Nincs időm tovább foglalkozni e kérdéssel, mert nekem jutnak eszembe bizonyos dolgok. Vendégként úgy lenne illendő, hogy nem szólok bele az egészbe, ám én ragaszkodom a saját kényelmemhez és jól megszokott dolgaimhoz. A házzal kapcsolatos dolgokra csupán bólintok egyet, mert másképpen nem lehet hozzáállni. Nem kerüli el a figyelmem, mikor az utóbbi szavaimra kérdő pillantással ajándékoz meg. Nem tudom neki elmagyarázni a dolgot, mert ő kezd el beszélni hozzám. Mikor sebesülést feltételez, akkor tagadólag ingatom a fejem.
- Nem, egyáltalán nincs sérülésem. Csupán a régi szokásaim rabja vagyok. Nálunk hegyi nimfáknál e szokás alakult ki, hogy a megfáradt és vértől piszkos harcosokat a friss és üde otthoniak kedveskednek és segítenek nekik a megtisztulásban. Néha jó a magány, ám azonban jobban értékelem a társaságot. Mindenesetre köszönök mindent. – szólok hozzá, miközben végigfuttatom a tekintetem a környezetemen.
- Ha szükség van rám úrnőm, akkor tudod merre találsz. – ezzel egyetemben lelépek, hogy megfáradt léptekkel induljak el a házába. Út közben nézem a különböző nimfákat. Mikor megpillantom azt a nimfát, aki segíthetne nekem, akkor megállok.  Egyelőre távolról nézem, hogy mit csinál jelenleg. Öt perc után lépek hozzá egy kedves mosollyal.
- Szia! A nevem Kimyne. Azért jöttem ide hozzád, hogy segítségemre légy a fürdésnél. Volna kedved elvállalni e feladatot? – teszem fel neki a kérdést, amire választ várok.

A hozzászólást Kőöklű Kimyne összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2015-05-22, 11:56 am-kor.
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-13, 1:27 pm

*Az úrnő maga nincs, mit reagáljon Kimyne válaszára.
Nimfáinak szabad akaratuk van, épp ezért nem tiltotta meg soha senkinek, hogy elhagyja az erdőt, még akkor sem, amikor férfit választottak maguknak, akivel össze akarták kötni életüket.
Természetes, hogy ebben a helyzetben a várható eseményekről is tájékoztatta őket, kedvesen, de határozottan, hogy tudják, mibe vágnak bele.
Kitana az egyike azoknak, akik végül emiatt döntöttek a maradás mellett, de sokan vannak, akik soha nem tértek vissza, és olyanok is, akik meghalni érkeztek.
Amikor családjukat elveszítik, a halandó emberek, azok magjai kihalnak, s a nimfa felett még alig telt el némi idő, kihuny, az, amikért elhagyták népüket, s ekkor sokan vannak, akinek szívük is megszakad a fájdalomtól.
Elonar mégsem tilthatja nekik meg, ha szerelmesek, hogy szívük szerint éljenek, így nem tiltja meg Kimynének sem, hogy fürdőtársat keressen magának.
Meghajtja fejét, s egy mosollyal búcsúzik ideiglenesen a hegyi nimfától. A házát megismeri, s a vendéglakot is megmutatják majd neki.*
- Fürdés után örömmel látlak egy teára.
*Majd maga könnyed léptekkel halad előbb meghallgatni a már gyülekezőnimfákat. Kinek, mi dolga van vele, hamarosan kiderül, de tudja, hogy nem is olyan sokára maga is fürdőt vesz majd, s utána jöhet a tea.
A hegyi nimfa által választott lány hamarosan felfedezi, ahogy az idegen figyeli őt, s miután oda is megy hozzá, nagyon enyhe zavarban, de felé fordul.*
- Szia! Liliana vagyok. Szívesen segítek.
*Ha elindulnak együtt, még feltesz egy kérdést.*
- Ugye te vagy az a nimfa, aki odakint csatlakozott az úrnőhöz?
Kőöklű Kimyne

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-14, 7:52 am

Elonar nem igazán reagál a szavaimra, így elsősorban átgondolom magamban, hogy helyes e ragaszkodnom a berögződött otthoni körülményekhez? Ekkor jövök rá, hogy tiltó szavakat sem ejtett ki ajkain, de még mozdulataival sem utalt arra, hogy rossz úton járok. Egy mosoly keretében távozik az úrnő, miközben én hasonlóképpen meghajolok előtte. Míg hallható távolságon belül vagyok, akkor megadom a válaszom a teázásra.
- Mindenképpen ott leszek – mondom határozottan, aztán elindulok a házába, hogy ott berendezkedjek arra az időre, míg nem lesz saját otthonom. Nyugodt léptekkel haladok az utcán, miközben nézem a nimfákat, hogy miképpen végzik a napi teendőiket. Kiszúrok magamnak egy igazán bájos, szelíd tekintetűt, így lassan megközelítem. Látom rajta, hogy zavarban van a lényemtől. Legszívesebben elkapnám a kezemmel a kezét, de látom mennyire tiszta és ápolt. Nincs szívem bepiszkolni. A kérdésemre pozitív választ kapok, a nevét viszont megjegyzem. Mikor meghallom a kérdését, akkor rámosolygok.
- Igen, én vagyok az, Liliana – válaszolok neki. Megindulok az űrnő házához, ami egyre közelebb kerül hozzánk.
- Milyen itt az élet? Nehéz vagy könnyű? – érdeklődöm tőle, mert kíváncsi vagyok, hogyan tudnak itt élni? Tekintetem közben az egyes épületeken pihen, hogy megfigyeljem azoknak egyedi kialakítását. Ekkor veszem észre, hogy megérkeztünk. Előre engedem Lilianát, hogy mutassa az utat.
- Sötét Bunri olajotok van? Mert szeretném, ha az kerülne bele a fürdővizembe. – mondom el neki az igényem egy kellemes mosollyal. Ha nincs, akkor nem leszek csalódott. Ha megérkezünk a vizes dézsához, akkor én minden szó nélkül dobom le a ruhám, ami éppenséggel egy ideje már nagyon nehéznek bizonyult. Leginkább a fáradtság, egyben a mosdatlanság érzése miatt. Liliana megpillanthatja páratlan szépségem, s formás nőies vonalaim. Emellett biztosan észreveszi azon sebhelyeim, amik egy jó ideje a testemen nyugodnak.
- Nos szeretném, ha alaposan levakarnád rólam a koszt. Közben beszélgethetünk. Mivel foglalkozol? – kíváncsiskodok, miközben a dézsa melletti székre leülök. Ezzel egyetemben nézem, hogy Liliana miként fogadja, hogy egy idegen nimfát kell megfürdetni.

Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-14, 1:29 pm

*S való igaz, a nem válasz meghagyja a szabadságot, hogy tegyen belátása szerint. A hegyi nimfa így is tesz, s az úrnő intézheti ügyeit, amint eltervezte.
Nem tart egyetlen nimfától sem Izra erdejében, nehéz ebben a közösségben olyat tenni, amire ne derülne fény.
Liliana a kérdésre odapillant Kimynére és csendes választ ad neki, ajkain halvány mosollyal.*
- Csendes és nyugodt életünk van. Az erdő ad elegendő munkát nekünk és ellát mindennel, amire szükségünk lehet.
Így könnyű élni.
*Előrelép Elonar otthonában, hogy maga mutassa, merre is van a vendégek számára fenntartott rész, a Kimyne biztos lehet benne, ezt a helyet, bár tiszta illat lengi be, s gondozott, nem sűrűn használják.*
- Mi nem tartunk, de használunk fürdősókat, amiket magunk készítünk és a déli szeglet nimfáitól van menioni olajunk, amely idézi a meleg vidékeket simogató napot.
Szívesen teszek bármelyikből és tudom, hogy ezekből az úrnő is tart.
*A vizes dézsába eközben vizet hoz, melyet a közeli tűzhelyen forral meg varázslatosan gyorsan.
Nem tudja mennyire meleg kell legyen, de Kimyne mezítelen, formás testét már kendőzetlenül pillantja meg, s szava el is akad rövid időre.
Nem öltöznek túl az erdei nimfák, így nem szokatlan egymás testét látni, de a hegyi nimfáé mégis más, szép, mégis ruganyos, s erőt sejtet.
A sebhelyek pedig a harcokban részvételét mutatják, s azt, hogy közel sem sebezhetetlen.
Nincs hideg, így a vendég nem fázik meg, s Liliana sem érzi szükségesnek, hogy betakarja, míg egy egész kis méretű zsilipet megnyitva forrásvíz érkezik a dézsába. Melléönti a meleg vizet.*
- Mindenkinek más feladata van, s mind kapunk az erdőből egy szeletet, melynek gondozása a mi feladatunk. Emellett én, több nimfával együtt a helyi állatvilággal is törődök. Nem is tudod elképzelni, milyen érzékenyek tudnak lenni a szeretetre.
*Mosolyog zavartan. Nem tudni, az teszi, hogy magáról kell beszélnie, avagy a hegyi nimfa szépsége okozza a zavart, netalán a fürdetés ténye.*
- És te? Őrző vagy? A sebeiden úgy látom, sokat harcoltál már életedben. Izgalmas és veszélyes lehet így élni….
*Természetes zavara egyenlőre nem enyhül, de előkészíti a sókat, a dél olajat is, s egyúttal egy természetes anyagú kendőt is, valamint törölközőt. Könnyed mozgással sürgölődik, talpa szinte nem is éri a talajt.*
Kőöklű Kimyne

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-15, 6:25 am

Várom Liliana válaszát, amit kis idő múlva megkapok, ráadásul mosollyal ékesítve meséli el. Szeretem ha egy nimfa vidám és jókedvű, így én szintén bevetem bájos mosolyom, amivel őt célzom meg. Jó hallani, hogy itt az erdő szívében semmiben sem szenvednek hiányt. Az a fontos, hogy ne kelljen napokat menniük az élelem után. Mikor Elonar otthonába érkezünk, akkor ő előre lép, hogy magabiztosan mutassa meg a helyem a házban. Nem maradok le tőle, hanem szelíd háziállatként követem őt. Eszembe jut a fürdőzéssel kapcsolatban egy kérdés, amit felteszek neki. Hamar megtudom, hogy ők nem tartanak olyat, amire nekem szükségem lenne. Elkezdek gondolkozni, majd átadom magamat az újdonságoknak.
- Szeretném kipróbálni a fürdősót, amit itt helyben készül. – adom tudtára, hogy melyiket kérem a fürdővizembe. Ő szorgosan dolgozik, én pedig közben meztelenre vetkőzök, majd leülök a közeli székre. Nézem Liliana munkásságát, ám látom rajta, hogy megakad a tekintete az ápolt, gyönyörű testemen. Nem vagyok makulátlan, mert vannak sebhelyeim. Otthon mindig azzal viccelődtek, hogy én egy elveszett nimfa harcos hercegnő vagyok.  Mikor a dézsába megérkezik a víz, mellé a forróvíz, akkor felállok a székemről és a dézsához sétálok. Ott állok mellette, miközben egy kedvesen nézek rá, emellett hallgatom a mondandóját. Igazán érdekesen hangzik, amit velem közöl. Sikerül megint a gondolatok világába terelni. Északon tudomásom szerint mi szintén tettünk a környezetünkért. Nagyobb csoportokba verődve rendeztük a tájat. Feltűnik nekem a zavartsága, ami megragadja a figyelmem. A kérdését hallom, amire könnyedén válaszolok.
- Őrző vezér voltam régen. Valóban edzett vagyok harc terén, de én sosem nézem le a másik felet. Legyen az ork, vagy más fajból való. Veszélyes valóban, mert vannak szorult helyzetek. Hogy izgalmas lenne? Tán egy őrültnek igen, de ettől függetlenül én a béke pártján állok. – fejtem ki a saját véleményem neki, miközben látom az arcán, hogy zavarban van. Mikor éppen mellettem halad el, akkor lágyan elkapom a kezét és magam felé fordítom.
- Mi zavar téged jelenleg? Meztelenségem vagy az, hogy nemsokára hozzám kell érned? – teszem fel a kérdésem, miközben ezzel egyetemben bújok hozzá teljesen. Magamhoz ölelem, sőt egy öt percig a karjaim fogságában tartom. Merem remélni, hogy ezt követően nem lesz ennyire kipirulva. Érezhette a búja kebleim kellemes telt méretét, s azok puhaságát. Belépek a dézsába, s elégedetten szisszenek fel a meleg víz miatt. Beleülök, aztán Lilianára nézek.
- Gyere nyugodtan, nem harapok. Érezd magad megtisztelve, hogy hozzám érhetsz. Másoknak nem igazán adatik meg ölelésen túl, egyéb érintkezés. Ne érts félre, nem saját nemembe szeretnék szerelmes lenni, csupán egy erősebb kapcsolatot kialakítani veled. Egy ideig itt fogok élni, így számíthatsz rám. Emellett ha szeretnéd, akkor én megfürdetlek úgy, ahogyan most te fogod tenni.

A hozzászólást Kőöklű Kimyne összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2015-05-22, 11:58 am-kor.
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-16, 3:42 pm

*Liliana a fürdősót is a vízbe helyezi, s hogy haladjon a dolog,a meleg és hideg víz találkozásánál, ahol a forrás vize a dézsába ömlik, fel is veri, s a víz hamarosan illatos, tiszta illató habot lebegtet.
Kimyne válaszát hallgatja az erdei nimfa és tisztelet is vegyül pillantásába, amivel az Őrző vezér szemébe néz.
Nagy dolog a felelősség, s épp ezért is tisztelik annyira Elonart, aki mindannyiukért felelős, Izra erdejével egyetemben.
Jól tudja minden nimfa, hogy a környezet nélkül, amihez Izra törvénye köti őket, egyikük sem élhet, s e gyönyörű kettősség az, ami egyik lényege a nimfa létnek.*
- Tiszteletre méltó dolog ekkora felelősséget vállalni…
*Nem sokkal később fogja meg vékony kezét a vendég és a lány zavartan csillanó szemmel néz rá.
Maga sem tudja, mi zavarja, s azt sem, hogy mit is válaszoljon a hegyi nimfa kérdésére. Talán tiszteletlenség lenne válasz nélkül hagyni a felé intézett kérdést, mégis az elején némileg feszesen áll az ölelésben, de mivel az Őrző nem akarja elengedni, s ő nem tesz kísérletet a szabadulásra, lassan ellazul teste, s átadja magát az ölelésnek.
Kebleik egymáshoz nyomódnak, érzi a vendég lélegzetét, melegségét.
Abban biztos, nem a mezítelenség teszi, hiszen egyikük sem takargatja magát, s talán részben ez is hat a férfiakra, ahogy régen is hatott, a mikor birtokolni akarták Izra leányait.*
- Talán…az érintés maga az…
*Találgat, majd nem sokkal később már mosolyogva engedi el a nimfát.
Végülis nincs mitől zavartnak lennie, éppúgy Izra leánya Kimyne is, mint ő, s éppúgy gyönyörűek, mint minden nimfa. Sebeitől sem fél, ápolt ő már sebesült nimfákat, kik az erdő védelmében szerezték sebeiket, s azok még nem hegek voltak.
Első gondolata a fürdető, melyet most markába vesz, s megmártja a meleg vízben, míg másik kezének ujjaival megsimítja az egyik heget az Őrző testén, s hozzákezd a finom bőr tisztává varázsolásához.*
- Kedves és egyben határozott is vagy, Kimyne.
Kőöklű Kimyne

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-17, 9:22 am

Nem kerüli el a figyelmem Liliana tekintete, amivel engem ajándékoz meg. Jól tudom, hogy leginkább a rangomnak jár eme tisztelet. Mivel kiváltam a hegyi nimfák csapatából, így rögtön elvesztettem a vezetői szerepemet. Egyben számukra többé már nem leszek védelmező, csupán egy vándor, aki szeretné megtapasztalni Lanuria csodáit és másokon segíteni. Ez az első hely, ahol megszállok huzamosabb ideig és belefolyok a mindennapjaikba. Úgy érzem, hogy jó döntést hozok és sosem fogom megbánni. Látom a tekintetében a zavartságot, amit lehet megint az érintésem okoz vagy más. Ekkor döntök úgy, hogy meglepem kedveskedésemmel, ami leginkább egy meleg ölelésben kívánok kifejezni. Mikor találgatni kezd, akkor elmosolyodok. Addig marad az arcomon az a szép ív, míg nem ő meg nem látja, magyarán az elengedés után pár másodpercig. Belépek a dézsába, majd elmerülök a vízben. Nem kell sokat várnom rá, hogy Liliana munkájához lásson. Rögtön az egyik hegem támadja meg, aminek hála kisebb búja sóhaj tőr fel belőlem. Felállok végül, hogy könnyebb legyen neki dolgozni. Mindenesetre különböző hangtónusú sóhajtásokkal fogam a fürdetését. Elvégre nő vagyok, aki érzékeny az érintésekre. A hegeim meg kifejezetten a gyenge pontjaim. Néha beleülök a vízbe, hogy a rólam ledörgölt koszréteg a víz segítségével lejöjjön. Nem szólok semmit, csupán hagyom a köztünk levő csendet dolgozni. Kellenek az ehhez hasonló pillanatok, ha jó barátnők szeretnénk lenni. Végül csak megtöröm e nyugodalmat a szavaimmal.
- Nagyon ügyesen tevékenykedsz. Nem véletlenül téged választottalak eme feladatra – tárom fel neki a titkom, hogy nem véletlenül őt kértem fel eme nemes feladatra. Ha végzett a testemre tapadt kosz ledörgölésével, akkor egyszer leöblítem magam, aztán kilépek a dézsából. Rendesen piszkos a víz, én pedig jól érzem magam. Átjárja az egész lényem a tisztaság érzése. Felemelő, ezáltal sokkal élénkebbnek érzem egész lényem. A sziromruhám ki kell mosni, így jelenleg nincs ruhadarab, amit felvehetnék.
- Lili, tudnál nekem keríteni ruhát?   – teszem fel a kérdésem, miközben átfut az agyamon, hogy kedveskedek neki. Odahajolok hozzá és arcára nyomok egy puszit. Mindenképpen megérdemli, ezen felül megjegyzem magamban, hogy tartozok neki egy fürdetéssel. Biztosra veheti, hogy mikor eljön az ideje, akkor én leszek vele ennyire gyengéd.

A hozzászólást Kőöklű Kimyne összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2015-05-22, 12:00 pm-kor.
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-17, 3:52 pm

*Kimyne hallhatóan élvezi a fürdetést és Liliana meg is tesz mindent, hogy ne csak tiszta legyen tőle az Őrző, hanem jól is érezze magát tőle.
Nem csak a vízbe merítkezéskor mosódik le róla a kosz, az erdei nimfa maga is csorgat rá vizet, hogy az végigfolyva a dézsában lévő bőrén lemossa a habbal együtt a vért és a rárakódott port is.
Egymás után mossa le a lány testrészeit, felülről lefelé haladva, elidőzve minden hegnél, melyek régi sebek nyomait jelentik, s ezeket is gondosan megtisztítva.
Már nem hozza zavarba Kimyne testének sem látványa, sem érintése.
Ez megtört az öleléssel és azzal, amikor először megérintette az első heget.*
- Köszönöm!
*Válaszol mosolyogva Liliana, majd még hozzáteszi:*
- Lehet, hogy ebből a szempontból jobban kiismertél, mint én magam.
*Az odakészített törölközőt ráteríti Kimyne hátára, de nem tudja, hogy hagyja-e majd neki, vagy várja-e, hogy szárazra is törölje.
Ha hagyja, akkor megteszi.*
- Itt, a vendégszobában van egy szekrény, nyugodtan választhatsz magadnak. Az úrnő tart a vendégeinek ruhákat, hiszen bármikor megeshet, hogy szükség lehet rájuk.
*Elonar úrnő nem az a fajta vezető, aki szereti egye elefántcsont toronyban elzárni magát a néptől, inkább az, akinek élete szinte nyitott könyv a nimfák számára, s így elég sokat tudnak nem csak arról, hogy mit hol találnak házában, s mi a teendő, ha vendéget fogad, hanem még azokról a titkairól is, amiket talán maga sem gondolna, hogy kitudódnak.
Így bizony sokan meg is értik közülük azt az áldozatot, amellyel az elfek nagyura, Thalion felé érzett gyengéd érzelmeit is háttérbe szorítja a két nép javát szem előtt tartva.*
Kőöklű Kimyne

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-18, 12:31 pm

Mindenhez idő kell, így a másik testének érintésénél hasonló lehet a helyzet. Mikor Liliana belemerül a fürdetésembe, akkor érzem a mozdulatán és egyben tekintetén, hogy kezd engem befogadni és megbékélni velem. Az érintései egyre határozottabbak lesznek, egyben nem hajaz ügyetlenségre. Mikor végez a fürdetésemmel, akkor kiszállok a dézsából, hogy a fürdető partnerem törölközőt terítsen rám. Kiváncsian várom, hogy van e annyi bátorság benne, hogy a törölközéssel szintén megbirkózzon. Nem kell benne csalódni, sőt amikor belekezd a testem törlésébe, akkor segítek neki pár apró mozdulattal a műveletben. Megkérdezem végül ruházat ügyben, majd hallgatom a válaszát.
- Köszönöm a tájékoztatást Liliana. Ne felejtsd el, hogy mikor te leszel piszkos, akkor én jövök neked segíteni. – mosolygok rá, aztán odasétálok a szekrényhez, ahol állítólag a ruhák találhatóak. Elkezdek keresgélni benne egy nekem megfelelő darabot. Van itt mindenféle és fajta színű öltözet, a tarkától kezdve az egyszínűig. Felpróbálok egy bordó egybe ruhát, ami látszólag szemre jónak tűnik, de mellkas tájékon eléggé szűk, ezáltal megnyomorgatja a kebleim. Hamar lekerül rólam, hogy rendezve rakjam vissza. Ekkor pillantok meg egy bükkfalevélből készített elegáns és szolid darabot, de szintén szűknek bizonyul. Végső elkeseredésemben pillantom meg a hófehér színű kaftánt, aminek a szegélye arannyal van mintázva. Gyönyörűnek találom, mégis azt gondolom, hogy hozzám való. Kell hozzá Liliana segítsége. Mikor felveszem, akkor alig érzem a súlyát, kellemes követi érzéki vonalaimnak útvonalát, emellett elég kellemes dekoltázzsal rendelkezik. Amolyan kifejezetten nimfa csábítós öltözet, ami takar, de mégis halványan sejtet a testből. Odafordulok az édes nimfa felé.
- Szerinted jól mutatok benne? – teszem fel a kérdést. Én a tükörben magamat jelen esetben tartom magam olyan szépnek, mint Elonart. Eszembe jut, hogy a hajamat szintén el lehetne készíteni. Legtöbbször magamnak csinálom, de jelenleg kihasználom Liliana segítségét.
- Megfésülnéd hajam? S szeretnék egy nem mindennapi kontyot kapni, amit három apró virágcsattal kérném, hogy rögzítsd
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-18, 1:31 pm

*Liliana elpakolja a fürdető holmit, de félszemmel Kimyne válogatását is követi. A bordó ruha érzése szerint színre nagyon illik a hegyi nimfához, de el kell ismernie, hogy kebel vonalban szűkösnek hat, s ekképp az Őrző keblei felül szinte kibuggyanni látszanak.
Aztán a dézsa vizét is eltávolítja, alul, kiengedve az utolsó adag vizet is.
Közben a vendég már kiválasztja magának az egyik fehér darabot, mely igazán feltűnő tud lenni egy sötét erdőben, s csupán sejteti az alatta rejlő idomokat, ekképp aztán izgalmasabbnak hat, mint a többet mutatók.
A kis erdei nimfa segít neki felölteni, s amikor végre fent van, kedvtelve néz végig rajta.*
- Valóságosan gyönyörű vagy benne, Kimyne!
*Mosolyog. Az efféle ruhákat ő inkább ünnepi alkalomra hordja, de talán épp az új nimfa érkezése az az ünnepi alkalom, mely indokolttá teszi előkerülését.
Tétován néz körbe a szobában, hogy az olyan apró dolgokat, mint amilyen a virágcsat, vagy a fésű, hol is találja. Ennyire azért nem ismerős az úrnő házában, de aztán körbejár, s az egyik kis szekrény fiókjában rá is akad a keresett holmikra.
A ruhára pillantva végül fehér szirmú, arany közepű virágokat mintázó csatokat választ, a melyek bizonyára kiemelik majd Kimyne hajának színét, s a kontraszt tökéletes lesz.
Természetes, hogy nem tesz megjegyzést arra, hogy majd őt is megfürdeti, ha eljön az alkalom, a hegyi nimfa, de azért az ígéret ott marad elméjében és gondosan el is raktározza azt.
Finom ujjai megsimítják a hajat, amikor a fésűt az erős szálak közé ereszti.*

Kőöklű Kimyne

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-22, 7:34 am

Szerencsére nem kell egymagam szerencsétlenkednem, mert Liliana segít felölteni a finom anyagból készült díszes öltözetet. Kíváncsian várom, hogy mi lesz a véleménye arról, hogy miképpen festek benne, mert jelen esetben fontos számomra a megjelenés. Mikor megdicsér engem a szavaival, akkor hagyom ezt a cirógatást, ami lelkemnél szorgoskodik. Odahaza bizony nem foglalkoztunk ehhez hasonló dolgokkal, hogy öltözködés és mások dicsérése. Kemény idők alatt az ember elfelejti a kényelmet, a csodás szavakat és megbarátkozik minden olyannal, ami pontosan az ellentettje.
- Köszönöm neked – szólok oda a nimfa társamhoz, akivel kezdek egyre jobban kijönni. Megfordul a fejemben az, hogy mi lenne akkor, ha hozzám költözne a házam elkészülése után? Természetesen tudom, hogy neki biztosan van egy saját háza, ami szépen be van berendezve. Én mindenesetre vagyok annyira bátor, hogy mindezek ellenére rákérdezzek.
- Lili, volna kedved majd hozzám költözni? – teszem fel a kérdésem, miközben elpirulok egy kicsit és lehajtom a fejem. Félreérthető lehet ez a kérdés, de én egyelőre nem próbálok semmi jelentőséget adni neki. Emellett nem hinném, hogy valahol a lelkem egyik elrejtett zugában a saját nememhez vonzódnék. Nyelek egy nagyot, majd ezt követően várom, hogy megfésülje a hajam. Finoman bánik velem, ezért mindenképpen meg fogom dicsérni őt. Úgy érzem a szépségem újjászületett az ő keze munkájától. Ha végez az én fésülésemmel és minden a helyére kerül, akkor felállok a helyemről, hogy szembenézzek vele. Most már le se tagadhatnám, hogy gyönyörű vagyok. Odalépek Liliana elé, miközben egy belső arra ösztönöz, hogy igazán meglepőt tegyek. Engedek a belső hangomnak, így odabújva a társamhoz két kezemmel megfogom az arcát, aztán a fejem közeledik felé. Nem veszem észre, hogy milyen helyzetben vagyok inkább lopok tőle egy suta csókot Liliana ajkairól. Túlságosan új érzés fut végig rajtam, de nagyon kellemesnek találom. Ettől függetlenül megrémülök magamtól, sőt teljesen elvörösödök, ami a bőrömön nehezebb észrevenni.
- Öhh, nem tudom mit hozhatnék fel mentségemre. – szólok neki, miközben erősen gondolkozok a most megtörtént dolog kapcsán.
- Nekem ez volt az első csókom – vallom be őszintén, de édes pirulós arckifejezésem nem múlik el. Fogalmam sincs, hogy mivel válhatnék újra a régivé. Egy tapodtat sem mozdulok a helyemről, emellett a két kezem partnerem derekán pihen.
- Nem, olyan rég azt mondtam, hogy nem vonzódom a saját nememhez, de lehet hogy tévednék? Mert, mert az ajkaidat finomnak éreztem, akár egy lágy szellővel fújt szilfaerdő – bókolok neki öntudatlanul, sőt végigsimítok az oldalán, míg meg nem érintem egy picit a telt puhasága oldalán. Tudom, hogy menni kellene Elonarhoz, de egy tapodtat sincs kedvem elmozdulni e helyről. Lehunyom a szemem, mint ha csak egy álom lenne. Magamban mondogatom, hogy csak el kell engednem. Így sikerül elválni tőle, miközben megigazítom a félrecsúszott öltözetem.
- Merre szokott Elonar úrnő teázni? Megmutatnád nekem a helyet? – kérem fel őt újra az útba igazításhoz. Közben sikeresen elnyomom magamban azt a bujálkodásra ösztönző ördögi hangot.

// Bocsánat a késedelemért, összesűrűsödtek a napjaim //
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-23, 1:31 pm

//Semmi baj, kedves Kimyne, előfordul. Wink //

*Liliana meglepetten pillant a hegyi nimfára. Hogy hozzá költözni…? Hiszen még csupán ma találkoztak először, s bizony már az is nagy szó, hogy megfürdette. Egészen intim pillanatokba sodorta ez a helyzet.
Kedvtelve néz végig az eredményen, amikor Kimyne haját is befejezi.
A válasszal még most is adós, már ami az Őrzőhöz való költözést illeti.
Ahogy a lány szembeáll az erdei nimfával, egészen közel lép és megfogja az arcát.
Liliana a döbbenettől szinte bénultan áll és nem tudja, mire készül az Őrző.
A csók, amellyel ajkait illeti, meglepi, Kimyne ajkai melegek, puhák, finoman érintik őt, s Lilianán melegség és borzongás fut végig.*
- Nekem is…
*Szól rekedtes hangon, szinte suttogva, miközben ujjával megérinti saját ajkait.
Legalább annyira elfutja a pír az arcát, mint az Őrzőét, s a lány még mindig a karjaiban tartja őt.
Nem tolja el magától, pedig a helyzet talán ezt kívánná. Tisztelet, csodálat és mérhetetlen zavar uralkodik rajta, s még valami más, amire nem talál szavakat.
Pupillái mindkét szemében kitágulnak, s most egészen feketén csillannak a fényben.
Lesüti pillantását, s érzi, amint megsimítja, majd meg is érinti őt a hegyi nimfa kerekded, puha idomain.
Két kezét Kimyne mellkasának veti, érzi telt, feszes, mégis puha idomait, s nincs ereje eltolni őt.
Aztán mégis az Őrző engedi el, s megigazítja öltözetét, miközben Liliana próbálja visszanyerni uralmát maga felett.
A kérdés az, amely végül magához téríti.*
- Odavezetlek….
*Ezzel megkönnyebbülten fordít hátat és indul el. Biztos benne, hogy Kimyne követi, s amikor az úrnő házának konyhájában jelenik meg, már javában forr a víz, s Elonar maga is ott áll mellette.
Ebben a pillanatban, bár, mint mindig, a fekete hajú vezető gyönyörű, öltözéke alapján Kimyne inkább tűnik úrnőnek, mint ő.
Többfajta természetes teafű van már előtte az asztalon, kis, zárható csuprokban, nimfa jelekkel felróva, melyikben mi található.*
- Á, Kimyne, fáradjatok beljebb!
Köszönöm, Liliana!
*Az utóbb nevezett meghajtja fejét az úrnő előtt, s hosszú pillantással búcsúzik a hegyi nimfától.
Kiérve az utcára, mélyet szippant az erdő illatos levegőjéből, s ismét elpirul, amikor a történtekre gondol.*
- Jól esett a fürdő, Kimyne? Úgy látom, találtál magadnak társat hozzá.

Kőöklű Kimyne

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-23, 6:44 pm

Látom Liliana meglepettségét, mikor a kérdésemet felteszem neki. Én úgy éreztem, hogy helyénvaló előre megtudakolni tőle, hogy nem-e akar egy fedél alatt lakni velem? Ezek szerint pocsék az időzítésem, amivel biztosan kezdenem kell valamit. Nem kapok választ a lánytól, amit így nem csodálok. Tán rémisztő lehetek a szemében, hogy én előre gondolkozom, emellett lassan rájöhet a titok nyitjára. Hogy mi lenne az? Csak annyi, hogy néha engedek a szívem érzéseinek, hogy szárnyaljanak. Mikor megfogom a partnerem arcát, akkor találkozok a döbbentével és bénultságával, mint ha földbe gyökerezett volna a lába. Mire készülök? Nos a belső hangom miatt egy csókra, ami sutasága ellenére nagyon jól sikerül. Beleborzongok ebbe az új érzésbe, emellett pirulni és magyarázkodni kezdek neki. Ha mindez nem lenne elég, akkor a testét finoman becézem. Ő próbál kitörni ebből a helyzetből, ám mégsem lök el. Pirulok, egyben végigfut rajtam az a érzés, hogy Lilianát piszkosul megfogtam. Olyan értelemben, ami egyre inkább a szerelemhez hasonlatos. Szerencsére, hogy tudunk szabadulni ettől a gyönyörű állapotból, amibe jelenleg cseppentünk.
- Köszönöm, hogy odavezetsz – mondom felé, miközben megindul előttem. Kezdek lenyugodni, azonban egy perc sem múlik el, de én a nimfa fürdőtársam hátsóját nézem, ahogy szépen mozog. Ha igazán érzékeny Liliana a tekintetekre, akkor érezheti, hogy én hátulról élvezem az ő egyedi búja vonásait. Nem érzek bűnt, sem pedig más rossz érzést. Az arcom pirul, miközben erősen gondolkozom. Nem így ismerem magam, ám tudom, hogy eddig senkit sem tűrtem meg magam mellett. Olyan helyzetekbe futottam, amely túlszárnyalja azon problémákat, mint egy sárkánnyal való küzdés. A fejtegetést azon nyomban meg kell szüntetnem, mert hamarosan ott találjuk magunkat Elonarnál, aki konyhában tartózkodik. Elonar köszöntésére, csak egy biccentéssel tudok válaszolni. Ezután viszont rossz érzés fog el, mikor a kedves nimfám fejét meghajtja és távozni készül. Minden hamar lelassul, vagy legalábbis számomra úgy hat, mikor tekintetem találkozik Lilianával. Hevesen dombban a szívem, miközben az a jó érzés kebelez be, hogy valószínűleg az én arckifejezésem lehet másabb az övénél. Addig követem őt, míg el nem tűnik és a csalódottságtól fel nem sóhajtanék. Társaságom hangja hoz vissza a valóságba, miközben a szavai hallatán zavarba esek, s elpirulok. Nagyon kellemes dolgok történtek velem, egyben ha kiolvasná belőlem a jelenlegi gondolataim, akkor minden valószínűség szerint elmondaná a véleményét az úrnő.
- Igen, jól esett. Teljesen tiszta vagyok. – válaszolok, miközben próbálom visszaszerezni a keményebbik felem. Csak fél figyelmem kapja meg a partnerem, míg a másik fele Lilianán jár. A suta első csókunkon, ami nem volt az igazi. Véleményem szerint, nemsokára fel fogom keresni ezután. Mi okból? Hát ez maradjon jelenleg az én titkom.
- Mit szeretnél nekem mondani?
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-24, 2:09 pm

*Az úrnő látszólag nem veszi észre a pirulást, sőt a két nimfa közötti beszédes pillantásokat, de aki ismeri ezt a helyet, nem lehet kétsége afelől, hogy nem teljesen tudatlan afelől, ami a házában történt.
S nem leselkedés okán, csupán azon, hogy e ház éppúgy az erdő része, mint bármi más, s az erdő az ő felelőssége.
A legtöbb Őrző, s maga Elonar is, aki Izra erdejének legfőbb Őrzője, szoros kapcsolatban van az erdővel.
Elonar meghajtja fejét, s halovány mosolyra húzódnak ajkai a hegyi nimfa válaszát követően.*
- Elismerésem, a ruhaválasztásért. Tündöklő viseletet választottál.
*Majd kis szünetet hagyva bársonyos kezével az asztalon sorakoztatott teafüvek felé int.*
- Melyik teafűből innál inkább? Van, amelyik kellemes, nyugtató, más markánsabb, erőteljesebb ízt ad, megint más a savak és az édes keverékének tökéletes elegyét adja.
S van, amelyik nyugtat, s erősíti a szívet is.
*Ha választott vendége, akkor arra tölt magának is, és társának is. Természetesen a szűrő, ami az edényből lóg, maga is kiemelhető, s majd a kellő pillanatban ki is emeli.
A forró vízzel leöntött teafűből máris mennyei illatok áradnak, s töltik meg a konyhát.*
- Beszélgetni szeretnék veled, s ezért hívtalak meg teára.
Amint látom, választottál magadnak fürdőtársat is. Liliana kedves lány, tele van szeretettel.
Ha figyelsz rá, sokat megismerhetsz rajta keresztül az erdőből, s most nem csupán az állatokra gondolok, s a fákra, hanem az egészre.
Kőöklű Kimyne

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-26, 10:04 am

Látom, hogy Elonar elmosolyodik a válaszom után, majd a ruhaválasztásommal kapcsolatban mond el egy megjegyzést. Nos mivel nekem sötétebb színű a bőröm, így ezért a fehér nagyon passzol hozzám. Nem csak az ehhez hasonlatos ruhák, hanem minden más darab is. Természetesen elismerem, hogy túlságosan feltűnő az öltözetem, de a bordó után ezt tetszett a legjobban. Ez nem volt szűk a kebleimnél.
- Köszönöm, egyben nem akartalak megvárakoztatni téged. Nem vagyok én nemes kisasszony, hogy órákon keresztül kényeztessem magam a ruhákkal, amit a tükörben látok miképpen állnak rajtam. – mondom felé, miközben Elonar a keze intésével megmutatja a következő dolgokat, a teafüveket. Közelebb húzódom hozzá, hogy jobban szemügyre vehessem azokat. Lehajolok mindegyikhez, hogy az orromat használva érezzem meg az illatukat. Mikor az egyik kész van elemzés szempontjából, akkor tovább állok. Bevallom magamban én tea keverékekért vagyok oda, amit saját kezűleg szoktam inni. Személyre szabott és biztosan kifejti a szervezetre a jótékony hatását. Nem vagyok még otthon, mert leginkább vendégségben vagyok. Viselkednem kell, bár Lilianával történt esetem cseppet sem higgadtságnak tekinthető. Sokkal inkább a vonzalom szó illik rá.
- Legyen ez – jelentem ki a negyedikre, ami biztos egy virágból készül, mert érzem rajta az erős illatárasztást. Nézem a finom mozdulatokat, ahogy az úrnő kiönti gondosan a teánkat. Rögtön az egésznek valami szertartásos külsőt kölcsönöz. Én otthon sosem merülhettem el a kecses mozdulatok világában, mert engem a harc edzett. Ritka alkalom az, mikor én lágyan tudok valamihez hozzáérni. Eközben megint eszembe jut a lány, emellett egy hiány érzetem van. Mindenesetre pirulva jövök rá, hogy vele nagyon finoman bántam, s ez fordítva szintén igaz.
- Rendben, akkor én szívesen beszélgetek veled.   – jelzem Elonar felé, hogy szívesen társalgok vele. Ha szeretne jobban megismerni, míg egy szép napon be nem jelenti nekem, hogy immáron hozzájuk tartozom. Vajon képes leszek ennyit maradni? Vagy mi fog velem történni? Bele sem merek gondolni, főleg az én fürdőtársam elvesztésébe. Nem mehetek el innen csak úgy, mert ki kell derítenem, hogy csupán kíváncsiságom miatt kezdek ismerkedni a női nemmel, vagy komoly érzelmek húzódnak mögötte, amit jelenleg én sem értek. Az úrnő Lilianáról és magáról az erdőről beszél, így figyelmesen hallgatom. Semmi pénzért nem szólnék közbe. Mikor kisebb szünetet tart a beszédében, akkor én veszem magamhoz a szavakat, meglepően őszintén.
- Valóban az, minden mozdulata arany. – mesélem, miközben enyhe pír jelenik meg az arcomon. Végigborzongok attól a nemrég átélt élménytől, ahogyan lemosta rólam a több hetes vért és piszkot. A kísértés elfog, ami szövetkezik az őszinteségemmel. Próbálok magamban küzdeni ellenük, azonban kudarcot vallok és rögtön olyan csúszik ki ajkamon, ami eddigi életem során sohasem.
- Lilianához már most gyengéd érzelmek kötnek hozzá – mondom ki kendőzetlenül, határozottan, amit más nem másíthat meg. Magamon meglepődök, miközben az a pír csak erősödik. Nem marad nekem más, mint a teám szürcsölgetésébe menekülni.
Elonar
Nimfa vezető
Elonar

Character sheet

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime2015-05-26, 1:10 pm

- Nem várakoztattál, nem sietek sehova.
*Jegyzi meg az úrnő, majd figyeli, ahogy a nimfa választ. Ő is szokott teakeverékeket használni, ha valamilyen konkrét hatást akar kiváltani, vagy ha csak úgy kívánja meg, de nem ismeri még annyira Kimynét, hogy keveréket állítson össze, így maradt a sima teáknál.
Valóban, a teázás olyan, mintha szertartás lenne, pedig Elonar csak mint közönséges nimfa készíti a teát. Akahana istennőt és más nimfákat is örömmel látott már vendégül teára, de még az azóta elpusztult Ambaronban is teát és süteményt kért a Csillagfény fogadóban.
Szereti a teát, közel viszi a természethez, s nem érzi azt, hogy a természet által adott teafüvekben bármi kivetni való lenne.
Kimyne is reagál a Lilianáról és az erdőről mondott szavakra, s Elonar megértő csenddel fogadja.
Ismeri Lilianát, bár nem ismer minden nimfát sem az erdőben, sem azon túl.
Ahhoz túlontúl népes a nimfák nemzetsége.
A teát ajkaihoz emelve finoman kortyol a forró italból, miközben hallgatja a piruló hegyi nimfát.
Végül Kimyne a szürcsölésbe menekül a továbbiak elől, s az úrnő is csendben kortyol még egyet.*
- Úgy hiszem, Liliana az a teremtés, akinek szíve nyitott sok mindenre. Két lény közötti szoros viszony nem szorul bírálatra, s jól tudom, milyen az, amikor a szív átveszi a vezetést a józan ész felett.
*Tapasztalat szól felette, habár Izra erdejének únője kevésbé hagyta magát szíve által vezetni, hiszen ebben az esetben már nem ő vezetné a nimfákat, átadta volna valakinek.
Az ő szívét egy férfi dobogtatja meg, de hol van az megírva, hogy a férfiak által nem látogatott nimfák között nem alakulhat ki több egy érzelmes barátságnál.
Ő minden esetre nem bizonyos még abban, hogy Kimyne és Liliana között mélyebb már a kapocs.*
- Ha Izra úgy akarja, s Helna is támogatja, bizonyára szép lesz kettőtök kapcsolata. Vigyázni egymás szívére nemesebb feladat, mint életet menteni.
De mindezt majd az idő oldhatja meg. Az ad majd választ mindenre.
*Ha Kimyne nem válaszol, kicsit Elonar is csendben marad. Elgondolkodva pillant a távolba, s Thalion arca rémlik fel előtte.
Milyen távol is vannak attól, ami a hegyi nimfának és fürdető társának akár a napokban is megadathat!
S ha a háború eléri valamelyik népet, még távolabb kerülnek ettől.*
- Más lehet neked az erdő mélyén élni. Érezted már a talajt átszövő életet? Vagy ahogy a fákban áramlik az életerő, amikor új hajtásokat ereszenek?
Hasonlókat a hegyekben is lehet látni, csak talán nem ekkora tömegben.
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Elonar erdeje   Elonar erdeje - Page 18 Icon_minitime

Elonar erdeje
Vissza az elejére 
18 / 20 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19, 20  Next
 Similar topics
-
» Olassië erdeje

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Középvidék-
Ugrás: