LANURIA A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma |
|
| Elonar erdeje | |
|
+21Carnë Kőöklű Kimyne Moozen Ilsette Zinthe Adria Belorian Balál Tangeran Thalion Órëa Sylen Grull Kockázó Mesélő Sydney H. Low Regélő Alex Ian Keegan Marius Dior Akahana Helna Lust Eclair Roober Sou 25 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Elonar Nimfa vezető
Hozzászólások száma : 409 Életkor : 1806 Munkahely : A nimfák vezetője
Character sheet Nép: Nimfák
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2014-09-29, 1:33 pm | |
| *Phenia elmosolyodik. Valóban, ez a helyzet, ha emberi léptékben gondolkodnak, akár valamely őse is lehetne a férfinak. Összefűzött ujjakkal ülnek egymás mellett, s a nimfa nem érzi magát rosszul, sem feszélyezve. A kérdőjelek szaporodnak benne, hiszen most otthon pihenhetne Izra erdejének óvó sűrűjében, saját házának mélyén, melyet testvérével oszt meg. A megcirógatott bőrtől finom lúdbőrözés fut végig karján, egészen tarkójáig, s a lány cserébe ösztönösen szorítja meg a kezet, ami övét fogja. Mégsem szólal meg, pedig volna már mit mondania, ám Moozen olyan hévvel, olyan folyamatosan beszél, hogy nem talál alkalmat, így csendesen hallgatja tovább. Kikerekedett szemekkel hallgatja az udvarlásról, az emberi nők szokásairól szóló elbeszélést. Ilyen mélységben nem ment bele sosem, egyetlen nimfával, vagy más fajbéli nővel, és főképp nem férfival a dolgokba. Amikor a férfi végre megvakarva fejét befejezi monológját, Phenia csak hallgat egy kicsit.* - Minket Izra saját örömére teremtett ilyennek, s miután látta, hogy mások hogy igyekeznek kihasználni, birtokolni minket, hallva népünk sírását, s szenvedését, jött el hozzánk, s adott erőt megvédeni magunkat. S nem vagyunk mi az erdőhöz kötve, elhagyhatjuk, ha akarjuk, de gondolj csak bele. Ha mi, nimfák a ti városaitokba mennénk, s nem rejtőznénk közben, hanem megmutatnánk valónkat….mekkora felzúdulás lenne! Nem csak a férfiak között, hanem asszonyaitok között is! S ha azt hiszitek, hogy különbnek hisszük magunkat nálatok, embereknél, abban nagyot tévedtek. Mi csupán élünk, s elvégezzük a feladatokat, miket Izra ránk rótt. *Jól esik a beszélgetés, s a lány most maga elé, a fehéren derengő virágok körére néz. Felhúzza egyik lábát, s a térdéről lecsúszik a zöldes köpeny.* - Többségünk nem egy halandó férfi és egy nimfa nászából született, többségünk Izra teremtette, s így mi az gyermekei vagyunk. Valójában nincs szükségünk férfiakra. *Jegyzi meg, hogy tisztán láthasson a férfi. De a két kéz még mindig össze van kulcsolva, a nimfa pedig még most is ott ül mellette. Nem érzékeli a férfinak az ivás miatt keletkező kényelmetlenségét. Ujjai a kötözött lábra tévednek, s megigazgatják a kötést rajta.* - Különös férfi vagy te, Moozen.
| |
| | | Moozen
Hozzászólások száma : 140 Életkor : 45 Munkahely : Vándor harcos
Character sheet Nép: Emberek
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2014-09-29, 5:50 pm | |
| Enyhe biccentéssel hallgattam Phenia szavait, és néztem közben a kis pillangó táncát a virág körül. Jól éreztem magam, nem, csak mert ily gyönyörű lélek ült mellettem, hanem, mert teljes nyugalomban éreztem magam. Talán furcsa érzés volt ez nekem, sőt biztos, hogy az volt, de be kellett ismernem magamnak, hogy talán életemben először teljes biztonságban éreztem magam. Elképesztő dolog, de így volt! Bármerre is jártam keltem, mindig készen kellett lennem a harcra, vagy legalább is ott lebegett a fejem felett a lehetőség, és ha valaki esetleg előre megjósolja bizonyára kinevettem volna érte, de bizony itt ülve Phenia mellett, aki az mellett, hogy a gyengébbik nemhez tartozott, kecses volt, nőies, és olyan törékeny. Mégis úgy éreztem semmi nem árthat, nekem még ő itt ül mellettem és foglya a kezem. Nem is akartam harcolni az érzés ellen, inkább hagytam, hogy hatalmába kerítsen és lágyan fürdőztem benne. A simogatásomra válaszul küldött apró szorítására gyorsabban kezdett verni a szívem, bár el is bizonytalanított, mert nem tudtam, hogy apró kis szidalmazásnak, vagy válasznak szánta e a gesztust, az ujjaink közti párbeszédben. Úgy döntöttem, hogy az úttóbit választom, és lágy vonásokkal nyitottam válaszra ajkaim. - Teljesen igazad van Phenia, az valóban nagy felfordulást keltene. Ha esetleg nagy hatalmú úrnak születtem volna, abban biztos lehetsz, hogy én sosem engedtem volna a földemen, hogy bárki is akár egy újjal is bántson egy Nimfát, vagy egy elfet. Sajnálom, hogy népeink viszonya így alakult a századok múlásával. Főleg mert téged megismerve, úgy érzem, hogy ezzel csak mi vesztetünk, méghozzá rengeteget. Nem találkoztam még hozzád fogható, vagy akár csak a lábad nyomát érintő személlyel sem. Máshogy érezzük fontosnak magunkat, és teljesen más az élethez való viszonyunk is, de – nem folytattam egyrészt, mert nem éreztem elég tanultnak magam ahhoz, hogy filozofálgassak, másrészt mert úgy éreztem túl sokat beszélek. – hm… bocsánat kicsit túl sokat beszélek, és nem hiszem, hogy elég okítást kaptam, hogy mélyebben megértsem a dolgokat. Még a végén tévútra vezetlek az embereket illetően. Teljesen igazad van! Vigyázz velük, és ha lehet, kerüld őket jó messzire, sok a hitszegő közöttünk….túl sok. – egy mély sóhajjal mélabúztam el kissé, és talán sajnáltam is hogy nem tartozom ide, e tiszta lények közé, kik istenük akarata szerint élik mindennapjaikat és lehet, hogy soha nem hazudnak egymásnak, vagy nem kell állandóan azt lesniük, hogy egy mondat elhangzása után vajon mi lehet annak a valódi mondani valója. Igaz lények! Neveztem el magamban őket, beleértve Pheniát is. Felismerésem nem szült szomorúságot szívemben, mindössze némi melankóliával fűszerezte érzéseimet. Mosolyogva néztem, ahogy gyengéden a kötést igazgatta, és nem tudtam nem észrevenni, ahogy a köpenye lecsusszant, látni engedve kissé, a formás combját. A sejtelmes fényben, még az apró pihék is látszottak a selymes bőrön. Elengedve kezét, apró sóhajjal nyúltam a köpeny szövete felé, és lassan, hogy legyen ideje felmérni a mozdulat célját, húztam vissza a térdére, közben éppen csak érintve a puha bőrét. – Nehogy megfázz, – suttogtam lágyan, és a kötésemet vizsgáló kezét, két kezembe zárva emeltem el a sérült tájról. Aztán vártam néhány szívdobbanást, és mikor pillantásunk összeforrt, csak akkor szóltam ismét. - Mindenkinek szüksége van valakire Phenia, még ha nincs is semmi értelme, vagy jelentősége. Akkor is. Jó, ha teljes szívvel számíthatsz valakire. – Elmosolyodva fogattam aztán az észrevételét velem kapcsolatban, és be kellett valljam magamnak, hogy jólesett. Én úgy értelmeztem, hogy más, mint a többi ember, és tekintve beszélgetésünk eddigi tartalmát, ezt mindenképp jónak gondoltam. Két kezem felemelve ajkaimhoz vontam kecses kezét, és amennyiben engedte, lágyan megcsókoltam a puha kézfejét. – Örülök, ha így látod, remélem, a "különöst" jó értelemben gondolod. – Súgtam bele a lágy csókba. - Te pedig különleges vagy és gyönyörű. - Leheltem még felé, és közben lassan közelebb hajoltam arcához, hogy orrunk épp csak össze nem ért. Ezzel egyértelműen jeleztem Phenia felé, hogy a következő csókkal ajkait szeretném illetni. Ennyire talán még suhanc éveimben féltem utoljára, a gyomrom egy merő gombóc volt csupán, és bár Phenia kezét fogva nem látszott, de biztos voltam, hogy ha kinyújtanám, úgy remegnének ujjaim mint a nyárfalevél. Azonban úgy éreztem ez az a pillanat. Szó szerint rettegtem, hogy megsértem, vagy megbántom, vagy a legrosszabb elijesztem. | |
| | | Elonar Nimfa vezető
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2014-09-30, 1:19 pm | |
| *Phenia a férfit nézi, ahogy arról beszél, milyen nagy kegyet gyakorolna, ha úrnak született volna, hogy tiltaná a nimfák bántalmazását. Phenie ismer női elfeket, látta őket Elonar erdejében is, amikor Olassië menekültjeit Elonar úrnő befogadta. Ő akkor nem tartott a harcosokkal, hanem a nőket, időseket, s gyermeket óvta az erdő szélén, ha a sötétséget magukban hordozó orkok odáig merészkednének, legyenek harcos nimfák, kik megvédik a menekülteket.* - Mondd csak…hisz nem a tanulástól lesz valaki bölcs, hanem az élettől. *Biztatja halkan Moozent. Abban biztos, hogy akik úrnak születtek, más életet élnek, s amit átélnek a halandók, attól is válnak olyanná, amilyenek végül. A sejtelmes fényben az éj hűvöse még nem érinti a nimfát, sem combja, sem más testrésze nem fázik, s első gondolatra nem is tudja, miért nyúl combja felé a férfi, ám a betakaró mozdulat, mintegy óvón gondoskodik róla. Phenia nem teszi hozzá, csupán gondolatban, hogy ő pedig azt reméli, hogy a férfi nem okoz csalódást neki. A kézfejére adott csókra végigfut karján a melegség egészen gerincéig, s melegséggel tölti el. A közelebb hajoló férfi felé mozdul leheletnyit, s egy hullámos, barna tincs elő is libben arca mellé, finom virágillatot vonva maga után. Kezét még nem vonja el, s csillogó szemei egyenesen a közelebb hajoló férfi szemeibe mélyednek.* - Mind különlegesek vagyunk, amilyennek az istenek teremtettek, de igazán széppé csak a szívünkön keresztül válhatunk. *Suttogja vissza, s szabadon hagyott keze óvatosan indul meg Moozen mellkasa felé, miközben a szemébe néz. Ha meleg tenyere rásimul a férfi mellkasára, ott, ahol az erősen verő szívet érzi, még suttogva mondja.* - A tiédben ott van az, amitől széppé válhatsz, úgy hiszem….
| |
| | | Moozen
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2014-09-30, 5:36 pm | |
| Bár Phenia bíztatott, hogy beszéljek tovább, és ez nagyon jól esett, de úgy éreztem, hogy a szavak ideje lejárt. Amit mondani, vagy talán mondhatnám éreztetni akartam, ahhoz már nem volt szükség szavakra. Elengedve kezét, fogtam meg mellkasomat érintő jobbját, és gyengéden, bőrömhöz szorítottam, hogy érezze, a szívem majd kiesik a helyéről. Apró testjeleit próbáltam kiolvasni, miközben lágy illatával telt kellemes esti fuvallat töltötte be a levegőt, és látni véltem szembogarában egy apró kacér csillanást. Másik kezem lassan simította meg az elszabadult rakoncátlan hajtincsét, és egy óvatos mozdulattal, szépen ívelt füle mögé tűrtem, a mozdulatot kihasználva még közelebb hajoltam a nimfához. Orrunkat talán egy tölgylevélnyi szélesség választotta el, és éreztem ajkaimon finom leheletének melegét. Ujjbegyeimmel lágyan simítottam végig arcát, egészen a nyaka ívéjig, majd amennyiben engedte, apró csókot leheltem puha ajkaira. Először csak egyet, majd kis szünetet tartva, és pillantását keresve, ahogy enyém lomha táncot járt ajkai, és pillantása közt, egy kissé hosszabb csókba feledkeztem bele, és kezem közben érzéssel, kecses derekára csusszant ahogy másik, az arcát simította végig a csók alatt. Végül mintegy felhagyva az apró érzéki, leheletnyi játékkal, mindkét kezem arcára siklott, a derekán pihenő, közben érintőileg barangolta be testét a ruha takarásán keresztül, és egy mély, mindent elsöprő csókkal próbáltam kedveskedni lágyan ívelt ajkainak. | |
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2014-10-01, 1:22 pm | |
| *Moozen megfogja a kezét, s mellkasához nyomja. A férfi szíve hevesen, erősen, és egyenletesen ver, s ez tökéletesen érződik is a bőrön keresztül. A tincs, ami hegyes füle mögé kerül számára észrevétlen volt eddig, hiszen a férfi szemével törődött, tekintetével, ami egy pillanatra fogva is tartotta. Az arcán végigsimító mozdulatra a nimfa elmosolyodik, s megjelennek résnyire nyílt ajkai között hófehér, szabályos fogai, ám a nyakát érintő simogatásra kissé oldalra billenti fejét, szabadabb teret engedve a kéznek. Az apró csókra még nem reagál, pupillái kitágulnak, míg légzése szaporábbá válik, s ennek ritmusára emelkednek, süllyednek keblei, mik felett kulcscsontja magasságában enyhe pír lepi el. A férfi pillantása égeti, mint a tűz, s miközben karcsú, ívelt nyakát szabadon hagyja, a hosszabb csókot már puhán, s finoman viszonozza is. Keze a mellkason simít végig, a meztelen bőrt keresve, míg másik keze Moozen nyakánál vándorol el, hogy aztán a mély csókra a nő lágy sóhajjal felelve bele is túrjon abba. A csókra mintha ezernyi pillangó kapna szárnyra gyomrában, s eközben a férfi mély csókját lehunyt pillákkal, odaadón viszonozza. A testét érintő kéz vándorlására domborulatai, s testének völgyei is finoman reagálva mozdulnak, miközben a lányt magával ragadja a pillanat heve. A fehéren derengő virágok mintha erősebb fénnyel sugároznának, s Phenia közelebb húzódik Moozen testéhez. Ajkaival az első elsöprő csók után keresi Moozen száját, melyről oly finoman, próbálkozó, majd egyre inkább felbátorodó csókokat kapott.*
| |
| | | Moozen
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2014-10-04, 3:14 pm | |
| Moozen lelke a fellegekben járt még, mikor Phenia apró csókkal kényeztette mellkasát, majd engedve hogy hozzásimuljon ölelte át, és fonta karjaiba a lányt. Úgy érezte érzékei kitisztultak s csak könnyedén lebeg a nimfával karjaiban. A fájdalma erősödött kissé, de korántsem úgy, mint ahogy még a csodás gyógyítás előtti délután. Könnyed csókot lehelt a nimfa homlokára, és úgy érezte szólna talán, de fogalma nem volt, hogy is fejezze ki magát. Így inkább csendben maradt és percekig élvezte a meghitt pillanatot, ahogy bőrük összeért. Próbálta örökre emlékébe vésni, ahogy Phenia szívverését érzi, ahogy a meleg lélegzete végigsöpör mellkasán, ahol a lány a fejét pihentette. Még az erdő zajait, és az ismét csak kékesen derengő estikék lágy fényét is igyekezte memorizálni, mert nem tudta, hogy meddig marad vele a lány, és hogy mi jön, majd ha a napkorong vöröslő íve megjelenik a horizonton. A zsoldos sok éjszakát töltött egyedül erdőkben, és mindig kellemes érzés járta át mikor elérkezett a napfelkelte. Most azonban úgy érezte, mindent megtenne, hogy késleltesse, csak akár néhány perccel is hogy annyival is több ideje legyen karjában tartani e gyönyörű teremtést. Ugyanakkor nem volt egészen biztos benne, hogy reggel Phenia hazatér, és reménykedett, hogy talán van még némi idejük. Ismét szavak kezdtek gyülekezni ajkára, és nyitotta is száját, aztán látva hogy a lány pillantása arcát fürkészi, inkább egy apró csókot lehelt ismét a nimfa homlokára, majd arcát simogatva nézte a gyönyörű teremtés arcéleit, hegyes fülét, mígnem egy enyhe mosollyal uralt vonásokkal, megállapodott tekintete a másik pillantásában. Tekintete talán üzent valamit a nimfa felé, ezt maga sem tudta, de úgy érezte magát, mint a kis halász fiú, ki ellopva apja csónakját, vadul száguld a folyón, játszva élvezve minden pillanatát, de ellentétben a fiúval Moozen tudta, hogy közeledik a vízesés, és hogy a zuhanás után már semmi sem lesz olyan, mint volt. Végül elhagyta e vészes emberi gondolatait, miktől nem tudott felhőtlen örülni a pillanatnak, mert máris a holnapra gondolt. Eltökélte, hogy amíg csak lehet, minden pillanatot magába vés, és ha talán Phenia még szeretné tovább szőni ezt az éjszakát, esetleg később, ha most nem is teheti, akkor ő lesz a legboldogabb ember Lanuriában. Egy lassú szembehunyással, és mély sóhajjal ezt nyugtázta is magába és szorosabbra vonta ölelő karjait Phenia körül. | |
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2014-10-05, 1:37 pm | |
| *Teste megpihen a férfién. Az érzések megrohanják, ebben a pillanatban nem is nagyon tud velük mit kezdeni. Nem olyan sűrűn él át hasonlókat, mint most, Moozennel. Az estikék fénye visszatér korábbi színéhez, ahogy a mezítelen nimfa szívverése is visszaáll a rendeshez. Felnéz a férfi arcára. Tanulmányozza, mintha bele akarna látni, pedig az érzelmeire kíváncsi. Pheniának is hosszú napja volt, s tekintve, hogy nem pihent, már elfáradt. A szorosabb ölelésre fejét lehajtja az izmos mellkasra, s érzik, amint pillái egyre nehezednek. A köpeny, amely eddig óvta testét, most levetve árválkodik könnyű, mondhatni, lenge ruhájával. Most jól jön a férfi testmelege. Tenyerével becézgeti a harcos mellkasát. Vajon mit érez most a férfi? Ha itt akarja hagyni majd, mert vissza kell térnie Izra erdejébe, vajon engedni fogja, vagy erővel is, de megpróbálja visszatartani, esetleg birtokolni is, mint annyi történetben tették azt elődei? A pirkadat még odébb van, s Phenia, bár holnap nincs szolgálatban az erdőben, azért visszatérne népe körébe, hogy altassa gyanújukat. Tudja, hogy aggódnának érte, ha nem térne vissza, s csak egy gondolat kellene, hogy eljussanak a főzetekhez.* - Mire gondolsz? *Szép szemei már ismét a férfi pillantását keresik, miközben élvezi a meleget és a szoros ölelést.* | |
| | | Moozen
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2014-10-05, 9:20 pm | |
| Phenia tekintete, és cirógató érintései melegséggel öntötték el a férfi lelkét, és néhány apró cirógatással kedveskedik értük cserébe a lány arcán, hogy aztán lágyan a barna tincsek közé túrjon. Egy hűvösebb fuvallat aztán, kis nyújtózásra késztette a harcost, és a gyengéden összesimuló testükre húzta az úti köpenyét, gondosan betakarva szeretője csípőjét, hátát. A kis fészkelődést követően nézet vissza a lány pillantását keresve, mosolytól uralt vonásokkal, és adott választ a nimfa kérdésére. - Nyitott könyv vagyok előtted? – Kérdezte lágyan, arra célozva, hogy a lány úgy látszik észrevette, hogy néhány pillanatig gondolataival vívódott. - Arra gondoltam, hogy mi következik ez után drága Phenia. – A kettőjük közt történtek ellenére a férfi kissé zavarba jött, de igyekezett folytatni. - Mármint, most annyira gyönyörű minden, és tökéletes, de tudom, hogy menned kell majd, bár remélem ez minél később lesz. Előfordulhat, hogy te és én esetleg, - Moozen fejcsóválva pirongott bele a mondatba, és kissé derült is önmagán, - szóval láthatlak még valaha? Én nagyon szeretném, de nem akarom, hogy ez esetleg bajt okozzon neked. Az igazság az, hogy még nem találkoztam hozzád fogható nővel, és tekintve, hogy nimfa vagy azt hiszem nem is fogok. – Gyengéd csókot lehelve homlokára folytatta. – Neked itt az életed, nekem pedig az úton, de ha te is akarod, találkozhatnánk néha. Mit szolnál, ha időnként meglátogatnálak itt, csak mikor erre visz az utam. Na persze ha gyakrabban szeretnéd én abban is benne vagyok. – Nevetett fel a férfi.
| |
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2014-10-06, 1:27 pm | |
| *A férfi válasz előtt betakarja, ami jól esik a lánynak. Ez is gondoskodó, óvó mozdulat, amivel férfiak között nem sokkal találkozott. Olyan dolgok ezek, amelyek közelebb visznek a férfi jelleméhez. Azonban a nimfa, a köpeny és a simogatások hatására is kellemes, meleg érzésekkel várja a választ. Csak tündöklő mosollyal válaszol a költői kérdésre. Hiszen hogyan is tudhatná, mire gondol a férfi, épp ezért kérdezett rá. Látta, hogy másfelé jár gondolatban. A lány arcán némi szomorúság suhan át. Már ő is gondolta arra, hogy vissza kell térnie Izra erdejébe, az otthonába, amely férfiaktól, s Moozentől is mentes terület. Félreértés ne essék, jól van ez így, nimfa testvérei biztonságban vannak ott, s ő is. Moozen már-már zavarban teszi fel kérdéseit, s Phenia csodálkozik is, hogy az elmúlt rövid idő után, amik kettőjük között történtek, hogyan is lehet még zavarban, de lehet, ha hasonlókat kellene kérdeznie, ő is gondban lenne, hogyan is fejezze ki magát, s hogy egyáltalán szóba hozta a témát.* - Volt már nimfa, aki nem tért vissza, amikor beleszeretett egy férfiba… *Kezdi Phenia komoly arccal.* - Úrnőnk minden így járt lánynak elmondja azt, mi vár rá a népünk körén kívüli világban. Akik ott élnek, férfiak, mágnesként vonzódnak Izra leányai iránt, birtokolni, kihasználni akarják őket, s nagyon sokszor erőszakkal teszik ezt. Pedig a virágok is úgy szépek, ha szárukon hagyják őket, hogy gyökereiken, leveleiken keresztül hozzájussanak az élethez. Ám ha szerencsés is a nimfa, aki egy emberbe szeret, s vele tart. Tíz emberöltőt is megélhet, s hol van akkor már az a harminc év, amíg vele tart szerelme? Talán gyermekük születik, talán annak is és így tovább…de akiért feladta életét a nimfák között, már nincs. Akadtak már, kiknek szívük szakadt bele a bánatba. *Phenia szomorú arccal néz a derengő estikék fényébe. Azokra gondol, akik már nincsenek köztük, akiknek meghasadt fái nyomát benőtte már a természet, akik után kiszáradt cserjések, berkek maradtak. S eszébe jut Kitana is, aki Mariusba szeretett, s Elonar szavának engedve nem ment el. Ő, bár tagadj, most is szenved ettől.* - Nehéz kérdések ezek egy nimfának, s biztosan neked is. *Néz fel a férfi arcára, miközben kezét ismét a férfi dobogó szíve fölé helyezi.*
| |
| | | Moozen
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2014-10-06, 3:56 pm | |
| Lassan de biztosan kúszott a hajnal a két szerető felé. A horizonton, már sötétkékbe váltott az éjszakai fekete ég, és noha volt még idejük a harcos úgy érezte csak percei vannak, mielőtt Phenia kibontakozik öleléséből, és talán örökre eltűnik szeme elől a roppant erdőség mélyén. Ezt nem akarta, de tudta, hogy mi a helyes döntés, és a lány szavai csak megerősítették ebben. Tetszett neki Phenia hasonlata a virággal, s gyökerével és ez volt a teljesen jó hasonlat, amit ő maga is használt volna. Semmi kép nem akarta e virágot elszakítani gyökereitől. Mert hát Moozen jól ismerte az embereket, és a városaikat. Tudta, hogy ha esetleg maga a nimfa kérte volna, akkor sem vitte volna magával, mert ott ez a gyönyörű virágszál elhervadt, megkeseredett lénnyé változott volna, és ezt a férfi sosem akarta. Egy valami azonban keserítette, a már igencsak sok női karban megfordult zsoldos szívét. Egy apró érzés, mely ott bizsergett lelke mélyén, szíve peremén, mit most szeretője simogatott kitartón. Ezt a teremtést szívéből tudta volna szeretni, és még csak élne, nem kívánna más asszonyt többé. Nem tudta bizonyítani érzéseit, Moozen egyszerűen tudta, hogy így lenne. Tudta, hogy évtizedek múlva is boldogan ébredne reggel, ha a nimfa arca, sugárzó pillantása köszöntené a hajnali napsugarakkal karöltve, és tudta, hogy ugyanolyan odaadón szeretkezne vele még hosszú évek múltán is. Azonban azt is jól tudta Phenia eddigi szavaiból, hogy valószínűleg a lány ugyanolyan üde, és fiatal lenne, mint most. Ő maga pedig egy korosodó talán betegséggel küszködő vénember. Moozen tudta, hogy ezúttal nem nyerhet, és Phenia kedvéért hagynia kell elmenni a lányt, ha az menni, akar. Keserű kudarc kúszott érzéseibe, mert úgy érezte, hogy élete jelmondatát hazudtolja meg ezzel „Ha küzdesz, veszíthetsz! Ha nem küzdesz vesztettél”. De be kellett látnia, hogy ezúttal amiért küzdene, azzal csakis e gyönyörű lány életét keserítené meg. Egy mély sóhaj közben hunyta le szemét, és képletesen letette a kardot lelke háborújában. A lába már alig-alig fájt, és úgy vélte talán már reggel el tudna bicegni szép lassan, és biztosra vette, hogy a nimfa édes kezeivel feltett kötés tovább gyógyítja majd a sérülést. Kissé lejjebb csúszott és szeretője ajkait kereste ajkaival, egy röpke csók erejéig, mielőtt a gyönyörű szempárba nézve megszólalt. - Sosem kérném, hogy hagyd itt ezt a csodát a kedvemért. – Mutatott körbe kezével, noha tudta, hogy ez már nem Elonar erdeje, de tudta, hogy kedvese érti mire gondol. - A virág ott szép ahol nyílik, és ahol körbeveszik a testvérei, és ahogy utaltál is rá nekem talán még húsz, jobb esetben harminc évem van hátra, és tudom, hogy ez a te idődet tekintve csak egy apró sóhajnak fele meg. – Ismét egy finom csókot lehelt Phenia ajkára, és olyan közel maradt a lányhoz hogy szája érintse, a lány ajakit miközben beszél. - Csak az bánt, hogy úgy érzem, téged életem végéig tiszta szívvel tudnálak szeretni drága Phenia – Suttogta szavait halkan. Majd kissé elhajolt és komolyan nézett a lányra, - amikor majd menned kell, ne néz hátra kedves. Csak menj édes nimfám, és kívánom, hogy légy nagyon boldog. – Egy kis gondolkodás után aztán egy fél mosollyal hozzá tette. – De ha van rá mód, hogy akár csak egyszer is találkozzunk esztendőnként, vagy öt esztendőnként, akkor tudd, hogy számolni fogom a napokat mígnem újra átölelhetlek. - Mondta és a lány haját simogatón mosolygott az édesen csillogó szempárba. | |
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2014-10-07, 1:16 pm | |
| *Phenia viszonozza a csókot. A gondolatok, amelyeket megosztott a férfival valóban igazak. Ezt tanítják nekik egészen fiatal koruk óta. S a tapasztalat is ezt mutatja, de más dolog az, amit az ész tud és más az, amit a szív. A nimfa szíve pedig nehéz ebben a pillanatban. Moozen ismét meglepi őt, nem erre a békés elfogadásra számított. Valami egészen másra, valami dühre, dacra, arra, hogy mégis akarja, s nem. Moozen szeretné, de másképp dönt. Ez a népek közötti különbség olyan lényeges, amilyen lényeges csak lehet. Talán kérhetné Nibelontól, vagy még inkább Izrától, hogy a férfi halálakor vegye el az életét…. Igen, talán ezért hal meg olyan sok nimfa, aki emberbe szeretve távozik Izra erdejéből. A közel hajoló férfi édes csókjait minden alkalommal viszonozza érzéki, puha ajkaival. Felettébb csábító a közel hajoló férfi, ám mozdulata mellett a lány észreveszi az égen a pirkadat fényeit. Megsimítja a férfi arcát, s puha ujjaival közelebb vonja azokat a vonzó ajkakat, melyeket ezen az éjjelen már kóstolt jó sokszor, s most ő ad rájuk finom csókot. Hosszút, olyat, hogy Moozen míg él, emlékezzen erre a csókra. Amikor elválnak ajkaik, a nimfa lassan felemelkedik. Ezúttal nem néz rá a férfira, pőre, fehér testére a könnyű alsó ruha kerül vissza, s csakhamar a zöldes köpeny is.* - Vissza kell térnem a népemhez, Moozen. *Hangja sejtelmesen simogató, ám vegyül benne némi szomorúság is. Tenyerét az estikék fölé tartja, s suttog nekik néhány szót, mire a virágok lassan kialszanak, s szirmaik elkezdenek becsukódni. Phenia tudja, hogy legközelebb majd alkonyatkor nyílnak ki. Csupán megköszönte nekik az éjjeli fényt. Ekkor fordul a férfihoz, s ha az még nem kelt fel, közelebb lép hozzá, leguggol, megsimogatva arcát, úgy néz szemébe.* - A sebeid szépen gyógyulnak, talán fel is bírsz már állni. Hogy tervezed a napod?
| |
| | | Moozen
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2014-10-07, 11:42 pm | |
| A harcos szemét lehunyva élte meg az utolsó hosszú csókot, melyet a nimfától kapott, és szomorúan nézte végig, ahogy a lány felemelkedett, majd felöltözött. Ez túl gyors volt neki, nem számított rá, hogy ilyen hamar el kell válniuk egymástól. Gyomra összeugrott a meglepetéstől, és a felismeréstől, bár látni vélte a szomorúság néhány árnyát átsuhanni Phenia vonásai között, az utolsó kérdését mégis szürreálisnak, nem oda illőnek tartotta. Nem igazán találta a választ a kérdésre, „hogy tervezed a napod?” Ismétlődött a kérdés benne és nem tudott rá válaszolni. Moozen zavart volt, és csalódott, bár tudta, hogy így fog érezni most mégis jeges fuvallatként járta be lelkét az érzés. Csak hogy időt nyerjen, felhúzta nadrágját nem foglalkozott most azzal, hogy előtte jobb lett volna megmosdani valahol. Miután a ruhadarab rajta volt, lassan felállt, és néhányszor próbálgatta a sérült lábára helyezni a súlyát. Nem volt elviselhetetlen a fájdalom és úgy gondolta így már tényleg el tud evickélni a Hajnal folyóig, ahonnan már akár egy halász segítségét kérve akár Norlanig is eljuthat. Azonban hiába volt a kis időhalasztó közjáték még mindig nem jöttek könnyen a szavak a szájára. - Én, - kezdte zavartan pislogva, - én, nem tudom. Nem terveztem sehogy sem. – Mondta végül, kissé már összeszedettebben. - Veled terveztem volna, legalább is reméltem, hogy ennyi időnk még van, de ha menned kell, nem hazudtolom meg magam. Azt hiszem a folyó felé indulok. – Mondta immár komolyan, miközben lehajolt a köpenyéért hogy magára kanyarintsa. Nem szólt többet, csak nézte a lányt, hol a pillantását keresve hol pedig elbarangolva arcélein a hegyes füléhez. Úgy érezte mindent elmondott, amit érzett. Az esetleges későbbi randevú felkérésére Phenia nem adott választ neki, bár pont ezzel talán mégis. Moozen nem látta értelmét még egyszer megkérdezni. Két dolgot azonban még el akart mondani a lánynak. - Mindent köszönök Phenia, és sosem foglak elfelejteni. – Súgta, és finoman megsimogatta lány arcát. Soha életében nem volt íj keserű a búcsú számára, hiába tudta, hogy ez a helyes, hiába súgta esze, hogy így lesz a legjobb a nimfának, végül néhány pillantás erejéig győzött a szíve, és kimondta, amit az súgott neki. - Nem akarom, hogy elmenj. – Suttogta halkan, szemlesütve, hogy néhány arcizma is belerándult. | |
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2014-10-08, 1:18 pm | |
| *A nimfa is érzékeli a zavart, s közelebb is megy a férfihoz. Végignézte, ahogy magára húzza felhasított szárú nadrágját, s ha nem sajnálná Moozent sebesülése miatt, most elmosolyogná magát. A harcos a lábát próbálgatja, s Phenia örömmel látja, hogy rá bír állni, habár abban biztos, hogy kímélnie kell még, nehogy az épp gyógyulóban lévő sérülés állapota romoljon. A lány lehajtja a fejét. Vele tervezte volna a napot.* - Sajnálom. *A beállt csendben a nimfa újra felemeli arcát. Szomorúság ül rajta. Magának sem vallja be, de jobban megkedvelte a férfit, mint kellett volna. Közelebb is engedte magához, mint Alexet, a kék bőrű harcost. Nem akart semmit mondani a későbbi találkozásra. Ő maga sem tudja, mit akar. Szíve repes egy újabb találkozás gondolatára, de az esze ellene van. Nem akar azoknak a sorsára jutni, akik szívüket egy emberhez kötötték, s hosszú életük rövidebbé lett miatta, vagy pedig valahol a világban most is élnek, boldogtalanul. Amikor a férfi megsimogatja az arcát, megfogja az erős kezet és a puha arcbőrhöz szorítja. Érezni akarja még az érintését.* - Én sem foglak, Moozen. *A férfi őszinte szavaira a lány még odalép elé, s átöleli őt, a mellkasára hajtva a fejét. Az erős harcos most olyan sebezhetőnek tűnik, s a búcsú pillanataira a nimfa szép szemeibe is a szomorúság könnycseppjei gyűlnek. Ő is azzal nyugtatja magát, hogy így lesz a legjobb. Mindkettőjüknek. Moozen majd talál egy ember nőt, akivel családot alapíthat,s együtt öregszenek meg, Phenia pedig idővel majd túllép rajta, hiszen itt van a csodálatos erdő, nimfa testvérei, s tovább őrzi majd őket, ahogy eddig is.*
| |
| | | Moozen
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2014-10-08, 11:53 pm | |
| Moozen átölelte és magához húzta a lányt mikor az a mellkasára hajtotta fejét. Mélyet sóhajtott, hogy utoljára érezze hajának virágillatát, majd gyengéden eltolta magától, és felhúzta a többi ruhadarabját is. Úgy érezte neki kell megtenni az első elváló lépéseket, még most mielőtt meggondolja magát, és soha többé nem ereszti el a lány kezét. Kardját felcsatolta oldalára, és magára penderítette kékes köpenyét, majd végül tarisznyáját is átvetette vállán. Komor álarc mögé bujtatta keserű érzéseit, és szótlanul bajlódott immár az íjával. Mikor azzal is végzett, nézett csak ismét a lányra. Lágyan megfogta kezét, és a vékony ujjakat simítva emelte ajkához, hogy kézfejére egy búcsúcsókot leheljen. A gesztus után mosolyra húzta száját. - Menj, már biztos aggódnak érted. – Suttogta, és lassan elindult abba az irányba ahol ritkulni látta a fákat a felkelő nap irányában. Minden lépésnél megbillent vállán az íj a bicegéstől, de ez most nem zavarta. Az addig visszatartott keserűség szétáradt benne, és sejteni vélte, hogy talán a nimfa még mindig ott áll és nézi, ahogy elmegy, Moozen nem fordult vissza, hogy meggyőződjön erről. A visszafordíthatatlan, megmásíthatatlan elmúlás, acélkarmok ként tépték lelkét, hogy még gyomra is beleremegett. Arcán hosszú ezüst csíkot vágott néhány könnycsepp, amit nem törölt le, nehogy Phenia kitalálja a mozdulatból a tényt hogy sír. Ki akart jutni az erdőből, minél messzebb, hogy a nimfa ne lássa, és ne hallja a fájdalmát. Minél előbb el akart jutni a Hajnal folyóig, és remélte, hogy egy jéghideg fürdő helyre teszi darabokra marcangolt lelkét. Persze jól tudta, hogy soha, de soha nem fogja elfeledni a lányt és a vele töltött nap emlékeit. // Csodálatos játék volt, köszönöm szépen. // | |
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2014-10-09, 1:20 pm | |
| *A férfi magához öleli, majd gyengéden el is tolja. Phenia nem ellenkezik. Hagyja, hadd készülődjön. Lassú, és néma készülődés ez, a nimfa sem szól egyetlen szót sem. Úgy érzi, nem szabad megtörnie a csendet, egyfajta gyász ez, de nehéz lenne mégis annak tartani, hiszen az előző napon ismerték csak meg egymást. Aztán, amikor Moozen végre elkészül, a lányhoz lép és kézcsókot ad neki. Phenia szomorkás mosollyal fogadja azt, de nem szól továbbra sem.* - Óvjanak az istenek, Moozen! Nem foglak elfelejteni. *Szól halk, fátyolos hangon, majd figyeli, ahogy lassan, bicegve elindul a férfi kifelé a kis erdőből. Nem fordul meg, nem siet, két kezét összekulcsolja hasa előtt, s úgy áll, amíg a fák takarásában el nem tűnik előle a férfi háta. Nem gondolta volna még két nappal ezelőtt sem, hogy találkozik egy férfival, aki ilyen mély nyomot hagy benne. Még most is érzi ajkán édes csókjait, s érzi az erős férfikezek simogatását is magán. Szemei könnyel telnek, s így fordul meg, hogy visszatérjen népéhez, Izra erdejébe. Hamarosan már csak hűlt helye van a facsoportban, s ő immár saját erdejük mélyén leledzik. Ma is hosszú nap vár rá, főként, hogy nem sokat aludt az éjjel. Nimfa társai nem kérdeznek semmit, de néhány elkapott tekintetből tudja, hogy sejtik, mi zajlik le benne.*
// Nekem is nagyon tetszett, és én is köszönöm szépen! // | |
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2014-12-06, 10:37 pm | |
| *Izra erdejének fái, melyek mások szívében páni rémületet, elmét megzavaró szorongást gyújtanak, a nimfáknak ismerős, régi barátai. Elonar, s kis számú kísérete hazatért, miután a nimfák és Thalion úr kísérete nem messze az erdőtől szétváltak. Az elfek nagyon is jól tudják, férfi nem maradhat az erdőben, s nincs is okuk oda betérni. Az úrnő egész úton csendes. Részben talán a Tanácsban történtek aggasztják, s töltik meg szívét aggodalommal nem csupán népe, hanem egész Lanuria iránt, részben pedig a távollét, mely lovának minden lépésére nőttön nő Thaliontól. Bizonyosság talán az, hogy többet érez eme elf férfi iránt, mit érezni szabad lenne egy nimfának, kinek szíve egészen Izráé, s a természete? S az a fényes, fekete hajú nimfa, aki most e szürke köpeny alatt bújik, s az erdő fái, mint úrnőt, s barátot, közéjük tartozó ünneplik, megengedheti-e magának, hogy így érezzen? Volt valaha nimfa, aki parancsolni tudott rakoncátlan szívének, ha az szólította? Emlékei között akad néhány, aki dacolt a szerelemmel, dacolt a mindent felemésztő vággyal, s nem egy e dacba halt bele, s halt vele az is, amivel létét összekötötte. Elonar nem akarja ezt, népéé az élete, amíg másik nimfa nem lép örökébe. De aki megismerte már egyszer a szerelmet, ezt az esztelen, szeszélyes érzelmi örvényt, már nem feledheti sohasem. Látja ő ezt Kitatán, s látta már sokakon. Mégis, Elonar úrnő tartja magát, s védi népét, mert ez Izra akarata, s amíg Izra mást nem akar, addig így is marad.*
| |
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2015-03-22, 1:38 pm | |
| *Még pirkadat előtt csapkodnak szárnyak suhogva ablakán. Az erdei nimfák úrnője, Elonar ágyában riad fel a hangra, s ujjai, melyekkel a szentjánosbogarakból csal elő fényt riadtan nyúlnak a galambhoz, amely fekete szemeivel épp őt nézi. Nem sokan küldenek neki ilyen időben levelet, s a madáron, amely rászáll tenyerére, látszik átrepülte a fél éjszakát. A nimfa fényes, fekete haja vállára omlik. Nem Izra erdejének legfőbb védelmezője most ő, nem is az erdeni nimfák úrnője, csak a nimfa, akinek szerető szíve riadtan verdes attól a levéltől, amelyet a madár testére rögzítve talál. Ujjai remegve bontják le, s nyitják fel a levelet. Heves szívverésére, sebes, kapkodó légzésére, mellyel nyugalmat igyekszik erőltetni magára, könnyű, éji ruhája meg-meglebben. A levél olvasása közben arca nyitott könyv, ha lenne, aki látja. Szemeiben öröm lobban, s ajkai hangtalan nyílnak megkönnyebbült mosolyra. Thalionnal nem történt semmi rossz, a levelet ő írta, ám a hírek, melyeket megírt, bizony kevéssé kecsegtetők. Azonban egy jó részükről már ő is értesült. Őrzője visszatért Ambaron irányából, s meghozta a vészterhes hírt, miszerint Aranamophe faluját hatalmas ork sereg égette fel, melyet felülről egy sárkány is segített. Nincs ennél beszédesebb bizonyíték arra, hogy a háború elkezdődött, s nincs számára riasztóbb sem. Még akkor megerősített az erdő őrizetét, nimfái megtöbbszörözött számban járják, hiszen ahogy Ambaront lerohanták, azok az orkok Izra erdejére is szemet vethetnek. Ha Aranamophe áldását nem tisztelték, nem fogják Izra leányait sem. Az álom már régen kirepült szemeiből, s a galambnak inni, s enni ad, majd maga is lúdtollat, s tintát vesz elő, hogy választ írjon az elfek nagyurának.* | |
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2015-04-26, 2:08 pm | |
| //Kőöklű Kimyne//
*Lovak patájának tompa puffanásai verik fel az erdő szélén az övig érő fűben a csendet. Mégis, mintha a fű félrehajlana útjukból, hogy szabad lépteket engedjen nekik. A hátasok is könnyed mozgással haladnak, nem tűnik úgy, mintha ülnének hátukon. Karcsú, köpenyes alakok, vagy két tucatnyian ülik meg a szép, pej hátasokat. Zöldes köpenyük nimfa klánok jelzései díszítik. A csuklyák a fejükre húzva, sebesen haladnak északnak. Haladtukban nem állnak meg, ha csupán egy utazó nem szólítja meg őket. Látni, okkal sietnek, s eme sietségüknek tesznek eleget. A csapat élén egy szép pillantású nimfa ül, fekete hajának egy tincse kileng a köpeny csuklyája alól, az ő pillantása az, mely végigfut az utazón, ki mellett elhalad, s talán találkozik is egy pillanatra az övével.*
| |
| | | Kőöklű Kimyne Hegyi nimfa - Alseda nimfa
Hozzászólások száma : 33 Munkahely : Ahol szükség van rá
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2015-04-26, 2:43 pm | |
| //Elonar//
Elonar erdejében járok, s nyugodt kimért léptekkel lépek célom felé. Délre igyekszem, mert nagyon vágyok vissza a dimbes dombos vidékre, ahol talán megtalálom a saját számításaimat. Természetesen nem fogok egyből oda menni, hanem pár kisebb településen és pár városon keresztül szerettem volna menni. Egyrészt az élelmet pótolni, másik részben a felhasznált felszereléseim pótlása. Ha pedig találok valahol munkát, akkor szíves örömest elidőzök azon a helyen. Mint mindig a napfény igen csak zavaró számomra, annak ellenére, hogy az erdőben járok. Az első településen sikerült beszereznem egy csuklyával ellátott köpenyt, ami segít abban, hogy jobban érezzem magam. Csendes magányomat végül paták tompa puffanásai verik szét, emellett jól hallható, hogy egyre inkább felé közelednek a zajok. Mikor meglátom azokat, akkor megállok, de alkatukból kifolyólag megnyugszom. Sosem lehet tudni, hogy az utazó kibe botlik és az óvatosság kifizetődő. A csapat élén megpillantom a gyönyörű nimfát, akinek fekete haja kilóg a csuklya alól. Találkozik a tekintetünk, mikor illemből odaszólok hozzájuk. - Szép időt, kellemes utazást. – hallatom a kicsit mélyebb bársonyos női hangom. Nem üvöltök, mint a fába szorult féreg, de nem halk, hogy nem hallják meg. Így csuklyában biztosan nem ismerhetnek fel, hogy ki vagyok valójában, ráadásul biztos vagyok benne, hogy hallottak rólam. Kőöklű Kimyne egy nem mindennapi történet, s a városokban a legtöbb ember tud rólam, ám kevesen ismernek fel, mert személyesen sosem találtak velem. Nem, egyáltalán nincs olyan hírnevem, mint egy bátor hősnek, aki megszabadította a világot a gonosztól. Én úgy gondolom a hírnév egy kétélű fegyver, ami tud rombolni és nem csak építeni. Mivel úgy gondolom, hogy hasznos információkkal tudnak szolgálni nekem, így egyenesen a szép pillantású nimfa felé intézem a szavaim. - Üdvözöllek Elonar! Mi hír ezen a vidéken? – teszem fel a kérdést, ezzel egyetemben pedig a csuklya lekerül a fejemről. Felismerhetővé válok számukra. Tiszteletem jeleként a mágiával átitatott sziromruhám két szélét megfogom, aztán a korom meghazudtolva hajlok meg előttük. | |
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2015-04-27, 1:25 pm | |
| *Az úrnő pillantása találkozik a lányéval. Csak egy nimfa lehet képes Elonar erdejében olyan nyugodt szível és tekintettel sétálni, ahogy az idegen teszi. A fák a legtöbb nő és férfi szívébe is félelmet ültetnek, hála Izra mágiájának, mely az erdő fáit mutatja rémületesnek. A lovak patáinak tompa puffanását megtöri a nem túl hangos köszöntés, amelyre talán még egy gyors válasz után haladnának is tovább, azonban az idegen nimfa nevén szólítja az úrnőt, s ez felkelti érdeklődését. Úgy határoz, megállítja lovát, így tesz kísérete is, s közelebb léptet vele a lányhoz, aki időközben lehajtja csuklyáját. Maga az úrnő még nem találkozott a verekedős nimfával, azonban a híre eljutott már Izra erdejébe is, s ha ő nem is, hát csapatában többen is felismerik.* - Üdvözöllek téged, Izra erdejében. Szavaid alapján nem e vidékről származol, s küllemre sem tűnsz ismerősnek. - Ő Kimyne, akit Kőöklű névvel illetnek az emberek településein. *Segíti ki Dorala, egyik Őrzője az erdőnek az úrnőt halkan. Az csuklyáját lehajtva fedi fel szikrázó fényű, fekete haját, s ahogy ajkai mosolyra húzódnak, úgy méri vissza a nimfát, akit híre már megelőzött.* - Úgy, hát e név már ismerős számomra is, kedves Kimyne. Örül a szívem, hogy olyan tagjával találkozhatok népemnek, ki a férfiak között is nevet szerezett magának. S hogy kérdésedre válaszoljak, határaink mellett portyázó ork hordáról értesültem, s hogy távol is tartsuk, s egyúttal elűzzük őket a közeli emberi településtől, eléjük lovaglunk. Van még szabad hely csapatunkban, tarts velünk, hogy közösen tehessünk eleget a szövetségnek, mely a Birodalommal köttetett egykoron.
| |
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2015-04-27, 3:46 pm | |
| Hallottam már Elonar páratlan szépségéről, így nem volt nehéz azonosítani a kilétét. Ő kiemelkedik egy picivel az őrzői közül, hogy Izra istennői alakot ajándékozott neki. Ha magamon elgondolkozok, akkor én sem panaszkodhatok, mert bennem ugyanaz a báj megvan, ám nem szabad elfeledni, hogy engem régi csúnya hegek csúfítanak el engem. Vagyis nem rossz dolognak értelmezem, hanem olyan emlékek őrzői, amit sosem fogok elfelejteni életem során. Mikor az erdő úrnőjét megszólítom, akkor azok megállnak, s ajkaimra egy halvány mosoly kerül. Biccentek egyet, mikor köszönt engem a saját otthonában, s egyben egyet kell értenem azzal a ténnyel, hogy én nem itt születtem. - Valóban, nem e táj nevelt fel, de nem ismeretlen számomra e vidék. Lanur hegység az én otthonom, ahol kellő kő és szikla között élhetek – válaszolok vissza, hogy tudja merre éltem egykoron. Nemrég indultam el bejárni az egész világot, hogy kalandot és otthont találjak magamnak. - Jelenleg nincs otthonom, mert bejárom a világot. – teszem hozzá, hogy ne maradjon üres folt a beszélgetésünkben. Az egyik Őrzője úrnőjét kisegíti információval, hogy én vagyok az a nevezetes nimfa, akit Kőöklűnek neveznek. Látni az űrnőn, hogy elismer engem, ami meglepően megnyugtató. Mikor meghallom a hírt, hogy orkok portyáznak a közelben, akkor szép ívű ajkaim megfeszülnek. Ami igazán meglep, hogy megkér rá, hogy segítsek neki ebben a feladatban. Elgondolkozok, míg végül beleegyezően bólintok. - Rendben, veletek tartok, hogy azokat a portyázó orkokat elkergessük földjeidről, hogy e vidéken újra békesség honoljon. – mondom felé, miközben lassan közelebb lépek hozzájuk. Átfut az agyamon az a lehetőség, hogy beállok pár év szolgálatra Elonarhoz, aztán mikor békésebb lesz a táj, akkor tovább indulok. - Őrző vagyok, azonban másik foglalkozásom a fegyverek bájolása. Erőm és tudásom mostantól a tiéd, rendelkezz velem, Úrnőm. – mondom felé e szavakat, majd várom, hogy mi lesz rá a válasza. Milyen érzelmeket okozok neki? | |
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2015-04-28, 1:50 pm | |
| *Az úrnő csendesen figyeli Kimyne reakcióit. Egy hegyi nimfa mindig hasznos lehet, s jól tudja, hogy északon, az ottani testvéreknek egészen más nehézségeken kell edződniük. Látni, hogy röpke szünetében beszélgetésüknek Kimyne átgondolja az invitálást, s végül úgy dönt, hogy velük tart. Elonar úrnő ebben a helyzetben igen becsülni tudja egy gyakorlott Őrző jelenlétét a csapatban, s mivel tartalék hátasokat is hoztak magukkal, egyiket egy intésére a lány rendelkezésére bocsájtják. Nem száll vitába az Őrzővel, nagyon valószínű, hogy mi most következik, annak ez csupán a kezdete. Az Ambaron faluját lerohanó orkok mellett immáron több részéről is összecsapásokról érkezett hír, s ez bizony nem sok jóval kecsegtet. Elonar ott volt a Nagy Háborúban, látta, miként esnek el bátor nimfák ezrei a harcokban, látta a sárkányok pusztítását, s látta azt is, ahogy elbuktak. Régmúlt idők emlékei ezek, melyeket kísérhetett pillantásával. Bólint a nimfa szavaira.* - Én úgy gondolkodok ezekről a dolgokról, mint saját magamról. Izra népét szolgálom, s ekképp, aki segítségemre van ebben, ugyanígy tesz. Nehéz szolgálat ez, hol nem saját boldogulásunk az első, hanem népünké. *Elonar nagyon is tudja ezt, habár arcán mosoly pihen, szívében ott a maró érzés, Thalion hiánya, s a tudat, hogy míg népeiket irányítják, nem lehetnek egymáséi. Az elf nagyúr sok mindent megtanított neki, már érti határozott, egyenes elf gondolkodását, s azt is elfogadja, ahogy gondolkodik saját szerepéről. Egy nemes szolgálat ez, mely ezrek sorsára van hatással. Ha Kimyne már a lovon ül, akkor folytatják útjukat, hogy az orkok elé érhessenek. Az erdőn kiérve, megpillanthatják a távolban sötétlő alakokat.*
| |
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2015-04-29, 11:02 am | |
| Látom, hogy Elonar intésére az egyik tartalék hátast nekem adják. Egy biccentés kíséretében hálálkodok a jófajta állatért, amivel bárki nagyobb távolságokat tud megtenni, mint a két lábán. Észreveszem nála az apró révült állapotot, hogy valamire gondolt, azonban nem vagyok illetlen, hogy rákérdezzek. Nem akarok sebeket feltépni, vagy sebet tágítani. Mikor elmeséli nekem, hogy miképpen gondolkodik, akkor magamhoz veszem a szó jogát ismét. - Mindenki szolgálja a népét a saját érdemei szerint. A pék a kenyereivel, kovács a fegyverekkel és páncélokkal. Mindenki kiveszi a saját részét, s az ilyen időkben a gyáváknak szintén meg kell fontolniuk, jobb a menekülés vagy kitartás. – felszállok a kapott hátasra, azonban az első dolgom, hogy a neve után érdeklődjek. Nem akar levetni magáról, vagy jelezni valamilyen módon a nemtetszését. - Megtudhatnám a nevét e nemes állatnak? – teszem fel a kérdésem, s teljesen biztos vagyok benne, hogy valaki biztosan el fogja mondani. Végül megindulunk, én meg csak most eszmélek fel, hogy igen hamar szolgálatba kerültem. Nem a saját fajtám védem, mármint hegyi nimfákat. Azon csodálkozom, hogy ilyen hamar találtam magamnak helyet a nagy világban. Vajon Elonar bűvös külseje és megjelenése volt rám ilyen hatással? Vagy éppenséggel otthontalanságom érzetét próbáltam csillapítani. Egy ideje haladunk, mikor kiérünk az erdőből. A távolban megpillantom a sötétlő alakokat, s tudom jól, hogy őket kell elkergetni. Ha nem értenek a szép szóból, akkor kell az erőhöz nyúlni. Fogalmam sincs, hogy Elonar miképp fog cselekedni, de én követem, akár a pokol kapujáig. Számomra a harc nem idegen műfaj. Edzett a lelkem és testem egyaránt. Ifjabb koromban tán most kellően izgága és izgatott lennék, sőt minden további nélkül nekirontanék a sok orknak, de régen levetkőztem ezt a viselkedést. Fegyelmezett vagyok, s külső szemlélődő számára úgy tűnhet, hogy magam alá vonom a helyszínt és annak minden részletét. Tekintetem parázslik, amivel könnyedén nyelem el ellenfeleim és ellenségeim kitartását és céljait. Csak az utóbbi idők során jöttem rá, hogy én ezért élek, hogy mások gonosz célját megtörjem. Még ott sem vagyunk, de a varázsbotom a kezembe veszem. | |
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2015-04-29, 1:29 pm | |
| -Jól szóltál, Kimyne. Ha mind így gondolkodnának az egyének, egy szebb világban élhetnénk. *Helyesel Elonar, s ő maga is elfordul, hogy vezesse tovább a csapatot.* - Mithä a neve. *Hajol oda az egyik szőke, kék szemű Őrző, aki a menetben a tartalék lovat vitte a csapat új tagjának. Az erdő fái segítik a nimfákat, a cserjék, a virágok, de még az állatok is szabad utat engednek a lovasoknak. Az úrnő, kezét felemelve lassítja a menetet, s csakhamar az orkoknak is feltűnik a lovas sereg. Horkantva, egymást böködve hívják fel a figyelmet rá, s fegyvereik is kezükbe kerülnek. Nem látni még vezetőjüket, s az is csak sejthető, hogy Ambaron falujától vetődtek el egészen idáig. Jól tudja minden nimfa, ezek a lények nem értenek a szép szóból, Elonar mégis maga mellé int kettőt a csapatból, melyek közül lehet egyik a hegyi nimfa is, és lován léptetve indul el kis kíséretével az orkok felé. Szemei figyelemmel követik a csapat mozgását, ha netán íjászok mutatkoznának meg előttük.* - Pajzsokat fel, lányok. *Halk, bársonyos hangja alig hallatszik előbbre, mint lovaik orra, mégis kísérői hallhatják, s Elonar maga is egyfajta mentális pajzsot von maga köré, azzal a céllal, hogy az első nyílvesszőket felfogja. Nem tudja, hogy Kimyne ismeri-e ezen mágiaformát, azonban külön fog figyelni rá is, ha netán harcra kerülne a sor. A hátuk mögött a csapat többi tagja kissé lemaradva követik vezetőjüket, s ugyanakkor legyezőszerűen távolodnak egymástól.* - Izra erdejének határain jártok! Istenünk törvénye értelmében térjetek vissza oda, ahonnét jöttetek! *Hangzik Elonar hangja ezúttal élesebben az orkok felé. Nem hisz a békességben, mégis bízik abban, hogy elkerülhető az összecsapás. Köpenye alatt egyik keze finom mintázatú kardjának markolatán nyugszik, s ő maga is készen áll arra, hogy ha kell, saját környezetüket fordítsa társaival közösen horda ellen.*
| |
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2015-04-30, 7:07 am | |
| Mikor Elonar megszólal a beszédemmel kapcsolatban, akkor bólintok neki köszönet gyanánt. Ezt követően látom, hogy az irányítást magához ragadja és elindulunk a portyázó orkok felé. Én igazodok hozzájuk, emellett figyelek, mert úgy vélem tanulhatunk egymástól, mármint az erdei nimfa a hegyitől és fordítva. Végül megtudom a hátasom nevét, aminek elf neve van szerintem. Ha nekem lenne egy ilyen állatom, emellett jogom, hogy úgy szólíthatom, ahogyan szeretném; akkor mindenképpen ragaszkodnék a Hajnal névhez. Az utazásunk teljesen bökkenőmentes, mert előttünk minden növény és állat kitér előlünk. Magamban fenséges tapasztalatnak tartom, sőt jó látni, hogy ők ezeknek a barátaik. Én hegyi nimfa lévén leginkább a szikláknak, földnek parancsolok és kevés hegyi állat van a Lanur hegységben. Hasonló élményben sosem volt részem, mert én csupán egy magasan képzett őrző vagyok. A fajtám képesek megmondani az egyes ércek nevét. Képességeim egy jó ideje csiszolom és művelem. A kettő olyan mint egy édes testvér, ráadásul elválaszthatatlanok egymástól. Hamarosan feltűnik a sok fekete pont a távolban, de cseppet riadok meg tőlük. Elonar maga mellé int, így engedelmeskedem neki. Amikor az úrnő azt mondja, hogy pajzsokat fel, akkor fogalmam sincs, hogy mit ért ezen. Ezen mágia forma ismeretlen számomra, ami rögtön kiderül, mikor a következő szavakat mondom. - Én legtöbbször földmágiát használok – magyarán csakis ahhoz értek, de magas szinten űzőm. Természetesen ismerem a többi ág varázslatait, de nem fejtenek ki olyan hatást, mint jelenleg a földnél. Legtöbb részük csak alapszintű, mint például lágy szellő keltése, locsolás, tűz ébresztése. Hogy hasonlóan cselekedjek, így folyamodok a hasonló hatással rendelkező Kőpajzs varázslatomhoz. A fejem felé és előtti részre terjesztem ki, így levédve Mithät. Jól látható, hogy jelenleg szemből sebezhető vagyok. Varázsbotom két kézre fogom. Elonar felszólítását meghallgatom, ám magamban az a érzés támad, hogy harcolni fogunk ellenük. | |
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2015-04-30, 2:00 pm | |
| - Aki először hozza elém egynek is a fejét közülük, annak jutalmat adok! Öljétek meg mindet! *Hallatszik halk, hörgős hangja az egyiknek a sorok közül. Az első mondatra még habozni látszanak a szemben állók, de az utolsó mondat feledteti velük fekete bőrű mágus parancsát. Pedig biztosan mind félik a kegyetlen hadurat, de most nincs a közelükben és jó eséllyel meg sem fogja tudni, hogy kik voltak azok az orkok, akik nimfa vért ontottak. Az első nyilak már az ork íjak idegeire kerülnek és szelik is a levegőt. Elonar figyelte a védelem kiépítését a mellette álló hegyi nimfának, azonban ő maga sem ostoba. Saját védelmi pajzsa nem sok nyilat fog fel, épp annyit, amennyit kell. Hiába törekszik békére, ha az ellen háborúzni akar, ők sem futamodnak meg. Nem véletlenül álltak alakzatba a háta mögött Izra erdejének nimfái, ahogy az első orkok megindulnak, hallani lehet a nimfák suttogását úrnőjük és kísérői háta mögül, s nem telik sok időbe, ahogy a földből megelevenedett gyökerek törnek fel, s gáncsolják el a futva támadó orkokat. Az első nyilak lepattannak a pajzsokról, a másodikak már csak lassulnak, s lehullnak a földre. Azonban addigra a Az elöl álló nimfák is harcba szállhatnak. Elonar úrnő lova előreugrat, s felágaskodik, mellső lábaival megrúgva az első orkot, ki közelébe férkőzni szándékozott. A másik Őrző, ki eddig kezeit összekulcsolva várakozott, hirtelen fel emeli azt, s éles, cakkos levelek sokasága röppen ki belőle egyenesen a felé tartó orknak szállva, s karcolásokkal festve vörösre az orkot. Kimyne is szembesülhet egy vele szemben kivont karddal vonulóval. Rusnya arcából foghíjas vicsorgásra telik, ő biztos benne, hogy a botos nimfát könnyen levágja majd lováról és ő lesz az első, aki egy fejet tesz Goan lába elé. Az ork csapat ez idő alatt a természet változatos formáival kénytelen szembesülni. Nem csupán gyökerek, erdei rovarok csípő, maró sokasága árad rájuk, bosszankodva, visongva küzdenek velük, de még mindig van, aki képes áttörni rajtuk a nimfák felé, s dühösebb is, mint valaha.*
| |
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2015-05-01, 9:59 am | |
| Mivel ezen varázslatom alapszintű, így nem lehet tökéletes védelmet elvárni tőle. Öt nyílvesszőt biztosan felfog, majd azokkal együtt eltűnik. Ez éppen elég arra, hogy a nyílvessző záporból egy vagy két hullámot kibírjon. Nemsokára meghallom a nimfák suttogását, hogy a természeti erőt segítségül hívva orvul elbánjanak a rusnya orkokkal. Azok a bitang teremtmények, akik kiállják ezen csapások mindegyikét, azok az igazán erősek. Emellett jól látni rajtuk, hogy dühösek és féktelen harag uralkodik el rajtuk. Felém egy kivont karddal vonuló bestia közeledik, ám fogalma sincs róla, hogy éppenséggel ki az a nemes nimfa, aki ellen korábban kell felkelni. Nem várom meg, hogy közelharcra kerüljön a sor, mert egyrészt fizikai erő terén nem vagyok olyan erős. Csak simán folyamatosan mutatok rá, aztán halkan mormolni kezdek. Egyre közelebb ér, de én cseppet sem ijedek meg. Tán már lendítené egy elsöprő csapásra az ork, azonban az igém életre kel. Egy éles kő nyílvessző reppen felé. Ha nincs rajta egy erősebb páncél, mint például vért, akkor nincs esélye a túlélésre. Az erősebb páncélok behorpadnak, s a különleges eljárással vagy a ritka páncélok meg teljesen hatástalanítják a becsapódást. Ezen varázslatnak az a előnye, hogy befúródás után nem olyan könnyű kihúzni a sérültből. Jó varázslat, ám tudni kell, hogy milyen helyzetben érdemes használni. Meg be kell valljam, hogy nem sok ember vagy lény jön rá, hogy nem csak mutogatok a kezemmel, hanem varázslat szintén szárnyra kellhet. Egyelőre nem érzem magam szorult helyzetben, így nem alkalmazok elsöprő erejű varázslatokat. Emellett tisztában vagyok azzal, hogy mik a korlátaim. Ha ezzel a kardossal végzek, akkor a következőt mindenképpen egy harci tusában szeretném legyőzni. | |
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2015-05-01, 2:07 pm | |
| *Elonar a küzdelemben is igyekszik Kimyne alakját szemmel tartani, s amikor látja, hogy új társuk is beszállt a küzdelembe, maga is a következő ork felé fordítja lovát. Az eddig csak a köpeny takarásában pihenő kard kireppen hüvelyéből, s díszes pengéje találkozik az ork rozsdás fegyverével. A csuklya is ott libeg már a harc hevében az úrnő háta mögött, s amikor az ork következő csapását a fejére méri, hajlékony, karcsú teste szinte hanyatt fekszik a nyeregben. Nem véletlen hát, hogy titkon annyit gyakorlatoztak Thalionnal, hol Olassië erdejének rejtekében, hol valahol a két nép területe között. Akadt, hogy az elf nagyúr vérét is ontotta neki, igaz, akaratlan, ám mind-mind segített, hogy formában tartsa magát. Még a hátrahajlás közben döf ki a karddal, s a penge az ork torkát találja el. Nimfái a háta mögött már szintén harcba szálltak, de a csatatéren nem egy ork fekszik a földön gyökerek, indák fogságában, avagy megsebesítve egy a semmiből előkerülő hegyes faág által. Többen pedig immáron sebesülten nyögnek a fűben, miközben a nimfák által megelevenített természetes erők kivetik őket magukból. Elonar úgy látja, hogy a kőnyíl bizony átütötte az ork ruházatát, s a következővel is kénytelen hamarosan szembeszállni a hegyi nimfa, hacsak meg nem futamodik a horda. Biztos benne, hogy Izra áldásával harcoló nimfái trükkjeit, fegyvereit nem sokáig tűrhetik.*
| |
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2015-05-02, 11:07 am | |
| Nem futamodok meg, mert nem véletlenül váltam Őrzővé. A hegyi nimfák teljesen olyan lelkülettel élnek, mint egy hegy, amely évezredeken át formálódik a külső és belső hatások által. Emellett egy nagy hegyet egy mezei varázshasználó képtelen megváltoztatni. Csupán a felszínét kapargatná apró varázslataival. Úgy vélem nimfákban, sárkányokban és istenekben van csak meg ez az erő. Szóval a hegyi nimfák lelkülete a kitartásra és szívósságra alapszik, ami bennem ott nyugszik. Mikor látom a többi nimfát harcolni, akkor nem érzem ezt a lelkületet, inkább az erdő által lüktető mély bölcsességet és erőt. Felfedezem magamban, hogy az én hegyem és az ő erdőjük egy tőből táplálkoznak, hiszen mind a kettő a természet része. Beugrik az, hogy egy erdőt fel lehet gyújtani, elárasztani vízzel és hurrikánokat kavarni, mely tövestül kitépi a legerősebb gyökerű fákat is. Ezzel szemben egy hegyet felgyújthatsz, áztathatod esővel és csípős tornádókkal támadhatod, de alig teszel kárt benne. Mélyen szántó gondolataim végül megszűnnek, mikor megpillantom a következő ellenséget. Látom az arcán a gyűlöletet, mely olyan lánggal ég, mint a pokol tüze. Elemészti azt, aki az útjába kerül. Bosszú fűti, egyben vágyik a vérontásra. Számomra csak elveszett lény, ki nem eszmél fel rá, hogy hiába törekszik. Ha nem futamodik meg lényemből áradó erőtől, akkor egy leckét adok számára. Elonarra nézek, aztán a többi nimfára. - Visszavonulás! Bízzatok bennem! – szól a mágiával átitatott mennydörgős hangom. Nem várakozok sokat, csupán megnézem mely helyre érdemes tennem a következő látványos és egyben pusztító varázslatom. Látom megindul felém az ork, ám tapasztalt varázshasználó révén kellő időben mormolom el azt, amit szerettem volna. Egy kőgolyó jelenik meg, ami a rám támadó feje felett jelenik meg. Mithä-t hátrafordítom, s ösztönzöm arra, hogy minél távolabb kerüljek tőle. Tizenöt másodperc után az a nagy kőgolyó szétrobban, hogy tövisrepeszek formájában körkörösen minden ott tartózkodó ork, vagy nem szófogadó nimfa életét kioltsa. Egy 10 méteres körzetben hat rendesen, ám ott alaposan megsemmisít mindenkit, ha nem jó a védelme. Tán azon egyedek túlélik, akik pajzsaikat ösztönösen maguk elé rakják, vagy kellő páncélzat van rajtuk. Ha ez a pusztítás, nem elég meggyőző, akkor vagy teljesen buták az itteni orkok, vagy nemes egyszerűséggel mártirokká akarnak válni. A visszavonulás után a következő szavak reppennek ajkaimról. - Támadás! – Lényegében, ha kellőképpen megszeppentek az orkok, akkor sokk hatása miatt képtelenek hirtelen cselekedni. Magyarán a meglepetés erejével mérhetünk rájuk elsöprő győzelmet. Ha nem tudnak valami meglepővel és hasonlóval előállni, akkor nyert ügyünk van. Ami pedig azt illeti mikor vége ennek, akkor személyesen kérek bocsánatot Elonartól, hogy az ő engedélye nélkül mertem parancsokat osztogatni. Bevallom, otthon a hegyi nimfáknál én voltam a vezető, aki a parancsokat osztogatta, miközben ugyanúgy harcoltam mint a többiek. | |
| Tárgy: Re: Elonar erdeje 2015-05-03, 1:38 pm | |
| *Elonar úrnő a maga részéről időben hallja meg, a hegyi nimfa szavait, s mikor társai kérdőn néznek rá, biccentve fejével jelzi, tegyenek, ahogy mondta. Van egy olyan érzése, ha tiltakoznának, csak saját magukat hátráltatná, mely veszélybe sodorhatná az akciót is. Maga is lovával hátrálásba kezd, s a nimfa csapat követi is. Az ork, aki Kimynét követte, a hátába kapja a repeszeket és elesik, miközben társai az erdei, s a hegyi nimfa varázslatoknak köszönhetően immáron megtörve hátrálni kezdenek az előretörő lovasokkal szemben. Nincs az a nimfa, aki élettelen kőből elegendő erőt bírna, hisz a nimfák életének, s annak, is, mivel összekötötték létüket, az élet a lényege. A természet, melynek az élet maga legnagyobb csodája. Így akarta ezt Izra. A hegyekben is van élet, még a barlangok mélyén is, melyet felfedezni, s elpusztítani is nehezebb, mint a sík vidéken álló erdőket, s ez adhatja szívósságát az ottani nimfáknak, hisz, míg az élet csírája létezik, addig a nimfa sem hal meg, mely életét kötötte hozzá. A csata rövid, de gyors véget ér, amikor Elonar ismét elől ront a hátráló orkoknak. Immáron Goan szavai sem képesek hátráltatni a visszavonulást, hiszen egy díszes nimfa kard merül el benne, Izra erdejének úrnőjéé. Az orkok veresége biztosnak tűnhet, hiszen csapatuk megtizedelődött, a mágia ellen nem volt ellenszerük, s vezérüket is elveszítették. A nimfák nem üldözik őket, Elonar kezét feltartva nézi, ahogy a túlélők futásnak erednek, társai pedig megállnak. A szél vérszagot fúj tova, s a nimfák fejüket ingatva, szomorúan szemlélik a csata nyomait. Az úrnő pillantását Kimynére emeli.*
| |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Elonar erdeje | |
| |
| | | | Elonar erdeje | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|