LANURIA A sárkányok, nimfák és mágusok birodalma |
|
| Főnix templom - A templom belseje | |
|
+14Kra'h Lur Dazulax Nie Valturaan Fela Husani Furia Inaeth Nizzre' Zotreth Sargon Nawarean Sou Sol Elkator Rayen Aurora Arielle 18 posters | |
Szerző | Üzenet |
---|
Elkator Rayen Kék sárkány
Hozzászólások száma : 177
Character sheet Nép: Sárkányok
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-12-27, 11:23 pm | |
| A futár szerű ember, majdnem felborította szegény lányt, de szerencsére nem történt baj. Aztán elmondta, hogy hogy is volt Onoriánál. Kicsit elgondolkodtam ezen, mielőtt elmondtam volna az öltözködéssel való problémáit, de sajnos a félelmem beigazolódott, és úgy tűnt tényleg megsértettem, bár igazából félre értette. -Oh nem, egyáltalán nem...-Kezdtem bele, de ő még folytatta egy kicsit mielőtt megállt volna velem szembe.-Bocsáss meg, nem úgy értettem. Csak... azon gondolkodtam, hogy miért rajonganak érted ennyire és... Gondoltam megosztom veled.-Elég szánalmas bocsánat kérés volt, de ez az igazság, nem akartam megbántani, csak kimondtam amit gondoltam. Talán egy kicsit meg is ijedtem a hirtelen hangulat változásától, ezért léptem hátra, aztán bocsánatkérően lehajtottam a fejem. | |
| | | Sol Föld nimfa - Alonida nimfa
Hozzászólások száma : 271 Életkor : 36
Character sheet Nép: Nimfák
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-12-28, 10:23 pm | |
| *Még sosem utaltak hasonlóra vele kapcsolatban és ez most igencsak mélyen érintette a fiatal nimfát. Elkator hebegése csak olaj volt a tűzre, de Solnak semmi használható nem jutott eszébe, olyan haragos volt. Neki aztán nem kell sem rajongás, sem egyéb. A sárkány igyekezett megmagyarázni mondatait, miközben hátrébb hőkölt kissé, mintha olyan érzékenyen érintette volna a lány kirohanása. Sol arca ezúttal már csak a dühtől volt piros, s felindultságában keble is sokkal hevesebben emelkedett és süllyedt. Végül azért csak rálelt beszélőkéjére.* - Meg kellene téged büntetnem a sértésért, amellyel illettél, még ha nem is szándékosan. Talán gondolkodnod kellett volna, mielőtt ilyesféle szavakat használsz velem kapcsolatban. *Mutatott rá haragjának tárgyára. Lassan azért kezdett elpárologni a méreg belőle, de a sértettség az már más tészta.* - Nézz rám, ha hozzád beszélek, tisztelj meg azzal és magadat is, hogy vállalod, ha olyat tettél, ami nem helyénvaló! *Fújt egyet, amolyan macskásan. Nem akarta ő bántani a fiút, nem úgy ismerte meg, mint akiben rosszindulat lakozik.* - Szavaid bántóak voltak fülemnek, de elhiszem, hogy a szándékod jó volt. | |
| | | Elkator Rayen Kék sárkány
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-12-29, 11:59 pm | |
| ~Ez nem az én napom...~Futott végig az agyamon, miközben egyre kaptam a a dühös mondatait. Már azt kívántam bár csak belém rohant volna az a fickó teljes erővel, akkor talán nem erre gondoltam volna. Amikor azt mondta nézzek rá, felnéztem bár eléggé bátortalanul.~Ezt elszúrtam, úgy tűnik ha nála próbálkozok akkor mindig balul sülnek el a dolgok. Először a jóslat, aztán a víz, most meg ez... Az istenek nem egyszerűsítik meg a dolgom.~A gondolatokra, csak még jobban lekonyult az ajkam, már amennyire lehet, de utána kihúztam magam, legalább akkor nem tűnök olyan szánalmasnak. -Sajnálom. Tényleg nem úgy értettem.-Mondtam eléggé halkan, de még hallhatta. Olyan voltam ott mint egy kisgyerek aki eltörte a családi ereklyét, és rajta kapták, olyan rossz érzés volt. | |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-12-30, 11:10 pm | |
| *Végül még kicsit morcosan, de koránt sem olyan sértődötten néz vissza a rendesen meghunyászkodott sárkányra. Azt gondolta volna, hogy büszkesége Elkatornak nem engedi szó nélkül tűrni a nimfa kirohanásait. Ezzel ellentétben így tett, s elnézést is kért már többedjére.* ~Ez jó jel, csak a meggondolatlan megnyilvánulásaival kellene valamit kezdeni.~ *Sol végül a templom felé tekintett. Hamarosan vissza kellett térnie oda, de maradt volna még a sárkánnyal. Nem szereti, amikor ilyen hangulatban találkoznak, de valahogy mindig félreértésekkel kezdődött minden találkozásuk. Finoman megérintette a sárkány vállát. Nem tudta, mit mondjon, saját büszkesége is akadályozta abban, hogy valami biztatót mondjon, de nem akarta azt sem, hogy így maradjanak a dolgok.*
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-12-30, 11:20 pm | |
| A templom felé tekintett. Valamiért rögtön az jutott eszembe, hogy vissza akar menni. Eléggé lehangoló volt, hogy egy meggondolatlan mondattal mennyi mindent el lehet rontani. Valamennyire megenyhültem amikor rátette a kezét a vállamra, de nem igazán tudtam mit mondhatnék. Lehet, hogy ő sem. Most először féltem, hogy valami hülyeséget mondok a végén. Most inkább néma maradtam. Ha már így tönkre tettem ezt a kevés időt amit együtt voltunk akkor nem nekem kéne kezdeményeznem. Vártam, hogy ő mit mond. | |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-12-30, 11:28 pm | |
| - Nézd, Elkator... *Kezdte a baljóslatú mondatot a nimfa.* - Talán előlről kellene kezdenünk a mai találkozást, felejtsük el, az iménti mondatokat! *Ez persze Solnak ment a nehezebben, mégis csak ritkán nevezik csaknem ledér hölgyeménynek. Nem akart úgy elválni a fiútól, hogy harag maradjon utána a szívében. Kecsesen karját a férfinak nyújtotta, hogy mindenki lássa a körülötte lévő tömegben, Sol nem kívánja más társaságát. Mára már kezdett komolyan elege lenni Telar férfijaiból.* - Elkísérnél a templomig? Közben elmesélhetnéd, miféle küldetést is bízott rád a főpapnő. Nekem ilyen izgalmakból sosem jut ki, a mester nem enged távol még a templomtól sem, nemhogy Telartól... *Lassan kezdett felengedni benne a harag. Ebben persze szerves része volt annak is, hogy közben győzködte magát, hogy a fiú csak szerencsétlenül fogalmazott. | |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-12-30, 11:43 pm | |
| Amikor belekezdett kicsit lehűlt a testem. Igaz, hogy hüllő vagyok, de azért ezt megéreztem. Már attól féltem, hogy búcsút akar inteni, de szerencsére nem így volt. Egy szikla zuhant le a szívemről. -P-Persze...-Mondtam miközben ránéztem a kezét majd egy rövid hezitálás után elfogadtam. -Örömmel.-Folytattam, miközben ő olyasmit kérdezett amire már szerencsére baj nélkül tudtam válaszolni. -Nos, egy ereklyét kellett megszereznünk egy ősi városból. Elég nehéz volt mert a templom bejáratát hatalmas kőkapuk őrizték, de szerencsére sikerült kinyitnom. Miután megtaláltuk, csont harcosok támadtak ránk, elég veszélyesek voltak, de csak az ereklye érdekelte őket, így kihasználva ezt gyorsan megszabadultunk tőlük. Ezt követően, egy szörnyű démon szerű lény állta utunkat, és meg kell hogy mondjam szerintem egy sötét isten volt. Hatalmas ereje volt, és meg volt a képessége, hogy manipulálja a gondolataink. De sikerült észrevennem bár csak a véletlennek köszönhetően. Ezután eltűnt, de éreztem, hogy figyelt végig az úton visszafelé. Szerintem meg akarta tudni, hogy Onoria mit akar a serleggel. Ezt el is mondtam, de azzal zárta le, hogy ezt majd ő megoldja.-Mondtam végig.-És ezt a szépséget adta.-Mutattam meg az ékszert Solnak.-Elvileg mágikusan erősít a harcban. | |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2010-12-31, 11:38 pm | |
| *Végre a sárkány el is fogadta a kezét, habár Sol úgy tudja, ezt a férfiaknak illik felajánlani, de hát ha már így alakult, akkor legyen így. Sol csodálattal hallgatta Elkator elbeszélését a sivatagról, az ereklyéről, a lényről, aki ellenne és Onoria ellen is volt. Nehéz dolog, s nem is tudja, a főpapnő mivel győzhette meg azt a nagy hatalmú lényt, hogy ne bántsa. A nimfa ahogy ránézett a fiú ékszerére, egy pillanatra megrázkódott. Fura érzést vette erőt rajta. Talán a kristályban rejlő varázserő lehetett az oka, talán más, nem tudta volna megmondani.* - Hát varázsereje az van neki, tisztán érzem én is. Nagyon szép. Érdekes, én azt gondoltam volna, hogy a főpapnő valami kincset ad cserébe a feladatért. Mit mondott hozzá? *Valóban, a dolog felkeltette a lány érdeklődését, de ez nem is csoda. Sem olyan távol nem járt Telartól, mint Elkator, sem sivatagot nem látott soha életében, nem is beszélve az izgalmakról, melyeket kénytelen volt elviselni.* - Szép dolog és izgalmas is lehet ennyi veszélyen keresztül utazni és végrehajtani egy feladatot…
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2011-01-01, 9:55 pm | |
| Sol is érezte a varázserejét, bár valószínűleg intenzívebben mint én, hisz meg is borzongott. -Nem, nem mondott semmit.-Mondtam, miközben haladtunk az úton. A mondatát személy szerint bóknak vettem-Még ha nem is annak szánta-és el is mosolyodtam. -Nos igen ha legyőzöd a nehézségeket az utána jövő érzés nagyon kellemes. Minél nehezebb annál jobban boldogít. El se tudod képzelni mennyire örültem, mikor megmártózhattam az első tóban.-Mondtam egy halk nevetéssel. Az tényleg kellemes érzés volt. Sokkal jobb mint előtte bármilyen küldetésem, hisz azért két hónapig csak ivásra használni a vizet az én szemszögemből szenvedés volt. Szerencsére ez már a múlt. | |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2011-01-02, 12:16 am | |
| *Úgy tűnt, végre engedett a feszültség közöttük. A nimfa könnyed léptekkel haladt Elkator mellett, miközben hallgatta a szavait. Belegondolt abba, hogy egy vízközpontú lénynek milyen érzés lehet a sivatagban. Ő a szeretett fái, a zöld nélkül nem is tudja elképzelni a világot. Pedig olyan a sivatagban biztosan nincs. Két hónap pedig nagyon hosszú idő.* - Két hónap? *Hüledezik Sol.* - Meg mernék esküdni, hogy sokkal rövidebb idő telt csak el, de tudom hogy tényleg ennyi volt. Én nem tudom, hogy bírtam volna a sivatagban. Imádom a fákat, a füvet, a virágokat. Nélkülük el vagyok vágva mindentől. A templom kapujához értek. Odabent a szokásos tömeg állt. Ajándékokkal, üres kézzel, fáradt, némelyek űzött tekintetekkel. Sol megpillantotta Negant a kapuban. Összehúzott szemöldökkel tekintgetett szerteszét, mintha keresne valakit. Mikor meglátta Elkatorral, szemöldökét ráncolva sietette eléjük. Fekete köpenye csak úgy lobogott utána. Durva hangon szólt Solhoz.* - Épp ideje már, hogy előkerülj. Kalaran már égre-földre keres. Várhatod majd, hogy legközelebb kiengedjen a templomból. *Sötét tekintetét a másik sárkányra kapta. Látszott rajta, hogy tudja, ki, vagy mi a másik. Tudja, hogy sárkány, s érződött, hogy ő maga is nagyon erős.* - Elviszem a hölgyet a nevelőapjához. Nem hiszem, hogy ma még kijönne…
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2011-01-02, 12:36 am | |
| -Igen eléggé szörnyű volt... De így legalább ezen is túl vagyok.-Mondtam, miközben sétáltunk a kapu felé.-Megértem. Azért remélem elég növény van a szobádban ha már ide kötöttek.-Mondtam miközben újra a templom hűs falai közt voltunk. Az emberek közt észre vettem egy másik személyt aki pont felénk tartott.~Remélem nem megint egy udvarló, mert akkor elég nagy pofára esés lesz.~ Meglepetésemre nem az volt. Sokkal ellenszenvesebb figura volt, rögtön le is szúrta a lányt, amiért vagy 10 percre távol volt. -Már elnézést...-Vágtam a szavába.-de kinek képzeled magad, hogy ilyen hangon beszélsz?-Szúrós tekintetem rögtön az övébe fúrtam. Ki nem állhatom az ilyen modort, és bele van égetve az elveim közé, hogy ilyen dolgokat sose hagyjak szó nélkül. -Sol már 15 percre se mehet ki? A lényeknek szabadságra is szükségük van. | |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2011-01-02, 9:23 pm | |
| *Sol a füle tövéig elpirult a méregtől. Kalaran nem siettette vissza. Emellett persze nem is tíz perce volt távol a templomtól, csak ennyi ideje találkozott Elkatorral. De ezt nem is fogja elárulni, miután a sárkány olyan bátran kiállt mellette.* - Negan…ismét pimasz vagy, mint mindig. Tanulhatnál némi jó modort Elkatortól. Kalaran engedett ki és nem siettetett vissza. *Negan nem is figyelve a nimfa szavaira sötét tekintetét egészen közel vitte Elkatoréhoz. A kék sárkány ismét érezhette azt, amit Kainnal való találkozásakor is. Sárkánnyal van dolga. Azt persze nem tudhatja, hogy sokat látott sárkánnyal, ki megjárta még a Nagy Háborút is. Sziszegve szól Elkatorhoz.* - Most ez egyszer elnézem neked ezt az arcátlanságot, sárkány. De csak azért, mert a mester elé kell vinnem a lányát, és mert nem szokásom kisfiúkkal verekedni. *Sol felé fordul. Más esetben elkapná a karját és úgy vinné fel Kalaran szobájáig, de itt a templomban nem akar erőszakos lenni. A nimfa valahogy mindig kihozza belőle az agressziót. Maga sem tudja, miért, de a szeleburdi lánynak jó érzéke van hozzá, hogy kihúzza nála a gyufát. Azért még visszafordul Elkatorhoz.* - És Elkator…Sol már legalább két órája kint volt, nem tíz perce… *Ismét a nimfához fordul, aki közben bocsánatkérőn néz a kék sárkányra.* - Menjünk!
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2011-01-03, 6:43 pm | |
| Bár Sol megpróbálta, "megdorgálni" Negant, az mit sem törődve velem kezdett el foglalkozni. Amikor a szemébe néztem láttam benne a tüzet, és hirtelen tudtam, hogy mi is ő.~Höh egy fajtárs, nem is gondoltam volna.~A szemében azonban mást is láttam. Erős emlékek voltak benne, és egyáltalán nem voltak kellemesek. A tekintete ijesztő volt, ha nem láttam volna már ilyen tekinteteket talán meg is hátráltam volna. Szinte éreztem, ahogy a sötét hideg átjárja a testem. Azóta viszont már a dac is visszajött a testembe. Az ahogy a férfi beszélt már messze túl ment azon, ahogy Sollal bánt. Ez már személyes volt. A következő mondatban jól is érződött a felháborodottságom. -Egek, két óra? Fhúú, de sok.-Túrtam bele a hajamba-El se hiszem, legalább naponta kap ennyi időt? Mert én felakasztanám magam, ha nem.-Mondtam, közben Solra néztem.-Te aztán tényleg erős lehetsz, ha így bírod.-Mondtam elismeréssel. A fajtájához képest tényleg erős lehet, hisz mégis csak egy nimfáról van szó. A természet és a végtelen szabadság népének gyermeke. Négy fal között nem hiszem, hogy sok fajtája béli bírná, ha csak két órára hagyhatná el az épületet. Most, hogy jobban bele gondolok, az elején azt mondta, hogy már égen-földön kereste, tehát kevesebb mint két óra a megengedett. Felháborító. Egy ilyen bölcs mágusnak, mint Karlan, tudnia kéne, hogy ez nem helyes. | |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2011-01-03, 11:40 pm | |
| *Negan megsemmisítő pillantást vetett még Elkatorra.* - Nem kell a harc, ha a mester hívat, megyek. Kalaran jó okkal vigyáz rám, bölcs mágus ő, akitől mi csak tanulhatunk….még te is, Negan! *A mágustanonc azonban nem éri be ennyivel. Ismét csak Elkatorhoz fordul, miközben már Solt tessékeli tovább.* - Nem veszítene sokat a világ….Nem tudsz te semmit, kisfiú! Maradj ki a dolgokból, amíg szépen vagy! *Sol visszanéz és két lépéssel Elkator mellett terem. Szándékosan egészen közel lépve hozzá, hogy a fiú érezhesse testmelegét, illatát, majd a füléhez hajolva halkan belesúgja.* - Ne aggódj miattam, Kalaran jól bánik velem…Negannal meg akkor teszed a legjobbat, ha semmibe veszed… *Majd félhangosan, hogy az előbb említett is hallja szól még a kék sárkányhoz.* - Megkérem a mestert, hogy engedjen még ki egy kicsit…. *Hadd főjön a saját levében az a barbár Negan! Ha Elkator ránéz, láthatja, hogy majd felrobban a dühtől, épp csak uralkodik magán. Sol még egy futó csókot dob Elkator arcára, majd büszke tartással fordul ismét a mágustanonc felé, hogy Kalaran elé siessen. Az öreg mágus biztosan jó okkal keresteti. Nem szokta zavarni a sétáit mondvacsinált dolgokkal.*
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2011-01-04, 2:35 pm | |
| Sikerült elérnem a célom. Szépen felbosszantottam a mágus tanoncot, aki megpróbált a szemével megölni, de álltam a tekintetét. Szinte szikrázott a tekintetünk. Sol végül úgy dönt, hogy inkább megszakítja a vitánk, persze Negan még visszadobta a labdát, amin kicsit elgondolkoztam, hogy vajon mit érthetett ez alatt, de kívülről csak vigyorogtam azzal a "most már csak azért is..." fajta nézéssel. Sol oda lépett hozzám, és hozzákezdett, hogy az én részemről is megállítsa a harcot. Ha nem lett volna valószínűleg már egymásnak estünk volna, és nem kérdés, hogy én lennék a vesztes, de nem is igazán érdekel, az ijesztgetések rajtam nem fognak, csak a hibáimból tudok tanulni. Most viszont, hogy megkért rá, inkább leállítottam magam. -Nem szükséges, biztos fontos lehet, ha egy ilyen alakot küld érted. Legalábbis remélem.-Mondtam halkan, majd átnéztem a másikra, és elmosolyodtam az arcát látva. A csókra viszont nem számítottam, ugyanakkor ez csak tovább növelte a már amúgy is széles mosolyom. -Ha netán kapsz még időt...-Mondtam végül-Akkor megtalálsz a szökőkútnál.-Azzal el is indultam kifelé.
//Ha még szeretnél játszani akkor a város, ha nem akkor kösz a játékot// | |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2012-09-22, 2:40 pm | |
| //Sou, ha nem bánod, szerintem itt jobb helye van a játékunknak! //
*Hangos volt a koppanás és a nimfa végül csak felébredt erre. Álomittasan nyitotta ki szemeit és kezdte el keresni a hang okát, amikor körbenézve a nyitott zöld szemekbe tévedt tekintete. Halkan felsikkantott, majd csak ezután vett erőt magán, hogy végre lassan szokásává váló pirulás közepette felálljon a székből. Ekkor botlott meg az imént leeset könyvben, de szerencséjére annál még ébredés után is jobban állt lábán, hogy elessen.* - Végre! Már azt hittem, sosem ébredsz fel, Sou! *Örömteli volt a hang, mire aztán a nimfa lehajolva felemelte a lehullott könyvet. Haladt benne szépen, de az utolsó néhány oldalt biztosan újra kell majd olvasnia.* - Várj! *Emelte fel ujját, mintha azzal megálljt parancsolhatna a fiúnak és már ki is szaladt, sietve betéve az ajtót maga mögött. Ha Sou megvárta, hamarosan egy tálcával és rajta sebtében megmelengetett levessel tért vissza. A kanál rendesen a tányér mellé volt készítve.* - Atyám szerint a leginkább most erre van szükséged. Általában nem szokott tévedni. *Nyújtotta át a tálcát, de ha már valahol útközben találkozott Souval a templom folyosóján, hát ott tette ezt meg. Kalaran persze az éltesebb személyekre jellemzően nem volt épp jó alvó, már régen elhagyta szobáját, s a Főnix-templom tornyába ment fel elmélkedni. Így ő csak később értesülhetett a sárkány ébredéséről. Könnyen rájöhetett már, hogy nem Sou az első sárkány, akivel találkozott nevelt leánya, mivel nem volt igazán meglepett, mikor elárulta neki. Ahogy az is ezt hivatott megerősíteni, hogy a régi történetek dacára a cellába járt nap-nap után. Sol eközben ott állt, reménykedve, hogy ha legalább e csekélységgel is, de viszonozhat valamit Sou segítségéből.*
| |
| | | Sou Fehér sárkány
Hozzászólások száma : 772 Életkor : 74 Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2012-09-25, 7:47 pm | |
| // , én is gondoltam már rá, de csak gondoltam // A keze még esetlenül mutat, kinyújtva a földön heverő könyv felé. Tekintete, ami egy pillanattal ez előtt ijedten nézte végiga, ahogy az leesik, majd mogorvába fordult, azért mert leesett és ekkora zajt csapott és most eljött az ideje, hogy kíváncsian és óvatosan nézzen fel. Mintha csak elejét vehetné ezzel annak, hogy felébressze a szendergő lányt. Ahogy felpillantott, már látta, hogy a szép arc két ékkővel lett gazdagabb, mert a gyenge gyertya fényénél is tisztán csillogtak a melegséggel telt, arany árnyalatot kapott barna szemek. Elsőre meglepődött, pedig a tudata egyik zugában már rég felkészült erre az eshetőségre és látszatra még sem, de lassan elmosolyodott és kezét is visszahúzta és meg is támaszkodott vele az ágyon. Bár a következő pillanatban úgy tűnt türelmesebbnek kellet volna lennie, vagy legalább előrelátónak és mondjuk felvehette volna a könyvet, amiben Sol első megtett lépésében meg is botlik. Újra, de most két kézzel kap előre, a lány felé, de most nem elszalasztotta, mindössze a szerencse a nimfa oldalára állt és megállt a lábán a galádul gáncsot vető olvasmány mesterkedése ellenére is. És a hangoskodó már ott pihen a lány vékonyka kezeiben, ezt a mozdulatlan állapotot figyelik a zöld íriszek. Persze visszaült az ágy szélére, szórakozottan megkapaszkodva, két kézzel, annak matracában, a legcsekélyebb kényszert sem érezve arra, hogy megszólaljon. ~ Végre? Ezt még megértem, de a soha? ~ Az első szavakra rögtön felkapta a fejét és Sol arcát kezdte el fürkészni, hogy mit keresett? Valami olyasmit, ami alapul szolgál a hallottakhoz, csak aggódás, vagy alapja is van. Elgondolkodtató, viszont sem gondolkodni, sem pedig túl sok leolvasnivalóhoz sem termett ideje, mivel következő aprócska mondat egy felszólítás volt. Amivel Sol elérte azt, hogy Sou kihúzza magát, mintha csak egy parancsot kapott katona lenne. Ha nem lett volna lehetősége percekig a falat bámulni és felébredni, akkor valószínűleg értetlenül bámulná az ajtót. Igaz, most is értelmetlenül bámulja az ajtót, amin Sol az imént robogott ki. ~ Remélem nem Kalarannak szól, hogy felébredtem, egy éjszaka alatt nem kéne kétszer megzavarni. …Öhm…~ Na igen, elért egy olyan ponthoz, amin át átsiklott, tehát nem is szentelt neki figyelmet. Viszont most már sejti, hogy nem csak azt az ajtót látta, hanem mögötte is járt és akkor ez azt jelenti, hogy a mágus szeme láttára esett össze. Hát.. Lehorgasztotta a fejét, miközben megállapította, hogy szép kis sárkány, bár szépnek valóban szép és tényleg kicsi is, de ez meg persze finomacska szőrszálhasogatás csupán. A percek teltek, percek? Ugyan, szinte óráknak tűnt, hogy Sol kilépett a szobából és Sou kettesben maradt az imbolygó fénnyel. De a megcsalt időérzék ellenére is engedelmesen várt és fel is találta magát, körbejárta a szobát és nagy örömmel üdvözölte a tényt, hogy nem szédül és semmije sem fáj. Viszont a cella nem engedett túl nagy mozgásteret a számára, így hamar visszatelepedett az ágyra és jobb híján a csillagos eget kémlelte az ablakon át, elmerült a végtelen éjszaka képében és így már csak az ajtó hangját hallotta. De mire az kitárult, már az ágy mellett állt, sőt, Sol lé sietett, bár arra nem számított, hogy egy tálcát és rajta gőzölgő levest, nyomnak a kezébe. - Köszönöm! - Elvette és utána ügyelve, hogy egy cseppje se vesszen kárba, feltelepedett az ágyra, hátát pedig a falnak támasztotta. A tálca ölében kapott helyett, de nem látott rögtön a levesnek, fölé hajolt és megillatolta. – Finom illata van! – Ezzel a kézre kerítette a kanalat és már az első falattal a szájában meg is állapíthatta, hogy nem csak az illata jó, de az íze is az. – Finom! … De nem kellet volna itt virrasztanod, te is elfáradtál, gondolom. … - Megmerítette a kanalat. – Elvégre kalandos nap áll a hátunk mögött. – És inkább evett, mert bár a mondat egy mosolyt könnyedén elfogadott volna kísérőjéül, Sou még sem tudott tiszta szívből, örömmel visszagondolni a történtekre. – Sajnálom, ha megijesztettelek és hogy gondot okoztam! – Fűzte még hozzá, pihenőt iktatva két kanál leves közé. | |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2012-09-28, 9:56 am | |
| *Sou végülis nem ment utána a folyosóra, s ez így is volt jól. A nimfa a levessel belépett és mikor Sou elvette, ő inkább visszasétált mellé a székre. Le is ült, és el is mosolyodott, amikor a sárkány az illatát dicsérte.* - Jó étvágyat! Nyerd vissza az erődet tőle! *Mosolygott a nimfa, aki zavarba is jött, de most a megjegyzéstől. Ezek szerint a sárkánynak fel sem tűntek az eltelt napok.* - Azóta már napok teltek el, Sou. Te meg átaludtad őket. *Mosolyogva nézett a sárkányra. Nem tudta, hogy mondanivalója mennyire rázza meg, de végül mégiscsak egy sárkányról van szó. Hátha csak meglepődik.* - Atyám nem engedte, hogy felébresszelek, azt mondta, fel fogsz magadtól is, ha itt az ideje. *Azt nem tette hozzá, hogy közben, ha kötelezettségei engedték, akkor ott virrasztott, hátha épp akkor jön el az a bizonyos idő. De végül épp őt kellett ébreszteni, s nem fordítva. Hát furcsa az élet. Negant meg sem említette. Őt mérgesítette fel a mágustanonc, szerencsére Sou nem vett észre belőle semmit. Aztán hirtelen észbe kapva szólalt meg újra.* - Nem okoztál gondot, de ijesztő volt Atyám karjaiban látni a földön fekve. Téged jobban megviselhettek a történtek, mint engem. Sokat tettél és én hálás vagyok neked érte. Sokra tartalak, Sou. *Odahajolt kecsesen és kezét kinyújtva megsimította Sou arcát, majd a vékony ujjakat vissza is rántotta, mint akit rajtakaptak.* - Bocsáss meg! *Jött menten zavarba. Fel is állt, hogy elhagyja a szobát.*
| |
| | | Sou Fehér sárkány
Hozzászólások száma : 772 Életkor : 74 Munkahely : ahol az érzésgombolyagok zárt ketrecének a kulcsa rejtezik.
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2012-10-02, 5:48 pm | |
| ~ Úgy is lesz! ~ Hangzott a gondolat kobakjában, elvégre tele szájjal még sem lenne illendő beszélni, de egy bólintásra azért még futotta, ahogy egy aprócska gyorsan múlómosolyra is. És falatozna tovább, annak ellenére is, hogy olykor kér kanál között az evésen kívül másra is használja a száját és mivel beszél, válaszolnak is. Ez az oka annak, hogy a kanál végül meg áll a tányér és a szája között, úgy valahol fél úton. Megdöbbent, ez jól látszik élénken felcsillanó tekintetében is. Napok? Olyan hihetetlenül hangzik, még az ablakon túl elterülő éjszakai ég felé is elsandít, de a csillagoknak nem szokása csak úgy elvándorolni, habár a Hold igen is megmondhatná neki az igazságot, ám a sápadt alak csak fényét adja számára, alakját nem. De végül is, mire menne vele? A nap, a jó néhány nappal ez előtti, még kusza ugyan, akkor is ha, vannak pontosan meghatározható eseményei. - Napok? – Fura módon félénkség bujkál a hangjában. – Nem .. nem fordult még elő ilyen. – Elmerengve néz maga elé, bár ez az irány most tökéletesen meg egyezik Sol elhelyezkedésével. De most nem igazán érez rá, hogy talán zavaró lehet nyílt, kissé réveteg tekintete. Emlékei viszont megcáfolják kijelentését, mert nem is egyszer esett meg vele ilyesmi, csak akkor fogadott családja vette körül, aztán pedig saját népe óvta álmát titkos völgyükben. - Igaza lett. – Mosolyodott el végül, tekintete is visszasiklott az ölében terpeszkedő tálcára és az azon gőzölgő levesre. Valahogy tengernyi gondolatot várt, amik rohamai ellepik majd minden tekervényét, de meglepő azaz üresség és csend, ami most a buksijában „uralkodik”. Sehol egy pedzegető gondolat, sem pedig valami olyasmi, ami szorgalmazná hálája kifejezését az irányban, hogy ennyi ideig vigyáztak rá. Hiszen sárkány, ami nem is maradt titokban Kalaran előtt és valahogy, ő, úgy képzelte egy ilyen helyen, ha meg is tűrik személyét, csak rövid időre. Hát. Rosszul gondolta, de ez egyáltalán nem rossz, sőt, ellenkezőleg, jó érzéssel töltötte el, parányi kis reménnyel, hogy talán az emberek és sárkányok közötti viszony megváltozhat. Igen, amíg lesznek sárkányok, akik megpróbálnak az emberekkel együtt élni és nem csak létezni és persze, amíg lesznek olyan emberek is, aki feltétel nélkül elfogadják a sárkányokat. Megvalósulhat egy béke, ha törékeny is, népeik között. Nem a szavak, az érintés zökkentette ki, indítva meg gondolatait. A tálcát maga mellé tette és ő is felállt, nem tudta, inkább csak sejtette Sol távozási szándékát és a nyelve hegyén volt már szinte, hogy megkérje, maradjon még, de végül hallgatott. Éjszaka van és kid tudja mióta ücsörgött már a lány abban a székben, az álom sem véletlenül nyomta el. - Elkísérhetlek? – Volt némi tétovaság a hangjában, de jól érezte magát és legalább arra a ki tudja mennyi időre, még nem maradna magára. – Jól esne egy kis séta, még ha csak a folyosó végéig tart is. – Fűzi hozzá, de már sokkal határozottabban és ami a fő, vidámabban. Előrébb lép, nem zavarja, hogy lábáról hiányzik a lábbeli, valahogy így sokkal természetesebb, kényelmesebb. Illedelmesen kitárja az ajtót, ha végül a távozás mellet szól a döntés és előre engedi Solt, halkan becsukja az ajtót, pont úgy, mint aki attól fél, hogy másokat felkelt álmából. – És nincs miért bocsánatot kérned! – Hangját is halkra fogta.
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2012-10-06, 9:52 pm | |
| *Sol tisztán látta, hogy a sárkánynak az egész idő, míg aludt legfeljebb egy éjszakának tűnt. Ez ellen nem tehetett semmit. Arra sem tud mit mondani, hogy Sou elismeri, atyjának igaza lett. Néha ez Kalaran egyik legdühítőbb tulajdonsága is egyben. Amikor igaza van neki és épp Sollal ellentétben. Az öreg mágus olyan lehengerlően tud bánni a néha egész makrancos nimfával, ahogy egy vér szerinti apa is teszi a saját gyermekével. Solnak azonban ez ellen sincs ellenszere. Ő nem olyan bölcs, talán soha nem is lesz annyira, mint amilyen nevelőapja. Sou kérésére viszont még inkább a bíbor árnyalataiba csapott át a nimfa szép arca.* - Öhm…hát…tarts velem, persze… *Tétovázott, talán egy lassan reggeli fürdő neki is jól esett volna, az éjszakát és az estét is a hétalvó szobájában töltötte. De ha a sárkány vele akart tartani, akkor kénytelen elhalasztani ezt. Feltéve, hogy nem akarja meghívni Sout is egy közös fürdőzésre. Erre azonban gondolni sem mert, ezért inkább az első megoldást választotta. Hallotta maga mögött az ajtó csukódását, majd a suttogó szavakat is.* - Nem is tudom. Nem szoktam idegen fiúk arcát simogatni. *Súgta vissza ugyanolyan óvatosan. Elkator jutott eszébe, aki szintén sárkány volt. Bevallotta neki. Régen látta, talán el is felejtette már, pedig amikor többet találkoztak, úgy tűnt, vonzódnak egymáshoz. Most viszont, hogy Sou vele tartott, valamit ki kellett találnia, hogy hova is akart menni. Egy rövid ideig gondolkodott csak, majd a folyosó ablakán kinézve az ott elé táruló látvány adta az ötletet. Az ég alján halvány derengés látszott.* - Szeretnél valami szépet látni? *Kérdezte hirtelen. Ha Sou beleegyezett, a Főnix-templom tornyához vezető ajtón léptek ki a folyosóról.*
| |
| | | Sou Fehér sárkány
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2012-10-11, 4:32 pm | |
| Értetlenül néz a mellette lépkedő lányra, ő maga tétován teszi meg a következő lépéseket. Egyszerűen képtelen hová tenni ezt a nagy pironkodást, valamiért úgy érzi valamit sikerült nem megfelelően megfogalmaznia és ezzel zavarba hozta Solt, kellemetlenséget okozva ezzel az oly kitartóan virrasztó lánynak. Felcsendült benne a lelkiismeret ékesszóló, tiszta hangja is. Alig hallható torokköszörülés után pedig maga Sou is hangot adott ennek. - Nyugodtan mondj nemet. – Kotyogott közbe, biztatva Solt, hogy nem kell puszta udvariasságból idegenvezetőnek állnia. Bár már kiléptek az ajtón és visszamenni a kicsiny szobába neki nem akaródzott, nem jelentette azt, hogy kíséret nélkül, főleg, ha csendben marad, akkor miért is ne bóklászhatna teljesen egyedül a folyosókon. Ha el is téved, előbb utóbb úgy is belebotlik valakibe, aki útbaigazítja, ha nem is a szobája, de a kapu felé biztosan. Hogy hogyan is jönnek majd ki ebből a ki kivel és meddig, elválik, de a homályba burkolódzó folyosó talán nem világítja meg láthatóan a fiatal sárkány arcán elterülő biztató mosolyt. Nem fog megharagudni, talán egy picit rosszul esne számára, hogy magára marad, mert szereti a társaságot, még úgy is, ha nem szólnak hozzá egy árva szót sem. Bár régebben, mivel újabban egyre kevésbé önt el másokat a szavak áradatával, szóval mindig biztosította, hogy legyen valami, akármi, de lehetőleg olyan, ami legalább egy kicsit érdekli a másikat is. Persze, ebbe nem mindig egyszerű beletalálni.. - Mh? – Vonta fel a szemöldökét kérdőn. Majd a plafonra emelte tekintetét egy pillanatra, először nem értette, de a pillanat tört része alatt emlékeztette magát arra, hogy jelenlegi formája megtévesztő és mindenkiből téves reakciókat vált ki. – De hát sárkány vagyok, az, hogy megsimogattál nem fura … vagy is hát. … - Jobban belegondolva két szempont került elő, az első azt latolgatta, hogy nem fura, elvégre olyan az egész, mintha egy nagyobb házi kedvencet szeretgetett volna meg azzal a leheletkönnyű mozdulattal. A másik viszont valahol ebből fakadt és éle sértette a sárkánybüszkeséget, hiszen egy közönséges állat szintjére redukálta magát és ez nem helyes, meg amúgy sem! A sárkányokat nem szokták csak úgy simogatni! Legfeljebb a kard élével, de e kettőt messze nem lehet összehasonlítani. – Valóban nem megszokott a sárkánysimogatás, de … - De a szavak csak azért is megmakacsolták magukat és nem voltak hajlandóak Sou segítségére sietni, hogy szép kerek mondatban és e mellet még érthetően is elmondja Solnak, hogy miért nem volt a tette zavarba ejtő. A kérdés pedig csak úgy toldalékként érkezik, hogy miért is kéne ezt megtennie? A váratlan, legalább is Sou számára a ként érkező kérdés, megakasztotta. Nem csak az aktuális lépést, amit végül sután fejezett be, félig meddig a lány felé fordulva, hanem még teljes gondolatzárlatot is okozott. Talán egy percig is nézte Solt, mire egyáltalán felfogta, hogy mire is irányul a kérdés, de aztán már nem habozott soká. - Miért is ne! – Adta beleegyezését és egyben újra a vezető szerepet Solnak. Ahogy elhagyták a folyosót még nem fogott gyanút, de mikor az első lépcsőfok elé értek már nem egészen értette, hogy mi lehet az a „szép”, amit Sol mutatni szeretne. Sou ugyan is nem vette észre a kinti ég változásait, messze nem az ablakon túli tájat figyelte és ezért ő valami kis kertre gondolt, amiben meseszép virágok nyílnak, ahol talán egy tó is van, benne pedig nagyra nőt színes halak. Keze a gyomrára téved, éppen csak megkordult, jelezve, hogy jól esett az a pár falat leves, de a hal gondolatára mondhatjuk úgy fel lett keltve az érdeklődése. – Ez az a torony, amit messzebbről is lehet látni, vagy ez egy másik? – Érdeklődött, miközben rótták a fokokat, hogy aztán felérve ismerős és csodálatot keltő látvány elhallgattassa jó pár percre.
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2012-10-12, 11:51 am | |
| *Sol út közben nem válaszolt Sou szavaira. Pedig a sárkányos megjegyzése kellően feldühítette, de inkább ajkába harapott és nem mondott semmit, amíg fel nem értek. A lépcsőket viszont sietős léptekkel mászta meg egészen a torony felső részéig. Csak akkor nézett vissza még mindig szikrázó szemekkel Soura.* - Ez az a torony. A templom tornya. Ha sárkányként gondoltam volna rád, nem azt mondtam volna, hogy idegen fiúk arcát nem szoktam simogatni, hanem, hogy sárkányokét…. *Fejtegeti feddőn véleményét az ifjú sárkány szavairól. Mérgében toppant is kicsit a lábával. Hiába, úgy tűnik, hogy a sárkányok mind ilyenek. Akárcsak Elkator, most Sou is félreértelmezi szavait, s önérzetességében megjegyez dolgokat saját mivoltára vonatkozóan. A fiatal nimfa mérges. Sértve érezte magát és már bánta azt a kis gesztust, amely önkéntelenül indult és annál nagyobb zavarban ért véget. Vajon ezek a lények sosem tanultak jó modort? Szép szemeit a felkelő napra emelte, ahogy a horizont vonalánál mélynarancs színekre festette az ég alját. Sol sóhajtott egyet. Fehér ruháját meglengette a pirkadattal feltámadó hűvös szellő.* - Ti sárkányok néha olyan faragatlanok tudtok lenni. *Jegyezte meg végül, de hangjából már tűnni látszott a méreg. A hátuk mögül diszkrét köhögéssel hívta fel magára a figyelmet Kalaran. Nem lehetett tudni, hogy vajon már érkezésükkor is ott húzódott meg a torony felső részében, vagy pedig most érkezett. A mágia azért elárulta volna a nimfa számára jelenlétét, de az előbbiek annyira lekötötték figyelmét, hogy most kis híján leugrott meglepetésében a toronyból. A korlát és egy kinyúló kéz tartotta meg, őt.*
| |
| | | Sou Fehér sárkány
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2012-10-12, 8:42 pm | |
| Először nem érezte szükségesnek a lány tempójában maga mögött tudni a fokokat, de aztán valami még is azt sugallta, legalább ne maradjon le mögötte. De hogy behozza a lemaradását kénytelen volt kettesével szedni a lépcsőfokokat és ennek köszönhetően, ha szuszogva is, de nem sokkal Sol után lépet a torony legfelső szintjére. Orrát lassan megkörnyékezte valami idegen és még is ismerős illat, a szobában is érezte halvány nyomát és a szeme sarkából talán látta is a mágust, de az is lehet, hogy nem. Figyelme az ég pirkadó oldaláról a szemlátomást dühös nimfa felé fordult, de fogalma sem volt, hogy mennyire az önérzetébe gázolt a másiknak. Ha nem figyelt volna fel a korábban mosolygós arc változásaira, mert most minden apró él éles és határozott és a kedvességet melengető szemek, most inkább villámokat rejtő fellegekre emlékeztette, de ahogy megszólalt, rögtön érzete és biztosra vehette a lány haragját. Talán nem is először akar valamibe belekezdeni és végül még sem teszi, most is ez a helyzet. Sou vonásai még halványan tükrözik a jókedvet, aztán az egyre halványul, míg árnyéka marad csupán. Az erősödő fényben először szinte a fekete mélységeit is megérintő zöld szemei viszont megmutatják a hallottak alapján a sárkányra telepedő érzéseket, szomorú, nem éri el a bánat feneketlen kútját és nem is csal könnyeket, még késztetést sem szül a síráshoz. Még is. Milyen érzés lehet, ha nem a ként gondolnak rá, mint ami valójában? Szomorú. Akárcsak a tény, hogy embernek tűnik és szinte elhanyagolható gesztusok kivételével nem is viselkedik különbül, hát valaki miért ne feledhetné el mi is bújik meg eme törékeny kis burokban és viseltetne úgy, mintha „rokon” lenne? Nincs igazság. A felkelő Nap felé fordul, szótlan, megtéve azt a néhány lépést, ami egészen közel viszi a torony széléhez. Némán adózik a feledhetetlen látványnak, ajkai ugyan mozognak, megformálva a szavakat Tényleg szép!, de hang nem jár hozzá. Viszont, amire felfigyel az egy régi ismerős, aki felé kezét nyújtja és a parányi szélmadár, dallamosan csacsogva köszöntötte, mindazzal, amire Sou kíváncsi volt. A háta mögül érkező hang váratlanul érte és ahogy megrezzent szélforma kisbarátja is szertefoszlott és szeme sarkában ott táncolt a kép, ahogy Sol hátrébb hőköl. Nem érezte, hogy bármi baja eshetne, egy másikfajta késztetés viszont úrrá lett rajta és mire felfogta mit is tesz, már túl késő volt visszakozni. Gyors és könnyed mozdulat volt, amivel a korlát túloldalára lendült. Sosem félt a magasban, mindig is otthon érezte magát ott, ahol a többséget az iszony a földre kényszerítette. Az egyik pillanatban még vékony ujjai ráfogtak a míves faragványra, aztán már karmai tartották meg, alig megkarcolva a torony oldalát. Homloka a nimfa hátához simult, sárkányvolt, pontosan ugyan az a fehér, karcsú jószág, mint az erdőben … bár színét most mágia adta, elfedve azt a ében gúnyát, ami befogta fehér tollait. Nem félt, hogy jelenlétével bárkire is a szívbajt hozza, gondoskodott róla, hogy mások ne láthassák és bár hatalma készséggel állt rendelkezésre teljes mivoltában, elég volt belőle egy csipetnyi, mert a fény egyenlőre szövetségesként állt mellette. - Ahogy ti kétlábúak is. – Szólalt meg, ahogy egy egészen apró mozdulattal beljebb tessékelte a nimfát. – Igazából viszont egyikünk sem okolható, mindig így kéne egymás előtt állnunk … hazugságok nélkül. – Nem kérdés volt, a hangja, akár csak tekintete kérdővé vált és ez egyszerre szolt Solnak és Kalarannak is.
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2012-10-25, 8:52 am | |
| *Solt elkapták. Enyhén kapkodva a levegőt várt, míg szívének heves dobogása szelíd verdeséssé enyhült. Kalaran volt az, aki inkább csendesen, de határozottan vonta közelebb magához nevelt lányát, amikor Sou homlokával beljebb tolta.* - Csak egy pillanatra hagylak magadra és máris bajt kavarsz, leányom?*Korholta némileg feddőn a lányt, de hangjában ott volt a szeretet is, mellyel illette. Aztán a még mindig sárkányforma Soura tekintett.* - A templom és mi is szívesen látunk, nem kényszerítünk sem szemfényvesztésre, sem arra, hogy igaz valódban jelenj meg. Jóllehet, mi, „kétlábúak” sem sokat járunk a ti területeiteken, s mi, nem is tudjuk sárkánynak álcázni magunkat. Efféle hazugsággal nem élünk, ahogy te nevezted, fiam!*Próbálta emlékeztetni a fehér sárkányt arra, hogy ki élvezi kinek a vendégszeretetét, s arra is, hogy nem kényszer rejtőzködni.* - Praktikusabb azonban e falak között apróbb formában mutatkoznod. Mindkét nép sorai között éppen elég a gyűlölet ahhoz, hogy érthető legyen rejtőzködésed közöttünk. E gyűlölet akadályozza, s az, hogy megismerni sem hajlandóak sokan az ismeretlent.*Sol ebbe szólt bele, ezúttal önérzetét férletéve.* - Bocsáss meg, atyám. Talán elhamarkodottan szóltam, de csupán kedves gesztussal illettem Sout, s innen indult az egész… *Lesütötte szemeit, nem kívánt többet beszélni róla. Kalaran eközben a felkelő nap lassan emelkedő korongjára pillantott.* - A legjobb helyet választottátok arra, hogy a napfelkeltében gyönyörködjetek. Innen messze ellátni. Vannak dolgok, melyek mindenkinek ugyanúgy megmutatják szépségüket, fajra, nemre való tekintet nélkül. Talán így kellene mindennel viseltetni. | |
| | | Sou Fehér sárkány
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2012-10-28, 10:55 am | |
| Hátrébb húzódzkodott fejével, hogy ne tűnjön olyan hatalmasnak, de nem kívánkozott vissza a másik formába, abba, ami csak álca, hogy békével járhassa a vidékeket. A Nap erősödő fénye elmosta pikkelyeinek gyöngyházfényű színét, csak fehér volt, makulátlan és egyszerű, pont olyan, mint azaz érzés, amelyik melegséggel töltötte el. Egy emlék szította fel, ami a látvány láttán bukkant nagy igyekezettel a felszínre, mert annyira hasonló volt az a tiszta feltétlen szeretet és az ösztönös tanítás, óvás Kalaran hangjában és minden mozdulatában. Édesanyja vonta ugyan így szárnyai alá, az a kedves lény, aki már nem lehet vele, csak így, azokkal az érzésekkel és emlékkel, amiket a szívében őrzött meg róla. Hiányzik.. de mosolyog és megszólal, szavaira pedig válasz is érkezik. Csendesen várja az idős mágus szavait, amik többségével egyetért, de még is, még is hagynak benne valami ágálást, olyat, ami miatt még sem képes elfogadni a hallottakat. Nem tudná megmagyarázni és éppen ezért nehezen találja meg a szavakat, mert tudja, hogy most nem támaszkodhat a hangokra, amik maguktól szólalnak meg hangszálain, dallamos morgást, vagy tompa bálnadal szerű füttyöt hallatva. - Ezt igazán köszönöm, ahogy a kedvességet és bizalmat, amivel befogadtatok, míg szükségem volt rá. De.. – Lassan közelebb óvakodik kobakjával, lejjebb és lejjebb engedve a fejét. – A kényszer még is meg van. – Megingatja fejét, nemet intve. Nem kíván több szót erről ejteni, inkább, ha engedik egészen közel hajol Solhoz és ha nem tiltakoznak ellenne hozzá is ér, finoman simítva pofájának élét a lány arcához és egyben orrát Kalaranhoz. Nem félt, hogy akármelyiküket megsérthetné, hiszen pikkelyei puhák és szavai nyaka felé nyújtóznak és azokból is csak egyetlen egy pár van, így leomló sörénye nem rejt láthatatlan veszélyeket. Bár azt nem tudhatta, megértik el a törleszkedésének igazi okát, így tud egy sárkány köszönetet mondani a gondoskodásért, szavak nélkül. - Sajnálom, ha megbántottalak. – Hangja őszintén csengett. - Megtéveszthettelek, de én ez vagyok és nem az a szőke fiú, nem lehetek teljességgel ember, hiszen nem vagyok az. De jól eset, mert sokan nem mernek megérinteni, ha már tudják mi is vagyok. – Lehunyt szemét is kinyitotta miközben lassan visszahúzódzkodott és ahogy elnézett a Nap egyre tisztábban ragyogó korongja felé, alig néhány centire a feje mellet újra megjelent az apró fecskeszerű szellemalak. Sou halkan, dorombolás szerűen morrant felé, mire a kis lény újfent eltűnt. El kell mennie, bár már jóval előbb elhatározta, igen, már abban a pillanatban tudta, hogy távozni fog, mikor átváltozott. Nem volt rá szükség és még is megtette. - Köszönöm, hogy maradhattam és hogy odaadóan vigyáztatok rám! – Fordította fejét Sol és Kalaran kettőse felé. – A társaim aggódnak miattam, egyiküket nem féltem, de másik, ha elméje nyitott is .. félek ennek a városnak a sötét oldala megtörné. – Szomorú volt, szeretett volna még maradni. Felfedezni a templomot Sol vezetésével és továbbgyönyörködni a napfelkeltében, egy kicsit jobban megismerni a Kalnaran által nevelt nimfát. De nem maradhat, mert valóban fél, fél attól, hogy Níbe gondolkodás nélkül magával hozná Fharelt és ezt nem engedheti meg, egyenlőre még nem. - Ha nem bánjátok, ha legközelebb erre járok bekopogok az ajtón. – A viszont látás ígérete mosolygóssá tette a hangját, de innen már csak jó okkal fordulna vissza. Finoman ellökte magát a toronytól, szárnyat olyan lágyan mozdította, hogy a port se kavarta volna fel, de a kellő erő meg volt, hogy lendületesen haladhasson meg felfelé. Nem állt meg és nem is nézett vissza, pedig a gyorsan zsugorodó torony és a két alak még sokáig kivehető lehetett volna számára, de addig nem mert lassítani, míg át nem törte a még fel nem oszlott felhők rétegét. Mély levegőt vett, hogy míg tüdejéből távozik a levegő lerázhassa magáról a súlyos gondolatokat és ne maradjon más, mint a határozott higgadtság, amivel felvértezve elindulhasson a nimfák erdeje felé. A Níbevel való találkozások sosem egyszerűek és egyre kellemetlenebbek számára. //Nagyon szépen köszönöm a játékot és ha most nem is lenne ok a folytatásra, de ha van nyugodtan akkor remélem még találkozunk. Élveztem!// | |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2012-11-05, 11:12 am | |
| *Sol mind atyját, mind Sout meghallgatta. Tőle szokatlan volt ez a csendesség, nem ágált, nem sértődött semmin. Sajnálta a történteket, az az önérzet, amivel mostanában volt, szertefoszolni látszott, amikor atyaj és a sárkány beszélgetését hallhatta. Kalaran szólalt meg először.* - Ajtónk nyitva áll előtted, akár én, akár leányom áll mögötte, Sou. - Atyám igazat szólt. Azt hiszem, téged is meg kell követnem, néha elhamarkodottan szólok. Az istenek legyenek veled, Sou! *A nimfa és az öreg mágus még nézett a pillekönnyen távozó sárkány után. Az utcán lévők, ha fel is emelték fejüket, nem tudhatták, hogy nem-e az öreg mágus egyik varázslatát látják-e, hiszen a karcsú, fehér jelenés, akit sárkánynak néz ki, ugyan hogyan is repkedhetne másképp a város felett. Kalaran szakállában elmosolyodott, ahogy látta távozni Sout, majd lekísérte leányát, hogy eme beszélgetéssel megkezdhessék az új napot is. Sok teendő várt rájuk.*
//Én is köszönöm szépen! Élvezetes játék volt még így is, hogy ilyen ritkán tudtam írni. Remélem, hogy még találkozunk! // | |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2013-04-12, 10:00 pm | |
| *Az álmok messze elkerülték, mióta Sou elhagyta Telart. Valami furcsa módon a nimfa mindig sárkányokkal futott össze, tudtán kívül is. Elkator, a szárny nélküli kék sárkány, aki inkább a vízben érezte jól magát. Aztán ott van Negan, akiről máig azt hitte, hogy csupán egy arcátlan, szemtelen és erőszakos mágustanonc. Viszont Solnak a testét most is forróság árasztotta el, lélegzete pedig szaporává vált, ha Telar első elhagyására gondolt, amikor Tarsisba küldte őket atyja. Negan csókjai erőszakosak, falánkak voltak, s amikor a mágustanonc keze hozzáért, akarta is, meg nem is, hogy hagyja őt békén. Végül aztán a férfi békén hagyta. Persze Solt ezen az éjszakán ettől sokkal súlyosabb dolgok aggasztották, s a fekete öltözetű Negan csupán egy mellékes háttérbeli árny maradhatott ebben a játékban. Sol emlékeiben ennél is élénkebben élt az, amikor akarata ellenére nyitott kaput az Éj-Hasadék mélyén, s azon a kapun sárkányok villogó pillantásával nézett szembe. De a legrosszabb, hogy ezen a kapun egy hatalmas fekete sárkány repült át. Ő sosem tekintette azt valaki más bűnének, noha nagyon is akart ellenállni. Nem ismerte, s most sem ismeri a lélekigézet ősi varázslatát, azt, amivel úgy lehet megtörni az ellenállást, hogy közben a tudatos én odabent küzd tovább, de szava túlontúl halk bármihez. Az éj sötétje ezúttal is éppúgy ölelte körbe a föld nimfát, mint azon a baljós éjszakán, ám ezúttal senki nem jelent meg szobájában, s ágya mellett, hogy lelkét a háttérbe taszítva erejével nyissa meg az Éj-Hasadék kapuját a sárkánynak. Sol azonban ezen az éjszakán is rémálmok közepette hánykódott ágyában. Karcsú teste verejtékes úszott a kiütközött feszültségben, s szinte ívbe feszült újra és újra lázálmában, miközben a vékony ujjak a lepedőt markolászták. A takaró, mely a templom falaiból ebben az évszakban még áradó hidegtől védte volna, a földön talált menedéket a fiatal nimfa vékony lába elől, mely rúgva próbálta lerázni magáról az álom terhét. A feszültség egyre feljebb hágott benne, ajkai hangtalan nyíltak sikolyra, majd záródtak is össze. Magában ismételgette a szavakat: „Nem! Nem! Nem!” Nem csak a mélyből felfelé igyekvő sárkányok milliónyi tüzes pillantása, hanem a lelkét leigázó mágus emléke is éppoly mélyen égett bele lelkébe, hogy míg él, sosem fogja elfelejteni. Hangos, vékony sikoly töltötte be a szobát, végigvisszhangzott a Főnix-templom hideg folyosóján, majd elhalt. Csupán egy perc telt el, mire kezében égő gyertyával, hálóruhájában az öreg mágus, Kalaran lépett be a nimfa szobájába. Torzonborz haja és szakálla sem tudta elrejteni aggódó pillantását, mellyel az ágyban összekucorodva fekvő Sol fölé hajolt. A nimfa hátát rázta a sírás. Kalaran nem tudta, mi ütött a lányba, aki nappal semmi jelét nem mutatja, hogy történt volna valami, éjjel viszont nem ez volt az első eset már, hogy így kellett ébrednie. Kezét nyugtatta a nimfán, míg a lány végre el nem csendesedett. Az öreg mágus eztán a takarót emelte fel, s takarta be vele a vékony testet. A fiatal nimfára sosem tekintett nőként, inkább úgy, miként jó atya gyermekére. Természetes, hogy tudott ő is a nimfa igéző szépségéről, s részben emiatt is óvta őt olyan nagyon. Most azonban képtelen volt megoldani ezt a rejtélyt, Sol pedig nem beszélt róla. Nem tudja, mi történhetett vele, ám az aggodalom már nem engedte reggelig aludni Kalarant.*
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2013-08-14, 10:28 am | |
| *Sok idő telt el a rabszolgapiaci kaland óta, és Solt még mindig rémálmok gyötörték. Gyakorta ébredt éjjel arra, hogy karcsú teste verejtékben úszik, s hogy sikoltozására Kalaran, az öreg mágus aggódó arcát világítja meg a kezében tartott gyertya. Már nem annyira az Éj-hasadék éjjeli eseményei, s a fekete sárkány kiszabadításának emléke kísértették. A lélekbéklyó érzetét is elmosta lassan az idő. Valami régmúlt emlékké vált, ami lassan eltűnik az előtérből. Szerencsére nem nagyon hallott már semmit arról a fekete sárkányról, aki a hasadékból ténylegesen kiszabadult, s ezzel élő bizonyítéka lett annak, hogy nem csak álom volt az a borzasztó éjszaka. Sol, Negan állandó ugratására inkább bezárkózott szobájába, s ki sem jött, de az arcátlan mágustanonc nem hagyott fel vele, pedig Kalaran már korholta is érte. A korábban bátran, néha szemtelenül riposztozó Sol helyett azonban egy zárkózottabb, elhúzódó nimfa tűrte a sokszor megalázó szavakat. Igaz, Negan idővel visszább vett, s így legalább békesség volt néha közöttük. Sol lassan elfelejtette ezen ugratások, piszkálódások közepette azt is, hogy milyen is volt első közös útjukon Negan érintése, kebleit simogató, forró keze. Amikor eszébe jutott ez, azért mindig beleborzongott, s valami különös érzés járta át, amit gyorsan elnyomott magában. Most ott állt a Főnix templom bejáratában, s nézte az embereket. Szerette volna újra azt a régi életet, ami még a rabszolgapiaci történések előtt volt.*
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2013-11-23, 5:21 pm | |
| *Végre újra kimerészkedett a templomból. Kalaran mester változtatott azon, hogy hogy bánik vele az utóbbi időben. A teleportálást is gyakoroltatta vele, igaz, hogy a templomon belül nem lehet olyan nagy távolságokra eljutni, de így is többet használta atyja engedélyével, mint korábban. A másik pedig néhány egyszerű varázslat. Talán az öreg mágusban felébredt valami gondolat azzal kapcsolatban, hogy az ifjú nimfa nem tudta magát megvédeni, még varázslattal sem. Sol visszanyert valamit korábbi önmagából, s volt, hogy visszaválaszolt egy-egy alkalommal Negannak is. A mágustanonc időről időre eltűnt a templomból, s néha Kalaran is csak ingatta fejét, mikor a nimfa felhozta a fiatalember titokzatos távozásait. Solt efféle gondolatok gyötörték, amikor a piacot messzire kerülve éppen a jósnőhöz vitte Kalaran küldeményét. Ez az út emlékeket ébresztett benne. Elkatorra, a kék sárkányra gondolt, arra, akivel itt járt. Valahogy azok az idők boldog tudatlanságának, vagy inkább tapasztalatlanságának tűntek már. Milyen kis egyszerű volt az élet akkor még. Csak Negan bosszantó arcátlanságai okoztak gondot, s az, hogy a sárkánnyal milyen a kapcsolata. Azóta Elkatort elnyelte a világ forgataga, nem látta többet. S azóta túlélt egy megalázó, s minden szempontból veszélyes kalandot. Csaknem eladták rabszolgának. Sosem felejti el, ahogy azt sem, hogy mi történt az Éj-hasadékban. A jósnőtől visszafelé öntudatlanul s azt az utat választotta, amely a lehető legtávolabb vitte őt a piactól, s úgy sietett vissza a Főnix-templomba.*
| |
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje 2014-11-28, 3:27 pm | |
| *Visszatérve a folyóról még elmélkedett kicsit a férfiről, akivel talán kissé nyers volt, de zaklatott lelkivilága nyújthatott – kizárólag saját maga előtt – mentséget neki. Sol sietve vágott át Telaron, hogy a messziről is látható Főnix templomhoz eljusson. Ott érezte magát biztonságban, s ebben nagy része volt annak, amiken keresztülment. A templomba érve Neganba botlott. A mágustanonc végigmérte a nimfa átázott, fehér köpenyét.* - Meg sem kérdezem, hogy lett ennyire vizes. *Sol a férfi szavaira felhúzva orrát. El akart haladni mellette. Hiába volt megmentője az ifjú mágus, a nimfa szemében sikerült a hála érzését gyorsan lerombolnia kötekedésével.* - Tudod, Kalarannak végeztem feladatot a folyón. *Igyekezett nagy levegőt véve gyors válasszal befejezni a beszélgetést. Azonban Negan ma nem volt békés kedvében.* - Attól még nem törvényszerű, hogy nyakig bele is kell menni ruhástól. *Mérte végig a karcsú alakon lógó, vizes felső ruházatot.* - A folyó az vizes, nem tudtad? *Álmélkodott epésen Sol, kezdte unni, hogy nem mehet szó nélkül útjára, hogy Kalaran tanítványának mindig bele kell kötnie valamibe.* - Vizes hát, de csak azok lesznek olyanok tőle, mint egy ázott vadmacska, akik nem tudnak vigyázni. *Kekeckedett Negan. Solt elfutotta a pulykaméreg.* - Negan! Nincs jobb dolgot, mint velem pimaszkodni? Ha nem Kalarannak vinném az üvegeket, mind a nyakadba borítanám! Tűnj a szemem elől, mielőtt meggondolom magam! *Negan, más dolga is lévén, ekkor gondolta úgy, hogy ideje nem tovább hergelni a nimfát.* - Van nekem jobb dolgom is, mint téged tanítani…. *Vigyorog a mágustanonc, s be is fordult a folyosó sarkán, mielőtt Sol valóban meggondolná magát.*
| |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Főnix templom - A templom belseje | |
| |
| | | | Főnix templom - A templom belseje | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|