LANURIA A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma |
|
| Főnix templom - A templom belseje | |
|
+14Kra'h Lur Dazulax Nie Valturaan Fela Husani Furia Inaeth Nizzre' Zotreth Sargon Nawarean Sou Sol Elkator Rayen Aurora Arielle 18 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Mesélő
Hozzászólások száma : 1520
Character sheet Nép: NJK
| Tárgy: Főnix templom - A templom belseje 2009-07-12, 12:31 pm | |
| A Főnix templom évszázados tornya minden reggel komoran tekint a felkelő nap sugaraiba. Tornyának máskor fehéren csillogó csúcsát a pirkadat olyanná varázsolja, mintha lángnyelvek nyaldosnák körbe. A templom főtornya irdatlan magassága már kilóméterekről is kivehető. Maga az épület azonban meglepően szolíd, már-már igénytelen díszítésű, mint ahogy a templom helyeiségeinek zömére is ez jellemző. Kivéve magát a Főnix oltárt, mely hihetetlen szépségével vonzza ide a zarándokokat. Azonban, meglepő módon itt nem csupán a Főnix rend papjai élnek, hanem itt lelt állandó otthonra egy öreg mágus is, kinek tudását ember fia meg nem kérdőjelezné Lanuriaban. Kalaran a mágus mester neve, s még ma is épp oly elhivatottan tanítja az ifjú mágusokat, mint száz esztendővel ezelőtt. A Főnix templom ajtaja sosincs zárva, így jelezvén a fáradt utazóknak: "Itt mindig szívesen látott vendég vagy!" | |
| | | Arielle Ezüst sárkány
Hozzászólások száma : 39
Character sheet Nép: Külhoniak
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-06-15, 9:23 am | |
| *Arielle sétál be papnőnek öltözve, elf alakban. Zöld elfnek néz ki, mivel zöld a haja, és fehér a bőre. Hogy miért jött? Hát egy kis pihenésre és imátkozásra vágyott. Régen volt misén. Most bepótolhatja. Beáll az egyik padba, szám szerint az elsőbe. Elővesz egy lila bőrkötése könyvet, aminek címe, Rend és Káosz. Több ilyen könyve van. Ez a könyv a főnixekről és a griffekről szól. Arielle sokat tanulmányozza őket. Mihelyt elővette, el is rakja, mert elkezdődött az imátság.*
-Hallgatnak az erdő fái suttog a csend Üzenetet küld egy távoli idegen.
Szél fújja léted messze hegyeken, Míg te mégiscsak itt maradsz velem.
Itt vagy, ám mégsem vagy sehol, mintha nem léteznél, Tested a földön ám szellemed máshova tér.
Csak akkor jössz majd rá, igazán mit is tettél Mikor a sírodra, a virágot, letették.
*Miután elénekelte e szép imádságot, elindul a templom tanító részlege felé. Talán talál itt magának fehér/zöld köppenyes tanítót.* | |
| | | Aurora Tavasz nimfa
Hozzászólások száma : 81
Character sheet Nép: Nimfák
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-06-18, 5:19 pm | |
| *Noria is erre sétált. Mivel szépségre vágyott bement a templomba imádkozni.* -Hallgatnak az erdő fái suttog a csend Üzenetet küld egy távoli idegen.
Szél fújja léted messze hegyeken, Míg te mégiscsak itt maradsz velem.
Itt vagy, ám mégsem vagy sehol, mintha nem léteznél, Tested a földön ám szellemed máshova tér.
Csak akkor jössz majd rá, igazán mit is tettél Mikor a sírodra, a virágot, letették.
*Miután elénekelte, odalépett Arielle-hez.* -Szia! Noria vagyok! Te ki vagy? *Kérdezte, majd mosolyogva rá kacsintott.* | |
| | | Elkator Rayen Kék sárkány
Hozzászólások száma : 177
Character sheet Nép: Sárkányok
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-09-21, 2:48 pm | |
| Lassan, de biztosan sétáltam, be a templomba, és elkezdtem felderíteni, mint minden egyes felfedező teszi amikor először lép be egy gyönyörű épületbe. Bár mások szerint a hely elhanyagolt, és díszítetlen én mégis szépnek találtam, hisz kimutatta a célját. Itt mindenki egyenlő, és senki sem dicsekszik. A torony csak azoknak fénylik igazán akik erre rájönnek, és nem csak kívülről. Ráérősen sétálgattam a falak közt, nem törődve, az emberekkel körülöttem, egyik helyszínről a másikra sétáltam, és megfigyeltem azokat is akik ide jöttek menedékért. Nem tetszett a látvány, de nem tehettem értük semmit. Végül megálltam az oltár előtt és felnéztem a szoborra, majd lehajtottam a fejem. Elgondolkoztam magamban, de már én sem tudom, hogy min. Végül megfordultam és elindultam kifelé, miközben még egyszer körbe pillantottam, hátha meglátok valakit, akivel érdemes lenne beszélgetni. | |
| | | Sol Föld nimfa - Alonida nimfa
Hozzászólások száma : 271 Életkor : 36
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-09-21, 11:33 pm | |
| *Sol csendben mélázva álldogált a templom legdíszesebb pontja közelében. Kivételesen nem a régmúlt időkben veszett el, bár gondolatainak része volt azt is, hogy visszaemlékezett azokra a pillanatokra, amikor a háború ide űzte a menekültek sokaságát. Az öregek elbeszélése szerint ez a hely mindig is menedék volt. Most nincs háború, mégis a templom tele van olyanokkal, akik itt kerestek biztonságot, fedelet a fejük fölé. S a templom rendje alázatosan, gondoskodva fogadta őket. Olyannyira elmerült gondolatai mélységében, hogy nem is figyelt semmire, így fordulhatott elő, hogy mikor végre felocsúdva tovaröppenő gondolatai közül sebesen elindult, hogy végre teljesítse, amivel Kalaran mestere megbízta, a templom egyik látogatója elé lépett be, s az lendületével, nem számítva a hirtelen elé lépő nimfára el is sodorta őt. Nem is volt az olyan nehéz, habár a fiatalember nem is volt az a hatalmas termetű, mégis valahogy keményebb és erősebbnek is tűnt, mint első pillantásra tűnhetett volna. Persze csak akkor, ha Sol nem éppen a templom jelenétől távoli gondolatai között időzik. Így esett, hogy nem kis bosszúságára a templom hideg kőpadlóján kötött ki, nem is kicsit fájlalva hátsóját. Nagy szemeket meresztve tekintett fel a férfira, aki akaratlanul ugyan, de mégis a földre juttatta.*
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-09-22, 2:37 pm | |
| Épp az ellenkező irányba néztem, amikor a lány jött, így talán akkor is belementem volna, ha nem elgondolkodva jött volna felém. Miután az ütközés, megvolt gyorsan hátraléptem, de láttam, hogy fellöktem a lányt. Nem is gondoltam, hogy erre képes lehetek, csak azzal, hogy belemegyek valakibe, de ezen most, nem igazán gondolkodtam. Kedvesen a lányhoz hajtottam és kinyújtottam a kezem, hogy fölsegítsem. -Bocsáss, meg. Nem figyeltem.-Mondtam kedvesen, és ha elfogadta a kezem akkor segítettem felállni. Igyekeztem kedves lenni, hisz nem tudtam, hogy ő sem figyelt, ezért miután felhúztam elengedtem a kezét, nehogy a végén gondoljon valamit, bár igaz eléggé megnéztem, hogy néz ki, hisz mégis csak férfi voltam. -Ugye nincs semmi baja?
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-09-22, 4:59 pm | |
| *Sol felnézett a fiatalemberre. Ahogy közelebb hajolt hozzá, feltűnt neki barna szemeiben a kékes csík, de még inkább a jel a homloka közepén. Kissé elmorfondírozott azon, hogy vajon miért van az, hogy az arcokon lévő különös, nem szokványos apróságok úgy vonzzák a tekintetet. Mert vonzotta az övét is a kis jel, ami a férfi homlokát díszítette. Kis habozás után fogadta el a felé nyújtott segítő kezet. Némi pír futotta el arcát, miközben ő is szabadkozni kezdett.* - Kérem, semmi baj, én legalább annyira el voltam gondolkodva. Ha figyelek, biztosan észreveszem, hogy jön. *Jól látta a tekintetet, mely végigfutott rajta, s bár nem tudta leszűrni, hogy milyen eredménnyel járt, nem is erre gondolt elsőként. A férfi pillantása inkább a szokásos tipikus tekintet volt. Mivel nem a nimfák között nevelkedett, így senki nem készítette fel ezekre a kutakodó pillantásokra, pedig az utóbbi időben egyre sűrűbben kijutott belőlük neki. Azon kapta magát, hogy ismét a jelet bámulja a férfi arcán, így gyorsan elkapta a tekintetét.* - Nincs, nem ütöttem meg komolyan magam… ~Legfeljebb a büszkeségemen esett csorba…de az is begyógyul gyorsan. Még jó, hogy az a pernahajder tanítványa a mesternek nem látott épp. Hallgathatnám álló nap az élcelődéseit.~ *Közben azonban megtapogatja tomporát ott, ahol a padlóval találkozott. A hirtelen beállt csendben nem is tud mit mondani. Mégsem hagyhatja faképnél alkalmi beszélgető partnerét szó nélkül.* - Nem láttam még a templomban, járt már erre? *Igen, kissé gyenge a kérdés, de különösen ki van most ürülve a nimfa feje, máskor cserfes szájára mintha béklyót kötöttek volna.*
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-09-23, 2:38 pm | |
| Észre vettem, hogy a lány a homlokomat nézte, de nem szóltam semmit. Nem volt bajom vele, hisz mindenki lehet kíváncsi. Ha érdekli, talán elmondom, hogy is szereztem. A lány szintén elnézést kért, erről rögtön következtettem, hogy nem lehet rossz lélek, hisz azok általában az ilyen helyzeteket próbálták kihasználni, vagy csak saját hibájuk elfödni. -Akkor jó.-Mondtam, és kicsit vártam, hogy hátha elkezdi a beszélgetést, de ezt egy kínos csönd előzte meg, ami közben körül néztem, de nem igazán láttam semmi érdekeset. Aztán a lány feltett egy kérdést. -Nem, még nem jártam erre...-Nem is igazán tudtam mit mondhatnék.-Öm... Na és ön? Esetleg itt dolgozik?... Oh tényleg, hová tettem a modorom, Elkator Rayen.-Mondtam és enyhén meghajoltam, és újra a kezemet nyújtottam, hogy megrázzam az övét. | |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-09-23, 5:09 pm | |
| *Sol kedvesen elmosolyodott. Ő sem mutatkozott be, bár úgy tudja, az a férfi dolga az etikett szerint. Ő is kezét nyújtotta Elkatornak és mosolyogva árulta el saját nevét.* - Sol vagyok. Kalaran mester egyik tanítványa. *Igen, a szó magában nem mondana semmit, de Sol jól tudja, hogy nem tanítvány ő, hanem nevelt lánya Kalarannak. Mégsem akarja ezt elárulni, kérkedni pedig végképp nem, hiszen nem is szokott. Ezért él a templomban, mert nevelője is itt él. Már megszokta a helyet az évek alatt és meri otthonának nevezni.* - Így aztán nem dolgozok itt, csupán tanulok a mágustól. Emiatt itt is élek. *Tette hozzá bemutatkozásához, miközben a az idegen haját összeköt különös anyagra lett figyelmes. Sosem látott még olyat, s vele született kíváncsisága most ezt is felfedeztette vele. El is kapta onnan tekintetét, miközben lassan sétálva elindultak. Solon szokásos könnyű fehér köpenye volt, így bár megszokta, mégis most kissé hűvösnek érezte a templom belsejét. Közben érdeklődése megint a jelre tévedt.* - Ön bizonyára mágus. Csak nem Kalaranhoz jött?
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-09-24, 5:06 pm | |
| Megráztam a kezét, majd elengedtem, és kicsit el is ámultam.~Nocsak, Karlan tanítványa? Érdekes.~ -Értem.-Mondtam ahogy meghallgattam a válaszát, és mikor azt kérdezte, hogy én is tanulni jöttem-e megráztam a fejem. -Nem, bár az igaz, hogy ismerem a mágiát, de nem azétr jöttem, hogy eszmecserét folytassak. Én csak azért jöttem ide, hogy körbe nézzek.-Mondtam mosolyogva. Észre vettem, hogy figyeli, az érdekes dolgokat, rajtam, de nem zavart, emlékszem egyszer én is így fordultam egy emberhez, aki díszes ruhákban járt, amik elég furcsáék voltak, és nem bírtam ki, hogy ne azokat nézzem. Az érdekes dolgok, vonzzák a humanoidokat, és engem is. -De talán lehet, hogy hozzá is benézek, nem tudom, illik bemutatkozni a ház urának.-Gondolkodtam hangosan. | |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-09-26, 10:40 pm | |
| *Sol szeme felcsillant Elkator szavaira. A többség általában nem azért jön ide, hogy csak körbenézzen. Vagy gondjuk van nekik, vagy menekülnek, vagy tanácsért fordulnak, vagy tanulni akarnak Kalarantól. De csak nézelődni, eddig senki nem jött, akivel Sol szót is váltott volna. Örül neki, hogy nem konkrét céllal érkezett. A fiú hangos gondolkodására halkan felkuncog a lány. Meglehetősen laza a gondolat, hogy „benéz” nevelőjéhez, bár még nem volt olyan, akit elutasított volna az öreg mester. Általában azonban kicsit jobban meg vannak illetődve a látogatók, mikor Kalaran neve szóba kerül, hiszen a mágus egész Lanuriában közismert.* - A ház ura? Távol álljon tőlem, hogy csökkentsem mesterem érdemeit, de nem ura ő a templomnak, ahogy a főnix rend tagjai sem urai. A rend feje igazgatja, de csak amolyan megbízott vezetőként. *Való igaz, Kalaran is csak itt lakik és tanít, de semmilyen titulusa, vagy különleges jogai nincsenek a Főnix templomban. Közben lassan kiérnek a templom bejáratához. Két oldalt zarándokok, rászorulók tömegei haladnak el mellettük. A többség általában jól megnézi magának a nimfát, hiszen nem sűrűn fordulnak meg népének tajgai errefelé. Sol kissé zavart mosollyal sétál könnyed léptekkel Elkator mellett. Valami érdekes van az ifjú mágusban a külsején túl is, de nem tud rájönni, hogy mi is az.* - Melyik mágiaágat űzi?
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-09-27, 7:22 am | |
| Mikor a lány megemlítette, hogy mégsem Karlan tulajdona az épület, kicsit elgondolkodtam, majd csak egy "értem" jött ki a számon. Ahogy kifele haladtunk, a tömeg megnövekedett és kicsit óvatosabban kellett lépkedni. Jó páran felmérték a hölgyet, ami bár kicsit idegesített, megértettem, hisz én is ezzel kezdtem. A lány újra megkérdezett valamit, én pedig örömmel válaszoltam. -A víz az ami engedi, hogy befolyásoljam, és nekem ennyi elég is. A bajból eddig mindig kihúzott, bármikor szükségem volt rá.-Mondtam mosolyogva, és most akarva akaratlanul is a sötét erdő jutott eszembe, ahol csak azon múlt az életem, hogy néhány indát, egy időre szétválasztottam, csakis a vizemmel, de ez mind rendben is volt, hisz nem ez volt az első alkalom. -És kegyed?-Kérdeztem vissza udvariasan. | |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-09-27, 2:06 pm | |
| *Sol felpillantott a mágusra. A köpenye színéből nem jött volna rá, hogy éppen a vízhez kapcsolódik. Sőt, semmi másból sem. Nehéz elképzelni róla, hogy épp a vizet irányítja. Kissé titokzatos volt számára a férfi. Tekintete ismét a homlokára tévedt. El is kapta azonmód. Kissé dühös volt magára, hogy ennyire nem tud uralkodni magán. Arcát enyhe pír futotta el, bár erről most nem tudott. A kérdésre próbált olyan kevésbé megfogható választ adni, amennyire csak lehetett. Még véletlenül sem akarná felfedni az ifjú mágus előtt az a drága földdarabot, melyhez élete kötődik.* - Alonida nimfa vagyok, én a földhöz értek, a hegyekhez, a völgyekhez, rétekhez, legelőkhöz…. ~No igen, értenék, ha népem sorát erősíteném, de Kalaran mellett nem tanulhattam meg mindent, hiszen legyen mármily bölcs és tudós is mesterem, a nimfák ősi varázslatait még ő sem ismerheti.~ *Vidám tekintettel pillant az előttük végre felderengő bejáratra. Az azon betörő kellemes, meleg napfény szinte megsimogatja arcát. Ezzel a mosollyal fordul ismét a mágushoz.* -Nos, nekem van még némi feladatom a városban. Mesterem időnként elvégzendő feladatokkal kedveskedik nekem. Ön merre tart? *Minden esetre nem sok kedve van most ahhoz, ahova mennie kell, de a drága öregnek a világért sem mondott volna ellent. Látta, hogy milyen fontos neki a dolog.*
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-09-27, 3:40 pm | |
| Bár feltűnt, hogy a lány gyakran nézett, a homlokomon lévő jelre, nem tettem szóvá, mert a végén még baj lenne belőle. -Értem.-Mondogattam mint ha minden válaszra ezt tenném hozzá, bár ezen nem igazán lehetett bármit nem érteni, így kicsit hülyén éreztem magam, hogy mindig ezt mondogatom, de nem tettem szóvá. Amikor elérkeztünk a bejárathoz, a fény enyhén bántotta a szemem, de ezt kompenzálta a meleg ami ért. A lány azt mondta, hogy dolga van a városban, így úgy tűnt nem itt ér véget a beszélgetésünk. A kérdésére pedig egyszerűen válaszoltam. -Amerre a szél visz.-Mondtam enyhe mosollyal az arcomon, és valóban. Az egyetlen út ahova terveztem az utat, az a régi otthonom, és addig még van 3 hét, így volt időm, hogy oda menjek ahova akarok. -Esetleg tegeződhetünk? Nem szeretném magázni. | |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-09-27, 5:03 pm | |
| *Solnak nem tűnt fel, hogy ugyanolyan válaszokat adna kísérője. Örömmel lépett ki a szabad levegőre s futott végig tekintete Telar házain. A kastély felhőket ostromló tornyán, az úri épületeken, a köznép mozgalmas sertepertélésén. A mágusfiú válaszára felkatja a fejét. Csalafinta mosollyal nézett a mágusra* - Amerre a szél visz? Talán repülsz? *Egészen közel hajolva nézett a fiú szemeiben, de még így sem tudná megállapítani, ha esetleg nem emberi mágus lenne. Aztán hirtelen, mint akit rajtakaptak, hátra is húzódott, s enyhe pirulással válaszolt.* - Igen, tegeződhetünk. *Némi csend állt be. Fehér ruhájában kissé kirítt a tömegből, ahogy a jósnő háza felé tartottak. Pontosabban jósnő és vajákosnő lenne a pontos megnevezése. Hozzá küldte Karalan. Néha azt hitte, hogy az öreg mágust több is fűzi a jósnőhöz, mint szimpla munkakapcsolat, ugyanis néha a ritkább anyagokat, gyógynövényeket, varázseszközöket rajta keresztül szerezte be az öreg mágus. A jósnő háza előtt most is többen várakoztak, többségük vándor, kalandor lehetett a külsejük alapján. Sol egy pillanatra megállt, majd felnézett a mágusra. Tekintete komoly volt.* - Ha mutatok neked valamit, megígéred, hogy nem beszélsz róla senkinek?
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-09-28, 2:57 pm | |
| Telar mindig is szép helynek tartottam és mindig újnak tűnt. Utazásaim során már vagy 5-ször jöttem ide, és ebből 4 alkalommal el is tévedtem, majd olyan helyen kötöttem ki, amit még látásból sem ismertem. Épp ezért szerettem én ide járni, és mindig úgy tűnik mintha itt tanulnám a legtöbbet a világról, mintha itt gyűlne össze az ismert világ. Sol viszont, az előző válaszomra kicsit fúrcsán kezdett viselkedni. Kicsit előbbre jött és megpróbálta a szememből kifürkészni, az igazat.~Dézsafű érzésem van.~Gondoltam magamban.~Az a másik nimfa is így kezdte, és a végére teljesen belém szeretett... Úgy tűnik vonzom őket.~Fejeztem be a gondolat menetet. -Ez csak egy szójáték volt. Azt jelenti, hogy nincsenek konkrét úti céljaim, csak megyek, és kilyukadok valahol. Megint úrrá lett bennem az idegesség, de most sokkal kevésbé, hisz most nem vegyült azzal az érzéssel, hogy akár hátba is támadhatnak a sötétség kellős közepén. Egy ideig sétáltunk az utcán, miközben én továbbra is nézelődtem.~Na itt se voltam még soha.~Gondoltam magamban. Kis idővel később meg is érkeztünk. A háznál elég sokan álltak, valószínűleg, hogy biztató jövőt kapjanak. Én a jóslatokban nem igazán hittem, mert saját feltételezésem szerint a jövő minden döntésünkkel változik, például ha valaki úgy dönt, hogy még egy félórát az ágyban marad, lehet, hogy lekési élete munkalehetőségét, vagy valami hasonló. Sol ismét felnézett, és mutat nekem valamit, ha nem mondom el mi volt az. Egy ideig hezitáltam, hogy mit mondjak, majd végül a kíváncsiság győzött. -Ígérem. | |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-09-28, 4:56 pm | |
| *Sol kezével a ruhája szélét babrálta, míg a mágus válaszára várt. Kalaran mondta neki párszor, milyen idegesítős szokás ez, igyekezett is, hogy leszokjon róla, de még nem sikerült neki teljesen. Még egészen kis korában szokott rá és a régi beidegződések lassan kopnak ki csak. Néha felpillantott a mágusra, s végre megkapta a választ. Így azért valamivel könnyebb, ámbár közben megfordult a fejében, hogy végülis egy idegen az, akinek megmutatni készül az utat. Mégis, elbúcsúzni még nem akart, mert elég jól szórakozott a fiú társaságában. Ha pedig nem avatja be, akkor akár el is válhatnak útjaik, mert nem jöhet vele. Végre csak megkapta a kért választ. Csendesen intett Elkatornak, s sebesen elindult az egyik kis utca felé. Szűk kis sikátor következett, de errefelé nem járt senki. A köveken szinte nesztelenül siklott végig Sol, járásában már jól emlékeztetett népének többi tagjára. Oly légiesen suhant, mintha kissé a föld felett járna. Hirtelen jobbra fordult, s a falon egy kis ajtó tárult eléjük. Kinyitotta, majd intett a fiúnak.* - Gyere csak bátran. *Halkan beszélt, nem akarta magára vonni senki figyelmét.* - Ez a jósnő házának hátsó bejárata. Kevesen ismerik csak, mert ezen keresztül soron kívül lehet bejutni hozzá. Próbálj meg egészen halk lenni, hogy ne zavarjuk meg a munkájában! *Azzal kitárta az ajtót, s már el is tűnt a sötétben karcsú alakja. Ha Elkator látott a sötétben, akkor láthatta, amint a lány hátranyúl érte, s karját megfogva húzza maga után, míg végül meghallhatták a vajákosnő halk mormolását. Kivételesen nem jóslást végzett, hanem gyógyfűkeveréket adott a hozzá fordulóhoz, s épp azt ecsetelte, hogy miként is kell azt felhasználni. Sol két halk koppantással jelezte ittlétét.*
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-09-28, 5:38 pm | |
| Sol végül, megkapta a válaszát, és elindult az egyik sikátorba én pedig követtem. A járása, eléggé feltűnt, főleg, hogy a sajátomhoz mértem, ami nem kis zajt csapott, a köveken. Ez talán köszönhető a cipőm anyagának is, ami igaz bőr volt, de ugyanakkor, fa vázat is készítettek, hogy védelmet nyújtson, és a cipő is tovább bírta. Végül is a sikátor egyik oldalán egy kis ajtó volt, amiről én következtettem, hogy a jósnőé, főleg, hogy a fal nem változott, így valószínűleg egy épület lehetett. Sol be is igazolta gondolat mentem, majd csendre intett, amire bólintottam, hogy megértettem.~Ez nem volt olyan nagy titok, és én sem árulnám el, hisz nem származna belőle túl sok. Felesleges volt aggódnod.~Gondoltam magamban, ahogy beléptem. A fény eléggé világos volt, oda kint, így amikor beléptem, elég nehéz volt látni, és épp csak láttam, amint Sol kinyújtja a kezét, amit elfogadtam, de előtte becsuktam az ajtót, nehogy valaki észrevegye. A hölgy épp egy gyógyfüvet adott el, egyik vevőjének. Aztán Sol koppantott kettőt amiről én gondoltam, hogy jel volt, így nem kérdeztem meg miért csinálta. Csendben maradtam, és vártam a fejleményeket, miközben körbe néztem. A szemem már eléggé megszokta a sötétséget, hisz a vízi életem során sokszor kellett, a fényesebb és a sötétebb vízszintek közt mozognom, így a szemem már gyakorlatilag ki lett képezve, az ilyesmihez. | |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-09-28, 10:45 pm | |
| *Sol azért biztos, ami biztos, ujját ajkaira téve jelezte Elkatornak a további hallgatást. Közben a jósnő ügyfele felfigyelt a zajra, de a hölgy megnyugtatta, hogy csupán a macskák hangoskodnak. Errefelé sok a kóbor macska és időnként étket szokott nekik hagyni. Hasznos állatok, mert gondoskodnak róla, nehogy elszaporodjanak a kártevők. Az ügyfél elégedetten távozik, a hölgy pedig végre elhúzza a függönyöket a háta mögött. A többi segélyre vágyó csak akkor jön majd be, ha hívja őket, itt ez a módi. Solt barátságos mosollyal üdvözli, majd észreveszi a mellette álló ifjút is.* - Ó, lányom, régen jártál már nálam. Mestered ezúttal mit szeretne? Látom, kísérőd is akadt. Netalán ő is Kalaran egyik tanítványa? Még nem láttam erre… *Szemét összehúzva figyeli Elkatort, majd kezét végighúzza a fiú karján. Kortalan arcán a ráncok kissé összébb futnak. Szeme csillanása jelzi, sejti, miféle teremtmény a fiú, de végül nem szól a nimfához. Végülis a lánynak tudnia kell, kivel barátkozik, ha idáig merte hozni. Közben Sol is megadja a kért választ.* - Macskagyökeret és csirizt kért Kalaran mester. *A jósnő eltűnik egy sötét helyiségben, rejtély Sol számára, hogyan láthat ott, hiszen őt magát, sőt semmit nem lát odabent. Csak a feketénél is mélyebb sötétséget. A jósnő hamarosan visszatér, s két kis fadobozt nyújt át a nimfának.* - Ennyit tudok most adni, ha a mágus többet kér, szóljon, s pár napon belül szerzek. Esetleg másban tudok-e segíteni még? *Ez utóbbi nem csak Solnak szól, hanem a mellette ácsorgó sárkánynak is.*
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-09-29, 2:39 pm | |
| Csöndben vártam, a fejleményeket, amik hamarosan hozzánk is eljutottak. Az öreg hölgy kérdésére megráztam a fejem. -Nem, nem, én csak kísérem... Sol igaz? Bocs a név memóriám rettenetes.-Mondtam kicsit nevetgélve, hogy leplezzem zavarom, ám amikor az öreg megfogta a karom rögtön vissza néztem rá, és hirtelen olyan érzés fogott el, hogy lelepleződtem, amint a szemeibe néztem. Sol jól láthatóan, nem zavartatta magát, amiről azt vontam le, hogy ez gyakran megesik ha az öreg új lénnyel találkozik. Mivel a szemem elég erős volt, így az alakját kivettem, amint matat, de a többire még én se voltam képes.~Biztos éjszem főzetet iszik minden nap.~Futott végig a gondolataimban. Végül visszajött és oda adta az üveget a lánynak, majd megkérdezte, lesz-e még valami. Kicsit hezitáltam, de utána az erszényemhez tettem a kezem. -Ha már kaptam rá lehetőséget, akkor esetleg megvizsgálnám milyen lehet a lehetséges jövőm... Persze ha nem bánja.-Mondtam és előkészítettem a pénzem.-Mennyi lesz? | |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-09-29, 5:06 pm | |
| *Sol maga is kicsit meglepődött azon, hogy a fiúnak nehézséget jelentett a nevét felidézni. Úgy érezte, nem gyakorolt valami maradandó hatást rá. A jósnő kérdésére megrázta a fejét. Kalaran nem kért mást. Nem is szívesen maradt volna tovább, bár úgy látta, Elkator maradna még.* - Nekem nem kell más. Köszönöm és a mester majd rendezi a számlát. Elkator, kint megvárlak. Az istenek nyújtsák hosszúra az éltedet, jósnő! *Ezzel kecses léptekkel kisétált a sikátorba. Hátát nekidöntötte a falnak, hogy úgy várja meg a sárkányt. A dobozokat az oldalán lévő kis táskába tette. Nem gondolta volna a mágusról, hogy kíváncsi a jövőjére, de nem is ismeri olyan jól még, hogy ne érhetnék meglepetések. Odabent a jósnő felpillantott a fiúra. Nem volt egy magas lény, hajlott korát jól mutatták az arcát keretező ősz hajszálak, s hajlott háta.* - Húsz aranyért vállalok ilyet, de mivel Sol barátja az úrfi, ezért megszámítom tízért. *Ha a fiúnak megfelelt az ár, a függönyön túli kis asztal túloldalán lévő székre mutatott, hogy foglaljon abban helyet, míg maga a székébe roskadt le kis sóhajjal. Onnan pillantott újra a sárkányra, míg kezét kinyújtotta, hogy elkérje annak bal kezét.*
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-09-29, 5:25 pm | |
| Sol elbúcsúzott, és kettesben hagyott bennünket. Szóltam, volna neki, hogy szükségtelen várnia, de aztán mégsem tettem. Néztem ahogy ki lép ismét a fénybe, majd miután eltűnt, ismét körbe néztem a szobában. Magunkra maradtunk az öreggel, és helyet foglaltam, vele szemben. -Nem kell akció.-Legyintettem.-Nem akarom kihasználni, az alkalmat, olyat csak azok csinálnak, akiknek nincs pénzük, vagy erkölcsük.-Mondtam és oda nyújtottam a 20 aranyat.-Mellesleg mi árult el?-Kérdeztem, és ha nem tudta miről beszélek pontosítottam.-A fajom. Láttam a szemében, hogy tudja.-Mondtam miközben kinyújtottam a kezemet, a jósnőnek, és vártam a válaszát, még ha tagadja is, hogy bármit tudna a fajomról. Türelmesen vártam, hogy ezután elkezdje a dolgát. Közben azon gondolkodtam, hogy ez a "kis" szünet mennyire idegesíti a kint várakozókat. Aztán a gondolatom Solra fordult, azon gondolkodtam, hogy vajon mennyi ideig tart a jóslás mert istenért nem akartam megvárakoztatni. Ez a gondolat menet olyan gyorsan tűnt el ahogy jött, így észre se vettem. | |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-09-29, 10:42 pm | |
| *A jósnő vállat vont. Ha nem kell a kedvezmény, hát nem kell. Ő nem erkölcsre tekintettel adta volna, s a fiú nem is kérte sem előre, sem utólag. Minden esetre gerincességre vallott és büszkeségre is. Pontosan tudta, hogy mit kérdez a fiú.* - Az a dolgom, hogy tudjam. *A jósnő megfogta a felé nyújtott kezet, öreg szemeit behunyta, s lassan beszélni kezdett.* - Útra készülsz arra a helyre, melyet a gyökerednek tartasz, de melyet már elhagytál, s nem lelve helyed a világban céltalanul jársz-kelsz. Tudom, hogy tudod, mennyire képlékeny az, amit mondok. Az istenek adományából csak utakat látok, melyen a legvalószínűbb, hogy elindulsz, de minden útkereszteződésnél döntést hozol, s ez határozza meg, hogy merre haladsz tovább. Ez a világ tele van rejtéllyel számodra, ahogy te sem valós arcodat mutatod mások felé. Vigyázz azokkal, kik barátságosan közelítenek hozzád, nem mind kívánja javadat. Bolyonghatsz még egy darabig, de vannak dolgok, melyeket nem kerülhetsz el, találkozások, melyeket elodázhatsz, de így, vagy úgy, meg kell történniük. Lesz majd egy náladnál sokkal hatalmasabb, aki seregébe szólít, s a döntésedtől függ, hogy mellé állsz-e. Az a valaki sötétebb az éjszakánál, de a szíve fájdalommal teli, s ha terve valóra válik, népetek újra hatalmas lesz. Ha elbukik és mellett állsz, vele bukhatsz te is, s akkor már nem lesz maradásod az emberek lakta világban. Őrizd meg otthonodat, hogy visszatérhess oda, ha tűzbe borul a világ. *Megrázkódott és elengedte a kezet. Vett néhány mély lélegzetet.* - Kíváncsi még az úrfi valamire? *Közben Sol odakint le és fel sétálgatott, hogy elüsse az időt. Majd lassan, be biztosan gondolatai ismét távolra vitték, s oly távolra, hogy eközben teste lassan felemelkedett észrevétlenül a levegőbe, s ott látszott lebegni kecsesen, mint egy szép jelenés. Fiatal, nőies alakját a könnyű köpeny még inkább kirajzolta.*
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-09-30, 12:41 pm | |
| Csöndben vártam, hogy a jósnő hozzá fogjon a dolgához, és elkezdje olvasni, azt ami rám vár. Miközben beszélt, elmondta azokat a dolgokat is, amiket, én nem mondtam el, így már elhittem, hogy tényleg képes olvasni. A jövendője, viszont eléggé zavaros volt, nehezemre esett felfogni minden szavát. Kis időbe telt mire rájöttem, hogy fontos szereplő leszek egy háborúban, de azt nem mondta el ,mi lesz ha nemet mondok annak a személynek aki felkért. Valamiért sejtettem, hogy az a személy egy fekete sárkány lesz. Én nem akartam a sárkányok hatalmát, csak békét akarok, épp ezért voltam ember, nem akartam sose erőszakot. -Nem, nem köszönöm.-Mondtam azzal felálltam és elindultam kifelé.~Kezdek félni a jövőmtől.~Gondoltam magamban ahogy lenyomtam a kilincset. Amikor kinyitottam észrevettem Solt és, hogy lebegett. Az egyetlen különbség közte és Zoey közt, most csak a fény volt amit ő árasztott. Egy ideig csak néztem gyönyörű alakját, majd ha addig nem vett észre, halkan oda mentem hozzá-már amennyire tudtam.-és megfogtam a ruhája ujját. -Sol... Végeztem. | |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-09-30, 1:45 pm | |
| *Rossz szokása volt, hogy amikor magában elgondolkodott, s gondolatai, talán egész lelke másfelé kalandoztak, teste lassan emelkedni kezdett. Nem régóta fordult elő ez. Korábban is hajlamos volt elgondolkodni, ám akkoriban legfeljebb az egyensúlyát veszítette el és nem a talajt. Kalaran is figyelmeztette már rá, de ugyanígy Negan is. Most is a levegőben volt, s csak egészen távolról hallotta meg először az első szót, a nevét. Ez ki is zökkentette annyira, hogy bár Elkator csendesen szólt, ő maga magához térve zuhanva érjen földet. Persze megint csak az ülepére. Bíborvörös, fájdalmas arckifejezéssel tapogatta meg a fájó pontot, miközben feltápászkodott.* - Bocsánat…néha előfordul velem, hogy így járok, ha nagyon el vagyok gondolkodva… Milyen volt a jóslás? *Még mindig pirulva porolja le ruháját, s gyorsan ellenőrzi is a két kis dobozt a táskában. Szerencsére nem esett bajuk, nem is esett rájuk. Zavartan nézett a fiúra. Nem akart így mutatkozni előtte, de az egyedül töltött időket rendszerint hasonló gondolatokkal, kalandozásokkal töltötte mostanában. Ilye nagyot viszont még nem esett és ez elgondolkodtató volt.*
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-09-30, 5:14 pm | |
| A szegény lányt eléggé megrendítette a valóságba való visszarántás, így az egyensúlyát se tudta többé megtartani, és úgy járt, mint az előbb, bár ezúttal megpróbáltam elkapni, de nem voltam elég gyors. Sol rögtön bocsánatot kért amire csak mosolyogva válaszoltam. -Ugyan... Semmi baj.-Mondtam, de a jóslásra egy kis ideig hezitáltam.-Nos, másra számítottam, de eléggé két értelmű jövőt kaptam.-Mondtam, még mindig mosolyogva, nehogy lelepleződjek. Egy kis csönd után, egy érdekes kérdés jutott eszembe amit fel is tettem. -Na, és? Hol jártál, ahol még a madár se?-Kérdeztem egy könnyed vigyorral, majd el is engedtem egy kis nevetést. Próbáltam mosolyogva tartani, mert ez a zavart nézés, csak egy érzéketlennek, nem jelenti, hogy valamit tenni kéne. | |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-10-01, 8:32 am | |
| *Lassan elmúlt a zavara. Jellemző, gondolta, hogy ilyen szerencsétlenül mutatkozik mások előtt. Legutóbb a templomban járt hasonlóan, de itt legalább nem látta fél Lanuria. Annyira még nem figyelt, hogy lássa Elkator habozását a jóslatra feltett kérdésre, de a válaszát már figyelmesen hallgatta. Ismeri más a vajákost, tudja, hogy egyértelmű jóslatot ritkán ad. Egyszer beszélgettek is erről, bár a nimfát magát sosem érdekelte annyira a saját jövője, hogy legyőzve a távolságtartását megkérje a nénit, hogy jósoljon neki. Elkator vigyorára és nevetésére ő is elnevette magát. Már nem volt zavarban, bár egy pillanatra azért elgondolkodott. Viszont sok újdonság nem volt a mostani kalandozásában a régebbiekhez képest. Előbb mégis a jóslatra reagált.* - A vajákosnő ritkán mond konkrét jóslatot, nem szereti tényszerűen kijelenteni, mert abban hisz, hogy a jövő változik. Saját döntéseink változtatnak rajta, s minden alkalommal, amikor döntünk, több jövő közül választunk. Ezt ő mondta nekem. Én meg…csak Lanuria múltjában jártam. A Főnix templom és maga Telar is tele van emlékekkel egészen a varázslények idejéig. Szeretek azokban az időkben merengeni, amikor még nimfák, sárkányok, és más lények voltak ezen földek lakói. Mostanság inkább az emberek lakják. Tudtad például, hogy Telar mellett terül el egy kopár síkság, ahol sosem nő semmilyen élet? Ott régen egy nagy csata volt a sárkányok és egy emberi sereg között. Sok sárkány és ember pusztult oda és a hatalmas küzdelem kiirtotta az összes életet onnan…
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-10-01, 1:38 pm | |
| Örültem ó, hogy Sol már nem volt annyira zavarban, és megértettem azt is amit mondott. -Igen én is így gondoltam. Nálam csak egy esemény biztos, még pedig, hogy egy nap találkozni fogok valakivel.-Mondtam-Legalább szabadak a lehetőségeim.-Mondtam kiscit felnevetve, miközben kiléptünk a sikátorból. Szerencsére a tömeg, épp zajongott, mert két személy egymásnak esett az elsőbbségért. Sóhajtottam, egyet ahogy néztem, hogy senki nem tesz semmit, hogy szétválassza őket. Nem is pazaroltam több szót, inkább vissza fordultam Solhoz. -Szóval, a múltba képzeled magad? Az érdekes lehet.-Mondtam mosolyogva.~Talán egyszer megnézem azt a síkságot, hisz borzalmakból is lehet tanulni.~Gondoltam magamban, miközben felnéztem az ég felé, majd vissza a nimfára. -Igen a múltnak sok titka van, amit a jelen fedez fel, és a jövő könyveli el. Sokan részei akarnak lenni a múltnak, hogy ő is könyvelve legyen a jövőben, és tovább éljen. Igaz én csak egy egyszerű életet akarok. Semmi eget rengető tettet nem akarok véghez vinni, csak azt akarom, hogy mosollyal az arcomon haljak meg.-Mondtam mosolyogva. Most én gondolkodtam el, és csak annyi volt a különbség, hogy én nem kezdtem el lebegni, és az első járókelő fel is ébresztett amint az övé, és az enyém találkoztak. -Oh, bocsánat... Elkalandoztam. | |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-10-01, 10:11 pm | |
| *Sol is elmosolyodott, mikor Elkator felnevetett. Kellemes társaság volt a fiú. Egy pillanatra elgondolkodott rajta, vajon kivel találkozna beszélgető partnere. Némi mosollyal nézett ismét a fiú szemébe.* - Hm…ha ilyen biztos, talán tudod is, hogy ki lesz az…? *Ámulva pillantott a sikátorból kiérve a verekedőkre. Legszívesebben közéjük állt volna, de az ő törékeny teste nem tudta volna a két férfit szétválasztani. Elkator sem lépett, hogy megállítsa a verekedést, de éppen nem is volt ez dolga neki. Nem tudni, min kaptak össze. Fejét lehajtva hallgatta séta közben a Rayen fiút. A gondolatok, melyeket felvetett, súlyosak voltak. Igaz, hogy sokat mereng ő is, de a halálra, mint olyanra csak mint a múltban másokkal megesett tragédiákra gondol. Nem próbálta elképzelni a saját halálát. Nem gondolkodott rajta, milyen életet szeretne. Tudja, hogy ő egy nimfa, s a nimfák jóval tovább élnek, mint az emberek. Legtöbbször addig, ameddig az, amivel összekötötték életüket, él. Távoli még az a jövő, amikor már kirepül Kalaran óvó kezei közül, hogy önálló életet éljen, s még távolabbi az, hogy arra kelljen gondolnia, hogyan is hal meg. Mégis a téma elég borús volt ahhoz, hogy ő maga is kissé elgondolkodjon. No nem merült annyira bele, mint legutóbb, de annyira igen, hogy ne vegye észre azt a bámész járókelőt, aki szembe jött. Erre Sol is felkapta a fejét.*
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-10-01, 11:29 pm | |
| A férfi végül csak mordult egyet és tovább ment, én pedig örültem, hogy nem történt semmi. Aztán gyorsan vissza fordultam, és mentem tovább, miközben úgy döntöttem, hogy válaszolok a nimfa kérdésére. -Nem, nem mondhatnám. Elvileg az lesz az első találkozásunk.-Hazudtam, hogy kikerülhessem, a konkrét válasz adást. Nem akartam semmi rossz hírrel elárasztani szegényt, még a végén aggódni fog értem, és semmi sem rosszabb, mint úgy elbúcsúzni, hogy tudod, hogy nincs biztonságban. A választ mindenesetre befejeztem, nehogy aztán félre értés legyen-Fel fog ajánlani, egy küldetést, és ha elfogadom, lehet, hogy elbukom, de lehet, hogy valamit megváltoztatok a világban... De nem vagyok biztos, hogy ezt vállalni akarom, azt nem mondta el mi lesz ha nemet mondok.-Próbáltam, a lehető legburkoltabban elmondani, de még így sem bírtam, teljesen elfedni a veszély érzetet szavaimban.~Miért nem hallgattam? Jobban jártam volna... Na, most már mindegy.~Gondoltam és megpróbáltam kompenzálni magam.-De az még sokára lesz van időm.-Hazudtam ismét nehogy a végén túl aggódja magát, hisz valószínűleg, nem is fogunk újra találkozni. Ő a négy fal közt van és tanul, míg én egyik házból a másikba járok, és ritka, hogy két helyet kétszer meglátogatok...~De most mégis.~Itt Solra néztem.~Valamiért most, csak arra tudok gondolni, hogy ő mit érezne, ha ismerné a jövőm... Vajon miért?...~ | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje | |
| |
| | | | Főnix templom - A templom belseje | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|