LANURIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

LANURIA

A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma
 
Homehttp://newagelaGalleryKeresésRegisztrációBelépés

 

 Főnix templom - A templom belseje

Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
SzerzőÜzenet
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
Sol

Hozzászólások száma : 246
Életkor : 32

Character sheet
Nép: Nimfák
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-10-02, 2:38 pm

*Sol várta, hogy lesz-e valami a találkozásból, de szerencsére a járókelő nem tervezett semmi különöset. Egy morranással elment mellettük.
Elkator egy pillanat csend után megadta a választ a kérdésére, amit még a járókelő előtt tett fel. Ő már el is feledkezett róla.*
~Miféle küldetés? Miféle elbukás?
A fiú többet tud, mint amit elmond.~
*Kicsit gondolkodik Rayen. Sol biztos benne, hogy már megbánta, hogy beszélt.*
~Vajon mekkora a veszély, s a küldetés miben van?~
*Sol egy pillanatra megzavarodott. Azonban csak egy pillanatra, utána inkább az jutott eszébe, hogy titkolóznak előtte.
S ha titkolóznak, akkor miért? Talán nem érdemli meg az őszinteséget? Vagy akkor inkább nem is kezdett volna bele.
Tekintete már kevéssé volt békés, inkább haragossá vált.*
- Elkator Rayen! Mondd, talán túl naivnak tartasz? Vagy esetleg butának? Próbálom azt gondolni, hogy nem akarsz félrevezetni, csak jó szándékból mondtál féligazságokat és titkolózol előttem.
Nem szeretem, ha azt gondolják rólam, hogy nem bírok el terheket, vagy nem érdemlem meg az őszinteséget!
Többet megéltem már, mint gondolnád, és ha én egyenes vagyok veled azt hiszem, ugyanezt jogosan várom el tőled is!
*Elhallgat. Orrát felhúzva, összefont karokkal megy a férfi mellett.*

Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-10-02, 4:21 pm

A tovább haladást, Sol állította meg, kirohanásával. Hirtelen megálltam, és kicsit más irányba néztem.~Nem kellett volna...~Gondoltam magamban.
-Sajnálom. Én csak...-Sóhajtottam-Egy háborúba fognak hívni. Valószínűleg egy fekete sárkány, és azt fogja kérni, hogy vele együtt harcoljak, hogy a sárkányok legyenek a világ urai... De én ezt nem akarom... és nem tudom elkerülni, ezért próbáltam elfedni.-Mondtam, és elfordultam tőle. Nem akartam a szemébe nézni, most nem. A kezeimet ökölbe szorítottam, hogy nyugton tudjak maradni. Senkinek sem könnyű ilyesmiről beszélni, főleg, ha eddig rejtegette.
Nem tudtam mi mást tehetnék, így csak álltam ott csöndben, miközben a többi ember lépteit hallgattam. Úgy tűnt, mintha minden érzékem, eltompult volna, de vajon miért? Én sem tudtam a választ, de leginkább a bűntudathoz tudnám hasonlítani, hisz lehet, hogyha rosszul döntök, azok akik most körülöttem, lépkednek, és intézik dolgukat, az én kezem által esnek el.
Vissza az elejére Go down
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
Sol

Hozzászólások száma : 246
Életkor : 32

Character sheet
Nép: Nimfák
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-10-04, 5:13 pm


*Sol nem kicsit meglepődött. Tágra nyílt szemekkel meredt a mellette haladó férfira. Valahogy a mostani szavaira sokkal férfiasabbnak tűnt.
De nem csak ez járt a fejében. Felsejlett előtte egy jelenet az Éj-hasadéknál. Éjjel a szavaira, ámde akarata ellenére megnyílik a kapu. A kapu, melynek sötét üregét azelőtt soha életében nem látta, a kapu, mely az utolsó csatában sárkányok ezreit zárta magában egy olyan helyre, ahonnan talán maguk az istenek sem tudtak volna visszatérni.
S ő illetve csak a szelleme kinyitotta ezt az iszonyatos börtönt. Látta ismét lelki szemei előtt, ahogy törtetnek felfelé a mélyből a dühtől villogó szemű bestiák. És látta azt az egyet, amelynek sikerült is.
Hatalmas, éjfekete teste átrepült a szakadék felett, s mire a többi elérte volna a kaput, az bezárult ismét. Ám ez az egy.
Ez kint marad, ebben a világban.
Nincs kétsége afelől, hogy ez a lény lehet az, amely ismét harcba hívhatja majd népét.
Sol megrázta fejét. Haja csillogó koszorúként vette körül, s ő lassan visszatért a jelenbe. Arcát fájdalom kerítette hatalmába.
Szemeit a sárkányra emelte. Nem félt tőle. Hihetetlennek gondolta, hogy azok a lények, akiket annyiszor látott révedezéseiben, álmában, azok az idők és azok a harcok visszatérhetnek.
Oly régóta tartott már a béke, s annyira nem akarta, hogy véget érjen.
Szerette ezt a világot, Kalarant, a templomot, a várost, mindent.*
- Nem gondoltam volna, hogy éppen egy sárkányt avatok bizalmamba…elmondhattad volna.
Titkolsz még mást is előlem?
A világ döntéseken múlik. A tiéden, a többi sárkányén, még azén az eggyén is. El lehet kerülni a vérontást, ha elegen akarják elkerülni.
Te sem akarod ezt, én sem. Sokan mások sem....
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-10-05, 7:52 am

-Ne értsd félre, de én ezt mindenki elől titkolom. Talán még magam előtt is.-Mondtam, miközben lassan oldalra tekintettem.-Senkiben sem szoktam bízni első benyomás alapján, hisz ha így lenne lehet, hogy olyas valakinek mutatkozom be, aki gyűlöli a fajtámat, és amint ezt megtudja megpróbál megölni. Régebben nem egyszer előfordult velem. Az emberek félnek a sárkányok erejétől. Ezért nem mondtam el... Mert féltem, hogy félni fogsz.-Fordultam ismét szembe vele.-Sokan félnek a sárkányoktól, de nincs olyan lény aki ne félne egy kicsit is az fekete sárkányoktól. Sokan fognak félelemből csatlakozni hozzá, és így lesz serege. Ha nem velem, akkor majd másokkal indul harcba...-Végül abbahagytam a pesszimista beszédet, kicsit sok volt ez is, nem hogy még a folytatás. Tudtam, hogy Sol ráfog cáfolni a gondolataimra, és azt fogja mondani, hogy a gyávák seregét, lelehet győzni. De akkor is, háború lesz, és a háború a halál kaszájának leghosszabb változata, mely ezreket ölhet meg másodpercek alatt. Ez volt az amitől féltem, és nem a bukás.
Vissza az elejére Go down
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
Sol

Hozzászólások száma : 246
Életkor : 32

Character sheet
Nép: Nimfák
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-10-05, 5:09 pm

*Sol még mindig a korábbi képek hatása alatt volt. Szemeit lesütötte, úgy hallgatta a férfit. Fejét apró mozdulatokkal ingatta közben, s mielőtt megszólalt volna, ajkait, melyek kiszáradtak az elmúlt percekben, megnedvesítette nyelvével.
A merev elzárkózás lassan megszűnni látszott, mellyel nemrég még viseltetett a sárkány iránt. Helyét inkább valamiféle távolságtartás vette át.
Nem félelem, nem is gyűlölet volt benne, de mégiscsak egy sárkány állt előtte. Akár egy fekete is lehet, hiszen oly sokféle létezik közülük.
Ő maga úgy tudja, még eggyel sem találkozott és úgy sejti, hogy ezzel így van Lanuria népének nagyobb része is.*
- Nem hiszem, hogy olyan sokan gyűlölnének benneteket. Elzárkóztatok tőlünk, de a háború már csak az idősek elbeszéléseiben és a könyvekben létezik. Alig akad már, aki élt akkor is….
Az emberek félnek az ismeretlentől, s ti nagyhatalmú lények vagytok…
Nem félek a háborútól, de nem akarom.
Ha Lanur kardja ismét ki lesz vonva, az már elég lesz, hogy a fekete sárkány ellen is van fegyver.
Azok a sárkányok, pedig, akik félelemből csatlakoztak Hozzá, meggondolhatják magukat.
Hátha nem lesz itt öldöklés…
*Érezni lehetett, hogy a nimfa sem biztos a szavaiban, de ahogy ott állt reménykedve Telar utcáján egy sárkánnyal beszélgetve a háborúról sebezhetőnek és esendőnek érezte magát.
Csak a remény volt az az erő, mely segíthet, s talán egy bizonyos nimfa, aki ki tudja merre jár éppen, de annak idején a háború neki köszönhetően ért véget. Sol pedig találkozott már a vörös szépséggel és akkor sem tűnt rossznak.*
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-10-05, 8:21 pm

Nem éppen azt történt amit vártam, helyette, inkább rosszabb lett. Bár Sol gyengéden beszélt, mégis úgy éreztem, hogy egyre távolodunk. Úgy éreztem, mintha egy hajóról, beszélne hozzám ami kifutóban van.
-Az ember fél a hatalmunktól, és hogyha az ember fél, akkor két lehetősége van, vagy megismer, vagy elpusztít... És mivel a hatalmat nem lehet eltüntetni ők a forrást tüntetik el. Vannak kevesen akik a megismerést választják, de azért nem érdemes felfednünk magunk, hogy ki tegyük magunkat annak a veszélyek, hogy egy pusztítót találunk. Ez a mi titkunk, ezért kerülik sokan az embereket, és ezért lesz háború.-Mondtam keserűen.-Látod? Az életben nincs jó és rossz. Keserűség, és boldogság van. Mindenki boldog akar lenni, de egymás útjában állunk, így valakinek mindig szenvednie kell. Így van ez velünk is.-Az utolsó mondatokat már könnyes szemmel, mondtam, és ismét elfordultam.
-Ezt a háborút már nem lehet megelőzni, csak megállítani, de így is sokan megfognak halni mire vége lesz.-Keserűen indultam el az ellenkező irányba de néhány lépés után ismét megálltam. Nem bírtam tovább menni, a keserűség felgyülemlett bennem, és egy hosszú könnycsepp csúszott végig az arcomon.
Egy csepp landolt a vállamon, majd egy újabb az arcomon. Az felhők, pár perc alatt összegyűltek, és ki is eresztették áldásukat.
-Jobb lenne ha visszamennél, mielőtt bőrig ázol.-Szóltam hátra, és felnéztem az égre. A kis cseppek rendületlenül ütötték az arcom, de nem bántam, hisz a víz volt az elemem.-Az egyetlen elem, mely mindenhová eljut de közben, mégis ugyanott marad.-Mondtam miközben elindultam a templom felé, még ha Sol már rég elment. A víz úgy ért mint egy megtisztító vízesés, mely kimossa a keserűséget, s a nehéz cseppek, melyek a ruhám legszéléről csöppentek, a sötét erővel telítődtek. Ha Sol még ott volt, akkor levettem a köpenyem és neki nyújtottam, hisz neki nagyobb szüksége volt rá mint nekem.
Vissza az elejére Go down
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
Sol

Hozzászólások száma : 246
Életkor : 32

Character sheet
Nép: Nimfák
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-10-05, 9:29 pm

*Sol nem szólalt meg. A keserűség megérintette a szívét, igaz, nem az volt benne az uralkodó, hanem csak nehéz volt, hiszen a hétszáz éve lezárult háború távolinak tűnt, de a másik lehetősége már nem.
Elkator filozófiája logikusnak tűnt a félelemről, mindenki fél, talán még a hatalmas sárkányok is. Ők sem sebezhetetlenek. Még az ősi sárkányok sem, mert az istenek fegyvert készítettek Lanurnak, hogy azzal legyőzhesse őket.
Mindenki fél valamitől és az életösztön sokszor az ölj, vagy fuss viselkedést diktálja.
Felemelte pilláit, ahogy hallotta, hogy a sárkány lassan eltávolodik tőle.
A nimfa is felnézett az égre. Nem törődött a közelben elsiető városiakkal, akik menedéket kerestek a lassan erősödő eső elől. Nem menekült és nem beszélt.
Bár nem vizi nimfa, a természetet minden formájában szerette. Az esőt is, mely életet ad a földnek, az ő elemének.
Felemelte a fejét, hagyta, hogy az eső mossa arcát, haja tincsekben tapadt az arcára, s lassan ruhája is átázott, mire Elkator visszaért hozzá.
Még mindig az esőt nézte.
Visszanézett a fiúra. Nem nyúlt a köpenyért. Az eső lágyan kopogtatta a testét, nem fázott, melege sem volt. Jó volt így állni. És mégis fájt a szíve.*
- Csak egymástól félnek a teremtmények. Nem kellene egymás útjában állni. Elég nagy ez a világ, hogy mindenki békében élhessen.
*Elkator elindult a templom felé, s Sol is mellette lépkedett. Tekintete végigsiklott a fiú szintén ázott testén. Ő biztosan nem mondaná meg róla, hogy egy sok mázsás lény menetel mellette, csak egy ázott, fiatal férfit látott, kinek nehéz súly terhelte a vállait.*
- Nem jó, ha tudja az ember a jövőt. Sokszor elég csak akkor szembesülni vele, amikor jelenné válik….

Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-10-06, 1:31 pm

Csendben mentünk egymás mellett. Sol nem fogadta el a köpenyem így vissza vettem a vállamra, bár nem tudtam, hogy jobb lesz-e tőle.
-Sokan akarják ugyanazt, és, hogy elérjék mindent megtesznek, így állnak egymás útjába. Az élet egy verseny ahol a másodiknak nem jár díj.-Mondtam még mindig szomorúan.-És néha az ártatlant keverik bele ezekbe a versenyekbe, hogy a másikat akadályozza. Ilyen egyszerű, és mégsem az.-Mondtam halkan, miközben az eső továbbra is verte az utcákat, egyre nagyobb erővel. A kis szemerkélésből, lassan zápor lett, és villámdörgés, majd ismét szemerkélés, és csepegés.
Mire elértük a templomot, már a nap is kezdett előjönni. Átlagos nyári zivatar volt, mely olyan gyorsan ment tova mint ahogy jött. A templom ajtajában álltunk.
-Most már, én is tudom.-Mondtam szomorú arccal.
-Sajnálom... Hogy terheltelek a szomorúságommal, és hogy titkolóztam. Gyakran nem tudom mi a jó.-Kinéztem a napos égre, aztán pedig a ruhámra. Az ember meg se mondhatná egy képről, hogy itt nem rég esett, csak a mi ruháink, és a tócsák árulkodtak.
-Nos... Sol...-Kezdtem bele, de nem találtam a szavakat. Nem tudtam, hogy elköszönjek, vagy marasztaljam. Az egyik felem azt mondta, hogy maradjak vele, a másik pedig, hogy hagyjam békén. Egy újabb keresztút állt be utazásom útján, ahol döntenem kellett, hogy balra megyek vagy jobbra.
Egy ideig csak az arcát néztem, majd belekezdtem a mondatomba.
-Nem tudom, hogy akarod-e, de én örülnék ha újra találkoznánk később... Amikor nem lesz ilyen borult a hangulat... Úgy értem...-Nem igazán tudtam, hogyan kérdezhetném meg, hisz még senkivel nem csináltam hasonlót. Nem igazán tudtam mivel fejezhetném be, a mondatom.-... Esetleg elmehetnénk valahova...-Mondtam kicsit ideges hangon, miközben a kezeimmel babráltam.
Vissza az elejére Go down
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
Sol

Hozzászólások száma : 246
Életkor : 32

Character sheet
Nép: Nimfák
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-10-06, 9:16 pm

*Sol kissé elgondolkodott. A mindent akarás, a boldogságért való hajsza magát a boldogságot öli meg. Keressük, keresik, keresi mindenki. Pedig könnyebben megtalálnák, ha nem egymás ellen, hanem egymással karöltve érnék el. Nem kell törtetni, nem kell másokat letaposni. A türelem elhozza az igazi boldogságot. Nem csak a pillanatnyi örömöt, amit sokan összekevernek a boldogsággal.
Közben az eső továbbra is mosta a lányt. Szerencsére Kalaran rendelését védte a táska és védték a dobozok is. Annak nem eshetett baja.
Közben lassan elérték a templom bejáratát. Sol tudta, hogy be kell mennie. A mester már várta a csomagot.
Tudta ugyan, hogy Kalaran is azok közé való, akik nem sietnek már sehova. A kor és a tapasztalat meghozta számára azt a nyugalmat, ami csak egy idősnek adatik meg, mikor már nincs oka arra, hogy bármiért is siessen.
A nimfa megállt a sárkánnyal szemben.
Ajkán félmosollyal, bátorítón várta, hogy mit fog mondani Elkator. Egy pillanatra lesütötte szemeit, mert a fiú annyira nézte az arcát, hogy kezdett zavarba jönni.
Épp időben kezdett el ismét beszélni Elkator.
A lány felnézett az arcába, a szemébe. Látta, hogy szenved, nehezen jönnek a szavak, amelyekkel ki tudná fejezni magát. Ő maga is sajnálta, hogy a fiútól el kell válnia, de teendői voltak, amiket el kellett látnia.
Kalaran mellett az élet a templomban nem a tétlenségről szól, bár a mester fogadott lányaként néha úgy kezelnék, mintha különleges lenne, de szerencsére sem ő, sem a mester nem engedik ezt.
Ösztönös volt, amit tett. Könnyed lépéssel lépett közelebb a fiúhoz és fogta meg a kezét, amellyel babrálni kezdett idegességében.
A nimfa gyönyörű szemeivel felnézett a fiúéba.*
- Élveztem a társaságodat és szívesen találkoznék máskor is veled. A borús hangulat tőlünk függött, úgy hiszem. Ha elkerüljük a súlyos gondolatokat, a derű marad meg közöttünk.
Haladjunk csak apránként. Ha Telarban jársz, engem itt, a templomban megtalálsz.
*Lábujjhegyre állt és egy futó csókot lehelt a fiú arcára. Gyorsan el is engedte a kezét és lépett már hátrébb. Ő maga is meglepődött ezen a mozdulaton és tetten, arcát pír futotta el.*
- Óvjanak az istenek, akár épp Roober, a sárkány istenség utadon.
*Elindult a templom bejáratába, hogy belépjen és Kalaran kezébe adja, amit hozott neki, de a bejáratnál még visszafordult, hogy lássa Elkatort.*
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-10-06, 9:52 pm

Amikor megfogta a kezem az ő kezeinek melegsége töltötte el az enyémet, és ez a melegség szétáradt a testemben. A szavai kedvesek voltak és melengetőek, és a tény, hogy megfogta a kezemet visszaadta a bátorságom.~Akkor még sem szakadtunk el~erről a kis csók is meggyőzött. Egy kis ideig nem reagáltam, csak mosolyogva néztem, aztán mikor megfordult, megérintettem a helyét.
-Téged is védelmezzenek.-Mondtam halkan, és elfordultam. A kezem lassan lecsúszott a mellkasomra. Ahogy elindultam kifele éreztem, hogy a hátamon a szeme. Csendesen mosolyogtam magamban, miközben kiléptem az ajtón.~Sol... A te neved már nem feledem.~Visszafordultam, és még intettem egyet mielőtt ismét beléptem a forgó tömegbe, hogy újabb útnak induljak, de miközben haladtam, kezembe vettem térképem, és bejelöltem rajta Telart, melyet eddig csak otthonommal tettem.
-Azt hiszem, hogy mostantól ide is terveznem kell... Na de mindegy is. Annál mókásabb lessz újra erre járni.-Mondtam és, felléptem egy hordóra, hogy körbe nézzek, miközben az emberek megint rám néztek, én vissza rájuk, mire ők elnéztek máshova.~Emberek...~Nevetgéltem magamban.

//Kösz a játékot.//
Vissza az elejére Go down
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
Sol

Hozzászólások száma : 246
Életkor : 32

Character sheet
Nép: Nimfák
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-10-07, 5:22 pm


*Nézte a fiú hátát, ahogy távolodik, s már éppen fordult volna el, hogy tovább haladjon ő is a maga útján, amikor Elkator még visszafordult és intett egyet.
Sol is felemelte kissé tétován a kezét, s intett búcsút a távozónak.
Ki tudja, látja-e még?
Még mindig meglepve gondolt az elmúlt percekre, hiszen ha valaki azt mondja neki akár még csak reggel, hogy egy sárkánnyal fog megismerkedni és még szimpatikusnak is találja, hát enyhén szólva elküldte volna melegebb éghajlatra.
A nimfának azonban most igencsak főhetett a feje, hogy miért is alakultak így a dolgok. Ebben csak részben volt benne a fiú kinézete, és csak részben az, hogy kiderült, a sárkány igencsak érző szívű, s tart a jövőjétől, törődik a többi fajjal is.
Egyszóval meglepődött rajta, s ez pozitívvá tette a szemében.
Végig nézte, ahogy a tömegben eltűnik a férfi s csak azután fordult vissza a templomba, hogy megkeresse Kalarant és átadja neki a vajákosnőtől hozott csomagot.
Egyszerre volt a szíve nehéz és könnyű, mert jó volt ez a rövid idő, amíg együtt volt Elkatorral és már most várta, hogy legközelebb mikor jár erre az ifjú kék sárkány.*

//Köszönöm én is, jó volt Smile//
Vissza az elejére Go down
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
Sol

Hozzászólások száma : 246
Életkor : 32

Character sheet
Nép: Nimfák
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-12-16, 10:20 pm

*Negan már megint arcátlan volt vele. A mágustanonc sosem fogja vissza magát, hogy kimutassa a megvetését a nimfa iránt.
Solnak fogalma sincs, mivel vívta ezt ki, de szinte kézzel tapintható az ellenszenv közte és a tanonc között.
Azt sem érti, Kalaran miért tartja olyan nagyra azt a felfuvalkodott pojácát.
Rendre megsérti őt, a mágus nevelt lányát és emellett rendre áthágja a Kalaran által állított szabályokat.
Ilyen példának okáért az is, hogy nem szabad teleportálni a Főnix templom fala között.
Mégis a legutóbb is Negan úgy jelent meg mögött, hogy oda teleportált.
Sol ökle még most is megfeszült a méregtől, amikor erre gondolt. .
Aztán Elkator jutott eszébe. A kék sárkány, akivel olyan jól elbeszélgettek és akivel mégis olyan arcpirítóan sikerült találkozni.
Más esetekben nem történik meg vele az, hogy csak úgy átessen valakin.
Igaz, hogy utána igen kellemes társaságnak bizonyult az ifjú Rayen.
Még most is melegség öntötte el, ha rá gondolt.
Csendes mosoly volt benne, ahogy rájött, hogy Elkator teljesen elfeledtette vele Negan sértéseit.
Valahol biztos volt benne, hogy a sárkány hamarosan újra felbukkan Telarban.*
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-12-17, 7:18 pm

~Emberek... Olyan kiszámíthatóak.~Gondoltam, miközben az egyik tetőről figyeltem a viselkedésük. Mind engem nézett, mint ha valami őrült lennék.~Itt jön a semmi.~Gondoltam mosolyogva, miközben feldobtam a kulacsom amiből szó szerint kirántottam a vizet, és egy csúszdát képezve, elkezdtem lesiklani, miközben folyamatosan adagoltam a jeget, és eltüntettem magam mögött. Néhányan ámultak, néhányan, megjegyeztek valami olyasmit, hogy "idióta mágus tanoncok", és egyesek még tapsoltak is.
-Egy tökéletes módszer, hogy elkerüld a tömegben tolongást.-Mondtam a végén, miután a tömeg fölött elhaladás után leérkeztem.-Csak gyűjtsd össze őket, és ugorj át felettük.-Gondolkodtam hangosan, miközben az emberek ismét mozogni kezdtek, hisz az attrakciónak vége.~Hmm... Jobb ha én is sietek, mielőtt újra megint meg kell ezt csinálnom.~gondoltam, és elindultam a templom irányába.~Mennyi ideje nem voltam itt... A végén nosztalgiázni fogok.~Gondoltam magamban, miközben besétáltam.
Ismét nézelődni kezdtem. A régi épület semmit se változott azalatt a pár hónap alatt amíg távol voltam. Aztán megláttam egy ismerős arcot, de ő még nem látott. Hirtelen eszembe jutott valami, és elmosolyodtam, majd gyorsan olyan helyre bújtam, ahol nem láthat.
Elővettem a vizet, és elkezdtem formázni, amíg egy kristály formát nem vett fel, majd megfagyasztottam, és a maradék vízzel egy burokba zártam, és elkezdtem lebegtetni. A gömböt lassan elindítottam felfele, majd mikor fölé ért leeresztettem egyenesen a szeme elé.
Vissza az elejére Go down
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
Sol

Hozzászólások száma : 246
Életkor : 32

Character sheet
Nép: Nimfák
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-12-18, 10:42 pm

*A tömegben haladt kifelé. Az utóbbi időben Kalaran végre egyre nagyobb szabadságot adott neki és egyre többször engedte ki. Magunk között szólva már ideje is volt. Sol már nem gyerek, régen kinőtt a „nagy mágus nevelt lánya” szerepkörből.
Voltak még a templomban olyanok, akik nem látták korábban, csak a visszajáró vendégek tudták, hogy a jelenés, aki a könnyed fehér ruhában megjelenik néha közöttük, a mágus mester lánya.
Néhány fiatalembernek majdnem kiesett a szeme, úgy bámulta a nimát, kinek szerelmi mágiája akaratlanul is hatással volt rájuk.
Férfiak. Ha látnak egy nimfát, rögtön oda vannak érte.
Sol ne is vett tudomást róluk, gondolataiba merülve haladt le a templom lépcsőin, s ért ki a falakon kívülre.
Megtorpant egy pillanatra, mikor hirtelen valami megjelent a szeme előtt.
Víz volt, s a vízben kristálynak tűnő tárgy.
Nem találkozott az utóbbi időben, csak egyvalakivel, akinek köze lehetett a vízmágiához. Igaz, már egy ideje nem látta, de attól még visszatérhetett.
Elkatorra gondolt, körbe is tekintett, ahogy meglátta a jelenséget.
Szép szemei azonban nem fedeztek fel sehol ismerőst a tömegben, akik szintén őt figyelték, s talán azt is hihették, hogy a nimfa okozza a látványosságot.
Előbb egy mágusféle alak, most pedig egy lány gondoskodott arról, hogy legyen min mulatni az egyszerű embereknek. Ők legalábbis így látták és örültek is neki.
Sol továbbra is csak tanácstalanul álldogállt a köré verődött tömeg közepén.*
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-12-19, 1:29 am

Bár igyekeztem diszkrét lenni, az embereknek mégis feltűnt a kis trükk amit Solnak szántam.~Kellemetlen, de megoldom.~Gondoltam. A maradék vizemet felhasználva újra alkottam a gömböt csak most kristály nélkül,-mert ahhoz két kéz kellett volna-, és kisebbet, miközben előléptem a rejtekemből, és magamra húztam a csukjám, hogy ne ismerjenek fel azok akik az előző mutatványomnak is tanúi voltak, majd a kis gömböt magasra emeltem a levegőben, és kiválasztottam valaki mást aki előtt lebegtethetem, majd egy újabbat, egyre messzebbre víve az emberek figyelmét rólam, vagy Soltól.
Elég kevesen maradtak a közelében, hisz mivel a gömb messzebb szállt és a lány is elég tanácstalannak tűnt, leszűrték, hogy nem ő hozta létre. Ezt a kis időt kihasználva, átjutottam a tömeg kis résein, ügyességemet kihasználva, és pár másodperccel később már Sol mögött álltam alig pár méterre.
Ezután egy laza csukló mozdulattal felrepítettem a gömböt, majd felrobbantottam, és egy kevés hóval fejeztem be a mutatványt.
Lassan Sol mögé léptem.
-Remélem tetszett.-Súgtam oda neki kedvesen, majd a kisebb gömböt a nyaka elé tettem.
Vissza az elejére Go down
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
Sol

Hozzászólások száma : 246
Életkor : 32

Character sheet
Nép: Nimfák
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-12-19, 11:21 pm

*Sol csak figyelte a gömböt. Tudta, hogy varázslatról van szó. Első ámulatán már túl volt, és a gömb is távolodni kezdett tőle, ezzel együtt csökkent az emberek felé irányuló érdeklődése is körülötte.
Ilyenkor azért eszébe jutott, hogy Kalaran valahogy mindig is ódzkodott attól, hogy komolyabb varázslatokat is tanítson neki.
Sosem mondta el, hogy miért ne, egyszerűen lecsitította azzal, hogy az ő érdekében történik.
Ezzel persze a nimfa kíváncsiságát nem altatta el, de jobb választás nem lévén, kénytelen volt kiegyezni ezzel a helyzettel.
Közben a gömb, amelyet eddig szemmel követett, valahol a levegőben felrobbant és szállingózó hóként tűnt el a téren.
Nincs éppen téli idő, így nem sokára semmi nem maradt belőle.
De ezt Sol már nem figyelte, ugyanis valaki a háta mögött megszólalt, a fülébe súgva.
Nem azzal volt a baj, hogy szólt, a suttogás sem ijesztette volna meg, inkább az, hogy ilyen közel hozzá, a háta mögött áll valaki, akire nem számított.
Mert első hallásra nem is ismerte fel a hangot, csak ismerős volt neki és a hirtelen üdvözlésre kisebb sikkantással lépett előre, magával sodorva a vízgömböt is, ami sikeresen be is terítette nyaktól lefelé, könnyű fehér ruháját mellkasához tapasztva.
Meg is fordult gyorsan és látva, hogy ki áll mögötte, szegény nimfának zavarában el is futotta a pír az arcát.*
- Elkator...
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-12-20, 4:48 pm

~Na megint félre sikerült.~Futott végig az agyamon a váratlan események láttán.
Kicsit bűntudatom lett.~Megint lehet korrigálni.~
-Oh jaj, bocs... Nem állt szándékomban megijeszteni.-Mondtam miközben elpárologtattam a vizet ami rá került.-Meglepetésnek szántam.-Magyarázkodtam, miközben én is kicsit elpirultam, most hogy tudatosult bennem a kudarcom. Zavartan megvakartam a tarkómat.~Szép volt idióta. Nem tudtál volna egyszerűen oda menni.~
-Öm... Mellesleg szia.-Mondtam. Miközben körbe néztem, hogy valamivel csökkentsem a hirtelen előtörő idegességet.
Vissza az elejére Go down
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
Sol

Hozzászólások száma : 246
Életkor : 32

Character sheet
Nép: Nimfák
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-12-21, 9:58 am

*Sol szemrehányón nézett a sárkányra. Nem elég, hogy megijeszti, még be is vizezi.
Megnézné, hogy Elkator mit reagált volna, ha ő zúdít a nyakába egy fél vödör vizet.
De persze ezt nem tenné meg.*
- Elég lett volna egy szia, hogy vagy?
*Utánozta a sárkány hangját, elmélyítve a sajátját.
Közben az orra előtt gőzként távozik a ruhájába állt víz, így végre nem tapad hozzá és kevésbé hűvös is.
A pír lassan eltávozott az arcáról és még mulatott is magában kicsit, ahogy a fiú arckifejezését és pirulását látta.
Azért jó, hogy tudatosodott benne ballépése.
Elkator zavara egészen aranyos színben tüntette fel Sol előtt és a nimfában volt annyi, hogy ezt maradéktalanul ki is élvezze, mielőtt még újra megszólal.*
- Szia!
*Mosolyodott el, tipikus nimfás mosollyal. Néhány fiatalember meg is állt körülötte egy pillanatra. A templomban csak mágustanoncokkal találkozott, rájuk kevésbé volt hatással az a kisugárzás, amit még Izra adott lányainak, mikor megteremtette őket, de itt, ahol normál emberek járkálnak mindenfelé, úton-útfélen azon kell erőlködnie, hogy levakarja a néha piócaként rátapadókat.
De úgy tűnik, a többséget távol tartotta a sárkány jelenléte.*
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-12-21, 3:01 pm

Elég sok próbálkozás sül el balul. Az én trükkjeim a szokásosnál is többször. Mint most sem úgy végződött ahogy vártam.
Szerencsére a vízzel a dühét is sikerült elpárologtatnom, de a zavarom már makacsabb folt volt. Kellett egy kis idő, hogy megnyugodjak. A mosolya viszont eléggé jól esett. A többi fiatalt meglátva, kicsit elhúztam a számat.~Úgy tűnik nem csak én akarok az udvarlója lenni.~Gondoltam, de ez várható is volt. Egy ilyen gyönyörűséget, elég sokan akarnak maguk mellett.~Na de most nem rájuk kell koncentrálni.~
-És... Hogy vagy?-Kérdeztem, miközben kicsit megigazítottam a testtartásom.
Vissza az elejére Go down
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
Sol

Hozzászólások száma : 246
Életkor : 32

Character sheet
Nép: Nimfák
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-12-22, 12:14 am

*Sol éles szemmel azonnal észrevette, ahogy Elkator változtatott a testtartásán.
A kérdés pedig arra volt nagyon jó, hogy újabb időt adjon a sárkánynak, hogy túltegye magát az iménti dolgokon.
Jó volt látni, hogy hogyan reagált rá, ez többet elárul a jelleméből, mint egy egész napos beszélgetés.
S amit elárult, az tetszett Solnak.
Halkan, még mindig mosolygós szemekkel nézett Elkator szemeibe.*
- Ó, köszönöm kérdésed, jól vagyok. Azt hittem, már nem is jössz Telar felé.
*Közben a körülöttük megálló fiatalemberek közül egy odalép hozzájuk.*
- Egy ilyen szép hölgynek igazán kijár egy megfelelő kisérő.
*A férfi lesajnálón tekint a sárkányra. A mágusféle fickó nem tűnik neki túlságosan hódítónak, így bátran mer közeledni a nimfához. A tekintetén látszik, hogy ha teheti, meg is szerzi magának. Díszesebb öltözete elárulja, hogy Telar nemességéhez tartozik.
Sol egy kissé hátrébb húzódik, így az elé lépő kénytelen Elkator mellett elhaladni.
A dicséretre a nimfa egy kissé ismét elpirul, majd Elkatorra néz.*
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-12-22, 2:14 pm

Sol továbbra is kedvesen nézett, miközben beszélt, aminek köszönhetően sikerült visszatérnem normális állapotomba.
-Nos igen... Volt egy kis kalandom a végtelen sivatagok földjén. Pár hónapos út volt oda vissza.-Mondtam, miközben újra megvakartam a tarkóm.
Ekkor azonban egy váratlan személy lépet be a társaságba. A nézéséből látszott, hogy mit akar.~Azt hiszed, olyan könnyű elragadni valakit?~Kérdeztem magamtól, miközben ő Solhoz szólt, aki nem viszonozta a gesztust.~Elkényeztetett, kis ifjonc. Azt hiszed mindent megkapsz ha akarod?~
Mielőtt közelebb mehetett volna Solhoz, elé álltam.
-Bocsáss meg, de mi éppen beszélgettünk.-Mondtam, és egy elbátortalanító pillantást küldtem rá, de mivel gondolom, úgysem fog tágítani. Így megint Solhoz fordultam.
-Vagy esetleg szeretnéd a társaságát?
Vissza az elejére Go down
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
Sol

Hozzászólások száma : 246
Életkor : 32

Character sheet
Nép: Nimfák
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-12-23, 1:40 am

*A nimfát nem hatották meg a kedves szavak, jóllehet elpirult, mégis Elkatortól várta a megmentő szerepét. Dehogy is akart ő magának újabb hódolót!
Közben még a sárkány is mesélt néhány szót a sivatagban tett kalandjáról, ami őszintén szólva felkeltette a lány érdeklődését, révén ő aztán Telaron kívül még nemigen járt eddig.
Kikerekedett szemekkel figyelte, ahogy Rayen a nemes és közé állt, s a nemes ugyan meglepődött rajta, de egy pillantást vetve a nimfára, ismét magával ragadta annak varázsa.
Sol kezdte már ezt terhesnek érezni. Neki nem kell, hogy ennyire jöjjenek utána a férfiak.
Jól elvan egyedül is, köszöni szépen.
Elkator kérdésére csak megrázza a fejét.*
- Nem igénylem más társaságát.
*Ezt már a nemes sem hagyja szó nélkül. Elvakultan úgy értelmezte a lány szavait, hogy a „más” nem ő, hanem Elkator. Meg is próbálta fél kézzel félretolni a fiút, hogy közelebb jusson a nimfához. Magabiztos mosollyal indult el.*
- Nem a magadfajtáknak való egy ilyen gyönyörűség! Hagyd meg a nálad jobbaknak!
*Sol szép arca elsötétült. Ennek már a fele sem tréfa. Nem bánta volna, ha Kalaran megtanítja neki, hogyan is bánjon az ilyen helyzetekkel, s nem érti, ugyan miért van, hogy ennyire erőszakosan akar közeledni felé ez a férfi. Ő nem bátorította, nem is tett semmi, csak Elkatorral beszélgetett. Emlékszik, hiába kérdezte róla, a mestert, hogy milyen is a többi nimfa, találkozhatna-e velük, Kalaran ez elől mindig elzárkózott. Talán ők meg tudnák tanítani, mit is kell tennie egy ilyen helyzetben.*
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-12-23, 1:22 pm

-Hallottad a hölgyet. Nem vágyik a társaságodra.-Mondtam halkan. Kezdett idegesíteni ez a fickó. Ha nem lenne itt Sol valószínűleg már lefagyasztottam volna. De ő nem volt az a típus aki elmegy ha megkérik rá.
A kis nemes srác, nem fogad el nemet válasznak, megpróbált félre tolni, és még szolt is hozzám.~Fhu most megvagyok tisztelve, hogy egy felsőbbrendű lénnyel találkoztam. Azt hiszed azért leszel jobb valakinél mert több pénzed van? Vagy mert van pár luxus cikked? Bah. A legrosszabb fajta ember a nemes családba tartozó.~
-Majd ha találok egy nálam jobbat.-Válaszoltam. Bár megpróbált félre tolni rá kellett jönnie, hogy ez nem is olyan egyszerű. Az enyhén bő ruháim közel sem mutattak olyan erősnek mint amilyen igazából vagyok. Egy átlagos felnőtt ereje elég volt, hogy stabilan meg tudjak állni. Megfogtam a csuklóját és megpróbáltam leszedni magamról.
-Nem akarok harcot. Csak menj el, és elnézem, hogy milyen tiszteletlen voltál, a rangodhoz képest.-Mondtam kicsit talán hidegen is.~Ettől talán észhez tér.~
Vissza az elejére Go down
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
Sol

Hozzászólások száma : 246
Életkor : 32

Character sheet
Nép: Nimfák
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-12-25, 8:34 am

*Sol hol az egyik, hol a másik férfira kapja tekintetét. Hát nem éppen szívélyes irányba megy el a beszélgetés.
A nemes fiatalúrnak derogál az, hogy egy ilyen mihaszna vándor őt kioktassa. Hazai pályán van, Telar vezető rétegéhez tartozik. Persze a férfi meglepődik azon, hogy nem bírja egy mozdulattal eltolni a talán nem is olyan nyeszlett kis fiút, mint gondolta. Minden esetre nem erőlködik, ha nem megy erővel, akkor kikerüli.
Persze a jelenetre a verekedés lehetőségét figyelve megint gyűlni kezdenek az emberek, főleg a fiatalok körülöttük.
Kedvelt az ilyesféle látványosság.
A nemes kiszabadítja csuklóját a szorításból.*
- A rangomhoz képest te vagy tiszteletlen, hogy senkiként hozzám mersz érni, s még szembe is szállsz velem. Ha akarom, tucatnyi katona jön érted és dob apám tömlöcébe.
Jobb, ha elhordod magad a színem elől, vándor!
*Sol egy pillanatra kissé megszeppen, majd el akarván kerülni a harcot, inkább Elkatorhoz lép.
Kecses ujjaival megérinti a fiú kezét és egy mosollyal a szemébe néz.*
- Gyere, inkább menjünk innen!
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-12-25, 5:34 pm

A kölyök nem tágított. Sőt még neki állt feljebb amikor az egészért ő a felelős. Ha Sol nem jött volna valószínűleg már gazdagabb lenne egy lila folttal. Mivel időben megfogott így nem tettem meg, csak sóhajtottam, és elvettem a kezem.
-... Én hozzád, te pedig Solhoz voltál tiszteletlen. Azért mert több pénzed van nem leszel felsőbbrendű.-Mondtam, azzal megfordultam.-Bocsáss meg, de ezt még el kellett mondanom.-Mondtam, halkan és elindultam persze készen álltam, hogy ha a fiú nem fog megállni, mert Sol azt akarja, így ha megtámadott, akkor félre léptem, majd kibuktattam, de nem hagytam, hogy teljes erővel a földre essen, inkább megfogtam a ruhájánál fogva, és leengedtem, ezután megálltam.
-Megint én kérek elnézést.-Mondtam, és utat törtem magunknak a tömegben.~Remélem nem akar majd követni, most nincs kedvem harcba bonyolódni, nem ezért jöttem ide.~Gondoltam, miközben ránéztem.
-Gyakran van ilyen?-Kérdeztem tőle, miközben lassan elhagyjuk a bámészkodó tömeget.
Vissza az elejére Go down
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
Sol

Hozzászólások száma : 246
Életkor : 32

Character sheet
Nép: Nimfák
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-12-26, 12:36 am

*A fiatal nemes leforrázva áll meg. Remélte, hogy a lány mellé áll, amikor a fura homlokú fickóval szembeszáll a kegyeiért, de nem így lett. Azonban Elkator utolsó szavai felpaprikázták ismét és el is indult, hogy elégtételt vegyen rajta. A támadása azonban nem sül túl jól el, mert a nimfa kísérője gyors, átkozottul gyors. Gyors volt a lába is, amivel elgáncsolja, de még el is kapja esés közben.
A férfi ezek után csak habogni tud, majd gyorsan felkel a földről, de mire ez sikerül, már csak a bámészkodók kaján vigyorával találja magát szemben.
Állát felhúzza, úgy járatja végig gőgös tekintetét a tömegen, mire azok, többségükben tudva, hogy kivel is van dolguk, inkább lesütik pillantásukat, vagy elkapják a fejüket.
Elégedetten bólint, majd elindul, hogy folytassa útját.
Közben Sol és a sárkány is áthaladnak a tömegen.
Ahogy haladnak, Sol válla leheletnyi finoman hozzáér a sárkányéhoz. Ahogy felpillant szemeivel a Rayen fiúéba, elmosolyodik kissé szégyenlősen.*
- Mostanában egészen sűrűn előfordul. Többet járok ki a templomból, mióta Kalaran megengedi. A mester nem mond semmit erről, de valami nimfa varázs lehet, talán épp Izra ádlása.
És te? Azt hittem, már egy sárkánylánnyal jársz-kelsz a világban….

Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-12-26, 1:08 am

Miután elindultunk, a nemes gyerek, még bosszút akart állni, de természetesen sikertelenül. Gyorsan lerendeztem, és megfogni is csak azért fogtam, mert ha az önérzetén kívül is bármije megsérül rám uszítja az egész várost. Gyorsan átvergődnünk a tömegen és a srác kénytelen volt más lány után nézni. Sol válla egy kicsit az enyémhez ér, én pedig ránézek így a tekintetünk találkozott. Gyönyörű szeme volt. A szavaira bólintottam.~Ha az akkor nálam is bejön.~Gondoltam magamban.
-A nimfáknak mindig is erősebb volt a vonzereje, mint az embereké.-Mondtam, miközben ő feltett egy kérdést, és utána egy mondatot.-Hehe... Nem, nem... Csak vándoroltam... Meg ahogy mondtam a sivatagot is meglátogattam mert kaptam egy megbízást a remény templom főpapnőjétől. körülbelül két hónap volt oda vissza az út.-Mondtam, miközben körbe néztem. A tömeg kezdett oszlani. Jó is volt, legalább nem kell bajlódnom velük.
-Aztán pedig körbe néztem, még Norlanban is. Onnan pedig ide jöttem.-Mondtam neki, miközben tovább haladtam előre.
Vissza az elejére Go down
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
Sol

Hozzászólások száma : 246
Életkor : 32

Character sheet
Nép: Nimfák
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-12-26, 2:19 pm

*A nimfa is elmerült egy pillanatra a sárkány szemeiben, majd enyhén zavartan sétált tovább a férfi mellett.
A szavai csak gyanúját erősítették, s hogy ami történik vele, mind-mind származásának és a népnek sajátja, melybe tartozik.*
~Kalaran vajon miért nem enged saját népem közelébe, miért nem tanít arra, hogyan élnek, hogyan varázsolnak a nimfák? Miért tart távol mindentől és mindenkitől? Mintha féltene, el akarna zárni valamitől…~
A gondolatokra egy pillanatra elkalandozott, egészen gyermekkorába, majd visszatért Onoria nevére. A nővel nem is olyan régen volt szerencséje találkozni, mikoris hozzá küldte Negannal és egy lepecsételt, lezárt borítékkal nevelőapja.
Sol nem is vette észre, hogy a tömeg lassan oszolni kezdett. Eszébe jutott, hogy majdnem meghalt, mikor a sabbati a víz alá zárta.
Megrázkódott.*
- Nem is olyan régen én is jártam Onoriánál. Erős vezető, kinek tekintélye mindenkit tiszteletre int.
Miért pont a sivatagba küldött? Te a vizet szereted, nem?
*A nimfa érdeklődő tekintettel fordut a mellette haladó férfihoz. Könnyed lépteivel nőies járásával, ami ugyan neki nem tűnt fel, továbbra is magára vonta a figyelmet.*
Vissza az elejére Go down
Elkator Rayen
Kék sárkány
Elkator Rayen

Hozzászólások száma : 177

Character sheet
Nép: Sárkányok
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-12-26, 5:06 pm

-Én is megkérdeztem, de azt mondta én vagyok a megfelelő.-Mondtam-Szóval te is jártál nála.-Folytattam, miközben, ügyesen félre léptem, hogy a siető elférjen köztünk. Úgy tűnt valami fontos dolgot vihet a templomba.~Hmm kíváncsi vagyok.~Gondoltam, mielőtt újra mellé léptem volna.
-Mellesleg... tudod... lehet, neked nem tűnik fel, de az öltözködésed, és a járásod, is alapból vonzóvá tesz.-Mondtam, egy enyhe mosollyal, és remélem, hogy ezzel nem sértettem meg. Folytattuk az utunkat, miközben egyre inkább feloldódott a tömeg.~Tényleg hova is tartunk?~Kérdeztem magamtól, de mivel nem találtam rá választ, így hagytam, végül is én nem az a fajta vagyok aki előre tervez.
Vissza az elejére Go down
Sol
Föld nimfa - Alonida nimfa
Sol

Hozzászólások száma : 246
Életkor : 32

Character sheet
Nép: Nimfák
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime2010-12-27, 10:03 pm


*Sol kevésbé volt ügyes, mint Elkator, s kis híján elsodorta a közöttük elsiető alak. Felháborodva bámult utána.*
- Igazán lehetne körültekintőbb….
Igen, jártam Onoriánál. Még a Tanács ülésén is jelen voltam egyszer, melyen a főpapnő elnökölt…
*Szándékosan nem jegyzezte meg Negan nevét, jóllehet, a mágustanonc bizony végig ott volt az oldalán, s hol bosszantotta, hol pedig éppenséggel igencsak zavarba hozó helyzetbe hozta.
De most nem volt a közelben, hála az isteneknek.
Nem is szeretné, ha a sárkány közelébe merészkedett volna.
Sol megáll, és fülig vörösödik, majd egy pillanatra végignéz magán. Nos, a lenge kis ruha megfelel az aktuális időjárásnak, igaz, hogy sejteti alakját, de számára ez természetes.
Lángoló tekintetét Elkatorra veti.*
- Úgy érted, hogy úgy nézek ki, mint AZOK a nők, kik áruba bocsájtják testüket?
Nem gondoltam volna, hogy ilyesfélék járnak az eszedben, Elkator Rayen! Vedd tudomásul, hogy én rendes lány vagyok, soha nem tennék ilyet, még ha az életem is múlna rajta!
*Karjait összefonta mellein, miközben hangját is kissé megemelte, így ismét egy rövid időre a figyelem középpontjába kerültek.
Teljesen jogosnak érezte felháborodását és sértődött arccal állt a sárkánnyal szemben.*
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Empty
TémanyitásTárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje   Főnix templom - A templom belseje - Page 2 Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Főnix templom - A templom belseje
Vissza az elejére 
2 / 5 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
LANURIA :: Lanuria világa :: Középvidék :: Telar-
Ugrás: