LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma

Kezdőlaphttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

Keleti kikötő

Go down 
+8
Lothár Von Falkenhausen
Yurin Akari
Nawarean
Raman
Drakon Ashmar
Tinia Loel
Aldo Barras
Mesélő
12 posters
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1520

Character sheet
Nép: NJK

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-07-21, 9:08 pm

Keleti kikötő Vadalankikoto

Vadalan keleti partvidékének gyöngyszeme a Keleti kikötő. Ez az a kikötő, ahova bevontatták az első lanuriai hajót a Leviathant. A két világ találkozása óta a kikötő folyamatosan bővül, ugyanis már nem csak az egyre növekvő lanuriai hajóforgalmat, hanem más, idetévedő népek hajóit is fogadni kell a saját hajóik mellett.
A kikötő rendkívül népes és nyüzsgő hely. Innen indul ki a legjelentősebb áruforgalom és nagyon sok érkezik ide is, hogy aztán szekereken, vagy épp a magasban lebegő léghajókon haladhasson tovább Savanti piacára, vagy még távolabb, másik vadalani városba. A kikötőben sok pénzváltó működik, ugyanis a két világ két pénznemet használ.
A kikötőbe érkezők most láthatnak először élő vadalant, s meg is csodálhatják ezt a szürkéskék harcos népet.
Vissza az elejére Go down
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Hozzászólások száma : 470
Életkor : 135
Munkahely : Vándor

Character sheet
Nép: Külhoniak

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-07-25, 8:54 pm

*Beletelt egy hét is mire elérte Vadalan partjait, a kontinensét, melyről nem is tudta, hogy létezik. Persze ez néhány héttel ezelőtt volt, mielőtt a zár mely eddig elérhetetlenné tette, feloldódott. Nem is kell mondani, hogy nem kevés teher-, illetve utasszállító hajó indult útnak, hogy megismerje a földrészt és annak varázsait. Aldo is útnak indult az egyik hajón, a térképpel a hátizsákjában, melyet Drakontól szerzett. Eddig úgy tűnt, hibás a rajz az ősrégi pergamenen, de aztán minden világossá vált, azon a napon, amikor feltűnt a kontinens mind a térképen, mind a tengeren.
A kikötőbe érve beletelt egy jó húsz percbe, mire neki is sikerült lekászálódni a hajóról a nagy tömegben. Kicsit emlékeztette a zsúfolt kikötő a valiani birodalmi kikötőre, ahol a nagy tömegben rögtön sikerült egy ellenséget szerezni, Balál személyében...Jó lenne, ha ezen az új kontinensen nem a bajkeveréssel kezdődne a kincskeresés. Hiszen tud ő jó is lenni, s ami még fontosabb nem lenne okos dolog felhívni a figyelmet magára, a kincses térképpel a birtokában. Remélhetőleg Drakon sem lesz annyira balga, hogy a nyomára akadjon és ő is a kincs után jöjjön. Örülhet, hogy Aldo megkímélte az életét a fogadóban...
Apropó fogadó, jó lenne egyet találni, ahol kipihenheti az út fáradalmait, és nyugodtan újra áttanulmányozhatja a térképet, immáron huszadszor körülbelül. Reméli, nem kell majd egy vadalani segítségét kérnie, útbaigazításként, nem szeretne bevonni ebben a magánakcióba senkit. Igaz, a fogadót is már jó ideje keresi. Ironikus lenne, ha egy fogadót se tudna megtalálni, miközben kincsre vadászik egy ismeretlen földön. Habár a kincs helye fel van tüntetve a térképen, a fogadóé meg nincs.
Lényeg a lényeg, egy idő után beleun a keresgélésbe és úgy dönt, hogy megkérdez egy itteni kékesszürke akárkit. Jön is szembe egy hegyes fülű, kék szemű nő. Aldo megállásra kényszeríti.
-Elnézést, szép hölgy, tudna nekem segíteni? Egy közeli fogadót keresek, ahol megszállhatnék ma estére. Merre találok egyet?
~Fura egy teremtések, az biztos..~
*Gondolja magában, miközben közelről is végigméri a hölgyet.*
Tinia Loel

Tinia Loel

Hozzászólások száma : 26

Character sheet
Nép: Vadalanok

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-07-25, 9:28 pm

*Tinia mereng a kikötőben és figyeli, ahogy a habok elérnek egy egy nagyobb követ. Felcsapódik egy kisebb csepp a kezére. Végigfolyatja a kezén, de ezt is megunja. Kéne keresnie egy helyet ahol gyakorolhat. Ez jelenleg nem rossz, de mégis megindul. A természetmágiához jobb az erdő. A többit később. Ahogy halad egy idegen férfi állítja meg. Igazából nagyon furcsa neki, mert eljutott a hír ide is, hogy jöhetnek idegenek, akik furcsák és nem olyanok,mint ők. Ez a férfi pedig olyan volt. *
- Mi vagy te idegen? Mutatkozz be mielőtt megszólítasz te hímnemű!
*Mondta mogorván és egyáltalán nem bízott az alakban. A szép hölgy az tetszett, de soha nem vallaná be. Ez természetes volt, hiszen akad neki sok hódolója. De eddig senki nem kellett neki. És nem is fog.*
- Fogadó pedig van a közelben. Arra.
*Mutat jobbra.*
- Hagyj elmennem. Semmi közöm hozzád te férfi!
* Meg se várta a reakciót megindult az ellenkező irányba. Még hogy csak úgy megszólítja bemutatkozás nélkül. Ez nem módi erre felé. Ezek után még inkább nőtt az ellenszenve a férfinépség iránt. Kék haját hátralibbentette és sugárzó arca kisimult, ahogy hátrahagyta a férfit.*

A hozzászólást Tinia Loel összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-07-31, 7:39 pm-kor.
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Character sheet

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-07-25, 9:49 pm

~Mi vagy te idegen??? Ez nem látott még rendes, normális külsejű embert? Mióta lehettek elzárva a külvilágtól?~
*Csak úgy kapkod jobbra-balra fejével, a nőszemély úgy kiosztja, mintha valami felsőbbrendűnek érezné magát az evolyrani lanuriai fölött*
~Nézd már, ennek jól felvágták a nyelvét. Ha így tudom, hogy ezek a kék figurák ilyen kedvesek az idegenekkel, akkor szóba sem állok velük. De most már nem hagyom csak úgy elsétálni, hadd ismertessem meg  a "szép hölggyel" az én jó modoromat is.~
*A nő jobbra mutat, aztán már indulna is.*
- A nevem Aldo, te...nőnemű!
*Megragadja a távozni készülő vadalan karját, s finoman visszarántja.*
- A te neved meg? Fennhordomazorrom Vadalan? Vagy Citromotnyelt Kékkisasszony? He?
*Az előbbi bajt elkerülő gondolatai mintha nem is az ő fejében fonódtak volna. Élvezi a konfliktushelyzetet ő közte meg a vadalan között. Remélhetőleg a figyelmet nem hívták fel magukra túlságosan.*
Tinia Loel

Tinia Loel

Character sheet

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-07-25, 9:59 pm

* Hallotta a nevet, de nem érdekelte már. Inkább magával volt elfoglalva, amikor visszarántotta Aldo. Lerázta az idegen kezét a sajátjáról.*
- Nos Aldo! Téged nem tanítottak meg arra, hogy egy hölgyet nem illik rángatni? Ti tényleg olyan mások vagytok.Olyan vadak.
* Mérgesen nézte a férfit. Soha nem találkozott vele hasonlóval ezidáig. Elkezdte körbejárni. Hozzáért a hajához.*
- Az én nevem Tinia. Nem láttam még hozzád hasonlót itt.
*Mondta egyhangúan. Közben vizsgálta a haját, az öltözékét.*
- Tetszik a hajad hím. Furcsa a színe. Adsz nekem belőle egy szálat?
*Kérdezte már kissé barátságosabban. Ha ad elrakja, megvizsgálja a szerkezetét és lehet jól jön még valamihez.*
- Honnan jöttél Aldo? Netán Lanuriából, mint a többi? Hallottam híreteket. Jól összekuszáltatok itt mindent.
*Tette hozzá és mélyen a férfi szemeibe nézett. Próbált még kiolvasni valamit a tekintetéből. Talán még a gondolataiba is belemerészkedik egy kis idő múlva.*
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Character sheet

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-07-26, 7:33 pm

~Igen, mi vadak, ti meg, akik évszázadokig elvoltatok zárva a külvilágtól, szelíd, vendégszerető VADalanok vagyok...~
*El is mosolyodott eme gondolatokon, s már készült is, hogy szavakba öntse, de ekkor a nő váratlanul hozzányúlt a hajához.*
-Mi a...? Nem! Ki tudja mire akarod felhasználni a hajszálamat.
*Lépett távolabb Tiniától, összeráncolt szemöldökökkel, melyek igen hamar ki is simultak. Megenyhülni látszott. Talán valami ötlete támadt...*
- Igen, Lanuriából jöttem, bár nem odavalósi vagyok. Ha akarod, szívesen mesélek az ottani életről, ott lakókról, szokásokról...egy pohár valami mellett a fogadóban. Még a hajamból is kaphatsz, ha te is mesélsz a szigetetekről, van egy-két hely(a térképen), amit szívesen megnéznék, talán útba is tudnál igazítani.
*Villantott meg végül egy szelíd mosolyt a kék hölgyemény felé.*
Tinia Loel

Tinia Loel

Character sheet

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-07-26, 8:52 pm

* Ahogy Aldo felajánlotta neki, hogy mesél a dolgokról, felcsillant a szeme. A pohár valaminek nem igazán örült.*
- Mesélni mesélhetsz. Abban nincs kivetni valóm. Talán én is mondok neked pár dolgot. De! Inkább maradjunk itt. Én nem akarok inni. Nem vagyok az a fajta. És éppen az erdőbe tartottam Aldo!  És a következő utam az lesz. Szóval vagy itt maradunk, vagy elválnak útjaink.
* Mondta határozottan. Nem bízott benne. Valami nem tetszett neki a férfiban. Elmehet italozni, de ő nem tart vele oda az egyszer biztos.*
- Először is. Miféle lény vagy te? Ki vagy te?
*Megint elkezdte körbejárni. Észrevette Aldo hátán, hogy ott ékeskedik egy hajszála a ruháján. Elmosolyodott. Miközben várta a választ, tenyerét kinyújtotta, de nem ért a férfi hátához. Magában mormolt valamit és a hajszál úgy ragadt a tenyeréhez, akár a mágneshez. Mosolya nem tűnt el. Aldo elé sétált, levette a tenyeréről a férfi hajszálát és elé mutatta.*
- Nos! Ez megvan.
* Szólt és egy üvegcsét vett elő köpenyéből, majd belehelyezte a hajszálat anélkül, hogy azt bárhol kinyitotta volna, majd visszarakta a köpenye alá.*
- Ne aggódj Aldo!Nem szándékozom rosszra fordítani, egyszerűen érdekel az összetétele a színe miatt. Nem kenyerem a fekete mágia.
* Ezt már komolyan mondta és nem vette le a férfiról a tekintetét.*
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Character sheet

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-07-27, 8:35 pm

*Mosolyt erőltetve magára nézett a lányra a hajszálas trükk után.*
-Az jó, a mágia sötét ágai veszélyesek, én magam sem folyamodnék hozzájuk soha!
*Hazudta, miközben pillantását a Tinia kezében levő üvegcsére vetette.*
~Mindig azok a fránya fiolák. Mindig csak bajt okoznak...~
*Bár talán tényleg nem kéne aggódnia azért az egy hajszál, meg az üvegcse miatt.*
-Rendben, ne menjünk a fogadóba, de ne is maradjunk itt, ebben a zajos kikötőben. Azt mondtad, az erdőbe mész, mit szólnál, ha elkísérnélek addig? Majd útközben mesélek.
*Kiérve a zsúfolt kikötőből választ adott a vadalan kérdéseire is.*
-Mágus vagyok. Embermágus. Nemrég óta élek Lanurián. Oda Evolyranról költöztem át, még azelőtt meg Álomfalva volt az otthonom, bár az sem a szülőföldem volt. Kétlem, hogy hallottál volna az utóbbi két helységről. Álomfalva tíz éve körülbelül elpusztult, Evolyran meg éppen háborúban áll.
~Ha nem kérdezi, nem mondom idejövetelemnek okát. Sok köze nincs hozzá...~
-Viszont most én is szeretném, ha kicsit te is mesélnél magadról, a népedről, e földről. Idejövet a hajón, sok mindent hallottam rólatok, de nem tudom, mit higgyek el és mit ne. Egy közületek valótól akarom hallani. Állítólag a keleti vadalanok a legszebbek, nos, én sem vonom ezt kétségbe.
*Tekintett a hölgy szemébe.*
-Mond csak, melyik erdő ez, melyet úti célodként választottál?
~Talán az egyik a térképről, és akkor már lesz egy kiindulási pontom.~
Tinia Loel

Tinia Loel

Character sheet

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-07-31, 7:54 pm

* Tinia biztos volt benne, hogy Aldo egy sunyi személy. Az a folyamatos vigyor a képén még mindig nem győzte meg. Mindegy, mert legalább kicsit okosabb lehet általa.*
- Nem jössz velem az erdőbe. Oda csak egyedül megyek. A gyakorlásomban nem szeretem, ha zavarnak. Te is tudhatod Aldo, ha egy mágust megzavarják tettei közepette, akkor annak bizony nem lesz jó vége. Tehát , ha gondolod, akkor kicsit hátrébb húzódhatunk, de veled nem hagyom el ezt a helyet.
* E szavakkal elindult egy kissé zártabb helyre. Volt egy sziklásabb rész a közelben, odavezette a férfit. Felült a sziklára. Azonban volt egy hely, amit Aldo említett és Tinia agyában elkezdtek kavarogni az emlékek.*
- Értem. Érdekes lehet Evolyran is. Azonban Álomfalva pusztulásáról ne vegyél tanúbizonyságot mágus! Te is tudhatod, hogy egy ideje járnak erre különféle népek. Képzeld! Pár hete az a szóbeszéd járta itt, hogy Álomfalva újraépült. Nem ismertem azt a helyet, de te most mondtad, gondoltam érdekel. Persze nem tudom, hogy ez igaz e vagy sem. Az egyszer biztos, hogy ez a beszélgetés egy éjtünde és egy fajtársam között zajlott. Álomfalva! Tetszik ez a név.
*Mondta elgondolkozva. Lehet nem igaz ez, de az is lehet, hogy igen. Mindenesetre Aldot érdekelheti ez kis információ.*
- Az úti célom az én dolgom. A keletiek a legszebbek? Igen járja ez a szóbeszéd erre felé, de nem tudom megkülönböztetni népemet. Mindenhol vannak szépek, szebbek. Az egyszer biztos, hogy közülünk valók leginkább a mágusok. Nincs túl sok belőlünk, de akik azok, ők nagy tudásúak.
* Megeresztett egy halvány mosolyt.*
- Van még kérdésed?
Drakon Ashmar

Drakon Ashmar

Hozzászólások száma : 35
Munkahely : Fejvadász

Character sheet
Nép: Emberek

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-08-01, 6:31 am

Drakon éppen bámulta a tengert a hajóról, ami már éppen a kikötő közelében járt. A fejvadász már járt itt korábban, tudta azt, hogy hajó kell ahhoz, hogy megkeressék a kalózkapitányt és annak a kincsét. A Keleti kikötő arról híres, hogy könnyű ott hajót szerezni. Ebből az következett, hogy Aldo is valahol a közelben lehet. A hajó kis idő múlva kikötött, fejvadász lévén először egyértelműen a kikötőben kezdte el keresni Aldot, ám két órás bolyongás után sem találta meg. Ekkor elhagyta a kikötőt, és azon kívül kezdte el keresni. A keresés közben felmászott egy sűrű lombkoronájú fára, hogy magaslatról tudjon belátni nagyobb területet, valamint, hogy a sűrű lombozat álcázza is őt.
Fél órán át ült a fa tetején mikor megpillantotta Aldot és társaságában egy nőt. A nő felült a sziklára, és onnan beszélt Aldohoz.
Aldo háta mögött, úgy 10 méterre volt az a fa, aminek a tetején Drakon ült. Drakon szép halkan leereszkedett a fáról, majd kihasználva azt, hogy azok ketten egymással beszélgetnek, a bokrok mögé rejtőzve odalopakodott Aldo háta, mögé, akinek megfogta hirtelen a vállát és megszólította:
- Üdv ismét Aldo cimbora! Hogy vagyunk? De rendes volt tőled, hogy vigyáztál a térképemre, csak máskor előtte szólj ha "kölcsön kéred". Azt hitted előlem elfuthatsz?...Nem-nem, fejvadász vagyok, ebből kifolyólag igen jó vagyok követésben, lopakodásban és keresésben is. - mondta neki gúnyosan, direkt úgy, hogy lebuktassa a hölgy előtt, majd kitapogatta rajta, hogy hol a tekercs és elvette tőle - Ha így folytatod, akár egy nap mestertolvaj is lehetsz...de még kell gyakorolnod.- folytatta mondandóját, majd a hölgyre (Tinia-ra) nézett és így szólt hozzá: - Hölgyem, ha nem bánná elvinném az Urat egy kis beszélgetésre - azzal átkarolta Aldo vállát, minta valami cimborák lennének és elindult vele.
- Na akkor beszélgessünk egy kicsit a közös munkánkról.-

// Beszállok a játékba Aldo-val ezt megbeszéltük Smile//
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Character sheet

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-08-02, 6:22 pm

~Nem jössz velem az erdőbe, veled nem hagyom el ezt a helyet…Hű, kislány, hát szabad ennyire visszautasítónak lenni? Ha nem a kincs miatt lennék itt, megmutatnám neked, hogy hogyan kell bánni egy fáradt utazóval. Miért kell egyből a rosszat feltételeznie rólam, hol a bizalom? Ja, igaz, elzárva élnek ki tudja mióta. Ha egy közönséges kis kékség ennyire fenn hordja az orrát, akkor mit lehet várni a társaitól.~
-Mágust? Szóval te is mágus vagy?
*Kérdezte, miközben követte a hölgyeményt a sziklához.*
-…Akkor már értem, hogy hogyan tudtad elvenni a hajszálamat úgy, hogy észre sem vettem.
*Aztán döbbenten hallgatta végig Tinia beszámolóját Álomfalváról.*
~Nem hiszem el, Álomfalva újjáépült. Ez kész csoda, a falu, ahol…~
*Kezdtek fejében tolongani az emlékek, s kereste közülük azt az egyet, az édeset, ami oly széppé tette álomfalvi napjait, de valami miatt nem tudott visszaemlékezni rá. Glorient elmosta fejéből a felejtő mágia. Hiswa, Cecilia, Seyla, Rex Wolf, Constantin, mind-mind eszébe jutottak, s a velük való afférjai is, csupa régi-régi emlék, sokukkal még Evolyranon is verekedett-veszekedett. Hmm, a régi szép idők….*
- Érdekes. Nem hittem volna, hogy az a falu felépül romjaiból.
*Jegyezte meg vegyes érzelmekkel és távolba meredő tekintettel. Tinia utolsó kérdését meg sem hallotta, valami más rántotta vissza a valóságba, egy idegen kéz a vállán és egy ismerős hang a háta mögött.*
~Á, nem! Ez nem lehet igaz! És már megint kezdi önmaga dícsérését…fejvadász vagyok, milyen jó a szimatom, milyen jó vagyok a munkámban, senki sem menekülhet előlem…Bla bla bla bla….~
*Hagyta, hogy Drakon elvegye a térképet, elvégre, most csak nem kezd el verekedni, a hölgy előtt. Bár, ha ketten lennének Drakonnal, gondolkodás nélkül felfestené a vérét a sziklára. Végül belement a játékba, s mielőtt cimborájával elkezdte volna a sétát, még odaszólt Tiniának.*
-Ne haragudj kérlek, egy-kettőre elintézem ezt az ügyet, s jövök vissza. Itt várj.
*Egyáltalán nem számított arra, hogy Tinia várni fogja, főleg ezek után, de sokat nem volt ideje filozofálni a lányon, Drakon szavai újra meglepték.*
-Mi?...Miről? Közös munka?
*Tekintett kérdően Drakonra, aztán gúnyosan elmosolyodott.*
- Na mi az, fejvadász? Egyedül nem mersz nekivágni a kincskeresésnek? Félsz, hogy nem elég ide az a sok tehetséged, amiket az előbb elsoroltál? Nincs elég bátorságod Vadalanhoz, mi? Mondd csak, idejövet véletlenül nem kapaszkodtál Fela szoknyájába, mint múltkor a fogadónál?
*Néha-néha hátra tekint, hogy Tinia ott van-e még.*
Drakon Ashmar

Drakon Ashmar

Character sheet

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-08-02, 8:57 pm

- Óhh...nekem még mindig több tehetségem van min neked, ugyanis az még hagyján, hogy másodjára is leszerepelsz, mint "tolvaj", de még az első csalinak is bedőlsz. Azt a térképet loptad el tőlem, amire rá van írva, hogy kincs. Hehe....én írtam rá direkt. Hogy miért? Mert ha netán el akarnának csórni tőlem valamit, akkor biztos, hogy azt a térképet vennék el. A kincs szót elolvasván az emberek a pénzre gondolnak, ami elveszi az eszüket. És ennyi elég is, hogy bedőljenek ennek a fél fityinget sem érő cselnek. 1000 éves trükk barátom. Holott nem az a kincses térkép, az csak egy közönséges térkép. - mondta Drakon gúnyosan röhögve. Miután kinevette magát, arcán komolyság lett úrra és folytatta a mondanivalóját.
- A tehetségem éppen arra elég lenne, hogy elvégezzem a munkát. Viszont, hogy Te hogyan jössz a képbe? Egyszerűen...mágus vagy. Nekem pedig mágiahasználóra lenne szükségem. De elég a mellébeszélésből, rátérek a tárgyra. Ugyebár neked jól jönne "némi anyagi támogatás". A közös munka a következő. El szeretném kapni a Grodin Roger-t, a "Tengeri Démon"-t. Biztos hallottál róla, ő a világ legveszélyesebb és egyben legerősebb kalóza. Már 40 fejvadász próbálta elkapni és közel 20 orvgyilkos próbálta megölni, de egyiknek sem sikerült, szinte mindegyik meghalt a küldetésében. A vérdíja nagyon magas, pláne élve. Viszont ezt a kalózkapitányt nem egyszerű elkapni, több mint két méter magas és úgy másfél mázsa, csupa izom és erő. És hiába ekkora nagy hegyomlás, mégis gyors a mozgása, kiváló szablyaforgató valamint a buzogánnyal is jól bánik, emellett ökölharcban is képzett. És ott van még 4 testőre akik szintén képzett harcosok, no meg a legénység is. Én már egyszer megpróbálkoztam vele, de nem sikerült elkapnom, viszont a térképét megszereztem tőle. Sajnos nem elég a kincses térkép, a láda mágikus erejű, szóval kizárólag valami jelszóval lehet kinyitni, a jelszót pedig maga a kapitány tudja, szóval ha élve elkaptam, akkor előbb ki kell verni belőle a bűvös szót, és csak utána le adni a hatóságnak, majd felvenni a vérdíjat. Ha segítesz nekem osztozom veled a kincsen. Viszont kell nekem még egy ember, egy bevállalós harcos. A kincs nagy része a tietek nekem csak egy igen kis része kell belőle. Ezzel elkerülhetjük azt, hogy összevesszünk a zsákmányon, nekem úgyis ott lesz a vérdíj ára. De a vérdíj összege, plusz a kincs kisebbik része együtt véve, még így is kevesebb, mint a kincs nagyobbik része. Ezáltal a féltékenykedés és a marakodás elkerülhető. Na benne vagy? - mondta a fejvadász Aldonak.
Raman
Mocsári törpe
Raman

Hozzászólások száma : 318
Életkor : 123
Munkahely : Ej, hát mocsári törpe...

Character sheet
Nép: Törpék

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-08-03, 6:04 am

*A kikötői forgatag bántó nyüzsgésében egy apró szerzet sétál keresztül. Rőt szakállát fújja odébb, miközben szemei igyekeznek elkapni minden lényeges mozzanatot.
Még Lanuriában hallott az újonnan felfedezett világról és mivel már így is régóta Riana keresésével volt elfoglalva, s egész Lanuriában nem találja a vörös hajú nimfát, úgy döntött, megpróbálja Vadalanban.
Nem az első hajókkal jött, át kellett ehhez vergődnie az egész Nyugati szegleten, de megtette.
Singarme és Mogan minden rábeszélő képessége kevés volt hozzá, így inkább útjára engedték a makacs mocsári törpét.
Meg sem tudja számolni, hányszor gazdagította a Remény tengerét épp, hogy csak elfogyasztott táplálékával út közben, de barátjáért, Rianáért még ezt is felvállalta, bár út közben azért leátkozta Alcarist, Wiscát és majdnem az összes istent az égről, hogy miért is kell Vadalannak egy óriási tenger túlsó végén elterülnie.
A mocsári törpe mérgesen fújtat. Dülledő pocakján meg sem látszik, hogy az egy hetes hajóút alatt nem evett túl sokat, vagy amit evett, az is visszajött rövid úton.
Dereka most is végig van aggatva mindenféle hegyes, éles, csillogó fém dologgal, de ő már ezektől meg nem válik.
Kerülik is nagy ívben, igaz megmosolyogva és nagyot nézve ezek a fura, kék bőrű, óriási lények.
Alig-alig lát ezen az idegen vidéken lanuriait, olyat, aki nem hatalmas annyira és nem kék, hegyes fülekkel.
Megpróbálta már, hogy megkérdez egy-egy helybélit, nem látott-e egy hegyes fülű, fehér bőrű, vörös hajú nőt, de a szürkéskék bőrűek csak a fejüket csóválták rá.
Mérgesen fújja el szakállát, kezét csípőre téve néz körül.
Akiket megpillant, egy vörös kabátos férfi, vakító fehér hajjal és egy csuklyás, erőteljes testalkatú másik férfi. Mindkettő normális bőrszínnel rendelkezik.*
- Üdv nektek! Végre valakik, akik nem itteniek!
*Morogja hozzájuk lépve. Egyéb esetben nem keresné két ilyen alak társaságát, de most rájuk van szorulva. Nem olyan sokan vannak itt hozzájuk hasonlók.
Arra gondol, hogy megkérdezi őket is, próba szerencse.*
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Character sheet

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-08-10, 1:53 pm

~Rossz térkép...remek...Grodin Roger...nem hallottam róla. A tengeri démon...ja, úgy már igen. Mágikus láda...jelszó...Mi??? Még egy ember? Hát, jó, értem én, hogy sokan vannak, meg erősek, de ha jön még valaki velünk, akkor...akkor oszlik a kincs. Valaki olyan kell, aki megállja helyét a harcban, de ugyanakkor nálam se legyen erősebb, hogy könnyen megszabadulhassak majd tőle.~
*Azon veszi magát észre, hogy Drakon már jó ideje tekint kérdően rá. Úgy néz ki, túlságosan beleragadt a kincs és az osztozás gondolatába.*
-Khmm....rendben. Legyen így. Indulhatunk is kalózt fogni. Csak még...
*Hátratekint, de Tiana nincs már a sziklánál. Rándít egyet vállán, s fordulna is vissza Drakonhoz, de tekintete megakad egy feléjük közeledő törpenövésű alakon. Az említett illető két lépéssel előttük megáll, majd megszólal.
Aldo szája gúnyos mosolyra húzódik, nehezen tudja megállni, hogy el ne nevesse magát a köpcös törpön. Közel lépve hozzá, kezét annak vállára teszi, majd belekezd „műsorába.”
-Nahát, nahát! Kit hozott a sors közénk. Mintha magát a „nagy” Rőtszakállt látnám magam előtt. Most nézd meg, Drakon, hát kell ennél jobb ember, kincs…öööö…kalózvadászatra? Hatalmas vállak, kemény testalkat, plusz egy fokos az oldalára, valósággal legyőzhetetlennek látszik, he, he, he.
* Nem gyakran találkozott élete során törpékkel, de mindig is szórakoztatta őt eme fura népség.*
Drakon Ashmar

Drakon Ashmar

Character sheet

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-08-10, 3:23 pm

*Mikor Drakon befejezte a mondanivalóját, észre vette, hogy egy talpig felfegyverkezett törpe közeledik feléjük, aki megszólítja őket. Aldot figyelve látja, hogy ő jól szórakozik a kis emberen.*
~ Jaj, Aldo cimbora látom neked sem volt sok dolgod törpékkel. A törpéket nem szabad kigúnyolni, mert tudnak ám jó nagyot gyomorra ütni. Mondjuk én is csak most találkozok harmadjára törpével. ~ *gondolta magában, majd megszólalt:*
- Igen valóban, első ránézésre megfelelő lenne.- *válaszol Aldonak, majd a törpe felé fordul és megszólítja őt.* - Üdv! A nevem Drakon Ashmar, a mellettem álló ember pedig Aldo Barras. - *mondja, majd nyújtja kezét a törpének udvariasan, egy kézfogás általában jó benyomást kelt. Eközben Drakon alaposan ám nem túl feltűnően, végig pásztázza szemével a törpét. Látja, hogy harcedzett, és tipikusan azokat a fegyvereket hordja magával, amiket általában a törpék szoktak használni nagy előszeretettel. *
~ Valóban megfelelő lenne a küldetéshez.~ *töpreng el magában fejvadászunk elégedetten.*

Raman
Mocsári törpe
Raman

Character sheet

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-08-11, 6:13 am

*Emberi szó, emberi külső. Raman nem lelkesedik különösebben az emberek iránt sem, de tény és való, hogy ha választani kell, hogy a kék óriások, vagy a jól megszokott lanuriaiak, hát egyértelmű, hogy az utóbbiakra esik a választása.
A törpe felnéz a fehér hajúra, amikor az odamegy hozzá és vállára teszi a kezét.
Miért is jön ilyen közel? Hogy magas növésével kérkedjen a törpe előtt? Még gyerekkorából tudja, hogy ez milyen élvezetet okoz nekik, már a magasra nőtt népeknek.
Első gondolatára legegyszerűbb lenne ráugrani a fehér hajú férfi lábujjaira, attól biztosan kevésbé lenne ilyen lekezelő vele, de ehelyett inkább kikerekedik a mocsári törpe szeme.
Még a lélegzete is elakad. Hogy ő…kalózvadászatra?!
Miféle elképzelés ez?
Azért a büszkeségét kenegetik a fehér hajú férfi szavai. Igen, az ő vállai tényleg szélesek, van fokosa is, meg jó sok más fegyvere.
Fúj egyet és már válaszolna, amikor a másik lanuriai is odalép. Na, tessék! Még egy magasra nőtt lény! Elfogadja a felé nyújtott kezet.*
- Raman vagyok. Lanur tornyából.
*Fúj egyet, még a pocak is megrezdül, ami kissé előrébb van, mint maga a törpe és megcsörrennek az oldalára erősített fémeszközök is. Vagyis fegyverek.*
- De itt valami tévedés lesz. Én nem kalózokat keresek, hanem egy nőt.
Vörös haja van, gyönyörű, és hegyes fülei. Lanuriában vesztettem nyomát már jó ideje és arra gondoltam, hátha itt van. Láttatok ilyet?
Riana a neve.
*Így néz hol egyik, hol másik férfira, reménykedve, hogy végre olyan választ kap, ami neki is tetszik. Nem mintha különösebben bízna bennük, de ők az elsők, akiktől van értelme megkérdezni.*
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Character sheet

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-08-11, 1:02 pm

~Nocsak, ezek már szinte komolyan veszik a gúnyolódásomat.~
*Néz a másik kettőre meglepetten.*
~Végül is, itt egy harmadik "harcos" útitárs, akit Drakon akart a kincskereséshez, mindazonáltal ha utunk végére értünk és megvan a kincs, nekem sem fog gondot okozni, hogy megszabaduljak tőle. Hiszen csak egy törpe.~
- Egy nőt keresel? Hahaha. Akkor hát nincs itt semmi tévedés, Raman.
*Néz bizalmasan a törpe szemeibe.*
- Ha segítesz nekünk levadászni a kalózt és megszerezni a kincset, na, azzal a pénzzel annyi nőt tudhatsz majd magadénak, amennyit el sem tudsz képzelni. Lefogadom, hogy, amint a fülébe jut a kis barátnődnek is a dolog, hogy meggazdagodtál, rögtön rohan majd vissza hozzád. S, ha mégsem, hát akkor lesz elég darnád, hogy körbeutazd utána akár az egész világot. Na, mit szólsz, hozzá?
*A zsúfolt kikötő monoton zajában hallani lehetett egy matróz vagy kapitány elmosódó kiáltását, amint bejelenti, hogy fél óra múlva indul a hajó Lanuria felé. Aldóék körébe is eljutott a hang.*
- Drakon, mit szólsz? Indulhatunk vissza akár ezzel is. Győzd meg a barátunkat, én addig bevásárolok valami ennivalót az útra.
Tinia Loel

Tinia Loel

Character sheet

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-08-11, 8:45 pm

*Tinia csak figyelte a hirtelen történéseket.Olyan gyorsan bukkant fel egy máik férfi.*
- Szép jó napot! Illik bemutatkozni...de! Már kezdem megszokni.
*Nézett rosszallóan a  férfira, majd nem sokkal később egy kis emberféleség jelent meg.*
- Nahát! Te mi vagy?
*Méregette összehúzott szemekkel. Fel is állt hozzá és ugyan úgy méregette, mint Aldot, amikor találkoztak.*
- Már megbocsáss, de nekem elég volt hirtelen ezekkel a hímekkel találkozni, és téged nem tudlak hova tenni. Lehajolt és belenézett a törpe szemeibe.*
- Hm. Nem tűnsz ártalmasnak. Hogy hívnak?
* Sokkal jobban érdekelte a törpe, mint a másik két illető. Neki ez teljesen új volt. És minden szempontból foglalkoztatta a kisember.
- Varázslattal vagy ilyen kicsi? Vagy hogy csinálod?
* Kihúzta magát és szemügyre vette a másik illetőt. Nyilván egyszerű ember volt.*

A hozzászólást Tinia Loel összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-08-12, 9:38 am-kor.
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 31

Character sheet

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-08-11, 10:23 pm

*Ideje volt már a hazaútnak, pár nappal ezelőtt már mindenki aki lanuriai volt elindult haza felé. Adent lázálmok kínozták az úton vissza lanuria felé. Fájdalom és kínszenvedés volt a két hét amit a tengeren hánykolódva töltött. S valami furcsa érzés kerítette hatalmába már a hajón is. Csak arra vágyótt, hogy otthon legyen s végre Lanuriai földön hunyhassa álomra a fejét.
Drakon Ashmar

Drakon Ashmar

Character sheet

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-08-13, 7:52 am

* Drakon meglepődik azon, mikor a furcsa kinézetű nő, lehajol a törpéhez, és elkezdi méregetni őt.*
~ Na tessék, egy vadalan nő rácsodálkozik egy törpére, hát....most komolyan, ha Ő a törpét furcsának tartja, akkor Ő mi, ha nem furcsa? Egy törpe mégis csak emberibbnek néz ki....Tipikus vadalan szokás, végigméricskéli azokat akikkel még sohasem találkozott. Hehe...a törpék, viszont utálják ha megbámulják őket. Ráadásul még el is kezdi faggatni, hogy miért kicsi. Óhh....ezt nem szabad egy törpénél.~ *gondolja magában a fejvadász, és azt veszi észre, hogy a törpének nem igazán tetszik a nő kérdezősködése.*
- Igen Aldo, az a hajó jó lesz! Raman gyere velünk, Te is! A hajón beavatlak a részletekbe, és nincs kizárva, hogy segítek neked megtalálni azt a Riana nevű nőt, az elmondásod alapján elf vagy egy nimfa lesz. Itt a Vadalanon nem hiszem, hogy megtalálnád. - *mondta nekik. Éppen indulna is mikor a vadalan nő elkezdi őt szemügyre venni. Fejvadászunk nem igazán örül ennek, ugyanis ő soha sem kedvelte különösebben a kékeket. Drakon ránézett a nőre enyhén elmosolyodik, amolyan flegmán és gúnyosan, majd így szól:*
- Hölgyem, ha megbocsát, mi indulnánk! További szép napot! Aldo, Raman itt az ideje, hogy induljunk! Még a végén nélkülünk megy el a hajó. - *mondja nekik és már indul is a hajó irányába.*
Raman
Mocsári törpe
Raman

Character sheet

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-08-13, 8:47 am

*Raman paprikavörössé váló fejjel fúj egyet Aldo szavaira. Ez a mágusféle, hiszen csak mágusok öltöznek így, játszik vele. Mindazonáltal egyenlőre a Sárkányölő hallgat még mérgéről.*
- Riana nem egy cafka! Ő győzte le a háborúban a sárkányokat, te…tudatlan!
*Kezeit összefonja mellkasán. Kedve lenne ennek a pojácának jól a képébe vágni, csak túl magasan van. Találkozott már más mágusokkal, olyanokkal, kiktől menten inába szállt a bátorsága, de a fehér hajútól nem. Csak felbosszantja szavaival, de ilyen tiszteletlenség hallatán még a végén jól megveri.
Azonban ekkor megjelenik egy kék asszony előttük, s a törpe levegőt sem kap a kérdésre.
Ez épp elég arra, hogy a hirtelen jött pulykaméreg távozzon a meglepett mocsári törpéből.*
- Hogy-hogy mi?! Én Raman vagyok, egy mocsári törpe. És….és igenis így születtem, nálunk mindenki ekkora, sőt vannak nálam kisebbek is.
*Meglapogtatja előrelógó pocakját, miközben megcsörrennek az oldalára erősített fémeszközök is, amiket csakis kizárólag azért hord magánál, hogy megvédhesse magát. Mert a végén még megint fel akarná falni valami, mint ahogy az a sárkány is. Rajta is vesztett.
Kihúzza magát.*
- Nekünk nincs szükségünk varázslatra!
*Aztán megint Drakon szólal meg és sürgetni kezdi őt, hogy térjen vissza a hajóra. Hogy oda? A kétségbeeséstől a bátor törpe szemei kikerekednek. Jószerivel most szállt le róla.
Még nem is evett egy jót, főleg nem a helyi specialitások közül. Ráadásul az elmúlt héten kis túlzással több jött ki belőle, mint ami be.*
~Márpedig, egy mocsári törpének, nem szabad éhezni, az sose vezet jóra.~
*Gondolja nagy bölcsen Raman. Látja, hogy Drakon elindul vissza a hajó felé, de a törpének még valamit tudnia kell.*
- Te hallottál egy vörös hajú nimfáról? Nem tudod, járt itt vadalanban? Riana a neve.
*Tudakolja gyorsan, hiszen ő mégiscsak ezért érkezett erre a kontinensre végigszenvedve az egy hetes hajóút minden percét. Nem akar úgy távozni, hogy meg sem próbálja kideríteni, hogy barátja járt-e ezen a helyen.*
Aldo Barras
Vörösköpenyes
Aldo Barras

Character sheet

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-08-13, 9:31 am

-Jól van, na. Hát honnan tudnám, hogy ki az a Riana, amikor nem is vagyok idevalósi. Sárkányháború...he...nálunk a sárkányok nem háborúznak az emberekkel, hanem társul szegődnek a lovasaiknak...
*Azzal otthagyta a kettőt és elindult a közeli piac felé. Mire visszaért a kofától az elemózsiával, hát látja, hogy Tinia is csatlakozott a társasághoz és igen csak faggatja őket. Mosolyogva hallgatta végig a törpe és Tinia párbeszédét, végezetül Drakon már indulna is a hajó felé. Átadja az étellel teli csomagot neki, s ő maga meg vár, hogy végül a törpe, hogy dönt Tinia válaszát lesve. Szinte gondolja, hogy mi lesz a válasz, de igazából neki is lenne egy kérdése Tinia fele. Hosszú a hajóút, s ha netán ő is velük jönne, lenne Aldonak ideje megismerni közelebbről is a kék hölgyet. Olyan nincs, hogy egyhetes út alatt ne adná be a derekát a kislány. Aztán meg Lanuriára érve, szépen lerázná magáról..*
-Gyere velünk!
*Néz mélyen a kékség szemeibe.*
-Hadd mutassuk meg neked Lanuria földjét és az ottan élő csodákat.
~Hiszen te is olyan kedves és előzékeny voltál velem, amikor ide megérkeztem...~
*Mosolyog mézes-mázasan a lányra.*

A hozzászólást Aldo Barras összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-08-13, 3:22 pm-kor.
Drakon Ashmar

Drakon Ashmar

Character sheet

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-08-13, 10:30 am

*Drakon már a hajónál várja őket, mikor látja, hogy Aldo még mindig a kékség körül legyeskedik.*
~ Jááj...Aldo... most kell neki állni udvarolnod? Ráadásul egy ilyen kéknek? Neked aztán van furcsa ízlésed....ami a nőket illeti. ~ *gondolja magában, majd vár még egy kicsit.
- Uraim! Jó lenne, ha sietnénk, mert mindjárt felhúzzák a horgonyt. - *szól oda nekik, és mi tagadás tényleg mindjárt fenn van a horgony. Eközben ő már fel is ugrik a hajóra, és onnan a fedélzetről nézi, ahogy a másik kettő megindul. *
~ Ez érdekes lesz, egy mágus és egy harcedzett törpe. Remélem sikerrel járunk! ~ *töpreng el magában, majd nézi a tengert, a vitorlában pedig bele kap a szél. Eközben jön egy matróz és megkérdezi őt*:
- Uram! Mi északra megyünk ám! Az út nem lesz egyszerű, viharba is keveredhetünk a nagy tengeren. Vállalják a kockázatot? - *kérdezi a matróz.*
- Igen. Nem kell aggódni, vállaljuk! Ráadásul pont mi is észak felé szándékozunk menni. - *válaszolja Drakon.*
Tinia Loel

Tinia Loel

Character sheet

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-08-13, 2:46 pm

*A kis törpe válaszaira bólintott egyet.*
- Értem. Varázslat nélkül vagy ilyen. Akkor igazán csak gratulálni tudok.
*Mondta mosolyogva, mert igazán szimpatikusnak tűnt ez a kicsike pocakos lény. Aztán feltett egy kérdést.Egy nőt keresett, de Tinia nem igen találkozott még a másik világból valókkal. Messziről látta már őket, de közelről csak azokat, akik most is jelen vannak.*
- Bocsánat. De nem láttam. Nem ismerem őt. Ha tényleg valamiféle elf vagy nimfa, ahogy az ember mondta, akkor inkább Lanuriában keresd. Nimfát egyenlőre itt egyáltalán nem láttam. Elfet igen, bár azt sem közelről.
*Vallotta be és szomorú volt, amiért nem segíthetett a törpének. És ekkor Aldo állt elé azzal, hogy menjen velük. Drakont nézte, és lehunyta szemeit. Olvasott a gondolataiban.*
~ Még, hogy Aldo udvarol nekem? Ezeknek a hímeknek fogalmuk sincs az udvarlás szokásairól.
*Nézett morcosan az emberre. Főleg a "kék" jelzőt nem bírta elviselni. Nem szerette a gondolatolvasást fárasztó egy dolog volt, így nem is állt szándékában többször ezt tenni. Majd, ha nagyon fontosnak érzi.*
- Rendben. Veletek megyek! Még nem voltam Lanurián és szívesen megnézném. Lehet ott bőven tanulni azt hallottam.
*Mondta és kecsesen lesietett a hajóra, majd fellépett rá. Várta, hogy mindenki elhelyezkedjen ott, majd a hajó orrához sietett és megtámaszkodott rajta. Szerette nézni, ahogy a hajók szelik a vizet. Ha meg eltéved ismeretlen földön, majd hazatalál..hiszen egy mágus nem elveszett lélek.*

// Akár írhatnánk Lanuriába is valahova már..nekem mindegy döntsetek! ja és Drakon kedves! Lesd meg a "kék" Tiniát a hogyan nézne ki a karakter élőben topicban. Ja és Aldo! A kari neve Tinia! Köszi puszii! sunny //
Raman
Mocsári törpe
Raman

Character sheet

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-08-14, 9:33 am

-Szép világ lehet…
*Jegyzi meg a mocsári törpe még magában. Elképzeli, hogy Riana Risan hátán lovagol, és csaknem kirobban belőle a nevetés. De több-kevésbé jól nevelt törpéről van szó, így nem teszi.
Drakon közben elindul a hajóra, míg Raman türelmetlenül ácsorog még a kék színű nő mellett.
Hogy máris forduljon vissza a hajóra?
Hogy magyarázhatná el, hogy Lanuriában nem találta, de hogy itt, a vadalanok sem látták még, az inkább letöri, mint jó érzésekkel tölti el.
Jobban örülne, ha végre rálelne valahol Rianára. Már nagyon hosszú ideje nyoma veszett és ez egyre inkább azt jelenti, amire a törpe gondolni sem mer. Nem is akar.
Raman tanácstalanul topog, de ahogy végigméri a kék népek kikötőjét, azt kell látnia, hogy még mindig nagyon kevés lanuriai utazó fordul meg itt. Ha egy Rianához hasonló gyönyörűséges, vörös hajú nimfa megjelent volna itt, annak gyorsan híre megy a kék nép körében.
Legalábbis így okoskodik.
Átkozza magában a tengert, a hajókat, az isteneket, hogy ezt az új világot a fura lakóival épp egy tenger túlpartjára kellett teremteniük.
Végül, mivel nincs itt keresni valója, inkább visszafordul.
A hajó pallója előtt még egyszer vesz egy mély levegőt. Utálkozva lép fel rá, ő az utolsó felszálló.
Tudja, hogy egész úton tengeribeteg lesz, hogy enni nem sokat fog, de nem akar itt maradni sem.*

//Én még ide írtam, majd kezd más Lanuriában Wink//
Nawarean

Nawarean

Hozzászólások száma : 1461
Életkor : 31

Character sheet

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2013-08-14, 2:56 pm

#Csepet sem voltam elragadtatva attol, high ennyi utitársam les, a haza útra. Bosszantott a társaság, föleg a kék börü teremtmények azok akiket még a hátam közepére sem kívàntam volna. Nem is tudom talán a kid island ITT Vadalanban megváltoztatott egyet s mást bennem. Nem szoltam az idegenekhez, men terveztem szorosabb barátságot söt még ismeretséget sem kötni egyikkel sem. Néha rájuk vezettem tekintetem de szólni sose szóltam hozzájuk.
Yurin Akari
Fehérköpenyes
Yurin Akari

Hozzászólások száma : 73
Életkor : 511
Munkahely : Gyógyító

Character sheet
Nép: Elfek

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2014-08-27, 3:10 am

// ÉRkezés Onoria küldetés//
*Lassan lépkedek le a hajóról, kissé megviselt az utazás, ezelőtt még sosem utaztam hajóval. A gyomrom émelyeg s tegnap este még a halakat is megetettem. Biztosra veszem, hogy finom vacsorájuk volt, hisz elég jó ételt szolgáltak fel a hajón amivel jöttünk. Végre szilárd partot ér a talpam s egy mély sóhaj hagyja el a számat. Végig lesem a körülöttünk mászkáló kék lényeket. Nem igazán láthatják csodálkozásomat, mivel fakó arcomat rejtem el maszkommal. Kiült rajta az utazás s érzem borzasztóan nézhetek ki. Bár ez azért szemeimen meg látszik. Kissé álmos is vagyok, de talán majd a szállás helyen meggyógyulhatok, a tengeri betegségből. Úgy vélem a hajó utak nem sűrűn fognak szerepelni a napirendemben.
Lothár Von Falkenhausen
Nemes

Hozzászólások száma : 225
Életkor : 41

Character sheet

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2014-08-28, 8:35 pm

//Onoria Küldetése//

*A hajó utazásnak végre véget ért, és szerencsénkre nem történt semmi az út során, mint múltkor. Én ezt jó jelnek veszem. mert most nem kellett kalózokkal küzdenünk, de ahogy látom az úti társam nem nagyon bírta a tengeri utat, én még el is mosolyodtam, amikor ki dobta a taccsot.
Mikor lelépek a hajóról egy kissé aggódni kezdek, mert múltkor nem minden ki látott minket szívesen itt, és most is látom, hogy néhány őslakosnak nem tetszik itt vagyunk.
Ezért is egy kissé felkészülök, hogy ha bármi gond adódna és remélem hamarosan érkezik valaki a fogadásunkra.*
Mesélő

Mesélő

Hozzászólások száma : 1520

Character sheet
Nép: NJK

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2014-08-29, 11:27 am

// Hát megérkeztek a követek...Smile //

*A kikötőben valóban csak úgy hemzsegnek ezen a napsütéses napon a hajók, s az őslakos vadalanok is.
Azonban akad már elvétve néhány barna, sárga, vörös, s fehér bőrű, láthatóan nem ide valósi is.
Ők a helyiekkel próbálják megértetni magukat, néhányan vajmi kevés sikerrel.
Olybá tűnik, akad már más vidékről érkezett hajó is.
A viharvert tengerjáró láthatóan épp javítás alatt van, s a matrózok ott sürgölődnek rajta. Könnyen lehet, hogy nem szándékosan érkeztek Vadalanba, hanem a végzet, tán maga Ritalea vezette hajójukat viszontagságos útjukon a többé-kevésbé viszontagságos partokra.
Jól látható, hogy még vadalani mágusok is ott sétálnak a kikötőben bordó köpenyükben. Tar, szürkéskék fejükön csak úgy csillog a nap fénye.
Azonban máris megkörnyékezi a kereskedőket pár pénzváltó.*
- Uraságok, kereskedők, hadd ajánljam fel szolgáltatásaim, itt jutányosan váltunk darnát aranyra!
- Szükségetek lesz rá, Vadalanban jobb kedvelik az eredeti érméket!
*Hamarosan vadalani harcosok izmos sziluettjei is megjelennek, s megnézik maguknak a jövevényeket. Lothár külseje, amennyiben ezen pillanatokban is viseli magán a páncélt természetesen feltűnést kelt, miként Yuriné is, ki kevéssé ismert e földön, mint útitársa.
Lothárról akad már, ki halott a helyiek szóbeszédében, hisz itt kötött ki annak idején a Leviathán, s a hősök, kik segítettek a kalózok legyőzésében. Csakhamar akad is, ki melléjük verődik.*
- Hadd vezesselek a kikötő parancsnokához téged! A hölgy is veled van? Hallottam ám, mily hősiesen küzdöttetek a hajónkért!
Derun
Déli vadalan
Derun

Hozzászólások száma : 14
Életkor : 37

Character sheet

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime2014-11-06, 2:46 pm

*Oly idők járnak, mikor Savantiba megy az, kinek jobb dolga nincs. Derun, a hálóvető harcos az ilyenek közé tartozik.
Achasban, szülőanyjánál tett látogatása balul sült el, s utólag hiába rimánkodott már a nő – természetesen aranyainak csörgetése hatotta meg kérges szívét – ő bizony nem maradt a régi halászházban.
Déli szülővárosa csupán gyermekkora miatt marad kedves neki, s eme gyermekkor soha nem anyja miatt marad jó emlék.
Az idő, mely oly régen megváltozott már, egészen pontosan a Nagy Vihar, s az azt követő, legalább oly viharos idők óta, most nem neki kedvez. Ő is érzi a változás szelét, melyet a kinyílt világ hoz az Uralkodóra, s minden vadalanra.
Savanti kikötőjében találja magát, s midőn vállára vetett batyujával sétálgat, az új, idegen hajókat bámulva, hát messziről ismerős alak tűnik fel neki. A nap megcsillan a páncélozott testen. Ilyen páncélt csak egyetlen idegenen látott eddig, aki a Vihar idején részt vett a kalózok ellen harcoló hajó megmentésében.
Azon hősökről azóta már legendák keringenek, nem úgy az azóta érkező kalmárokról, szerencsevadászokról, akik csak a gyors hasznot és a kalandot keresik Vadalan zöld tájain.
Derun nem egyet látott már megszégyenülten távozni – már ha lábra bírt állni – egy-egy vadalannal vívott gyors harc után.
A kikötő mellett megfordulva látja, hogy a páncélozott harcossal együtt érkezők elé rögvest fogadóbizottság siet.*
~ Bizony, kifordult ez a világ sarkaiból…~
Ajánlott tartalom

Keleti kikötő Empty
TémanyitásTárgy: Re: Keleti kikötő   Keleti kikötő Icon_minitime

Keleti kikötő
Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Keleti szeglet, a Remény tengerének partja
» Kikötő
» Birodalmi kikötő

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria peremvidéke és azon túl :: Vadalan kontinens :: Savanti Territorium-
Ugrás: